IT

Anonimni korisnik, na mail

uros_vozdovac RSS / 14.05.2013. u 20:58

Danas je na mail Ubuntu zajednice Srbije, povodom juče objavljenog potpisivanja ugovora između Ivice Dačića i kompanije Microsoft u navedeno vreme od anonimnog korisnika došlo ovo pismo, i tu se po prvi put eksplicitno spominje neka egzaktna suma od 27 miliona dolara vrednosti licenci, kao i vremenski okvir od tri godine koliko ovo iznajmljivanje traje. Dakle ukoliko vreme pokaže da je iznos egzaktan - imamo insajdera.

Poruka je poslata preko servisa za slanje maila koji nestaje nakon 10 minuta, korisnik se time obezbedio za anonimnost. Zanimljivo? Takođe pismo prenosim kakvo jeste, ništa, pa ni slovne greške nisam ispravljao, neka bude autentično- kakvo je i stiglo.Ubuntu zajednice Srbije

 
Date:     Tue, 14 May 2013 18:54:24 +0000 (05/14/2013 08:54:24 PM)


Од: wtf
Предмет: Korporacija – 1 : Srbija – 0

Садржај поруке:
Korporacija – 1 : Srbija – 0

Ovo je porazavajuce!

Katastrofa 1 – 27 MILIONA – cega god zaradjenih mukom ovog naroda, nasih roditelja i nas (ili mozda dug koji ce nasa deca da vracaju), odlazi na uvecavanje profita jedne korporacije. Place mi se kad pomislim da je sa tim novcem moglo da se zaposli hiljade mladih ljudi, da napisu operativni sistem od nule jbt… Usvajanjem slobodnih tehnologija mogli bi u prespektivi da pariramo mnogo razvijenijim drzavama u EU. Ali ne, premijer je “MORAO“ da ih gurne racunovodji iz redmonda u dzep.

Katastrofa 2 – “MORAO“ – mirkosoft je u srbistan dosao na inicijativu Djindjica. Tada je posao (krovni ugovor) sklapan sa vladom Srbije. Posle tog ugovora koji je trajao nekoliko godina mirkosoft je sklapao ugovore (Enterprise Agr) sa javnim institucijama posebno. Neke institucije su imale da plate (sopstveni prihodi) neke nisu ali su svi koristili mirkosoftove licence. Zakljucno sa 2013 godinom i ti pojedinacni ugovori isticu pa je tako neko dosao i objasnio coveku krofni cuvenu korporativnu mantru. Ako ne obnovis ugovor imaces puno problema u samom funkcionisanju koje ce naravno pratiti mnogo veci finansijski troskovi kako god da okrenes. Katastrofa je sto krofna nije ni imala izbor. Analize, koje nikad necemo ni videti, pokazale bi jednostavno to, jeftinije ti je da ga obnovis (obnovljen je najverovatnije na 3 godine).

Katastrofa 3 – pre godinu dana ili manje poceli su da se odrzavaju zajednicki sastanci direktora IT-a raznih drzavnih institucija na kojima su u iteracijama skupljani podaci i potrebe za licencama drzavnih organa bas sa ovom idejom. Da se u jednom trenutku model ugovaranja vrati na staro. Da sve licence za sve drzavne organe kupi vlada naravno zbog manje cene na kolicinu. Kada se ugovor sklopi placa se licenca, korisnik dobija user i pass za mirkosoftov sajt MVLSC (https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx) i skida softver i kljuceve za aktiviranje softvera (ne placaju se kljucevi i softver nego licenca). Katastrofa je sto sada drzava postaje, odnosno nastavlja da bude, zavisna od korporacije zato sto “prihvata uslove licenciranja“.

Katastrofa 4 – uslovi licenciranja. O ovome ne znam puno posto je uglavnom pravni aspekt ali znam da je zakonom jasno definisano i zabranjeno da drzvu u procesu nabavke pojedinac svojim potpisom obavezuje za nesto prema ponudjacu. Drzava treba da ima obaveze prema gradjanima a ne prema korporacijama, pogotovo kada kupuje ili iznajmljuje nesto (licence). Pravnici u drzavnoj administraciji i neki od ljudi koji pisu zakone o nabavkama su i pre ukazivali na ovaj problem i isticali da ova vrsta ugovora nije u skladu sa zakonom. Postoje dobri razlozi zasto gomila drugih ugovora ove vrste nije obnavljana (pored toga sto nije bilo para). Prvo za jedan posao ne skalpa se samo jedan ugovor (jako vazno) a drugo ima jos IT korporacija sa kojima drzava (njene institucije) ugovara svasta. Samo treba pratiti do detalja trosenje budzetksih para kroz nabavke. Ne treba zaboraviti da je Dinkic sada ukinuo sopstvene prihode koji su korisceni za nabavke.

Sto se mirkosoft ne finansira na trzistu. Sto ne zaradi tako sto proda licence privatnim firmama a ne da pare uzima od naroda. Zato sto privrede nema. Zato sto mu niti jedna firma sa bar 10 zaposlenih nece dati hiljade eura za taj softver. Ne radi se samo o mirkosoftu. Ko je spomenuo IBM? U drzavi kao i u svakoj firmi postoji klijentska i serverska strana. Bakica za salterom je svakako na klijentskoj strani gura neki OS, office i web app. Medjutim mnogo je opasnija integracija korporacije u serversku stranu. Sta neki gradjanin moze da koristi od serverskih resenja mirkosofta, web portal (SharePoint), mejl server (exchange), database (sql), firewall (tmg), … sve to postoji i u slobodnom svetu softvera. Ne radi se ovde samo o pomenutih 27 miliona, radi se o stotinama miliona koje je drava samo u poslednjih 10 godina potrosila na ovaj nacin (vlasnicki softver) i to ne samo na mirkosoft. Umesto da sa tim parama plati ljude da rade u ovoj zemlji.

Da li je moguce da ne postoji niko ko moze krofni da uzme olovku iz ruke i lupi cusku iza glave da ne potpisuje te papire?

Nemoj samo da pricamo kako nema firme ovde koja moze da pruza podrsku za bilo koji softver. Odrzavanje je nesto drugo (Microsoft Services Premier Support), implementacija je nesto trece, … a to su vec neki drugi ugovori …

Ovo su samo i jedino licence! i nije nista kupljeno! nego je iznajmljeno na koriscenje! pod odredjenim uslovima! Taj softver nije sada nas! i kada istekne ugovor nemamo vise kupljena prava! zato sto smo prava i kupili! i neko moze da nas tuzi ako ga koristimo i da uzme pare za to! (to se vec desavalo)

help!

--
Ова порука је послата помоћу формулара за контакт на Убунту Србија http://www.ubuntu-rs.org



Komentari (115)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cybernaut cybernaut 21:16 14.05.2013

Interesantno

Posebno me dotaklo što se moli #ICTmission da neko otme Dačiću olovku iz ruke. I to ko? Anomni korisnici interneta u Srbiji....

sima2000 sima2000 21:26 14.05.2013

zamena teza

Nije pitanje u tome da li treba potpisati ugovor sa MS-om i da li su licence skupe.
Pitanje je da li mi koristimo MS proizvode u državnim firmama ili ne? Ako koristimo onda treba da platimo koliko to košta. Da li nam oni zaista trebaju i da li postoje alternative, to je sasvim druga priča.


uros_vozdovac uros_vozdovac 21:29 14.05.2013

Re: zamena teza

zamena teza
Nije pitanje u tome da li treba potpisati ugovor sa MS-om i da li su licence skupe.

Suština je u tome da li mi koristimo MS proizvode u državnim firmama? Ako koristimo o


Ne nije suština u tome, suština je da moramo da znamo za šta se troše budžetske pare, u ovom slučaju jel` baš moralo za to, i zašto se kriju detalji ugovora. To je suština.

Manje više zašto dajemo Microsoftu apsolutni monopol, pa mu još plaćamo za licence.
Simo jel` tako?
cybernaut cybernaut 21:40 14.05.2013

Re: zamena teza

Ima taj Njutnov zakon koji kaže telo teži da zadrži stanje u kome se već nalazi tzv. inercija, primenljiva i na državnu upravu Srbije.

Bezveze je da je Evropski parlament ceo prešao na open source, i još podnosi izveštaje o uštedi i pomacima u efektivnosti, a da ovde tema softvera i troškova bude posve neupitna.

Pozdravio vas Njutn...
maksa83 maksa83 21:50 14.05.2013

Re: zamena teza

Bezveze je da je Evropski parlament ceo prešao na open source

Može neki izvor za ovo?
Ribozom Ribozom 21:50 14.05.2013

Re: zamena teza

Ko da je mejl pisao licno Dacic. Evo, pravdam se pred IT publikom zasto pare nisam dao vama nego kupio ciglu od makse.
Posto volim pikanterije (teorije zavere) Microsoft ono dosao u Srbiju malo nakon cuvenog pada racunarskog sistema u bankama.
sima2000 sima2000 21:53 14.05.2013

Re: zamena teza

Ne nije suština u tome, suština je da moramo da znamo za šta se troše budžetske pare, u ovom slučaju jel` baš moralo za to, i zašto se kriju detalji ugovora. To je suština.

Manje više zašto dajemo Microsoftu apsolutni monopol, pa mu još plaćamo za licence.
Simo jel` tako?


Naravno da moramo da znamo detalje ugovora, na tu temu nema potrebe da se raspravljamo. Međutim ako misliš da smo mogli pare da potrošimo na inkubatore za bebe, a MS-u da pokažemo šipak - tako svet na žalost ne funkcioniše.

Microsoft ima monopol zato što smo siromašni. Pod uslovom da je selidba na Linux desktop tehnički moguća i ekonomski isplativa, mi bi morali u naredne tri godine da platimo 27 mil MS-u (jer ćemo u toku migracije koristiti njihove proizvode) i dodatnih 27 mil za za samu migraciju. Naš budžet jedva krpi tekuće troškove (korišćenje i održavanje MS licenci), tako da para za investicije (migracija na open source) uglavnom nema. Zvuči paradokasalno, ali mi nismo dovoljno bogati da bi softver plaćali jeftinije :)

Jedino rešenje za izlaz iz problema koje mi sada pada na pamet je da se open source zajednica ponudi da džabe izvrši migraciju kompletne državne uprave na open source rešenja - samo ne znam od čega će svi ti entuziasti da žive X godina koliko taj projekat bude trajao..
maksa83 maksa83 21:53 14.05.2013

Re: zamena teza

Ko da je mejl pisao licno Dacic. Evo, pravdam se pred IT publikom zasto pare nisam dao vama nego kupio ciglu od makse.

Maksa ne prodaje cigle (ali može povoljno da ti iznajmi neke crepove) i u ovom trenutku svakodnevnim privređivanjem nikako ne doprinosi većoj slavi Microsofta, naprotiv. ; )
Posto volim pikanterije (teorije zavere) Microsoft ono dosao u Srbiju malo nakon cuvenog pada racunarskog sistema u bankama.

Za to bih uvek pre pokazao prstom na legendarno agilni bankarski IT staff.
sima2000 sima2000 21:54 14.05.2013

Re: zamena teza

Može neki izvor za ovo?


površna google pretraga "european parliament open source software" daje 0 rezultata.
maksa83 maksa83 21:56 14.05.2013

Re: zamena teza

površna google pretraga "european parliament open source software" daje 0 rezultata.

Meni malo kopanja daje jedan rezultat u kome 2011. kažu da se unutra oformila neka grupa za promovisanje fri softvera, ali da im nije namera da zamene non-free desktope i klijente, nego da guraju da se zameni šta može od infrastrukture (mejl serveri, itd.).
cybernaut cybernaut 22:01 14.05.2013

Re: zamena teza

maksa83

Može neki izvor za ovo?



Izvoli, još se čeka izveštaj... http://opensource.com/government/12/6/european-parliament-expects-open-source-usage-report

preporučujem da se pogledaju obavezno prezentacije ovog ICT novinara: http://www.slideshare.net/glynmoody/presentations

Šteta što je kod nas interoperabilnost zanemarena
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:03 14.05.2013

Re: zamena teza

sima2000

Microsoft ima monopol zato što smo siromašni. Pod uslovom da je selidba na Linux desktop tehnički moguća i ekonomski isplativa, mi bi morali u naredne tri godine da platimo 27 mil MS-u (jer ćemo u toku migracije koristiti njihove proizvode) i dodatnih 27 mil za za samu migraciju. Naš budžet jedva krpi tekuće troškove (korišćenje i održavanje MS licenci), tako da para za investicije (migracija na open source) uglavnom nema. Zvuči paradokasalno, ali mi nismo dovoljno bogati da bi softver plaćali jeftinije :)



Ma nije suština ni u tome recimo da je Dačić napravio istraživanje i rekao treba mi x licenci za office, ali bih mogao, jer je na y radnih mesta bazični office potreban da kupim za vrednost z manje MS office i da ih zamenim besplatnim, pa ću da platim 26 miliona i potrošim milion na inkubatore. E tu ne bi niko ni reč rekao, razumeš.

Ali jok, Dačiću ne pada na pamet, e to je ono što mene svrbi kako je jbt moguće? Svaki privatnik kada se suoči sa licencom pogleda ima li alternative jedino Dačić ništa. Pa kako bre majkumu, i usput još Dačić uspe da izbunari od pristojnog sveta da ga brani poneko!
cybernaut cybernaut 22:05 14.05.2013

Re: zamena teza

maksa83
površna google pretraga "european parliament open source software" daje 0 rezultata.

Meni malo kopanja daje jedan rezultat u kome 2011. kažu da se unutra oformila neka grupa za promovisanje fri softvera, ali da im nije namera da zamene non-free desktope i klijente, nego da guraju da se zameni šta može od infrastrukture (mejl serveri, itd.).



ova grupa, European Parliament FSF user group?

Nešto kao saradnja FOSS i EP http://www.fsf.org/working-together

ovo je presmešno :)) Pročitajte o mail-serverima EP i paradoksima: Engstromov blog
maksa83 maksa83 22:08 14.05.2013

Re: zamena teza

Izvoli, još se čeka izveštaj... http://opensource.com/government/12/6/european-parliament-expects-open-source-usage-report

Meni ništa u tom dokumentu ne govori da je Evropski Parlament ceo prešao na open source, nego da (već godinu dana) očekuju izveštaj o open source upotrebi, i preporuku da zemalje članice support open ovo i shared ono...

S obzirom na to kakva se buka diže na Slešdotu kad neka minhenska opština pređe na Linux siguran sam da bi EU parlament bio glavno pero u toj perjanici i da ti podaci ne bi bili tako ... sakriveni.

maksa83 maksa83 22:11 14.05.2013

Re: zamena teza

ovo je presmešno :)) Pročitajte o mail-serverima EP i paradoksima: Engstromov blog

Da, to je bilo pre neku nedelju - neki nezadovoljni građani pisali nekim EU poslanicima, ovi se šta-bre-hoće-ovi-gradžani-iznervirali i admin izblokirao mejlove. Božžžgospode...
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:13 14.05.2013

Re: zamena teza

maksa83
Izvoli, još se čeka izveštaj... http://opensource.com/government/12/6/european-parliament-expects-open-source-usage-report

Meni ništa u tom dokumentu ne govori da je Evropski Parlament ceo prešao na open source, nego da (već godinu dana) očekuju izveštaj o open source upotrebi, i preporuku da zemalje članice support open ovo i shared ono...

S obzirom na to kakva se buka diže na Slešdotu kad neka minhenska opština pređe na Linux siguran sam da bi EU parlament bio glavno pero u toj perjanici i da ti podaci ne bi bili tako ... sakriveni.



Makso, ne upadaj u staru raspravu, nije FLOSS samo Linux, ima projekata koji su izvan Linuxa, a i dalje FLOSS, i koji se mogu implementirati, i na njima se uštedeti, doduše nema zilotizma kao kod nas, ali daj šta daš ušteda je ušteda
cybernaut cybernaut 22:17 14.05.2013

Re: zamena teza

tako su markirali kao spam i sve osmomartovske mailove kažu ne može taj feminzam, odstupi :)))


Nego, kad smo kod mailova, ovi sajtovi srpskih ambasada su apsolutno neoprocenjivi pogledajte na šta liče sajtovi srpskih ambasada
maksa83 maksa83 22:26 14.05.2013

Re: zamena teza

Makso, ne upadaj u staru raspravu, nije FLOSS samo Linux, ima projekata koji su izvan Linuxa, a i dalje FLOSS, i koji se mogu implementirati, i na njima se uštedeti, doduše nema zilotizma kao kod nas, ali daj šta daš ušteda je ušteda

Ma daj bre, nema bre FLOSSa bez Linuxa! :)))

Mislim, šta, neko će da se izuje za W2K8 Server i teraće na njemu apača ili nginx... to nema smisla. Umesto "Linux" sam mogao da napišem OfficeLibre, štagod, mislim da razumeš šta sam hteo da kažem sa tom Slešdot-minhenska-opština referencom.

Nije to poenta, nego nepotkovane tvrdnje (ceo EU parlament prešao na open source, što bi bilo baš lepo, ali ne verujem da je tačno), ili npr. ovo iz mejla koji si postovao:

Place mi se kad pomislim da je sa tim novcem moglo da se zaposli hiljade mladih ljudi, da napisu operativni sistem od nule jbt…

Tačno je da je moglo da se zaposli hiljade mladih ljudi za te pare (nekih 10000 da radi te 3 godine za otpr. soma EUR neto) ali mimo toga puno sreće onome ko bude hteo da napravi IT firmu od 10000 ljudi za manje od 5 ili 10 godina. Netscape je propao zato što je sa 2 čoveka za godinu dana porastao na 1000. Dalje, nije istina da je za te pare mogao da se napravi sopstveni OS. Neka vrlo gruba računica (mogu da je izvedem) kaže da ti za to treba mi-ni-mum 5x više, pod uslovom da uopšte možeš da sakupiš takve ljude. Svejedno, to skoro niko više ne radi, nego uzme neki Linux i prebudži. Tako su nastali Android, Kindle, Linksys ruteri, video plejeri, itd.

cybernaut cybernaut 22:28 14.05.2013

Nije ceo!

maksa83

Nije to poenta, nego nepotkovane tvrdnje (ceo EU parlament prešao na open source, što bi bilo baš lepo, ali ne verujem da je tačno)


Izvinjavam se Maksi i čitaocima, izgleda sam i ja pogrešno pročitala. Nije CEO prešao, samo određeni alati su im open source.

Što je babi milo... nisam ni ja bezgrešna izgleda. deprimirajuća istina.
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:31 14.05.2013

Re: zamena teza

Tačno tako, Ubuntu je koštao astronauta, sa sve poštanskim troškovima, developerima, dva izdanja godišnje, na bazi Debiana, oko 100 miliona dolara za 5 godina. Zadnje dve godine nemam podatke, sad su se razmahali toliko da je propast iza ćoška.

uros_vozdovac uros_vozdovac 22:37 14.05.2013

Re: Nije ceo!

cybernaut
maksa83

Nije to poenta, nego nepotkovane tvrdnje (ceo EU parlament prešao na open source, što bi bilo baš lepo, ali ne verujem da je tačno)


Izvinjavam se Maksi i čitaocima, izgleda sam i ja pogrešno pročitala. Nije CEO prešao, samo određeni alati su im open source.

Što je babi milo... nisam ni ja bezgrešna izgleda. deprimirajuća istina.


Dobro imaju šansu da pređu, neće Srbija ni SPS baš skoro da imaju parlamentarce, kad oni stignu onda piši propalo.
maksa83 maksa83 22:39 14.05.2013

Re: zamena teza

Tačno tako, Ubuntu je koštao astronauta, sa sve poštanskim troškovima, developerima, dva izdanja godišnje, na bazi Debiana, oko 100 miliona dolara za 5 godina

Toliko je koštao astronauta, ali on je počeo tek 2004. pa u toj računici nisu sve one man-years koje su do tada potrošene na Linux (koji je kad sam prvi put 1994 instalirao Slackware 1.0 bemtisuncealsammator bio skroz funkcionalan OS, doduše sa ružnim X-om, pre velike KDE Gnom šizme), što je verovatno po' reda veličine više.
cybernaut cybernaut 22:40 14.05.2013

Re: Nije ceo!

uros_vozdovac
cybernaut
maksa83

Nije to poenta, nego nepotkovane tvrdnje (ceo EU parlament prešao na open source, što bi bilo baš lepo, ali ne verujem da je tačno)


Izvinjavam se Maksi i čitaocima, izgleda sam i ja pogrešno pročitala. Nije CEO prešao, samo određeni alati su im open source.

Što je babi milo... nisam ni ja bezgrešna izgleda. deprimirajuća istina.


Dobro imaju šansu da pređu, neće Srbija ni SPS baš skoro da imaju parlamentarce, kad oni stignu onda piši propalo.



Meanwhile in Germany... parlamentarci i baza Piratske stranke uvodi stalno zasedanje e-skupštine sa Liquid Feedback

Italijanski pirati takođe imaju skupštinu u stalnom zasedanju (permanent general assembly)

uros_vozdovac uros_vozdovac 22:42 14.05.2013

Re: zamena teza

maksa83
Tačno tako, Ubuntu je koštao astronauta, sa sve poštanskim troškovima, developerima, dva izdanja godišnje, na bazi Debiana, oko 100 miliona dolara za 5 godina

Toliko je koštao astronauta, ali on je počeo tek 2004. pa u toj računici nisu sve one man-years koje su do tada potrošene na Linux (koji je kad sam prvi put 1994 instalirao Slackware 1.0 bemtisuncealsammator bio skroz funkcionalan OS, doduše sa ružnim X-om, pre velike KDE Gnom šizme), što je verovatno po' reda veličine više.


Pa da, verovatno moj insajder misli da bi se tih 27 miliona ipak nasadilo na neku bazu, preferiram Debian, ali ni rpm nije za baciti, ne bi ni tih 27 miliona kretalo od nule.
Nebitno, za tri godine za te pare lep bi se pomak dao napraviti, ali interesne grupe u Srbiji bi vrištale na samu ideju, a kamoli na ozbiljnu raspravu.

Nema strategije nikakve, da ima Microsoft strategije lakše bi mi bilo, ali nema nikakve!
maksa83 maksa83 22:46 14.05.2013

Re: zamena teza

Nema strategije nikakve

Ima bre. Dođe papir, potpišeš, daj sledeći papir, škrabškrab, sledeći...

Kad je potpis'o onaj prvi posle mu svi dečija igra.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:52 14.05.2013

Re: zamena teza

ali ni rpm nije za baciti,


ma nosi ga kući, saće maksa da likuje zbog još jedne šizme, al šta ću.

nego, biću dosadan, ali sve je to posledica mercedes/rikša dileme i na praktičnom i na simboličkom nivou.
jebiga, priznajem ja njemu mnoge pametne stvari, al to ne mogu da mu oprostim. ne mislim na maksu :)
maksa83 maksa83 22:59 14.05.2013

Re: zamena teza

ma nosi ga kući, saće maksa da likuje zbog još jedne šizme, al šta ću.

Tjeee, ispade maksa (svaki put kad krenem o sebi u trećem licu imam poriv da tražim da me se eutanazira) veliki open source nemezis, a ja čovek prvoborac - instalirao Linuxe pre još malo pa dvaes' godina, diplojovao prvi Ruby u Srbalja još 2000-te pre RoR hajpa, šikaniran (for ril) od strane menadžmenta zbog samovoljnog pretabavanja VBScript džobova u Python, itd., mislim, da ne pokazujem sad ožiljke i ne kačim ordenje, ne ide na sivu majicu a i istegliće se...
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:59 14.05.2013

Re: zamena teza

Potpuno se slažem, rpm na KDE pa mislim bolje GNU HURD.

Ovog Maksu sam jedno 3x `teo da pošaljem da čisti registry ili šta već oni tamo rade da održe leš od OS-a da održi strukturu, al se setih da je na OSX. Dobro se sećam jednom se vajkao oko killall komande za dock, koji mu je zabadao ne sećam se zašto, pa ne vredi.
Ali navučeno to na proprietary softver pa bog, ne da se odvići.
maksa83 maksa83 23:10 14.05.2013

Re: zamena teza

Dobro se sećam jednom se vajkao oko killall komande za dock, koji mu je zabadao ne sećam se zašto, pa ne vredi.

Nije meni, nego u prethodnom životu nekima oko mene koji su u to vreme bili valjda na 10.6. U međuvremenu su to sredili pa nisam doživeo da se Dock zabada, ali ima drugih kretenskih momenata (npr. ne znam koja je drogirana budala u Eplu mogla da odobri ovakav multimonitor support, verovatno ista škola koja je pustila napolje uboge iOS6 mape), što sve čovek prežali kad ima finu lepu konzolu sa svim CLI munjama koje su potrebne modernom muškarcu bez predrasuda.
uros_vozdovac uros_vozdovac 23:15 14.05.2013

Re: zamena teza

maksa83
Dobro se sećam jednom se vajkao oko killall komande za dock, koji mu je zabadao ne sećam se zašto, pa ne vredi.

Nije meni, nego u prethodnom životu nekima oko mene koji su u to vreme bili valjda na 10.6. U međuvremenu su to sredili pa nisam doživeo da se Dock zabada, ali ima drugih kretenskih momenata (npr. ne znam koja je drogirana budala u Eplu mogla da odobri ovakav multimonitor support, verovatno ista škola koja je pustila napolje uboge iOS6 mape), što sve čovek prežali kad ima finu lepu konzolu sa svim CLI munjama koje su potrebne modernom muškarcu bez predrasuda.

pssst, među nama, mora da je ta budala došla iz X.Org foundation jer ima i ovde bisera...
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:16 14.05.2013

Re: zamena teza

da čisti registry


joj, nemoj me sa registry kumim te! dobijem ospice od toga, a s vremena na vreme sam zbog prirode posla prinuđen da se bakćem time, mada uglavnom uvalim klincima da se smaraju...

jedan sad već stari tekst:
Why the Windows Registry sucks … technically
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:21 14.05.2013

Re: zamena teza

pssst, među nama, mora da je ta budala došla iz X.Org foundation jer ima i ovde bisera...


o da.
i te kakvih. i to onih koji komplikuju bez potrebe, a sve sa namerom da kao usavrše.

u poverenju,

/run

mi ide na onu stvar opasno. opasno.

a da ne pričam o tome da sam jedva preboleo uvođenje

/media
mislim, šta je falilo da sve ostane na
/mnt
maksa83 maksa83 23:32 14.05.2013

Re: zamena teza

/media
mislim, šta je falilo da sve ostane na
/mnt

Zato Ivica potpisao.
Stoji tamo sa hemijskom u ruci, gleda kroz stisnute oči pored njega znojavog Balmera koji dahće k'o zlatni ritriver u avgustu, Ivica na ivici da sve to odbije i otera ga u tri lepe, sve mu se skupilo, a onda se seti /media i /mnt, i kad mu je swap na premalu swap particiju oduvao ceo disk, i kad mu je puk'o RaiserFS da ni Mrka nije umeo da ga opravi, otrese glavom sve te gorke uspomene i ... potpiše.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:58 14.05.2013

Re: zamena teza

maksa83
/media
mislim, šta je falilo da sve ostane na
/mnt

Zato Ivica potpisao.
Stoji tamo sa hemijskom u ruci, gleda kroz stisnute oči pored njega znojavog Balmera koji dahće k'o zlatni ritriver u avgustu, Ivica na ivici da sve to odbije i otera ga u tri lepe, sve mu se skupilo, a onda se seti /media i /mnt, i kad mu je swap na premalu swap particiju oduvao ceo disk, i kad mu je puk'o RaiserFS da ni Mrka nije umeo da ga opravi, otrese glavom sve te gorke uspomene i ... potpiše.




nego, u vezi ovoga:
pored njega znojavog Balmera koji dahće k'o zlatni ritriver u avgustu


setih se ovog prastarog snimka



pa sad vi vidite šta je lojalnost kompaniji
maksa83 maksa83 00:08 15.05.2013

Re: zamena teza

setih se ovog prastarog snimka

Taj ćeš najlakše naći tako što na guglu otkucaš: dance monkey boy

Ima i ovaj:



E, to je lojalnost diveloperima, duša ti na nos izlazi, ne m'reš dihat, a ti skandiraš.
freehand freehand 00:16 15.05.2013

Re: zamena teza

Stoji tamo sa hemijskom u ruci, gleda kroz stisnute oči pored njega znojavog Balmera koji dahće k'o zlatni ritriver u avgustu, Ivica na ivici da sve to odbije i otera ga u tri lepe, sve mu se skupilo

Nub.
Oliver bi to capcarap.
Dok kažeš Alt-F4.
maksa83 maksa83 00:27 15.05.2013

Re: zamena teza

Nub.
Oliver bi to capcarap.

Ne bi Oli, on dećko ima stila.
On bi čovek pogledao papir, šeretski se nasmejao, prežvrljao onih 27 mil USD i napisao onako ležerno 100 mil. USD. Веса кома, Балмер неверуе.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 01:46 15.05.2013

Re: zamena teza

uros_vozdovac


Manje više zašto dajemo Microsoftu apsolutni monopol, pa mu još plaćamo za licence.
Simo jel` tako?

da li postoji zvanicna informacija koliko para pravi godisnje srpski HiTech?
maksa83 maksa83 06:42 15.05.2013

Re: zamena teza

da li postoji zvanicna informacija koliko para pravi godisnje srpski HiTech?

Bila neka priča da se izvozi 300 mil. USD softvera godišnje, znači tries harača Balmer-paši.
uros_vozdovac uros_vozdovac 07:05 15.05.2013

Re: zamena teza

maksa83
da li postoji zvanicna informacija koliko para pravi godisnje srpski HiTech?

Bila neka priča da se izvozi 300 mil. USD softvera godišnje, znači tri harača Balmer-paši.


A priča se da je siva zona to x3.
maksa83 maksa83 07:07 15.05.2013

Re: zamena teza

A priča se da je siva zona to x3.

Ne zvuči neverovatno.
alselone alselone 07:28 15.05.2013

Re: zamena teza

znači tries harača Balmer-paši.




Device nije trazio? Nisam ni mislio...
maksa83 maksa83 07:42 15.05.2013

Re: zamena teza

Device nije trazio? Nisam ni mislio...

Nije, ne treba mu, ako je verovati abrovima, FB i Google im pokupili mnogo seniora pa sad zapošljavaju puno 22-godišnjih programera, dakle device na buljuke. More Stive ne komituj bagove, more Džone ne lomi bildove... (za prečane - "Ne lomite mi testove" )
alselone alselone 08:02 15.05.2013

Re: zamena teza

za prečane - "Ne lomite mi testove"


Ne lomite mi najtbildove je glavni hit kod nas.
antioksidant antioksidant 08:27 15.05.2013

Re: zamena teza

Dalje, nije istina da je za te pare mogao da se napravi sopstveni OS. Neka vrlo gruba računica (mogu da je izvedem) kaže da ti za to treba mi-ni-mum 5x više, pod uslovom da uopšte možeš da sakupiš takve ljude. Svejedno, to skoro niko više ne radi,

ти си сигуран да си у стању да антиципираш следећи динкићев обрт?
регионализација ос-а мени звучи као сасвим прихватљива млађанштина.
alselone alselone 08:42 15.05.2013

Re: zamena teza

lojalnost diveloperima,


Ako se secam dobro ti si jedared pricao kako je u MS zapravo tako, da se postuju i cuvaju developeri dok je u Apple-u sekira konstantno nad vratom.
grmfrm grmfrm 09:06 15.05.2013

Re: zamena teza

Vau Drzava Srbija skirva detalje, verovatno, stetnog ugovora.
Ni prvi a bojim se ni poslednji put.

Mislim jel bilo u pratnji premijera i nekog ko se razume u te stvari?
Ili su svi bili zaposleni preko veze?
freehand freehand 09:08 15.05.2013

Re: zamena teza

Mislim jel bilo u pratnji premijera i nekog ko se razume u te stvari?

Mr. Tončev?
grmfrm grmfrm 09:11 15.05.2013

Re: zamena teza

pogledajte na šta liče sajtovi srpskih ambasada


U bote ovo kao kada sam prvi put video Internet.
Koji time travel to je u Srbiji odavno patentirano.
milisav68 milisav68 11:30 15.05.2013

Re: zamena teza

uros_vozdovac
Ali jok, Dačiću ne pada na pamet, e to je ono što mene svrbi kako je jbt moguće? Svaki privatnik kada se suoči sa licencom pogleda ima li alternative jedino Dačić ništa.

Pa Dačić nije privatnik.
grmfrm grmfrm 11:37 15.05.2013

Re: zamena teza


Nije, ne treba mu, ako je verovati abrovima, FB i Google im pokupili mnogo seniora pa sad zapošljavaju puno 22-godišnjih programera, dakle device na buljuke. More Stive ne komituj bagove, more Džone ne lomi bildove... (za prečane - "Ne lomite mi testove" )


Pa da ali ima jos seniora koji su tamo oduvek.

A steta sto se narod globalno ljuti na Windows 8 i Metro. Znam znam ali stvarno je najbolji do sada. Ono momci iz Ricmonda su se bas potrudili, bez preterivanja, da ga naprave brzim i stabilnijim.
dragan7557 dragan7557 11:55 15.05.2013

Re: zamena teza

cybernaut
Re: zamena teza

maksa83

Može neki izvor za ovo?




Izvoli, još se čeka izveštaj... http://opensource.com/government/12/6/european-parliament-expects-open-source-usage-report

Linkovani dokument je od 2010 godine ovo je 2013 bre a ti kopaj dalje posto se makasa odvikao od kopanja, a Internet njiva je velika bome ima mlogo, mlogo mljadjih documenata, pa ko volji nek izvolji, bre.

cerski
maksa83 maksa83 12:00 15.05.2013

Re: zamena teza

Linkovani dokument je od 2010 godine ovo je 2013 bre

Dokument je iz 2012 Cerski, da ti pomognem - to je onaj broj između 2011 i 2013. Ono 2010 što te zbunjuje tamo je pominjanje da se "izveštaj očekuje pre raspuštanja budžetske komisije iz 2010".

makasa odvikao od kopanja, a Internet njiva je velika bome ima mlogo, mlogo mljadjih documenata, pa ko volji nek izvolji, bre.

"Aj' ti Milijana kopaj, a ja ću te kuražit'"

Nema. Ili što bi ti rekao - nema, bre!
maksa83 maksa83 12:01 15.05.2013

Re: zamena teza

A steta sto se narod globalno ljuti na Windows 8 i Metro. Znam znam ali stvarno je najbolji do sada. Ono momci iz Ricmonda su se bas potrudili, bez preterivanja, da ga naprave brzim i stabilnijim.

Evo ga Bajatović, kuca preko džempera da ga ne provalimo.
grmfrm grmfrm 13:04 15.05.2013

Re: zamena teza


Evo ga Bajatović, kuca preko džempera da ga ne provalimo.


freehand freehand 00:11 15.05.2013

Kakvi sektaši...

Gde si Vučko, daj bar Emanuelu!
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 00:30 15.05.2013

Re: Kakvi sektaši...

freehand
Gde si Vučko, daj bar Emanuelu!


dok se ne pojavi vučko ja prilažem OVO
uros_vozdovac uros_vozdovac 07:06 15.05.2013

Re: Kakvi sektaši...

freehand
Gde si Vučko, daj bar Emanuelu!


A ne sme to, da ga banuje opet
freehand freehand 09:18 15.05.2013

Re: Kakvi sektaši...

uros_vozdovac
freehand
Gde si Vučko, daj bar Emanuelu!


A ne sme to, da ga banuje opet

Vidi ga - i ovaj u trećem licu?!

Inače, mali tizing i snikpik: Vučko piše poemu sa radnim naslovom
Ubuntaši, prokleta vam duša!
Očekuje se da je premijer pročita prilikom svečanog potpisivanja ugovora sa MS-om, kao potvrdu večne vernosti i prijateljstva sa novim senior partnerom.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 09:36 15.05.2013

Re: Kakvi sektaši...

Očekuje se da je premijer pročita prilikom svečanog potpisivanja ugovora sa MS-om, kao potvrdu večne vernosti i prijateljstva sa novim senior partnerom.


Obučen u seksi haltere i na visokim štiklama, u znak protesta protiv ubuntu puritanaca koji nam banovaše vučka
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:46 15.05.2013

Re: Kakvi sektaši...

vrabac_u_steni
Očekuje se da je premijer pročita prilikom svečanog potpisivanja ugovora sa MS-om, kao potvrdu večne vernosti i prijateljstva sa novim senior partnerom.


Obučen u seksi haltere i na visokim štiklama, u znak protesta protiv ubuntu puritanaca koji nam banovaše vučka


Ne znam šta da ti kažem na tu temu, mnogo je grešan. Uložio sam sav svoj ugled i uticaj, ali ga gledaju malo podozrivo, kad se kači sa budućim sveštenikom, linuksašem.
Tu ni kožne gaće ne vade stvar.
Linuksaš, pop, na KDE, pa to ti je zilotizam po definiciji.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:21 15.05.2013

Re: Kakvi sektaši...

uros_vozdovac


Ne znam šta da ti kažem na tu temu, mnogo je grešan. Uložio sam sav svoj ugled i uticaj, ali ga gledaju malo podozrivo, kad se kači sa budućim sveštenikom, linuksašem.
Tu ni kožne gaće ne vade stvar.
Linuksaš, pop, na KDE, pa to ti je zilotizam po definiciji.


KDE?

Ma taj je promašio konfesiju, meni je taj KDE oduvek odisao nekim vatikanskim duhom, a i videlo se da je sklon inkvizitorskim metodama.
On da je pravi zilot koristio bi neki lajtvejt WM (+ pisao molitvenik u Emaksu), ako je već pravoslavni GNOME suviše grešan za njega.
freehand freehand 10:51 15.05.2013

Re: Kakvi sektaši...

Ne znam šta da ti kažem na tu temu, mnogo je grešan. Uložio sam sav svoj ugled i uticaj, ali ga gledaju malo podozrivo, kad se kači sa budućim sveštenikom, linuksašem.

Ni ja ne znam šta tebi da kažem, al mi izgleda da imaš veliko "Ч" u šolji.
Vučko je opak igrač, to bi morali da znate i ti i ti tvoji ziloti.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 01:39 15.05.2013

Urose, cao

Nisam razumeo jednu stvar iz vase prepiske na kinesko-arapsko-ugrofinskom jeziku:

- da li su te licence placene za racunardzije u Srbiji uopste uzev, ili samo za drzavne racunardzije?

Ako je prvo, to nije mnogo para, nas 7 i po miliona poreskih obveznika po 300 dinara, a vi imate obavezu da napravite za te tri godine 3 puta po 270 miliona. 27 miliona u vasem svetu, koliko ja kapiram, mogu da se vrate sa svega 1 uspesnim projektom. To je onda investicija. Ako je drugo po sredi, ima prostora za kritiku i raspali...
uros_vozdovac uros_vozdovac 06:00 15.05.2013

Re: Urose, cao

Srđan Fuchs
Nisam razumeo jednu stvar iz vase prepiske na kinesko-arapsko-ugrofinskom jeziku:

- da li su te licence placene za racunardzije u Srbiji uopste uzev, ili samo za drzavne racunardzije?

Ako je prvo, to nije mnogo para, nas 7 i po miliona poreskih obveznika po 300 dinara, a vi imate obavezu da napravite za te tri godine 3 puta po 270 miliona. 27 miliona u vasem svetu, koliko ja kapiram, mogu da se vrate sa svega 1 uspesnim projektom. To je onda investicija. Ako je drugo po sredi, ima prostora za kritiku i raspali...


Ovde je slučaj #2
maksa83 maksa83 07:48 15.05.2013

Re: Urose, cao

Ovde je slučaj #2

Al' zamisli da je pod 1#, pa deca u vrtiću pevaju:

O-daa-kle nam o-či - ro-di-la ih maj-ka,
O-daa-kle nam Vin-douz - ku-pio nam I-vi-ca.
antioksidant antioksidant 08:24 15.05.2013

Re: Urose, cao

O-daa-kle nam o-či - ro-di-la ih maj-ka,
O-daa-kle nam Vin-douz - ku-pio nam I-vi-ca.

uros_vozdovac uros_vozdovac 08:54 15.05.2013

Re: Urose, cao

maksa83
Ovde je slučaj #2

Al' zamisli da je pod 1#, pa deca u vrtiću pevaju:

O-daa-kle nam o-či - ro-di-la ih maj-ka,
O-daa-kle nam Vin-douz - ku-pio nam I-vi-ca.


Game, set, match!
grmfrm grmfrm 09:12 15.05.2013

Re: Urose, cao

Nisam razumeo jednu stvar iz vase prepiske na kinesko-arapsko-ugrofinskom jeziku:


cybernaut cybernaut 20:15 17.05.2013

Re: Urose, cao

maksa83
Ovde je slučaj #2

Al' zamisli da je pod 1#, pa deca u vrtiću pevaju:

O-daa-kle nam o-či - ro-di-la ih maj-ka,
O-daa-kle nam Vin-douz - ku-pio nam I-vi-ca.



neeeeeeeeee.........

kaži 3x "just for the lulz" i sve ti je oprošteno
uros_vozdovac uros_vozdovac 07:13 15.05.2013

Update

Sad mi kaže ekipa da je isti mail stigao u još par viđenijih FLOSS zajednica u Srbiji. Sa istim merama opreza.
maksa83 maksa83 07:21 15.05.2013

Re: Update

Sad mi kaže ekipa da je isti mail stigao u još par viđenijih FLOSS zajednica u Srbiji. Sa istim merama opreza.

uros_vozdovac uros_vozdovac 07:28 15.05.2013

Re: Update

Baš vala
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:50 15.05.2013

Moja vlada i ja...

E nakačali su nam se na grbaču i Dinkić i Dačić, Rasim sa strane tercira, iz toga nema šta dobro da ispadne.
KLIK!
Da se mi lagano ispozdravljamo i izljubimo, možemo i neku žurku da smislimo dok imamo koji dinar još.
freehand freehand 09:52 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

uros_vozdovac
E nakačali su nam se na grbaču i Dinkić i Dačić, Rasim sa strane tercira, iz toga nema šta dobro da ispadne.
KLIK!
Da se mi lagano ispozdravljamo i izljubimo, možemo i neku žurku da smislimo dok imamo koji dinar još.

Š'a bre, vidiš da je sve postavljeno realno i bez zaletanja:

On je rekao da je cilj Vlade da u narednih četiri-pet godina Srbija postane tehnološki i inovacioni centar Evrope.


Sa sve četiri na zemlji, takoreći.
alselone alselone 09:54 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

On je rekao da je cilj Vlade da u narednih četiri-pet godina Srbija postane tehnološki i inovacioni centar Evrope.


Gospode Boze.
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:55 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

Da jasno, znaČi Kale tvrđava, znaČi megdan, znaČi reka, znaČi win32.dll
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:58 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

freehand

On je rekao da je cilj Vlade da u narednih četiri-pet godina Srbija postane tehnološki i inovacioni centar Evrope.


Sa sve četiri na zemlji, takoreći.


Pa pre će onaj tehnološki park u Inđiji da krene, to je tek projekat, 10000 stručnjaka da bude zapoŠljeno
predatortz predatortz 10:21 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

alselone
On je rekao da je cilj Vlade da u narednih četiri-pet godina Srbija postane tehnološki i inovacioni centar Evrope.


Gospode Boze.


Zašto se ograničiti na Evropu ?

Budalama je i more do kolena
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:27 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

uros_vozdovac
E nakačali su nam se na grbaču i Dinkić i Dačić, Rasim sa strane tercira, iz toga nema šta dobro da ispadne.
KLIK!
Da se mi lagano ispozdravljamo i izljubimo, možemo i neku žurku da smislimo dok imamo koji dinar još.


a da pozovemo onog vučkovog popa da održi jekteniju za upokojenje i vaskrsenje srpske IT zajednice?
freehand freehand 10:28 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

Zašto se ograničiti na Evropu ?

Zato što je Evropa moderna.
U sledećoj petoletci bićemo inovacioni centar Azije.
maksa83 maksa83 10:29 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

E nakačali su nam se na grbaču i Dinkić i Dačić, Rasim sa strane tercira, iz toga nema šta dobro da ispadne.

Odande:

Srpski premijer Ivica Dačić poručio je u San Francisku predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.


Sr­bi­ja ima tal­e­nat
Tes­la ima pate­nat
Prin­cip ima aten­tat
Šaper ima pro­ce­nat
Sr­bi­ja ima tal­e­nat
Dok­tor ima kover­at
Vo­js­ka ima hov­erkraft
Ce­ca ima kon­cer­at
Plas­ti­ka ima op­er­at
Sr­bi­ja ima tal­e­nat Sr­bi­ja ima tal­e­nat
Tal­e­nat Sr­bi­ja ima
Ima Sr­bi­ja tal­e­nat
Tal­e­nat Sr­bi­ja ima Par­la piu pi­ano e nes­suno sen­ti­ra
Il nos­tro amore lo vivi­amo io e ta....

vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:29 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

predatortz
alselone
On je rekao da je cilj Vlade da u narednih četiri-pet godina Srbija postane tehnološki i inovacioni centar Evrope.


Gospode Boze.


Zašto se ograničiti na Evropu ?

Budalama je i more do kolena


Ma ne, sećaš da je Hilari rekla da Srbija treba/može da bude lider Evrope?
Izgleda je Ivica to ozbiljno shvatio.
predatortz predatortz 10:32 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...



Ma ne, sećaš da je Hilari rekla da Srbija treba/može da bude lider Evrope?


Citiraću blogokolegu:

Gospode Bože!

Šta li im toče na tim prijemima?
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:32 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

maksa83


Srpski premijer Ivica Dačić poručio je u San Francisku predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.



blagi bože, zaustavite tog čoveka, ono nešto malo mizerije od ugleda što nam je ostalo će da ruinira.
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:33 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

Par­la piu pi­ano e nes­suno sen­ti­ra
Il nos­tro amore lo vivi­amo io e ta



predatortz predatortz 10:38 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

vrabac_u_steni
maksa83


Srpski premijer Ivica Dačić poručio je u San Francisku predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.



blagi bože, zaustavite tog čoveka, ono nešto malo mizerije od ugleda što nam je ostalo će da ruinira.


Pošalji budalu na put, pa sjedi i plači!


Narodna mudrost iz mog zavičaja.
freehand freehand 10:40 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

predatortz


Ma ne, sećaš da je Hilari rekla da Srbija treba/može da bude lider Evrope?


Citiraću blogokolegu:

Gospode Bože!

Šta li im toče na tim prijemima?

Sine, kakve su to vizije katastorfe: zamišljam Evropu kojoj je Srbija inovacioni centar i lider...
Kurdi Maloj dekor i scenografija.
predatortz predatortz 10:41 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...


Sine, kakve su to vizije katastorfe: zamišljam Evropu kojoj je Srbija inovacioni centar i lider...


Dođi sutra, pao sistem!
maksa83 maksa83 10:42 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

Dođi sutra, pao sistem!

To, i "nismo na onlajnu".
freehand freehand 10:44 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

maksa83
Dođi sutra, pao sistem!

To, i "nismo na onlajnu".

Meni je omiljeno ono starinsko niskotehnološko, a banatsko: "Smo na odmor."
dragan7557 dragan7557 12:07 15.05.2013

Re: Moja vlada i ja...

alselone
On je rekao da je cilj Vlade da u narednih četiri-pet godina Srbija postane tehnološki i inovacioni centar Evrope.


Gospode Boze.

Ih breee, pa to je standardno trabunjanje svih politikanata privredno nesposobnih drzava.

Po Africi svaki plemenski poglavica daje ovakve izjave a svako pleme koje ima vise od jedne masine i G-3 Internet konekciju je vec odavno postalo tehnoloski i inovacioni centar, bre!

Naravno i kod njih kao i u Dachalandu su bokser gace zamenjene tanga gacama inace kineskom inovacijom.

Interesanti su ti ciljevi srbo-vlada u kojima neki politikanti traju skoro 30 godina bre!

Od kolevke pa do groba
najsladje je vladalacko doba!


cerski

freehand freehand 12:16 15.05.2013

Kako odoleti?

alselone alselone 12:36 15.05.2013

Intermeco

maksa83 maksa83 13:27 15.05.2013

zalutala jabuka


Dačić: Apple i Google dolaze u Srbiju

Komentar:

Apple prvo da docrta mapu Srbije, da se ne izgube na Horgošu :)
(Vladan, 15. maj 2013 11:06)
alselone alselone 13:39 15.05.2013

Re: zalutala jabuka

Danas mi je predsednica 'Oraclea' rekla šta njima treba - dobri ljudi i dobro mesto za biznis.


Kakav dubok divan.

To kao kad su CEO-a Sonija, onomad dok su jos nesto vredeli, pitali koja je njihova tajna. Odgovor je bio da treba da imate najbolji proizvod, najlepseg dizajna po razumnoj ceni.
maksa83 maksa83 16:48 15.05.2013

Re: zalutala jabuka

To kao kad su CEO-a Sonija, onomad dok su jos nesto vredeli, pitali koja je njihova tajna. Odgovor je bio da treba da imate najbolji proizvod, najlepseg dizajna po razumnoj ceni.

Inače, prilično je smešna tolika povika na MS, to je mahom uzrokovano njihovom visokom vidljivošću, npr. Oracle je sam po sebi veće zlo. Pogledati šta se desilo sa MySQLom kad su ga kupili - poočimskim "zagrljajem" ga diskretno ostavljaju bez kiseonika da umre, a prema pričama Sun programera koji su radili na Javi, kada ih je kupio Lari E. (koje je npr. spram Bila Gejtsa koji je sasuo sopstvenih 26 mlrd USD u razne čeritije potpuni qrcosvirač, plejboj i meraklija koji voli da svojim avionom nadleće urbane delove), dakle gde sam stao ... kad ih je kupio Sun prva stvar koja se desila je da su kod njih (bukvalno) upali Oracle advokati sa nalogom "ajde sad pustite sve što radite i svi da traže po kodu tačke po kojima možemo nekog da tužimo". I onda su krenule tužbe tipa "aha, evo 25 naših linija koda u Android biblioteci", daj milijardu dolara, i sl. Čisto zlo.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 10:23 16.05.2013

Re: zalutala jabuka

maksa83

Inače, prilično je smešna tolika povika na MS, to je mahom uzrokovano njihovom visokom vidljivošću, npr. Oracle je sam po sebi veće zlo. Pogledati šta se desilo sa MySQLom kad su ga kupili - poočimskim "zagrljajem" ga diskretno ostavljaju bez kiseonika da umre, a prema pričama Sun programera koji su radili na Javi, kada ih je kupio Lari E. (koje je npr. spram Bila Gejtsa koji je sasuo sopstvenih 26 mlrd USD u razne čeritije potpuni qrcosvirač, plejboj i meraklija koji voli da svojim avionom nadleće urbane delove), dakle gde sam stao ... kad ih je kupio Sun prva stvar koja se desila je da su kod njih (bukvalno) upali Oracle advokati sa nalogom "ajde sad pustite sve što radite i svi da traže po kodu tačke po kojima možemo nekog da tužimo". I onda su krenule tužbe tipa "aha, evo 25 naših linija koda u Android biblioteci", daj milijardu dolara, i sl. Čisto zlo.


e al zato oni imaju svoju ditribuciju linuksa, sa čuvenim anbrejkbl kernelom (moš mislit), pa podržavaju netbins i glasfiš itd, što na kraju ispade dobra dimna zavesa za razna nesporna nepočinstva koja čine
cybernaut cybernaut 20:19 17.05.2013

Re: zalutala jabuka

maksa83

Dačić: Apple i Google dolaze u Srbiju

Komentar:

Apple prvo da docrta mapu Srbije, da se ne izgube na Horgošu :)
(Vladan, 15. maj 2013 11:06)



Uzimaju Njuz.net 'lebac iz usta...
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:14 16.05.2013

Ivica Dačić dovodi NASA

Posle Microsofta, Google, Oracle, Apple, Yahoo, Facebook, Twitter, Instagram, Nvidia, Intel, Ati, HP, Sony, IBM... Nasa ne može da dozvoli sebi da ostane bez direktnog pristupa najnovijim tehnologijama i seli svoj centar u Ritopek.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana