Kultura| Literatura| Ljubav| Moj grad| Nostalgija

POVRATAK U BAJKU

Dragan Jakovljević. RSS / 04.04.2019. u 21:23

 

Вест о одласку некога кога смо волели, понела ми је на тренутак мисли у једну давну зиму и невелики радијски студио. Као млад новинар, почетник, са стрепњом сам позвао познатог песника и упитао га да ли би гостовао у мојој јутарњој емисији.

- Програм почиње у пола шест, али би добро да код нас будете већ око пет - рекао сам несигурно, без много наде да ће одговор бити позитиван.

Песник је, међутим, одмах прихватио позив и тог тренутка потпуно избрисао слику поете-спавалице, која је до тада била део мог виђења свих стихотвораца.

Наредног дана, у цик зоре, кроз прозор студија угледао сам човека у блатњавим, сељачким чизмама и гуњу, мало повијеног од хладноће, како улази у зграду и потом се упућује према мени.

- Здраво, сине. Извини, ја овако... Дотерао нека дрва из Груже и однео на пијацу сир за продају, па рекох да се не пресвлачим. Не мари, ваљда, наши смо, а и опет ћу после на трактор - рекао је, уз широк, препознатљив осмех.

Већ за који тренутак,  од моје емисије је начинио своју поетску бајку за незаборав. Песник-чудотворац, Добрица Ерић, у њу је сада и сам крочио и тамо занавек остао.


 

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 00:21 05.04.2019

поета-неспавалица,

дрва из Груже и за пијацу сир

поетска бајка ....г.Ерић-а
(у којој место заслужи),
све оне поезији склоне
присетом трајним задужи
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:16 07.04.2019

Upoznati Dobricu...

... privilegija koju nisam imao

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana