Društvo| Politika| Zdravlje| Životni stil

Predsednik i ja

freehand RSS / 30.03.2017. u 22:48

Ivan Đurić, Milan Panić, Dragoljub Mićunović, Boris Tadić, Boris Tadić, Boris Tadić.

Saša Janković.

Od devetog marta '91 do danas učestvovao sam na mnogo mitinga. Čini mi se da je onaj predizborni miting za Sašu Jankovića na Trgu Republike možda poslednji u postpetooktobarskoj eri koji je prošao bez nasilja.

miting-sasa-jankovic-890x395.jpg 

Svejedno da li Vučić pobedi - što je najverovatniji ishod - ili izgubi, čeka nas sve turbulentniji politički period.  Diktator koji gubi nije srećan čovek a poslušnička potkupljena gomila oko njega nije srećna gomila. Za Vučića ćemo tek saznati u kojim situacijama je i koliko daleko sa nasiljem spreman da ide.

Za sada besne džukele pušta povremeno i pod okriljem tame.  

Ali gomilu besprizornika oko njega ne čine fini l miroljubivi ljudi već siledžije u svakom smislu spremne na sve da očuvaju to što su stekli sad i što nikad i nigde više u normalnim uslovima i društvima ne mogu steći. Ni svojim sposobnostima, ni svojim kvalitetima.

Mnogi među njima, a oni na rukovodećim funkcijama u politici i privredi listom - nisu zreli samo za smenu nego i za robiju. Što je funkcija viša to težom.

I što kasnije budu morali da odu to će taj odlazak biti teži i sa neizvesnijim posledicama. 

P.S. I kad smo već kod izborne ćutnje:

17742153_10212656963204765_794669829_n.jpg 

 

 



Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

freehand freehand 22:51 30.03.2017

Đuričko bez straha

Ovaj govor Nikole Đurička trebalo je, takav kakav je - sjajan - da bude deo ovog kratkog izbornog bloga. Potšo softver nije dozvolio YT snimak evo ga u posebnom komentaru. Svakako to zaslužuje.

anonymous anonymous 22:54 30.03.2017

Moj Beograde.....



freehand freehand 22:59 30.03.2017

Šutnja

A od ponoći - izborno šutimo, na zamolbu moderacije.
Da vidimo hoće li se Vučić i kako, bude li predsednik, izboriti i sa Tviterom i Fejsbukom.
freehand freehand 20:42 02.04.2017

Ponovo

... radi bioskop.
Isti glumci, isti film.
anonymous anonymous 21:21 02.04.2017

Re: Ponovo

freehand
... radi bioskop.
Isti glumci, isti film.


Hoćeš da kažeš - ista meta isto odstojanje....

Ovo prethodno , bi više ličilo na mene - da sam rekao....


anonymous anonymous 21:26 02.04.2017

Srbija je dobila ...

...novog Precednika...


A ja to rekoh 27.03.- da će dobiti u prvom krugu.

Čini mi se da ste - džaba krečili....

bladerunner92 bladerunner92 21:51 02.04.2017

Re: Srbija je dobila ...



Čini mi se da ste - džaba krečili....


eeh The-chosen-one, kad nismo slusali tebe...
anonymous anonymous 00:15 03.04.2017

Re: Srbija je dobila ...

bladerunner92


Čini mi se da ste - džaba krečili....


eeh The-chosen-one, kad nismo slusali tebe...


freehand freehand 22:00 02.04.2017

Sloba 2.0

Rezultati današnjih predsedničkih izbora samo su surova potvrda neoborive činjenice koliko je u današnjem svetu nemoguće u potpuno neregularnim uslovima pobediti vlast na regularan način. Cvijetin Milivojević je u analizi na N1 bio izvanredan na tu temu, a u najkraćem - u situaciji u kojoj niko ko u Srbiji nema tviter i fejsbuk a sliku svega što mu nije pod nosem stvara gledajući televiziju ili čitajući novine video je, otprilike, ono što i ja prošle sedmice u Kruševcu: Vučića, Vučića, Vučića.
I od Vučića čuo za neke izdajnike, strane plaćenike i potencijalne teroriste.
Kao i za ogroman rad, neprospavane noći i fantastične rezultate Vučićeve vlasti.
REalno, kad se sada sagleda šta je to Vučić uradio za Srbiju, koliko mogu da domašim, reč je o tri stvari:
- posle strašne harange i hajke na sve što je imalo veze sa DS uhapsio je Miškovića i držao ga mesecima u zatvoru. Da sačekamo i vidimo koliko će nas to koštati, ako se Mišković ne pojavi volšebno iza Vučićevih leđa na nekom budućem događaju.
- gej parada postala je moguća i realna. No samo mi hejteri i kvariigre pomišljamo da je to moguće samo zbog toga što je upravo on svoje jurišne odrede tog dana zadržao u kućama i na zborištima.
- na kraju, posle četiri godine lutanja i budalesanja skresao je budžetski deficit i stabilizovao budžet. ne pominjući protivzakonite i neustavne načine poput kresanja penzija, potez je, koliko ja to razumem uporediv potpuno sa Miloševićevim stabilisanjem dinara: dovedeš Avramovića (Vujovića) kao čudotvorca da priča a naredniš kovnici da ukine drugu i treću smenu.
I eto mirakule!
No ima tu još jedna stvar: Vučić je sa svojim usponom završio pre možda pola godine a možda i cele godine. Klatno njegove popularnosti i podrške krenulo je polako ali sigurno, kao i svako klatno, na drugu stranu. Pitanje je sad kojom će se to brzinom dešavati a u mnogome zavisi od ekonomske konjukture i dešavanja u okruženju. Ali se ova vlast zasnovana na najbesprizornijim lažima i obmanama, demagogiji i agresiji sigurno ne može održavati jošd dugo.
Ergo, biće frke. I što kasnije to će verovatnoća nasilja rasti.
anonymous anonymous 00:16 03.04.2017

Re: Sloba 2.0

Rezultati današnjih predsedničkih izbora samo su surova potvrda neoborive činjenice koliko je u današnjem svetu nemoguće u potpuno neregularnim uslovima pobediti vlast na regularan način.


Jeb...ote....

Prosvetljenje ...

emsiemsi emsiemsi 06:46 03.04.2017

Re: Sloba 2.0

freehand
Rezultati današnjih predsedničkih izbora samo su surova potvrda neoborive činjenice koliko je u današnjem svetu nemoguće u potpuno neregularnim uslovima pobediti vlast na regularan način. Cvijetin Milivojević je u analizi na N1 bio izvanredan na tu temu, a u najkraćem -
...

Морао сам синоћ касно у град, па сам, у доколици, наишао на тога Цвијетина Миливојевића у тој емисији коју помињеш --- човек прича без икакве мистификације, прави аналитичар - одличан.
StEtOc|nA StEtOc|nA 15:20 04.04.2017

Rezultati

Ako izuzmemo da sam psovao ceo dan zbog male izlaznosti, a posle toga već negde oko pola 9 prvi put gađao TV papučom, rezultati i nisu toliko tragični, kao što na prvi pogled deluju.

Kada se saberu, u odnosu na prošlu godinu, radikali bez bedža + Slobin mali + Vulin + Karić + Mađari su izgubili 5% i to čak pri manjoj izlaznosti od prošlogodišnje, što znači da im nestade cirka 150.000 - 200.000 glasača.

Sa druge strane, juče prvi ozbiljan protest, probudiše se neki klinci. Nisam toliko naivan da pomislim da će iz toga izaći nešto epohalno, ali neka mobilizacija u narodu se dešava.

E sad, to što nemamo životni vek ko kornjače sa Galapagosa...
freehand freehand 15:32 04.04.2017

Re: Rezultati

Sa druge strane, juče prvi ozbiljan protest, probudiše se neki klinci. Nisam toliko naivan da pomislim da će iz toga izaći nešto epohalno, ali neka mobilizacija u narodu se dešava.

Prvo, u nabrajanju snaga iza Vučića zaboravio si Predraga Azdejkovića i naročito Nebojšu Krstića, a to su ozbiljni činioci.
A drugo, što se protesta tiče - ja sad odoh tamo, a poseban blog večeras ili sutra, ako neko drugi ne napiše.
Ali suština onoga što bih rekao je - ne, ovo je daleko od neozbiljnog a subverzivni potencijal ovih klinaca je nemerljiv i potencijalno katastrofalan po Vučića, više nego sav opozicioni politički zajedno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana