Porodica| Roditeljstvo

Bilo jednom...

mikele9 RSS / 13.12.2012. u 22:56

pilotska-kabina.jpg 

Ovaj tekst posvećujem dragom prijatelju Antioksidantu, srećnom ocu Zavodljive i Osmeha.

Ako kažem da je frižider zvao švidiret, helokopter kopit...ne mogu da se setim još nekih njegovih bisera, neću se proslaviti, svako ima u svom sećajnom arsenalu tušta i tma sličnih izraza koje su izgovarali njihovi potomci u svom najranijem dobu. Ali ne samo to! Sinoć, skuvao čaj od kevine dušice, nosim šolje na tacni, žena i sin sede ispred upaljenog televizora i razgovaraju. Kako, zašto...možda zbog one reklame za sokove kad policajac zaustavlja...etc., etc., meni u glavi kvrcnu: Sećaš se, obraćam se ženi, kad me, tek što smo sišli s mosta, na Dunavskom keju (Novi Sad) zaustavio milicioner. Žena diže obrve: I? Ne znam kako je danas ali su onda obožavali da zaustavljaju kola sa beogradskim tablicama. Ništa, tražio mi vozačku i saobraćajnu, dam mu, on kao pomno pregleda i vrati mi ih, kad sa zadnjeg sedišta ovaj, pokažem na sina, koliko je imao, dve i po, tri godine: Čiko ne radi mu zadnji desni migavac! Milicioner se nagne i kroz prozor pogleda pikavog nam jedinca pravo u širom otvorene zelene oči. Onda se obrati meni: Da li je to istina? Da, odgovorim, u Petrovaradinu mi je na to skrenuo pažnju jedan kolega, ionako idem na Liman pa ću pravo u AMS, verovatno je crkao osigurač... Dobro, reče milicioner a ti malecki drukaj koga hoćeš ali ne svog oca, nikad, zapamti! Smejući se prinese desnu šaku šapki i požele nam sreću. Nemoguće! Kakva sam ja bio jajara kao klinac...ako je to što si ispričao bilo tačno. Sad me sramota...

Moja žena se zaceni od smeha: A sećaš li se...ha, ha, hi, hi... kad ti je zatvorio vrata od terase...hi, hi, ha, ha... Jebote, to sam sasvim potisnuo u moždane podrume i lagume, smrz'o sam se k'o...! Kad je to...šta je to bilo, pita je i dalje zelenooki ali sad već tridesetšestogodišnji sin? Otišla ja u samoposlugu, isto ovako bila Zima, snega oko pola metra, hladno, sve zaleđeno a ja vraćajući se vidim kako mi Mikele maše sa terase. Bože, pomislim, šta radi taj čovek samo u košulji na minus 10 i još mi maše? Daje mi nekakve znakove i vidim da otvara usta ali ga ne čujem i ništa ne razumem. A zašto si..., upada sin, Trebalo mi nešto sa terase i dok sam tražio, čujem kako se vrata zatvaraju, kažem, i još si podigao ručku! Kucam po staklu, vidim te kako skreneš pogled s televizora, pogledaš me nezainteresovano, onda nastaviš da gledaš...šta si već gledao, derem se iz sveg glasa: Otvori, otvaraj vrata, smrznuću se...aja, ne pomeraš se! Odem po snegu do kolena a ja u papučama, do kraja terase i zveram ne bih li video...i kad sam je video, počeo sam da mašem i vičem: Požuri, brže, dobiću galopirajuću tuberkulozu! Jedva živu glavu izvukoh! Malo je falilo da riknem! Ne mogu da verujem, koji sam ja bio kreten...a da me ne zafrkavate vas dvoje...zar je baš tako bilo, zgražava se zelenooki?

E, da! Nadaleko je postalo čuveno njegovo: Ja sam bežuran! Svratim nekoliko puta u Bambi, vrtić koji je pohađao moj sin i uvek ga nađem u predsoblju kako nešto majstoriše i to u doba kad sva deca spavaju, u vreme odmora posle ručka. Dobro bre a zašto ti ne spavaš, pitam jedinca, našta mi on odgovori: Ja sam bežuran! Kako to da kad god ja dođem a ti bežuraš, jel' to po kazni? Nije, ja kao i ti ne volim da spavam posle ručka pa sam zamolio Nenu (vaspitačica) da uvek kad klinci spavaju, ja budem bežuran. Da i ne pričam o vezivanju pertli! S njim u vrtiću, pored ostale dece bila i jedna Tanja, devojčica ‘arambaša, Hajduk Stanko i Zeka Buljubaša ujedno, zakon za vrtić. I šta biva? Dođem jednom oko pola četvorke da trebujem dete, kad imam šta da vidim. Zelenooki ispružio noge a Tanja kleči i vezuje mu pertle na patikama! Lagao bih ako ne bih priznao da sam osetio izvesnu dozu muškog ponosa. Ispričam situaciju ženi a ona malčice pobesne: A ja se ubih da ga naučim da vezuje pertle, neće ni da gleda!

I još. Trebalo je da sa Ćilipa poletimo za Beograd u osam uveče ali je avion kasnio, ustvari tek je bio krenuo iz Beograda. Pošto smo obavili čekiranje, sednemo žena, zelenooki i ja u baštu, u jedan od lepih otvorenih u lozu i ladoleže obrastao separe i poručimo piće. Noć divna, avgustovska, dubrovačkoćilipastocavtatska, mirišu ruzmarin i lavanda, Nirvana! A jesi li ti adreresa, čujem glas zelenookog. Okrenem se, u separeu do nas, JAT-ova stjuardesa, smeje se i odgovara: Jesam. Pusti me vidiš da razgovaram, kaže majci, migoljeći se iz njenih ruku. Izvinite, kaže moja žena a i ja se kiselkasto osmehujem.  Ne uzbuđujte se, ni malo mi ne smeta, baš je sladak...hoćeš li da budeš moj kavaljer, vidiš ja sam sama, dođi kod mene da popiješ sokić. Ustade jatovka, uhvati ga oko pasa i prebaci u svoj separe. Ovaj naš nije zaklapao usta a adreresa se zacenjivala od smeha. Potraja to bogami duže od sata. Kad najzad uđosmo u avion, sedosmo ga između nas i privezasmo pojasom. Ali ne lezi vraže, u neko doba pojavi se adreresa i upita ga da li bi voleo da vidi pilotsku kabinu! Nije bilo tog Atile biča božjeg koji je mogao da ga spreči! Videsmo ga tek kad smo sleteli, dovela ga ljubazna adreresa uz kratak kominike da je osvojio svo osoblje a posebno kapetana. Kad je spazio dedu koji nas je čekao na aerodromu, zatrčao se vičući: Deda, ja sam dovezao avion iz Dubrovnika, kapetan mi je dao da upravljam sa onim presečenim volanom!

Srećno!



Komentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mirelarado mirelarado 23:15 13.12.2012

:)

Лепо је кад деца довољно одрасту да овакве, јединствене и дивне, успомене из њиховог одрастања могу да им се испричају без зазора.

За "авијатичара"
mikele9 mikele9 23:26 13.12.2012

Re: :)

Za PRVU!



Лепо је кад деца довољно одрасту да овакве, јединствене и дивне, успомене из њиховог одрастања могу да им се испричају без зазора.

За "авијатичара"

Nemam šta da dodam ili komentarišem, sve si na najlepši način rekla ti, draga Mirela.
antioksidant antioksidant 08:23 14.12.2012

Re: :)

Hvala prijatelju na prelepim pričama . Tastatura ti je kao i paleta: prepuna boja.
A ja ću sačekati još malo da Osmehu ispričam ovu avijatičarsku avanturu Zelenookog :).
Oko adrerese bih se i snašao, ali gde avion da mu obezbedim kad zatraži :)?
mikele9 mikele9 11:13 14.12.2012

Re: :)

Hvala prijatelju na prelepim pričama . Tastatura ti je kao i paleta: prepuna boja.
A ja ću sačekati još malo da Osmehu ispričam ovu avijatičarsku avanturu Zelenookog :).
Oko adrerese bih se i snašao, ali gde avion da mu obezbedim kad zatraži :)?

Vrlo brzo će doći vreme kad će se Osmeh sam snaći i za avion a sigurno i za adrerese Veći problem će ti biti Zavodljiva! Nema na svetu tog pripadnika muškog roda koji će biti dovoljno dobar za nju...bar s tvoje tačke gledišta
antioksidant antioksidant 11:17 14.12.2012

Re: :)

Nema na svetu tog pripadnika muškog roda koji će biti dovoljno dobar za nju...bar s tvoje tačke gledišta

bilo koji šonja koji ne sme ništa ni da pomisli a kamoli da pokuša zadovoljiće moje kriterijume
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 11:22 14.12.2012

konj

ali gde avion da mu obezbedim


ja sam imala višegodišnju dramu s konjem.

moja ćerka se ko mala zaljubila u konje i to smo jedno vreme hendlali igračkama i figurama konja, bilo ih je na desetine, inkluziv ogromna štala s milion detalja, plus varijacije pegaza i jednoroga.

ali je jednog dana zatruptala nožicama i rekla "hoću konja živoga".

okej, odvedem je par puta u klub "Milicionar" na Bežanijskog kosi, znala sam Popa (nadimak) iz kučkarske priče (imao je dalmatinca i staforda predivnog), policijskog veterinara i onda sam tamo umirala od straha dok sam je gledala kako ko pikavac, onako malecka, sedi na vr' konja golemog, valjda za razbijanje demonstracija.

(Nemam pojma dal taj klub još radi, bio je besplatan za decu, policajcima je odgovaralo da klinci dolaze i petljaju s konjima, mnogo je to lepo funkcionisalo)

Ali, Bežanijska kosa meni daleko, a i brate ogromni konji, pa sam prestala da vodim malu.

Onda je ušla u sledeci nivo, kaže "hoću svog konja živoga, kod kuće".

Kažem lepo i racionalno, "ne mož' konj na treći sprat".

"Držaću ga u dvorištu"

Kažem lepo i racionalno, "nije konj mačka, ne mož' u dvorištu, zajedničko je, trebala bi dozvola od pozorišta Dadov i autoservisa, plus treba mu i kuća".

"Vikiiii, hoćeš da mi napraviš kuću za konja živoga?", zaurlava mala bratu, koji uvek nešto pravi.

"Oću", kaže Viktor.

Hmm, hmčem ja saterana u ćošak, pa se setim i kažem, "al konj je skup, nemamo pare za konja živoga".

Onda je mala skupljala pare za konja živoga, sve po dinar dva u neku kasu u obliku konja gurala.

I dođe jednom kod mene i kaže "a gde ima da se kupi konj živi"

Kažem, nemam pojma.

Iiimaš pojma, ne zezaj!

Hmm, možda ima na stočnoj pijaci u Obrenovcu, reknem.

A gde je Obrenovac?

Kod Beograda, nije daleko.

I tako, posle, kad nam dodju gosti, mala dođe s onom kasicom i kaže umilnim glasom "a jel imaš da mi daš dinar, moram da idem u Obrenovac"

...

EDIT: Obrenovac je dugo u njenoj glavi figurirao kao neko predivno mesto u kome žive konji, naknadno sam skapirala:)


EDIT 2: Moja mala je sad velika i malopre mi poslala Jutjub s ponijem u metrou u Berlinu i kaže "eto zašto volim ovaj grad, sve može"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O9NvQX_OIR4[/youtube]
mikele9 mikele9 11:25 14.12.2012

Re: :)

bilo koji šonja koji ne sme ništa ni da pomisli a kamoli da pokuša zadovoljiće moje kriterijume

E baš se slatko ismejah To su tvoji kriterijumi a Zavodljiva, bogami, pitaće se i ona. Ja joj želim da u svom budućem životu nailazi samo na one koji će je voleti najviše na svetu i paziti kao malo vode na dlanu!
antioksidant antioksidant 11:26 14.12.2012

Re: konj

I tako, posle, kad nam dodju gosti, mala dođe s onom kasicom i kaže umilnim glasom "a jel imaš da mi daš dinar, moram da idem u Obrenovac"

mikele9 mikele9 14:00 14.12.2012

Re: konj


ja sam imala višegodišnju dramu s konjem.

moja ćerka se ko mala zaljubila u konje i to smo jedno vreme hendlali igračkama i figurama konja, bilo ih je na desetine, inkluziv ogromna štala s milion detalja, plus varijacije pegaza i jednoroga.

ali je jednog dana zatruptala nožicama i rekla "hoću konja živoga".

okej, odvedem je par puta u klub "Milicionar" na Bežanijskog kosi, znala sam Popa (nadimak) iz kučkarske priče (imao je dalmatinca i staforda predivnog), policijskog veterinara i onda sam tamo umirala od straha dok sam je gledala kako ko pikavac, onako malecka, sedi na vr' konja golemog, valjda za razbijanje demonstracija.

(Nemam pojma dal taj klub još radi, bio je besplatan za decu, policajcima je odgovaralo da klinci dolaze i petljaju s konjima, mnogo je to lepo funkcionisalo)

Ali, Bežanijska kosa meni daleko, a i brate ogromni konji, pa sam prestala da vodim malu.

Onda je ušla u sledeci nivo, kaže "hoću svog konja živoga, kod kuće".

Kažem lepo i racionalno, "ne mož' konj na treći sprat".

"Držaću ga u dvorištu"

Kažem lepo i racionalno, "nije konj mačka, ne mož' u dvorištu, zajedničko je, trebala bi dozvola od pozorišta Dadov i autoservisa, plus treba mu i kuća".

"Vikiiii, hoćeš da mi napraviš kuću za konja živoga?", zaurlava mala bratu, koji uvek nešto pravi.

"Oću", kaže Viktor.

Hmm, hmčem ja saterana u ćošak, pa se setim i kažem, "al konj je skup, nemamo pare za konja živoga".

Onda je mala skupljala pare za konja živoga, sve po dinar dva u neku kasu u obliku konja gurala.

I dođe jednom kod mene i kaže "a gde ima da se kupi konj živi"

Kažem, nemam pojma.

Iiimaš pojma, ne zezaj!

Hmm, možda ima na stočnoj pijaci u Obrenovcu, reknem.

A gde je Obrenovac?

Kod Beograda, nije daleko.

I tako, posle, kad nam dodju gosti, mala dođe s onom kasicom i kaže umilnim glasom "a jel imaš da mi daš dinar, moram da idem u Obrenovac"

...

EDIT: Obrenovac je dugo u njenoj glavi figurirao kao neko predivno mesto u kome žive konji, naknadno sam skapirala:)


EDIT 2: Moja mala je sad velika i malopre mi poslala Jutjub s ponijem u metrou u Berlinu i kaže "eto zašto volim ovaj grad, sve može"

Moja unuka (ćerka brata mi od strica) od malih nogu je obožavala konje, stalno se muvala po štali iako je moj stric opominjao da se pazi i čuva jer konji mogu i nehotice da je povrede, da ne ulazi sama. Nikad joj se nije ništa desilo, i konji su nju voleli. Mazila ih je i pevala im pesmice. Danas završava Veterinu i volontira u jednoj ergeli
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 09:28 15.12.2012

Re: konj

И моја најмлађа обожава коње, једва чека пролеће па да иде у Љубичево. И стално ме запиткује хоће ли она моћи да иде да учи јахање, има жељу да буде џокеј, сачувај ме Боже!
mikele9 mikele9 12:08 15.12.2012

Re: konj

И моја најмлађа обожава коње, једва чека пролеће па да иде у Љубичево. И стално ме запиткује хоће ли она моћи да иде да учи јахање, има жељу да буде џокеј, сачувај ме Боже!
Štoooooo!? Džokej je časno zanimanje
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 13:18 15.12.2012

Re: konj

Јесте, не кажем, само не верујем да ће цвећка бити истрајна. И ја волим коње, ево, само што сам се вратила са хиподрома и уживала сам док сам гледала коње у падоку, није ми ни ова бела проклетиња сметала, али у животу се не бих усудила да јашем. Ипак је то животиња и никад не знаш шта може да уради.
mikele9 mikele9 13:27 15.12.2012

Re: konj

Јесте, не кажем, само не верујем да ће цвећка бити истрајна. И ја волим коње, ево, само што сам се вратила са хиподрома и уживала сам док сам гледала коње у падоку, није ми ни ова бела проклетиња сметала, али у животу се не бих усудила да јашем. Ипак је то животиња и никад не знаш шта може да уради.

Setih se anegdote kad je Nušić na konju krenuo uz stepenice Narodne Skupštine, zabezeknuti čuvari ga upitaše: Pa zar na konju u... a Nuša im odgovori: Ne bi to bio prvi konj u Skupštini! Ili, a propos Rosandićevih skulptura, Nušić je komentarisao: Teško je konja ugurati u Skupštinu a još teže iz nje izvući!
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 13:48 15.12.2012

Re: konj

Срећа да смо имали Нушића и Домановића применљиви су у свим ситуацијама и временима!
brankairanko brankairanko 09:17 17.12.2012

Re: konj

Moj četvorogodišnji sin obožava životinje, ali malo je falilo da nam se na terasu 2 sprata doseli koza! Čak je rekao i da njegova baka sa sela dovede koze na proslavu njegovog rođendana u igraonicu! A pre 2 dana je od babe vukao ogromnog plišanog psa u auto, pored svih igračaka koje ima! Srećom još je mali, pa ga možemo "prevariti", zaspao je u kolima, pa smo kuče sakrili u gepek i vratili baki!
mikele9 mikele9 21:56 17.12.2012

Re: konj

Moj četvorogodišnji sin obožava životinje, ali malo je falilo da nam se na terasu 2 sprata doseli koza! Čak je rekao i da njegova baka sa sela dovede koze na proslavu njegovog rođendana u igraonicu! A pre 2 dana je od babe vukao ogromnog plišanog psa u auto, pored svih igračaka koje ima! Srećom još je mali, pa ga možemo "prevariti", zaspao je u kolima, pa smo kuče sakrili u gepek i vratili baki!

O'ma da te ispravim! Naš a ne moj iako je i tvoj sin
A propos koze, setih se Denisa koji u kupatilu u kadi kupa kozu a ćale mu kroz vrata kaže: Nemoj da mekećeš Denise, znam da nisi uveo kozu u kupatilo
benevolent benevolent 00:09 18.12.2012

Vaš, a ne samo tvoj, iako je i tvoj sin

Možda samo ova majka ima dete, gde otac izigrava samo epizodu...
"On (ona) MENI nije jutros pojeo sav doručak..."
Kada se uhvatite u izgovaranju ove rečenice, shvatićete da je dete ličnost i da jede zbog SEBE, a ne zbog vas.
Majke, obratite pažnju na DETE, kao i na OCA, to jest na odnos deteta i OBA roditelja.
buba_truba buba_truba 23:29 13.12.2012

Lepota!

Tebi
@AO
Zavodljivoj, Osmehu, Zelenookom... i za sve nasmešene
mikele9 mikele9 00:07 14.12.2012

Re: Lepota!

Tebi
@AO
Zavodljivoj, Osmehu, Zelenookom... i za sve nasmešene

Hvala Bubo Smejmo se, smešimo se, osmehujmo se, radujmo se...
golubica.bg golubica.bg 00:14 14.12.2012

hvala mikele!

zaista sam uzivala u citanju

(a sad mi se kao pomalo hoce jedan takav mali pametnjakovic )
mikele9 mikele9 00:52 14.12.2012

Re: hvala mikele!

zaista sam uzivala u citanju

(a sad mi se kao pomalo hoce jedan takav mali pametnjakovic)

E baš se radujem što si uživala
To tvoje pomalo, pomalo će i doći. Sa srećom
ddsonik ddsonik 07:05 14.12.2012

malci:-)

Bas si me obradovao ovim postom! Hvala najlepse!

Sinoc, kad sam se vratio sa posla, nesto smoren (inace nisam takav, ali dodje valjda po neki takav dan...), moja princeza dodje kod mame i kaze da joj pusti Gangnam style (cula valjda u vrticu, od mene nije...). Odem da se presvucem u kucnu odecu i eto nje sa draginim telefonom i vristi od srece i skace. I sta cu, krenem i ja da skacem sa njom i da se cerekam. U momentu mi je prominila citavu mentalnu sliku
Nesto razmisljam, namecem i ja njoj svoj muzicki ukus stalno, pa se ne buni - valjda moram i ja njen da prihvatim ponekad

Puno pozdrava iz danas suncanog i 18 stepeni toplog Shanghai-ja (sve se nadam da ce jos da otopli - sve ispod 10 je strasna zimoca, briga me ko sta o tome misli!)
mikele9 mikele9 11:20 14.12.2012

Re: malci:-)

Bas si me obradovao ovim postom! Hvala najlepse!

Sinoc, kad sam se vratio sa posla, nesto smoren (inace nisam takav, ali dodje valjda po neki takav dan...), moja princeza dodje kod mame i kaze da joj pusti Gangnam style (cula valjda u vrticu, od mene nije...). Odem da se presvucem u kucnu odecu i eto nje sa draginim telefonom i vristi od srece i skace. I sta cu, krenem i ja da skacem sa njom i da se cerekam. U momentu mi je prominila citavu mentalnu sliku
Nesto razmisljam, namecem i ja njoj svoj muzicki ukus stalno, pa se ne buni - valjda moram i ja njen da prihvatim ponekad

Puno pozdrava iz danas suncanog i 18 stepeni toplog Shanghai-ja (sve se nadam da ce jos da otopli - sve ispod 10 je strasna zimoca, briga me ko sta o tome misli!)

Mi njima dajemo puno, mnogo...manje savetima a više primerima ali bogami i učimo od njih i primamo dosta toga A i zašto da ne? To je sasvim prirodno, razmena
Pozdrav TROJCU iz Šangaja iz (zubato) sunčanog Beograda. sneg je počeo da se topi, biće
milivoje_bg milivoje_bg 07:18 14.12.2012

Лепо,

... као и обично !
mikele9 mikele9 14:02 14.12.2012

Re: Лепо,

... као и обично !

Hvala na komplimentu Milivoje
sesili sesili 08:44 14.12.2012

Uživala sam!

Pošto imam dva sina (sada su oni tate), imam duplo više svih tih slatkih dogadjaja. Pričam im, smeju se, već njihove naslednike učim kako je nekada tata rekao ovo ili ono.

Ali, kada si pomenuo saobraćajca, setih se... Moj muž je uvek vozio sporo! Bio je pažljiv, odmeren, govorio stalno "ne znaš ti šta nam glavu čuva", misleći na nesigurnost auta. Jednom, pošli smo u Sremsku Mitrovicu kod moje sestre. Za autoput zna se - nikada preko 9o km. Ali, dok smo izlazili iz našeg mesta, zaustavi nas milicija! Kaže - vozio brže od dozvoljenog! Ja, počela da se smejem, policajac me gleda u čudu. Ja ga molila da napiše kaznu za brzu vožnju, da to čuvam kao uspomenu. Čovek je sigurno pomislio kako je teško mom mužu samnom i pusti nas!
mikele9 mikele9 14:08 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Pošto imam dva sina (sada su oni tate), imam duplo više svih tih slatkih dogadjaja. Pričam im, smeju se, već njihove naslednike učim kako je nekada tata rekao ovo ili ono.

Ali, kada si pomenuo saobraćajca, setih se... Moj muž je uvek vozio sporo! Bio je pažljiv, odmeren, govorio stalno "ne znaš ti šta nam glavu čuva", misleći na nesigurnost auta. Jednom, pošli smo u Sremsku Mitrovicu kod moje sestre. Za autoput zna se - nikada preko 9o km. Ali, dok smo izlazili iz našeg mesta, zaustavi nas milicija! Kaže - vozio brže od dozvoljenog! Ja, počela da se smejem, policajac me gleda u čudu. Ja ga molila da napiše kaznu za brzu vožnju, da to čuvam kao uspomenu. Čovek je sigurno pomislio kako je teško mom mužu samnom i pusti nas!

Baš si samokritična generacijo
Inače...nemoj da iskvariš unučiće Meni je ovaj moj jednom kad je napravio neku budalaštinu a ja ga grdio, rekao: Pričala je meni baka šta si sve ti radio kad si bio u mojim godinama
sesili sesili 14:59 14.12.2012

Re: Uživala sam!

A, nikako! Kada ima tatama nešto da "poručim", samo ispod glasa kažem...
bolid1 bolid1 15:29 14.12.2012

Re: Uživala sam!

mikele9
Meni je ovaj moj jednom kad je napravio neku budalaštinu a ja ga grdio, rekao: Pričala je meni baka šta si sve ti radio kad si bio u mojim godinama


Nemo' se zahebes ko cale od moje skolske, desava se u gimnazijsko vreme, dolazi ona u grad i puca od smejanja...sta je bilo...dosla kuci i sedi kum njenog caleta, a sve skole zajedno zavrsili. Dohvati je cale da je davi za skolu-izlaske-ocene-sta oces dok kumu nije prekipelo da slusa predavanje pa reko: Jeli, bre, sto zajebavas dete? Sedi, dete, da ti malo pricam sta je tvoj tata radio.

Tata je propao sa cetvrtog sprata do prizemlja i bio manji od makovog zrna, a naucio, usput, da se predavanja drze bez publike i da treba da imaju nekog smisla.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:02 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Dohvati je cale da je davi za skolu-izlaske-ocene-sta oces dok kumu nije prekipelo da slusa predavanje pa reko: Jeli, bre, sto zajebavas dete? Sedi, dete, da ti malo pricam sta je tvoj tata radio.

Može i obrnuto...kad odemo u Bgd i kako ja zinem deci nešto vaspitno, tako utrčava moja Najbolja Drugarica sa refrenom: "Pusti tu decu!Nego, deco jesam ja vama pričala kakav štreber vam je bila majka?"
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:03 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Inače...nemoj da iskvariš unučiće

Meni ovo nemoj da pišeš, ja sam čvrsto rešila da iskvarim unučiće iz sve snage. Ima ovima da naplatim sve...
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:18 14.12.2012

Re: Uživala sam!

seseili, podseti me...pre 3-4 godine, vozimo se mi preko Pančevačkog mosta...svi jure kao nenormalni, depiliraju nas, samo Žmu se vuče kao prebijen...pred kraj mosta parkiran na našoj traci stoji civilni auto i malo dalje pandur koji nam diže znak da stanemo...znala sam, ljubljanske tablice...Žmu pokorno otvara prozor, a ovaj kreće na Ti i skraćuje u sentencu: "Vozio si prebrzo, daj pare!" Tu moj grešni Žmu kreće da traži novčanik, ja ga gledam i ne mogu da verujem...pandur za to vreme brbonja dalje: "Šta ti misliš da ti je ovo Slovenija, pa da juriš naokolo..." Žmu samo ćuti austrobugarski disciplinovano, ja kao u lošem filmu...tu sam zaboravila da imamo decu pozadi...usred pandurovog naklapanja, u trenutku kad je uzeo pare, ja sam se bacila preko Žmua, ni pisnuo nije kako se prepao...do pola ispala kroz njegov prozor, pandur odskočio od strave, ali ne dovoljno da mu ne otmem pare iz ruku...imala sam da mu kažem na čistom srpskom izvestan pasus, isključivo na Ti, koji je počeo sa: "Pa, dobro bre, je l ti stvarno misliš da sve što ima ljubljanske tablice pase travu...", a završilo se traženjem legitimacije i zvanjem da zajedno odemo u policijsku stanicu, imala bih nešto šefa da mu pitam...pare će da dobije u stanici, pa nek njima plati svoju kaznu za parkiranje nasred druma u civilnom autu.
Siroma je uspeo samo da izdavi da možemo da idemo. Na moje: "Vozi!", Žmu se ramenima izvinio panduru i prošaputao zagrcnutoj deci pozadi: "Šta da vam radim, to vam je majka..."
mikele9 mikele9 18:35 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Nemo' se zahebes ko cale od moje skolske, desava se u gimnazijsko vreme, dolazi ona u grad i puca od smejanja...sta je bilo...dosla kuci i sedi kum njenog caleta, a sve skole zajedno zavrsili. Dohvati je cale da je davi za skolu-izlaske-ocene-sta oces dok kumu nije prekipelo da slusa predavanje pa reko: Jeli, bre, sto zajebavas dete? Sedi, dete, da ti malo pricam sta je tvoj tata radio.

Tata je propao sa cetvrtog sprata do prizemlja i bio manji od makovog zrna, a naucio, usput, da se predavanja drze bez publike i da treba da imaju nekog smisla

Živi smo ljudi pa nam se desi da se u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu često izlajemo na decu. Sreća, te nam ona to kad, tad vrate i to s kamatom
mikele9 mikele9 18:37 14.12.2012

Re: Uživala sam!

A, nikako! Kada ima tatama nešto da "poručim", samo ispod glasa kažem...

Makarenko pedagogija
mikele9 mikele9 18:40 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Može i obrnuto...kad odemo u Bgd i kako ja zinem deci nešto vaspitno, tako utrčava moja Najbolja Drugarica sa refrenom: "Pusti tu decu!Nego, deco jesam ja vama pričala kakav štreber vam je bila majka?"<_<

Pa zato ti je najbolja drugarica, voli te bre a decu da i ne pričam
mikele9 mikele9 18:42 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Meni ovo nemoj da pišeš, ja sam čvrsto rešila da iskvarim unučiće iz sve snage. Ima ovima da naplatim sve...

Šalio sam se, naravno da unučiće treba razmaziti i iskvariti najviše moguće
mikele9 mikele9 18:47 14.12.2012

Re: Uživala sam!

seseili, podseti me...pre 3-4 godine, vozimo se mi preko Pančevačkog mosta...svi jure kao nenormalni, depiliraju nas, samo Žmu se vuče kao prebijen...pred kraj mosta parkiran na našoj traci stoji civilni auto i malo dalje pandur koji nam diže znak da stanemo...znala sam, ljubljanske tablice...Žmu pokorno otvara prozor, a ovaj kreće na Ti i skraćuje u sentencu: "Vozio si prebrzo, daj pare!" Tu moj grešni Žmu kreće da traži novčanik, ja ga gledam i ne mogu da verujem...pandur za to vreme brbonja dalje: "Šta ti misliš da ti je ovo Slovenija, pa da juriš naokolo..." Žmu samo ćuti austrobugarski disciplinovano, ja kao u lošem filmu...tu sam zaboravila da imamo decu pozadi...usred pandurovog naklapanja, u trenutku kad je uzeo pare, ja sam se bacila preko Žmua, ni pisnuo nije kako se prepao...do pola ispala kroz njegov prozor, pandur odskočio od strave, ali ne dovoljno da mu ne otmem pare iz ruku...imala sam da mu kažem na čistom srpskom izvestan pasus, isključivo na Ti, koji je počeo sa: "Pa, dobro bre, je l ti stvarno misliš da sve što ima ljubljanske tablice pase travu...", a završilo se traženjem legitimacije i zvanjem da zajedno odemo u policijsku stanicu, imala bih nešto šefa da mu pitam...pare će da dobije u stanici, pa nek njima plati svoju kaznu za parkiranje nasred druma u civilnom autu.
Siroma je uspeo samo da izdavi da možemo da idemo. Na moje: "Vozi!", Žmu se ramenima izvinio panduru i prošaputao zagrcnutoj deci pozadi: "Šta da vam radim, to vam je majka..."

Branko je jedan srećan čovek, višestruko je u mešovitom braku A ti kao štreberka (što reče tvoja najbolja drugarica), mogla si da se obuzdaš i pustiš drota da Branku uzme lovu
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:10 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Šalio sam se, naravno da unučiće treba razmaziti i iskvariti najviše moguće

Razmenjivaćemo pozitivna iskustva jeeedva čekam!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:12 14.12.2012

Re: Uživala sam!

mogla si da se obuzdaš i pustiš drota da Branku uzme lovu

Pa, dobro Mikele, da li ti misliš da je to realno?..Mislim, kakav dripac i to bez ikakve namere da za uzete pare da makar i stari račun iz samoposluge...
mikele9 mikele9 23:25 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Razmenjivaćemo pozitivna iskustva jeeedva čekam!

Ima da im rasturimo roditelje
mikele9 mikele9 23:28 14.12.2012

Re: Uživala sam!

Pa, dobro Mikele, da li ti misliš da je to realno?..Mislim, kakav dripac i to bez ikakve namere da za uzete pare da makar i stari račun iz samoposluge...

Ma i to sam se šalio! Jajare otimaju lovu gde stignu a ne smeju da priđu na puškomet džipovima sa zatamnjenim staklima
blogovatelj blogovatelj 06:18 17.12.2012

Re: Uživala sam!

Žmu se ramenima izvinio panduru i prošaputao zagrcnutoj deci pozadi: "Šta da vam radim, to vam je majka..."


Šta ti je badnjevačka genetika...
Vlasta92 Vlasta92 09:52 14.12.2012

Čuj, kako sad...

Sećaš se, obraćam se ženi, kad me, tek što smo sišli s mosta, na Dunavskom keju (Novi Sad) zaustavio milicioner. Žena diže obrve: I? Ne znam kako je danas ali su onda obožavali da zaustavljaju kola sa beogradskim tablicama


Sad sprovodimo građansko hapšenje kada vas vidimo
mirelarado mirelarado 10:46 14.12.2012

Re: Čuj, kako sad...

Sad sprovodimo građansko hapšenje kada vas vidimo


Ти радиш за пандурацију?
mikele9 mikele9 14:11 14.12.2012

Re: Čuj, kako sad...

Sad sprovodimo građansko hapšenje kada vas vidimo

Nemoj bre Kraljice tako, meni na čelu piše da sam završio OŠ Đorđe Natošević, odmah ispod, da sam stanovao u Vase Stajića, da mi je tazbina živela na Limanu II, da u N.S. imam rođake i prijatelje...to što je tablica bila BG...pa zaista nije u redu
benevolent benevolent 15:46 14.12.2012

tek će biti priča

kad zelenooki počne da piše...
mikele9 mikele9 18:30 14.12.2012

Re: tek će biti priča

kad zelenooki počne da piše...

Sačuvaj me bože, to neće moći da svari ni Zeleni Zub
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 20:36 14.12.2012

једва чекам


Једва чекам да моји младунци-живцождери нарасту, па да почнем да их бламирам причама шта су све радиле кад су биле мале! Има да се наплатим дебело за ово тинејџерско малтретирање које ми приређују свакодневно!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:14 14.12.2012

Re: једва чекам

Ja am već nabavila privezak "Blamiram decu"...počinjem da radim na tome...
mikele9 mikele9 23:33 14.12.2012

Re: једва чекам

ocajna_domacica.65
Једва чекам да моји младунци-живцождери нарасту, па да почнем да их бламирам причама шта су све радиле кад су биле мале! Има да се наплатим дебело за ово тинејџерско малтретирање које ми приређују свакодневно


Jelica Greganović
Ja am već nabavila privezak "Blamiram decu"...počinjem da radim na tome...

Pa vas dve zakon može podvesti pod umišljajno zločinačku udrugu
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 09:23 15.12.2012

Re: једва чекам

Pa vas dve zakon može podvesti pod umišljajno zločinačku udrugu



Ма има то да буде права бремасонска удруга, као код г-ђе Ђурђевић, са све Великом Мајсторицом, Великом Алапачом, Великом Тетком...а што је најбоље у свему комуникација је телепатска, пошто се Јелица и ја уопште и не познајемо у реалном свету, већ само овако на блогу.
mikele9 mikele9 12:11 15.12.2012

Re: једва чекам

Ма има то да буде права бремасонска удруга, као код г-ђе Ђурђевић, са све Великом Мајсторицом, Великом Алапачом, Великом Тетком...а што је најбоље у свему комуникација је телепатска, пошто се Јелица и ја уопште и не познајемо у реалном свету, већ само овако на блогу.

Neće vam pomoći ni tri telepatske komunikacije samo iz jednog razloga: Obožavate ih
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 13:21 15.12.2012

Re: једва чекам

Neće vam pomoći ni tri telepatske komunikacije samo iz jednog razloga: Obožavate ih


А ко их не би обожавао. И они то знају, па користе.
mikele9 mikele9 21:58 17.12.2012

Re: једва чекам

А ко их не би обожавао. И они то знају, па користе.

Neka koriste dok god smo živi
mnenadic mnenadic 23:52 14.12.2012

Moja princeza

Nema tog slučajnog prolaznika koga nije pozdravljala i delila osmehe iz svojih dečijih kolica. Bacao sam je do nebesa i dočekivao na ruke, srećom uvek uspešno, čime smo nivo stresa mojoj boljoj polovini dizali do maksimuma. Jedno vreme smo pamtili pozamašnu kolekciju reči-bisera kojima nas je uveseljavala, pogotovo bake i deke, koji su u velikoj meri doprinosili bogatstvu i raznovrsnosti kolekcije. Kao i sva deca uostalom. I da ne propustim: prvu suvislu reč koju je izgovorila bila je TATA. U mojoj ličnoj mitologiji ta činjenica zauzima najveće moguće mesto. Uskoro puni 18 i još uvek ima gotovo istu količinu šarma kao na početku. Samo što sve češće primećujem kako postaje svesna u kakvom svetu živi i sve češće nismo u stanju da joj pružimo zadovoljavajući odgovor zašto je tako kako jeste.
mikele9 mikele9 00:04 15.12.2012

Re: Moja princeza

Nema tog slučajnog prolaznika koga nije pozdravljala i delila osmehe iz svojih dečijih kolica. Bacao sam je do nebesa i dočekivao na ruke, srećom uvek uspešno, čime smo nivo stresa mojoj boljoj polovini dizali do maksimuma. Jedno vreme smo pamtili pozamašnu kolekciju reči-bisera kojima nas je uveseljavala, pogotovo bake i deke, koji su u velikoj meri doprinosili bogatstvu i raznovrsnosti kolekcije. Kao i sva deca uostalom. I da ne propustim: prvu suvislu reč koju je izgovorila bila je TATA. U mojoj ličnoj mitologiji ta činjenica zauzima najveće moguće mesto. Uskoro puni 18 i još uvek ima gotovo istu količinu šarma kao na početku. Samo što sve češće primećujem kako postaje svesna u kakvom svetu živi i sve češće nismo u stanju da joj pružimo zadovoljavajući odgovor zašto je tako kako jeste.

Ta reč TATA koju je prvu izgovorila i ne može da bude na drugom mestu nego na najvišem pijedestalu tvog unutarnjeg Kosmosa
A zadovoljavajući odgovor na svet u kojem živimo, ne bi joj mogli dati ni da ustanu iz groba, Heraklit, Tales, Sokrat, Platon, Aristotel, Kant, Niče......
Ivana Knežević Ivana Knežević 18:38 15.12.2012

Avanture Zelenookog

Kako lepo, mikele.
Da ste puni prica i nostaligcni za tim danima, to da, ali i da provodite vreme sada skupa, u prici... divno
mikele9 mikele9 18:46 15.12.2012

Re: Avanture Zelenookog

Kako lepo, mikele.
Da ste puni prica i nostaligcni za tim danima, to da, ali i da provodite vreme sada skupa, u prici... divno

E draga Ivana, uvek me obradujete kad se javite
Nostalgija....neko bi rekao žal za mladošću ali nije, činjenica je da skoro ništa iz prošlosti nisam zaboravio i mnogih stvari se rado sećam

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana