Gost autor

Lovac na leptire

arianna RSS / 26.03.2011. u 12:44

gost: kukusigameni

beautiful+butterfly+on+daisy.jpg 

 

 Bio jednom jedan čovek, tako srednjih godina, avanturista. Muvao se po Africi, tražeći đavola. I tako, kako ga je Bog dao blesavog, znaš našta mislim, izgubio se usred džungle. Svi otišli tamo, on onamo i cvrc, osta čovek sam. Tražili ga, ovi njegovi, tražili ali badava. Dobro, bio je on snalažljiv, ne može se reći da nije. Bio je on i u gorim situacijama nego što je ova ali znaš kako je, Afrika, džungla, nikome nije prijatno.

I tako, mic po mic, pade i noć. Noć ti je u džungli mnogo gadna. Ništa ne možeš da vidiš pa ti se izoštri sluh i onda čuješ i ono što normalno ne bi čuo. Ume to da zbuni i uplaši čoveka. A okolo, šta da ti kažem, svako svakog juri. Opšta jurnjava. „Moram nešto da smislim“, pomisli ovaj naš tip. Svašta mu se muvalo po glavi. Te da će da ga pregaze slonovi, te da će da ga nabode neka divlja svinja, ona sa kljovama, te poješće ga lav, panter ili takva neka mačketina, te zmija, krokodili... ma nema čega tu nema. A zna on da je strah najgori neprijatelj u takvoj situaciji. Znaš, u strahu se luče ti razni hormoni i ko zna šta još, pa kad te osete ovi lokalci, ima da te nema. I sad, pošto je već bio u raznim opasnim situacijama, a nije želeo da okonča kao večera nekog od tih silnih predatora, odluči da se popne na jedno poprilično visoko drvo. Da prenoći. Jutro je pametnije od noći, kažu. A nije imao nikakvo oružje. Šta će čovek, neće da završi kao sad ovaj ćevap. I sad izvini što pričam sa punim ustima, ali da ne izgubim misao, popne se on na to veliko drvo. Znao je taj da se penje. Verao se po raznim planinama, svuda po kugli zemaljskoj. Veliko drvo, velike grane. I tu ti on pronađe jedno mesto tik uz stablo, nasloni se i sklopi oči. Umorio se bio tog dana, tumarajući i tražeći svoju ekipu. A nećeš mi verovati, išli su da hvataju leptire. Ej, leptire. I gledaj sada gde je završio?! Na grani.

Ne bih ja tebi ovo pričao, nego si ti neverni Toma. A i zoveš se Toma, zar ne? Nego daj ti meni još kilo belog i sifon sode pa da nastavim. Osušila mi se usta od priče, a i da zalijem ove ćevape. Nema boljih ćevapa do onih koje si pojeo stotinu puta. Navikneš se na ukus i kad god probaš na nekom drugom mestu, to nije to. A ti znaš da sam ja ovde redovan. Ćevapi, ako ima kiseo kupus ima, ako nema onda paradajz sa sitno seckanim lukom. I, šta kažeš, Bog je stvorio čoveka? Eh kad bi to moglo tako jednostavno. Ili, šta kažeš nije, nego je nastao od majmuna? Pa i to je mnogo jednostavno. Nego slušaj dalje ti ovu moju priču, pa ćeš nešto i naučiti.

Gde sam ono stao? Aha, noć, popeo se leptirolovac na drvo i rešio malo da odrema. Pa da, pametan izbor. I tako, usnuo on jedan čudan san. Kao dremnuće samo, a ono zaspao sve u šesnaest. I sanja on tako, kako trči kroz savanu sa onom hvataljkom za leptire, znaš onu mrežicu? I juri on kroz san leptira, jedinstvenog nekog. Krila mu menjaju boju na suncu, čas su ljubičasta, čas sa tufnama, čas ovo, čas ono. Ali svaki njegov korak, kao da proizvodi zemljotres. Bum, bum, bum. Sve se trese dok korača. A leptir, onako, tirilili tirilili, leti ispred njega, ko pesmu da pravi. A koraci bum, bum, bum... Onda leptir zastade na nekom cvetu i taman da ga ovaj mazne, kako je zamahnuo, kao da je podigao vetar, ma šta vetar, tornado. Fijuuuuuuuuu! Leptir uteče, a naš ti lovac osta sa mrežicom zbunjeno je gledajući. Onda proba opet da zamahne, onako samo da proba i opet fijuuuuuuuuu! Strašno. Košmar bre. A u stvari, to su se njemu mešali realni zvuci sa snovima. To uopšte nije znao, a kako je i mogao da zna kad je spavao, da se te noći dogodio smak sveta. Da, da, dobro si čuo, smak sveta. Zemljotresi, vetrovi, nabujala voda, sve poplavila, niko živ nije ostao, ni oni što su ga tražili. Niko. Ostao je on, jedini čovek na planeti, tu na drvetu. Sve je bilo poplavljeno osim malog dela zemlje, i to baš tu, gde je njegovo drvo. Drvo i kilometar u krug oko tog drveta. Dobro, možda nije baš kilometar ali približno toliko.

Osvane jutro i čovek se probudi. Protrlja oči i pogleda, a imao je šta da vidi, pa bio je visoko na drvetu: okolo drveta ničeg nema, samo preorana zemlja, a u daljini voda. Pridigne se, okrene se i gde god da pogleda, isti prizor. Nezgodno, a? On naravno pojma nije imao da je jedini preostali čovek na svetu ali kao da je to važno?! Siđe čovek s drveta i zatrča se ka vodi. A voda ko sto okeana. Nigde ničega. Samo voda. Šušte talasi, evo baš ko što sad šušti ova soda, dok je sipam. Špricer je čudo jel da? Možeš da doziraš odnos vina i sode, malo jači, malo slabiji, a opet na kraju opet popiješ istu količinu. I da nastavim... a zanima te, vidim. Nalaktio si se tu i gledaš me i pitaš se govori li to špricer iz mene ili je priča stvarna? Ne znaš ti, pritatelju moj, Tomo neverni, koliko je istine u mojim rečima. Slušaj dalje pa ćeš mi sam reći šta misliš.

Dakle, trčao je, jedini preostali čovek čas ovamo, čas onamo ali avaj, svuda je bila voda. Imamo dakle sitauciju koju čini drvo, i to veliko, razorana zemlja da ni travke nema i voda svuda u krug. Sunce žeže, Afrika je to. Nigde ničega. Pomisli čovek, gde se denuše sve one karakondžule od noćas, gde nestadoše svi ti glasovi i krici? Počela je i žeđ da ga mori, i glad. Šta da radi jadan?! Ušeta u plićak da vidi da li ima neko stvorenje što se miče, da sa onom mrežicom, koja mu je bila privezana za nogavicu, uhvati bilo kakav obrok. Šetao je, šetao, kroz plićak, nigde ničega. Posegnuo je rukom da popije malo vode, a ono, nit je slana kao more, nit nije. Pomešalo se to, ko će ga znati. Hajde to mu je malo olakšalo situaciju po neverovatnoj vrućini. Ali čoveče, ni ježa ni školjke, ništa. I sad šta će. Bije ono sunce, prelama se od vode i ko da samo baca zrake na njega. A i našta bi drugo? Jedino što štrči na svetu behu on i ono veliko drvo. Sunce je tada sijalo samo za njih. Nego, jel možeš malo da otvoriš vrata ili barem onaj prozor tamo, da uđe vazduh. Od priče, a boga mi i špricera, postalo mi je nekako vruće.

Bilo je vruće i leptirolovcu, pa se dovukao i seo pod drvo. I tako gledajući levo i desno, dole i gore, aha, gore, pomislio je da bi možda mogao da pojede neki list sa drveta. Hop, hop, hop, popne se on na prvu granu, ubere list i stavi ga u usta. Tvrdo bre. Hajde što je neukusno, ali je i tvrdo, ne može da se žvaće. Kako je bio snalažljiv, nabere on nekoliko listova i ode do vode, pa nakvasi te listove, hej, kao omekšaće?! Gde da omekšaju? Ne vredi mu ništa. Cepkao je listove, gutao ali glad sve veća i veća. Čovek je to. A i nije bio neki mali čovek. Ljudina. Lišće mu nije pomoglo. Sav se izranjavao po ustima od tog lišća. Onda je opet seo pod drvo i razmišljao šta da radi. I tako naprežući svoje moždane vijuge, kao što ja sad naprežem moje, da ti što bolje i verodostojnije ispričam ovu priču, setio se da bi možda u kori drveta mogle da žive neke bube, insekti neki. Poče da odlama koru, ništa. Nema ni buve. Popeo se malo više i opet ništa. Još više se popeo kad ugleda jednu rupu na drvetu. Aha, pomislio je, tu mora da ima nečeg. Lagano se prišunjao i taman kad je hteo da gurne ruku u tu rupu, iz nje izlete leptir. Onaj isti, kao iz sna. Mislim, nije baš isti ali se njemu tako učinilo. Od silnog sunca i gladi, nije mogao da rasuđuje kako treba. Ali dobro, to sad nije ni važno. Leptir odlete i naš junoša skoči s drveta i krene da ga juri sa mrežicom. Hoćeš ti, ali nema šanse da uhvatiš leptira takav jadan i nikakav. Ma trajala je jurnjava sve dok se leptir nije zakačio na jednu od najviših grana na drvetu. Ali tu se čovek, kako god spretan, nikako ne može popeti. Može majmun ali čovek nikako. I tada ti ovaj naš prijatelj donese odluku: postaće majmun. Bacio je mrežicu za lov na leptirove, odlučno i postao majmun. Ih kako?! Odlučio je, a čovek kad se nađe u takvoj situaciji, čovek sa tako snažnom voljom, čovek koji zna šta hoće i koji je biće nad bićima, valjda može da odluči da bude nešto niže biće. Čisto da bi preživeo, da mazne leptira ali slušaj, nije to sad najvažnije.

I sad ovaj čovek, odnosno majmun, krene da se vere uz drvo. I taman da uhvati leptira, ovaj poleti, majmun, padne i spretno se uhvati za jednu granu, da se ne razbije. Eh da je ostao čovek, nikada tako nešto ne bi uspeo. Eto vidiš. Potreba je to, a iz potrebe se svašta dešava, voleli mi to ili ne. Ali nije samo to, nego baš na tom mestu, gde se uhvatio, na toj grani, na kojoj je visio, majmun je ugledao nekakav koštunjav plod. Uzvera se majmun i dohvati plod, skrcka ga zubima i smaza. Oh radosti! Glad je mnogo gadna. Lako je nama, daj deset s lukom i kiseli kupus, kuvarica Desa napravi i eto, a šta majmun da radi? Šta da radi jedino preostalo stvorenje na svetu? Dobro, pored drveta i onog prelepog leptira. Ne može da naruči ćevape. Pa majmun je. Nego, vidi da li kod Dese ima još onog sira, onog mladog i neslanog. Nešto me želudac maltretira i nećeš verovati, uvek u isto vreme. A kad si već na nogama, donesi i kilo belog i sodu. Taman da ja sredim malo svoje misli. Da nešto ne izostavim.

Majmun, leptir, drvo. Voda. E tako. Odličan sir. Ne smeta ti da jedem i da pričam? Odlično. I tako ti majmun zanoći srećan što je bilo šta pojeo i koliko toliko preživeo jedan dan. Kad, u jutro, opet se javi stomak, ko maločas moj, samo mnogo gore. Popne se majmun zgrabi list i počne da ga sisa, žvaće. Ne ide. Ni majmun ne može ništa sa tim listovima. Muvao se po drvetu tražeći još koji plod ali nigde nijednog. A leptir mu se muva oko glave, nervira ga. Morao je majmun da siđe nekoliko puta s drveta da se onako vičući obrće preko glave. Znaš kako se majmuni nerviraju? A u tom obrtanju sve ga ono lišće privlači. Tvrdo jeste ali mora da je i sočno. Samo kad bi mogao da ga sažvaće. I majmun reši da postane žirafa. Žirafa. Pa nemoj sad da me pitaš kako. Ja nikad nisam bio majmun. Jesi li ti bio majmun? Nisi. E pa onda nemoj ni da me pitaš takva pitanja. Otkud znam. Majmunska posla. Samo što ovaj naš majmun sad više nije bio majmun, nego žirafa. A kao što znamo, žirafa može na miru da brsti lišće, a i da ga žvaće.

Prži sunce apokaliptično, sve sija, a žirafa ti lepo brsti lišće sa drveta. Mulja ga onim velikim jezikom, melje zubima, nema šta, takva joj priroda. A lepa je to životinja, priznaćeš. U pauzama, ode žirafa malo do obale, raširi prednje noge, savije veliki vrat, pa popije one vode, žedna nego šta, žedna od silnog lišća. A voda slankasta, traži da se još nešto prezalogaji. I tako, čas lišće, čas voda, pa opet lišće, pa voda, a sunce prži li prži, umorila se naša žirafa do kraja dana, onako, ma baš se umorila. Kraj dana, zalazi sunce u vodu, a možeš li da zamisliš kakav je to bio zalazak sunca, kakav divan prizor, svuda voda, a sunce kao da tone, boje se menjaju svakiog minuta, divota jedna. Stala žirafa da gleda zalazak sunca, od te lepote i na umor je zaboravila, a treba stajati na tim tankim nogama, kad joj nešto proleti, tačno pored levog uveta. Leptir. Da, da, onaj divni leptir. Valjda je i on video divotu zalaska, pa se usudio da malo čarlija, tu po ostrvu. Kako kom ostrvu? Pa čoveče, to je bilo jedino kopno na svetu. To kopno se valjda onda zove ostrvo?! Svašta i ti pitaš. Sunce je sve dublje tonulo u vodu, počeo i neki vetrić, a leptir sve igra oko žirafe. Nasta jurnjava, leptir ovamo, onamo, žirafa za njim, igraju se ko deca. Onda leptir proleti žirafi kroz noge, a ova savije vrat ispod sebe, ludo, kažem ti. Pa žirafa taman da uhvati leptira, zubima, a umesto da ga uhvati ona dune i potpuno unezveri leptira. Akrobacije, a milina, jer su senke bile sve duže i svaka boja se menjala, kao onomad onom čoveku u snu. Levo, desno, jureći se, leptir sleti na drvo, žirafa za njim dotrča i ugleda da na drvetu nema više nijednog lista. Auuuuuuu. I tu se tužna žirafa skljoka pored drveta. Savila je noge pod sebe i zabrinuto pustila suzu. Da, da, žirafe mogu da plaču, i to baš kad su tužne. Čovek može da plače i kad hoće da plače, da se malo rastereti, da nekog prevari, pa kako glumci? Ali žirafa samo kad je tužna. I sedi ona tako pod drvetom, gleda u sunce od koga je ostalo samo svetlo tamo na površini vode, negde daleko, dokle ni misli ne sežu. Tužno, nego šta?! Hajde ti sada idi usluži onu porodicu tamo. Čudni neki ljudi. Gledam ih dok ti ovo pričam, sede ćute i samo onaj muškarac, valjda otac porodice nešto govori, ko govore da im drži. Idi ti vidi šta im treba, jer kako vidim rastužila te ova priča, pa ko velim, hajde malo da se i ti ne rasplačeš.

Hteo sam da ti kažem da ti sodadžija ne valja. Svaka drugi sifon ne istera sodu do kraja. Ma iskvarilo se sve, pa što ne bi i sodadžije. Nego, da nastavim. Celu noć je tako žirafa plakala i mislila kako je kraj. Nema lišća, nema šta da se jede, sunce će da uprži i gotovo. Čak je pomislila i na onog leptira. A kako će on? Nagon za samoodržanjem je jaka stvar prijatelju, najjača. U neko doba se sunce pojavilo na suprotnoj strani od one na kojoj je potonulo, kao da je htelo da pokaze žirafi da ne treba da se predaje, nego u krug, u krug, prjiatelju moj, sve je zapisano, sve je to zapisano, sve se vrti i ponavlja. Žirafa, ugledavši sunce, živne malo i odluči da postane gušter. I postade. Ne prekidaj me sad, nego se koncentriši da razmisliš kolika je to promena. Zamisli onako veliko stvorenje, elegantno, šareno, sad mora da se navikne da je nisko, malo, neke šućmuraste boje, koja hej, čak može i da se menja prema potrebi, kao onaj leptir iz snova. A? Nije to lako. Ali, da ti kažem, poželjno je. Poželjno je u novonastaloj situaciji, jer znamo da gušteri mogu dugo bez hrane, a mogu i vrućinu lako da podnesu, a i ako uspe da mazne onog leptira... ohohooo.

Novi je dan, sunce je u zenitu, a gušter se raspištoljio, kao da je na godišnjem odmoru. Čvari se na suncu, pa kad mu dosadi, umoči malo noge u vodu, pa opet ode na sunčanje. Menja boje, kao, da ako izađe onaj leptir, da ga ne primeti. Laganica. Tako ti je kod guštera. Prođe i taj dan, a leptir ni da se makne s drveta. Nema veze, mislio je gušter, sići ćeš ti kad tad, a onda si moj. A možda, možda u nekom trenutku sunce zapali ono veliko, sada već uglavnom suvo drvo, pa da te vidimo brale. I kao da ga je sunce čulo, sutradan nasta neverovatna vrućina. I ne samo to, nego i neki vreo vetrić počne da duva. Zapalilo se drvo i izgorelo, kao da ga nije ni bilo. Dok je gorelo, gušter je likovao, a leptir je pokušavao da što duže ostane iznad vode. I kad se sve primirilo nasta neverovatna tišina. Nema vetra, nema drveta, i more se stišalo. Čuje se tišina. A tišinu tu i tamo, lomio je zvuk leptirovih krila. Ama to je u toj tišini zvučalo kao da su gromovi u pitanju. Sve je ličilo na to da će gušter biti taj koji je uhvatio leptira. Bez mrežice, onako sam od sebe, svojim dugačkim palacavim jezikom. Ali, leptir je brz, mnogo brži od guštera, i naučio se da izbegava da ga ulove, jer ovih dana, nema ko ga nije lovio. Pade noć, pun mesec, vidi se kao po danu, a gušter ne može da spava. Mrda onim očima na sve strane i kao da razmišlja: „Kako da mu doskočim? Kako da ga uhvatim? Jesam ja gušter ali umreću od gladi.“ Te noći, te noći punog meseca, pa mi ti posle kaži da to nema nikakve veze, jedan gušter, jedini na planeti, rešio je sve probleme koje su mučile i čoveka, i majmuna, i žirafu. Ej bre, gušter, ali u nevolji. Rešio je da postane leptir. Aha. Ćutiš. Nemaš šta da kažeš. Pa gledaj ovako. Čovek, ovako, majmun onako, žirafa ko žirafa, gušter trom i lenj, a leptir? Sve te dane je lepršao ovamo, onamo... Smak sveta? U redu je, tirilili tirilili. I to jutro, to možda najvažnije jutro svih vremena, je osvanulo sa malo kopna i dva prelepa leptira. Leteli su zajedno, jurili se, mešao se prah sa krila, i sunce i nebo i more, sve se radovalo i smejalo. Pa kad to vide Bog, on od miline stvori travu, drveće i razno bilje. Leteli leptiri od biljke do biljke, krenulo razmnožavanje. Pa Bog uzdignu još kopna, ili je sasušio nešto od one vode, ko će znati?! Pa krenu iz vode da iskaču ribe, kitovi. Ma i na kopnu zaživeše razne vrste, pa i gušteri, i žirafe nego šta. Razgranalo se drveće, veru se majmuni, sve trebe jedan drugom buve. Hej i buve im je stvorio! Kakvi su to majmuni koji se ne trebe? A leptirovi okolo samo lepršaju, od graje se ne čuje ono njihovo tirilili tirilili ali ko te pita?! Raj. Razgalio se Bog, pa pomislio, hajde da stvorim čoveka, jedno muško i jedno žensko, pa da ko ovi leptirovi lepršaju i gospodare divotom koju sam stvorio. I onda, nasta simfonija. Sve je bilo na svom mestu. Kao nekada, samo još bolje, savršenije od savršenstva. Trčali su muškarac i žena kroz polja, držali se za ruke, ljubili se i vodili ljubav. Odvajali se nisu. Sve dok jednog dana, muškarac, čovek, nego ko, nije pronašao onu mrežicu za lov na leptirove.

I sad, jel vidiš kako ništa nije tako jednostavno? To majmun, čovek, evolucija, Bog, stvaranje, kreacija. Sve je to zapisano. Kao što se sunce tamo rađa, pa sa druge strane vešto nestane, kao što se sve ponavlja, i postajanje se ponavlja. U krug, u krug. Jedino, ona mrežica. Ona ti je kao i ćevapi. Uvek isti, na istom mestu, u istoj kafani, pa kad odeš na drugo mesto, a ono, to nije to. Razumeš? Komentari (118)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jukie Jukie 12:52 26.03.2011

Svinja

te da će da ga nabode neka divlja svinja, ona sa kljovama

kukusigameni kukusigameni 13:01 26.03.2011

Re: Svinja

Jukie

angie01 angie01 13:55 26.03.2011

baterflajmen

angie01 angie01 13:56 26.03.2011

a, moze i ovako,..

kukusigameni kukusigameni 14:22 26.03.2011

Re: a, moze i ovako,..

angie01
a, moze i ovako,..


Cek, cek, idem po mrezicu. Neka se dama ne mrda s mesta!
tigrette tigrette 14:05 26.03.2011

Butterfly effect...

...pa da ko ovi leptirovi lepršaju...


kukusigameni kukusigameni 14:36 26.03.2011

Re: Butterfly effect...

angie01 angie01 16:25 26.03.2011

Re: Butterfly effect...

kukusigameni kukusigameni 17:58 26.03.2011

Re: Butterfly effect...

Odlican film i moja omiljena scena iz tog filma.

arianna arianna 14:06 26.03.2011

***

lepo je imati ideju vodilju i nešto čemu treba stremiti u životu ali moram da priznam da mi se uopšte ne dopada ta retrogradna metamorfoza, od čoveka prema gušteru.
kukusigameni kukusigameni 14:19 26.03.2011

Re: ***

moram da priznam da mi se uopšte ne dopada ta retrogradna metamorfoza, od čoveka prema gušteru.


Od coveka do leptira.
Od lovca do lovine.

margos margos 14:24 26.03.2011

Re: ***

Od coveka do leptira.
Od lovca do lovine.

Mislim da je od Tome Bebića:

Išli smo išli, put je bio dug.
Kasno smo shvatili da idemo u krug.
kukusigameni kukusigameni 14:33 26.03.2011

Re: ***

u krug...

angie01 angie01 15:41 26.03.2011

Re: ***

da mi se uopšte ne dopada ta retrogradna metamorfoza,


vecina primeraka tzv covecije vrste, mutira prema potrebi!

retke sprecava nedovoljno savitljiva kicama, koja je ujedno suvise teska, pa rasirena krila ne mogu da ponesu taj teret-pa nista od leta!
kukusigameni kukusigameni 18:05 26.03.2011

Re: ***

pa nista od leta!

mirelarado mirelarado 21:22 26.03.2011

Re: ***

kukusigameni kukusigameni 21:29 26.03.2011

Re: ***

Mirela....
arianna arianna 21:34 26.03.2011

Re: ***


šta ću, kad volim da ubacujem sličice
mirelarado mirelarado 21:36 26.03.2011

Re: ***


Да на трен заборавимо на ону мрежицу, Кукусигамени.

kukusigameni kukusigameni 22:02 26.03.2011

Re: ***

arianna


To je jedna od prvih stvari koju sam naucio da sviram na gitari.

kukusigameni kukusigameni 22:40 26.03.2011

Re: ***

mirelarado
Да на трен заборавимо на ону мрежицу


Da zaboravimo na sve nemire.
Imam predlog:

angie01 angie01 15:43 26.03.2011

kad smo vec kod letenja,

gde odletose nasi zdralovi ljubavi za Japan?
arianna arianna 18:04 26.03.2011

Re: kad smo vec kod letenja,

angie01
gde odletose nasi zdralovi ljubavi za Japan?


trebali su da budu uručeni ambasadoru Japana


mlekac mlekac 18:45 26.03.2011

Re: kad smo vec kod letenja,

arianna
angie01
gde odletose nasi zdralovi ljubavi za Japan?


trebali su da budu uručeni ambasadoru JapanaI bice, u utorak, ako se ne varam...
angie01 angie01 21:05 26.03.2011

Re: kad smo vec kod letenja,

bice, u utorak, ako se ne varam...


cekaj, a ko je to ugovorio,..koliko kapiram, tvorac celog projekta-pojma nema sta se desava, nesto je pomeren u stranu????

ko, sta,..zasto,..je l moze neki info- zasto niko nije o tome obavesten????
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:06 26.03.2011

Re: kad smo vec kod letenja,

Tako je, u utorak,

Još samo da mi se potvrdi tačno vreme, dan je potvrđen...
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:10 26.03.2011

Re: kad smo vec kod letenja,

angie01
bice, u utorak, ako se ne varam...


cekaj, a ko je to ugovorio,..koliko kapiram, tvorac celog projekta-pojma nema sta se desava, nesto je pomeren u stranu????

ko, sta,..zasto,..je l moze neki info- zasto niko nije o tome obavesten????


Ja se čuo sa kukusigameni u četvrtak, kad nam je i rečeno da je utorak dan, a da će tačno vreme biti naknadno dostavljeno, od tada - ništa. Sve se nadam da će u ponedeljak da bude precizirano pa da obnarodujemo, nekako mi bilo bezveze da bez satnice pišem nešto.
Ako ne bude u ponedeljak odgovora, kukaćemo pa da vidimo...
angie01 angie01 21:15 26.03.2011

Re: kad smo vec kod letenja,

nekako mi bilo bezveze da bez satnice pišem nešto.


ok,...imala sam sasvim drugi utisak-iz razgovora sa qq,..ja pitam jer me stvarno zanima da se stvar dovede do kraja-kada je vec ulozen trud i vreme za dogadjaj u Dob.
myredneckself myredneckself 21:33 26.03.2011

asocijacijaČovek i žena, leptiri, a arija da je slušaš do besvesti


Hop, hop, hop, popne se on na prvu granu, ubere list i stavi ga u usta. Tvrdo bre. Hajde što je neukusno, ali je i tvrdo, ne može da se žvaće.


Da se bar setio korenja, nama su neki govorili da se se njim sigurno da preživeti!
kukusigameni kukusigameni 22:17 26.03.2011

Re: asocijacija

myredneckself


Puccini, divno.
Evo ga jedan lepotan, za tebe.

fantomatsicna fantomatsicna 21:31 26.03.2011

kukusigatebi

Pa ti umeš i da pišeš i da jedeš u isto vreme.Bilo nam je zadovoljstvo čitati vas
kukusigameni kukusigameni 21:58 26.03.2011

Re: kukusigatebi

fantomatsicna
pišeš i da jedeš u isto vreme


Ih, svasta ja znam da radim istovremeno.
Odacu ti jednu tajnu: oduvek sam zeleo da budem "One man band".


fantomatsicna fantomatsicna 23:06 26.03.2011

Re: kukusigatebi


oduvek sam zeleo da budem "One man band

Evo malo pomoći kad počneš
kukusigameni kukusigameni 23:22 26.03.2011

Re: kukusigatebi

Hvala, hvala. Uzvracam kvalitetnom ponudom!

fantomatsicna fantomatsicna 23:49 26.03.2011

Re: kukusigatebi

Hvala, hvala. Uzvracam kvalitetnom ponudom

i ja tebi još kvalitetnijom

I porukica: Don't try this at home
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 21:58 26.03.2011

divno da zdralovi lete svojim putem

i jedva cekam vesti o njima, tako je bilo lepo u domu omladine.


sto se tice leptira i kruzne putanje, ne znam zbog cega, sve me je asociralo na profesora baltazara i spicu kad se pojavi prvo jedno stvorenje, pa onda neki plast ili auto, pa drugo stvorenje, a zatim iz kutije iskoci potpuno trece chudo.

evo ga prolece, leptiri samo sto se nisu pojavili, a tek oni sto lete po stomaku..^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^

http://www.youtube.com/watch?v=N8DJ47KfHrA&feature=player_detailpage
kukusigameni kukusigameni 22:23 26.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

jednarecfonmoi
a tek oni sto lete po stomaku..^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^


jednarecfonmoi jednarecfonmoi 09:13 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

kukusigameni
jednarecfonmoi a tek oni sto lete po stomaku..^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^

kukusigameni
jednarecfonmoi a tek oni sto lete po stomaku..^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^

kukusigameni
jednarecfonmoi a tek oni sto lete po stomaku..^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ijaooo, pa meni se tek sad otvorila slika, priznajem pomalo je i jezivo kad ovako vidis, ogoljeno do kraja, he,he, mozda je lepse da se zamislja ili jos bolje oseti
inace posto nisam videla sliku od pocetka, pomislila sam da si ti prosto spojio recenicu i hteo da kazes ovo : divno da zdralovi lete svojim putem, a tek oni sto lete po stomaku.
onda sam odmah umesto ovoga ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ videla ovo:(e sad sledi nedostatak tehnicke kulture na ovom blogu) pa moram da opisem, nazalost.videla sam ove "leptire" uvecan sa 12 na 36, i pomislila da mora da nije los osecaj..
kukusigameni kukusigameni 09:29 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

jednarecfonmoi
priznajem pomalo je i jezivo kad ovako vidis, ogoljeno do kraja, he,he, mozda je lepse da se zamislja ili jos bolje oseti


Ume to da bude prijatna jeza.
Vi zene zamisljate, mi muskarci trcimo sa mrezicom.
Posle dodju i osecanja.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 09:42 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

kukusigameni
jednarecfonmoipriznajem pomalo je i jezivo kad ovako vidis, ogoljeno do kraja, he,he, mozda je lepse da se zamislja ili jos bolje oseti Ume to da bude prijatna jeza. Vi zene zamisljate, mi muskarci trcimo sa mrezicom.Posle dodju i osecanja.sta - POSLE? hmmmm, znam,vrlo retko kod vas muskih (o,ne,uopstavanja, ali dobro, tako je zapocet razgovor) ima taj momenat kad i kod vas se desi - odmah.znam, znam, retko, skoro nikada, ali desi se, i zaboravite na mrezicu.

bar na trenutak.

to su ti zdralovi u stomaku..
kukusigameni kukusigameni 10:06 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

jednarecfonmoi
to su ti zdralovi u stomaku..


Ima i to , samo sreca pa su izmislili i neke sumece tablete i sve se sredi.

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 10:17 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

kukusigameni
jednarecfonmoito su ti zdralovi u stomaku..Ima i to , samo sreca pa su izmislili i neke sumece tablete i sve se sredi.hihihihi, ja se stvarno nasmejala naglas.

ali ipak, bilo je jace od mene da ova muzika sada bude tu. ^^ ^^

Butterflies in my Stomach - Magic Store >>>>>>>>>>>> ^^ ^^ ^^

http://www.youtube.com/watch?v=xh6jOFs1FqA
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 10:21 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

kukusigameni
jednarecfonmoito su ti zdralovi u stomaku..Ima i to , samo sreca pa su izmislili i neke sumece tablete i sve se sredi.hihihihi, ja se stvarno nasmejala naglas.

ali ipak, bilo je jace od mene da ova muzika sada bude tu. ^^ ^^

Butterflies in my Stomach - Magic Store >>>>>>>>>>>> ^^ ^^ ^^

http://www.youtube.com/watch?v=xh6jOFs1FqA
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 10:40 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem


i da... posle butterflies in my stomach - magic store, odjednom - carmina burana - o fortuna.

ili obratno
angie01 angie01 11:29 27.03.2011

lovci leptira

kukusigameni kukusigameni 12:05 27.03.2011

Re: lovci leptira

Divno angie!
kukusigameni kukusigameni 12:18 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

jednarecfonmoi
i da... posle butterflies in my stomach - magic store, odjednom - carmina burana - o fortuna.

ili obratno


Nesto ovako?
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 12:28 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

o, da. oui,oui.moze.prepoznajem se.

ali mozda bi ipak tu trebalo da tu bude pub


sve su lepse slike sa leptirima koje dolecu ^^


kukusigameni kukusigameni 12:44 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

sve su lepse slike sa leptirima koje dolecu ^^


U tom slucaju, evo i za tebe, jedan maleni doleteli lepotan.

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 12:55 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putemhvala.

ovaj mozda i nije toliko neobican i lep u pogledu boja, ali je poseban jer je sam izabrao da sleti na prst.niko nije morao da ga hvata.

^^ ____


jel to bila ideja?
kukusigameni kukusigameni 13:07 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

jednarecfonmoi
jer je sam izabrao da sleti na prst.niko nije morao da ga hvata.


Jos zamisli da ume da peva, otpevao bi sigurno nesto u ovom fazonu.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 13:32 27.03.2011

Re: divno da zdralovi lete svojim putem

kuku, dal bi mozda taj leptir i ovo otpevao? o samome sebi.

bob marley - butterfly

http://www.youtube.com/watch?v=Xtg6XzZ2_K8&feature=related
razmisljam razmisljam 23:58 26.03.2011

Не питај ме ништа...

Путеви асоцијација су у најмању руку чудни.

А ја, да сам била на месту тог ловца на лептире, не бих успела да се попнем на дрво, али бих се одмах сетила да се преобразим у лептира. Просто к'о пасуљ.
( Ни на крај памети ми не би било да изигравам мајмуна. )
kukusigameni kukusigameni 00:14 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

Znam ja tebe. Ti bi sela ispod drveta i razmisljala: "Cekaj, majmun necu da budem, zirafa mi je malo hevi, a guster je bljak. Moram da razmislim."
U to ime, zelim ti da jedan ovakav lepotan sleti na tvoju ruku, onako, bez razmisljanja, kao slucajno...
razmisljam razmisljam 00:34 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

kukusigameni

Znam ja tebe. Ti bi sela ispod drveta i razmisljala: "Cekaj, majmun necu da budem, zirafa mi je malo hevi, a guster je bljak. Moram da razmislim."


Видиш, готово да си у праву, барем што се размишљања тиче. Шта друго очекивати од једне мене?
Поводом мајмуна сам се изјаснила ( уморна од туђих покушаја да од мене направе дотичну живуљку ).
Гуштер баш и није сасвим бљак, али је свакако за мој укус сувише хладнокрван.
А жирафа... Јеси ли приметио како невероватно чаробне трепке има око оних својих лепих окета?Уз то, уме и да воли...U to ime, zelim ti da jedan ovakav lepotan sleti na tvoju ruku, onako, bez razmisljanja, kao slucajno...


Хвала.

EDIT: Сад, пошто сам провела још извесно време у интензивном размишљању, мислим да уопште не бих ни пристала да учествујем у једном тако потенцијално апокалиптичном подухвату као што је лов на лептире.
А ако бих се већ неком невољом нашла под тим дрветом, одлучила бих да постанем писац приче ,,Ловац на лептире'' уместо писца приче ,,Ловац на лептире'' ( нешто као Изногуд, само без бркова и габаритније ) и са задовољством бих га гледала како се сналази у невољи уместо мене.
Наравно, врло вероватно бих му смислила и још неку заврзламу плус, тек да види како је то кад неко смести зврчку недужним ликовима своје маште. ( Рецимо, однекуд би долетео нетом разбуђени, и због тога веома намћораст змај, или би из непрегледног океана измилела некаква троглава морска змија пуна неоснованих али јаких предрасуда према онима кој воле да пишу, или би се одозгоре на њега обрушио неки архетипски орао коме је досадило да гњави Прометеја и жељан је свежег оброка, ... )

Јесам ли се сетила?

P.S. Имам ја још идеја у залихама, али не бих да претерујем.
tigrette tigrette 00:48 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

kukusigameni

U to ime, zelim ti da jedan ovakav lepotan sleti na tvoju ruku, onako, bez razmisljanja, kao slucajno...


Može li kombinovano?

razmisljam razmisljam 01:03 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

tigrette
Može li kombinovano?


Е, ова лептирафа је већ хеви. Пашће на нос ако покуша да полети.
kukusigameni kukusigameni 09:33 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

razmisljam
А жирафа... Јеси ли приметио како невероватно чаробне трепке има око оних својих лепих окета?


Jesam. A primetio sam i divne krupne plave oci jednog gustera.
kukusigameni kukusigameni 09:39 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

tigrette
Može li kombinovano?


Moze, moze. Secam se da sam jednom video istu takvu leptirafu i da me posle jako bolela glava. Nema veze, par aspirina sa vitaminom C i bio sam ko nov.

razmisljam razmisljam 19:58 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

kukusigameni
razmisljam
А жирафа... Јеси ли приметио како невероватно чаробне трепке има око оних својих лепих окета?


Jesam. A primetio sam i divne krupne plave oci jednog gustera.


Недостаје му нешто овакво да би постигао дубину погледа и мало тајанствености.


kukusigameni kukusigameni 23:10 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

Evo ga jedan klip za trecu smenu.
razmisljam razmisljam 23:37 27.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

У име треће смене благодарим.

Куд плави месец ту и жута звездица...
tigrette tigrette 02:15 28.03.2011

Re: Не питај ме ништа...

kukusigameni

Moze, moze. Secam se da sam jednom video istu takvu leptirafu i da me posle jako bolela glava. Nema veze, par aspirina sa vitaminom C i bio sam ko nov.E, ovo nije mogla da učini jedna mala nedužna leptirafa
Ipak, za padanje na nos i za ono 'hevi' kod razmišljam, stiže jedan lastin repak


miloradkakmar miloradkakmar 10:03 27.03.2011

Svet

Stvaranje sveta uz špricer, a vreme leti....

kukusigameni kukusigameni 10:19 27.03.2011

Re: Svet

miloradkakmar
Stvaranje sveta uz špricer, a vreme leti....


Tek stize vreme spricera.
A nocas su nam ukrali jos jedan sat. Bitange.
angie01 angie01 11:26 27.03.2011

Re: Svet

kukusigameni kukusigameni 13:43 27.03.2011

Re: Svet

Za tebe angie. Nomen est omen.
Gledaj sta je leptirova!
fantomatsicna fantomatsicna 11:29 27.03.2011

Eh vreme..

A nocas su nam ukrali jos jedan sat. Bitange

Izvol'te slobodno uzmite od mene ..ja imam jos uvek 11 sati viska(+11 GMT)
kukusigameni kukusigameni 12:12 27.03.2011

Re: Eh vreme..

Izvol'te slobodno uzmite od mene ..ja imam jos uvek 11 sati viska(+11 GMT)


mlekac mlekac 12:32 27.03.2011

Paz vamo

Prvo, kilo belog:

Drugo, sifon:


A za trece, sedamo i pocinjemo cuvenu igrariju ujednacavanja vina i sode - znas ono, uvek nesto pretekne, pa se narucuje nova tura e da bi se oba popila do kraja

Ziveo!
kukusigameni kukusigameni 12:37 27.03.2011

Re: Paz vamo

mlekac


DorCHolka, jel se secas sodadzijske radnje, dole na Deep DorCHolu? Mislim da je bila u Solunskoj ulici.

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 13:29 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

dok mlekac ne odgovori dal se seca sodadzije..

ima jedna baka-tetka koja se blizi stotoj,(vrlo dobrog izgleda i zdravlja, pu,pu) i koja me je pre neki dan iznenada pitala dal postoji jos prodavnica secerlema i slatkisa u knez mihajlovoj koja se zvala "dada" ili "tata".pricamo o tridesetim godinama proslog veka.naravno da ne postoji, ali dal je neko mozda negde cuo ili procitao da je postojala?u knjigama tipa "beograd kojeg vise nema", nije nigde spomenuta.bar da ja znam.
kukusigameni kukusigameni 13:33 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

Postojala je i jedna na DorCHolu, u Skender Begovoj ulici. Covek koji je radio imao je potpuno zatamnjene ruke od secera. Kasnije su tu otvorili nekakvu frizersku radnju (sada su ruke tim zanatlijama verovatno samo sparusene od vode i sampona i mozda delimicno spaljene od farbe za kosu, ne znam).
Danas postoji divna bombondzijska radnja u ulici Gavrila Principa. Imaju ceo asortiman ratluka, lusa, svilenih bombona i lizalica.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 14:01 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

vidis za tu na dorCHolu, onako mislima kroz maglu, pojavljuju se ulice, ali ne vidim tu prodavnicu.mozda je i odavno zatvorena?

ovu drugu jako volim i secam je se iz detinjstva. sija istim magicnim sjajem kao i mnogo godina pre.ovo nije receno samo da bi lepo zvucalo, nego mi se cini da je i jedina u beogradu.

ili neko mozda zna jos neku, da jos uvek postoji?
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 15:23 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

u medjuvremenu sam dobila odgovor, postajala je i zvala se "tata", negde na cosku u knez mihajlovoj, tamo gde je posle bila robna kuca "beograd"...
divnan divnan 15:28 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

oh jes, cula za cuvenog TATU, tako se zvala ne znam kad a...posle, NAMA...a sad pojma nemam...ali nisam sigurna da su se prodavale te pomenute secerleme...razumela da je to bila "robna kuca" u kojoj se izmedju ostalog moglo kupiti recimo...ekseri..
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 15:36 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

divnan, vrlo je moguce da si skroz u pravu. jer pricu o "tati" zapocela je pre neki dan baka-tetka koja ima skoro 100 a danasnji info dobijen od dame iz porodice mi koja ima preko 70 godina.
dama broj dva je spominjala nesto tipa da nisu bili samo slatkisi, moguce i ekseri i ko zna sta dalje...a baba tetka se seca samo prodavnice slatkisa.(secerleme je bio slobodan prevod:)

verovatno je nesto izmedju ta dva, super da si i ti cula za tu prodavnicu.

i jos jedan osvrt na leptirove, cisto zbog udaljavanja od pocetne teme, lepo je da ih i dalje mozemo videti uzivo.

i u beogradu:) ^^
kukusigameni kukusigameni 15:38 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

jednarecfonmoi
i jos jedan osvrt na leptirove, cisto zbog udaljavanja od pocetne teme, lepo je da ih i dalje mozemo videti uzivo.

i u beogradu:) ^^


A mozemo da vidimo i eksere.
mlekac mlekac 18:07 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

jednarecfonmoi
dok mlekac ne odgovori dal se seca sodadzije..

ima jedna baka-tetka koja se blizi stotoj,(vrlo dobrog izgleda i zdravlja, pu,pu) i koja me je pre neki dan iznenada pitala dal postoji jos prodavnica secerlema i slatkisa u knez mihajlovoj koja se zvala "dada" ili "tata".pricamo o tridesetim godinama proslog veka.naravno da ne postoji, ali dal je neko mozda negde cuo ili procitao da je postojala?u knjigama tipa "beograd kojeg vise nema", nije nigde spomenuta.bar da ja znam.

Znas gde postoji? U Gavrila Principa, cim sidjes sa mosta. Ja se odusevila ko malo dete kad sam je videla! Sa sve liciderskim srcima i svilenim bonbonama u izlogu!

A sto se te prodavnice slatkisa u Knezu tice, mozda je mislila na Medzeda? Tako se, naime, zvala poslasticarnica koja je bila pored Americke citaonice (tu je sad ona nova zgrada sa Air France na spratu gore i pasazom ka Cika Ljubinoj). Znam da mi je baka pricala da je posalsticarnica posleratna a da je pre rata tu bila neka "slatka" radnja... Mozda je to ta?
mlekac mlekac 18:10 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

kukusigameni
Postojala je i jedna na DorCHolu, u Skender Begovoj ulici. Covek koji je radio imao je potpuno zatamnjene ruke od secera. Kasnije su tu otvorili nekakvu frizersku radnju (sada su ruke tim zanatlijama verovatno samo sparusene od vode i sampona i mozda delimicno spaljene od farbe za kosu, ne znam).


jednarecfonmoi
vidis za tu na dorCHolu, onako mislima kroz maglu, pojavljuju se ulice, ali ne vidim tu prodavnicu.mozda je i odavno zatvorena?

ovu drugu jako volim i secam je se iz detinjstva. sija istim magicnim sjajem kao i mnogo godina pre.ovo nije receno samo da bi lepo zvucalo, nego mi se cini da je i jedina u beogradu.

ili neko mozda zna jos neku, da jos uvek postoji?

Ta prodavnica o kojoj prica kukusigameni bila je na uglu Kapetan Misine i Skenderbegove. (Dva coska ispod moje kuce). Najlepse kisele bombone (one crveno/zute) na svetu!
mlekac mlekac 18:12 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

jednarecfonmoi
divnan, vrlo je moguce da si skroz u pravu. jer pricu o "tati" zapocela je pre neki dan baka-tetka koja ima skoro 100 a danasnji info dobijen od dame iz porodice mi koja ima preko 70 godina.
dama broj dva je spominjala nesto tipa da nisu bili samo slatkisi, moguce i ekseri i ko zna sta dalje...a baba tetka se seca samo prodavnice slatkisa.(secerleme je bio slobodan prevod:)

verovatno je nesto izmedju ta dva, super da si i ti cula za tu prodavnicu.

i jos jedan osvrt na leptirove, cisto zbog udaljavanja od pocetne teme, lepo je da ih i dalje mozemo videti uzivo.

i u beogradu:) ^^


Ako pricamo o zgradama na mestu negdasnje NAME, preko puta Ruskog cara, onda pogledaj kod Deroka u "Ondak je letio jeroplan nad Beogradom". Naime, ako me secanje sluzi, jedna od kuca u tom redu bila je njegova rodna, kasnije porusena da bi se izgradila bas ta zgrada robne kuce.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 18:35 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

mlekac

Ako pricamo o zgradama na mestu negdasnje NAME, preko puta Ruskog cara, onda pogledaj kod Deroka u "Ondak je letio jeroplan nad Beogradom". Naime, ako me secanje sluzi, jedna od kuca u tom redu bila je njegova rodna, kasnije porusena da bi se izgradila bas ta zgrada robne kuce.


dobro veche mlekac. nazalost ne znam stvarno za tu prodavnicu slatkisa koju spominjete kuku i ti, ali evo dok pisemo o njoj, nastavlja da postoji:)
ovu u gavrila principa znam dobro, pamtim je iz detinjstva, to sam pisala gore.zanimalo me dal mozda negde u nekom skrivenom kutku beograda jos uvek postoji neka slicna, sem te cuvene i verovatno jedine?verovatno ne.
znam za ovu derokovu knjigu, mislim da je nemam u kuci. ja pak cesto nanovo vadim "beograd u secanjima 1900-1918", tu isto ima derokovih divnih crteza i jedan tekst.
a danas sam se cula sa baka-tetkom, ona je napravila opstu zabunu jer je samo spominjala bombone i slatkise, pa sam ja pogresno zakljucila da je to bila prodavnica bombona.i tata mi je danas rekao da je tu bila radnja gde se svasta prodavalo.misterija resena:)
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 19:49 27.03.2011

beograd u secanjima- ko je bila ona?

imala bih jos samo nesto na temu beograd.u knjizi koju sam spomenula "beograd u secanjima 1900-1918" pisala je i neka divna zena.zvala se neva stojanovic.odusevio me je nacin kako je opisala beograd, a pri tom, ono sto je meni vazno mislim da je neko ko je ocigledno voleo zivotinje.
njena prica pocinje recenicom da je zasla u devetu deceniju svog zivota (a pise sedamdesetih godina proslog veka, cini mi se)i da je kao svaka dobronamerna baka resila da pise zbog sadasnjih generacija jer je secanje dobro sluzi.

dal mozda neko zna ko je bila ona?

ovo me stvarno odavno zanima i zaista niko koga sam pitala ne zna(niti ima na internetu), a mozda ce ovde neko dati odgovor kao iz rukava.
razmisljam razmisljam 19:54 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

Бомбонџијска радња ,,Босиљчић''.
Ručno pravljene
bombone, ratluk, lizalice i liciderska srca.


jednarecfonmoi jednarecfonmoi 20:06 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

da, to je ta radnja u gavrila principa.
jedan.kub jedan.kub 22:58 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

Dobra priča

kukusigameni kukusigameni 23:08 27.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

jedan.kub
Dobra priča


Hvala.
Uzvracam slikom jednog divnog leptira.

fantomatsicna fantomatsicna 01:38 28.03.2011

Re: Oprez i ovde - prodavnica secerlema

ovu drugu jako volim i secam je se iz detinjstva.


Da mi je negde ovde naci ovo

fantomatsicna fantomatsicna 01:43 28.03.2011

A ovo..


zivi kod mene u basti .Njegovo leptiranstvo..Admiral
mlekac mlekac 02:18 28.03.2011

Re: beograd u secanjima- ko je bila ona?

jednarecfonmoi
imala bih jos samo nesto na temu beograd.u knjizi koju sam spomenula "beograd u secanjima 1900-1918" pisala je i neka divna zena.zvala se neva stojanovic.odusevio me je nacin kako je opisala beograd, a pri tom, ono sto je meni vazno mislim da je neko ko je ocigledno voleo zivotinje.
njena prica pocinje recenicom da je zasla u devetu deceniju svog zivota (a pise sedamdesetih godina proslog veka, cini mi se)i da je kao svaka dobronamerna baka resila da pise zbog sadasnjih generacija jer je secanje dobro sluzi.

dal mozda neko zna ko je bila ona?

ovo me stvarno odavno zanima i zaista niko koga sam pitala ne zna(niti ima na internetu), a mozda ce ovde neko dati odgovor kao iz rukava.


Cekaj, pa zar nije bila negde na kraju tih knjiga kao neka kratka biografija svakog od autora? Moracu da preturim po biblioteci, imala sam ih i jako sam ih volela... Ako su jos zive.

Bilo je nesto na tu temu u arhivu Radija, ali ne secam se tacno sta i gde.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 09:33 28.03.2011

Re: beograd u secanjima- ko je bila ona?

pregledah detaljno da vidim da nisam mozda stvarno propustila, nista nema, sem da u predgovoru pisu da su pozvali, cini mi se, dvadesetak beogradjana da opisu beograd.

zanimljivo je da se u isto vreme dok ovo pisemo pojavio blog o znamenitim beogradjankama.mozda tamo neko napise nesto o njoj,hmmmm, ili tamo postavim isto pitanje.dugo me intrigira ko je bila ona,jer tako je lepo opisala beogradske ulice tog vremena.

a nesumnjivo je bila fina dama, to vidis po detaljima na koje je obratila paznju i nacinu kako je pisala.dal mi verujes da evo ponovo citam od jutros po ko zna koji put tekst da vidim da slucajno negde nije spomenula nesto o sebi u smislu zvanja.da nisam previdela.

zavrsila je teksta sa recenicom- menjao se beograd, a i mi s njim.
razmisljam razmisljam 23:45 27.03.2011

И мало белине...

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 10:26 28.03.2011

morski konjic


zar nisi rekla da su putevi asocijacija u najmanju ruku cudni, (odgledala sam uvek bozanstven film o mim i merlin) a onda me je ovaj leptir iz ko-zna-kog razloga podsetio na morskog konjica.

drago bice, zar ne?
angie01 angie01 12:50 28.03.2011

Re: morski konjic

drago bice, zar ne?


najdraze!

kod njih tata preuzme jaja i bude trudan i posle se poradja-najvisi stepen evolucije-evr!
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 12:56 28.03.2011

Re: morski konjic

angie01
drago bice, zar ne?najdraze!kod njih tata preuzme jaja i bude trudan i posle se poradja-najvisi stepen evolucije-evr!


znam i za ovo,he,he, nije lose, mora se priznati.

odusevim se svaki put nanovo sa njim , prosto mi izgleda kao da je zbrisao iz neke bajke.
razmisljam razmisljam 14:15 28.03.2011

Re: morski konjic

zar nisi rekla da su putevi asocijacija u najmanju ruku cudni, (odgledala sam uvek bozanstven film o mim i merlin) a onda me je ovaj leptir iz ko-zna-kog razloga podsetio na morskog konjica.

drago bice, zar ne?


Драго ми је што умеш да се играш асоцијација.
А морски коњићи су, пааа, сасвим, сасвим посебни. И драги, свакако. ( Покушавам да се сетим у ком цртаћу су их некакве сподобице користиле за јахање, али не успевам. )
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 19:37 28.03.2011

Re: morski konjic

razmisljam

Драго ми је што умеш да се играш асоцијација. А морски коњићи су, пааа, сасвим, сасвим посебни. И драги, свакако. ( Покушавам да се сетим у ком цртаћу су их некакве сподобице користиле за јахање, али не успевам. )


uvek

a ovaj crtani ne znam.
margos margos 12:15 28.03.2011

Lele, Kuku,

ovde ste se baš raspilavili. :)
Do mene stigao jedan link (ne smem reći od koga) za dva leptirka , mašu rukicama, i sam' što ne polete... A i publika :)

edit: link ispravljen

edit2: Arianna - briši!
razmisljam razmisljam 14:11 28.03.2011

Re: Lele, Kuku,

margos
ovde ste se baš raspilavili. :)
Do mene stigao jedan link (ne smem reći od koga) za dva leptirka, mašu rukicama, i sam' što ne polete... A i publika :)


Радознала са, Маргос: да ли си мислила на кукусигамени-ја и arrianu ( мислим, два размахана лептирка ) или је линк погрешан, јер баца на почетак овог поста?
arianna arianna 14:20 28.03.2011

Re: Lele, Kuku,

Радознала са, Маргос: да ли си мислила на кукусигамени-ја и arrianu ( мислим, два размахана лептирка ) или је линк погрешан, јер баца на почетак овог поста?zamolila bih da se uzdržite od pogrešnih pretpostavki i nastavka diskusije u ovom pravcu

da budem preciznija: priča nema veze sa mnom, a ove poruke biće obrisane uskoro
Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana