Društvo| Hobi| Kućni ljubimci

Otmica

mariopan RSS / 20.04.2021. u 13:17

Inspektor Marković je slušao šta mu uzbuđenim glasom govori majka preko telefona:

"Odmah dođi kod gospođe Mice na Bulevaru, desila se provala. To je ona radnja pored krznara, krojačka radnja, broj 182, evo me ispred radnje, čekam te. Ona se, sirotica, zaključala u kući, nikog ne pušta dok ti ne dođeš.

"Zašto lepo ne pozove policiju i mi ćemo odmah doći i postupiti po prijavi? Zašto ti zoveš?"

"Ona nikako neće policiju, to mi je izričito naglasila, kaže da nije samo provala, u pitanju je i otmica i ucena. Nekog će ubiti ako vide policiju, zato je mene zvala. Zna da si ti inspektor i moj sin. Pre neki dan sam joj donela tvoje pantalone da ih malo skrati i porubi."

"Kakve moje pantalone?"

"Pa, trebalo je da bude iznenađenje, ali sad nema svrhe da tajim. Kupila sam ti za rođendan pantalone od štofa, prvoklasnog, i trebalo je malo skratiti a to najbolje radi gospođa Mica, nema joj premca u Beogradu."

"Dobro, čekaj me odmah dolazim, ali čim dođem ti ideš kući, dogovorili smo se?"

 "Zašto kući sad kad je najzanimljivije"? pobuni se ona.

Inspektor mahnu pomoćniku i krenuše ka Bulevaru. Izdaleka je video majku kako se šetka ispred male radnje gde je visila stara firma na kojoj je pisalo "Krojačka radnja". Uvela ga je u dvorište iza radnje gde je u predratnoj kući utonuloj u zelenilo i rascvetale hortenzije živela gospođa Mica. Otvorila im je vrata čim se uverila da su sami i da nema policije.

Bila je to sitna stara žena neodređenih godina, preplašena i užurbana da što pre objasni šta se desilo:

"Radim sitne popravke i šivenje po meri, tako mi je i Vaša majka donela pantalone da se skrate, ali odmah za njom je došao i taj gospodin i doneo pantalone da se poprave i ponovo porube. I šta me đavo naterao da ja sve ispregledam da nije neka gajka odšivena, ili džepovi oparani....i tako nađem pismo. A mogla sam lepo da ga ne nađem i da mi ne provaljuju u radnju i da ne spavam od brige?"

Pismo je bilo običan komad papira štampan na štampaču. Velikim podebljanim slovima pisalo je:

"Ne zovi policiju ako hoćeš da je vidiš živu. Ako ne poslušaš dobićeš je u komadima! Pratimo te i znamo šta radiš. Novac za otkup, 3000 evra, zamotaj u crnu plastičnu vreću za đubre i baci u poslednju kantu za otpatke sa desne  strane u parku "mali Taš" na prelazu ka "velikom Tašu" sutra uveče u 22h. Ako sve uradiš kako treba javićemo ti gde da je nađeš. Ako ne poslušaš nikad je više videti nećeš i sam ćeš biti kriv za to"!

"Ko Vam je doneo te pantalone, kako je izgledao taj čovek?"

"Bio je stariji čovek, tu negde 65 i možda malo više godina, visok i mršav, pohabana odeća ali čista. Njemu sam već popravljala te pantalone, poznajem svoj rad, znači nije imućan, naprotiv." reče šnajderka.

Krenuše u radnju da vide da li je nešto ukradeno. Sve je bilo ispreturano, vrata provaljena ali bila su već trula, što znači da je i malom snagom moguće izbiti bravu. Nestale su samo te pantalone, što znači da se čovek setio gde je to pismo moglo biti i da je najverovatnije zato provalio.

Da li je on ucenjivač ili ucenjen,  to je prvo trebalo saznati, ali je gotovo sigurno da je on provalnik. Zato inspektor reče da se moraju uzeti otisci i cela procedura poče da se odvija po svim pravilima službe.

Uskoro je imao otiske, ime, prezime i adresu počinioca i začas ga je našao. Kada je zazvonio na njegovim vratima dočekao ga je oronuo i preplašen stariji čovek, zaprepašćen što je tako brzo otkriven. Priznao je provalu samo je molio da ga ostave na miru dok ne plati otkupninu, sve vreme panično ponavljajući da će je ubiti, da će on da plati, ima novac i platiće, pa posle neka ga zatvore zbog provale? 

"Rekli su bez policije!I ko je vas zvao? Sve ćete pokvariti!" ponavljao je očajno dok se hvatao za glavu." Izgubio sam pismo a nisam dobro zapamtio gde da ostavim novac. Morao sam da provalim u radnju ali pismo nisam našao, i propustio sam vreme da to platim. Sad će je ubiti."

"Neće, ne budite tako uvereni, njima treba novac, sigurno će vas opet kontaktirati. Mi možemo da Vam pomognemo nemojte to sami da rešavate" reče mu inspektor i njemu na trenutak sinu nada u očima. Ali već sledećeg trenutka je gurao inspektora napolje iz stana.

"Idite odmah, nemojte da Vas vide, kažu da me gledaju i posmatraju sve vreme. Sve ćete pokvariti i ako me opet kontaktiraju možda neću imati drugu šansu! Idite brzo!"  bio je ozbiljno uplašen i inspektor je popustio. Ima načina i načina....pomisli on i pozva stanicu da se organizuju. 

Danonoćno praćenje dalo je rezultata već posle dve vrečeri. Videli su kako se starac iskrada iz zgrade i kreće ka Kalemegdanu. Dvojica policajaca u civilu pratili su ga do spomenika zahvalnosti Francuskoj, pa stepenicama naviše, videlo se da zavarava trag ako ga neko prati. Počeo je da se vraća ka ulazu u Kalemegdan i već su mislili da se samo šetao, kad iznenada videše kako baca nešto pod jednu klupu i kako se žurno vraća u dubinu parka. Požuriše za momkom koji je tuda prolazio i koji se hitro sagao, uzeo smotuljak i počeo da trči ka zooloskom vrtu. Trčali su koliko god su mogli ali ga nisu stigli.

Ispektor ih je pratio pogledom a kad se okrenuo video je kako starac žuri u drugom pravcu, trči koliko ga noge nose i pada na kolena pod jednim drvetom. Bio je mrak i nije se dobro videlo. Inspektoru ledena ruka zgrabi srce "nisu je valjda...ubili"? Potrča i on a noge mu teške, srce u grudima bubnja da iskoči.

Na pola puta učini mu se da se tamo u travi nešto miče, nešto živo se pokreće, nešto što je čovek obgrlio rukama ali mu se izmiče, skače i zavlači se pod mantil. Kuče? Stao je da prodiše. Jeste kuče, sad ga dobro vidi. Prišao je a ozareno lice čoveka okrete se ka njemu:

"Vratili su je" reče sav srećan.

"To je kuče!" reče inspektor zadihano.

"Jeste kuče. Zar ste vi mislili...zar ste mislili....ali ja to nisam rekao" zbunjeno je govorio kad je shvatio inspektorovu zabludu. 

"Niste rekli a ja nisam pitao. Pretpostavio sam da je osoba u pitanju. Moja greška, radim sa ljudima pa sam se svega nagledao, nije mi palo na pamet da je u pitanju kuče"!

Bila je to keruša Bigla, velikih toplih očiju, luda od sreće što se vratila u krilo gde pripada. 

"Ako ćemo pravo ona jeste osoba. Nisam znao da ste u takvoj zabludi rekao bih da ste me pitali"

Sedoše na klupu dok su se polako, zadihani,  vraćali detektivi koji su uzalud jurili momka koji je uzeo novac.

"Platili ste otkup. Dali ste svu svoju usteđevinu i šta ćete sad"? upita ga inspektor.

"Ništa, mi ćemo po starom, jel' tako Luna?" milovao je psa na krilu " mi se ionako nismo ni navikli na te pare, dobili smo ih tek pre nedelju dana pa kako došlo tako otišlo"

"Kako ste ih dobili? Zar to nije Vaša ušteđevina?"

"Od čega da uštedim, hajte molim Vas, to je bilo nasleđe, podelili smo očevinu, neku kuću na selu smo prodali pa smo podelili, dve sestre od tetaka i ja, svi vremešni, da se malo potkrepimo u starosti. Baš smo prošle nedelje završili "ostavinu" i dobili novac od kupca.

"Jeste li to nekom rekli?"%

"Kome da kažem? Doduše njoj sam rekao (pomilova psa) i častio nas oboje dobrom šniclom, ali nikoga nemam, samo smo nas dvoje ostali. Uostalom, o novcu se ne govori."

"Molio bih Vas onda za to rešenje od suda, tamo su sigurno i aderese Vaših rođaka? Ako niste Vi nikom rekli, kako su onda oni  znali tačan iznos novca koji ste imali, nisu tražili ni više ni manje? I ne brinite, ne mislim da su te rođake nešto učinile nego su one možda nekome rekle, nehotice, bez zle namere? Moram da nađem ove mangupe, znate li šta će biti kada se u stanici sazna da sam pokrenuo čitavu armiju ljudi da prate otmičare i ucenjivače zbog vaseg psa? Ni Dunav ni Sava me neće oprati do penzije."

Nevoljno, uz puno obećanja da će biti pažljiv prema vremešnim rođakama dobio je njihove adrese. Na prvoj adresi našao je ljubaznu staricu koja se vajkala da su izgubili psa, tako lepu i slatku kerušu a "vlasnica" je bila devojka njenog unuka. Da li bi dala broj telefona unuka jer  su našli  kerušu? Naravno da bi dala.

Te večeri je inspektor imao lep zadatak, da odnese i vrati ukraden novac.

"Sad lepo da odete kod gospođe Mice sa velikim buketom cveća i još većim izvinjenjem, da popravite bravu na radnji i povedite i ovu slatkicu, mislim da ona može svako srce da otključa? Možda povuče tuzbu za provalu?"

Sutradan su svi tabloidi u gradu objavili vest da je razbijena banda kradljivaca kučića i ucenjivača u Beogradu za šta je zaslužan inspekror Marković. Ko je dojavio medijima tu vest inspektor nikako nije mogao da sazna, novinari ne odaju svoje izvore. 

Posle nedelju dana, vozeći se Bulevarom, kao da je video stariji par i uz njih kuče, kako se polako šetaju trotoarom, on visok i mršav u pohabanom manitilu, ona sitna i debeljuskasta, nešto ćućore glavu uz glavu. 

 

 



Komentari (47)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 15:17 20.04.2021

трагом откупа

stariji par i uz njih kuče,nešto ćućore glavu uz glavu

сумњичав догађај прерасто у сусрет
петљавином богме ...........забасасте,
неизвесност приче лепо осмислисте
хепи ендом ..............Ви је крунисасте

гђо mariopan
mariopan mariopan 15:23 20.04.2021

Re: трагом откупа

Черевићан
stariji par i uz njih kuče,nešto ćućore glavu uz glavu

сумњичав догађај прерасто у сусрет
петљавином богме ...........забасасте,
неизвесност приче лепо осмислисте
хепи ендом ..............Ви је крунисасте

гђо mariopan

Hvala na druženju g. Čer
docsumann docsumann 17:06 20.04.2021

prvo preporuka

pa na čitanje...
docsumann docsumann 17:24 20.04.2021

Re: prvo preporuka


tess1 tess1 17:49 20.04.2021

Re: prvo preporuka

Maa, uživancija. :)
mariopan mariopan 17:55 20.04.2021

Re: prvo preporuka

docsumann



Hvala doks, ti na neviďeno udaraš preporuke?
mariopan mariopan 17:57 20.04.2021

Re: prvo preporuka

tess1
Maa, uživancija. :)

Drago mi je da ti se svidelo.
Sad se premišljam da inspektoru dodam malo slave, da ga ne zezaju do penzije što je resio otmicu kučeta? Nešto u stilu tabloida, kako bi oni videli taj podvig?
ps
Izmenila.:)
tess1 tess1 18:27 20.04.2021

Re: prvo preporuka

Drago mi je da ti se svidelo.
Sad se premišljam da inspektoru dodam malo slave, da ga ne zezaju do penzije što je resio otmicu kučeta? Nešto u stilu tabloida, kako bi oni videli taj podvig?
ps
Izmenila.:)

Stvarno si dobra, pitka. Živa, slikovita. Mjesto dešavanja oko nas, svako može postati glavni lik krimi priče - i šnajderica koja prepoznaje svoj rad na hlačama usamljenog čovjeka. Sjajno.
Maro, iskrena podrška.
mariopan mariopan 18:37 20.04.2021

Re: prvo preporuka

tess1
Drago mi je da ti se svidelo.
Sad se premišljam da inspektoru dodam malo slave, da ga ne zezaju do penzije što je resio otmicu kučeta? Nešto u stilu tabloida, kako bi oni videli taj podvig?
ps
Izmenila.:)

Stvarno si dobra, pitka. Živa, slikovita. Mjesto dešavanja oko nas, svako može postati glavni lik krimi priče - i šnajderica koja prepoznaje svoj rad na hlačama usamljenog čovjeka. Sjajno.
Maro, iskrena podrška.

Hvala.
A to i je najlepše kod pisanja što sve oko mene, obicne stvari iz života, mogu da stavim u priču.
tess1 tess1 20:04 20.04.2021

Re: prvo preporuka

apacherosepeacock apacherosepeacock 20:52 20.04.2021

Re: prvo preporuka

docsumann
pa na čitanje...


I ja isto.

I naravno, vredelo je.
mariopan mariopan 21:10 20.04.2021

Re: prvo preporuka

apacherosepeacock
docsumann
pa na čitanje...


I ja isto.

I naravno, vredelo je.




principessa_etrusca principessa_etrusca 07:36 21.04.2021

Re: prvo preporuka

Драго ми је што настављаш серију, а посебно ћу похвалти начин на који почињеш приче, односно читаоца уводиш у нови заплет.

Тим првим реченицама, односно пасусима, баш умеш да заинтересујеш и мотивишеш да сазнамо шта је било даље.

Само пиши!
mariopan mariopan 08:03 21.04.2021

Re: prvo preporuka

principessa_etrusca
Драго ми је што настављаш серију, а посебно ћу похвалти начин на који почињеш приче, односно читаоца уводиш у нови заплет.

Тим првим реченицама, односно пасусима, баш умеш да заинтересујеш и мотивишеш да сазнамо шта је било даље.

Само пиши!


Učim se zanatu. Sad kad sam počela da pišem uviđam da nije dovoljno da se samo smisli priča i da umem da tipkam po tastaturi. Treba tu mnogo više truda, da ispoštujem čitaoce a ne samo da nabacam, kako sam na početku radila.

Zanimljovost je da sam poznavala jednu tetka Micu, koja je zaista bila šnajderka i živela na Bulevaru. Umrla je pre nekoliko godina u devedeset četvrtoj godini.
Iza fasada onih zgrada postoje dvorišta u kojima su te kuće, stare, i bašte sa hortenzijama. U njenoj kući je bio onaj starinski nameštaj sa visokim sjajem, kristal u vitrinama i uštirkane čipke na svemu, i naslonima fotelja.

Ulaziš u sasvim drugi svet. Volela sam da slušam od nje o prošlim vremenima i da joj na kompjuteru nađem stare pesme iz njenih vremena. Nije verovala da sve to mogu da joj nađem i pustim da sluša. Pa onda slušamo i pijemo tanku kafu iz malih šoljica sa zlatnom drškom.

U svaku priču mogu da stavim i nekoga iz stvarnog života, da se ne zaboravi?
docsumann docsumann 07:54 21.04.2021

pošto sam fan

ovog serijala, imam i par sugestija za razmisliti o, za uredništvo

mislim da bi trebala da ubaciš još kojeg stalnog lika, koji će se pojavljivati u pričama. ne mora stalno, al recimo kao Pera Ždera u Popaju.

povremeno (kao osvježenje) mogla bi napraviti pravu detektivsku mozgalicu, da se i blogeri uključe u traženju zločinca ili "zločinca".
kažem povremeno, da ne bi gubila vrijeme na osmišljavanje problema.

i računam, oziljno računam, da ćeš kad se nakupi pričica, da štampaš ovo.
mariopan mariopan 08:27 21.04.2021

Re: pošto sam fan

docsumann
ovog serijala, imam i par sugestija za razmisliti o, za uredništvo

mislim da bi trebala da ubaciš još kojeg stalnog lika, koji će se pojavljivati u pričama. ne mora stalno, al recimo kao Pera Ždera u Popaju.

povremeno (kao osvježenje) mogla bi napraviti pravu detektivsku mozgalicu, da se i blogeri uključe u traženju zločinca ili "zločinca".
kažem povremeno, da ne bi gubila vrijeme na osmišljavanje problema.

i računam, oziljno računam, da ćeš kad se nakupi pričica, da štampaš ovo.

Razmisliće uredništvo.

Da znaš da sam i ja pomislila da treba i vas malo da zaposlim, uključim na neki način samo ne znam kako?

Ama za štampanje sam ja daleko, nemoj da me ložiš, čekaj prvo da ispečem zanat. Vidi se iz samih priča da sam u početku samo nabacala, to sam mogla mnogo bolje, lepše rečenice, ritam ... Cenim da ste izuzetno kvalifikovana publika i na početku sam se pitala da li pred vas i da iznesem ovo čime se samo zabavljam? Vidim da nisam pogrešila i to mi je za sada dovoljno.

Priču o gospođi Sofiji bi trebalo ponovo da napišem jer mi se čini da je "dobar materijal" samo može mnogo bolje da se napiše.

Eto šta čovek iz dosade može da napravi.
tess1 tess1 09:05 21.04.2021

Re: pošto sam fan

povremeno (kao osvježenje) mogla bi napraviti pravu detektivsku mozgalicu, da se i blogeri uključe u traženju zločinca ili "zločinca".
kažem povremeno, da ne bi gubila vrijeme na osmišljavanje problema.

i računam, oziljno računam, da ćeš kad se nakupi pričica, da štampaš ovo.

+1
docsumann docsumann 09:29 21.04.2021

Re: pošto sam fan

Priču o gospođi Sofiji bi trebalo ponovo da napišem jer mi se čini da je "dobar materijal" samo može mnogo bolje da se napiše.


that's ok. standarna pojava kod stvaranja/pisanja. no, najbitnije je da imaš prvu verziju završenu.
sređivanje, dorada, brušenje to je sve poslije mnogo jednostavnije.

Ama za štampanje sam ja daleko, nemoj da me ložiš, čekaj prvo da ispečem zanat. Vidi se iz samih priča da sam u početku samo nabacala, to sam mogla mnogo bolje, lepše rečenice, ritam ... Cenim da ste izuzetno kvalifikovana publika i na početku sam se pitala da li pred vas i da iznesem ovo čime se samo zabavljam? Vidim da nisam pogrešila i to mi je za sada dovoljno.


koncept je odličan. mislim na prostor priče izgrađen na inspektoru M. i majkci, njegovoj službi, nenoj (ne)konvencionalnosti i njihovom međusobnom odnosu. temelji su više nego solidni, dobronoseći.
dobro postavljeni likovi sami tkaju priču. kao recimo Državni Posao. oni na čistu improvizaciju, puštajući likove da se samo "prirodno" ponašaju mogu da dobiju zaplet iz suvog dijaloga.

dokolica je pokretač za pametnog čovjeka. a ti se slobodno tu prepoznaj


mariopan mariopan 09:56 21.04.2021

Re: pošto sam fan

dokolica je pokretač za pametnog čovjeka. a ti se slobodno tu prepoznaj

Lepo ohrabrenje, hvala doks
milisav68 milisav68 10:39 21.04.2021

Re: pošto sam fan

mariopan
Razmisliće uredništvo.



mariopan mariopan 12:35 21.04.2021

Re: pošto sam fan

milisav68
mariopan
Razmisliće uredništvo.




Milisave
razmisljam razmisljam 23:28 21.04.2021

Re: pošto sam fan

docsumann


i računam, oziljno računam, da ćeš kad se nakupi pričica, da štampaš ovo.


Придружујем се рачунању и желим да безецујем један примерак са посветом.

Н.З. Ето и неке користи од короне. Да нас није снашла, теби, Мариопан, не би било досадно - вероватно би се дружила са својима у Грчкој и имала преча посла од писања крими-прича.
А овако - ето нама фановима уживања.


mariopan mariopan 05:58 22.04.2021

Re: pošto sam fan

razmisljam
docsumann


i računam, oziljno računam, da ćeš kad se nakupi pričica, da štampaš ovo.


Придружујем се рачунању и желим да безецујем један примерак са посветом.

Н.З. Ето и неке користи од короне. Да нас није снашла, теби, Мариопан, не би било досадно - вероватно би се дружила са својима у Грчкој и имала преча посла од писања крими-прича.
А овако - ето нама фановима уживања.



Hvala na čitanju
Za slavu pod stare dane ćemo otom potom.

Znaš kako mi je sin rekao kad je video da slikam, baš onog zeca? Kaže "sad slikaj kevo, slikaj i slikaj....i nemoj mnogo da se otegneš, znas koliko je slikara postalo slavno tek posthumno?
Sad ne zna da pišem, ali kao da čujem da kaže "piši kevo, batali baštu i kuću, samo piši i nemoj da se dugo otegneš..."
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:31 24.04.2021

Re: pošto sam fan

mariopan
docsumann
ovog serijala, imam i par sugestija za razmisliti o, za uredništvo

mislim da bi trebala da ubaciš još kojeg stalnog lika, koji će se pojavljivati u pričama. ne mora stalno, al recimo kao Pera Ždera u Popaju.

povremeno (kao osvježenje) mogla bi napraviti pravu detektivsku mozgalicu, da se i blogeri uključe u traženju zločinca ili "zločinca".
kažem povremeno, da ne bi gubila vrijeme na osmišljavanje problema.

i računam, oziljno računam, da ćeš kad se nakupi pričica, da štampaš ovo.

Razmisliće uredništvo.


Uredništvo jednoglasno da usvoji.
mariopan mariopan 10:56 24.04.2021

Re: pošto sam fan

apacherosepeacock
mariopan
docsumann
ovog serijala, imam i par sugestija za razmisliti o, za uredništvo

mislim da bi trebala da ubaciš još kojeg stalnog lika, koji će se pojavljivati u pričama. ne mora stalno, al recimo kao Pera Ždera u Popaju.

povremeno (kao osvježenje) mogla bi napraviti pravu detektivsku mozgalicu, da se i blogeri uključe u traženju zločinca ili "zločinca".
kažem povremeno, da ne bi gubila vrijeme na osmišljavanje problema.

i računam, oziljno računam, da ćeš kad se nakupi pričica, da štampaš ovo.

Razmisliće uredništvo.


Uredništvo jednoglasno da usvoji.

Usvojeno!
kick68 kick68 20:45 24.04.2021

Re: pošto sam fan

i par sugestija


Da udovoljimo stereotipima, pa da policajci njupaju krofne kao u američkim filmovima iz osamdesetih:)

Glavna junakinja:


razmisljam razmisljam 21:26 24.04.2021

Re: pošto sam fan

kick68

Da udovoljimo stereotipima, pa da policajci njupaju krofne kao američkim filmovima iz osamdesetih:)


А, не! Не крофне. Дест у пола с луком, на пример. Ипак би требало инсистирати на локалном шмеку.
kick68 kick68 22:58 24.04.2021

Re: pošto sam fan

razmisljam
kick68

Da udovoljimo stereotipima, pa da policajci njupaju krofne kao američkim filmovima iz osamdesetih:)


А, не! Не крофне. Десeт у пола с луком, на пример. Ипак би требало инсистирати на локалном шмеку.

...lokalnom, balkanskom:))) ok, nisam antiprotivna:)))
docsumann docsumann 12:24 25.04.2021

Re: pošto sam fan

razmisljam
kick68

Da udovoljimo stereotipima, pa da policajci njupaju krofne kao američkim filmovima iz osamdesetih:)


А, не! Не крофне. Дест у пола с луком, на пример. Ипак би требало инсистирати на локалном шмеку.


i stalno žvaće orbit žvake da se ne osjeti na luk
mariopan mariopan 13:16 25.04.2021

Re: pošto sam fan

kick68
i par sugestija


Da udovoljimo stereotipima, pa da policajci njupaju krofne kao u američkim filmovima iz osamdesetih:)

Glavna junakinja:





Super predlog. Naši bi mogli da njupaju deset s lukom?
Ps
A vidi glavnu junakinju, zar nije slatkiš?
mariopan mariopan 13:17 25.04.2021

Re: pošto sam fan

razmisljam
kick68

Da udovoljimo stereotipima, pa da policajci njupaju krofne kao američkim filmovima iz osamdesetih:)


А, не! Не крофне. Дест у пола с луком, на пример. Ипак би требало инсистирати на локалном шмеку.

E, nisam ni videla tvoj predlog a isto sam pomislila i napisala.
misha.m misha.m 08:42 21.04.2021

Svaka čast

Svaka čast, mariopan, vrlo lepa - flimična priča sa srećnim krajem koji nam nedostaje jedno 30+ godina. Od tamo "Male", "Ubistva sa predumišljajem" ili "Dogodilo se na današnji dan".
Već vidim mogući holivudski blokbaster, ma kakvi jedan film, nekoliko sezona serije na Fox-u, ma kakvi na Fox-u, na Netflix-u "Inspektor Marković" (i ja sam Marković ).

Molim Vas samo za pojašnjenje raspleta - kako je u stvari slučaj rešen, jer meni nije potpuno jasno. I rođaki je otet pas? Od strane njenog unuka i njegove devojke? Napisali ste da je "vlasnica" psa unukova devojka, pa me to zbunilo.....
mariopan mariopan 08:54 21.04.2021

Re: Svaka čast

misha.m
Svaka čast, mariopan, vrlo lepa - flimična priča sa srećnim krajem koji nam nedostaje jedno 30+ godina. Od tamo "Male", "Ubistva sa predumišljajem" ili "Dogodilo se na današnji dan".
Već vidim mogući holivudski blokbaster, ma kakvi jedan film, nekoliko sezona serije na Fox-u, ma kakvi na Fox-u, na Netflix-u "Inspektor Marković" (i ja sam Marković ).

Molim Vas samo za pojašnjenje raspleta - kako je u stvari slučaj rešen, jer meni nije potpuno jasno. I rođaki je otet pas? Od strane njenog unuka i njegove devojke? Napisali ste da je "vlasnica" psa unukova devojka, pa me to zbunilo.....

Ala si me ti nahvalio. Zahvaljujem.

Ne persiramo na blogu, svi smo "svoji".

Devojka njenog unuka nije bila vlasnica psa, zato navodnici, bila je kradljivica. To su slagali baku da bi mogli da zadrže psa nekoliko dana a kasnije, kada ga vrate i uzmu novac od ucene da joj kažu da se izgubila.

Da je unuk (u priči) imao psa to bi njegova baka znala, ovako su mogli da je slažu da je vlasnica njegova devojka i da baka ništa ne posumnja. A unuk je bio onaj što je pokupio otkup i bežao od policije.
Banda lopova i ucenjivača kako su to opisali tabloidi.

misha.m misha.m 09:07 21.04.2021

Re: Svaka čast

mariopan
Ala si me ti nahvalio. Zahvaljujem.

Ne persiramo na blogu, svi smo "svoji".

Devojka njenog unuka nije bila vlasnica psa, zato navodnici, bila je kradljivica. To su slagali baku da bi mogli da zadrže psa nekoliko dana a kasnije, kada ga vrate i uzmu novac od ucene da joj kažu da se izgubila.

Da je unuk (u priči) imao psa to bi njegova baka znala, ovako su mogli da je slažu da je vlasnica njegova devojka i da baka ništa ne posumnja. A unuk je bio onaj što je pokupio otkup i bežao od policije.
Banda lopova i ucenjivača kako su to opisali tabloidi.

Aaaaaaaaaaaaaa..... Sad razumem i sad sve dobija u stvari smisao. Hvala na pojašnjenju.
(Ja persiram osobama koje poštujem, bez obzira na pol i godine)


omega68 omega68 21:51 21.04.2021

Super

Drugarice
mariopan mariopan 06:00 22.04.2021

Re: Super

omega68
Drugarice

Drugar
Hvala na smajliju.
mlekac mlekac 11:34 22.04.2021

Samo nastavi

Ovo je baš uživanje čitati!
mariopan mariopan 11:43 22.04.2021

Re: Samo nastavi

mlekac
Ovo je baš uživanje čitati!

Mlekac hvala na čitanju.
haklberi_tom haklberi_tom 17:05 22.04.2021

Re: Samo nastavi

mlekac
Ovo je baš uživanje čitati!

Ko mi ispriča siže, častim ga burekom.
Sa sirom, jer ja ono sa mesom ne mogu ni da pomirišem.
mariopan mariopan 17:44 22.04.2021

Re: Samo nastavi

haklberi_tom
mlekac
Ovo je baš uživanje čitati!

Ko mi ispriča siže, častim ga burekom.
Sa sirom, jer ja ono sa mesom ne mogu ni da pomirišem.

Jedan čovek ima psa kog mnogo voli ali su ga mangupi ukrali i ucenili ga da plati otkup.
Inspektor je sve vreme muslio da je oteta neka osoba pa je tako i postupao, kao da je otmica neke osobe.
Na kraju je uhvatio krivce a kuče je vraćeno vlasniku.
Čiča miča i gotova priča.

(Mogu da menjam burek za pivo?)
haklberi_tom haklberi_tom 18:50 22.04.2021

Re: Samo nastavi

mariopan
haklberi_tom
mlekac
Ovo je baš uživanje čitati!

Ko mi ispriča siže, častim ga burekom.
Sa sirom, jer ja ono sa mesom ne mogu ni da pomirišem.

Jedan čovek ima psa kog mnogo voli ali su ga mangupi ukrali i ucenili ga da plati otkup.
Inspektor je sve vreme muslio da je oteta neka osoba pa je tako i postupao, kao da je otmica neke osobe.
Na kraju je uhvatio krivce a kuče je vraćeno vlasniku.
Čiča miča i gotova priča.

(Mogu da menjam burek za pivo?)

Za tebe može i burek i pivo, kao i kavijar i šampanjac.
Time Bandit Time Bandit 18:59 22.04.2021

Re: Samo nastavi

(Mogu da menjam burek za pivo?

eeej, nije tako jednostavan hakljberi, on trazi da Ti njemu kupis burek i prostres size po volji,


Sa sirom, jer ja ono sa mesom ne mogu ni da pomirišem.


A Jerry-ja (ts1) nema,
za postapanje,
kao da se ljubav ohladila,
kakogodvec
mariopan mariopan 21:31 22.04.2021

Re: Samo nastavi

Za tebe može i burek i pivo, kao i kavijar i šampanjac.

Time Bandit Time Bandit 17:04 22.04.2021

Ovaj Inspektor

kod Vas mariopan ima dosta posla
sto ga ne odvedete u nekoj od buducih prica na odmor
i dodate neku lepu devojku

Malo je tecnija radnja u odnosu na proslu epizodu,
uzgred, ovo mi je zbog neobicnosti privuklo paznju

Bila je to sitna stara žena neodređenih godina


mariopan mariopan 17:51 22.04.2021

Re: Ovaj Inspektor

Time Bandit
kod Vas mariopan ima dosta posla
sto ga ne odvedete u nekoj od buducih prica na odmor
i dodate neku lepu devojku

Malo je tecnija radnja u odnosu na proslu epizodu,
uzgred, ovo mi je zbog neobicnosti privuklo paznju

Bila je to sitna stara žena neodređenih godina



Ne moze devojka, inspektor je oženjen samo mu još nisam našla ženu u priči, tu je negde ali još se ne pojavljuje. Imaće i ona neku ulogu samo da smislim kakvu.

A za "neodređene godine" kod starih ljudi, ne znam da li si primetio ali često oni, kada ostare, isto izgledaju dug vremwnski period? Zato ne mogu da im se odrede godine, može da se nagađa ali nećete pogoditi.

Moja komsinica isto izgleda poslednjih bar 15 godina a sada ima 84, to mi je rekla pre neki dan. Nekako stane proces starenja, stari su ali izgledaju isto kao pre nekog vremena, ne stare više. To očigledno nisam dobro opisala ali sam na to mislila.
Malo je tecnija radnja u odnosu na proslu epizodu,


Eto, lepo što si primetio.

To sam se trudila da ispravim. U prvim pričama mi to nije dobro išlo pa sam primetila i trudila se da ispravim.
Ribozom Ribozom 17:59 22.04.2021

volem detalje

nešto ćućore glavu uz glavu


Ovo mnogo lepo deluje, da zatvoris oci zamislis scenu i osmehnes se.

mariopan mariopan 18:03 22.04.2021

Re: volem detalje

Ribozom
nešto ćućore glavu uz glavu


Ovo mnogo lepo deluje, da zatvoris oci zamislis scenu i osmehnes se.


Da, ja sam ih baš tako slatke zamislila.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana