сунца жега туђег неба

Черевићан RSS / 18.12.2007. u 14:56

  

састав на тему . .  . судбинску

њега сам упознао тамо спочетка 6десетих века кљокнутог у аули бгд арх факултета посредством кума ми дрнде, тадањег цимера.били смо бруцоши, додуше ја са комшијске грађевине па навраћо да кодњи гледам женске.коднас и било,а ко и да ние мисм ,да невређам. биоје, туца се звао, пар година однас старији, техничар из привреде који кад је видео на послу како су инжињери павиглу ,решио да прекине аргатовање и отпочне да се истудира на бази науке,причаонам.па ди пукне .  .син православног попа изнадаља 250px-Nadalja1.jpg онако растегнут у дивану, онижи набијен, главе ко пун месец, међутим надасве дружељубив и комуникативан постао нам је стално друштво и сећам га се као поузданог колеге током тих заједничких бгдских година.

па се разиђосмо . . . .уз повремене контакте.

у деценији касније, пак, повезао нас заједнички пројекат.ја већ ожењен, дете, а он још у дилеми шта да уради. дружијо се додуше сједном,  што имала и дете однеког , калкулисо женидбу па му  Отац поопа поручивао

- само преко мене ладног

женска осетила дилемуму па притисла, јер дипл арх ,плата пристојна ,стан имао на престижној бгд локацији, то се не пропушта и . . ту туца пуче.сећам га се, мали смо се ословљавали међусобно ,кад ме упита

- овако неиде,полудићу, него шта мислиш да одем ја  унемачку имам једног познатог, ради као цртач а чуо је даим треба архитекта, уствари ајмо заједно, ти знаш немачки,а ?

- асиме нашо ,узвратих, ти ко тица награни, пали само и не размишљај,ако ти је судбина . . биће

- пробаћу, ал знај, без мерцедеса се невраћам

била је година 1974.и . . живот настави даље, али у вези остасмо. приповетка из фатерланда углавном знана ,од заједничке сутеренске собе крај минхенске жељ.станице са још тројицом зеема, у лонцу куваног пасуља за недељу дана, само се хлеб докупи, а лукац измами од младих пиљарки, рад од јутра до сутра, очи све сиграју од белине хартије којом исцртаном треба газду задовољити, те уз штедњу, до гарсоњере личне, па потом двособног стана.

ко данас се присећам лета 1978 те пред улазном капијом у наше нсадско двориште стоји паркирана бела мечка а ја се спосла  враћам возилом па немогу унутра и помињем усеби фамилију возачу како је згодно паркирао, но чим таблице спазих би ми ама све јасно умоменту

- а, шта каш , дочекао ме је насмејан

- ма никад нисам ни сумњао у тебе, мали, знаш в.добро, узвратих

уследили су потом све проређенији сусрети.долазио је вазда са најновијим моделом мерцедеса, а уз архитектуру почео је и да слика, апстрактно, што се чак и свидело неким ликовним критичарима па су и изложбе почели да му организују.и онда, кад оће,а уме да оће, са 43 г још момак, среће на једном пословном састанку подоста млађу колгиницу немицу и . . .данас живе у хајделбергу arderberg.jpg у породичној вили жениној, наследио је уходан арх. биро својег  + таста имају кћер јединицу која се школује у суседној швици , запошљава тридесетак стручњака, а он и жена . . путују по свету и уживају.слика и даље,веома успешно,скоро ми се фалио видео поруком са тенерифе plajatener.jpg где имају вилу да му је тамо отворена изложба, но жали се на шећер, удебљаосе и поред свих третмана које упражњава, али још више га забрињава што већ годинама сања  . . на немачком.

- једино ме на бивше потсећате Ви са којима сам у контакту те икона св Николе svnikola.jpg која ено заузима почасно место у дневном боравку хејделбершке виле. њу недам.

 

Е,мали мој. Судбина.

 

  .... . . . . ДА СТЕ У ТОКУкако ми закоидан претстоји измештај боравка = радног делокруга са малте у нешто забаченији локалитет недостајаће ми пар недеља дружење саВама Komentari (152)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:10 18.12.2007

Tuca imao sreće, možda.

Ua, kapitalizam! Da se piše peticija da se Čeu izađe u susret i da se ne maltretira po nedođijama bez WWW.
Suze ronimo svi.
A Tuca? Pljunuti ja. Samo sam ja išao na farmaciju, i tamo sam se svestrano obrazovao i otuda mi ostalo interesovanje za biologiju, hemiju i ginekologiju i akvarijume. A i psihijatrija me je kadkad interesovala. Šećer nemam, kuće nemam, mečku nemam, tast nije imao biro (naravno kad je bio ljuti pukovnik DB-a) Čer, gde je sreća?
A SVIMA KOJIMA JE SUTRA SLAVA SVETI NIKOLA - SRETNA SLAVA. I tebi, Tuco, ako postojiš i čitaš ovo.
Черевићан Черевићан 15:32 18.12.2007

засрећом базајући

ха, KRALJуMAJMUNA , срећа тако релативан појам, а маами нас СВЕ одреда. Туцу усрала ,како ми сремци у шали велимо. иначе Поменути постоји, опипљивје у својој корпулентности од преко метера тежине. додуше недостаје му висине па да се та 2 упаре. ебига . .немош све. фала на дружењу.
jesen jesen 18:29 18.12.2007

Re: засрећом базајући

срећа тако релативан појам, а маами нас СВЕ одреда. Туцу усрала ,како ми сремци у шали велимо.
....pa sta fali Tuci....ne smetaju mu valjda toliko ti snovi na nemackom da bi mu srecu pokvarili...a secer je mogao i ovde da dobije...svako ima neku falinku u tim godinama....btw...Srecna nova godina, posto necete biti blizu netveze u toj nedodjiji...
Черевићан Черевићан 20:02 18.12.2007

срећна нова

знате jesen . . ма то са немачким .. .мојега другара малко носталгија (после толико) прићепила јер годинемусе слажу ,вели, убрзано , док шећер му наследан (немош одгена, па тотије).
у поводу нове све најбоље Вама и породици,наравски , фала на дружењу

Re: срећна нова

ne mogu da odolim. moram da narusim poetiku Vaseg bloga u interesu visih ciljeva.
Dokazano je da je dijabetes tip 2 (oni sto na pocetku mogu da se lece tabletama) nasledan, ali i da pravilna ishrana, fizicka akrivnost i vracanje na normalan BMI mogu u ranim stadijumima da potpuno izlece ovu vrstu secerne bolesti.
Porucite drugu da ne utapa tugu i jelu i picu.
Ne zamerite. Profesionalna deformacija...
dunjica dunjica 21:22 18.12.2007

Re: срећна нова

Ana, šta je BMI? zanima me jer nam je dijabetes2 u porodici
jesen jesen 21:59 18.12.2007

Re: срећна нова

...ma znam Cer sta je u pitanju, samo se malo salim....al ako o sreci pricamo, neka drugar pomisli sta bi mu sve ovde nedostajalo da u zadnjem casu nije zbrisao od one sa detetom tj da tatu nije poslusao :))....kakvi tenerifi..mozda bi i on sad naklapao ovde sa nama o cedi ,kostunici i slobi....a opet, mozda bi bio srecniji... ko to zna....u svakom slucaju gde god da si bazas za srecom...pa drugar s tim u vezi ne treba da brine , svima nam je u tom pogledu isto , i nama ovde i vama svima koji ste tamo negde...a tu je i net koji nas sve spaja....

Re: срећна нова

dunjica
Ana, šta je BMI? zanima me jer nam je dijabetes2 u porodici

Body Mass Index = masa / (visina na kvadrat)
Normalan BMI je od 20 do 24.9
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 23:50 18.12.2007

Re: срећна нова indexova

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
dunjica
Ana, šta je BMI? zanima me jer nam je dijabetes2 u porodici

Body Mass Index = masa / (visina na kvadrat)
Normalan BMI je od 20 do 24.9

E, samo mi je to loše)

Dunjice

Nikad nije kasno (da se ljubi strasno)...
dunjica dunjica 00:09 19.12.2007

Re: Dunjice

Eee, Ana, nije problem u ljubljenju. Problem je u slatkišima.

Re: Dunjice

E pa onda, prestati ljubiti slatkise.
dunjica dunjica 09:24 19.12.2007

Re: Dunjice

Ana, baš si stroga.


Pacijent prima liječnike samo u ugovorene termine.

Poz!
Gorstak Gorstak 15:13 18.12.2007

Ma dal sam, opet prvi?

Ne znam. Morao sam da pročitam kad videh druženje na faxu. Ja mašinac, a iz istih razloga sam posećivao komšije (komšijke). Da li je u vaše vreme bio aktivan KST. Meni je to u srcu najlepši klub ikada. I mi se oslovljavali sa mali. Dandanas isto.

A šta ovo par nedelja?
A mi?
Pa kako sad to?

Pozdrav i javite se čim pre
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 15:32 18.12.2007

Re: Ma dal sam, opet prvi?

Šta mi ?
Idemo snjim!
Pa gde bilo.
Kako njemu tako i nama,
Poznavajući ga.-.
Biće nam lepo?
Nemože on, više breznas,
džaba mu oproštaj!
uvenuli bi za tri nedelje
bez njega...
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 15:32 18.12.2007

Re: Ma dal sam, opet prvi?

Šta mi ?
Idemo snjim!
Pa gde bilo.
Kako njemu tako i nama,
Poznavajući ga.-.
Biće nam lepo?
Nemože on, više breznas,
džaba mu oproštaj!
uvenuli bi za tri nedelje
bez njega...
oldtajmer oldtajmer 16:22 18.12.2007

Re: Ma dal sam, opet prvi?

ETF - takodje posecivao "gore" iz istih razloga :) Svi smo u zgradi (a i okolnim zgradama!)

Nego, oko измештајa боравка, nadam se samo privremeno?

Pozdrav i preporuka. Kao vecina vasih blogova, ulepsali ste mi dan!
Черевићан Черевићан 19:33 18.12.2007

могул ијааа

г vidomirе pavlovic-у на оваквим сапутницима би ми свако позавидео а несумњам да би многима посета локалитету скрајнутом изазов био , но оставимо се маштања , живот тече даље па се ето за коју недељу ,верујем, опет сретнемо овде у угодном друштву.хвалаВам на коментару.
Черевићан Черевићан 19:46 18.12.2007

кст

мислим деценију раније пре него ћу ја у зграду кодвука закорачити отпочео је рад КСТ а тамо од 1962 је почео да буја са радом забавни живот нас студената .игранки се сећам иако самсе ја радиоаматеризмом бавио а то је . . зараза . .да не почињем оњој па и нисам бијо баш ревносни посетиоц клуба.
елем,
ових пар недеља су резултат покушаја милог ми Газде , да ми малко монотонију острвског живота разбије. отудих ето.
поздрав и Вама Gorstak те хвала на коментару, док јавке . . биће.

Черевићан Черевићан 20:09 18.12.2007

сећањем непоузданим

oldtajmer -у разлози посете горе су били свеопште познати. једно је битно да се нису из сећања, понекад в. непоузданог ,изветрили ато неби ваљало јер ајде да се поновим . . . .живот чине догађаји којих се присећамо а не дани који су протекли.
да измештајми ,посве привремен ,а на похвали текста. . пааа,хвала
Milan Novković Milan Novković 21:01 18.12.2007

Re: кст

радиоаматеризмом бавио а то је . . зараза . .да не почињем оњој па и нисам бијо баш ревносни посетиоц клуба

EXY-lona? Uopšte mi nije palo na pamet! Ja sve mislio neko amaterstvo na nekom drugom delu Dunava!!! Ima ih još par komada po blogu, pasivnih učesnika, ja mislim da će zapaliti roštilj samo u to ime.

A i popeli su se, mašu, da možete i u Malti da ih vidite, dok ne isčeprkam neku prigodniju čestitku :) (još da se BCD bro skine sa sudokua pa da imamo PileUp na ovom blogu)
Черевићан Черевићан 22:40 18.12.2007

це ку, це ку де

ма г Новковићу искуства што се тиче верања по стубовима ние да неимам ,диполи се напречац како се финансијски стасало заменуше бимовима аови волели повисоко да штрћу небил се на миру окретали. него онај антенсет, наснимку Вашем, немош касти . . а што се судоку-а тиче ,свака част!

за барбикју . .сам вазда. 73! ил што је каваљерскије покоји 88 поделити дамама присутним.
nestorijanac nestorijanac 15:27 18.12.2007

A, jedan moj drugar

otisao pre 20-ak godina da zivi na drvetu. Ostavio fakultet, devojku, nas drugove i....pravac na jedno drvo. Mislim, negde u Africi.... Isli su njegovi da ga posete vise puta. Poslednji put pre 3-4 godine, kada mu se mladji brat treci put ozenio. Kazu da se nije mnogo promenio. Fotografisali ga, snimili kamerom. Izgleda srecno, sta znam...
Черевићан Черевићан 15:41 18.12.2007

небу подоблацима

nestorijanac лепо је да сте са нама. ма за Срећу нетреба много , дочарајте себи само шушкање листова, уствари дрвета казивање , ма сит да се науживаш а притом живци ко парангал .додуше треба припазити да се не занесеш па бупнеш озго, но ито се увеџба временом .за тих пар година у крошњи поистовети се човек сграном, гарант.
само да се неки екологији ненаклоњен ненаиђе . . .па дрво сасече . . .
Gorstak Gorstak 15:48 18.12.2007

Re: A, jedan moj drugar

Ostavio fakultet, devojku, nas drugove i....pravac na jedno drvo


Razlozi:
- Profesor ga mrzio
- Devojka ga varala
- Drugovi ga zezali

E sad ću lepo da odem na drvo :) saće da vidite... (Tajvanska kanasta)

dunjica dunjica 15:30 18.12.2007

A što ga TO brine?

али још више га забрињава што већ годинама сања . . на немачком.


brine ga više od dijabetesa!?

A te vile preko Neckar-a u Heidelbergu... nisu loše... provela tamo jednu, ali vrijednu godinu.

Черевићан Черевићан 15:51 18.12.2007

шта гледо ,бијо

dunjica , вазда ме обрадујете посетом , пар пута сам породично бијо тамо ,на лицу места. тешко за речима описати . . кратко . . за оне знатижељне . . . ите павите. оно за снове на немачком , пак, узмите као малко сувише емотиван исказ мојега другара.
додуше има и она народна . . месо гули . . купус фали, применљива врло у случају гастоса. ајд,додуше Он то више ние.
nikola svilar nikola svilar 17:16 18.12.2007

Re: A što ga TO brine?

duška, da niste slučajno nick "dunjica" preuzeli iz starih dobrih smogovaca? tamo je čini mi se bila jedna dunjica... evo već vidim one panorame zagreba, hromatska tema odjavne špice, pajo kanižaj itd. itd.
dunjica dunjica 17:35 18.12.2007

Re: A što ga TO brine?

Nikola, piše u mom profilu ponešto; deminutivni nick nastao takorekuć iz nužde. Moja kćerka se zove Dunja, pa odatle.

A vidim ovih godina, popularno ime Dunja u Hr.

A Smogovci... da, ta sam generacija. Izgleda kao da je bilo davno...
MightyNora MightyNora 15:31 18.12.2007

E pa ne moze...

.... . . . . ДА СТЕ У ТОКУкако ми закоидан претстоји измештај боравка = радног делокруга са малте у нешто забаченији локалитет недостајаће ми пар недеља дружење саВама


Kazite im tamo da ste ovde potrebni kako ste i tamo potrebni. A taman sam se navikao da citam ovo vase spojeno i razdvojeno malo vako malo nako, vrlo interesantno pismo (kao u pismo a ne pismo).

I kazite im da je sudbina nekad majka a nekad maceha.

I jos im recite da sam Vam dao preporuku.

Pih... ae uzdravlje pa da to prodje sto brze :))
Черевићан Черевићан 20:15 18.12.2007

бесплана

MightyNora себичан препоруку ћу апити за себе ањимаТамо . .па пренећу додуше ћутањем Вашу поруку, ал мислим да ће то бити далеко ефикасније него било каква речна тирада. а проћиће отсуствовање одавде ваљда . . . .по плану збрзином непланираном. фала на посети.
Rasejani Rasejani 15:36 18.12.2007

ja mnogo volem

kad vi nesto napisete.
Черевићан Черевићан 20:19 18.12.2007

волење

а ја што волем кад сазнам да је то неко и прочито . . та немогуВам касти више од Фала и натом,а посебно што сте снама у друштву,Rasejani
dracena dracena 15:59 18.12.2007

Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Po mom komšiluku, takoreći.

Sad mi je tek jasno gde ste vi naučili sve te vaše mangupluke. Ovaj kraj naročito loše utiče na muške.
Ne znam je li u pitanju ukrštanje vazdušnih struja ili rastinje u obližnjem parku, ali proces se jednako ponavlja otkad pamtim:
Dodju fini golobradi dečkići, upišu se na neke od tehničkih fakulteta u ovoj zgradi, i već za dve-tri godine postanu prave zveri: piju, puše, jure ženske i pritom im sve smešno. :)))

Komplimenti i preporuka za tekst. :)))
Gorstak Gorstak 16:07 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

upišu se na neke od tehničkih fakulteta u ovoj zgradi

I mašinci, i mašinci.
A i tehnolozi vole da svrate.
Sigurno ne zbog okolnog rastinja:)
Mislim, da su najlepše devojke studirale filološki. Ma čudo jedno. Tačno si mogao da pogodiš koji jezik devojka studira po stilu oblačenja. Italijanke su bile da ti pamet stane, a ni španjolke nisu daleko od toga. One što su studirale skandinavske jezike su bile pomalo smešne sa onim sirogojno džemperima, ali opet lepe.
Kao modna pista. Milina.
Dejan Stanković Dejan Stanković 16:15 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

to je moj faks!
dracena dracena 16:51 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Dobro, dobro, Dejane, i ti si lep. Nek' ti bude. :)))
dracena dracena 16:57 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Gorštače, medju tolikim devojkama na filološkom (njih 95%, igla nije imala gde da padne od devojaka) sigurno je moralo biti najviše lepih.

Nego nešto ne pominješ najveće grupe: srpski jezik, jugo/srpsku i opštu književnost, slavistiku, anglistiku. Biće da si krenuo sistematično, od malih grupa, pa nisi stigao da obradiš ove najbrojnije. :)))
Gorstak Gorstak 17:34 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Biće da si krenuo sistematično


Šta sistematično? Mislim da je to malo rečeno kako sam ja krenuo da obrađujem.

Ove studentkinje sa sprkohrvatskog jezika i književnosti su nekako bile najzabrinutije. Težak fakultet bez neke perspektive. Sad, nažalost, znaju samo jedan jezik. Hrvatski se odvojio, a učili dva.
Najteži ispit je na samom kraju. Mislim da se zove svetski jezik i književnost sa prohodnošću od par njih godišnje. Ko to da taj je i diplomiro. Ja sam se, nekako, često nalazio u situaciji da tešim. Jadan ja:)
Ruskinje smešne ko bioskop. Totalno su u autu što se tiče mode. Malo prejako našminkane kao klizačice na ledu, a lepe - kao i sve Ruskinje.
Engleskinje blesave da blesavije ne mogu biti. Možda je to i razlog što oženih jednu. Mislim da našim zakonom nije dozvoljeno da ih oženim više, a i ova jedna bi se bunila:)
Eto, draga dracena. Nije da nisam obrađivo tržište nego me strah da ne istrolujem Post g-dina Č. koga mnogo cenim.

njih 95%, igla nije imala gde da padne od devojaka

A onih 5% dečkića su smatrali toliku količinu devojaka normalnim pa su nekako bili nezainteresovani. Fenomen.


Milan Novković Milan Novković 17:43 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

i već za dve-tri godine postanu prave zveri

ETF zver :)
dracena dracena 17:43 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Dakle, stvarno si sistematičan, Gorštače, svaka čast! Obradio si tržište do u detalje. :)))
Sad sam tek shvatila da si najbrojnije grupe namerno izostavio iz metodoloških razloga, kao antički filosofi, da bi se polaznici ovog tvog tečaja primenjenih filoloških nauka još više zainteresovali i sami počeli da postavljaju pitanja. Didaktika, bato, nema greške. :)))
Gorstak Gorstak 17:52 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

sami počeli da postavljaju pitanja. Didaktika, bato, nema greške. :)))

Fala, fala.
Učim od našeg domaćina. On većinu svojih Postova piše u nekom velu tajne pa čeka da ti sam provališ i postaviš pitanje na koje on već ima spremljen odgovor. Da se izrazim fudbalskim rečnikom - dočeka loptu na volej. Majstor.
Skoro sam provalio i slike da stavljam na blog, a primetio sam da ih ti vadiš kao iz rukava. Samo te gledam i učim. Pa kad krenem da slikam...
Milan Novković Milan Novković 18:01 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Dodju fini golobradi dečkići

dracena dracena 18:13 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Evo jedno suvo zlato, specijalno za tebe. Sistematičnost mora da se pohvali i nagradi. :)))
Gorstak Gorstak 18:19 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Hvala u moje i ime svih zverova na ovom blogu:)
Saću lepo ovo da isprintam i zalepim na lap top. Što da kamiondžije lepe lepe ženske na svoje oruđe za rad (kamione), a ja ne mogu na moje oruđe za rad i blog.
dracena dracena 18:19 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Ne preteruj, MIlane.
Ovako nešto sam mislila:

Input:


Output:

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

A gde vam je kolega Sasa Belopoljanski? I takvih je bilo...
Gorstak Gorstak 18:27 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

A gde vam je kolega Sasa Belopoljanski? I takvih je bilo...

Ja sam ga parafrazirao malopre.
Saće dracena da nadje sliku iz Tajvanske kanaste. Ja je samo čikam, a umetnik je ona.
dracena dracena 18:36 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Neću, neću. Ja sam svoje rekla. :)))))
(Tačnije: Ne smem više, ubiće me Čer.:)))
jesen jesen 19:10 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

....isli i tehnolozi u kst ...naravno...znam pouzdano..:))
Черевићан Черевићан 20:27 18.12.2007

одмотано замотамо да га одмотамо,замотано

dracena ајкасте већ укомшилуку тесле свратите па им каште да ону сломљену облогу постамента прилепе да се
небрукамо предсветом.а животу ме малко привикао и боравак у лоли студењаку ту ома нузтај парк кои помињете.оно јес да се ја волим смејати, непушим додуше, само воду отекућине хаснирам а женске успеју још вазда и поред ми нагомиланих година да ме стигну. изгледа гени упитању . . незнам.
лепоје дасте увек са нама.па и препорука притом.ФАЛА заоба.
Черевићан Черевићан 20:30 18.12.2007

ние него . . моооје

благо Вама г Dejanе Stanković-у ви сте онда 1 богат човек , ха,ха. волим јако када свратите овамо.фала.
dracena dracena 20:38 18.12.2007

Re: одмотано замотамо да га одмотамо,замот

Черевићан
dracena ајкасте већ укомшилуку тесле свратите па им каште да ону сломљену облогу постамента прилепе да се
небрукамо предсветом

Jednom gradjevinac, uvek gradjevinac. Ajde, dobro, reći ću im...
A vi požurite sa povratkom, možda se neka obloga odlepi i ovde, na postamentu ovog bloga. Ko će to primetiti ako vi niste tu? Niiiiiikoo! Eto vidite!? Ima mnogo razloga da se što pre vratite!
Черевићан Черевићан 21:24 18.12.2007

време чуда очовека чини

и онда том смотора г Milanе Novković -у слични ,кад стасају ,ето овако предстојеће свеопште славље умеју честитати

Gorstak Gorstak 21:33 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Neću, neću. Ja sam svoje rekla. :)))))

E sad se dracena postidela.
Baš mi krivo jer sam ja razlog sa mojim komentarom da je čikam:( A nisam mislio. Htedoh da pohvalim.
G-din Č. (i ja) voli fotografije pa ako ima zlata, ohoho. Može i tamo neki fakulteti.
Nego jel ona zlatna Boginja živa? Nacrtana? Liči mi na Agelinu, al nešto nisam siguran.
Milan Novković Milan Novković 21:48 18.12.2007

Re: време чуда очовека чини

...ever-fluid river of pop
...кад стасају ...

i dok ne stasaju :)


Черевићан Черевићан 22:16 18.12.2007

дисам тусам

ма нисам још ни куфера нагазијо dracena запута а дије пиле дасиспече ,ма закои дан рекох јер незнам како ћу свременом слободним бити усаглашен да се овде до самог поласка дружимо.отуд најаве . . благовремене.
Svetlana S. Svetlana S. 22:46 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

dracena
Output:Ili ovakav? Hm...
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 22:54 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Svetlana S.
dracena
Output:Ili ovakav? Hm...

E, moram da ti otpišem. I ja ovako držim čašu ali ostalo - ni nalik. Gde nalazite ovakve koji ne bi umeli da sastave dve unakrst? Žene! Skidajte te slike, neće vam uspeti.
Gorstak Gorstak 22:54 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Ili ovakav? Hm...


Svetlana S.

Ovaj g-din je već korišćen. Polovan i izgužvan:) Biće da je i alkos.
Samo zgodan. Pa šta.
Svi smo mi lepi i zgodni. (na ovom blogu)
Evo ja npr. Ja sam čuveni maneken koji ima svoju firmu (nešto sa nekretninama i akcijama), jahtu, auto za golf i tako to. Volim da pilotiram svojim avionom.
G-din Č. takođe. Ma svi koji su hodili u tu zgradu tehničkih fakulteta.
Svetlana S. Svetlana S. 22:57 18.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!Ma šta kažete )))
49 41 49 41 00:02 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

dracena
Evo jedno suvo zlato, specijalno za tebe. Sistematičnost mora da se pohvali i nagradi. :)))


Kad su dve dalmatinke-partizanke nosile na nosilima po gudurama Neretve; ranjenog krupnog partizana Bosanca i na kraju od umora ga ispustile na kamenjar- jedna od njih umorna i besna ga je upitala:

"Jel' bi ti mogo druze malo PISKE"?

"E, vala ja ti je ne bih moga; 'vako ranjen-tama' da ti je ona od suva zlata"!-odvrati joj on.
49 41 49 41 00:05 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

dracena
Evo jedno suvo zlato, specijalno za tebe. Sistematičnost mora da se pohvali i nagradi. :)))


Kad su dve dalmatinke-partizanke nosile na nosilima po gudurama Neretve; ranjenog krupnog partizana Bosanca i na kraju od umora ga ispustile na kamenjar- jedna od njih umorna i besna ga je upitala:

"Jel' bi ti mogo druze malo PISKE"?

"E, vala ja ti je ne bih moga; 'vako ranjen-tama' da ti je ona od suva zlata"!-odvrati joj on.
dracena dracena 00:13 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

K.M.
Gde nalazite ovakve koji ne bi umeli da sastave dve unakrst? Žene! Skidajte te slike, neće vam uspeti.

A ja onaj moj output okačila samo zato što sam mislila da užasno liči na tebe. :))) Prevario me nevaljali blog. :)))
Gorstak Gorstak 15:48 19.12.2007

Re: одмотано замотамо да га одмотамо,замот

Черевићан
dracena ајкасте већ укомшилуку тесле свратите па им каште да ону сломљену облогу постамента прилепе да се небрукамо предсветом


dracena

Jednom gradjevinac, uvek gradjevinac. Ajde, dobro, reći ću im...A vi požurite sa povratkom, možda se neka obloga odlepi i ovde, na postamentu ovog bloga. Ko će to primetiti ako vi niste tu? Niiiiiikoo! Eto vidite!? Ima mnogo razloga da se što pre vratite!Evo i mene (kao što obećah).

Jesu li se gosti razbežali ili šta?

Nego, evo jedne sveže vesti:
Na molbu g-dina Č. g-đica D. je ispostrojavala tamo koga treba sa rečima: Pa kako vas nije sramota! Da se brukamo pred svetom! Odmah da ste zalepili oblogu postamenta!!!! Bre!
Oni štaćekuće. Zalepili. Nije zezanje.
Danas sam prošao kolima bulevarom i poput najbržeg revolveraša izvadio aparat i slikao dokaz. Dokaz je malkice mutan jer sam bio u pokretu, ali vidi se poenta.

Zalepljeno!Dracena kada obeća ona to i uradi:)))
Gorstak Gorstak 16:30 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Ma šta kažete )))

Svetlana S
A jesam li napomenuo da imam lanac restorana tu u centru grada?
Nisam? Tja, ko će svega da se seti.
Svetlana S. Svetlana S. 16:38 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Nisi napomenu, ali ja sam to anticipirala, pa sam poslala Bety Boop da ti pomogne, mislim, u tom lancu (vidi sliku dole:)
I evo nje još jednom:
Gorstak Gorstak 16:45 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

pa sam poslala Bety Boop da ti pomogne

Vido, vido.
Naravno da ćemo je zaposliti.
Treba detetu da se pomogne.
Mislim da je malo rahitična. Vidi kolka joj glava. To ona niška doktorka Ana&... bolje zna da objasni.
Moja dijagnoza je da je falio neki vitamin, mislim, D. Bila kriza kad je bila mala.
A za ostatak Beti nemam zamerke. Ma ko još gleda glavu konobarici :)
dracena dracena 16:53 19.12.2007

Re: одмотано замотамо да га одмотамо,замот

Vidi, stvarno zalepljeno! Auuuu, ala ja tutnjiiiiim!!! :)))
Nego, Gorštače, ti si pravi drug što si nam doneo ovaj korpus delikates. A plus si brz.
Saću nešto na brzinu da pripremim za mog dobrog druga, Gorštaka kao nagradu.
Evo za početak:
::)))
(Mislim, još ti je rano za zlato i sl., jel'da?)

Svetlana S. Svetlana S. 16:58 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Draca je stigla sa lakim naoružanjem. Odoh ja po teško.:)

A jel tu g. Čer ili je već odputovao? I ostavio otključan blog?
Gorstak Gorstak 17:25 19.12.2007

Ribetina

Evo za početak:

Hvala, hvala.
Ja korpus delikates ti kupus delikates. A ionako je posna slava:)
Aj pa nek je srećna slava ko god je prisutan sa porukom: Odma da se odbloguješ i pravac na slavu!
Živeli!

A što se tiče riba... pa posna je slava. Ja mislim da može. Ili ne?
Sa'će g-din Č. da utrči sa lascivnim fotografijama:)))

Nego jel mi dobro ide slikanje? Učim. Ima još. Sad sam malo radio na aktuelnos, a posle ću da se bacim na umetnos. (bez t).

Pozdrav
dracena dracena 18:04 19.12.2007

Re: Ribetina

Sa'će g-din Č. da utrči sa lascivnim fotografijama:)))

Pa jes', gosn. Č. je sav tako lascivan. Niko kao on. :)))
Nego jel mi dobro ide slikanje?

Perfect!
a posle ću da se bacim na umetnos

Jedva čekam. A dotle, evo jednog početničkog pokušaja. :)))
Gorstak Gorstak 18:34 19.12.2007

Re: Ribetina

A dotle, evo

He, he :)))
Pa nije ovo baš početnički pokušaj.
Pre bih rekao da je u pravom momentu plasirana prava slika.
Malo lascivna, malo posna.
U duhu ovog Posta i velikog posta, a opet vezano za današnju posnu slavu. Veselo:))), a umereno.

Nemam pojma šta mi je, al me krenulo.

Uvek sam se smejao na TV dnevniku kada ide onaj umetnički deo.
Meni koncentracija obavezno padne do tada jer me ubiše sa politikom, a čekam sport koji je uvek pred kraj (pre vremenske prognoze). Kasnije sam saznao da seljaci (poljoprivrednici) zevaju još više jer njih ni sport ne interesuje. Samo vreme. A politika drvi li drvi...
U međuvremenu ide taj umetnički deo i voditeljka (likovna, filmska ili pozorišna kritičarka) sroči nekih 5, 6 proširenih rečenica gde nema teorije ni jednu da ponovim. Ja sam mislio da je defekt samo kod mene. Upitah tako par prijatelja i oni mi skrušeno priznadoše da ne mogu ni oni. Moja ženica je šampion koja je uspela čak četiri rečenice da ponovi, ali sam se ja smejao toliko da nije uspela do kraja. Delovalo je kao da je nešto uzelo njeno telo i cepa kritiku.
Opet ja skrenuh sa teme.
Lepa slika. Hvala:)))Gorstak Gorstak 18:43 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Dakle, stvarno si sistematičan@Dracena

Nisam sistematičan:(
Nisam, nisam i nisam!

Da jesam efektno bih završio kurs primenjene filologije sa Nemicama. Ma šta efektno, publika iz zadnjih redova bi vikala bravo i bacali cveće na podijum gde je več počeo vatromet kao kod Roling Stonesa. Ali nisam :((((
Moja greška (za koju danas saznadoh) i mnogo mi krivo. Eto.

Ajd nek krene vatromet:(((
dracena dracena 19:40 19.12.2007

Re: Aaaa, tu ste se vi motali!!!

Wow! Koja fotka! Odličan (5)! :)))

Nisam sistematičan:(
Nisam, nisam i nisam!

Da jesam efektno bih završio kurs primenjene filologije sa Nemicama.

Pa šta da ti kažem, druže. Prekinuo si obrazovanje kad se obradjivala anglistika. Pa što si prekinuo, ni po jada. Nego si tamo nešto petljao sa papirima. Da nisi povukao dokumenta, sad bih gledala da te ubacim u ovo naše istureno odeljenje na neki večernji tečaj za dokvalifikaciju. Sad jedino da podneseš zahtev za obnovu upisa i priložiš dokumentaciju (fotokopiju lične karte, krštenicu ne stariju od 6 meseci i ostaloporedu), pa će komisija da odluči šta će sa tobom...

AlexDunja AlexDunja 16:11 18.12.2007

shining sun, and tender moon :)sumatraSad smo bezbrizni, laki i nezni.
Pomislimo: kako su tihi, snezni vrhovi Urala.

Rastuzi li nas kakav bledi lik, sto ga izgubismo jedno vece, znamo da,
negde, neki potok, mesto njega, rumeno tece!

Po jedna ljubav, jutro, u tudini,
dusu nam uvija, sve tesnje, beskrajnim mirom plavih mora, iz kojih crvene zrna korala, kao, iz zavicaja, tresnje.

Probudimo se nocu i smesimo, drago, na Mesec sa zapetim lukom.
I milujemo daleka brda i ledene gore, blago, rukom.

Beograd, 1920.
crnjanski
nikola svilar nikola svilar 17:12 18.12.2007

Re: shining sun, and tender moon :)

bravo alex-dunja za crnjanskog. cuvena sumatra.
samo mislim da nije ovakav prelom stihova,
mada nisam siguran, vec mi i bledi secanje.
AlexDunja AlexDunja 17:38 18.12.2007

Re: shining sun, and tender moon :)

nikola svilar
bravo alex-dunja za crnjanskog. cuvena sumatra.
samo mislim da nije ovakav prelom stihova,
mada nisam siguran, vec mi i bledi secanje.

u pravu si. nije originalni prelom.
ali jeste sumatra. mnogo nas je sa njom u nama.
thanx.
Черевићан Черевићан 20:39 18.12.2007

живот у туђини

никад ама баш никад оманути нећете AlexDunja када се на блогу кои ми је додељен поштапите црњанским јер је засвагда.фалаВам
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 16:14 18.12.2007

Srecan put, Sveto

Eto, Sv. Nilkola, nas morski svetac, neka vas prati preko velike vode u nove poduhvate, gradjevinske. Za mene je ova slava jos jedno potsecanje na poreklo i na cinjenicu da me Sv. Nikola vec dvadest jednu godinu, prati preko okeana:)
Pozdrav,
Черевићан Черевићан 18:32 18.12.2007

оСлави

гђо Jelena Pavlović лепо је да сте снама и овог пута а нека Вас поменути Светац уз Вама драге још мноооого година прати и потсећа. аја пак ето у нове изазове се спремам.додуше одавде куд год да се упутим ,велика вода ми негине . . подамном.стога хвалаВам за препоруке св николи .
него. . . . . прочитах . . .
Порекло нашег домаћег празника, Славе, Крсног имена, Светог, ни до данас није у науци коначно разјашњено. Постоји више теорија које покушавају да тај проблем реше, али у већини случајева оне осветљавају само понеку његову карактеристику остављајући у тами остале. Углавном би их могли поделити на две врсте. По првој је "Слава чисто хришћанска без икаквих трагова погаништва" изворно нашег православног хришћанског духа и дело наше светосавске Цркве. Она означава прослављања оног Светог на чији се празник крстио предак неке породице, узевши име тог Светог, "тај дан сам прослављао и оставио то у наслеђе потомству".
korto malteze korto malteze 16:29 18.12.2007

Dzepic za srecu

Sve sam nesto sigurniji da se sreca nosi sa sobom ako je ima. A sto sam sigurniji - sve se vise smejem. Nije, doduse, da par novih skija ne pomogne da se ta noseca sreca i malo distribuira, kamoli vila na Kanarima. Ali, dzabe ako je onaj dzepic u koji pakujemo srecu - prazan. Rekao bih da kolegi arhitekti nije promaklo ni to...ko nema sta da kaze i podeli, taj svakako ne slika. Lepo je kad i sreca i bezbriga stignu ruku pod ruku.
U svakom slucaju, htedoh vec mnogo puta reci - mir i ravnoteza, koje nesrecni ljudi svakako nemaju, sipaju iz svakog Vaseg teksta. Ali imao je ko i do sada da hvali, pa se sve mislim - da se ne iskvarite.
Elem, nosite duboke cipele u toj nedodjiji, nikad se ne zna kad ce se noga izvrnuti na nekom kamenu...ludom ili pametnom.
Черевићан Черевићан 18:13 18.12.2007

чувај главу, јебеш ноге

в.ми је драго да нас је ето ваш колега Мали повезао овим саставом korto malteze . у његовом случају та назови срећа је уистину заслужена.познам прошлостму те рад кои је уложио да доовде стигне.е сад дали је и срећан,отом неби ,то је тако индивидуална процена па се углавном погреши у доношењује.сад , на прагу осме деценије животне ето је догуро . .докле је стиго.а има и она народна . .роди ме мајко сретног па ме вури и нађубре.
што се назувки тиче овде се подразумевају хтз ципеле, мили Газда отом брине, но је далеко битније заштитног шлема не скидати кад се ,а то је такорећи стално, по каменоломима мувам ,да ми којом шалом неупадне уоко неки отпешес кила камичак, а ја ни стиго да трепнем нисам.
у печалби ведар дух сачувати то је значајна ставка па ето ија ко иВи смехом куративу спроводим те тако кад ми поменути Мили ували 12 послова за 5 сати ја се упишах одсмеха ,а Он гледа лихтплаво ( очи му такве мисим аквамарин) па му и није баш све јасно, ковели опичени форинер,товариму само. . . .

korto malteze korto malteze 19:58 18.12.2007

Re: чувај главу, јебеш ноге

Ja sam bas hteo reci - Mali, Vash kolega po vokaciji (ilivam izboru mesta za posetu pri studijama). Ja sam vise u fundamentalnom istrazivanju koje stalno preti da postane primenjeno :) i nemam mnogo veze sa tehnickom strukom. A za njegovu srecu sam ipak bio oprezan, te rekoh 'lepo je kad', a Vi ga svakako bolje znate.
Sto se smeha tice, ja ga dozivljavam kao odraz unutrasnje srece, kao takav ga vrlo rado primenjujem i kad je dobro i kad je lose.
A danas sam nesto vec podugo u pisanju i uspesnom sazimanju pa hvatam sebe kako cepidlacim nad odgovorom za koji sam namerio da bude, pre svega, srdacan. Zato cu se odjaviti, a vama zelim par cipela i slem sa sto manje iskusenja, i mnogo smeha ali nad promenjenim indeksom poslovi/sati...u Vasu korist.
nikola svilar nikola svilar 17:08 18.12.2007

Sretan put :)

посредством кума ми дрнде


ovaj čo'ek postaje ustaljen u pričam vašin senjor sveta kao kakva const. :))
svaka čas za nadimak, pravi je lik :)))

рад од јутра до сутра, очи све сиграју од белине хартије којом исцртаном треба газду задовољити


užas! crtački "horor vacui"! dobro je, bar sad buljimo u ove tamne prozorčiće
autocadova i archicadova koekakvih i klikamo, klikamo... klik klik :)))

... са 43 г још момак, среће на једном пословном састанку подоста млађу колгиницу немицу и . . .данас живе у хајделбергу у породичној вили жениној, наследио је уходан арх. биро својег + таста имају кћер јединицу која се школује у суседној швици , запошљава тридесетак стручњака, а он и жена . . путују по свету и уживају.слика и даље,веома успешно,скоро ми се фалио видео поруком са тенерифе


tek sad sam ukapirao šta taj "+" (plusić a zapravo krstić) znači :)))))

gle što čo'eku ("malom" upade kašika u med...

Черевићан Черевићан 21:17 18.12.2007

а моја је кућа путујућа

г nikola svilar-у оно кад ћоек татране посматра стварно може тек тек завидети Малом, мисим ко ту ману психе поседује, међутим ако је неко то личним радом заслужијо онда је то Поменути уистину.ово је адекватна награда.е сад што то незадеси многе изгледа и звезду под којом се рађаш ние лоше материчним инстиктом назрети.
а што се кеда тиче ево и тренутно пиљим у тај треперећи монитор, небили до ујутру предрачун битан милом Газди у његов монитор му тутнуо, те отуд и моји одговори на коментаре овако растрзано се јављају ,јер крај је године, а пут претстоји, па . . да не појашњавам.
угодно се осећам када сте са нама.фалаВам.

G Che

Da Vas pohvalim i pozelim srecan put i brz povratak.
Ovaj Vas tekst me visestruko pogadja. Pazljivi Muz mi je zavrsio arhitekturu na tom fakultetu...
A sreca... e tu se slazem sa junakom mog detinjstva - Kortom, sreca se sa sobom nosi. I jos da dodam, pravi se svojerucno.
Черевићан Черевићан 19:05 18.12.2007

смејмосе

хвала одВас посебно прија, гђо Ана &. . . хвалаВам ,а о срећи да малко парафразирам братић радослава (аконто казивања о пекићу)
срећан je онај човек кога је властити живот умео да засмеје тако да му испуни судбину и уједно разбије чамотињу .
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 19:02 18.12.2007

Pozdrav


Za mali oproštaj evo jednog linka. U skladu sa godinama.
Još traje i vredi sve više.
Nedostajaćeš nam.
49 41 49 41 19:36 18.12.2007

Re: Pozdrav

KRALJMAJMUNA
Za mali oproštaj evo jednog linka. U skladu sa godinama. Još traje i vredi sve više.Nedostajaćeš nam.

Gde me nadje Kraljumajmuna?!?

Blogeru preporuka; a tebi cestitka.
49 41 49 41 19:37 18.12.2007

Re: Pozdrav

KRALJMAJMUNA
Za mali oproštaj evo jednog linka. U skladu sa godinama. Još traje i vredi sve više.Nedostajaćeš nam.

Gde me nadje Kraljumajmuna?!?

Blogeru preporuka; a tebi cestitka.
dracena dracena 20:21 18.12.2007

Re: Pozdrav

Da, čitav život je jedna velika avantura. :)
Svakog jutra se budim sa radoznalošću šta li će doneti novi dan. :)
jesen jesen 21:15 18.12.2007

Re: Pozdrav

...ne radi link...
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 22:27 18.12.2007

Re: Pozdrav

jesen
...ne radi link...

Bogme radi. Gospojice Jesen, promente nešto na vašoj skalameriji. Meni radi sve u 16!
Gorstak Gorstak 22:31 18.12.2007

Re: Pozdrav

promente nešto na vašoj skalameriji


Savet: Probajte sa šamarima. Meni uglavnom tako proradi.
Pre resetovanja lupiti dva forhenda i jedan dvoručni bekhend.
Kada mu ulijete strah u strujno kolo ima da radi na treptaj oka.
Takva im je psiha.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 22:40 18.12.2007

Re: Pozdrav

49 41
KRALJMAJMUNA
Za mali oproštaj evo jednog linka. U skladu sa godinama. Još traje i vredi sve više.Nedostajaćeš nam.

Gde me nadje Kraljumajmuna?!?

Blogeru preporuka; a tebi cestitka.

Ima toga koliko hoćeš. Kako koja godina ide sve češće slušam onih par stotina pesama što ih napisa i otpeva i odsvira i aranžira. Ostarilo se. A još se uvek naježim, da prosti Čerevićan, kad čujem mnoge od njegovih pesama, a pod garancijom mi zaigra diafragma na glas Gabi Novak. Eto.
Черевићан Черевићан 22:49 18.12.2007

песмом да те сетим

KRALJуMAJMUNA фала пажљивисте. време моје младости обележише између осталих и Габи и Арсен. прија то уху а и . . присећању . . .чути их наново.
dracena dracena 22:58 18.12.2007

Re: Pozdrav

Kralju, ide li uz tu muziku, npr. ovo:

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 23:00 18.12.2007

Re: Pozdrav

dracena
Kralju, ide li uz tu muziku, npr. ovo:


Srce si. Tačno kao što treba. Kao da je neka nekauzalna veza među nama, da prostiš)
dracena dracena 23:09 18.12.2007

Re: Pozdrav

Dooobro, da vidimo Kralj je poslužen šampanjcem, tortu će uzeti ko bude hteo, još samo da vidim kako da zadržimo Gorštaka....
Hm... setila sam se!
Gorštače, vidi kakvi stoloviiiii, dušu dali za trolovanje:

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana