Politički kontekst Đinđićeva ubistva...

Drago Kovacevic RSS / 12.03.2009. u 07:55

Od Miloševićevog slanja u Hag, glavni srpski reformator i modernizator, Zoran Đinđić , koji je hrabro doneo tu odluku, preuzeo odgovornost i poduzeo sve mere da se ona efikasno provede, postaje jasno obeležena i otvorena meta antireformski raspoloženih faktora u Srbiji, na čije se čelo u političkom smislu stavlja DSS, jer su  vladajuće stranke starog režima, SPS, SRS i JUL bile kompromitovane, i taj čas bez mobilizatorskih kapaciteta, te potpuno i trajno potrošene istorijske legitimacije.

No ove stranke su imale srazmerno veliki broj birača i mandata, tako da su legalno, kroz institucije, mogle značajno potpomagati destrukciju, a u saradnji sa DSS-om, tu destrukciju dovesti do tačke da je vlada ostala nemoćna u odnosu na aparat sile, njegovu kontrolu i upotrebu.

DSS, po izlasku iz vlade, preuzima vođstvo u antireformskom bloku i u  neprekinutoj kampanji usmerenoj na satanizaciju Đinđića i njegovih najbližih saradnika, pokušava kriminalizovati reforme, prikazati ih kao nametnuti proces kojima se pljačka narod i tako reformiste predstaviti kao kriminalce koje ne zanima ništa drugo nego kako će napuniti vlastite džepove i račune.

Što je najtragičnije, to nastojanje je imalo značajnog efekta, i taj efekat se iz dana u dan povećavao.

Kroz tek formirane medije, političke tabloide ( Kurir, Nacional, Identitet),  su se  konstruisale različite afere a Zoran Đinđić satanizovao na do tada neviđen način.

Vlada i njen premijer Zoran Đinđić, iz potpuno razumljivih razloga, kratkoće vremena i neverovatnog negativnoga nasleđa, nisu uspeli odmah da reformišu i u potrebnoj meri funkcionalno osposobe policiju i sudstvo, te stave pod kontrolu službe bezbednosti. To će biti dodatno komplikovano situacijom što je vojska bila pod direktnom Koštuničinom kontrolom i praktično se od sredine 2001. godine prema Đinđićevoj vladi odnosila kao prema neprijatelju. Samo je međunarodna legitimacija koju su imali Đinđić i Vlada, sprečavala, da se vojska ne upusti u neku nasilnu intervenciju. Oni su čak imali generalnu probu za takvu intervenciju pripremajući upad u biro za komunikacije vlade, koji je vodio Vladimir Popović. Naravno, pre planiranog upada su načinili medijsku pripremu satanizujući Popovića, a preko njega Đinđića, optužujući ih da špijuniraju Vojislava Koštunicu. Sam Koštunica  se uključio u taj medijski linč izjavljujući da je provučen nekakav kabal koji omogućava prisluškivanja, što je kasnije od strane eksperata oglašeno glupošću i izmišljotinom.

U tim i takvim okolnostima, reformisti su morali sklapati, bolne, štetne  kompromise sa opozitnim, društveno opasnim centrima moći, od kojih je bio najvidljiviji onaj nakon pobune «crvenih beretki» i njihovog demonstrativnog dolaska u Beograd pod punom ratnom opremom.

Tada je Đinđić, koji za vreme pobune nije bio u zemlji, negu u poseti SAD-e, lično morao otići u Kulu (sedište «crvenih beretki» ) i s njima se nagoditi oko uslova da prekinu oružanu pobunu.

Dolazak te formacije u Beograd, uz direktnu pretnju državnim udarom, tadašnji Predsjednik SR Jugoslavije, Vojislav Koštunica, vrhovni komandant vojske, prokomentarisao je i okvalifikovao kao najobičniji sindikalni protest, dodajući da oni mogu demonstrirati sa oklopnim vozilima i oružjem isto kao i lekari u svojim radnim mantilima ili rudari u šlemovima.

Bila je to direktna podrška «crvenim beretkama» jer je upravo Koštunica komandovao vojskom Jugoslavije koja se jedina efikasno mogla suprostaviti toj formaciji za koju je svima bilo jasno da je napravljena, naoružavana i obučavana kao Miloševićeva «pretorijanska garda», iza koje stoje brojni zločini i kriminalni akti, kako u ratnim zbivanjima, tako i u akcijama državnoga terora u Srbiji.

Nešto više od godinu dana nakon toga, Đinđić je stvorio uslove da se suprostavi «crvenim beretkama», da jedan deo njih pacifikuje i razoruža a drugi pohapsi zbog kriminala i brojnih zločina. U okviru MUP-a formirane su žandarmerijske snage kao kontrateg «crvenim beretkama». Osim toga, Koštunica je morao da napusti mesto predsednika i vrhovnog komandanta vojske, jer je konstituisana nova državna zajednica sa Crnom Gorom, pa su uspostavljeni drugačiji odnosi snaga i nova formalna struktura.

U isto vreme usledilo je nekoliko pokušaja atentata na Đinđića, da bi on bio ubijen 12. marta, 2003. godine, snajperskim hitcem ispaljenim baš od strane pripadnika «crvenih beretki», pred samom zgradom Vlade. U tih nekoliko meseci kad su Koštunica i njegovi savetnici gubili vlast i realne formalne oslonce za moć, crvene beretke su bukvalno jurile Đinđića po Srbiji sa namerom da ga ubiju. Kopaonik, pa onda Begaljičko brdo, pa auto put kod hale sportova na Novom Beogradu, pa parking kod savezne skupštine. Četiri puta su pripremili atentat i odustajali u zadnjem trenutku zbog nekih detalja.

Ubistvu Zorana Đinđića prethodila je neviđena politička i medijska kampanja u kojoj je to direktno najavljivano.

U tim najavama su naročito direktni bili radikali, ali nisu mnogo zaostajali ni drugi politički subjekti pozicionirani u antireformskom bloku, predvođenim Koštuničinom strankom.

Vojislav Šešelj, radikalski lider, i haški optuženik, nakon odluke da se preda haškome sudu za ratne zločine, najavio je krvave događaje i «krvavo proljeće» u Srbiji, a Tomislav Nikolić, govoreći na mitingu u centru Beograda, prilikom Šešeljevog ispraćaja u Hag, doslovno rekao « da je i Tita mesec dana pred smrt bolela noga», insinuirajući na činjenicu da je tada Đinđić imao gips na nozi i kretao se  na štakama.

Eliminacijom Zorana Đinđića, antireformske snage u Srbiji su praktično suspendovale promene, a politička energija je potom, potpuno usmerena na rušenje vlade, rušenje ostatka demokratskih ambicija i kompromitovanje Đinđićeve Demokratske stranke i njegovih najbližih saradnika. Uz Đinđića su naročito satanizovani Čedomir Jovanović i Vladimir Popović, mada je oštrica satanizacije bila uperena i na Zorana Živkovića, Žarka Koraća, Batića i ministre eksperte.

Pola godine te intezivne kampanje kojoj su doprinosile i neke nespretnosti političara u ostatku DOS-a, nejedinstvo, pa i različiti interesi oko obima istrage za Đinđićevo ubistvo - nekih političkih autogolova parlamentarne većine poput one o izboru guvernera bez skupštinskog kvoruma, učinile su, da se promiloševićevske snage u Srbiji konsoliduju u meri da su postale najbrojnija politička grupacija u parlamentu.

Zašto su se stvari odvijale baš ovakvim tokom?

Reforme su očigledno zasekle u interese onih slojeva, grupa i pojedinaca, koji su u Miloševićevo vreme prigrabile bogatstvo i privilegije. Zapretile su one posledicamama i za društvene centre moći i institucije koje su Miloševića dovele na vlast i definisale ciljeve njegove politike. To su pre svega SANU, SPC, deo elite koja je bila u medijima, privredi, kulturi i drugim segmentima društva. No važna je i činjenica da je srpska društvena struktura prezasićena  tradicionalistima rezervisanim  prema svemu što je istinska promena, što se oni promena boje i što rado prihvataju svaki izgovor da se promene ne dese.

U globalnim kretanjima nacionalna elita gubi svoj značaj jer je nekurentna na globalnom tržištu, i samo u nacionalnim okvirima može opstati kao nekakva elita.  

Najveći, a ispostaviće se i kobni otpor promenama, pružile su snage upletene u ratove i zločine devedesetih godina, etablirane u vojsku, policiju, tajne službe i organizovani kriminal.

Na kraju evo jedne, po meni izuzetno precizne ocene ukupnoga konteksta u kojem je stradao Zoran Đinđić a napisala dr Olga Popović - Obradović.

«U leđa premijera Đinđića, personifikaciji modernizacije Srbije i njenog okretanja Zapadu, zabili su noževe, svako na svoj način, gotovo svi subjekti političke scene u Srbiji – od generala,preko novinara, do pesnika i sveštenika. I, umesto da budu nazvani ubicama, nazvani su patriotama».

 

( Tekst napisan 2006. godine)

 

Atačmenti



Komentari (118)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vanja.t vanja.t 08:58 12.03.2009

Šta je babi milo

to joj se i snilo.

Na žalost još dugo nećemo saznati političku pozadinu ubistva, ovakvi tekstovi su samo pamfleti ove ili one strane u političkom sukobu i služe za dnevno političko prepucavanje i pozicioniranje zoranovih ''protivnika'' i ''nastavljača dela''.

Na današnji dan, samo pozdrav i podrška porodici.

BigBadWolf BigBadWolf 09:13 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

vanja.t
to joj se i snilo.

Na žalost još dugo nećemo saznati političku pozadinu ubistva, ovakvi tekstovi su samo pamfleti ove ili one strane u političkom sukobu i služe za dnevno političko prepucavanje i pozicioniranje zoranovih ''protivnika'' i ''nastavljača dela''.





Ovakvi, koji izjednacavaju "ovu ili onu stranu" su gori i od Zvezdana Jovanovica. On je ubio Zorana Djindjica jednom, a vi ga ubijate svaki dan svojim apologijama zlocinaca. Sramote me je sto pripadamo istom narodu. Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.
vanja.t vanja.t 09:27 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Ovakvi, koji izjednacavaju "ovu ili onu stranu..."

jel imaš problema da pročitaš ili da razumeš pročitano?

ja pozdravljam želju autora da saznamo političku pozadinu ubistva, ali ne vidim da smo posle ovakvih tekstova ni korak bliže tome

i molim te ne vređaj nikoga na blogu, blog nije mesto za tako nešto
sybil sybil 09:40 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

vanja.t
to joj se i snilo.Na žalost još dugo nećemo saznati političku pozadinu ubistva, ovakvi tekstovi su samo pamfleti ove ili one strane u političkom sukobu i služe za dnevno političko prepucavanje i pozicioniranje zoranovih ''protivnika'' i ''nastavljača dela''.Na današnji dan, samo pozdrav i podrška porodici.

necemo saznati zato sto je ili cia ili obracun mafije.
Slobodan Cagic Slobodan Cagic 09:43 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

vanja.t
to joj se i snilo.

Na žalost još dugo nećemo saznati političku pozadinu ubistva, ovakvi tekstovi su samo pamfleti ove ili one strane u političkom sukobu i služe za dnevno političko prepucavanje i pozicioniranje zoranovih ''protivnika'' i ''nastavljača dela''.

Na današnji dan, samo pozdrav i podrška porodici.



Vi tom relativizacijom "ova ili ona strana" hoćete da kažete da nešto od ovoga što je Drago napisao nije istinito?
Hajde, dajte nam onda i pogled "one" strane.
Ipak, čini mi se da je svakome ko ne bi po svaku cenu želeo da umanji sam značaj tog događaja jasno da je baš ovo politička pozadina ubistva Zorana Đinđića - problem je "jedino" u tome što niko od političkih "pozadinaca", pre svega Koštunica, nije za to i odgovarao pred sudom. Nije stvar u tome ko se radovao zbog atentata, nego ko je stvorio uslove da do njega dođe.
BigBadWolf BigBadWolf 10:09 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

vanja.t
Ovakvi, koji izjednacavaju "ovu ili onu stranu..."

jel imaš problema da pročitaš ili da razumeš pročitano?

ja pozdravljam želju autora da saznamo političku pozadinu ubistva, ali ne vidim da smo posle ovakvih tekstova ni korak bliže tome

i molim te ne vređaj nikoga na blogu, blog nije mesto za tako nešto


Razumem ja savrseno, zato sam i napisao ovo.

A tebe istina sto vredja, tu ti vec ne mogu pomoci.
loader loader 10:47 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

vanja.t " ... ovakvi tekstovi su samo pamfleti ove ili one strane u političkom sukobu i služe za dnevno političko prepucavanje i pozicioniranje zoranovih ''protivnika'' i ''nastavljača dela''. "
Samo donekle. Ali, ta bezrezervnost je problem ne samo ovog Draginog teksta. Uzmite u obzir da je skoro sve što je u tekstu izrečeno istina. To se tako dogodilo (mnogo toga i lično videh) i stoga ovaj blog zavređuje preporuku. Drugo je to što se tema može još produbiti i što se mogu naći još mnoge uzročno-posledične veze sa kojima stvar deluje još objašnjivije i pre svega, manje bezrezervno. No, na današnji dan, dan pijeteta, dovoljno je primeren tekst baš ovakav, kakav jeste.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 10:47 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.

Inner Party Inner Party 10:57 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

vanja.t
ovakvi tekstovi su samo pamfleti ove ili one strane u političkom sukobu i služe za dnevno političko prepucavanje i pozicioniranje zoranovih ''protivnika'' i ''nastavljača dela''.

Na današnji dan, samo pozdrav i podrška porodici.




Covek u belom Covek u belom 11:06 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

BigBadWolf
Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.
Fasistima poput tebe nije mesto ovde. Mislim da bi moderacija mogla da reaguje.
Covek u belom Covek u belom 11:09 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

loader
Samo donekle. Ali, ta bezrezervnost je problem ne samo ovog Draginog teksta. Uzmite u obzir da je skoro sve što je u tekstu izrečeno istina.
Da smo mi normalna zemlja ko sto nismo, za izreceno u tekstu Drago bi bio ogoljen do poslednje pare na sudu zbog klevete. Dal je istine ili ne to sto on prica to je u pravnom kontekstu potpuno nebitno. Bitno je da li on moze da dokaze to sto je napisao. Odgovor svi znamo.
loader loader 11:20 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Šta ćemo onda? Da nahvatamo klevetnika Dragu, svučemo ga, namažemo katranom i pospemo perjem..?! :) Nemojmo tako. Ajmo neke blaže mere. Recimo, da kažemo kako je za iznesene tvrdnje teško sakupiti tu vrstu dokaza o kojima vi govorite, pošto su baš ti dokazi brižljivo kontrolisani institucionalizovanom spregom starih i novih snaga ovoga društva, jer, da nije tako, i samo suđenje za ubistvo premijera bi išlo drugačijim i bržim tokom.
vanja.t vanja.t 11:31 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.

Niko od nas ne zaslužuje izjave tipa: izveden na streljanje, ili prodali su ga nosači kovčega, ili krivi su crkva, sanu, koštunica... jer iza toga nema želje za utvrđivanjem istine, već samo za političkim prepucavanjem u borbi oko velikog političkog i moralnog kapitala koji je zoran ostavio ali,
ako već ne možemo da očekujemo dobru policijsku istragu, koja bi pružila dovoljno materijala za podizanje optužnica protiv ideloških i političkih organizatora obistva, jer ni sablja nije imala takve rezultate (namere?), ne možemo to očekivati ni od policije čije je šef Dačić;
mogli bi bar da od ljudi koji se bave pisanjem u javnoj sferi (novinara, tzv.analitičara...) da dobijemo intervjue, informacije i analize događaja i učesnika u tim događajima, a ne političke pamflete, koji služe da se homogenizuje biračko telo a ne da se dođe do istine

nema namere za relativizacijom, već želje da se dođe do istine uz konstataciju da za to niko u srbiji, danas nema snage (interesa?), uostalom čućemo večaras izjave svih ''političkih aktera'' - trgovaca svim i svačim, pa i zoranovim imenom: političko pozicioniranje i manipulacija, a istina? nadamo se jednog dana, istraga i sankcionisanje? naravno nikad, pa njegova stranka je na vlasti sve vreme od ubistva, i dokle su stigli?

a vi ste vidim stigli do Pola Pota...
BigBadWolf BigBadWolf 12:02 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Covek u belom
BigBadWolf
Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.
Fasistima poput tebe nije mesto ovde. Mislim da bi moderacija mogla da reaguje.



E, ako si mi rek'o. Pecka savest, jel da? Zudimo za Tijanicevim pisanijima, jel tako? Eh, dobra stara vremena...
BigBadWolf BigBadWolf 12:11 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

vanja.t
Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.

Niko od nas ne zaslužuje izjave tipa: izveden na streljanje, ili prodali su ga nosači kovčega, ili krivi su crkva, sanu, koštunica... jer iza toga nema želje za utvrđivanjem istine, već samo za političkim prepucavanjem u borbi oko velikog političkog i moralnog kapitala koji je zoran ostavio ali,
ako već ne možemo da očekujemo dobru policijsku istragu, koja bi pružila dovoljno materijala za podizanje optužnica protiv ideloških i političkih organizatora obistva, jer ni sablja nije imala takve rezultate (namere?), ne možemo to očekivati ni od policije čije je šef Dačić;
mogli bi bar da od ljudi koji se bave pisanjem u javnoj sferi (novinara, tzv.analitičara...) da dobijemo intervjue, informacije i analize događaja i učesnika u tim događajima, a ne političke pamflete, koji služe da se homogenizuje biračko telo a ne da se dođe do istine

nema namere za relativizacijom, već želje da se dođe do istine uz konstataciju da za to niko u srbiji, danas nema snage (interesa?), uostalom čućemo večaras izjave svih ''političkih aktera'' - trgovaca svim i svačim, pa i zoranovim imenom: političko pozicioniranje i manipulacija, a istina? nadamo se jednog dana, istraga i sankcionisanje? naravno nikad, pa njegova stranka je na vlasti sve vreme od ubistva, i dokle su stigli?

a vi ste vidim stigli do Pola Pota...



Cekaj sad, kako ti znas sta su necije zelje? Ako ja kazem da hocu da se otkrije istina o pozadini atentata, i da na osnovu raspolozivih dokaza sumnjam na Peru Perica, kako si ti zakljucila da mene ne motivise zelja za pravdom, vec se bavim "političkim prepucavanjem"? Ako neko napise text o tome na blogu, tebi je to politicki pamflet. Bas me zanima sta ces da kazes kada budes pogledala film "Završna reč". Verovatno je to besramna promocija LDP-a ili kogavec i nema veze sa zeljom da se krivci kazne i da se najzad sazna ko je ovu zemlju zavio u crno.
Inner Party Inner Party 12:46 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

BigBadWolf
Eh, dobra stara vremena...
... Verovatno je to besramna promocija LDP-a ili kogavec i nema veze sa zeljom da se krivci kazne i da se najzad sazna ko je ovu zemlju zavio u crno.


Ali to jeste besramna politicka promocija koja nema veze sa zeljom da se sazna istina. To jeste divljacko otimanje o kovceg. A to sto vi ne vidite koliko svojim pisanjem ruzite uspomenu na Djindjica je dokaz da ni sami niste dorasli onome sto ocekujete od ostatka naroda... (uh, izvinite na rogobatnoj recenici, trudio sam se da budem indirektan).
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:53 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Inner Party
BigBadWolf
Eh, dobra stara vremena...
... Verovatno je to besramna promocija LDP-a ili kogavec i nema veze sa zeljom da se krivci kazne i da se najzad sazna ko je ovu zemlju zavio u crno.


Ali to jeste besramna politicka promocija koja nema veze sa zeljom da se sazna istina. To jeste divljacko otimanje o kovceg. A to sto vi ne vidite koliko svojim pisanjem ruzite uspomenu na Djindjica je dokaz da ni sami niste dorasli onome sto ocekujete od ostatka naroda... (uh, izvinite na rogobatnoj recenici, trudio sam se da budem indirektan).

Izvini, ali ovo je tako slično prigovorima Jeleni Milić oko toga da je potrebno saznati istinu o načinu na koji su pobijeni vojnici na Topčideru i još nekim kasarnama.
Inner Party Inner Party 13:14 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Drago Kovacevic

Izvini, ali ovo je tako slično prigovorima Jeleni Milić oko toga da je potrebno saznati istinu o načinu na koji su pobijeni vojnici na Topčideru i još nekim kasarnama.


Pa jeste, i tu i tamo se teorije i nagadjanja predstavljaju kao utvrdjena istina. I ja ne mogu nista sem da ispadnem relativizator i apologeta ako mi se te teorije i nagadjanja ne cine istinitim...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:17 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Inner Party
Drago Kovacevic

Izvini, ali ovo je tako slično prigovorima Jeleni Milić oko toga da je potrebno saznati istinu o načinu na koji su pobijeni vojnici na Topčideru i još nekim kasarnama.


Pa jeste, i tu i tamo se teorije i nagadjanja predstavljaju kao utvrdjena istina. I ja ne mogu nista sem da ispadnem relativizator i apologeta ako mi se te teorije i nagadjanja ne cine istinitim...

A čini li ti se istinitom sudska presuda....
I ne činili ti se čudnom odluka da se ne ispituje, odnosno da nije procesuirana pobuna "crvenih beretki"..Ona za koju tadašnji predsednik reče da je obični sindikalni protest...
vanja.t vanja.t 13:21 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

jeleni svaka čast za angažman oko pogibije tih momaka; odnos prema njihovoj smrti i njihovim porodicama, je velika sramota za sve nas i nemojte to sad mešate sa ovim
avemarija avemarija 13:23 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.


Idi Amin - ipak je malo bolji izbor
dragoljub92 dragoljub92 13:28 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

avemarija
Vi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.


Idi Amin - ipak je malo bolji izbor

укуснији
vanja.t vanja.t 13:37 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

A čini li ti se istinitom sudska presuda....


sudska presuda je stala tamo gde je stala i istraga, tzv Sablja:
pohvatani su buzdovani, onaj što je povukao oroz, onaj što ga je čekao u kolima, ona dvojica što su stražarili u kneza miloša i sarajevskoj, iboljka suvajdžić sa sinom.... i sl. i dobili su odgovarajuće kazne, ali su oni u celoj priči najmanje bitni

u kom pravcu je istraga išla dalje? ko je još uhvaćen i osuđen? folk zvezde! i poneki političar, koji je to kasnije u nedostatku dokaza pred sudom debelo naplatio, a istragu su vodili današnji čelnici ds i ldp.

ali zato je dobijena podloga za razne teorije i insinuacije, pljuvačina prema svemu i svakome što je u dnevno političkom miljeu meta, razne partije i pojedinci, crkva, sanu...

istina, istraga, kazna za počinioce, zadovoljenje pravde? kad? sa ovakvim pristupom, nikad
Super Stupid Super Stupid 15:35 12.03.2009

Re: Šta je babi milo

Covek u belom

BigBadWolfVi i takvi kao vi zasluzuju ne Milosevica, nego Pola Pota.Fasistima poput tebe nije mesto ovde. Mislim da bi moderacija mogla da reaguje.


u potpunosti se slažem, ovo je govor mržnje.
Domazet Domazet 18:25 12.03.2009

Vanja...

vanja.t
to joj se i snilo.

Na žalost još dugo nećemo saznati političku pozadinu ubistva, ovakvi tekstovi su samo pamfleti ove ili one strane u političkom sukobu i služe za dnevno političko prepucavanje i pozicioniranje zoranovih ''protivnika'' i ''nastavljača dela''.

Na današnji dan, samo pozdrav i podrška porodici.

...ne verujem da je na ovom Blogu i jedan komentar do sada dobio dvadeset preporuka, posebno ne u ovako kratkom vremenu. I sasvim sam siguran da, ako i jeste, ni jedan ih nije zasluzio toliko koliko ih je tvoj zasluzio. Bilo mi je zadovoljstvo da ga procitam. Vraca nadu da razum, odmerenost i iskrenost ne nestaju u Srbiji. Samo hrabro Vanja...
sentinel26 sentinel26 22:46 12.03.2009

Babine preporuke

nešto govore. Čak i o tome kome je smetao Z.Djindjić ?

Ko su mu bili protivnici, ko eventualni naručioci, a ko su uživaoci dividendi stečenih na zločinačkoj berzi ubistva premijera u državi koja ima državne ubice.

- Svi oni koji su se bojali i još uvijek se boje svakog približavanja Srbije Zapadu i njegovim vrijednostima,

- ratno-profiterska mafija ogrezla u ratnim i drugim zločinima,

- nespremni da se sretnu sa moralnom, političkom i krivičnom odgovornošću, za počinjene zločine,

- oni koji ne vole da čuju istinu i koji su spremni da ubiju i glasnika koji donosi loše vijesti.

- U ime svih njih je održan onakav govor, uz paralelu sa Obrenovićima, poručeno svima da je svako ko pokuša da odvuče Srbiju na Zapad legitimna meta za odstrel.

- Druga poruka koja je indirektno poslana narodu jeste da je 12.marta ubijen i poništen 5.oktobar.

Za pronalaženje naručilaca Djindjićevog ubistva pastoje sposobni ljudi i adekvatna sredstva, a nedostaje politička volja vladajuće garniture.

Z. Djindjić je sastavio glomaznu vladu kojom je bilo teško rukovoditi, ali koja je ipak bila pro-evropska i pro-reformska.

Ovu današnju vladu čine imitatori ( većina ) i bivši reformatori ( manjina ).
avemarija avemarija 08:59 12.03.2009

Sve


sto je Gdja Olga Popovic rekla tada,
vazi i sad.
Od reci do reci - samo su jos ,u medjuvremenu, i napredovali , i to redom ,da se ne ponavljam.
Svestenici su se ,doduse ,i lepo popravili- dobili su iihhihhi na kilazi .
libkonz libkonz 09:51 12.03.2009

Lepo si počeo, ali...

Tomislav Nikolić, govoreći na mitingu u centru Beograda, prilikom Šešeljevog ispraćaja u Hag, doslovno rekao « da je i Tita mesec dana pred smrt bolela noga», insinuirajući na činjenicu da je tada Đinđić imao gips na nozi i kretao se na štakama.

Nemoj mi samo reći da misliš da je Nikolić znao da će Đinđić biti ubijen. To što je njegova retorika namenjena polupismenim glasačima je druga stvar. Često se pominje ova rečenica, iako je dobro znano da je Bagzi prilikom svog svedočenja rekao da je Šešelj, kada je odlazio za Hag, poručio zemuncima da o prljavim poslovima razgovaraju isključivo sa Todorovićem, da Nikolić nije čovek za te stvari. I sam Nikolić je izjavio da je prilikom prvog javnog susreta sa Đinđićevom suprugom posle ubistva, njoj uputio izvinjenje, gde mu je ona jasno stavila do znanja da ne misli da je on znao da će Đinđić biti ubijen.
loader loader 10:34 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Ne zavaravajte se ..!
Izgovorivši to - pred milionima ljudi - Nikolić je u najmanju ruku izazvao utisak da je eventualno stradanje Đinđića nešto moguće, a možda i poželjno - na taj način njegovo ubistvo učinivši maltene dozvoljivim, što je moglo samo da ohrabri ubice, a kod širokog auditorijuma da ostavi osećaj kako se desilo nešto što je valjda i trebalo da se dogodi. Na taj način - Nikolić je i te kako odgovoran pripremač i saučesnik u konačnom povlačenju obarača i ubistvu premijera !

libkonz libkonz 10:38 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Verujem da je zažalio za te reči. Opet mislim da nije verovao da će se takvo nešto desiti.
BigBadWolf BigBadWolf 10:59 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Da, on je bas poznat kao osecajan covek, spreman da prizna svoje greske i pokaje se...
loader loader 11:07 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Da, on je bas poznat kao osecajan covek, spreman da prizna svoje greske i pokaje se...
Kaže moj komšija jednog jutra, pripit, pun naprasne želje za istinom - Ma, ja onom Tomi ne bih dao da mi čuva ni tri nacrtane ovce, a kamoli mandate poslanika .. :)
loader loader 12:30 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Verujem da je zažalio za te reči. Opet mislim da nije verovao da će se takvo nešto desiti.
To je njegova privatna stvar. On je političar i odgovoran je za svoje reči - koje imaju posledice. Reči svakog uočljivijeg političara imaju posledice.

Cilj nije da se ovde bavimo nepouzdanim T.Nikolićem, već da pokažemo i dokažemo da se mora prestati sa pozivanjem na destrukciju pomoću mikrofona !
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:40 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

libkonz
Tomislav Nikolić, govoreći na mitingu u centru Beograda, prilikom Šešeljevog ispraćaja u Hag, doslovno rekao « da je i Tita mesec dana pred smrt bolela noga», insinuirajući na činjenicu da je tada Đinđić imao gips na nozi i kretao se na štakama.

Nemoj mi samo reći da misliš da je Nikolić znao da će Đinđić biti ubijen. To što je njegova retorika namenjena polupismenim glasačima je druga stvar. Često se pominje ova rečenica, iako je dobro znano da je Bagzi prilikom svog svedočenja rekao da je Šešelj, kada je odlazio za Hag, poručio zemuncima da o prljavim poslovima razgovaraju isključivo sa Todorovićem, da Nikolić nije čovek za te stvari. I sam Nikolić je izjavio da je prilikom prvog javnog susreta sa Đinđićevom suprugom posle ubistva, njoj uputio izvinjenje, gde mu je ona jasno stavila do znanja da ne misli da je on znao da će Đinđić biti ubijen.

Ti zemljače verovatno znaš da on nije znao...ako to znaš reci...potvrdi nečim..je li tebi to rekao, nekom tebi bliskom, nekome kome veruješ..
Ovde se govori o tome da je on to rekao...i da je zaista taj iskaz, a u moru detalja koji su činili stvaranje atmosfere za zločin ( preko 7000 tekstova je napisano za godinu i nešto dana), baš taj iskaz bio jedan od najznakovitijih.
Kaži, kako objektivno ceniš snagu toga iskaza pred desetinama hiljada ljudi, pred TV kamerama, pred ruljom koja je urlala na to kao u rimskim gladijatorskim arenama...Misliš da je udvaranje biračima porukama smrti legitimna stvar, kako pokušavaš da to ublažiš..Poručivati biračima da za tebe glasaju zato što će neko umrijeti...
Razočarava me ovo što si napisao..Ovo nije pitanje politike..ovo su pitanja elementarnoga morala...
Covek u belom Covek u belom 12:42 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Drago Kovacevic
...ako to znaš reci...potvrdi nečim..je li tebi to rekao, nekom tebi bliskom, nekome kome veruješ..
Pa potvrdio je, upravo na isti onaj nacin na koji ti potvrdjujes svoje tvrdnje...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:45 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Covek u belom
Drago Kovacevic
...ako to znaš reci...potvrdi nečim..je li tebi to rekao, nekom tebi bliskom, nekome kome veruješ..
Pa potvrdio je, upravo na isti onaj nacin na koji ti potvrdjujes svoje tvrdnje...

A šta je kod mene nepotvrđeno....
Koji događaj, koja izjava, koja činjenica...
Ima li nešto izmišljeno...
Covek u belom Covek u belom 12:53 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Eliminacijom Zorana Đinđića, antireformske snage u Srbiji su praktično suspendovale promene
Ko i kako od strane antifeformskih snaga je konkretno eliminisao Z. Dj., izvoli navedi konkretna imena i nacin, dosta tih komunistickih fraza i uopstavanja...

Nadam se da ti je znacenje glagola eliminisati koji si upotrebio jasno...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:58 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Covek u belom
Eliminacijom Zorana Đinđića, antireformske snage u Srbiji su praktično suspendovale promene
Ko i kako od strane antifeformskih snaga je konkretno eliminisao Z. Dj., izvoli navedi konkretna imena i nacin, dosta tih komunistickih fraza i uopstavanja...

To je zaključak...pročitaj činjenice na osnovu kojih je izveden...ospori iti jedniu ako možeš...
Sve te snage su navedene i pomenute više puta..
Na kraju ih imaš sažete u citiranoj izjavi dr Olge Popović - Obradović...
Hajde, daj nešto u prilog da to nisu te snage....
libkonz libkonz 13:00 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Razočarava me ovo što si napisao..Ovo nije pitanje politike..ovo su pitanja elementarnoga morala...

Ne opravdavam ja njegove reči. Davno se meni sve smučilo. Čak i oni koje na blogu branim. Ali ne verujem da je znao da će Đinđić biti ubijen. Koštunica je recimo stalno ćutao.
Od kad sam pre neki dan video da su onog DB lupeža Bracanovića pustili iz zatvora baš me briga za sve što se dešava u zemlji. Od tad ne gledam TV.
loader loader 13:30 12.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

libkonz: " Ne opravdavam ja njegove reči. Davno se meni sve smučilo. Čak i oni koje na blogu branim. Ali ne verujem da je znao da će Đinđić biti ubijen. Koštunica je recimo stalno ćutao. "
Kao prvo.. hajde, da ne bih ponovo pisao, ponoviću svoj gornji komentar:

" Izgovorivši to - pred milionima ljudi - Nikolić je u najmanju ruku izazvao utisak da je eventualno stradanje Đinđića nešto moguće, a možda i poželjno - na taj način njegovo ubistvo učinivši maltene dozvoljivim, što je moglo samo da ohrabri ubice, a kod širokog auditorijuma da ostavi osećaj kako se desilo nešto što je valjda i trebalo da se dogodi. Na taj način - Nikolić je i te kako odgovoran pripremač i saučesnik u konačnom povlačenju obarača i ubistvu premijera ! "

Potpuno je nebitno da li je znao. Jalova rasprava o tome služi da odvuče pažnju sa suštinske odgovornosti. Bitno je ono što je kazao. Da opet ponovim jedan od svojih gornjih komentara:
" On je političar i odgovoran je za svoje reči - koje imaju posledice. Reči svakog uočljivijeg političara imaju posledice.
Cilj nije da se ovde bavimo nepouzdanim T.Nikolićem, već da pokažemo i dokažemo da se mora prestati sa pozivanjem na destrukciju pomoću mikrofona ! "

Koštunica je recimo stalno ćutao.
VK uopšte nije ćutao. Mesecima je radio, vredno, marljivo, pomoću svojih formalnih i neformalnih saradnika, da se načini atmosfera u kojoj je prvi demokratski premijer prikazan kao oličenje kriminala i zla, na taj način ohrabrivši sve koji su imali naum da premijera uklone. Odgovornost njega, koji je "ćutao", još je veća nego odgovornost nepouzdanog Toma Nikolića.

Postoje granice gde prestaju uobičajena opravdanja, u smislu da je sve to samo politika i da ljudi izjavljuju ili "ćute" svašta. Ne. Kad neko zbog tih stvari izgubi život, to je jedna sasvim druga igra !!! Stoga ni ovaj dijalog nije uobičajeno dnevnopolitičko prepucavanje !!
silver bullet silver bullet 01:06 13.03.2009

Re: Lepo si počeo, ali...

Verujem da je zažalio za te reči. Opet mislim da nije verovao da će se takvo nešto desiti.

Meni je vec dosta ljudi koji lupetaju sve i svasta na televiziji, u javnim nastupima, govorima... i nikom nista.
Odgovornost za javnu rec u ovoj drzavi ne postoji! To je problem.
leopold_lady leopold_lady 10:15 12.03.2009

Jedino što mogu da kažem na ovu temu ....

i to Drago ovde kod tebe (jer si mi drag i bitan) je sledeće..... Žao mi je što su ga zverski ubili ...(što je uopšte nekome to i palo na pamet - da ubije premijera jedne države i takvog čoveka) ... Žao mi je što ti koji su ga ubili neće robijati.. (kao što sam rekla nekoliko puta do sad-kazaću i sad-njegov ubica je neko na koga niko ne sumnja,a ko zna možda je i prisustvovao sahrani)....... I žao mi je što su posle njegove smrti u Srbiji krenule stvari još više da idu nekom stranputicom......Nadam se da će neko nekad - ako ne pre,bar pred provalijom uspeti da nas izvuče..... Videćemo....
avemarija avemarija 22:15 14.03.2009

Re: Jedino što mogu da kažem na ovu temu ....

koga niko ne sumnja,a ko zna možda je i prisustvovao sahrani)....... I žao mi je što su posle njegove smrti u Srbiji krenule stvari još više da idu nekom stranputicom


Jok i nije. Pa jos odslusao , pazljivo, govor onog zvanog Amfilohije.
Da i njega prostreli (ocima-doduse) ako zaboravi nesto iz one "istorijske" besede.
Spiridon Spiridon 11:54 12.03.2009

Zorana su ubili zato sto je

1. bio pametan i obrazovan
2. istinski menjao stvari na bolje
3. bio divan suprug i zgodan dasa
4. nije nasedao na glupe price i trule kompromise
5. nije bio zadrigla seljacina zeljna jagnjetine i rakije (podrazumeva se iz tacke broj 3)
6. posedovao sve one pozitivne stvari koje vecina u Srbiji ne poseduje


U ovakvom Zoranu su svi videli svoj poraz. Kada nisu mogli intelektualno i politicki da ga pobede, ubili su ga kao psa.


Pičke pokvarene. Iskompleksirani gubitnici i glupaci. Smradovi potuljeni. Kukavice i gmazovi, ratni profiteri i sadisti.
Ljubomorni licemeri, zadrigle seljacine.

Zorana vam nikada necu oprostiti.

Spiridon
BigBadWolf BigBadWolf 12:20 12.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

Spiridon
1. bio pametan i obrazovan
2. istinski menjao stvari na bolje
3. bio divan suprug i zgodan dasa
4. nije nasedao na glupe price i trule kompromise
5. nije bio zadrigla seljacina zeljna jagnjetine i rakije (podrazumeva se iz tacke broj 3)
6. posedovao sve one pozitivne stvari koje vecina u Srbiji ne poseduje


U ovakvom Zoranu su svi videli svoj poraz. Kada nisu mogli intelektualno i politicki da ga pobede, ubili su ga kao psa.


Pičke pokvarene. Iskompleksirani gubitnici i glupaci. Smradovi potuljeni. Kukavice i gmazovi, ratni profiteri i sadisti.
Ljubomorni licemeri, zadrigle seljacine.

Zorana vam nikada necu oprostiti.

Spiridon


Amin.
Lektorka Lektorka 14:10 12.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

Pičke pokvarene. Iskompleksirani gubitnici i glupaci. Smradovi potuljeni. Kukavice i gmazovi, ratni profiteri i sadisti.
Ljubomorni licemeri, zadrigle seljacine.


Pičke pokvarene. Iskompleksirani gubitnici i glupaci. Smradovi potuljeni. Kukavice i gmazovi, ratni profiteri i sadisti.
Ljubomorni licemeri, zadrigle seljacine.


Pičke pokvarene. Iskompleksirani gubitnici i glupaci. Smradovi potuljeni. Kukavice i gmazovi, ratni profiteri i sadisti.
Ljubomorni licemeri, zadrigle seljacine.
vanja.t vanja.t 14:32 12.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

au, lektorka
Lektorka Lektorka 14:48 12.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

vanja.t
au, lektorka

pa sakrila sam se iza tudjeg citata.
mislim, lose sam se sakrila, kako i treba.
ili je spiridon samo bio brzi i malko slobodniji u izboru reci nego sto bih bila ja...
ali... to je to.
Domazet Domazet 16:02 12.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

Spiridon
1. bio pametan i obrazovan
2. istinski menjao stvari na bolje
3. bio divan suprug i zgodan dasa
4. nije nasedao na glupe price i trule kompromise
5. nije bio zadrigla seljacina zeljna jagnjetine i rakije (podrazumeva se iz tacke broj 3)
6. posedovao sve one pozitivne stvari koje vecina u Srbiji ne poseduje


U ovakvom Zoranu su svi videli svoj poraz. Kada nisu mogli intelektualno i politicki da ga pobede, ubili su ga kao psa.


Pičke pokvarene. Iskompleksirani gubitnici i glupaci. Smradovi potuljeni. Kukavice i gmazovi, ratni profiteri i sadisti.
Ljubomorni licemeri, zadrigle seljacine.

Zorana vam nikada necu oprostiti.

Spiridon


Jao sta bi im ti radio. Pod uslovom da ih neko drzi dok im ti to radis, razume se...
adam weisphaut adam weisphaut 16:28 12.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

Jao sta bi im ti radio. Pod uslovom da ih neko drzi dok im ti to radis, razume se...

Auh bre Brajo, nije Spiri tvoj zemljak Rašo...
Spiridon Spiridon 16:30 12.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

Jao sta bi im ti radio. Pod uslovom da ih neko drzi dok im ti to radis, razume se...


da prljam ruke sa bagrom?

njima bi najgora kazna bila da ih zarobis u neku kulturnu instituciju (obaveznao tusiranje, citanje i gledanje filmova, zdrava hrana ...)

Sami bi se besili svakog dana. Ne bi izdrzali.

Obican zatvor im je prirodna sredina. To im prija. Oni su kao bakterije. Vole prljavo, ne odgovara im cisto.

razumes


Domazet Domazet 17:06 12.03.2009

Pa Charles Bukowski...

Spiridon
Jao sta bi im ti radio. Pod uslovom da ih neko drzi dok im ti to radis, razume se...


da prljam ruke sa bagrom?

njima bi najgora kazna bila da ih zarobis u neku kulturnu instituciju (obaveznao tusiranje, citanje i gledanje filmova, zdrava hrana ...)

Sami bi se besili svakog dana. Ne bi izdrzali.

Obican zatvor im je prirodna sredina. To im prija. Oni su kao bakterije. Vole prljavo, ne odgovara im cisto.

razumes


...bi bio kriv po najvecem broju tacaka tvoje optuznice. Stvarno ne razumem kako je moguce da budes toliki malogradjanim a da pri tome budes cvrsto ubedjen da si sve suprotno...
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 03:22 13.03.2009

Re: Zorana su ubili zato sto je

Spiridon

Obican zatvor im je prirodna sredina. To im prija. Oni su kao bakterije. Vole prljavo, ne odgovara im cisto.

razumes

Dzaba to objasnjavati blogovskom Shigaljevu. On je pored Bukowskog u citanju stigao i do Dostojevskog, sto jeste napredak, ali je problem sto se samozadovoljno zaustavio na "Idiotu", a ne stize da vidi kako ga je divno naslikao Fjodor Mihajlovic u sedmoj glavi "Zlih duhova". Koja glava, ako me pamcenje sluzi, ima i prorocki naslov "Kod naših" ("Naših" tj. njihovih, putinovih ili onih iz Arandjelovca koji ometaju promociju "Pescanika" ili onih iz Chicaga, svejedno).
NNN NNN 03:58 13.03.2009

Zli dusi /(duhovi)/Bjesovi/Nečiste sile

Verovatno najbolji roman svih vremena!
Izvinjavam se na trolu.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 04:33 13.03.2009

Re: Zli dusi /(duhovi)/Bjesovi/Nečiste sil

NNN
Verovatno najbolji roman svih vremena!
Izvinjavam se na trolu.

Sasvim se slazem! Izmedju brojnih vrlina, ne samo sto je pokazao pravo lice revolucionarnih terorista, vec je dao neponovljivu galeriju pridruzenih hulja - ali fantasticno docaranih hulja; one ideoloske (poput mladjeg Verhovenskog ili Sigaljeva) covek nazalost cesto prepozna u danasnjoj Srbiji, bilo na fakultetima, bilo na blogovima...
Domazet Domazet 15:35 13.03.2009

Ovaj tvoj mali traktat o najboljem romanu

Milan M. Ćirković
NNN
Verovatno najbolji roman svih vremena!
Izvinjavam se na trolu.

Sasvim se slazem! Izmedju brojnih vrlina, ne samo sto je pokazao pravo lice revolucionarnih terorista, vec je dao neponovljivu galeriju pridruzenih hulja - ali fantasticno docaranih hulja; one ideoloske (poput mladjeg Verhovenskog ili Sigaljeva) covek nazalost cesto prepozna u danasnjoj Srbiji, bilo na fakultetima, bilo na blogovima...
...svih vremena me je prosto naterao na malu digresiju. Ne mogu a da se ne zamislim nad (nepravedno) ogranicenim uticajem Umetnosti na zivot. Pogledaj ovu apsurdnu situaciju. Ti si procitao Najbolji Roman Svih Vremena a ja nisam. Ne lezi mi Dostojevski, ne volim ga, pa to ti je. A opet si ti ti a ja sam ja. Da ima imalo Pravde na ovom svetu ti bi bio pametan i lep a ja bi bio ti. Medjutim, Pravde nema. Prosto ne znam sta da ti savetujem, mozda krenes da se bavis Hinduizmom, hinduisticki koncept sveta nekako najopustenije prihvata postojanje fundamentalnih nepravdi poput ove nanete tebi. Plus, imajuci u vidu sliku sa profila ti, ne moze covek da se otme utisku da bi te, recimo, narandzasta boja bas onako otvarala u licu. Sto nas, opet, dovodi do Konfucijanizma, Ucitelj Kung je narocito insistirao na harmoniji izmedju odece i nosioca iste. Medjutim, neke druge Kungove zahteve ne ispuinjavas. Tako da ne moze covek a da ne pomisli kako se vrtis u zatvorenom krugu. Ali nisam hteo o tome, sto da ti ja kazem ono sto znas i sam...

Mada, na drugo citanje, nesto mi ne stima u ovom mom tekstu. Da li bi zaista Pravda bila zadovoljena da si ti ja a ja ti. Zar ne bih onda ja imao pravo da kukam. Mislim, koliko god da sam grozan i strasan ipak...kazi, sta ti mislis o ovoj interesantnoj dilemi? Da li to znachi da Pravde zapravo i nema?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:07 13.03.2009

Re: Ovaj tvoj mali traktat o najboljem romanu

Mada, na drugo citanje,

Mada na prvo čitanje onoga što pišeš, dragi moj Brajane, ispada da si ti čovek koji uopšte ne čita. Ništa pod milim bogom.. Ti si čovek koji je negde dobro naučio da "mudruje" i da se svađa. Više je taj nauk plod "usmene predaje" nego li bilo kakva prošloga čitanja. Ja ne znam kako kod tebe u Kučima ili Piperima, ali ljude sa tim sklonostima u mom kraju brzo provale i zovu "laprdalima"...Pošto si upola iz moga kraja pojam ti je jasan i sasvim blizak...Iako ovo rekoh, nešto ne mogu u to do kraja poverovati...
E sad nešto, u tvom stilu..."Nego nisam hteo o tome, hteo sam te pitati, kako bre ti tako utemeljen tradicionalista, a ovde kažeš da ne čitaš Dostojevskog"..Šta će da ti kažu ovi tvoji "idoli"..Beli i Vanja...

Domazet Domazet 19:47 13.03.2009

Pa sad ne znam...

Drago Kovacevic
Mada, na drugo citanje,

Mada na prvo čitanje onoga što pišeš, dragi moj Brajane, ispada da si ti čovek koji uopšte ne čita. Ništa pod milim bogom.. Ti si čovek koji je negde dobro naučio da "mudruje" i da se svađa. Više je taj nauk plod "usmene predaje" nego li bilo kakva prošloga čitanja. Ja ne znam kako kod tebe u Kučima ili Piperima, ali ljude sa tim sklonostima u mom kraju brzo provale i zovu "laprdalima"...Pošto si upola iz moga kraja pojam ti je jasan i sasvim blizak...Iako ovo rekoh, nešto ne mogu u to do kraja poverovati...
E sad nešto, u tvom stilu..."Nego nisam hteo o tome, hteo sam te pitati, kako bre ti tako utemeljen tradicionalista, a ovde kažeš da ne čitaš Dostojevskog"..Šta će da ti kažu ovi tvoji "idoli"..Beli i Vanja...
...ili je to ili neki ovde, moguce pouceni sopstvenim zivotom i okolinom, veruju da mimo Fjodorovih ukoljica, oceubica, kockara i ostalih raznoraznih propaliteta nista drugo i ne postoji. Ja sam ti sasvim drugaciji. Meni mnogo vise odgovara leprsava i fantasticna realnost juznoamerikanaca. Mada, da ti priznam, toliko se dugo vec znamo, i njih sam nesto zapustio. Uglavnom zbog Pamuka i Saramaga. Ovo drugo te verovatno ni ne cudi mnogo. Sta bi drugo KGBovac radio nego citao drugog KGBovca...

A ti, vidim, delis sa malim Cirkom sklonost perema religioznim misliocima. Pa neka, znas kako je, neka cveta hiljadu cvetova.

Nego, kao sto vec pretpostavljas, nisam hteo o tome. Vidim da ti ne da mira onih sad vec trideset preporuka. Na tvom blogu, na sred B92!? Da to nisu kod tebe uveli nagradjivenje prema rezultatima pa si se unervozio. Ako je to, onda ti stvarno nije lako. Ali tesi se time da ce tu uvek biti Sentinel i mali Cirko da te razumeju. I misli kako se ja patim u drustvu Belog i Vanje (ako me prime, naravno, da ne ispadne da se namecem). Svakom svoje, moj Bata Drago.

Pozdrav,

Tradicionalista KGBoChetnik

PS Ispravka, 25% iz tvog kraja, srecom ne i od Tvojih, ni da bog. A ostalih 75% su bjelopavlicki. And proud of it. Both!

PPS. Pazi, pazi, bilo je ovde i brisanja!? Kad se posao klima nema vise nadgornjavanja? Ko bi to ocekivao od hladnokrvnog Bata Draga?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:17 13.03.2009

Re: Pa sad ne znam...

Domazet
Drago Kovacevic
Mada, na drugo citanje,

Mada na prvo čitanje onoga što pišeš, dragi moj Brajane, ispada da si ti čovek koji uopšte ne čita. Ništa pod milim bogom.. Ti si čovek koji je negde dobro naučio da "mudruje" i da se svađa. Više je taj nauk plod "usmene predaje" nego li bilo kakva prošloga čitanja. Ja ne znam kako kod tebe u Kučima ili Piperima, ali ljude sa tim sklonostima u mom kraju brzo provale i zovu "laprdalima"...Pošto si upola iz moga kraja pojam ti je jasan i sasvim blizak...Iako ovo rekoh, nešto ne mogu u to do kraja poverovati...
E sad nešto, u tvom stilu..."Nego nisam hteo o tome, hteo sam te pitati, kako bre ti tako utemeljen tradicionalista, a ovde kažeš da ne čitaš Dostojevskog"..Šta će da ti kažu ovi tvoji "idoli"..Beli i Vanja...
...ili je to ili neki ovde, moguce pouceni sopstvenim zivotom i okolinom, veruju da mimo Fjodorovih ukoljica, oceubica, kockara i ostalih raznoraznih propaliteta nista drugo i ne postoji. Ja sam ti sasvim drugaciji. Meni mnogo vise odgovara leprsava i fantasticna realnost juznoamerikanaca. Mada, da ti priznam, toliko se dugo vec znamo, i njih sam nesto zapustio. Uglavnom zbog Pamuka i Saramaga. Ovo drugo te verovatno ni ne cudi mnogo. Sta bi drugo KGBovac radio nego citao drugog KGBovca...

A ti, vidim, delis sa malim Cirkom sklonost perema religioznim misliocima. Pa neka, znas kako je, neka cveta hiljadu cvetova.

Nego, kao sto vec pretpostavljas, nisam hteo o tome. Vidim da ti ne da mira onih sad vec trideset preporuka. Na tvom blogu, na sred B92!? Da to nisu kod tebe uveli nagradjivenje prema rezultatima pa si se unervozio. Ako je to, onda ti stvarno nije lako. Ali tesi se time da ce tu uvek biti Sentinel i mali Cirko da te razumeju. I misli kako se ja patim u drustvu Belog i Vanje (ako me prime, naravno, da ne ispadne da se namecem). Svakom svoje, moj Bata Drago.

Pozdrav,

Tradicionalista KGBoChetnik

PS Ispravka, 25% iz tvog kraja, srecom ne i od Tvojih, ni da bog. A ostalih 75% su bjelopavlicki. And proud of it. Both!

PPS. Pazi, pazi, bilo je ovde i brisanja!? Kad se posao klima nema vise nadgornjavanja? Ko bi to ocekivao od hladnokrvnog Bata Draga?

E, za brisaanje ti odmah kažem da ne govoriš istinu...Nikad tebe ja neću brisati. Pa taman da napišeš da sam lično đavo..Ti meni nisi po ničemnu običan, i to ne stoji..čak ni kao najsitnija manipulacija..Ti si veoma neobičan manipulator. Ne jedi se, manipulacija nije nužno loš pojam. E sad ovo oko Rusa i ovo oko Južnoamerikanaca, pa još dodatno ovo filovanje Pamukom, to je ok..razumijem te ja...I ja volim Pamuka...Jedino mi nije sjela priča da ne voliš Dostojevskog. Nije valjda zbog sujete. Zbog toga što ga voli jedan od uglednijih ljudi u srpskoj naučnoj zajednici koji ovde bloguje i koji je dragocen ako mene pitaš, bez obzira što se sa njim uvek ne složim. Da, mislim na g. Ćirkovića, ako ti to nije do kraja jasno. A ovo 25 posto, pa dovoljno je da si razumeo što sam napisao. Ja te nisam ni poželeo za rođaka. Imam ih sasvim dovoljno i bez tebe..I na žalost, još težih od tebe, ideološki i ljudski..
Ja mislim da si ti ipak najviše "težak" čovek...I da si mnogo bolji od onoga kakvim se ovde predstavljaš..
Jer da si takav kakvim se predstavljaš, to bi najpre bilo loše za one koji te dobro znaju, a tek onda nama drugima pravilo sitne probleme...
Hajde, pozdravljam te, ma gde bio...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:48 13.03.2009

Re: Pa sad ne znam...

Tradicionalista KGBoChetnik

Ovo sam kasno primjetio ( namjerno pišem ijekavicom).
Valjda se toliko znamo i imamo toliko godina da znaš kako te ne mogu doživeti kao četnika. Bez obzira što mimo "svoje krivice živiš u Čikagu..". No, dozvoli, mogu te doživeti kao nostalgičara, kao isfrustriranog državotvornog Srbina koji iz daleke Amerike misli da Srbija treba biti veća, da su to zaslužili naši roditelji boreći se protiv fašizma .
OK...možeš tako misliti, to je ideja koja je svojevremeno bila i u mojoj glavi.Nwe dugo, ali je postojala izvesno vreme.Ali ja ti kao čovek koji je nešto pokušao da uradi da u tome ratu totalo ne stradamo, da izađemo "ranjeni" umesto "ubijeni", jer meni lično i ona država nije bila dovoljno velika, a kamo li kakva manja, da nas u Hrvatskoj bude bar 400.000, umesto 200.000 koliko je sada, mogu poručiti, a bilo nas je 600.000, otprilike koliko tvoja domovina, a meni draga Crna Gora ima s stanovnika, da ovom politikom i ovom vrstom pameti koju plasiraš, ostaje bez doma, bez perspektive i onih 100.000 Srba što je na Kosovu preostalo. Samo zato, da bi ti, Boris Tadić, Vuk Jeremić, Amfilohije i ekipa mogli da kukakte. Kad kažem ti, misli na vrstu pameti..Svejedno je Ti, Beli, Vanja, WU, Vasilije....
Hoćeš li možda to....Ne verujem...Pametniji si ti od ekipe koju sam pomenuo...Ali time i što se mene tiče odgovorniji...
Hoćeš li možda da se u Kistanje, u kuće koje su im vraćene ne vrate ponovo Mažibrade, Štrpci, Grulovići, Macure, Torbice, Martići, Bezbradice, bar neko od njih kao čuvar vatre...pa sda to sačuva sledećoj generaciji...ili imaš neku drugu opciju...
Na kraju, imaš i ti tamo svojhi 25 posto...
A Dalmacija je kao Kalifornija.....i verovatno su KIstanje vrednosno veće od Bjelopavlića...
Domazet Domazet 21:04 13.03.2009

Pa da ponovo skuckam...

Drago Kovacevic
Domazet
Drago Kovacevic
Mada, na drugo citanje,

Mada na prvo čitanje onoga što pišeš, dragi moj Brajane, ispada da si ti čovek koji uopšte ne čita. Ništa pod milim bogom.. Ti si čovek koji je negde dobro naučio da "mudruje" i da se svađa. Više je taj nauk plod "usmene predaje" nego li bilo kakva prošloga čitanja. Ja ne znam kako kod tebe u Kučima ili Piperima, ali ljude sa tim sklonostima u mom kraju brzo provale i zovu "laprdalima"...Pošto si upola iz moga kraja pojam ti je jasan i sasvim blizak...Iako ovo rekoh, nešto ne mogu u to do kraja poverovati...
E sad nešto, u tvom stilu..."Nego nisam hteo o tome, hteo sam te pitati, kako bre ti tako utemeljen tradicionalista, a ovde kažeš da ne čitaš Dostojevskog"..Šta će da ti kažu ovi tvoji "idoli"..Beli i Vanja...
...ili je to ili neki ovde, moguce pouceni sopstvenim zivotom i okolinom, veruju da mimo Fjodorovih ukoljica, oceubica, kockara i ostalih raznoraznih propaliteta nista drugo i ne postoji. Ja sam ti sasvim drugaciji. Meni mnogo vise odgovara leprsava i fantasticna realnost juznoamerikanaca. Mada, da ti priznam, toliko se dugo vec znamo, i njih sam nesto zapustio. Uglavnom zbog Pamuka i Saramaga. Ovo drugo te verovatno ni ne cudi mnogo. Sta bi drugo KGBovac radio nego citao drugog KGBovca...

A ti, vidim, delis sa malim Cirkom sklonost perema religioznim misliocima. Pa neka, znas kako je, neka cveta hiljadu cvetova.

Nego, kao sto vec pretpostavljas, nisam hteo o tome. Vidim da ti ne da mira onih sad vec trideset preporuka. Na tvom blogu, na sred B92!? Da to nisu kod tebe uveli nagradjivenje prema rezultatima pa si se unervozio. Ako je to, onda ti stvarno nije lako. Ali tesi se time da ce tu uvek biti Sentinel i mali Cirko da te razumeju. I misli kako se ja patim u drustvu Belog i Vanje (ako me prime, naravno, da ne ispadne da se namecem). Svakom svoje, moj Bata Drago.

Pozdrav,

Tradicionalista KGBoChetnik

PS Ispravka, 25% iz tvog kraja, srecom ne i od Tvojih, ni da bog. A ostalih 75% su bjelopavlicki. And proud of it. Both!

PPS. Pazi, pazi, bilo je ovde i brisanja!? Kad se posao klima nema vise nadgornjavanja? Ko bi to ocekivao od hladnokrvnog Bata Draga?

E, za brisaanje ti odmah kažem da ne govoriš istinu...Nikad tebe ja neću brisati. Pa taman da napišeš da sam lično đavo..Ti meni nisi po ničemnu običan, i to ne stoji..čak ni kao najsitnija manipulacija..Ti si veoma neobičan manipulator. Ne jedi se, manipulacija nije nužno loš pojam. E sad ovo oko Rusa i ovo oko Južnoamerikanaca, pa još dodatno ovo filovanje Pamukom, to je ok..razumijem te ja...I ja volim Pamuka...Jedino mi nije sjela priča da ne voliš Dostojevskog. Nije valjda zbog sujete. Zbog toga što ga voli jedan od uglednijih ljudi u srpskoj naučnoj zajednici koji ovde bloguje i koji je dragocen ako mene pitaš, bez obzira što se sa njim uvek ne složim. Da, mislim na g. Ćirkovića, ako ti to nije do kraja jasno. A ovo 25 posto, pa dovoljno je da si razumeo što sam napisao. Ja te nisam ni poželeo za rođaka. Imam ih sasvim dovoljno i bez tebe..I na žalost, još težih od tebe, ideološki i ljudski..
Ja mislim da si ti ipak najviše "težak" čovek...I da si mnogo bolji od onoga kakvim se ovde predstavljaš..
Jer da si takav kakvim se predstavljaš, to bi najpre bilo loše za one koji te dobro znaju, a tek onda nama drugima pravilo sitne probleme...
Hajde, pozdravljam te, ma gde bio...
...to sto je nestalo, ako nije problem?

A sto se tice toga sta jedan od drugom mislimo, prilicno sam siguran da ti je sasvim jasno sta ja o tebi mislim. I to mi je vazno. Inace se ne bih trudio. Da li je tebi vazno, to me bas briga. Znas ono, Dixi et salvavi animam meam. A veruj mi, jos me je manje briga sta ti mislis o meni.

Oko Dostojevskog, sta da ti kazem, pokusao sam tri cetiri puta i ne secam se da sam ikada odmakao od pete stranice. A nije da lako odustajem. Od Tera Nostre nisam odustao, procitao sam je do kraja. I smatram je jednom od boljih knjiga medju onima koje sam procitao (sto i nije neko dostgignuce, ako ti je verovati). Dostojevski mi svakako ne lezi, doduse nikako zbog toga sto ga neki ugledni zevzek (opet, zevzek nije merilo inteligencije vec zadrtosti) ceni. Ili ne ceni.
Domazet Domazet 21:11 13.03.2009

I ja sam ovo kasno video...

Drago Kovacevic
Tradicionalista KGBoChetnik

Ovo sam kasno primjetio ( namjerno pišem ijekavicom).
Valjda se toliko znamo i imamo toliko godina da znaš kako te ne mogu doživeti kao četnika. Bez obzira što mimo "svoje krivice živiš u Čikagu..". No, dozvoli, mogu te doživeti kao nostalgičara, kao isfrustriranog državotvornog Srbina koji iz daleke Amerike misli da Srbija treba biti veća, da su to zaslužili naši roditelji boreći se protiv fašizma .
OK...možeš tako misliti, to je ideja koja je svojevremeno bila i u mojoj glavi.Nwe dugo, ali je postojala izvesno vreme.Ali ja ti kao čovek koji je nešto pokušao da uradi da u tome ratu totalo ne stradamo, da izađemo "ranjeni" umesto "ubijeni", jer meni lično i ona država nije bila dovoljno velika, a kamo li kakva manja, da nas u Hrvatskoj bude bar 400.000, umesto 200.000 koliko je sada, mogu poručiti, a bilo nas je 600.000, otprilike koliko tvoja domovina, a meni draga Crna Gora ima s stanovnika, da ovom politikom i ovom vrstom pameti koju plasiraš, ostaje bez doma, bez perspektive i onih 100.000 Srba što je na Kosovu preostalo. Samo zato, da bi ti, Boris Tadić, Vuk Jeremić, Amfilohije i ekipa mogli da kukakte. Kad kažem ti, misli na vrstu pameti..Svejedno je Ti, Beli, Vanja, WU, Vasilije....
Hoćeš li možda to....Ne verujem...Pametniji si ti od ekipe koju sam pomenuo...Ali time i što se mene tiče odgovorniji...
Hoćeš li možda da se u Kistanje, u kuće koje su im vraćene ne vrate ponovo Mažibrade, Štrpci, Grulovići, Macure, Torbice, Martići, Bezbradice, bar neko od njih kao čuvar vatre...pa sda to sačuva sledećoj generaciji...ili imaš neku drugu opciju...
Na kraju, imaš i ti tamo svojhi 25 posto...
A Dalmacija je kao Kalifornija.....i verovatno su KIstanje vrednosno veće od Bjelopavlića...
...Sto se Kistanja tice, koliko znam mojih tamo vise nema. A ne mislim niti sam ikada mislio da tamo imam bilo kakav (materijalni) procenat. Ovo cisto kao disklejmer, da se neko ne zabrine. A sto se ostalog iz tvog teksta tice, medju nama ozbiljnog razgovora nema. Sam si za to kriv bata Drago...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:17 13.03.2009

Re: I ja sam ovo kasno video...

Domazet
Drago Kovacevic
Tradicionalista KGBoChetnik

Ovo sam kasno primjetio ( namjerno pišem ijekavicom).
Valjda se toliko znamo i imamo toliko godina da znaš kako te ne mogu doživeti kao četnika. Bez obzira što mimo "svoje krivice živiš u Čikagu..". No, dozvoli, mogu te doživeti kao nostalgičara, kao isfrustriranog državotvornog Srbina koji iz daleke Amerike misli da Srbija treba biti veća, da su to zaslužili naši roditelji boreći se protiv fašizma .
OK...možeš tako misliti, to je ideja koja je svojevremeno bila i u mojoj glavi.Nwe dugo, ali je postojala izvesno vreme.Ali ja ti kao čovek koji je nešto pokušao da uradi da u tome ratu totalo ne stradamo, da izađemo "ranjeni" umesto "ubijeni", jer meni lično i ona država nije bila dovoljno velika, a kamo li kakva manja, da nas u Hrvatskoj bude bar 400.000, umesto 200.000 koliko je sada, mogu poručiti, a bilo nas je 600.000, otprilike koliko tvoja domovina, a meni draga Crna Gora ima s stanovnika, da ovom politikom i ovom vrstom pameti koju plasiraš, ostaje bez doma, bez perspektive i onih 100.000 Srba što je na Kosovu preostalo. Samo zato, da bi ti, Boris Tadić, Vuk Jeremić, Amfilohije i ekipa mogli da kukakte. Kad kažem ti, misli na vrstu pameti..Svejedno je Ti, Beli, Vanja, WU, Vasilije....
Hoćeš li možda to....Ne verujem...Pametniji si ti od ekipe koju sam pomenuo...Ali time i što se mene tiče odgovorniji...
Hoćeš li možda da se u Kistanje, u kuće koje su im vraćene ne vrate ponovo Mažibrade, Štrpci, Grulovići, Macure, Torbice, Martići, Bezbradice, bar neko od njih kao čuvar vatre...pa sda to sačuva sledećoj generaciji...ili imaš neku drugu opciju...
Na kraju, imaš i ti tamo svojhi 25 posto...
A Dalmacija je kao Kalifornija.....i verovatno su KIstanje vrednosno veće od Bjelopavlića...
...Sto se Kistanja tice, koliko znam mojih tamo vise nema. A ne mislim niti sam ikada mislio da tamo imam bilo kakav (materijalni) procenat. Ovo cisto kao disklejmer, da se neko ne zabrine. A sto se ostalog iz tvog teksta tice, medju nama ozbiljnog razgovora nema. Sam si za to kriv bata Drago...

Eh, ozbiljna razgovora...Čim te vratim iz tog tvoga grča, iz cinizama kojima se nekada vešto a nekada vrlo nevešto braniš a da te prethodno niko ne napada, nije loše za retorički početak reći - welcome...
Nego, izbegavaj ove mlađe koliko god možeš, Ćirkovića recimo, razbi te...izvlači ti uši...nije mi to drago gledati...moj si jebi ga..pa da si...
Domazet Domazet 22:38 13.03.2009

He, he, nije dugo trajala...

Drago Kovacevic
Domazet
Drago Kovacevic
Tradicionalista KGBoChetnik

Ovo sam kasno primjetio ( namjerno pišem ijekavicom).
Valjda se toliko znamo i imamo toliko godina da znaš kako te ne mogu doživeti kao četnika. Bez obzira što mimo "svoje krivice živiš u Čikagu..". No, dozvoli, mogu te doživeti kao nostalgičara, kao isfrustriranog državotvornog Srbina koji iz daleke Amerike misli da Srbija treba biti veća, da su to zaslužili naši roditelji boreći se protiv fašizma .
OK...možeš tako misliti, to je ideja koja je svojevremeno bila i u mojoj glavi.Nwe dugo, ali je postojala izvesno vreme.Ali ja ti kao čovek koji je nešto pokušao da uradi da u tome ratu totalo ne stradamo, da izađemo "ranjeni" umesto "ubijeni", jer meni lično i ona država nije bila dovoljno velika, a kamo li kakva manja, da nas u Hrvatskoj bude bar 400.000, umesto 200.000 koliko je sada, mogu poručiti, a bilo nas je 600.000, otprilike koliko tvoja domovina, a meni draga Crna Gora ima s stanovnika, da ovom politikom i ovom vrstom pameti koju plasiraš, ostaje bez doma, bez perspektive i onih 100.000 Srba što je na Kosovu preostalo. Samo zato, da bi ti, Boris Tadić, Vuk Jeremić, Amfilohije i ekipa mogli da kukakte. Kad kažem ti, misli na vrstu pameti..Svejedno je Ti, Beli, Vanja, WU, Vasilije....
Hoćeš li možda to....Ne verujem...Pametniji si ti od ekipe koju sam pomenuo...Ali time i što se mene tiče odgovorniji...
Hoćeš li možda da se u Kistanje, u kuće koje su im vraćene ne vrate ponovo Mažibrade, Štrpci, Grulovići, Macure, Torbice, Martići, Bezbradice, bar neko od njih kao čuvar vatre...pa sda to sačuva sledećoj generaciji...ili imaš neku drugu opciju...
Na kraju, imaš i ti tamo svojhi 25 posto...
A Dalmacija je kao Kalifornija.....i verovatno su KIstanje vrednosno veće od Bjelopavlića...
...Sto se Kistanja tice, koliko znam mojih tamo vise nema. A ne mislim niti sam ikada mislio da tamo imam bilo kakav (materijalni) procenat. Ovo cisto kao disklejmer, da se neko ne zabrine. A sto se ostalog iz tvog teksta tice, medju nama ozbiljnog razgovora nema. Sam si za to kriv bata Drago...

Eh, ozbiljna razgovora...Čim te vratim iz tog tvoga grča, iz cinizama kojima se nekada vešto a nekada vrlo nevešto braniš a da te prethodno niko ne napada, nije loše za retorički početak reći - welcome...
Nego, izbegavaj ove mlađe koliko god možeš, Ćirkovića recimo, razbi te...izvlači ti uši...nije mi to drago gledati...moj si jebi ga..pa da si...
...ona tvoja ponuda za medjusobnim razumevanjem. A sto se malog Cirka tice, hvala ti na iskrenoj brizi za mene. Ali meni bas zabavno da gledam kako se zacrveneo u licu od izvlacenja mojih usiju. Jos ce neko da pomisli da je slab u ruke...
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 23:08 13.03.2009

Re: Ovaj tvoj mali traktat o najboljem rom

Domazet

ipak...kazi, sta ti mislis o ovoj interesantnoj dilemi? Da li to znachi
da Pravde zapravo i nema?

Kamo lepe srece da je nema. Pravde nazalost ima, u pitanju je posebno idiotsko-patriJotski tabloid u vlasnistvu smradikala i Sluzbi u kome objavljuju titani smradonovinarstva poput milijane baletic, aleksandra vulina, gen. stevana mirkovica i, kao visnjica na slagu, mirjane markovic. Slucajno izabrani naslov glasi: "Nikolic je lazov, ubica, sektas, lopov, izdajnik" (prepoznajes muzikalnost dobrog naslova?) Doduse, vidim da je mesto dopisnika iz Chicaga upraznjeno, a ne vidim da se nesto trazi poznavanje ruske knjizevnosti (mada ne sumnjam da moze da pomogne, posebno kod pomenute mm). Tako da ako je tvoje pisanije na ovom blogu isticanje kandidature, velike su ti sanse; inace, tesko je videti ikakav drugi smisao u njemu (tj. tvom pisaniju, da ne bude zabune). Pravda i 'Zet. 'Zet i Pravda. Kako to gordo zvuci.
Domazet Domazet 00:33 14.03.2009

Vidim da te naljutio...

Milan M. Ćirković
Domazet

ipak...kazi, sta ti mislis o ovoj interesantnoj dilemi? Da li to znachi
da Pravde zapravo i nema?

Kamo lepe srece da je nema. Pravde nazalost ima, u pitanju je posebno idiotsko-patriJotski tabloid u vlasnistvu smradikala i Sluzbi u kome objavljuju titani smradonovinarstva poput milijane baletic, aleksandra vulina, gen. stevana mirkovica i, kao visnjica na slagu, mirjane markovic. Slucajno izabrani naslov glasi: "Nikolic je lazov, ubica, sektas, lopov, izdajnik" (prepoznajes muzikalnost dobrog naslova?) Doduse, vidim da je mesto dopisnika iz Chicaga upraznjeno, a ne vidim da se nesto trazi poznavanje ruske knjizevnosti (mada ne sumnjam da moze da pomogne, posebno kod pomenute mm). Tako da ako je tvoje pisanije na ovom blogu isticanje kandidature, velike su ti sanse; inace, tesko je videti ikakav drugi smisao u njemu (tj. tvom pisaniju, da ne bude zabune). Pravda i 'Zet. 'Zet i Pravda. Kako to gordo zvuci.
...taj naslov, bas onako. Nije mi samo sasvim jasno sta to tebi u njemu smeta. Je l' to sto ne pominju KGB?
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 01:45 14.03.2009

Re: Vidim da te naljutio...

Domazet
...taj naslov, bas onako. Nije mi samo sasvim jasno sta to tebi u njemu smeta. Je l' to sto ne pominju KGB?

Ne, nista mi ne smeta. Ti si pitao za Pravdu, zar ne? A ja ti dao ilustraciju Pravde. Preciznije stila Pravde u kome nalazim mnogo sta slicnog sa tvojim stilom. Osim ako sam ne poistovecujes Pravdu i KGB, sto mi se ipak cini preteranim, pa i opsesivnim. Naslov mi se cak i svidja. Vidim da se i tebi svidja. Lepo je kad si okruzen stvarima koje ti se svidjaju, zar ne? Tako da yes you can, Pravda je za tebe, batali ovaj blog. Jednom uistinu budi Pravednik kakvim volis da se predstavljas kad sa tako puno naprezanja "kritikujes sve postojece" (ali samo ako je zapadno) iz tog mracnog i jezivog chikaskog gulaga.
Domazet Domazet 16:24 14.03.2009

Ja ti kazem ati mi izgleda ne verujes...

Milan M. Ćirković
Domazet
...taj naslov, bas onako. Nije mi samo sasvim jasno sta to tebi u njemu smeta. Je l' to sto ne pominju KGB?

Ne, nista mi ne smeta. Ti si pitao za Pravdu, zar ne? A ja ti dao ilustraciju Pravde. Preciznije stila Pravde u kome nalazim mnogo sta slicnog sa tvojim stilom. Osim ako sam ne poistovecujes Pravdu i KGB, sto mi se ipak cini preteranim, pa i opsesivnim. Naslov mi se cak i svidja. Vidim da se i tebi svidja. Lepo je kad si okruzen stvarima koje ti se svidjaju, zar ne? Tako da yes you can, Pravda je za tebe, batali ovaj blog. Jednom uistinu budi Pravednik kakvim volis da se predstavljas kad sa tako puno naprezanja "kritikujes sve postojece" (ali samo ako je zapadno) iz tog mracnog i jezivog chikaskog gulaga.
...Amerika je mimo svog ostalog sveta. Vidi samo na sta im gulazi lice! Plus, kakvog smo Predsednika izabrali...

Nego imam dva pitanjca za tebe. Je l' ono 'gulazi' ispravna mnozina. Ti mi delujes kao ekspert pa, velim, znaces. I drugo, sto bre pravis toliku budalu od sebe. Postalo je bolno da se cita, mogu da mislim kako je tebi dok pises?
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 19:31 14.03.2009

Re: Ja ti kazem ati mi izgleda ne verujes.

sto bre pravis
toliku budalu od sebe. Postalo je bolno da se cita, mogu da mislim kako je tebi dok pises?

Bol je obostrana. Nije u redu sto si budala, a nisi u Pravdi. Kao onomad kad si se budalasto najeo tolikih treshanja...
Domazet Domazet 15:12 15.03.2009

Vreme je da me banujes...

Milan M. Ćirković
sto bre pravis
toliku budalu od sebe. Postalo je bolno da se cita, mogu da mislim kako je tebi dok pises?

Bol je obostrana. Nije u redu sto si budala, a nisi u Pravdi. Kao onomad kad si se budalasto najeo tolikih treshanja...
...bata Drago. Postao sam opasan po zivote nekih blogera. Evo, mali Cirko je resio da zbog mene vise nikada ne okusi tresnje. A poznato je da bez tresanja nema zivota...

Pozdrav,

Kolhoz Tresnja
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 17:35 15.03.2009

Re: Vreme je da me banujes...

Domazet

Kolhoz Tresnja

Nikako ne banovati. Zet nam je poput onih Heraklitovih Efesana, sto mu vise das resursa, prostora za izrazavanje i treshanja, to vise besmislenost njegovog istupanja (i njegovih gledista) dolazi do izrazaja. Uz to, dodatna korist jeste da se njegovim angazmanom ovde smanjuje verovatnoca da tamo po chikaskom gulagu pravi neke nepodopstine i dodatno nas blamira.
Domazet Domazet 17:58 15.03.2009

Kazem ja, nema...


...(inteligentnog) zivota bez tresanja. Nikakav SETI tu ne pomaze.
jesen92 jesen92 12:07 12.03.2009

Nisam procitala tekst..

....trenutno sam u nekoj frci ali moram da napisem nesto.Gledala sam jutros Djindjica na nekom jutarnjem programu...i ne mogu da se otmem utisku koliko se razlukuje od svih ostalih politicara kod nas...ma nisu mu ni blizu cak i oni koji zele da ga imitiraju....Ne mislim da je bio "bezgresan" posto je i on bio samo covek...pravio je i lose "izbore" i donosio ponekad "lose odluke"....ali ono sto ga razlikuje od ostalih to je ISKRENA ZELJA DA SE OVDE NESTO ZAISTA PROMENI...ta zelja se vidi u svakom njegovom nastupu....To su prepoznali oni koji tu zelju nisu imali i zato njega vise nema....Licno, najvise mi je zao Zorana kao coveka koji je otisao prerano i to na nacin koji nije zasluzio...i zao mi je njegove porodice, dece pre svega...A ..Srbija, neka se davi u blatu ako joj se tako svidja....Nije dovoljan jedan covek za promene, to je Djindjic ponavljao vise puta....svi mi moramo da ulozimo neki napor...medjutim, ocigledno je da svi spavamo.....
outcast outcast 13:02 12.03.2009

Nemogucnost ozdravljenja

Na zalost, covek kao Zoran, obrazovan, pametan i plemenit , koji je ziveo u harmoniji sa samim sobom, nije nikako mogao da opstane u jednom nezdravnom okruzenju kao sto je Srbija. Zoran nije jedini, mada je najprominentiji "zdrav elemenat" koji je fizicki likvidiran u bolesnoj Srbiji. Moram da spomenem Dadu Vujasinovic, Slavka Curuviju, Ivana Stambolica, i sigurna sam mnoge druge cija imena ne znam, a koji su ili ubijeni, ili su otisli. U svim ovim smrtima i odlascima ima mnogo vise tuge i tragedije jer se cine uzaludnim. Srbija jednostavno nije zasluzila da ima takve ljude, i to se jasno vidi. Na zalost, nismo svi mogli da odemo: oni koji su ostali, oni najbolji medju nama koji su ostali u mraku Srbije, cini se uzaludno su se nadali da ce to sto oni radi doprineti da se narod "probudi" i pogleda istini u oci. Nije, i ne znam da li ce?

drug.clan drug.clan 13:10 12.03.2009

motiv

Reforme su očigledno zasekle u interese onih slojeva, grupa i pojedinaca, koji su u Miloševićevo vreme prigrabile bogatstvo i privilegije. Zapretile su one posledicamama i za društvene centre moći i institucije koje su Miloševića dovele na vlast i definisale ciljeve njegove politike. To su pre svega SANU, SPC, deo elite koja je bila u medijima, privredi, kulturi i drugim segmentima društva. No važna je i činjenica da je srpska društvena struktura prezasićena  tradicionalistima rezervisanim  prema svemu što je istinska promena, što se oni promena boje i što rado prihvataju svaki izgovor da se promene ne dese.

U globalnim kretanjima nacionalna elita gubi svoj značaj jer je nekurentna na globalnom tržištu, i samo u nacionalnim okvirima može opstati kao nekakva elita.  

Najveći, a ispostaviće se i kobni otpor promenama, pružile su snage upletene u ratove i zločine devedesetih godina, etablirane u vojsku, policiju, tajne službe i organizovani kriminal.


Naime osnova svakog detektivskog posla je motiv. On uvek tacno pokaze na ubicu!

Kao sto znamo ovaj svet radi na novac kao najvazniji pokretac te bi ja malo promenio redosled centara koji su ucestvovali u svemu ovome. Ako pogledamo ko bi imao najvise stete ili najmanje koristi od zavodjenja normalne drzave i ulaska u EU jasno ce nam biti ko stoji i u kom redosledu iza svega ovoga.


* UDBA kao i savka druga UDBA mora da postoji, svaka drzava je voli i podrzava a samim pripadnicima nije bitno za koga rade sve dok mogu da ostvaruju svoje male prljave a "drzavno bitne" zadatke - imaju motiv ali ne jak - moguce da su ucestvovali ali samo ako im je naredjeno ili ako im je placeno.

* Vojska je imala jos manje motiva od UDBE. U novoj drzavi bi prosli mnogo bolje nego u staroj, vojska je ionako bila samo ljubavnica Milosevicevog rezima na koju nikada nije racunao vec je samo povremeno iskoriscavao i potom napustao.

* Policija je bila dobrim delom reformisana i u novoj vladi je imala bitno mesto. Iz nje su pre ubistva otisli mnogi politicki cinioci. Motiv veoma slab - mozda su odradili nesto za pare.

* Organizovani kriminal - ako se ovde misli da klanove koji valjaju drogu, belo roblje isl. onda je motiv za ubistvo relativno mali. Naime ovakve grupe postoje svuda, sve drzave znaju za njih i tolerisu ih jer ako smaknu jedne dodju drugi. U njihov posao se niko iz tadasnje vlade nije neuobicajeno mnogo mesao niti im je mnogo biznis i srecu kvario. Naravno sa pare oni rade svaki posao sto se i pokazalo na kraju kao tacno.

* SANU .... ha ha ha - oni nisu sposobni da organizuju izlozbu, njih svaka vlast samo koristi za pravdanje postupaka pred narodom.

* SPC ... kao institucija bez motiva, volje i sposobnosti sa ovako nesto. Nema mocnu centralnu organizovanu vlast koja bi se ovime bavila. Vladike pojedinci imaju motiv samo ukoliko su clanovi nekih od gore pomenutih grupa (UDBA, policija, organizovani kriminal) ali kao i ostali pripadnici tih grupa nemaju velikog motiva. Vladike kao verski fanatici - mozda, mada je Djindjic u to vreme imao jos uvek dobre odnose sa teoloskim delom crkve te ziloti nisu imali motiv bar ne u to vreme.

* Mediji su cvetali u to vreme - raznorazni, pricali sta hoce a citanost im je bila najveca. Mislim da su ubistvom samo izgubili metu na koju su pljuvali i koja im je donosila pare. Slab motiv.

* kulturne i drustvene institucije ha ha ha .... su u srbiji dobre samo za alkoholisanje ili za prigrabljivanje nekog malog novca koji je zanemarljiv.

Ko ostane posle svega ovoga?

Ko vlada Srbijom? Ko je postao vecinski vlasnik Srbije? Ko je imao najvise materijalne koristi od toga sto srbija nije na putu ka EU, sto trziste ne funkcionise? Koja grupa je postala bitan politicki faktor i dosla u poziciju da "deli" ogromne pare i namesta poslove pojedincima? Kome se kapital umnogostrucio vrlo brzo posle ubistva? Cija je moc i polularnost dramaticno skocila nakon ubistva? Ko je mogao videti kako premijer vise "voli" jednog drugog biznismena? ....

Iako su mnogi sa liste ucestvovali u svemu ovome samo je nekolicina njih imala stvarni motiv da to uradi!

Mislite o tome!
avemarija avemarija 13:34 12.03.2009

Re: motiv

Mislite o tome


Hocu ; evo odma '
Mislim i tome kako se neko osecao ,i kako je biti died ,before you die.
silver bullet silver bullet 01:16 13.03.2009

Re: motiv

* UDBA kao i savka druga UDBA mora da postoji, svaka drzava je voli i podrzava a samim pripadnicima nije bitno za koga rade sve dok mogu da ostvaruju svoje male prljave a "drzavno bitne" zadatke - imaju motiv ali ne jak - moguce da su ucestvovali ali samo ako im je naredjeno ili ako im je placeno.


Kad sam ovo procitala, odustala sam od daljeg citanja komentara.
Notorna budalastina jer zanemaruje kljucnu cinjenicu:
nasa UDBA je bila ( i jeste ?) duboko ogrezla u kriminal svih fela, od droge do ubistava i trgovine ljudima.
Njima je jos kako bilo u interesu da sklone coveka koji je polako sklopio sve kockice i dobio poluge vlasti, sto je najvaznije, da ih bar proredi, ako ne skroz ukloni.

Ima jedna jaca droga od novca - moc i povezanost u krvi.
adam weisphaut adam weisphaut 14:03 12.03.2009

Kao i uvek

ovakav tekst na 12. 03. otvori mnogo pitanja, mene trenutno npr. interesuje:
Kroz tek formirane medije, političke tabloide ( Kurir, Nacional, Identitet), su se konstruisale različite afere a Zoran Đinđić satanizovao na do tada neviđen način.

koji tačno ljudi su učestvovali u toj medijskoj kampanji i gde su oni danas?
Pitanje je naravno retoričke prirode, jer (manje, više) svi znamo.
noboole noboole 14:38 12.03.2009

Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

Vojislav Šešelj, radikalski lider, i haški optuženik, nakon odluke da se preda haškome sudu za ratne zločine, najavio je krvave događaje i «krvavo proljeće» u Srbiji, a Tomislav Nikolić, govoreći na mitingu u centru Beograda, prilikom Šešeljevog ispraćaja u Hag, doslovno rekao « da je i Tita mesec dana pred smrt bolela noga», insinuirajući na činjenicu da je tada Đinđić imao gips na nozi i kretao se na štakama.

Secam se Seselja kako se smeskajuci pripremao za Hag. Ja sam uveren da je on sve znao.
libkonz libkonz 14:47 12.03.2009

Re: Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

Naravno da je znao, on i Todorović.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:02 12.03.2009

Re: Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

libkonz
Naravno da je znao, on i Todorović.

Jedino nije znao Toma....Ej, zemljače, pa kako onda on najavljuje ono što će se dogoditi, a ništa ne zna...
A koliko znam...Toma je kum Šešelju a ne Todorović...
Nego, da se ne pravimo nevešti....Pre toga Tomina nastupa tri puta su pokušali atentat....Seti se "trgovčkog putnika" i sprdnje koju se radili radikali, DSS, SPS, mediji, oko toga. Pre toga, mislim da je bio 28. ili 29. januar svi mediji su objavili Legijino pismo, gde ovaj najavljuje šta će se dogoditi i gde direktno preti.
Već sutradan je Dragan Jočić, na pitanje novinara kazao "da je Legijino pismo objektivna analiza stanja u zemlji". Tu izjavu je objavio "Blic", a mislim i drugi mediji...

libkonz libkonz 15:14 12.03.2009

Re: Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

Već sutradan je Dragan Jočić, na pitanje novinara kazao "da je Legijino pismo objektivna analiza stanja u zemlji".

DSS jeste filijala DB-a. Nego, reci ti meni zašto niko na blogu ne piše o puštanju Bracanovića iz zatvora. Jedan od glavnih organizatora ubistva Zorana Đinđića je pušten posle nešto više od godinu dana zatvora jer je "ispunjen cilj" zatvaranja.
Svi ste se utrkivali da pišete o MK i milion dolara, mnogi pišu o povlačenju antidiskriminacionih zakona, a niko o Bracanoviću. Svi su oni tvoja politička opcija. I onda kažeš nema kod vas populizma.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:21 12.03.2009

Re: Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

libkonz
Već sutradan je Dragan Jočić, na pitanje novinara kazao "da je Legijino pismo objektivna analiza stanja u zemlji".

DSS jeste filijala DB-a. Nego, reci ti meni zašto niko na blogu ne piše o puštanju Bracanovića iz zatvora. Jedan od glavnih organizatora ubistva Zorana Đinđića je pušten posle nešto više od godinu dana zatvora jer je "ispunjen cilj" zatvaranja.
Svi ste se utrkivali da pišete o MK i milion dolara, mnogi pišu o povlačenju antidiskriminacionih zakona, a niko o Bracanoviću. Svi su oni tvoja politička opcija. I onda kažeš nema kod vas populizma.

Nađi moj blog i videćeš da sam o tome pisao kao velikoj svinjariji.I to u vreme kd sam pisao o MK.Naznačio sam to kao indikator ludovanja sadašnje vlasti.Vidim da je pokrenuto pitanje razrešenja sudije Vrhovnog suda, a da je uprava zatvora smenjena..Bracanović je bitan čovek u ovoj priči oko Đinđića. Pa jedan od razloga za pobunu beretki je bio da njega dovedu u vrh DB...
No, ne razumem, kako ovo sa Bracanovićem može ublažiti Tominu najavu ubistva...
libkonz libkonz 15:28 12.03.2009

Re: Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

No, ne razumem, kako ovo sa Bracanovićem može ublažiti Tominu najavu ubistva...

Nije povezano, samo sam izneo ono zbog čega sam besan i zbog čega mislim da su Đinđićeve ubice nažalost uspele.
Da ponovim, ono što je Toma izjavio jeste svinjarija. Činjenica da je na taj način stekao političke poene dovoljno govori o stanju svesti u Srbiji. Moja ocena da Toma nije znao šta se sprema Đinđiću je njegova izjava da mu je Ružica Đinđić stavila do znanja da ne smatra da je on znao da će Zoran biti ubijen. Ona to nije demantovala, a na osnovu toga sam doneo svoj sud.
marko_8 marko_8 23:28 12.03.2009

Re: Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

libkonz
No, ne razumem, kako ovo sa Bracanovićem može ublažiti Tominu najavu ubistva...

Nije povezano, samo sam izneo ono zbog čega sam besan i zbog čega mislim da su Đinđićeve ubice nažalost uspele.
Da ponovim, ono što je Toma izjavio jeste svinjarija. Činjenica da je na taj način stekao političke poene dovoljno govori o stanju svesti u Srbiji. Moja ocena da Toma nije znao šta se sprema Đinđiću je njegova izjava da mu je Ružica Đinđić stavila do znanja da ne smatra da je on znao da će Zoran biti ubijen. Ona to nije demantovala, a na osnovu toga sam doneo svoj sud.

Naravno da nije znao, da je znao nikad ne bi to izjavio, ali nemoj da kvaris Dragu idilu nek misli da je znao bice mu lakse.
avemarija avemarija 06:41 13.03.2009

Re: Zasto se ovo negde u medjuvremenu zagubilo

Secam se Seselja kako se smeskajuci pripremao za Hag. Ja sam uveren da je on sve znao.


ma idi ,samo ti se ucinilo
smeskao se ,sto po drugi put u zivotu ,leti avionom.
Domazet Domazet 15:43 12.03.2009

Business as Usual...

Vidim, Drago, treniras LDP Rouge. I ne ide ti lose. Pa se nesto mislim, jos si bolji nego sto bi se reklo na prvi pogled. Na svakog LDP Rouge utreniras i bar jednog Obraz Rouge. I jos se mislim, pametan si ti, ne mo's da se vadis, kao vecina Tvojih Ovdasnjih, da jadan ne znas sta radis. Znas ti sta ce da se desi ako broj Rougeichastih, i jednih i drugih, dostigne kriticnu masu. I znas kojih ce da bude vise. Nije mi bas jasno da li te je strah od svega toga. Verovatno ne previse, hvala bogu, pokazao si vec da si vest uteci, cas posla se moze blogovati u Zagrebu. Mobilna su ovo vremena a ti si kao stvoren za njih.. A delujes mi isuvise prakticno za apstraktne koncepte poput Karme. A jos mi je manje jasno da li te grize savest i moras li ti da radis ovo sto radis. Nadam se da je odgovor na oba ova pitanja 'da'. Bilo bi strasno da nije...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:31 12.03.2009

Re: Business as Usual...

Ih, Brajo...
Ja bih voleo, baš, da se ti baviš tekstom. Ali, ti ne ideš dalje od nekih naklapanja, praznoga mudrovanja i sitne zlobe....Šta li je to sa tobom..baš me brineš. Nisi se nikad puno bavio sadržajem ali nisi ni potpuno bio "torokuša"..
Hajde, šta te to u tekstu što nervira, osim što se bojiš da ću njime masovno napraviti obrazovce....
Domazet Domazet 17:02 12.03.2009

Ma pusti ti mene...

Drago Kovacevic
Ih, Brajo...
Ja bih voleo, baš, da se ti baviš tekstom. Ali, ti ne ideš dalje od nekih naklapanja, praznoga mudrovanja i sitne zlobe....Šta li je to sa tobom..baš me brineš. Nisi se nikad puno bavio sadržajem ali nisi ni potpuno bio "torokuša"..
Hajde, šta te to u tekstu što nervira, osim što se bojiš da ću njime masovno napraviti obrazovce....
...ja sam Rashin zemljak. Nego ne rece, moras li da radis to sto radis. Mislim, moras li da pises tekstove kojima se ja ne bavim?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:24 12.03.2009

Re: Ma pusti ti mene...

Domazet
Drago Kovacevic
Ih, Brajo...
Ja bih voleo, baš, da se ti baviš tekstom. Ali, ti ne ideš dalje od nekih naklapanja, praznoga mudrovanja i sitne zlobe....Šta li je to sa tobom..baš me brineš. Nisi se nikad puno bavio sadržajem ali nisi ni potpuno bio "torokuša"..
Hajde, šta te to u tekstu što nervira, osim što se bojiš da ću njime masovno napraviti obrazovce....
...ja sam Rashin zemljak. Nego ne rece, moras li da radis to sto radis. Mislim, moras li da pises tekstove kojima se ja ne bavim?

Pa vidim ja...Zato ti je svaka ka u vladike....
Nego, što bježiš od sadržaja....provokacija ti je na visini, to je znano...

Domazet Domazet 17:46 12.03.2009

Re: Ma pusti ti mene...

Drago Kovacevic
Domazet
Drago Kovacevic
Ih, Brajo...
Ja bih voleo, baš, da se ti baviš tekstom. Ali, ti ne ideš dalje od nekih naklapanja, praznoga mudrovanja i sitne zlobe....Šta li je to sa tobom..baš me brineš. Nisi se nikad puno bavio sadržajem ali nisi ni potpuno bio "torokuša"..
Hajde, šta te to u tekstu što nervira, osim što se bojiš da ću njime masovno napraviti obrazovce....
...ja sam Rashin zemljak. Nego ne rece, moras li da radis to sto radis. Mislim, moras li da pises tekstove kojima se ja ne bavim?

Pa vidim ja...Zato ti je svaka ka u vladike....
Nego, što bježiš od sadržaja....provokacija ti je na visini, to je znano...
O sadrzaju teksta je sve sto ima da se kaze rekao Covek u Belom. Tu nema sta da se doda dok god Srbija ne postane ako ne normalna a ono znatno normalnija zemlja. Sto nece skoro, mnogo vas je profesionalnih isterivaca djavola da bi se isti skoro isterao iz Srbije. U medjuvremenu, mene zanima licni aspekt ove price. Moras li ti da toliko zdusno radis na tome da Srbija nikada ne postane normalna zemlja?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:51 12.03.2009

Re: Ma pusti ti mene...

Domazet
Drago Kovacevic
Domazet
Drago Kovacevic
Ih, Brajo...
Ja bih voleo, baš, da se ti baviš tekstom. Ali, ti ne ideš dalje od nekih naklapanja, praznoga mudrovanja i sitne zlobe....Šta li je to sa tobom..baš me brineš. Nisi se nikad puno bavio sadržajem ali nisi ni potpuno bio "torokuša"..
Hajde, šta te to u tekstu što nervira, osim što se bojiš da ću njime masovno napraviti obrazovce....
...ja sam Rashin zemljak. Nego ne rece, moras li da radis to sto radis. Mislim, moras li da pises tekstove kojima se ja ne bavim?

Pa vidim ja...Zato ti je svaka ka u vladike....
Nego, što bježiš od sadržaja....provokacija ti je na visini, to je znano...
O sadrzaju teksta je sve sto ima da se kaze rekao Covek u Belom. Tu nema sta da se doda dok god Srbija ne postane ako ne normalna a ono znatno normalnija zemlja. Sto nece skoro, mnogo vas je profesionalnih isterivaca djavola da bi se isti skoro isterao iz Srbije. U medjuvremenu, mene zanima licni aspekt ove price. Moras li ti da toliko zdusno radis na tome da Srbija nikada ne postane normalna zemlja?

Jope ti kažem....Provokacije su ti benaste....
Domazet Domazet 18:09 12.03.2009

Ma znam...

...zato ih ti tako lako raskrinkavas. No ipak, polako mi odgovaras na pitanje. I sve mi manje ostavljas prostora da se nadam da moras. A nije da se nisam nadao, koliko god da imam lose misljenje o tebi. Sta da se radi, zbog takvih kao ti je verovatno i stvoren koncept Karme...
r0811n r0811n 18:02 12.03.2009

xxx

Ovo nije kritika Z.Đinđića niti realne ocene da je bio jedini moderan (odgovoran) političar u Srbiji.
Međutim....pripadao sam onima koji su u tom kratkom i vrućem periodu od 5.10.2000. do 1.01.2001., bili označeni ,,jakobincima i revanšistima,, .
Bio sa veliki kritičar onoga što je vlada na čelu sa Đinđićem smatrala da je strateški ispravno.
Sećam se da sam tada rekao: O.K. Zoran sigurno zna šta radi.Ima više informacija od mene i u samom središtu je.Ja se ne slažem da to tako treba raditi ali ako on tako misli, dobro.
Uz jedan uslov- igru koju igra mora da dobije, ne sme da je izgubi!
Zoran je izgubio tu igru, istina na najčasniji način na koji se to uopšte može.
Međutim, mi smo ostali u tom nasleđu pogrešnih poteza.
,,Skuvali smo ribe, gotovo je.To je istorija.,,
Unfuckable Unfuckable 22:06 12.03.2009

upravo

Ivo Vejvoda objašnjava na RTS1 šta se trebalo desiti 13. marta : "otvaranje vrata vojske" - Živkovićevim postavljenjem za ministra vojnog,
a voditelj bezuspešno ali besomučno spinuje (zarađuje 'lebac, siroma) na stranu Kosova
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 22:09 12.03.2009

Re: upravo

a voditelj bezuspešno ali besomučno spinuje (zarađuje 'lebac, siroma) na stranu Kosova

Uh...ja sam isključila!
adam weisphaut adam weisphaut 22:18 12.03.2009

Re: upravo

a voditelj bezuspešno ali besomučno spinuje (zarađuje 'lebac, siroma) na stranu Kosova

A evo jednog zgodnog pasusa na temu:

Kao politički mislilac, Zoran Đinđić nijednu pojavu ne vidi samo u jednoj dimenziji. Tako je on u delegiranju ovlašćenja Slobodanu Miloševiću da reši problem Srba na Kosovu nazirao osnovu za novu autokratiju i teror nad svim a ne samo nad etničkim manjinama. A 1991. godine bio je direktan: „Kosovo kao tema udaljilo je opoziciju od sučeljavanja sa samom sobom i svojim mogućnostima, s realnom procenom stanja u Srbiji. Mit o Kosovu je od Srbije stvorio mit”.
marko_8 marko_8 23:25 12.03.2009

secanja

os svega osta secanje kako je lepo jesti sarmu od mafijaskog mesa i postena kupusa ...
sybil sybil 00:33 13.03.2009

drago

niste rekli ko je dss-u bio podrska na spoljno-politickom planu kada su sabotirali proevropsku vladu zorana djindjica.


potpis
Poljska u mome srcu
avemarija avemarija 06:44 13.03.2009

Re: drago

Poljska u mome srcu


ej sybil ,i u mom, al Dzoni mnogo vise.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana