Sport| Život

Dobra vest..

Drago Kovacevic RSS / 30.07.2011. u 23:52

On bi ih "razbio"
On bi ih "razbio"
Dobra vest. Sport je u pitanju a ne politika. U politici nemamo dobrih vesti jer se naša država ozbiljno i ne bavi politikom,zbog toga što politikanstvo nije politika. Zato nam tzv ministar spoljnih poslova sedi po hodnicima, ne primaju ga ni u avion, a stvarni ministar, koji je ovome takozvanom, kobajagi šef kabineta, stoji na barikadama kod Rudara i Zubina Potoka, hrabri one koji drže barikade, a onda se čudi što isti  pale carinski prelaz. I sve zato što je on odgodio pregovore o carinskom pečatu za septembar. I videli smo.Više puta je čovek hrabrio ljude na barikadama da izdrže...

No, što bi rekao Brajo, nisam hteo o tome.

Hteo sam o ovome....

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu, 2014. godine, Srbija će igrati u grupi A sa reprezentacijama Hrvatske, Belgije, Škotske, Makedonije i Velsa.

Grupa laka, da lakša biti ne može, iako, u današnjem fudbalu ništa nije lako.  Siguran sam da idemo na svetsko prvenstvo u Brazil. Ima samo jedan uslov. Selektor ne sme biti Pižon. Taj čovek je bio sjajan igrač, ali on je katastrofa od trenera. I u tome nije jedinstven slučaj. Nije on kriv što sam to ne vidi, nego su krivi ovi mangupi ( Karadžić i društvo) što ga zbog nekih, samo njima znanih interesa, forsiraju.

No, mislim da će se stvar namestiti tako da Pižon neće još dugo biti selektor. Ispašćemo u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, pa mu neće preostati ništa drugo nego da podnese ostavku. Još kad bi kako Karadžić mogao da odleti otvorile bi se značajne perspektive..Pižon ne može nikoga pobediti. Da mu je dati reprezentaciju Španije, on bi teško prošao kvalifikacionu grupu, jer čovek igru postavi tako da mu napad igra na nula - nula, a odbrana koliko primi. Tri zadnja vezna obavezno, i slične stvari. Igrati kod njega teška je avantura i velika improvizacija, tako da ne treba zavideti onim igračima koje on pozove. Baš bih voleo čuti šta on u svlačionici, na poluvremenu, recimo, savetuje Vidića, Baneta Ivanovića ili Dejana Stankovića....

Zato mislim da bi za kvalifikacije za SP u Brazilu, idealan selektor bio Ilija Petković. Smeo bih desnu ruku staviti na panj, da bi pod njegovim vođstvom naša reprezentacija bila ubedljivo prva u grupi kao što je bila i za SP  u Nemačkoj.

E, kad se ode na prvenstvo u Brazil, to je već druga stvar. Mnogo je onda drugih interesa u igri.Tu nisam baš potpuno siguran u Petka, ali u grupi, dok ga niko ne pritiska, on bi razbio sve protivnike. A kad je Hrvatska u pitanju, garantujem da bi ubeležili svih šest bodova. Znam čoveka. Nikad nije odigrao u Zagrebu ili Splitu, dok je bio igrač, a da nije bio najbolji.Hajduka je u Splitu razbijao sa OFKOM kad je Hajduk bio najjači..Bilo mu je sasvim svejedno hoće li to biti dva, tri, ili četiri gola razlike. Ni pre, ni posle njega to niko nije mogao uraditi..Takav je...

I da...zamalo zaboravih....Petko je Kninjanin...

Eto...

 

 

Atačmenti



Komentari (50)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 00:05 31.07.2011

Bojkot

Eno, dogovorismo se kod Libkonz-a na blogu (o izvlačenju ekipa za kvalifikacije na SP) da nećemo gledati utakmice ukoliko sa klupe i iz fotelje ne odu Pižon i Karadžić. Mislim, ne verujem da bi se tu ostalo doslednim, ali... ima neke podloge, odnosno razloga, u toj priči o bojkotu.
blogov_kolac blogov_kolac 00:08 31.07.2011

malo vise realnosti molim

Ocekujem da ce u ovakvoj jednoj grupi Srbija i Hrvatska i jedna i druga izgubiti po tri utakmice sluzbenim rezultatima 3:0, a da ce bodovi koje ce osvojiti Belgija na jednake delove biti dodeljeni u medjuvremenu novoformiranim drzavama Flamaniji i Valoniji, tako da su nikad slabiji Skotlandjani realno favoriti za prvo mesto.
loader loader 00:10 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

Hm... Čujem da se Wels neviđeno pojačao ... Reaktivirali su Hartsona .. Ipak oni, a ne Škoti

blogov_kolac blogov_kolac 00:30 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

loader
Hm... Čujem da se Wels neviđeno pojačao ... Reaktivirali su Hartsona
Mada kolko su Skoti kilavi u zadnje vreme, za njih ce i Makedonija da predstavlja pretnju, a kamoli komsijske dede i unuci u vidu Gigsa i Bejla. A tu je mozda i scenario da fudbalski savezi Srbije i Hrvatske lukavo izbegnu vec unapred ocekivane sankcije dobrovoljno igrajuci medjusobne susrete na neutralnim terenima Banjaluke i Mostara, cime bi kazne natovarili Bosancima.
loader loader 00:38 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

U BiH? Ako se stvarno tamo bude šutirala srpsko-hrvatska lopta, pozajmićemo im malo ovog Euleksa sa Kosova. "Dobro" rade. Mogu da pomognu, da se istera makar jedno poluvreme
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 00:41 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

blogov_kolac
loader
Hm... Čujem da se Wels neviđeno pojačao ... Reaktivirali su Hartsona
Mada kolko su Skoti kilavi u zadnje vreme, za njih ce i Makedonija da predstavlja pretnju, a kamoli komsijske dede i unuci u vidu Gigsa i Bejla. A tu je mozda i scenario da fudbalski savezi Srbije i Hrvatske lukavo izbegnu vec unapred ocekivane sankcije dobrovoljno igrajuci medjusobne susrete na neutralnim terenima Banjaluke i Mostara, cime bi kazne natovarili Bosancima.

Ma, ne...
Srbija i Hrvatska će odigrati dve sasvim bezbedne utakmice jer vlast nema motiv da čini sukobe.Do sukoba dolazi isključivo onda kad vlast ima ineteresa..Pa setite se prethodnih utakmica između reprezentacija, ili recimo, utakmica između Partizana i Dinama ( gde su "grobari" silno pušili i što me baš nije ražalostilo...)...Koliko se sećam, tada je na utakmici "nazočio" i bivši Partizanov predsednik predsednik Franjo Tuđman.
nema tu spontanih sukoba....i toga se ne treba bojati...
loader loader 01:08 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

nema tu spontanih sukoba....

O tome sve vreme i govorimo
blogov_kolac blogov_kolac 01:17 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

Drago Kovacevic
Ma, ne...
Pa ako cemo malo ozbiljnije o toj temi, proslo je odavno vreme kada je operativna kontrola nad najvecim navijackim grupama za dve kljucne novonastale ex-YU drzave bila stvar od nacionalnog znacaja prvog reda, jako bitna u prvobitnoj fazi izgradnje i formiranja nacionalne svesti kakva je tada bila svesno podstrekivana i instrumentalizovana. Danas bi i jedni i drugi pustili sve to rado (niz vodu), kao da nikada nije ni postojalo - ali ne pustaju ovi njih, i zacudo su se bas ti ekstremni "navijaci" koji su utripovali da su pozvani da budu nekakvi glasnogovornici svojih naroda (i njihovih interesa) pokazali jednim od najzilavijih demona iz proslosti i u Srbiji i u Hrvatskoj. A tu su naravno i FIFA/UEFA koji su ranije bili spremni mnogo toga da progutaju iz Srbije i Hrvatske na pricu kako sport sjedinjuje i prevladjuje probleme, ali sada su im i jedni i drugi (uz huliganske kolege iz Poljske) idealna meta na temu "kaznjavanje za primer" (i to s razlogom, ako cemo posteno).

Inace, kada govorimo o SP zrebu i ex-YU reprezentacijama, prosto je neverovatno koliko je zreb bio neujednacen, a sve ex-YU republike osim Crne Gore su se nagurale u tri najslabije grupe!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 01:21 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

I, šta je tvoj problem...
Šta zapravo negiraš i šta smatraš nepravednim...
bluestar bluestar 01:31 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

ja sam mislio da se on zove ilija sestkovic, a ne petkovic. bio je dobar ilija sve dok se njegova supruga nije umesala i naredila da po cenu razvoda braka, sin dusan mora na svetsko prvenstvo!? iako je znao kako ce javnost reagovati na tu glupost, nesrecni ilija nije imao kud pa je prihvatio ultimatum. naravno, sve se raspalo kao kula od karata, a on je nakon utakmice sa argentinom dobio nadimak koji ce ga pratiti dok je ziv.
apectator apectator 04:46 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

nema tu spontanih sukoba

dr.wagner dr.wagner 09:26 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

... jutro

Drago Kovacevic

Ma, ne...Srbija i Hrvatska će odigrati dve sasvim bezbedne utakmice jer vlast nema motiv da čini sukobe.Do sukoba dolazi isključivo onda kad vlast ima ineteresa..Pa setite se prethodnih utakmica između reprezentacija, ili recimo, utakmica između Partizana i Dinama


-Neće tu biti problema , sada neće biti 5 ...

-Hrvatski navijači će biti dobre volje zbog pobjede , a srpski će isto
biti dobre volje , jer sa 2 : 0 su još dobro prošli ...



Wagner
loader loader 10:03 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

dobar ilija sve dok se njegova supruga nije umesala i naredila da po cenu razvoda braka, sin dusan mora na svetsko prvenstvo!? iako je znao kako ce javnost reagovati na tu glupost, nesrecni ilija nije imao kud pa je prihvatio ultimatum. naravno, sve se raspalo kao kula od karata, a on je nakon utakmice sa argentinom dobio nadimak koji ce ga pratiti dok je ziv.


Nije li porodica osnovna ćelija društva, a sport je deo društvenih aktivnosti koje ne spadaju u kategoriju hleb, što znači da je uradio jednu društveno korisnu stvar i dao primer svima kako se porodica neguje.

A za ovaj nadimak... Pa, nije li nakon ipak održane parade ponosa svejedno da li je P. ovog ili onog roda. Uostalom, lakše ćemo u evropicu sa tom pričom o varijabilnom polu ovog našeg velikog fudbalera koji je nekad terao loptu uz desnu aut liniju i večitog pretendenta na neku funkciju unutar f. saveza, plus stihoklepca .
milisav68 milisav68 12:41 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

.Koliko se sećam, tada je na utakmici "nazočio" i bivši Partizanov predsednik Franjo Tuđman.

A što se ovo forsira, kad je on bio predsednik (tada) SDJA, kasnije JSD Partizan(od 59. - 61.).To je bila počasna rotirajuća funkcija, na kojoj su se po ključu smenjivali visoki oficiri JNA, i koji se nisu mešali u rad sekcija (fudbalska, košarkaška...itd).

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:46 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

milisav68
.Koliko se sećam, tada je na utakmici "nazočio" i bivši Partizanov predsednik Franjo Tuđman.

A što se ovo forsira, kad je on bio predsednik (tada) SDJA, kasnije JSD Partizan(od 59. - 61.).To je bila počasna rotirajuća funkcija, na kojoj su se po ključu smenjivali visoki oficiri JNA, i koji se nisu mešali u rad sekcija (fudbalska, košarkaška...itd).


A, je li...Znači, bio na njega red...
Pa bilo je još visokih oficira, i viših od Franje pa nisu stigli u "rotaciju"...
"Partizan" bi, ako drži do tradicije, trebao lepo da na stadionu ili unutar prostorija da napravi bistu svom najuspešnijem predsedniku...
milisav68 milisav68 13:35 31.07.2011

Re: malo vise realnosti molim

Drago Kovacevic

A, je li...Znači, bio na njega red...
Pa bilo je još visokih oficira, i viših od Franje pa nisu stigli u "rotaciju"...
"Partizan" bi, ako drži do tradicije, trebao lepo da na stadionu ili unutar prostorija da napravi bistu svom najuspešnijem predsedniku...

Pa bilo je još visokih oficira, ali nisu bili ambiciozni kao on, jer je tada (`58.godine) postao najmladji general JNA sa 36 godina.
Kada je video da tu ne može više da se ogrebe, batalio je i vojsku i sportsko društvo, i otišo da prepravlja istoriju.


jedi-knight jedi-knight 07:51 31.07.2011

Malo skromnosti

Grupa laka, da lakša biti ne može, iako, u današnjem fudbalu ništa nije lako. Siguran sam da idemo na svetsko prvenstvo u Brazil.

Stvarno se iskreno nadam da se šalite.
Za nas, dokazane gubitnike, svaka je grupa teška.
Petko ili Pižon. Skoro da razlike nema, osim što je Petko iz Knina. Čim neko pomene Petka, setim se gola sto nam je dala Argentina na SP u Nemačkoj. Onaj, posle šezdeset i nešto dodavanja. I danas se prikazuje na UEFA seminarima kao čudo, a Petko je tada bio selektor ako se ne varam.
Drago mi je da ste pomenuli kao Petkovu prednost to što je iz Knina. Znači zemljak. Vaš mislim. Imate li i nekih igrača zemljaka da ih odmah stavimo na spisak.Knin je inace poznat fudbalski centar koji je iznedrio mnoge vrhunske fudbalske trenere i igrače. Tačno tako se i sastavljaju reprezentacije, zapošljavaju "stručnjaci", popunjavaju ministarski kabineti... Najjača karika u rezimeu je da budes "zemljak" nekome. Zemljaci svuda: iz Knina, Trebinja. Podgorice, Berana...A mozda je Petku jača strana to što je iz Knina jer igramo protiv 'Rvata? Mozda neki neraščišćeni računi iz prošlosti koji bi trebalo sada da se presele na fudbalski teren. No, da se vratimo fudbalu.
U sadašnjim okolnostima, sigurno je samo to da ce biti ogroman uspeh plasirati se na SP pored Belgije i Hrvatske. Tu su jos i Škotska, Makedonija i Vels, ekipe koje se neće kvalifikovati skoro sigurno, ali koje će mnogo bodova uzeti drugima.
Znači, jako teška grupa i moramo da budemo krajnje ozbiljni i skoncentrisani jer kvalitet za prolaz imamo, ali samo kvalitet. Sve ostalo nam, na žalost, fali.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:15 31.07.2011

Re: Malo skromnosti

Stvarno se iskreno nadam da se šalite.

Nije šala...
Čim neko pomene Petka, setim se gola sto nam je dala Argentina na SP u Nemačkoj. Onaj, posle šezdeset i nešto dodavanja. I danas se prikazuje na UEFA seminarima kao čudo, a Petko je tada bio selektor ako se ne varam.

I ja se sećam toga gola, ali se isto tako sećam kakvom je lakoćom Petko prošao kroz kvalifikacije...o kvalifikacijama govorim i stvarno mislim da je on u stanju da to iznese. Isto tako, u tandemu sa Santračem je prošao grupu za EP, kad smo, čini mi se u baražu dobili Mađare...Činjenice su na njegovoj strani..
E, sad, ovo oko "zemljaka" je mala šala, moj subjektivni pristup.
P.S. Knin ima fudbalsku tradiciju. NK "Dinara" je osnovana 1913. godine..to je skoro stoljetna tradicija...Na Balkanu nema mnogo starijih klubova...
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 08:37 31.07.2011

Grupovina

Grupa zahvalna, jes necemo se nagledati nekog fudbala na kvalifikacijama. Tesko da ce neko od slepaca otici sa kormila, jer ipak kapetan tone sa brodom a ovi nasi nece da prodju kroz izlaz pa da ih bijes.

Ocekujem da prodjemo kao I u grupi jeste, volim nas tim i nas fudbal kakav god bio i koliko god korumpiran bio. Jer verujem da ce doci ljudi koji ce ga popraviti a koji necce biti pohlepni i korumpirani.
uros_vozdovac uros_vozdovac 08:58 31.07.2011

Re: Grupovina

ulicno_pojacanje


Ocekujem da prodjemo kao I u grupi jeste, volim nas tim i nas fudbal kakav god bio i koliko god korumpiran bio. Jer verujem da ce doci ljudi koji ce ga popraviti a koji necce biti pohlepni i korumpirani.


Mene bije glas da sam nepopravljivi naivni idealista i optimista, ali ti me šiješ ohoho.

miloradkakmar miloradkakmar 09:36 31.07.2011

Vodenica

I da...zamalo zaboravih....Petko je Kninjanin...

Navijaš na svoju/ našu vodenicu.
Još da se utakmica igra u Kninu!?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:19 31.07.2011

Re: Vodenica

miloradkakmar
I da...zamalo zaboravih....Petko je Kninjanin...

Navijaš na svoju/ našu vodenicu.
Još da se utakmica igra u Kninu!?

Na stadion u Kninu može stati 3.000 ljudi, iako je "Zvezdu" svojeveremeno tamo gledalo čitavih 12.000 hiljada...Na prvenstvenoj utakmici protiv sinjskog "Junaka" u Dalmatinskoj zoni, kad je "Dinara" osvojila prvo mesto u sezoni 1975/76 bilo je 6.000 ljudi...
U sezoni 1976/77 kad je trener bio Beara, a "Dinara" igrala u HNL, na 13 utakmica u Kninu bilo je više od 40.000 gledalaca. Više od 3.000 po utakmici. Danas takav prosek ima manje od 10 klubova sa područja eks Juge...
Danas "Dinaru" gleda 100 do 200 ljudi....a igra u 3. HNL..
jedi-knight jedi-knight 11:04 31.07.2011

Znam coveka...

E, kad se ode na prvenstvo u Brazil, to je već druga stvar. Mnogo je onda drugih interesa u igri.Tu nisam baš potpuno siguran U Petka, ali u grupi, dok ga niko ne pritiska, on bi razbio sve protivnike. A kad je Hrvatska u pitanju, garantujem da bi ubeležili svih šest bodova. Znam čoveka.

Sad nam je svima lakše kad ga Vi znate. Znači rešena stvar, prolazimo grupu jer, zaboga, Vi znate čoveka i to ne bilo kojeg. Onog koji je kao igrač uvek bio najbolji u Zagrebu, Splitu... Svaka čast. Jel sme da igra i u ovim kvalifikacijama možda? I ja ga znam kao odličnog strelca.
Jel još nešto znate o njemu? Jel znate možda zašto je sina pozvao na Svetsko Prvenstvo 2006? Verovatno mu je nametnuo Tole, jer on to nikada ne bi uradio da nije bilo pritisaka. A kad smo već kod pritisaka, ako je jednom podlegao, podlećiće opet i šta onda? Opet alibi?
Ali najače je to što je zemljak. Za to imate preporuku.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:20 31.07.2011

Re: Znam coveka...

jedi-knight
E, kad se ode na prvenstvo u Brazil, to je već druga stvar. Mnogo je onda drugih interesa u igri.Tu nisam baš potpuno siguran U Petka, ali u grupi, dok ga niko ne pritiska, on bi razbio sve protivnike. A kad je Hrvatska u pitanju, garantujem da bi ubeležili svih šest bodova. Znam čoveka.

Sad nam je svima lakše kad ga Vi znate. Znači rešena stvar, prolazimo grupu jer, zaboga, Vi znate čoveka i to ne bilo kojeg. Onog koji je kao igrač uvek bio najbolji u Zagrebu, Splitu... Svaka čast. Jel sme da igra i u ovim kvalifikacijama možda? I ja ga znam kao odličnog strelca.
Jel još nešto znate o njemu? Jel znate možda zašto je sina pozvao na Svetsko Prvenstvo 2006? Verovatno mu je nametnuo Tole, jer on to nikada ne bi uradio da nije bilo pritisaka. A kad smo već kod pritisaka, ako je jednom podlegao, podlećiće opet i šta onda? Opet alibi?
Ali najače je to što je zemljak. Za to imate preporuku.


Ti si nešto ljut...ali to ne bi trebao biti razlog da izvrćeš ono što sam napisao. O grupi govorim i o tome da je čovek imao rezultate. Govorim da je kao igrač uvek nadahnuto igrao, naročito protiv Hajduka...Šta tu nije tačno...
jedi-knight jedi-knight 11:38 31.07.2011

Re: Znam coveka...

Ti si nešto ljut...ali to ne bi trebao biti razlog da izvrćeš ono što sam napisao. O grupi govorim i o tome da je čovek imao rezultate. Govorim da je kao igrač uvek nadahnuto igrao, naročito protiv Hajduka...Šta tu nije tačno...


Izvinjavam se ako sam ostavio utisak da sam ljut. Nije tako. Samo mi je malo zasmetalo par Vaših navoda. U svakom slučaju, verujem da bi u kvalifikacijama Petko napravio dobar rezultat, ali čim je potrebno pripremiti ekipu za veliko takmičenje, tu se vidi da ipak nije dobar trener.
U kvalifikacijama igrači dodju iz svojih klubova, fizički spremni i potrebno je samo ih motivisati. Pripreme za veliko takmičenje su nešto drugo i tu se vidi da li je neko dobar trener ili ne. .
To što je odlično igrao protiv Hajduka ili Dinama mu nije preporuka za selektora.
Bez ljutnje molim.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:11 31.07.2011

Re: Znam coveka...

U svakom slučaju, verujem da bi u kvalifikacijama Petko napravio dobar rezultat,

Evo, ništa drugo ni ja ne tvrdim..
Pripreme za veliko takmičenje su nešto drugo i tu se vidi da li je neko dobar trener ili ne. .

Slažem se i sličnu stvar tvrdim u tekstu..
To što je odlično igrao protiv Hajduka ili Dinama mu nije preporuka za selektora.

To je moja subjektivna opservacija..No, kao neko ko ima tri čiste o fudbalu, znam da su selektori tu, ne da bi reprezentativce učili igrati, nego da bi napravili jasan plan kako i sa kojim igračima mogu napraviti rezultat. Isto tako, oni su tu da naprave atmosferu i zajedništvo u timu...i da motivišu na onaj pozitivan višak agresivnosti...
jedi-knight jedi-knight 12:13 31.07.2011

Re: Znam coveka...

To je moja subjektivna opservacija..No, kao neko ko ima tri čiste o fudbalu, znam da su selektori tu, ne da bi reprezentativce učili igrati, nego da bi napravili jasan plan kako i sa kojim igračima mogu napraviti rezultat. Isto tako, oni su tu da naprave atmosferu i zajedništvo u timu...i da motivišu na onaj pozitivan višak agresivnosti...


Slozismo se ipak :)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:42 31.07.2011

Stanojevića za selektora!

zaista, ovaj stručnjak je jedini koji u Srbiji ima kapacitet da izgura do kraja smenu generacija... pritom, po meni, Grobari igraju mnogo lepši fudbal nego što su ga igrali u staroj YU.

druga valjana opcija umesto bezličnog Pižona je



ali Stanojević ima više izgleda, kao Grobar i kao neko ko ima više iskustva na međunarodnoj sceni od Robija, da se provuče pored komunjarske mafijaške bagre u FSS, dođe do klupe, i učini da Srbija, sa mladim nadama i sa generacijom koju je on, Aleks, vodio u elitu Evrope, počne da igra fudbal i osvetla obraz u Brazilu!

jedina prepreka za Stanojevića je što ima ličnost, za razliku od Pižona, a to ne prolazi kod komunjara-direktora!

Vamos/Ajde Srbija!

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:23 31.07.2011

Re: Stanojevića za selektora!

Videćemo koliko zapravo vredi Stanojević za koju godinu...Ovo što osvaja u našoj ligi, ne ukazuje na ništa posebno..Premda, ima harizmu, što je za trenera bitno...
Isto vredi i za Robija...
No, kako god, od Pižona su bolji..
jedi-knight jedi-knight 12:27 31.07.2011

Re: Stanojevića za selektora!

zaista, ovaj stručnjak je jedini koji u Srbiji ima kapacitet da izgura do kraja smenu generacija...


Ima kapacitet, ali nema autoritet.
On tek ne moze da se izbori sa pritiscima. Prvo, Petrovic i Tomic su mu nametnuti da igraju, dok mu Medo Kamara sedi na klupi iako je bio njegov izbor.Sada i Kezman. Pouzdano znam da ga ne podnosi jos iz igrackih dana, da misli da je jako lose imati ga u ekipi jer je negativac itd.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:38 31.07.2011

Re: Stanojevića za selektora!

Ima kapacitet, ali nema autoritet.

Autoritet se stiče...Ovo za Kamaru nisam znao, mada me je čudilo što ne igra.
No,gledajući ga kako peva one pesmice o Prosinečkom, čovek vidi da je povodljiv i da mu fali ona fina crta, neophodna za značajna ostvarenja..
jedi-knight jedi-knight 13:45 31.07.2011

Re: Stanojevića za selektora!

No,gledajući ga kako peva one pesmice o Prosinečkom, čovek vidi da je povodljiv i da mu fali ona fina crta, neophodna za značajna ostvarenja..


jinks jinks 12:26 31.07.2011

...

Reći za ovakvu grupu ta je jedna od najtežih koja je mogla da se dobije, i biti nezadovoljan ovakvim žrebom stvarno predstavlja jedinstvenu izjavu i jedinstven ugao gledanja verovatno na fudbal uopšte.
jedi-knight jedi-knight 12:29 31.07.2011

Re: ...

Reći za ovakvu grupu ta je jedna od najtežih koja je mogla da se dobije, i biti nezadovoljan ovakvim žrebom stvarno predstavlja jedinstvenu izjavu i jedinstven ugao gledanja verovatno na fudbal uopšte.


Za nas su sve grupe teske. Ko ne misli tako ima:

jedinstven ugao gledanja verovatno na fudbal uopšte.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:53 31.07.2011

Re: ...

Za nas su sve grupe teske. Ko ne misli tako ima:

Jesu, ali evo sastava svih grupa..

Група А: Хрватска, Србија Белгија, Шкотска, Македонија, Велс.

Група Б: Италија, Данска, Чешка, Бугарска,Јерменија, Малта.

Група Ц: Немачка, Шведска, Р. Ирска, Аустриј, Фарска Острва, Казахстан.

Група Д:Холандија, Турска, Мађарска, Румунија, Естонија, Андора.

Група Е: Норвешка, Словенија, Швајцарска, Албанија, Кипар, Исланд.

Група Ф: Португалија, Русија, Израел, С. Ирска, Азербејџан, Луксембург.

Група Г: Грчка, Словачка, БиХ, Литванија, Летонија, Лихтенштајн.

Група Х: Енглеска, Црна Гора, Украјина, Пољска, Молдавија, Сан Марино.

Група И: Шпанија, Француска, Белорусија, Грузија, Финска.

Svaka je teža od naše, osim možda ove G, gde su Grci...po mom sudu, mada ostane li Pižon, na startu je jasno da smo propali...
jedi-knight jedi-knight 13:48 31.07.2011

Re: ...

Svaka je teža od naše, osim možda ove G, gde su Grci...po mom sudu, mada ostane li Pižon, na startu je jasno da smo propali...


Bosanci, rekao bih, imaju istorijsku sansu.
jinks jinks 13:50 31.07.2011

Re: ...

Za nas su sve grupe teske. Ko ne misli tako ima:

jedinstven ugao gledanja verovatno na fudbal uopšte.

Jedno je da vi to kažete, a drugo ako to govori neko ko je odgovoran za kvalitet ekipe.
jedi-knight jedi-knight 14:08 31.07.2011

Re: ...

Jedno je da vi to kažete, a drugo da to govori neko ko je odgovoran za kvalitet ekipe.


Ja se samo trudim da posmatram stvari objektivno. Prvi put u istoriji nam se desilo da idemo na dva svetska prvenstva zaredom 2006 i 2010. Do tada, ucesnici smo na svakom drugom. Tu dakle nikad nismo imali stabilne rezultate.
Hrvatska ima bronzanu medalju sa svetskog prvenstva, Belgija takodje. Mi istoriju poraza.
Ako bi posli od ovih cinjenica i sa manje arogancije i nadmenosti udjemu u kvalifikacije, mozemo da se prosetamo kroz njih.
Kada analiziras nase sanse, veoma lako mozes da zakljucis da je moguce i da se plasiramo ubedljivo, ali isto tako i da ispadnemo ubedljivo.
Onda ispada sa si u pravu da je nasa grupa laka. Teski smo mi.


jinks jinks 14:45 31.07.2011

Re: ...

Onda ispada sa si u pravu da je nasa grupa laka. Teski smo mi.

Po svoj prilici je lakša u poređenju sa gro drugih grupa. I na to reći da niste zadovoljni žrebom, stvarno mi nije baš najasnije.
nestor92 nestor92 16:56 31.07.2011

Grupa je laka

Teski smo mi.


Nema nijedno garagana koji mora da prođe. To je prva prednost ove grupe.

Tu su dve ostrvske reprezentacije koje radovno prolazimo u svim kvalifikacijama. Džaba Velsu Bejl, oni su treća liga ( mi smo druga ), a Škoti su jači i tvrđi ali su nam mušterije.

Uz svo poštovanje, Makedonci su slabiji i od njih se moraju uzeti bodovi.

Hrvati. Pa, koliko se mi plašimo njih, toliko i oni nas. Imaju dobre igrače, Srnu, cenjenog Modrića, Petrića, Perišića, Lovrena ... ali mislim da se sa njima može egal, a možda i više.

Belgija.

E to je pritajeni favorit u grupi.

Azar, Fermelen, Lukaku, Dembele, Kompani, Fan Bujten, Fertongen ... oni su opasni. Dugo nemaju uspeha, a sve su bolji.

Ja toliko o politici.

Ne cenim Pižona kao trenera, ali hajde da razmislimo:

Da neće Tumba možda, ili Stanojević, Kratko Ostanić ...

Ili Živa?

Mis1im, stvarno!

Progutao bih Muslina, Jankovića ( njemu bih dao najveće šanse ) i Vermezovića. To su pristojni treneri na prvi pogled. I svakako Đukić koji je izbačen na pravdi Boga.
uros_vozdovac uros_vozdovac 17:12 31.07.2011

Re: Grupa je laka

Taj Đukić je bio nepodnošljiv preteranim korišćenjem uzrečice "znači" sa onim džiberskim č u toj reči. Ima vajde zašto je oteran.
nestor92 nestor92 17:18 31.07.2011

Re: Grupa je laka

Taj Đukić je bio nepodnošljiv preteranim korišćenjem uzrečice "znači"


Tačno. Samo je Ivon Jafali ćešće od njegovog "znači" koristila "kada govorimo o".

E sad nisam primetio "džibersko č" ili ne znam šta je to.
jedi-knight jedi-knight 17:27 31.07.2011

Re: Grupa je laka

Taj Đukić je bio nepodnošljiv preteranim korišćenjem uzrečice "znači" sa onim džiberskim č u toj reči. Ima vajde zašto je oteran.


Zaboga taj Djukic je Spanac. 20 godina zivi u Spaniji. Pa on prevodi sa spanskog na srpski kad hoce nesto da kaze. Kakvi su to kriterijumi kada coveku za zlo uzimate njegov nacin price ili njegove postapalice. Kad prica srpski on prica jezikom koji retko koristi.

uros_vozdovac uros_vozdovac 17:58 31.07.2011

Re: Grupa je laka

jedi-knight
Taj Đukić je bio nepodnošljiv preteranim korišćenjem uzrečice "znači" sa onim džiberskim č u toj reči. Ima vajde zašto je oteran.


Zaboga taj Djukic je Spanac. 20 godina zivi u Spaniji. Pa on prevodi sa spanskog na srpski kad hoce nesto da kaze. Kakvi su to kriterijumi kada coveku za zlo uzimate njegov nacin price ili njegove postapalice. Kad prica srpski on prica jezikom koji retko koristi.



He pa Aleksandar Karađovćević živi u Beogradu 20 godina pa ništa. Nije to kod Đukića jezička barijera, sasvim izvesno, čovek hoće da bude mejnstrim društva, znači.

A to č je ono izmeću ć i č, hvata me alergija kad ga čujem.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:49 31.07.2011

Re: Grupa je laka

Hrvati. Pa, koliko se mi plašimo njih, toliko i oni nas. Imaju dobre igrače, Srnu, cenjenog Modrića, Petrića, Perišića, Lovrena ... ali mislim da se sa njima može egal, a možda i više.

Mislim da se oni generalno mnogo više plaše nas..u svim sportovima. I toliko žele pobedu da im se "noge svežu"..I kad su bolji vrlo često od nas gube u ekipnim sportovima...Njihova fudbalska reprezentacija je u stanju lakše pobediti Nemačku ili Englesku nego Srbiju...
To je otprilike kao nekad kad mi nikako nismo mogli dobiti SSSR..oni igraju nikako ali na kraju nas dobiju...
nestor92 nestor92 21:19 31.07.2011

Re: Grupa je laka

Zaboga taj Djukic je Spanac. 20 godina zivi u Spaniji. Pa on prevodi sa spanskog na srpski kad hoce nesto da kaze. Kakvi su to kriterijumi kada coveku za zlo uzimate njegov nacin price ili njegove postapalice. Kad prica srpski on prica jezikom koji retko koristi.


Ja ne bih preterivao sa tim.

Uzgred, voleo sam ga i kao igrača, a mislim da i je potencijal za dobrog trenera. Štaviše, mislim da će uskoro dobiti šansu u Primeri - pravu šansu a ne vruće kestenje kao u Herkulesu.

A ono "znači" je tipična poštapalica i nema veze sa životom u Španiji, nego je sto posto vuče još iz Štitara ili sa Banjice.

Antić je još duže u Španiji pa ništa. I Peđa Mijatović. Obojica malo pevuše i omekšali su izgovor nekih slova ( uostalom i Đukić je ) ali ... znači da mu "znači" znači kao poštapalica. A stvarno sam mu brojao. U dužem intervjuu ode na desetine

babmilos babmilos 01:49 01.08.2011

Re: Grupa je laka

nestor92
Štaviše, mislim da će uskoro dobiti šansu u Primeri - pravu šansu

možda grešim, ali davanje šansi nije baš omiljen sport kod gastarbajterskih poslodavaca, bez obzira na zemlju porekla...
nestor92 nestor92 13:11 01.08.2011

Re: Grupa je laka

babmilos
nestor92
Štaviše, mislim da će uskoro dobiti šansu u Primeri - pravu šansu

možda grešim, ali davanje šansi nije baš omiljen sport kod gastarbajterskih poslodavaca, bez obzira na zemlju porekla...


Možda grešim i ja, ali ako bude ove godine dobro prolazio u drugoj ligi sa Valjadolidom, moći će da računa na stepenicu više.
babmilos babmilos 01:46 01.08.2011

doktor đora i ljudska bića

grupa ima jednu prednost: ne putuje se po sssr vukojebinama. ostalo je muka i nevolja: igramo sa ekipama koji ne mogu da "motivišu" naše "superzvezde". komotno možemo da budemo i zadnji u grupi, baš kao i lagano prvi. trenera nemamo ni u najavi: ko god bi se vratio iz inostranstva taj u startu nije normalan. za tri godine čak ne vidim ni tim koji će biti iole kompetitivan (za tri godine premijerligaške tuče svi naši igrači će da budu samo za bolnicu, a ostali ionako ne igraju). pa čak i ako se plasiramo, nema naznaka da možemo da prođemo išta bolje nego do sada - tračevi, trzavice, kašnjenja zbog transfera, ćutanje i "ispovesti" desetak godina kasnije.

i uopšte, svi znamo da je (i nama) fudbal 100% mafijaška pojava. stvar može da izvadi samo ličnost reda veličine dude ivkovića, a takvog u fubalu nema, jer je bata đora uvek dobro pazio šta radi.
nemanja.glisic nemanja.glisic 20:04 05.08.2011

Da li smo dostojni 21 veka

Da li smo sazreli da meč odigramo bez ikakvih incidenata?! Iskreno ja se plašim. Da li će mo opet pasti na ovom testu. Da li će mo opet pokazati svoju nezrelost?

Ostaje nam da vidimo

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana