Budućnost| Društvo| Filozofija| Gost autor| Politika

The Day After Tomorrow

freehand RSS / 31.03.2020. u 16:44

Gost autor: Gospođa Klara  

Osvanuće i taj dan, jednog dana, kad se završe ovi dani. Ponavljanje iste reči u jednoj rečenici je u funkciji insistiranja na činjenici da vreme kao dimenzija dostupna našoj percepciji i dalje postoji, iako se nekako čudno zakrivilo, ušlo samo u sebe i pretvorilo u niz jedinica koje se ne nižu sukcesivno, već su se sabile u jednu tačku, jedan beskonačni dan tokom kojeg jedino imamo pravo na rutinu, kako u razmišljanju, tako i u... hm... aktivnostima.
Nego, da skratim uvod koji će da zaglavi ili u metafizici ili u kvantnoj fizici, i da postavim pitanje.

                "

 

 

Pošto mi mozak funkcioniše tako da je sklon da nalazi elemente Heraklita u pranju sudova, situacija karantina me je već provozala pistom od antike preko Delimoa do Šredingerove mačke, sa usputnim distopičnim, antropološkim i kataklizmičkim literarnim stanicama. Na jednoj od stanica sam zastala i morala da se vratim na početak, na sintagmu Zoon Politikon (telos, logos i ostali sastojci grčke salate), što je za posledicu imalo pitanje koje je tema ovog teksta: "Šta ćemo da preduzmemo kada se sve ovo završi?" Pitanje je istovremeno i banalno i životno važno, pa bih da ga postavim i ovde, jer u trenutku kad ne znamo šta ćemo sada, možemo bez ometanja da razmišljamo o tome šta ćemo sutra.

Da šaltujem na komunikabilni drajv - koje političke opcije imamo kad dođe taj dan posle sutra? Koga delegirati na gubitničku funkciju vađenja svih nas iz govana (jer njih, govana, neće biti do guše nego najverovatnije do temena, pa možda nećemo ni biti u stanju da vidimo bilo kakve opcije)? Država i životi su nam kidnapovani a ja nemam pojma kako će taj triler da se završi, koliko automobila će biti slupano, da li će biti neočekivanih smrti nekog od glavnih pozitivaca ili će zaginuti samo simpatični crnac/uspaničeni astmatičar/sarkastična bakica, da li će uleteti mornaričke foke i da li će kidnapovani preživeti...

I da li će Arhizlikovac Virus biti anihiliran ili će misteriozno nestati i otvoriti prostor za sledeći deo (filma)?

Tagovi



Komentari (741)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:06 31.03.2020

65 +Schrödinger

Kao u onom čuvenom Schrödingerovom gedankeneksperimentu, tek kada se otvori kutija, odnosdno, u našem invivo eksperimentu, vrata stanova 65+, saznaće se da li je mačka živa ili mrtva.

Edit:

romi.daba romi.daba 20:31 31.03.2020

Re: 65 +Schrödinger

Za one seka perse, poput Basere, koje su toliko tugaljive da ni dalje ne mogu da svakodnevno slušaju Vučića, TV Pink i TV Happy:



U nedelju 29. marta Vučić je dao intervju na Prvoj koji je trajao skoro 150 minuta. Politički genije Vučić je rekao da ovo što se sada dešava je proces preraspodele položaja država na planeti i da se Vučić i ekipa bore da Srbija dobije mnogo bolji položaj u toj preraspodeli. Pretpostavljam da se radi o tome da će Kina izaći kao sila broj jedan. Dakle komunisti ponove dolaze na u čelo sveta, a Srbija će biti Kini ono što je Izrael Americi (slikovito rečeno). Znači mi smo i dalje u tzv. trećem svetskom ratu koji traje od 1991 godine. Vučić veruje da će Kina biti pobednik uz (tihu) podršku Rusije. Ozbiljne novine poput Danasa nisu posvetile nikakvu požnju ovom intervjuu. Ali Politika jeste produbila priču člankom na prvoj strani: "Donosi li kineska solidarnost geopolitički zaokret, Globalna pomoć za lokalni uticaj" (30 mart).

U ponedeljak 30. marta na Happy Ćirilici pušten je skajp snimak u kojem je režiser Ljubiša Ristić opisao ovaj scenario: prošle godine iz jedne američke laboratorije ukraden je korona virus i još uvek se ne zna šta je bilo sa njim. Druga laboratorija koja je eksperimentisala sa virusom je u Vuhanu...U nemačkoj se ubio ministar privrede jedne savezne države zbog predstojeć kraha nemačke privrede. Danas ujutru, (31 marta) na jutarnjem programu Happya pojavio se opet Ljubiša Ristić da malo razvije tu priču. Ristić, stari Krležin kolega, levičar, julovac...

Znači Vučić je svrstao Srbiju uz komunističku Kinu. Tj. Vučić se svrstao uz Kinesku komunističku partiju, ponudio je bratstvo, dobio je „čelično prijateljstvo“.
E sad, taj politički genije Vučić ne samo da ima podršku svoje partije već ima i veliku simpatiju skoro svih Srba – jer u našem egalitarnom narodu ionako svi mrze kapitaliste i kapitalizam. Znači da naša opozicija koja je u suštini levičarska treba da ponudi neku drugu verziju komunizma. Ali ako je Vučić vez zauzeo poziciju čeličnog kineskog prijatelja broj 1...

Savetujem vam da gledate TV Pink i TV Happy naročitu od ranih jutarnjih sati. Ne sedite u mraku.


Dakle populizam = komunizam.
mariopan mariopan 21:10 31.03.2020

Re: 65 +Schrödinger

romi daba

Ako je ovo istina onda se, za samo osvajanje vlasti, što je prvi uslov za promene, mora primeniti kameleonski pristup.

Biti mudar, maskirati se u komunistu ili sta već.
Biti veći vernik od Pape.
Kamuflirati se u nešto slično onome što se traži, i ima najevču šansu da pobedi na izborima, a kad se uzme vlast raditi šta je dobro za svoju zemlju?

Ne biti baš pošten po svaku cenu, karte otkriti kasnije, inače đžabe sve?
freehand freehand 21:20 31.03.2020

Re: 65 +Schrödinger

Ne biti baš pošten po svaku cenu, karte otkriti kasnije, inače đžabe sve?

omega68 omega68 21:25 31.03.2020

Re: 65 +Schrödinger

Srbija će biti Kini ono što je Izrael Americi (slikovito rečeno).

He he he
freehand freehand 21:43 31.03.2020

Re: 65 +Schrödinger

omega68
Srbija će biti Kini ono što je Izrael Americi (slikovito rečeno).

He he he

Ček, brate Omega, šta će Srborasija da nam kaže?
Ribozom Ribozom 21:55 31.03.2020

Re: 65 +Schrödinger

Kamuflirati se u nešto slično onome što se traži


Dobra taktika, jer u slucaju da mu se zaklacka vlast i otvorena diktatura ce doci u razmatranje. Verujem da imaju rezultate ispitivanja i da se danas razboleo od rezultata. Juce ga gledam na nekoj konferenciji i imam isti onaj osecaj kada sam gledao onu sliku Milosevica od pozadi. Beznacajan i mali, trabunja nesto, nikom bitno (cerka mi ima psa, sin od 2,5 godine ne moze da opsluzuje starije, cvrsti sapun itd.).

Mislim da su u Srbiji ljudi konacno iz straha pustili ton na dnevniku i tada shvatili da nema odgovora vec samo zamlacivanja. Jos kada pocne smrt da posecuje one koje poznajemo, slomice se pink naocare.

Danas su objavili istrazivanja u norveskoj i desnicarskoj manjinskoj vladi (lice na vase ali glavna nije pajac) je porastao rejting. Naravno, nasa premijerka se nije mnogo mesala i buncala na tv-u. Muljali su sa brojem respiratora, maski i sl. ali to se zboravilo. Inace su 'strucnjaci' upravo na tv-u odgovarali na 'pitanja gradjana' o korona virusu. Prva nekoliko su bila:
-da li je sigurno kupovati garderobu iz inostranstva
- -II- igrati golf
- -II- voditi ljubav i ljubiti se.
Nisam mogao vise, i smuci mi se zivot kada vidim da zivimo u idiokratiji a zivoti su nam u rukama iskompleksiranog polusveta iz predgradja.
zilikaka zilikaka 22:25 31.03.2020

Re: 65 +Schrödinger

Jos kada pocne smrt da posecuje one koje poznajemo, slomice se pink naocare.

I ovo će biti globalno. Mislim da nakon ovog pada industrija iluzija koja je sve, ili dobar dao držala u laganom ili jačem transu.
Mislim da nakon ovog dolazi do bolnog reseta i neminovnog povratka zdrave pameti. One bazične, neophodne za opstanak vrste.
Biće mnogo manje mušterija koje kupuju maglu i šarene đinđuve, jer se to ne radi na gladan stomak.
Ko će od političara uspeti da uhvati korak i prilagodi se, taj će opstati. Ostali će atrofirati.
Lično mislim da je to jedino dobro ovog zla.
loader loader 11:10 01.04.2020

Re: 65 +Schrödinger

romi.daba

proces preraspodele položaja država na planeti i da se Vučić i ekipa bore da Srbija dobije mnogo bolji položaj u toj preraspodeli. Pretpostavljam da se radi o tome da će Kina izaći kao sila broj jedan. Dakle komunisti ponove dolaze na u čelo sveta, a Srbija će biti Kini ono što je Izrael Americi (slikovito rečeno). Znači mi smo i dalje u tzv. trećem svetskom ratu koji traje od 1991 godine. Vučić veruje da će Kina biti pobednik uz (tihu) podršku Rusije.

Da. Tako nešto. Samo, ova doktrina je postavljena još krajem 2000-ih od strane Borisa Tadića, a glasi - Četiri stuba spoljne politike (Kina, Rusija, EU, SAD). Radikali su to samo preuzeli kao svoje, jer su procenili da će im se isplatiti, u populističkom smislu, naravno (da sad ne komplikujemo i onim drugim "dobicima" koji se tokom vlasti dese). Kao ministar spoljnih poslova Jeremić je tokom izvesnih rasprava u UN podržao Kinu, tj. Tibet kao neodvojivi deo Kine. Te stvari se pletu dugo. Pa i Milošević je (i) na to računao govoreći da će pravda na kraju pobediti, jer će se okolnosti u svetu promeniti, s tim što je on imao katastrofalne anticipacije događaja i po Srbiju najkatastrofalnije moguće reakcije. Dakle, ako se stvari već kreću tim nekim smerom, av je tu još i najmanje uradio. Da su mediji slobodni to bi svima bilo jasno.
Ne smemo nikako zaboraviti zvaničnu ulogu političkog oca Tomislava N. koji je zadužen za poslove sa dalekim istokom. Vidimo da on to uspešno sprovodi (heh, ne treba da zbunjuje to što nema želju da se eksponira na tv).

Dakle komunisti ponove dolaze na u čelo sveta, a Srbija će biti Kini ono što je Izrael Americi (slikovito rečeno).

Kina je samo uslovno rečeno komunistička. Osamdesetih godina počela je ubrzana privatizacija, gašenje sporih i neisplativih komunističkih preduzeća, i ekspresni razvoj. Taj razvoj je baziran i na žrtvenom radu miliona Kineza (celodnevno radno vreme, male plate, minimalna radna prava), odnosno na teškoj eksploataciji u sred socijalizma. Jedna partija, da, ali sistem kapitalistički. U SAD uslovno rečeno isti kapitalički sistem, a dve partije, ali od kojih je značajnija jedna oligarhija, koja vodi zemlju. E, sad, Srbija štićenik Kine na Balkanu, kao što je Izrael SAD-a na Bliskom istoku ... teško za poređenje. Oko Izraela su zemlje manje više okupirane od strane SAD, a oko Srbije su zemlje nato-a, tj. zemlje takođe pod kontrolom SAD. Za sada su takve priče zaluđivanje naroda geopolitičkim igrama, kako se ne bi trošilo mnogo kvasca, danas deficitarnog, tj. hleba.

A što se komunizma u Srbiji tiče, on se nikad nije pomerao sa vlasti, faktičke. Pluralizam je služio i služi kao prilagođavanje novim okolnostima nastalim krajem 80-ih godina, pa se i zvanična ideologija promenila, te su na površini stranke, koje su zapravo ona jedna te ista partija (struktura) koja se pružila kroz više pipaka, uz kontrolu službe (tu mislim na spregu uigranih partijskih glavešina i pomoćnika, zatim ekonomskih čvorišta koja vode tajkuni i tajkuni iz senke, kao i splet državnih institucija). Ne treba da zbunjuju površni događaji kao što su 5. oktobar, razni izbori i koalicije ... Suština stvari je skoro netaknuta. Dakle, komunizam u Srbiji ne da nije smenjen, nego je ovim mimikrijama ojačao, a marksistička partijsko-ekonomska oligarhija je postala još bogatija i moćnija (naročito kroz krvavo profiterstvo 90-ih, koje je nakon 2000. legalizovano kupovinom i uništavanjem društvenih preduzeća i drugih društvenih dobara), s tim što se ta oligarhija u ovom trodecenijskom periodu više ne kiti marksizmom, već srpstvom, poslovnom sposobnošću...

Dok čekamo Kinu, naigraćemo se tablića sa ovamošnjim igračima, balkanskim i zapadnim, malim i velikim. A što kradu na kartamaaaa ...

nask nask 12:36 01.04.2020

Re: 65 +Schrödinger

Dakle, komunizam u Srbiji ne da nije smenjen, nego je ovim mimikrijama ojačao, a marksistička partijsko-ekonomska oligarhija je postala još bogatija i moćnija

Ako ćemo pravo ta oligarhija se ekstrapolira još od vremena mnogo pre onog perioda u našoj istoriji koje popularno zovemo komunizmom. Tako da su sve te natuknice koje u sebi sadrže pojam komunizam samo dimna zavesa za prepametno pučanstvo.
loader loader 13:26 01.04.2020

Re: 65 +Schrödinger

Ako ćemo pravo ta oligarhija se ekstrapolira još od vremena mnogo pre onog perioda u našoj istoriji koje popularno zovemo komunizmom.



Ta negdanja jahačka družina je
zamenjena ovom drugom jahačkom družinom


Pogađate:
K. i M.

rodni rodni 13:33 01.04.2020

Re: 65 +Schrödinger

zilikaka
Jos kada pocne smrt da posecuje one koje poznajemo, slomice se pink naocare.

I ovo će biti globalno. Mislim da nakon ovog pada industrija iluzija koja je sve, ili dobar dao držala u laganom ili jačem transu.
Mislim da nakon ovog dolazi do bolnog reseta i neminovnog povratka zdrave pameti. One bazične, neophodne za opstanak vrste.
Biće mnogo manje mušterija koje kupuju maglu i šarene đinđuve, jer se to ne radi na gladan stomak.
Ko će od političara uspeti da uhvati korak i prilagodi se, taj će opstati. Ostali će atrofirati.
Lično mislim da je to jedino dobro ovog zla.

Ja mislim da će sve biti kao i do sada.
loader loader 14:42 01.04.2020

Re: 65 +Schrödinger

Ja mislim da će sve biti kao i do sada.


Ova epidemija kod nas se sastoji iz tri trećine.
Prva trećina virus, druga trećina panika, treća trećina ..... (upisati po želji).

srdjan.pajic srdjan.pajic 17:07 31.03.2020

ne radi video

Ja mislim da je mnogo verovatniji scenario da se ovaj Arhi Virus samoproglasi u cara, Spasitelja Srpstva Vaskolikog, po uzoru na svoje kolege Orbana, Putina, i onog Belorusa, i povede vas sve u neizbežno bolje sutra uz asistenciju u crno odevenih Vulina i drugih Levijatana. Mada, možda i ne bude tako, uz pomoć, koga drugog, do samog virusa.
freehand freehand 17:16 31.03.2020

Re: ne radi video

srdjan.pajic
Ja mislim da je mnogo verovatniji scenario da se ovaj Arhi Virus samoproglasi u cara, Spasitelja Srpstva Vaskolikog, po uzoru na svoje kolege Orbana, Putina, i onog Belorusa, i povede vas sve u neizbežno bolje sutra uz asistenciju u crno odevenih Vulina i drugih Levijatana. Mada, možda i ne bude tako, uz pomoć, koga drugog, do samog virusa.

Dobro, ako budemo imali sreće ofarbaće se u narandžasto, doktoriraće trumpologiju i naći nekog Pirsa da nas povedu u onu drugu pizdu materinu.
Ozbiljno govoreći - sve je to već uradio,daj sad nešto novo.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:26 31.03.2020

Re: ne radi video

freehand
srdjan.pajic
Ja mislim da je mnogo verovatniji scenario da se ovaj Arhi Virus samoproglasi u cara, Spasitelja Srpstva Vaskolikog, po uzoru na svoje kolege Orbana, Putina, i onog Belorusa, i povede vas sve u neizbežno bolje sutra uz asistenciju u crno odevenih Vulina i drugih Levijatana. Mada, možda i ne bude tako, uz pomoć, koga drugog, do samog virusa.

Dobro, ako budemo imali sreće ofarbaće se u narandžasto, doktoriraće trumpologiju i naći nekog Pirsa da nas povedu u onu drugu pizdu materinu.
Ozbiljno govoreći - sve je to već uradio,daj sad nešto novo.


Ne znam koja je to druga pm na koju misliš, ali ja sam hteo da kažem da mislim da će ovaj Vaš to stanje da formalizuje.

Da se ne zbuniš, pričamo ovde o Danu posle.
docsumann docsumann 21:52 31.03.2020

Re: ne radi video

ovaj Arhi Virus


nsarski nsarski 22:23 31.03.2020

Re: ne radi video

docsumann
ovaj Arhi Virus




Da li ti sam praviš ove "smajlije"? Baš su kul.
docsumann docsumann 06:01 01.04.2020

Re: ne radi video

pravim, hvala
AV-om nisam baš najzadovoljniji.
a jesu kul, no ne zato što su moji, već kao likovni izazov su baš zanimljivi, pošto se radi o krajnjem minimalizmu, otprilike imaš 20x20 piksela da se izraziš.

pravi likovni haiku

ups, htjedoh ovog čiču da zalijepim
g.radicevic g.radicevic 08:35 01.04.2020

Re: ne radi video

AV-om nisam baš najzadovoljniji.


a š'o jbt
primenjivo u skoro svakoj situaciji
trenutnoj npr
ako A gledaš kao anti, V ti daje bezbroj kombinacija



može i kao onomatopeja

docsumann docsumann 08:42 01.04.2020

Re: ne radi video

onomatopeja


onomatopeja dileja

jah, no, ono se odnosilo na AV smajlija


ave AV-e
pozdravljaju te oni koji ozdravljaju
a kad ozdrave
AV-e, opet će da te slave

forever
AV in

amin

- - - -

faradejev kavez
čuje se pseći lavež
AV AV AV
samo da je vođa zdrav*

- - - -


* ovu pjesmicu su moj brat i Rambo sklepali iz zajebancije jedno ljeto dok je rahmetli Slobo još bio čvrsto na sedlu. ja sam samo promjenio slobo u vođa
Kazezoze Kazezoze 09:35 01.04.2020

Re: ne radi video

faradejev kavez
čuje se pseći lavež
AV AV AV
samo da je vođa zdrav*


Posle ovog, po rečima Malog, se vođa ne oseća baš najbolje
g.radicevic g.radicevic 09:43 01.04.2020

Re: ne radi video

no, ono se odnosilo na AV smajlija


znam, n'o zgodan šlagvort



Gospodja Klara Gospodja Klara 11:03 01.04.2020

Re: ne radi video

pravi likovni haiku


Jasno mi je da bi pravljenje ženskog smajlija bio likovni ep, ali aj potrudi se, docs. Kako se nesvesno autuju ovi polni diskriminatori, c,c,c

Mislim, dovoljno bi bilo da dodaš kosu nekom od ovih ćelavih.:)
loader loader 11:22 01.04.2020

Re: ne radi video

Mislim, dovoljno bi bilo da dodaš kosu nekom od ovih ćelavih.:)

Možda bi i usne napucane silikonom i crvenim karminom bile dovoljne
docsumann docsumann 11:27 01.04.2020

Re: ne radi video

Gospodja Klara
pravi likovni haiku


Jasno mi je da bi pravljenje ženskog smajlija bio likovni ep, ali aj potrudi se, docs. Kako se nesvesno autuju ovi polni diskriminatori, c,c,c

Mislim, dovoljno bi bilo da dodaš kosu nekom od ovih ćelavih.:)


moraš prvo definisati koji ženski lik imaš na umu. sigurno ne cice iz postojećeg blogosmajli repertoara

drugo, ta osoba mora imati prepoznatljiv vizuelni identitet. recimo Mira Marković bi se dala lako nacrtati, al ko bi nju koristio i za koji racku.

dakle, davajte konkretne predloge pa ću da vidim šta se da izvesti...




EDIT: sjetio sam se za koju priliku bi se moggo koristiti Mira Marković smajli.
recimo, neko mi predloži da napravim smajli Zorane Mihajlović ili Maje Gojković, a ja mu na to odgovorim sa Mirinim smajlijem



misim nije to taj, al se razumjemo

Milan Novković Milan Novković 11:29 01.04.2020

Re: ne radi video

Gospodja Klara
pravi likovni haiku


Jasno mi je da bi pravljenje ženskog smajlija bio likovni ep, ali aj potrudi se, docs. Kako se nesvesno autuju ovi polni diskriminatori, c,c,c

Mislim, dovoljno bi bilo da dodaš kosu nekom od ovih ćelavih.:)

Baš sam hteo da pitam dal da Docs pravi "unisex" ženske smajlije, ili asortiman, četničke, partizanske, ...
mirelarado mirelarado 11:45 01.04.2020

Re: ne radi video

dakle, davajte konkretne predloge pa ću da vidim šta se da izvesti...


Mona Liza? Podvarijante crnka, plavuša, riđa...
predatortz predatortz 11:48 01.04.2020

Re: ne radi video

Podvarijante crnka, plavuša, riđa...


Ništa crnke!
Il' plavuša, il' džindžerka!

Nije ovo Teheran, bre!


Edit:

Crnke i pederi - stop!
maksa83 maksa83 11:49 01.04.2020

Re: ne radi video

drugo, ta osoba mora imati prepoznatljiv vizuelni identitet

mirelarado mirelarado 11:55 01.04.2020

Re: ne radi video

Il' plavuša, il' džindžerka!


Botičelijeva Venera?


docsumann docsumann 11:55 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
drugo, ta osoba mora imati prepoznatljiv vizuelni identitet





je l' ta?

maksa83 maksa83 11:58 01.04.2020

Re: ne radi video

je l' ta?

Ta (mislim ne ta što drži nego ona simbolizovana), samo sam zajebao stvar, osnova je trebala da bude neki ljuti namršten smajli tipa
docsumann docsumann 11:59 01.04.2020

Re: ne radi video

mirelarado
Il' plavuša, il' džindžerka!


Botičelijeva Venera?




uh, ovo je skoro pa nemoguće. teško je ovo svesti na sličicu od 20 sa 25 piksela.

Mona Liza je prihvatljivija, al i ona teško bez dijelimičnog prikaza torza...misim, razmišljam o tehničkim problemima.


...stani

Eureka - Oliva!

Gospodja Klara Gospodja Klara 12:01 01.04.2020

Re: ne radi video

moraš prvo definisati koji ženski lik imaš na umu


Pa neki tipa ova loaderova sponzoruša, idealista štreber, cinik intelektualka, umorna keva, luda umetnica, neka žena-viking sa sekirom u glavi, Brnabićka... ono, ništa ekstremno komplikovano.


EDIT: sjetio sam se za koju priliku bi se moggo koristiti Mira Marković smajli.
recimo, neko mi predloži da napravim smajli Zorane Mihajlović ili Maje Gojković, a ja mu na to odgovorim sa Mirinim smajlijem


predatortz predatortz 12:02 01.04.2020

Re: ne radi video

Botičelijeva Venera?


mirelarado mirelarado 12:03 01.04.2020

Re: ne radi video

Nije ovo Teheran, bre!


Nije! To ujedno znači da M. Gojković s hidžabom otpada.
predatortz predatortz 12:09 01.04.2020

Re: ne radi video

mirelarado
Nije ovo Teheran, bre!


Nije! To ujedno znači da M. Gojković s hidžabom otpada.


Tom fotkom plašim decu kad neće da slušaju ovu onilne nastavu.
mirelarado mirelarado 12:12 01.04.2020

Re: ne radi video

predatortz
mirelarado
Nije ovo Teheran, bre!


Nije! To ujedno znači da M. Gojković s hidžabom otpada.


Tom fotkom plašim decu kad neće da slušaju ovu onilne nastavu.


Surovo!
docsumann docsumann 12:27 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
drugo, ta osoba mora imati prepoznatljiv vizuelni identitet



nego htio sam s tobom nešto o 3BP

prije svega, imao si pravo, tamo ima gomilu ideja s kojima sam se ( smo se) frljali na blogu, naravno, mnogo detaljnije i potpunije razrađenih.
+ sam literarni aspekt romana je na zavidnom nivou.

ipak, u prvoj knjizi ima jedna mala nedoslijednost, ili bar dio koji je malo tanak glede ukupne vjerodostojnosti priče.

moje pitanje je - koja?


p.s. dok čekam objavu nasatvaka


EDIT: ne mislim na naučne i tehničke koncepte, već na jedan sociološki momenat.
loader loader 12:51 01.04.2020

Re: ne radi video


Ništa bez silikona. Takve ne primaju na ulicu.
Samo ovaj model ima prođu.

docsumann docsumann 12:58 01.04.2020

Re: ne radi video

loader

Ništa bez silikona. Takve ne primaju na ulicu.
Samo ovaj model ima prođu.



loader loader 13:00 01.04.2020

Re: ne radi video


docsumann



Ok.

Onda da pojačamo :)

Ima ona i poprsje:





(silikonsko, jašta)
mariopan mariopan 13:00 01.04.2020

Re: ne radi video

dakle, davajte konkretne predloge pa ću da vidim šta se da izvesti...

Može ženski smajli koji nema kikice i mašnice? Svaki put kad stavim ovog imam osećaj da varam.

Možda neka ženska verzija ovog

Može i cvet na šeširiću, ne marim.
loader loader 13:02 01.04.2020

Re: ne radi video

mariopan
dakle, davajte konkretne predloge pa ću da vidim šta se da izvesti...

Može ženski smajli koji nema kikice i mašnice? Svaki put kad stavim ovog imam osećaj da varam.

Možda neka ženska verzija ovog

Može i cvet na šeširiću, ne marim.



Ne smetaju silikoni i debeo karmin? :)

loader loader 13:03 01.04.2020

Re: ne radi video




Bez silikona - nije to ona !











docsumann docsumann 13:08 01.04.2020

Re: ne radi video

loader



Bez silikona - nije to ona !



dobro silikoni, a gdje je karmin nestao

uvijek neka prevara na kraju...

loader loader 13:18 01.04.2020

Re: ne radi video

a gdje je karmin nestao

Nestao?
Pa, tamo je, na silikonu.



Nego ...
fali tu i jedna Srbenda !

docsumann docsumann 13:54 01.04.2020

Re: ne radi video

loader
a gdje je karmin nestao

Nestao?
Pa, tamo je, na silikonu.



Nego ...
fali tu i jedna Srbenda !






loader loader 14:51 01.04.2020

Re: ne radi video

Zaboravismo ...
ravnopravnost i ovo-ono ...


Dakle, mora tu da bude i jedan/a trevi
Milan Novković Milan Novković 14:59 01.04.2020

Re: ne radi video

srdjan.pajic
...neizbežno bolje sutra...

alse
...i prekosutra...


Samo za roditelje male dece


mariopan mariopan 16:19 01.04.2020

Re: ne radi video

loader
mariopan
dakle, davajte konkretne predloge pa ću da vidim šta se da izvesti...

Može ženski smajli koji nema kikice i mašnice? Svaki put kad stavim ovog imam osećaj da varam.

Možda neka ženska verzija ovog

Može i cvet na šeširiću, ne marim.



Ne smetaju silikoni i debeo karmin? :)


srdjan.pajic srdjan.pajic 16:24 01.04.2020

Re: ne radi video

Milan Novković
srdjan.pajic
...neizbežno bolje sutra...

alse
...i prekosutra...


Samo za roditelje male dece




Ova je ista ko moja mlađa ćera, samo što moja dodaje još i dramsko scenske efekte u vidu valjanja na patosu. Pa kad je niko ne ferma jedno pola minuta, onda prestane da plače ali i dalje leži tako na patosu dok jednim okom snima da li je neko gleda, pa ako vidi da neko obraća pažnju, nastavlja sa kmečanjem. Mali foliranti.


zemljanin zemljanin 16:52 01.04.2020

Re: ne radi video

Mali foliranti.

znaci nije na mamu
maksa83 maksa83 16:52 01.04.2020

Re: ne radi video

+ sam literarni aspekt romana je na zavidnom nivou.

To je ... ne znam kako da se izrazim. To je pisano na kineskom koji je onda drugi Kinez preveo na engleski koji je onda neko (pretpostavljam da si čitao ove papirne prevode što izlaze kod nas) sa engleskog preveo na srpski. Ako je tu ostalo nešto od literarnog aspekta onda svi ti prevodioci u lancu zaslužuju pohvale, mada je verovatno najteže bilo onom prvom prevodiocu. Negde sam čitao neki intervju sa njjim ili je bio neki reddit AMA, ne sećam se više, kako god, kaže da je probao da ga prevede na engleski (tip je i sam SF pisac) da ostane što bliže duhu kineskog. Nemam pojma šta to znači i kakav je to posao, verovatno je uspeo u nameri pošto je osećaj sve vreme malo off, kao da je neko pred tebe stavio neko egzotično jelo, ti pomisliš "ah pa ovo je bakina supa" i onda probaš i vidiš da jeste bakina supa ali neke sasvim druge bake (insert kinezi-jedu-šišmiše-i-sad-nigde-nema-toalet-papira joke here).

Inače na tom istom mestu sam čitao da je deo sa Kulturnom Revolucijom koji te zvekne pesnicom u facu na prvih 5 strana u prvom izdanju knjige bio u sredini romana pošto se vreme izlaska poklopilo sa nekom okruglom obljetnicom Kulturne Revolucije pa autor baš nije hteo da traži vraga, i posle je prebačeno na početak gde svakako pripada i hronološki a i kao efektan način da te uvuče u inače naoko besmislenu i razvučenu prvu knjigu (bar sam je ja tako doživeo).

ipak, u prvoj knjizi ima jedna mala nedoslijednost, ili bar dio koji je malo tanak glede ukupne vjerodostojnosti priče.

moje pitanje je - koja?

Ne znam, ako sam i primetio (verovatno nisam) do sad su mi iščilelli detalji prve knjige, baš me zanima na šta misliš.
alselone alselone 16:57 01.04.2020

Re: ne radi video

Meni literarno 3BP nije ništa specijalno. Likovi su dosadni, bledi, nerazrađeni, njihove misli su proste, dijalozi nisu ništa specijalno, itd.

Što je i OK, nisam ni očekivao Dostojevskog.

Ali zato su ideje iz fizike, razrada sociologije, sama potka priče, genijalni. Fantastični.
docsumann docsumann 17:03 01.04.2020

Re: ne radi video

Ne znam, ako sam i primetio (verovatno nisam) do sad su mi iščilelli detalji prve knjige, baš me zanima na šta misliš.


prvi osmatrač sa trisolarijua koji je primjetio signal sa zemlje, odlučuje da izda težnje svog naroda, zarad u krajnjoj linij sebičnih ciljeva, ok plus neke naknadne sentimentalnoti.
samo par stranica kasnije, a nakon otkrivanja izdaje, njegov uzvišenstvo se čudi kako neki predstavnici ljudke vrte hoće da izdaju čovječanstvo.

to mi je baš onako djelovalo neubjedljivo. nakon izdaje među svojima, koji su pri tom kruto vaspitavani generacijama, čudi se izdaji zaostalog zemljanina, pa čak ni ne povlači paralelu između ta dva slučaja.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 17:06 01.04.2020

Re: ne radi video

alselone
Meni literarno 3BP nije ništa specijalno. Likovi su dosadni, bledi, nerazrađeni, njihove misli su proste, dijalozi nisu ništa specijalno, itd.

Što je i OK, nisam ni očekivao Dostojevskog.

Ali zato su ideje iz fizike, razrada sociologije, sama potka priče, genijalni. Fantastični.


to sasvim može biti da je kulturološki..
Kinezi kanda ne vole da ističu pojedinca u prvi plan i romani su im uvijek prepuni likova od kojih nikad niko nije glavni nego imaš bar 50 važnih likova a ako se neko i ističe onda se ističe po negativnom (omiljeni lik mog muža je Đin Tong iz Širokih bedara, jedini brat od ne znam koliko sestara koji je bio do kraja života opsjednut sisanjem, muž je njegovo ime prišivao svakom od dječaka)..
alselone alselone 17:08 01.04.2020

Re: ne radi video

Kinezi kanda ne vole da ističu pojedinca u prvi plan i romani su im uvijek prepuni likova od kojih nikad niko nije glavni nego imaš bar 50 važnih likov


Moram priznati da mi je 3BP jedina kineska knjiga koju sam pročitao i ovo može sasvim biti tačno, nisam razmišljao na taj način.

newimprovedtadejus newimprovedtadejus 17:13 01.04.2020

Re: ne radi video

alselone
Kinezi kanda ne vole da ističu pojedinca u prvi plan i romani su im uvijek prepuni likova od kojih nikad niko nije glavni nego imaš bar 50 važnih likov


Moram priznati da mi je 3BP jedina kineska knjiga koju sam pročitao i ovo može sasvim biti tačno, nisam razmišljao na taj način.


Mo Yan (nobelovac) je suvi genije..
Široka bedra su istorijsko ratni roman, nešto tipa kineski Rat i Mir..
poprilično brutalan..
ali Umoran od života i smrti je remek djelo, politička satira/istorijski roman, genijalan, dio o svinji je za nepropustiti..
čisti genije..
i ostale su sve dobre al Umoran je genijalan
docsumann docsumann 17:17 01.04.2020

Re: ne radi video

Meni literarno 3BP nije ništa specijalno. Likovi su dosadni, bledi, nerazrađeni, njihove misli su proste, dijalozi nisu ništa specijalno, itd.


kako koji lik.
ima ih tipiziranih, površnih, ali su neki prilično razrađeni. Je Vanđije, npr. i njeno emoticionalno razvijanje.
teško da bi se moglo više likova pratiti na tom nivou detaljnosti.

dijalozi su prilično škrti.
pogotovo dijalozi trisolarijanaca. već smo pričali da od drugačije kulture očekuješ i dugačiji koncept jezika.
al recimo da mi ustvari čitamo prevode na univerzalnom translatoru

tehničko-naučni segment knjige je najjači, bez sumnje.
alselone alselone 17:18 01.04.2020

Re: ne radi video

ali Umoran od života i smrti je remek djelo, politička satira/istorijski roman, genijalan, dio o svinji je za nepropustiti..
čisti genije..
i ostale su sve dobre al Umoran je genijalan


Evo, poručio sam iz Lagune. Baš me zanima.
alselone alselone 17:20 01.04.2020

Re: ne radi video

tehničko-naučni segment knjige je najjači, bez sumnje.


Ne znam dokle si stigao pa ti neću ništa spojlovati, a i zbog ostalih, ali imaj jedan deo pred kraj treće knjige gde se priča o brzini svetlosti. Taj me je kupio za sva vremena.

Pored tehničko-naučnog meni se jako sviđa i sociološki.
docsumann docsumann 17:20 01.04.2020

Re: ne radi video

Široka bedra


je l' ima prevod na srpski, može i rvatski
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 17:21 01.04.2020

Re: ne radi video

docsumann
Široka bedra


je l' ima prevod na srpski, može i rvatski


Laguna
docsumann docsumann 17:23 01.04.2020

Re: ne radi video

Pored tehničko-naučnog meni se jako sviđa i sociološki.


u vezi odziva čovječanstva ili triosolarijanke civilizacije?
ovo drugo mi još nije najjasnije

tek, sam prvu knjigu pročitao. ta je jedina prevedena koliko znam.
alselone alselone 17:24 01.04.2020

Re: ne radi video

u vezi odziva čovječanstva ili triosolarijanke civilizacije?
ovo drugo mi još nije najjasnije


Odziva čovečanstva.

Oh, tek prvu knjigu? Pa žurka tek kreće. Samo polako.
alselone alselone 17:25 01.04.2020

Re: ne radi video

Laguna


Laguna ne naplaćuje dostavu. Valjda zbog korone. Kul su.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 17:25 01.04.2020

Re: ne radi video


docsumann
Pored tehničko-naučnog meni se jako sviđa i sociološki.


u vezi odziva čovječanstva ili triosolarijanke civilizacije?
ovo drugo mi još nije najjasnije

tek, sam prvu knjigu pročitao. ta je jedina prevedena koliko znam.


već smo ti pričali ali fakat prvi je sranje u poređenju sa kasnijima..
kasnije spekuliše recimo i na temu šta se desi društvu koje se feminizira..
bene bi odobravao..
al dobro je argumentovano, nema zapadne ostrašćenosti, Kinez je to..
nego da ti ne kvarim..
kad dođeš do wall facing programa tu kreće socijlogija big time
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:27 01.04.2020

Re: ne radi video

zemljanin
Mali foliranti.

znaci nije na mamu


Dabre, to kaže i moja keva da su ove male sve ono najgore pokupile od mene.
maksa83 maksa83 17:32 01.04.2020

Re: ne radi video

kasnije spekuliše recimo i na temu šta se desi društvu koje se feminizira..

De je sad floki sa UBIŠE ZMAJA.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 17:34 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
kasnije spekuliše recimo i na temu šta se desi društvu koje se feminizira..

De je sad floki sa UBIŠE ZMAJA.


e pa nisam mu skroz rekla..
nego
ima na amazon prajmu fasting docu..
Fung figuriše al nije onako suvo kako zna biti na yt..
evo gledam pa će rezimiram al kanda podržavaju tvoju onu teoriju al vidjećemo šta kažu za Brajinu
alselone alselone 17:36 01.04.2020

Re: ne radi video

De je sad floki sa UBIŠE ZMAJA.


I dalje jedan od najboljih momenata na blogu.
freehand freehand 17:39 01.04.2020

Re: ne radi video

newimprovedtadejus
alselone
Kinezi kanda ne vole da ističu pojedinca u prvi plan i romani su im uvijek prepuni likova od kojih nikad niko nije glavni nego imaš bar 50 važnih likov


Moram priznati da mi je 3BP jedina kineska knjiga koju sam pročitao i ovo može sasvim biti tačno, nisam razmišljao na taj način.


Mo Yan (nobelovac) je suvi genije..
Široka bedra su istorijsko ratni roman, nešto tipa kineski Rat i Mir..
poprilično brutalan..
ali Umoran od života i smrti je remek djelo, politička satira/istorijski roman, genijalan, dio o svinji je za nepropustiti..
čisti genije..
i ostale su sve dobre al Umoran je genijalan

Ok, ovo će mi biti prvi Kinez posle Sun Cua (pre 35 godina) za čitanje.
maksa83 maksa83 17:47 01.04.2020

Re: ne radi video

docsumann
Široka bedra


je l' ima prevod na srpski, može i rvatski

Aaa, zi šprehen franjevački.

maksa83 maksa83 17:47 01.04.2020

Re: ne radi video

alselone
De je sad floki sa UBIŠE ZMAJA.


I dalje jedan od najboljih momenata na blogu.

Jeste.
freehand freehand 17:51 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
docsumann
Široka bedra


je l' ima prevod na srpski, može i rvatski

Aaa, zi šprehen franjevački.


Kad to reče - pitanje: kako se zvala Resavska ulica pre (onog) rata?
maksa83 maksa83 17:51 01.04.2020

Re: ne radi video

Dabre, to kaže i moja keva da su ove male sve ono najgore pokupile od mene.

Nego Pajo, kako je to živeti u zemlji u kojoj je Predsednik tako pun govana da cela zemlja ostane bez toalet papira?

(Ovde smo to prevazišli pa sad mogu sa tim da se zajebavam.)
maksa83 maksa83 17:52 01.04.2020

Re: ne radi video

Kad to reče - pitanje: kako se zvala Resavska ulica pre (onog) rata?

Kad sam je ja prelazio bar 2x dnevno do škole i nazad bila je Generala Ždanova?
freehand freehand 17:56 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
Kad to reče - pitanje: kako se zvala Resavska ulica pre (onog) rata?

Kad sam je ja prelazio bar 2x dnevno do škole i nazad bila je Generala Ždanova?

Pre Drugog rata, Makso.
floki floki 17:59 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
alselone
De je sad floki sa UBIŠE ZMAJA.


I dalje jedan od najboljih momenata na blogu.

Jeste.


еј, не зајебајте

јбт, ускоро ћу и са женом и децом преко зума и вебекса у кући почети да причам...

славимо 6. рођус у казамату данас, само карађоз фали :)
vcucko vcucko 18:01 01.04.2020

Re: ne radi video

srdjan.pajic
zemljanin
Mali foliranti.

znaci nije na mamu


Dabre, to kaže i moja keva da su ove male sve ono najgore pokupile od mene.

Uvek tako kažu, pusti to.

Nego čitam, zemljotres u Ajdahu 6+ Rihtera. To je ozbiljno drmanje. Jeste li osetili, ima li nekih problema?
Sad vidim na mapi da to i nije tako blizu, ali jbaji ti to. Blizu je Jeloustoun, pu-pu i daleko bilo.
freehand freehand 18:02 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
Kad to reče - pitanje: kako se zvala Resavska ulica pre (onog) rata?

Kad sam je ja prelazio bar 2x dnevno do škole i nazad bila je Generala Ždanova?

Ok - pajz sad i stavi šlem i pancir, za svakislučaj. Frankopanova.
vcucko vcucko 18:04 01.04.2020

Re: ne radi video

freehand
maksa83
Kad to reče - pitanje: kako se zvala Resavska ulica pre (onog) rata?

Kad sam je ja prelazio bar 2x dnevno do škole i nazad bila je Generala Ždanova?

Ok - pajz sad i stavi šlem i pancir, za svakislučaj. Frankopanova.

A pre onog-onog rata? Isto Resavska ili nekako drugačije?
Ovo za Frankopane mi je sasvim logično za vreme integralnog jugoslovenstva ludog Ace.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:04 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
Dabre, to kaže i moja keva da su ove male sve ono najgore pokupile od mene.

Nego Pajo, kako je to živeti u zemlji u kojoj je Predsednik tako pun govana da cela zemlja ostane bez toalet papira?

(Ovde smo to prevazišli pa sad mogu sa tim da se zajebavam.)


Pakao. Samo, ja ne znam ko ozbiljan još sluša tog debila.

Juče celu emisiju na npr-u posvetilo wc papiru, zapravo sam se iznenadio kad sam saznao da se taj važan artikal mahom proizvodi u USA, a ne u Kini ili Bangladešu kao i sve ostalo, ali ne mogu da stignu da postignu da naprave (i sve ide u bolnice).

Ne znam, ovde kod nas u pumojebini je ok, chugging along, evo i mušterije me jure što kasnim, nema veze što kao betmen na posao ulazim sa krova i pod okriljem noći. I teraju me na telekonferencije uz pomoć Teams-a, jebote, ko je je to govno, ja probao da instaliram verziju za Mek, ali puče prilikom registracije (kaže nisi registrovan drug član, klikni ovde da se registuruješ, kliknem, a pa ne može, nisi registrovan kao drug član, klikni ovde. Dakle to je neko smislio samo da zajebava ljude koji koriste Mekove. Još luđe na telefonu, kaže da se ulogujem preko gugla, ja kažem ok, gugl kaže ta aplikacija nije sejf aj ti tamo na njihov veb sajt pa se odande registruj, ili nemoj, ko te jebe.

Pa sam im rekao da me se manu sa Mikrosoftovim sranjima, ako nešto treba, imaju email, imaju telefon, pa nek zovu.




alselone alselone 18:07 01.04.2020

Re: ne radi video

Teams je trenutno najbolji alat za realtime kolaboraciju. Ako pogledamo tžište, Zoom, Teams, WebEx, Hangouts (one verzije), Skype, Lync itd. Team je najbolji.

Ali taj sektor softvera i servisa teč čeka da ga neko reinventuje.
freehand freehand 18:08 01.04.2020

Re: ne radi video

pumojebini

Za ovo ćeš autoska prava da plaćaš.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:15 01.04.2020

Re: ne radi video

alselone
Teams je trenutno najbolji alat za realtime kolaboraciju. Ako pogledamo tžište, Zoom, Teams, WebEx, Hangouts (one verzije), Skype, Lync itd. Team je najbolji.

Ali taj sektor softvera i servisa teč čeka da ga neko reinventuje.


Kod žene koriste WebEx, ovo za škole i časove Zoom, a za Teams ja nisam ni čuo do pre neki dan kad me je teralo da se na isti prijavim. Ali dobro, mikrosoft je odavno proteran odavde pa ne pratim kakva nova sranja od softera izbacuju.

E, da, Teams mi je odma tražio da dozvolim third party cookies u browseru... pa mislim, stvarno.


maksa83 maksa83 18:16 01.04.2020

Re: ne radi video

Teams je trenutno najbolji alat za realtime kolaboraciju. Ako pogledamo tžište, Zoom, Teams, WebEx, Hangouts (one verzije), Skype, Lync itd. Team je najbolji.

Jeste, Teams je najmanje loš, i radi čak i na Mekovima skroz okej, ne znam šta Paji puca.
alselone alselone 18:18 01.04.2020

Re: ne radi video

ne znam šta Paji puca.


nsarski nsarski 18:18 01.04.2020

Re: ne radi video

Nego čitam, zemljotres u Ajdahu 6+ Rihtera. To je ozbiljno drmanje. Jeste li osetili, ima li nekih problema?
Sad vidim na mapi da to i nije tako blizu, ali jbaji ti to. Blizu je Jeloustoun, pu-pu i daleko bilo.


Ma, po tim krajevima se šunja Dick Cheney, a to nije zajebavanje.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:20 01.04.2020

Re: ne radi video

vcucko
srdjan.pajic
zemljanin
Mali foliranti.

znaci nije na mamu


Dabre, to kaže i moja keva da su ove male sve ono najgore pokupile od mene.

Uvek tako kažu, pusti to.

Nego čitam, zemljotres u Ajdahu 6+ Rihtera. To je ozbiljno drmanje. Jeste li osetili, ima li nekih problema?
Sad vidim na mapi da to i nije tako blizu, ali jbaji ti to. Blizu je Jeloustoun, pu-pu i daleko bilo.


Nismo ništa ošjetili. Daleko je to, na kojoj strani Ajdahoa?
Milan Novković Milan Novković 18:23 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
Teams je trenutno najbolji alat za realtime kolaboraciju. Ako pogledamo tžište, Zoom, Teams, WebEx, Hangouts (one verzije), Skype, Lync itd. Team je najbolji.

Jeste, Teams je najmanje loš, i radi čak i na Mekovima skroz okej, ne znam šta Paji puca.

El ima još neko da za docs & dev productivity tools ne koristi windows?!

Ovo je 70% provokacija, za vaše dobro, a 30% uspomene na početak veka kad sam se ja skinuo sa HP Unixa (ABN Amro banka, ja bio on-site, sličan ili isti windows manager ko na Appletu, mislim - tj nisam nikad koristio Apple, ali sam video ljude da koriste, a i priča se
alselone alselone 18:24 01.04.2020

Re: ne radi video

Ja ipak navijam za Zoom, to je najmanja korporativna priča, i ljudi je grade 10 godina.

Majkrosoft je tu usro, prvo su imali ono MSN djubre, pa su kupili Skajp za 16 milijardi i sjebali ga, pa su napravili ono sakato čudovište od Lynca, i tek su na kraju zgovnali Teams. Pa majku mu jebem ko tamo radi Product Management. Ko definiše fičere? Je l' poludebilan?
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 18:24 01.04.2020

Re: ne radi video

maksa83
Teams je trenutno najbolji alat za realtime kolaboraciju. Ako pogledamo tžište, Zoom, Teams, WebEx, Hangouts (one verzije), Skype, Lync itd. Team je najbolji.

Jeste, Teams je najmanje loš, i radi čak i na Mekovima skroz okej, ne znam šta Paji puca.


pa ne znam zašta ti je najbolji..
mi ga koristimo nizašta, poneki kao cross team projekat pa kao nešto da se sačuva al niko baš ne zna tačno what s the point a it sere kako je github jedino pristojno rješenje mada su oni jedini i insistirali na tom temas ..
za interne sastanke skype business
za klijente nekad webex a sad gotowebinar za koji prodaja tvrdi da je kao bolji, niko ne zna zašto, zajebava tri puta više sa login procedurom..
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:25 01.04.2020

Re: ne radi video

Milan Novković
maksa83
Teams je trenutno najbolji alat za realtime kolaboraciju. Ako pogledamo tžište, Zoom, Teams, WebEx, Hangouts (one verzije), Skype, Lync itd. Team je najbolji.

Jeste, Teams je najmanje loš, i radi čak i na Mekovima skroz okej, ne znam šta Paji puca.

El ima još neko da za docs & dev productivity tools ne koristi windows?!

Ovo je 70% provokacija, za vaše dobro, a 30% uspomene na početak veka kad sam se ja skinuo sa HP Unixa (ABN Amro banka, ja bio on-site, sličan ili isti windows manager ko na Appletu, mislim - tj nisam nikad koristio Apple, ali sam video ljude da koriste, a i priča se


Ja kad čujem reč "dev productivity tools" dobijem napad urtikarije.
maksa83 maksa83 18:25 01.04.2020

Re: ne radi video

El ima još neko da za docs & dev productivity tools ne koristi windows?!

To je tako sjajan dev productivity alat da su morali da mu ugrade bukvalno ceo Ubuntu kao podsisttem da bi ljudi počeli da ga koriste za razvoj.
vcucko vcucko 18:26 01.04.2020

Re: ne radi video

srdjan.pajic
vcucko
srdjan.pajic
zemljanin
Mali foliranti.

znaci nije na mamu


Dabre, to kaže i moja keva da su ove male sve ono najgore pokupile od mene.

Uvek tako kažu, pusti to.

Nego čitam, zemljotres u Ajdahu 6+ Rihtera. To je ozbiljno drmanje. Jeste li osetili, ima li nekih problema?
Sad vidim na mapi da to i nije tako blizu, ali jbaji ti to. Blizu je Jeloustoun, pu-pu i daleko bilo.


Nismo ništa ošjetili. Daleko je to, na kojoj strani Ajdahoa?

Baš oko kapitala, Boaz ili kako se već to čita?
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:27 01.04.2020

Re: ne radi video

newimprovedtadejus
maksa83
Teams je trenutno najbolji alat za realtime kolaboraciju. Ako pogledamo tžište, Zoom, Teams, WebEx, Hangouts (one verzije), Skype, Lync itd. Team je najbolji.

Jeste, Teams je najmanje loš, i radi čak i na Mekovima skroz okej, ne znam šta Paji puca.


pa ne znam zašta ti je najbolji..
mi ga koristimo nizašta, poneki kao cross team projekat pa kao nešto da se sačuva al niko baš ne zna tačno what s the point a it sere kako je github jedino pristojno rješenje mada su oni jedini i insistirali na tom temas ..
za interne sastanke skype business
za klijente nekad webex a sad gotowebinar za koji prodaja tvrdi da je kao bolji, niko ne zna zašto, zajebava tri puta više sa login procedurom..


Evo, i moja žena kaže da oni na poslu pale Teams kad se WebEx zaguši.

srdjan.pajic srdjan.pajic 18:27 01.04.2020

Re: ne radi video

vcucko
srdjan.pajic
vcucko
srdjan.pajic
zemljanin
Mali foliranti.

znaci nije na mamu


Dabre, to kaže i moja keva da su ove male sve ono najgore pokupile od mene.

Uvek tako kažu, pusti to.

Nego čitam, zemljotres u Ajdahu 6+ Rihtera. To je ozbiljno drmanje. Jeste li osetili, ima li nekih problema?
Sad vidim na mapi da to i nije tako blizu, ali jbaji ti to. Blizu je Jeloustoun, pu-pu i daleko bilo.


Nismo ništa ošjetili. Daleko je to, na kojoj strani Ajdahoa?

Baš oko kapitala, Boaz ili kako se već to čita?

Bojzi. Aha, vidim sad, nema štete.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana