Ma pusti negativne...

Drago Kovacevic RSS / 16.10.2007. u 15:04

Moj razredni starešina u gimnaziji često je znao ispričati istinit događaj iz svoje profesorske prakse, a u nameri da kaže kako se treba služiti narodnim jezikom kad god je to moguće jer se u suprotnom mogu događati bespotrebni nesporazumi..

Elem, imao je moj razredni jednoga đaka koji je iznenada popustio u učenju i pretila je opasnost da izgubi godinu ako se nešto hitno ne preduzme. Prvo što je učinio bilo je da pozove njegovoga oca i da mu saopšti na kakvoj se nizbrdici nalazi mladić te da se dogovore šta bi trebalo učiniti da se naopaki razvoj situacije zaustavi.

Učenikov otac, dobroćudni seljak rumenih obraza i široka osmeha, odazvao se pozivu najbrže što je mogao. Gužvajući kapu u ruci stajao je na hodniku pred zbornicom, ispred profesora isčekujući šta mu ima saopštiti. Profesor se malo snebdivao kako ga onim što će reći nebi povredio ili bacio u vatru i sve je pričao nešto izokola.- Tek na kraju misleći da će tako poentirati kazao je: - I eto moj Petre, tvoj sin ima pet negativnih.

Gledao ga je Petar i razvukao osmeh...E, profesore, pa nisi me valjda za to zvao. Ma pusti te negativne, meni je najvažnije da on nema jediničina...o)))

Ovaj dijalog mi često padne na pamet kad slušam naše vodeće predstavnike političke klase kako se obraćaju domaćoj javnosti s tim što oni glume Petra, što oblačeći Petrovu odoru žele prevariti one koji ih biraju i što svoje iskaze adresiraju na ljudsko neznanje i neupućenost. O upućenima ne brinu jer ovde su  upućeni po definiciji sumnjivi i u možebitnoj vezi sa zapadom, plaćenici, strani špijuni, izdajnici, manjine ili homoseksualci, rečju sumnjivci.

Evo nekoliko primera zloupotrebe autentičnoga Petra:

Situacija br. 1

Priča o NATO paktu. Jedni, ovi Koštuničini kažu nećemo u NATO. Problem je u tome što ih u NATO niko ne zove pa je i njihovo odbijanje potpuna besmislica. Kao recimo da ja sada izjavim kako se ne želim oženiti Severinom. Ulazak u NATO je ugovor i temelji se na dobroj volji dve strane. Dakle, dobrovoljni ugovor se uvek može razvrgnuti. Nisi zadovoljan, uzimaš svoje krpice i odlaziš.

Još su smešniji ovi drugi, ovi iz DS. Oni kažu, neka to reši narod na referendumu. Tu nema nikakvoga osnova za referendum jer je sklapanje ugovora zapravo odluka izvršne vlasti. To mi liči na situaciju u kojoj vam neko pokloni auto a vi umesto da ga odvezete kući kažete - ne, čekaj da ja to vidim na kućnom referendumu.Šta će reći baka, keva, svastika...

Situacija broj 2.

Priča o evropskim integracijama.

DS se kune u EU kao prioritet svih prioriteta. Ispade da su Koštunicu sa duplo manje mandata postavili za premijera samo zato što hoće brzo u EU. Hajde da im poverujem da je to važnije nego upravni odbori. Ali Koštunica iz "objektivnih društvenih okolnosti" neće da ispuni obaveze potrebne da Srbija kao zadnja zemlja na Balkanu potpiše soprazum o stabilizaciji i pridruživanju. Neće i gotovo. Onda su smislili foru sa parafiranjem kao međuvreme do potpisivanja. Evo sad otpada i "parafiranje". Hoće li DS izaći iz takve vlade zbog toga što ih je prevario Koštunica i poslao u "aut" njihov prioritet. Ili su prioritet zaista upravni odbori.

 

situacija br. 3.

Crna Gora je jučer potpisala sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Državni mediji to nikako da objave, ni jedan zvaničnik Srbije ne pisne na tu temu, mukla tišina, ali svakoga sata objavljuju izjavu potpredsednika vlade Bože Đelića da će Srbija u drugoj polovini 2008. na belu šengen listu. A daj bože da dotle potpiše sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Parafiranje ne računam.

Jesmo li mi stvarno javnost sa kojom se tako lako igrati, ili se čeka da se završi operacija pa da možemo ponovo na igranku..

 

 

 



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Solomon Solomon 15:25 16.10.2007

Zasto ?

Ovo se svugde radi. Kako u zbornicama tako i na sednicama. Vlade Srbije, EU, SAD, Kine - svi koriste semanticke i psiholoske taktike da bi zaveli rulju. Dok svi gledaju u obnazenu asistentkinju, madjionicar ucini da zeka nestane.
I dok Bus lupeta o pomacima u Iraku, Korporacije koje su platile za taj rat se bogate, Americki uticaj u Regionu je potvrdjen, nafta se crpi itd... Postoje jako jasni (iole pametnoj osobi) razlozi zasto Bus 'kenja'. Isto tako vidljivo je zasto Putin kenja ili zasto Kina lupeta itd itd.
Ali pitanje je sta nasi rade? Dakle ako se odugovlaci s pristupom NATO, EU i uopste svetskim tokovima, ako nas zamajavaju detaljima dok svet putuje - cemu to? Zasto?
Sta to zapravo rade u medjuvremenu dok NAS zmajavaju glupostima ?
Koja je motivacija ovom ne-radu ?
nestorijanac nestorijanac 15:34 16.10.2007

Re: Zasto ?

Koja je motivacija ovom ne-radu ?

Licna, reklo bi se. Onih sto uspevaju da nesto za sebe urade, dok ne rade za nas.
Solomon Solomon 15:47 16.10.2007

Re: Zasto ?

Razume se Licna Motivacija.... I Busu i Putinu i svima je Licna motivacija... Ali zar im ne bi bila veca licna motivacija pristupati svetskim tokovima ? Zar ne leze vece mogucnosti u tim vodama ?
Zar je vlasteli u CG, HR, Bugarskoj i Rumuniji veci Licni Interes pristupati svetu a nasim nekako veci interes lezi u odbijanju sveta ?
Sta je to sto Srpsku vlast cini posebnom ? Sta je to sto nasu vlast odvraca od sveta ?

Opet se bojim da odgovor lezi u Moskvi.
nestorijanac nestorijanac 15:53 16.10.2007

Re: Zasto ?

Sta je to sto nasu vlast odvraca od sveta

Ne verujem da je to Moskva. Pre ce biti da se radi samo o licnoj koristi nasih predstavnika drustva.
Ali, ni tu nisu Srbi posebni. Slicno je bilo i u Ugandi.
Doctor Wu Doctor Wu 16:30 16.10.2007

A možda je u pitanju

samo kilavost, odnosno, nesposobnost klike na vlasti.

DragO, zašto me odbanova, čoveče?
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 16:53 16.10.2007

Re: Zasto ?

Ima raznih motivacija na belosvetskom nivou od kojih je, mada ne razumem jer lete avioni, da se obezbedi kopneni prolaz mocnima. Ma kakav Kostunica, Tadic, Pretar, Pavle, mi smo samo jedna staza, potrebna doduse, ali mala staza i nista vise. Izgleda mi, Drago, da smo svi mi ponavljaci, ili da smo u najmanju ruku disleksicni pa nam ucenje tesko pada. Naravno, ne moz' da cutis, ali nista ne vredi prica. Zalivali su nas uranijumom, palili nas jos odavno, uvek nam namestali "svoje ljude'"koji su radili i odradjivali "za njih". Ja jednostavno nisam u stanju da kazem, hajde da cutimo i da trpimo jer su sve ostale politicke opcije to: cutanje i trpljenje, vec lajem u vetar. Hej, bre, zemlja se raspala, onoliki grobovi, jame, klanja, a niko nije kaznjen. Samo se cuti i trpi i slusaju gluposti. Menjaju se likovi za glasnogovornicima, glumi se politika, a zemlja tone. Sta je bre ovo, lutkarsko pozoriste, mapet Show, Horror Show? A svet gleda i kao dolaze nekakvi drzavnici. Zasto? Da se slikaju sa lepsom polovinom politickog tela Srbije, Tadicem? Evo, priznajem, onomad jos pre tri-cetiri godine, kad li, glasala sam za Tadica jer sam mislila da, ako neko bas treba da predstavlja Srbiju, onda neka to bude neko lepsi, na izgled kultivisaniji.
marumi marumi 17:07 16.10.2007

Re: Zasto ?

Evo, priznajem, onomad jos pre tri-cetiri godine, kad li, glasala sam za Tadica jer sam mislila da, ako neko bas treba da predstavlja Srbiju, onda neka to bude neko lepsi, na izgled kultivisaniji.

On i jeste na izgled kultivisaniji. Ali je i on sa istih prostora kao i onaj sa kojim on kohabitira. Uvek je to, Jelena, isto sr... samo drugo pakovanje.
angie angie 17:19 16.10.2007

Re: A možda je u pitanju

Wu, zar si bio banovan?
Doctor Wu Doctor Wu 18:10 16.10.2007

He, he

Wu, zar si bio banovan?

Da, Dragec me je banovao na svojim blogovima, valjda zbog neke svađe sa Adamom W (naravno, Adam W. nije bio banovan, :)). Otvorio maločas da vidim šta to Dragec ima pametno da napiše, kad, gle iznenađenja, reaktivirane mi opcije za komentare... Šta ti je život, a baš sam ga danas izbrisao sa liste svojih VIP blogera, :))))).
oldtajmer oldtajmer 18:47 16.10.2007

Re: Zasto ?

ako nas zamajavaju detaljima dok svet putuje - cemu to? Zasto?
Sta to zapravo rade u medjuvremenu dok NAS zmajavaju glupostima ?
Koja je motivacija ovom ne-radu ?


Pa mislim da je odgovor sadrzan u pitanju na kraju Dragovog bloga - zbog upravnih odbora.
sashaNS sashaNS 15:45 20.10.2007

Re: Zasto ?

Ali zar im ne bi bila veca licna motivacija pristupati svetskim tokovima ? Zar ne leze vece mogucnosti u tim vodama ?

Skromni ljudi.Dosta im je ovo ovde.
adam weisphaut adam weisphaut 15:27 16.10.2007

1,2,3...

Situacija br. 1

Prolupali su oni (DSS) jos sa novim kosovskim bojem sa NATO a ovo im je samo nadgradnja te stupidnosti.
Situacija broj 2.

Pa premijer odredjuje smer kojim ce ona ici, a premijer je izabrao smer odredjen kosovskim ciklusom. A ako neko kaze da misli da ce guslanjm u EU taj je ili glup ili laze.
situacija br. 3.

I na ovom blogu ima onih koji se ubise od dokazivanja da je CG mafijaska drzava. Ali gle cuda polako nam CG bezi a mi ostajemo gde nam je i mesto na dnu.
Jesmo li mi stvarno javnost sa kojom se tako lako igrati, ili se čeka da se završi operacija pa da možemo ponovo na igranku..

Nasa javnost moze gotovo sve da proguta., a ima secanje koje po pravilu ne traje duze od 15 dana. Sve sto vredi u srpskim medijma je spalo na saku novinara i medija.
mariopan mariopan 15:40 16.10.2007

Re: 1,2,3...

Sve to jeste tacno...i radi se svuda ...ali nasi ustvari pricaju samo da im vreme prodje...to jest da se odrze na vlasti i nista vise...naravno svoje koristi radi. I onda ce opet da krenu sa cirkusom pred izbore i da nam obecavaju sve i zvezde sa neba da ih opt biramo a u SLEDECEM mandatu ce uraditi sve sto nisu u ovom. I jako ce se pravdati da je sve to kriva PRETHODNA VLADA. Sve smo vec culi...videli i doziveli....dokle?
nestorijanac nestorijanac 15:42 16.10.2007

Re: 1,2,3...

dokle?

Dok je NAS ovakvih, bice i NJIH takvih. Dotle.
marumi marumi 17:11 16.10.2007

Re: 1,2,3...

I onda ce opet da krenu sa cirkusom pred izbore i da nam obecavaju sve i zvezde sa neba

a mi cemo da cekamo politicara koji ce da izadje i da kaze: - ljudi, nista ja za vas ne mogu uraditi osim da vam preko dobre plate uzimam iz novcanika kao i citava vojska birokrata oko mene.''
mariopan mariopan 17:48 16.10.2007

Re: 1,2,3...

marumi
I onda ce opet da krenu sa cirkusom pred izbore i da nam obecavaju sve i zvezde sa neba

a mi cemo da cekamo politicara koji ce da izadje i da kaze: - ljudi, nista ja za vas ne mogu uraditi osim da vam preko dobre plate uzimam iz novcanika kao i citava vojska birokrata oko mene.''


E ova ti je dobra...pa ja bih za takvog glasala..bre ..bar je iskren))))) salim se naravno )))))
marumi marumi 21:02 16.10.2007

Re: 1,2,3...

E ova ti je dobra...pa ja bih za takvog glasala..bre ..bar je iskren))))) salim se naravno )))))

politicar a - iskren.:))) pu, pu....
NoSurrender NoSurrender 21:48 16.10.2007

Re: 1,2,3...

Dok je NAS ovakvih, bice i NJIH takvih. Dotle.

Potpuno si u pravu.Ali, pitanje je DOKLE ćemo mi biti ovakvi.Naivni, inertni, pogodni za manipulaciju.Šta još treba da nam se desi pa da prestanemo da glasamo po inerciji i navici.Moramo se naučiti samopoštovanju.Ipak MI odlučujemo ko će biti na vlasti....osim ako glasate za DS, jer oni imaju manir poklanjanja dobijenih glasova.
Kum Djole Kum Djole 15:41 16.10.2007

Čemu iznenađenje?

Mi smo, ovakvi kakvi smo, narod koji ne zaslužuje ni državu ni demokratiju, jer ne znamo čemu to služi "a uz to i ne radi", stoga zaista ništa ne bi trebalo da nas iznenađuje. Mi smo u stvari Petrov sin koji je večiti ponavljač, koji se tu nešto muva i izigrava neki faktor (da ne kažem, "glumi nekog baju" dok mu se svi smeju, što u lice što iza leđa.
nikson nikson 15:48 16.10.2007

.

neka to reši narod na referendumu


drago jel mislis da smo ja i ti nesposobni da odlucujemo o ovom pitanju. a kao drugo referndum ne mora da obavezuje izvrsnu vlast. medjtim ako je 90% ljudi protiv NATO pa zar stvarno mislite da onda terba da pristupimo toj organizaciji?


Priča o evropskim integracijama.


je zapravo prica o kosovu. jer vi mislite da bi sve bilo isto kada bi na primer albanci na kosovu rekli: ``u redu pristajemo na autonomiju``. naravno da ne bi, ovo su sve samo pritisci na srbiju, a u tome prednjace neke zemlje koje boli uvo za nas
Filip2412 Filip2412 16:05 16.10.2007

Re: .

Problem je u tome što ih u NATO niko ne zove pa je i njihovo odbijanje potpuna besmislica.


NATO ne da nas zove nego nas osvaja, hteli mi to ili ne, bicemo u NATO i EU.

nikson nikson 16:09 16.10.2007

Re: .

e pa o tome je i rec, ukoliko bude bilo referenduma neko sa vlasti ce morati da objasni kako to da ulazimo u nato a narod je protiv toga... meni je jasno da nas je nato okupirao, ali mi nije jasno da se neko raduje ropstvu
Solomon Solomon 16:23 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

Okupacija? Ropstvo? O cemu vi pricate?
Dakle cela Evropa je Okupirana i Robuje ?
Jadni Shpanci i Holandjani - pate i robuju.
Jedina se Srbija izdize kao svetla tacka slobode i nezavisnosti pred gordom cizmom NATO okupacije!
U kom ste vi tripu ?
Dax Dax 16:39 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

[quote=Solomon]Okupacija? Ropstvo? O cemu vi pricate?Dakle cela Evropa je Okupirana i Robuje ?Jadni Shpanci i Holandjani - pate i robuju. Jedina se Srbija izdize kao svetla tacka slobode i nezavisnosti pred gordom cizmom NATO okupacije!U kom ste vi tripu ? Srbija,ako nisi znao,brani Evropu od "Novog svetskog poretka".Samo nam nikako ne ide da objasnimo Evropi da istupi iz Evropske Unije-te zle marionete masona i ostalih antisrpskih udruzenja.
nikson nikson 17:04 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

Okupacija? Ropstvo? O cemu vi pricate?
Dakle cela Evropa je Okupirana i Robuje ?


kako se to zove kada jednu zemlju druge zemlje bombarduju, a onda je zauzmu i ukljuce njenu vojsku u svoje trupe?


Jadni Shpanci i Holandjani - pate i robuju.


mnogo vise njih je patilo zbog spanaca i holandjana, nego sto su oni patili.

Jedina se Srbija izdize kao svetla tacka slobode i nezavisnosti pred gordom cizmom NATO okupacije!


netacno, ona je vec okupirana

U kom ste vi tripu ?


zanima me istina
Solomon Solomon 17:24 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

OK. Cool. Robujemo.
Mi smo okupirani zajedno s celom Evropom.
Kako to da niko jos nije bunu digao ?
Vec 50 godina oni Belgijanci Robuju pod NATO cizmom i niko nije ni ruku digao.
Koliko li je samo brutalna represija Nato sile kada niko 50 godina ni glavu nije digao. Opasni su. Gori i od Nemaca i Turaka zajedno.
I opet mi, jedini, kao i protiv Turaka i Nemaca, opet mi Srbi jedini se borimo protiv tamnog talasa koji je zasuo Evropu.
Srecom postoje gradjani poput tebe 'Nikson' koji jasno vide sta se desava i koji u potrazi za istinom su spremni i realnost da zaobidju.
nikson nikson 17:29 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

cekaj malo, jedini tvoj argument su belgijanci? ja ne govorim o belgijancima, nego o nama.... a inace sto se tice turaka i nemaca, sta je tu sporno???
Solomon Solomon 17:49 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

Moj argument su Belgijanci, Francuzi, Nemci, Grci, Hrvati, Makedonci, Bugari, Rumuni, Madjari, Poljaci, Spanci, Italijani, Holandjani, Danci, Slovenci, Norvezani, Cesi, Slovaci i zemlje Baltika.
Kako to da su SVE one voljno stupile u 'ROPSTVO' a mi se otimamo ? Jedino nama smeta to Ropstvo!
A sto se tice Turaka i Nemaca i nase istorije, sporno je to sto su nam mozak isprali tom prozom da smo mi veciti borci za pravdu nad vecim silama. Sporno je to sto se ta 'lektira' i danas koristi da bi se narodu prodavale price o nekoj toboze nepravdi.
Sada se pitaj ovo; da smo kojim slucajem iskazali zelju da Zeljno pristupimo tom Ropstvu 10.6.2006 - kakva bi nam pozicija bila sada ? Shengen vize ? Evropska integracija ? Status Kosova ?
Sta je bilo BOLJE po Srbiju te 2000te god?
Gde su mi otisle 7 godina ? Zbog koga ? Tadica? Kostunice ?
Ili mozda zbog ljudi koji se kao ti bave nebulozama!
nikson nikson 18:03 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

cesi, madjari, rumuni i mnogi drugi ti nisu neki argument. uzmimo za primer rumune. kada smo mi ratovali sa njima u toku istorije? nikada osim kada su oni posudili aerodrom nato-u za vreme bombardovanja.... cesi protestuju zbog nato-a... madjari slicno holandjani i spanci koji su uvek kolonizvovali, a posebno holandjani koji su ucestvovali u svakom sramnom pokolju u 20 veku...

na kraju krajeva nas polozaj i polozaj drugih nije isti

pa jel nije bio pravedan i oslobodilacki rat sa turskom i nemackom, ajde nemoj tako...

nisu nam otisle godine zbog tadica i kostunice, ne zato sto ih pravdam vec realno je tako.
ti si izgubio godine zbog sebe, ali necu da ulazim u tvoju privatnost, valda znas sta radis...
Solomon Solomon 18:27 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

Ajd i ja da cepidlacim pa da jos pomenem da su Rumuni takodje dozvolili upotrebu svojih Aerodruma Luftwaffe-u za bombardovanje Beograda.

Vidim, razbili se i Chesi i Madjari od protesta protiv Nato-a. Kao i 56te i 68me protiv Rusa.

O Holandskom uticaju u pokoljima 20tog veka - iskreno ne znam.... Znam da su bili umesani onako Pilatovski (oprali ruke) oko Srebrenice, kada su pokolj napravili Srbi. Neke druge pokolje izazvano Holandjanima u Evropi ne pamtim u 20tom veku. Mozda po Africi i Indoneziji.

U svakom slucaju deluje barem da se pod NATO ropstvom zivi bolje i slobodnije nego u ovoj 'nasoj' verziji slobode.




nikson nikson 19:01 16.10.2007

Re: Ropstvu ?

Ajd i ja da cepidlacim pa da jos pomenem da su Rumuni takodje dozvolili upotrebu svojih Aerodruma Luftwaffe-u za bombardovanje Beograda.


dobro, ali ja im i ne zameram toliko - morali su, a i da nisu oni, dao bi neko drugi...


Vidim, razbili se i Chesi i Madjari od protesta protiv Nato-a. Kao i 56te i 68me protiv Rusa.


pa boli ih uvo, ali nije da nemaju opravdan strah... ameri ih bespotrbno uvlace u razne sukobe-slucaj izgradnje onih baza....

Mozda po Africi i Indoneziji.


ne mozda nego sigurno

Neke druge pokolje izazvano Holandjanima u Evropi ne pamtim u 20tom veku.


nato bombradovanje koje mozda nisu izazvali, ali su u tome ucestvovali....


U svakom slucaju deluje barem da se pod NATO ropstvom zivi bolje i slobodnije nego u ovoj 'nasoj' verziji slobode.


pa ne bih ja govorio o dve slobode, nato sloboda je kao nesto lose a nasa kao nesto dobro... ali je cinjenica da se ulaskom u nato odricemo dela svoje slobode, sto nije samo po sebi nista lose, ali kada znamo za sta sluzi nato, a zasto je kao stvoren, onda vidimo tu velike razlike.... sve u svemu ovo stanje je posledica 90-ih i mi tu nemamo sta mnogo da se pitamo. ako ce neulazak u nato biti pracen losim posledicama onda daj da udjemo, ali ce to biti iznudjeno kao i mnoge druge stvari, tako da se mi odavno nista ne pitamo
oldtajmer oldtajmer 21:51 16.10.2007

Bivsi pomocnik ministra za kulturu

Sto rece ex-pomocnik ministra za kulturu, i ex-rocker "zar ne vidis da je isto i ropstvo i sloboda"
tuzlanac tuzlanac 10:32 17.10.2007

Re: Ropstvu ?

nikson
Ajd i ja da cepidlacim pa da jos pomenem da su Rumuni takodje dozvolili upotrebu svojih Aerodruma Luftwaffe-u za bombardovanje Beograda.


dobro, ali ja im i ne zameram toliko - morali su, a i da nisu oni, dao bi neko drugi...


Vidim, razbili se i Chesi i Madjari od protesta protiv Nato-a. Kao i 56te i 68me protiv Rusa.


pa boli ih uvo, ali nije da nemaju opravdan strah... ameri ih bespotrbno uvlace u razne sukobe-slucaj izgradnje onih baza....

Mozda po Africi i Indoneziji.


ne mozda nego sigurno

Neke druge pokolje izazvano Holandjanima u Evropi ne pamtim u 20tom veku.


nato bombradovanje koje mozda nisu izazvali, ali su u tome ucestvovali....


U svakom slucaju deluje barem da se pod NATO ropstvom zivi bolje i slobodnije nego u ovoj 'nasoj' verziji slobode.


pa ne bih ja govorio o dve slobode, nato sloboda je kao nesto lose a nasa kao nesto dobro... ali je cinjenica da se ulaskom u nato odricemo dela svoje slobode, sto nije samo po sebi nista lose, ali kada znamo za sta sluzi nato, a zasto je kao stvoren, onda vidimo tu velike razlike.... sve u svemu ovo stanje je posledica 90-ih i mi tu nemamo sta mnogo da se pitamo. ako ce neulazak u nato biti pracen losim posledicama onda daj da udjemo, ali ce to biti iznudjeno kao i mnoge druge stvari, tako da se mi odavno nista ne pitamo


nixone,

zanimljivo da si preskocio ucesce holandjana u srebrenici, koje ti je spomenuo solomon, ali nisi ucesce holandjana u africi i indoneziji..
nikson nikson 12:29 17.10.2007

Re: Ropstvu ?

nisam hteo da se ponavljam, zato nisamo spomenuo srebrenicu. ali za srebrenicu je pre odgovorna vojska republike srpske, nego holandjani - ali ni to nije moglo da prodje bez njihovog ucesca...


Igor Mihaljevic Igor Mihaljevic 16:27 16.10.2007

O(d)bor

"Hajde da im poverujem da je to važnije nego upravni odbori"

Hajde nemoj...
gorran gorran 16:29 16.10.2007

a šta fali Severini?

kako se ne želim oženiti Severinom
poštena đevojka iz znamenite kuće...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:34 16.10.2007

Pazi ovo praznoslovlje...o))

Tadić danas u Beču..

"Srbija saradjuje sa Haškim tribunalom i sve će učiniti da svi optuženi budu u Haškom tribunalu. To je naša zakonska obaveza, a i medjunarodna, jer smo mi kao zemlja učestvovali u formiranju Haškog tribunala", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, čak i ukoliko bi EU i glavna tužiteljka Tribunala Karla del Ponte prestali da postavljaju preduslove u vezi sa
Haškim tribunalom, Srbija bi učinila sve da saradnju sa Hagom završi u potpunosti.

"To ne radimo zbog Haga i EU već zbog nas samih", rekao je Tadić.
gorran gorran 16:39 16.10.2007

Re: Pazi ovo praznoslovlje...o))

jer smo mi kao zemlja učestvovali u formiranju Haškog tribunala
Pa jeste... šta bi Haški sud da nije nas ... To je kao da lopov kaže: čekajte, pa ja sam kamen-temeljac krivičnog prava...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:44 16.10.2007

Re: Pazi ovo praznoslovlje...o))

gorran
jer smo mi kao zemlja učestvovali u formiranju Haškog tribunala
Pa jeste... šta bi Haški sud da nije nas ... To je kao da lopov kaže: čekajte, pa ja sam kamen-temeljac krivičnog prava...

Priznaj, da mu treba dati nagradu za praznoslovlje...o)) Ma, velemajstor..
AlexDunja AlexDunja 16:52 16.10.2007

meni se ovo najvise svidza :))

Drago Kovacevic
Tadić danas u Beču.


Prema njegovim rečima, čak i ukoliko bi EU i glavna tužiteljka Tribunala Karla del Ponte prestali da postavljaju preduslove u vezi sa
Haškim tribunalom, Srbija bi učinila sve da saradnju sa Hagom završi u potpunosti.

"To ne radimo zbog Haga i EU već zbog nas samih", rekao je Tadić.


pretsednik je zasluzio pokloncic


gorran gorran 16:56 16.10.2007

Re: Pazi ovo praznoslovlje...o))

Ma, bojim se da je vreme da prestanemo da mu se smejemo i da treba da ga shvatimo vrlo ozbiljno. Tako smo počeli i sa Koštunicom, te trom, te usporen, te neobavešten, - a tek posle smo shvatili koliko je ozbiljno. Mislim, jednostavno ga više ne možeš iščupati iz fotelje, ukorenio se gore nego Sloba.
Tako se i Tadić pravi lud i naivan, i samo skida fore i fazone. Biće posle još kako muke i s njim, bojim se...
sentinel26 sentinel26 16:57 16.10.2007

Re: Pazi ovo praznoslovlje...o))

Drago Kovacevic
Tadić danas u Beču..

"Srbija saradjuje sa Haškim tribunalom.........................................................., jer smo mi kao zemlja učestvovali u formiranju Haškog tribunala", rekao je predsednik Srbije.

"To ne radimo zbog Haga i EU već zbog nas samih", rekao je Tadić.


- Kako vam nije jasno da je čovjek u pravu.
- MZ je pozvala neke države da uhapse i izvedu pred sud počinioce zločina i genocida.

- Te neke rekle "nije bilo zločina i genocida s naše strane", nećemo nikoga da hapsimo, oni su se borili za našu svetu stvar.

- Onda je MZ formirala Ad hoc Sud.

- Mi prvo rekli "ne priznajemo taj sud".

- Onda mi priznali taj sud.
Čim je sud osnovan zbog nas i mi "imamo pravo da se smatramo osnivačima" (nema veze što nijesmo bili tada u UN).
Žalosno.




NoSurrender NoSurrender 22:36 16.10.2007

Re: Pazi ovo praznoslovlje...o))

Ma, bojim se da je vreme da prestanemo da mu se smejemo i da treba da ga shvatimo vrlo ozbiljno. Tako smo počeli i sa Koštunicom, te trom, te usporen, te neobavešten, - a tek posle smo shvatili koliko je ozbiljno. Mislim, jednostavno ga više ne možeš iščupati iz fotelje, ukorenio se gore nego Sloba.
Tako se i Tadić pravi lud i naivan, i samo skida fore i fazone. Biće posle još kako muke i s njim, bojim se...

Slažem se da su nas doveli dotle da više nemamo čemu da se smejemo, ali mislim da je ova dobro izrežirana predstava pri kraju.Ne može se večno pravdati nedostatak principa" višim interesom".Posle sramno donesenog ustava,ustupanja premijerskog mesta,ćutanja o "liku i delu" Jočića,Velje,Samardžića, kosovskog saglasja,igranke oko upravnih odbora i direktorskih mesta dok traje operacija na Kosovu....sve maske polako ali sigurno padaju.Očekujem pregrupisavanje na političkoj sceni Srbije.Svaka ptica svome jatu.Verujem da će to dovesti DSS na njihovu prirodnu meru od 2-3 procenta.Malo li je za početak...
gorran gorran 23:12 16.10.2007

Re: Pazi ovo praznoslovlje...o))

Verujem da će to dovesti DSS na njihovu prirodnu meru od 2-3 procenta.Malo li je za početak...
Iz tvojih usta u glasačku kutiju, što rekao narod... Ali me iskustvo naučilo da budem oprezan u izbornim prognozama. Uznemiruje me oduševljenje s kojim naš narod prati Veljin "humor". Samo da ne dobijemo nepobedivi duet najduhovitijeg i najozbiljnijeg političara... Kojima sa izvesne distance tercira najelegantniji...
ruza26 ruza26 17:40 16.10.2007

Ma pusti lakoverne

Ko je Pero?
Slusala sam nedavno R. Čačića, jednog od pretendenata na mesto predsednika Vlade Hrvatske koji je ustvrdio nesto slicno da Hrvati, ako je njega pitati, nece na referendum, odlucice to izvršna vlast jer ta ista izvšna vlast odluku može i povuci, pa sledom toga nema ni potrebe uznemiravati građane... Kako ne znam detalje vezane za članstvo u NATO savezu, otražila sam informacije o tome. Bilo mi sumnjivo što se toliko (ne samo kod nas) govori o referndumu ako vlada moze i da se predomisli. Kad ono... član 13 Nato sporazuma doslovce kaže:
Nakon što je Sporazum na snazi 20 godina, svaka strana može istupiti godinu dana nakon što je predala izjavu o istupanju vladi SAD-a koja će obavijestiti vlade drugih potpisnica o predaji svake takve izjave.
Dakle, nije bas tako jednostavno. Ipak se radi o odluci koja mora biti na snazi 21 godinu. A toliko, ma koliko to neki nasi politicari hteli, nece trajati mandati niti jedne vlade.



Domazet Domazet 18:30 16.10.2007

Primer zloupotrebe situacije (br. 1)

Bata Drago
Problem je u tome što ih u NATO niko ne zove pa je i njihovo...
Cek, cek, sta je sada ovo!? Znaci Srbiju niko ne zove u NATO!? A Jelena i Adam se ubise od trazenja da Srbija ode tamo. E pa ako je to tako onda su i Jelena i Adam bas onako neki nepristojni ljudi koji ne znaju reda. Zamislite molim vas, uporno traze da idu tamo gde ih ne zovu. Vrlo nekulturno. Nego Bata Drago, kakav bese stav LDP/Koalicije o idenju tamo gde vas ne zovu?
adam weisphaut adam weisphaut 19:21 16.10.2007

Re: Primer zloupotrebe situacije (br. 1)

E pa ako je to tako onda su i Jelena i Adam bas onako neki nepristojni ljudi koji ne znaju reda.

E svaka ti je kao u Njegosa
Btw. nisam nikad tvrdio da sam nesto posebno fin
Olivera Vujnović Olivera Vujnović 18:46 16.10.2007

Nedovoljne

Pa lepo se svodi na pocetak price. Srbija ima per nedovoljnih. Al' nema veze, samo dok nisu jedinicine.
newhornet newhornet 01:12 17.10.2007

Dragova zemlja snova

- Drago, prvo odsluzi Vojsku republike Srbije, malo se potrudi, avanzuj, pa vidi ko ih zove, gde, kako, pod kojim uslovima.
- Na kraju ce neko morati da pita gradjane zeli li u EU, vidim da znas i ko ce da ih pita i kakav ce odgovor biti.
- Biciklom se u Crnu Goru moze stici iz Beograda za 15-ak sati. Malo treninga i volje i bices u zemlji koja je sigurno kvalitetnija od Srbije, hej, pridruzila se. Putuj, igumane....
adam weisphaut adam weisphaut 07:11 17.10.2007

Re: Dragova zemlja snova

newhornet
- Drago, prvo odsluzi Vojsku republike Srbije, malo se potrudi, avanzuj, pa vidi ko ih zove, gde, kako, pod kojim uslovima.
- Na kraju ce neko morati da pita gradjane zeli li u EU, vidim da znas i ko ce da ih pita i kakav ce odgovor biti.
- Biciklom se u Crnu Goru moze stici iz Beograda za 15-ak sati. Malo treninga i volje i bices u zemlji koja je sigurno kvalitetnija od Srbije, hej, pridruzila se. Putuj, igumane....

A tu si ga sacekao! O svetoj srBovskoj zemlji ne sme da se prica ako nisi odlsuzio vojsku, a oni koji pricaju da je negde drugde bolje (zamisli samo ) ima da budu isterani iz iste
Pa da te citiram . .
Putuj, igumane....
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:55 17.10.2007

Re: Dragova zemlja snova

newhornet
- Drago, prvo odsluzi Vojsku republike Srbije, malo se potrudi, avanzuj, pa vidi ko ih zove, gde, kako, pod kojim uslovima.
- Na kraju ce neko morati da pita gradjane zeli li u EU, vidim da znas i ko ce da ih pita i kakav ce odgovor biti.
- Biciklom se u Crnu Goru moze stici iz Beograda za 15-ak sati. Malo treninga i volje i bices u zemlji koja je sigurno kvalitetnija od Srbije, hej, pridruzila se. Putuj, igumane....

Šta je to? Uputa ili program..
Inače vojsku sam služio i proveo u njoj više nego što je za prosečnoga čoveka normalno. Tebi i nikome ne želim da ponavljate ta iskustva. Najbolje bi bilo da to rade profesionalci što će se brzo i dogoditi.
Zašto te iritira crnogorski uspeh. Ja mu se radujem. I u Crnu Goru putujem isključivo avionom.Najmanje je naporno a samo malo skuplje nego prevoznim sredstvom koje ti preporučuješ. Nego, evo ti besplatno jedan savet. Patriotizam nije sakrivanje vlastitih mana i gluposti nego su to napori da se one, dakle te mane i gluposti otklone.
Braniti glupost i laže je krajnje nepatriotski čin, a ti to izgleda preferiraš.
rayzippo rayzippo 09:53 17.10.2007

feral...

interesantan text...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:40 17.10.2007

Đelić ipak pozdravio crnogorski uspeh..

Evo, konačno Đelić pozdravio uspeh Crne Gore..
Tekst iz "Blica"..Pošteno.

Crna Gora dva koraka ispred
Evropski komesar za proširenje Oli Ren i crnogorski premijer Željko Šturanović prekjuče su potpisali sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a prvu čestitku vladi u Podgorici uputio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.
On je ocenio da uspeh Vlade Crne Gore pokazuje da EU ostaje posvećena evropskoj perspektivi zapadnobalkanskih država. „Korak napred u evropskim integracijama bilo koje države u regionu zapadnog Balkana zapravo je korak napred čitavog regiona“, rekao je Đelić. Državi koja je donedavno bila u zajednici sa Srbijom ostalo je još da ovaj sporazum ratifikuje na sednici Skupštine Crne Gore naredne sedmice, a sledeći korak je kandidatura za članstvo u EU. Inače, Crna Gora je pregovore sa EU počela 10. oktobra 2005, zajedno sa Srbijom, u okviru državne zajednice SCG. Pregovori sa Crnom Gorom su nastavljeni pošto je ona proglasila nezavisnost, a tehnički deo pregovora je okončan 1. decembra 2006. Tada je saopšteno da Crna Gora do parafiranja sporazuma mora da poboljša upravu i carinu.
nikson nikson 12:30 17.10.2007

Re: Đelić ipak pozdravi crnogorski uspeh..

cudi me da danas niko ne komentarise najvazniji dogadjaj u vezo kosova u poslednjih par godina - kipar protiv nezavisnosti!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:38 17.10.2007

Re: Đelić ipak pozdravi crnogorski uspeh..

nikson
cudi me da danas niko ne komentarise najvazniji dogadjaj u vezo kosova u poslednjih par godina - kipar protiv nezavisnosti!

To nije novost. Kipar, Slovačka, Španija, Grčka su zemlje koje su od početka imale negativan stav prema nezavisnosti kosova.
U ostalom Kipar je i danas podeljen na turski i grčki deo...
sentinel26 sentinel26 21:04 17.10.2007

Re: Đelić ipak pozdravio crnogorski uspeh.

Drago Kovacevic
Evo, konačno Đelić pozdravio uspeh Crne Gore..
Tekst iz "Blica"..Pošteno.
Crna Gora dva koraka ispred
Evropski komesar za proširenje Oli Ren i crnogorski premijer Željko Šturanović prekjuče su potpisali sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a prvu čestitku vladi u Podgorici uputio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.
On je ocenio da uspeh Vlade Crne Gore pokazuje da EU ostaje posvećena evropskoj perspektivi zapadnobalkanskih država. „Korak napred u evropskim integracijama bilo koje države u regionu zapadnog Balkana zapravo je korak napred čitavog regiona“, rekao je Đelić. Državi koja je donedavno bila u zajednici sa Srbijom ostalo je još da ovaj sporazum ratifikuje na sednici Skupštine Crne Gore naredne sedmice, a sledeći korak je kandidatura za članstvo u EU. Inače, Crna Gora je pregovore sa EU počela 10. oktobra 2005, zajedno sa Srbijom, u okviru državne zajednice SCG. Pregovori sa Crnom Gorom su nastavljeni pošto je ona proglasila nezavisnost, a tehnički deo pregovora je okončan 1. decembra 2006. Tada je saopšteno da Crna Gora do parafiranja sporazuma mora da poboljša upravu i carinu.

Ne znam koliko ovdje ima Božinih riječi, ali iz ovoga nema ni slova osim gole konstatacije o uspjehu CG i skretanja pažnje sa CG na EU i Region. Strah bato, nije šala.

Želi da od Crne Gore dobije i koristi gotova, prevedena dokumenta, a Vlada čiji je sanćim potpredsednik još uvijek granicu sa CG smatra "republičkom". To je jedino parče granice Srbije dje još nijesu bezbjednost preuzele trupe NATO pakta. Al za malo, samo do aprila 2008. A poslije, poslije nek uzmu ogledalo.

Njegovu integracionu politiku vode "ministri" sa brda Ranče.
Zna on odlično dje se stiže s tom politikom ali ne smije da kaže.
Siroti Božo. Počeo da uči kako se vodi dvostruka politika.

Prije neki dan gos'n Božo je prijetio Crnoj Gori ako ne podrži politiku Srbije ('poslednji je momenat da podrži politiku pregovora') prema Kosovu. Pregovaraj do mile volje.

Ponuda (Cg i Makedoniji) koju su njegovi šefovi dali nedavno za rušenje Ahtisarijevog je glatko odbijena na obje adrese.

Blago čiki, bolje da se vrati Božo onom poslu koji zna da radi.
A dokumenta su prevedena na crnogorski a ne na srpski jezik, kako će smeti da ih upotrebi a da ne bude poćeran i proćeran.
"Visiće" iznad lomače nasred Terazija. Baklju će držati lično Dr.Ćeranić.
U Beogradu gazde a u Podgorici sluge, e to je prošlost. Nema više.




apatrid apatrid 13:26 17.10.2007

situacija broj 1

Samo u delu teksta koji se zove "situacija broj 1" ima toliko nesuvislosti i poluistina da bi odgovor zahtevao mnogo, mnogo teksta. Ali, skratiću na sledeći način: po smehotresnosti argumentacije u propagandi "evro-atlantskih integracija" si prevazišao Jelenu Milić i to višestruko. Čestitam.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:53 17.10.2007

Re: situacija broj 1

apatrid
Samo u delu teksta koji se zove "situacija broj 1" ima toliko nesuvislosti i poluistina da bi odgovor zahtevao mnogo, mnogo teksta. Ali, skratiću na sledeći način: po smehotresnosti argumentacije u propagandi "evro-atlantskih integracija" si prevazišao Jelenu Milić i to višestruko. Čestitam.

Daj, uloži malo napora...čemu toliko obzira..o))
apatrid apatrid 14:03 17.10.2007

Re: situacija broj 1

Daj, uloži malo napora...čemu toliko obzira..o))


Sapienti sed.
adam weisphaut adam weisphaut 14:17 17.10.2007

Re: situacija broj 1

apatrid
))Sapienti sed.

Naucio malo latinskog na forumu
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:45 17.10.2007

Ko je odgovoran za spoljnu politiku..


B92 Info Vesti Politika
"Konfuzija oko spoljne politike"
17. oktobar 2007. | 14:34 | Izvor: FoNet
Beograd -- Ivo Visković ocenio da u javnosti postoji konfuzija šta je spoljna politika Srbije, šta joj je strategija i ko je utvrđuje.

Otvarajući javnu debatu "Kreiranje spoljne politike u Srbiji: institucionalni i vaninstitucionalni činioci", Visković, predsednik Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, je rekao da se u javnosti pojavljuju razne izjave zvaničnika vezane za spoljnu politiku, neke često kontradiktorne.

Visković je izjavio da je ideja Foruma za međunarodne odnose da se na debatu pozovu predstavnici svih parlamentarnih stranaka, kako bi u dijalogu sa Forumom izneli svoje viđenje spoljne politike Srbije.

Predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Živorad Kovačević je ocenio da je neophodno da ministar spoljnih poslova barem jednom parlamentu podnese izveštaj o radu i planovima.

Kovačević je rekao da je poslednji veliki ekspoze o tome imao Goran Svilanović u vreme dok je bio šef diplomatije.

Prošlo je sedam godina od demokratskih promena i krajnje je vreme da se odrede prioriteti spoljne politike, izjavio je Kovačević.

Prema Kovačevićevoj oceni, parlament je malo prisutan u oblasti spoljne politike, a krivica za to je na vladi, jer se "ne ponaša uvek odgovorno, čak i kad su u pitanju njene izričite obaveze".

Kovačević je rekao da bi Ministartsvo spoljnih poslova u profesionalnoj i analitičkoj sferi moralo da bude potpuno autonomno, kao i da bi moralo da ima portparola.

"Šteta je što je prekinuta praksa dovođenja najboljih diplomaca sa Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta u Ministarstvo spoljnih poslova", konstatovao je Kovačević, ističući da je proces stvaranja diplomatskih kadrova skup i dug.


Oko ovoga izgleda nema "preuzimanja odgovornosti"....ili to važi samo za UO.

oort oort 14:50 17.10.2007

plp

hajde drago napiši za promenu jedan loš blog pa da znamo što te napadaju... prosto je, piši kao do sad, pa onda rediguj svuda u negacije...
Domazet Domazet 15:59 17.10.2007

Steta sto diskusija ode u pravcu...

...informatike o Ben Akibi. A bas sam se bio namerio da saznam kakav je stav LDP/Koalicije o insistiranju da se ide tamo gde te nece. Bas mi se bilo dopalo ono Dragovo o besmislenosti odbijanja onoga sto ti ne nude. Pa sam cekao nesto podjednako efektno o insistiranju na necemu sto ti ne nude. Medjutim, posle citam tekst josa jednom, o bakama, kevama, svatikama i tako to. Pa se nesto mislim, da nisu tekst pisale mlade snage, ipak je nas Drago covek u srednjim pedesetom?

Nego, ima jos dve stvarcice koje sam hteo da prokomentarisem. Prvo ovo oko eventualnog prisustva mog prijatelja Bena. Otkuda toliko interesovanje za to da li je Ben medju nama? I sta hoce Bata Drago sa tom pricom? Da nam pokaze da je jos uvek u informatickoj formi? Dobro, covek jeste Ministar za informisanje koji je postao Bloger i (kako neki zli jezici kazu, moderator). To mi je jasno. Nije mi jasno ko su njegovi informatori? Nije valjda da su moderatori postali Informatori?

I drugo, u vezi, u poslednje vreme ucestalih, inteligentnih kontribucija Adama W. Predlazem mu da promeni nick u Ada MU. Em bi se tako oslobodio nekih greskica, brzopletosti i povrsnosti iz mladosti em bi mogao da ucini svoje prisustvo na Blogu daleko efikasnijim. Umesto da dangubi pisuci tekstove bilo bi dovoljno da svaki svoj post samo potpise. Otprilike ovako:
Ada MU!
To je ionako sve sto nam vec duze vreme saopstava. A jos bi se pokazao i kao izvrsan poznavalac maternjeg jezika. Da ne pricam koliko bi zajednicki jezik pomogao jos boljem razumevanju sa Sentinelom.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:19 17.10.2007

Re: Steta sto diskusija ode u pravcu...

E pa Brajo, stvarno si u regresiji...Ovoliko reči i ništa...
Pa bar da reče kako nam je Ben. Ovde je on. Pa znamo čitati, zaboga, zar si zaboravio...o)) Ne treba nam asistencija da bi to videli...
I što zezaš dr MU-a...pa vi ste baš "svoji", nije fer...o))
I pokaži malo poštovanja za Vladu Crne Gore, ljudi rade i trude se. I to im se prizna...
adam weisphaut adam weisphaut 16:26 17.10.2007

Re: Steta sto diskusija ode u pravcu...

To je ionako sve sto nam vec duze vreme saopstava. A jos bi se pokazao i kao izvrsan poznavalac maternjeg jezika. Da ne pricam koliko bi zajednicki jezik pomogao jos boljem razumevanju sa Sentinelom.

CCC ja ocekivao nesto kvalitetnije od tebe ali nista. Gde nam je stari Domazet, gde ?
Btw. kako je madam Lilit ,nesto je nema u poslednje vreme da se bori za svesktu pravdu ?
Domazet Domazet 18:43 17.10.2007

Neko spomenu usaglasavanje stavova?

Bata Drago
CCC ja ocekivao nesto kvalitetnije od tebe ali nista. Gde nam je stari Domazet, gde ?
...


Ada MU!
E pa Brajo, stvarno si u regresiji...Ovoliko reči i ništa...
Stvarno sam poceo da se brinem za moj image na Blogu. Stra' me hvata od eventualne stvaralacke krize. A opet, nije mi ni lako. Kako terati sprdnju sa onima koji nedostatak sive materije obilato nadoknadjuju nemanjem obraza i upornoscu? 'Ajde neka me neko uputi...

A sada salu na stranu. Prosto je neverovatno koliko Druga i Bolja Srbija na ovom Blogu ispada intelektualno trecerazredna. E sada, mogao bi covek da odmahne rukom i da kaze, ma nije to prava Druga i Bolja Srbija. Pravoj Drugoj i Boljoj Srbiji ocigledno Blog nije vazan pa pustaju kojekakve zamlate, seste rezerve i Mlade Nade da se glupetaju koliko im srce zeli. Da nije jedne stvari. Prisustvo ovolikog broja donosilaca prepaid cveca i brojna tapsacka familija ukazuju na organizovan napor. Dakle, nije bas da Drugoj I Boljoj Srbiji nije stalo. Nego kao da ne ume bolje. Jos ce zli jezici reci kako je Druga i Bolja Srbija u stvari trecerazredna Srbija...
adam weisphaut adam weisphaut 18:48 17.10.2007

Re: Neko spomenu usaglasavanje stavova?

Mislis onog intelektualnog potencijala potrebnog da pobrkas dve recenice sa imenima bloggera koje navodis? U tom slucaju to je ipak rezervisano za Prvu i Goru Srbiju i njene izdanke na sve strane rasejane
Domazet Domazet 19:06 17.10.2007

Oko moje pametno...

Bata MU!
Mislis onog intelektualnog potencijala potrebnog da pobrkas dve recenice sa imenima bloggera koje navodis? U tom slucaju to je ipak rezervisano za Prvu i Goru Srbiju i njene izdanke na sve strane rasejane


I sta kazes, bas sam pobrkao recenice i njihove autore? Pa kako je to moglo da mi se desi? Lepo kaze Lilit, trudi se mali ali...

Ne znam zasto, ali me vas dvojica podsecate na one Kociceve(?) junake, Sivonju i Rudonju. Jeste Drago inteligentniji i bezobrazniji/bezobzirniji ali ste po upornosti tu. Receno vam je da vucete i vi vucete. Ne obazirete se na to da li sunce greje ili sekire padaju. A i sta bi, jadni, drugo...
adam weisphaut adam weisphaut 19:17 17.10.2007

Re: Oko moje pametno...

Pa kako je to moglo da mi se desi?

Postoji logicno objasnjenje
Lepo kaze Lilit

Pa kako kaze pesma
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 19:20 17.10.2007

Re: Neko spomenu usaglasavanje stavova?

Domazet
Bata Drago
CCC ja ocekivao nesto kvalitetnije od tebe ali nista. Gde nam je stari Domazet, gde ?
...


Ada MU!
E pa Brajo, stvarno si u regresiji...Ovoliko reči i ništa...
Stvarno sam poceo da se brinem za moj image na Blogu. Stra' me hvata od eventualne stvaralacke krize. A opet, nije mi ni lako. Kako terati sprdnju sa onima koji nedostatak sive materije obilato nadoknadjuju nemanjem obraza i upornoscu? 'Ajde neka me neko uputi...

A sada salu na stranu. Prosto je neverovatno koliko Druga i Bolja Srbija na ovom Blogu ispada intelektualno trecerazredna. E sada, mogao bi covek da odmahne rukom i da kaze, ma nije to prava Druga i Bolja Srbija. Pravoj Drugoj i Boljoj Srbiji ocigledno Blog nije vazan pa pustaju kojekakve zamlate, seste rezerve i Mlade Nade da se glupetaju koliko im srce zeli. Da nije jedne stvari. Prisustvo ovolikog broja donosilaca prepaid cveca i brojna tapsacka familija ukazuju na organizovan napor. Dakle, nije bas da Drugoj I Boljoj Srbiji nije stalo. Nego kao da ne ume bolje. Jos ce zli jezici reci kako je Druga i Bolja Srbija u stvari trecerazredna Srbija...

Domazet
Bata Drago
CCC ja ocekivao nesto kvalitetnije od tebe ali nista. Gde nam je stari Domazet, gde ?
...


Ada MU!
E pa Brajo, stvarno si u regresiji...Ovoliko reči i ništa...
Stvarno sam poceo da se brinem za moj image na Blogu. Stra' me hvata od eventualne stvaralacke krize. A opet, nije mi ni lako. Kako terati sprdnju sa onima koji nedostatak sive materije obilato nadoknadjuju nemanjem obraza i upornoscu? 'Ajde neka me neko uputi...

A sada salu na stranu. Prosto je neverovatno koliko Druga i Bolja Srbija na ovom Blogu ispada intelektualno trecerazredna. E sada, mogao bi covek da odmahne rukom i da kaze, ma nije to prava Druga i Bolja Srbija. Pravoj Drugoj i Boljoj Srbiji ocigledno Blog nije vazan pa pustaju kojekakve zamlate, seste rezerve i Mlade Nade da se glupetaju koliko im srce zeli. Da nije jedne stvari. Prisustvo ovolikog broja donosilaca prepaid cveca i brojna tapsacka familija ukazuju na organizovan napor. Dakle, nije bas da Drugoj I Boljoj Srbiji nije stalo. Nego kao da ne ume bolje. Jos ce zli jezici reci kako je Druga i Bolja Srbija u stvari trecerazredna Srbija...

Jadi me znali Brajane ako znam o cemu ti naklapas. Nego da ti, ne daj boze, Ben nije uzurpirao nik pa su ti postovi zato ovako konfuzni. Nije kod tebe nikada bilo nekoga narocitog sadrzaja niti ideja, ali nije vala bilo ni ovolikog odsustva svakoga duha i sarma..o((
U zadnji kraj, ka da ne znas ni gde vezes ni gde dresis...o)))
Domazet Domazet 19:49 17.10.2007

Ma pushti me jado...

...zamantalo mi se uglavu ,vidis da sam poceo da brkam tekstove i nickove! He, he...

A svaka cast na sinhronizaciji. Da li ste razmisljali da pocnete da se timski bavite nekim od sinhronih sportova.
Ada Drago
Mada, bolje da mi ne odgovoris, nisam sasvim siguran da bih mogao da podnesem mentalne slike koje bi proistekle iz eventualno potvrdnog odgovora.
adam weisphaut adam weisphaut 19:56 17.10.2007

Re: Ma pushti me jado...

Domazete, Domazete gde se dede ta cuvena logika kjom se dicis? Napdnes nas obojicu pa onda optuzujes sto smo ti odgovorili istovremeno


Mada, bolje da mi ne odgovoris, nisam sasvim siguran da bih mogao da podnesem mentalne slike koje bi proistekle iz eventualno potvrdnog odgovora.

zauzet si mentalnim slikama jedne druge bloggerke ?
Domazet Domazet 20:20 17.10.2007

J'Accuse?

adam drago
Domazete, Domazete gde se dede ta cuvena logika kjom se dicis? Napdnes nas obojicu pa onda optuzujes sto smo ti odgovorili istovremeno


Mada, bolje da mi ne odgovoris, nisam sasvim siguran da bih mogao da podnesem mentalne slike koje bi proistekle iz eventualno potvrdnog odgovora.

zauzet si mentalnim slikama jedne druge bloggerke ?
Koje bre crno optuzivanje, ja vas pohvalio a ti o optuzivanju? Ne valja to kada se citav zivot pretvori u tuzakanje, pocnu da ti se prividjaju optuznice gde ih nema. Jos ce neko da pomisli da ti je necista savest pa se zato tako lako strecas.

A uopste ti nije lepo sto ovo hoces da me, kao na finjaka, po drugi put razvedes. Kao da nije dosta to sto me je Biljana The vec jednom razvela...
adam weisphaut adam weisphaut 20:34 17.10.2007

Re: J'Accuse?

Jos ce neko da pomisli da ti je necista savest pa se zato tako lako strecas.

Ja mislio da ti i Lilit usaglasiste stavovove onomad da sam ja sluga vaskolikog imperijalizma sa "obrazom kao djonom" a sad savest ?
A uopste ti nije lepo sto ovo hoces da me, kao na finjaka, po drugi put razvedes. Kao da nije dosta to sto me je Biljana The vec jednom razvela...

Krivo je more
Domazet Domazet 21:24 17.10.2007

Ene de, bas vaskolikog imperijalizma?

DragO AdamO

Ja mislio da ti i Lilit usaglasiste stavovove onomad da sam ja sluga vaskolikog imperijalizma sa "obrazom kao djonom" a sad savest ?

Da znas da je Drago u pravu, poceo sam da se nejasno izrazavam. Ja se ubih dokazujuci kako, na osnovu ovdasnjeg outputa, ti tesko da mozes biti stalno zaposleni a ti mislis da ja zivim u strahu da ti opsluzujes ni manje ni vise nego vaskoliki imperijalizam!? Kazi drago adamo, kako da ti, konacno efikasno prenesem sta mislim o tvojim radnim sposobnostima?

I ono oko postignutog konsenzusa o tvom djonastom obrazu, sto jes' jes', potpuno podrzavam. Nego ja valjda rekoh
jos ce neko da pomisli
misleci na one naivnije, neupoznate sa tvojom neopterecenoscu prevazidjenim moralnim kategorijama. Sem ako se opet nisam zabunio pa to poslao kao odgovor Bata Dragu?

A ovo tvoje ficukanjke i radovanje sto je propao brak izmedju Jevrejke i Srbina samo dodatno potvrdjuje koliki si ti jedan antisemita.

adam weisphaut adam weisphaut 21:41 17.10.2007

Re: Ene de, bas vaskolikog imperijalizma?

Ja se ubih dokazujuci kako, na osnovu ovdasnjeg outputa, ti tesko da mozes biti stalno zaposleni

Projecting?
I ono oko postignutog konsenzusa o tvom djonastom obrazu, sto jes' jes', potpuno podrzavam. Nego ja valjda rekoh

Samo ponavljam sta i Lilit vec neko vreme glupetate ( a s vremena n vreme vam tercira Semele/Kristina xxx)

A ovo tvoje ficukanjke i radovanje sto je propao brak izmedju Jevrejke i Srbina samo dodatno potvrdjuje koliki si ti jedan antisemita.

Mantras ?
Domazet Domazet 22:29 17.10.2007

Valjda i ja imam dusu...

Znas sta, ja svasta razumem, i tvoju zelju da zabasuris kad vec ne umes da opravdas, i to da si savesan (u smislu vredan, nemanje savesti ne znaci nuzno i lenjost, ovo cisto da razjasnim i da ti je neprijatno kada ne ispunis zadacu, i to da si adaptibilan pa intelekt nadomescujes upornoscu, i uopste tako to, ali sto je dosta dosta je. Tvoje je vreme za danas isteklo. Ako sretnes Draga na izlasku kazi mu da jos cekam odgovor na ono o insistiranju da se ide tamo gde te nece. Izgleda da nije primetio. I uzgred, pitanjce za sutrasnju diskusiju, da li i ti mislis da te tamo nece?
adam weisphaut adam weisphaut 22:35 17.10.2007

Re: Valjda i ja imam dusu...

ali sto je dosta dosta je.

S vremena na vreme i ti kazes nesto pametno
I uzgred, pitanjce za sutrasnju diskusiju, da li i ti mislis da te tamo nece?

Nece ovu i ovkvu Srbiju gde premijer u delirijumu temensu rdoljublja umislja da je car lazar. Sa razumnomvlascu to bi sedalo promeniti
Domazet Domazet 20:22 17.10.2007

Nego, ja bih hteo ako moze...

A bas sam se bio namerio da saznam kakav je stav LDP/Koalicije o insistiranju da se ide tamo gde te nece. Bas mi se bilo dopalo ono Dragovo o besmislenosti odbijanja onoga sto ti ne nude. Pa sam cekao nesto podjednako efektno o insistiranju na necemu sto ti ne nude.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana