MMF - Bozic Bata!

aguero RSS / 17.11.2008. u 20:54

Hrvati su optuzili svog premijera Ivu Sanadera da im je ukrao Bozic!Sa stranica dnevne stampe gradjanima se porucuje da se mogu radovati Bozicu tek 2.oo9. godine.

A Ivo Sanader nije ni mogao da ukrade Bozic,sve da je to i hteo!U okviru aktivnosti stezanja kaisa pod naletom nadolazece svetske krize,izborio se za zamrzavanje plata u javnom sektoru i uskratio fondove za reprezentaciju i poklone za 'blagdane' u drzavnim sluzbama.

Mnogi su povikali da je,pre svega,radost pokvario deci,a roditeljima uskratio mogucnost da daruju svoje malisane.Iako je odmah bilo jasno o cemu je rec,neko je pokusao sa bacanjem prasine u oci!

Mozda upravo zato sto onima koji gazduju budzetskim sredstvima ne odgovara nikakvo ogranicenje i kontrola!

Odluka hrvatskog premijera racionalna je i sasvim razumljiva.I ne samo zbog ekonomske krize.Ako govorimo o Bozicu,to je pre svega porodicni praznik i praznuje se u okviru porodice ili familije.

U poslednjih dvadesetak godina,na ovim nasim prostorima,i tu su se neke stvari promenile.Firme proslavljaju svoje novoustanovljene slave (u Srbiji),a mnogi drugi datumi koji nemaju nikakve veze sa poslom i poslovanjem bivaju obelezavani u kancelarijama drzavnih organa i preduzeca.

Trosi se ogroman novac!Naravno,lepo je da se i zaposleni druze i raduju mimo svakodnevnih obaveza,no to se moze uraditi na drugi nacin i mnogo skromnije!

Ocekujem da ce slicnu inicijativu pokrenuti i srpski premijer Mirko Cvetkovic,uprkos tome sto zagrebacki mediji tvrde da je vest o Sanaderovoj akciji sirom sveta docekana sa podsmehom.

Ti isti mediji na naslovnim stranama,inace,objavljuju crne slutnje da bi Hrvatska za tri dana mogla objaviti bankrot ukoliko joj u pomoc ne priskoci Medjunarodni monetarni fond.

Tako je i deci postalo jasno tko je u stvari tamo pravi Bozic Bata!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana