Diskretna sugestija ministru poljoprivrede

zokster RSS / 25.06.2007. u 11:44

Po formiranju nove vlade na ovom istom blogu objavio sam tekst Sugestija novom ministru poljoprivrede. (http://blog.b92.net/arhiva/node/5873)  Suprotno mome nadanju, poruka tog teksta stigla je do ministra poljoprivrede i predlog programa podršci internacionalizaciji sadjenja šećerne repe će ući u proceduru i, nadam se, biti pozitivno rešen. Saznanje da naše reči s ovog mesta stižu daleko okuražilo me sa iste govornice uputim dobronamernu poruku novom ministru inostranih poslova.

003055_0.jpgRekoh sebi, ako je prošlo kod jednog ministra, zašto ne bi onda i kod drugog? Rečeno - učinjeno. Kako sam tragajući za materijalnom naišao na izvrtan tekst vrsnog stručnjaka i svoga prijatelja Jovana Kurbalije, rekoh da to podelim prvo sa prijateljima blogerima, mislim to kako sam naišao na "izvrstan tekst vrsnog stručnjaka", pošto je dobro poznato da izvrsne tekstove uglavnom pišu vrsni stručnjaci, koji zaslugom tih vrsno napisanih tekstova i postaju vrsni stručnjaci, a utoliko pre što je taj vrsni stručnjak ujedno i moj prijatelj (vrsni prijatelj), pa ako moje preporuke dolaze čak i do ministara i bivaju uvažene, zašto da ne proširim krug svojih poznanstva i uticaja i  pomenem i tog svog prijatelja, a zatim, ne i na poslednjem mestu, zašto moje mišljenje ne bi saslušao i novi ministar inostranih poslova, koji je, da uzmemo u obzir samo činjenicu da je tek postavljen na to mesto, diletant isto kao i ja, ako ne i još veći, jer se ja u sve razumem i u sve se pačam, naročito u ono o čemu ni najmanjeg pojma nemam. Pošto tekst tog mog prijatelja u velikoj meri prevazilazi ono što bih ja mogao da napišem na tu temu, neću ga ovom prilikom objavljivati da ne bih smarao čitaoce bloga.

 Objaviću ga u svom narednom blogu, kao sugestiju našem novom i mladom ministru. Možda ovo ipak dođe do njega i možda mu mišljenje stručnjaka bude od koristi. Još jednom, preporučujem se našem novom i mladom ministru i želim mu da uvek ostane nov i mlad.


Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

adam weisphaut adam weisphaut 12:34 25.06.2007

Mip

zašto moje mišljenje ne bi saslušao i novi ministar inostranih poslova, koji je, da uzmemo u obzir samo činjenicu da je tek postavljen na to mesto, diletant isto kao i ja,

E Zoksteru , u diplomatiji nije najvaznije iskusvo vec hemija kao sto mladjani Vuk mudro rece.
zokster zokster 12:37 25.06.2007

Re: Mip

Porodicna hemija?
adam weisphaut adam weisphaut 12:46 25.06.2007

Re: Mip

Pre bi rekao porodicna alhemija, kako pretvoriti drustveni kapital u licni, kako oprati biografiju i ine zgodne i bogougodne carolije.
bladerunner bladerunner 12:49 25.06.2007

Re: Mip

ja mislim da je tu pre bitna ljubavna hemija pošto oni vole jedan drugog ...ili drugu tako... malo...da...
Brooklyn Brooklyn 13:38 25.06.2007

e, ovaj

ti je fenomenalan. preporucemo.
zokster zokster 13:40 25.06.2007

Re: e, ovaj

Brook, to zato sto tebe nisam spomenuo u tekstu?
Brooklyn Brooklyn 13:48 25.06.2007

Re: e, ovaj

ne, zato sto je fenomenalan.
zokster zokster 13:51 25.06.2007

Re: e, ovaj

Mislio sam da se odnosilo na blog o B92 zenidbama i udajama. Tek sam posle video gde si ostavila komentar.
hercule poirot hercule poirot 21:04 25.06.2007

Da li Kandicka laze?

Zorane, onomad ste nam se pohvalili da ste se vi vozili taksijem sa drugaricom Kandic.

Pre neki dan sam slucajno sreo drugaricu Kandic. Iskoristio sam priliku d j e upitam za Vas. Ona kaze da Vas se ne seca ali da cesto deli taksi sa nepoznatim licima radi ustede, jer nema veliku platu a ne voli da se gura u gradskom saobracaju.
Ja sam vas opisao, rekao odakle ste, cime se bavite, ali ona nikako nije mogla da se priseti.
Hocete li nam razjasniti situaciju? Meni deluje da je nemoguce da se vas neko ko se sa vama vozao istim putnickim vozilom ne seca.
Da li Kandicka laze?
zokster zokster 21:05 25.06.2007

Re: Da li Kandicka laze?

Evo, razjasnicu odmah situaciju.

Mozes da mi ga popusis.
hercule poirot hercule poirot 21:39 25.06.2007

Poštovani Zorane

Obraćam Vam se, kao čoveku od pera, za pomoć.
KOd Jasmine Tešanović sam pronašao tekst napisan u "glasa nepismenog naroda" - kako reče sama Jasmina.

kako ja nisam nepismen narod, bilo mi je teško da ga protumačim a postoje indicije da u sebi nosi mudru i plemenitu poruku.

Da li biste mogli da mi pomognete da ga razumem. posebno mi nisu jasni delovi koje oynačavam boldom.

Evo teksta:

Ne znam da li ste gledali veceras Poligraf, ja jesam i videla sam zamenika javnog tuzioca Vitorovica koji je javni tuzilac i u slucaju za zlocin u Suvoj reci 1999 ( vidi prethodne moje blogove na tu temu, poslednji 15 juni).
Bio je javni tuzilac u slucaju otmice Miskovica
Znam da mu je vise puta preceno smrcu zbog postenog i hrabrog rada u speciajlnom sudu za organizovani kriminal i za ratne zlocine...znam da je njegovo ime iskrslo u planovima zemunskog klana kao osobu koju treba eliminisati onako usput...znam coveka sa ulice jer mi je komsija.Jedne veceri smo sticajem okolnosti gledali ubistvo uzivo, svako sa svog prozora: balkanski obracun devedesetih.
Znacajna je pocetna recenica koju je izgovorio u ovoj emisiji, da izlazi u javnost i prica (govori?) u jednom mediju koji nije njegov, misleci televizija, jer ne zeli da se teze obrcu i da jedini koji su se borili protiv mafije bivaju danas optuzivani da su deo te iste.
Od danas radimo otmice rekao je Ulemek Legija u jednom trenutku, jer nema vise ko da nas juri...
Mislim da taj trenutak jos nije prosao.

S tim zlocincima koje nema ko da juri su i Radovan i Ratko...a mi njihovi taoci

unapred zahvalan



zokster zokster 21:45 25.06.2007

Re: Poštovani Zorane

Poaro: "kako ja nisam nepismen narod, bilo mi je teško da ga protumačim..."

Zato sto ti je duboko usao, zato nisi u stanju da ga protumacis. Moje je misljenje, ovako sa strane, da si ti u stvari zatrudneo.
zana zana 00:37 26.06.2007

Moram


da kazem da upravo padam u nesvest od smeha, i to zelim da podelim sa vama, mojim prijateljima.
Vrsnim prijateljima. Jer me je ovaj text, po drugi put danas, doveo do suza.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana