Ko odbija intervjue

fenster RSS / 24.07.2009. u 18:45

Iako su  javne ličnosti svesne interesovanja publike za njihov kako privatni tako I profesionalni život, postoje i oni koji odbijaju da svoje intimne trenutke podele sa čitaocima, a u nekim slučajevima I televizijskim gledaocima. Poučeni davnašnjim losim iskustvima sa novinarima, ili mozda previse sebicni,pojedini srpski selebritiji odbijali su da govore za medije ,cak I u trenutcima kada su imali sta da kazu.

Jedna od nasih najpopularnijih glumica Vesna Trivalic,uvek je odbijala gostovanja u emisijama,a svoju odluku objasnjavala je fobijom od kamera,intervjue za novine daje retko ali I tada insistira da novinar ne potencira na detaljima iz privatnog zivota, pitanja koja joj se postavljaju moraju biti suvisla I mora imati poverenje u osobu kojoj daje intervju. Moze se reci  da se o Vesni Trivalic najvise culo od drugih nego od nje licno. 

 Vesna_Trivalic.jpg                                   

Glumacka legenda ,pokojni glumac Pavle Vuisic je uz argument da je najgore citati istinu o sebi odbijao saradnju sa predstavnicima sedme sile. I danas se prepricava anegdota kada je jednog zagrebackog novinara koji je dosao u Beograd da bi intervjuisao cuvenog konduktera Krstica iz kultnog filma ,,Ko to tamo peva,,odbio rekavsi mu da  je to sto je cak iz Hrvatske potegao za Beograd savrseno njegova stvar.

Pavle_Vujisic_in_Povratak_Otpisanih.jpg

Kada pristine da govori za novine glumac Nenad Jezdic na citaoca ostavlja utisak vrlo otvorene osobe, njegovi intervjui su retki ,a njegov stav po pitanju eksponiranja u stampi glasi ,,Retko sam u prilici da pročitam u novinama nešto što me rajcne i nagna na uzvišenije razmišljanje... Trudim se da uvek izbegnem bilo kakvu priču o sebi, jer je to vrlo nezahvalno. Ne moram preterano da se otkrivam, nisu svi dostojni mog otkrivanja... Ponekad, kada dajem intervjue, dešava se da budem neshvaćen, a to stvarno ne volim. Bitno mi je da me shvate prijatelji, moja porodica, da me shvate oni za koje mislim da su mi bližnji i da sam im blizak, a to je mali krug ljudi. Ne mogu, niti želim da dajem intervju ukoliko nisam potpuno iskren prema sebi i prema drugima.  

nenad_jezdic.jpg

Pokojna- glumica Sonja Savic,na pocetku karijere je smatrala da je sramota pojavljivati se u novinama,dugo je odbijala intervjue,nije cak zelela da se pojavi ni na nekim filmskim festivalima da bi primila nagrade,ali vremenom je popustila i imala korektan odnos sa medijima,a njeni intervjui su uvek imali veliki odjek u javnosti.

Sonja_Savic-.jpg

 Za razliku od glumaca , novinari se  sa odbijanjima manje susreću na estradnoj sceni, ali i u toj bransi ima izuzetaka.

 Panonski mornar Djordje Balašević u javnosti se pojavljuje mahom pred svoje koncerte, u televizijskim emisijama je redak gost a kao razlog za odbijanje intervjua navodi sledeće ,,: To je potpuno blesava stvar na koju sam se, na neki način, navikao! Ako nekom ne dam intervju, automatski stičem gomilu neprijatelja! Mnogi novinari su osvetoljubivi. Recimo, zamole me za razgovor, a ja kažem da ne volim da pričam bez povoda i zamolim da razgovor odložimo za kasnije, kad budem imao nov album ili knjigu. Onda oni kažu: "Aha, dobro, znači da odbijaš nas kad ti ne trebamo!"

balasevic.jpg

Jedan od najboljih evropskih košarkaša koji su ikada igrali u NBA ligi, trostruki učesnik Ol-star utakmica, dvostruki šampion u šutiranju trojki, četvrti najuspešniji izvodjač slobodnih bacanja u istoriji NBA lige, osvajač zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu i na Evropskom prvenstvu u Turskoj Predrag Stojaković takodje  retko daje intervjue, a još redje srpskim medijima. Što zbog njegovog karaktera, što zbog nekih loših iskustava, ali Pedja retko komunicira sa novinarima.

Pedja_sedi.jpg

U jednom  od malobrojnih intervjua koje je dao do sada glumac Nikola Kojo je izjavio ,, Ekskluzivno mogu da vam kažem da ću uskoro dati svoj poslednji intervju. Nemam nameru da se samoubijem ili slično, već jednostavno prestajem da govorim i o privatnom i profesionalnom životu, zauvek. Možda ću tim gestom promeniti način razmišljanja mojih kolega koji vole da se slikaju pored svog šporeta, kreveta ili WC šolje, a možda ću i novinare zaintrigirati da pišu o pravim vrednostima nekih ljudi i da "prave" zvezde samo od onih koji to zaslužuju svojim umetničkim i ljudskim kvalitetima.

nikola-kojo-300_502.jpg

 Srdjan Žika Todorović retko je vidjen u medijima a kao razlog odbijanja saradnje   kaže ,, Ne dajem intervjue, jer su mi prvi put, kada sam bio mlad glumac, menjali reči, stavljali u usta ono što nisam rekao, radili sve što ne volim, i onda sam ja prestao, a novinari su se navikli.,,.Todorovicev otac, proslavljeni glumac Bora Todorović davno je na pitanje zašto izbegava novinare rekao ,, Procena je pogrešna - ne izbegavam novinare, nego javne razgovore. Meni stvarno ništa ne znači da mi izađe intervju ili slika u novinama. Ipak, pazi da se objavi ona gde sam najbolje `ispao`, može i da se retušira.

Srdjan%20i%20Bora%20v.jpg

Jovanka Broz je od smrti supruga, 1980, živela u lošim uslovima i daleko od očiju javnosti, paparcima je polazilo za rukom da je uslikaju u voznji beogradskim ulicama ,ali su novinari ne cesto bivali u prilici da je intervjuisu. No ipak u leto 1995 godine,novinarka RTS-a Mira Adanja Polak je nakon skoro sedamnaest godina nagovaranja uspela da nagovori nekadasnju prvu damu SFRJ da gostuje u njenoj emisiji Ekskluzivno. Brozova je pristala,ali pod uslovom da se emituje samo tonski zapis intervjua,sto je i uradjeno.

JovankaBroz-TitovGrobV.jpg

Katarina Zutic takodje ne voli intervjue,ali je uvek raspolozena na saradnju sa novinarima ukoliko joj se intervju plati ,,Iako još dugo većina mojih kolega neće naplaćivati intervjue, smatram da će kroz 10-ak godina svaki glumac to činiti, kao i u svakoj drugoj zemlji. Ja u principu i ne volim da dajem intervjue, pa mi i nije bilo teško da počnem da ih naplaćujem. To je bio logičan sled stvari. Ako će slobodan umetnik sam sebi da plaća socijalni i penzioni doprinos, onda ćemo i naplaćivati intervjue-izjavila je Zuticeva u jednom intervjuu .

katarina-zutic-i-zika-todorovic-u-seksi-scenama-2.jpg

Za medije o sebi retko govore i Branimir Brstina,Alesandar Bercek, Dzoni Stulic, Marko Nikolic,Olja Beckovic,Djuza Stoiljkovic (inace veoma stidljiv i povucen covek),Zvonko Bogdan,Miodrag Krivokapic...

Pitate se zasto u tekstu nisu navedeni folk pevaci i politicari.Odgovor i sami mozete naslutiti.Osobe iz obe branse marketing smatraju sastavnim delom svoje karijere,te shodno tome svaki minut na televiziji za njih je dragocen a svaki novinski tekst uz sto bolju fotografiju je od ne procenljivog znacaja



Komentari (19)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dunja73 dunja73 20:44 24.07.2009

--

I svi su sjani i vrh likovi ..
a ovo za paparaci-je
u pravu su ..Licno mi je zao
zasto Jovanka B. ne izlazi cesce na svetlost citalackog dana ,
razumljivo ili ,
ipak ne ?
fenster fenster 21:16 24.07.2009

Re: --

dunja73
I svi su sjani i vrh likovi ..a ovo za paparaci-je u pravu su ..Licno mi je zao zasto Jovanka B. ne izlazi cesce na svetlost citalackog dana ,razumljivo ili , ipak ne ?


Kod nas je sve obrnuto ,tupsoni koji nemaju sta da kazu mahom pricaju sve i svasta a ovi drugi ili odbijaju saradnju sa medijima ili se retko pojavljuju
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 21:07 24.07.2009

+

Interesantna tema. Hvala za tekst.
fenster fenster 21:10 24.07.2009

Re: +

Hvala za tekst


Nista,ovo je moj prvi tekst na ovom blogu,predhodne sam copy paste-ovao od nekih novinara,a sad sam evo konacno nasao malo vise vremena posto sam polozio ispit da nesto i ja otkucam,drago mi je da ti se dopada!
miloradkakmar miloradkakmar 21:27 24.07.2009

Re: +

fenster
Hvala za tekst


Nista,ovo je moj prvi tekst na ovom blogu,predhodne sam copy paste-ovao od nekih novinara,a sad sam evo konacno nasao malo vise vremena posto sam polozio ispit da nesto i ja otkucam,drago mi je da ti se dopada!

I krenuo si tekst za tekstom , ne možeš da postigneš da pročitaš

A, margos je opasna.
O nekim ljudima govore život i delo što im je dovoljno za eksponiranje. Lični i porodični mir su nezamenljivi.

PS Čestitka za položeni ispit.
fenster fenster 21:38 24.07.2009

Re: +

hvala za cestitke,margos je djavolcic,nije mi ni bila namera da objavljujem tudje tekstove,nego eto otvorih nalog a nisam imao vremena da pisem pa sam objavljivao neke tekstove koji su mi se svideli,evo sa ovim tekstom o intervjuima krecem da pisem punom parom!
margos margos 23:54 24.07.2009

Re: +

margos je djavolcic

Nisam ja đavolčić nego mi je neko ko me dobro poznaje i predosetio da hoću da te linkujem na naslovnu - poslao link za jedan od tekstova, a posle sam izguglala ostale - da me spreči da se obrukam ili obrukamo zajedno.

Oduševljena sam i ovom i prethodnim temama - što se dalo primetiti.
Otud i moje 'đavolisanje'. :)
shumska shumska 00:09 25.07.2009

Re: +

bravo Margos!
nemam ništa protiv kopi pejstovanja, ali valjda je osnovno potpisati izvor?
fenster fenster 06:31 25.07.2009

Re: +

Margos evo ovaj tekst nije copy pastovan,moj je licno i obecavam da ubuduce necu pastovati pa ces moci slobodno da me linkujes!
fenster fenster 06:33 25.07.2009

Re: +

shumska
bravo Margos!nemam ništa protiv kopi pejstovanja, ali valjda je osnovno potpisati izvor?

u pravu si,ja zaboravio.
PS -Voleo bih da date komentar na tekst koji sam napisao ,
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:19 25.07.2009

Posle fajronta

A.Đuričić u nedavno objavljenoj knjizi Posle fajronta, između mnogih, navodi i ovu istinitu crticu iz Pajine biografije:

Tokom snimanja filma u Zagrebu režiser je pozvao Paju na ručak svojoj kući.
Režiserova supruga, kako bi se pohvalila, pozvala je i nekoliko svojih uglednih prijateljica.
Paja, kao što se zna nije bio govorljiv, do trećeg-četvrtog aperitiva, pa je atmosfera bila prilično zategnuta.
Kod trećeg aperitiva (hladna rakija) domaćica je, da bi pokrenila razgovor, upitala Paju:
"Gospon Vujisić, na čemu ste radili danas?"
Gospon Vujisić je odgovorio u svom stilu:
"Danas sam jebao Nedu."

fenster fenster 12:49 25.07.2009

Re: Posle fajronta

Vujisić, na čemu ste radili danas?"
Gospon Vujisić je odgovorio u svom stilu:
"Danas sam jebao Nedu."


Imam knjigu i mnogo mi se dopada,svaka cast autoru,jer ipak nije lako pisati o zivotu nekoga ko je bio samo profesionalno eksponiran.U knjizi ima jos interesantnih stvari u vezi sa zivotom legendarnog glumca,i toplo preporucujem da knjigu procita svako ko jos nije,,Posle fajronta,, se moze naci u svim bolje snabdevenim knjizarama i trafikama i kosta oko 300 dinara
dunja73 dunja73 12:52 25.07.2009

Re: Posle fajronta

Posle fajronta,, se moze naci u svim bolje snabdevenim knjizarama i trafikama i kosta oko 300 dinara


hvala i tebi i Voju ..
fenster fenster 12:58 25.07.2009

Re: Posle fajronta

Nista,nista uzivaj dok budes citala!
NNN NNN 22:34 27.07.2009

Re: Posle fajronta

"Danas sam jebao Nedu."
"i tata bi sine"
fenster fenster 22:52 27.07.2009

Re: Posle fajronta

Samo jos da je rekao koju nedu ovako ostaje da se nagadja
libkonz libkonz 16:50 25.07.2009

Normalno mi je to

da ljudi ne žele da daju intervjue. Naročito želja da se privatni život zaštiti.
shumska shumska 18:09 26.07.2009

Re: Normalno mi je to

i meni. mediji pojedu ona lica koja se previše plasiraju...
cenm da oni koji čuvaju privatnost sa jedne strane imaju potrebu da potraju.
fenster fenster 18:25 26.07.2009

Re: Normalno mi je to

Slazem se sa tobom,ovi sto se non stop pojavljuju vremenom postanu dosadni ,pa cak i smesni!Ali ipak mislim da bi svi trebali kad imaju za to povod da daju intervju.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana