Sport

Oktobarski Rolan Garos

NNN RSS / 04.10.2020. u 23:46
2. nedelja Gren Slema je ono što većina zahtevnijih ljubitelja tenisa čeka :)
roland-garros-2020-dia-3-djokovic-esta-super-entre-la-lluvia-y-la-controversia.jpg 
Osim neobičnog jesenjeg termina koji je uzrok ne baš idealnih vremenskih prilika, ima još neobičnih stvari koje učesnicima ne idu baš na ruku, naprotiv, a to je pre svih ono što je i uzrok ovih izmena - epidemija. Još pred sam početak turnira prvi diskvalifikovan učesnik je bio beogradski BH teniser Damir Džumur koji je diskvalifikovan jer je njegov trener imao pozitivan test, a već sutradan mu je test bio negativan, pa je verovatno da je u stvarnosti inicijalni test bio "lažno pozitivan", a čovek na pravdi Boga ostade bez turnira koji je možda trebalo da mu bude i vrhunac sezone! Druga, još zvučnija, žrtva je bio Fernando Verdasko, a opet se ponovilo slično, da je danima pre toga na turnirima bio negativan, a valjda i posle, ali je bilo kasno jer je već diskvalifikovan iz žreba! Inače to bi mu bilo 68. uzastopno pojavljivanje, dakle punih 17 godina nije propustio ni jedan GS i onda ga ovako odbace kao staru krpu. Đoković se pobunio u oba slučaja, kao i dobar deo teniske javnosti, pa je malo izmenjen protokol, da se u slučaju pozitivnog testa test ponovi, ne bi li se izbeglo da neko bude diskvalifikovan na osnovu nepozudanih rezultata, ali inicijalna šteta je već učinjena. Sve bi to možda imalo smisla da su i ostali uslovi odigravanja turnira bili ovako rigorozni, ali daleko je od toga. Recimo jedno od treniranja strogoće organizatora je bilo da svi igrači moraju da budu smešteni u istom hotelskom kompleksu, ništa privatna režija, kuće i sl. Dakle nešto kao "mehur" u Njujorku (gde inače čak nisu učesnicima zabranjivali i privatan smeštaj, ali je bio vrlo ograničen pristup), međutim ovde od početka imamo žalbe mnogih igrača, da ne postoje nikakva ograničenja kretanja, kako za izlazak, tako, što je neuporedivo opasnije, ni za ulazak, tj. u isti hotel u kome su igrači u očigledno izmišljenom mehuru, mogu da budu smešteni random civili!?! Ima još problema sa krovom, linijskim sudijama... ali bitno je da se ipak nekako gura dalje, prošla je prva nedelja i svi ostali problemi ipak ostaju u senci završnice Gren Slema turnira. 
U 4. kolu Đoković konačno ima nekog zvučnijeg protivnika - Hačanova (koji ga je do sada samo jednom pobedio i to baš u Parizu, ali na Mastersu u Bersiju). Ukoliko Novak pobedi, u četvrtfinalu bi protivnik mogao da mu bude jedini koji ga je "pobedio" ove godine - Karenjo Busta. Što se druge polovine žreba tiče tamo su glavni favoriti uglavnom dobro gurali, tako da u četvrtfinalu imamo konačno neki blokbaster, bar na papiru: Tim - Švarcman. Drugo četvrtfinale je Nadal - Siner. Nadal je do sada sve protivnike ugazio, bez obzira što sve vreme ide priča kako mu "ne odgovaraju uslovi". Siner je izbacio Zvereva, eto konačno imamo nekog mladog igrača u zveršnici. Ipak možda najjači utisak od mladih igrača je ostavio Francuz Gaston koji je u 5 setova izbacio Vavrinku, a onda pružio sjajan otpor Timu i ispao tek posle 5 setova. U ženskoj konkuranciji je najprijatnije iznenađenje poljska tinejdžerka Iga Svjatek koja eliminisala Simonu Halep i to vrlo ubedljivo.
 
Od ostalih sportova, u fudbalu se nastavljaju nacionalna prvenstva i kreću evrokupovi i reprezentacije, u košarci počela ABA liga, evrokupovi, Lejkersi vode u finalu NBA, NFL se nastavlja, ali pojavila se korona tamo u nekim ekipama, a po svoj prilici i u nekim evroligaškim ekipama, pa se nadajmo da će ova normalnost koja je nekako uspostavljena uspeti da se održi. 
 
(opširnije u komentarima) 



Komentari (145)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 03:32 05.10.2020

Sve to možda ima smisla

tjst, mnoštvom neobičnih stvari

хаотична баш су спортска догађања
све се одвија .......на живчаној бази,
нелако је актерима да'с у то уклопе
ал' избора јок им Covid ...је на снази
NNN NNN 15:27 05.10.2020

Re: Sve to možda ima smisla

Noćna straža uvek budna,
hvala gosn Чер!
loader loader 09:13 05.10.2020

Novak, Nadal, Tim

Biće zanimljivo. Novak je blagi favorit za osvajanje RG, a jedan od ostale dvojice će najverovatnije igrati s njim u finalu; veće šanse su Nadalove. No, Nadal će za Novaka, ako sve bude po planu, biti manje težak protivnik od Tima.

Ono što je veoma zanimljivo jeste pojava nekolicine novih, mladih igrača. Pa i sasvim nisko plasiranih. Jedan je sinoć umalo pobedio Tima: Ugo Gaston je priredio veliki užitak ljubiteljima tenisa, duhovitom igrom i gomilom uspešnih drap-šotova. Utisak mi je da se iznervirani, a i zamoreni Tim servisima relativno lako nije izborio za prvi gem petog seta lako mogao svuljati u potpuni daun. I momak koji je Počistio Zvereva, Janik Siner, odličan je. I više od toga. Ako bude i dalje onako igrao... biće problema za favorite. A Švarcman je stari znanac, omalen, ali brz, oštar, bez straha od favorita.
NNN NNN 15:31 05.10.2020

Re: Novak, Nadal, Tim

Uhvatio sam 5. set i klinac stvarno ima inspiraciju.
Doduše prestao je da bude tinejdžer dan pred početak ovogodišnjeg RG.
Dobio je i ovacije malobrojne publike.
ivana23 ivana23 10:14 05.10.2020

***


"NE MOGU DA DIŠEM, IMAM TEMPERATURU 38" Novi skandal na Rolan Garosu! Zverev igrao sa KORONA SMPTOMIMA, otkrio to TEK posle šokantne eliminacije!

link

loader loader 10:37 05.10.2020

Re: ***

Novak bi zbog toga već bio uhapšen od strane britanske službe. A o doživotnim suspenzijama da i ne govorimo (mislim, ne suspenzija samo za njega, već i za njegova naredna četiri kolena ukoliko budu igrali tenis).

NNN NNN 15:36 05.10.2020

Re: ***

Zverev je imao simptome korone još na samom početku godine, jer je za Božićne praznike bio po dalekom istoku, pa kada je stigao u Australiju je imao nekoliko dana visoku temperaturu i kaže da je kašljao kao nikada u životu, ali tada epidemija nije bila aktuelna.
A prebacivali su mu da se i posle egzibicionog turnira u Beogradu nije ponašao u skladu sa preporukama, bilo bi bezveze sada da ga stigne (ponovo?).
NNN NNN 15:46 05.10.2020

NBA

Majami smanjio na 2:1 najviše zahvaljujući fenomanenalnom Džimiju Batleru (40 + 11 + 13) i tobez Adebaja i Dragića!!!
A pretilo je da bude očajno finale, nadajmo se da Majami neće ovde da stane.
niccolo niccolo 15:51 05.10.2020

Re: NBA

Biće 4:1, cenim...

Nego, nisam hteo o tome, dobar meč*, što bi se reklo pravi prvenstveni.


* NĐ - Hačanov
NNN NNN 16:31 05.10.2020

Re: NBA

dobar meč

Prvi set je bio odličan, iznad očekivanja.
NNN NNN 16:38 05.10.2020

Re: NBA

Biće 4:1, cenim...
To bi bilo baš bezveze zbog same košarke.
Inače ovim nesrećnicima se povredio i Kendrik Nan, kako je krenulo još će Judonis Haslem da im igra. Nadam se bar da će Adebajo da se vrati, pošto Dragić verovatno neće.
NNN NNN 23:44 06.10.2020

Re: NBA

Večeras 4. utakmica (03:00) vraća se Bem Adebajo, bilo bi dobro da se serija izjednači.
niccolo niccolo 07:36 07.10.2020

Re: NBA

jbg...
NNN NNN 15:47 07.10.2020

Re: NBA

Pa dobro, bar je bila takmičarksa plej-of košarka (bar ono malo što sam video).
niccolo niccolo 19:41 08.10.2020

Re: NBA

Kad je peta utakmica?
NNN NNN 17:45 09.10.2020

Re: NBA

Večeras u 3
NNN NNN 15:55 05.10.2020

PL

Mančester Junajted je od Totenhema pretrpeo najteži poraz u istoriji PL (tj. već je jednom izgubio od Sitija istim rezultatom) 1:6,
ali je samo par sat kasnije Liverpul bio u fazonu hold my beer protiv Aston Vile - izgubili su 7:2!

Možda će nekim da deluje malo blasfemično, ali imam utisak da je fudbal nekako zanimljiviji bez publike!!!!
Još sa onim zvučnim efektima koji su decenijama razvijani za igrice, nema tuča, petardi, vređanja, huligana...
a imam utisak da nekako ima više golova i da su malo neizvesnije utakmice.
NNN NNN 16:01 05.10.2020

NFL

Video sam da je ludi Brejdi vaskrsao Bakanirse, a sinoć je imao čak 5 tačdaun pasova!

Kao što sam pomenuo za fudbal, i za američki imam utisak da se dešavaju razne ludosti,
Dalas je izgubio od Braunsa i to tako što su dopustili preko 300 jardi trčanjem!
Sijetl nastavlja da gazi, ali ono što nas malo plaši je što se neki mečevi odlažu.
Večeras igraju Čifsi - Petriotsi i Falkonsi - Pekersi,
pa bi bar na papiru trebalo da bude atraktivno.
docsumann docsumann 21:31 05.10.2020

Re: NFL

Dalas je izgubio od Braunsa i to tako što su dopustili preko 300 jardi trčanjem!


Braunsi imaju ubjedljivo najjaču škvadru trkača - Čab (izašao u 1. č), Hant, Džonson + što je O.D.Junior istrčao dva odlična napada kao rb.
baš su dobro izgledali, i u napadu i u odbrani.
a s Kaubojsima uvijek neka drama, uzbuđenje zagarantovano. prave lude brojke, Preskot je bacio 500+, ali i uvjek nešto zabrljaju
NNN NNN 21:57 05.10.2020

Re: NFL

Braunsi prvi put od 2001. imaju više pobeda od poraza posle 4 kola.
Kada sam video onaj TD kada je OBJ istrčao koliko 60-ak jardi, na trenutak sam bio zbunjen, znam da je lik i dalje velika zvezda, ali kada sam se sabrao bukvalno sam izgovorio "ali on je vajd risiver!"
Inače čini mi se da sam naleteto na podatak da Kaubojsi nikada u svojoj istoriji nisu dozvolili 307 jardi trčanjem!
svarog svarog 11:55 06.10.2020

Re: NFL

Odbrana Dalasa je sramotna, ne samo zbog ovog kola, nego i prethodnih. Valjda su dozvolili preko 7 jardi po nošenju preksinoć (ok tu je malo pomoglo trčanje OBJ od 63 jarde - bacite pogled kako su ispala dva igrača Dalasa ispred njega:)
Ona NFC east je smešna, daj bože da prvi ima >50% do plej ofa.
Atomski mrav Atomski mrav 16:25 06.10.2020

Re: NFL

Ona NFC east je smešna, daj bože da prvi ima >50% do plej ofa.

Šlag na tortu je fama oko naziva Vašington Redskinsa, to je sad no-no, nije dovoljno politički korektno pa će da smisle novi naziv a na nfl.com se vode kao "Football Team"...
NNN NNN 16:56 06.10.2020

Re: NFL

Football Team
Toliko je jadno da je bukvalno smešno, ludo me zabavilo kada sam prvi put video
svarog svarog 18:54 06.10.2020

Re: NFL

Atomski mrav
Ona NFC east je smešna, daj bože da prvi ima >50% do plej ofa.

Šlag na tortu je fama oko naziva Vašington Redskinsa, to je sad no-no, nije dovoljno politički korektno pa će da smisle novi naziv a na nfl.com se vode kao "Football Team"...

A gazda je odbio zahtev da se promeni ime pre godinu, dve, a sad ga pritislo nespremnog. A rebrendiranje kluba je jako dugotrajna, pipava i skupa stvar, pa je našao prosto rešenje :)
Atomski mrav Atomski mrav 07:59 07.10.2020

Re: NFL

A gazda je odbio zahtev da se promeni ime pre godinu, dve, a sad ga pritislo nespremnog. A rebrendiranje kluba je jako dugotrajna, pipava i skupa stvar, pa je našao prosto rešenje :)


Da, u pitanju je svakako skupa zajebancija, a zahteva i vremena kojeg nisu imali dovoljno do početka sezone pa im je zapalo da budu "Football Team". Podseća me na ono "Olympic Team" kako je MOK nazvao ono malo naših sportista kojima je bilo dozvoljeno da odu na Olimpijske igre 1992. u Barseloni. Elem, gazda Redskinsa je hteo neki "patriotski" naziv, negde sam pročitao da je u opticaju bilo ime Washington Veterans...

P.S. Bolje ide Brejdiju bez Beličeka nego obrnuto.
docsumann docsumann 10:06 07.10.2020

Re: NFL

da li je ime "Indijanci" po pc-u?

time bi definitivno jedno od tradicionalnih rivalstava u NFL-u dobilo svoj Kauboji vs Indijanci naslov
docsumann docsumann 10:10 07.10.2020

Re: NFL

P.S. Bolje ide Brejdiju bez Beličeka nego obrnuto.


Baksi rastu iz utakmice u utakmicu. počeo je i Gronk da se osjeća u napadu ( a ne samo u bloku). Brejdi totalno rifrešovan sa ozbiljnim hvatačkim korom ispred sebe.

Beliček je dosta dugo neutralisao napad Čifsa. al je njegov napad bez Kema totalno jalov i autodestruktivan (veća je mogućnost da če da prime TD iz kontre nego da ga postignu). naravno, ne mož napad iz KC da držiš pod ključem cijelu tekmu, kad tad ti razvale bravu...
Atomski mrav Atomski mrav 10:28 07.10.2020

Re: NFL

da li je ime "Indijanci" po pc-u?


Pa, Cleveland Indians se takmiče u Major League Baseball-u, za sada nisam nigde pročitao da se neko buni protiv naziva kluba. Ali bi gazda ex Redskinsa naziv za svoj klub koji je pc-proof...
NNN NNN 15:51 07.10.2020

Re: NFL

Petriotsi su bili odlični u odbrani, ali napad sa onim likovima koji su glumili kvoterbekove je bio komičan npr. sam kraj 2. četvrtnine kada lik dopušta da ga sekuju u crvenoj zoni, a nemaju više tajm-auta i istekne vreme!
Bukvalno mi bilo žao Beličika (lažem, nije!)
Čak je bilo sudijskih grešaka na štetu Petsa
docsumann docsumann 16:08 07.10.2020

Re: NFL

dobru odbranu još i možeš da napraviš od prosječnih (solidnih) igrača, ali ti za dobar napad treba vanserijski talenat.
to je ono što je Nikola Stamenić svojevremeno govorio - svak može da igra odbranu. dobro, ne baš svak, ali ti ne trebaju ekstra talenti da bi skocvkao dobru timsku odbranu.
zato Beliček i ima odličnu defansivu, ali bez zvjezda u napadu, slaba vajda
Atomski mrav Atomski mrav 07:59 08.10.2020

Re: NFL

dobru odbranu još i možeš da napraviš od prosječnih (solidnih) igrača, ali ti za dobar napad treba vanserijski talenat.
to je ono što je Nikola Stamenić svojevremeno govorio - svak može da igra odbranu. dobro, ne baš svak, ali ti ne trebaju ekstra talenti da bi skocvkao dobru timsku odbranu.
zato Beliček i ima odličnu odbranu, ali bez zvjezda u napadu, slaba vajda


Istina. A Beliček je baš dobar u tome, da napravi veoma dobru odbranu od, pa hajde da kažemo, prosečnog materijala. Kad bih imao Beličeka kao defanzivnog koordinatora i Endija Rida kao ofanzivnog koordinatora, mogao bih da budem najuspešniji head coach svih vremena.
svarog svarog 18:31 08.10.2020

Re: NFL

OK, ali ne zaboravite da su igrali bez Kema (sad je i Gilmor oboleo od kovida 0.0). Ne znam kakve su šanse NE da uđu u PO kao drugi u diviziji, ali ako se dotaljigaju biće opasni kad ih Beličik utegne za ova dva, tri meseca. Još im se vratio i ovaj RB iz povrede, ima da grindaju po zemlji dok se boje ne rastope :)
NNN NNN 18:55 08.10.2020

Re: NFL

U jednom trenutnku je stari Endi Rid izvatao Beličika, na 3. daunu je bio fambl, Petsi su uzeli loptu, sudije su prekinule akciju, a Čifsi su brže-bolje pantovali pre nego što se Beličik opasuljio da traži čelendž (a nekada se bunio i za mnogo manje stvari), na snimku se videlo da je bila čista situacija u korist Petriotsa.
svarog svarog 19:40 08.10.2020

Re: NFL

Jest baš nije ličilo na Beličika da propusti to. I on je živ čovek, mada ne deluje tako :)
charlie__09 charlie__09 10:42 09.10.2020

Re: NFL

NNN
U jednom trenutnku je stari Endi Rid izvatao Beličika, na 3. daunu je bio fambl, Petsi su uzeli loptu, sudije su prekinule akciju, a Čifsi su brže-bolje pantovali pre nego što se Beličik opasuljio da traži čelendž (a nekada se bunio i za mnogo manje stvari), na snimku se videlo da je bila čista situacija u korist Petriotsa.

Šta je to fambl, pantovali i čelendž?
Dobro, čelendž pretpostavljam šta je.
Atomski mrav Atomski mrav 12:30 09.10.2020

Re: NFL

Šta je to fambl, pantovali i čelendž?


Fambl (fumble) označava ispadanje lopte iz ruku igrača koji ima posed nad njom i ona nakon toga pripada timu koji je uhvati (sem ako ne ode u aut, tada pripada timu koji je poslednji imao posed lopte). Ako igraču ispadne lopta iz ruku prilikom pokušaja da uhvati pas, to nije fambl (jer nije imao posed nad njom) - čim lopta dotakne teren, igra se prekida.

Pant (punt) je akcija specijanog tima gde "panter" (punter) ispucava loptu nogom a protivnički specijalni tim pokušava a) da izblokira taj pokušaj b) da uhvati loptu i krene u napredovanje ka protivničkom golu.
docsumann docsumann 13:46 09.10.2020

Re: NFL

Pant (punt) je akcija specijanog tima gde "panter" (punter) ispucava loptu nogom


ispucava loptu nogom iz ruke



EDIT: pant se obično koristi kod 4. dauna, odnosno posljednjeg pokušaja da se osvoji 10 jardi, a kada je napad suviše daleko od gol linije da bi se pokušao šut iz igre (field kick).
tada se lopta obično ispucava jer u koliko bi 4. daun završio neuspješno protivnički napad bi počeo sa istog mjesta, a to je preblizu tvoje end zone da bi se ruzikovalo.
pantom se lopta vraća duboko u protivničku polovinu.
NNN NNN 17:11 09.10.2020

Re: NFL

fambl je kad nekom izbiju loptu, pa se onda svi grabe za nju k'o u crtanim filmovima
NNN NNN 16:05 05.10.2020

Đoković - Hačanov

Za sada odličan meč,
puno dobrih razmena, dobar intenzitet, Novak je uzeo prvi set, a Ruju su malo kenjale linije na brejk-loptama.
Inače imali su simpatičan uvod u meč na tviteru
NNN NNN 16:09 05.10.2020

Re: Đoković - Hačanov

NNN NNN 16:34 05.10.2020

Re: Đoković - Hačanov

2:0
u 2. setu je malo opao kvalitet i intenzitet, ali nije realno da onoliko pogađaju kao u 1. setu.
Hačanov je u Hamburgu bio očajan protiv Lajovića (mada je i Duci igrao dobro), ali očigledno je da se tempirao za RG.
NNN NNN 17:55 05.10.2020

Re: Đoković - Hačanov

3:0
Dobar tenis, bilo je i manjih padova, ali generalno jedna prijatna pobeda.
Novak je očekivano bio favorit, protivnik je očigledno mnogo kvalitetniji nego protivnici iz prethodne nedelje. Dobra forma za nastavak turnira.
loader loader 18:56 05.10.2020

Zvezda - Cibona

Zvezda to dobila ogromnom razlikom. Ne mogu da procenim tim, jer je Cibona baš loša.
NNN NNN 21:59 05.10.2020

Re: Zvezda - Cibona

Video sam da je na poluvremenu bilo 62:28 za Zvezdu!
bene_geserit bene_geserit 23:00 05.10.2020

Četvrtfinale

Dokotrljalo se očekivanih 7 od 8 plus Sinner kao iznenađenje.
Četvrtfinale već može da bude interesantno.
Busta je još nezgodniji na šljaci nego na betonu, Đoković mora punom snagom od početka u tom meču.
Švarcman po meni možda blagi favorit protiv Tima (bookmakeri verovatno kažu suprotno), Cicipas isto protiv Rubljeva, ali ta 2 meča mogu da budu skroz neizvesna.
NNN NNN 00:23 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Dobri su četvrtfinalni parovi:
Đoković - Karenjo Busta, posle US Opena ne treba nikakva dodatna najava.
Nadal - Siner, klinac je igrao super, ali ovde se razdvajaju momci i muškarci.
Tim - Švarcman, trebalo bi da bude najbolji meč, kladionice daju značajnu prednost Timu, ali niko ne voli da igra protiv Švarcmana na šljaci, naročito ne u ovako sporim uslovima, a i nešto je odmorniji.
Cicipas - Rubljov, ovo je bukvalno repriza finala Hamburga, kada je u veoma izjednačenom meču Grk servirao za pobedu, ali se Rus izvukao i prokrenuo. Rubljov ima tendencije da prokreće, možda pruža najbolje kada je pribijen uza zid, i u poslednjem meču je izgubio 1. set i imao 2:5 u drugom, pa je uspeo da preokrene u svoju korist, kao i protiv Kverija u 1. kolu, ali Cicipas igra odlično u dosadašnjem delu turnira.


NNN NNN 00:45 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Evo našao sam tw ovu statistiku koja pokazuje trenutno Đokovićevu i Nadalovu dominaciju na dosadašnjem delu Rolan Garosa:

#No1e at 2020 #RolandGarros

6-0, 6-2, 6-3, 6-1, 6-2, 6-2, 6-0, 6-3, 6-2, 6-4, 6-3, 6-3.

12-0 sets
72-25 games
7h 11 min on the court

#Nadal at 2020 #RolandGarros
6-4, 6-4, 6-2, 6-1, 6-0, 6-3, 6-1, 6-4, 6-0, 6-1, 6-1, 6-2.

12-0 sets
72-23 games
7h 25 min on the court
NNN NNN 00:55 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Nekada smo prvu nedelju koristili da između ostalog komentarišemo i autfit
i ono što je i ranije primećeno (i ne sviđa mi se nimalo) je da Nike uniformiše svoje igrače (osim Nadala i Federera nekada),
a sada svi nose neke majice sa dizajnom potpuno istim kao pre 30 godina (bukvalno burazer '90. imao ISTU ovakvu majicu).
niccolo niccolo 08:38 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Nekada smo prvu nedelju koristili da između ostalog komentarišemo i autfit

'Si vid'o, od kada je Šarapova prestala da igra niko više ne komentariše 'aljine...
nikvet pn nikvet pn 13:19 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Њуз:


ĐOKOVIĆU FALE JOŠ VIMBLDON I AUSTRALIJEN OPEN DA NA SVIM GREN SLEMOVIMA POGODI LINIJSKOG SUDIJU

PARIZ, 6. Oktobar – (Njuz) – Nakon što je na US Openu linijskog sudiju pogodio lopticom u glavu Novaku Đokoviću je to pošlo za rukom i na Rolan Garosu, pa mu sada nedostaju još dva grend slema da zaokruži ovaj neverovatan podvig. U slučaju da to učini i na Vimblodnu i otvorenom prvenstvu Australije uspe Đoković će biti prvi teniser u istoriji belog sporta koji je na sva četiri najveća teniska turnira uspeo da pogodi lopticom nekog od linijskih sudija.

– Čuo sam za tu mogućnost, ali kao što znate ja se nikada ne opterećujem rekordima. Sa Goranom Ivaniševićem i Marjanom Vajdom u proteklom periodu vredno sam radio na poboljšanju svoje igre, a jedan od segmenata kome smo posvetili naročitu pažnju jeste i preciznost udaraca ka linijskim sudijama. Kao što vidite trud se isplatio – rekao je Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta istakao je da je posebno zadovoljan što je linijske sudije oba puta pogodio udarcem iz forhenda, koji ga nije služio najbolje na nekim prethodnim turnirima. On je dodao da će već na Vimbldonu pokušati linijskog sudiju da pogodi bekhendom, jer je raznovrsnost udaraca njegov prioritet.

– Na US Openu linijskog sudiju pogodio sam tek u polufinalu, a na Rolan Garosu to mi je uspelo već u osmini finala, što svedoči da polako podižem svoju formu. Ako ovako nastavim ni Gren slem nije daleko. Ipak, moj najveći san je da linijskog sudiju pogodim igrajući za Srbiju na Olimpijskim igrama – iskren je Đoković.

Za njegov naredni meč na otvorenom prvenstvu Francuske linijske sudije već izvlače slamke, a oni koji budu imali najmanje sreće moraće na teren. Uz to, pojedine sudije zatražile su od organizatora novu HTZ opremu i duple dnevnice.

Milutin Milošević Milutin Milošević 13:29 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Mene neki dresovi (npr. Vavrinka ili Altmajer) podsećaju na dresove fudbalske reprezentacije Francuske. Možda zato što se igra u Parizu.
NNN NNN 16:58 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Recimo Imer je u 1. kolu pokušao da se suprotstavi Đokoviću jednim od najdelotvornijih oružja - šorcem za plažu, ali ni to mu nije pomoglo.
NNN NNN 19:06 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Tim - Švarcman
Ode u 5. set zasluženo, a tek su nešto preko 4 i po sata na terenu (svaki od setova trajao duže od jednog sata!)...
niccolo niccolo 19:08 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Tim - Švarcman

Sjajno četvrtfinale drugovi, pogotovo mi se sviđa što je izjednačen meč*. Biće povuci-potegni u petom setu.

* a mene baš briga ko će da pobedi
NNN NNN 19:28 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

* a mene baš briga ko će da pobedi
i Nadal verovatno slično razmišlja, samo da potraje što duže
niccolo niccolo 19:39 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

A ovde posle treba da igra i jedan ženski par pre Nadala i Italijana?
NNN NNN 19:44 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Dobi Švarcman!
5. set bio izjednačen do pola i onda Argentinac uzeo 14 od poslednjih 17 poena, verovatno je Tima stigao umor od prošlog meča.
Ali ovo četvrtfinale je svakako opravdalo očekivanja.
NNN NNN 19:47 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

niccolo
A ovde posle treba da igra i jedan ženski par pre Nadala i Italijana?
Jeste, tako da je drugo muško četvrtfinale projektovano za ne pre od 22:30

bene_geserit bene_geserit 20:41 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

i Nadal verovatno slično razmišlja, samo da potraje što duže

Oba polufinala su u petak. Dva dana odmora je puno.
Vrhunski sportisti imaju na raspolaganju razne stvari koje ubrzavaju oporavak.
Ako nema neke povrede koja se vuče, ne bi trebalo da ovaj dug meč utiče na polufinale.
NNN NNN 21:56 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

U pravu si.
Recimo Novaku je Fonjini 2011. predao četvrtfinale (tj. odustao je još pre meča zbog povrede), pa je Novak imao 5 dana razmaka između osmine i polufinala i pauza mu nije prijala.
Prošle godine nije bilo krova, a bili su loši vremenski uslovi, pa je Nadalu prijalo što su Tim i Đoković igrali polufinale danima i što nije bilo dana odmora pre finala (isto kao i 2015. kada je Vavrinka imao dan odomra za razliku od Đokovića).
NNN NNN 22:00 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Inače ovo je Timu prvi put posle 4 godine da nije stigao bar do polufinala Rolan Garosa, prošle dve godine je igrao finala, a pre toga dva polufinala.
Možda nije najbolji trenutak da se sada priča o tome, ali ovim porazom je i formalno ispao iz trke za 1. mesto do kraja ove godine.
NNN NNN 22:07 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Nadal - Siner
Ovo je Nadalu jubilarni 100. meč na Rolan Garosu!
U prethodnih 97 je izgubio samo dva puta (2009. od Soderlinga i 2015. od Đokovića),
štaviše tri puta je uspevao da osvoji turnir bez izgubljenog seta (2008, 2010 i 2017.), a izgubio je ukupno 27 setova (7 od Đokovića, 4 od Federera, 3 od Soderlinga...). Više manje drži sve značajnije rekorde ovde.
NNN NNN 23:55 06.10.2020

Re: Četvrtfinale

Grešni Siner je u prva dva seta u najmanju ruku bio ravnopravan, a gubi sa 2:0 i jedini razlog za to je što je Nadal sa druge strane mreže.
U prvom setu je više vršio pritisak i servirao za set, u drugom je prvi stigao do brejka, a servis u finišu seta je uzgubio isključivo zato što je vrh mreže bio Nadalov saveznik.
Šteta što nije uzeo bar set da malo produži ovaj vrlo dobar meč (koji traje već više od dva sata).
Doduše i Nadal je nešto pasivniji (ali i uslovi su sporiji), pa imamo dosta nadigravanja i pravo je osveženje videti igrače kao što su Gaston i Siner, jer deluje da imaju dosta inspiracije i da su došli da se nadigravaju bez obzira ko je sa druge strane mreže, a svakako imaju šta da pokažu.
charlie__09 charlie__09 12:21 07.10.2020

Re: Četvrtfinale

bene_geserit
Dokotrljalo se očekivanih 7 od 8 plus Sinner kao iznenađenje.
Četvrtfinale već može da bude interesantno.
Busta je još nezgodniji na šljaci nego na betonu, Đoković mora punom snagom od početka u tom meču.
Švarcman po meni možda blagi favorit protiv Tima (bookmakeri verovatno kažu suprotno), Cicipas isto protiv Rubljeva, ali ta 2 meča mogu da budu skroz neizvesna.

Bio si u pravu za Švarcmana.
Meni je on, na neki način, dodatno zanimljiv.
Za glavu je niži od ostalih, a većinu gemova dobija tako da protivnik u gemu povede.
NNN NNN 18:01 07.10.2020

Re: Četvrtfinale

Cicipas - Rubljov
Neočekivano lako dobio Cicipas, sredinom 1. seta Rubljov napravio brejk, servirao za set i raspao se, od tog trenutno nije napravio ni jednu jedinu brejk loptu, doduše najveće zasluge ima Cicipas koji praktično nije grešio.
NNN NNN 18:30 07.10.2020

Đoković - Karenjo Busta

Dosta loš set Đokovića,
Očajan servis (40%), ne znam da li ima nekih problema sa vratom,
prilično pasivna igra, stoji dosta iza osnovne linije (za razliku od Španca),
tako da iako njegovi udarci imaju dubinu, nekako nema intenziteta.
Nadam se da je prolazno, jer za sada ne deluje dobro.
niccolo niccolo 18:40 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Evo ja tek sad došao kući, kad imam šta da vidim...složeno
alselone alselone 18:48 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Dosta loš set Đokovića,
Očajan servis (40%), ne znam da li ima nekih problema sa vratom,
prilično pasivna igra, stoji dosta iza osnovne linije (za razliku od Španca),
tako da iako njegovi udarci imaju dubinu, nekako nema intenziteta.
Nadam se da je prolazno, jer za sada ne deluje dobro.


Bokte koji sam ja maler. Ne gledam često sport više, pa samim tim ni tenis, ali zato kad god upalim, Nole igra ovako nešto. Sada sam ugasio da prestanem da ga malerišem.

Najbolji od tih malera je bio pre par godina, kada je ono ispao iz prvih deset, pa se volšebno povratio i krenuo da kolje redom. E, tad nije izgubio ništa tipa pola godine, i jedno veče on igra i zovu me drugari da sednemo negde na piće, pričamo i malo gledamo tenis. Ispostavi se da smo seli u kafić koji je i kladionica. I reko ajde da uplatim, nikad ne uplatim kladionicu pošto mi je smor i ne pratim sport toliko pa bih igrao kao loto, a ovaj put je sigurno, eto nije izgubio pola godine, surova nadmoć itd.

Uplatim 500 dinara na samo taj jedan par, sigurica, dobitak tipa 100 dinara i on izgubi.
niccolo niccolo 19:07 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Sada sam ugasio da prestanem da ga malerišem.

Ide ti, nemoj da se vraćaš da gledaš uopšte - 6:2 za Novaka drugi set
alselone alselone 19:09 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Ide ti, nemoj da se vraćaš da gledaš uopšte - 6:2 za Novaka drugi set


Pogledao sam bojažljivo na Flashscore, kontam da to nije isti maler kao live prenos, možda jedan do dva poena. Vidim da se vratio tako da nastavljam sa nepraćenjem.
niccolo niccolo 19:48 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Novak je u trećem poveo 3:0, pa ovaj izjednačio na 3:3. Budemo li provalili da si virio ta tri gejma...
alselone alselone 19:57 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Verovao ili ne, upalio sam na laptopu Eon da kratko vidim kako ide. U tom momentu je bio brejk za tri dva.
niccolo niccolo 20:16 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

NNN NNN 21:04 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta


tako i ja, prosto je neverovatno, da generalno racionalni ljudi ovoliko pate od sujeverja (ja sam uz to i opsesivno kompulsivan), šta li rade tek oni manje racionalni

Ali opet s druge strane mi je fascinantno da me i dalje "radi" kada igra Đoković i posle više od 20 Gren Slem finala i dalje se tresem.
NNN NNN 21:13 07.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Ja nisam hteo da pravim neki uvod u meč, da ne "mračim" mnogo, ali još pred meč na US Openu Novak je za protivnika rekao da nema neko posebno oružje i da se odlično brani, to na prvi pogled ne deluje kao neki kompliment, ali to što nema ništa posebno znači da mu je sve na pristojnom nivou + u odličnoj je formi i svakako je opravdao učešće u završnicama poslednjih GS turnira.

Inače ovaj meč je bukvalno bio pokazna vežba koliko je servis krucijalan čak i u ovako ekstremno sporim uslovima!

Posle lošeg i pasivnog prvog seta, Novak je krenuo agresivnije, jer Karenjo neće da pogreši sam od sebe, i već je igra delovala smislenije, ali tek sa servisom se skockalo, Novak je mnogo lakše uzimao poene, a na početku 2. seta se u dva gema servisima izvlačio iz brejk neprilika.
Španac je do kraja nastavio da igra svoju igru, odlično je vraćao sve što je moglo i baš na momente je bilo skoro iritantno koliko uopšte ne greši.
Novak je imao i nekih fizičkih problema, ali uspeo je i to da prevaziđe i da odigra jedan stvarno dobar meč, koji je svakako i više nego opravdao očekivani kvalitet Gren Slem četvrtfinala.


docsumann docsumann 05:44 08.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

tako i ja, prosto je neverovatno, da generalno racionalni ljudi ovoliko pate od sujeverja (ja sam uz to i opsesivno kompulsivan), šta li rade tek oni manje racionalni


okreću ekran naopako kad krene loše
alselone alselone 06:37 08.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Ali opet s druge strane mi je fascinantno da me i dalje "radi" kada igra Đoković i posle više od 20 Gren Slem finala i dalje se tresem.


Da, tresem se možda više, ali možda, još samo na košarku i samo na reprezentaciju i samo svetsko ili olimpijske.

Kod Noleta ima nešto više, on mi je zaista drag kao čovek, iako ga naravno ne poznajem, mislim da je divna osoba, pa zato još jače navijam za njega. I mislim da je zaslužio kozu, pa možda i zato dodatno.
Atomski mrav Atomski mrav 07:57 08.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

tako i ja, prosto je neverovatno, da generalno racionalni ljudi ovoliko pate od sujeverja (ja sam uz to i opsesivno kompulsivan), šta li rade tek oni manje racionalni


Ako ima prenos na više kanala, menjam kanale u nadi da će to popraviti rezultat i igru.

Upalilo je kod prenosa utakmice Jugoslavija - Hrvatska na Evropskom prvenstvu u košarci 1997. Kad sam video da je Obradović promašio jedno slobodno bacanje i potom faulirao Sesara prilikom šuta za trojku, od muke sam prebacio na HRT. Ostalo je povijest, trojka Đorđevića i hrvatski komentator: "Jel' vrijedi? Izgleda da vrijedi, sudeći po slavlju Jugoslavena..." (Nikola Bulatović degažira loptu).


NNN NNN 18:58 08.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

alselone
Ali opet s druge strane mi je fascinantno da me i dalje "radi" kada igra Đoković i posle više od 20 Gren Slem finala i dalje se tresem.


Da, tresem se možda više, ali možda, još samo na košarku i samo na reprezentaciju i samo svetsko ili olimpijske.

Kod Noleta ima nešto više, on mi je zaista drag kao čovek, iako ga naravno ne poznajem, mislim da je divna osoba, pa zato još jače navijam za njega. I mislim da je zaslužio kozu, pa možda i zato dodatno.
Mislim da mi je najveća ložana kada igra košarkaška reprezentacija, ali volim u bilo kom sportu kad to osetim - da neko, tj. ekipa zagrize.

A što se Noleta tiče, ne znam kako to da objasnim, ali mislim da sam skoro pa opterećen, nadam se da uskoro da ozvaniči GOAT status, pa da uživam nekako opuštenije

alselone alselone 19:16 08.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

A što se Noleta tiče, ne znam kako to da objasnim, ali mislim da sam skoro pa opterećen, nadam se da uskoro da ozvaniči GOAT status, pa da uživam nekako opuštenije


Da, slažem se, da on to osvoji pa da konačno možemo da odahnemo.
NNN NNN 19:51 08.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Ja izleda nisam baš najčistiji, ali imam većinu Novakovih najvažnijh mečeva
(sva GS finala + neka polufinala, Masters finala i sl), prednosti solidno brzog interneta i jeftinog prostora za skladištenje, i nažalost nemam dovoljno vremena, ali mi se ponekad desi "samo nešto da proverim" i onda sa uživanjem odgledam bar pola meča - i nedostaje ona napetost (i uživanje posle pobede), ali često tek u reprizi uspem da vidim koliko je stvarno dobar meč , tj. u direktnom prenosu mi je najvažnije da osvoji poen, a ovde kako ga osvoji.
A za vreme ove pauze Sport Klub nas razmazio reprizama, pošto obično ostajem do kasno budan gledao sam svašta i bukvalno sam mislio da im pišem da ih pitam da nekako dopunim kolekciju (u potpuno nekomercijalne svrhe, isključivo za ličnu upotrebu).
NNN NNN 19:54 08.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Jugoslavija - Hrvatska na Evropskom prvenstvu u košarci 1997. Kad sam video da je Obradović promašio jedno slobodno bacanje i potom faulirao Sesara prilikom šuta za trojku, od muke sam prebacio na HRT. Ostalo je povijest, trojka Đorđevića i hrvatski komentator: "Jel' vrijedi? Izgleda da vrijedi, sudeći po slavlju Jugoslavena..."
Gledao u studentskom domu, bila ludnica

Inače bez ikakve sumnje ubedljivo najgori meč naše košarkaške reprezentacije koji sam ikada gledao.
Atomski mrav Atomski mrav 12:22 09.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Inače bez ikakve sumnje ubedljivo najgori meč naše košarkaške reprezentacije koji sam ikada gledao.


Zaključno s tom utakmicom su igrali ispod svog renomea, posle te utakmice kao da su ubacili u višu brzinu, ako se dobro sećam... Ono čega se sećam su pripreme za to EP, kada je tokom bazičnih priprema Dejan Tomašević izjavio da toliko jako treniraju da pola tima povraća nakon treninga. Tako da su verovatno počeli da liče na sebe tek kad su se odmorili od priprema...
dragosevacsutra dragosevacsutra 16:53 10.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

Gledao u studentskom domu, bila ludnica


zar to nije bilo 96'?

Gledao u Zapadnom Mostaru, sa hrvatskim pandurima. Posle su mi platili pivo.
niccolo niccolo 17:06 10.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

zar to nije bilo 96'?

96. su bile Olimpijske igre u Atlanti. 95. je Atina kada su Hrvati sišli sa postolja (i nikada se više nisu vratili ), a 97. ta utakmica (u Francuskoj beše se igralo)...
NNN NNN 17:35 10.10.2020

Re: Đoković - Karenjo Busta

U Španiji, ako se ne varam Barselna je bila domaćin završnice, ali nisam siguran za gradove gde se tačno igrala koja utakmica.
NNN NNN 19:44 08.10.2020

Repstacia

Počinje fudbalski meč kvalifikacija za EP u Oslu Norvaška - Srbija.
izlišno je reći da nemamo preterano vere u naše fudbalere, ali ipak nekako gledamo i navijamo (i nerviramo se, to je bar uglavnom zagarantovano).
NNN NNN 21:24 08.10.2020

Re: Repstacia

GOL!
Vodi Srbija, SMS samo što je ušao u igru!
Potpuno zasluženo, bili smo mnogo bolji u 1. poluvremenu, promašili smo dva zicera...
još desetak minuta do kraja.
NNN NNN 21:30 08.10.2020

Re: Repstacia

"Poremetilo nas je rano vođstvo" primili smo gol u 88. minutu.
NNN NNN 21:57 08.10.2020

Re: Repstacia

Majstorija Sergeja, stvarno smo zaslužili, vidno smo bolji, sad pamet u glavu.
NNN NNN 22:14 08.10.2020

Re: Repstacia

Pobeda 2:1
realno bili smo bolji bar za 2 možda i 3 gola, ali i pobeda posle produžetaka je POBEDA!
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:36 08.10.2020

Re: Repstacia

Ćuti, dobro je.
NNN NNN 23:10 08.10.2020

Re: Repstacia

Milinko Drulović prognozirao 2:1 za nas

Inače 2000. kada smo poslednji put igrali na EP kao i Norvežani, bili smo u istog grupi i pobedili ih, a Ljubinko je bio jedan od najboljih na terenu (koliko se sećam asistirao je Savi za jedini gol).

bene_geserit bene_geserit 23:39 08.10.2020

Re: Repstacia

Jesul to naši fudbaleri odigrali srcem a ne ko babe ? Vau.
Još jednom to da ponove i počeću ponovo da ih gledam, a prestao sam ima 20 godina.
Ionako mi treba neka sportska zabava otkad sam prestao da pratim NBA.
Atomski mrav Atomski mrav 12:17 09.10.2020

Re: Repstacia

Jesul to naši fudbaleri odigrali srcem a ne ko babe ? Vau.


Norvežani baš nemaju sreće, igraju protiv nas odlučujuću utakmicu za plasman na EP i naši odigraju kako nisu odigrali još od utakmice sa Škotskom u Novom Sadu (5:0 za nas, ako se dobro sećam). Doduše i sami su krivi, njihov levi bek ni nema klub, čovek se posvetio igrama za reprezentaciju.
NNN NNN 17:07 09.10.2020

Re: Repstacia

Jesul to naši fudbaleri odigrali srcem a ne ko babe ? Vau.
I sam sam se čudio!
Prvi šut na protivnički gol iz smislene akcije u 22. sekundi meča, u prvih 5 minuta tri prilike, sredinom prvog poluvremena 6:0 u šutevima na gol, bukvalno sam se plašio da se ne izduvaju prebrzo.
Bili smo mnogo bolji, imali smo dva zicera i stativu, stvarno ne znam zašto češće nemaju takav pristup (jeste da ovi Norvežani nisu nešto, ali igrali smo mnogo gore i protiv mnogo lopšijih ekipa).
Posle ovakve utakmice verujem da su svi u fazonu da 12. novembra gazimo Škotsku kao plitak potok u Beogradu.
NNN NNN 23:25 08.10.2020

Polufinala

Kod žena je Švjontek* ubedljivo, kao i sve do sada, pobedila nepoznatu Argentinku Podorsku,
a u drugom polufinalu u okršaju GS šampionki Kenin je pobedila Kvitovu sa 2:0 iako je Čehinja imala mnogo više brejk prilika.

*eto Swiatek se valjda izgovara kao Švojntek
ali kao je bivši izgač Partizana Tomasz Rsaza bio Tomaš Žonsa onda je sve moguće kod Poljskih prezimena!
Inače pre nekih 15-ak godina upoznam ovde neku Poljakinju koja je bila došla u Srbiju da studira slavistiku i jedno 4 puta mi je ponovila prezime i nisam uspeo da izgovorim
sećam se da je bilo nešto između Kišlovski i Križevski, samo što je otprilike imalo sve suglasnike iz oba, a valjda nijedan samoglasnik pre "ski"
NNN NNN 23:27 08.10.2020

Re: Polufinala

U muškoj konkuranciji oko 15h počinju Švarcman - Nadal,
a po završetku (ne pre 17, a možda ni 21h) Đoković - Cicipas.
bene_geserit bene_geserit 23:40 08.10.2020

Re: Polufinala

Dobro to, nego 2 najvažnija pitanja:
1. Jel Đokovića i dalje muči vrat i rame ?
2. Koja je vremenska prognoza za nedelju ?

OK, šalim se. Naravno da u polufinalu svašta može da bude ...
alselone alselone 07:20 09.10.2020

Re: Polufinala

a po završetku (ne pre 17, a možda ni 21h) Đoković - Cicipas.


Brinem se smem li gledati.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana