Život

Čovek koji nestaje

mariopan RSS / 08.04.2021. u 14:43

Inspektor Marković je slatko kusao supu dok je majka sedela preko puta njega i očigledno se snebivala  da mu nešto kaže. Supruga mu je otputovala na dva dana i znao je da će morati kod majke na "ranu jer mu ona ne bi oprostila da neki restoran bolje od nje kuva.
"Kaži mama" rekao je između dva zalogaja.
"Ako bi mogao da vidiš tamo sa tvojima da nisu nekog viška pokupili u prošlu subotu, ono kad je opljačkana naša pošta, kad su nam pokrali penzije. Bila je onolika trka po parku i dok sam se ja okrenula da vidim ko trči, koga jure....čovek je nestao. To što neko izgleda kao klošar ne znači da treba da ga hapse, ja mogu da potvrdim da je sedeo samnom na klupi sve vreme dok su jurili onog mangupa!"
 
"Zar si ti bila tamo, u pošti" skoro se zagrcnuo
.
"Nee, bila sam u parku kod pošte i baš sam htela da krenem po penziju kad je to počelo. Vidim kako trči jedan, brz kao zec a za njim kaska bucmasti čuvar pošte, nema šanse da ga stigne. Nisam ni znala da je to razbojnik dok nisam čula sirene i posle saznam da je pošta upravo opljačkana. A taj čovek što ga tražim je sedeo pored mene, i dok sam ja gledala na drugu stranu samo je nestao. I cele nedelje džabe pravim sendviče i nosim u park, hranim lutalice a šteta, znaš kako dobre sendviče dajem kučićima jer njega nema, pa pomislim možda su ga tvoji pokupili? "
 
 
"A ti misliš mi tako kupimo redom pa ako imamo viška vraćamo? I kakvi sendviči, šta pričaš, ništa mi nije jasno.
"Kad stalno radiš zato ne znaš, kad da ti ispričam? 
Znaš da svaki dan prošetam do parka, vidim moje penzionere,  popričamo. Ponesem i mali sendvič za svaki slučaj ako mi padne šećer..."
" A šećer ti je padao?
..."pa nije, kako da padne kad  pojedem sendvič, zato ga nosim" ljutnu se ona i nastavi:
" tako sam i pre dve nedelje, ponela mali sendvič i kupila dve kifle u pekari za popodne ili sutra, i odem u park. A tamo sve klupe zauzete, sede penzioneri gusto zbijeni kao ptice na žici, i nigde mesta nema, samo na jednoj klupi sedi taj čovek sam. I vidim zašto niko nije seo do njega. Zapušten je malo, bolje reći aljkav, kao da je beskućnik ili klošar. A gle kako su se pogospodili  pa se gade sirotinje kao da je prelazna, pomislim, malo se naljutim i bas tu sednem, na drugi kraj klupe"
"A nisi ni imala gde drugo?" pecnu je sin.
"Pa da, i posle nekog vremena izvadim onaj sendvič ali kako da jedem dok me gladan čovek gleda pa ponudim njemu jednu kiflu. Uzeo je i dok sam odmotavala moj sendvič već je progutao. Pomislim da je baš gladan i dam mu i drugu kiflu, i to je smazao. Ja  polako jedem, sve pazim da ne gledam u njega, nije prijatno zuriti pa zato gledam u golubove što su se skupili oko mojih nogu na mrvice.  I vidim da on na nogama ima crvene "starke", duboke, malo izbledele ali sasvim čiste, vrh što bi rekli klinci. Iste kakve si i ti imao, sećaš se? I pomislim da on nije klošar, možda samo nema gde da se uredi ali vidi kako je lepo oprao patike, stalo mu je do njih. Sve drugo na njemu bilo je izgužvano i ne baš mirisno ali patike su sijale.
 
Sve vreme je gledao u jednu tačku, negde napred, skoncentrisan samo na nešto prekoputa, i ja sam pratila taj pogled da vidim u šta tako napregnuto gleda, ali tamo nije bilo ničeg zanimljivog. Prekoputa parka su jedna do druge: banka, kladionica, pošta, apoteka pa opet kockarnica....sve što savremenom čoveku treba za život! U moje vreme bio je obućar, krojač, knjižara....ali dobro, došlo novo vreme, ne marim, samo ne znam u sta je gledao. I tako cele nedelje. Ja sam mu pravila sendviče i nosila svaki dan, on je već sedeo na klupi i gledao u istu tačku kao uvek, sve do te subote kada su pokrali naše penzije iz pošte. Kad je ustao sa klupe i otišao ne znam ali nema ga cele nedelje. Nestao je."
"A koliko je star taj tvoj prijatelj?" upita inspektor da pokaze interesovanje jer ga je cela priča zabavljala. 
 "Tu negde srednjih godina, ako uzmemo u obzir da je malo propao od teškog zivota možda oko 60..."
 ....."pobogu mama! Šta je za tebe "srednjih godina?"
 "Ono što jesu" naljuti se ona " ako vi morate da radite do sedamdesete, a izgleda da ćete morati, onda ste "radno sposobni", zvanično  mladi, a kada odete u penziju bićete "stari". Tako je i on "srednjih godina" oko šezdeset."
 
" Možda je samo promenio klupu, park, grad i državu u pokušaju da se spase od tvojih sendviča? našali se inspektor ali ga majka mrko pogleda.
 
"Ako nećeš da pomogneš kaži, ali ja ti tvrdim da je on sedeo samnom na klupi kada su počeli da jure onog mangupa po parku i to ću na svakom sudu da potvrdim, ako ste ga sklepali jer vam se činio sumnjiv."
 
Kada je krenuo na posao inspektor Marković je razmišljao o toj pljački, kako je izvedena i kako su lukavo odvukli čuvara da potrči za jednim koji je zgrabio novac koji je službenica pružila jednoj starici i istrčao napolje da glumi zeca, za njim je potrčao čuvar, a za to vreme su upali pravi razbojnici, njih trojica, i odneli zamašnu sumu novca. Onog što je trčao kroz park vremešni čuvar nije ni mogao da stigne ali sreća što nije koristio oružje jer je bilo ljudi i na ulici i u parku, tako da je veća nesreća izbegnuta.
 
Cele nedelje ptegledaju snimke sa sigurnosnih kamera i u pošti i napolju sa svih zgrada koje ih imaju, ali je i to bilo poznato banditima. Parkirali su u ulici pored, gde je stara ruševna zgrada i gde se ne može nakačiti kamera a susedne ne dobacuju dotle. Auto koji se pojavio na snimku u sledećoj ulici,  snimljen u  to vreme, nađen je spaljen u okolini Pančeva a ukraden je to jutro. Nikakvih drugih tragova nisu imali.
Brinulo ga je to što su drsko napali, u po bela dana dok su penzioneri stajali okolo i deca se igrala u parku. Samo srećom nije bilo žrtava jer moglo je svašta da se desi.
 
U stanici je opet uključio monitor da vidi snimke, ko zna koji put, ako mu je nešto promaklo. U jednom trenutku kroz otvorena vrata video je krajičkom oka kako hodnikom  promiču crvene starke i krajičak sivog mantila. Stopirao je snimak i požurio u hodnik ali tamo nikoga nije bilo, samo lahor mirisa ustajale odeće kao da ga je dotakao. Požurio je hodnikom, otvorio nekoliko vrata susednih kancelarija i nikoga nihe video.  
 
Vratio se zbunjen i pomislio ko je luđi, on ili majka. Premotao je snimak da opet pogleda nekoliko poslednjih sekundi i tada je video: jedan od pljačkaša je na nogama imao crvene starke. Skočio je i požurio da kolegama javi za pomak u istrazi, samo što taj  momak nije bio visok i mršav, kako ga je majka opisala, niti "srednjih godina" već je bio mlad i nabijen, snažan momak tridesetih. Ko je onda sedeo u parku sa njegovom majkom ako nije o vaj momak, a nije on, to se vidi?  Svejedno, ništa drugo nisu imali.
 
Raspitivanje po podzemlju nije dovelo do daljeg pomaka.  Neko u stanici se setio da je  momak koga su zvali Grobar uhapšen je pre nekoliko meseci za drugu krađu, naime, krao je vredne predmete od pokojnika, zato ga i zovu "Grobar". Tada nisu mogli da ga zatvore jer nije moglo da se utvrdi vrednost pokradene imovihe a pokojnici nisu mogli da se žale. Tada je imao  na nogama crvene starke. Nije bilo teško da ga nađu. Ličio je na onog sa snimka ali kako su svi bili maskirani nije ga bilo lako prepoznati a od njega  nikako nisu mogli da dobiju bilo kakvu informaciju. Imali su samo snimak i inspektor se uhvatio za patike.
 
"Odakle ti ove patike"? pitao je inspektor.
"Pozajmio sam od nekog"
"Od koga?"
 Snebivao se malo pa reče:

 "Radio sam malo, znaš, moram nekad i da radim. Tako sam našao posao u pogrebnom preduzeću da oblačim pokojnike. To neće niko da radi. I znaš kako je, šta će njima sve sa čime ih sahranjuju? Tako su doneli jednom nekog beskučnika, nista nije imao samo ove lepe starke, i ja ih uzmem, a oni me otpuste. Kreteni. Ne možeš da me zatvoriš za jedne stare patike" iscerio se inspektoru u lice.
"Kasnije saznam da je to nekad bio poznati roker al' šta mu vredi kad je pokojni?"
"Kad je to bilo?
"Hmm....ima možda tri meseca"
Inspektora prođe jeza  ali se brzo sabra. Zar su to patike pokojnika?  Ko je sedeo u parku na klupi ako nije ovaj?
 
"Dođi da vidiš sebe na snimku kako pljačkate poštu a onda lepo pevaj ko je to još sa tobom"!
 
Krenuo je kući sa pomešanim osećanjima, reći majci istinu ili ne?  Da li da joj kaže da je sve vreme sedela sa duhom pokojnog rokera  koji je došao da se osveti za patike? 
 
 
 
 
 
 
 


Komentari (40)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

solo solo 18:02 08.04.2021

.




mariopan mariopan 18:08 08.04.2021

Re: .

solo




Черевићан Черевићан 18:33 08.04.2021

буууу ааа

ili,api me jeza ali se brzo sabrah

ваке приче док је видно
ђене ђене jа прочитам,
али ево .....сумрак пада
брзам речи крају хитам

п.с.
оно приче здуховима због живаца .......баш не волим
ал' искрено знатижеља вагне ......немогу одолим
mariopan mariopan 19:20 08.04.2021

Re: буууу ааа

Черевићан
ili,api me jeza ali se brzo sabrah

ваке приче док је видно
ђене ђене jа прочитам,
али ево .....сумрак пада
брзам речи крају хитам

п.с.
оно приче здуховима због живаца .......баш не волим
ал' искрено знатижеља вагне ......немогу одолим

Hvala na redovnom čitanju g.Čer.
Ribozom Ribozom 18:47 08.04.2021

lepo

"Ono što jesu" naljuti se ona " ako vi morate da radite do sedamdesete, a izgleda da ćete morati, onda ste "radno sposobni", zvanično mladi, a kada odete u penziju bićete "stari". Tako je i on "srednjih godina" oko šezdeset."


Bez socijalnog momenta nema dobre misterije.

Preporucujem film 'an inspector calls'



Edit: Ovo bih izmenio
Auto koji se pojavio na snimku (marke BMW M5 karavan) u sledećoj ulici, snimljen u to vreme, nađen je spaljen u okolini (Prigrevice) a ukraden je (od vlasnika M.N iz Londona, kojem je vozacka dozvola oduzeta pre par meseci). Nikakvih drugih tragova nisu imali (osim kontigenta spaljenih vakcina marke AstraZeneca u prtljazniku auta).
...







mariopan mariopan 19:23 08.04.2021

Re: lepo

Ribozom
"Ono što jesu" naljuti se ona " ako vi morate da radite do sedamdesete, a izgleda da ćete morati, onda ste "radno sposobni", zvanično mladi, a kada odete u penziju bićete "stari". Tako je i on "srednjih godina" oko šezdeset."


Bez socijalnog momenta nema dobre misterije.

Preporucujem film 'an inspector calls'



Edit: Ovo bih izmenio
Auto koji se pojavio na snimku (marke BMW M5 karavan) u sledećoj ulici, snimljen u to vreme, nađen je spaljen u okolini (Prigrevice) a ukraden je (od vlasnika M.N iz Londona, kojem je vozacka dozvola oduzeta pre par meseci). Nikakvih drugih tragova nisu imali (osim kontigenta spaljenih vakcina marke AstraZeneca u prtljazniku auta).
...




To je super predlog.
docsumann docsumann 19:04 08.04.2021

priča je odlična

ima sličnu uvrnutost kao priče iz Bucatijeve Prodavnice tajni, a moderni senzibilitet protkan socijalnim komentarom aktuelnog trenutka.




mariopan mariopan 19:25 08.04.2021

Re: priča je odlična

docsumann
ima sličnu uvrnutost kao priče iz Bucatijeve Prodavnice tajni, a moderni senzibilitet protkan socijalnim komentarom aktuelnog trenutka.





To malo uvrnuto sam i htela da postignem samo nisam znala da li ću uspeti?
Hvala na čitanju doks.
tess1 tess1 19:37 08.04.2021

Re: priča je odlična

Оо, Маро, како си ово исплела, цак-цак, од почетка до краја, хитро к'о госпођица Марпл иглама шарени вунени шал. Сјајно.
niccolo niccolo 20:00 08.04.2021

Re: priča je odlična

Bucatijeve Prodavnice tajni

Dobra je Prodavnica tajni. Naravno, Tatarska pustinja je neprevaziđena.

Nego, nisam hteo o tome, odlično Mari.
mariopan mariopan 20:16 08.04.2021

Re: priča je odlična

niccolo
Bucatijeve Prodavnice tajni

Dobra je Prodavnica tajni. Naravno, Tatarska pustinja je neprevaziđena.

Nego, nisam hteo o tome, odlično Mari.

Hvala nikolo.
mariopan mariopan 20:16 08.04.2021

Re: priča je odlična

tess1
Оо, Маро, како си ово исплела, цак-цак, од почетка до краја, хитро к'о госпођица Марпл иглама шарени вунени шал. Сјајно.

docsumann docsumann 21:07 08.04.2021

Re: priča je odlična

Dobra je Prodavnica tajni. Naravno, Tatarska pustinja je neprevaziđena.


mislio sam na detalj pojavljivanja (živog) mrtvaca u priči.

samo, koliko se sjećam Dinovi mrtvaci su bili slabog apetita.
solo solo 22:28 08.04.2021

Re: priča je odlična

Оо, Маро, како си ово исплела, цак-цак, од почетка до краја, хитро к'о госпођица Марпл иглама шарени вунени шал. Сјајно.



tess1 tess1 06:11 09.04.2021

Re: priča je odlična

Смијешно је, нисам мислила на то. :)
mariopan mariopan 13:02 09.04.2021

Re: priča je odlična

tess1
Смијешно је, нисам мислила на то. :)

To on mene zeza. Zamišlja me tako.
docsumann docsumann 13:09 09.04.2021

Re: priča je odlična

mariopan
tess1
Смијешно је, нисам мислила на то. :)

To on mene zeza. Zamišlja me tako.


sitnu k'o Palčicu
mariopan mariopan 13:15 09.04.2021

Re: priča je odlična

docsumann
mariopan
tess1
Смијешно је, нисам мислила на то. :)

To on mene zeza. Zamišlja me tako.


sitnu k'o Palčicu


Sitnu naspram posla, davim se u hekleraju od priče. A nije baš ni lako, mlad pisac (pisica) treba me ohrabriti a on tako.
solo solo 20:18 09.04.2021

Re: priča je odlična

To on mene zeza. Zamišlja me tako.Sitnu naspram posla, davim se u hekleraju od priče.



Ma neeeeee, sve je ok. Samo sam te pozdravio u prolazu.

Mene interesuju Anunnaki.
Svratim ovde ,,na zemlju,, da vidim ima li nekih novih ,,mustri,, u hekleraju.

Mrtva trka.

mariopan mariopan 06:37 10.04.2021

Re: priča je odlična

solo
To on mene zeza. Zamišlja me tako.Sitnu naspram posla, davim se u hekleraju od priče.



Ma neeeeee, sve je ok. Samo sam te pozdravio u prolazu.

Mene interesuju Anunnaki.
Svratim ovde ,,na zemlju,, da vidim ima li nekih novih ,,mustri,, u hekleraju.

Mrtva trka.


Uvek si dobrodošao, donosiš dašak smeha i razonode.
solo solo 10:01 10.04.2021

Re: mariopan

Uvek .....


zilikaka zilikaka 20:48 08.04.2021

Simpatično, baš

Taman si nas uvukla u priču da pomuslimo kako se ne može raspetljati, kad ono...
milisav68 milisav68 22:38 08.04.2021

Re: Simpatično, baš

zilikaka
Taman si nas uvukla u priču da pomuslimo kako se ne može raspetljati, kad ono...

Ovo je sineopsis za epizodu serije inspektora Markovića.

Kako raste serija, tako će da bude više likova i zapetljancije.
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:28 09.04.2021

Re: Simpatično, baš

Aaa, dobar twist na kraju, dobar.

Ja sam mislila čitajući da će rasplet biti oko pljačke tj. da je čovek na klupi umešan u pljačku.
mariopan mariopan 12:59 09.04.2021

Re: Simpatično, baš

milisav68
zilikaka
Taman si nas uvukla u priču da pomuslimo kako se ne može raspetljati, kad ono...

Ovo je sineopsis za epizodu serije inspektora Markovića.

Kako raste serija, tako će da bude više likova i zapetljancije.


Ne znam šta će biti i bas dobro što ne znam, da se i ja iznenadim.:))
mariopan mariopan 13:01 09.04.2021

Re: Simpatično, baš

apacherosepeacock
Aaa, dobar twist na kraju, dobar.

Ja sam mislila čitajući da će rasplet biti oko pljačke tj. da je čovek na klupi umešan u pljačku.

I ja sam htela da ga ubacim u pljačku, na pocetku, pa sam se predomisila. :)
mariopan mariopan 13:11 09.04.2021

Re: Simpatično, baš

zilikaka
Taman si nas uvukla u priču da pomuslimo kako se ne može raspetljati, kad ono...


Kako sam to u početku zamislila: da se duh prvo sa mamom poveže, pa da gleda u tu poštu, to je kao neki signal da će se tu nešto desiti, pa sam ga prošetala i kroz hodnik samog inspektora....i kad sam završila vidim da to nisam najbolje uradila, to nije bilo jasno iz priče, pa sam popravila malo, vidim nije mi bas dobro uspelo, znam da moze bolje.

Nije lak naš lebac, nas pisaca. :)
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:15 10.04.2021

Re: Simpatično, baš

mariopan
apacherosepeacock
Aaa, dobar twist na kraju, dobar.

Ja sam mislila čitajući da će rasplet biti oko pljačke tj. da je čovek na klupi umešan u pljačku.

I ja sam htela da ga ubacim u pljačku, na pocetku, pa sam se predomisila. :)


Ako si, odličan je kraj priče.

Nego noćas sam sanjala mini krimi priču


O ubici koji je voleo vintidž automobile.

Ja sam sakrila svoj takav auto na terasu na 3 spratu, uvila ga u providnu lepljivu traku i nagla se sa terase da vidim da li se auto vidi sa ulice.

Nije se video.

Iste večeri neko nam je zazvonio na vratima, otvaram vrata i vidim lep par lepo obučenih sredovečnih ljudi, muškarca I ženu, kažu mi da su dosli u goste mojoj sestri i ja ih pustim unutra. Poznavali su raspored u kući, otišli direktno u jednu od spavaćih soba, gostinjsku sobu, a ja za njima.

Gost u bledožutom moher džemperu je spustio pažljivo svoju putnu torbu od prevrnute kože i slikao je ispred postera pustinje u veličini zida. I kaže mi da je svo vreme puta morao da pazi da kofer ne isprlja.

Mene je polako počeo da obuzima neki osećaj nelagode jer mi se gost previše bio približio, pomerim se korak u levu stranu da ga obiđem i izađem iz sobe ali u istom momentu mi oboje preprečiše put i oboriše me na zemlju. Dok me je muskarac držao svojim telom prikovanu za pod, žena mi je šakom obuhvatila srce ispod rebara. Pokušala sam što jačim glasom da dozovem sestru koja je spavala u drugoj sobi ali jedino što se čulo bio je slabašan uzdah..


mariopan mariopan 12:50 10.04.2021

Re: Simpatično, baš

apacherosepeacock
mariopan
apacherosepeacock
Aaa, dobar twist na kraju, dobar.

Ja sam mislila čitajući da će rasplet biti oko pljačke tj. da je čovek na klupi umešan u pljačku.

I ja sam htela da ga ubacim u pljačku, na pocetku, pa sam se predomisila. :)


Ako si, odličan je kraj priče.

Nego noćas sam sanjala mini krimi priču


O ubici koji je voleo vintidž automobile.

Ja sam sakrila svoj takav auto na terasu na 3 spratu, uvila ga u providnu lepljivu traku i nagla se sa terase da vidim da li se auto vidi sa ulice.

Nije se video.

Iste večeri neko nam je zazvonio na vratima, otvaram vrata i vidim lep par lepo obučenih sredovečnih ljudi, muškarca I ženu, kažu mi da su dosli u goste mojoj sestri i ja ih pustim unutra. Poznavali su raspored u kući, otišli direktno u jednu od spavaćih soba, gostinjsku sobu, a ja za njima.

Gost u bledožutom moher džemperu je spustio pažljivo svoju putnu torbu od prevrnute kože i slikao je ispred postera pustinje u veličini zida. I kaže mi da je svo vreme puta morao da pazi da kofer ne isprlja.

Mene je polako počeo da obuzima neki osećaj nelagode jer mi se gost previše bio približio, pomerim se korak u levu stranu da ga obiđem i izađem iz sobe ali u istom momentu mi oboje preprečiše put i oboriše me na zemlju. Dok me je muskarac držao svojim telom prikovanu za pod, žena mi je šakom obuhvatila srce ispod rebara. Pokušala sam što jačim glasom da dozovem sestru koja je spavala u drugoj sobi ali jedino što se čulo bio je slabašan uzdah..




Jaoooo, pa to je pravi horor.
Nije čudo da se čuo samo dašak, ja još pamtim moj san da me progutala velika žaba i ja zovem tatu da me spase ali ništa se ne čuje, i tu se probudim izbezumljena, a znaš kad je to bilo, ihaaaaj. Taj strah se ne zaboravlja.

Odličan horor za priču!

Jel' se sećaš da smo imali na blogu kao eksperiment da neko počne priču a svi drugi nastavljaju, dodaju šta oni misle da može dalje da se dogodi u priči?

Bilo bi zabavno da tako ponovo uradimo? Da svi dopisuju nastavak?
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:10 10.04.2021

Re: Simpatično, baš

mariopan
apacherosepeacock
mariopan
apacherosepeacock
Aaa, dobar twist na kraju, dobar.

Ja sam mislila čitajući da će rasplet biti oko pljačke tj. da je čovek na klupi umešan u pljačku.

I ja sam htela da ga ubacim u pljačku, na pocetku, pa sam se predomisila. :)


Ako si, odličan je kraj priče.

Nego noćas sam sanjala mini krimi priču


O ubici koji je voleo vintidž automobile.

Ja sam sakrila svoj takav auto na terasu na 3 spratu, uvila ga u providnu lepljivu traku i nagla se sa terase da vidim da li se auto vidi sa ulice.

Nije se video.

Iste večeri neko nam je zazvonio na vratima, otvaram vrata i vidim lep par lepo obučenih sredovečnih ljudi, muškarca I ženu, kažu mi da su dosli u goste mojoj sestri i ja ih pustim unutra. Poznavali su raspored u kući, otišli direktno u jednu od spavaćih soba, gostinjsku sobu, a ja za njima.

Gost u bledožutom moher džemperu je spustio pažljivo svoju putnu torbu od prevrnute kože i slikao je ispred postera pustinje u veličini zida. I kaže mi da je svo vreme puta morao da pazi da kofer ne isprlja.

Mene je polako počeo da obuzima neki osećaj nelagode jer mi se gost previše bio približio, pomerim se korak u levu stranu da ga obiđem i izađem iz sobe ali u istom momentu mi oboje preprečiše put i oboriše me na zemlju. Dok me je muskarac držao svojim telom prikovanu za pod, žena mi je šakom obuhvatila srce ispod rebara. Pokušala sam što jačim glasom da dozovem sestru koja je spavala u drugoj sobi ali jedino što se čulo bio je slabašan uzdah..




Jaoooo, pa to je pravi horor.
Nije čudo da se čuo samo dašak, ja još pamtim moj san da me progutala velika žaba i ja zovem tatu da me spase ali ništa se ne čuje, i tu se probudim izbezumljena, a znaš kad je to bilo, ihaaaaj. Taj strah se ne zaboravlja.

Odličan horor za priču!

Jel' se sećaš da smo imali na blogu kao eksperiment da neko počne priču a svi drugi nastavljaju, dodaju šta oni misle da može dalje da se dogodi u priči?

Bilo bi zabavno da tako ponovo uradimo? Da svi dopisuju nastavak?



Ne sećam se toga ali je dobra ideja svakako.
bene_geserit bene_geserit 23:25 10.04.2021

Re: Simpatično, baš

Ja sam sakrila svoj takav auto na terasu na 3 spratu

Kako si iznela auto na treći sprat i koliku to terasu imaš i kako si se to nagla sa terase da vidiš da li se auto vidi sa ulice, valjda si otišla na ulicu i pogledala gore, a šta ako se auto vidi sa komšijskih terasa, i što si ga uopšte uvijala u providnu lepljivu traku a ne u neprovidnu i tako to, bre mnogo ti nelogičan taj san.
Ja kad sanjam uopšte nemam takve nelogičnosti, valjda sam previše racionalan, šta li.
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:29 11.04.2021

Re: Simpatično, baš

bene_geserit
Ja sam sakrila svoj takav auto na terasu na 3 spratu

Kako si iznela auto na treći sprat i koliku to terasu imaš i kako si se to nagla sa terase da vidiš da li se auto vidi sa ulice, valjda si otišla na ulicu i pogledala gore, a šta ako se auto vidi sa komšijskih terasa, i što si ga uopšte uvijala u providnu lepljivu traku a ne u neprovidnu i tako to, bre mnogo ti nelogičan taj san.
Ja kad sanjam uopšte nemam takve nelogičnosti, valjda sam previše racionalan, šta li.



Ti si prva osoba za koju sam ja čula da sanja racionalno.

Ima li još nekog takvog?


P.S. Inače, ponekad sanjam I da letim ili ronim i dišem u vodi.. I još mnogo, mnogo toga što u rl nije moguće. Zapravo, ne sanjam racionalno nikad. Ima naravno i momenata, tkzv. lucidnih snova, kad u snu pomislim - kako je moguće - ovo nije realno, ali samo ponekad i bazično ne ometa da se san odvija kako je započeo.
docsumann docsumann 11:10 11.04.2021

Re: Simpatično, baš

Ja kad sanjam uopšte nemam takve nelogičnosti, valjda sam previše racionalan, šta li.


ti baš ne znaš da se zabavljaš
Time Bandit Time Bandit 02:27 10.04.2021

crvene "starke", duboke

Procitah prvo zavrsnicu, zadnje tri recenice, malo me zaintrigiralo pa krenuh da citam navise. Zanimljiva prica, a i poucna.
Dobro se zavrsilo, a kooliko je ukradjenog novca bilo u pitanju?
mariopan mariopan 06:41 10.04.2021

Re: crvene "starke", duboke

Time Bandit
Procitah prvo zavrsnicu, zadnje tri recenice, malo me zaintrigiralo pa krenuh da citam navise. Zanimljiva prica, a i poucna.
Dobro se zavrsilo, a kooliko je ukradjenog novca bilo u pitanju?

To koliko je novca ukradeno ne kažem ni u prvoj priči o velikom Džou, zato što je pojam "mnogo" za sve nas različit pa ostavljam na volju svakom da to zamisli. Neka bude onoliko koliko se vama čini da je mnogo.

Ja sam pisac u pokušaju, zabavljam se pa malo i vas da zabavim, to je samo razbibriga da ne pričam o bolesti, vakcini i koroni.

Hvala na čitanju.
mariopan mariopan 06:50 10.04.2021

Re: crvene "starke", duboke

Opet sam ispravljala poslednji pasus, da malo doradim. Upetljala se kao pile u kučine.

Joooooj, nikad neću biti Vesić
Time Bandit Time Bandit 17:33 10.04.2021

Re: crvene "starke", duboke

Joooooj, nikad neću biti Vesić

Jel mu izaslo i na engleskom?
BG patriote bi trebale da otkupe ceo tiraz da nas ne bruka po svetu...

Kada je krenuo kući jedinu brigu je imao šta da kaže majci, jesu li ga našli ili nisu?


Citajuci tu recenicu u originalu (nevolem kada recenica pocinje sa Kada :)) a posle reci "kuci" zastanem, i onda mi rec "jedinu" previse strci, nekako je odvojena...

mozda je elegantnije
Krenuo je kuci sa pomesanim osecajima, reci majci istinu ili ne.
mariopan mariopan 18:40 10.04.2021

Re: crvene "starke", duboke

Krenuo je kuci sa pomesanim osecajima, reci majci istinu ili ne.

Jeste lepša rečenica. Primećujem da imam još: " kasnije saznam da...." a bilo bi bolje "kasnije sam saznao da...." kao da sam "oplevila" tekst pa izbacila neke vazne rečce?
Sad ću da stavim ovu tvoju rečenicu, bilo bi bolje.
razmisljam razmisljam 19:56 10.04.2021

Šta je za tebe "srednjih godina''?

Госпођа мама:''Tu negde srednjih godina, ako uzmemo u obzir da je malo propao od teškog zivota možda oko 60...''


Што ли се гос-н инспектор бечи када је жена савим у праву?

Пре неког времена налетим на некакву нову поделу спрам старости, где се у омладинце убрајају сви млађи од 65 и ту ти се обрадујем онолико, јер имам још коју годину форе да се декларишем као мНада и зелена.

Мислим - нема везе што ми је крштеница прилично пожутела од дугог стајања и што сам сва срећна кад ме нешто боли јер то значи да сам јоште живоздрава - кад људи тако кажу, онда то има бити тако или никако другојаче.

Н.З. Прича ти је


mariopan mariopan 20:16 10.04.2021

Re: Šta je za tebe "srednjih godina''?

Што ли се гос-н инспектор бечи када је жена савим у праву?

Tako jeeeee.


Мислим - нема везе што ми је крштеница прилично пожутела од дугог стајања и што сам сва срећна кад ме нешто боли јер то значи да сам јоште живоздрава - кад људи тако кажу, онда то има бити тако или никако другојаче.


Ti meni deluješ vrlo mlado, mislila sam da si neka devojčica. Izgleda da to zavisi od toga kako se osećaš. Ako se osećaš mlado i zeleno onda si takva.

Ja ću sad fasovati one vitamine, htela ne htela jer sam "mlada" 65+, i kad ondaK počnem da vam pišem, mlada i zelena i puna vitamina i vi se spasavajte kako znate.

Razmišljalice

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana