Ljubav| Roditeljstvo

Biti, ostati i postati

mladen.mladen RSS / 17.10.2009. u 01:20

Da mi podaš pola svojih gradova,
da me pospeš kišom dukata,
da mi kupiš zlatni čardak najveći...
ja pre zore moram pobeći...

Ođila, Odakle ti bože ovi drumovi

Datume pamtim oduvek, nekako lako. Hrpu datuma. Hronološki ređam u glavi rođendane, crkvene i državne praznike, datume matura, krajeva ljubavi, nekih pijanstava, sretanja nekih lepih žena po gradu, nepoznatih, čak i neke seksove samo po datumu pamtim... Međutim, vremenom se hronologija godine u mojoj glavi na današnji dan pretrpala toliko da je nestalo mog danas i namerno sam počeo da isključujem jednu po jednu oblast. Uspešno.

Na rođendane sam počeo da dolazim bez ideje da me je neko zvao kod sebe sa razlogom, svadbe mašim za dan ili za celu sedmicu, žurke, one kao neke, najavljene, propuštam i za po dve, slučajno, godišnjeg postajem svestan tek kada kolege kažu da se pozdravimo, i ona hrpa datuma svela se na samo nekoliko. Kada bih sad počeo da ih nabrajam verovatno bih se setio i dobrog dela onih datuma između, pa ne mogu to radim. Ali jedan, eto, datum važan, pamtim. Drugi decembar.

Taj datum mi je bio toliko nebitan, i u glavi prazan, da je, nešto ranije, čak i u jednoj pesmi mojoj spomenut kao takav. A onda se, jedog drugog decembra, jedna probudila pored mene. Nedelja je bila, i ja sam par dana kasnije punio trista godina. Za tih trista godina jedna mi je stvar u životu nedostajala, onako opako nedostajala - da se probudim, a da tu, pored, spava ona koja je, tu, i sinoć bila. E pa, te se nedelje, drugog decembra... probudila.

Nije imala razlog, nije imala kada da ostane... da ostane kraj mene...

Imam sestru, rođenu, tri generacije školske mlađu. Svađao sam se sa roditeljima za nju kada je imala šesnaest: što sam ja mogao u njenim godinama da ostanem gde sam i koliko hteo, i što ona ne može? Nije to isto nije im priznato kao argument. Just as simple as that.

Ne sećam se koliko puta sam molio nekoga da prespava. Mnogo, verovatno. Jednom da moliš za nešto takvo pa je mnogo. Ali nikad ne moliš nju - njoj se obraćaš a oko nje ožalošćena porodica, cela, koleno do kolena, komšije i dalja familija, prijateljice i ko zna ko, i šta, već sve ne. Ne postoji mogućnost, ne postoje tvoje reči koje će učiniti da oni za nju nestanu.

Jednom sam molio lepo. Onako sasvim lepo. Na mostu. Da uđe sa mnom u autobus, da sutra doručkujemo i to. Seks se već pre bio dogodio, izlazak je bio sjajan, spavalo mi se, i tako, želeo sam da potraje talas...
Ma jok. Rekao sam da svaki razlog, ali svaki, koji ima tog časa, tog dana, vikenda, nedelje, da je svaki nešto što će nestati, nebitno, a da mene, bitnog, neće uvek biti tu. Godinama posle tog dana, i viđanja, prijateljskog, s vremena na vreme, pitala je: sećam li se?

Da li se sećam da sam jednom u životu nekog molio sasvim lepo? Savršeno miran, ne koristeći se primerima, ne pričajući previše, ni suvo, ne pominjući apsurde jedan po jedan, ne govoreći o likovima, sudijama, sve, ko su i šta su, i gde će biti sutra, siguran da, i ono malo što sam pomenuo, razume, i siguran da ću retko sretati nekoga ko je vredan da ga molim tako lepo? Da, sećam se.

Kaže, mnogo je puta mislila o tome koliko je bilo glupo što nije otišla sa mnom: a šta bi bilo da jesam? Ne znam. Ali znam da nije bilo šanse da bude bilo šta posle gledanja u tvoja leđa, ah da i... u leđa cele svite koja ide za njom, vesela: opet je pobedila, i to koga! Zlatoustog... A ona je carica. Jedna od boljih žena koje sam sreo.

A godinama pre toga, kada je sestra imala devetnaest, zima je bila, nismo imali grejanje, ja sam povremeno dolazio kući, spavao sam kod prijatelja po gradu, sestra je spavala nedeljama kod dečka, mobilnih nije bilo i našla me je tamo, na fiksnom. Grcala je, trudeći se da priča mirno:

- Kući sam, ne znam da li znaš, ali nisam više sa Nikolom... i malopre prolazim da se tuširam i Sava me pita: Šta je sa Nikolom? (on mu zna ime?!) Niste više zajedno? Kažem mu da nisam... A on... kaže: I šta sad misliš? Tako da se vucaraš po kući? Ne možeš tako! Evo ti pare, izađi, radi nešto, srešćeš jednog, drugog, trećeg, možda bude OK, možda ne, ali ne možeš da znaš! Moraš da probaš! Samo tako jednog dana možeš da nađeš nekog s kim ti je lepo, i da znaš da je to - to.

Sava je danas zidar. Rođen je kao četvrto dete od osam. Jedan je brat, stariji, umro u petoj godini, na planini, na pola puta između Ivanjice i Pridvorice. Čašu su, u kući, na goleti, imali staklenu, za gosta, i jedan krevet. Sava je do petog bio đak pešak, iz kuće gde je svako malo soli falilo. Od petog, ko da je siroče, kod rođaka. Godinu dana posle osnovne pauzirao je da zaradi pare za zanat fizikalisanjem na gradilištu, kopanjem kukuruza. Zaposlili ga dobri ljudi u IMT, u sedamnaestoj. Do devedesete stigao do najbolje CNC mašine u fabrici. Na komad radio, ne na platu. Primeran vojnik, civil, stariji vodnik. Od devedesetih zidar. Rođene sestre su mu udavali po dogovoru, braća mu se tako ženila.

Kad Savu danas pitaju na svadbama i sahranama gde mu je ćerka, gledao sam iz prikrajka, osluškivao, da znam, da nam ne prećutkuje nešto pa čeka dijalekt rodnog kraja da dušu otvori, on im odgovori:
- Sa dečkom živi.
- Sa onim! Pa jel planiraju svadbu?
- Ma jok. Sa jednim drugim.

Nema tog filma koji danas može da me rasplače kao Sava kad nešto takvo, i tako, kaže. I nema tog razloga zbog kog ona ne može da ostane a koji može toliko da me iznervira, i da je prezrem, kao Save, i njegovih svih reči, i života, kada se setim.

Šta smo ono imali?

Dakle, Savu retko pred njima potežem. Kada bih to činio redovno, a dobijao i dalje sve one odgovore koje dobijam, onda bih bio besan. Nije kao da mi smeta i da mislim da je nešto posebno loše kad si besan, nego, eto, i to je neka kakoseonokažepičkamumaterina emocija, pa nije pošteno da je imam za njih, kad one ni za sebe nemaju, mozga. Zato, idemo ovako, jednostavno, i da se ne preganjamo... Imamo dva osnovna koncepta:

Koncept prvi – Moram kući:
• Seks (komada): jedan, dva ili tri (brojanje na prste)
• Priča (časova): dva do četiri, prosečno (gradski prevoz, smeh, bes, stid,
   sloboda, garderoba, šminka, kupanje, jelo, muzika, internet, itd, uračunati)
• San (časova): šest, ili više, ako je vikend (brojanje na prste)
• Šetnja (metri): do autobuske stanice, do kuće i nazad
• Hrana: ako ima nešto u kući ili usput.

Komentar - Kvalitet viđanja znatno opada u poslednjim satima:
• spava mi se, ili oboma
• često je hladno, ili kiša, i mrzi svakog da izlazi i da se vozi
• lepo nam je pa nam se ne rastaje
• ne vredi počinjati neku temu jer gledaš na sat koliko imaš vremena za nju
• u noćnom ne važi markica i plaća se 100 dinara
• Mladen popizdi jer ne veruje... dokle s tim?!

Koncept drugi – Šta god:
• Seks (komada): jedan, dva ili tri, ili pet (no one cares)
• Priča (časova): koliko god (uračunato šta god)
• San (časova): koliko god, i da je dva, i da je tri, pa je lepo, i znaš zašto nisi spavao
• Šetnja (metri): neodređeno (zavisi od vremena, raspoloženja, itd)
• Hrana: lagana večera, ujutru pijaca, prodavnica, doručak, ili ništa, kako god.

Komentar - Kvalitet viđanja varira po satima, i ima se vremena za sve, pa i za to, da znaš, želiš li ceo dan s nekim provesti, opet. Mrzovolja nije izazvana spoljašnjim faktorima, i možeš biti svestan realnih problema, ako ih ima. Imaš mogućnost izbora da ostaneš do nekog doba uveče ili ujutru, ili narednih dana...

Zaključak

Dakle, neke od razlika između ova dva spiska jesu: mogućnost izbora, doručak, opuštena atmosfera neopterećena gledanjem na sat, upoznavanje nekoga u različitim dobima dana, itd. Naročito važno je da ove razlike uoče dve grupe čitalaca: ćerke i njihove svite.

Zaključak za ćerke - Jedna od razlika jeste i prilika da bez uticaja spoljašnjih/sporednih faktora znaš da li ti neko odgovara. Kada nekoga viđaš na par sati, s prekidima, potrebno ti je, neretko, i par nedelja, ili čak mesec dana, da sa njim sastaviš 24 sata. Tim tempom možeš nekoga da misliš da znaš godinama, a kada se preračuna u neprekinute dane, osim letovanja, s njim si manje provela nego sa mentolima iz odeljenskih zajednica.

Odlaskom u noć nećeš stići da vidiš ima li ideju šta s tobom, ili sa sobom, da radi, kad niste u gradu, među ljudima, ili jedno na drugom. Nećeš znati da li je on zaista uvek tako besan, ili nervozan, ili pospan, i da li je takav zato što odlaziš, ili zato što već nisi otišla. Nećeš znati da li je tih, i takvih, par sati, dovoljno od tebe, za njega.

Odlaskom u noć, ili u zoru, pod moranjem, nećeš znati da li je to sve što ti od nekoga treba, nećeš znati koja je nijansa njegove kože u jutro, u podne, u kišnom danu, pod niskim zimskim suncem, ili jakim letnjim senkama, nećeš znati... ma... Nećeš znati ništa. Ostankom ćeš saznati par važnih stvari, o njemu, o njemu i sebi, o sebi. Saznaj, o sebi, pa onda vidi šta ćeš, i kuda dalje, s tim.

Zaključak za svite ćerki - Nemam ćerku, ima je Sava, dakle mogu da pričam: kada sledeći put kažete svojoj do dvanaest ili do dva, ili do pet, ili dokle bilo šta, nećete joj oduzeti seks, oduzećete joj neke lepše stvari. To je sve.

 

Napomena: Ovaj tekst nije zasnovan na slučajnom uzorku, nego na uzorcima, viđenih, doživljenih i čutih tokom trista i kusur godina neverice pred oksimoronoma koji parazitiraju na ovoj društvenoj pojavi. Ovaj tekst se ne obraća onima koji imaju mušku i žensku decu i primenjuju različite aršine za njih, niti se obraća devojkama koje veruju da su ujutru fertilnije nego uveče, ili da su drolje, ili da će se prosto pretvoriti u bundeve. Oni su prosto... šta god.

 



Komentari (107)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mikimedic mikimedic 01:36 17.10.2009

za sada bez dobrog naslova

kada sledeći put kažete svojoj do dvanaest ili do dva, ili do pet, ili dokle bilo šta, nećete joj oduzeti seks, oduzećete joj neke lepše stvari. To je sve.


U Mostaru sam voleo neku Svetlanu
Jedne jeseni
Jao kad bih znao sa kim sada spava
jer joj nisam dao da prespava kod mene.
mladen.mladen mladen.mladen 01:46 17.10.2009

Re: za sada bez dobrog naslova

hvala mimi na ovoj iskrenosti (i prilogu, naravno).
mikimedic mikimedic 01:49 17.10.2009

Re: za sada bez dobrog naslova

napisao si neverovatan blog -- ovako nesto ne videh odavno.

Unfuckable Unfuckable 01:40 17.10.2009

sećam se

ovoga, kristalno, svako bi to morao da ima negde :
Nedelja je bila, i ja sam par dana kasnije punio trista godina.

kao da je bilo juče, a bilo je pre petstodvanaest godina.
mladen.mladen mladen.mladen 01:47 17.10.2009

Re: sećam se

pre petstodvanaest godina

,)))))))))
tyson tyson 14:07 17.10.2009

Re: sećam se

Unfuckable
ovoga, kristalno, svako bi to morao da ima negde :
Nedelja je bila, i ja sam par dana kasnije punio trista godina.
Ja ih punim uskoro...





mladen.mladen mladen.mladen 01:54 17.10.2009

trol autorov ali sada videh!

ovo je zato sto ti na zapadu uzmu dusu!
Unfuckable Unfuckable 02:37 17.10.2009

Re: trol autorov ali sada videh!

uvek je zajebano za autore dobrih tekstova što toliko one / obesveste čitaoca da jedva stigne i preporuku na tekst da im isporuči.
A jošte za preporuke na komentare, koji su ponekad zlata vredni, ali ipak zamagljeni ludilom teksta...mogu da se - slikaju.

(trebalo bi nam malo smajlija sa midfingerom, administracijo ? )
honey_bunny honey_bunny 06:39 17.10.2009

Pišeš za medalju

Ne mogu da verujem da devojke tako lako odustanu da te prate do jutra kad ovako lepo pričaš.

nećete joj oduzeti seks, oduzećete joj neke lepše stvari



p.s. hvala mojim roditeljima što nisu pitali čemu spavanje kod dečka ili a šta ćeš ti tamo ceo vikend
mladen.mladen mladen.mladen 12:35 17.10.2009

Re: Pišeš za medalju

hvala mojim roditeljima

hvala tvojim roditeljima!!! (i hvala tebi,)
honey_bunny honey_bunny 13:23 17.10.2009

Re: Pišeš za medalju

mladen.mladen
hvala mojim roditeljima

hvala tvojim roditeljima!!! (i hvala tebi,)




p.s. rekla bih da nisi tip koji voli smajlije al' ne mogu da odolim
mladen.mladen mladen.mladen 13:25 17.10.2009

Re: Pišeš za medalju

rekla bih da nisi tip koji voli smajlije

otkud ti to?! ,))))))))))))))
honey_bunny honey_bunny 13:29 17.10.2009

Re: Pišeš za medalju

otkud ti to?! ,))))))))))))))


Kazalo mi se samo. ,)))))
natasavb natasavb 22:13 17.10.2009

Re: Pišeš za medalju

nećete joj oduzeti seks, oduzećete joj neke lepše stvari


trudicu se da ovo imam na umu za koju godinu.

miluli miluli 23:39 17.10.2009

Re: Pišeš za medalju

p.s. hvala mojim roditeljima što nisu pitali čemu spavanje kod dečka ili a šta ćeš ti tamo ceo vikend


Isto mislim , ali hvala im i na tome što su nekako izdržali rovovsku bitku koju smo vodili , što su intuitivno naslutili kada moraju da odustanu , što su odrastali i menjali se zajedno sa nas dve ćerke , što su - iako nisu postali neko drugi - "išli" srcem za nama...
Ali hvala i tzv.ženskim časopisima koji su objavljivali poneke ozbiljne feminističke članke , pa je bitka vođena i zbog principa i teorije , a ne samo nepravde...
Ali hvala i upornosti i adolescentskoj revolucionarnosti svojih tadašnjih godina , hvala nekim mojim mladalačkim
ljubavima što su mi dali postupnost i... hvala mojoj prvoj , velikoj tadašnjoj ljubavi...

Za neke stvari smo zaslužni sami , neke stvari smo dosegli požrtvovanjem drugih , a ponegde smo imali sreće...
mladen.mladen mladen.mladen 00:13 18.10.2009

Re: Pišeš za medalju

trudicu se da ovo imam na umu za koju godinu.

poslacu ti link podsecanja za koju godinu,)

zar ne mislis

da je dobar deo problema u tome sto cerke zive sa roditeljima dok i same ne napune 100 godina?
mladen.mladen mladen.mladen 13:36 17.10.2009

Re: zar ne mislis

to su tehnikalije - na zivot i odnose u porodici utice hrpa spoljnih faktora koji otezavaju odvajanje. taj sazivot jeste problem, ali nije bio problem ni kada se sestra sa deckom doselila kod nas. stavise, potkrovlje je tim povodom preuredjeno i kreceno prvi put posle mnoooogo godina.. sa sve nekim Savinim entuzijazmom.

to su sve samo opravdanja: kao moze da radi sta hoce kad je ne gledam, ali ne pod mojim krovom.

mislim da je veci problem sto onda cerke (ali i ostala deca) paze takve roditelje kad ostare i to, umesto da ih ostave da crkavaju sami, u svom svetu uredjenom po svojoj zelji, pod svojim krovom, na svom hlebu, sa svojom pamecu koliko god ona tada popustila. to ne sme da se radi ako mislimo da bilo sta promenimo.

ali on mi je roditelj nece biti priznato kao argument. bioloski zakoni ne nalazu staranje o roditeljima, covekovi zakoni takodje, a medjuljudski odnosi, moralne obaveze i slicno valjda treba da su obostrane i da traju i celog prethodnog zivota. to je sve.
tyson tyson 14:17 17.10.2009

Re: zar ne mislis

ali on mi je roditelj nece biti priznato kao argument. bioloski zakoni ne nalazu staranje o roditeljima, covekovi zakoni takodje, a medjuljudski odnosi, moralne obaveze i slicno valjda treba da su obostrane i da traju i celog prethodnog zivota. to je sve
Hm, hrabra izjava, vredna posebnog bloga.

Ima nešto u čoveku što mu naprosto ne da da vrati roditeljima istom merom jednom kada se uloge promene. I mislim da je to ispravno; ako neko nije bio dobar prema tebi vratiti mu istom merom kada ti se ukaže prilika je biti podjednako loš. A valjda ne želimo da budemo loši.



ines08 ines08 14:29 17.10.2009

Re: zar ne mislis

tyson
ali on mi je roditelj nece biti priznato kao argument. bioloski zakoni ne nalazu staranje o roditeljima, covekovi zakoni takodje, a medjuljudski odnosi, moralne obaveze i slicno valjda treba da su obostrane i da traju i celog prethodnog zivota. to je sve

Hm, hrabra izjava, vredna posebnog bloga.

Ima nešto u čoveku što mu naprosto ne da da vrati roditeljima istom merom jednom kada se uloge promene. I mislim da je to ispravno; ako neko nije bio dobar prema tebi vratiti mu istom merom kada ti se ukaže prilika je biti podjednako loš. A valjda ne želimo da budemo loši.


Zato probaš i ovako i onako, pa vidiš šta ti više odgovara, tj da li si dobar ili loš.

Ne prema roditeljima - to jeste posebna priča, nego uopšte, u životu.
mladen.mladen mladen.mladen 14:35 17.10.2009

Re: zar ne mislis

ako neko nije bio dobar prema tebi vratiti mu istom merom kada ti se ukaže prilika je biti podjednako loš.

ma jok. to je besmislica kojom ljudi pronalaze smisao za svoje slabosti. cist racun duga ljubav. kada se racun ne podmiri onda raskusuravanje ide u sledecoj generaciji - od svoje dece ocekujemo da nam isto oproste sta god. e pa - ne.

mozes da radis sta hoces deci i znas da neces imati posledice, da ce ostati pored tebe. jel to princip? zasto se onda tako ne postavljamo i prema svim ostalima?

branjenje ostanka na spavanju je krivicno delo ogranicenja slobode kretanja. ukoliko ovo opravdavamo racunicom da zivis pod mojim krovom i ima da se ponasas kako ja kazem, onda je sasvim posteno da jednog dana tog nekog ostavis da crkne pod svojim krovom. to je sve.
miluli miluli 23:58 17.10.2009

Re: zar ne mislis

kao moze da radi sta hoce kad je ne gledam


Ooo , ovoga je bilo na tone kod mnogih...pa onda posle x godina prepričavaju kako nisu imale adolescentske sukobe sa roditeljima jer su im roditelji baš bili suuuper i nije letelo perje kao kod neeekih (pa ih onda malo podsetim da nisu imale velike sukobe samo zato što su išle linijom manjeg otpora , igrale igricu koja je matorcima štimala , da su im matorci bili najgrđi malograđani jer su se pravili ludi i na ono što je u redu i na ono što je sranje ) , a druga strana te medalje , tih istih je bila oličena u "nemam ustvari nikakav kriterijum , kre*em se kad god me neko poželi - iako ne znam jel' ja baš hoću , ja sam saaavremena devojka...tako kaže feminizam zar ne? " .
mladen.mladen mladen.mladen 00:17 18.10.2009

Re: zar ne mislis

Ooo , ovoga je bilo na tone kod mnogih...pa onda posle x godina prepričavaju kako nisu imale adolescentske sukobe sa roditeljima jer su im roditelji baš bili suuuper i nije letelo perje kao kod neeekih (pa ih onda malo podsetim da nisu imale velike sukobe samo zato što su išle linijom manjeg otpora , igrale igricu koja je matorcima štimala , da su im matorci bili najgrđi malograđani jer su se pravili ludi i na ono što je u redu i na ono što je sranje ) , a druga strana te medalje , tih istih je bila oličena u "nemam ustvari nikakav kriterijum , kre*em se kad god me neko poželi - iako ne znam jel' ja baš hoću , ja sam saaavremena devojka...tako kaže feminizam zar ne? " .

za hrestomatiju miluli. u moju biblioteku citata.
miluli miluli 00:39 18.10.2009

Re: zar ne mislis

Ima nešto u čoveku što mu naprosto ne da da vrati roditeljima istom merom jednom kada se uloge promene.


Pa mislim da je roditeljska ljubav po definiciji nepravedna tj. kada si roditelj jasno ti je da daješ više , osuđen si na "emotivnu propast" svakako , stoga možeš potpuno opušteno da daješ - da bi tvoje dete dalo svom detetu...i tako u krug.

A roditelji kao roditelji - greše , brkaju lončiće , ponekad žive u svom vremenu , ponekad im nedostaje obrazovanja i informisanosti , ponekad su uplašeni pa su zbog toga rigidni...hoću da kažem da ih uvek treba staviti u određeni kontekst , videti ih iz nekog drugog ugla , ceniti ako su pokušali iskoračiti van svog vrednosnog sistema radi nas...ako to nađemo / osetimo kod njih onda ćemo moći i mi njima dati i naći im se ( iskreno , ne zbog forme ). Naravno , bez obzira na pol...

A opet , u raznim kolevkama i domovima za nezbrinutu decu za većinu dece nije potpisan pristanak bioloških roditelja da se dete da na usvojenje , jednom prilikom su mi ispričali kako su ta većina ( "ne odrečenih" ) skoro sve devojčice . To mi je bio zanimljiv podatak pa sam prokomentarila nešto u stilu kako je čudno što se ti roditelji pre odriču dečačića s obzirom na to u kakvom društvu živimo...Čovek me pogled'o čudno i rekao da je baš zato .
Kako zato ?
Zato da bi brinule o njima kada ostare - odgovori on .
No comment...
mladen.mladen mladen.mladen 00:46 18.10.2009

Re: zar ne mislis

Zato da bi brinule o njima kada ostare - odgovori on .

tisina... muk.
marta l marta l 09:50 17.10.2009

znas sta...

.....jedini problem je u svojim papucama koje bi da napipas zmureci kad se ogoljen probudis ujutru.
blau.punkt blau.punkt 10:09 17.10.2009

'vamo slušaj

slušaj ti barabo ženska obožavana:
polomiću ti kosti poljupcima
kosu ću ti počupati gledanjem
zube ću ti rascopati užitkom
visovima ću te uniziti veliku
jel me čuješ, tiiii, veštice
što ti vazda vidim lice
dodji ! i ostani tu
dok ne iscure svi satovi
i sve save ne oteku do moga !
ušća
mladen.mladen mladen.mladen 14:37 17.10.2009

Re: 'vamo slušaj

blau, izv ako sam nenacitan, ali molim te treba mi... izvor?
blau.punkt blau.punkt 17:16 17.10.2009

Re: 'vamo slušaj

blau, izv ako sam nenacitan, ali molim te treba mi... izvor?


izvor? pa evo ga OVDE, tamo ima još toga za čitanje.

it iz aj. blue. the source.
4krofnica 4krofnica 10:42 17.10.2009

sutra ujutro

mladen.mladen mladen.mladen 20:44 17.10.2009

Re: sutra ujutro

and official: hvala na ovom dragocenom prilogu! ,)
4krofnica 4krofnica 01:03 18.10.2009

Re: sutra ujutro

67.

zadovoljstvo je i moje. hvala na trudu.
4krofnica 4krofnica 01:50 18.10.2009

Re: sutra ujutro

ostajem do jutra..

Half an hour


I never had you, nor will I ever have you
I suppose. A few words, an approach
as in the bar yesterday, and nothing more.
It is, undeniably, a pity. But we who serve Art
sometimes with intensity of mind, and of course only
for a short while, we create pleasure
which almost seems real.
So in the bar the day before yesterday -- the merciful alcohol
was also helping much --
I had a perfectly erotic half-hour.
And it seems to me that you understood,
and stayed somewhat longer on purpose.
This was very necessary. Because
for all the imagination and the wizard alcohol,
I needed to see your lips as well,
I needed to have your body close.
mladen.mladen mladen.mladen 12:47 17.10.2009

Re: Half an hour

so convenient! hvala ana!
Constantine P. Cavafy, also known as Konstantin or Konstantinos Petrou Kavafis, or Kavaphes (Greek Κωνσταντίνος Π. Καβάφης) (April 29, 1863–April 29, 1933) was a renowned modern Greek poet who lived in Alexandria and worked as a journalist and civil servant. In his poetry he examined critically some aspects of Christianity, patriotism, and homosexuality, though he was not always comfortable with his role as a nonconformist. He published 154 poems; dozens more remained incomplete or in sketch form. His most important poetry was written after his fortieth birthday.

.
bachuska bachuska 11:49 17.10.2009

pitanje za milion dinara!

zasto se onda muskarci ne javljaju posle divno provedenog jutra?
honey_bunny honey_bunny 11:56 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

bachuska
zasto se onda muskarci ne javljaju posle divno provedenog jutra?


Pa iz istog razloga iz kog se ni mi čovečice ne javljamo, zar ne?
bachuska bachuska 12:07 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

ja prestadoh da se pitam davno. meni je to divno jutro sasvim dovoljno:) ovo pitam u ime nekih drugarica, sestara i ostalih koji se tako osecaju a mogu biti i decaci!
honey_bunny honey_bunny 12:14 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

meni je to divno jutro sasvim dovoljno:)


bachuska bachuska 12:24 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

a mozda se ne javljaju jer ih ovim budim:)

mladen.mladen mladen.mladen 12:38 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

ovo pitam u ime nekih drugarica, sestara i ostalih koji se tako osecaju a mogu biti i decaci!

ah pa moracemo da im skrenemo paznju na to da sta god posle bilo, imaju jos jedno ok jutro iza sebe, i to je sve, ali je i to lepo.
mladen.mladen mladen.mladen 13:03 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

honey bunney i bacushka treba vas klonirati i rasporedjivati po srbiji. i roditelje vam, naravno! ,)
mladen.mladen mladen.mladen 13:11 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

zasto se onda muskarci ne javljaju posle divno provedenog jutra?

ne znam za druge, ali znam za sebe, ima u prethodnom mom postu objasnjenje, evo copy-paste:
Obično se ne javljam par dana. Ne bih da neko pomisli kako ga podrazumevam, da smo zajedno i to. OK, bilo je lepo, ali, možda je tom nekom bio trenutak pa ne želim da mu ga kvarim grižom savesti il nečim, ako pomisli da sam se ja koznačemu ponadao. Ja ionako retko imam stav šta zaista želim.
honey_bunny honey_bunny 13:26 17.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

mladen.mladen
honey bunney i bacushka treba vas klonirati i rasporedjivati po srbiji. i roditelje vam, naravno! ,)



Hej, veruj mi da honey bunny majka jednom rađa.

Tnx :)
Unfuckable Unfuckable 01:17 18.10.2009

Re: pitanje za milion dinara!

Hej, veruj mi da honey bunny majka jednom rađa.

blago majki, ona ionako treba da voli svu svoju decu .
miloradkakmar miloradkakmar 12:19 17.10.2009

Podseti

me kako sam pre trista i više godina težio i tražio potpunost osećaja i ugođaja.
Zbog te težnje mlad se i oženih
Naime, otac mi je govorio, ako neka bude spavala u našoj kući - ostaje.
I evo, ta srećnica trista godina se budi pored mene.
mladen.mladen mladen.mladen 12:40 17.10.2009

Re: Podseti

I evo, ta srećnica trista godina se budi pored mene.

sve cekajuci da napunimo trideset i nikako nam ne ide.. lepo nam pa ne stizemo,)
ines08 ines08 12:52 17.10.2009

Sava

- Kući sam, ne znam da li znaš, ali nisam više sa Nikolom... i malopre prolazim da se tuširam i Sava me pita: Šta je sa Nikolom? (on mu zna ime?!) Niste više zajedno? Kažem mu da nisam... A on... kaže: I šta sad misliš? Tako da se vucaraš po kući? Ne možeš tako! Evo ti pare, izađi, radi nešto, srešćeš jednog, drugog, trećeg, možda bude OK, možda ne, ali ne možeš da znaš! Moraš da probaš! Samo tako jednog dana možeš da nađeš nekog s kim ti je lepo, i da znaš da je to - to.


Kako mi je žao što nemam Savu, jer često mi zatreba Sava.
Posebo kad neko lepo moli.
mladen.mladen mladen.mladen 13:01 17.10.2009

you gotta fight for your right to paaarty!

Svađao sam se sa roditeljima za nju kada je imala šesnaest: što sam ja mogao u njenim godinama da ostanem gde sam i koliko hteo, i što ona ne može? Nije to isto nije im priznato kao argument. Just as simple as that


malo smo mu i mi pomagali kad je bio sludjen,)
ines08 ines08 13:09 17.10.2009

Re: you gotta fight for your right to paaarty!

mladen.mladen
Svađao sam se sa roditeljima za nju kada je imala šesnaest: što sam ja mogao u njenim godinama da ostanem gde sam i koliko hteo, i što ona ne može? Nije to isto nije im priznato kao argument. Just as simple as that


malo smo mu i mi pomagali kad je bio sludjen,)


Ni ne sumnjam
mladen.mladen mladen.mladen 13:17 17.10.2009

Re: you gotta fight for your right to paaarty!

joj znas ti sta mi njemu radimo.. ali nijednu sitnicu ga ne pustamo kad ostatak sveta u kom se krece po gradilistima i u selu pocne da utice na njega! narocito s politikom i to... ali i za gomilu drugih gluposti.. mislim, mora neko da ga odrzava u treningu..)

jednom je mucenik kupio varburga.. znas ti koji je to udar na ponos nekoga ko je celog zivota vozio tristaca i cetiri promenio! ali ja nisam odmah postao svestan toga, i kad god bi on rekao kola, ja bih ga ispravio da to nisu kola nego da je to varburg..

i jednom zausti da kaze: ma moram da popravljam ko.. pa se sam ispravi: varburga...

joj koliko sam se jadno osecao tada!
ines08 ines08 14:35 17.10.2009

Re: you gotta fight for your right to paaarty!

mladen.mladen
joj znas ti sta mi njemu radimo.. ali nijednu sitnicu ga ne pustamo kad ostatak sveta u kom se krece po gradilistima i u selu pocne da utice na njega! narocito s politikom i to... ali i za gomilu drugih gluposti.. mislim, mora neko da ga odrzava u treningu..)

jednom je mucenik kupio varburga.. znas ti koji je to udar na ponos nekoga ko je celog zivota vozio tristaca i cetiri promenio! ali ja nisam odmah postao svestan toga, i kad god bi on rekao kola, ja bih ga ispravio da to nisu kola nego da je to varburg..

i jednom zausti da kaze: ma moram da popravljam ko.. pa se sam ispravi: varburga...

joj koliko sam se jadno osecao tada!


Zamišljam ga, jadnička (ovo jadničko je sa simpatijama )

I zašto jadno? Pa on je vaš Sava.
miluli miluli 02:11 18.10.2009

Re: you gotta fight for your right to paaarty!

ali nijednu sitnicu ga ne pustamo kad ostatak sveta u kom se krece po gradilistima i u selu pocne da utice na njega!

natasakn natasakn 14:12 17.10.2009

možda dođe na jesen, možda dođe na zimu

natasakn natasakn 14:14 17.10.2009

pogrešna pesma (o srama)

fixxerus fixxerus 16:46 17.10.2009

masaža:.

maa
bežalle ti od mene male
sammo tako
i rešim ja da se otvorim
kupim ti neku knjigu na sajmu
od čuvene seksologinje anne hooper
ono kao:
naučite posebnu vrstu masaže vagine
jebeš ga bilo rvatsko izdanje pa sve penis rodnica i taj rad
no nema problema
poliglota je vazda u meni
i
naučim ti ja napamet
sve šta i gde treba da bijem
kad
nema mi tog penisa
šta oni traže
doooobro
imam nešto slično dole
maaa snačiću se valjda

treba sad naći rodicu

zovem jednu
ona se upišala od smexa
kaže evo baš sam sama izmasirala
a i ti oćeš li moći bar devetxaxa
od tix devedeset puuuta
kako piše i predlaže čuvena anne

moooreee

zovem drugu rodicu
ona me otera u majčinu
reko
allo bre medecina ovoono
taoisti qracpalac
kaže da je onaj njen redovno masira
sa dva meka i jednim snažnim potezom
i kaže da to tako blagotvorno utiče na njega
da odma tu zaspi
na njojzi
i da se ona posle ko xudini izvlači
po par sati
paa el uspeš jadna
maaa uspem
komšija mi po mogne
i to samo snažno al do jutra
pa el te makar to opusti i relaskira
ma naravno
nemerem sutra odat cijeli dan

zovem ti ja treću rodicu
ona me otera u rodnicu
i reče: kako me uvek zoveš kad imam
ti to naaamerno je li
gledaš u kalendar pa me zajebavaš
mislim se ja
jebote ovoj stalno nešto cuuri
bjež

pade mi na pamet komšinica nefertiti
odem kod nje na per for mans
taman se nekako dotakli masiranja
kad ti ona sruči onaj soc od kafe
u sudoperu
majku ti j
nije mi se mogao dići
od tog njenog umetničkog poteza

eeee
na kraju pozvax onu moju
da vidim jel se oddrkala
pa da se izmasiramo po vaginama
kad onna jok
nadrkala se sad zbog nekog mog sranja
na blogu iz prve polovine 1943.
pa se retroaktuelno ljuti

štaću
odox kupim sirćeta i soli
i krastavaca
rooodilli ove godine ko nikada

valja se turšije
honey_bunny honey_bunny 16:54 17.10.2009

Re: masaža:.



Fixxeruse, obasja mi ovo mračno popodne.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 17:57 17.10.2009

Re: masaža:.

fixxerus


fixxerus fixxerus 09:00 18.10.2009

Re: masaža:.

Re: masaža:.

vladimir petrovic vladimir petrovic 17:44 17.10.2009

Sestra koju nemam

Možda će ovo izgledati kao trol, ali na činjenicu da ja nikada nisam imao sestru podsetiše me ove tvoje reči
Mladen.mladen
... Imam sestru, rođenu, tri generacije školske mlađu. Svađao sam se sa roditeljima za nju kada je imala šesnaest: što sam ja mogao u njenim godinama da ostanem gde sam i koliko hteo, i što ona ne može? Nije to isto nije im priznato kao argument. Just as simple as that.


a onda sam se, po digresiji, setio britanskog pisca madjarskog porekla, Džordža Mikeša (George Mikes):

"Moje detinjstvo bilo je srećno i veselo, detinjstvo moje sestre bilo je neveselo i nesrećno – a imali smo jednako detinjstvo. Moji roditelji bili su brižni, blagi i puni razumevanja, njeni roditelji bili su strogi i nepristupačni – a imali smo iste roditelje".


mladen.mladen mladen.mladen 20:42 17.10.2009

Re: Sestra koju nemam

ma kakav trol vladimire.. moracu da se postaram da je marija ovo videla! hvala u njeno ime! (zbog nekih drugih stvari,)
jamari jamari 22:26 18.10.2009

Re: Sestra koju nemam

Videla,videla...
Nego, nekada si i ti bio težak, a po pitanju frajera sam se tebe više plašila. Mada, ne dovoljno da bih odustajala...

Jednom tako, bila je slava i došli su nam prijatelji. Ali, ja sam neplanirano morala da idem (neko je došao iz daleka). I svima sam rekla da je hitno i da moraju da se izgube, a da ti ne znaš da je do mene... I izgubili su se i poveli me sa sobom... Ja sam morala da se probudim pored nekog... A da, imala sam 19. Pre Nikole...
mladen.mladen mladen.mladen 22:33 18.10.2009

Re: Sestra koju nemam

Nego, nekada si i ti bio težak, a po pitanju frajera sam se tebe više plašila. Mada, ne dovoljno da bih odustajala...

samo toliko.)
ddsonik ddsonik 08:32 19.10.2009

Re: Sestra koju nemam

Mislim da bi komentar moje sestre bio identican
sorry, ne mislim, znam!
Ivana Knežević Ivana Knežević 19:16 17.10.2009

I simply must go..

Ima nekih mesta u ovom tekstu, mladene, koji balansiraju na ivici emotivne katastrofe, mozda civilizacijske, ko zna. Zavrsetak prednjaci medju njima.

Ovo je pesma koju moja klinka i ja pevamo zajedno, harmonija et al i setila sam je se posle citanja.



mladen.mladen mladen.mladen 00:48 18.10.2009

Re: I simply must go..

nisam kuci pa nemam zvuk ceo dan.. kad cujem.. javljam,,
jecullence jecullence 19:42 17.10.2009

...

Jednostavno predivan tekst.
Hvala na odgovorima.

Ćerka
mladen.mladen mladen.mladen 20:39 17.10.2009

Re: ...

za The Cerku je pisano prvenstveno. linkuj im ako treba!
jecullence jecullence 20:46 17.10.2009

Re: ...

Već urađeno
mladen.mladen mladen.mladen 00:24 18.10.2009

Re: ...

cekamo ovde svi njihov komentar,)
mashha mashha 20:56 17.10.2009

Svuda pođi kući dođi

I ja bih iskoristila ovu priliku da se javno zahvalim svojim roditeljima
Takvim zabranama se stvarno ne postiže ništa, štaviše, mnogi odrastu bez ikakvog osećaja odgovornosti za svoje ponašanje pa otud i onaj izraz "ponaša se kao pušten s lanca" čim se oslobode maminog i tatinog nadzora. Sećam se kako sam ja fino objasnila roditeljima da je mnogo bezbednije da se vratim kući ujutru, kad normalan svet ide na posao nego u 2, 3 noću kad mnoge pijanice i ostala sumnjiva lica haraju gradom
mladen.mladen mladen.mladen 00:20 18.10.2009

Re: Svuda pođi kući dođi

bezbednije da se vratim kući ujutru

ovo je tek pocetak.. poenta je da se vratis popodne ili u kasno jutro. meni je svejedno da li neko ide u 2 ili u 5/6, kad je decembar mrak je i zima je u oba slucaja.
Unfuckable Unfuckable 01:18 18.10.2009

Re: Svuda pođi kući dođi

halo mislim, pa to su teške gluposti : triper može da se zaradi i na odmoru u klonji, hajde da se ne lažemo.
Ali se batine i silovanja def više dešavaju - noću
jamari jamari 22:31 18.10.2009

Re: Svuda pođi kući dođi

Kako je Sava progutao spavanje kod dečka sa 19? Na tu priču...
Pitanje je bilo jednostavno-Jel hoćeš da znaš gde spavam ili hoćeš da se vraćam kući noću peške pored autobuske i železničke stanice (nisam folirala, znao je da tuda moram da prođem)?
jasnaz jasnaz 21:18 17.10.2009

ovo&ovo


ovo:

Saznaj, o sebi, pa onda vidi šta ćeš, i kuda dalje, s tim.

ti je za bravo

,

a ovo je,

Tim tempom možeš nekoga da misliš da znaš godinama, a kada se preračuna u neprekinute dane, osim letovanja, s njim si manje provela nego sa ..........

vidiš, za-uvek upotrebu!





mladen.mladen mladen.mladen 00:22 18.10.2009

Re: ovo&ovo

moje misljenje o fotkama i klipovima u komentarima znatno se popravlja u poslednje vreme,)
ova je savrsena!
miluli miluli 01:57 18.10.2009

Još nešto

" Nije to isto "

Ima kod ovih izjava i jedna sasvim ljudska, roditeljska dimenzija koju oni ne umeju da objasne - nevezana od seksa ili stavova roditelja , a to je briga za fizičku sigurnost ćerke . Roditelj često procenjuje da je ćerka premlada / preimpulsivna / prenaivna / preromantična /preblebletava... da bi mogla da proceni neke situacije i ljude , te da kada izlazi može doći u situaciju da čini nešto što ne želi , da će joj se desiti nešto seksualno loše ili fizički napad iz kojeg ona teže može da se "izvuče" zahvaljujući svojoj fizičkoj snazi - za razliku od pretpostavke da sinovi to mogu...Pa onda pogrešnim potezima ( zabranama) pokušavaju da dobiju na vremenu dok ćerka malo ne sazri .
Tu je i strah tipa..." slomiće joj srce neki kreten na lažno volim te , a ona je jako romantična..." ,
" reći će pogrešnom liku u 3 ujutro da se nosi u tri lepe pa će joj slomiti vilicu..." itd,itd.

Eto npr.moja ćerka ima 12 godina , a muž već unapred povremeno dobija "napad" koliko je klinaca agresivaca i šta će biti kad bude...a liberalan je . Ja zasad kolutam očima kad' se on razjaruje i uzdam se u to da će ona razmišljati svojom glavom...
mladen.mladen mladen.mladen 12:16 18.10.2009

Re: Još nešto

Bris Taton.
margos margos 15:58 19.10.2009

Re: Još nešto

Eto npr.moja ćerka ima 12 godina , a muž već unapred povremeno dobija "napad" koliko je klinaca agresivaca i šta će biti kad bude...a liberalan je . Ja zasad kolutam očima kad' se on razjaruje i uzdam se u to da će ona razmišljati svojom glavom...

Dvae's godina smo se, makar jednom godišnje, dragi bivši i ja, obavezno posvađali oko toga do koliko sati ćerka mora doći kući - a nismo je ni imali. A i liberalan i luckast i eto, i dalje jedan od najboljih i najzanimljivijih ljudi u mom životu - ali to mu je bila tema da mu poiskaču osigurači.

vishnja92 vishnja92 17:18 19.10.2009

Re: Još nešto

de si bre margita, taman planiram da dignem galamu...

nema te ko
ko

hm...

ko...
margos margos 17:52 19.10.2009

Re: Još nešto

Ma ete me:) Radim ki dragstor. :)

Setio me ovaj tekst & komentari na jednu situaciju kada sam bila na početku druge godine onih neformalnih studija - pa pita novi tutor šta smo sve naučili na prvoj godini, šta nam je bilo najznačajnije - i tako moje kolege nabrajaju: 'communication skills... understanding... tolerancy.... conflict resolution...' i tako to... ponavlja se, pa se ponavlja i ja u jednom trenutku ustanem, napravim kolut napred i vratim se na mesto - a moje kolege - odlepe! ! !
I napravi se 'Margita' s case' u kom nikom ne padne na pamet da upotrebi skilse. :)
vishnja92 vishnja92 17:55 19.10.2009

Re: Još nešto

:)))))))



zen hbte. sad sam mrtva ozbiljna.
solcence solcence 03:01 18.10.2009

Cerke u osvit



Prolece je cak i u decembru >>>

Moglo je biti proslo stolece
...

(>>>




>>>>>>>>>>>>>>>>>>>!

Topla preporuka!


dali76 dali76 08:51 18.10.2009

Re: Cerke u osvit

evo i "glasAmerike" da se glasi . biti ostati i postati...sve si rekao nemam sta dodati sem..kvacica
mladen.mladen mladen.mladen 12:19 18.10.2009

Re: Cerke u osvit

Dali uvek tako da mi se potpisujes!
bocvena bocvena 11:50 18.10.2009

Tvoj Sava

jako liči na moga oca.
Čovek koji nadraste sebe i svoje predrasude čistom ljubavlju...kako im je to uspelo?
Plavo za dečake, a roze za devojčice...neće moći!
Mada, pitaj me za par godina koliko sam naučila od svoga oca...
mladen.mladen mladen.mladen 12:18 18.10.2009

Re: Tvoj Sava

pitacu pitacu!,)
sesili sesili 13:21 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

koliko si mi emocija i sećanja na mladost , probudio ovim divnim tekstom? Nisam o tome mislila dugo, a slažem se sa miluli da su to roditeljski razlozi. I prevelika ljubav smeta. Pre četristo godina sam zaista želela da se probudim pored nekog. To bi mi, tada, značilo više od seksa. Hvala ti Mladene, ali ja imam sinove, pa nisam mogla da ispravim tu nepravdu.
mladen.mladen mladen.mladen 15:29 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

roditeljski razlozi. I prevelika ljubav smeta.

noup. ne govori se o ljubavi, govori se o izmisljenoj odgovornosti preuzetoj od drustva sa izvitoperenim stavovima morala i ispravnog.

takodje, govori se o nemanju ideje sta da se radi sa svojim zivotima, pa onda od dosade se primecuje da li su deca kod kuce ili ne. u redu je staranje, ali ukoliko deca ne gube vidno kilazu, furaju svoju skolu kao i pre, na njima nisu vidljivi znaci koje ostavljaju raznorazni opijati ili nesreca usled patoloske vezanosti za nekoga koja ih iscrpljuje, onda se njihova briga zasniva iskljucivo na sopstvenoj dosadi.

naravno, postoji cesto i trip igranja boga, svi svuda im nesto odredjuju pa su i oni nekome gazde, nemaju sta da rade jedno sa drugim pa ne koriste prazan stan da se odmore ili rade nesto svoje.

ljubav je, uopste, jedan od termina koje koristimo/zloupotrebljavamo da o sebi mislimo da smo bolja bica i necemu vredna. kao mos misliti sposobni smo da volimo pa smo ljudi.

zanimaj se za ono sto radim, pomozi mi u tome, i za to vreme, novcano, savetima, svojim poznanstvima, iskustvima, tj informacijama koliko je u tvojoj moci, i to je sve. ne zloupotrebavaj pojam ljubavi da me ucenjujes, a ovo na kraju i jeste sve ucena.

kada u porodici pocne da se prica tim jezikom.. onda deca cesto imaju mogucnost daleko veceg ucenjivackog potencijala: npr. da roditelji nece moci da vide njihovu decu jednog dana..

ono sto mozemo nazvati prevelikom ljubavi uvek ima agresivan uticaj na neciji zivot i tretirano je u nasim zakonima. u suprotnom, bilo bi sasvim u redu od prevelike ljubavi ubiti nekog ko nas ne voli i odlazi nekom drugom cega smo svedoci svakodnevno.

roditelji imaju moc da ogranicavaju kretanje zahvaljujuci svojoj finansijskoj nadmocnosti u odnosu na svoju decu. to je sustina ovog pitanja. sve drugo su izmisljotine.
builderka builderka 17:15 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

ljubav je, uopste, jedan od termina koje koristimo/zloupotrebljavamo da o sebi mislimo da smo bolja bica i necemu vredna
i da nam neko pripada
roditelji imaju moc da ogranicavaju kretanje zahvaljujuci svojoj finansijskoj nadmocnosti u odnosu na svoju decu.

istina, ali to je samo početak.

Ljudi imaju čudnu potrebu da budu potrebni ; ) da pripadaju, da zavise i da se od njih zavisi . To se ogleda i u tome kada deca i nakon finansijskog osamostaljivanja ne mogu da se reše preteranog roditeljskog uticaja. "Šta bi on/ona/oni bez mene?" je čista glupost, a toliko je ljudi fura svesno ili nesvesno (u svim vrstama odnosa).
natasavb natasavb 17:18 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

pored ljubavi, koja se valjda podrazumeva, cesto dosta roditelja kao izgovor za sputavanje dece koristi strah.
naravno da se i on postoji, ali valjda bi ta ljubav trebala roditelje da natera na to da ne dozvole da njihov strah ne sputava decu, a ne da bude obrnuto.
ja te volim i plasim se da ti se nesto ne dogodi i zato ne moze.
e , to mi je najgore, a jako cesto se cuje i kad su u pitanju mala i velika deca.
mladen.mladen mladen.mladen 17:25 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

uvek se malo smrknem kad prepoznam ljude koji oko sebe imaju samo one s kojima ih krv/rodjenje veze, nesposobne da razviju tokom zivota sopstvene odnose. i bracni drugovi, jelte.

a ta lenjost dece da se odreknu roditeljskog uticaja za malo imbecilnog i cak nepostojeceg komfora koji se mahom ogleda u tome da porodicni ruckovi budu prijatniji.. ona mi je u vrhu piramide gluposti kao brutalno krsenje svih zakona prirode, evolucije, potrebe za osamostaljivanjem i svojim zivotom, pre u mentalnom, intelektualnom smislu, nego u fizickom.

porodicni ruckovi su mi bili omiljena mesta za iskazivanje stava, redji su u poslednje vreme, zahvaljujuci upornom radu svih prisutnih, gde je svako doprineo na svoj nacin ,)))
mladen.mladen mladen.mladen 17:26 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

ja te volim i plasim se da ti se nesto ne dogodi i zato ne moze.

i to sto kaze builderka - najgore... kada deca zaista poveruju u tako nesto.
builderka builderka 17:51 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

a ta lenjost dece da se odreknu roditeljskog uticaja za malo imbecilnog i cak nepostojeceg komfora koji se mahom ogleda u tome da porodicni ruckovi budu prijatniji

aha, a plaćeni računi, a skuvan ručak, uštirkana posteljina, plaćena svadba ...?
mladen.mladen mladen.mladen 17:56 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

svadba.. trijumf opste porodicne nakaradnosti.
vishnja92 vishnja92 21:41 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

porodicni ruckovi su mi bili omiljena mesta za iskazivanje stava



(ovaj i onaj prethodni - ne znam sta da kazem i kako da se izrazim, osim ozarenim klimoglavom. bar dok ti je guzva na blogu :))
miluli miluli 23:13 18.10.2009

Re: ..Da li znaš....

uvek se malo smrknem kad prepoznam ljude koji oko sebe imaju samo one s kojima ih krv/rodjenje veze

Kako ide ona izreka , nešto u stilu : Rodbinu si dobio / zateko , a prijatelje biraš...
Pa sad , ko ne želi ili ne ume da bira nek' mu je sa srećom...
jamari jamari 22:44 18.10.2009

Ali...

Bilo je sa mojih 19 i jedno leto... Prekinuto. Zato što su oni rekli da se vratim. Jer su oni mislili da je 17 dana na moru sasvim dovoljno za mene. Nisam bila na moru prethodnih 7 godina.
I ja sam se vratila. Ali, to im nikada nisam oprostila. I, posle toga, ništa nije bilo isto...
Nikada više ništa nisam uradila iz straha za njih. Ne idem na svadbe kada mislim da me se ne tiču (a pre toga su me se sve hebeno ticale), spavam sa onim sa kim želim da se probudim (i ne pada mi na pamet da se udajem tako što me neko izvodi iz roditeljske kuće, ako se uopšte udajem, jel), praznike provodim sa onim sa kim želim...
Mada, ponekad mi se činilo da Sava oseća da mi je naneo nepravdu... Ponekada pomislim da bi i on zaplakao što je prekinuo jedno leto mog života, samo zato što je morao da igra bezveznu ulogu...
dunja73 dunja73 10:11 19.10.2009

--

Kako ti je i ovaj tekst

.
To je sve povezano sa mogucnoscu (finansijskom) drzave (danas) . Pravo deteta dok je god maloletno na svoj novac , mogucnost da se zaposli i da od prve plate iznajmi sebi gajbu bez da ga guraju cale i keva , pa mnogoljudni gradovi i naselja , rad sa decom na temu sexa i od strane roditelja i skola ..i tako ...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana