Blackbox: Otvoreno pismo i da ne bude da vam rekli nismo

Jelena Milić RSS / 25.02.2009. u 12:38

U prilogu  je tekst našeg kolege blogera Blackbox-a, koji me je zamolio da ga objavim na mom blogu.

Grupa nevladinih organizacija , među kojima i Evropski pokret u Srbiji,uputili su 11.februara ove godine pismo predsednici Narodne skupštine, a time i svim nosiocima i institucijama vlasti i političkim strankama u Srbiji. U dobronamernost pisma ne treba sumnjati ali je ono izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija, što je samo po sebi razlog za zabrinutost i krajnje vreme da se svi uozbilje.

Evo pisma:

Otvoreno pismo

Slavici Đukić Dejanović, Predsednici Narodne skupštine Republike Srbije i poslaničkim grupama:

 Samo jedan dan skupštinskog zasedanja državu košta 4.990.000 dinara. Najveći deo

odlazi na plate poslanika i njihov prekovremeni rad. Osnovica za mesečnu platu poslanika, bez obzira na to da li radi, iznosi 75.000 dinara, ali na to se dodaju oko 30.000 dinara paušala, zatim dnevnice i nadoknada za službeno putovanje. S obzirom na to da je prosečna plata u Srbiji nešto niža od 33.000, poslanici dobijaju više od tri prosečne plate.

Parlament, dakle mora da počne da radi posao koji mu je Ustavom poveren i za koji je veoma dobro plaćen. Činjenica da je u periodu od jula do decembra 2008. godine usvojeno manje od jedne trećine neophodnih zakona uverljivo svedoči o neefikasnosti rada Narodne skupštine Republike Srbije. Nema potrebe ponovo podsećati građane na to šta Parlament jeste radio sve ovo vreme i šta smo sve imali priliku da čujemo sa skupštinske govornice.

Zahtevamo od "najvišeg predstavničkog tela" da prestane da ponižava građane Srbije i troši ogroman novac poreskih obveznika na nerad i javašluk.
Vreme je da kažemo "Dosta!" takvom bahatom, neodgovornom, nemoralnom i necivilizovanom ponašanju. Vreme je da tražimo od poslanika da rade posao za koji su ih građani Srbije izabrali.

Iako su nevladine organizacije u nekoliko navrata apelovale na narodne poslanike, predsednicu Parlamenta, pa i na Predsednika Republike da učine sve da se rad najvišeg državnog organa odblokira i upristoji, ovo nedopustivo stanje se nastavlja i nema nagoveštaja da se postojećim mehanizmima i poslovnikom ono može promeniti.

Stoga upozoravamo da se u periodu nadolazeće krize i neizvesnosti, predstavnici naroda mogu suočiti sa narastajućim nezadovoljstvom građana zbog ovakvog neodgovornog ponašanja prema interesima onih, čijim su glasovima i voljom dospeli u skupštinske klupe. Čast izuzecima od kojih očekujemo da nas podrže u interesu svog ličnog ugleda i ugleda Parlamenta, a pre svega u interesu građana koji se već osam godina nedvosmisleno izjašnjavaju za nastavak evropskih integracija.

11.februara 2009.godine

Dakle vreme je da se ozbiljno zapitamo i zabrinemo ima li Srbija efikasnu državu i zašto nema i pretili nam  opasnost  od neuspešne države?

U teorijama o savremenim pretnjama, izazovima i rizicima ističe se da neuspešne države predstavljaju opasnost ne samo za sopstvene građane već region i šire. Pod neuspešnim državama se smatraju one u kojima država ne uspeva da održava svoj autoritet i vlast, pa kao takva je sklona raspadu, anarhiji i haosu sa građanskim nemirima i sukobima. Kao ključni uzroci takvih slučajeva navode se slab autoritet dršavne vlasti, nefunkcionisanje ključnih institucija kao što su parlament, izvršna i sudska vlast, kriminal, mafije svih vrsta, korupcija u državnim institucijama i svim oblastima društva. Nema idealnih država i svaka ima svoje kriminalce i mafije ali je opasno kada kriminalci i mafija imaju svoju državu.

Daleko bilo, to kod nas nije slučaj ali ima dosta pojava koje su alarmantne i po samu državu i njen autoritet opasne. Još veća opasnost je ako država i vladajuće snage ne shvataju ozbiljno opasnosti koje prete da je uruše. Nelogično je da stranke koje se smatraju uspešnim, politički odgovornim ne mogu da dođu do efikasnije države i njenog aparata.

Polazeći od toga da je poziciji i opoziji u interesu da imamo stabilnu državu, ko god da je trenutno na vlasti, bilo bi normalno da barem oko suzbijanja lopovluka i kriminala imaju konsenzus. Građani koji su ih birali već se pitaju zašto toga nema i da li smo im na izborima dali legitimitet da rade u interesu građana ili da legitimno uzimaju za sebe gde god i koliko god stignu.

Nevladine organizacije na to upozoravaju, ali je vreme da stranke kojima je narod dao najviše poverenja,od koje očekuje da ga vodi ka prosperitetu i EU to pitanje zaoštri do krajnjih granica. Ako se  svakodnevno, i na svim stranama, vidi  lopovluk i kriminal, koji su postali uobičajene pojave, a reaguje se tek na neke krupne i spektakularne, vreme je da se ozbiljno zapita:

- da li to država ima puno lopova ili puno lopova već hoće da imaju državu.Svi oni koji tolerišu lopovluk su saučesnici i pomagači pa bi bilo dobro da se stranke na vlasti malo zamisle prvo koliko imaju lopova u svojim redovima,

- da li i ko lopovluk i kriminal  promoviše kao legalno ponašanje,

- da li stranke vladaju svojom državom i narodom ili su, kao nekada davno, osvojili neku stranu teritoriju i pljačkaju je.

- da li je i kome normalno da u situaciji kada je toliko nezaposlenih neki rade na više mesta tj. vode se da rade da bi primali ogromne pare?

- da li su nam svi rukovodioci od opštine do vrha države toliko nesposobni da moraju imati desetine savetnika, pomoćnika, stručnih saradnika i drugih koji ne ulaze u organizaciju državne uprave ni sistematizaciju već ih vodaju stranački finkcionerčići i funkcioneri?

- da li je normalno da se po utvrđivanju  lopovluka, korupcije, krađe i radnji koje su nespojive sa poimanjem građanskog morala, demokratskog društva i pravoslavlja,( s obzirom da se svi sada zaklinju da su veliki vernici),sve završi ostavkama. Kao da su se naljutili što su ih otkrili pa neće više da budu na tom mestu.

- da li je licemerno kad se kunu u demokratiju, političku odgovornost i odgovorno obavljanje javnih poslova za dobrobit građana  koji su im poklonili poverenje, a istovremeno, dok ti isti građani teško i sve teže žive, uzimaju enormne plate, honorare i gde god stignu na više mesta.

- da li šefovi stranaka razmišljaju o tome da će im doći glave mangupi iz njihovih redova,ukoliko već i sami nisu takvi.

- da li je normalno da u svakoj oblasti društvenog života i delatnosti imamo mafije, pa ako su svagde mafije onda će nam svako sa strane reći da smo mafijaška država

- da li država ima vlast na svojoj teritoriji, , ako je u svim oblastima konce bude držala mafija a država izigrava reprezentativnu ulogu i preko šalterskih činovnika maltretira građane, dokazujući tako svoju moć,

- nije li je licemerno da hoćemo u EU ,a imamo takve narodne poslanike koji ne mogu obezbediti usvajanje pristojnih zakona

- da li je normalno ili licemerno da država ne može da uvede red u Srbiji a uporno tvrdi kako hoće da uspostavi  suverenitet na Kosovu. Pa valjda treba prvo urediti Srbiju da bude sigurna, savremena, pristojna i ugledna država sa kojom će drugi hteti da budu a ne da beže od nje?

- nije li licemerno kada nam stranke i njihovi prvaci srceparajuće pričaju kako brane naše nacionalne interese a kradu nas na svakom koraku i uništavaju osnovno ljudsko dostojanstvo tako što građane ponižavaju svojom bahatošću da im uzimaju koliko hoće?

- shvata li se koliko je uzelo razmera i koliko je opasno, bezobrazno opasno, da se koriste državne institucije za bezočnu pljačku, da se u tome ističu narodni poslanici, ministri, vrhovne sudije, članovi izborne komisije, partijski funkcioneri, stranački kadrovi.....

- da li neko stvarno misli da bogastvo afera i brljotina omogućava da se one jedna drugom potiskuju

- da li je država stvarno zainteresovana da afere rešava ili da ih zataškava, je li to opravdana sumnja da su njeni dužnosnici duboko upetljani u afere

- da li npr. afera Kovačević sada gura u zaborav sve ostale pa se imaju smatrati prevaziđenim?Ne, sve će one da se vrate u još drastičnijem izdanju.

- nerešavanjem afera, nesprečavanjem da do njih dođe samo devalvira državu i one koji trenutno misle da ih treba zabašuriti. Ne pokazuje li to upravo guranje pod tepih afere oko pogibije vojnika ili ove oko Kovačevića, roditelji nikada neće odustati od istine a u slučaju Kovačević javnost će istrajati da se sazna istina, a u oba sluča ko se krije iza državnih tajni.

- treba li podsećati  da se zamisle nad onom mudrom narodnom "možeš kako hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš" i "ničija nije do zore gorela ".

- treba li podsećati da narod nikada nije iz avanture išao u  demonstracije, prevrate i revolucije, već su ga na to naterali oni koji su bahato vladali i svojom pohlepom sami sebi potkopali tlo pod nogama.

Upravo na to, s pravom, upozoravaju nevladine organizacije u otvorenom pismu predsednici Skupštine.

Treba li potsetiti da u onoj propaloj, neželjenoj, pogubnoj, nedovršenoj, antisrpskoj, antidemokratskoj, diktatorskoj, i kako je sve ne zovu Jugoslaviji, nije bilo toliko bandi, kriminala i da je npr.  pronevera šefa samousluge bio slučaj o kome je brujala sva štampa.

Nadam se da  vodeće snage shvataju u kakvoj potencijalnoj opasnosti se država nalazi, da narod i onako teško živi i po svim izgledima biće još teže, da će prag tolerancije prema vlasti koja se ne obračunava sa kriminalom i korupcijom biti sve niži, a ovakav rad parlamenta samo potencira nezadovoljstvo.

Logično je  da onaj ko hoće da ostane na vlasti mora oštro da se obračuna sa kriminalom, jer će se dovesti u situaciju da mu vlast preotmu upravo oni koje ona toleriše ili, da narod uzme stvar u svoje ruke.

U tom smislu, za pohvalu  su sve akcije  MUP i drugih organa , a nadam se da nije samo za dnevnopolitičke potrebe i obračun zbog toga ko je kome više uzeo.

Želim da verujem da je to početak funkcionisanja pravne države i sređivanja stanja u njoj, a ne kampanja. Međutim, neki paralelni procesi ih dezavuišu.

Verujem i dalje da DS, kao vodeća stranka ima u prvom planu interes građana kao platformu svoga opstanka na vlasti a ne puku vlast i da će učiniti sve da se država upristoji a i ona sama, jer konformizam može samo kratkoročno koristiti.  

Shvata li DeeS  (g)de smo?



Komentari (103)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

debela.hladovina debela.hladovina 12:52 25.02.2009

...

Ovo se moglo napisati i sažetije. Sve je moglo stati u jedno pitanje: Da li se stidite?
I to pitanje treba postaviti pomenutoj gospođi, pa Tadiću, Cvetkoviću, ministrima, poslanicima, pomoćnicima, sekretarima, savetnicima, svakome od njih pojedinačno. I kao odgovor očekivati samo da ili ne. Bez obrazlaganja i priče da se bolje ili drugačije ne može. Dakle:
Da li se stidite?
jesen92 jesen92 13:10 25.02.2009

Re: ...

Da li se stidite?
...i ja bi ih to pitala ali ne verujem da bi razumeli pitanje...
blackbox92 blackbox92 14:16 25.02.2009

Re: ...

debela.hladovina
Ovo se moglo napisati i sažetije. Sve je moglo stati u jedno pitanje: Da li se stidite?
I to pitanje treba postaviti pomenutoj gospođi, pa Tadiću, Cvetkoviću, ministrima, poslanicima, pomoćnicima, sekretarima, savetnicima, svakome od njih pojedinačno. I kao odgovor očekivati samo da ili ne. Bez obrazlaganja i priče da se bolje ili drugačije ne može. Dakle:
Da li se stidite?

Pa možda je i moglo ali eto nisam imao mnogo vremena da pišem kratko.
Inače,pismo mi je bilo povod za pisanje a razloge vidimo na svakom koraku. Nije mi bila namera da se pojedinačno obraćam već da ukažem i ukažemo na ono što nije dobro ,a sve u dobroj veri i nameri da se problemi efikasnije rešavaju i da nam konačno krene bolje.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 12:58 25.02.2009

NVO pismom u borbi za bolje sutra !

"U dobronamernost pisma ne treba sumnjati ali je ono izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija, što je samo po sebi razlog za zabrinutost i krajnje vreme da se svi uozbilje."

Neozbiljno, zaista !
jesen92 jesen92 13:08 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Neozbiljno, zaista !
..sta je neozbiljno??
blackbox92 blackbox92 13:53 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ninoslav Randjelovic
"U dobronamernost pisma ne treba sumnjati ali je ono izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija, što je samo po sebi razlog za zabrinutost i krajnje vreme da se svi uozbilje."

Neozbiljno, zaista !

Šta je neozbiljno i ko je neozbiljan?
stari92 stari92 14:09 25.02.2009

НВО - тиминг !

Како год бзвз звучало,од изузетне је важности :Кад,Како,Где и Када је пожељно нешто
изрећи ?!
пр.: Сада,рецимо,у овом тренутку напустите тастатуру и монитор,приђете прозору (оувре фнтр)
и ускликнете свом снагом ,,Доста ! - БОРБА - Напред браћо,десним крилом - Опколи ! ''

Неколико минута касније ће звук звона на улазним вратима најавити долазак чика у белом,
навлачење наопачке кошуље и урадак у вугла,после чега је све лепо,описују га као :
лептирићу - шаренићу и сл.

Али,ако поменуте и сл. слогане изрекнете пред критичном масом - заслужено ћете се наћи у
читанкама,и генерације ће помињати славно име попут Сава Ковачевић и Дрино бм ти _____

Каткад,кад год се и којој год се прилици буде спомињало славно име - време ће изгубити смисао,
тако да је тајминг врло битан са становишта изабране презентације концепције воље за Буну на ..

Лудара или правосуђе,Историја или картотека,.. се споро али сигурно напипају и процесуирају.
Кад - тад

Нинослав је на то мислио,ваљда ?
А ?
Д.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:15 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Нинослав је на то мислио,ваљда ?

Mislio sam na ove NVO u Srbiji cija je kriticka masa uglavnom tamo odakle im stizu honorari za pisanje pisama.
blackbox92 blackbox92 14:24 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Ninoslav Randjelovic
Нинослав је на то мислио,ваљда ?

Mislio sam na ove NVO u Srbiji cija je kriticka masa uglavnom tamo odakle im stizu honorari za pisanje pisama.

OK. NVO mogu biti tema za sebe, ali ovde je stvar u tome da je zaista šteta što nam nije bolje a moglo bi. Treba samo svako da radi svoj posao, da državu i svoj narod shvatamo kao deo sebe a ne nekoga od koga treba izvući što više lične koristi.
Svako onaj, pa i NVO koje uporno ponavljaju da ništa ne valja, da ništa nije dobro urađeno, nisu u pravu.
Ima mnogo dobroga što daje perspektivu da može i da će biti bolje, ali ima mnogo i onoga što to koči, što treba otkloniti i sprečiti, kako bi se brže i bolje išlo napred.
Ovaj post je upravo pokušaj da se ukaže na ono što nije dobro niti može voditi dobrome.
Isto tako, mogao bi se napisati i tekst o mnogim dobrim stvarima.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 14:37 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Ovaj post je upravo pokušaj da se ukaže na ono što nije dobro niti može voditi dobrome.

Svakako !
Meni bi bilo lakse da Vas post bas tako shvatim da nije tog pisma NVO sa kojim pocinjete tekst. Nije valjda da ste to ucinili zbog toga sto je Vasa domacica na blogu predstavnik jedne od tih NVO-a ?
blackbox92 blackbox92 14:56 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Ninoslav Randjelovic
Ovaj post je upravo pokušaj da se ukaže na ono što nije dobro niti može voditi dobrome.

Svakako !
Meni bi bilo lakse da Vas post bas tako shvatim da nije tog pisma NVO sa kojim pocinjete tekst. Nije valjda da ste to ucinili zbog toga sto je Vasa domacica na blogu predstavnik jedne od tih NVO-a ?

Ne nego upravo zato što se u pismu poziva Skupština da već jednbom počne da radi, valjda svi to želimo.
blackbox92 blackbox92 15:26 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

и ускликнете свом снагом ,,Доста ! - БОРБА - Напред браћо,десним крилом - Опколи ! ''

Ne borba, ne tuča, ne rušenje i paljenje, ne ni desnim ni levim krilom već glavom i to napred na posao na rad, na sprečavanje kriminala, korupcije, lopovluka, mafije.
Napred da pameću upristojimo državu.
blackbox92 blackbox92 15:35 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ninoslav Randjelovic
"U dobronamernost pisma ne treba sumnjati ali je ono izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija, što je samo po sebi razlog za zabrinutost i krajnje vreme da se svi uozbilje."

Neozbiljno, zaista !


Pismo su potpisali:
Evropski pokret u Srbiji
Centar za regionalizam
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Građanske inicijative
Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
Zelena mreža Vojvodine
Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM
Otvoreni licej
Centar za civilno-vojne odnose

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:41 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ma, kazem - neozbiljno !
gera92 gera92 15:43 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ninoslav Randjelovic
"U dobronamernost pisma ne treba sumnjati ali je ono izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija, što je samo po sebi razlog za zabrinutost i krajnje vreme da se svi uozbilje."

Neozbiljno, zaista !



Ne neozbiljno - neinteligentno!
lajko_trinidad lajko_trinidad 15:50 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

"U dobronamernost pisma ne treba sumnjati ali je ono izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija, što je samo po sebi razlog za zabrinutost i krajnje vreme da se svi uozbilje."


Jedino što je neozbiljno u ovom citatu je tvrdnja da pismo jedne NVO odražava stav "velike većine stanovništva". A da "velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija", to je činjenica - nema toliko velikog "Potemkinovog sela" koje bi je sakrilo. Da li je to "samo po sebi razlog za zabrinutost" i da li je došlo "krajnje vreme da se svi uozbilje"? Neko je ovde, čini mi se, pominjao izvorno englesku frazu "kad ludaci preuzmu ludaru" ... Ko da se zabrine? Ko da se uozbilji? Niko osim onih od kojih ništa ne zavisi ...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 15:56 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

pismo jedne NVO

Kako vidimo gore, bilo je vise NVO - njih 9, koje su ovo pismo potpisale. Mozda zbog toga autor teksta smatra da one predstavljaju - veliku vecinu stanovnistva u Srbiji koja vec ozbiljno sumnja... ?
lajko_trinidad lajko_trinidad 16:11 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Kako vidimo gore, bilo je vise NVO - njih 9, koje su ovo pismo potpisale


Možda svaka ima 600.000 članova?

btw Ninoslave : Vi imate poverenja u ovakvu državu?<_<
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:18 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Možda svaka ima 600.000 članova?

U proseku bi tako moralo da bude ako se vec tvrdi da tih 9 predstavljaju "veliku" vecinu stanovnistva Srbije.
Ako imaju tek po 400.000-450.000 clanova to bi vec bila "mala" vecina, zar ne ?
A. 'mala vecina' svakako ne bi bila odraz "ozbiljne sumnje" srpskog naroda u svoju Drzavu !
btw Ninoslave : Vi imate poverenja u ovakvu državu?<_<

Isto onoliko koliko nemam poverenja u srpske NVO, nemam ni u Drzavu.
A, Vi ?
pnbb pnbb 16:25 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Meni bi bilo lakse da Vas post bas tako shvatim da nije tog pisma NVO sa kojim pocinjete tekst. Nije valjda da ste to ucinili zbog toga sto je Vasa domacica na blogu predstavnik jedne od tih NVO-a ?

a i ti blackbox mogao bi da poradis na zarezima i tackama, stvrno neozbiljno , mislim srozava serioznost inicijative...
mislim stvarno je van svake vaznosti sto legitimno izabrani umobolnici iz srs i ovi drugi nesrecnici kradu pare i vreme i zamajavaju narod... nego daj ti neku inicijativu da sjebemo ove iz nvo... oni tek uzimaju pare dzaba... a jos i ne primaju da radis kod njih bez debele veze...
lajko_trinidad lajko_trinidad 16:29 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ninoslav
Isto onoliko koliko nemam poverenja u srpske NVO, nemam ni u Drzavu.
A, Vi ?


Od NVOa i njihovog rada mi život ne zavisi ... od ovakve države i njenog (ne)rada, na žalost, da ...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:30 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

oni tek uzimaju pare dzaba... a jos i ne primaju da radis kod njih bez debele veze...

Pa, na koliko ste vrata tih NVO kucali ? Na veliku vecinu njih ili na malu vecinu ?
pnbb pnbb 16:46 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Pa, na koliko ste vrata tih NVO kucali ?

boze sacuvaj, ja to samo onako, iz principa, hocu reci ne svrbi mene... sto, jel imate neki savet , iskustveno, na koliko najmanje treba kucati?

nego da se vratimo na ovaj krajnje irelevantni problem neefikasnosti rada parlamenta zbog opstrukcije u izvjedbi krajnje legitimno izabranih slaboumnika iz srs i slicnih nesrecnika.. odnono zanemarimo to, nego jeste li primetili da ovi iz nvo cesto bacaju otpatke po ulici, a cesto i suskaju u bioskopu? i imaju obzira da prozivaju narodne predstavnike?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:50 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

nego jeste li primetili da ovi iz nvo cesto bacaju otpatke po ulici, a cesto i suskaju u bioskopu? i imaju obzira da prozivaju narodne predstavnike?

Jeste, primetio sam da se sve to sto pominjete desava svakodnevno sirom Srbije i u velikoj vecini slucajeva to cine clanovi neke od NVO.
Sto rece jedan moj komsija - ako nas ne ubije Drzava, ubice nas neko iz ovih NVO...ili je rekao NLO...?

pnbb pnbb 17:08 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Jeste, primetio sam da se sve to sto pominjete desava svakodnevno sirom Srbije i u velikoj vecini slucajeva to cine clanovi neke od NVO.

pa gde je, hocu reci sta radi, narodna milicija, sto ne pohapsi sve te stetocine? koji se brutalno sprdaju s strpljnjem obicnog coveka, gradjanina, seljaka i postenog inteligenta? sto se sprdaju ni po jada, nego gadnu kintu uzimaju, krajnje legitimno, a mnogi bogami i nelegitimno...

sve bih ja to u rudnik... rad krepi... pa neka opstruiraju/naplacuju malo dole, odmah iza kamioneta za ugalj, gospoda poslanici... ups, hocu reci gopoda iz nvo... kakav lapsus
blackbox92 blackbox92 17:09 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ninoslav Randjelovic
pismo jedne NVO

Kako vidimo gore, bilo je vise NVO - njih 9, koje su ovo pismo potpisale. Mozda zbog toga autor teksta smatra da one predstavljaju - veliku vecinu stanovnistva u Srbiji koja vec ozbiljno sumnja... ?

Tipično skretanje sa sučtine teme. Pa tebi izgleda generalno ne valjaju NVO, bilo da kažu da treba osuditi ratne zločine ili kad jednostavno traže da parlament radi svoj posao.
Dakle, nije ti bitno šta se kaže već ko kaže.
Autor ovog teksta tj. ja nisam toliko malouman da smatram da NVO čine većinu stanovništva, moja je stvar da li smatram da li treba ili ne da postoje, a one mi uopšte ne trebaju da bi se videlo to što nam se u društvu realno dešava. Pa ne saopštavaju NVO vesti, ne hapse one razznorazne kriminalne grupe, ne otkrivaju one pljačkanje države kroz dnevnice.
Ako ti sve to ne vidiš i misliš da to izmišljaju neki strani plaćenici i da su svi novinari koji o tome pišu strani plaćenici, onda ništa, nemoj dalje čitati ni komentarisati . Nemo se nerviraš bespotrebno kad je sve super.
blackbox92 blackbox92 17:12 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

pnbb
Meni bi bilo lakse da Vas post bas tako shvatim da nije tog pisma NVO sa kojim pocinjete tekst. Nije valjda da ste to ucinili zbog toga sto je Vasa domacica na blogu predstavnik jedne od tih NVO-a ?

a i ti blackbox mogao bi da poradis na zarezima i tackama, stvrno neozbiljno , mislim srozava serioznost inicijative...
mislim stvarno je van svake vaznosti sto legitimno izabrani umobolnici iz srs i ovi drugi nesrecnici kradu pare i vreme i zamajavaju narod... nego daj ti neku inicijativu da sjebemo ove iz nvo... oni tek uzimaju pare dzaba... a jos i ne primaju da radis kod njih bez debele veze...

Ne radim kod njih, a evo ti zareza pa turaj di oćeš ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
dalje možeš sam nastaviti.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:17 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Autor ovog teksta tj. ja nisam toliko malouman da smatram da NVO čine većinu stanovništva,

Pa, bas zbog toga je i mene iznenadilo kad sam procitao da na osnovu onog pisma 9 NVO ti tvrdis da je ono
" izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija..." !
Pa tebi izgleda generalno ne valjaju NVO, bilo da kažu da treba osuditi ratne zločine ili kad jednostavno traže da parlament radi svoj posao.

Ne. Jednostavno, ne verujem da to sto te NVO pisu ili rade predstavlja misljenje velike vecine stabovnistva u Srbiji.
Druga je tema kakva je Drzava Srbija. To velika vecina gradjana Srbije odavno oseca na svojoj kozi. I to ona vecina koja nije ni u jednoj NVO.

Ako ti sve to ne vidiš i misliš da to izmišljaju neki strani plaćenici i da su svi novinari koji o tome pišu strani plaćenici, onda ništa, nemoj dalje čitati ni komentarisati .

Ni ovo nije bas puno uma.
pnbb pnbb 18:26 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ni ovo nije bas puno uma.

Meni bi bilo lakse da Vas post bas tako shvatim da nije tog pisma NVO sa kojim pocinjete tekst.


kad se vec dodirnusmo uma
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:28 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

kad se vec dodirnusmo uma

Ko ?
blackbox92 blackbox92 21:31 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Ninoslav Randjelovic
Autor ovog teksta tj. ja nisam toliko malouman da smatram da NVO čine većinu stanovništva,

Pa, bas zbog toga je i mene iznenadilo kad sam procitao da na osnovu onog pisma 9 NVO ti tvrdis da je ono
" izraz da velika većina stanovništva već ozbiljno sumnja u dobre namere i efikasnost države i njenih institucija..." !
Pa tebi izgleda generalno ne valjaju NVO, bilo da kažu da treba osuditi ratne zločine ili kad jednostavno traže da parlament radi svoj posao.

Ne. Jednostavno, ne verujem da to sto te NVO pisu ili rade predstavlja misljenje velike vecine stabovnistva u Srbiji.
Druga je tema kakva je Drzava Srbija. To velika vecina gradjana Srbije odavno oseca na svojoj kozi. I to ona vecina koja nije ni u jednoj NVO.

Ako ti sve to ne vidiš i misliš da to izmišljaju neki strani plaćenici i da su svi novinari koji o tome pišu strani plaćenici, onda ništa, nemoj dalje čitati ni komentarisati .

Ni ovo nije bas puno uma.

to je bezobrazno vređanje ispod nivoa, tako rade samo oni maloumniji.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 21:58 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

to je bezobrazno vređanje ispod nivoa, tako rade samo oni maloumniji.

Zaista mi je zao da je tvoja ljubaznost nestala.
Ne znam gde si video to "bezobrazno vredjanje", ali u svakom slucaju izvini ukoliko sam te naljutio.
blackbox92 blackbox92 22:01 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Ninoslav Randjelovic
nego jeste li primetili da ovi iz nvo cesto bacaju otpatke po ulici, a cesto i suskaju u bioskopu? i imaju obzira da prozivaju narodne predstavnike?

Jeste, primetio sam da se sve to sto pominjete desava svakodnevno sirom Srbije i u velikoj vecini slucajeva to cine clanovi neke od NVO.
Sto rece jedan moj komsija - ako nas ne ubije Drzava, ubice nas neko iz ovih NVO...ili je rekao NLO...?


Kako je ovo oštroumno??????
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 22:07 25.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Kako je ovo oštroumno??????

Ma, nemojte vise obracati paznju na sve te moje maloumne komentare.
Nastavite onako kako ste zapoceli - pisite ljubazno o problemima Srbije na koje ukazuju NVO. Uostalom, te Vase NVO ionako rade ono sto Vi i velika vecina gradjana Srbije ceni i postuje. Zar ne ?

Exitus Letalis Exitus Letalis 23:47 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Pismo su potpisali:
Evropski pokret u Srbiji
Centar za regionalizam
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Građanske inicijative
Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
Zelena mreža Vojvodine
Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM
Otvoreni licej
Centar za civilno-vojne odnose

pa ninoslavu fale dveri, obraz i te organizacije.
kad one budu rekle da ne valja, onda ne valja.
die hard die hard 23:48 25.02.2009

Re: NVO pismom u borbi za bolje sutra !

Isto onoliko koliko nemam poverenja u srpske NVO, nemam ni u Drzavu.
A, Vi ?
*novo


A ja glupkaotakav pomislio da je Ninoslav Radjenovic jedan svoj covek, pristojan i nekonfliktan, ali ispade da uvek ljudi duvaju u neku tikvu, cija god bila.Mnogo su jadni i gadni tvoji komentari Ninoslave.Nekako se razocarah.
blackbox92 blackbox92 00:39 26.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Ninoslav Randjelovic
Kako je ovo oštroumno??????

Ma, nemojte vise obracati paznju na sve te moje maloumne komentare.
Nastavite onako kako ste zapoceli - pisite ljubazno o problemima Srbije na koje ukazuju NVO. Uostalom, te Vase NVO ionako rade ono sto Vi i velika vecina gradjana Srbije ceni i postuje. Zar ne ?


Ninoslave,
stvarno više neću obraćati pažnju na podmetanja.Pa mogao sam to pismo staviti u fus notu.
A otkud Vam ovo podmetanje da su to moje NVO i cinizam o tome šta velika većina građana poštuje.
Da li Vi stvarno mislite da je progresivnija i za Srbiju perspektivnija NVO kao što je Evropski pokret ili NVO kao što je Obraz ili Dveri. Tu se nećemo složiti, niti imam nameru da se ubeđujemo.
blackbox92 blackbox92 01:50 26.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Ninoslav Randjelovic
Ovaj post je upravo pokušaj da se ukaže na ono što nije dobro niti može voditi dobrome.

Svakako !
Meni bi bilo lakse da Vas post bas tako shvatim da nije tog pisma NVO sa kojim pocinjete tekst. Nije valjda da ste to ucinili zbog toga sto je Vasa domacica na blogu predstavnik jedne od tih NVO-a ?

Ninoslave , pa shvatite tako kako je lakše a to pismo tretirajte kao fusnotu.
I nije korektno da insinuirate bilo šta na račun gospođe Milić, čijom ljubaznošću sam postavio tekst na blog, jer kao što znaš, nisam kvalifikovan da se pojavljujem u svojstvu autora. Valjda pripravnički staž traje kako se kome zalomi tj. kako kome hoće da daju.
I još za tvoju informaciju, gospođa Milić mi nije postavljala nikakav uslov glede kačenja tog pisma, sam sam ga stavio, ali vidim da neki nisu ukapirali poentu.
kiriku33 kiriku33 12:25 26.02.2009

Re: НВО - тиминг !

Tuzno ali istinito je da u ovoj situaciji bez preispitivanja ko je kome delio pare i uz njih "saopstenja za stampu" problem je mnogo dubok
Pocev od radnika koji nemaju cime da prehrane porodicu pa im vise i nije tako strano da "ponesu" ponesto iz firme/fabrike i smeju se onima koji jos uvek to ne rade
Preko nastavnika koji uopste ne stanu da pomisle da su unistili 8 generacija dece, bez obzira na to sto su plate primali ponekad i na kasicicu (gde podrzavam njihove zahteve da dobiju pristojne plate onda kad to dobiju SVI), preko lekara koji sa 3-4 prosecne plate u Srbiji smatraju da ne dobijaju dovoljno da bi se setili Hipokratove zakletve, preko svih i svakoga u ovoj zemlji koji ne shvata da u sustini zemlja nema i ne moze da da svima kao Nemacka i da je dpr i prevara jedini nacin da se nesto zaradi.
Politicari lopovi i barabe naseg kalibra su simptom a ne uzrok upropascenog drustva. Onaj sto je krepao u Hagu je jedan od vaznijih uzroka. Ne postojanje alternative je drugi. SVI ali svi aktuelni politicari od uticaja su u opticaju zadnjih 15-ak godina. Sto kroz "preletanja", neprincipijelne koalicije, finansiranja stranaka, 3 za 3 i slicne mahinacije doveli su sebe i nas u situaciju da nicemu ne sluzi mesanje karata koje predstavlja poziv na smenu/obaranje vlade. Prica, neka izbori, neka vide da moze narod da ih menja dovela je do toga da sada ne kradu 4 godine nego znaju da za 1-2 godine sta ukradu to im je, a zato kradu za zlatnu medalju. A narod tone u beznadje jer nema ko.
Mada me boli ruka i srce sto ovo pisem NVO koje propagiraju evropske vrednosti su jedine koje nesto mogu da urade i to ne ukazivanjem na lose i pljuvanjem nego sto glasnijim i upornijim promovisanjem POZITIVNIH evropskih vrednosti, ponasanja, nivoa usluge, odgovornosti svih na svom radnom mestu. Stalno, i glasno ne one price ovo moze samo kod nas, nego ovako treba. Nazalost i pripadnost/rad u NVO nije imuna na boljke celog naroda pa su neki karijere i imovinu stekli kroz "aktivisanje" a samo da bi ih finansijeri videli. I tu mora da se napravi cistka
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:34 25.02.2009

Blackbox, neka si im rekao...

... ali, žao mi je samo što nisi spominjao usrane motke s kojima ih treba razjuriti.
To su odavno zaslužili, a ne da ih plaćamo.
blackbox92 blackbox92 14:29 25.02.2009

Re: Blackbox, neka si im rekao...

Vojislav Stojković
... ali, žao mi je samo što nisi spominjao usrane motke s kojima ih treba razjuriti.
To su odavno zaslužili, a ne da ih plaćamo.

Ne bih baš tako olako posezao za razjurivanjem jer i tu bi moglo da bude svašta po principu da se sa prljavom vodom izbace i deca.
Mislim da je bolje za narod, državu, političke stranke i sve aktere da se okrenu tome kako da učine da sistem efikasnije funkcioniše a ne tome da se ruši. Srušiti je lako i tu najčešće trebaju oni kojima je bog dao snagu a malo pameti, a ja nastojim da se obraćam onima koji treba, moraju i mogu da nam državu upristoje upravo koristeći pamet a ne snagu.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:42 25.02.2009

Re: Blackbox, neka si im rekao...

a misliš da će aktuelni sastav parlamenta da nam upristoji državu?
E, moj, Bleki.
lajko_trinidad lajko_trinidad 16:16 25.02.2009

Re: Blackbox, neka si im rekao...

blackbox
Mislim da je bolje za narod, državu, političke stranke i sve aktere da se okrenu tome kako da učine da sistem efikasnije funkcioniše a ne tome da se ruši.


Nešto slično je verovatno rekao i Koštunica famoznog 6.oktobra, dana koji nikada nije osvanuo ...
U sistemu je problem.
blackbox92 blackbox92 00:42 26.02.2009

Re: Blackbox, neka si im rekao...

Vojislav Stojković
a misliš da će aktuelni sastav parlamenta da nam upristoji državu?
E, moj, Bleki.

Pa za aktuelni i nisam baš siguran ali, ako ne, onda će dovesti do novih izbora pa će valjda novi biti pristojniji i efikasniji.
blackbox92 blackbox92 09:59 26.02.2009

Re: Blackbox, neka si im rekao...

lajko_trinidad
blackbox
Mislim da je bolje za narod, državu, političke stranke i sve aktere da se okrenu tome kako da učine da sistem efikasnije funkcioniše a ne tome da se ruši.


Nešto slično je verovatno rekao i Koštunica famoznog 6.oktobra, dana koji nikada nije osvanuo ...
U sistemu je problem.

Ta;no, sistem treba menjati a Ko[tunica je u;inio sve da se ni[ta ne menja.
palamed palamed 13:48 25.02.2009

radna obaveza poslanika

Meni nije jasno zasto ne moze da se uvede belezenje prisutnosti poslanika (posto imaju kartice tacno se zna ko je koliko u sali) i shodno tome se primenjuju mere. Ukoliko neko ne prisustvuje sednicama moguy se izricati kazne (drasticno smanjenje plate i sl.) Ako je bolestan neka donese lekarsko opravdanje i otvori bolovanje kao sav svet. 90% ljudi u ovoj zemlji ne moze da izbegava odlazak na posao. Svi ljudi imaju pravo na jedan dan za slavu samo oni imaju pravo na sve slave.
djole63 djole63 13:55 25.02.2009

Kakav narod takva i drzava

Blackbox - mnogo siroka tema, tesko da se da spakovati u jedan Blog.
Pisao je svojevremeno Drago Kovacevic o "politickim strankama kao nosiocima sistemske korupcije". Taj tekst bi bio tek deo onoga sto bi mogla biti diskusija na ovu temu, ali i uvod u temu poslanika.

I odu ovi poslanici - sta cemo onda - u redu za svako od tih mesta (i ne samo tih), ceka jos njih 100, da "uzme svoj deo", da se "utali" sa nekim, da ima "kombinaciju", da je "dobar", da osteti firmu/drzavu/prijatelja/koga vec stigne ...

I kad pitas - "Pa zasto?" dobijas pregrst najimbecilnijih odgovora koje covek moze da zamisli, koji jos vise razoblicavaju stanje svesti takvih pojedinaca.

NNN NNN 14:04 25.02.2009

Miting podrške pismu blackboxa skupštini

Najgori parlament ikad!
Jedan od razloga za to je što ih PLAĆAMO na bazi dnevnica (+ogromna osnovica, koja ne podrazumeva bilo kakve radne obaveze + ogromni putni i drugi IZMIŠLJENI troškovi), a ne po učinku! Da su za 1/3 obavljenog posla dobili 1/3 plate, ne bi ovoliko dangubili.
Takođe osnovna svrha parlamenta kod nas nije da bude najviše zakonodavno telo, nego sigurna kuća za udomljavanje bar 250 stranačkih vojnika.
Najveće dostignuće u blokadi rada parlamenta je fiktivna podela radikala, tako da mogu do sutra jedni druge da prozivaju i daju međusobno jedni drugima smisao postojanja, na našu žalost.
blackbox92 blackbox92 14:34 25.02.2009

Re: Miting podrške pismu blackboxa

Jel to neka šala na moj račun?
NNN NNN 15:03 25.02.2009

Re: Miting podrške pismu blackboxa

blackbox92
Jel to neka šala na moj račun?
Jok. Moj način komunikacije (izvini ako je dvosmisleno). Mog'o sam naslovim komentar "Podrška", misleći na pismo (i verujem da će se dosta ljudi složiti sa (osnovanim) kritikama na račun (ne)rada parlamenta), ali ovako mi bilo zanimljivije.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:53 25.02.2009

Re: Miting podrške pismu blackboxa skupštini

Takođe osnovna svrha parlamenta kod nas nije da bude najviše zakonodavno telo, nego sigurna kuća za udomljavanje bar 250 stranačkih vojnika.

da ne pričamo da su preglomazni.
neki su po 15 godina poslanici.
znate li kakve beneficije imaju što se tiče, recimo, penzija.
koji će prosek imati.

njih nema ni da okrzne kriza.

videla sam jednu poslanicu u prodavnici kako je kupila tri kostima,
jes da su stil anka partizanka, al tri komada oma.
Dr M Dr M 08:30 26.02.2009

Re: Miting podrške pismu blackboxa skupštini

videla sam jednu poslanicu u prodavnici kako je kupila tri kostima,
jes da su stil anka partizanka, al tri komada oma.


Neki analiticar bi iz ovoga mogao, uz jos neki podatak, da predvidi trendove.
Da li su kostimi crni, crveni, zuti...i kako se slazu boje, u slucaju koalicije.
Zavisi i iz koje partije je poslanica.
Ocigledno je da ocekuje "presvlacenje" vlasti.

Svejedno, svi bi poslanici morali da izbegavaju priliku da nose kostime "na strafte".
Tine i Radojka Tine i Radojka 06:06 27.02.2009

чарне очи даби негледале

Exitus Letalis
videla sam jednu poslanicu u prodavnici kako je kupila tri kostima

trebalasi iti prijo
odma duzmes pet kostima
pa dase zna koje ko u srpskom dzetsetu
vracarac92 vracarac92 14:05 25.02.2009

blackbox,

U principu se slazem sa tvojim pismom i ogromnim delom ga podrzavam.
Iako generalno ne delimo iste (cak ni slicne) politicke stavove ovoga puta ne mogu a da se ne slozim sa tobom.
P.S. Lepo je znati da i sa pojedinim neistomisljenicima moze da se normalno razgovara i da se suprotstavljeni argumenti razmenjuju uz puno uvazavanje na jedan civilizovan nacin.
blackbox92 blackbox92 14:33 25.02.2009

Re: blackbox,

Hvala Vracarac, a gde se mi to toliko ne slažemo, ne znači da ljudi različitih političkih opcija ne treba da budu pristojni.
vanja.t vanja.t 14:15 25.02.2009

Shvata li DeeS (g)de smo? Naravno

oni su se izborili da u takvoj situaciji budu ''glavni dileri'', i naravno da znaju za šta su se borili.
Sve što ste opisali, je prirodna sredina srpskih političara, kojoj teže i jedino oko čega se međusobno bore. Samo se razlikuje priča sa kojom ulaze u tu borbu kosovo, eu, rusija, nato, reforme (inače omiljena poštapalica i jula svojevremno), patriotizam.... šta god

To što smo do skoro poznavali kao argentiski scenario, a od skoro nam je poznat kao grčki (a slične manifestacije smo gledali i u francuskoj, italiji i mnogim drugim zemljama) je nešto ka čemu i mi realno idemo



kiriku33 kiriku33 12:33 26.02.2009

Re: Shvata li DeeS (g)de smo? Naravno

U ovom slucaju pravi partriotizam bi bio izbaciti ih iz skupstine.
lajko_trinidad lajko_trinidad 15:25 25.02.2009

kakvo urnebesno pitanje

iz teksta:
Dakle vreme je da se ozbiljno zapitamo i zabrinemo ima li Srbija efikasnu državu i zašto nema i pretili nam opasnost od neuspešne države?



blackbox92 blackbox92 15:28 25.02.2009

Re: kakvo urnebesno pitanje

lajko_trinidad
iz teksta:
Dakle vreme je da se ozbiljno zapitamo i zabrinemo ima li Srbija efikasnu državu i zašto nema i pretili nam opasnost od neuspešne države?




Pa Vi dajte odgovor i argumente koji pitanje čine neumesnim.
lajko_trinidad lajko_trinidad 15:42 25.02.2009

Re: kakvo urnebesno pitanje

Pitanje je na mestu al mislim da nemate kome da ga postavite. Poslali pismo skupštini Srbije ili Vuku Bojoviću, da ga prosledi u kavez sa šimpanzama na razmatranje - mislim da nema velike razlike. Ovi potonji bi ga možda i bolje skapirali.
sentinel26 sentinel26 15:29 25.02.2009

Dolazak na vlast uz pomoć afera

da li je država stvarno zainteresovana da afere rešava ili da ih zataškava, je li to opravdana sumnja da su njeni dužnosnici duboko upetljani u afere
Prijatelju,
Vlada V.Koštunice je na vlast došla uz pomoć afera, 2-3 prave i sasvim lagane za rješavanje i nekoliko izmišljenih.
Ona je proizvodnju afera nastavila i poslije dolaska na vlast i do kraja mandata ta brojka je postala trocifrena.

Ovi sadašnji, koji su učestvovali u njegovoj drugoj vladi, nijesu izvukli nikakvu pouku iz toga.

- da li npr. afera Kovačević sada gura u zaborav sve ostale pa se imaju smatrati prevaziđenim?Ne, sve će one da se vrate u još drastičnijem izdanju.
Ovo je dobar zaključak, oni su zaista računali na ovakvo nešto. Vidjećemo hoće li im se ta želja ostvariti. Za sada su šanse fifti-fifti.

Shvata li DeeS (g)de smo?
Ja ne vjerujem, jer ovo se ne dokazuje praznom pričom već samo djelima.
lajko_trinidad lajko_trinidad 15:38 25.02.2009

ova država nije samo neuspešna ...

... ona je fijasko, koji postaje sve gori, sa svakom sledećom garniturom foteljaša obrazovanih u komunističkom maniru. Što se tiče tzv "srpskog parlamenta", mislim da su svi ozbiljni odavno prestali da ih komentarišu - a kamo li da apeluju na njih, očekujući minimalnu dozu razuma, obraza i (božesakloni) neke rezultate. Stoga je i ovo pismo neozbiljno, bez obzira ko ga je pisao. Uz rizik da me proglase radikalnim anarhistom, mislim da se ova farsa zvana "Srbija u tranziciji" neće završiti dok ne proradi kuka, motika i govnjiva motka.
lajko_trinidad lajko_trinidad 15:56 25.02.2009

i još nešto

Danas neki lik zaustavio saobraćaj na Gazeli - pokušao da izvrši samoubistvo. Ne bih da prejudiciram njegove motive ali neka se taj hipotetički neko odgovoran zamisli i o ovakvim stvarima. Možda čovek nema para da plati dug za komunalije, nema šljaku, nema ništa - a onda pročita u novinama da vlada države kojoj plaća porez stipendira siledžiju sa milion $? Nije nemoguće ... Treba li svaki dan da se dešavaju takve stvari pa da se taj famozni neko malo počeška iza uvceta? Ja mislim da tamo gore već odavno nema nikoga odgovornog. Ovo što je ostalo, to su sve seoski igrači koji su promenili sve moguće dresove, ispucali sve moguće parole, izvukli i poslednju babarogu iz ormara pred izbore ...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:27 25.02.2009

Re: i još nešto

Danas neki lik zaustavio saobraćaj na Gazeli - pokušao da izvrši samoubistvo.

Cujem da su gradjani u velikoj vecini reagovali tako sto su snimali tog nesrecnika kamerama svojih mobilnih telefona, psovali ga iili predlagali da se gurne sa mosta i da se tako prekine zastoj saobracaja. Neki su i decu izvlacili iz automobila i slikali se sa potencijalnim samoubicom u pozadini.
lajko_trinidad lajko_trinidad 16:33 25.02.2009

Re: i još nešto

NR
Cujem da su gradjani u velikoj vecini reagovali tako sto su snimali tog nesrecnika kamerama svojih mobilnih telefona, psovali ga iili predlagali da se gurne sa mosta i da se tako prekine zastoj saobracaja. Neki su i decu izvlacili iz automobila i slikali se sa potencijalnim samoubicom u pozadini.


Jedan lik, neki šofer, reko : "Nek meni da pištolj, ubiću ga ja odma!"
Umesto što su tako reagovali, bolje bi im bilo da se zamisle - svako od nas mogao bi se sutra naći na njegovom mestu. Doduše ovaj lik ima karton u Lazi, al većina stanovnika Srbije svakako je zrela za tu instituciju ...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:37 25.02.2009

Re: i još nešto

al većina stanovnika Srbije svakako je zrela za tu instituciju ...

Mislite velika vecina ?
Pa, to je onda ista ova vecina koja nema poverenja u Drzavu, a uclanjena je u neku od NVO u Srbiji !

lajko_trinidad lajko_trinidad 16:50 25.02.2009

Re: i još nešto

NR
Pa, to je onda ista ova vecina koja nema poverenja u Drzavu


Da li je dijagnoza uzrok nepoverenju, ili je stanje koje je izazvalo nepoverenje uzrok dijagnozi?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:53 25.02.2009

Re: i još nešto

Da li je dijagnoza uzrok nepoverenju, ili je stanje koje je izazvalo nepoverenje uzrok dijagnozi?

Dodje mu na isto - los zivot velike vecine u Srbiji.
blackbox92 blackbox92 17:18 25.02.2009

Re: i još nešto

Ninoslav Randjelovic
Da li je dijagnoza uzrok nepoverenju, ili je stanje koje je izazvalo nepoverenje uzrok dijagnozi?

Dodje mu na isto - los zivot velike vecine u Srbiji.

Jesi li to neka NVO kad to konstatuješ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:21 25.02.2009

Re: i još nešto

Jesi li to neka NVO kad to konstatuješ?

Jok. To je samo velika vecina gradjana Srbije.
Velika vecina gradjana koja je uclanjena u neke od NVO ne zivi lose.
lajko_trinidad lajko_trinidad 17:30 25.02.2009

Re: i još nešto

NR
Velika vecina gradjana koja je uclanjena u neke od NVO ne zivi lose.


Pa štos' onda bunu????
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:42 25.02.2009

Re: i još nešto

Pa štos' onda bunu????

Pa, valjda bi zeleli da zive jos i bolje. Kao ti njiovi mentori i finansijeri. Iz belog sveta.
sentinel26 sentinel26 19:28 25.02.2009

Re: i još nešto

Ninoslav Randjelovic
Danas neki lik zaustavio saobraćaj na Gazeli - pokušao da izvrši samoubistvo.Cujem da su gradjani u velikoj vecini reagovali tako sto su snimali tog nesrecnika kamerama svojih mobilnih telefona, psovali ga iili predlagali da se gurne sa mosta i da se tako prekine zastoj saobracaja. Neki su i decu izvlacili iz automobila i slikali se sa potencijalnim samoubicom u pozadini.

Jeste, to su sve bili ovi iz NVO a sleteo je i jedan NLO u Sava centar juče pa je moguće da su to bili njegovi putnici.

Oni su i krivi što je on u takvoj situaciji.

Sve njih ( iz NVO ) treba uza zid, a prethodno pozvati filmadžije da ovekovječe trenutak.

I onda će u Srbiji izniknuti neko novo cvijeće, teći će med i mlijeko.

Svaki činovnik će moći da zagrabi koliko mu treba a raditi koliko hoće.

Cijena siledžijama će porasti sa jednog najmanje na deset miliona.

Svi Srbi će steći pravo i mogućnost da prebiju po jednog Amera.

Niko neće smjeti da postavlja neugodna pitanja, naročito ne o radu državne administracije.

Ministri, državni sekretari, ostali državni službenici i poslanici će biti proglašeni u nešto kao što su "svete krave" i biće zaštićeni kao ovi koji glume božju administraciju na zemlji.

Kosovo će opet postati deo ( srce ) Srbije.
Ribozom Ribozom 20:35 25.02.2009

Re: i još nešto

lajko_trinidad
NR
Cujem da su gradjani u velikoj vecini reagovali tako sto su snimali tog nesrecnika kamerama svojih mobilnih telefona, psovali ga iili predlagali da se gurne sa mosta i da se tako prekine zastoj saobracaja. Neki su i decu izvlacili iz automobila i slikali se sa potencijalnim samoubicom u pozadini.


Jedan lik, neki šofer, reko : "Nek meni da pištolj, ubiću ga ja odma!"
Umesto što su tako reagovali, bolje bi im bilo da se zamisle - svako od nas mogao bi se sutra naći na njegovom mestu. Doduše ovaj lik ima karton u Lazi, al većina stanovnika Srbije svakako je zrela za tu instituciju ...

Ogranici se na sebe, ne generalizuj
lajko_trinidad lajko_trinidad 20:43 25.02.2009

Re: i još nešto

Ogranici se na sebe, ne generalizuj


No comment na ničim izazvanu uvredu. Ne generalizujem, kažem "većina". Vi se ne slažete? Pitajte bilo kojeg ozbiljnog psihologa - spadamo među najnezadovoljnije nacije u Evropi. Nezadovoljstvo vodi frustraciji, nagomilana frustracija prouzrokuje stresne reakcije psihe a sve to zajedno najčešće uzrokuje i duševne poremećaje. Ako Vi mislite da je prosečan čovek u Srbiji veseo, zadovoljan i psihički zdrav, onda verovatno živite pod nekim staklenim zvonom na Dedinju ili sličnoj zemlji dembeliji.
blackbox92 blackbox92 21:35 25.02.2009

Re: i još nešto

Ninoslav Randjelovic
Jesi li to neka NVO kad to konstatuješ?

Jok. To je samo velika vecina gradjana Srbije.
Velika vecina gradjana koja je uclanjena u neke od NVO ne zivi lose.

Dobro bre što izvrćeš, ko je rekao da je većina građana učlanjena u NVO.
blackbox92 blackbox92 21:51 25.02.2009

Re: i još nešto

Ninoslave, ne verujem da toliko ne možeš da razumeš i odvojeno posmatraš pismo nekih NVO i moj tekst. Ne treba mnogo napora da se to tako čita. Već sam rekao, NVO mogu biti posebna tema, a ovde je tema ono što sam ja napisao a ne promovisanje NVO.
Ne vidim razloga za toliku malicioznost i trolovanje. Ajde da budemo korektni, ostavi NVO po strani a okreni se problemima koje sam naveo, da li stoje ili ne, da li je rešenje da se priča o NVO ili da radi skupština i sve institucije u državi.
Hajde baš da vidimo da li može biti konstruktivnog dijaloga po tim pitanjima.
blackbox92 blackbox92 22:04 25.02.2009

Re: i još nešto

Ninoslav Randjelovic
Danas neki lik zaustavio saobraćaj na Gazeli - pokušao da izvrši samoubistvo.

Cujem da su gradjani u velikoj vecini reagovali tako sto su snimali tog nesrecnika kamerama svojih mobilnih telefona, psovali ga iili predlagali da se gurne sa mosta i da se tako prekine zastoj saobracaja. Neki su i decu izvlacili iz automobila i slikali se sa potencijalnim samoubicom u pozadini.

Mora da su ga odmah prepoznali kao člana neke NVO.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 22:38 25.02.2009

Re: i još nešto

Ninoslave, ne verujem da toliko ne možeš da razumeš i odvojeno posmatraš pismo nekih NVO i moj tekst.

Tvoj tekst ide nakon citiranog pisma NVO i pozivas se na to pismo kao "izraz misljenja velike vecine gradjana Srbije", zar ne ?
a ovde je tema ono što sam ja napisao a ne promovisanje NVO.

Pogledaj naslov svog posta.
Ajde da budemo korektni, ostavi NVO po strani a okreni se problemima koje sam naveo, da li stoje ili ne, da li je rešenje da se priča o NVO ili da radi skupština i sve institucije u državi.

Problemi koje navodis - stoje. Da, resenje je da skupstina i sve institucije u drzavi rade bolje.
I kakav dijalog ocekujes na ovu temu ?
blackbox92 blackbox92 23:18 25.02.2009

Re: i još nešto

Problemi koje navodis - stoje. Da, resenje je da skupstina i sve institucije u drzavi rade bolje.
I kakav dijalog ocekujes na ovu temu ?

Očekujem da onda ne troluješ bespotrebno.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:56 25.02.2009

Re: i još nešto

Doduše ovaj lik ima karton u Lazi, al većina stanovnika Srbije svakako je zrela za tu instituciju ...

nema zdravih ljudi, ima samo nepregledanih.
blackbox92 blackbox92 00:48 26.02.2009

Re: i još nešto

Ninoslav Randjelovic
al većina stanovnika Srbije svakako je zrela za tu instituciju ...

Mislite velika vecina ?
Pa, to je onda ista ova vecina koja nema poverenja u Drzavu, a uclanjena je u neku od NVO u Srbiji !


Pa Vi Ninoslave gore rekoste da nemate poverenja u državu, znači Vi ste ta NVO većina.
thebee269 thebee269 18:43 25.02.2009

?

Shvata li DeeS (g)de smo?

Ne shvata, oni sve vise lice na SPS iz kraja 90 tih, tako je sve pocelo.
dali76 dali76 20:32 25.02.2009

odgovornost njihova a sta je s nasom?

Mnoge NVO svojim politikanstvom tj samim tim sto su postale salteri odredjenih stranaka il njihovih politickih savjeta srusili su sebi kredibilitet , bas kao sto ga svakodnevno ruse bajni naroadni poslanici( ne svi nadam se).
No imam jedno pitanje :
Ima li itko ovdje ko smatra da bi poslanici I politicari morali pokazati vecu odgovornost?
Jeli neko zadovoljan tim sto gleda? Nebitno koje politicke percepcije, stranke, opredelenja. ASvi se mi razlikujemo po tome kako razmisljamo , koje stranke preferiramo , il koje politicke opcije smatramo boljim.
I oni koji vode politiku se razlikuju a svi se pozivaju na politicku odgovornost, a mi se ne mozemo sloziti da trazimo tu istu odgovornost?
Prvi sam ko ce ovo da podrzi alii I prvi koji trazi depolitizaciju nekih NVO.
Meni je muka od koristenja ljudskih prava u promociju politikanstva,od onih koji u ime ljudskih prava promovisu bilo koju partiju , ali ne mogu da shvatim da se ne mozemo sloziti oko jedne jedine stvari a to je ovdje trazenje vece politicke odgovornosti.
Koliko je to odgovorno?
Jedno je sigurno od ovog imaju koristi politicari kojima ne pada na pamet da promene bilo sta.


AlexDunja AlexDunja 20:34 25.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

Jedno je sigurno od ovog imaju koristi politicari kojima ne pada na pamet da promene bilo sta.

:)
sentinel26 sentinel26 21:07 25.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

AlexDunja
Jedno je sigurno od ovog imaju koristi politicari kojima ne pada na pamet da promene bilo sta.:)

Hajde da onda tražimo zabranu rada NVO ili da im ograničimo o čemu smiju da pričaju i pišu.

Poslije toga, političarima će se naglo smanjiti "korist" pa će se razočarati i sami podnijeti ostavke i ustupiti mjesta boljima i sposobnijima, a možda će i sami okrenuti list i početi nešto da rade..

U Srbiji ( i ne samo u njoj) su glasnici koji donose loše vijesti uvijek prvi stradali, takodje i oni koji se drznu da državnoj administraciji podmetnu ogledalo da se pogleda i vidi ono isto što vidi narod.

Nijesu ljudska prava na tom nivou zbog "politikanstva" već je obrnuto, ono se javlja ( u manjem obimu ) zajedno sa opravdanim kritikama gaženja osnovnih ljudskih prava u Srbiji.

Onoga trenutka kada ta prava budu na pristojnom novou onda će "politikanstvo" nestati ili postati beznačajno.

Od njihovg "politikanstva" još niko nije patio ali od gaženja ljudskih a naročito manjinskih i vjerskih prava jesu i trpe mnogi.

U normalnim zemljama ( državama ) političare koji ne kane šta mijenjati ne trpe ni časa nego mijenjaju njih ( naročito u slučajevima kada su mandate i dobili na priči o promjenama na bolje ).

Odoh ja sada da prebijem jednog člana NVO, valjda ću za njega dobiti bar 10 hiljada dolara.
A ako mi se posreći da ( medju njima ) naidjem na nekog ( ubačenog ) Amera onda eto bogatstva o trošku naroda.

Živjeli !
AlexDunja AlexDunja 21:12 25.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

bojim se da se nismo razumeli, mr sent:
ja takodje stajem na stranu nvo, ako
podsticu profesionalne politicare da rade.
skupstinu, to jest.


U normalnim zemljama ( državama ) političare koji ne kane šta mijenjati ne trpe ni časa nego mijenjaju njih ( naročito u slučajevima kada su mandate i dobili na priči o promjenama na bolje ).
blackbox92 blackbox92 22:06 25.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

dali76
Mnoge NVO svojim politikanstvom tj samim tim sto su postale salteri odredjenih stranaka il njihovih politickih savjeta srusili su sebi kredibilitet , bas kao sto ga svakodnevno ruse bajni naroadni poslanici( ne svi nadam se).
No imam jedno pitanje :
Ima li itko ovdje ko smatra da bi poslanici I politicari morali pokazati vecu odgovornost?
Jeli neko zadovoljan tim sto gleda? Nebitno koje politicke percepcije, stranke, opredelenja. ASvi se mi razlikujemo po tome kako razmisljamo , koje stranke preferiramo , il koje politicke opcije smatramo boljim.
I oni koji vode politiku se razlikuju a svi se pozivaju na politicku odgovornost, a mi se ne mozemo sloziti da trazimo tu istu odgovornost?
Prvi sam ko ce ovo da podrzi alii I prvi koji trazi depolitizaciju nekih NVO.
Meni je muka od koristenja ljudskih prava u promociju politikanstva,od onih koji u ime ljudskih prava promovisu bilo koju partiju , ali ne mogu da shvatim da se ne mozemo sloziti oko jedne jedine stvari a to je ovdje trazenje vece politicke odgovornosti.
Koliko je to odgovorno?
Jedno je sigurno od ovog imaju koristi politicari kojima ne pada na pamet da promene bilo sta.



dali, i te me iznenađuješ.Pa čoveče nije uopšte reč o NVO, one nisu tema.
dali76 dali76 22:08 25.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

Koliko ste samo teksta I energije potrosili zeljeci prikazati kako ja svojim stavom podrzavam prebijanje bilo koga sto je obicna glupost.
Ono sto jeste problem I sto vi odbijate da vidite jeste to dok se mi ovako prepiremo a trazimo isto e to sto trazimo postaje sve dalje I dalje .
A ja mislim da obojica se mozemo sloziti da trazimo od vlasti I opozzicije vecu mnogo vecu politicku odgovornost.
blackbox92 blackbox92 23:14 25.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

dali76
Koliko ste samo teksta I energije potrosili zeljeci prikazati kako ja svojim stavom podrzavam prebijanje bilo koga sto je obicna glupost.
Ono sto jeste problem I sto vi odbijate da vidite jeste to dok se mi ovako prepiremo a trazimo isto e to sto trazimo postaje sve dalje I dalje .
A ja mislim da obojica se mozemo sloziti da trazimo od vlasti I opozzicije vecu mnogo vecu politicku odgovornost.

kome je ovo upućeno?
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:59 25.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

dali, i te me iznenađuješ.Pa čoveče nije uopšte reč o NVO, one nisu tema.

njemu su uvek tema i to samo određene.
nedajbože da su na meti obraz il dveri il kako se zove ona... nomokanon, garda cara lazara...
blackbox92 blackbox92 01:01 26.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

Exitus Letalis
dali, i te me iznenađuješ.Pa čoveče nije uopšte reč o NVO, one nisu tema.

njemu su uvek tema i to samo određene.
nedajbože da su na meti obraz il dveri il kako se zove ona... nomokanon, garda cara lazara...

EL ja se lično ne sećam da je Dali 76 bilo gde afirmativno govorio o Obrazu, Dverima i drugima te provinijencije.
On ima kritički stav prema NVO ali ne hvali i ne opravdava ove koje si navela.
sentinel26 sentinel26 01:01 26.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

dali76
.A ja mislim da obojica se mozemo sloziti da trazimo od vlasti I opozzicije vecu mnogo vecu politicku odgovornost.

A ja smatram da je veoma štetno po državu ako se svi složimo oko ovoga.

Ne možete izjednačavati vlast i opoziciju.

Opozicija ne raspolaže ni jednim instrumentom za vršenje vlasti i mijenjanje stvari na bolje a koje vlast ima na raspolaganju.

Za stanje u društvu odgovorna je isključivo vlast i nigdje se ( u Evropi ) za stanje u društvu ne proziva opozicija osim u Srbiji, Rusiji i Belorusiji.

Sankcija ("kazna" ) za nerad opozicije jeste njen ostanak u statusu opozicije i poslije narednih izbora.

Sankcije za nerad, bezakonje i javašluk vlasti jesu smene.

Exitus Letalis Exitus Letalis 11:15 26.02.2009

Re: odgovornost njihova a sta je s nasom?

EL ja se lično ne sećam da je Dali 76 bilo gde afirmativno govorio o Obrazu, Dverima i drugima te provinijencije.
On ima kritički stav prema NVO ali ne hvali i ne opravdava ove koje si navela.

ok, izvinjavam se.
nisam napadala lično nikoga.
međutim, može da se primeti da generalno ne podnose, ne dali, nego većina,
samo neke ngo.
a takođe ne vidim da napadaju ove pomenute.
evo, još jednom se izvinjavam daliju i svima koje sam (nenamerno) uvredila.

p.s. takođe bi bilo lepo da se raspitaju šta narečene ngo rade.
imaju sajtove sa svim "aktivnostima".
valja znati ponešto.
to što ne prija, pa šta da se radi.
različiti smo.
MILAN MICHA JOVANOVICH MILAN MICHA JOVANOVICH 22:06 25.02.2009

PODRSKA SA DODATKOM

''Daklem'' stvari se ubrzano uozbiljavaju, sto je od optimista doskora poricano kao mogucnost....
Nema dakle pritisaka na Borbu, ona je slobodna - ali je tamo poreska policija, sto je je l' da regularno.
Novinske agencije su slobodne u izboru i prenosu vesti, pa je tako otvoreno pismo iz danasnje Borbe, davano u enigmaticnim formama, i to posle duzeg premisljanja i oklevanja.

Skupstinske svadje i spletke sad se cine kao naivna proslost.

A evo jos malo neceg o cemu se veceras cuti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


PODRŠKA MINISTRU MUP-a i PITANJA OKO SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST


Forum za bezbednost i demokratiju zdušno pozdravlja izjavu Ministra unutrašnjih poslova Srbije kojom je podsetio javnost na obavezu državnih organa da do kraja razjasne odgovornost vlasti za rušilačke nerede u Beogradu 17. februara prošle godine - tokom kojih je izgubljen jedan mladi život, naneta ozbiljna šteta državnoj reputaciji zemlje i oštećena i ugrožena imovina stranih i domaćih subjekata u Beogradu!
FBD ističe kako se sutra navršava tačno godinu dana od sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja se bavila pomenutim dogadjajem, ali koja nije uspela da da odgovore na osnovna pitanja koja je javnost očekivala - kako bi se utvrdila eventualna odgovornost države i njenih funkcionera za nemile dogadjaje i njihove pogubne posledice – a, takodje, podseća javnost kako Savet za nacionalnu bezbednost u tadašnjem sastavu čak nije mogao da se usaglasi čak oko saopštenja o čemu se na toj sednici razgovaralo.
FBD podseća javnost da je pre godinu dana, u nekoliko saopštenja, počev od 17. februara, javno tražio da se ispitaju i utvrde odgovornost države, njenih organa i tadašnjih državnih funkcionera za te manifestacije materijalne i društvene destrukcije, kao i da je, tada, podržao i slične zahteve Sindikata policije.
Podržavajući još jednom izjavu Ministra MUP-a, FBD ističe da više to nije posao gradjana već pre svega sadašnjih vlasti, izražavajući nadu kako je posle izbora u kojima je koalicija ZES dobila najveću podršku gradjana, danas odnos snaga u Savetu za nacionalnu bezbednost promenjen u pravcu da bi ta činjenica samo trebalo uvećava i kapacitete i obavezu sadašnjeg saziva ovog saveta da do kraja istera pitanja o odgovornosti i da pred javnost izadje sa jasnim i nedvosmislenim odgovorima u vezi dogadjaja od 17. februara 2008. - što bi bio značajan doprinos razvoju demokratske odgovornosti u Srbiji i promociji Srbije kao odgovorne države i društva koje teži članstvu u EU.


Beograd, 25. februara 2008.
INFORMATIVNI SERVIS FBD

Happy anniversary
blackbox92 blackbox92 23:12 25.02.2009

Re: PODRSKA SA DODATKOM

Pa eto to je dokaz kako nam efikasno funkcioniše država. Za pametne i dobronamerne sasvim dovoljno a oni drugi će odmah da se uhvate kako je i ovo pismo NVO, a neće ni pročitati o čemu se radi.
Ko normalan može smatrati da je ovo podsećanje protiv naroda i države samo zato što ga piše FBD.
Hvala na ovom podsećanju.
dali76 dali76 23:24 25.02.2009

Re: PODRSKA SA DODATKOM

Ja sam se blackbox ovdje osvrnuo na svadju I prepirku ; svati jedno ljudi jesu skepticni prema nekim NVO, I sam jesam , ali naglasavam traziti odgovornost je svima zajednicki interes I u ime toga trebali bismo imati hrabrosti I mudrosti I mi sami biti odgovorniji.
Moja poruka Blackbox je isla onim koje razumijem radi njihove skepticnosti prema NVO (naglasavam nekim), ali poenta je da nemamo pravo u ime toga ovako nesto ne podrzati.
Ako se ne mozemo sloziti oko te jedne jedine stvari a to je da trazimo vecu politicku odgovornost, oko cega mozemo?
I sta je tu nejasno BB?
blackbox92 blackbox92 00:52 26.02.2009

Re: PODRSKA SA DODATKOM

I sta je tu nejasno BB?

Dali, nejasno mi je kako tebi nije jasno da tema nisu NVO. Ono pismo nekih NVO sam mogao staviti i u fusnotu.
Mene interesuje šta nije tačno ili nije jasno u mom tekstu a ne pismu NVO, koje, uzgred rečeno opravdano traže od parlamenta da radi.
blackbox92 blackbox92 23:06 25.02.2009

ko se pravi blesav??

Ne znam otkud su i zašto neki ljudi slepi kod očiju, gliuvi kod ušiju ili će pre biti ni jedno ni drugo nego da se prave blesavi a onda drugome pripisuju da je neozbiljan, i još kaže zaista.
Pa gde ti ljudi žive koji oko sebe vide sve vesele i zadovoljne svi, rade, niko ne strahuje da će ostati bez posla, skupština nam radi ko švajcarski sat, ne hapse se svakodnevno razne klriminalne grupe, nema svakodnevnih obračuna i ubistava na ulici, nema korupcije, RIK i ostali ne uzimaju pare koliko im treba, nema pronevera ogromnih razmera novca namenjenog Srbima na Kosovu, Srbija je po svim elementima lider u regionu, imamo harmonizovane odnose sa svim susedima, u EU ulazimo bez problema a i ne moramo jer smo dostigli visoke standarde(jedino što ovi iz NVO bacaju košpice po ulicama), itd, itd,..

I umesto da se razgovara o tim stvarima, nametnuto je pitanje NVO, što uopšte nije tema.
Možda nekima smeta što su pomenute pomenute NVO, možda bi im više odgovaralo saopštenje nekih drugih NVO tipa Obraz, Dveri, Strojevi ili možda neke i neregistrovane.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:01 26.02.2009

Re: ko se pravi blesav??

I umesto da se razgovara o tim stvarima, nametnuto je pitanje NVO, što uopšte nije tema.
Možda nekima smeta što su pomenute pomenute NVO, možda bi im više odgovaralo saopštenje nekih drugih NVO tipa Obraz, Dveri, Strojevi ili možda neke i neregistrovane.

upravo napisah.
i kad smo kod obraza, danas čujem da ih neće upisati u registar.
dajbožedajeistina.

p.s. dobar blog. aktualan.
al šta ovde nije aktuelno?

p.p.s. šta fali malo trolovanja. nemoj da si takav:))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana