Životinjski svet

Korenite promene

mikele9 RSS / 25.11.2017. u 18:53


Su odavno započete u ovoj ojađenoj i sve ojađenijoj zemlji! Neću vam reći ništa što već ne znate ali Repetitio est mater studiorum, što će reći nikad nije na odmet ponoviti i prisetiti se. Ili što reče moj sin: Horor filmovi su mala maca i komedije u odnosu na realnost u kojoj živimo! Korenitost je u Srbiji našla izuzetno/veoma/vrlo, pogodno tlo, da se izrazim oveštalom ali u ovom slučaju istinitom frazom. Naravno ja pod tlom ne podrazumevam samo zemljište, teritoriju, sve manju, zemljice Srbije, ne, pod tlom pre svega podrazumevam srpski narod i njegov mentalitet. E to zaista treba svećom tražiti i ubeđen sam nikad i nigde na svetu ne naći. Kod nas nikada nije važilo i neće: And now something completely different. Od Stefana Nemanje pa do današnjeg dana, samo je tehnologija napredovala, za srpski puk zvani narod, može se reći da sve više nazaduje, ako je to uopšte moguće. Zaglupljen i neobrazovan do bedasoće, ponaša se kao veliko stado ovaca pomireno sa sudbinom. Naravno to je pre i iznad svega posledica korenitih promena u obrazovanju i kulturi, koje su se sastojale u zatiranju bilo kakvog znanja iz bilo koje oblasti i konstantnom brisanju umnosti, znatiželje, radoznalosti u đacima/učenicima a bogami i prosvetnom kadru. Ko god misli svojom glavom a takvih je preostalo vrrrrllllo malo, opasnost je po državu i njen poredak. Onda se kao poručeno prisetim braće Arkadija i Borisa Strugackog koji u knjizi Teško je biti bog pišu: Nijedna država ne može da se razvija bez nauke... Bez umetnosti i opšte kulture, država gubi sposobnost za samokritičnost, počinje da pomaže pogrešne tendencije, počinje svakog časa da rađa licemere i podlace... I ma koliko prezirali znanje, ti sivi ljudi koji se nalaze na vlasti, ništa ne mogu da urade protiv istorijske objektivnosti - oni mogu samo da je koče ali ne mogu da je zaustave. Prezirući i bojeći se znanja, oni ipak neizbežno počinju da potpomažu to znanje da bi ostali na vlasti... Jer pogibeljan je za neprosvećene egoiste i fanatike porast kulture naroda u celom dijapazonu - od prirodnonaučnih istraživanja do sposobnosti čoveka da se divi muzici.

Korenite promene sa nisu tu zaustavile, ne, raširile su se kao polip obuhvatajući svojim pipcima svekolike oblasti života. Korenito, da ne kažem do korena, je raskopan Beograd, korenite su nezamislive gužve na ulicama glavnog grada, pre neki dan mi je trebalo više od pola sata da tramvajem pređem razdaljinu od Sava Centra do Hajata, ne veću od 400m., korenito se zida Beograd na vodi, pumpe, desetine pumpi danonoćno ispumpava vodu iz Savske obale, korenito se sprema, već postoji plan za uništavanje parka na Ušću, korenitost se ogleda i u: Gde god nađeš dobro mesto, tu fontanu posadi, što naturalno podrazumeva da se prvo noćom bagerom iskopa kovčeg sa posmrtnim ostacima Dimitrija Tucovića a onda sazida nepotrebna fontančina, izbageriše se cela terasa Pevca, ispločavi se i na ćošku se neimariše Fontana , mala kopija tz delijske česme u Knez Mihailovoj, korenito se za naše pare Beograd Novogodišnje ukrašava u oktobru, korenito se asfaltira Skadarlija jer bože moj, beslovesni narod ne zna da su Turci prvo asfaltirali a ondak ugrađivali kamen po kamen kaldrme, treba li o smanivanju plata i penzija uopće govoriti, to mu dođe kao Prohujalo s vihorom i ko bi sve nabrojao korenite promene koje nas zadešavaju svakominutno i koje će nas, sva je prilika uz ovakvo stanje duha nacije, još duuuuugo zadešavati.

Da ne zadirem duboko u prošlost, začetnica i inspirator korenitih promena koje su danas u veeeeelikom zamahu, bila je papučićeva žena, crno obojadisane slamnate kose sa neizbežnim plastičnim cvetom u njoj. Duboko u sebi svesna svoje mentalne i intelektualne minornosti, zlobno i pakosno je odlučila da ceo ovdašnji svet svede na mnogo niži nivo. Učinivši sve, ne prezajući ni od ubistava, da njen Kurta zajaše srpski narod, ubeđena da je to za vek vekova, bacila se na literaturu zasipajući nas svojim bolesnim i po stilu, pučkoškolskim bljuvotinama. Da bi što više prošrila uticaj, ćerki je osnovala radio i TV stanicu a onda i onom nekadašnjem rokeru koji se prefarbao u pink boju. Uništavala je i korenito zatirala svaku drugačiju misao, stav...koji se nije poklapao sa njenim tugaljivim, ljigavim i usranim blebetanjima.
Ni danas mi nije jasno zašto i kako se to serbskobeogradskočačanski puk sakupio u onolikom broju 5.oktobra...više se i ne sećam koje godine i uz svesrdnu pomoć kriminalaca svih provenijencija uspeo da svrgne njenog Kurtu!? I šta ondak biva? Zajahao je Murta, u njegovim osnovnoškolskim krugovima, poznatiji kao Buđavi. Dakle i sam ne malo iznenađen, postao je Kurta. Legalno i legalistički je uz odobravanje izabranih mu ortaka, podguznih muva, rešenih da se obogate po bilo koju cenu, poništio sve što je iole bilo valjano u Ustavu i zakonima i zamenio ih takvima kojih bi se postidela i najzaostalija srednjevekovna državica. Šteta koju je Buđavi i njegova ekipa napravio, nepopravljiva je za duži vremenski period ali lahko se može pripisati korenitim promenama. Ubistvo Zorana Đinđića, takođe!

Nego da se vrnem Kurti i Murti, oni su vrlo bitan činilac korenitih promena. Posle Buđavog, uzjahalo je još nekoliko Murti, postajući tako Kurte. I oni sami a bogami i svi njima bliski su se nafatirali za sledećih 300 godina! Šta se dalje dešava? Najzad je uzjahao inteligentni Kurta, godinama učeći od najboljih ali učeći i na greškama prethodnika. Dakle kako stoje stvari, nema šanse da Murta u skorije vreme uzjaše! Kurti ni u primisao ne dolazi da sjaše, niti ga zabole za tu tz narodnu mudrost, takorekuć, izreku. Kad zajašeš narod, o koliko je to udobno, na kraj pameti ti nije da sjahuješ. Istini za volju mi i nemamo Murtu. Setih se omiljenog mi velikog Hajnea koji u jednom delu knjige Le Grand piše: Jedan Berlinac videvši velikog kudravog psa u gostionici, upita: Čiji je to pas?, Odgovorismo mu da je to pas novog Alkibijada. A gde je sam Alkibijad, opet će Berlinac. Njega nažalost još nemamo, imamo samo psa!
Tako i mi imamo bezglavu gomilu ohahaj uistinu nafatiranih i jedan drugog mrzećih, razjedinjenih političara, Murti, koji su takođe na političkoj sceni brat bratu dvadesetpet, ako ne i više, godina, taman koliko i Kurta. A narod, puk? Ćuti, nema šta da jede osim po sendvič pred glasanje, glasa i umire. Pučina (narod) je stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra puču, davno izreče/napisa, nekada naš a sada inozemni Vladika Rade poznatiji kao Petar II Petrović Njegoš.



Komentari (27)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 19:46 25.11.2017

глед земље ојађене

onа је vrlo bitan činilac korenitih promena

догод чорбу ......звану живот
политиком вазда зачинимо,
од промена ОВДЕ на бољитак
слабо ће се богме овајдимо
mikele9 mikele9 15:58 26.11.2017

Re: глед земље ојађене

догод чорбу ......звану живот
политиком вазда зачинимо,
од промена ОВДЕ на бољитак
слабо ће се богме овајдимо

11070% tačno!
mr.fogg mr.fogg 20:55 25.11.2017

političari sa malim 'p'

mi imamo bezglavu gomilu ohahaj uistinu nafatiranih i jedan drugog mrzećih, razjedinjenih političara


Slažem se sa gore navedenim, ali ne mogu da odolim a da ne parafraziram:

mi imamo bezglavu gomilu ohahaj uistinu nafatiranih i jedan u drugog zaljubljenih, ujedinjenih političara, u volji za moć.
mikele9 mikele9 15:59 26.11.2017

Re: političari sa malim 'p'

mi imamo bezglavu gomilu ohahaj uistinu nafatiranih i jedan u drugog zaljubljenih, ujedinjenih političara, u volji za moć.

Potpuno se slažem!
eloy eloy 21:52 25.11.2017

što bliže crkvi to dalje od boga !

Pučina (narod) je stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra puču, davno izreče/napisa, nekada naš a sada inozemni Vladika Rade poznatiji kao Petar II Petrović Njegoš.



narcis narcis 23:14 25.11.2017

Re: što bliže crkvi to dalje od boga !

eloy
Pučina (narod) je stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra puču, davno izreče/napisa, nekada naš a sada inozemni Vladika Rade poznatiji kao Petar II Petrović Njegoš.




zašto?
eloy eloy 17:46 26.11.2017

Re: što bliže crkvi to dalje od boga !


narcis

zašto?


tasadebeli tasadebeli 01:54 26.11.2017

Уз све дужно поштовање

Микеле, али имам неколико примедби на понеке детаље из текста.

teritoriju, sve manju, zemljice Srbije,




Модерна Србија (а то значи, последњих 200 година) територијално никада није била већа ако не рачунаш онај период 1912-1914 док су балкански ратови још увек трајали, а Србија (заједно са Црном Гором) ослободила од Турака Косово и Метохију, те Македонију.

Данас Србија нема у својим границама једну Македонију и само формално има у оквиру својих граница Косово и Метохију, али зато има Војводину.

Војводина - 21506 км кв.
Косово и Метохија - 10908 км кв.
Македонија - 25713 км кв.

Али понављам, време у којем је Србија Македонију и Косово и Метохију укључивала у своје границе може се мерити месецима између 1912. и 1914, а никако годинама.

Е, сад, ако ти под Србијом сматраш целу некадашњу територију Југославије, краљевине и републике, онда је то сасвим други пар опанака...

Хмм... Да, баш тако, пар опанака.

Углавном, хоћу рећи дда ти овај исказ о "све мањој Србијици" и није баш тачан.

Још ако на ту "све мању Србијицу" са Војводином (88361 км квадратни) додаш и Републику Српску (25053 км квадратна) што уопште више не изгледа тако нереално као пре десетак година, онда је то Србија са убедљиво највећом територијом у своме постојању као држава у модерном добу (напомињем, последњих 200 година).

Чак и ако то Косово и Метохија са својих 10 908 квадратних километара не буду укључени у ту Србију нашег времена, опет је то територијално највећа површина коју је модерна Србија икада имала за последњих 200 година.

Али, и то понављам, под условом да под територијом државе Србије не сматраш читаву некадашњу Југославију (краљевину и републику).

Ја је не сматрам.

А не би требало ниједан Србин да тако сматра јер ће онда мЛого да се увреде (опет!) Хрвати, Словенци, муслимани, Македонци и Црногорци.


Друга ствар коју хоћу да ти кажем тиче се моје области, образовања.

Због овога:

Naravno to je pre i iznad svega posledica korenitih promena u obrazovanju i kulturi, koje su se sastojale u zatiranju bilo kakvog znanja iz bilo koje oblasti i konstantnom brisanju umnosti, znatiželje, radoznalosti u đacima/učenicima a bogami i prosvetnom kadru. Ko god misli svojom glavom a takvih je preostalo vrrrrllllo malo, opasnost je po državu i njen poredak.



Могуће је да се ниси баш у то упуштао, али да ти кажем да српским образовањем од 5. октобра 2000. (и "реформом" која се у њему спроводи већ скоро 15 година системским путем израдом закона, прописа и подзаконских аката) руководи искључиво и само Тинде Ковач Церовић и њен психо-педагошки лоби у Министарству просвете.

Они су тај дип стејт система српског образовања. Сви министри српске просвете које смо гледали од 5. октобра 2000. до данас нису ништа друго него марионете које по медијима и у Скупштини дрмусају својим рукицама и ногицама онако како тај дип стејт српског образовања свира.

А Тинде Ковач Церовић (Демократска странка, па сада Социјалдемократска странка Тадићева) била је помоћник првом министру српске просвете после 5. октобра 2000. Гашу Кнежевићу (Грађански савез, па Демократска странка) којег је опет ту поставио покојни Зоран Ђинђић.

И од тада, пулени Тинде Ковач Церовић (Александар Бауцал, Вигор Мајић и слични) имају и главну и пресудну реч у српском образовању (говорим о основним и средњим школама, не познајем терен високог образовања, али по оној тзв. "болоњи" закључујем да је и са њима исто) све до данас.

И мислим да је ситуација у систему обарзовања и такав његов дип стејт један од захтева из иностранства који свака српска влада после 5. октобра, па до данас мора да испуни.

Нема то везе са Буђавим. Он и Чолићка, коју су једва сачекали да погреши да би је после непуних годину дана скинули са места министарке просвете, затим Вуксановић и Лончар у том периоду на који ти највише кукаш (2004-2008), као ни Жарко Обрадовић (СПС) који се ту нашао захваљући коалицији Тадић (ДС) и Дачић (СПС) од 2008. до 2012. нису ни могли ни смели ни да присмрде и да нешто покушају против тог дип стејта српске просвете под патронатом Тинде Ковач Церовић и њеног психо-педагошког лобија на разним функцијама у Министарству просвете Републике Србије.

Није смео то ни онај Томислав Јовановић (СПС), наследник Жарка Обрадовића, који је био министар исто колико и Чолићка. Ни годину дана.

Сви ти наведени министри просвете имали су пред собом пример како се провела Љиљана Чолић коју је Буђави ту поставио.

И онда шта ће... Ћуте, покрију се ушима и послушнички одробијају своје министровање под стегом тог моћног (чак и медијски моћног - види пример Чолић каква се хајка на њу подигла по медијима, па је Буђави морао да је уклони) српског образовног дип стејта.

Уосталом, ако ми не верујеш, запитај се зашто је Вучић у фази највећег налета, свог и СНС башибозука, на функције у државном систему Србије (зезали смо се тада да СНС поставља своје људе чак и на место баба сера по кафанама), пристао да му министар просвете буде један Срђан Вербић, наводно нестраначка личност, а у ствари један из круга око Тинде Ковач Церовић.

Како је то могуће?

Зашто Вучић, кад је већ имао толику премоћ добијену на изборима, није поставио свог СНС-овца, него поставља једног бледуњавог Вербића који је једбва чекао да се реши беде и да се врати свом научном раду?

И откуд сада Младен Шарчевић, наводно такође нестраначка личност, којем у биографији пише да је оснивач многих приватних школа по Србији.

А ти знаш да су приватне школе по Србији почеле да се оснивају масовније тек после 5. октобра 2000.

И исто тако добро знаш колико вреде оцене и дипломе приватних школа и факултета у Србији.

И знаш како се те дипломе стичу и какво знање стоји иза њих када је у питању приватна образовна институција јер то код нас није као на Западу да се у приватним школама и на приватниом факултетима за које треба платити као и у Србији, добија боље образовање него у паблик скулс.

И сада је тај оснивач "многих приватних школа у Србији" како му пише у биографији и наводно нестраначка личност, наставак низа свих тих министара просвете које ти поменух.

Пази, слажем се ја са тобом да нам је образовање, системским деловањем, срозано на ниске гране.

Али хоћу да ти кажем да није Буђави за то крив.

Барем за то није он крив.

Најлакше је тако то представити, али то једноставно није тачно.

Чланови Демократске странке од 5. октобра 2000. па до данас ту воде главну реч.

А чак није ни битно да ли су чалнови ДС или неке друге странке или су нестраначке личности како нам кажу за ову двојицу последњих министара срспког образовања.

Битно је да припадају том кругу који сам ја назвао дип стејт српског образовања који чине службеници Министарства просвете, од разноразних секретара, помоћника, заменика, преко инспекцијских служби, па све до директора и служебеника две владине агенције за образовање - Завода за унапређење квалитета образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

И запитај се откуд толико оставки одједном у Националном просветном савету у којем су седели људи који се не слажу са тим дип стејтом српског образовања.

Тако ти је то, мој Микеле. Компликовано за онога ко не прати пажљиво и хронолошки редослед догађаја који су довели до упропашћивања српског образовања.

Најлакше је викнути Буђави је крив! и мислити да си тиме умирио сопствену савест.

(Пази, не браним Коштуницу, баш ме брига за њега, мени тај ДСС исто говно као и ДС и СПС и СНС и ЛДП и ЛСВ и СРС, Двери, Образ,... Исто говно, само друга етикета. Него видим да си њега навео као највећег кривца за све, па зато хоћу одмах да ти кажем да ми није намера да браним било кога, па ни Буђавог. Напротив, намера ми је да предочим како је текао процес уништавања срспког образовања на који се жалиш и ти, а богами и ја који радим као наставник у школи.)
highshalfbooze highshalfbooze 12:24 26.11.2017

Re: Уз све дужно поштовање

Напротив, намера ми је да предочим како је текао процес уништавања срспког образовања на који се жалиш и ти, а богами и ја који радим као наставник у школи.)

Tako je Taso, i treba da se pamti da je DS tvorac univerziteta za kabadahije, kao i da je započeo reforme za školovanje roblja u Srbiji.
freehand freehand 13:47 26.11.2017

Re: Уз све дужно поштовање

Нема то везе са Буђавим. Он и Чолићка, коју су једва сачекали да погреши да би је после непуних годину дана скинули са места министарке просвете, затим Вуксановић и Лончар у том периоду на који ти највише кукаш (2004-2008), као ни Жарко Обрадовић (СПС) који се ту нашао захваљући коалицији Тадић (ДС) и Дачић (СПС) од 2008. до 2012. нису ни могли ни смели ни да присмрде и да нешто покушају против тог дип стејта српске просвете под патронатом Тинде Ковач Церовић и њеног психо-педагошког лобија на разним функцијама у Министарству просвете Републике Србије.

Није смео то ни онај Томислав Јовановић (СПС), наследник Жарка Обрадовића, који је био министар исто колико и Чолићка. Ни годину дана.

Сви ти наведени министри просвете имали су пред собом пример како се провела Љиљана Чолић коју је Буђави ту поставио.

И онда шта ће... Ћуте, покрију се ушима и послушнички одробијају своје министровање под стегом тог моћног (чак и медијски моћног - види пример Чолић каква се хајка на њу подигла по медијима, па је Буђави морао да је уклони) српског образовног дип стејта.

Уосталом, ако ми не верујеш, запитај се зашто је Вучић у фази највећег налета, свог и СНС башибозука, на функције у државном систему Србије (зезали смо се тада да СНС поставља своје људе чак и на место баба сера по кафанама), пристао да му министар просвете буде један Срђан Вербић, наводно нестраначка личност, а у ствари један из круга око Тинде Ковач Церовић.

Како је то могуће?

Зашто Вучић, кад је већ имао толику премоћ добијену на изборима, није поставио свог СНС-овца, него поставља једног бледуњавог Вербића који је једбва чекао да се реши беде и да се врати свом научном раду?

И откуд сада Младен Шарчевић, наводно такође нестраначка личност, којем у биографији пише да је оснивач многих приватних школа по Србији.

А ти знаш да су приватне школе по Србији почеле да се оснивају масовније тек после 5. октобра 2000.

И исто тако добро знаш колико вреде оцене и дипломе приватних школа и факултета у Србији.

И знаш како се те дипломе стичу и какво знање стоји иза њих када је у питању приватна образовна институција јер то код нас није као на Западу да се у приватним школама и на приватниом факултетима за које треба платити као и у Србији, добија боље образовање него у паблик скулс.

И сада је тај оснивач "многих приватних школа у Србији" како му пише у биографији и наводно нестраначка личност, наставак низа свих тих министара просвете које ти поменух.

Пази, слажем се ја са тобом да нам је образовање, системским деловањем, срозано на ниске гране.

Али хоћу да ти кажем да није Буђави за то крив.

Tinde Kovač Cerović i dip stejt u Srbiji.
I čekanje da se Čolićka navuče sa kreacionizmom.
Ovo vredi da se ponovi i podvuče.
mikele9 mikele9 16:05 26.11.2017

Re: Уз све дужно поштовање

Hvala ti Taso na sveobuhvatnoj i očigledno super tačnoj analizi!
Pošto sam lišen sujete, shvatam koliko je ovaj moj tekst manjkav ali je pisan na brzinu, preko kolena iz najbolje namere, što ne ne negira prethodno rečeno, da ukažem na srozavanje školstva i obrazovanja, na marginalizovanje bilo kakvog znanja i umenja.
tasadebeli tasadebeli 17:40 26.11.2017

Re: Уз све дужно поштовање

mikele9

tekst manjkav




Ма какви мањкав, Микеле.

И не очекује се да познајеш обалст образовања јер све што о томе чујеш и видиш иде посредним путем. Другачије је са нама који смо на изворишту.

Ни ја не знам како стварно стоје ствари, рецимо, са статусом уметника у Србији, пензијама за њих итд. јер о томе сазнајем само из медија.

А што се тиче све мање Србијице, то је грешка у коју сви често упадамо јер смо изгледа једино ми ту Југославију у целини сматрали својом земљом, па откако Југославије нема, имамо утисак да је и Србија све мања.

Али када заиста погледаш хронолошки след догађаја у 20. веку са Србијом (без Југославије, па са Југославијом, па опет без Југославије), онда стварно испадне да се територија те наше државе Србије није никако смањила, него напротив још се и повећала. А говоримо о последњих 100-120 година. Историјски гледано, тренутак у времену.

Микеле!

Што бих ја рекао, Идемо даље!, а што би рекао један наш блогодругар на крају својих порука, Не посустај!



tasadebeli tasadebeli 08:56 27.11.2017

Re: Уз све дужно поштовање

freehand

Tinde Kovač Cerović i dip stejt u Srbiji.
I čekanje da se Čolićka navuče sa kreacionizmom.
Ovo vredi da se ponovi i podvuče.





pikuc pikuc 11:42 26.11.2017

Zdravo

Da li političari u Srbiji zaslužuju poštovanje?
Da li politika zaslužuje postovanje?
Da li gradjani koji izglasaju nekoga zaslužuju poštovanje?
Da li je zapravo nepoštovanje unutar društva ključni problem Srbije?

Da li je "savršeno" društvo ono društvo u kome umetnik stvara umetnost, lekar leci, mehaničar popravlja mehaniku, kuvar kuva, pevač peva, glumac glumi, pisac piše?

Da li smo mi takvo društvo?

Korenite promene u društvu zahtevaju i korenite promene u recimo jednom umetniku.

Umetnik da bi video nešto lepo mora i sam biti takav.
Ne samo umetnik već svaki čovek.
Umetnik vidi sansu u "neskladu" i to ga pokreće da stvara a ne da rusi.
Stvaralaštvo menja svet i to ono lepo.

Ne može se videti važnost nečega za društvo ako se to društvo ne postuje, jer kada se neko ne postuje on se ne vidi, on je nevidljiv za onoga koji posmatra.

Kada ljudi budu poštovali jedni druge sve će biti lepo.
To je dvosmerna "akcija".
Dakle političari zahtevaju poštovanje isto kao i oni koji ih biraju.

Ako oni koji treba da obrazuju društvo u svakom smislu ne postuju tudji rad i stvaralaštvo onda šta deca mogu naučiti od njih?
Naucice to isto.
Da su krivci uvek drugi i okolo i da lična odgovornost prema slici društvu koga se čovek gnusa ne postoji.

Jednostavno došlo je vreme da se sruši možda i najveći srpski mit po kome su političari uvek krivi za sve.
I da je "fontancina" samo licni izgovor.
Odbrambeni mehanizam pojedinca u vremenu "strašnog suda".

freehand freehand 13:58 26.11.2017

Bijesni Mikele

Ne znam ko te je naljutio, al baš si se ražestio.
Pa si i po srpskom narodu, kao i ostala kvazielita srpskog srbljanovićevskog svemira počeo da mlatiš, sram te bilo.
Nego drugo nešto htedoh da pitam:
na današnji dan umrla je Elsi Ingliš, koja je u Srbiju došla 1915. i otvorila Škotske ženske bolnice u Kragujevcu, Valjevu, Mladenovcu i Lazarevacu.
No ono što bih hteo da pitam jeste, ako neko zna pouzdano - da li je istina da se za ovu ženu vezuje pitanje koje je, navodno postavila:
(parafraza po sećanju) "Srbi su veliki narod, ali nikad neću razumeti kako i zašto dupe brišu vratima klozeta?"
mikele9 mikele9 16:11 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

Ne znam ko te je naljutio, al baš si se ražestio.
Pa si i po srpskom narodu, kao i ostala kvazielita srpskog srbljanovićevskog svemira počeo da mlatiš, sram te bilo
.
Ne poistovećuj me sa kvazielitom a i ti sam dobro vidiš i znaš koliko je lako manipulisati gladnim narodom.
freehand freehand 16:15 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

mikele9
Ne znam ko te je naljutio, al baš si se ražestio.
Pa si i po srpskom narodu, kao i ostala kvazielita srpskog srbljanovićevskog svemira počeo da mlatiš, sram te bilo
.
Ne poistovećuj me sa kvazielitom a i ti sam dobro vidiš i znaš koliko je lako manipulisati gladnim narodom.

Ko god kaže nešto loše o napaćenom srpskom narodu taj je Biljana Srbljanpvić.
Što se manipšulaccije tiče - da, znam.
mikele9 mikele9 17:13 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

Ko god kaže nešto loše o napaćenom srpskom narodu taj je Biljana Srbljanpvić.

Tvrdo, mnogo tvrdo! I neistinito! Ali ako hoćeš možeš me zvati Bilja samo me nemoj skršiti.
freehand freehand 17:16 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

mikele9
Ko god kaže nešto loše o napaćenom srpskom narodu taj je Biljana Srbljanpvić.

Tvrdo, mnogo tvrdo! I neistinito! Ali ako hoćeš možeš me zvati Bilja samo me nemoj skršiti.

Nemaš ti pojma. Ti si jedan štrumf-dobrica, da ti ja kažem.
Al nema ništa što dobro pivo ne može da izleči.
mikele9 mikele9 17:43 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

Nemaš ti pojma. Ti si jedan štrumf-dobrica, da ti ja kažem.
Al nema ništa što dobro pivo ne može da izleči.

Nemoj slučajno da zaobiđeš kolenice s kupusom u Džakarti, pitaj Mića kakve su!
freehand freehand 17:45 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

mikele9
Nemaš ti pojma. Ti si jedan štrumf-dobrica, da ti ja kažem.
Al nema ništa što dobro pivo ne može da izleči.

Nemoj slučajno da zaobiđeš kolenice s kupusom u Džakarti, pitaj Mića kakve su!

Ne idem u Džakartu bez tebe. Može dokolenice.
P.S. Mići svejedno, on je vegetarijanac.
c_h.arlie c_h.arlie 18:05 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

mikele9
Nemaš ti pojma. Ti si jedan štrumf-dobrica, da ti ja kažem.
Al nema ništa što dobro pivo ne može da izleči.

Nemoj slučajno da zaobiđeš kolenice s kupusom u Džakarti, pitaj Mića kakve su!

Eeee, pa da ti kažem onda Mikele.
Džakarta je poslovnica Stare Hercegovine --- i pre sat vremena smo se žena i ja vratili sa ručka iz Stare Hercegovine --- i pogodi šta smo jeli.
Jeste, pogodio si ... naravno da smo jeli kolenicu sa kupusom. I naravno da je bila štogod, da smo se prejeli, a ne samo najeli.
A nedavno sam bio i u Džakarti --- o suvim svinjskim rebrima da ti ne pričam ...
mikele9 mikele9 18:13 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

Ne idem u Džakartu bez tebe. Može dokolenice.
P.S. Mići svejedno, on je vegetarijanac.

Dogovoreno, javi se kad budeš dolazio.
mikele9 mikele9 18:15 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

Eeee, pa da ti kažem onda Mikele.
Džakarta je poslovnica Stare Hercegovine --- i pre sat vremena smo se žena i ja vratili sa ručka iz Stare hercegovine --- i pogodi šta smo jeli.
Jeste, pogodio si ... naravno da smo jeli kolenicu sa kupusom. I naravno da je bila štogod, da smo se prejeli, a ne samo najeli.
A nedavno sam bio i u Džakarti --- o suvim svinjskim rebrima da ti ne pričam ...

Voda mi mi pošla na usta, nadam se da ćemo i mi uskoro probati suva svinjska rebra.
freehand freehand 18:23 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

mikele9
Eeee, pa da ti kažem onda Mikele.
Džakarta je poslovnica Stare Hercegovine --- i pre sat vremena smo se žena i ja vratili sa ručka iz Stare hercegovine --- i pogodi šta smo jeli.
Jeste, pogodio si ... naravno da smo jeli kolenicu sa kupusom. I naravno da je bila štogod, da smo se prejeli, a ne samo najeli.
A nedavno sam bio i u Džakarti --- o suvim svinjskim rebrima da ti ne pričam ...

Voda mi mi pošla na usta, nadam se da ćemo i mi uskoro probati suva svinjska rebra.

Može rebra i kolenice za salatu
c_h.arlie c_h.arlie 18:47 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

freehand
mikele9
Eeee, pa da ti kažem onda Mikele.
Džakarta je poslovnica Stare Hercegovine --- i pre sat vremena smo se žena i ja vratili sa ručka iz Stare hercegovine --- i pogodi šta smo jeli.
Jeste, pogodio si ... naravno da smo jeli kolenicu sa kupusom. I naravno da je bila štogod, da smo se prejeli, a ne samo najeli.
A nedavno sam bio i u Džakarti --- o suvim svinjskim rebrima da ti ne pričam ...

Voda mi mi pošla na usta, nadam se da ćemo i mi uskoro probati suva svinjska rebra.

Može rebra i kolenice za salatu

Uz jedno i drugo, rebra i kolenicu, kao salata ide samo ren --- jer je prilog kuvani krompir i kuvani kupus sličan svadbarskom.
Jede se veoma jednostavno, jer je toliko sočno napravljeno --- dakle, uzmeš zalogaj i ne moraš uopšte da grizeš, jer se sve za nekoliko sekundi istopi u ustima i ti samo progutaš - pa onda novi zalogaj.
Šta zna Maksa !?
mikele9 mikele9 19:36 26.11.2017

Re: Bijesni Mikele

Uz jedno i drugo, rebra i kolenicu, kao salata ide samo ren --- jer je prilog kuvani krompir i kuvani kupus sličan svadbarskom.
Jede se veoma jednostavno, jer je toliko sočno napravljeno --- dakle, uzmeš zalogaj i ne moraš uopšte da grizeš, jer se sve za nekoliko sekundi istopi u ustima i ti samo progutaš - pa onda novi zalogaj.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana