Društvo| Mediji| Sex| Sport| Životinjski svet

Muslinu nema ko da piše

tasadebeli RSS / 02.11.2017. u 07:34

 

 

 

У мојој школи приближава се време реизбора за место директора.

 Кога год да питаш да ли ће се пријавити на тај конкурс, свако каже:

 "У оваквом систему? Са оваквим људима? Не пада ми на памет! Шта ће ми то у животу!" 

Чак и тренутни директор изговара те исте реченице...

 

 

 

 

 

Ђукић: Врхунски посао Муслина, али ово је Србија...

 

24 октобар, 2017


Ђукић је упитан о ситуацији са селектором репрезентације Србије Славољубом Муслином, који је одвео национални тим на Светско првенство, али поједини медији наводе да ће он упркос томе бити смењен

- То је Србија, такве ствари се овде дешавају. Муслин је одрадио врхунски посао и заслужује наставак. Али, нисам ја тај који одлучује о тим стварима. Има много нагађања, треба пустити људе да раде - рекао је Ђукић.

 

Спортски журнал - ЛИНК

 


Бора Милутиновић о Муслину: Орлове води лидер са визијом

 


25 октобар, 2017


Током паузе од дељења аутограма и фотографисања, после предавања у хотелу Хајат, Бора Милутиновић, једини српски стручњак са пет учешћа на мондијалима, коментарисао је актуелна збивања у нашем фудбалу.

А у јавности, и поред пласмана на СП у Русији, траје полемика да ли творац успеха, селектор Славољуб Муслин, заслужује да предводи Орлове и на завршном турниру наредне године.
- Најважније је да имате стручњака који води успешно тим и може да у сваком тренутку најбоље одлуке. На пример, приликом бирања и промена играча. А Муслин је правио измене у нашу корист. Све је ишло као што треба у квалификацијама. Е, сад, један од највећих проблема једног бића је да није свесно колико је несвесно. Сви ми мислимо да знамо све. Треба поштовати одлуке селектора, а он са техничким штабом треба да ради што треба да ради - подвукао је Милутиновић.
Селектору Муслину се замера на систему 3-4-3?
- Није важан систем, него карактеристике играча у тиму. Питају ме људи „који систем играм", ја им кажем - немам појам. Али, зато треба да знам ко сам и против кога играм, онда је све лако. Важније је како се играч понаша у свакој ситуацији. Систем се константно мења.
Да ли сте имали током каријере ситуацију да се јавност и неки руководиоци окрену против вас у корист неког играча?
- Ту нема сентимента. Свако има право на своје размишљање, сви имају право - управа, публика и играчи. Ко доноси одлуку, не треба да буде сентименталан, већ свестан шта ради. Може да погреши, али и да буде свестан које корекције мора да прави.
Да ли сте пратили Србију у квалификацијама?
- Све мечеве сам одгледао.
Какав је ваш коментар?
- Како смо почели, тако смо и завршили. То значи да је човек који води репрезентацију способан, да као лидер има визију. Квалификације су посебна прича, резултати за себе, без дискусије. Није важно како смо се квалификовали, већ да смо у Русији. Погледајмо ко се није квалификовао: Чиле, Холандија...
Кога прижљекујете у групи?
- Жреб није важан. Утакмице ће показати колико смо компетативни на светском првенству. Питање је како размишљаш, Американци кажу ухвати моменат. Не би требало да размишљаш о противнику, него да знаш шта те очекује. Кад то знаш, можеш да нађеш решења са својим квалитетима.
Допиру до вас приче о смени Славољуба Муслина?
- Покушавам да будем што даље од свега и коментара о његовој смени. Најбољи пример сам ја као селектор Костарике. Говорили су ,,јадна земља која има тренера кловна, као што је Србин Бора". Кад смо се вратили причали ,,Магични се враћа са херојима". То је питање резултата. Важно је да јавност и играчи буду свесни успеха и наставе да раде што најбоље знају, играју фудбал - казао је Велибор Бора Милутиновић, саветник Катара за организацију СП 2022. године.


Спортски журнал - ЛИНК

 


Тумбаковић: Поштујмо Муслина, Србија је била убедљива, ако не у игри, онда у резултату

 

26 октобар, 2017


Поздрављам све што је учинио да се после осам година нађемо на светском првенству - без дилеме је познати стручњак
Фудбалска Црна Гора неће видети Русију, следеће године. Ништа несвакидашње, с обзиром на квантитет и отуд квалитет регистрованих и из Србије рентираних играча.
Необичност прве врсте и на поднебљу почивше нам Југе представља понуђен нови уговор Љубиши Тумбаковићу, стари валидан до 31. децембра, селектору без мондијалске визе. Неуспешном, дакле, гледано из визуре фудбалских тутумрака.
- Резултат је увек последица рада, реалност кад компетентни препознају вредност у датом тренутку и процене бенефите у будућем времену. Анализираћемо учинак у квалификацијама на крају године, видећемо да ли смо и колико били успешни. Резултатски нисмо, вероватно. Циљ је био пласман на СП, питање колико и реалан. Мислим да овог пута нисмо били спремни за планетарну смотру фудбала - сматра Тумбаковић.
Покушају председника ФС Црне Горе Дејана Савићевића да еминентног стручњака приволи на продужетак сарадње кумује разумевање фудбала, сходно бриљантној каријери, умеће да препозна истинске тренерске и људске вредности. Све, дакле, супротно на релацији Славољуб Муслин - ФС Србије.
- Муслинову страну држим, као и увек кад је колега у питању. Поштујем и поздрављам све што је учинио да се после осам година нађемо на светском првенству. Убедљиви смо били у групи, ако нисмо у игри, јесмо резултатски.


Спортски журнал - ЛИНК

 


Муслин после састанка са Кокезом: Још сам селектор репрезентације Србије!

 

26 октобар, 2017


Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин, после састанка са председником Фудбалског савеза Србије Славишом Кокезом, изјавио је да још увек донета никаква одлука и да остаје на тој функцији.

 

Спортски журнал - ЛИНК 

 


Србија без селектора!

29 октобар, 2017


Славољуб Муслин сутра дефинитивно неће саопштити списак репрезентативаца за мечеве са Кином и Јужном Корејом

Славољуб Муслин је завршио селекторску мисију у Србији. Без обзира како ће растанак селектора са ФС Србије бити дефинисан, кристално је јасно да ће Орлове против Кине и Кореје водити неко други, по свему судећи Младен Крстајић, а на Светском првенству у Русији наредног лета - нови селектор.
Иако су из просторија ФСС Славољуб Муслин и Горан Буњевчевић пре два дана изашли заједно, ставови селектора и директора око наредних потеза и стратегије формирања и вођења репрезентације на састанку су били дијаметрално супротни.
Став савеза да би селектор требало у наредном периоду да провери и млађе фудбалере међу којима је Сергеј Милинковић-Савић свакако играч број један, Муслинје игнорисао. Ни фудбалера Лација, али ни играча Торина Адема Љајића који је позиван за последње две утакмице, Муслин уопште не види међу путницима за Русију. О Живковићу, Грујићу, Радоњићу или Ђурђевићу и да не говоримо...
После састанка са челницима савеза Славољуб Муслин отпутовао је у Француску. Повратак за Београд планирао је за понедељак, али ће уместо пред новинаре са списком репрезентативаца, сести поново за радни сто са Славишом Кокезом и Гораном Буњевчевићем како би се две стране договориле о споразумном раскиду уговора.
Могућност да се све ово не догоди и да Славољуб Муслин остане селектор у овом тренутку сведена је на теорију.
Буњевчевић и Крстајић саопштавају списак
Уместо Славољуба Муслина, пред новинарима са списком репрезентативаца за мечеве са Кином и Корејом појавиће се сутра директор Горан Буњевчевић и тренер у стручном штабу репрезентације Младен Крстајић. Директор ће уз објашњење разлаза са Муслином, највероватније промовисати Крстајића у вршиоца дужности функције селектора на предстојећим пријатељским утакмицама.

 

Спортски журнал - ЛИНК 

 


ПЕНАЛ: Муслинов аутогол

29 октобар, 2017

Пише: Зоран Стојадиновић 


Стали су сви одреда у заштиту селектора иако би бар половина од њих с одушевљењем прихватила позив с Теразија да уместо Муслина поведе Орлове на Мондијал

Да ли је Славољуб Муслин добар тактичар или стручњак заслепљен идејама без жеље да их прилагођава околностима?
Јесу ли су Славиша Кокеза и Горан Буњевчевић жртве сопствених заблуда које данас покушавају да исправе?
Зар је Сергеј Милинковић-Савић толико добар играч да због његовог играња треба срушити све што је мукотрпно саграђено и што, мора се и то признати - стоји на климавим ногама?
Шта фудбалска Србија може да очекује од Орлова на Мондијалу и после њега, ако селектор ништа не промени у тиму и тактици?
Милион је питања пред челницима српске куће фудбала и селектором у предвечерје мондијалског жреба, али одговора ни на једно од њих нема. После изјаве ,,ја сам још увек селектор" Славољуб Муслин је фудбалској јавности оставио енигму чије решење једини зна и коме, извесно је упркос мишљењу Партизанове легенде Ненада Бјековића, неће бити „направљен споменик зато што је на Мондијал одвео репрезентацију у којој је најбољи играч Душан Тадић".
Илузорно је било очекивање да неко од стручњака са стране протеклих дана аналитично прозбори о евидентним проблемима у игри репрезентације Србије.
Стали су сви одреда у заштиту селектора иако би бар половина од њих с одушевљењем прихватила позив с Теразија да уместо Муслина поведе Орлове на Мондијал. Тад би констатовали да је времена за радикалне резове у репрезентацији мало, а за уигравање готово и да га нема, али да ће права игра стићи у квалификацијама за Европско првенство... Тако то траје безмало деценију... Зато смо се из Немачке 2006. и Јужне Африке 2010. вратили као разбијена војска.
У жељи да разумемо изјаву Славише Кокезе да медији и менаџери неће моћи да смењују селектора и састављају репрезентацију, морамо ипак да поставимо питање да ли је нормално да се мала фудбалска Србија у сваком квалификационом циклусу због ставова првих стручњака одриче асова?
Коме је данас битно што је Синиша Михајловић касно схватио да је у Загребу морао да брани Владимир Стојковић, а не Жељко Бркић, као и да се огрешио о Адема Љајића и Немању Матића... Исту грешку прави и Славољуб Муслин: у данима кад су фудбалске вести из Италије незамисливе без Сергеја Милинковић-Савића, не види га у екипи! И чему прича да се не уклапа у систем 3-4-3 кад у истом игра и Лацио!?
Колико год да је проблематичан, а уопште није, млади фудбалер Лација са Немањом Матићем у вези - освежио би и оплеменио ,,прочитану екипу" у којој је голман Владимир Стојковић круцијални творац успеха. Не смемо ни да помислимо шта би се догодило са репрезентацијом да се сјајни голман у последњем часу није вратио у Партизан и почео феноменално да брани.
И како је уопште могуће да у екипи са три централна штопера и класичним бековима на позицијама спољних везних играча - голман буде кључна карика!?
Ако Славољуб Муслин заиста верује да у саставу репрезентације, стратегији и систему ништа не треба да се мења у односу на утакмице са Ирском, Аустријом и Грузијом а челници савеза акламативно прихватају ту причу, онда је готово извесно да ће Србија не само Мондијал него и квалификације за Европско првенство дочекати неспремна као и већину претходних неуспешних због закаснелог и несистематског подмлађивања екипе после неминовног неуспеха на Светском првенству.

 

Спортски журнал - ЛИНК

 

 

Сергеј Милинковић Савић и Миле Свилар на списку Орлова!

 

29 октобар, 2017


На списку репрезентативаца за утакмице са Кином и Корејом коначно се налази и Сергеј Милинковић-Савић
Фудбалер Лација Сергеј Милинковић-Савић имаће прилику на два пријатељска меча да покаже да је неправедно био запостављен за време мандата Славољуба Муслина. Тиме ће дефинитивно отпасти могућност да Сергеј Милинковић Савић заигра за репрезентацију Црне Горе.
Међу путницима за Кину биће и Миле Свилар. Млади голман Бенфике дебитоваће у сениорској селекцији Србије.
Списак репрезентације биће објављен данас на официјелном сајту ФС Србије, јер су челници српске куће фудбала одустали од идеје да пред новинаре изађу директор Горан Буњевчевић и тренер Младен Крстајић како је раније планирано по сазнању да Славољуб Муслин неће више водити репрезентацију.

 

Спортски журнал - ЛИНК

 


Потврђено писање Журнала: Споразумни раскид уговора ФСС и Муслина!

30 октобар, 2017


Фудбалски савез Србије раскинуо је у понедељак уговор са Славољубом Муслином и тако ставивио тачку на сарадњу са селектором који је репрезентацију одвео на Светско првенство
Српска кућа фудбала исплатиће досадашњем селектору Славољубу Муслину све што је зарадио и кренути у потрагу за његовим наследником.

 

Спортски журнал - ЛИНК

 

 

Србија опет има вршиоца дужности селектора: Орлове преузео Младен Крстајић!

30 октобар, 2017


Споразумни раскид уговора са Славољубом Муслином, Младен Крстајић в.д. селектора
У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Одбора за хитна питања којом је председавао Славиша Кокеза, председник ФСС.
Одбор за хитна питања ФСС донео је одлуку о споразумном раскиду уговора са Славољубом Муслином. Фудбалски савез Србије захваљује се бившем селектору „А" репрезентације на доброј сарадњи и оствареном резултату.
Младен Крстајић, бивши истакнути репрезентативац који је забележио 59 наступа за најбољи национални тим, у минулом циклусу квалификација члан стручног штаба, одређен је за в.д. селектора „А" репрезентације. Он ће предводити репрезентацију у наредна два пријатељска меча, против Кине и Јужне Кореје.

 

Спортски журнал - ЛИНК 

 

 

MUSLIN ZA "NOVOSTI": Nema šanse da mi polusvet sastavlja tim

N.Iljukić | 31. oktobar 2017. 21:35


Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Sergej Milinković-Savić i Adem Ljajić su imali jaku konkurenciju u Dušanu Tadiću, kaže Slavoljub Muslin
NE RAZUMEM hajku i blaćenje mene u delu žute štampe i menadžerskim krugovima. Prošlog maja sam dobio zadatak da odvedem reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, i on je ispunjen! Ovo je juče iz Francuske, za "Novosti", poručio Slavoljub Muslin, koji od utorka više nije selektor Srbije, pošto je FSS s njim sporazumno raskinuo ugovor, iako je kao prvoplasirani u grupi odveo "orlove" do Rusije.
Koji su konkretni razlozi zbog kojih više niste selektor Srbije?
- Prvo želim da pričam samo o suvim činjenicama. Ja sam svoj zadatak ispunio. Srbija ide na Mundijal kao prva u grupi. Podsećam da su mnogi za našu ekipu govorili da su u njoj gubitnici, iako su neki od igrača u prošlim kvalifikacijama za EP u Francuskoj bili nešto mlađi i igrali u mnogo boljim klubovima. Zatim, konstantno se pominje da smo igrali u slaboj grupi. Podsećam da sam Srbiju preuzeo u maju prošle godine, kada je ona bila 56. na FIFA rang-listi. Baš u tom periodu su Austrija, Vels i Republika Irska bili učesnici EP, Vels i polufinalista. Vels je tada bio 12, Irska 23, a Austrija 31. na toj listi. Mi smo u grupi sa ovim selekcijama bili prvi, imali šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz.
"ORLOVI", SREĆNO SLAVOLjUB Muslin je poželeo sreću reprezentaciji Srbije u Rusiji: - Čestitam igračima na svemu, jer su oni najzaslužniji za plasman na Mundijal. Želim im da u Rusiji doguraju što dalje. Mnogo su obradovali narod, a mi smo čudna sredina u kojoj se ne slavi uspeh jedne generacije, već se vreme troši na blaćenje selektora tog tima. Zahvaljujem se na saradnji svim ljudima u FSS i posebno naglašavam da ovo nije mogao nikako da bude uspeh jednog čoveka, nego ekipe dobrih ljudi i profesionalaca.
Mnogi vam zameraju da je Srbija u finišu kvalifikacija igrala baš loše?
- Kažu, jedva smo pobedili Gruziju. Podsećam da je Srbija jedina selekcija u grupi koja je oba puta pobedila taj tim. Gruzija je uzimala bodove Austriji u Beču, Velsu u Kardifu i Ircima u Tbilisiju. Podsećam i da je Francuska pred kraj kvalifikacija izborila plasman u Rusiju tesnom pobedom nad Belorusijom, a da su u pretposlednjem kolu sa onakvim timom igrali samo 0:0 sa Luksemburgom kod kuće.
Zameraju vam i sistem igre 3-4-3?
- Igrali smo u različitim sistemima u kvalifikacijama za neka prethodna takmičenja, pa znamo kako smo prošli. Uostalom, u fudbalu ne postoji dobar ili loš sistem, već samo onaj koji donosi rezultate. Činjenica da smo u kvalifikacijama davali u proseku dva gola po meču dovoljno govori o našem sistemu. Tri napadača su nam bila više nego produktivna. Mitrović je dao šest golova i imao jednu asistenciju, Kostić dva gola i dve asistencije, nad njim su napravljena i dva penala, a Tadić je postigao četiri gola i imao čak sedam asistencija.
Mesecima vam se "nude" Sergej Milinković-Savić i Adem Ljajić?
- Menadžer Milinković-Savića (Mateja Kežman, op. a.) vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem, jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama.
DA LI JE I PAPA VIDEO SERGEJA? NAJVIŠE energije i novinskih redova mesecima se troši na pitanje Muslinu: gde je Sergej Milinković-Savić? - Koliko se pričalo o Sergeju, očekivao sam da ga reprezentaciji Srbije preporuči čak i papa koji živi u srcu Rima i mogao je često da ga vidi u dresu Lacija.
Da li je istina da su neki drugi hteli da vam sastavljaju tim?
- Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim.
Priča se da nije poštovan dogovor o načinu rada između vas i vrha FSS?
- To nije tačno! Od starta do kraja kvalifikacija sam sa ljudima iz vrha imao dogovor kako se funkcioniše. Taj dogovor je počeo da se krši odmah posle meča sa Gruzijom u Beogradu. Od tada do prošlog četvrtka se nisam ni čuo ni video s predsednikom. Na našem sastanku pre šest dana je bilo jasno da sistem našeg dotadašnjeg rada više ne funkcioniše.
Zamera vam se da niste dovoljno forsirali mlade igrače?
- Da bi se mladi uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu pre svega na Gaćinovića i Maksimovića. Uvek sam govorio da je Milinković-Savić dobar igrač, ali je morao da ispuni određene uslove da bi se pojavio i u A timu. I na kraju samo da poručim da se po ovim pitanjima više neću oglašavati.

 

Новости - ЛИНК

 

 

BBC se pita - prvi u grupi, otpustili selektora?


Fudbaleri Srbije ostali su bez selektora posle plasmana na Svetsko prvenstvo, što su ispratili i strani mediji.
Slavoljub Muslin od ponedeljka nije selektor 'Orlova' jer je sa njim sporazumno raskinut ugovor, saopštio je Fudbalski savez, a vršilac dužnosti će biti Mladen Krstajić.
Muslin je kratko otkrio da je zbog neslaganja oko toga kako bi trebalo da izgleda tim Srbije došlo do sporazumnog raskida saradnje, a novinari britanskog BBC i dalje ne razumeju ovakav ishod.
"Završiš prvi u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo. Plasiraš na prvo veliko takmičenje posle osam godina. Otpustiš trenera?", zapitali su se Britanci.

Nezvanično, bivšem treneru Crvene zvezde i brojnih evropskih klubova zamerena je loša i neubedljiva igra u finišu kvalifikacija, kao i nepozivanje određenih, pre svega, mladih igrača (Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković...). Vezista Lacija našao se na Krstajićevom spisku što, iz za sada nepoznatih razloga, nije slučaj sa Živkovićem.

U međuvremenu, FSS i dalje traži budućeg selektora - iako problem predstavlja jak ugovor u Kini, prvi pik je ostao Dragan Stojković Piksi.

Osim njega, spominju se imena i Vladimira Vajsa, bivšeg selektora Slovačke kojem je na kraju kvalifikacija istekao ugovor sa FS Gruzije, ali i aktuelnog selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića.

 

Б 92 - ЛИНК


Serbia's World Cup qualifying boss Slavoljub Muslin loses his job

Serbia have parted company with coach Slavoljub Muslin, despite him leading them to the World Cup in Russia above the Republic of Ireland and Wales.
Muslin, 64, guided his country to the top of Group D as they reached their first major tournament in eight years.
But a statement from the country's FA (FSS) said: "The FSS decided to part company with Muslin by mutual consent.
"His assistant Mladen Krstajic takes over as the caretaker until a new head coach is appointed."
The widely-travelled Muslin - who has managed in several countries including France, Cyprus and Belgium as well as in his homeland - was named as Serbia boss in May 2016, and only lost one of his 10 competitive games in charge.
Meanwhile, Serbia's neighbours Hungary have hired Belgian boss Georges Leekens on a two-year contract. Bernd Stock left the role after failing to guide them to the World Cup.


BBC - ЛИНК

 


Крстајић позвао 24 играча, на списку Марко Грујић и Сергеј Милинковић-Савић

30 октобар, 2017


Србија се састаје са Кином 10. новембра, а четири дана касније ривал је Јужна Кореја

 

spisak(2).jpg

 

Вршиоц дужности селектора А репрезентације Младен Крстајић саопштио је имена играча за предстојеће пријатељске мечеве против Кине 10. новембра у Гвангжуу и Јужне Кореје четири дана касније у Бусану.Што се тиче талентованог голмана Бенфике Миле Свилара, као што је најављено пре неколико дана ФС Србије је у интезивној комуникацији са њим и са његовим оцем.
У току је решавање административног дела посла, тако да ће у наредним данима бити више информација. Оно што је сигурно то је да постоји обострана жеља да Миле Свилар обуче дрес државног тима Србије.
Окупљање најбољег државног тима биће у понедељак 6. новембра у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, а дан касније планиран је одлазак у Кину.

Спортски журнал - ЛИНК

 

 

Просинечки: Нећу на клупу Србије, доста ми је Балкана!

31 октобар, 2017


Некадашњи фудбалер и тренер Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да га нико није звао из Београда и понудио место селектора Србије, али и да јесте не би прихватио јер му је доста Балкана.

- Нећу бити селектор Србије, доста ми је рада на овим просторима. Моји су сви планови везани за то да преузмем клуб и то негде у Европи - изјавио је Просинечки за Вечерњи лист.
Доскорашњи селектор Азербејџана додао је да, када год се испразни неко место у Загребу или Београду медији увек њега извуку као кандидата.
- Искрено, уморан сам од тога, тих прича. Шта год изјавим, друга ће страна коментарисати, вагати. Да се разумемо, национално оптерећење немам. На питање јесу ли ме звали с Теразија - одговор је "не" - истакао је некадашњи хрватски репрезентативац.
Србија је од јуче званично без селектора након сто је споразумно раскинут уговор са Славољубом Муслином, а као кандидати за његовог наследника спомињу се и Драган Стојковић Пикси, Ивица Јовановић, Владимир Вајс, али и Вељко Пауновић.

 

Спортски журнал - ЛИНК 

 

 

 

 

 

 Komentari (97)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tasadebeli tasadebeli 07:46 02.11.2017

Тастер

mlatisa mlatisa 08:40 02.11.2017

Корупција

Све је јасно. Менаџери желе да промовишу "своје" играче да би их после боље продали. Муслин није хтео да се бави тиме. Муслин иде. Долази представник менаџера. Репрезентација пропада.

Сви су на добитку: менаџери, друге репрезентације, промовисани играчи. Играчи који су добри ионако ће се лако продати. А навијачи? Фудбал се ионако не игра због њих.
freehand freehand 08:45 02.11.2017

Re: Корупција

Све је јасно. Менаџери желе да промовишу "своје" играче да би их после боље продали. Муслин није хтео да се бави тиме. Муслин иде. Долази представник менаџера. Репрезентација пропада.

Možda je tačno, ali ja - iako se ne razumem ni u fudbalsku strategiju ni u taktiku - isto mislim da ta reprezentacija ne da nema igru nego ne može da se sastavi, a prošli smo na sreću i slabosti protivnika.
svarog svarog 10:51 02.11.2017

Re: Корупција

Корупција


To je sasvim verovatno i istina, samo to uopšte ne isključuje da je bilo korupcije i pod Muslinom i da je otišao zbog sukoba interesa (finansijskih). Meni je verovatnije da je pošto je kolač povećan zbog prolaska na SP neko od njih hteo redefinisanje tala, ovaj drugi nije dao i završi se ovako. Naravno sveselektroska javnost se zamajava da li treba da igra 6-3-1 ili 3-5-2 ili da li treba SMS ili Gudelj i tako dalje i tako bliže. Sad Muslim ispade neka moralna vertikala, a svašta su pričali za njega i dok je bio u CZ i u Rusiji

P.S. kad smo već kod pametovanja da li je moguće da ni ovi novi nisu zvali Andriju Živkovića! (bolje će to Bambi da odigra još je mlad, brz i eksplozivan:)
vcucko vcucko 11:32 02.11.2017

Re: Корупција

freehand
Све је јасно. Менаџери желе да промовишу "своје" играче да би их после боље продали. Муслин није хтео да се бави тиме. Муслин иде. Долази представник менаџера. Репрезентација пропада.

Možda je tačno, ali ja - iako se ne razumem ni u fudbalsku strategiju ni u taktiku - isto mislim da ta reprezentacija ne da nema igru nego ne može da se sastavi, a prošli smo na sreću i slabosti protivnika.


Sve OK sem ovog boldovanog u prvom citatu. Pričalo se (još vo vremja kad je radio u Rusiji) da uzima procenat - kažem pričalo se, nit' znam nit' mogu da znam. Samo mi šuplje zvuči ono, svi đavoli on anđeo. Na takvom mestu, nemoguće. Pre će biti da su se sukobile dve ili više menadžerskih struja pa je ona čiji izvršilac je bio SM, da je ta struja dakle pukla.
Mi smo daleko od Argentine ili Brazila, ne možemo da dozvolimo sebi da se istaknuti igrači Lacija, Rome ili Benfike ni ne pozovu. A da igraju rezerve iz Kine, to je smešno.
Da li je smena urađena iz pravih pobuda, videćemo (skeptik). Uostalom, videće se sve oko Vidovdana
svarog svarog 13:11 02.11.2017

Re: Корупција

octopus octopus 15:42 02.11.2017

Re: Корупција

freehand
Све је јасно. Менаџери желе да промовишу "своје" играче да би их после боље продали. Муслин није хтео да се бави тиме. Муслин иде. Долази представник менаџера. Репрезентација пропада.

Možda je tačno, ali ja - iako se ne razumem ni u fudbalsku strategiju ni u taktiku - isto mislim da ta reprezentacija ne da nema igru nego ne može da se sastavi, a prošli smo na sreću i slabosti protivnika.


Mislim kako si apsolutno u pravu, poslednje dve utakmice sam odgledao cele, prethodne kako koju ali svaku bar po pedesetak minuta, igra uglavnom katastrofa, dosta sreće u svakom slučaju.

Ono nisam odavnno fan fudbala bar onog sa okruglom loptom. Football sa jajastom "loptom" pratim daleko pomnije.
jinks jinks 08:44 02.11.2017

...

Ko zna, možda i sam Kežman želi ponovo da se oproba na najvećoj sceni ... a ako se još dobro i pokaže ima ugovori da pljušte na sve strane.
tetkino tetkino 09:08 02.11.2017

Fudbal zvani nogomet

Do same smene 90% ljudi po forumima je isticalo lošu igru i tražilo smenu.
Onda Muslina smeniše i sad 90% ljudi po forumima (verovatno onih istih) sad kuka na nepravdu.

Neko nema rezultate, ali si spreman da ga pustiš da radi, jer vidiš da će njegov rezultat da dođe kasnije.
Neko ima rezultat, ali želiš da ga smeniš, jer vidiš da njegov rezultat guši rast i nanosi štetu u budućnosti, mnogo veću nego što je trenutni rezultat.

Mi na Svetskom prvenstvu ne možemo ništa da uradimo, ni da grupu prođemo, ko god da nam je selektor.

Prema tome podređivanje dobrom rezultatu je budalaština.
Podmlađivanje i pravljenje tima koje je u stanju da prođe kvalifikacije u naredna 2-3 ciklusa je realan i dostižan cilj.
A šta će te reprezentacije da urade tamo je manje važno.

Ajd ne mojte biti ko Rvati koji se posle 2 dobre pobede nad nevažnim protivnicima odmah pale kako će osvojiti EP/SP u košarci.
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:24 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Podmlađivanje i pravljenje tima koje je u stanju da prođe kvalifikacije u naredna 2-3 ciklusa je realan i dostižan cilj.


može li neki razgovor o fudbalskoj reprezentaciji bez podmlađivanja i pravljenja tima za naredne kvalifikacije. Nama su i dalje najbolji igrači Kolarov i Ivanović; uostalom oni su i odveli ovu ekipu na SP. Jebiga, ako je Muslin kriv što je znao tu činjenicu, onda ok.

I sad standardno uleće priča o tome koga je trebalo zvati, a koga ne...
tasadebeli tasadebeli 10:40 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

tetkino

Do same smene 90% ljudi po forumima je isticalo lošu igru i tražilo smenu.
Onda Muslina smeniše i sad 90% ljudi po forumima (verovatno onih istih) sad kuka na nepravdu.А Муслин на све то каже:


- Prvo želim da pričam samo o suvim činjenicama. Ja sam svoj zadatak ispunio. Srbija ide na Mundijal kao prva u grupi. Podsećam da su mnogi za našu ekipu govorili da su u njoj gubitnici, iako su neki od igrača u prošlim kvalifikacijama za EP u Francuskoj bili nešto mlađi i igrali u mnogo boljim klubovima. Zatim, konstantno se pominje da smo igrali u slaboj grupi.

Podsećam da sam Srbiju preuzeo u maju prošle godine, kada je ona bila 56. na FIFA rang-listi. Baš u tom periodu su Austrija, Vels i Republika Irska bili učesnici EP, Vels i polufinalista. Vels je tada bio 12, Irska 23, a Austrija 31. na toj listi. Mi smo u grupi sa ovim selekcijama bili prvi, imali šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz.Искрен да будем, Теткино, и ја сам у тренутку када су нам ижребали ову групу био скептик и нисам веровао да ћемо се квалификовати за Мундијал.

Гајио сам тиху наду да ћемо се можда, само можда, дочепати баража и то је то.

Тако да из мог угла гледано, из угла онога шта сам очекивао пратећи наш фудбал и све те играче онако са стране, аматерски, Муслин је што се мене тиче пребацио норму.

Кажу, група је била лака...

Па да... Али ми никако да се помиримо са чињеницом да наша репрезентација одавно није у оном статусу и рангу какав је имал некада. (Као ни клупски фудбал одакле све почиње, где нам је база.)

Нама су већ дуже време уназад проблематични и приотивници попут разноразних Азербејџана, Јерменија, Македоније,...

Тако да са две победе против Грузије (што нас је, математички бодовно гледано и одвело на светско првенство) Муслин и његова репрезентација Србије је заиста добила на вредности у мојим очима.


(Слично као ономад у Јужној Африци када је кренула пљувачина по Радомиру Антићу због неуспеха у групи, а мени је било и више него довољно то што сам први пут у свом животу од 50 година видео победу наше репрезентације над Немачком у једној такмичарској утакмици. Ја био презадовољан тиме...

Е, тако и сад.

Одвео нас човек на мундијал. Ја презадовољан.)
tetkino tetkino 10:41 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Pa pričati o timu koji će tako da pleni igrom i rezultatima - i da razbije sve na SP/EP da uđe u finale i sl. je tek zamajavanje.

Ajd mi da imamo neki tim koji će biti toliko stabilan da u narednih 10-15 godina, prolazi kvalifikacije. To bi bio uspeh.
tasadebeli tasadebeli 10:46 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

tetkino

Pa pričati o timu koji će tako da pleni igrom i rezultatima - i da razbije sve na SP/EP da uđe u finale i sl. je tek zamajavanje.Не, далеко од тога.

То нико и не очекује од тих момака.

Свако ко иоле прати фудбал, зна где нам је ту место.

Али овај потез ФСС јесте потпуно нелогичан.

А ако је још повучен под притиском разних менаџерчића, полусвета како их назива Муслин у интервјуу, онда ти је јасан и онај мој увод у овај пост.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:06 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Муслин


I on je samo još jedan od akolita batađorinog ubrzanog kursa u kojem se igra zasniva na dva zadnja vezna i verujem da će i sledeći trener biti isti takav; kojem će opet uspeh zavisiti od dekadentnog fudbala koji će čekati slučajan gol i nadati se srećnim okolnostima na ostalim utakmicama u grupi. No, znam, ovde pričamo o etici, ali uopšte nisam zadovoljan estetikom (kako sam ovo visokoumno sročio a nastavak tek sledi!) i uostalom nemam dobro mišljenje o bilo kome koje spreman da sarađuje sa Koke(ne)ze(rima), te smatram da osoba koja je spremna na takvu saradnju ne podleže etičnim razgovorima, s obzirom da je i on sam neetičan.

Meni je s toga zanimljivije pitanje; treba li podržavati svoj tim dok ga vodi Kokeza, Terza ili Vučela?
tasadebeli tasadebeli 11:11 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

stefan.hauzer

Meni je s toga zanimljivije pitanje; treba li podržavati svoj tim dok ga vodi Kokeza, Terza ili Vučela?У мојој школи приближава се време реизбора за место директора.
Кога год да питаш да ли ће се пријавити на тај конкурс, свако каже:
"У оваквом систему? Са оваквим људима? Не пада ми на памет! Шта ће ми то у животу!"
Чак и тренутни директор изговара те исте реченице...


Али када кажеш тим...

То је онда Србија, зар не?

Србија... А не Кокеза, Вучела, Терза,...
c_h.arlie c_h.arlie 11:21 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

stefan.hauzer
Podmlađivanje i pravljenje tima koje je u stanju da prođe kvalifikacije u naredna 2-3 ciklusa je realan i dostižan cilj.


može li neki razgovor o fudbalskoj reprezentaciji bez podmlađivanja i pravljenja tima za naredne kvalifikacije. Nama su i dalje najbolji igrači Kolarov i Ivanović; uostalom oni su i odveli ovu ekipu na SP. Jebiga, ako je Muslin kriv što je znao tu činjenicu, onda ok.

I sad standardno uleće priča o tome koga je trebalo zvati, a koga ne...

Lopovska posla.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:32 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Србија... А не Кокеза, Вучела, Терза,...

Ne, to je fudbalska ekipa, koju predvodi osoba sumnjivih moralnih načela (ovo je blaža verzija šta mislim o tim ljudima) i koja stoji ispred tog tima kao prva zaposlena u organizaciji. Zar smemo osobu koja određuje kako će taj fudbalski tim da izgleda, sakriti iza činjenice da je tim kojim rukovodi; fudbalska reprezentacija jedne zemlje? Ali to je i dalje samo fudbalski tim.
tasadebeli tasadebeli 11:35 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

stefan.hauzer

Ali to je i dalje samo fudbalski timУф...

Колико год потрчим на прву лопту да се сложим у потпуности, застанем онда па размислим.

Није ни то баш све тако једноставно. Превише слојевито, превише...
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:46 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Није ни то баш све тако једноставно. Превише слојевито, превише...


I nije toliko slojevito.

Ova nacija ima problem što se hrani imaginarnim sportskim uspesima i zamenjuje njima turobnu stvarnost. Tim uspesima čak i oprašta i dopušta Kokeze ili Terze.
vcucko vcucko 11:47 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

tetkino


Mi na Svetskom prvenstvu ne možemo ništa da uradimo, ni da grupu prođemo, ko god da nam je selektor.


Ovo zavisi i od žreba, sreće i koječega. Počev od 1974. više puta sam bio ubeđen da imamo tim jak k'o zemlja i da ćemo nešto da uradimo (mislim na SFRJ, ali i na SRJ, čak i na Srbiju 2010.) pa ništa. Ovaj put kad smo ih svi već otpisali, možda i prođu
A neće ni Vladimir Vladimirovič da nas zaboravi sa onim kuglicama, samo da ovaj naš hajvan nešto ne za.ebe
Nešto mi se priviđa drugo kolo grupe, Nemačka - Srbija u Volgo/Staljingradu i unuk Vasje Zajceva sa snajperom na krovu. Pa ti Švabo daj gol, ako smeš
Atomski mrav Atomski mrav 13:51 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Слично као ономад у Јужној Африци када је кренула пљувачина по Радомиру Антићу због неуспеха у групи, а мени је било и више него довољно то што сам први пут у свом животу од 50 година видео победу наше репрезентације над Немачком у једној такмичарској утакмици. Ја био презадовољан тиме...


Tipičan srpski mentalitet... ta pobeda nam na kraju ništa nije značila, bolje bi bilo da smo pobedili Ganu i Australiju a izgubili od Nemaca...

Nego, Radomir Antić izjavi pre neki dan da je Zvezdina pobeda protiv Kelna bila "lažna" jer Zvezda u toj utakmici nije "dominirala"... to reče naš bivši selektor čiji je najveći uspeh na klupi našeg nacionalnog tima upravo takva jedna "lažna" pobeda nad Nemačkom?
Atomski mrav Atomski mrav 13:52 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

u kojem se igra zasniva na dva zadnja vezna

Zar ne igra i Mančester Junajted za dva zadnja vezna - ali kakva: Matić i Pogba?
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:45 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Zar ne igra i Mančester Junajted za dva zadnja vezna - ali kakva: Matić i Pogba?


Da, zato se i ovaj naš sistem naziva batađorin ubrzani kurs. Matić ima smisla sa Pogbom ili Kanteom (koji su, moderni izraz, box-to-box igrači) ali nema sa Gudeljom i Milivojevićem (koji su nesposobni da spoje linije) s toga ne možeš igrati u sistemu za koji nemaš igrače da implementuješ. Zato valjda i kažu da je Karlo Anćeloti poput kameleona koji je sposoban da prigrli svaki sistem i da svaki sistem prilagodi igračima koje poseduje. S druge strane kod nas postoji samo jedan sistem koji je osmišljen na batađorinom ubrzanom kursu i koji je defanzivno orjentisan u iščekivanju slučajnog gola. Zato se i dešava da se ne pozivaju određeni igrači.
freehand freehand 18:08 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Meni je s toga zanimljivije pitanje; treba li podržavati svoj tim dok ga vodi Kokeza, Terza ili Vučela?

Kad su fudbaleri drugi put poskidali dresove i pokazali narkodilera ja sam, psole nekoliko decenija, prestao da navijam za Partizan. Vučela mi je samo olakšao, mada priznajem da nisam imao nikakve apstinentske krize.
Malo mi bilo žao zbog basketa, ali obzirom da su i oni imali istu epizodu - sou long, dragi moji.
c_h.arlie c_h.arlie 20:16 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

stefan.hauzer
Zar ne igra i Mančester Junajted za dva zadnja vezna - ali kakva: Matić i Pogba?


Da, zato se i ovaj naš sistem naziva batađorin ubrzani kurs. Matić ima smisla sa Pogbom ili Kanteom (koji su, moderni izraz, box-to-box igrači) ali nema sa Gudeljom i Milivojevićem (koji su nesposobni da spoje linije) s toga ne možeš igrati u sistemu za koji nemaš igrače da implementuješ. Zato valjda i kažu da je Karlo Anćeloti poput kameleona koji je sposoban da prigrli svaki sistem i da svaki sistem prilagodi igračima koje poseduje. S druge strane kod nas postoji samo jedan sistem koji je osmišljen na batađorinom ubrzanom kursu i koji je defanzivno orjentisan u iščekivanju slučajnog gola. Zato se i dešava da se ne pozivaju određeni igrači.

Bravo Stefane !
tyson tyson 20:30 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Ajd ne mojte biti ko Rvati koji se posle 2 dobre pobede nad nevažnim protivnicima odmah pale kako će osvojiti EP/SP u košarci.

Paljenje je OK; tome sport i služi, na kraju krajeva. Realno.


tyson tyson 20:35 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

bolje bi bilo da smo pobedili Ganu i Australiju

Pa bili su prejaki i Ganci i Australijanci...


tasadebeli tasadebeli 21:08 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

stefan.hauzer

Ova nacija ima problem što se hrani imaginarnim sportskim uspesimaПа шта мислиш, одакле председнику/премијеру муда да за јавност изјави пре две године како он тако свемоћан и свеконтролишући свега и свачега у Србији ипак не може да реши проблем приватизације фудбалских клубова и корупције у фудбалу и да је то јаче (!!!) и од њега самог јер су, боже мој, Звезда и Партизан две институције овог друштва које трају 70 година?


Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ponovio je svoj raniji stav da u datom trenutku ne postoji saglasnost oko privatizacije Partizana i Crvene zvezde čime je još jednom priznao nemoć države na tom polju.

"Postoje stvari gde udarite u zid. Sada nisam u stanju da realizujem privatizaciju Crvene zvezde i Partizana jer izgleda da niko to ne želi da podrži u Srbiji. Možda će neko u budućnosti biti u stanju da uradi to", kazao je Vučić.

Pitanje privatizacije najtrofejnijih fudbalskih klubova u Srbiji provlači se kao lajt motiv već duže vreme ali do sada nije učinjeno ništa konkretno na tom polju.

Nakon ovakvih izjava šefa Vlade jasno je da Srbija nije u stanju da se izbori sa privatizacijom "večitih" što otvara prostor za sumnju da mešanje politike u sport zaista koči procese koji bi u svakoj uređenoj zemlji bili nesmetano obavljeni.Vučić: "Nemam snage za privatizaciju Zvezde i Partizana" (ЛИНК)


Пази, Телеком може на продају, водовод, електродистрибуција, али Звезда и Партизан не.Е, јбг.

Најважнија ствар на свету која изгледа у Србији ипак није споредна...
tasadebeli tasadebeli 21:11 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Atomski mrav

Tipičan srpski mentalitet... ta pobeda nam na kraju ništa nije značila, bolje bi bilo da smo pobedili Ganu i Australiju a izgubili od Nemaca...Ал' било ми леееепооооо!


Нек' иде живот!

И Гана и Аустралија у три лепе материне!
aureus aureus 22:00 02.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

I kod imenovanja selektora i kod smjenjivanja trebalo bi da postoji neki kriterijum.
Koji je bio kriterijum prilikom postavljanja selektora ako je na kraju smijenjen nakon što je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo kao prvi u grupi, i to iz ČETVRTOG ŠEŠIRA? Šta je to još trebalo da uradi?

Šta možemo očekivati u budućnosti?

- Zašto je smijenjen N1?
- Reprezentacija se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo.
- A zašto ste smijenili N2?
- Nije se plasirao na Evropsko prvenstvo.
- Dobro, zašto ste onda smijenili N3 kad se on plasirao na Svjetsko prvenstvo?
- Paa...

Besmisleno. Sad možeš smjenjivati i postavljati ofrlje, nema jasnog zahtjeva, nema jasne odgovornosti.
tasadebeli tasadebeli 07:36 03.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

Atomski mrav
u kojem se igra zasniva na dva zadnja vezna

Zar ne igra i Mančester Junajted za dva zadnja vezna - ali kakva: Matić i Pogba?Ма играју сад сви 4-2-3-1, па се то у току игре, у зависности од ситуација на терену различитим фазама игре, трансформише у 3-5-2 или 3-4-3...

Али почетна поставка свакако са два везна од којих је један класични дефанзивни, а други близак томе... (У репрезентацији Србије конкретно тандем Миливојевић-Матић).


П.С. - Сунце му жарко, моја Чука откада су поломили ногу Мудринском, игра 4-2-4-0...

Немамо више ниједног класичног сидраша у шпицу напада, па се ови полушпицеви муче трудећи се да одиграју ту улогу. У недељу смо више него срећно тукли Вождовац са 2:1 у зауставном времену (голове за нас дали везњаци, и то један Дрнинчић, задњи везни, из корнера), а пре тога смо чак три узастопне текме одиграли по 0:0.

Јес да не примамо голове (), али их и не дајемо ()...

Ето, тако то изгледа када играш само са једним класичним шпицем и немаш замену за њега када се повреди...
tasadebeli tasadebeli 07:38 03.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

aureus
I kod imenovanja selektora i kod smjenjivanja trebalo bi da postoji neki kriterijum.
Koji je bio kriterijum prilikom postavljanja selektora ako je na kraju smijenjen nakon što je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo kao prvi u grupi, i to iz ČETVRTOG ŠEŠIRA? Šta je to još trebalo da uradi?

Šta možemo očekivati u budućnosti?

- Zašto je smijenjen N1?
- Reprezentacija se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo.
- A zašto ste smijenili N2?
- Nije se plasirao na Evropsko prvenstvo.
- Dobro, zašto ste onda smijenili N3 kad se on plasirao na Svjetsko prvenstvo?
- Paa...

Besmisleno. Sad možeš smjenjivati i postavljati ofrlje, nema jasnog zahtjeva, nema jasne odgovornosti.Па то, баш тако како си рекао.

На страну све шта ко зна или мисли да зна о Муслину итд, и да ли је ово потез добар за будућност или не, али је нелогично.

Што рече неко доле, тим који добија не мења се све док не почне да губи, зар не?

(Јбт, да ли ико од вас памти да су Италијани икада имали игру и играли леп фудбал? Било клубови било репрезентација? А више пута су били светски прваци. И стизали до полуфинала и финала више пута. Све са резултатима 1:0 или на пенале. Тако се, брате, првенства и купови и освајају! )

А што се тиче критеријума за избор селектора...

Па, то је постојало у неким тренуцима у нашем фудбалу. Постоји у већој мери у другим спортовима.

Некако је логично да човек који води једну генерацију фудбалера од најмлађих категорија и најбоље их познаје, води те момке и у сениорској конкуренцији. Да расту заједно, што би се рекло...

Тако то функционише тамо где систем функционише.

А како то изгледа код нас, најбоље ти говори она ситуација када Вељко Пауновић после освајања титуле светског првака у категорији до 20 година одбија да настави да води те момке као репрезентацију до 21 године, па уместо њега постављају Тому Сив(оњ)ића на место селектора младе репрезентације... Па га на самом Европском првенству ту замени Тралалатовић, буквално као в.д. пао с неба да покрпи рупе које ФСС прави својим потезима...

Тако ће исто вероватно бити и са нашом сениорском репрезентацијом на светском првенству у Русији...


Просинечки: Нећу на клупу Србије, доста ми је Балкана!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:51 03.11.2017

Re: Fudbal zvani nogomet

tyson

Paljenje je OK; tome sport i služi, na kraju krajeva. Realno.


Јаао, само када си ти тако рационалан, као Арсеналова (и Мао Цеова) пречка.
eloy eloy 10:14 02.11.2017

Noch einmal meine Taube weise
Ko igra za raju i ne poštuje taktiku završiće u drugorazrednom Vratniku.
tasadebeli tasadebeli 10:19 02.11.2017

Re: Noch einmal meine Taube weise

eloy

eloy eloy 17:39 02.11.2017

Re: Noch einmal meine Taube weise


Dobro bre Radoje!!!


The End Of The Fucking World

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:51 03.11.2017

Re: Noch einmal meine Taube weise

Београдски апокалиптитис - само смирено.
eloy eloy 14:35 03.11.2017

Re: Noch einmal meine Taube weise

Београдски апокалиптитис - само смирено.


Sinajska trećesaopštena lisice Aviv Tela - smirenje se podrazumeva.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:50 05.11.2017

Re: Noch einmal meine Taube weise

уааеу, мали Филип Крајиновић! како је дирљиво то када успе неко из Србије... оно што је занимљиво код те Нулте Генерације, ако их не савлада насиље и гудра, онда буду прваци света у својим дисциплинама! енергија успеха Србије! чисто срце и лудачка решеност!tasadebeli tasadebeli 08:59 05.11.2017

Re: Noch einmal meine Taube weise

Srđan Fuchs
уааеу, мали Филип Крајиновић! како је дирљиво то када успе неко из Србије... оно што је занимљиво код те Нулте Генерације, ако их не савлада насиље и гудра, онда буду прваци света у својим дисциплинама! енергија успеха Србије! чисто срце и лудачка решеност!


Моја сестра све њих, годишта 2000. па надаље, зове звездана деца.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:32 05.11.2017

Re: Noch einmal meine Taube weise

tasadebeli

Моја сестра све њих, годишта 2000. па надаље, зове звездана деца.baš, ja često kada gledam deci u oči, vidim stvarno čitav svemir lepote, nešto što nadilazi samo moju ličnu lepotu ili dobrotu vaspitača... čast mi je što mogu da se žrvtujem i služim im da bi ona, potom, bila kadra da svojim ličnim uspesima popnu Srbiju na krov sveta!

ps. zato ni ne volim da se bakćem previše ovde sa ovom pogubljenom generacijom matoraca, punom negacije i odbojnosti svake vrste... žrtva i magareći uporna posvećenost cilju, i uputićemo ih napred... nema ničeg dirljivijeg od ovih suza radosnica kada se deca popnu na vrh... fiskultura, jezik, matiš, bistrina uma i duše, i - idemo dalje!

Черевићан Черевићан 10:44 02.11.2017

испуњен задатак....јеее

нисам тај који одлучује о тим стварима


докле год нам фудбал, братее,
око скреће од правих проблема
благо нама .....у исчеку сутра,
усфалило других нам дилема
tasadebeli tasadebeli 10:49 02.11.2017

Re: испуњен задатак....јеее

Черевићан
докле год нам фудбал, братее,
око скреће од правих проблема
благо нама .....у исчеку сутра,
усфалило других нам дилемаХвала, гос'н Че на учешћу и лепим речима као и увек.Одговорићу вам исто онако као што кажем и мојој жени када ме грди због фудбала:

"Па шта ћу! Неки се коцкају, неки пију, неки јуре жене... Ја волим тај фудбал, јебо ме он такав какав је у дупе таквог какав сам."


Черевићан Черевићан 12:54 02.11.2017

ниенего

Одговорићу вам исто онако као што кажем


волим и ја преносе пропратит'
ТВ, пивкан, грицкалице , лако,
него,друштво крчка недореком,
фууца проблем,ис'по,тек онако,

мис'им.....г.tasodebeli
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:17 02.11.2017

Nivo žabokrečine

U baruštini mediokriteta ko god, svojim rezultatima, podigne glavu bar malo iznad žabokrečine, odmah mu je seku.
eloy eloy 08:39 04.11.2017

Re: Nivo žabokrečine

U baruštini mediokriteta ko god, svojim rezultatima, podigne glavu bar malo iznad žabokrečine, odmah mu je seku.


Mediokriteti imaju rezultate ?
milisav68 milisav68 13:47 04.11.2017

Re: Nivo žabokrečine

eloy
U baruštini mediokriteta ko god, svojim rezultatima, podigne glavu bar malo iznad žabokrečine, odmah mu je seku.


Mediokriteti imaju rezultate ?

Pa imaju, recimo brojem komentara.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:41 02.11.2017

Браћо хулигани, четници и партизани!

Хоће да се организује неки бус фанова с Блога на Мундијал?Мене само немојте у бус са аријанцима, ЦГ мафијом и жалосним совама, да не дође до крвопролића међу Орловима, иначе сви други навијачи и навијач-цице - мо'е!

Atomski mrav Atomski mrav 14:05 02.11.2017

Tim koji dobija se ne menja

To je neko sportsko pravilo... trebalo bi da isto važi i za trenera. Jedva čekam da vidim koga će da postave za Muslinovog naslednika i kako će taj novi selektor da vodi reprezentaciju i Rusiji. I ko će sve od fudbalera otputovati tamo... Ali je ovo ipak skandal, kako god se pogleda.

Što se grupe i sreće tiče - možda grupa nije bila posebno teška ali smo mi u toj grupi ipak bili autsajderi pre početka kvalifikacija. Mislite o tome. I koliko to sreće moraš imati pa da završiš kvalifikacije na prvom mestu u grupi isključivo zahvaljujući njoj? Ako je to zaista bila samo sreća, onda smo potrošili sve zalihe iste za sledećih 25 godina...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 14:25 02.11.2017

Re: Tim koji dobija se ne menja

Atomski mrav

Ako je to zaista bila samo sreća, onda smo potrošili sve zalihe iste za sledećih 25 godina...


Ајде бре, тебра, мојне да будеш негативан као да си Србијанац, сви нешто имају негативно да кажу... Добра је Србија. Било је стеларних тренутака. Одбрана против Ираца је била у рангу ватерполо репке. Голови који су нас одвели на Мундијал су сви листом били лепи. Мундијал је прилика да се направи као што су Бојсеки и Торцида направили са Увијек Вјернима - да се искорени мржња из навијачких кланова и навија за земљу! Вамостамос, Србијо, Москву видео - Бог те видео!
Atomski mrav Atomski mrav 15:45 02.11.2017

Re: Tim koji dobija se ne menja

Otkud ti to da sam negativan pa još i Srbijanac?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:39 02.11.2017

Re: Tim koji dobija se ne menja

Нешто сам у лету претрчао, па рек'о: " Нису ваљда и Викинзи Србини забедачили?!irvington irvington 14:41 02.11.2017

Милинковић-Савић, Иванић, Живковић...

Будимо реални, Муслин ни по чему није ни заслужио да буде селектор Србије. Наравно, то исто важи и за Кокезу, који је на срамоту наше државе, постављен на, ни мање, ни више, место председника Савеза

Него да се вратимо на саму екипу. Квалификације смо одиграли траљаво, једино што смо овај пут имали мало више среће него у пар претходних такмичења. Почело је малтретирањем у Тбилисију, завршило се мучењем без игре у Београду против истог противника. Углавном, све наше утакмице биле су ружне и тешке за гледање. Резултат су направили Тадић и Митровић својим мајсторијама и изнад свега, блесави Стојке, са својим невероватним одбранама. Можемо да кажемо и да нам се овај пут вратило за силне малере које смо имали у неким претходним квалификацијама

И сад, долазимо до теме везане за играче. Муслин прозива Кежмана како наводно врши притисак на њега, иако не постоји ниједан фудбалски разлог зашто није позивао малог Сергеја у репрезентацију. Систем игре који спомиње нема никакве везе са тим, пошто Милинковић-Савић не игра на истој позицији као Тадић. И ту се Муслин по обичају прави блесав, као када прича о “менаџерима”. Уосталом, њега је увек пратила та прича око петљања са менаџерима још из времена када је био тренер Звезде, а и касније, док је муљао по Украјини. У његовој (по успесима) сиромашној каријери то муљање са играчима и менаџерима дође као нешто по чему је најпознатији. Неко је изнад већ лепо написао да је Муслин маскота “батађоризма” и то је најбољи опис његових квалитета и онога што представља у фудбалу.

Такође, осврнуо бих се и “губитак” Мирка Иванића. Који је то идиот (Муслин, Кокеза, неко трећи?) одлучио да тај мали није потребан нашој репрезентацији, већ је прослеђен Црној Гори? Када сам недавно видео да је дебитовао за репрезентацију Црне Горе, био сам запрепашћен. Мирко Иванић је одличан офанзивни везни и игра на позицији која је углавном дефицитарна (у крајњем случају ваљало би и да Тадић има квалитетну замену) у нашем фудбалу. Шта се догодило са њим и због чега је, за сва времена, одстрањен из српске репрезентације, можемо само да нагађамо. Моја је претпоставка да све почиње у време када је требао да напусти Војводину и када се у његов трансфер умешао мање-више врх државе. Пошто није удовољио жељама властеле, већ је одлучио да до великих европских клубова стигне преко Бате Борисова, уместо вођине жеље (и његове клике) да то уради преко његовог вољеног клуба, стигла га је казна.

Мало другачије прошао је Андрија Живковић. Најбољи фудбалер Светског првенства за младе на којем је наша репрезентација освојила титулу и који је целе те јесени играо у врхунској форми, чак и доминирао у Лиги Европе, одбио је да са паразитима из СНС, који су преотели клуб из канџи СПС, потпише нови уговор и практично им поклони три милиона евра. Наиме, банда из СПС предвођена Ђурићем годину дана раније продала је његов уговор Фаљију Рамаданију за исти новац. Кеш су наравно разделили између себе, не хајући за потребе клуба. Пошто је мали Жиле и после СП за младе наставио са одличним играма, новопридошлој управи коју је поставио директно Вучић, никако није ишло у главу, како то да они ништа не зараде на његовом трансферу. И кренуо је рат. На њихову несрећу, Андријин отац Јовица је озбиљна дилеја и нису успели да га уплаше, али је каријера његовог детета озбиљно доведена у питање.

Већ средином децембра (2015.), најталентованији српски фудбалер избачен је из првог тима и пребачен да по казни тренира са кадетима Партизана. Отац и менаџер су активирали предуговор са Бенфиком, али је мали Жиле изгубио седам месеци од каријере. Нажалост, сво то иживљавање над младим играчем допринело је, да Живковић још увек није пронашао себе у иностранству (сада је у лисабонском Спортингу). На радост љубитеља фудбала прошлог месеца је бриљирао у дресу младе репрезентације, чиме је наговестио свој фудбалски повратак.

Попут њега, сличне су приче и са његовим вршњацима, такође великим талентима, Данилом Пантићем и Немањом Радоњићем (обојицу је СПС продао као децу менаџерима, а ови са њима радили даље шта су хтели), који су се вратили у наш фудбал и сада покушавају да “пробуде” своје каријере. Биће занимљиво пратити њихов развој, поготово треба обратити пажњу на малог Радоњића који је још као кадет Партизана био проглашаван за чудо од талента. За њега је својевремено, док су сва тројица били најталентованији кадети Партизана (Живковић, Пантић, Радоњић), Пантићев отац рекао, да тешка срца мора да призна, како је мали Радоњић најталентованији у генерацији, пошто попут Деје Савићевића има урођен неки чудесан и вансеријски таленат. То дете (Радоњић) је брже боље, незрео и неук, прослеђен у Рому, где је годинама таворио и пропадао. Прошле зиме се вратио у наш фудбал. Прво у Чукарички, а од лета и у Звезду, где ове јесени игра сасвим солидно.

Надајмо се да ће Милнковић-Савић, Живковић и Радоњић (ако задржи фокус на фудбалу ) пронаћи своје место међу путницима на СП. Уосталом, на њима и још неколицини играча, који су играли у овим квалификацијама (Митровић, Тадић, Настасић, Костић...), треба да почива игре репрезентације у будућности.


Atomski mrav Atomski mrav 15:49 02.11.2017

Re: Милинковић-Савић, Иванић, Живковић...

Kad je to Živković prešao u Sporting?
tasadebeli tasadebeli 08:40 03.11.2017

Re: Милинковић-Савић, Иванић, Живковић...

irvington

маскота “батађоризма”Ја то одавно називам "миљанизам". Старије је то много од Бата Ђоре у југословенском/српском фудбалу. Бата Ђора је само изданак те "старе школе" паразита...


продала је његов уговор Фаљију РамаданијуAbdilgafar Fali Ramadani-Progonjeni Albanac ili prikriveni kriminalac? (ЛИНК)


LIAN SPORTS (ЛИНК)


Јебига... Прсти у кајмаку. Ко да издржи, а да прсте не оближе...
И Пини Захави такође.

Кажу да је газда Фаљи само Пинијев потрчко...


Pini – gospodar srpskog fudbala rođen na Ostrvu (ЛИНК)
Андрија Живковић... Попут њега, сличне су приче и са његовим вршњацима, такође великим талентима, Данилом Пантићем и Немањом Радоњићем


За Пантића не знам. Али за Радоњића...


поготово треба обратити пажњу на малог Радоњића који је још као кадет Партизана био проглашаван за чудо од талента. За њега је својевремено, док су сва тројица били најталентованији кадети Партизана (Живковић, Пантић, Радоњић), Пантићев отац рекао, да тешка срца мора да призна, како је мали Радоњић најталентованији у генерацији, пошто попут Деје Савићевића има урођен неки чудесан и вансеријски таленат. То дете (Радоњић) је брже боље, незрео и неук, прослеђен у Рому, где је годинама таворио и пропадао. Прошле зиме се вратио у наш фудбал. Прво у Чукарички, а од лета и у Звезду, где ове јесени игра сасвим солидно.Јесте, проглашаван за вундеркинда.

Па прво прослеђен "фудбалској академији Георгију Хаџија" (ма шта год то значило) у Румунији, па тек онда у Рому.

Рома га је давала на позајмицу "на каљење" неким нижеразредним клубовима.

Али већ тада је његова каријера била у питању.

И за то нису криви само менаџери него и сам клинац којем је лова ударила у главу, па се навукао на старлете и сплавуше...

Углавном, дошао је у Чуку из Роме када је Чука склопила тај уговор са Ромом о сарадњи. И дошао је дебео као свиња, са 20-30 кила вишка, и са покојом даском која му је фалила у глави.

Чука је имала стрпљења са њим, скидали му килограме, враћали даске у главу, пуштали га да игра по десетак минута иако то баш клубу и није било потребно и мало по мало вратила Радоњића у фудбал.

Таман када смо на њега рачунали за ову сезону као на једног од кључних играча, у игри се појављује и велики брат Терза и Звезда која га узима од Чуке јер јој је потребан за ове Звездине утакмице у Лиги Европе.

Па тако ти сада можеш да причаш о могућем повратку Радоњића на велику фудбалску сцену као некадашњег талента.

Али не треба занемарити ни улогу овог мог малог локалног клуба који је имао стрпљења и веровао у њега.
А читаву ову причу сам ти испричао да бих ти рекао да у таквим случајевима менаџери јесу иницијатори пропадања играча, али и клинци сами себе убијају као играче зато што се крећу у круговима тог полусвета од којег добијају неке светоназоре о себи и животу које их онда одведу тамо куда је био пошао и Радоњић. Па још када се тим клинцима накаче на грбачу мајка, отац, теча, стрина, тетка,... који би сви да живе од његовог фудбалског талента, онда се тај клинац од 17-18 који већ у том моменту носи још и ту одговорност за читаву фамилију, врло често потпуно избезуми.

Стварно мора да буде много јака личност која је васпитањем добила добар темељ (попут Нолета Ђоковића) да би се одупро томе.

Хоћу да кажем, ако га већ тај фудбалски полусвет вуче у провалију, не мора клинац и његова породица, алава на паре, још да доприносе томе.

Сетих се сада оног случаја Димитријевић из Звезде када је дечко од 18-19 година после једног тренинга пао у свлачионици и преминуо. Срце.

А причали ми тадашњи лекари Звезде из тих лекарских комисија да је дечко пре тога прошао пет комисија и да ниједна није дала сагласност да се он бави професионално фудбалом јер је имао урођену срчану ману. Али су Џаја (то је било још пре његовог хапшења) и Звезда ипак пристали НА ИНСИСТИРАЊЕ РОДИТЕЉА КЛИНЦА да Звезда потпише са њим професионални уговор.

Пази, кад подвучеш црту на читав случај, ти људи су убили рођено дете због пара.
Друже, гадан је то полусвет који се креће око тог фудбала.

Па још када се тај полусвет накачи на леђа ономе сиротињо и богу си тешка, онда добијамо стално нове случајеве Радоњића, Живковића, Пантића...

Сетих се сада и случаја Ћосић из Звезде за којег је мајка потписала уговор са менаџером (мислим да је у питању Ранко Стојић) о давању 500 евра месечно породици још откако је клинац имао 12-13 година... И тако везали клинца за менаџера.

Па када је клинац дошао до пунолетства и потписивања првог уговора, мајка схватила шта је урадила, па се судила са менаџером. Али било је лепо имати приход од 500 еврића месечно док је мали растао.

На крају је Ћосић, као велики таленат Звезде (играо је централног одбрамбеног), ипак отишао у Русију по жељама породице.

И више нико никада није ништа ни чуо за њега у српском фудбалу.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:58 03.11.2017

Re: Милинковић-Савић, Иванић, Живковић...

Пини Захави је сиса, не сме да уђе у јужни Тел Авив, па вршља по буранијама Трећег Свијета.
tasadebeli tasadebeli 09:59 03.11.2017

Re: Милинковић-Савић, Иванић, Живковић...

Srđan Fuchs
Пини Захави је сиса, не сме да уђе у јужни Тел Авив, па вршља по буранијама Трећег Свијета.


И по оној касаби Лондону!


tasadebeli tasadebeli 22:55 03.11.2017

Re: Милинковић-Савић, Иванић, Живковић...

Заборавих!


irvington

Такође, осврнуо бих се и “губитак” Мирка Иванића. Који је то идиот (Муслин, Кокеза, неко трећи?) одлучио да тај мали није потребан нашој репрезентацији, већ је прослеђен Црној Гори?И Жуле Стојковић на десном спољнем...
pape92 pape92 17:04 02.11.2017

Volare -o-o kantare o-o-o-o

Kroz par sati Arsenal - Zvezda, a vi tu o koječemu
marco_de.manccini marco_de.manccini 17:10 02.11.2017

Re: Volare -o-o kantare o-o-o-o

Је л' игра Савић?
pape92 pape92 18:13 02.11.2017

Re: Volare -o-o kantare o-o-o-o

Igra. Jes da nije onaj Savić, Dule bi nam dobro došao al nema tog gerovitala.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:59 03.11.2017

Re: Volare -o-o kantare o-o-o-o

Син. Погодио пречку Вујадин. Две пречке смо имали, и једно Мајсторство Жируа.

marco_de.manccini
Је л' игра Савић?

tasadebeli tasadebeli 10:01 03.11.2017

Re: Volare -o-o kantare o-o-o-o

Srđan Fuchs

Син. Погодио пречку Вујадин. Две пречке смо имали,


Рекох већ тамо код Џинкса...

Ех, уз мало среће... Па да буде мук и на Емирејтсима кад је већ био на Хајберију.

Али није сваки дан Бадњи дан.

И није сваки дар Краснодар.

Живот је плажа, Срки, немој ја да те томе учим...

Знаш ти то и сам од раније.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:05 03.11.2017

Re: Volare -o-o kantare o-o-o-o

pape92
Igra. Jes da nije onaj Savić, Dule bi nam dobro došao al nema tog gerovitala.


Добар је Вујке, не причај, млад ал' solid as a rock.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:10 03.11.2017

Re: Volare -o-o kantare o-o-o-o

tasadebeli


Живот је плажа, Срки, немој ја да те томе учим...

Знаш ти то и сам од раније.


Пушти, забављо се на плажи јуче, једва стиго на ајероплан.
blogov_kolac blogov_kolac 01:00 03.11.2017

putuj igumane, i ne brini za manastir

Koliko god da se licno osecam nekako prljavo sto cu makar u necemu biti na strani polusveta koji vodi nas fudbalski savez, a i zazirem da cu mozda morati da pojedem ovo sto cu napisati, jer preti ono cuveno zlatno pravilo nase negativne selekcije "uvek moze gore", moram da proglasim ovaj otkaz Muslinu kao potencijalno najbolju stvar koja je mogla da se desi nasoj fudbalskoj reprezentaciji posle plasmana na predstojece SP, a pre njegovog pocetka!

Drago mi je sto se nije pristalo na "katastrofa koja ceka da se dogodi" varijantu, gde bi se ponasali pred zagarantovani brodolom kao nekakve ovce pred klanje. Da li to znaci da ukoliko nadjemo adekvatno trenersko resenje za taj nivo takmicenja, i ukoliko u narednih pola godine uspemo dobro da integrisemo u tim naseg uz Matica trenutno (ubedljivo) najboljeg igraca koji jos nije ni debitovao za seniorski tim, da nam je zagarantovan uspesan prolaz kroz fazu po grupama? Apsolutno ne, ali makar imamo nekakve sanse!

Da je Muslin "izuzetak koji potvrdjuje pravilo" od nekih zlatnih sportskih pravila kao sto su "tim koji pobedjuje se ne menja" ili "ko je uspesno predvodio kvalifikacije treba da vodi i glavni turnir" cesto se navodi "jacina" nase grupe i luda sreca da takvu grupu izvucemo. Kod nas su iz prva tri sesira izvuceni Vels, Austrija i Irska, dok su recimo u jednoj drugoj grupi bili zajedno Francuska, Holandija i Svedska, dok u drugoj Spanija i Italija. U pitanju je UEFA debilizam svoje vrste sto je uopste dozvolila da tako nesto bude moguce, ali ja bih da ukazem i na jedan drugi detalj koji po meni jos vise umanjuje Muslinov uspeh. Naime, ako ignorisemo meceve sa nejakom Moldavijom, na ostalih 8 meceva cak u njih 6 protivnik je u nekom trenutku bio u vodstvu!? Na kraju smo izgubili samo jednu utakmicu, ali to je zato sto bi ekipa redovno pokazivala karakter, mnogim igracima je ovo bila zadnja sansa da zaigraju na najvecem reprezentativnom turniru, bilo je i srece u zavrsnicama nekih od tih meceva, ali cinjenica je da je ono sto je Muslin postavljao kao taktiku pred utakmicu takoreci redovno dovodilo do rezultatskog zaostatka (u cak 6 od 8 slucajeva), koji je potom nadoknadjivan improvizovanim "plan-B" varijantama.

I na kraju da ipak kazem i neku o Sergeju Milinkovicu Savicu, mladom igracu koji bi sledecih desetak godina morao biti jedan od stubova naseg nacionalnog tima. Posto nije igrao za nasu seniorsku reprezentaciju pretilo je da zaigra za Italiju ili Crnu Goru, sto bi bio nenadoknadivi gubitak za nasu reprezantaciju na duge staze.
Atomski mrav Atomski mrav 13:07 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Na kraju smo izgubili samo jednu utakmicu, ali to je zato sto bi ekipa redovno pokazivala karakter, mnogim igracima je ovo bila zadnja sansa da zaigraju na najvecem reprezentativnom turniru, bilo je i srece u zavrsnicama nekih od tih meceva, ali cinjenica je da je ono sto je Muslin postavljao kao taktiku pred utakmicu takoreci redovno dovodilo do rezultatskog zaostatka (u cak 6 od 8 slucajeva), koji je potom nadoknadjivan improvizovanim "plan-B" varijantama.


Znači, nama zapravo ni ne treba selektor - igrači će to sve sami da odrade? Pa majku mu, valjda je i taj Muslin pravio neke izmene tokom tih utakmica, menjao nešto u igri? I koliko smo to takmičarskih utakmica odigrali u kojima smo uspeli da preokrenemo rezultat u poslednjih osam godina (igrački gledno, reprezentacija nije u tom periodu bila ni lošija ni bolja nego sada)?
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:51 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Znači, nama zapravo ni ne treba selektor - igrači će to sve sami da odrade? Pa majku mu, valjda je i taj Muslin pravio neke izmene tokom tih utakmica, menjao nešto u igri? I koliko smo to takmičarskih utakmica odigrali u kojima smo uspeli da preokrenemo rezultat u poslednjih osam godina (igrački gledno, reprezentacija nije u tom periodu bila ni lošija ni bolja nego sada)?


ovo sam i sam pomislio. Na primer, da mu se Muslin dopada, ta poslednja rečenica bi zvučala; sjajne izmene i odlična promena taktike.
Atomski mrav Atomski mrav 15:02 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Bez veze mi je i to što se svi bune zbog stila i sistema igre, kao da nisu znali kakav stil i sistem igre forsira Muslin pa su odjednom konsternirani... e pa taj stil i sistem igre (senjor Talični, mi ne pevamo lepo ali zato pevamo glasno) je ipak doneo rezultat, ne može biti da nas je toliko sralo da dobijemo 6 od 8 utakmica zahvaljujući sreći ili zato što je igračima došlo iz dupeta u glavu pa su naprasno prestali da se razvlače po terenu i počeli da igraju fudbal (kako se to nije dešavalo kod prethodnih selektora u poslednjih 8 godina?)...
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:16 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Da, mene sad zanima (hipotetićki:) ; ako je Muslin oteran zato što nam je tim loš i sa njim FSS ne vidi da može da ostvari dobar rezultat na prvenstvu - ko i kakvu onda snosi odgovornost ako reprezentacija zaista ništa i ne napravi na SP? Ne može samo selektor u takvoj situaciji onda da snosi punu odgovornost, ko god da bude selektor tima u Rusiji, zar ne? I sada osoba koja dolazi na mesto selektora ima imperativ dobrog rezultata na prvenstvu, jer dovedena je zbog toga što mora da ima dobar rezultat i lepršavu igru. Za takvu osobu samo učešće je neuspeh, jer učešće nije ni izborio. U takvoj situaciji i za FSS ova smena bi trebala da predstavlja "biti ili ne biti" u Rusiji, jer ovaj potez u društvu gde postoji bilo kakav etički kriterijum u suštini jeste "ili pukovnik ili pokojnik" (kako sam iskusno ostao u temi:)

;sad drugari, jedva čekam SP iz tih razloga. Da li eventualni uspeh može da opere Kokezu i da li eventualni neuspeh može da se sprovede kao isključivo selektorova krivica (ovo je zaista jedino etičko pitanje sutra)? U svakom slučaju, ovo društvo čeka još jedan poraz nakon tog prvenstva, a ovde smo ionako svi sadomazohisti. Uživajmo!
Atomski mrav Atomski mrav 17:34 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Čitam kako je Veljko Paunović ponovo kandidat za selektora seniorske reprezentacije... na osnovu toga što je bio u Londonu da gleda utakmicu Arsenal - Crvena zvezda i što će posle toga boraviti u Beogradu... dakle, ko god se od trenera pojavi u Srbiji, automatski je kandidat za selektora. Pomalo mi to liči na scenu kada Nikola Kojo postavlja seoskog popa za trenera seoske fudbalske ekipe u "Vratiće se rode".

Veljko Punović bi zaista mogao da podmladi reprezentaciju samo što je njega trebalo angažovati nakon osvajanja titule sa mladom reprezentacijom...
blogov_kolac blogov_kolac 19:00 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Atomski mrav
Na kraju smo izgubili samo jednu utakmicu, ali to je zato sto bi ekipa redovno pokazivala karakter, mnogim igracima je ovo bila zadnja sansa da zaigraju na najvecem reprezentativnom turniru, bilo je i srece u zavrsnicama nekih od tih meceva, ali cinjenica je da je ono sto je Muslin postavljao kao taktiku pred utakmicu takoreci redovno dovodilo do rezultatskog zaostatka (u cak 6 od 8 slucajeva), koji je potom nadoknadjivan improvizovanim "plan-B" varijantama.


Znači, nama zapravo ni ne treba selektor - igrači će to sve sami da odrade? Pa majku mu, valjda je i taj Muslin pravio neke izmene tokom tih utakmica, menjao nešto u igri? I koliko smo to takmičarskih utakmica odigrali u kojima smo uspeli da preokrenemo rezultat u poslednjih osam godina (igrački gledno, reprezentacija nije u tom periodu bila ni lošija ni bolja nego sada)?
Mislim da uopste nisi shvatio sustinu moje opaske. Naravno da je to sjajna stvar kada ekipa izjednaci ili cak preokrene rezultatski zaostatak. Ali kada u najslabijoj grupi kvalifikacija protivnici vode u cak 6 od 8 utakmica (moldavske utakmice ne racunam) onda je to pre svega hronicni problem sa startnom postavkom igre, pa tek onda sve ostalo. A zna se ko je bio zasluzan za sve te dekadentne postavke igre sa kojima smo pocinjali ama bas sve meceve. Ako bi nam pod Muslinom bilo zagarantovano da mu se startna postavka raspadne, znas li koliko puta bi mogli da izjednacimo, ili cak preokrenemo, protiv "pravih" reprezentacija kakve igraju na SP? U celoj nasoj grupi osim nas SP je u ovom veku videla samo Austrija, i to jos 2002...

Pod Ilijom Petkovicem SRJ je u kvalifikacijama za SP bila ispred jedne Spanije, Belgije i Bosne, a u celim kvalifikacijama je primila samo jedan gol. Ali i tada je bilo upozorenja da je to ekipa koja tipski igra na 0:0 rezultat (npr na Marakani smo igrali 0:0 sa ESP i BEL, i 1:0 sa BiH) i ne ume da odigra otvoren mec na pobedu. Na samom prvenstvu smo prvu utakmicu igrali sa Holandijom, i nije nam prosao 0:0 scenario jer smo primili gol i izgubili. U sledecoj smo zato morali da igramo otvoren takmicarski mec, sto ta ekipa nije umela ni protiv slabih ekipa, a kamoli protiv Argentine, i popili katastrofalan poraz od 6:0... Tvrdim, Muslinove prevazidjene startne postavke igre koje protivnicima maltene garantuju vodstvo, i odricanje od usluga jednog od dvojice ubedljivo najboljih igraca (a Matic i Milinkovic na trzistu vrede vise od svih ostalih nasih reprezentativaca zajedno, koji god da upadnu u prvih 22!), su po nas nastup u Rusiji predstavljali "katastrofu koja ceka da se dogodi". Pa zamislite samo neke druge reprezentacije koje se izrazito oslanjaju na DVE glavne zvezde, kao npr Urugvaj na Suareza i Kavanija, ili Cile sa Aleksis Sancesom i Vidalom, da se odreknu jednog od njih dvojice iz nekih nemustih razloga razumljivih samo njihovom selektoru i ama bas nikome drugome na celom svetu.

Ponavljam, ni sa Milinkovicem u timu, i mnogo boljim trenerom na klupi, opet nemamo nikakve garancije da prolazimo fazu po grupama u Rusiji, jer je konkurencija ogromna, a mi verovatno na zreb idemo iz najslabijeg cetvrtog sesira... ali bar imamo nekakve sanse!
Atomski mrav
Veljko Punović bi zaista mogao da podmladi reprezentaciju samo što je njega trebalo angažovati nakon osvajanja titule sa mladom reprezentacijom...
Svako bi mogao da podmladi reprezentaciju, time sto bi pozvao mlade igrace, ali to nije svrha reprezentacije, iako je dugo bila, jer iza plemenite price o stvaranju i sazrevanju mladih talenata, krilo se vestacko nabijanje cene mladim igracima i njihova prodaja, a na koje bi se potom zaboravljalo kada dostignu igracku zrelost, i svojim kvalitetima vise zasluzuju to mesto - ali tada je trebalo probiti i prodati neke nove klince. Kada se kvalifikujes na SP imperativ je sto bolji rezultat, i meni je Paunovic vise dobar izbor od toga sto dokazano dobro saradjuje sa mladima, to sto se pokazao i kao neko ko itekako zna da igra na rezultat (podsecam da je na Novom Zelandu skoro sve nokaut utakmice dobijao na produzetke ili penale, pa na kraju uzeo zlato).
omega68 omega68 21:58 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Nerado, moram priznati, ali moram da se složim sa glogovim kocem
tasadebeli tasadebeli 23:01 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

blogov_kolac

Kada se kvalifikujes na SP imperativ je sto bolji rezultat, i meni je Paunovic vise dobar izbor od toga sto dokazano dobro saradjuje sa mladima, to sto se pokazao i kao neko ko itekako zna da igra na rezultat (podsecam da je na Novom Zelandu skoro sve nokaut utakmice dobijao na produzetke ili penale, pa na kraju uzeo zlato).То и ја мислим.

Само не верујем да Пауновић уопште жели да седне на ту клупу...

Просинечки: Нећу на клупу Србије, доста ми је Балкана!


Као што рекох, к'о у мојој школи... Нико неће да буде директор...
Atomski mrav Atomski mrav 23:06 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Само не верујем да Пауновић уопште жели да седне на ту клупу...


Nadam se da neće, inače ću se grdno razočarati njega kao čoveka i kao komunistu!
tasadebeli tasadebeli 23:25 03.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Atomski mrav
Само не верујем да Пауновић уопште жели да седне на ту клупу...


Nadam se da neće, inače ću se grdno razočarati njega kao čoveka i kao komunistu!


stefan.hauzer stefan.hauzer 12:33 04.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Ali kada u najslabijoj grupi kvalifikacija protivnici vode u cak 6 od 8 utakmica (moldavske utakmice ne racunam) onda je to pre svega hronicni problem sa startnom postavkom igre, pa tek onda sve ostalo. A zna se ko je bio zasluzan za sve te dekadentne postavke igre sa kojima smo pocinjali ama bas sve meceve. Ako bi nam pod Muslinom bilo zagarantovano da mu se startna postavka raspadne, znas li koliko puta bi mogli da izjednacimo, ili cak preokrenemo, protiv "pravih" reprezentacija kakve igraju na SP? U celoj nasoj grupi osim nas SP je u ovom veku videla samo Austrija, i to jos 2002...


Čemu ovo nipodaštavanje uspeha? I što mrzim kada neko tera strukturu na svoju vodenicu, obavezno zaboravljajući činjenice koje ne potvrđuju njegov stav. Nemačka je u svojoj grupi imala sve pobede uz gol razliku 43:4; da li je takva grupa onda jaka ili isuviše slaba za kvalitet koju nemačka ekipa poseduje? I Austrija i Irska i Vels su ekipe koje su učestvovale na prethodnom EP (Vels polufinale, Irska prošla grupu, Austrija nije) i mi sigurno nismo u odnosu na njih, kao Nemačka u odnosu na svoju grupu. Dakle, trebalo je pobediti i preokrenuti, jer si nominalno slabiji, jer nisi učestvovao na EP/ kvalitet su uglavnom upoređuje u odnosu na prethodno takmičenje, zar ne? Ili se kvalitet upoređuje na osnovu istorijata nekih ekipa? Uostalom, mi smo prošli ciklus razbili Vels, a sada nismo bili u stanju ni da ga pobedimo i to je naša realnost. Zanimljiva i činjenica da je Vels na svakoj utakmici vodio u ovim kvalifikacijama, osim na poslednjoj protiv Irske.

Šta onda reći o grupi u kojoj su Farska Ostrva bila ispred Letonije i Andore? Kakav je kvalitet grupe kada ima ta tri tima u njoj + Mađarska; Portugal bukvalno ima samo jednog protivnika protiv kojeg treba da igra fudbal i to Švajcarske? Mi smo morali da igramo fudbal sa svima i zanimljivo da je na poslednje četiri utakmice kao trener, Muslin u svakoj imao prvi vođstvo: Moldavija, Irska, Austrija, Gruzija. Imam osećaj da ti se struktura ruši kao kula od karata.

(tabela:
Portugal
Švajcarska
Mađarska
Farska Ostrva
Letonija
Andora)

Da ne bude zabune, i ja smatram da je Muslin ziheraški trener, ali isto tako mislim i da je izvukao od prosečnog tima i više nego što može. Nije mi jasno što se mi sad pretvaramo kao da je klupa reprezentacije Srbije bila mesto na koje je Muslin došao zbog toga što je najpoželjnije rešenje, a ne jedino realno i moguće. S obzirom da čitavu ekipu bije glas da je skupina splavara, što ujedno i potvrđuje nedostatak optimizma i podrške kroz cele kvalifikacije, tim koji je bez domaćeg terena izvukao ozbiljan rezultat u grupi podjednakog kavliteta timova je ozbiljan uspeh. I daleko da je to najslabija grupa, možda najmanje atraktivna, ali samo površan čovek može izjednačiti ta dva.

Edit: ja se slažem sa tobom, ali ne i sa načinom na koji si to predstavio. Ono ne smeta mi ideja, smeta mi manir :)))))
blogov_kolac blogov_kolac 16:52 04.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

stefan.hauzer
...mi sigurno nismo u odnosu na njih, kao Nemačka u odnosu na svoju grupu...
Ti si ovde potpuno izvrnuo perspektivu, i onda naravno da iz toga izvlacis pogresne rezone i zakljucke...

Ne mozemo mi da rangiramo ostatak svoje grupe kao da smo mi birani iz prvog sesira, pa ni iz drugog. Nama je po propozicijama bilo sudjeno da nam na zrebu u grupu dodje po jedna ekipa iz prvog i jedna iz drugog sesira, i zar sada treba da dokazujem koliko smo ludu srecu imali da nam iz prvog sesira uleti bas Vels, a ne neka Namacka ili Spanija, a iz drugog sesira da dobijemo Austriju, umesto npr Francusku ili Italiju? Ima to zasto mali Vels, koji je i pre Bejla imao biser poput Gigsa, ali uvek kuburio sa fondom igraca, nije video svetsko prvenstvo jos od 1962, a i Austrija sigurno s razlogom i dalje ceka svoj prvi nastup u ovom veku. Naterao si me sada da proveravam da li se u istoriji evropskih kvalifikacija za svetsko prvenstvo uopste ikada dogodio ovakav slucaj da nijedna od ekipa izvucenih iz prva dva sesira ne zavrsi makar na drugom mestu koje vodi u baraz. Ovaj format kvalifikacija sa 9 grupa UEFA je uvela sredinom 90'ih kada se broj evropskih zemalja uvecao posle raspada SSSR i bivse Jugoslavije, i u 6 kvalifikacionih ciklusa za SP od tada, samo se jos jednom desilo da oba nosioca grupe ne zavrse u TOP2 u svojoj grupi (a pricamo o uzorku od 6x9=54 kvalifikacionih grupa), i ovo sto smo u nasoj grupi izveli mi i Irci, jednom su uradili Slovaci i Slovenci kada su bili ispred nosilaca iz prva dva sesira za te kvalifikacije Poljaka i Ceha.

Da li shvatas da u te dve grupe koje si ti naveo, da smo u njih bili izvuceni prilikom zreba, mi tu ne bi bili umesto prvoplasiranih ekipa u njima (svetski prvak Nemacka ili evropski prvak Portugal), nego umesto onih koji su bili u istom sesiru kao i mi (Severna Irska ili Madjarska). Razmisli jos jednom da li su primeri grupa koje si naveo dokaz da nije istina da smo imali nevidjenu srecu sa zrebom, jer ovako bi one izgledale da smo bili u njima:

GER CZE SRB NOR AZE SAN
POR SUI SRB FAR LAT AND
-----------------------------------------------
WAL AUT SRB IRL GEO MOL

A i da se ne lazemo, osim sto nam se posrecila takva kombinacija Vels-Austrija u grupi, ne moze se reci ni da smo ih nesto narocito nadigrali, bar kada je rec o direktnim duelima. Protiv Velsa smo u oba meca spasavali zivu glavu tako sto smo izvlacili po bod u samom finisu obe utakmice, dok smo protiv Austrije u Becu izgubili iako je na tribinama bilo vise nasih nego njihovih navijaca, a oni igrali bez pola prvog tima posto su vac tada bili bez sansi za plasman.
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:29 04.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Ti si ovde potpuno izvrnuo perspektivu, i onda naravno da iz toga izvlacis pogresne rezone i zakljucke...


Ne, nego, kao i obično praviš strukturu koja ti odgovara. Rekao si najslabija grupa u kvalifikacijama. Ok, to što smo dobili ekipe iz prva dva šešira manje atraktivnog imena, ne znači i da su to slabe ekipe. Uostalom, pogledaj rezultate Velsa u poslednje četiri godine, to je legitiman nosilac, ali isto tako i ekipa sa kojom naš tim nema nikakav kompleks; što je sretna okolnost. Opet, kada kažeš najslabija grupa u kvalifikacijama, na osnovu čega to zaključuješ? Primer Nemačke je primer da iz njihove perspektive i ta grupa može delovati najslabija, kao što i naša može delovati najslabija iz naše perspektive; ako prihvatimo da su Vels i Austrija najslabiji nosioci, što isto nije nešto s čim bih se složio, ali jesu li Moldavija, Gruzija i Irska onda slabiji ili jači od ostalih ekipa iz njihovog šešira? Zašto se samo onda gleda Austrija i Vels, a ne ostali timovi? Zato i jesam dao primer grupe sa Portugalom, mislim, grupa u kojoj su Farska Ostrva bila ispred dva tima, jeste grupa u kojoj na startu imaš devet bodova i još Mađarska i Švajcarska, koja jeste ozbiljan tim, ali koji stagnira u tom drugom šeširu.

To što smo imali ekipe protiv kojih imamo dobar skor u bliskoj prošlosti jeste sretna okolnost, a ne i odlika kvaliteta grupe. Imali smo ujednačenu grupu u kojoj su odlučivale nijanse. Kada kažeš najslabija grupa u kvalifikacijama, to gledaš samo iz ugla dva nosioca, ne i iz kompletne grupe i zato i kažem da teraš strukturu na svoju vodenicu i da je to čisto nipodaštavanje uspeha. Isto tako, iz ugla Nemačke ili Belgije njihove grupe su bile amaterske, s obzirom na gol razliku i ne vidim da si rekao za njih da su prošli dalje jer su imali najgore ekipe iz ostalih šešira. Kriterijum koji si postavio ti je površan i nekompletan i prilično ti je lako ugroziti strukturu.

+ nisam i pričao o nadigravanju ekipa, nego da je Muslin trener čije znanje je bilo dovoljno da se prođe ova grupa, bez obzira na protivnika i bez obzira na to što je određene utakmice vraćao iz rezultatskog minusa i uopšte, da ti se on sviđa kao trener, verovatno bi i pohvalio način na koji se njegov tim vraća u utakmicu i preokreće i izmene koje je izvršio; on ubacuje Prijovića protiv Gruzije koji postiže gol. Dakle, nije mi teško da se ponovim, nipodaštavanje protivnika i uspeha, čemu?
blogov_kolac blogov_kolac 19:46 04.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

stefan.hauzer
Zašto se samo onda gleda Austrija i Vels, a ne ostali timovi?
Zato sto o temi pricam iz perspektive reprezentacije Srbije. Iz svake grupe direktno ide prvoplasirana ekipa, dok drugoplasirana ide u baraz. Sa stanovista ekipe iz treceg sesira poput nas, skoro iskljucivo je u pogledu sansi za plasman bitno koga smo izvukli iz prva dva sesira. Tek s obzirom na cinjenicu da smo izvukli bas dve selekcije koje su tamo zalutale, postalo je bitno i koga smo izvukli iz cetvrtog sesira, cak se tako i dogodilo da i mi i Irci na kraju budemo ispred oba nosilaca, i niko nije bio sokiran zbog toga, iako se, ponavljam, to desilo tek drugi put u istoriji kvalifikacija u Evropi u ovakvom formatu. Ti jacinu procenjujes na osnovu ujednacenosti, i tu smo mi igrali u mozda "najjacoj" grupi, a ja na osnovu sansi da se u grupi pobedi i izbori direktan plasman, ili da se makar bude drugi i izbori baraz. Pre zreba su kao premija iz prvog sesira smatrani timovi Rumunije i Velsa, a iz drugog sesira ekipe Slovacke, Islanda i Austrije, a apsolutni hepiend iz perspektive ucesnika iz treceg sesira bi bio da istovremeno izvuce i jednu i drugu "premiju", i nama se upravo tako nesto i dogodilo, iako su sanse za to bile oko 7%. Zato je ova nasa grupa bila (ubedljivo) najlaksa iz nase perspektive da se kvalifikujemo na prvenstvo, a u ove tvoje dve grupe koje navodis prvo mesto bi nam pored svetskih prvaka Nemaca ili evropskih Portugalaca bilo nemoguca misija i da imamo jos dva Milinkovic-Savica a Murinja na klupi. Dok bi za mesto u barazu imali dosta problema sa Cesima, Norvezanima i pogotovo Svajcarcima morali jako da se rvemo, i onda bi u barazu izvukli nekog od drugoplasiranih povlascenih nosioca (Italiju, Hrvatsku...).

Ja ne nipodastavam ovaj uspeh, samo ga vrednujem realnijim kriterijumima u konkretnim okolnostima u kojima je ostvaren, uz upitan precizan udeo zasluga Muslina za taj uspeh, posto se po mnogo cemu nasa reprezentacija plasirala vise uprkos njemu i fudbalskom savezu, nego zahvaljujuci njima.
Atomski mrav Atomski mrav 20:34 04.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Da ne bude zabune, i ja smatram da je Muslin ziheraški trener, ali isto tako mislim i da je izvukao od prosečnog tima i više nego što može. Nije mi jasno što se mi sad pretvaramo kao da je klupa reprezentacije Srbije bila mesto na koje je Muslin došao zbog toga što je najpoželjnije rešenje, a ne jedino realno i moguće. S obzirom da čitavu ekipu bije glas da je skupina splavara, što ujedno i potvrđuje nedostatak optimizma i podrške kroz cele kvalifikacije, tim koji je bez domaćeg terena izvukao ozbiljan rezultat u grupi podjednakog kavliteta timova je ozbiljan uspeh. I daleko da je to najslabija grupa, možda najmanje atraktivna, ali samo površan čovek može izjednačiti ta dva.stefan.hauzer stefan.hauzer 20:47 04.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Ti jacinu procenjujes na osnovu ujednacenosti, i tu smo mi igrali u mozda "najjacoj" grupi, a ja na osnovu sansi da se u grupi pobedi i izbori direktan plasman, ili da se makar bude drugi i izbori baraz.


Ja jačinu ne procenjujem, jer u pogledu gde je ova reprezentacija bila pre godinu dana, ovo je bila neprelazna grupa, kao i bilo koja druga. I ako smo imali sreće u prva dva šešira, u ostalim nismo. Grupu merim o svim utakmicama, a ova je ekipa morala da igra svaku utakmicu, nije bilo odmora, nego svaka utakmica je bila nov takmičarski meč "na biti i ne biti" i u takvoj grupi je prošla ekipa koja je najmanje oscilirala u formi. Ako su Austrija i Vels pobedivi, isto tako i za Gruziju i Moldaviju, kao i Irsku smo mi delovali pobedivi; to u drugim grupama nije bilo, sve su bile jasno izdeljenje i kao što rekoh, i dalje se posmatra uspeh isključivo kroz Vels i Austriju i to na osnovu njihovog imena, a ne to da Vels u poslednje četiri godine izgubio samo četiri takmičarske utakmice (kvalifikacije za Euro2016; EP ; i ove kvalifikacije) Irska pet, a Austrija je na primer u prethodnim kvalifikacijama za Euro u grupi sa Rusima, Šveđanima, Crnogorcima, Lihtenštajnom i Moldavijom imala 9 pobeda i 1 remi; bez poraza! Mislim, gde smo mi tu u odnosu na njih bili?

Uostalom tvoje reči:
Ali kada u najslabijoj grupi kvalifikacija protivnici vode u cak 6 od 8 utakmica (moldavske utakmice ne racunam) onda je to pre svega hronicni problem sa startnom postavkom igre, pa tek onda sve ostalo


ovo nije bila najslabija grupa u kvalifikacijama. Možda je za nas bila najidealnija da je prođemo, ali to ne određuje kvalitet grupe. I kao što sam rekao, postojale su grupe u kojima su timovi imali dratsičnu razliku u kvalitetu i ne kažem da bismo mi prošli te grupe, ali isto tako, ne tvrdim da smo igrali u najslabijoj grupi, jer očigledno je da u ostalim grupama već na pola kvalifikacija prestala bilo kakva borba za prolazak. U jakim grupama se to ne dešava. Makar svi bili slabi, to i dalje tu grupu ne čini najslabijom, nego najmanje atraktivnom za gledaoce.
Atomski mrav Atomski mrav 03:01 05.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

Zanimljiva i činjenica da je Vels na svakoj utakmici vodio u ovim kvalifikacijama, osim na poslednjoj protiv Irske.


Vrlo zanimljiva činjenica. Eto, oni su igrali u sistemu igre koji im je omogućio da povedu na svim utakmicama sem te poslednje, najvažnije... ali nisu uvek mogli ni umeli da sačuvaju to vođstvo. Epilog - ekipa koja je umela da se rezultatski "vrati" u utakmice prva u grupi, ekipa koja nije umela da sačuva prednost - prva ispod crte.
E sad, za Vels je svakako neuspeh to što se nisu plasirali na SP nakon što su na poslednjem EP stigli do polufinala ali sam pročitao da njihov Fudbalski savez želi da Kris Kolmen ostane na klupi. Naš Fudbalski savez menja selektora koji je ostvario plasman na SP. To što je Kolmen ostao na klupi Velsa po meni znači dve stvari: da naša kvalifikaciona grupa nije bila nimalo laka i da u Fudbalskom savezu Velsa pamte kakve su "uspehe" imali pre nego što je Kolmen preuzeo nacionalni tim (i neposredno nakon preuzimanja)... Ovi naši su ekspresno zaboravili kako je naš nacionalni tim pre dolaska Muslina na funkciju selektora izgledao kao grupa građana koja igra fudbal nedeljom ispred zgrade (zapravo, ekipe koje igraju mali fudbal ispred zgrade obično pokazuju više žara u igri nego što je bio slučaj sa našom reprezentacijom doskora). Oni izgleda misle kako su oni (rukovodstvo FSS) najzaslužniji za plasman reprezentacije na SP tako da je bilo svejedno ko je sedeo na klupi... pa kad je svejedno, daj da smenimo dosadnog i tvrdoglavog Muslina i postavimo nekog ko će da podmladi reprezentaciju i podari nam lepršavu ofanzivnu igru... a uspeh je zagarantovan ako sledimo njihovu "viziju".

Nego, da malo skrenem sa teme ali da ostanem u domenu fudbala - trener Zemuna je car: nakon što je Zemun igrao sa Zvezdom i Partizanom u dva uzastopna kola i izgubio obe utakmice, on je izjavio (u šali naravno) da je time Zemun izgubio sve šanse da osvoji titulu.
svarog svarog 16:26 05.11.2017

Re: putuj igumane, i ne brini za manastir

au bre ljudi sta je vama, predsednik FSS je Kokeza. Kakve taktike, kakav fudbal. Cilj je kratkorocna maksimizacija sopstvenog profita. sve ostalo je usputno
eloy eloy 09:39 03.11.2017

Muslinu nema ko da piše


Nema ko ni da pjeva.

Nekad se pjevalo !


tasadebeli tasadebeli 09:57 03.11.2017

Re: Muslinu nema ko da piše

eloy

Nema ko ni da pjeva.

Nekad se pjevalo !

Тако је, друже!!!

Мени раније, када седим у ВИП ложи Чуке горе на Брду Падај сило и неправдо вазда свирало као мелодија из мобилног када ме неко позове.

Па се онда све те терзе, љајићи, рамаданији, бамбалићи и остали окрећу према мени и гледају ме питајући се:"Ко је сад овај? Не знам га?"
Али променио сам мелодију. Прво да не бих настрадао. Мрачан је Кошутњак после неке ноћне текме. Као црна рупа.

А друго,ова мелодија је ипак сада модернија. (ЛИНК)


EDIT: Сада када ми то "зазвони" у ложи Чуке, они поменути љигавци не смеју ни да ме погледају.
П.С. - Урбани, ти ли си?
Jukie Jukie 10:39 03.11.2017

direktori

Ja sam nekako bio u uverenju da je ta tvoja škola jedno baš fino mesto gde se problemi rešavaju
tasadebeli tasadebeli 11:23 03.11.2017

Re: direktori

Jukie
Ja sam nekako bio u uverenju da je ta tvoja škola jedno baš fino mesto gde se problemi rešavajuПа и јесте.

Само што она таква каква је није ван система, неко пусто острво.

А и ти си сигурно уочио и сам колико је свака школа микрослика друштва у којем та школа функционише.

Тако да су то две кључне речи: систем и друштво.

И када говоримо о мојој школи и када говоримо о српској фудбалској репрезентацији.


П.С. - Сада ћеш, Јуки, да ме натераш да се свима извињавам, попут оног Ника Хорнбија који је писао Стадионску грозницу, на овим натегнутим фудбалским метафорама о друштву у којем живимо.

(Иначе, Хорнби је навијач Арсенала... Добро би нам дошао данас, после синоћне утакмице, овде као коментатор на овом посту. )
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:29 03.11.2017

Re: direktori

Стадионску грозницу

sećam se da sam se svađala oko te knjige sa vatrenim navijačem mančester sitija, u vreme kada je siti bio na vrhu druge lige.
tasadebeli tasadebeli 22:18 03.11.2017

Re: direktori

BebaOdLonchara
Стадионску грозницу

sećam se da sam se svađala oko te knjige sa vatrenim navijačem mančester sitija, u vreme kada je siti bio na vrhu druge lige.
Шарски ми је опростио моју страст, мој порок љубави према фудбалу.

Сад могу опуштено ово овде да окачим.


Nedelja, 14. jula 1991.

To je tu sve vreme, i traži način da izađe.

Budim se oko deset, sipam dve šolje čaja, odnosim ih u spavaću
sobu, stavim ih po jednu sa svake strane kreveta. Oboje zamišljeno
srkućemo; tako rano posle buđenja vladaju duge, snovima ispunjene
pauze između običnih primedbi – o kiši napolju, o protekloj
večeri, o pušenju u spavaćoj sobi iako sam pristao da to ne radim.
Ona me pita šta ću raditi ove sedmice, a ja razmišljam: (1) Treba da
se sretnem sa Metjuom u sredu. (2) Kod Metjua je još uvek moja
video-traka „Šampioni“. (3) (Sećajući se da Metju, samo nominalno
navijač Arsenala, nije bio na Hajberiju nekoliko godina, pa nije imao
mogućnosti da posmatra najnovije „regrute“ uživo) pitam se šta misli
o Andersu Limparu.

I u tri kratke etape, za petnaest, dvadeset minuta buđenja, ponovo
sam na svome. Vidim Limpara kako trči prema Gilespiju, zanosi
se na desno, pada: PENAL! DIKSON POGAĐA! 2:0! ... Mersonov
udarac petom i Smitov direktan udarac u ugao u istoj utakmici...
Mersonovo lako guranje pored Grobelara gore na Anfildu...
Dejvisov dribling i udarac protiv Vile... (A ovo sada je, seti se, julsko
jutro, pauza od mesec dana, kada nema nikakvih klupskih fudbalskih
utakmica.) Ponekad, kad dopustim da me to sanjivo stanje

potpuno obuzme, putujem i vraćam se, preko Anfilda ’89, Vemblija
’87, Stamford bridža ’78, ceo moj život sa fudbalom proleti
mi ispred očiju.

„O čemu razmišljaš?“ pita ona.

U tom trenutku lažem. Nisam uopšte mislio o Martinu Ejmisu,
ni Žeraru Depardjeu, niti o laburistima. Ali opsednuti nemaju izbora;
oni moraju da lažu u ovakvim prilikama. Kada bismo govorili
istinu sve vreme, ne bismo bili sposobni da održimo odnose ni sa
jednom osobom iz realnog sveta. Bili bismo prepušteni da istrunemo
sa svojim programima Arsenala ili svojom zbirkom originalnih ploča
„Staksa“ sa plavom etiketom ili svojim španijelima kralja Čarlsa, a
naši dnevni snovi od po dva minuta postajali bi sve duži i duži i duži
dok ne bismo ostali bez posla i prestali da se kupamo, brijemo i jedemo,
i ležali bismo na podu u svojoj sopstvenoj prljavštini po ko zna
koji put video kasetu u nastojanju da napamet naučimo ceo komentar,
uključujući ekspertsku analizu Dejvida Plita u susretu one večeri 26.
maja 1989. (Da ne mislite da moram da proverim datum? Ha!)

Istina
je: alarmantno veliki deo prosečnog dana, ja sam moron.Ne želim da kažem da je razmišljanje o fudbalu samo po sebi
loš način upotrebe mašte. Dejvid Lejsi, glavni komentator za fudbal
u Gardijanu, lepo piše i očigledno je inteligentan čovek, i svakako
mora da posveti još više svog unutrašnjeg života toj igri nego
ja. Razlika između Lejsija i mene je u tom što ja retko mislim. Ja se
sećam, ja fantaziram. Pokušavam da vizualizujem svaki od golova
Alana Smita, prebrojavam terene Prve lige koje sam obišao; jednom
ili dvaput, kad nisam mogao da zaspim, pokušao sam da prebrojim
poimence sve igrače Arsenala koje sam ikada gledao. (Kada sam
bio klinac znao sam imena žena i devojaka Tima Koji Je Osvojio
Duplu Krunu; sada mogu samo da se setim da se verenica Čarlija
Džordža zvala Suzan Fardž, a žena Boba Vilsona Megs, ali je čak i
takvo polovično sećanje potpuno nepotrebno.)
Ništa od svega toga nije misao, u pravom smislu te reči.
Nema uopšte analize, ni samosvesti, niti mentalnog napora, jer
opsednutima uskraćena svaka vrsta uvida u sopstvene strasti.

Upravo to, na neki način, određuje opsednutog (i služi da objasni
zašto tako malo njih prepoznaju sebe kao takve. Jedan momak koji
je u prošloj sezoni išao da gleda rezervni tim Vimbldona protiv rezervnog
tima Lutona, sasvim sam, jednog ledenog januarskog popodneva
– ne zato da se pokaže kao pravi muškarac ili iz neke vrste
samoironične momačke drskosti, već zato što je bio istinski zainteresovan
– nedavno mi je uporno tvrdio da nipošto nije ekscentrik.)

Stadionska groznica je pokušaj da na neki način sagledam svoju
opsesiju. Zašto taj odnos, koji je počeo kao pritisak na jednog školskog
dečaka, traje gotovo četvrt veka, duže od ma kojeg drugog odnosa
koji sam uspostavio sopstvenom voljom? (Zaista mnogo volim
svoju porodicu, ali ona mi je na neki način nametnuta, a više nisam
u kontaktu sa bilo kojim od drugara s kojima sam se sprijateljio
pre svoje četrnaeste godine – osim sa jednim navijačem Arsenala
iz škole.) I zašto je ta sklonost uspela da preživi moja periodična
osećanja ravnodušnosti, tuge i stvarne mržnje?
Ova knjiga je takođe delom istraživanje nekih značenja koja fudbal
izgleda da ima za mnoge od nas. Postalo mi je sasvim jasno da
moja odanost odaje nešto o mom sopstvenom karakteru i ličnoj
istoriji, ali način na koji se u toj igri uživa izgleda da, nudi sve vrste
informacija o našem društvu i kulturi. (Imam prijatelje koji će to
smatrati pretencioznom besmislicom koja služi sama sebi, nekom
vrstom očajničkog opravdanja koje se može očekivati od čoveka
koji je veoma veliki deo svog slobodnog vremena proveo mizerno
se tresući na hladnoći. Oni su posebno protiv te ideje, jer ja pokazujem
tendenciju da precenjujem metaforičku vrednost fudbala, pa
ga stoga uvodim u razgovore gde on jednostavno ne pripada. Sada
prihvatam da fudbal nema nikakve veze sa Foklandskom krizom,
aferom oko Ruždija, ratom u Zalivu, rađanjem dece, ozonskim
omotačem, porezima, itd., itd., i želim da iskoristim ovu priliku
da se izvinim svima koji su morali da slušaju moje patetično nategnute
analogije.)

Najzad, Stadionska groznica govori o tome kako je biti navijač.
Pročitao sam mnoge knjige koje su napisali ljudi koji očigledno
vole fudbal, ali to je potpuno druga stvar; a pročitao sam i knjige
koje su napisali, da tako kažem, huligani, ali najmanje 95 odsto od
onih miliona koji gledaju utakmice svake godine nikad u životu
nije nikoga udarilo. Zato je ovo za nas ostale, i za bilo koga ko se
pitao kako je to biti ovakav. Iako su pojedinosti u ovoj knjizi vezane
isključivo za mene, nadam se da će se povezati sa svima koji
su se, usred radnog dana ili filma ili razgovora, zatekli kako sanjare
o voleju levom nogom u gornji desni ugao pre deset ili petnaest ili
dvadeset i pet godina.Тако да, драга моја Бебо


Istina je: alarmantno veliki deo prosečnog dana, ja sam moron.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:36 03.11.2017

Re: direktori

Тако да, драга моја Бебо

mene hvata fudbal s vremena na vreme. kad kažem fudbal, mislim premijer liga i neka prvenstva. najviše volim kad igraju nemci vs englezi, ne mogu da se odlučim da li bih vruće ili 'ladno. :)
eloy eloy 14:02 03.11.2017

Ni o Galenici nema ko da piše
POTPISAN UGOVOR ''Galenika'' prodata kompaniji ''Elius''

Kako su saopštili iz ministarstva privrede, kompanija Elius S.A.R.L. Luksemburg ponudila je 16 miliona evra za kupovinu za 93,72914 odsto ukupnog kapitala Galenike, piše u finansijskoj ponudi ovog ponuđača.tasadebeli tasadebeli 14:28 03.11.2017

Re: Ni o Galenici nema ko da piše

eloyPOTPISAN UGOVOR ''Galenika'' prodata kompaniji ''Elius''

Kako su saopštili iz ministarstva privrede, kompanija Elius S.A.R.L. Luksemburg ponudila je 16 miliona evra za kupovinu za 93,72914 odsto ukupnog kapitala Galenike, piše u finansijskoj ponudi ovog ponuđača.Ја не знам ништа о томе.

Сем из кратких вести.

Пиши ти.

Колико сам схватио, немаш ауторску.

Ја ћу да те угостим...
eloy eloy 14:42 03.11.2017

Re: Ni o Galenici nema ko da piše

Пиши ти.


Kome ?

U "Pošti Srbije" se iza kulisa dešava TOTALNI HAOS

Iako je na prvi pogled u „Pošti Srbije“ sve u najboljem redu, na sceni je jedan od najradikalnijih protesta u poslednjih deset godina, jer je većina usluga gotovo potpuno blokirana, saznaje „Blic”......


Vidiš, i da pišeš teško da će da stigne.

Ја ћу да те угостим...


Na slavu,rođendan ili godišnjicu braka vrlo rado. Ovde - hvala !
tasadebeli tasadebeli 22:12 03.11.2017

Re: Ni o Galenici nema ko da piše

eloy

Ја ћу да те угостим...Na slavu,rođendan ili godišnjicu braka vrlo rado. Ovde - hvala !


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:35 08.11.2017

jokara!

e, tasa hvala bogu da štancaš ove teme kao baba sirogojno čarape, pa da je još otvoreno!

jokara rekord karijere sinoć!

tasadebeli tasadebeli 22:31 08.11.2017

Re: jokara!

Srđan Fuchs
e, tasa hvala bogu da štancaš ove teme kao baba sirogojno čarape, pa da je još otvoreno!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana