Društvo| In memoriam| Istorija| Politika

Srebrenica (ni)je genocid

zilikaka RSS / 24.07.2023. u 16:14

Gost autor: Srx

 

Niti po jednoj od predstavki usvojene definicije genocida, od strane g. Rafaela Lemkina. 

 

"Lemkin coined genocide in 1943 or 1944 from two words: genos (Greek: [i]γένος[/i], 'family, clan, tribe, race, stock, kin') and -cide (Latin: -cīdium, 'killing'). The term was included in the 1944 research-work "Axis Rule in Occupied Europe"; wherein Lemkin documented mass-killings of ethnic groups deemed "untermenschen" by Nazi Germany. In particular, the concept of "genocide" was defined by Lemkin to refer to the vicious extermination campaign launched by Nazi Germany to wipe out Jews in the Holocaust." 

"At the end of World War II, leaders and activists set out to build new institutions, like the United Nations, that could foster international cooperation and safeguard peace. They also worked to establish new international standards, laws, and treaties in the hope of preventing future crimes like those perpetrated by Nazi Germany. But before World War II ended, the Polish Jewish lawyer Raphael Lemkin had already been working for decades to make the world recognize mass murder as an international crime. The scale of atrocities in World War II gave Lemkin’s mission a new urgency."

"Lemkin was a university student in the 1920s when he learned about the coordinated massacres of Armenians during World War I (see reading, Genocide under the Cover of War in Chapter 3). He was horrified to find out that no international laws existed to prosecute the Ottoman leaders who had perpetrated these crimes. Lemkin asked, “Why was killing a million people a less serious crime than killing a single individual?”"

"In 1944, Lemkin made up a new word to describe these crimes: genocide. Lemkin defined genocide as “the destruction of a nation or an ethnic group.” He built the word, he said, “from the ancient Greek word genos (race, tribe) and the Latin cide (killing), thus corresponding in its formation to such words as tyrannicide, homicide, infanticide, etc.” He wrote, “Genocide is directed against the national group as an entity, and the actions involved are directed against individuals, not in their individual capacity, but as members of the national group.” This was an important element of the definition of genocide: people were killed or excluded not because of anything they did or said or thought but simply because they were members of a particular group. For Lemkin, genocide was an international crime—a threat to international peace and to humanity’s shared beliefs."

 

Да се вратимо на Сребреницу. Она је страшан чин. Само финале, егзекуција, равно је најбизарнијим деловима кафкијанске и поовске прозе ужаса и страве, посебно онако како је виђена кроз очи сведока Хашке оптужнице. У сваком иоле разумном и осећајном човеку помисао на учињено тамо изазив бол и сушту жалост. Сурово рационално говорећи, српска стратегија онеспособљавања муслиманске бојне моћи остаје у доменима закона масовног ратовања - примера ради, активни случајеви у којима се употребљавају сличне методе, од првих који упадају у поглед: турска дејствовања против Курда код себе у држави, и против припадника арапског вехабизма, јужније у суседној Сирији; украјинска у Донбасу или америчка и руска у Ираку, Украјини и Сирији. Господин Ефраим Зуроф, у интервјуу Danas-у наводи следећи аргумент: 

"Ono što se dogodilo u Srebrenici nije genocid, a razlozi zašto se taj zločin naziva genocidom isključivo su politički, rekao je Efraim Zurof, izraelski istoričar američkog porekla, koji je prisustvovao juče održanoj sednici Komisije za uređenje Starog sajmišta.

 

„Kao da je reč o nekoj vrsti zavisti i ljubomore prema genocidu i Holokaustu, mnogi narodi pokušavaju da dokažu da se nad njima desio. Za razliku od Srebrenice, Staro sajmište, gde je stradalo na desetine hiljade nedužnih ljudi – jedno je od stratišta gde se desio genocid“, precizirao je Zurof.

Ovaj istaknuti istraživač nacističkih zločina i direktor „Simon Vizental” centra u Jerusalimu došao je u Beograd, što je dalo težinu nastojanjima grada da se Staro sajmište pretvori u Memorijalni kompleks i da se ideja stara decenijama konačno realizuje." 

 

Деловање Музеја жртава геноцида у Београду

2021. смењено је коначно руководство, из Милошевићеве ере оснивања Музеја 1992. године, статично, тромо, рекао бих чак и старосовјетски методолошки обојено и једно крајње пасивно и неинвентивно. Одменила их је young blood академских представника различитих српских универзитетских средина, предвођена генерацијом професора, сада већ средовечних стручњака из дате области и многи међу њима са искуством специјализације у великим универзитетским срединама на Западу. У ревитализацији рада Музеја, и његовог усавршења на највиши могући ниво, по стандардима и угледу на сличне велике институције у свету: Yad Vashem, Jerusalem; Holocaust Memorial, Berlin; United States Holocaust Memorial Museum, Washington DC;

примећени су бројни недостаци и препреке у раду, навешћу само најбитније међу њима:

1) несавладивост старих пренаглашених схватања о опсегу страдања (нереална и недоказива инсистирања на 0.75-1.1М страдалих Срба у Геноциду 1941-95.), где су представници ове струје претежно из старих и конзервативнијих слојева популације из монолитних институција попут САНУ, СПЦ и Универзитета;

2) ароганција, позорност и ненаклоњеност, чак и сплеткарење страних дипломата у Београду;

3) отворена конфликтност и непријатељства са НВО-сектором, углавном око расподеле глобалних финансијских средстава намењених истраживањима ове врсте, која све чешће бивају преусмеравана на званичне институције образовања и културе уместо на НВО-сектор, услед општеприсутне корупције у том простору;

4) сукоб са елементима у влади базираним углавном на ставци 1;

5) сукоб са мањинским елементима у друштву базираним на неповерењу и суревњивости;

6) сукоб са елементима у влади базираним углавном на финансијским конфликтима интереса.

При свему наведеном, само постојање патолошке тенденције у нашем друштву да се било шта, што се догодило у Холокаусту, и Геноциду над Словенима, Ромима и антифашистима 1941-45. третира на било који као једнако или еквивалентно било чему што се дешава у наше време, може се једино тескобно разумети као интелектуална и морална ретардација интелигенције и савести, или као тек припроста борба за последњи грант.

 



Komentari (155)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

promoter promoter 16:51 24.07.2023

Uh!

Slava svim nevino pobijenim u sukobima u bivšoj državi.
Kao Srbin, zadržavam pravo da najviše žalim svoje, Srbe.
Takođe, jednakom merom kao Srbe, žalim i sve one iz nama neprijateljskih naroda, koji su dovodeći sebe u opasnost, pomagali Srbima da izbegnu i sačuvaju glavu.
Ja bih bio direktniji od Simona Vizentala - i rekao da su oni koji forsiraju 'genocid' u Srebrenici, gola govna.
Koja imaju dvostruki cilj.
Od kojih je prvi, i osnovni, da - što je moguće u većoj meri 'prekriju' najveći genocid u modernoj istoriji, genocid nad braćom Jevrejima.
I time, kao sporedni, ali ne manj bitan cilj - aboliraju Švabe i Ustaše kao gamad koja je taj genocid počinila.
Braća Srbi nemaju nikakve potrebe da izmišljaju druge metode za borbu protiv razne gamadi, nego samo neka vide kako se braća Jevreji drže u toj borbi.
Koja je za njih neprestana.
Jer se zlo (nad njima) samo pritajilo.
Kao, uostalom, i nad nama Srbima.
bangyahead bangyahead 21:19 28.07.2023

Re: Uh!

Добро, то је нормално да Ти је страданије сопственог Народа битније. Извини што нисам раније одговорио. Код мене је занимљиво да је из васцеле српске породице, највеће страдање било - јеврејског дела породице. У Јасеновцу...

Оно што је болно је што је то страдање релативно непознато на Западу. Сада, Русију не познајем и не знам каква је њихова историографија; претпостављам да би била на српској страни.

Тако да је Колиново излагање крајња повраћотка. Добро, о Ејнџе сам се огрешио, како ствари стоје, ал' ваљано ме је натоварила али барем смо разбистрили да Бисеркова једе говна. И цео тај дискурс [н]во-овски.
predatortz predatortz 16:54 24.07.2023

Eto, da se oglasim...

I vas "jeste", i vas "nije", nabijem na istu stvar!

Ako nemate čime drugim da se bavite, osim tim zločinom koji je najviše kažnjen u novijoj istoriji, zapitajte se koji problem imate.


Mi, iz Republike Srpske, jednaku štetu imamo od raznih dušebrižnika nad hudom sudbinom "civila" iz 28. divizije A BiH, kao i od onih "nož,žica, Srebrenica" junačina sa stadiona.

Zapravo, teško mi je odrediti se koja mi se ekipa više gadi.

Za najveći uspeh u životu ću smatrati ako uspem u tome da moji sinovi ne budu ni u jednom od ta dva govnarska tima.


docsumann docsumann 18:29 24.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

na kurac te nataknem
i po selu nosam
čik tako nagužen da pogodiš - ko sam?


đa'olova čikalica
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 18:50 24.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

docsumann
na kurac te nataknem
i po selu nosam
čik tako nagužen da pogodiš - ko sam?


đa'olova čikalica


predlažen izmjenu

čik tako natakaren da pogodiš ko sam

zbogradi metrike
bangyahead bangyahead 20:51 24.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

Ја не бих имао проблема да Те имам у Репрезентацији, Пуковниче, упркос Твојој емоционалности, али волим ватру у колективу. Уз једну Ејнџи, да буде узбудљиво на седницама. Твоје примедбе нису у контрадикцији са мојим наводима. Тим Србија охрабрује дијалог и мултиполарност мишљења о теми.

PS. Спасибо, Матушка Зилиевна, а Банат нет просто так, кафтор, викинутј его! Многаја љета, многаја!





dragosevacsutra dragosevacsutra 21:34 24.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

čik tako natakaren da pogodiš ko sam


nigel, probably



edit:

mozda je i jorgovanka licno


nikvet pn nikvet pn 13:23 25.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

predatortz

Eto, da se oglasim...


У праву си, претерали су. Сребреничари као кукуљичари.

Али овим поводом, у овој причи око Музеја Старо сајмиште јеврејску потпору видим као полугу прекретницу да ствар успе. То би (моја жеља) требало да прерасте у Музеј српских жртава, српски Јад Вашем.

Пре само век и по у односу на суседе Србија је била уважена држава у фулу; монарх, црква, језик, писмо, установе, култура. Околна племена под империјама далеко испод народа имала су само конфесионалност и регионалне називе (Словенци, Шокци, Загорци, Славонци, Далматинци...), Арбанаси чак ни писанога језика. За век и по њиховог активног антисрбовања успело им је да најмање два милиона Срба раставе што од матице што од живота.

Свима који су вољно или невољно раскрстили са српством срећан пут желим али и немешање у српске националне послове. А у тај посао свакако спада обележавање и достојан подсет на невино страдале само зато што су Срби.

Моја мајка 85г није имала прилику ни место да своме оцу коме гроба не зна упали свећу. Осим у цркви или на гробљу. Колико још таквим око нас овде има? И превише. А српски Јад Вашем не постоји. Своме деди (и петорици деда-стричева) воштаницу сам упалио - у Аушвицу.

Срамота је за један европски народ да своје невино страдале претке препусти забораву. Добар правац да се дуга историја претвори у кратку будућност.
predatortz predatortz 09:12 26.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

У праву си, претерали су. Сребреничари као кукуљичари.

Али овим поводом, у овој причи око Музеја Старо сајмиште јеврејску потпору видим као полугу прекретницу да ствар успе. То би (моја жеља) требало да прерасте у Музеј српских жртава, српски Јад Вашем.


Veruj mi da tekst nisam ni čitao.
Reagovao sam na prvu, jer je stvarno previše natezanja oko toga "jeste", "nije"...
Nama takav reflektor ne treba!
Mi, Srbi generalno, na svako otvaranje teme Srebrenice treba da odgovorimo na sledeći način:

Je li taj zločin dobio sudski epilog? Jesu li glavni vinovnici kažnjeni?
Da?
I, šta još hoćete? Sve drugo je uvođenje kolektivne krivice.
Na taj pečat ne pristajemo! Ne, dok ga ne dobiju i drugi koji su počinili dalko veće zločine.


I ovaj stav treba imati jednako prema komšiji i Generalnom sekretaru UN.
bangyahead bangyahead 09:36 26.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

То би (моја жеља) требало да прерасте у Музеј српских жртава, српски Јад Вашем.


Неће бити Музеј српских жртава ту, због опонирања ликова из мањинских заједница и тужакања по страним амбасадама да смо "националисти и да нам није Холокауст на срцу већ само српска страдања, као и да желимо да избелимо злочине Српске војске 1990-их и да нас представимо као жртве". Тако да је то утицало на Запад да створи криву слику - а то да ли су Срби геноцидни прилично игра улогу: Срби морају бити геноцидни да ви се повиновали одлукама Запада од пре 20-ак и кусур година.
bangyahead bangyahead 09:53 26.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

predatortz
У праву си, претерали су. Сребреничари као кукуљичари.

Али овим поводом, у овој причи око Музеја Старо сајмиште јеврејску потпору видим као полугу прекретницу да ствар успе. То би (моја жеља) требало да прерасте у Музеј српских жртава, српски Јад Вашем.


Veruj mi da tekst nisam ni čitao.
Reagovao sam na prvu, jer je stvarno previše natezanja oko toga "jeste", "nije"...
Nama takav reflektor ne treba!
Mi, Srbi generalno, na svako otvaranje teme Srebrenice treba da odgovorimo na sledeći način:

Je li taj zločin dobio sudski epilog? Jesu li glavni vinovnici kažnjeni?
Da?
I, šta još hoćete? Sve drugo je uvođenje kolektivne krivice.
Na taj pečat ne pristajemo! Ne, dok ga ne dobiju i drugi koji su počinili dalko veće zločine.


I ovaj stav treba imati jednako prema komšiji i Generalnom sekretaru UN.


Значи, изнапушавао си ме а ниси ни погледао. Ја сада треба да ти кажем: "Јебала вас Сребреница? Што сте правили срања? Браните се сами." Срећом па је ова тема шира и од тебе и од мене лично.
predatortz predatortz 10:21 26.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

Значи, изнапушавао си ме а ниси ни погледао


Ma, ne tebe... Ne svodi odmah na lično. Odnosilo se na generalno često potezanje te teme, a koja nama nikako ne donosi dobro.

Mi tu temu treba da otvorimo kada se steknu uslovi da se ceo zločin nepristrasno osvetli sa svih strana.

Do tada, da odjebavamo sve na način na koji rekoh.

I da, da ne pristajemo na formulaciju "genocid", jer nije bio genocid.


bangyahead bangyahead 11:10 26.07.2023

Re: Eto, da se oglasim...

A sorry, pomislio:"А у пичку материну, када су почели и Бањалучани и Посавци да ме напушавају, да идем одма' да се напијем у Јудин манастир, и обесим о његово дрво!"
alselone alselone 19:23 24.07.2023

.

Nije.
freehand freehand 22:39 24.07.2023

Lipsala kobila

... pod mamuzama za tri lajka i dalje krepava
shmoo shmoo 10:46 25.07.2023

Нека је липсала кобила, и треба да цркне

Ево мој је четврти лајк.

Од свих активних блогова лајковао сам само Омегин Маму вам јебем ништачку блог и ево овај овде сада.

За пар сати овај блог ће имати највећи број лајкова од свих активних блогова на Блогу Б92.

solo solo 15:18 25.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

За пар сати овај блог ће имати највећи број лајкова од свих активних блогова на Блогу Б92.


U to ime .....

promoter promoter 19:35 25.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

solo
За пар сати овај блог ће имати највећи број лајкова од свих активних блогова на Блогу Б92.


U to ime .....


Moj omiljeni klip!
bangyahead bangyahead 09:44 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

promoter
solo
За пар сати овај блог ће имати највећи број лајкова од свих активних блогова на Блогу Б92.


U to ime .....


Moj omiljeni klip!


Добро бре, Чарли, 'ајд овај Рођен К'о Трол Соло али не бих од тебе заиста очекивао на оваквој теми да тролујеш.
bangyahead bangyahead 09:51 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

shmoo


Од свих активних блогова лајковао сам само Омегин Маму вам јебем ништачку блог и ево овај овде сада.

За пар сати овај блог ће имати највећи број лајкова од свих активних блогова на Блогу Б92.



Хвала, Учо.

Али што Сморхендије слатко зановета а управо он то ради... Да га видиш на тњитеру, какав је сав врцав, па су му сви браћа и сестре, велик, бре највећи Џавад (Јоргос) А'акбар виртуелни - и ту му отприлике почиње и завршава се сав утицај на друштво... а ово се слажем, б[р]лог је рахметли мујо матери... Шта да се ради. Веран је очигледно [био] неспособан да управља компанијом, и када су нестали грантови, нестало и компаније. Бог да јој душу прости.
promoter promoter 10:13 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

bangyahead
promoter
solo
За пар сати овај блог ће имати највећи број лајкова од свих активних блогова на Блогу Б92.


U to ime .....


Moj omiljeni klip!


Добро бре, Чарли, 'ајд овај Рођен К'о Трол Соло али не бих од тебе заиста очекивао на оваквој теми да тролујеш.

Ja sam u svom prvom komentaru rekao šta sam imao.
Nemam ja tu više šta.
Meni je sve, odavno, jasno.
Svoj pravac znam.
bangyahead bangyahead 10:17 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне


Ja sam u svom prvom komentaru rekao šta sam imao.
Nemam ja tu više šta.
Meni je sve, odavno, jasno.
Svoj pravac znam.


Da reformulišem blagoslov - ako si za Simona, ne pomaži Solu da troluje mrežni unos!
solo solo 10:47 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

Da reformulišem blagoslov - ako si za Simona, ne pomaži Solu da troluje mrežni unos!


Lisica se linja ( dlaku menja ) al' prkno joj smrdi i u novoj dlaci.

Ništa neočekivano.

Đe si ba pročišćeni.
shmoo shmoo 10:51 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

bangyahead
shmoo


Од свих активних блогова лајковао сам само Омегин Маму вам јебем ништачку блог и ево овај овде сада.

За пар сати овај блог ће имати највећи број лајкова од свих активних блогова на Блогу Б92.



Хвала, Учо.






Кип ап д гуд врк.

Али што Сморхендије слатко зановета а управо он то ради... Да га видиш на тњитеру, какав је сав врцав, па су му сви браћа и сестре, велик, бре највећи Џавад (Јоргос) А'акбар виртуелни - и ту му отприлике почиње и завршава се сав утицај на друштво...



Ено баш сам код Доксумана питао Анђу зашто ми се на том њиховом тњитеру када кликнем на њихове линкове ка тој дестинацији прво покаже једно црно икс.

Брате рођени, од једног икс до три икс је кратак пут, зар не?


а ово се слажем, б[р]лог је рахметли мујо матери... Шта да се ради. Веран је очигледно [био] неспособан да управља компанијом, и када су нестали грантови, нестало и компаније. Бог да јој душу прости.






Једино мала примедба...

Знам Верана још из доба када смо били студенти. Осамдесете прошлог века...

(Он био члан Савеза комуниста, ја нисам. )

Тако да нисам баш сигуран да ли је ово са Б92 (и Блогом, наравно) код њега била неспособност или прорачунатост.

И то годинама унапред прорачунатост.




bangyahead bangyahead 11:12 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

solo
Da reformulišem blagoslov - ako si za Simona, ne pomaži Solu da troluje mrežni unos!


Lisica se linja ( dlaku menja ) al' prkno joj smrdi i u novoj dlaci.

Ništa neočekivano.

Đe si ba pročišćeni.

Ne seri bre, Matorac.
bangyahead bangyahead 11:20 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне




Кип ап д гуд врк.


И то годинама унапред прорачунатост.




Spasibo, horošo! Ne verujem. Mislim da je samo nesposobnost. Kada je nestalo Partije, Sorosa, Grka iz Antene, ________ (dopiši), odnosno da ga spoljni faktor puni lovom umesto da je sam pravi, nestalo i biza.

Kako rekosmo, da joj prolijemo rakijicu, za dušu i bog da joj dušu prosti.
solo solo 11:22 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

Ne seri bre, Matorac.


Duvaj naduvani, produhovljeni.

Tu maglu prodaj po autobusima.

Jel još kradeš rakiju po frižiderima,'ebo ti Krkar blogokolege.
shmoo shmoo 11:42 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

bangyahead



Кип ап д гуд врк.


И то годинама унапред прорачунатост.




Spasibo, horošo! Ne verujem. Mislim da je samo nesposobnost. Kada je nestalo Partije, Sorosa, Grka iz Antene, ________ (dopiši), odnosno da ga spoljni faktor puni lovom umesto da je sam pravi, nestalo i biza.



Он је био исто тако прорачунат и пре 40 година.

На то сам ја мислио кад рекох прорачунат.

А за то је очигледно довољно способан.


Kako rekosmo, da joj prolijemo rakijicu, za dušu i bog da joj dušu prosti.



bangyahead bangyahead 11:45 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

Kakav si ti spektakularan gad, Matorac. Uozbilji se, operi se ispod miške , ajde bre prestani da kenjaš. Koja od srpskih reči: "Престани да кењаш!" ti nije razumljiva?

Edit: Taso, upućeno Soloj'ci, da bude
мејк ноу мистејк.
freehand freehand 11:45 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

Kada je nestalo Partije, Sorosa, Grka iz Antene, ________ (dopiši), odnosno da ga spoljni faktor puni lovom umesto da je sam pravi, nestalo i biza.

Pa šta bi sa rukom što lebom rani?
solo solo 16:22 26.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

Kakav si ti spektakularan gad, Matorac. Uozbilji se, operi se ispod miške , ajde bre prestani da kenjaš. Koja od srpskih reči: "Престани да кењаш!" ti nije razumljiva?


Srdžo opet vataš spid.

Opušteno,tek si izašo.

Uživaj malo u bistrini uma.
bangyahead bangyahead 07:08 27.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

solo


Srdžo opet vataš spid.

Opušteno,tek si izašo.

Uživaj malo u bistrini uma.


чуди ме да честитог Џавада/Јоргоса ниси никада навео да се учлани у снс, пошто сте веома слични у склоности да сву одвратност властитог ума изразите у једној реченици; у својој генези из комунистичких партијаца у квазидемократске и квадикавске пропагандисте... Џавад је барем остао доследан себи и почившем Ђикију (уз своју стару, ССОЈ идеју док је био на радију) због чега га поштујем упркос свим вређањима; али ти? ти си подментуо своје пркно ђе год си могао да те служба кресне, а ти останеш бедни лајавац за два динара друже.
solo solo 22:39 27.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

а ти останеш бедни лајавац за два динара друже.



4 din

Bila povišica

Jesi vido kako montiraju i lažiraju ovi iz Kosova post.

Dakle stvarno nije ok.

Jel reagovao neko od tvojih?



Jel ovo neki egzorcizam ili bioenergetski tretman sinuzitisa?

p.s.

Probaj ovo. Čisti sve čakre.

bangyahead bangyahead 07:04 28.07.2023

Re: Нека је липсала кобила, и треба да цркне

pa gle, nisam ja unajmljivao asafa isina petnaest godina da mi radi kampanje. voljeli ste bibija (kada čitav normalni izrael nije) pa ste izduvali sa šiposima. a izduvali ste jer ste slušali sendvičare poput tebe, umesto da se raspitate kod naših ljudi na terenu kakva je situacija. 'nači, defosi kvadikavski.
solo solo 07:25 28.07.2023

Re: slušaj ti papak

pa gle, nisam ja unajmljivao asafa isina petnaest godina da mi radi kampanje. voljeli ste bibija (kada čitav normalni izrael nije) pa ste izduvali sa šiposima. a izduvali ste jer ste slušali sendvičare poput tebe, umesto da se raspitate kod naših ljudi na terenu kakva je situacija. 'nači, defosi kvadikavski.


Pa valjda si i ti naš.

Izduvo si zajedno sa nama.

Vodič, mojne sad ja nisam odavle.



Jbg važnije ti bilo da kradeš Krkaru rakiju.

Veru za rakiju.




bangyahead bangyahead 08:50 28.07.2023

Re: slušaj ti papak

Pa valjda si i ti naš.

Izduvo si zajedno sa nama.

Vodič, mojne sad ja nisam odavle.

Партијац? Никада. Србијин јесам, и задовољан сам како смо санирали штету од Вашингтонског споразума у Јерусалиму - где је Србија (не Вучић, мада је и он понижен лично тамо у својству државног службеника) понижена. У таквој ситуацији би свака струка (и туристичко-водичка) устала да брани Отаџбину. Уосталом, докторе, не знам шта се Фрихенд, Ејнџе, Кркар и ти жалите - ви се ложите на машинбравара по струци. Ја барем имам више школе од њега, а и знам више језика, а и Србу и Ибру супер шпрехам.
Черевићан Черевићан 23:21 24.07.2023

ibi potest valere populus,ubi leges valent

једино ће

време ће препеглати набор недорака
дочараће тако ...............слику реалнију,
тог времена ........несагласја........ тужну
сукобљених народа па с'тога и трајнију


tessa1 tessa1 08:18 25.07.2023

Srđane,

Nisam se oporavila od prošlog bloga, to je i bio cilj?, da nas ugaze?, ali da im poslije toga bude lakše pa da čovjek podnese žrtvu, toliko žrtve već dva stoljeća, šta je jedan blog?


Napisao si sve bolje nego što bih ja, i hvala još jednom što si na mojoj strani bez povratka, hrabro je, Srđane. :)
bangyahead bangyahead 09:41 26.07.2023

Re: Srđane,

tessa1
Nisam se oporavila od prošlog bloga, to je i bio cilj?, da nas ugaze?, ali da im poslije toga bude lakše pa da čovjek podnese žrtvu, toliko žrtve već dva stoljeća, šta je jedan blog?


Napisao si sve bolje nego što bih ja, i hvala još jednom što si na mojoj strani bez povratka, hrabro je, Srđane. :)


Па могу неког другога да покушају да угазе. "Нас нико не сме да гази", гласом Слободана Милошевића... Не желим да прејудицирам да ли то раде зато што су на платном списку. Вероватније је патолошка нетрпељивост према Вучићу и квадикавима по среди, која сеже дотле да почињу да мрзе и себе и све што је од општег националног интереса и значаја.
tessa1 tessa1 12:41 26.07.2023

Re: Srđane,

Bebica si ti jedna. :))
bangyahead bangyahead 20:50 27.07.2023

Re: Srđane,

Наиветан. Не мерем трпијет зло људи. Мислим, видим га, али волим да мислим да нисмо баш толико задрљили.
tessa1 tessa1 08:55 28.07.2023

Re: Srđane,

E, ne daj se. :)


I za ovaj prijedlog da napišeš nešto o Izraelu, imao si ti i dobrih slika, neka zamjene riječi. :)
kamilo_emericki kamilo_emericki 11:04 27.07.2023

Srđane

Iskomentarisašmo jako puno puta Srebrenicu.
Ti opet tovariš na "istog konja" i to u vrijeme kad se svašta dešava u Izraelu.
Kad već pišeš, što ne pišeš o Izraelu i protestima koji se dešavaju? Ko zastupa koju stranu? Koga i šta zastupaju Aškenzi a koji su stavovi Sefarda?
Baci priču, ako nije zabranjena, koja je interesantna i mnogima nama nepoznata.
Nemoj ovo shvatiti kao propisivanje šta trebaš pisati. Piši ti i o Srebrenici ali ja mislim da je šteta da drugima prepustiš da nas informišu o Izraelu.
bangyahead bangyahead 19:52 27.07.2023

Re: Srđane

Nemam opciju.
Smatrao sam da je ovo skrnavo gaženje sećanja na Jasenovac od strane Kolina i Endži vrednije reakcije, ali da može. Nađi mi ko će objaviti, igrat' ćemo se salonskog fašizma u Izri.
shmoo shmoo 20:30 27.07.2023

Re: Srđane

kamilo_emericki

Kad već pišeš, što ne pišeš o Izraelu i protestima koji se dešavaju? Ko zastupa koju stranu? Koga i šta zastupaju Aškenzi a koji su stavovi Sefarda?



Јесте, али та подела међу Јеврејима (као да су Срби па другачији) није тако дубока данас каква је била пре 100 година.

Знаш, у Београду у Рузвелтовој улици када прођеш капију Новог гробља одмах иза имаш капију ашкенаског гробља. А преко пута улице ти је сефардско гробље.

(Деда ујку моје жене, ујка Саву, Србина, сахранисмо по његовој жељи на том сефардском гробљу поред његове вољене Лее. Питај Бранку Богданов, позоришну редитељку, то су јој отац и мајка, ако мени не верујеш.)

Питао сам Сркија откуд та таква подела да се чак не трпе ни на једном гробљу.

(Мислим, мене су учили и васпитавали у кући тако да дубоко верујем да смо барем у смрти сви једнаки без обзира на то ко је шта радио и говорио током живота. Само у томе, у смрти, и јесмо истински једнаки сви ми, људска бића на овој планети.)

Срки ми је објаснио да је то подела на два посебна јеврејска гробља у Београду још од пре 100 и више година када се међу београдским Сефардима говорило да је боље да ти се ћерка уда за црнца него за Ашкеназа.

И то ме није зачудило због онога што знам о београдским и балканским Јеврејима. Сефарди су себе рачунали као староседеоце на Балкану и у Београду. Пристигли су на Балкан углавном у 15. веку (највише у Београд, Дубровник и Сарајево) после изгона из Шпаније под Изабелом. Ашкенази су за те Сефарде били дошљаци и скоројевићи који су почели да се усељавају у Србију из Источне Европе у већем броју тек у другој половини 19. века.

То ти је нешто као подела на врањанске староседеоце и дошљаке, скоројевиће, у Нечистој крви Боре Станковића. Тако некако... Није само разликовање у неким верским и политичким ставовима него има ту доста и других друштвених условљености.

Знам, рецимо, поуздано да је Геца Кон за себе говорио да је Србин Мојсијеве вере. (Види овде први коментар испод уводног текста - ЛИНК.)

Али и у томе постоје поделе међу Јеврејима, не мисле сви исто. (И не треба да мисле исто). Као и Срби, уосталом.

Јевреји су ионако, као и ми Срби, народ са много много подела око свега и свачега. Око политичких подела су најострашћенији. Исто као и ми Срби.

А Срки припада по дифолту и Јеврејима и Србима. И има права да пише о поделама и код Срба (нпр. око Сребренице) и код Јевреја око овога што ти помињеш.

И зато тај избор о чему ће писати припада једино Сркију и никоме другом више, зар не?






(Исти овај тип хумора са том истом тематиком у Срба имаш и код Нушића и Душка Ковачевића, само су српска имена у питању. А имаш ту тему и у оном озбиљном облику од којег ми увек после данима стоји кнедла у грлу, на пример у Ћосићевим Коренима... Итд, итд, итд,...)

angie01 angie01 21:02 27.07.2023

Re: Srđane

Smatrao sam da je ovo skrnavo gaženje sećanja na Jasenovac od strane Kolina i Endži vrednije reakcije, ali da može.


ti si bre srki nadavuna budaletina, ne znam kako to ranije nisam videla, iako su svi govorili, ne bih da se pozivam ni na tvoju kradju rakije iz tudjih frizidera, jer ne znam da li se to dogodilo, nisam verovala kada je receno, al sada vidim da je vrlo veroatno moguce, jer si denincijant one najgore vrste, ljigavis tu nekim populistickim ispadima i kleveces druge i to uporno i pored opomene da si "pogresio",...sto je isto sada jasno, da si samo zlonamerno govno zeljno paznje, ti spasavas Srbiju lazni Jevrejine, ili sta...gde si ti procitao da je Endzi skrnavo gazila secanja na Jasenovac, pa to uporno ponavljas- nisam videla ni da je Kolin-....nego daj citat gde si procitao to sto tvrdis.
bangyahead bangyahead 07:31 28.07.2023

Re: Srđane

gde si ti procitao da je Endzi skrnavo gazila secanja na Jasenovac, pa to uporno ponavljas


ova rečenica je valjda bila dovoljna za sporečkavanje. simpatično mi je doktorovo i tvoje pozivanje na Krkara kao izvor informacija u ovom konlfiktu. onako, baš pouzdano i prosrpski i prodemokratski. eto, htela-nehtela, došla si i ti na liniju sa sns-om.

znaš šta mi pada na pamet - vi, cela ta Titova generacija, izgubljeni ste za bilo kakav prospekt stvaranja civilizovanog i demokratskog društva u Srbiji... zašto? zato što nemate kulturu razumevanja različitog mišljenja.

ti si bre srki nadavuna budaletina, ne znam kako to ranije nisam videla, iako su svi govorili,


"nadavuna budaletina" nisam, ali mi je novitet da su tu bile neke priče iza leđa. još jedan minus u Beskraju za tebe kod mene je što se povodiš za rekla-kazala kuloarskim, džukačkim, umesto da lijepo i kao Čovek predstaneš preda mnoju, i kažeš u lice šta imaš. ovako ispadaš najobičnija partijka i "denincijant-orka.
bangyahead bangyahead 07:37 28.07.2023

Re: Srđane

Али и у томе постоје поделе међу Јеврејима, не мисле сви исто. (И не треба да мисле исто). Као и Срби, уосталом.

Јевреји су ионако, као и ми Срби, народ са много много подела око свега и свачега. Око политичких подела су најострашћенији. Исто као и ми Срби.

А Срки припада по дифолту и Јеврејима и Србима. И има права да пише о поделама и код Срба (нпр. око Сребренице) и код Јевреја око овога што ти помињеш.


hvala, Bro, hvala da si primetio to. vidim da su ngo-ovci poludeli na mrežama zbog ovog unosa, ili koincidirajući sa njim. "laže da je jevrejin", "izmišljao da je jevrejin"... još kada se vratim u Izru na sezonu, pa me sačekaju Bibijevi rabini na aerodromu da mi secnu pišu, džast in kejs!
angie01 angie01 09:54 28.07.2023

Re: Srđane

ovo sve sto baljezgas, nemam pojma cemu sluzi ni sta si rekao, niti me je briga,...nego sve si udrobio, samo nema citata koji dokazuje tvoje klevete,

znaci daj taj citatat.


a drugo- ja ne tracam, pa tako nisam price o tebi uzimala zdravo za gotovo, nego sam te jos branila, ti si razbarusen, nije to tako,...za rzaliku od tebe, koji u tracu ucestvujes.

znaci, sada kada sam videla konkretno na kakvu si ljigavstinu spreman, sada mi i ono sve drugo deluje moguce, logicnije...ti bre covece lupetas na nivou bakareca.

mnogo ti smesno ono za titovu generaciju- pa cija si ti generacija,...

shmoo shmoo 10:23 28.07.2023

Re: Srđane

bangyahead
Али и у томе постоје поделе међу Јеврејима, не мисле сви исто. (И не треба да мисле исто). Као и Срби, уосталом.

Јевреји су ионако, као и ми Срби, народ са много много подела око свега и свачега. Око политичких подела су најострашћенији. Исто као и ми Срби.

А Срки припада по дифолту и Јеврејима и Србима. И има права да пише о поделама и код Срба (нпр. око Сребренице) и код Јевреја око овога што ти помињеш.


hvala, Bro, hvala da si primetio to. vidim da su ngo-ovci poludeli na mrežama zbog ovog unosa, ili koincidirajući sa njim. "laže da je jevrejin", "izmišljao da je jevrejin"... još kada se vratim u Izru na sezonu, pa me sačekaju Bibijevi rabini na aerodromu da mi secnu pišu, džast in kejs!



Па мислим стварно...

Морам још да кажем Камилу да сам ја пробио лед на Блогу Б92 и први пут некога опсовао у неком коментару на једном блогу на којем је неки српски смрад у расправи тебе назвао "Чифуче".

До тада нисам био ниједном опсовао у својим коментарима на Блогу Б92 па су се сви присутни изненадили.

А да ми је тај српски смрад био у том тренутку при руци, не би се завршило само псовком.

И докле год се убрајам у живе Србе, тако ћу реаговати на све српске смрадове када су у питању и Јевреји и Роми и било ко други.

Чак и Хрвати.

(Али не усташе. Њима милости не тражим нити бих им је дао.)

Нису сви Хрвати усташе исто као што ни сви Срби нису фашисти, нацисти, како нас иначе сваки пут називају када год ми поменемо Јасеновац или Братунац док се прича о Сребреници.


П.С. - Јбт, и код тих Хрвата су те поделе исто тако дубоке као и код нас Срба.

Знам то по жениној баби, Буњевки из Кривог Пута у Приморју. Научио сам од ње да су у том њеном Кривом Путу Муртини били комунисти, а Тутанови усташе.

И захвалан сам на том стеченом знању које је врло практично када се нађеш негде у иностранству на некој журези коју су организовали "наши људи" са брдовитог Балкана.

Проверио сам то искуствено.





bangyahead bangyahead 11:05 28.07.2023

Re: Srđane

Фенкс ју, Бро, мај Џерузалем из јор Џерузалем. Сећам се тог Твог Циганског* испада . Е, тачно се осећа разлика у Твојој културности спрам ових Тилетових пионира - у томе што ниси био у Партији. Зато им и не узимам за зло ова дрљања по свести - капирам и да су њих дрљали као клинце, и то им је и остало урезано у карактере.

*стари Цигани, навијачи ЦЗВ из предаркановске Ере, због којих се Север волео, пре него што смо отишли за Вошу, Чуку и Хапоел Јерусалим.
bangyahead bangyahead 11:07 28.07.2023

Re: Srđane

angie01
ovo sve sto baljezgas, nemam pojma cemu sluzi ni sta si rekao, niti me je briga,...nego sve si udrobio, samo nema citata koji dokazuje tvoje klevete,

znaci daj taj citatat.


a drugo- ja ne tracam, pa tako nisam price o tebi uzimala zdravo za gotovo, nego sam te jos branila, ti si razbarusen, nije to tako,...za rzaliku od tebe, koji u tracu ucestvujes.

znaci, sada kada sam videla konkretno na kakvu si ljigavstinu spreman, sada mi i ono sve drugo deluje moguce, logicnije...ti bre covece lupetas na nivou bakareca.

mnogo ti smesno ono za titovu generaciju- pa cija si ti generacija,...



Ниси подржала Колинову релативизацију Јасеновца и перфидно једначење српских ратних злочина са усташким?
bangyahead bangyahead 11:15 28.07.2023

Re: Srđane

angie01
ovo sve sto baljezgas, nemam pojma cemu sluzi ni sta si rekao, niti me je briga,...nego sve si udrobio, samo nema citata koji dokazuje tvoje klevete,

znaci daj taj citatat.


a drugo- ja ne tracam, pa tako nisam price o tebi uzimala zdravo za gotovo, nego sam te jos branila, ti si razbarusen, nije to tako,...za rzaliku od tebe, koji u tracu ucestvujes.

znaci, sada kada sam videla konkretno na kakvu si ljigavstinu spreman, sada mi i ono sve drugo deluje moguce, logicnije...ti bre covece lupetas na nivou bakareca.




Ти брљаш, Ејнџе, грешиш у писању јер пишеш наврат-нанос. Врло једноставно ћемо установити на којим си духовним таласима, не требају цитати. Једноставан одговор и имаш моје извињење, или Џихад -

Сребреница и Јасеновац, знак једнако између њих?
angie01 angie01 11:15 28.07.2023

Re: Srđane

Ниси подржала Колинову релативизацију Јасеновца и перфидно једначење српских ратних злочина са усташким?

ja pojma nemam sta si ti razumeo i na osnovu cega - znaci, citiraj to na osnovu cega me kleveces....ti bre covece nisi svestan kakve morbide ispisujes i jos ih ucitavas drugima- to je bolesno.

citiraj, na osnovu cega lupetas ovako jadno.
angie01 angie01 11:22 28.07.2023

Re: Srđane

Ти брљаш, Ејнџе, грешиш у писању јер пишеш наврат-нанос. Врло једноставно ћемо установити на којим си духовним таласима, не требају цитати. Једноставан одговор и имаш моје извињење, или Џихад -


znaci citat, zabole me dupe sta ti procesuiras u naduvanoj tintari, ti si mene optuzio, sada daj na osnovu cega.


Сребреница и Јасеновац, знак једнако између њих?


morbidno je uopste porediti zlocine, potirati jedan drugim- to govorim svaki put, kada ova tvoja strana ima takve pokusaje, jer se nikada nije desilo, da se Jasenovac nije vadio kao protivteza- kako je moguce da onda nisi reagovao?... a jesi meni ucitao, koja sam se uvek bunila zbog toga.

mene tvoje izvinjenje ne interesuje, ti si za mene od sada otpad ljudski....i ko si ti uopste da meni nesto sudis i procenjujes-i to jos nesuvislim lupetanjem i klevetama, kojima ne razumes ni specificnu tezinu-jos pretis dzihadom-bolesni covece.


angie01 angie01 11:23 28.07.2023

Re: Srđane

не требају цитати


kako ne trebaju, na osnovu cega si izneo morbidariju, kojom me otuzujes-tacnije, kleveces?

znaci- citat.
shmoo shmoo 15:49 28.07.2023

Re: Srđane

bangyahead

Е, тачно се осећа разлика у Твојој културности спрам ових Тилетових пионира - у томе што ниси био у Партији.



Хвала, хвала...

Од рођења предано и напорно радим на томе.

ато им и не узимам за зло ова дрљања по свести - капирам и да су њих дрљали као клинце, и то им је и остало урезано у карактере.




Тако је, и ја то исто кажем.

Да цитирам једнога много познатијег од тебе и од мене:"Опрости им Боже јер не знају шта раде."

стари Цигани, навијачи ЦЗВ из предаркановске Ере, због којих се Север волео, пре него што смо отишли за Вошу, Чуку и Хапоел Јерусалим.



Где ме нађе, у дерт ме убоде!!!




bangyahead bangyahead 20:43 28.07.2023

Re: Srđane

Znam ti dušu, bili SMO zajedno na toj tribini. Lepa Tribima je bila, moraš priznati. Ima nekih momenata поновног рађања, ali nećemo o tome, jer si ti sada Evropska Čuka, a mene tast prati da se slučajno ne izjasnim protiv Voše, ali moram priznati da pratim krišom Zvezdu.

Kako ti si Ејнџе čini, da se izvinjUjem?
bangyahead bangyahead 20:48 28.07.2023

Re: Srđane

angie01
не требају цитати


kako ne trebaju, na osnovu cega si izneo morbidariju, kojom me otuzujes-tacnije, kleveces?

znaci- citat.


Dobro, ne treba citat jer si se odrekla jednačenja. Zapaliću sveću za Tebe u glavnoj jerusalimskoj Sinagogi, da mi oprostiš. Sada trenutno je Ego uzrujan, pa sujeta cepa, i ostalo.
angie01 angie01 21:28 28.07.2023

Re: Srđane

Dobro, ne treba citat jer si se odrekla jednačenja.


kako sam mogla da se odreknem necega sto nisam ni rekla- ja iza svojih reci stojim,...a citat ne mozes da postavis, jer ga nema, nema takvog koji bi potvrdio to sto si tvrdio i jos insistirao na tome-krajnje govnarski i podlo, a u samodozivljaju, kao da radis ne znam sta bitno, a samo si bezobrazno i bez srama denuncirao, kao i sve fukare sto rade.

i rekoh ti, jos ako te takve stvari navodno pogadjaju- sto je laz i ocigledno prenemaganje- kako nisi nikada reagovao, kada se ovde milion puta Jsenovac izvlacio kao primer, za poredjenje sa drugim zlocinima,...ili to onda ne vazi-sram te bilo, obraza nemas...a ni mozga.


Zapaliću sveću za Tebe u glavnoj jerusalimskoj Sinagogi, da mi oprostiš.


pa pali za sebe- mene da vise nisi nikada uzimao u usta, niti mi se obratio.
shmoo shmoo 21:37 28.07.2023

Цигани, цигани...

bangyahead
Znam ti dušu, bili SMO zajedno na toj tribini. Lepa Tribima je bila, moraš priznati. Ima nekih momenata поновног рађања, ali nećemo o tome,



Нећемо, чекај...

Године су нас научиле да је стрпљење важна карактеристика мудрости.

О том потом.


jer si ti sada Evropska Čuka,


Свакога дана у сваком погледу све више напредујемо.

a mene tast prati da se slučajno ne izjasnim protiv Voše, ali moram priznati da pratim krišom Zvezdu.


Само једном се љуби, брате.

Власника Чукаричког Галета Обрадовића на свакој утакмици са Звездом обавезно зајебавамо питајући га чији дрес носи испод кошуље.







shmoo shmoo 21:52 28.07.2023

Бројке и слова

bangyahead


Kako ti si Ејнџе čini, da se izvinjUjem?


Ма не чини ми се уопште.

То Колиново о Сребреници и геноциду заиста јесте била једна велика повраћотка, како ти кажеш.

(То сам тамо Колину и рекао.)

А Енџи је потрчала да њега брани вероватно на основу неког старог првобитног блогерског другарства из оних дана јер по свом старом обичају она ни не чита (а камоли размисли) ШТА неко пише него јој је важније као и увек КО пише.

Зато и не мислим да је то код ње била нека зла намера јер за сваку озбиљну намеру, добру или злу, потребно је да човек прво размисли, а не да реагује емотивно као што она то ради.

И зато је сама и крива за то.

Нико је није терао да дрмуса ограду моста.

Има само да пријавимо случај и идемо даље.

А Енџи убудуће нека мало мућне главом, што би рекао Филип Младеновић, пре него што потрчи да навијачки брани нечије бљувотине само на основу неког старог блогерског другарства.

Мислим, и ја имам овде неке блогерске другаре али их заиста никада не браним када се просеравају и испуштају своје бљувотине по Блогу Б92 него им отворено кажем да су то бљувотине.

Не видим зашто Енџи или било ко други на овом Блогу Б92 не би то могао да ради.

То не значи да некога мрзиш ако му кажеш шта заиста мислиш о ономе што он пише овде.

По мени то није мржња, напротив. То се онда сматра квалитетним односом између људи, а не некакво лицемерно повлађивање и узајамно миловање идиотских глава на силу, пошто-пото, јер је неко, боже мој, другар из оних дана Блога Б92.





angie01 angie01 22:04 28.07.2023

Re: Бројке и слова

Ма не чини ми се уопште.


znala sam da si ti mastermajnd ovog sranja.

nemoj da me interpretiras i da me objasnjavas- jer nije istina to sto kazes,...ja sam rekla ono sto mislim, a to nema nikakve dodirne tacke sa lupetanjem ovog naduvanog smrada od coveka, koji je pristao da odradi ovakvu svinjariju.

to sto o Kolinovom tekstu mislis, je tvoja stvar, a to si mogao tamo da kazes, a ne da ga ogovaras iza ledja...u njegovo ime ne mogu da govorim, jer ne znam sta bi vam odgovorio, a da ima bilo kakve lose namere, to vec mogu da kazem da nema.

ko ste ustalom vi, da klevecete druge, jer vam se nesto ne dopada.

uostalom, smatram da je na ovaj nacin zloupotrebljeno gostoprimstvo na tudjem blogu.... kao napises tekst o necemu, da bi klevetao i prozivao druge blogere- odvratno.


shmoo shmoo 22:27 28.07.2023

Re: Бројке и слова

angie01
Ма не чини ми се уопште.


nemoj da me interpretiras i da me objasnjavas- jer nije istina to sto kazes,...ja sam rekla ono sto mislim, a to nema nikakve dodirne tacke sa lupetanjem ovog naduvanog smrada od coveka, koji je pristao da odradi ovakvu svinjariju.



Је л' тако?

Погрешио сам?

Ти си тамо на том блогу о Сребреници рекла оно што заиста и мислиш о том Колиновом великобританском иживљавању над Србима и просеравању у 2023. години помињањем и повезивањем Сребренице и геноцида?

Е па хвала ти на овом исказу.

Сад ето, захваљујући овом свом исказу, коначно знаш на кога ја све то мислим када споменем фукару на Блогу Б92.


П.С. -
znala sam da si ti mastermajnd ovog sranja.




Иди бре, Анђо...

Па зар ти стварно мислиш за себе да си ти толико вредна да бих ја потрошио и секунд размишљања како теби да учиним нешто лоше на Блогу Б92?

Свашта теби падне на памет...

Кажеш да имаш посла читав дан данас.

А мени се по твојим коментарима овде чини да си баш много докона.

Немој бити доконичар.

Буди доколичар.

Доконица је негативна појава и у њој нема ничега креативног.

А доколица је већ нешто друго. Обавезно са собом носи и креативност.

(види под Аристотел... али читај са разумевањем текста, молим те)

angie01 angie01 22:41 28.07.2023

Re: Бројке и слова

Ти си тамо на том блогу о Сребреници рекла оно што заиста и мислиш о том Колиновом великобританском иживљавању над Србима и просеравању у 2023. години помињањем и повезивањем Сребренице и геноцида?

Е па хвала ти на овом исказу.

Сад ето, захваљујући овом свом исказу, коначно знаш на кога ја све то мислим када споменем фукару на Блогу Б92.


na koga mislis- bas me briga, a tvoje interpretacije i razumevanje onoga sto sam napisala-me isto ne interesuje, samo je ruzno da izvrces ono sto sam rekla,...taj blog je govorio o velicanju zlocina danas u beogradu, o velicanju zlocinca i uticaj te bolesnoce na nasu decu-sto se vec nazalost pokazalo sa tragicnim ishodom,...pa majkumu, je l se to ti i ovaj naduvani u stvari ne slazete sa time, pa okrecete curak na drugu stranu, li sta,...je l tebi ok da se zlocin i zlocinac brane?...to je pravo pitanje, a ne da kleveces druge i ucitavas im ono cega nema.
Па зар ти стварно мислиш за себе да си ти толико вредна да бих ја потрошио и секунд размишљања како теби да учиним нешто лоше на Блогу Б92?



А мени се по твојим коментарима овде чини да си баш много докона.


pa sama sam rekla da mi nije dan za posao-nesto sam uradila,...srecom.

kako da ti kazem, broj i duzina tvojih komentara nekako ti ne daju za pravo da druge zoves dokonima zbog ucestvovanja na blogu, jer da se sada skupe svi komentari zajedno, jos uvek ti nismo ni blizu.
bene_geserit bene_geserit 02:01 29.07.2023

Re: Бројке и слова

o velicanju zlocinca i uticaj te bolesnoce na nasu decu-sto se vec nazalost pokazalo sa tragicnim ishodom

Kako ti je tako beskrajno lako da zloupotrebljavaš tragediju za promovisanje svojih političkih stavova? To radiš od prvog dana. Povezuješ stvari koje veze nemaju jedna sa drugom.
shmoo shmoo 13:22 29.07.2023

Re: Бројке и слова

angie01

na koga mislis- bas me briga



Питала си ме код Доксумана на кога ја то мислим када кажем фукара на Блогу Б92.

Ево, сада си сама својим сопственим коментарима овде дошла до тог одговора.

'Ај здраво!

angie01 angie01 13:36 29.07.2023

Re: Бројке и слова

Питала си ме код Доксумана на кога ја то мислим када кажем фукара на Блогу Б92.

Ево, сада си сама својим сопственим коментарима овде дошла до тог одговора.


imas odgovor na post festum desavanje:)))...koje jos interpretiras:)))

pa vidi, to kako ti prevodis moje komentare, kako bi branio zlocinca-rade fukare,...ja lepo objasnim, a ti nastavljas da izvrces- znaci da je nesto drugo u pitanju od pukog nesporazuma- neodgovara ti sto je podvuceno sta je problem- velicanje zlocinca i zlocin, pa se onda izvrce izreceno i osudjuju drugi, kao odbrana.


Kako ti je tako beskrajno lako da zloupotrebljavaš tragediju za promovisanje svojih političkih stavova? To radiš od prvog dana. Povezuješ stvari koje veze nemaju jedna sa drugom.


sta ti opet lupetas sa zapadne obale usa....i ti podrzavas zlocin, ili sta,...i tebi je ok da je mladic heroj i da nasa deca rastu u tom ambijentu?...jer to je bila tema bloga o kome se ovde spori na iskrivljen nacin,...sta si ti i kako razumeo, je apsolutno uvek upitno- tvoje lose namere-nisu.

znaci, ovde jedino mozete vas trojica, koji nesto lupetate i prozivate druge- da se izjasnite oko velicanja zocina i zlocinca,...da li je to ok, ili ne....sve drugo je mufljuska demagogija.
bangyahead bangyahead 20:21 29.07.2023

Re: Бројке и слова

angie01
Ма не чини ми се уопште.


znala sam da si ti mastermajnd ovog sranja.

nemoj da me interpretiras i da me objasnjavas- jer nije istina to sto kazes,...ja sam rekla ono sto mislim, a to nema nikakve dodirne tacke sa lupetanjem ovog naduvanog smrada od coveka, koji je pristao da odradi ovakvu svinjariju.

to sto o Kolinovom tekstu mislis, je tvoja stvar, a to si mogao tamo da kazes, a ne da ga ogovaras iza ledja...u njegovo ime ne mogu da govorim, jer ne znam sta bi vam odgovorio, a da ima bilo kakve lose namere, to vec mogu da kazem da nema.

ko ste ustalom vi, da klevecete druge, jer vam se nesto ne dopada.

uostalom, smatram da je na ovaj nacin zloupotrebljeno gostoprimstvo na tudjem blogu.... kao napises tekst o necemu, da bi klevetao i prozivao druge blogere- odvratno.



Nije Tasa Mastermajnd. Ja sam mastermajnd a poklopio nam se utisak.
bangyahead bangyahead 20:52 29.07.2023

Re: Бројке и слова

I nismo tebe napali, niti drugog blogera - pritom ne razumem zašto ti izigravaš Kolinu drvenu advokaticu; nije on mala beba pa da ne zna da se brani. Napali smo Ideju - vašu ideju, srpske Levice, da je Srebrenica=Jasenovac. Sada, da li si to mislila ili nisi - kažeš da nisi, a ja imam razloga da ti NE verujem da si iskrena. U slučaju da iskreno misliš, izvinjavam se Tvom biću, mada Ličnost ne prihvata izvinjenje, svašta si natrtljala, i navela čak čestitog Bene Geserita iz daleke Kalifornije da se uključi i kaže ti da trtljaš.
angie01 angie01 21:23 29.07.2023

Re: Бројке и слова

prvo, zar se nismo dogovorili da mi se vise ne obracas-kraj, ende, gledaj si svoja posla.

drugo- ne saamo da ste napali, nego ste oklevetali, denuncirali, sa svom dramskom radnjom spasavanja-jednako kao sto to radi bakarec u skupstini.

trece, ja nisam nikakva levica, niti sam neku ideju predstavljala, rakoh ne samo tebi u objasnjenju sa crtanjem, nego u svakom pokusaju da se neki zlocini izjednacuju, potiru- da to nije moguce i da se to ne radi, jer pre svega predstavlja tamponiranje i relativizaciju- znaci, ja sam UVEK na tako nesto reagovala, a ti nikada, od bilion takvih situacija, gde su desnicari upravo Jasenovac koristili da amortizuju druge zlocine, pa i Srebrenicu- gde si onda bio lazni pravednice i cuvaru ne znam tacno cega.

znaci odhebi od mene,...ucitao si mi nesto sto nisam rekla, nisi mogao ni citat da prilozis kao dokaz- jer ga nema,..znaci samo si nesto teatralno brljacio i upirao prstom- zasto, nemam pojma i ne interesuje me,...sta zatucani desnicar bene, koji ispoljava fasisticke i rasisticke tendencije misli, me ne iteresuje, to je sada tvoja ekipa, ja posle ovog vise nisam.

ps- kolina nema na blogu, pa mi je glupo da ga polusvet-jer ovo sto radis moze samo odron ljudski- bez razloga pljuje, a da on to i ne vidi i ne moze da se brani-zato sam ga ovde branila,...kao sto sam i tebe u slicnim situacijama-prosto sam fer covek.

a ovo tvoje branjenje zlocina i zlocinca tako sto napadas druge i okrenes igricu- je bescasce na delu,...tako rade i ovi iz snsa.

znaci- da odhebes, ende.

bangyahead bangyahead 22:14 29.07.2023

Re: Бројке и слова

angie01


a ovo tvoje branjenje zlocina i zlocinca tako sto napadas druge i okrenes igricu- je bescasce na delu,...tako rade i ovi iz snsa.

znaci- da odhebes, ende.



Не мерем одјабат зато што имаш лепе очи, дубоке интелигентне и топле. То ти је ваљда наш јудејски моменат који је преостао у структури Твоје личности. Али, овако, постала си српски ментол. Шта си, Бисеркова, је л' потписујеш то?
bangyahead bangyahead 22:43 29.07.2023

Re: Бројке и слова

Снс је твој лични булшитинг и зато што си у том београдском и србијанском дрилингу. Аз сум срке, ђерузалем, метропола, данаске вучко, сутра ђитлер и мариника, уот да фак, важно је да је жива Србија. А иначе, пропустио сам ти да ти одговорим, не, нисам титоиста, пекићиста rather, мој ћале је заснивао ДС док је Сморхендије још кувао кахве на радио Панчеву. А са говнетом усташким, Кркаром, с којим си се поистоветила да би ме мало продркала ментално, можеш да желиш да имаш било какве везе, али преко мене мртвог једино.

Objection?

То што Теби долази као Југославија, код мене у породици је одувек било Србија, чак и у јеврејском додиру између нас. Али ако, боље ми је да мене мрзиш а извучеш се из служења против Земље Србије, него да ме волиш и будеш ментолка.
solo solo 13:22 30.07.2023

Re: Бројке и слова

Партијац? Никада. Србијин јесам, и задовољан сам како смо санирали штету од Вашингтонског споразума у Јерусалиму - где је Србија (не Вучић, мада је и он понижен лично тамо у својству државног службеника) понижена. У таквој ситуацији би свака струка (и туристичко-водичка) устала да брани Отаџбину. Уосталом, докторе, не знам шта се Фрихенд, Ејнџе, Кркар и ти жалите - ви се ложите на машинбравара по струци. Ја барем имам више школе од њега, а и знам више језика, а и Србу и Ибру супер шпрехам.


Vidi batice. Ja čak nisam u stanju da se ljutim na tipove poput tebe jer te ne doživljavam kao ozbiljnog sagovornika a posebno što me boli kurac za teme koje tebe intrigiraju i u kojima plivaš.

Tvoja privremena drugarica Tess može da ti objasni između dva napada vlastitog ludila šta znači bosanski izraz zjala/zjalav

U prevodu na srpski to bi ti bilo otprilike dobra,pozitivna budala koja puno priča u prazno zabave radi sa jedinom motivacijom da prođe dan. Delta-9-tetrahidrokanabinol (THC) je inače idealno pogonsko gorivo za turbo efekat genetski predisponirane zjalavosti.

Kako da se čovek naljuti na tebe. Ja ne mogu.
bangyahead bangyahead 14:42 30.07.2023

Re: Бројке и слова

Moćno. Ali ne vidim nekako da me ostavljaš na miru, sa mojom zjalavošću. Kako misliš da bi bilo lepo da ti odjebeš od mene, i ja od tebe, krele faširani botovski i da odeš sa svojim drugarima, Krkarom i Frihendom da se družiš a mene lepo zaobiđeš u monumentalnom odjeboskoku?
bangyahead bangyahead 15:45 30.07.2023

Re: Бројке и слова

Nisam siguran ovde za Frihenda - deluje mi da bi kao Anakin mogao da se vrati. Ali, ti i Krkar ste pluskvamperfekt srpske demokratije. Tebe, nadam se da ćemo Te uhapsiti kada nastupi Дан после, skupa sa celom sns-bulumentom koja je širila mržnju prema pristojnim Srbima i manjinama u državi.
solo solo 18:19 30.07.2023

Re: Бројке и слова

Moćno. Ali ne vidim nekako da me ostavljaš na miru, sa mojom zjalavošću. Kako misliš da bi bilo lepo da ti odjebeš od mene, i ja od tebe, krele faširani botovski i da odeš sa svojim drugarima, Krkarom i Frihendom da se družiš a mene lepo zaobiđeš u monumentalnom odjeboskoku?


A pa kako?

Da te ostavimo da sereš toliko a da ti niko ne skrene pažnju na fekalnu disciplinu.

To je čista preventiva da oni ambivalenti ne pomisle da je tvoja spika neka opšteprihvaćena doktrina na ovim prostorima.

Ravnoteže u vaseljeni zarad.



Tasa bi znao da kaže u ovakvim katarzičnim momentima - ,,nije važno šta kaže nego ko kaže,,

Jutarnji urin na testiranje pa da vidimo gde smo.
solo solo 18:22 30.07.2023

Re: Бројке и слова

nadam se da ćemo Te uhapsiti kada nastupi Дан после


Nada poslednja umire.

A zbog ovakvih podmetačina krajnje TCHiranih pre će biti da ćeš ti u mardelj.

Kako god čekamo vas.

Dan posle posle.
solo solo 18:29 30.07.2023

Re: Бројке и слова

Ali, ti i Krkar ste pluskvamperfekt srpske demokratije.


Kad se već igramo gramatike jesu kod vas u Izri čuli za prošlo-buduće vreme koje se odigrava u sadašnjosti a praktikuje ga samo srpski jezik?

Ono kao - jebo sam te kad te stignem.

Da,i pišam vam se na demokratiju koju vi praktikujete.

Znaš ono Rudankino - sveti dim i pičkin dim.

bangyahead bangyahead 19:55 27.07.2023

Re: Корешподенција

shmoo


Срки, а је л' могу ја преко мојих Цинцара Тасића да се некако прошверцујем у Јевреје?



Можеш, Брате, ако ми уроди плодом нешто што тренутно предузимам са нашом Дија Спором и Емеспијем*; ондак ћеш ми доћи да радиш изложбе Српске културе као уредник, или у Тиму.

*рид зе уордз кејрфули.
shmoo shmoo 20:04 27.07.2023

Re: Корешподенција

bangyahead
shmoo


Срки, а је л' могу ја преко мојих Цинцара Тасића да се некако прошверцујем у Јевреје?



Можеш, Брате, ако ми уроди плодом нешто што тренутно предузимам са нашом Дија Спором и Емеспијем*; ондак ћеш ми доћи да радиш изложбе Српске културе као уредник, или у Тиму.

*рид зе уордз кејрфули.





Радо ћу се одазвати таквом позиву за тај рад.

Ће биднемо у контакт.

bangyahead bangyahead 20:47 27.07.2023

Re: Корешподенција

shmoo
bangyahead
shmoo


Срки, а је л' могу ја преко мојих Цинцара Тасића да се некако прошверцујем у Јевреје?



Можеш, Брате, ако ми уроди плодом нешто што тренутно предузимам са нашом Дија Спором и Емеспијем*; ондак ћеш ми доћи да радиш изложбе Српске културе као уредник, или у Тиму.

*рид зе уордз кејрфули.


То би било лепо када бисмо успели, усред надрнданог Израела, да имамо лепу и смирену Српску кућу. А могли би да пристану. Журка! Јавим, ако буде.




Радо ћу се одазвати таквом позиву за тај рад.

Ће биднемо у контакт.


bangyahead bangyahead 07:46 28.07.2023

Re: Корешподенција

shmoo


Срки, а је л' могу ја преко мојих Цинцара Тасића да се некако прошверцујем у Јевреје?

сада је у току занимљиво приближеније Израела Грцима, а о томе су рецимо светогорске геронде говориле, када дође до приближења Изре грчким ставовима, да ће се велике ствари дешавати између Јелина и Јевреја. зато и мислим да бисмо и ми, Србе, могли да се инсталирамо између њих, у Јерусалиму и да печедемо ракије и јањетине и једнима и другима... уз изложбице, па ред Србије, па ред Израела, па ред Грчке: српска ракијица и јага, израелско-грчка медитеранска салата и грчки тсатсики - прсте да олижеш!








shmoo shmoo 10:30 28.07.2023

Раџа са мезелуком конектинг пипл

bangyahead
shmoo


Срки, а је л' могу ја преко мојих Цинцара Тасића да се некако прошверцујем у Јевреје?

сада је у току занимљиво приближеније Израела Грцима, а о томе су рецимо светогорске геронде говориле, када дође до приближења Изре грчким ставовима, да ће се велике ствари дешавати између Јелина и Јевреја. зато и мислим да бисмо и ми, Србе, могли да се инсталирамо између њих, у Јерусалиму и да печедемо ракије и јањетине и једнима и другима... уз изложбице, па ред Србије, па ред Израела, па ред Грчке: српска ракијица и јага, израелско-грчка медитеранска салата и грчки тсатсики - прсте да олижеш!








(Мејл адресу имаш.)

bangyahead bangyahead 11:11 28.07.2023

Re: Раџа са мезелуком конектинг пипл





(Мејл адресу имаш.)



за гиф. Имам мејл, ол клир, ако покренемо то зовем на отварање!
promoter promoter 11:37 28.07.2023

Re: Раџа са мезелуком конектинг пипл

bangyahead




(Мејл адресу имаш.)



за гиф. Имам мејл, ол клир, ако покренемо то зовем на отварање!

Ja ću da budem pomoćno osoblje, donosim kikiriki i ostale grickalice, kiselu vodu i slično.
shmoo shmoo 15:44 28.07.2023

Re: Раџа са мезелуком конектинг пипл

promoter
bangyahead




(Мејл адресу имаш.)



за гиф. Имам мејл, ол клир, ако покренемо то зовем на отварање!

Ja ću da budem pomoćno osoblje, donosim kikiriki i ostale grickalice, kiselu vodu i slično.




И макар неки купус са буткицом. Не буди циција.

promoter promoter 20:09 28.07.2023

Re: Раџа са мезелуком конектинг пипл

shmoo
promoter
bangyahead




(Мејл адресу имаш.)



за гиф. Имам мејл, ол клир, ако покренемо то зовем на отварање!

Ja ću da budem pomoćno osoblje, donosim kikiriki i ostale grickalice, kiselu vodu i slično.




И макар неки купус са буткицом. Не буди циција.


A za doručak, normalno, kačamak!
Mora da se zna red.
bangyahead bangyahead 20:46 28.07.2023

Re: Раџа са мезелуком конектинг пипл

promoter
shmoo
promoter
bangyahead




(Мејл адресу имаш.)



за гиф. Имам мејл, ол клир, ако покренемо то зовем на отварање!

Ja ću da budem pomoćno osoblje, donosim kikiriki i ostale grickalice, kiselu vodu i slično.




И макар неки купус са буткицом. Не буди циција.


A za doručak, normalno, kačamak!
Mora da se zna red.


Ej, jako dobar kačamak kod mene u Zavičaju, Milji, kod V ekonomske. Ladno vodimo tamo Izraelce, iz vreve Velegrada... preterano dobar kačamak.
bangyahead bangyahead 21:27 28.07.2023

Тито

Хеботе, НЕ РАЗУМЕМ непријатељство Титине ђеце према канабису. Код нас, у Изри је фри вутра. Која је то дубока стаљинистичка тиранија? Угроженији смо од ељђибитикуијрплусминус,
Сунце ти жарко јебем. Зар није био поклич: "Нема рата без Јасер Арафата?! Нема шита без Јосип Броза Тита!"

Откуд сада ово непријатељство - а још и Мали Вуца производи; према честитом канабису, Бог свети зна?
solo solo 21:51 28.07.2023

Која је то дубока стаљинистичка тиранија?

Хеботе, НЕ РАЗУМЕМ непријатељство Титине ђеце према канабису. Код нас


Pa zamisli (a nisi u stanju) da svi izgledaju ko ti. Naduvani.

Javno afirmišeš drogu na blogu i nikom ništa.

Od kanabisa do heroina kratak put.

I još se čudiš što neko kao ima primedbe.

Jel propagiraš i u svojoj kući? Ono, duvamo svi uz ognjište.

Код нас, у Изри је фри вутра.


Biblijska,iskonska priča?

Pa duvajte ga kod vas u Izri. Na svim tim jezicima kojima barataš.
bangyahead bangyahead 20:56 29.07.2023

Re: Која је то дубока стаљинистичка тиранија?

O-opa, đe nestade asafofilija? Zajeb'o ti precednika? Sa vama je uvek klackalica koliko ste iskreno, a koliko interesno, banda Kartelska, izraelofilni.

Kanabis se može apstrahovati, količina thc-a u njemu pa da ne bude droga. To su elementarije koje bi morao da znaš, kao lekar, da nisi fašistički krele od ličnosti.
bangyahead bangyahead 21:26 29.07.2023

Таса'с са Тасоса ајз онли

Тасо, 'од'о сам данас по шумама Фрушке - тип Проф. Алселонеа, ваздушна бања и мало размишљао о овој проблематици. Ја сам имао једну ситуацију у коју су ме убацили енвеоовци из Чанкове багре - нисам то иницијално препознао јер иницијално верујем у људске добре намере. Ликови су покушали да искористе тему Холокауста да цевче државне фондове за културу, нападали бесомучно Србију за нацизам (не говорим за Вучића, јебе ми се лично за њега, сутра ће бити неко други председник, ти, ја, Мери Попинс), одвратна једна појава... А иза свега - хрватска служба?! Био сам поражен, лично, да је то случај код нас, у нашој земљи. Одреднице: Срби су геноцидни, Јасеновац је продукт трајне српске геноцидности, требало их је зауставити. Био сам у шоку, лично, да наши људи, наша добра, Титова и партизанска деца мрзе Вучића патолошки па треба сјебати апсолутно све и по сваку цену (ја не мрзим никога, не ни Кркара, Сола, Фрија и Енџи - има елемената разумне критике код њих (има и дегенеричне)); наша деца раде на неутрализацији свете теме попут Јасеновца...

Углавном, не требамо бити груби, сурово рационални да, господски да. Умемо ми то. Није Србија цвећка од јуче.
shmoo shmoo 22:58 29.07.2023

Re: Таса'с са Тасоса ајз онли

bangyahead

Ликови су покушали да искористе тему Холокауста да цевче државне фондове за културу, нападали бесомучно Србију за нацизам (не говорим за Вучића, јебе ми се лично за њега, сутра ће бити неко други председник, ти, ја, Мери Попинс), одвратна једна појава... А иза свега - хрватска служба?!



Ако ти у Србији тржиште школских уџбеника, међу којима су и уџбеници историје, држе Немци преко Словенаца и издавачка кућа која је у власништву Туђмановог пријатеља на прст у дупе, Анте Жужула, шта друго да очекујеш од невладиних организација које зарад грантова оснивају и предводе Титови пионири?

То траје већ преко две деценије...

Тај рецепт фукаре у којем они искоришћавају Холокауст на тај начин или изједначавају Јасеновац и Сребреницу није од јуче.

Пробали су то исто да раде и са Старим сајмиштем и Омарском.

Финансирала Фондација Хајнрих Бел.







Углавном, не требамо бити груби, сурово рационални да, господски да. Умемо ми то. Није Србија цвећка од јуче.






Умемо.

И није Србија од јуче.

Хвала прецима који су нам створили, изградили, тако јаке темеље, друштвене и државне, да не може фукара тек тако лако да их сруши.


П.С. - Знаш ли како се звао човек, службеник Министарства финансија и шеф државне благајне, који је током повлачења према Крфу у Првом светском рату сачувао Мирослављево јеванђеље од свих који су покушавали да га отму и ишчупају на силу из културе ове Србије и Срба тако што је сваке ноћи на одмориштима у тој голготи Краљевине Србије спавао на дрвеној кутији у којој је било Јеванђеље?

Аврам Левић.

Убијен је у логору Старо сајмиште (НДХ) 1941. године.

То су наши преци, брате.

Људине.

angie01 angie01 23:34 29.07.2023

Re: Таса'с са Тасоса ајз онли

Ако ти тржиште школских уџбеника међу којима су и уџбеници историје држе Нремци преко Словенаца и издавачка кућа која је у власништву Туђмановог пријатеља на прст у дупе, Анте Жућула, шта друго да очекујеш од нбевладиних органиизација које предводе Титови пионири?


taso, zasto ovo stalno ponavljas, kada nema veze sa zivotom- udzbenike i zuzulove i kletove pisu nasi autori po nasim programima a sa odobrenjem naseg ministarstava-sporno je sto je nasa drzava dozvolila da se profit-ne mali- iznosi iz zemlje i sto je zbog odgurni
utog zavoda, zamro rad svih stamparija u zemlji, koje su sada privatne,...od zavodovih knjiga, nije neko usput mogao da stavi procenat u dzep i to je cela prica,...a i udzbenici su bili jeftiniji, jer je na onoliku proizvodnju to bilo moguce- da ne objasnjavam dalje.
Тај рецепт фукаре у којем се изједначавају Јасеновац и Сребреница није од јуче.


e pa lepo- kako nisi do sada skakao i zvao fukaru svakog ko je Jasenovac vadio kao amortizaciju za Srebrenicu,...kako ti onda nije smetalo to poredjenje- meni jeste i onda.

jedino se nisi izjasnio- ni ti ni ovaj smutljivac, sto nastavlja da lupeta kojesta- sta mislite o velicannju zlocina i zlocinca?...jer to je bila tema i jedino pitanje.
promoter promoter 06:58 30.07.2023

Re: Таса'с са Тасоса ајз онли

bangyahead
Тасо, 'од'о сам данас по шумама Фрушке - тип Проф. Алселонеа, ваздушна бања и мало размишљао о овој проблематици. Ја сам имао једну ситуацију у коју су ме убацили енвеоовци из Чанкове багре - нисам то иницијално препознао јер иницијално верујем у људске добре намере. Ликови су покушали да искористе тему Холокауста да цевче државне фондове за културу, нападали бесомучно Србију за нацизам (не говорим за Вучића, јебе ми се лично за њега, сутра ће бити неко други председник, ти, ја, Мери Попинс), одвратна једна појава... А иза свега - хрватска служба?! Био сам поражен, лично, да је то случај код нас, у нашој земљи. Одреднице: Срби су геноцидни, Јасеновац је продукт трајне српске геноцидности, требало их је зауставити. Био сам у шоку, лично, да наши људи, наша добра, Титова и партизанска деца мрзе Вучића патолошки па треба сјебати апсолутно све и по сваку цену (ја не мрзим никога, не ни Кркара, Сола, Фрија и Енџи - има елемената разумне критике код њих (има и дегенеричне)); наша деца раде на неутрализацији свете теме попут Јасеновца...

Углавном, не требамо бити груби, сурово рационални да, господски да. Умемо ми то. Није Србија цвећка од јуче.

Čuvaj se naših govana!
Nema ih ni tako malo.
shmoo shmoo 07:09 30.07.2023

Re: Таса'с са Тасоса ајз онли

promoter
bangyahead
Тасо, 'од'о сам данас по шумама Фрушке - тип Проф. Алселонеа, ваздушна бања и мало размишљао о овој проблематици. Ја сам имао једну ситуацију у коју су ме убацили енвеоовци из Чанкове багре - нисам то иницијално препознао јер иницијално верујем у људске добре намере. Ликови су покушали да искористе тему Холокауста да цевче државне фондове за културу, нападали бесомучно Србију за нацизам (не говорим за Вучића, јебе ми се лично за њега, сутра ће бити неко други председник, ти, ја, Мери Попинс), одвратна једна појава... А иза свега - хрватска служба?! Био сам поражен, лично, да је то случај код нас, у нашој земљи. Одреднице: Срби су геноцидни, Јасеновац је продукт трајне српске геноцидности, требало их је зауставити. Био сам у шоку, лично, да наши људи, наша добра, Титова и партизанска деца мрзе Вучића патолошки па треба сјебати апсолутно све и по сваку цену (ја не мрзим никога, не ни Кркара, Сола, Фрија и Енџи - има елемената разумне критике код њих (има и дегенеричне)); наша деца раде на неутрализацији свете теме попут Јасеновца...

Углавном, не требамо бити груби, сурово рационални да, господски да. Умемо ми то. Није Србија цвећка од јуче.

Čuvaj se naših govana!
Nema ih ni tako malo.



Шта би са оним твојим "мало их је ал' су говна?"

Не знам колико их је, Чарли, али јесу говна.

Пази, Чарли, колико год да их је, ја мислим да они одлично знају и ко су и шта су.

Али ето, стигао им бефел одозго, из централне комитеје, да морају да буду антисрби и да ће им се то једног дана добро материјално исплатити у коначници коју они виде у Србији и међу Србима, па онда они по том бефелу и поступају.

shmoo shmoo 07:31 30.07.2023

Сребреница није геноцид

Голуб писмоноша на рути Белгрејд-Џерузалем виа Неопланта.

Срки, фор јоур ајз онли... Да саберемо утиске...

1) Јеси ли ти некада имао на Блогу Б92 ауторску опцију?

Јеси.

Качио си ауторске текстове као Срђан Фукс. Данас немаш више ауторску опцију него молиш да те неко угости као Бенгиахеда попут овога сада када хоћеш да кажеш шта мислиш о Сребреници, да ли је то био геноцид или није био геноцид.

2) Јесам ли ја некада имао на Блогу Б92 ауторску опцију као Таса Дебели?

Јесам.

Понављам, први пут сам банован на Блогу Б92 после једног блога Филипа Младеновића на којем сам исто овако као и ти тврдио да се у Сребреници није догодио геноцид него ратни злочин.

(Битна разлика гледано по међународном праву. Нарочито битна разлика за државу и за народ којег оптужују за геноцид. О Републици Српској да ти не причам колико је то за њу битно, знаш то и сам.)

То је била тада опомена, када су ме први пут бановали. Нисам био послушан и наставио сам да тврдим и даље то што сам тврдио па сам онда дефинитивно и банован потпуно као Таса Дебели и одузета ми је ауторска опција исто као и теби.)

3) Шта ти све то говори о Блогу Б92 и његовој уређивачкој политици?

У то време док је тако нешто што се звало модерација на Блогу Б92 још увек постојало и док Блог Б92 није од оне некадашње популарне и читане друштвене мреже постао ово што је данас, само тек још једна скрајнута вукојебина на интернету на којој учествује највише двадесетак све једно те истих људи са све једно те истим коментарима.







Блог Б92 данас много више значи овим нашим дијаспорцима који се овде јављају после свог напорног радног дана тамо негде у белом свету не би ли мало макар и на овај начин опет осетили дух отаџбине кроз комуникацију са нама из Србије него што значи нама из Србије који се овде јављамо.

И последње питање за тебе...

4) Шта ти то онда говори, са којом сврхом и циљем је Блог Б92 уопште и направљен пре 15 година, шта је тртебало њиме да се постигне и ко је добио на њему простор да пише своје бљувотине о Србима као нацистима, расистима, фашистима,... Ју нејм ит.

Шта је онда требало да буде сврха таквог једног простора, такве једне друштвене мреже на интернету?

Данас, из ове перспективе, можемо све то лепо да сагледамо, зар не?

Ето, тиме бих завршио своје излагање на овом твом блогу за чије качење је једини мотив био то што су се на Блогу Б92 опет, по ко зна који пут, појавиле те мантре о геноцидним, нацистичким, расистичким, фашистичким,... Србима са још једним покушајем успут на најљигавији могући начин да убеде Србе, Јевреје и Роме да смо у ствари сами криви за злочине које су над нама починили у Јасеновцу, Старој Градишти, Глини, на Старом сајмишту, Козари,... Могу да набрајам много тих локација...

Сети се само какву је хистеричну реакцију која је стигла и до Холивуда због Оскара изазвао филм "Дара из Јасеновца", први играни филм у којем су Срби покушали после 80 година да прикажу клерофашистичке усташке злочине почињене у Независној Држави Хрватској за време Другог светског рата... Мајкл Беренбаум је био саветник Предрага Антонијевића током снимања тог филма, зар не? ЛИНК

Али ето, тај филм је нарушавао ту медијску мантру коју често слушамо и у Србији, мантру о Србима као злочинцима и онда је уследила заиста крајње хистерична реакција потомака оних који су захваљујући пацовским каналима избегли заслужену казну за своје злочине у Другом светском рату и оних који су после Другог светског рата покушавали у самој Југославији да заташкају или барем умање значај тог монструозног чина као што је то био Јасеновац и који није био ништа мање монструозан од Аушвица, Дахауа, Берген Белзена,...

Знамо ми одлично шта они то раде, Срки... Шта желе да постигну таквим мантрањем. Али неће им успети. Такве ствари никада никоме нису успеле. Такве ствари се не бришу из сећања. Поготово не из сећања породица и фамилија жртава.


"Govornik je imao uobičajeno dugačak i dosadan govor. Iz disanja publike se videlo da ga niko ne sluša. Iznenada je nastao metež. Grupa koju su uglavnom činile žene u crnom, sa crnim maramama, probila se kroz kordon i preko čistine potrčala prema spomeniku. Desetine hiljada, možda čak i sto hiljada ljudi, trčali su preko polja u histeričnom plaču. Ljudi su posrtali, saplitali se i padali. Čuo se užasan prodoran krik, a zatim prigušen plač koji je trajao 7-8 minuta. Narod je prišao spomeniku i okupio se oko njega. Bio je to sablasan prizor. Ubrzo spomenik je bio crn kao saće oko koga se roje pčele," zapisao je Bogdanović o ovom događaju. ЛИНК



Теби желим да успеш у томе што радиш у RL.

Блог Б92 је у томе данас постао потпуно небитан.






tessa1 tessa1 07:50 30.07.2023

Re: Сребреница није геноцид

Теби желим да успеш у томе што радиш у RL.

Блог Б92 је у томе данас постао потпуно небитан.


Lijepo rečeno Taso, kao da je Nova Godina. :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana