Ženetine i peškirić

Queeria RSS / 25.09.2007. u 00:57

Inicijalna kapisla za ovaj blog je opet Veliki brat, ali ovaj blog želim da započnem rečima moje drugarice Madonne: „Girls can wear jeans and cut their hair short, wear shirts and boots, ’cause it’s ok to be a boy, but for a boy to look like a girl is degrading, ’cause you thing that being a girl is degrading“.

Obećao sam sebi i drugima da ću ovu sezonu Velikog brata redovno da pratim, kako bih bio u trendu. Verovali ili ne, dok traje Veliki brat samo se o njemu priča, a ja želim da učestvujem u tim razgovorima, tako da moram da budem potkrepljen činjenicama. Koliko god se ja trudio, nisam mogao sebe da nateram da ga gledam. Ako treba već da gubim vreme, bolje da masturbiram uz strejt porniće. Em je zabavno, em zdravo, em razvijam mišiće.

Ali ne dade mi đavo mira, pa sam se o Velikom bratu informisao preko interneta i raznih foruma i diskusija.

Nije prošlo ni pet minuta kako se useljavanje u kuću završilo, već su se čuli prvi komentari: „kokošinjac“, „burek s mesom“, „puna kuća sisa“. Veliki brat nam je jako brzo i veoma jasno pokazao koja je osnovna svrha žene: „da bude poslušna i da služi muškarca“. Sedam žena, koje su u većini, morale su da izaberu kralja od dvojice ponuđenih muškaraca, kome će služiti i biti mu pokorne. Savršena slika našeg društva u malom. Ali ono što je meni problematično jesu komentari i kvalifikacije spoljašnjeg sveta, sa svih strana. Sa jedne strane imamo komentare koji žene postavljaju na nivo seksualnog objekta, koje samo čekaju da Burek izabere koju će da zaskoči (one se tu ništa ne pitaju). To su komentari tipa „kako bi ih ja cepao da sam na njegovom mestu, letelo bi perje u kokošinjcu“. Sa druge strane imamo komentare zgroženih moralista, kako su žene granduše, sponzoruše i sramota za ovo društvo.

S druge strane imamo Mišela, izabranog kralja, za kojeg sam, čim sam video uvodni snimak, pomislio da je tetka. Svi gej stereotipi su se našli u jednoj osobi i napravili žurku. Ali Mišel tvrdi da nije gej und das ist gut so. Izgleda da mu Srbija nije poverovala.

Fascinacija tuđom seksualnošću, tj. pretpostavljenom homoseksualnošću je veoma zanimljiva i pokazatelj da su gej muškarci kao nindža kornjače koje žive u kanalizaciji, koje izazivaju buru svaki put kada se pojave na površini. Homoseksualnost je tema koja privlači pažnju širokih narodnih masa. Ko je peder? Ko se s kim pederiše? Ljude odgovore na ova pitanja zanimaju i to je jednostavno tako.

Gej populacija je besna, jer smatraju da je Mišel očigledna tetka, a to neće da prizna, homofobi ga odbacuju jer misle da je peder, a i jedni i drugi ne mogu da podnesu njegovu feminiziranost.

Sličan problem javio se u Hrvatskoj ove godine, jer otvoreno gej učesnik hrvatskog Velikog brata, Hrvoje, je takođe feminiziran. Komentari hrvatske gej populacije su mahom bili, „zašto su baš morali da izaberu feminiziranu tetku, sad će pomisliti da smo svi pederi takvi. Mene ovakvi komentari jako ljute, jer to mahom govore muževni pederi koji se kriju u svojim ormanima i svim snagama pokušavaju da održe svoj lažni kukavički život i za sve su im krivi feminizirani pederi, jer bacaju loše svetlo na gej populaciju.

Ali zašto je to loše svetlo? Za odgovor konsultovati stihove drugarice Madonne s početka teksta. Feminizirani muškarac je sramota za muški rod, što sam pročitao nekoliko puta na forumima. Sramota, jer podseća na ženu, jer je biti žena je nešto drugorazredno (naravno ja to ne smatram, ali nam spoljni svet na svakom koraku pokazuje da je to jednostavno tako).

Pokušaću površinski da zagrebem po jednoj veoma ozbiljnoj temi: Zašto je biti žena nešto „drugorazredno“, dok je biti muškarac nešto „prvorazredno“?

Smatram da jedan od odgovora na ovo kompleksno pitanje pre svega treba tražiti u ženskoj seksualnoj ulozi. Heteroseksualni odnos se mahom sagledava kao odnos muškarca koji vrši radnju, penetrira, i žene koja trpi radnju. Muškarac je jebač, žena je jebana. U takvom sagledavanju seksualnog odnosa treba tražiti uzrok mizoginije, ali i homofobije. Pasivni homoseksualci i žene se sagledavaju kao „niža bića“, jer bivaju jebani. Neko nad njima vrši radnju i time ih ponižava. Ja retko kada čujem da neki muškarac kaže „ala smo se jebali“, već je to mahom „ala sam je(ga) jebao“.

Seks se mahom smatra aktom ponižavanja ili osvajanja žene od strane muškarca. Ona postaje njegovo vlasništvo, njegova teritorija i biva uprljana seksom. Zato i tolika opčinjenost brojem partnera i nevinošću u pojedinim društvima. Priče „ala sam je karao“, „ala sam je rasturio“, „ala sam joj pokazao“... imaju za cilj da pokažu mušku nadmoć nad submisivnim ženskim bićem.

Takođe, muškarci se vaspitavaju da imaju što više partnerki, da budu što veći osvajači, dok se žene vaspitavaju da budu smerne i neosvojive, jer biti jebač je divno, dok biti jebana je sramota i poniženje.

Interesantna je razlika u percepciji pasivnih i aktivnih homoseksualaca. Biti pasivan homoseksualac je poniženje, jer se tradicionalna muška uloga zamenjuje ženskom, dok aktivan ne menja tradicionalnu mušku ulogu, on je i dalje jebač, samo malo perverzniji. I kada kažete homoseksualac ljudi mahom podrazumevaju pasivne gej muškarce.

E sada, glavno pitanje je šta činiti da se ova percepcija promeni? E tu ja ostajem bez teksta, možda zato što je kasno (2 posle ponoći), ili ja stvarno nemam smislen i praktičan odgovor na to pitanje. Zato vas molim za pomoć.

 

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com 



Komentari (167)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:16 25.09.2007

ehem...

Draga Pedja,
jer biti jebač je divno, dok biti jebana je sramota i poniženje.

nikako se ne bih slozila sa navedenim.
stimuvezi, puno srece i iskrenoga ponizenja zeli ti tvoja ponizna&osramocena drugarica beba.

ps. mislim da i MarSeljanka misli isto, pitaT cu je u sredu pa ti javljam.
Queeria Queeria 01:38 25.09.2007

Re: ehem...

Daleko od toga da delim taj stav draga moja Bebo, ali mi kontakt sa realnim srpskim svetom pokazuje baš to, pa možemo mi da se ritamo koliko god hoćemo...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:08 25.09.2007

Re: ehem...

pa mislim da ritanje ne sme da prestane. u nekom drugom, malo severnijem svetu upravo zene *ebu. mozda sam se ja malo odvikla od slusanja kako su oni karaci a sve zbog druzenja sa tetkama bas onim kojima je jednako dobro u obe varijante...ja jednu drugu stvar ne mogu da shvatim: ako zena nema nekog iskustva, onda ne valja (jel tako?) a ako ga ima...onda je kurva, jel tako? sustinska nadmoc zena je ocigledna oduvek i otuda potreba 'da joj se pokaze', i 'da je se rasturi'...e sad samo projektujes sve to na muskarce koji su femine. opet, zasto bi svaki gay muskarac trebao da bude fem? mislim, nisu ni sve zene grejs keli.
da ne sirim pricu, ali kako to da su sexualni nasilnici pedofili 90%(99?) muskarci? najveci procenat alkoholicara su muskarci (tako 'resavaju' probleme)...kad imaju jak otpor prema necemu, znaci da imaju lican odnos s tim i da nesto ne stima u tom odnosu. nije jednostavno.

nego, ja poznajem dva fem tipa a vrli heterosexualci. stvarno! jedan je cak i probao pa mu nije islo...voli covek seke a ne bate, a fem prilican. oduvek. i ovaj drugi.
Queeria Queeria 02:20 25.09.2007

Re: ehem...

Ja prosto obožavam fem hetero tipove :)) Nešto ne mirišem mačo muškarce...

Ovde se ceni teorijsko znanje, a praksa tek s mužem :))
Unfuckable Unfuckable 10:59 25.09.2007

Re: ehem...

ja jednu drugu stvar ne mogu da shvatim: ako zena nema nekog iskustva, onda ne valja (jel tako?) a ako ga ima...onda je kurva, jel tako? sustinska nadmoc zena je ocigledna oduvek i otuda potreba 'da joj se pokaze', i 'da je se rasturi'...


BoL - sve stoji sto si napisala - al pazi sad ovo : kad je decko ok, fin, pristojan...etc ....vrlo brzo postane "mlakonja" u ocima zena ( ne generalno, ali ima toga, zar ne ?)...a kad je "tough"...vrlo brzo pocne kuknjava sto nije..ok, fin, etc ... - dakle - po meni slicno, samo malo drukcije...
A sada ozbiljno : mislim da ta - navedena - ambivalentnost muskaraca prema "projektovanom" liku / ulozi zene potice iz poznate i mnogo puta opisane cinjenice da je sexualno odrastanje malog decaka mnogo komplikovanije i podlozno mnogim "udarima" (neki "autoriteti"...ili autoriteti time dokazuju masovniju pojavu muskog homosexualiteta) i proistice iz komplikovanog odnosa sa - pretezno -majkom ( da skratim : niko te ne upropasti kao sto to keva moze... - znas ono : kupala ga keva do petnaeste...)..i onda taj nereseni konflikt i ambivalenciju zadrzavaju, tj prenose u zrelije godine...i ona se upravo ovako kako je gore opisano manifestuje..
...moja omiljena teorija je da "ovi prostori" (dva oka u lobanji) obiluju tom pojavom, sto su komentatori i naveli, zato sto je na delu prikriveni apsolutni matrijarhat pod plastom prividnog patrijarhata...dokaz ? Pa probaj bilo kome da opsujes kevu...pada u trans, odmah .Ovo sve se - donekle - uklapa u teoriju Jove Toshevskog koga bih odvojio od "hardfuckera" Marica - i mislim da Toshevskog samo lose citaju jer on ne napada zene, vec samo objasnjava kako Svet funkcionise - bar ja to tako vidim ...za razliku od "vidimestosampametanajoshuvekmisedize" kolege koji uglavnom pazi da bude sto cesce na tv...
margos margos 11:46 25.09.2007

Toševski vs Marić

Unfuckable
ovo se donekle - uklapa u teoriju Jove Toshevskog koga bih odvojio od "hardfuckera" Marica - i mislim da Toshevskog samo lose citaju jer on ne napada zene, vec samo objasnjava kako Svet funkcionise - bar ja to tako vidim ...za razliku od "vidimestosampametanajoshuvekmisedize" kolege koji uglavnom pazi da bude sto cesce na tv...

Slažem se da Toševskog loše čitaju - ako ga čitaju, uglavnom i njega ako vide na tv-u, odmahnu rukom i kažu 'a, to je onaj ženomrzac', a Marićev opis ti je kao i obično, precizan do bola.

U svakom slučaju, obojica su učinili mnogo da priča o seksualnosti uopšte dođe u javnost.

I da... slažem se s tvojom teorijom, mada ja to zovem 'za sve su žene krive' :)))
Unfuckable Unfuckable 12:01 25.09.2007

Re: Toševski vs Marić

margos
Unfuckable
ovo se donekle - uklapa u teoriju Jove Toshevskog koga bih odvojio od "hardfuckera" Marica - i mislim da Toshevskog samo lose citaju jer on ne napada zene, vec samo objasnjava kako Svet funkcionise - bar ja to tako vidim ...za razliku od "vidimestosampametanajoshuvekmisedize" kolege koji uglavnom pazi da bude sto cesce na tv...
Slažem se da Toševskog loše čitaju - ako ga čitaju, uglavnom i njega ako vide na tv-u, odmahnu rukom i kažu 'a, to je onaj ženomrzac', a Marićev opis ti je kao i obično, precizan do bola.

U svakom slučaju, obojica su učinili mnogo da priča o seksualnosti uopšte dođe u javnost.

I da... slažem se s tvojom teorijom, mada ja to zovem 'za sve su žene krive' :)))




...nije "za sve su zene krive" - to upravo Jovec objashnjava : da tek muskarchevo odupiranje tom "default" ajdakazem - presovanju od strane zena dovodi do "interpolarne borbe" iz koje se stvara kvalitet..tako da nisu zene krive, vec, naprotiv - muskarci (lenjost, konformizam...etc )
Prisetih se jedne stare dobre "izreke" ...nesto tipa : zene ce sve uraditi da bi vas upristojile, sredile, smirile, preobukleu drugi style, obrijale, promenile vam friz, posao, drustvo, navike ....a kada to sve urade - odlaze sa nekim ko sve to nije ( da bi radile to na njemu) ...tako nekako to ide...mada je malo iskarikirano...
Ali - def - nije da su za sve krive zene, zaista
margos margos 12:31 25.09.2007

Re: Toševski vs Marić

Unfuckable
borbe" iz koje se stvara kvalitet..tako da nisu zene krive, vec, naprotiv - muskarci (lenjost, konformizam...etc ) Prisetih se jedne stare dobre "izreke" ...nesto tipa : zene ce sve uraditi da bi vas upristojile, sredile, smirile, preobukleu drugi style, obrijale, promenile vam friz, posao, drustvo, navike ....a kada to sve urade - odlaze sa nekim ko sve to nije ( da bi radile to na njemu) ...tako nekako to ide...mada je malo iskarikirano...Ali - def - nije da su za sve zene krive, zaista

To je 'moja' definicija... pa kad se onaj ko čuje pobuni (uglavnom su to prijateljice), upravo navedem sve to što si rekao da žene 'porade na muškarcu', ili kao žene, ili kao devojke, ili kao majke, ili kao tetke... itd... ne dopuštajući muškarcu da bude muškarac.

Pomenu negde Peđa duple standarde... Ne samo da su dupli standardi, nego postoje u psihologiji označene kao ogromno i važno izvorište problema tzv duple poruke koje se šalju, verbalno i neverbalno.
.. uh... velika tema...
Unfuckable Unfuckable 12:44 25.09.2007

Re: Toševski vs Marić

margos
Unfuckable
borbe" iz koje se stvara kvalitet..tako da nisu zene krive, vec, naprotiv - muskarci (lenjost, konformizam...etc ) Prisetih se jedne stare dobre "izreke" ...nesto tipa : zene ce sve uraditi da bi vas upristojile, sredile, smirile, preobukleu drugi style, obrijale, promenile vam friz, posao, drustvo, navike ....a kada to sve urade - odlaze sa nekim ko sve to nije ( da bi radile to na njemu) ...tako nekako to ide...mada je malo iskarikirano...Ali - def - nije da su za sve zene krive, zaista
To je 'moja' definicija... pa kad se onaj ko čuje pobuni (uglavnom su to prijateljice), upravo navedem sve to što si rekao da žene 'porade na muškarcu', ili kao žene, ili kao devojke, ili kao majke, ili kao tetke... itd... ne dopuštajući muškarcu da bude muškarac.

Pomenu negde Peđa duple standarde... Ne samo da su dupli standardi, nego postoje u psihologiji označene kao ogromno i važno izvorište problema tzv duple poruke koje se šalju, verbalno i neverbalno.
.. uh... velika tema...


pa jeste velika al svodi se - po meni, The Svedenom - na neke kljucne stvari : odnos malog decaka sa raznopolnim roditeljem (mammmma) - tj odnos majke prema muskom detetu ; prikriveni matrijarhat u navodno patrijarhalnoj sredini ; jedinka kao takva ( "ako smo pali, padu smo bili skloni.." )...ujbt zivi sam Froyd.... ; )))).../ a pazi : sve iz glave !!!!! / loooolll
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:18 25.09.2007

Re: ehem...

kad je decko ok, fin, pristojan...etc ....vrlo brzo postane "mlakonja" u ocima zena ( ne generalno, ali ima toga, zar ne ?)...a kad je "tough"...vrlo brzo pocne kuknjava sto nije..ok, fin, etc ...


nego, znas kad kazu seke 'mi mislile da je Pera mlakonja a Mica nam kaze...!!!! kako je umela da namirise pravog?!'...pa svaka prava zena zna da iza mire 100 djavola vire, stimuvezi. :-p
margos margos 13:18 25.09.2007

Re: Toševski vs Marić

Unfuckable
pa jeste velika al svodi se - po meni, The Svedenom - na neke kljucne stvari : odnos malog decaka sa raznopolnim roditeljem (mammmma) - tj odnos majke prema muskom detetu ; prikriveni matrijarhat u navodno patrijarhalnoj sredini ; jedinka kao takva ( "ako smo pali, padu smo bili skloni.." )...ujbt zivi sam Froyd.... ; )))).../ a pazi : sve iz glave !!!!! / loooolll

...a ta mama je imala mamu... koja nije zanemarljiv faktor... dapače...
Unfuckable Unfuckable 13:28 25.09.2007

Re: ehem...

BebaOdLonchara
kad je decko ok, fin, pristojan...etc ....vrlo brzo postane "mlakonja" u ocima zena ( ne generalno, ali ima toga, zar ne ?)...a kad je "tough"...vrlo brzo pocne kuknjava sto nije..ok, fin, etc ...

nego, znas kad kazu seke 'mi mislile da je Pera mlakonja a Mica nam kaze...!!!! kako je umela da namirise pravog?!'...pa svaka prava zena zna da iza mire 100 djavola vire, stimuvezi. :-p



...misssim ..."svaka prava zena"....aj sad da napravimo anketu koliko njih misli da su prave...pa jos da umeju da namirisu ???? ( a ono sve robinje Izaure sa tuznom sudbinom u kolonama po 4 .) - mozda malo previse za neku seku 23 yr old, hm ?
to sto sam napisao, malo kasnije sam bolje formulisao kroz onu "karikiranu" pricu ... ( zene ce sve uraditi da bi vas upristojile, sredile, smirile, preobukle u drugi style, obrijale, promenile vam friz, posao, drustvo, navike ....a kada to sve urade - odlaze sa nekim ko sve to nije ( da bi radile to na njemu) )))) na to sam mislio
JABR JABR 14:07 25.09.2007

Re: ehem, potpis...

BebaOdLonchara
kad je decko ok, fin, pristojan...etc ....vrlo brzo postane "mlakonja" u ocima zena ( ne generalno, ali ima toga, zar ne ?)...a kad je "tough"...vrlo brzo pocne kuknjava sto nije..ok, fin, etc ... nego, znas kad kazu seke 'mi mislile da je Pera mlakonja a Mica nam kaze...!!!! kako je umela da namirise pravog?!'...pa svaka prava zena zna da iza mire 100 djavola vire, stimuvezi. :-p


Ovo potpisujem!
Queeria Queeria 14:32 25.09.2007

Re: ehem, potpis...

Ženama je baš teško udovoljiti

Ja volim "mlakonje", koji su "životinje" u krevetu
antioksidant antioksidant 14:35 25.09.2007

Re: ehem, potpis...

Queeria
Ja volim "mlakonje", koji su "životinje" u krevetu

Zato i masturbiras uz strejt pornice. Spusti malo kriterijume
dezelin dezelin 02:10 27.09.2007

Re: ehem...

i mislim da Toshevskog samo lose citaju jer on ne napada zene, vec samo objasnjava kako Svet funkcionise


Moja mama kaze da Tosevskog citaju ljudi sa kompleksima u vezi sa zenama? Am I right?
Mislim lik pise totalne nebuloze. Zene vole fine i kulturne muskarce a ne grubijane.
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 12:52 27.09.2007

Re: ehem...

Moja mama kaze da Tosevskog citaju ljudi sa kompleksima u vezi sa zenama? Am I right?
Mislim lik pise totalne nebuloze. Zene vole fine i kulturne muskarce a ne grubijane.

Ne znam za tog Toševskog, nisam čitala, ali znam da ne vole sve žene fine i kulturne muškarce. Neke žene vole grubijane, neke žene vole grubijanke, a neke žene vole fine i kulturne žene. Neke žene vole samo sebe, a neke ne vole nikoga...
dezelin dezelin 17:51 27.09.2007

Re: ehem...

Jelena Krajšić
Moja mama kaze da Tosevskog citaju ljudi sa kompleksima u vezi sa zenama? Am I right?
Mislim lik pise totalne nebuloze. Zene vole fine i kulturne muskarce a ne grubijane.

Ne znam za tog Toševskog, nisam čitala, ali znam da ne vole sve žene fine i kulturne muškarce. Neke žene vole grubijane, neke žene vole grubijanke, a neke žene vole fine i kulturne žene. Neke žene vole samo sebe, a neke ne vole nikoga...


:)))

Ali ni jedna od tih vrsta ne voli da je neko maltretira?
margos margos 01:17 25.09.2007

As usual....

Nadam se da neću dosaditi stalnim zahvaljivanjem na tekstovima - no, HVALA ti, opet!

Kao i za sve ostalo . potrebno je da se priča i da se edukujemo i u oblasti seksualnosti, budući da o tome 'sve znamo' a znamo jako malo. Otuda i moja zahvalnost na tekstu - ti pričaš i pokrećeđ to pitanje.

Na žalost, homoseksualci su u tom smislu najnapredniji, jer su sticajem (uglavnom teških) okolnosti, morali da ispituju sopstvenu seksualnost, za razliku od 'ostatka sveta'.

Kao najjači izraz životne energije . seksualna energija, zanimljiva je svima za manipulaciju - od roditelja, društva, religije, države, među partnerima...

Uzgred, ako izdržiš da gledaš VB.a, molim te, izveštavaj šta se dešava, meni je oprilično naporno da slušam, a kamoli da gledam... možda ako se priviknem, izdržim i ja.... e, ili da organizujemo dežurstva, da podelimo teret - šta misliš o tome?

U svakom slučaju, praktičan odgovor, po meni: PRIČATI!!!
Pozdrav u ovaj noćni sat:)
Queeria Queeria 01:48 25.09.2007

Re: As usual....

Pričati, pričati i samo pričati :)
Interesantna mi je uloga roditelja u izgradnji slike o seksu. Mislim da su nas roditelji žestoko upropastili :))
Mada, teorijski strejt ljudi mogu i da dobiju neke odgovore od roditelja, dok gejevi i lezbejke malo teže...
margos margos 02:41 25.09.2007

Re: As usual....

Queeria
Pričati, pričati i samo pričati :)Interesantna mi je uloga roditelja u izgradnji slike o seksu. Mislim da su nas roditelji žestoko upropastili :))Mada, teorijski strejt ljudi mogu i da dobiju neke odgovore od roditelja, dok gejevi i lezbejke malo teže...

Naravno da su roditelji na prvom mestu po (ne)odgovornosti! Ali kad pogledaš od koga su (i šta) oni, ti isti roditelji, učili - jasan ti je stepen nepismenosti!

Mrtva trka je između hetero i homo dece (tj. roditelja).... Opet mislim da su procentualno homoseksualci više ispitali sopstvenu seksualnost i imaju više znanja od heteroseksualaca. Ovi drugi smatraju uglavnom da su 'normalni' i da se tu nema šta učiti - pa primenjuju ono što su pokupili usput.

Uostalom, to se na vašim blogovima jasno vidi (čita) - ta 'superiornost'.
Unfuckable Unfuckable 12:20 25.09.2007

Re: As usual....

Queeria
Pričati, pričati i samo pričati :)
Interesantna mi je uloga roditelja u izgradnji slike o seksu. Mislim da su nas roditelji žestoko upropastili :))
Mada, teorijski strejt ljudi mogu i da dobiju neke odgovore od roditelja, dok gejevi i lezbejke malo teže...


tacno ...predpostavljam - zato sto roditelji imaju odredjenu dozu "grize savesti" sto je ispalo tako kako je ispalo - i zele da ignorisu, tj prenebregnu to neprijatno osecanje...klasicno zavlacenje glave u pesak - tako tipicno i tuzno....
Soylent Green Soylent Green 01:23 25.09.2007

Deja Vu

Foucault wrote extensively about the power <-> sex issues and it's hard to add anything to it. Sex just makes power issues more intimate and harder to ignore. While not all are religious, nationalistic, rasist, etc., everyone is sexual. Nothing particularly mysterious about it. Sex-wise, most people are extremists and fanatics.

The only change comes from desensitation, which is a slow and painful process, but it's real. Prejudicies are skin-deep and can change. One will quickly forget how bigotted people can be ... once while visiting Belgrade, in a restaurant, to prove some point, I borrowed my girlfriend's lipstick and put it on. I thought I was cute (strictly in a Rocky Horror picture show way) but I almost got beaten up by other guests. And it was a nice restaurant in the city center.

You see, I forgot how it is in Belgrade.

So just work on it.
margos margos 01:32 25.09.2007

Re: Deja Vu

Soylent Green
...everyone is sexual. Nothing particularly mysterious about it. ...

E, da... Peđa, setih se jednog davnog intervjua sa tvojim omiljenim likom, Patrijarhom Pavlom.
Provocirao ga novinar da kaže šta misli o homoseksualcima, a on tada reče:
''Seksualna energija je životna energija, a kako će ko da je koristi, na njemu je.''
diego nunez diego nunez 01:35 25.09.2007

Re: Deja Vu

You see compadre, mujeras y hombres like (gusto) sex the same. Fajinas also like sex but with the same sex. No mysteria.
Queeria Queeria 01:44 25.09.2007

Re: Deja Vu

Soylent Green
While not all are religious, nationalistic, rasist, etc., everyone is sexual.


Bip, please do not forget asexual people.

Rocky Horror picture show in Belgrade? Please, do not do it again. Not without a bodyguard...
margos margos 01:47 25.09.2007

Re: Deja Vu

Queeria
Bip, please do not forget asexual people.

Ja nisam srela nijedno aseksualno biće... kako oni izgledaju?
Queeria Queeria 01:49 25.09.2007

Re: Deja Vu

margos
Ja nisam srela nijedno aseksualno biće... kako oni izgledaju?


Možda ti ova stranica pomogne:
http://www.geocities.com/dejpokret/
Queeria Queeria 01:51 25.09.2007

Re: Deja Vu

margos
''Seksualna energija je životna energija, a kako će ko da je koristi, na njemu je.''


Gde je to objavljeno? Sviđa mi se odgovor.
margos margos 01:54 25.09.2007

Re: Deja Vu

Queeria

margos''Seksualna energija je životna energija, a kako će ko da je koristi, na njemu je.''Gde je to objavljeno? Sviđa mi se odgovor.

U nekom davnom ''Profilu'... ima tome desetak godina.
margos margos 02:06 25.09.2007

Re: Deja Vu

Queeria

margosJa nisam srela nijedno aseksualno biće... kako oni izgledaju?Možda ti ova stranica pomogne:http://www.geocities.com/dejpokret/

Zanimljivo... pročitala sam i jedan članak u kome autorka kaže ''Voljela bih sresti jednu takvu osobu i steći dojam' - pa bih i ja tako nekako prokomentarisala.
Hvala ti na linku.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:08 25.09.2007

Re: Deja Vu

a ja ne znam za ovo. evo ima i ovde http://www.asexuality.org/home/
zivela sam u mraku svoga neznanja.
nsarski nsarski 01:50 25.09.2007

Dobro bre Q.,

gde si iskopao te stereotipove iz Vikotrijanskog vremena? C'mon druze, pa u te price vise ni deca ne veruju. Ja sam mislio da se ti bas boris protiv stereotypinga. Sta da kazem mojoj cerkici?! Da je zenetina?
Queeria Queeria 01:54 25.09.2007

Re: Dobro bre Q.,

Ne bih se složio...
Pošto pratim dešavanja na raznoraznim sajtovima, forumima, online dejting portalima, chatovima - mislim da je situacija još gora... Pošto ja ponekad napustim "liberalno" b92 okruženje, pa zađem po raznoraznim srpskim virtuelnim budžacima, pa se svačega nagledam i naslušam.
nsarski nsarski 01:57 25.09.2007

Re: Dobro bre Q.,

Pa, da parafraziram Niksona (Richard Nixon, American president):
200,000 abortusa u Srbiji godisnje can not be all wrong. To su podaci iz ginekoloskih klinika. Sta pise na internetu, to nisam mnogo pratio.
angie angie 02:01 25.09.2007

e, Pedja,

pa ti razradio glavnu tachku sukoba izmedju moja dva omiljena lika koja se bave seksualnoshcu, gde se rezimski psihijatar dr Maric slaze sa tvojom postavkom i kaze, kako je priroda sama uredila i time pokazala nadmocnost mushkarca, jer on je l te gura a ona jadna prima, na shta mu najchuvaniji papuchic antropolog Toshevski odgovara da to nije tachno, da je zena nadmocnija, jer ona je ta koja zavodi, bira i svojom seksualnoshcu koristi i kontrolishe mushkarca.
Sluchaj se zavrshava tako shto se prvi zeni svojom studentkinjom, koja moze da mu bude dva puta cerka i koja odrzava situciju po modelu ovog drugog=zar to nije savrsheno reshenje za nadobudne, ne prosvecene tupadzije?!:)
nsarski nsarski 02:03 25.09.2007

Re: e, Pedja,

Pa TO ti pricham angie. Ovo kao da je nesto obuzelo Pedju, neki proshlovekovni demon, shta li?! Ili ti spihijatri, vrag ce ga znati...
angie angie 02:10 25.09.2007

Re: e, Pedja,

sharski slatka, pa ti si suvishe dugo tamodaleko, u srbijici je josh proshlovekovni mrak, kazem ti, jedva chetkam da se povratish, pa da chijem utiske-nemoj samo sve odmah da rasfrkoljish u sadu, mozda se i predomislish.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:11 25.09.2007

Re: e, Pedja,

srbija brale. to je. stoposto.
nsarski nsarski 02:14 25.09.2007

Re: e, Pedja,

Pa, znash sta, shto sam slika video iz otadzbine nam, tu se seke oblace kao profuknjace bozemeprosti, i to od 7 do 77, a kao nemaju pojma na sta ce da naidju kad se muskarac raskomoti, jel? A utiske, pa ne znam kako da ti saopstim, to ce tek da bude. Za sada Srbija=Diznilend.
angie angie 02:17 25.09.2007

Re: e, Pedja,

babyli, al da vidish kako svi bulje u tog bb-a, a ono tragedija od gluposti, pa josh nameshtaljka, nishta nisu reshili, sve u g...a do gushe, al sine da vide kako neko ide da pishki, pa gde god udjesh, kafic, frizer, butik, ...svi sine apdejtovani u sekundama, jbte, sedim na stolici teta sa sve makzama oko moje glave a ochi joj na gogi sekulic i veshtachkim sisama, pa neki moron sa nepristojnim pojasom za spasavanje , a bez majce glavni baja-pa ja stvarno ne razumem. pa kako To moze da bude parametar za bilo shta-a ono jeste.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:22 25.09.2007

Re: e, Pedja,

nsarski
Pa, znash sta, shto sam slika video iz otadzbine nam, tu se seke oblace kao profuknjace bozemeprosti, i to od 7 do 77, a kao nemaju pojma na sta ce da naidju kad se muskarac raskomoti, jel? A utiske, pa ne znam kako da ti saopstim, to ce tek da bude. Za sada Srbija=Diznilend.

e bas tako!
ja posle samo 3 godine dodjem u srbijicu, potpuno sam bila u soku! babe sa onim ogromnim suncanim cvikama, u tesnim farmerkama, sve u cecajeca frizurama, teske sminke...jel nema neki drugi model da se kupi? misim i nemice nose jeans i cargo pants i u 60tim ali to ne izgleda Ovako kako izgleda po ulicama gladova republike srbije, aman! prosli weekend dva starca sa detetom od 18 (16?) smeju se dok ih ona zove da krenu a ona u tatinoj zutoj potposulji, pardon, haljini...gola! subota u 2pm. terazije. ?!?!?!?!?! SHOK!
Queeria Queeria 02:25 25.09.2007

Re: e, Pedja,

pa ti razradio glavnu tachku sukoba izmedju moja dva omiljena lika koja se bave seksualnoshcu, gde se rezimski psihijatar dr Maric slaze sa tvojom postavkom i kaze, kako je priroda sama uredila i time pokazala nadmocnost mushkarca, jer on je l te gura a ona jadna prima


Hm, ne mogu da se setim koji je to domaći film. Tip leži na stolu raskrečenih nogu dok žena stoji između njih i tuca ga, tj. on penetrira u nju, ali to izgleda kao da ona njega jebe... To mi je bilo skroz zanimljivo, totalna dekonstrukcija patrijarhalne slike hetero odnosa... Ako neko zna koji je film u pitanju - super :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:26 25.09.2007

Re: e, Pedja,

e angie, ti si bila na zimu a ja stigla na leto...sve su seke gole. mislim gole-gole. onako Jako. mislim i nemice su gole kad je toplo ali one izgledaju kao da su gole jer je leto a nase (od 7-77) kao da su gole jer zele da im svi gledaju u tzitze. ima razlike. postajemo najgori oblik kalifornikejshna.
angie angie 02:28 25.09.2007

Re: e, Pedja,

pa siromashna zemlja-nemaju za vishe.
Queeria Queeria 02:34 25.09.2007

Re: e, Pedja,

Beba baš postala konzerva... Jel to uticaj Angele Merkel i CDU?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:03 25.09.2007

Re: e, Pedja,

pa jel viš kako izgledaju ove po big bro.u? bolje da se zove Big Bra! a keve im udju u kineski bljuvak i kazu: daj mi one uze i bledje jer mora da manje kostaju kad su ovako odrpane, a i manje materijala ima. i daj mi majicu usku i kratku iz istog razloga. a cvike sto vece da pokrijem ovaj incident na licu ali i fake gloss da istaknem pušacka usta...e taj fazon!
Pulse Pulse 06:05 25.09.2007

Re: e, Pedja,

BebaOdLonchara
nsarski
Pa, znash sta, shto sam slika video iz otadzbine nam, tu se seke oblace kao profuknjace bozemeprosti, i to od 7 do 77, a kao nemaju pojma na sta ce da naidju kad se muskarac raskomoti, jel? A utiske, pa ne znam kako da ti saopstim, to ce tek da bude. Za sada Srbija=Diznilend.

e bas tako!
ja posle samo 3 godine dodjem u srbijicu, potpuno sam bila u soku! babe sa onim ogromnim suncanim cvikama, u tesnim farmerkama, sve u cecajeca frizurama, teske sminke...jel nema neki drugi model da se kupi? misim i nemice nose jeans i cargo pants i u 60tim ali to ne izgleda Ovako kako izgleda po ulicama gladova republike srbije, aman! prosli weekend dva starca sa detetom od 18 (16?) smeju se dok ih ona zove da krenu a ona u tatinoj zutoj potposulji, pardon, haljini...gola! subota u 2pm. terazije. ?!?!?!?!?! SHOK!


BebaOdLonchara - off topic...a jesi u Nemackoj...jesi u Berlinu mozda..ja kopam kakav god info mogu da nadjem htela bih da se preslim tamo sledece godine...

...on topic...imam ja druaricu koja je asexualna...ista kao svi samo nema sexual drive niti je interesuje sve to...njoj to nekako dodje ..ne znam..gubljenje vremena jer je ne privlaci...
shadow shadow 08:40 25.09.2007

Re: e, Pedja,

volela bih i ja da znam, ako saznas, postuj, molim te.

ja obicno kazem da on/ona njega obuhvata (drugi ugao posmatranja penetracije)... mnogi me ne razumeju odmah, a posle prevrnu ocima:)

pozdrav.
nsarski nsarski 02:07 25.09.2007

Haaahaaa,

gej učesnik hrvatskog Velikog brata, Hrvoje, je takođe feminiziran. Komentari hrvatske gej populacije su mahom bili, „zašto su baš morali da izaberu feminiziranu tetku

smeta im sto je ko tetka, a ne smeta sto se zove Hrvoje! Zamisli srbski gej ucesnik Srboje! Hahaaa, nije ljudi ni vama lako.
margos margos 02:15 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

nsarski
Hahaaa, nije ljudi ni vama lako.

Naravno da nam nije lako....Prva u kuću ušla Tanja od 197 cm... izgledala kao 35-togodišnji transseksualac, kad reče da joj je 22 i da su joj glavni adut grudi... e, pa ona dobila ulogu 'dvorske lude' u igri gde je pomenuti 'tetka - ne tetka' Mišel 'kralj'... a eno je izbacuje đubre sa glavnim bajom koji je 'smrt za žene' i nada se da će se u kući VB-a oženiti... (a ovde je pošlo tri po ponoći).... a mi to gledamo, komentarišemo i ne spavamo:))
angie angie 02:19 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

pa shta reci!?
nsarski nsarski 02:23 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

pa shta reci!?


Ne moras nishta da kazes. Samo da se smejes:))) Ja se presamicujem, moram da priznam.
Queeria Queeria 02:49 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

margos
a mi to gledamo, komentarišemo i ne spavamo:))


A sms poruke su tek strašne...
margos margos 02:52 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

Queeria

margosa mi to gledamo, komentarišemo i ne spavamo:))A sms poruke su tek strašne...

I ti imaš želudac za to????.... ja prebacila kanal, prejaka doza...
nsarski nsarski 02:53 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

Hehe, ta Tanya, pa to je kao iz ongo vitza kad je tip otisao da sluzi kaznu u zatvoru. i pridje mu jedan veeeeliki momak, tamnoputi, pa ga pita: "OK, mozes da biras, hoces li da budes my wife ili my husband?" A ovaj momak misli, pa misli, pa najzad odluci: "OK, I'll be your husband." Na sta mu tamnoputi odvrati: "All right, be a good husband and give you wife a blowjob!".
margos margos 03:04 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

nsarski
Hehe, ta Tanya, pa to je kao iz ongo vitza...

Tanjica (od 187 + štikle) je konobarica koja je dala otkaz jer se nada boljem poslu po izlasku iz kuće - ističe se po tome jer je ušla prva u kuću, pa je šok bio najveći (za mene)!

Mada, druga dama koja je kroz stisnute zube rekla kako će 'uneti optimizam u kuću' - jednako je interesantna.

Iskreno... ulazak prve, druge... treće ... osobe , sam propratila sa po jednim pelinkovcem... a onda shvatila - napiću se, pa odložila piće i počela da se smejem, k'o i ti sada. Najprirodnija odbrana od ... 'toga' i onda 'brigu na veselje' što i dalje traje.... i tako do Nove godine dok ne vidimo ko je uzeo 100 000 evra:))))
nsarski nsarski 03:16 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

Ej, margos, u srbijici, za sto soma evrica (tako se kaze, cuo sam) ljudi su u stanju svashta da naprave. Cak i tebe da zgranu:))))
margos margos 03:33 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

nsarski
Ej, margos, u srbijici, za sto soma evrica (tako se kaze, cuo sam) ljudi su u stanju svashta da naprave. Cak i tebe da zgranu:))))

E, sad ti mene nasmeja.... za sto soma?... neko napisa onu anegdotu (možda baš ti?) da li bi dama za neku veliku lovu pristala na seks?

Mada, sumnjam da je to naš izum... sećam se u vreme neke krize koju su socijalisti napravili u Francuskoj (pre cca 20 godina), prepuna je bila Bulonjska šuma raznih zaposlenih žena koje su tamo dopunjavale kućni budžet. To je za nas u socijalizmu bilo fuj, bljak itd... Pa 'nikad ne reci nikad', mi to sad u još ružnijoj varijanti proživljavamo.
jesen jesen 12:21 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

Iskreno... ulazak prve, druge... treće ... osobe , sam propratila sa po jednim pelinkovcem... a onda shvatila - napiću se, pa odložila piće i počela da se smejem, k'o i ti sada.
Kad su poceli da ulaze ja sam pomislila da je Veliki Brat ustvari Sasa Popovic-sef grand parade....Zapamtila sam Tanjin komentar izgleda kuce: ovo je stvarno vrh, vrh majkemi ......
Misel mi je bio najsimpaticniji i cujem sada da je on postao "kralj", nisam gledala nista osim ulaska...ali pogledacu samo zbog Misela....Miislim da je Pedja ipak malo omasio u procenama....Misel, iako feminiziran, ostavio je najbolji utisak, ne samo na mene....cula sam da se tako prica...
apatrid apatrid 12:37 25.09.2007

Re: Haaahaaa,

smeta im sto je ko tetka, a ne smeta sto se zove Hrvoje! Zamisli srbski gej ucesnik Srboje! Hahaaa, nije ljudi ni vama lako.


Bolje SRBOLJUB, he, he.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 03:03 25.09.2007

Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!


Hajde, da pokušamo da stvar nekako pomerimo iz blata. Mada je već 4 ujutro...

Često, po načinu na koji stvar imenujemo, mi time već puno o njoj kažemo. Ako se kaže sex, to je uglavnom baš sex. I to onaj sex koji je nadasve fiziološka radnja, u kojoj je tek nešto malo emotivnosti. Ili, čak, nimalo. Jer je nekako u trendu da se ne podleže tako cmizdravim sklonostima kao što su zaljubljenost, osećanje međusobnog pripadanja… To naročito jedan XL muškarac ne sme ni da izgovori pred ortacima.

Podrazumeva se da je čovek sazdan kao polivalentno, multiosetljivo stvorenje čija je jedna od karakteristika i to da ima razvijen emotivni život, odnosno ima tendenciju da njegov emotivni život bude što razvijeniji i ispunjeniji. Fiziološka potreba za fiziološkim sparivanjem je data i čoveku, i nekim nižim stvorenjima, ali upravo taj emotivni momenat jedna je od glavnih razlika. Pomenuta osobina čoveku je data da je poštuje i neguje, a ne da je zanemaruje i da sebe vraća u niži stadijum života. Ali on to očigledno ponekad čini.

Nečiji banalan odnos prema sopstvenom životu (i životu uopšte), dakako, podrazumeva i banalan odnos prema sexu. Tako se formiraju „muškarčine“ koje nad ženom vrše izvesnu radnju. On gore, ona dole. Ako može otpozadi, još bolje. To je taman stadijum čopora – gde glavni mužjak jurca levo-desno i naskače na ženke. On vrši, ona trpi. On se tek zakopčanog šlica hvali pajtašima, a ona baš i ne bi trebala da ističe šta je radila jer mogu da joj prilepe izvesni epitet.

Kad muška sujeta masturbira, onda to najbolje čini putem pomisli da je neka žena upravo trpela radnju koja se zove xxxxxx.

Sve u svemu, reč sex danas već poprilično muti vodu i kamuflira neke probleme o kojima ovde govorimo. Ima jedno rešenje koje bi solidno izdiferenciralo stvari. Zašto dakle ne reći - vođenje ljubavi?

Sutra (danas) nastavak.


margos margos 03:26 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Dragan Vujanović
Hajde, da pokušamo da stvar nekako pomerimo iz blata. ...
....Pomenuta osobina čoveku je data da je poštuje i neguje, a ne da je zanemaruje i da sebe vraća u niži stadijum života. Ali on to očigledno ponekad čini. ....
....Zašto dakle ne reći - vođenje ljubavi?

Hajmo... u blatu je drži ćutanje, stereotipi i predrasude, pa sama priča je već pomeranje. Ali automatsko pomeranje na priču o vođenju ljubavi i podrazumevanje da su 'niži stadijumi života' prevaziđeni, neće puno pomoći. Jer, da smo stvarno na 'višem nivou' - ovakva priča ne bi postojala, niti svi opisi žena, devojaka i devojčica po beogradskim ulicama.

Isto kao bilo koje učenje - naši roditelji su znali da pišu, ali smo mi ipak morali da učimo, i to od slova 'a'... tako je i sa ovom temom.


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:27 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Jer, da smo stvarno na 'višem nivou' - ovakva priča ne bi postojala, niti svi opisi žena, devojaka i devojčica po beogradskim ulicama.

mislim da te žene ne bi tako izgledale...
margos margos 03:36 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

BebaOdLonchara
mislim da te žene ne bi tako izgledale...

Nisam razumela... misliš, da smo na višem nivou - žene ne bi tako izgledale... ili da ima više 'vođenja ljubavi' - žene ne bi tako izgledale?
Spadalo Spadalo 03:39 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!


Sve u svemu, reč sex danas već poprilično muti vodu i kamuflira neke probleme o kojima ovde govorimo. Ima jedno rešenje koje bi solidno izdiferenciralo stvari. Zašto dakle ne reći - vođenje ljubavi?

Pa kada ja masturbiram i pri tom zamisljam onu komsinicu sa cetvrtog sprata i sta joj sve radim, to bas i ne lici na vodjenje ljubavi...
nsarski nsarski 03:47 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Podrazumeva se da je čovek sazdan kao polivalentno, multiosetljivo stvorenje čija je jedna od karakteristika i to da ima razvijen emotivni život, odnosno ima tendenciju da njegov emotivni život bude što razvijeniji i ispunjeniji


Dobro Dragane, izvini sto se ovako ukljucujem u diskusiju - nemam obicej - ali gde se to "podrazumeva", ko je i kako coveka "sazdao", i sta znaci to "emotivniji i isunjeniji"? Gde si ti to procitao? Jel to neko dokazao? Na kom primeru?
Da pitam prostije:

1. Sta znaci da covek ima tendenciju da mu emotivni zivot bude "ispunjeniji"? Da ima vise emocija?
Kao - nikad nisam doziveo da moju macku zgazi kamion i ne znam kako se to emotivno prima. Bas bih voleo da i tu emociju kompletiram. Moracu da nabavim macku.

2. Fizioloska potreba za sparivanjem je "data coveku i njekim nizimm stvorenjima", kazes. Ribe se ne sparuju? Ptice? Dinosaurusi? Krokodili? Konji? Jel pod tim podrazumevas "nizi stadijum zivota"? A sta je visi? Da mislimo o necemu astralnom?

3. Ako ikad odes u Vegas, ili koje slicno mesto, ne verujem da bi rekao da ono sto dame rade za $20 se zove "vodjenje ljubavi".

4. Hvala na detaljnom komentaru, naucio sam mnogo! Hvala, zaista.




margos margos 03:48 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Spadalo
Zašto dakle ne reći - vođenje ljubavi? Pa kada ja masturbiram i pri tom zamisljam onu komsinicu sa cetvrtog sprata i sta joj sve radim, to bas i ne lici na vodjenje ljubavi...

Naravno da ne liči - nemam ništa protiv samostalnih radova:)) Nego je između ostalog, zanimljivo pitanje šta te (sve) sprečava da vodiš ljubav s komšinicom s četvrtog sprata?
margos margos 03:55 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

nsarski
Moracu da nabavim macku.

Ja se sad grohotom nasmeja na tvoj komentar....:))))
Dragan nam je obznanio da ide na spavanje, a i reče da je kasno, al nije odoleo da da komentar...

Joj, ne mogu ni ja da odolim... podrazumevalo se da 'čovek teži emotivnom ispunjenju u seksualnom odnosu', iako je ne podrazumeva!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:27 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Nečiji banalan odnos prema sopstvenom životu (i životu uopšte), dakako, podrazumeva i banalan odnos prema sexu. Tako se formiraju „muškarčine“ koje nad ženom vrše izvesnu radnju. On gore, ona dole. Ako može otpozadi, još bolje. To je taman stadijum čopora


ovo ti je, brate, cista diskriminacija jedne poze:) a ste se valja, tj nije banalno? misionarski, u horizontali, sa strateski rasporedjenim rupama na pidzami? il' moz'bit ko sveta klara i sveti franjo, 20 cm iznad zemlje, leprsajuci?

:))
antioksidant antioksidant 10:45 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Moracu da nabavim macku

ja cu kamion
antioksidant antioksidant 10:46 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Nego je između ostalog, zanimljivo pitanje šta te (sve) sprečava da vodiš ljubav s komšinicom s četvrtog sprata

komsija
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 11:21 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

ovo ti je, brate, cista diskriminacija jedne poze:) a ste se valja, tj nije banalno? misionarski, u horizontali, sa strateski rasporedjenim rupama na pidzami? il' moz'bit ko sveta klara i sveti franjo, 20 cm iznad zemlje, leprsajuci?



Sestro slatka, nisam ni u snu pomislio da ružim pozu!

Ta poza je u kontekstu komentara onako upotrebljena ne zato što je sama po sebi „loša“, već zato što je veoma karakteristična za parenje zverinja. Kad se vodi ljubav, ta poza je (kao i sve druge) velelepna, ali kad se vrši sirovo rksovanje, onda je ona samo potpora onoga što piše u samom komentaru, gde su se, vidim, neki pronašli. Dakle nije reč o pozi kao pozi, koja sama po sebi nema nikakve nedostatke, već o kakvoći njene upotrebe.

Opet se navraćam na to da sam predložio da probamo sa upotrebom termina "vođenje ljubavi", a ne sex, odnos, parenje, .....nje, ....anje i slično.

Naravno, tema je samo načeta. Hvala autoru bloga što je za to načinjanje dao početnu asocijaciju.

Inače, ovo sa rupicama na pidžami je vrlo dosetljivo (duhovito). Mada, nekako je ipak lepše ono sa carapicama, malo čipke... Da, jeste malo klasično, ali je i dalje...

Pozdrav

Jelena Krajšić Jelena Krajšić 11:35 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

mislim da te žene ne bi tako izgledale...

Bebo, a zašto imaš nešto protiv toga kako neke žene izgledaju? Neka izgledaju kako hoće, mene se to ne tiče. Uopšte mi ne smetaju razgolićene žene i kakve god poruke time da šalju. Šta ja imam sa tim? Bude mi malo gadno kad vidim kratke suknje i gole stomake zimi na minusu, ali samo zbog zdravlja. Dođe mi da napravim transparent "Žene, čuvajte se, čuvajte jajnike". Zamisli mene na plaži sa transparentom: "Reci NE! prženju na suncu u toplesu" ili "Rak vreba".
Peđa, ako mi budeš obrisao komentar I will spank you.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:05 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

mislim da ne bi zene izgledale u nas tako kako izgledaju...kako glasi u citatu...govorilo se o 'visem nivou'. jer kod nas seke/tete izgledaju kao da su sa dna.
Jer, da smo stvarno na 'višem nivou' - ovakva priča ne bi postojala, niti svi opisi žena, devojaka i devojčica po beogradskim ulicama.

opis devojaka, to je bio problem koliko vidim. mislim, ja samo opisujem ono sto vidim a to sto vidim jeste ruzno. nisam konzerva, daleko bilo...

a vodjenje ljubavi? mislim da je to jako retko...ili je mene omasivalo. ako mislimo na isto. jel to ono kako to izgleda sve dok si jako zaljubljen?
...meni je uvek smetao taj izraz jer ljubav nije samo u krevetu/stolu/podu/kolima/liftu/na-lusteru...
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 12:11 25.09.2007

Re, vođenje ljubavi - mala razrada



" "Podrazumeva se da je čovek sazdan kao polivalentno, multiosetljivo stvorenje čija je jedna od karakteristika i to da ima razvijen emotivni život, odnosno ima tendenciju da njegov emotivni život bude što razvijeniji i ispunjeniji" "

Nsarski:
Dobro Dragane, izvini sto se ovako ukljucujem u diskusiju - nemam obicej - ali gde se to "podrazumeva", ko je i kako coveka "sazdao", i sta znaci to "emotivniji i isunjeniji"? Gde si ti to procitao? Jel to neko dokazao? Na kom primeru?
Da pitam prostije:

1. Sta znaci da covek ima tendenciju da mu emotivni zivot bude "ispunjeniji"? Da ima vise emocija?
Kao - nikad nisam doziveo da moju macku zgazi kamion i ne znam kako se to emotivno prima. Bas bih voleo da i tu emociju kompletiram. Moracu da nabavim macku.

2. Fizioloska potreba za sparivanjem je "data coveku i njekim nizimm stvorenjima", kazes. Ribe se ne sparuju? Ptice? Dinosaurusi? Krokodili? Konji? Jel pod tim podrazumevas "nizi stadijum zivota"? A sta je visi? Da mislimo o necemu astralnom?

3. Ako ikad odes u Vegas, ili koje slicno mesto, ne verujem da bi rekao da ono sto dame rade za $20 se zove "vodjenje ljubavi".

4. Hvala na detaljnom komentaru, naucio sam mnogo! Hvala, zaista.

....................................


Vauh, al me izrešeta... Aj da probamo, redom.

Aman, da li je zaista potrebno dokazivati da su potrebe emocionalnog života kod čoveka daleko veće i drugačije od takve (ekvivalentne) potrebe ili nagona kod životinja?

Niži stadijum života su (između ostalog) životinjke koje si naveo, a za sada najviši poznati stadijum života smo upravo mi, ljudi. Naša potreba za parenjem je tokom mnogih milenijuma nadgrađena i jednim komplikovanim emotivnim i mentalnim slojem (taj sloj nas razlikuje, recimo, od mačaka). Tako bi i polni život morao da se upravo za toliko razlikuje od polnih odnosa kod životinja.

Kako znamo da je naš emocionalni svet daleko širi i razvijeniji nego kod, na primer, mačaka? Pa, eto, znamo, iako istovremeno nismo i mačke pa da iz mačje perspektive kažemo kako se osećamo, pa da onda uporedimo šta je viši, a šta niži stadijum. Kako? Čoveku je data sposobnost da zaključuje. Da zaključuje i kad nema sve neposredne činjenice ili iskustva.

Ono što dame rade u Las Vegasu za određenu svotu dolara ne bih nazvao vođenje ljubavi, nego baš onako kako se to i zove – prostitucijom. Inače, protiv prostitucije nemam ništa. Ima ljudi kojima to treba. Vidiš, kad se stvari zovu pravim imenom, ne nastaju problemi. Recimo, problem bi bio ako bismo to nazvali vođenje ljubavi.

Dakle, vođenje ljubavi je ono što mi treba da radimo. Ono čemu treba da težimo. Za to naravno nije dovoljna odluka. Potrebno je da se mnogo toga desi da bi se do vođenja ljubavi došlo. Svaki čovek otvoreno ili potajno – iznad svega – tome teži. Teži ljubavi. Samo kad mu je ona iz nekog od brojnih razloga momentalno neostvariva, on se pravi kao da mu to zapravo i ne treba, ismeva taj svilenkast pojam i traži pojedince sa sličnim problemom kako bi zajedno dokazivali da je sex (da, to je sad sex a ne vođenje ljubavi).., da je sex nešto čime se dokazuje muškost, a žene samo objekti.

Hvala na podsticajnim pitanjima. Već je jedan sat popodne. Idem da malo udahnem dan. Vidi kako jesen napolju cakli.

Pozdrav.

antioksidant antioksidant 12:31 25.09.2007

Re: Re, vođenje ljubavi - mala razrada

sad te nista ne razumem

sex ne moze - to je (pravilan izraz) vodjenje ljubavi???
prostitucija moze ali da se sove prostitucija???
svi tezimo vodjenju ljubavi???
sex je nesto cime se dokazuje muskost a zene su objekti???

zbunio si me k'o bil klinton kada je objasnjavao da nije imao seksualnih odnosa sa monikom jer to sto su oni radili nisu bili seksualni odnosi jer seksualni odnosi su.... i tako 5 sati.

da li ti mozes da prihvatis da je moguc i seks (a ne vodjenje ljubavi) gde muskarac ne vrsi radnju na zeni vec su zena i muskarac ravnopravni partneri (a bez emocija pa makar i ljubavi)? i da to nije blato?

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:47 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Peđa, ako mi budeš obrisao komentar I will spank you.

Why don't u spank me, my dear? I'm jealous
Neka izgledaju kako hoće, mene se to ne tiče. Uopšte mi ne smetaju razgolićene žene i kakve god poruke time da šalju. Šta ja imam sa tim?

nisi me razumela. tako sam i ja gledala na stvar dok nisam videla da devojke mogu da budu prilicno bose&gole a da nisu vulgrne. a nase jesu takve, uglavnom.
kad madonna poskida sve sto nosi i da sve od sebe da bude vulgarna, tesko joj uspeva jer postoji nesto iza spoljasnjosti. sta je iza spoljasnjosti seka iz Big Bro/Bra, se vidi iz njihovih dijaloga. o tome pricam. nase ribe celog dana izgledaju kao da je 11pm, subota. pitanje je zasto? nije samo moda u pitanju jer moda se pravi tamo malo zapadnije.
mislim da te se ticu ali da se branis takvim stavom. mislim da sto vise ide u glavu, manje je bitno kako izgledas i manje se na to obraca paznja, sto potvrdjuje da mnogi ljudi napolju ne peglaju ves redovno ili nikako (sem mozda kosulja) jer nije presudno.
kad malo obidjes svet, naucis najvise o sebi i nama samima ;-)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:02 25.09.2007

Re: Re, vođenje ljubavi - mala razrada

da li ti mozes da prihvatis da je moguc i seks (a ne vodjenje ljubavi) gde muskarac ne vrsi radnju na zeni vec su zena i muskarac ravnopravni partneri (a bez emocija pa makar i ljubavi)? i da to nije blato?


ja evo mogu vise puta
ali ovde postoji i problem fizike. kada testerises drvo testerom, drvo je obicno u lezecem (mirnom) polozaju a ti testerom Na Drvetu...mislim, malo je grubo poredjenje ))) ali da nas ima jos koji tako razmisljamo dokazuje i moj omiljeni crtani film. mislim na oblik i kako se 'orudje' koristi. mislim, mozes da polozis testeru na nesto pa da tzimas drvo o testeru ali je teze (ne i nemoguce). kao i noz&hleb, kao kljuc&brava. zato je dominacija u sexu obicno u muskim rukama (opet, ne mora da bude). e sad sto su oni umislili da zbog parceta mesa (obicno kraceg) imaju ceo svet u rukama, to je vec smesno

hehe


ps. kapiram da je stimpi hteo da 'vodi ljubav'...
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:11 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Kod nas sve izgleda kako izgleda jer akteri o kojima je rec zive kao u kavezu, cirka 20-tak godina, primorani da im uzor bude okruzenje, tzv. izvor zabave. Nema stampe koja na prvoj strani ne otkriva tajnu donjeg vesa, a i onog sto moze da se nadje izpod, neke od nasih mega-zvezdi. Cak sta vise, ide se do takvih detalja kao sto su izlucevine neke od mega...posle pijanke u nekom od beogradsko-sumadijskih "klubova." I to iz dana u dan, preko prostaka u politici i njihovih politicko-zabavnih dnevnih Kurira i ostalih sranja.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:22 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

toga nije oslobodjena ni engleska, s tom (velikom) razlikom, sto je estrada estrada, a politika - politika. znam odakle duva vetar, nije to problem i nisu one same krive sto je to tako. ja imam malo veci problem sa njihovim majkama, koje su pocetkom '90.tih imale vise od 20. zene u srbiji nisu izgledale tako pre 20 godina to je tacno ali mislim da odbrana tipa 'mene to ne zanima i ne smeta mi' nije dobra i nikuda ne vodi.
diego nunez diego nunez 13:28 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

My friend Libertad (Slobodanka) here tell me that Beba Lonchar was una chica muy caliente! But she too old for me. In our contrabando we get sexo gratis. We are free peoples.
Queeria Queeria 13:50 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Jelena Krajšić
Peđa, ako mi budeš obrisao komentar I will spank you.

A jel može da me spank-uješ ako ga ne obrišem?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:53 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

My friend Libertad (Slobodanka) here tell me that Beba Lonchar was una chica muy caliente! But she too old for me. In our contrabando we get sexo gratis. We are free peoples.

???
non capisco...
diego nunez diego nunez 14:02 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

I think you must be chica linda like Beba Lonchar, that why you call you self BebaOdLonchara. Complimentos! I like latina girls, but also ochos azul.
Salud!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:34 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

pa ako volis vise latina girls, mozda bi ti se ja i dopala ))) mislim po velicini pozadine!
ps. daleko sam ja od BL...al sta sec? sudbina.
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 15:29 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

a da nisu vulgrne. a nase jesu takve, uglavnom.

Da, ali šta me briga što je neko vulgaran. Ne ugrožava me to ni na koji način. I nas dve smo ponekad vulgarne.
mislim da te se ticu ali da se branis takvim stavom.

Svašta. Od čega da se branim? Ja volim da nosim dekoltiranu majicu i mini suknju. Ja volim da se našminkam i koristim obilato sjaj za usta. Obožavam štikle. Ne smeta mi ako nekome izgledam vulgarno (a nekome nekad sigurno izgledam). Ako mi dođe da tako izgledam u podne u utorak ne bi mi se svidelo da me neko omalovažava i kritikuje zbog toga. Pa kako bih onda ja mogla da kritikujem druge.
U kom smislu se tuđi izgled mene tiče, a da ti znaš, a ja ne znam da me se tiče?

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:04 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

jelena, ne kapiram cemu ta latentna agresija?
i ja volim sjaj i dekolte i sve to isto, ali dec not maj point. eno jelena pavlovic gore je razumela o cemu pricam.

vidim da me ne razumes (ili neces), te stimuvezi, ne bih dalje o tome, ok? ok.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 16:06 25.09.2007

Re: Re, vođenje ljubavi - mala razrada

sad te nista ne razumem

sex ne moze - to je (pravilan izraz) vodjenje ljubavi???
prostitucija moze ali da se sove prostitucija???
svi tezimo vodjenju ljubavi???
sex je nesto cime se dokazuje muskost a zene su objekti???

zbunio si me k'o bil klinton kada je objasnjavao da nije imao seksualnih odnosa sa monikom jer to sto su oni radili nisu bili seksualni odnosi jer seksualni odnosi su.... i tako 5 sati.

da li ti mozes da prihvatis da je moguc i seks (a ne vodjenje ljubavi) gde muskarac ne vrsi radnju na zeni vec su zena i muskarac ravnopravni partneri (a bez emocija pa makar i ljubavi)? i da to nije blato?


........................

Ne razumeš zato što (očigledno) nisi čitao ono što jesam napisao, nego si (ne znam kako) video ono što nisam napisao, te si sam sebe zbunio. Skoro ništa od ovoga gore (što je uokvireno) ja nisam tvrdio, nego su to tvoja tumačenja. Pažljivije pročitaj moje komentare i replike pa ćeš se uveriti. Dakle, za to što si zbunjen nisam odgovoran ja.

Ajmo opet – vođenje ljubavi je ono čemu treba da stremimo, kao što treba da stremimo što lepšoj, ukusnijoj i raznovrsnijoj hrani, umesto da jedemo lošu, tvrdu i neukusnu hranu, na brzinu. Tako je umesto praznog sexa bolje voditi ljubav. Valjda čovek za sebe uvek priželjkuje bolju, a ne lošiju varijantu. Nadam se da bar to nije sporno. I da nije zbunjujuće.

Ne znam na osnovu čega me pitaš, da li mogu da prihvatim… ali, evo, da i na to odgovorim - mogu da prihvatim da je “moguc i seks (a ne vodjenje ljubavi) gde muskarac ne vrsi radnju na zeni vec su zena i muskarac ravnopravni partneri (a bez emocija pa makar i ljubavi)” - kako ti kažeš. Ravnopravnost se (barem kod mene) toliko podrazumeva, da je i ne spominjem. Zašto bih ja to ne prihvatao? Ja samo tvrdim da je vođenje ljubavi neuporedivo bolji izbor. Treba težiti vođenju ljubavi, a ne bezemotivnom trenju telima.




.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 16:36 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

a vodjenje ljubavi? mislim da je to jako retko...ili je mene omasivalo. ako mislimo na isto. jel to ono kako to izgleda sve dok si jako zaljubljen?
...meni je uvek smetao taj izraz jer ljubav nije samo u krevetu/stolu/podu/kolima/liftu/na-lusteru...



Slažem se. Ljubav, naravno, nije samo u krevetu... E, zato ja volim da se precizno izražavam i, ako si opazila, ne kažem ljubav, već vođenje ljubavi.

Ljubav je univerzalni princip na kome je sazdan ovaj svet. Mi govorimo o vođenju ljubavi. O činu vođenja ljubavi.

A vođenje ljubavi je ... Da, to je, približno, ono "kako to izgleda sve dok si jako zaljubljen" - kako ti reče. Mada zaljubljenost i voljenje nisu baš isto. Zaljubljenost je onaj divni, često samo privremeni urnebes emocija, dok je voljenje malo kompleksnije i stabilnije. I dugotrajnije.

"To" jeste prilično retko, kako ti reče. Zato što je retko i jeste tako dragoceno. A ako te je omašivalo... Nisi jedina. Ne znači da treba da se obeshrabriš po pitanju suda o tome. Vođenje ljubavi je daleko, daleko lepši izbor od običnog sexa, onog za pražnjenje i opuštanje. To je siže. I, kad je u pitanju vođenje ljubavi, onda nema dominantnog i podređenog partnera (što je takođe jedna od osnovnih dilema samog bloga).




BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:46 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

"To" jeste prilično retko, kako ti reče. Zato što je retko i jeste tako dragoceno. A ako te je omašivalo... Nisi jedina. Ne znači da treba da se obeshrabriš po pitanju suda o tome. Vođenje ljubavi je daleko, daleko lepši izbor od običnog sexa, onog za pražnjenje i opuštanje. To je siže. I, kad je u pitanju vođenje ljubavi, onda nema dominantnog i podređenog partnera (što je takođe jedna od osnovnih dilema samog bloga).


:-p
stojeovoleeepoooo ko u bajci...
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 17:21 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

:-p
stojeovoleeepoooo ko u bajci...



Eto vidiš ! Samo na osnovu pričanja o tome tvoja je reakcija - "stojeovoleeepoooo ko u bajci..." !!

I ako si to izrekla kroz blagu ironiju, i u zezanju, ne menja utisak. Prva asocijacija nije slučajna.

To je svojevrstan dokaz da je promovisanje vođenja ljubavi prava stvar. Pozdrav
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:25 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

ali nije bila ironija! stvarno nije.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 17:55 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

ali nije bila ironija! stvarno nije.



Pa.., utoliko bolje. Zahvaljujem na iskrenosti.
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 18:12 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

jelena, ne kapiram cemu ta latentna agresija?

Bebo tebi je u stvari krivo zato što ja nisam agresivna :)
Ti u stvari priželjkuješ da ja budem agresivna :)
Mislim, kažeš da si ljubomorna zato što nisam i tebi zapretila spankovanjem kao Peđi.

Ali ja ljudi samo galamim, a u stvari sam kao pamuk, trep.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 18:39 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

pa ja ti rekla gore da i mene spankujes a ti nista, samo Pedju. reko moram malo da joj pripretim i lazno optuzim (kao i svaka ljubomorna zena!) da malo obrati paznju i Na Mene (mislim kad do'vatis taj bič!) ))
margos margos 18:51 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Dragan Vujanović To je svojevrstan dokaz da je promovisanje vođenja ljubavi prava stvar. Pozdrav[/quote

DA !!!!
:))))
Spadalo Spadalo 19:30 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

Nego je između ostalog, zanimljivo pitanje šta te (sve) sprečava da vodiš ljubav s komšinicom s četvrtog sprata?

Ima brkatog muza...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:46 25.09.2007

Re: Zašto ne reći - vođenje ljubavi ?!

gdesibreSpadalo? ;-)
nema te...
neka-te-neka.
igipop igipop 20:24 25.09.2007

Re: Re, vođenje ljubavi - mala razrada

ali ovde postoji i problem fizike


:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana