Društvo| Moj grad| Region| Život| Životni stil

Svetlo u tami

Dragan Jakovljević. RSS / 21.08.2010. u 10:03

Siguran sam da svako od vas, dragi moji budimski i peštanski sugradjani, poznaje Bilju. Kako koju Bilju? Pa, onu koja živi tu, na šestom ćošku. Mislim, od mene na šestom, ako se ne računaju i one nove ćoškaste građevine oko peštanskog Korvin mozija. A ako se računaju, onda to ispadne mnogo više ćoškova. Ali, broj u ovom slučaju, a ni inače uopšte nije važan, pogotovo leti, kad u našoj poslastičarnici služe neko čudesno crvenkasto piće čiji sam naziv zaboravio (ako vas baš zanima, pitaću Bilju, to je njen favorit).


I tako, reč po reč, i Bilja mi ispriča jednu neverovatnu priču. Ustvari, kada je reč o nama, mnoge su priče za rubriku verovali ili ne, ali je ova najnevetovatnija od svih. Elem, došli neki naši zemljaci da se malo razbacuju po Pešti onako kako samo oni znaju, pa pokupovali pola Vestenda i Teska, a sumnjam da je mnogo toga ostalo i u Ikei. Možda spavaće sobe, regali, i još ponešto što nije za prtljažnik putničkog auta. Šta su posle svega toga tražili u Arena plazi, ne pitajte me jer ne znam. Mogu samo da pretpostavim da im je možda trebala sajla za vuču.


Ali, ko da odoli... Krenu oni u isti ritual i u Arena plazi još s vrata i ko zna dokle bi taj pohod trajao, da u jednom trenutku neko ne reče: „Ljudi, gde su nam stvari?!".


To je značilo da su ostali bez tašne sa novčanicima, foto-aparatima, kamerom, dokumentima i mnogo drugih sitnica koje život, a i novac znače. Trk tamo, trk ovamo, i ništa.


- Zanimljivo, ali ništa neobično za naš svet - kažem Bilji, dok se trudim da mi u glasu ne prepozna razočarenje zbog priče koja baš i nije retka.


- Da, ali ja još nisam stigla do kraja! Zove juče službenik Arena plaze i ne traži muštuluk, pošto toga kod Mađara verovanto nema, ali i da je tražio dala bih mu bez pogovora. Zamisli, pronašao sve izgubljeno i poručuje da vlasnici dođu po stvari!


Ne znam šta je dalje bilo, valjda je primopredaja uspela, ali saznadoh da je poštenje, uprkos svemu, i dalje viteška kategorija. Makar tek ponekad i tek ponegde.

Atačmenti



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sesili sesili 11:29 21.08.2010

Kako

izgubljeno? Ako nije ukradeno, kako su uspeli da IZGUBE tolike stvari? Zaista, neverovatno i za nas.
king_arthur king_arthur 12:05 21.08.2010

Muštuluk

Kako su izgubili? Ja sam uspeo izgubiti video kameru za 15 minuta. Našao sam je tek posle nedelju dana!!!!! :))) Za sve postoji prvi put!!
borislavadespic borislavadespic 12:07 21.08.2010

JUGOSLAVLJEVE CIPELE

Pre dve i po decenije moji roditelji su upali u grupu korisnika sindikalnih putovanja za Poljsku i u busu upoznali bracni par iz centralne Srbije, s kojim su nekoliko puta izasli na veceru za vreme boravka u Varsavi.
Druge veceri drug Jugoslav se, na putu ka restoranu u kome je trebalo da se nadje sa mojim roditeljima i nekim njihovim poznanicima, u TAKSIJU izuo, obuo NOVE cipele, a stare ostavio u vozilu.
Na dan polaska na recepciji hotela u kome su odseli cekali su ga takstista i STARE CIPELE.

Taksista je PET dana obilazio hotele u kojima odsedaju jugoslovenski turisti, ali nije znao Jugoslavljevo ime. Posto je saznao kada koja grupa odlazi, pravio je sacekuse. Nije hteo da ispadne lopov.

Jugoslava je, kaze moj otac, bilo stid da prizna da je prema taksistinom vozilu postupio kao prema kontejneru. Zahvalio se i posegao za dzep, a taksista je odbio da primi bilo kakav znak paznje, srecan sto je dokazao da nije lupez.


P.S. Sorry zbog suskanja i cuckanja, na ovom kompu nije podesen language bar.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana