Životni stil

спиралом нетизен безглавијe

Черевићан RSS / 31.07.2020. u 00:42

                               пиши одабрано и.... не очекуј аплауз ( Аn English proverb)

инстиктом блогер аутора постирани текстови им се напросто сортирају по сродности имајући на уму да састав мора имати полазну полемичку идеју (но да јој не недостаје и трачак духовитости) коју даље треба подупрети са каквим, потенцијалним читаоцима, препознатљивим примерима, али свакако прихватљивим и за оне не баш вичне рекоиграма аутора, но једно је јасно, да најбољу блого прођу имају текстови срочени на основи актуалних друштвено-политичких догађања.
познато је да се ...о свему може ћутати, а највише о ономе о чему се не може говорити (или сл.) прочитах поодавно код La Rochefoucauld-a .хвалити се (својом) бољом прошлошћу тјст лементирати над младости данас ,а такво време је дошло, ние баш препоручљиво .биће боље понудити једну другачију метонимију, а то је шта је од тог прохујалог остало нам актуелно као непролазнa истина човекових тражења и судбине, уствари наслутити шта да кажете, шта да не кажете, шта да објавите на интернету, а шта не и како тај начин приказује ваше разумевање не само уметничких већ и неуметничких облика у прози.а има и публикованих књига које ће вам брзо и ефикасно обезбедити знање потребно да се представите као стручњак за друштвене мреже.Bleferski vodiči

2020-07-28_00-18-22fuj5m.jpg за почетак могу изврсно да послуже јер захваљујући њима изгледаћете изузетно образовано, а заправо нећете морати ништа да учите (Daily mail) , или пак Novije teorije pripovedanja (у којој je приказано подоста о некњижевним и књижевним дисциплинама). но .....није То Оно посебно ако се определите за бележење временитости.у мојем случају то је давнашњи (породични) избор форме ми образовања од спокојних дечијих година усмерених читању књига (за децу) што је имало за последицу да су ме имена тих аутора вабила у библиотеку, да тамо потражим још .већ од малих ногу наслутих склоност писуцкању да би временом оно прерасло у паралелни хоби мојем касније посве дијаметралном струковном делању и што ево траје ....јаче од 60 година. изгубљеног ли времена, педанти би приметили.и тако године протицале написано ми се гомилало да би се тек мојим активирањем на интернету потврдило указано од фр.есејисте M. Blanchot-а да литерарни прозвод било које форме потврђује тјст оживи тек када се масовније чита , јер без читања он не постоји. до сусрета са читаоцем написано је само предмет и тек у сусрету са читаоцем оно оживљава и започиње своје казивање нудећи ауторове мисли и осећања. читаоцима овог блога видан је тај мој ангажман у мноштву кратких прича које су згодне за експериментисање, кокетирање с изразом и реченицом - флерт језика и мисли, наравно имајући притом на уму Читаочево опредељење да се посвети написаном има различите подстицаје. чита да би се испунило време и на најбољи начин искористило јер у читању се налази задовољство услед задовољавања различитих духовних потреба.Читалац већ има однегован читалачки укус и уме сам да одабере занимљиво за читање.ми блого писатељи смо у повољнијој позицији од профи писаца јер нити од те делатности живимо нити ишта од тог (како ко) очекујемо.прилив текстова на нашем блогу је бројно задовољавајући но треба имати на уму са друге стране широку лепезу понуђених тв програма далеко примамљивијих од писане речи а који мааме доконе.са тим се такмичити сизифов је посао и vice versa, а у складу са тим резултат је и незавидан статус профи писаца у нашем друштву. јер од те работе мало се њих колачима наситило.ајд' мало је писаца додуше и радило на својим морфичким пољима, а увереност у себе је зависност од лажних рефлексија. ние на одмет читати С.Н. Лазарев-а и спознати како хармонизовати своју душу, какви пак треба да буду први кораци у раду на себи и како помоћи да лакше прихватимо информацију и да је применимо у животу.шта је смисао живота и чему он, кад неизбежно старимо, постепено губимо све што имамо, а затим умиремо. недостаје нам трунка бављења филозофијом јер она лечи мишљење, које се унас разболело. но... то су теме за нека будућа блого постирања.


елем, динамику једномесечне приповетке засад ево и поред наглашених теренских радних обавеза постижем, а редовност пак коментарисања постираног од стране других блогера дође ми као свакодневна ментална вежба - баланс захтевном струковном ангажману....итако временом дескриптивно наративним блогокоментар строфама (грегерији сличећим) те трудовима над самим собом укротих писајућег себе, постах кротак и незлобив успешно сузбијајући ролеркостер емоција вазда зазиваних данашњим нетизен изазовима. малолије?

 



Komentari (34)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

shmoo shmoo 08:12 31.07.2020

А опет, гос'н Чер...



треба имати на уму са друге стране широку лепезу понуђених тв програма далеко примамљивијих од писане речи а који мааме доконе.са тим се такмичити сизифов је посао и vice versa, а у складу са тим резултат је и незавидан статус профи писаца у нашем друштву. јер од те работе мало се њих колачима наситило.




Žiri za dodelu NIN-ove nagrade za najbolji roman 2019. godine i ovoga puta suočio se sa hiperprodukcijom na književnoj sceni u Srbiji dobivši na čitanje čak 201 naslov od kojih je u širi izbor uvrstio 32.



(Дневни лист Данас, 7. јануара 2020.)


И тако је већ годинама уназад *. Не умем то да објасним сем:


мало је писаца додуше и радило на својим морфичким пољима, а увереност у себе је зависност од лажних рефлексија.








________________________________________________________________________________


* - Непуних 7 милиона становника. Од тога нека буде 6 и по милиона којима је српски језик матерњи језик. То је у просеку око 32 500 потенцијалних читалаца по роману годишње. Под условом да смо сви функционално писмени и да знамо да читамо од момента када смо истоварени на овај свет.

Не, не умем да објасним тих 200 романа годишње на српском језику сем ониме што сам Вас већ цитирао.


увереност у себе је зависност од лажних рефлексија.


Иначе, како другачије објаснити јагму за послом који се толико мало плаћа да се од њега не може живети, а при томе посао је сизифовски?


Пре неколико година Вељко Брборић са Филолошког факултета бавио се мало том статистиком и израчунао да се у Србији у просеку на свака 2 дана објављивао по један роман те године узете у статистику (мислим да је била у питању 2015.), на свака три дана била је објављивана је по једна збирка поезије. (А на свака 4 дана по једна научна студија.)



П.С. -

спиралом нетизен безглавијe


А да видите тек каква је гужва на овим тзв. fan fiction сајтовима које моја драга прати. Небројено много аутора, права глобална помама за писањем.

Не знам да ли је и за читањем Не смем ништа да тврдим.

solo solo 08:36 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

И тако је већ годинама уназад *. Не умем то да објасним сем:

Не, не умем да објасним тих 200 романа годишње на српском језику
бавио се мало том статистиком и израчунао да се у Србији у просеку на свака 2 дана објављивао по један роман те године узете у статистику (мислим да је била у питању 2015.), на свака три дана била је објављивана је по једна збирка поезије. (А на свака 4 дана по једна научна студија.)


Objasnio si. U jednom komentaru na blogu pre ovoga dao si odgovor na ovo pitanje.

shmoo 23:32 30.07.2020

Не волим да причам о себи, али ево узмите мој случај...

Ја, знате, уопште не волим лепу књижевност. Само се фолирам да не испаднем најгори у друштву.




shmoo shmoo 08:40 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

solo
И тако је већ годинама уназад *. Не умем то да објасним сем:

Не, не умем да објасним тих 200 романа годишње на српском језику
бавио се мало том статистиком и израчунао да се у Србији у просеку на свака 2 дана објављивао по један роман те године узете у статистику (мислим да је била у питању 2015.), на свака три дана била је објављивана је по једна збирка поезије. (А на свака 4 дана по једна научна студија.)


Neverovatno ali u jednom komentaru na blogu pre ovoga dao si odgovor na ovo pitanje.

Не волим да причам о себи, али ево узмите мој случај...

Ја, знате, уопште не волим лепу књижевност. Само се фолирам да не испаднем најгори у друштву.











П.С. - Ето некога ( ecce homo? ) ко се бави ипак мало и читањем, а не само писањем!




EDIT: Матори, примећујеш ли ти ту незајажљивост (неподношљиву лакоћу потребе?) наше цивилизације да се нешто непрекидно говори, пише? Као да постоји страх да ће свако ко заћути бити проглашен званично мртвим и самим тим покопан, те ће се ту и тамо појављивати његово име само у повременим сећањима заједнице на њега (ако и толико)?

Примећујеш ли колико је та незајажљивост (неподношљива лакоћа потребе?) за оглашавањем, писаним или усменим, обрнуто пропорционална слушању и читању?

Отуд ваљда и та какофонија у делиријум тременсу савремене комуникације. Што рече гос'н Чер, нетизен безглавија.

Узгред, поводом онога што си лепо приметио...

Ако испред мене ставиш неку књигу тзв. лепе књижевности и неку књигу која се бави лингвистиком, социологијом, историјом,..., шта мислиш, за којом од те две ћу прво посегнути?

"Све наше приче су испричане са 10 божјих заповести" (Исак Башевис Сингер), а једино од умећа писца зависи да ли ће његова варијација на задату тему бити толико вредна да се памти и цитира вековима после њега. Али је изгледа истовремено и та потреба за причањем (Андрић) исто тако велика колико је сужен простор задатих тема, па то скупа ипак некако ферцера заједно. Надопуњују једно друго.

solo solo 09:12 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

Ето некога ( ecce homo? ) ко се бави ипак мало и читањем, а не само писањем!


Naravno da se ne bavim pisanjem niti me interesuje.
Čitam (ponavljam se) osluškujući na ovim ,,malim reprezentativnim uzorcima,, društvenih mreža ,,kako raja diše,, pokušavajući da razumem šta nam se to dešava i zašto.
Izgleda da je nsarski bio najbliži istini kada je negde napisao da je sve ovo ipak samo razbibriga i zajebancija da se ubije višak vremena( parafraziram otprilike suštinu)
Malo me zbunjuje moram priznati toliki trud pojedinih i ostrašćenost na blogu u kontekstu jedne obične zajebancije.
A da se ne foliramo - i nije neka zajebancija. Ok stvar ukusa

Jednoj blogerki (,,koja se ponekad bavi psihoanalizom amaterski,,) jako smeta taj koncept.

angie01 16:11 27.07.2020
Re: zašto nisi...?
ja stvarno ne kapiram nikog ko se uobicajeno zahebava i podhebava- je l vama ok to sto je izneseno, ili samo fora da se po inerciji malo utole frustracije na Filipu.


Žao mi samo što ćemo (kako stvari stoje) do kraja ostati uskraćeni za finalnu spoznaju na ovom blogu antologijske dileme Partizani ili Četnici?
Čukarički strpljivo čeka u pozadini

Ozbiljne stvari nam promiču. Neko na vrhu je to shvatio i jako lepo se vozi na ovakvim ,,narativima,, Voziće se dugo. I treba kad umije.
solo solo 09:23 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

"Све наше приче су испричане са 10 божјих заповести"


10 božjih zapovesti - algoritam manipulacije civilizacijom do dana današnjijeh.

Матори, примећујеш ли ти ту незајажљивост (неподношљиву лакоћу потребе?) наше цивилизације да се нешто непрекидно говори, пише? Као да постоји страх да ће свако ко заћути бити проглашен званично мртвим и самим тим покопан, те ће се ту и тамо појављивати његово име само у повременим сећањима заједнице на њега (ако и толико)?

Примећујеш ли колико је та незајажљивост (неподношљива лакоћа потребе?) за оглашавањем, писаним или усменим, обрнуто пропорционална слушању и читању?


I na to si dao odgovor na nekom blogu skoro kada si postavio ovaj klip Sofronija.



p.s. ljudi su samo ,,nepodnošljivo,, usamljeni, zbunjeni, sjebani i očajni (ne očekuj da ti to priznaju) i šta im je preostalo? Il' da pjevaju( čitaj piju) il' da pišu. (kod ovog pjevaju jesam li jopet zajebo sa jotovanjem?)

maksa83 maksa83 09:58 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

Матори, примећујеш ли ти ту незајажљивост (неподношљиву лакоћу потребе?) наше цивилизације да се нешто непрекидно говори, пише?

At first Ford had formed a theory to account for this strange behavior. If human beings don’t keep exercising their lips, he thought, their mouths probably seize up. After a few months’ consideration and observation he abandoned this theory in favor of a new one. If they don’t keep on exercising their lips, he thought, their brains start working.

-- Hitchhikers Guide To The Galaxy
Черевићан Черевићан 10:09 31.07.2020

маамом писане речи

или трагом глобалне помаме за писањем (но не знам да ли је и за читањем)

издавачку делатност пропратим
но спласнуше ....сви напори моји,
баланс спознат' у две зависности
писању/читању раскорак постоји

г shmoo коментар Ваш мотивише на размишљање ...захвалан
Черевићан Черевићан 10:31 31.07.2020

безусни футур

he thought, their mouths probably seize up

сведоци смо ево чиповане ере
у футуру нашу мис'о преносиће,
похрањено чипче мало а углаву
разговору склоном ..к'о то биће

г maksо .....ил' томе слично ...'бемлига.... ФАЛА на коментару

Черевићан Черевићан 10:43 31.07.2020

error in facto

algoritmom manipulacije civilizacijom

фолиранти схватише на време
ко је онај .......ко Планету чува,
с'тог не чуди поразно сазнање
на власти je ...кој' уме нас мува

г solo ......ХВАЛА на опаскама
shmoo shmoo 10:52 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

solo

Izgleda da je nsarski bio najbliži istini kada je negde napisao da je sve ovo ipak samo razbibriga i zajebancija da se ubije višak vremena( parafraziram otprilike suštinu)



Нисам ја то чуо само од Шарског. Многи са Блога су ми то исто рекли.


Žao mi samo što ćemo (kako stvari stoje) do kraja ostati uskraćeni za finalnu spoznaju na ovom blogu antologijske dileme Partizani ili Četnici?
Čukarički strpljivo čeka u pozadini






Фали нам голгетер па да постанемо четврти члан (+ Војводина) нове велике четворке југослов... ( ), пардон, српског фудбала.


10 božjih zapovesti - algoritam manipulacije civilizacijom do dana današnjijeh.




А да ли би било те цивилизације да није било те манипулације?


p.s. ljudi su samo ,,nepodnošljivo,, usamljeni, zbunjeni, sjebani i očajni (ne očekuj da ti to priznaju) i šta im je preostalo? Il' da pjevaju( čitaj piju) il' da pišu. (kod ovog pjevaju jesam li jopet zajebo sa jotovanjem?)



Јесу.

Наравно да никада неће признати.

Зато тако грчевито, као и сви други зависници, и стискају тај свој предмет зависности, тај телефон, у рукама 24 сата дневно (иако им је у суштини потребан 10-15 минута у тих 24 сата) не би ли и себе и друге убедили да нису усамљени већ да су непрекидно тражени, популарни, да неко стално жели њихово друштво и њихову реч, било лепу било ружну, у овој нашој "истинској заједници" како је то називао мој професор Ратко Нешковић. (Код њега на испиту пре 35 година ми запало питање о отуђењу. Јбг...)

А одлично ти је њотовање! Ниси ништа зајеб'о.




Поздрав од Софронија чије су име понеки пут у тим цртаћима преводили и као Лајави Крелац, па ја и данас преферирам тај назив за себе и за све остале софроније на овоме свету и у овој спирали нетизена безглавије (хвала, гос'н Чер на овоме) као огледалу у којем се тај наш свет и "истинска заједница" огледа све мислећи како је најлепша од свих.




shmoo shmoo 11:02 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

maksa83
Матори, примећујеш ли ти ту незајажљивост (неподношљиву лакоћу потребе?) наше цивилизације да се нешто непрекидно говори, пише?

At first Ford had formed a theory to account for this strange behavior. If human beings don’t keep exercising their lips, he thought, their mouths probably seize up. After a few months’ consideration and observation he abandoned this theory in favor of a new one. If they don’t keep on exercising their lips, he thought, their brains start working.

-- Hitchhikers Guide To The Galaxy




Адамс је сигурно читао Знакове поред пута нашег Андрића?

Не може се стално говорити и при томе стално баш све паметно говорити.

Дубоко верујем да би се могли чак установити и неки физички, физиолошки и биолошки закони који би то приказали кроз некакав математички модел.

А много је њих који умеју да говоре.

Врло мало има оних који умеју да ћуте. Или тихују пошто то није исто што и ћутање.


shmoo shmoo 11:32 31.07.2020

Re: solo EDIT

Naravno da se ne bavim pisanjem niti me interesuje.



Па и ово писање на Блогу је некакво писање, мајку му!

А шта онда ми радимо то овде?

Па пишемо, брате.

Усмени разговор свакако није.

А, матори, шта ти мислиш о томе?






solo solo 11:51 31.07.2020

Re: solo EDIT

А, матори, шта ти мислиш о томе?


Ok nisam se precizno izrazio. Više volim komentare, tu se sve dešava pritom ne želim da omalovažavam autorski trud. Nije lako pisati i pretočiti misli na papir. Uvek fali pomalo i ,,govor tela,,.

p.s. To bi bio sjajan eksperiment. Skupiti blogere i pratiti priču i druženje uživo bez ,,fotošopiranja,,.
Misliš da bi bilo slično kao ovo u pisanoj formi?
Sumnjam.
Koja forma je bliža realnosti?
Nemam dilemu.
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:54 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

If they don’t keep on exercising their lips, he thought, their brains start working.


A neki su, bogami, od silnog razmišljanja kadri da osmisle samo štetu..
Pa tako, nije ni ta radnja za svakoga.

shmoo shmoo 12:09 31.07.2020

Re: solo EDIT

solo
А, матори, шта ти мислиш о томе?


Ok nisam se precizno izrazio. Više volim komentare, tu se sve dešava pritom ne želim da omalovažavam autorski trud. Nije lako pisati i pretočiti misli na papir. Uvek fali pomalo i ,,govor tela,,.




Ма разумео сам те ја. Ово што овде пишемо у коментарима свакако није исто што и ауторство блога, а то опет свакако није оно што би већина људи подводила под лепу књижевност (барем већину тога на Блогу Б92 не бисмо могли да подводимо под тај назив).

Него, ја сам мислио на писање, уопштено, као психо-физички, неуролошки, психолошки, социјални, бла, бла, бла,... феномен.

Различит од усмене комуникације као што си и сам рекао ( Uvek fali pomalo i ,,govor tela,,. и још неких ствари.)

А ми то радимо овде. Пишемо.

Наравно да није лако... Писање је много много млађе од говора.

Али и ово на Блогу је писање. Чак и у коментарима. На то сам мислио.

Занимљиво би било позабавити се питањем колико и како то што сада радимо, дописујемо се овде, онда утиче на, рецимо примера ради, нас двојицу и колико се твој и мој мозак онда разликују од мозгова твог и мог прадеде који су у некој игри случајности можда и седели заједно негде и разговарали лицем у лице?

Мислим да разлике има. Не знам да ли суштинске, али свакако има.

Ако ништа друго, онда атрибутивне, што би рекао Докс, разлике има.





EDIT: Тек сада сам видео ово:


p.s. To bi bio sjajan eksperiment. Skupiti blogere i pratiti priču i druženje uživo bez ,,fotošopiranja,,.
Misliš da bi bilo slično kao ovo u pisanoj formi?
Sumnjam.
Koja forma je bliža realnosti?
Nemam dilemu.



Да, на то сам и ја мислио!



Черевићан Черевићан 12:24 31.07.2020

oд извора 2 путитја

od silnog razmišljanja ume i šteta da se osmisli

од ...............напора мисли
здеси се да скрајне мозак,
те .....осмишљај користан
у трену ..претвори у мрзак

apacherosepeacock-у .....ХВАЛА
shmoo shmoo 12:32 31.07.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

apacherosepeacock
If they don’t keep on exercising their lips, he thought, their brains start working.


A neki su, bogami, od silnog razmišljanja kadri da osmisle samo štetu..
Pa tako, nije ni ta radnja za svakoga.




А, вала, може исто тако и од силног говорења и писања.

Тако да не знам шта је горе.

mariopan mariopan 07:46 03.08.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

елем, динамику једномесечне приповетке засад ево и поред наглашених теренских радних обавеза постижем, а редовност пак коментарисања постираног од стране других блогера дође ми као свакодневна ментална вежба - баланс захтевном струковном ангажману....итако временом дескриптивно наративним блогокоментар строфама (грегерији сличећим) те трудовима над самим собом укротих писајућег себе, постах кротак и незлобив успешно сузбијајући ролеркостер емоција вазда зазиваних данашњим нетизен изазовима. малолије?

 



U ovom zanimljivom višegodišnjem druženju na blogu rekla bih da smo svi po malo popravili sebe i postali veštiji u suzbijanju rolerkostera emocija u sebi, povodom raznih tema? I postali manje zlobivi a više krotki i kao čitaoci i komentatori?

Vama što ste nesebično davali primer kako ukrotiti sebe svih ovih godina
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:57 03.08.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

mariopan

Vama što ste nesebično davali primer kako ukrotiti sebe svih ovih godina


Meni nie poznat ni jedan bloger, koji kao g. Čer, nikad, ama baš nikad nije imao bilo kakav polemički ili bilo kakav drugi sukob sa bilo kim u svojim komentarima, a tolike se godine ovde raspravljamo i vatamo za guše. Mislim da je to retkost, ne samo na ovom mestu, već i na netu šire.
G. Čer, daje svetao primer, zaista.

Mada, s druge strane, da smo svi kao g. Čer, bilo bi nam ovde pomalo dosadno.
Черевићан Черевићан 11:08 03.08.2020

низветар

primer kako ukrotiti sebe svih ovih godina

присећам се ја младости
давно сам и ....дрчан био,
теренски је рад с'Људима
мене кротким ....оформио

гђо mariopan ...захвалан на комдружењу
Черевићан Черевићан 11:31 03.08.2020

такисам

ali, bilo bi nam ovde pomalo dosadno

чарке су међ' нама битне
живахност баш блогу дају,
баланс томе ...лаконични
живац мање ....нам кидају


г Stojković-у, ХВАЛА на аналитичко коментару
mariopan mariopan 20:01 03.08.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

Vojislav Stojković
mariopan

Vama što ste nesebično davali primer kako ukrotiti sebe svih ovih godina


Meni nie poznat ni jedan bloger, koji kao g. Čer, nikad, ama baš nikad nije imao bilo kakav polemički ili bilo kakav drugi sukob sa bilo kim u svojim komentarima, a tolike se godine ovde raspravljamo i vatamo za guše. Mislim da je to retkost, ne samo na ovom mestu, već i na netu šire.
G. Čer, daje svetao primer, zaista.

Mada, s druge strane, da smo svi kao g. Čer, bilo bi nam ovde pomalo dosadno.


Da, baš tako.
mikele9 mikele9 13:45 04.08.2020

Re: А опет, гос'н Чер...

Samo vi nastavite da pišete G. Čer, jer kada biste prestali, pojavila bi se na ovom blogu ogromna rupetina koju bi bilo nenoguće zatrpati. Pišite i dalje o svemu što je bilo, što je ili će biti. Uveren sam da mnogo nas jedva čeka kada će se pojaviti vaš tekst. Zato nastavite i sa srećom!
Черевићан Черевићан 15:39 04.08.2020

рупе вреб

ili, kada biste prestali

захвалан............... Вам г mikele
писат' морам да ми мозак ради,
креативност дал' ће то пратити
остаје ми да живим .........у нади
noboole noboole 16:53 31.07.2020

.

Ovaj blog je kao crna cokolada.
Черевићан Черевићан 17:12 31.07.2020

izazovom flavonoida

kao crna cokolada

слаткиш звани чоколада
уме да нас .........подигне,
било бела .....боље црна
(сведно) која .....пре стигне

г noboole....упоредба легла...ХВАЛА
mirelarado mirelarado 17:36 31.07.2020

Zgodna je mreža...

... da se u njoj nastanimo, pisci i čitaoci, pogotovo sada, kad u spoljnom svetu virus caruje.
j_grandson j_grandson 20:18 31.07.2020

Re: Zgodna je mreža...

mirelarado
... da se u njoj nastanimo, pisci i čitaoci, pogotovo sada, kad u spoljnom svetu virus caruje.

Šta ovo znači?
Черевићан Черевићан 21:42 31.07.2020

хвала

г j_grandson да ми пост уочисте
Черевићан Черевићан 21:49 31.07.2020

згоде зоов

mreža...... da se u njoj nastanimo

умрежени ....биваћемо јачи
дијалози .......ум'у да озаре,
отуђеност хоће да засмета
како младе тако и нас старе

гђо mirelarado
gavros gavros 18:39 02.08.2020

Sastav ugodan

oku legao, gos'n Sveta u ovo nedeljno veče dok čekam da se uključi LIVE na JuTjub kanalu Srbin.Info ispred doma Narodne skupštine gdje se evo danima odvijaju protesti koje, dokon, baš pratim a za večeras je najavljeno i masovnije okupljanje...
Черевићан Черевићан 18:56 02.08.2020

исчека маам

čekam Info ispred doma Narodne skupštine

без сагласја ....ми смо Народ
(ваљда знамо ....Шта хоћемо),
потом сходно намеће се упит
-дали Браћо ми То и можемо

г gavros-е ....у здрављу био! (ЗАХВАЛАН сам на комредовности)
loader loader 10:48 05.08.2020

Мистер Чер

Мистер Чер,
блого-роде,
хтедох да вам напишем нешто,
али
мисао оде.





Черевићан Черевићан 12:40 05.08.2020

хтедох

али мисао оде

кол'ко ли ми мисли тако је отишло
током мојих..........одживљених леета,
данас уз ме' телефонче ...........вазда
размишљања снимим и ето присета,

г loader-у ХВАЛА на комсусрету

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana