Nema suđenja dok traje operacija...

Drago Kovacevic RSS / 01.10.2007. u 12:04
 
trans.gif
"Afera Kofer": Odloženo suđenje
1. oktobar 2007. | 07:50 -> 11:34 | Izvor: B92

Beograd -- Pred Okružnim sudom u Beogradu danas odložen početak suđenja optuženima za mito u tzv. aferi Kofer.

Suđenje bivšem viceguverneru Narodne banke Srbije Dejanu Simiću i funkcioneru Socijalističke partije Srbije Vladimiru Zagrađaninu, u tzv. aferi kofer odloženo je za 21. januar zbog neodazivanja sudskom pozivu najvažnijih svedoka. Tužilaštvo i odbrana usaglasili su se da je potrebno i neposredno suočavanje svedoka.

Simić je optužen da je primio mito od 100.000 evra u svom stanu u Beogradu, dok Zagrađanina tužilaštvo tereti za pomaganje u davanju mita. Obojica se brane sa slobode.

U istrazi su saslušani predsednik SPS-a Ivica Dačić, koji je neposredno pre hapšenja Simića i Zagrađanina bio u Simićevom stanu, predstavnik izraelske grupe TBI Vladimir Cizelj, guverner NBS-a Radovan Jelašić, bivši direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pjevčević, koji je tvrdio da su čelnici NBS-a tražili dva miliona evra od akcionara KEB-a, kojoj je oduzeta dozvola za rad.

Pjevčević je početkom aprila 2006. uhapšen kao jedan od vođa organizovane kriminalne grupe, u javnosti nazvane stečajna mafija, čiji su članovi optuženi za višemilionske zloupotrebe.

Simić i Zagrađanin pušteni su iz pritvora 30. marta 2006.

 

 

Mirčić nije došao na suđenje
1. oktobar 2007. | 11:50 | Izvor: Beta

Novi Sad -- Funkcioner SRS-a Milorad Mirčić nije se pojavio na suđenju koje se vodi protiv njega po tužbi novinara Građanskog lista.

Mirčićev branilac Nemanja Aleksić rekao je da njegov klijent nije dobio uredan sudski poziv, već da je poziv dostavljen u njegovu advokatsku kancelariju. Aleksić je rekao i da će se Mirčić pozvati na poslanički imunitet, ali su advokati Građanskog lista uputili primedbu da se po novim propisima poslanik ne može pozvati na imunitet ako nije zaprećena zatvorska kazna za delo za koje mu se sudi.

Sudija Snežana Jović rekla je da će Mirčiću biti upućen novi poziv na adresu stanovanja i da će, ako bude utvrđeno da je prethodni poziv bio uredno adresovan, biti naređeno Mirčićevo policijsko privodjenje na naredno ročište.

Direktor Građanskog lista Miodrag Nikić i dvadesetak novinara i urednika tog lista podneli su 30. aprila 2004. privatnu tužbu protiv Mirčića, zbog njegovog istupa na konferenciji za novinare 2. februara te godine.

Mirčić je tada rekao da je "Građanski list ustaški i prohrvatski list", u kome "svi smradovi u novinarstvu rade" i da je vlasnik tog lista predsednik Hrvatske Stipe Mesić, te da je "pod patronatom Nenada Čanka i kontrolom Žike Berisavljevića".

 

Evo, ovo su samo današnji izostanci krupnih riba sa suđenja. A svaki dan se događa isto. Na sudu se ne pojavljuju ili se imunitetom štite mnogi : Dinkić, Vučić,Mikavica....a Mihajlov je apsolutni rekoreder u nepojavljivanju. Pojavi se na svaki pedeseti poziv a onda dobije dodatno vreme da nekoliko meseci proučava optužbu i smisli neki trik za daljnje odlaganje.

Onaj Firer iz Novoga Sada koji je jedva osuđen na godinu dana nikako da ode u zatvor jer da ga nema na slobodi, valjda ne bi ko imao organizovati fašistički marš 7. oktobra. Umesto poziv za zatvor on dobija poziv za gostovanje u TV emisijama kako bi nam objasnio sve "prednosti" fašističkog marša, šta li..?

E, a da to uradi običan građanin ja mislim da bi ga sto nevolja spopalo. Da ne pričamo o trikovima vezanim za suđenje crkvenim velikodostojanstvenicima Pahomiju, Ilarijonu, pa sportistima za koje ni presuda od 5 godina za silovanje nije bila dovoljan razlog da se nađu iza rešetaka (N. Bulatović).

Šta je ovo...jeli ovo besudna zemlja za elitu blisku vlasti...i može li to tako. Može li ovde išta bez pritiska?

 

trans.gif

 
trans.gif

trans.gif

 
trans.gif



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Lilu Lilu 12:37 01.10.2007

...jeli ovo besudna zemlja za elitu blisku

Nije to tako samo za njih. To je tako za svakoga ko ima novca bez obzira da li se politički opredelio ili ne. Suđenja se odlažu godinama, dok predmeti ne zastare. Pošto se pri prijavljivanju u SUP ne proverava da li neko zaista živi na toj adresi, svi raspoloženi za prevare i kriminal se redovno prijavljuju na adrese na kojima ne žive, a onda se bune da im pozivi nisu dostavljani uredno. Kad se i pojave, uz pomoć advokata i pravne nauke koja , začudo u njihovim slučajevima bude na njihovoj strani, suđenje se odloži jer nisu spremni za odbranu.
U Srbiji se kriminal itekako isplati, ako imaš veliku finansijsku dobit, sistem korupcije funkcioniše savršeno. Da smo tako lepo razvili privredni sistem za par godina bi imali bolji standard od Norvežana.
Olga Medenica Olga Medenica 12:42 01.10.2007

Farsa

od pravosudja i drzave.
A naravno, posto imaju novca (a samo se to racuna u Srbiji) oni ce paralelno
da budu ugledni gradjani, i njihova deca ce biti ponosna decica, tako reci ELITA.

Imunitet? Koji, bre, imunitet na sta i zasto?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:15 01.10.2007

Re: Farsa

Olga Medenica
od pravosudja i drzave.
A naravno, posto imaju novca (a samo se to racuna u Srbiji) oni ce paralelno
da budu ugledni gradjani, i njihova deca ce biti ponosna decica, tako reci ELITA.

Imunitet? Koji, bre, imunitet na sta i zasto?

Da, stvarno koji imunitet. Sasvim bi bilo dovoljno da imaju imunitet za ono što zastupaju u Skupštini. Dakle za izrečeno za govornicom, za političke stavove u procesu odlučivanja, raspravljanja o zakonima i odlukama. Sve van toga nije imunitet nego društveno nedopustiva privilegija.
Milan Rakić Milan Rakić 12:45 01.10.2007

Surprise

Ajooo ala sam se iznenadio! Pa da li še nešto drugo moglo očekivati od ovakve (da ne kažem nakaradne) vlade? Stranka koja kontroliše rad vlade je mahom sastavljena od kadra SPS-a, i sada očekujemo da osude svoje partijske drugove, jel. Naše pravosuđe ja do temere obezvređeno da se i ne zaslužuje zvati pravosuđe; pre bih rekao da reč krivosuđe više odgovara. Jednostavno ne mogu da shvatim da se čovek ne pojavi na suđenje, da ne dođe. Kada đak ne dođe u skolu on dobije neopravdani, kada ih sakupi nekoliko onda dobije šut-kartu; kada neko na posao ne dođe na vreme, i to ponovi nekoliko puta, takođe dobije šut-kartu. Kada je u pitanju sud ili skupština, onda mogu do mile volje da sede kod kuće, da obilaze kafane i restorane i ko zna šta-sve-još i to čista obraza. Još ako se neko usudi da digne glas očas posla magistar velja ilić krene redom da psuje, pljuje, šutira i bije. Dokle god ima ovaca, imaće vune za šišanje...
Goran Nikolić Goran Nikolić 13:15 01.10.2007

neefikasno sudstvo

mada mislim da i u sudstvu
ima pomaka,
ono je jos uvek nije,
i po svemu sudeci nece uskoro,
dostici kriticnu tacku efikasnosti.
ne treba posebno potencirati
negativan uticaj neefikasnog, odnosno sporog
sudstva na domacu ekonomiju
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:02 01.10.2007

Re: neefikasno sudstvo

Goran Nikolić
mada mislim da i u sudstvu
ima pomaka,
ono je jos uvek nije,
i po svemu sudeci nece uskoro,
dostici kriticnu tacku efikasnosti.
ne treba posebno potencirati
negativan uticaj neefikasnog, odnosno sporog
sudstva na domacu ekonomiju

Ovo sa "pomacima" je dobro...o)) Tipična DS retorika. Sa trojicom sam danas komunicirao i svi su bar jednom pomenuli "pomake"..
Samo Gorane naše stanje je tako loše da nam je malo i brzina "plave ptice"...
pozz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:48 01.10.2007

Najvažniji svedoci

Suđenje bivšem viceguverneru Narodne banke Srbije Dejanu Simiću i funkcioneru Socijalističke partije Srbije Vladimiru Zagrađaninu, u tzv. aferi kofer odloženo je za 21. januar zbog neodazivanja sudskom pozivu najvažnijih svedoka. Tužilaštvo i odbrana usaglasili su se da je potrebno i neposredno suočavanje svedoka.

Ko su najvažniji svedoci? Moglo bi se zaključiti, bar iz onoga što je o tome bilo u medijima, da je među tim "važnim" i Ivica Dačić, koji nije dospeo do optuženičke klupe samo zahvaljujući pravovremenom telefonskom pozivu. A opet, telefonski poziv je uputio niko drugi nego - Dejan Mihajlov.
Baš me zanima zašto nije saopšteno ko su "najvažniji svedoci"?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:17 01.10.2007

01.10.2007.- 21.01.2008.

Drago Kovacevic
Suđenje bivšem viceguverneru Narodne banke Srbije Dejanu Simiću i funkcioneru Socijalističke partije Srbije Vladimiru Zagrađaninu, u tzv. aferi kofer odloženo je za 21. januar zbog neodazivanja sudskom pozivu najvažnijih svedoka. Tužilaštvo i odbrana usaglasili su se da je potrebno i neposredno suočavanje svedoka.Ko su najvažniji svedoci? Moglo bi se zaključiti, bar iz onoga što je o tome bilo u medijima, da je među tim "važnim" i Ivica Dačić, koji nije dospeo do optuženičke klupe samo zahvaljujući pravovremenom telefonskom pozivu. A opet, telefonski poziv je uputio niko drugi nego - Dejan Mihajlov.Baš me zanima zašto nije saopšteno ko su "najvažniji svedoci"?


Sledeće ročište za tri i po meseca!!! A tada će sudija da ode na bolovanje. Pa će u aprilu 2008. da budu izbori. Pa će u julu 2008. biti neki novi politički zemljotres. Pa će u oktobru 2008. započeti suđenje Dragu Kovačeviću zbog toga što je kupio 50 EURA na ulici. Pa će... spavaj mi spavaj, bebice mala,...
Lun Lun 14:35 01.10.2007

Zaigrace mechka iako nema igranke

Vi, dragi sagovornici, ili niste pazljivo slushali ili niste dobro razumeli skorashnju propoved ministra Dragana Jochica (47).
"Dok traje operacija "Kosovo", nema igranke" je neshto shto valja posmatrati kroz shiru prizmu.

I stvarno ne razumem ovo cepidlachenje oko nekih trichavih 100.000 korupcionashkih Eura, oko malo fashizma ovog nashkog siromashkog, oko neraspisivanja izbora?!
U vreme dok traje odsudna bitka za Kosovo, autentichno srpsko-rusko-pravoslavna i bez ciganskog mentaliteta?!


P.S.
Drago, shta mislish o jednom virtuelnom referendumu glede nezavisnosti Kosova?
Da vidimo kako stojimo s tim, onako, izistinski. Koliko god uzorak bio mali i nesignifikantan, bice svakako znachajniji od ovoga shto truca "Dvojac bez kormilara (koji je ubijen)"
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:13 01.10.2007

Re: Zaigrace mechka iako nema igranke

Lun
Vi, dragi sagovornici, ili niste pazljivo slushali ili niste dobro razumeli skorashnju propoved ministra Dragana Jochica (47).
"Dok traje operacija "Kosovo", nema igranke" je neshto shto valja posmatrati kroz shiru prizmu.

I stvarno ne razumem ovo cepidlachenje oko nekih trichavih 100.000 korupcionashkih Eura, oko malo fashizma ovog nashkog siromashkog, oko neraspisivanja izbora?!
U vreme dok traje odsudna bitka za Kosovo, autentichno srpsko-rusko-pravoslavna i bez ciganskog mentaliteta?!


P.S.
Drago, shta mislish o jednom virtuelnom referendumu glede nezavisnosti Kosova?
Da vidimo kako stojimo s tim, onako, izistinski. Koliko god uzorak bio mali i nesignifikantan, bice svakako znachajniji od ovoga shto truca "Dvojac bez kormilara (koji je ubijen)"

Nije loša ideja Lune..
Uzorku se može pronaći po neka mana, recimo reprezentativnost bi mogla biti najznačajniji prigovor.No nije to mali uzorak. Svakodnevno je na blogu blizu 500 registrovanih korisnika, dok je mnogo veći broj ukupno registrovanih...


Dragan Vujanović Dragan Vujanović 16:06 01.10.2007

Kofer, Druga soba, živeo Photoshop !


I, dok se sitnije ribe afere kofer praćakaju po novinama i sudovima, naši prijatelji (čekajući da Rusi još malo ojačaju) provode sate u ugodnom poslaničkom ćaskanju...



Nastavak sledi...

adam weisphaut adam weisphaut 17:41 01.10.2007

Nema suđenja dok traje operacija...

Drago
Nema suđenja dok traje operacija...

Nema sudjenja al' ima koncesija
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:49 01.10.2007

Re: Nema suđenja dok traje operacija...

adam weisphaut
Drago
Nema suđenja dok traje operacija...

Nema sudjenja al' ima koncesija

Pa koncesije su deo mudre koncepcije i ukupne operacije...o))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana