Društvo| Gost autor| Lingvistika| Mediji| Politika

Burn, baby, burn (2. deo) ( EDIT * )

tasadebeli RSS / 17.10.2017. u 09:27

"Zašto je ubijena "Vikiliks žena"? 


Novinarka i blogerka s Malte Dafne Karuanu Galiciju, čija su istraživanja bila fokusirana na korupciju ubijena je u eksploziji bombe postavljene pod automobil.

IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 16.10.2017. | 22:52

 

 

fire.jpg 

 

Portal Politiko je ubijenu novinarku opisao kao "Vikiliks ženu" jer je njeno delovanje izazivalo reagovanja slična onima do kakvih dovodi i rad te medijske organizacije.


Njeni blogovi su bili "trn u oku" i vladi i uticajnim figurama iz podzemlja u najmanjoj državi članici EU, a privlačili su više čitalaca nego svi drugi listovi na Malti, navodi danas "Gardijan".

Svojim najnovijim otkrićima, ona je uprla prstom u premijera Džozefa Muskata i dvojicu njegovih najbližih saradnika, dovodeći u vezu of šor kompanije, s kojima su njih trojica povezana, sa prodajom malteških pasoša i isplatom od vlade Azerbejdžana.

Ova novinarka, koja je tvrdila da nije pripadala nijednoj političkoj stranci, bavila se dugačkim nizom tema - od pranja novca uz bankarske olakšice, do veza između malteške onlajn kockarske industrije i mafije.

U protekle dve godine se u izveštajima pretežno fokusirala na otkrića takozvanih "panamskih papira", odnosno 11,5 miliona dokumenata procurelih iz interne baze podataka čevrte najveće of šor pravne firme u svetu, "Mosak Fonseka".

Ranije ove godine, u vreme kada je Malta predsedavala EU, njena otkrića su izazvala veliku zabrinutost u Briselu, navodi londonski list.

Karuana Galicija (53) poginula je nedaleko od svoje kuće, kada je aktivirana bomba postavljena ispod njenih kola, preneo je AFP.

Nemački član Evropskog parlamenta Sven Gigold izjavio je danas da je prerano reći šta je uzrok eksplozije, ali je izrazio očekivanje da će istraga biti temeljna, istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju, a ne na EU, i da se takvo nasilje prema medijima i povrede slobode govora ne smeju tolerisati".

Lokalni mediji javili su da je ona nedavno podnela prijavu policiji o pretnjama koje je dobijala.

Muskat je osudio njeno ubistvo i nazvao ga "varvarskim činom", a bezbednosnim službama je naredio da ulože maksimum kako bi uhvatili odgovorne za ubistvo.

"Ono što se danas dogodilo neprihvatljivo je na više nivoa. Danas je crn dan za našu demokratiju i slobodu govora", rekao je Muskat novinarima, dodavši da se neće smiriti dok se pravda ne zadovolji.

U svom poslednjem blogu, objavljenom sat vremena pre ubistva, Karuana Galicija je ponovila navode da je Muskatov šef kabineta bio lopov, koji je iskoristio svoj uticaj da se obogati, i napisala da su "lopovi svugde, a situacija je očajna".

Ubijena novinarka ostavila je iza sebe supruga i tri sina.

Nijedna grupa niti pojedinac za sada nisu preuzeli odgovornost za napad na nju.

"Gardijan" navodi da je na Malti proteklih godina bilo više ubistava automobilom-bombom i da, iako počinioci nisu identifikovani, veruje se da je nasilje povezano sa sporovima između kriminalnih gangova, a da se nijedno od tih ubistava ne smatra politički motivisanim."

 

(Цео текст ovde je са сајта Б92.) 

 

И да истакнем још неколико пута подвучено црним:

 

Nemački član Evropskog parlamenta Sven Gigold izjavio je danas da je prerano reći šta je uzrok eksplozije, ali je izrazio očekivanje da će istraga biti temeljna, istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju, a ne na EU, i da se takvo nasilje prema medijima i povrede slobode govora ne smeju tolerisati".

 

istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju,

 

istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju, 

 

istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju, 

 

istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju, 

 

istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju, 

 

И то каже немачки члан (друг члан, јеботе!) Европског парламента.

 

А медији налазе за сходно да преносе и то што каже један од чланова Европског парламента којих, иначе, има 751 из 28 земаља чланица Европске уније.

 

Са све овим  просеравањем о "Путиновој Русији".

 

Јбт, докле више! 

 

Сергеј Георгијевич Кара-Мурза:  МАНИПУЛАЦИЈА СВЕШЋУ (ЛИНК)

 

ANDREW KORYBKO: HYBRID WARS:THE INDIRECT ADAPTIVE APPROACH TO REGIME CHANGE (ЛИНК)

 

Jelena Vojinović Kostić: JEZIK I MANIPULACIJA, PDF (ЛИНК)

 

 

 

 

 

EDIT: 

__________________________________________________________________________________

 

* - Burn, baby, burn! (први део) ЛИНК

 

 



Komentari (55)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tasadebeli tasadebeli 09:47 17.10.2017

Тастер

nsarski nsarski 10:38 17.10.2017

Re: Тастер

tasadebeli

Ova verzija je, po meni, ne-pre-va-zi-đe-na. Kevin Spacey kako Bobby Darin.


tasadebeli tasadebeli 11:27 17.10.2017

Re: Тастер

nsarski
tasadebeli

Ova verzija je, po meni, ne-pre-va-zi-đe-na. Kevin Spacey kako Bobby Darin.





Поштујем!

(Замисли, нисам гледао овај филм! Чуо за њега, то да, али гледао нисам... Хвала ти за подсећање на ту обавезу.)


Мој фаворит је вазда био добри стари Сачмо.





Него, овде сам само поштовао матерњи језик Бертолда Брехта и композитора Курта Вејла на којем је песма и настала ((Die Dreigroschenoper), а који је уједно и матерњи језик овог друга члана Европског парламента чију изјаву тако здушно преносе "светски медији", за њима и наш ТАНЈУГ да случајно не заостане, па за њим последично вероватно и сви остали медији по Србији исто као и Б92.

(Куд ли се деде ауторско новинарство, мајку му?)

Отуд овде Лоте Ленија у Тастеру.





Занимљиво било, бре, и то време (1928) у Немачкој када је Опера за три гроша премијерно изведена исто као што је занимљиво, мислим на исти начин, и ово наше време данас. (ЛИНК)

Некако све се тада све полагано залауфавало за оно што је касније било.





П.С. - Да не заборавимо и сонг из опере истих аутора која је постављена пар година касније (Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny - Rise and Fall of the City of Mahagonny - ЛИНК) који је популаран исто колико и Мек.





(Добар клип.

Професоре, мени ова кабаретско-оперетска музика баш некако належе на ово наше доба данас и на ову тему из уводног дела овог блога.)
Черевићан Черевићан 10:13 17.10.2017

pro memorija

izgubljene skrupule prema covecnosti

човек-вредност појам одумире
без скрупула терор разбуктава
екстровертан житељ данашњице
будућност баш тмурну зацртава
tasadebeli tasadebeli 10:29 17.10.2017

Re: pro memorija

Черевићан
izgubljene skrupule prema covecnosti

човек-вредност појам одумире
без скрупула терор разбуктава
екстровертан житељ данашњице
будућност баш тмурну зацртава






Хвала, гос'н Чер.

Мене више брине она интровертна већина од оне мањине екстровертних житеља данашњице. Од реакције те већине ће све зависити.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:11 17.10.2017

Re: pro memorija

Ali, uplaseni su ljudi. Dovoljno je da ti posalju jednog klinca izmenjene hemije drogom, i boom - ode Taske, G-d forbid, i ucveljena Tasinica i Tashchad. Za dve crvene odoshe Taske ili Srki. To je ono sto je zastrasujuce sa liberalfashizmom. Ljude ubijaju s lakocom kao da su podguzne muve... Kao da anti-humana inteligencija stoji iza toga.
tasadebeli tasadebeli 11:32 17.10.2017

Re: pro memorija

Srđan Fuchs

To je ono sto je zastrasujuce sa liberalfashizmom. Ljude ubijaju s lakocom kao da su podguzne muve... Kao da anti-humana inteligencija stoji iza toga.






То, Срки.

И додатну ноту читавом хорору још даје и манипулација свешћу (језичка и свака друга) политичара и медија који све то користе за своје политичке (политикантске?) циљеве.

Кажу, модерно доба, 21. век.

А у себи плачу и наричу за овим скотом:





и стварају нове исте такве њему подобне.


EDIT: И, Срки, још нешто... Ако је већина, онда је то већина која нема разлога да страхује.

Јер је већина.

А усамљени појединац у гомили увек ће бити уплашен. И само ретки изузеци ће успети да превазиђу те своје страхове.

Каже се у тексту који сам пренео овде да су блогови Дафне Каруану Галиција били читанији него сви листови на Малти заједно.

Дакле, људи су хтели да читају то о чему је писала.

Где су читаоци тих њених блогова сада?

Па замисли онда када те бројке које имаш на Малти, пренесеш у Србију пропорционално.

Или у неку становништвом многобројнију државу...

То је та већина од чије ће реакције све зависити када то буде потребно.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:54 17.10.2017

Re: pro memorija

Ma nije, bro, vecina, najmanji broj je hrabrih ljudi s kojima bi mogao da pokrenes fajt. Svi bi ti okrenuli ledja kada bi krenuo po necem ozbiljnom da peglas. Kada pricam sa nekim drugarima, uvek napominjemo to da mi verujemo u zivot, a ovi u smrt. Samim tim, ti ne bi cepio oponenta sve i kada bi ga imao na nishanu.

Чек, сунце ми жарко, па ја имам ћирилу на апарату. Елем, ми не бисмо никога убили, док ће те "либерал"фашиста (прецртај непотребно) убити без устезања ако се нађеш на путу његовог стицања капитала.

ПС. Летео сам јутрос над вама док сте спавали, Сунце излази онако директно иза хемисфере, снена поља Баната и Шумадије, скоро па божанствена лепота природе... А онда све ово психолошко лудило човека?
tasadebeli tasadebeli 12:00 17.10.2017

Re: pro memorija

Srđan Fuchs

Kada pricam sa nekim drugarima, uvek napominjemo to da mi verujemo u zivot, a ovi u smrt. Samim tim, ti me bi cepio oponenta sve i kada bi ga imao na nishanu.



Знам, Срки. И знам да то није нешто због чега би требало да ми буде криво.

И схватам како функционише тај свет тих верујућих у смрт.

Ал' не могу, брате, да ћутим када ме још праве лудим и будалом манипулишући са нечим оваквим као што је убиство новинарке уместо да раде оно због чега су и изабрани тамо где су изабрани и за шта добијају дебеле паре.

Па им још медији придодају на значају преносећи оно што су рекли.

Другови чланови, јбт!

Уверени у своју величину и значај за људску врсту што треба уједно и да допринесе и значају онога што су рекли. (Јер, важно је КО је рекао, а не ШТА је рекао.)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 12:11 17.10.2017

Re: pro memorija

Другови чланови, јбт!


Да, некакви гротескни, едгараланпоовски чланови куга-дружине... Направио је Полански онај филм са Еваном МекГрегором, када је изашао са робије у Швици, само што није смео јаче да уоквири поруку, вероватно и сам из страха, иако је врло јасна алузија на г. Блера била. Заборавих назив филма, знаће драга Силвер то.
tasadebeli tasadebeli 12:37 17.10.2017

Re: pro memorija

О заласку сунца

Srđan Fuchs

Летео сам јутрос над вама док сте спавали, Сунце излази онако директно иза хемисфере, снена поља Баната и Шумадије, скоро па божанствена лепота природе...



И ја сам са ових београдских разних брда са истим тим осећањем и мислима синоћ гледао залазак сунца тамо негде иза Фрушке.
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:09 17.10.2017

Re: pro memorija

Да, некакви гротескни, едгараланпоовски чланови куга-дружине... Направио је Полански онај филм са Еваном МекГрегором


The Ghost Writer

http://www.imdb.com/title/tt1139328/

(ne samo Bleera nego narocito onu njegovu vesticaru..:)
Черевићан Черевићан 16:02 17.10.2017

Re: pro memorija

Мене више брине она интровертна већина од оне мањине екстровертних житеља данашњице. Од реакције те већине ће све зависити.


с' екстровертним знасе на чемуси
интровентни .... како ветар дува
малко треба .... пропухa промени
будућност нам нетровертност чува,

мисим, г. tasоdеbeli

p.s. прочитах наиме ..... Većina ekstrovertnih osoba najenergičnije komunicira u takozvanim praznim razgovorima.Introventne oni zastrašuju, iscrpljuju, ili su im dosadni pa u takvim situacijama ovi zauzimaju poziciju pasivnog slušaoca i vremenom se lako modifikuju u svoju suprotnost.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:43 17.10.2017

Re: pro memorija

apacherosepeacock


The Ghost Writer

http://www.imdb.com/title/tt1139328/

(ne samo Bleera nego narocito onu njegovu vesticaru..:)


Е, Гоуст Рајтер, тенкс Апач'це ... очекивао сам некако више од тог филма, али као да се укењао од страха Роман, или једноставно више није у стању да направи spooky shocking movie.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:48 17.10.2017

Re: pro memorija

Иначе, највећи спук свих времена ми је Ајз Вајд Шат, и да л' је ту Матори заиста рикнуо, или му је припомогнуто да рикне. Други највећи спук Холивуда је Бата Линч, и она сцена када син Болдвин разговора са дијаболичним другаром у Лост Хајвеју.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:58 17.10.2017

Re: pro memorija

Хоћу да кажем, што је говорио Иван Карамазов, једном када се изгубе начела мирног света, у која Аљоша наивно верује, све постаје могуће. А либкеп је изгубио та начела.

ПС. Иначе, Таске, знаш ко је Феђи Толстојевском био узор за лик Аљоше?
tasadebeli tasadebeli 10:44 18.10.2017

Re: pro memorija

Черевићан

прочитах наиме ..... Većina ekstrovertnih osoba najenergičnije komunicira u takozvanim praznim razgovorima.Introventne oni zastrašuju, iscrpljuju, ili su im dosadni pa u takvim situacijama ovi zauzimaju poziciju pasivnog slušaoca i vremenom se lako modifikuju u svoju suprotnost.






Да, да, гос'н Че, то што сте прочитали је баш лепо и тачно речено.

Празни разговори су сасвим добра камуфлажа за оно што се уистину ради. Што би рекли, да се Власи не досете.

А свакако је занимљиво бити сведоком те метаморфозе интровертних од оних пасивних слушалаца/гледалаца у бића од акције са свом пуноћом онога што говоре за разлику од испразних прича оних екстровертних које, као што видите на примеру овог немачког посланика Европског парламента, звуче као кад лупате у празну канту.

Тек да нам живот не би био испразан и досадан к'о у оној старој кинеској клетви.
mlatisa mlatisa 12:14 17.10.2017

Није ово од јуче

istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju,


Ето Катона Старијег који је сваки говор у Сенату старог Рима (данашњем парламенту) завршавао реченицом "Што се тиче осталога, мислим да Картагину треба разорити".

Свака империја жели да има користи од тога што је империја. Отуд ратни походи, више или мање очигледни. Данас није баш политички коректно рећи "Они имају пуно богатстава, хајде да их покоримо и попљачкамо." Зато се и користи сатанизација због препарирања јавности.

Постоји и други, расистички аспект, целе приче, који је вероватно доминантан овде.

Да будемо искрени, постоји и трећи аспект приче, по коме има истине у реченом.

Мада се не сећам да је било таквих реакција приликом прогона Асанжа, Манинга, Сноудена. А нарочито је занимљив случај Сета Рича.
Ribozom Ribozom 14:33 17.10.2017

ko se boji virdzinije wulf

istakavši da "takvi incidenti podsećaju na Putinovu Rusiju,


Pa dobro, uspesan trol. Evropljani ce za dva meseca pamtiti da ju je ubio Putin ili onaj azer.

(Primetio sam da ti promakne najvaznije)

Ova novinarka, koja je tvrdila da nije pripadala nijednoj političkoj stranci, bavila se dugačkim nizom tema - od pranja novca uz bankarske olakšice, do veza između malteške onlajn kockarske industrije i mafije.
Boldovano u tekstu je spomenuto samo jednom, a mislim da je najvaznija informacija.

Naime, postoji igra na srecu 'Eurolotto' koja se igra u celoj EU, registrovanoj na Malti, i kod kojih su premije basnoslovne. E, gde je puno para tu ti ulece EU (drzavna) mafija. Po forumima se prica da ova kompanija zapravo sluzi za kradju i pranje novca, cak i da je izvlacenje namesteno (tada sam i naisao na ime Dafna Galicia)

Drugi deo price je u vezi tog nesretnog Azerbejdzana bogatog naftom, cija se nafta kupuje novcanicam a onda pare 'drze na sigurnom' : Da je prici ovde, dodao bi da su sve zemlje u stvari poreski rajevi za tudje pare.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:08 17.10.2017

Re: ko se boji virdzinije wulf

Фала богу, то само још (србијански) Срби идеализовано гледају: ово царство, оно царство. Добро, режиму у Србији је лакше да се угледају на источну браћу Словене, пошто демократија никада нисмо покушали да будемо, а ни не намеравамо. Чак се сада провлачи по разноразним Политикама и Новостима да демократија уопште и није уљудно решење. Тако, благи брејнвош, као што ови доле Си-Ен-Ен-овци доле провлаче брејнвош антипатија према Матушки Русији. У ствари, слична врста идења линијом мањег отпора - зашто би Србија била самосвојна када може неко други да одлучује уместо ње.
tasadebeli tasadebeli 10:04 18.10.2017

Re: ko se boji virdzinije wulf

Ribozom

(Primetio sam da ti promakne najvaznije)



Зато што главна тема овог поста и није писање блогерке са Малте због чега је она настрадала и сам тај догађај, убиство, него интерпретација тог догађаја у медијима. Са све изјавама "високих званичника" ЕУ који не могу да се уздрже чак ни код оваквих ситуација, а да не дају своје изјаве лојалности Великом Вођи.

Као, уосталом, колико видим у неким коментарима, и неки блогери овде на Блогу Б92.

Што све, наравно, не значи да се не може проговорити и о самом догађају, а не само о интерпретацији тог догађаја у медијима.
Ribozom Ribozom 14:52 18.10.2017

Re: ko se boji virdzinije wulf

@Srdjan
пошто демократија никада нисмо покушали да будемо, а ни не намеравамо. Чак се сада провлачи по разноразним Политикама и Новостима да демократија уопште и није уљудно решење.


Ja mislim da je medijski organizovana pljuvacina po demokratiji u Srbiji.
Mozda se i nije primila, niti je imala dovoljno vremena da je uspostave, a mozda nisu ni hteli.
Ja sam od onih koji misle da se vredi boriti za demokratiju, ali u drustu gde porodica na Vracaru sa jednim detetom prihoduje mesecno 200.000 dinara i u Surdulici porodica sa 5 deteta prihoduje 25.000 nije moguce uvesti demokratiju.
Ribozom Ribozom 14:57 18.10.2017

Re: ko se boji virdzinije wulf

@tasa
него интерпретација тог догађаја у медијима


A ti kao da si od juce. Pa sta je tu Novo? Takvi su mediji po EU oduvek, sada prilagodjacvaju i vas na tu retoriku, do sada nisu to radili agresivno.
Mislim prepucavanje botova istok - zapad. Ciji je tanjug

Evo, kod mene u nedostatku pravih vesti udarna im je da ruje 'oce da okupiraju Svalbad https://www.vg.no/nyheter/innenriks/e-tjenesten/e-tjenesten-avviser-at-russland-oevde-paa-aa-invadere-svalbard/a/24166022/

tasadebeli tasadebeli 18:55 18.10.2017

Re: ko se boji virdzinije wulf

Ribozom
@Srdjan
пошто демократија никада нисмо покушали да будемо, а ни не намеравамо. Чак се сада провлачи по разноразним Политикама и Новостима да демократија уопште и није уљудно решење.


Ja mislim da je medijski organizovana pljuvacina po demokratiji u Srbiji.
Mozda se i nije primila, niti je imala dovoljno vremena da je uspostave, a mozda nisu ni hteli.
Ja sam od onih koji misle da se vredi boriti za demokratiju, ali u drustu gde porodica na Vracaru sa jednim detetom prihoduje mesecno 200.000 dinara i u Surdulici porodica sa 5 deteta prihoduje 25.000 nije moguce uvesti demokratiju.




Од пре годину и по дана... Овде на овом месту... Блогу Б92


DEMOCRACY SUCKS! (DEMOKRATIJA BLJAK!) ЛИНК


@tasa

A ti kao da si od juce.



Ма нисам, нема ту ништа ново.

Само, докле бре више, брате слатки?

Ово, бре, био хит још 1981. Пре 36 година!

Имао сам 16 година, јбт! Сад ми је 53...





Mislim prepucavanje botova istok - zapad. Ciji je tanjug



Немам појма. А чије је све у Србији?

Чији смо ми, наше жене, деца, куће, имања, стока, усеви... Сви колективно привикнути на ту реторику ЕУ?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:06 18.10.2017

Re: ko se boji virdzinije wulf

Ribozom

Mozda se i nije primila, niti je imala dovoljno vremena da je uspostave, a mozda nisu ni hteli.


Ма капирам да нису никада ни хтели. Ако пусте слободно развој демократије постоји шанса да изгубе власт. Овако, сасвим угодно стање, потпуно поданички однос спрам великих сила, и иживљавање над малим грађанима, тим од 25 хиљада месечно.
blogov_kolac blogov_kolac 15:20 17.10.2017

potpuno neumesno i besmisleno poredjenje

U potpunosti podrzavam Tasu sto je u svoj ovoj tragediji, u kojoj je brutalno likvidirana osoba koji je sav svoj zivot posvetila, pa cak i zrtvovala, raskrinkavanju korupcije i kriminala na najvisim nivoima u sopstvenoj zemlji, akcenat stavio na neumesne paralele koje je neki nebitni nemacki parlamentarac bogohulno napravio sa Putinovom Rusijom.

Jedina paralela koja se u ovom slucaju eventualno moze povuci izmedju Malte i Putinove Rusije je da se ispostavilo da je i na Malti moguce da bude dignut u vazduh neko ko kritikuje vlast i ukazuje na korupciju i kriminal. Sve ostalo je neumesno i neumereno preterivanje, koje Malta nicim nije zasluzila. Iako se u okviru EU Malta po stepenu korupcije uglavnom nalazila odmah uz Italiju u konkurenciji neistocnoevropskih clanica, porediti nju sa Putinovom Rusijom po tom pitanju, ili po pitanju rizika sa kojima se suocavaju oni koji na kriminal i korupciju na najvisim nivoima ukazuju, potpuno je neumesno. To je otprilike isto kao kada bi neko danasnju Srbiju, bez obzira sto njenoj ekonomiji nikako ne cvetaju ruze, krenuo u ekonomskom smislu da poredi sa najsiromasnijim africkim drzavama poput Malavija ili Burundija. Dakle neumereno, i preko svake mere preterano poredjenje, i u potpunosti podrzavam Tasu sto je ovoga svapskog poslanika metnuo na stub srama. Cak i na ovom tragicnom primeru moze se videti koliko je ta razlika velika, jer je recimo na Malti ove godine pala vlada i raspisani vanredni izbori zbog pisanja i otkrica ove novinarke, a kako takve stvari funkcionisu u Rusiji mozda je najbolje podsetiti na srpsku epizodu sa Sinisom Malim (a Alekova Srbija je u tom pogledu jos uvek malo dete u odnosu na Putinovu Rusiju) gde ga je rodjena zena iz prve ruke do detalja ocinkarila, sto je za posledicu imalo nista, ako izuzmemo desavanja u lokalnom zivotinjskom svetu (tresla se gora rodio se mis, a vuk pojeo magarca). Tako da jos jednom bravo za Tasu sto je ukazao na ovaj jako bitan detalj u stvaranju maltafobije i antimalteske histerije njenim direktnim poredjenjem sa najkorumpiranijom evropskom zemljom, i rezimom u Evropi koji je ubedljivo najsuroviji prema svojim kriticarima (istine radi, tu je i njegova ortak Lukasenko, a odnedavno im se pridruzila i Erdoganova Turska).

A koliki je stepen korupcije u Putinovoj Rusiji, pocinje vremenom da postaje pitanje ne samo ima li smisla da se porede sa ostalim evropskim drzavama, vec im i Azija postaje sve tesnija.
mlatisa mlatisa 20:43 17.10.2017

Re: potpuno neumesno i besmisleno poredjenje

A koliki je stepen korupcije u Putinovoj Rusiji, pocinje vremenom da postaje pitanje ne samo ima li smisla da se porede sa ostalim evropskim drzavama, vec im i Azija postaje sve tesnija.


Колико ја видим подаци су ти погрешни. ЛинкЛинкЛинк

Поред тога не видим да је Таса повлачио неке паралеле. Паралеле је повлачио немачки парламентарац.


omega68 omega68 16:34 17.10.2017

hehehehehe

Taso, htedoh ovog soroševca i globalnog revolucionara da отерам у 3ЛПМ и у уд красни, али се сетих да је он , јадан, само један мали уплашени мишић ( мали миш ).
Њеов концепт света, којим владају његове Газде и Мамон над њима, је безнадежно срушен у Сирији, на изборима у Америци и у Северној Кореји.Иран ће да им ејакулира у фацу а неко, још не смем да кажем ко, ће да им утне под реп ( Што би рекао Миодраг Булатовић у Људи са 4 прста ).
Па се сетим колико су он и његови сеирили пре неколико година, како им је Господарица дириговала а нас ,,освешћене'' проглашавали nižim ljudskim bićima, smrdljivima koji ne zavređuju ni prezir.
Bacaš Korbika i Kara-Murzu pred blogere B92?
Čoveče!?!?
A Endgala, Pepe Eskobara, Hazina, Branku Al Hamdi, Pavića i ostale ni ne pomišljaj.
Malo je aparata za reanimaciju, kruga dvojke, na raspolaganju за атлантисте, да би их све спасли.
Нервоза, Тасо, шта друго.Путина сањају, Лукашенка виде где год погледају, Кимом плаше нерођену децу док труну у чарима хедонизма.
А ја ћу да умрем од смеха...
vcucko vcucko 20:50 17.10.2017

Re: hehehehehe

omega68

Њеов концепт света, којим владају његове Газде и Мамон над њима, је безнадежно срушен у Сирији, на изборима у Америци и у Северној Кореји.Иран ће да им ејакулира у фацу а неко, још не смем да кажем ко, ће да им утне под реп ( Што би рекао Миодраг Булатовић у Људи са 4 прста ).

Нервоза, Тасо, шта друго.Путина сањају, Лукашенка виде где год погледају, Кимом плаше нерођену децу док труну у чарима хедонизма.
А ја ћу да умрем од смеха...

M'da. Bucku se osladio džojstik, šiša rakete preko GinzaDore. A njin precednik oštro odgovara. Na Tviteru
Sve se jače čuje ono "car je go, car je go...". Mislim, ima još dosta da se igra, ali nema nazad

Kad si već poteg'o Luku. Luka bre naš čovek. Na prvi pogled, nema skoro ništa sa Vikinzima, Rurikovcima, Romanovima; kad odmara na Kopu sa sinom, lepo se vidi da čovek uživa što mu geni kažu da je doš'o kući. Ozbiljno, isti moj deda, majčin otac Ali čovek zna, da mu je mesto uz Rusiju. Ne uz Putina, kako zalud izvrću domaći atlantisti (čuj Srbin atlantista). Danas je ruski car Putin, sutra će biti neko drugi, jednom neko peti, nebitno. Uz Rusiju!
tasadebeli tasadebeli 11:35 18.10.2017

Re: hehehehehe

omega68

Bacaš Korbika i Kara-Murzu pred blogere B92?
Čoveče!?!?




Таса никада није био себичан па да чува све само за себе!


Иначе не би ни радио као наставник у школи.






EDIT:


А мисли твој друг Таса и на тебе...

Ево ти један текстић који ми је јуче послао онај мој Кум из Кењаде.

Да ти не буде овде досадно пошто Кара Мурзу и Корибка знаш напамет као и ја.

Пази, као овај текст и није у теми овог поста, али опет као да јесте...


Forget Catalonia, Flanders Is The Real Test Case Of EU Separatism! (ЛИНК)

c_h.arlie c_h.arlie 17:52 17.10.2017

Šta reći ?

Ubiti ženu je dno dna - bez obzira kojim povodom.
korisnickoime-1 korisnickoime-1 21:14 17.10.2017

Re: Šta reći ?

c_h.arlie
Ubiti ženu je dno dna - bez obzira kojim povodom.


Cccc Kakva glupost. A ubiti muskaraca bez povoda je OK ?

Seksizam u najgoroj formi.
c_h.arlie c_h.arlie 04:39 18.10.2017

Re: Šta reći ?

korisnickoime-1
c_h.arlie
Ubiti ženu je dno dna - bez obzira kojim povodom.


Cccc Kakva glupost. A ubiti muskaraca bez povoda je OK ?

Seksizam u najgoroj formi.

Ja to nisam rekao.
korisnickoime-1 korisnickoime-1 20:30 17.10.2017

Ruska Mafija

100 evra ( ili jos bolje 6,743 rublje) da je ubila ruska mafija jer je otkrivala afere ruske kolonije Azerbejdzana.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:38 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

Svejedno, isti djavo, ruska mafija, britanska mafija, zabarska mafija, srpska mafija, crnogorska mafija, krk... pardon, hrvatska mafija; isti je djavo.
korisnickoime-1 korisnickoime-1 21:03 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

Srđan Fuchs
Svejedno, isti djavo, ruska mafija, britanska mafija, zabarska mafija, srpska mafija, crnogorska mafija, krk... pardon, hrvatska ca mafija; isti je djavo.



Pa i nije , ja cuo da su nasi CNN sendvici mnogo bolji i kako da kazem Bio ( znaci sa ponekim stvarnim komadom mesa) od vasih Sputnjik sendvica.

Jel istina da ako nemate odredjeni broj lajkova morate da vratite sendvice ?

Kod nas je pravilo 3 strikes and out ( ako vi Sputnjikovci dobijete vise lajkova od nas CNN-ovaca 3 puta moramo da vratimo meso iz sednvica ali lebac i sir mozemo da sacuvamo).



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:35 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

Vashi-nashi, srpski brejnvosh. Od mene u najboljem sluchaju mo'sh dobiti IDF sendviche, al' mi ne hasamo prasu, nishta shunkica, kulen, pa cu jedino preko vojvodjanske veze morati nesto da ti nabavim, da mi ne ostanesh gladan, muchenik u tom cnn-brejnvoshu.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:47 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

Него, Таске, овај брат бот сада указује на важну ствар, наиме хладни рат у медијској сфери. Шта да ти кажем, само нам је још то фалило. Јеби га, Јудеја нема то. Ми имамо другу врсту проблема, да новинари током кризе не могу да раде критички, иначе те сазове неки генерал и јебе ти мајку. Мада, не убије те, пошто код нас има Бога, па није дозвољено убијати сународнике. За разлику од криптофашистичког посткатоличког света. Само се извичу лома на тебе, или те просто игноришу за неку крупнију шљаку. После, када прође криза, може да се шљака истраживачки. Рецимо, као што су новинари избунарили да се Бибијев круг уградио у куповину сумарена од Шваба, па сад мурија то истражује и званично.
vcucko vcucko 22:06 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

korisnickoime-1
100 evra ( ili jos bolje 6,743 rublje) da je ubila ruska mafija jer je otkrivala afere ruske kolonije Azerbejdzana.

Ja koliko znam, Azerbejdžan je zapadno mezimče i viđen kandidat za NATO. Samo da kažem (za Dnevnik)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:42 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

Можда као наш Аца играју с обе стране тананих струна, па док се Влада не изнервира... Мада, ја колико капирам све те екс-УССР државице су културне у опхођењу према Тсару, тј. не чачка Мишку нико, ал' гледају на запад, пошто киме је Руја једаред владао, и Амер му је добар.
blogov_kolac blogov_kolac 23:24 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

korisnickoime-1
100 evra ( ili jos bolje 6,743 rublje) da je ubila ruska mafija
Pa bas i nema neke logike da Rusi stoje iza toga, jer je ona zadnjih meseci uglavnom ceprkala po tzv "Panamskim papirima" koji su u Rusiji potpuni tabu zbog ocigledne neistinosti, u koje ne bi poverovao cak ni onaj od Tase citirani nemacki parlamentarac. Jer zamislite samo da su kojim slucajem istiniti, onda bi ispalo recimo da je izvesnom ruskom violoncelisti Rolduginu, poznatom i po tome sto je Putinov kucni prijatelj jos iz njegovih ranih lenjingradskih dana (cak i vencani kum njegove cerke), poslo za rukom da postane dolarski milijarder!? Pa ko u to moze da poveruje? Pitanje mi se naravno odnosi na "nas i Rusa 200 miliona" pravoverni uzorak, ne na ostatak sveta koji ocito nije imun na lazi o Putinovoj Rusiji. Pa ako vec Rusi ionako s prezrenjem odbacuju sve sto se tice tih panamskih papira, ili makar onaj njegov poveci deo koji se tice njihovih mocnika, zasto bi je onda uopste dirali?
Atomski mrav Atomski mrav 23:30 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

Pa ako vec Rusi ionako s prezrenjem odbacuju sve sto se tice tih panamskih papira, ili makar onaj njegov poveci deo koji se tice njihovih mocnika, zasto bi je onda uopste dirali?


Sem toga, podmetanje eksploziva u automobil nije njihov modus operandi. Zna se da Rusi ubijaju radijacijom.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:45 17.10.2017

Re: Ruska Mafija

Ух, идем да читам Флавија, онај Стари Рим ми је некако безбрижнији од овог Новог.
tasadebeli tasadebeli 10:20 18.10.2017

Re: Ruska Mafija

Srđan Fuchs

хладни рат у медијској сфери.



То и јесте главна тема овог поста, колико год се неки упињали да замењују тезе по старом добро опробаном рецепту.

Са зачином ироније као код Блоговог коца.

Али добро, претпостављам да имају добар разлог за то.

Неко то "одозгоре", из највиших кругова, гледа све и бележи им плусиће тамо где треба.

Вредеће за њихове будуће каријере. вероватно се томе надају...

Дакле, поновићу још једном (мада сам мислио да сам био јасан и у уводном тексту):

Главна тема овог поста није убиство блогерке са Малте зато што је откривала осетљиве детаље у вези са високим званичницима своје земље и онима из ЕУ, него је тема овог поста медијски хладни рат са свим својим примесама класичне фашистичке пропаганде гебелсовског типа.

Мислио сам да је то јасно из оних пет понављања дела реченице из изјаве немачког посланика Европског парламента (у којем, да подсетим, седи 751 посланик из 28 ЕУ земаља), а што су медији, заједно са ТАНЈУГ-ом нашли за сходно да преносе. Мислим, тај део изјаве немачког посланика.

Уосталом, овај пост је други део оног мог првог поста од пре скоро годину дана јер му је тема иста. Изјава немачког посланика је само још једна прилика да се укаже на то са све понављањем литературе и додавањем евентуално нечег новог за читање.



EDIT: Boris Drenca - Kakvi su nam mediji potrebni? (ЛИНК)


Мислим да би у тражењу одговора на ово твоје питање из наслова требало најпре да пођемо од језика који се користи у медијима. То је основно.

Постављањем добрих темеља (језик медија), могло би онда да се читава ствар пренесе и на образовање, културу, читаво друштво...

Од кључног значаја је ту натерати медије да јасно раздвоје информацију (чињеницу) од мишљења (коментара).

Та два се у медијима, сматрам сасвим намерно и свесно, не разликују да би се заправо добила одређена реакција код гледалаца/слушалаца/читалаца, односно да би се код циљне групе произвело одређено понашање које се жели постићи.




Имате линк у фусноти едиту уводног текста.

А коме је намера (или можда задатак?) да замењује тезе и да тако истролује тему ова два поста, тај ће то урадити јер га главна тема очигледно превише сврби да би се упустио у неку озбиљнију расправу о њој.

Ено, рекох то и Рибозому.

Дакле, ово је већ други пут да то понављам.

Паметном и добронамерном је довољно.

А глупом или паметном, али злонамерном ни то неће бити довољно.


EDIT: И, наравно, музичка порука за све "глупе" који нису схватили шта је тема уводног текста, као и за све оне паметне и злонамерне који су врло добро схватили шта је тема уводног текста, али не би о томе да се овде проговори баш детаљно. (Држаћу се исте групе, баш належе на ово троловање главне теме поста.)



tasadebeli tasadebeli 10:35 18.10.2017

Re: Ruska Mafija

Srđan Fuchs
Ух, идем да читам Флавија, онај Стари Рим ми је некако безбрижнији од овог Новог.



Мислиш?


mlatisa


Ето Катона Старијег који је сваки говор у Сенату старог Рима (данашњем парламенту) завршавао реченицом "Што се тиче осталога, мислим да Картагину треба разорити".



mlatisa mlatisa 10:46 18.10.2017

Re: Ruska Mafija

Паметном и добронамерном је довољно.

А глупом или паметном, али злонамерном ни то неће бити довољно.


Морам да приметим да постоји и могућност коју ниси поменуо а то је да је неко глуп али добронамеран.
tasadebeli tasadebeli 10:50 18.10.2017

Re: Ruska Mafija

mlatisa
Паметном и добронамерном је довољно.

А глупом или паметном, али злонамерном ни то неће бити довољно.


Морам да приметим да постоји и могућност коју ниси поменуо а то је да је неко глуп али добронамеран.



Ту опцију задржавам за себе јер још увек у свом животу нисам налетео на још једног таквог са таквим карактеристикама.
nsarski nsarski 11:01 18.10.2017

Re: Ruska Mafija

Главна тема овог поста није убиство блогерке са Малте зато што је откривала осетљиве детаље у вези са високим званичницима своје земље и онима из ЕУ, него је тема овог поста медијски хладни рат са свим својим примесама класичне фашистичке пропаганде гебелсовског типа.

Pa, dobro, da li ti zaista više veruješ svom razumu ili rečima ove iskrene žene?



1. WikiLeaks is unfortunately now practically a fully owned subsidiary of Russian intelligence. (HRC)

Takođe

2. We’ve had really well-respected security, intelligence veterans saying this was a kind of ‘cyber 9/11’ in the sense it was a direct attack on American institutions.(HRC)

Rekla žena (a posle slomila palac).

Dakle: 1. Wikileaks je ispostava Rusa i 2. Ruski hakeri su napravili sajber-9/11 napad na amerikanske institucije - tj. oni su teroristi.

Kako onda drugačije odgovoriti na rusko-terorističke blogove ove dame sa Malte nego je eliminisati kao i svakog teroristu?

Prosto k'o pasulj.
tasadebeli tasadebeli 11:07 18.10.2017

Re: Ruska Mafija

nsarski

Prosto k'o pasulj.











П.С. - Срби најбоље воле онај пасуљ тропрдац.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:50 18.10.2017

Re: Ruska Mafija

Ја да дам свој глас у прилог глупим а незлонамерним људима. Дуги низ година сам био несрећан што ме људи не разумеју док нисам схватио да нисмо сви на једнаком нивоу интелигенције. Једноставно неки смо стотка, сто шес'ет, сто тријес, а има људи и испод стоткe. И имамо овај неки квалитет подмуклости Новог Рима, да је неко способан да те тапше по рамену и саосећа у јавности, а у тајности да те убије. Са Старим Римом је било некако једноставније, причаш или радиш против њих и они те пробуразе. Сада је некако све то тамније, продорније, перфидније...
noboole noboole 09:21 18.10.2017

.

A, mi da se pravimo da je Putin mala maca, da nije bilo ubijanja novinara, a da je polonijum lekic? Ne bih rekao da je spomenuti gos'n clan onaj ko ima stomacne probleme ovde.
mlatisa mlatisa 11:11 18.10.2017

Re: .

A, mi da se pravimo da je Putin mala maca, da nije bilo ubijanja novinara, a da je polonijum lekic? Ne bih rekao da je spomenuti gos'n clan onaj ko ima stomacne probleme ovde.


Не морамо ми ништа да се правимо. Ми би требали да гледамо своја посла и да уређујемо своје двориште на најефикаснији могући начин, јер иначе пропадосмо. Како се текући владари понашају, рекао бих да наше двориште сређујемо у врло малој мери. Чак и оно што је било сређено се сада "унесређује".


Што се тиче моралности, од распада СССР, Русија нема велики утицај на догађаје у свету. Могли би да кажемо да највећи део од више од 2 милиона страдалих од 1991 пада на душу САД. Ако би гледали БДП то је око 1.7 милиона за САД а 333 хиљада за Русију. Ако се посматра војни буџет то је око 1.8 милиона за САД а 200 хиљада за Русију. Реално већи број жртава иде на душу САД. При чему не тврдим да су Руси цвећке него да су САД већи произвођачи несреће од Русије на глобалном нивоу. Па чак је можда и питање за локални ниво. Колико знам и Асанж и Сноуден беже што даље од САД да не би завршили на "вешалима".
noboole noboole 20:46 19.10.2017

Re: .

mlatisa
A, mi da se pravimo da je Putin mala maca, da nije bilo ubijanja novinara, a da je polonijum lekic? Ne bih rekao da je spomenuti gos'n clan onaj ko ima stomacne probleme ovde.


Не морамо ми ништа да се правимо. Ми би требали да гледамо своја посла и да уређујемо своје двориште на најефикаснији могући начин, јер иначе пропадосмо. Како се текући владари понашају, рекао бих да наше двориште сређујемо у врло малој мери. Чак и оно што је било сређено се сада "унесређује".


Што се тиче моралности, од распада СССР, Русија нема велики утицај на догађаје у свету. Могли би да кажемо да највећи део од више од 2 милиона страдалих од 1991 пада на душу САД. Ако би гледали БДП то је око 1.7 милиона за САД а 333 хиљада за Русију. Ако се посматра војни буџет то је око 1.8 милиона за САД а 200 хиљада за Русију. Реално већи број жртава иде на душу САД. При чему не тврдим да су Руси цвећке него да су САД већи произвођачи несреће од Русије на глобалном нивоу. Па чак је можда и питање за локални ниво. Колико знам и Асанж и Сноуден беже што даље од САД да не би завршили на "вешалима".


Mislio sam na nas blogere, ne narod. Pritom, ne razumem uvodjenje USA u pricu. Ovde je OP iskazao svoje negodovanje zbog konteksta pominjanja Putinove Rusije u vezi sa EU. Ja sam reagovao na to.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 04:49 19.10.2017

Аљошке

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:38 19.10.2017

Re: Аљошке

Прогресс государства — состоит в том, чтобы «как можно меньше стеснять внутренний нравственный мир человека и как можно вернее и шире обеспечивать внешние условия для достойного существования и совершенствования людей».

«Правовое принуждение не принуждает никого быть добродетельным. Его задача — препятствовать злому человеку стать злодеем (опасным для общества)». Общество не может жить исключительно только по нравственному закону. Для защиты всех интересов нужны юридические законы и государство.


Genijalac bio, borac protiv antisemitizma, borac za pomirenje, fenomenalan pisac, putnik, mistik! neka bi njegova Софија i mene prat'la kao muza, a kulen, chvarci I shunkica chuvali od preteranog posta!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana