Društvo| Kultura| Politika| Sport

Skandiranje koje Srbiju ne spašava

Milan Karagaća RSS / 08.11.2010. u 16:02

Srbija se nalazi u ozbiljnim teškoćama koje se mogu prevazići samo nacionalno odgovornim radom svih,kao što je nekada govorio Jovan Cijić.Politička borba mora da se vodi tamo gde joj je mesto jer je to ozbiljna stvar a ne folkolor pa ne može biti ni deo navijačkog folklora, mada je skandiranje “Spasi Srbiju , ubij se” teško svrstati u bilo koju vrstu folklora. 

trib-v.jpg 

 

Niko ozbiljan ne smatra da su stadioni mesto gde se vodi politika i da fudbalske utakmice mogu biti političke tribine. Navijači nisu političke partije ali ih očito neko instrumentalizuju kao grupe za pritisak.

Zato bi parlament i vlada morali postati ozbiljnija mesta ne samo gde se vodi politika, već mesta gde se ozbiljno raspravlja  šta se dešava u društvu i na stadionima.

Nije mi uopšte namera da se bavim , čak ni da kritikujem ponašanje navijača, već političkom neodgovornošću onih koji to tolerišu, podstrekavaju i usmeravaju.Nisam video ništa dobro kada se skandiralo “Spasi Srbiju i ubij se” Slobodanu Miloševiću, ni kada se skandiralo to isto Vojislavu Koštunicu, a ni sada kada se  skandira Borisu Tadiću ni bilo kome da se to upućuje.

Izjava predsednika Tadića da “neće da ima drugačiji tretman od drugih predsednika", i “da bi reagovao u slučaju da su navijači pogrdno skandirali nekom njegovom oponentu.”može se tumačiti politički korektnom jer bi svako drugačije reagovanje moglo da se tumači ličnim.Problem je što se ne radi o ničemu ličnom već vrlo opasnoj političkoj pojavi i praksi koja je negovana već 20 godina.

Kada su skandirali Miloševiću mnogi su odobravali, kada su su skandirali Koštunici opet su mnogi odobravali, sada kada skandiraju Tadiću neki odobravaju. Ono što je u kontinuitetu zabrinjavajuće je tolerisanje pa i odobravanje takvog ponašanja, što se nema mere kada je u pitanju odnos prema neistomišljenicima i političkim protivnicima i otkud toliko tolerisanje linča drugog bez razmišljanja da linč i njega može stići.

Evo jedna radio stanica koja se ponosi svojim patriotskim emisijama i tzv.”razgovorima sa narodom” danas je dvosatni program posvetila otvorenoj podršci takvom skandiranju, videći u tome skori pad aktuelne vlasti i dolazak  neke druge za koju voditelj i njegovi slušaoci imaju simpatije. To nije ništa sporno osim količine mržnje, vređanja  i poziva na nasilje od strane voditelja islušaoca koji se direktno javljaju u program.

Ko se dobro seća , navodno spasavanje Jugoslavije a zapravo njena propast počela je na stadionima. Dok su oni nama skandirali “četnici” njihova politička elita i javnost su ćutali a mi koristili kao povod da im se revanširamo. Kada su naši njima skandirali “ustaše” naša javnost je to tolerisala. Posle skandiranja prešlo se na tuče na i oko stadiona, i konačno počeo je rat.

Da ne bude zabune, nisu navijači ni onda ni sada ti koji su odigrali ili sada igraju neku ključnu ulogu, oni su samo bezobzirno, izmanipulisani da služe nekome.

Mnogo značajniju ulogu odigrali su mediji koji su manipulacijama usmeravali navijače i javnost.

Ako smo demokratska država, a kažemo da jesmo,onda svi treba da se zalažu za demokratske metode vladanja i smene vlasti, pa valjda se hvalimo kako smo se civilizacijski udaljili od onoga ko je rekao da se ne treba držati zakona ko pijan plota, pa onoga koji reče da to što mi hoćemo, hoćemo statutarno i nestatutarno, institucionalno i vanistitucionalno, ustavno i neustavno, pa valjda smo se za deset godina odmakli od haotičnog stanja  na ivici haosa u petoktobarskim promenama i uloge nekih vaninstitucionalnih činilaca.

Bilo kako bilo, niti je normalno niti na dobro miriše ako i dalje toleriše i ne sagledava ozbiljno  kuda sve to može da odvede.

I tu ne treba kriviti ni narod ni navijače već nezdravu političku klimu, nezdrave odnose među stranka, neodgovoran odnos stranaka prema budućnosti naroda i države jer samo kratkoročno misle o svojoj i budućnosti svoje stranke. Dok god među strankama vlada licemerje i šićardžijska logika u goloj borbi za vlast bez dovoljno političke kulture i kulture dijaloga, bez čojstva, dok se ružna praksa gleda i u parlamentu, teško će se politički život i politička scena upristojiti. Možda je prvi korak u tome da se politika istera iz sporta a sport ne uvlači u politiku.

 

 



Komentari (131)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Don Salieri Don Salieri 16:16 08.11.2010

10 000 000

I ja bih odbio tih 10 000 000.

Informaciju o lokaciji optuzenog ratnog zlocinca R. Mladica dostavio bih dzabe...

Milan Karagaća Milan Karagaća 16:37 08.11.2010

Re: 10 000 000

ne bih da se diskusija vodi o tome jer to nije tema.
Mislim da otvaranje rasparve o tome ne bi nikuda vodilo jer ima i onih koji ne bi tako postupili.
mariopan mariopan 16:41 08.11.2010

Re: 10 000 000

I ja bih volela da se upristoje svi redom i zato preporuka za tekst.
Iskreno se nadam da hoće, ali u dubuni srca znam da neće. Odrastali su u nepristojna vremena. Od dobrog okruženja se postaje bolji a od lošeg samo lošiji.

Sve ovo nepristojno vreme koje teče unazad ( tačno sam se izrazila - teče unazad )...i traje bar dvadesetak godina, negovala se ta nepristojnost u svemu, pre svega sa vrha vlasti i države.

Učili su da bahati imaju prednost, da krasti nije sramota, laganje je dovedeno do savršenstva, Zakone ne poštuju ni oni koji ih donose, kriminal je oprostiv ako ti je neko u vlasti i ako dovoljno nakradeš....itd. Ne isplati se biti pristojan. Pristojne ljude gaze, pljačkaju, otpuštaju, niko ne odgovara za to što rade pristojnim ljudima...pa ne isplati se biti pristojan, To su naučili.

I ovu parolu su naučili?

Ne opravdavam to divljanje, samo mu tražim uzroke i konstatujem.
Milan Karagaća Milan Karagaća 16:44 08.11.2010

Re: 10 000 000

vidiš kako se u svemu slažeemo.
kuruskica kuruskica 20:55 08.11.2010

Re: 10 000 000

Vidis ti bi, JA nikada ne bih
Dawngreeter Dawngreeter 09:44 09.11.2010

Re: 10 000 000

Mnjaf.
milosss92 milosss92 12:56 09.11.2010

Re: 10 000 000

Primetite da je ovo jedina utakmica koju su celnici fudbalskog saveza prekinuli zbog skandiranja.

Znaci po fudbalskom savezu, delegatima, sudijama - ok je pozivati na ubijanje Brankice Stankovic i nacionalnih manjina, ali samo pozivanje Tadica na samoubistvo je razlog za prekidanje utakmice.
jaksa scekic jaksa scekic 16:29 08.11.2010

Srbija je u velikoj krizi

i znam da ce mnogi skociti, ali vanredni izbori u ovom trenutku, ne bi nista resili.
Ostalo bi ista meta - isto odstojanje.
Jedino bi MOZDA resili ako bi se napravila velika koalicija DS/SNS i krenulo u temeljnu obnovu Srbije.
Kljucni problem Srbije je korupcija i priviligije. Lako bi mi sa sitnom korupcijom, policajac, zena na salteru koja Vam "skine" koji kilogram viska prtljaga na aerodrumu, a zatim kaze :"A da zahvalite?"
Drzavna korupcija izjeda Srbiju, rezultati korupcije vide se na ulicama, parkinzima, na Savi, sta se ide na cetiri tocka ili plovi rekom.
Od neprijavljivanja imovinske karte politicara, pa do..Lakse je dobiti mesto u nekoj ambasadi nego posao u Srbiji..Sopranosovi su ovde a ne u New Jersey-u
Mali koalicioni penzioneri ucenjuju vladu, sef na vladu nema snage da ih satera u misiju rupu, pa po cenu da padne vlada.
Jednom recju kancer korupcije se siri Srbijom, i ako Tadic ubrso ne krene da cisti, jer jedino on danas ima batinu u rukama, mala vajda od ovog drustva.
Bolje da ucini to sad, kasnije ce biti mnogo teze. Vidite Hrvatsku, ode Sanader u bajbokanu do Nove godine.
gorran2 gorran2 16:39 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

i znam da ce mnogi skociti, ali vanredni izbori u ovom trenutku, ne bi nista resili.
Ostalo bi ista meta - isto odstojanje.
Jedino bi MOZDA resili ako bi se napravila velika koalicija DS/SNS i krenulo u temeljnu obnovu Srbije.

Ništa ne bi rešili ni izbori, ni koalicija.
Problem sa stanjem u Srbiji je u korupciji, koja nije "pojava", nego suština politike i države.
Srbiji su potrebne ozbiljne mere - i štednje, i zavrtanja rukava, i reorganizacije mnogih sektora.
Međutim, naše političare - i one na vlasti, i one u opoziciji - narod doživljava kao lopove koji su ga pokrali. Ne bez osnova.
A niko normalan ne bi pristao da ga u teške poduhvate štednje i lišavanja vode lopovi koji su ga već pokrali, i koji će ga opet pokrasti.
Zato, dok se ne reši problem korupcije, nema nikakve šanse za napredovanje Srbije.
Osim neke lude sreće - npr. krene konjunktura u celom svetu, pa i nas malo zapadne.
angie01 angie01 16:41 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Jedino bi MOZDA resili ako bi se napravila velika koalicija DS/SNS i krenulo u temeljnu obnovu Srbije.


jbesh ti temeljnu obnovu s ovakvom koalicijom!
Milan Karagaća Milan Karagaća 16:43 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

U pravu ste. Osim što bi se prekomponovao parlament i vlada u varijanti velike koalicije, a oni to neće (barem tako kažu)opet ostaju ovi ključni problemi.
Prema tome na DS je velika odgovornost ili će se izboriti (sa kriminalom i korupcjom) ili izgoriti.
i tačno
Bolje da ucini to sad, kasnije ce biti mnogo teze.

mariopan mariopan 16:51 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Prema tome na DS je velika odgovornost ili će se izboriti (sa kriminalom i korupcjom) ili izgoriti.
i tačno

Oni su imali priliku i prokockali je. Kasno je da oni nešto popravljaju, biće to samo predizborni manikir.
Oni upravo odlaze sa političke scene i toga su itekako svesni.
jaksa scekic jaksa scekic 16:56 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

mariopan
Prema tome na DS je velika odgovornost ili će se izboriti (sa kriminalom i korupcjom) ili izgoriti.
i tačno

Oni su imali priliku i prokockali je. Kasno je da oni nešto popravljaju, biće to samo predizborni manikir.
Oni upravo odlaze sa političke scene i toga su itekako svesni.


Veliko ciscenje Srbije ne moze da uradi jedna velika partija, uz asistenciju malih, jerbo, to to sad imamo, mali ucenjuju, a velika partija pristaje na to da ne bi sisla sa vlasti.
Ali, ako se ujedine dve velike partije, onda nema malih i nema ko da ucenjuje. I tad krene metla i rekonstrukcija drzave, zemlje, medija, pravosudja.
Pravosudje i mediji bice osnovni parametri kad EU pocne ozbiljno da procenjuje Srbiju.

angie01 angie01 16:59 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Ali, ako se ujedine dve velike partije, onda nema malih i nema ko da ucenjuje. I tad krene metla i rekonstrukcija drzave, zemlje, medija, pravosudja.


josh da Ivan Generalic oslika na staklu!
gorran2 gorran2 17:01 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Veliko ciscenje Srbije ne moze da uradi jedna velika partija, uz asistenciju malih, jerbo, to to sad imamo, mali ucenjuju, a velika partija pristaje na to da ne bi sisla sa vlasti.
Ali, ako se ujedine dve velike partije, onda nema malih i nema ko da ucenjuje. I tad krene metla i rekonstrukcija drzave, zemlje, medija, pravosudja.

Nije problem u tome što "mali ucenjuju" - mego u tome što vlast osniva regulatorne institucije. I pravosuđe je zavisno od izvršne vlasti, pa posredno i od partija, i Antimonopolska komisija, i Državna revizorska ustanova, i sva slična regulatorna tela.

Štaviše vlast - odnosno partije - ih upravo i osnivaju zato da bi bile zavisne i da ne bi radile, a ne da bi radile.

Zato mislim da nije moguće promeniti stvari pritiskom kroz partije i preko partija, nego jedino spoljašnji pritiskom na partije.
jaksa scekic jaksa scekic 17:08 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

gorran2
Veliko ciscenje Srbije ne moze da uradi jedna velika partija, uz asistenciju malih, jerbo, to to sad imamo, mali ucenjuju, a velika partija pristaje na to da ne bi sisla sa vlasti.
Ali, ako se ujedine dve velike partije, onda nema malih i nema ko da ucenjuje. I tad krene metla i rekonstrukcija drzave, zemlje, medija, pravosudja.

Nije problem u tome što "mali ucenjuju" - mego u tome što vlast osniva regulatorne institucije. I pravosuđe je zavisno od izvršne vlasti, pa posredno i od partija, i Antimonopolska komisija, i Državna revizorska ustanova, i sva slična regulatorna tela.

Štaviše vlast - odnosno partije - ih upravo i osnivaju zato da bi bile zavisne i da ne bi radile, a ne da bi radile.

Zato mislim da nije moguće promeniti stvari pritiskom kroz partije i preko partija, nego jedino spoljašnji pritiskom na partije.

Moguce, ali samo da podsetim kako i zasto se zavrsila prica o revizoru koji je trkeljisao ministarstva, odjednom tisina, i revizor je nestao.
jaksa scekic jaksa scekic 17:09 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

angie01
Ali, ako se ujedine dve velike partije, onda nema malih i nema ko da ucenjuje. I tad krene metla i rekonstrukcija drzave, zemlje, medija, pravosudja.


josh da Ivan Generalic oslika na staklu!


Ne , nego onaj isti koji ih ne naslikao u Skupstini
Milan Karagaća Milan Karagaća 17:14 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

jaksa scekic
angie01
Ali, ako se ujedine dve velike partije, onda nema malih i nema ko da ucenjuje. I tad krene metla i rekonstrukcija drzave, zemlje, medija, pravosudja.


josh da Ivan Generalic oslika na staklu!


Ne , nego onaj isti koji ih ne naslikao u Skupstini

a je li on tamo na stalnom radu?
angie01 angie01 17:21 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

aj insist on Generalic,

da bi naiva bila u celosti isposhtovana!

moze i neka totica iz Kovachice-one to sa vishe detalja-guske, morke, cvetici, leptirici, gazda s brkovi i snasha koja mesi,..idilichno!
mariopan mariopan 17:43 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

jaksa scekic
mariopan
Prema tome na DS je velika odgovornost ili će se izboriti (sa kriminalom i korupcjom) ili izgoriti.
i tačno

Oni su imali priliku i prokockali je. Kasno je da oni nešto popravljaju, biće to samo predizborni manikir.
Oni upravo odlaze sa političke scene i toga su itekako svesni.


Veliko ciscenje Srbije ne moze da uradi jedna velika partija, uz asistenciju malih, jerbo, to to sad imamo, mali ucenjuju, a velika partija pristaje na to da ne bi sisla sa vlasti.
Ali, ako se ujedine dve velike partije, onda nema malih i nema ko da ucenjuje. I tad krene metla i rekonstrukcija drzave, zemlje, medija, pravosudja.
Pravosudje i mediji bice osnovni parametri kad EU pocne ozbiljno da procenjuje Srbiju.


Zašto onda to čišćenje nisu uradili bar unutar svoje stranke, da sprovedu u delo bar poštovanje Zakona, da ga se oni pridržavaju za sebe, recimo da Predsednik stranke bude neko drugi dok je Tadić Predsednik države? Tu im ne smetaju mali koalicioni partneri.
Krši zakon jer mu se može? Tu pokazuju svoju suštinu, nepoštovanje Zakona dolazi upravo od vrha i stranke i države.

A od njega treba ubuduće da očekujem da ispravi i sve druge nepravde, da poštuje zakon? To može i sada ( ne "može" nego morao je)... pa šta biva? I otkad je na volju nekome ostavljeno da odluči koji će zakon poštovati a koji neće kao njemu? Odatle počinje nepristojnost.
Neće da može.
maksa83 maksa83 18:19 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

A niko normalan ne bi pristao da ga u teške poduhvate štednje i lišavanja vode lopovi koji su ga već pokrali, i koji će ga opet pokrasti.

Tačno tako. Postoji jedan opšti princip koji često važi a glasi: "Pogrešno je misliti da su ljudi koji su napravili problem sposobni da ga reše".
JJ Beba JJ Beba 18:22 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Srbiji su potrebne ozbiljne mere

Srbiji su potrebni političari kojih se tiče, al takvi ne stanuju ovde.
velika koalicija DS/i ostali samo bi opelješili predpristupne fondove i zaposlili nove svoje.

Ko pobegne odavde uspeo je, ko ostane, a nije političar, nek mu je Bog u pomoći. mada i za Boga treba veza
antioksidant antioksidant 19:37 08.11.2010

izvini jaksa ali moram

Jedino bi MOZDA resili ako bi se napravila velika koalicija DS/SNS i krenulo u temeljnu obnovu Srbije.

expolicajac expolicajac 19:55 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

izvini jaksa ali moram

Svaki original je neotkriveni plagijat. Uhvaćena si "priznaj, priznale su i tvoje drugarice"
jaksa scekic jaksa scekic 20:12 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

antioksidant
Jedino bi MOZDA resili ako bi se napravila velika koalicija DS/SNS i krenulo u temeljnu obnovu Srbije.




Sve Ti mogu objasniti ma koliko nemoguce zvucalo



angie01 angie01 20:15 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

Sve Ti mogu objasniti ma koliko nemoguce zvucalo


evo, svi slushamo,...ustala je Srbija!
ljuboten ljuboten 20:41 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Mali koalicioni penzioneri ucenjuju vladu, sef na vladu nema snage da ih satera u misiju rupu, pa po cenu da padne vlada.


Problem je što penzioneri izlaze da glasaju, dok mladi u to vreme spavuju, makar do podne, a posle podne radije toga dana gledaju neku utakmicu moćnih liga evropskih zemalja.Mladi su žrtve raspada sistema političkog i društevnog, i kontrarevolucije koju izvode većina bivših članova SK, iliti toka "tranzicije".
Mladi su ostali nevaspitani od roditelja, učitelja, nastavnika, i svih društvenik činilaca, a vaspitavani negativno od strane medija, pa zato njih ugrožavaju penzoneri. A njih je u Srbiji najveći broj onih koji su najodgovorni za raspad zemlje - vojni pemzioneri. Oni su diciplinovani, dobro plaćeni, a nisu više vaspitači, jer su stasali njihovi unuci, a bogami mnogi svojim penzijama hrane svoje potomstvo, i zato mogu da imaju svog predstavanika koji odlučuje u Vladi.
Pa kako da takva Vlada može da brine za napredak zemlje, a to zanči za mlade, kada oni spavaju kada treba da su budni, ostali su bez posla, pa zato odlaze na stadijone gde mogu da arlauče i zavijaju.
antioksidant antioksidant 20:42 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

Sve Ti mogu objasniti ma koliko nemoguce zvucalo

jaksa, mozes mi objasniti samo stabilnost te nakazne koalicije* ali pricamo o temeljnoj obnovi srbije koju bi trebalo da sprovedu oni koji su dve decenije na sceni.

* svaka koalicija sa tomom nikolicem je nakazna - to i kostunica zna
jaksa scekic jaksa scekic 20:47 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

antioksidant
Sve Ti mogu objasniti ma koliko nemoguce zvucalo

jaksa, mozes mi objasniti samo stabilnost te nakazne koalicije* ali pricamo o temeljnoj obnovi srbije koju bi trebalo da sprovedu oni koji su dve decenije na sceni.

* svaka koalicija sa tomom nikolicem je nakazna - to i kostunica zna


Ok, ajd da probam ovako, a ko ce da demontira, pa da sastavi Srbiju da lici na nesto?

PS: EU i Amere zabole ko ce biti na vlasti u Srbiji, (narocito EU) jer i Toma i Boris nece mnogo , ustvari nimalo, skrenuti sa puta ka EU. Eto, mozda su vise zainteresovani Ameri da Boris ostane, pa je Toma zbrisao kod Rusa.

Zato je moje pitanje, kratko i jasno : KO ? onda ako ne Boris i Toma zajedno.

A neobavesteni je ostao zarobljenog uma , i dozivece da ga mladoturci unutar DSS smene.

I sitan detalj, prolazio sam gradom u nedelju, i pored Arene, podsetilo me na Slobine dane, autobusi, autobusi, Tomine slike, ne podcenjujte to
ljuboten ljuboten 20:49 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

A niko normalan ne bi pristao da ga u teške poduhvate štednje i lišavanja vode lopovi koji su ga već pokrali, i koji će ga opet pokrasti.


Baš čekam da li će neko da javi kako su stranački baroni i begovi počeli da kradu građevinksi materijal, gotov novac, i ucenjivaće građane, naravno i mlade snaše i zgodne devojke na terenima pogođenog zemljotresom. Tek danas je neko naznačen od Vlade da vodi Štab, što je neverovatna nesposobnost, neogovornost ili neznaje i glupost.
mariopan mariopan 20:49 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

jaksa scekic
antioksidant
Sve Ti mogu objasniti ma koliko nemoguce zvucalo

jaksa, mozes mi objasniti samo stabilnost te nakazne koalicije* ali pricamo o temeljnoj obnovi srbije koju bi trebalo da sprovedu oni koji su dve decenije na sceni.

* svaka koalicija sa tomom nikolicem je nakazna - to i kostunica zna


Ok, ajd da probam ovako, a ko ce da demontira, pa da sastavi Srbiju da lici na nesto?

Pa Frankeštajna svako od nas može žmurećki da napravi, ajmo nešto bolje od toga?
angie01 angie01 20:50 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

Ok, ajd da probam ovako, a ko ce da demontira, pa da sastavi Srbiju da lici na nesto?


ako smem,...

neko od napolje,(ako ima uopshte zainteresovanih)-unutra nema vishe ko!
antioksidant antioksidant 20:52 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

Ok, ajd da probam ovako, a ko ce da demontira, pa da sastavi Srbiju da lici na nesto?

to da znam bio bih mnogo sretniji (ovaj drugi deo - za demontiranje ima kandidata ihaj a najblizi tome je toma)

edit: napisao bih ti da smo na copy-paste putu ka eu ali em lose kopiramo (o pejstovanju tek ne bih) a ni model nije bas funkcionalan a i opet cu dobiti lekciju o percepcijama i cinjenicama
jaksa scekic jaksa scekic 20:56 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

angie01
Ok, ajd da probam ovako, a ko ce da demontira, pa da sastavi Srbiju da lici na nesto?


ako smem,...

neko od napolje,(ako ima uopshte zainteresovanih)-unutra nema vishe ko!


Da ali se to nece desiti, te budimo prakticni, vreme curi
Dr M Dr M 21:07 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

svaka koalicija sa tomom nikolicem je nakazna


politicki: mina nagazna
duhovno: Bozja kazna
zdravstveno: smrtno zarazna
perspektivno; propast mlazna
sadržajno: prica prazna...
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:27 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Tek danas je neko naznačen od Vlade da vodi Štab

baš promptno reagovanje.
G r o f G r o f 21:34 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

jbesh ti temeljnu obnovu s ovakvom koalicijom!


Još jednom opsuj i doći ću u tu Ameriku da ti očitam lekciju.
Ovaj put ti je oprošteno jer si baš ubola...haha
angie01 angie01 21:45 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Još jednom opsuj i doći ću u tu Ameriku da ti očitam lekciju.


ne morash tako daleko,u bgd-u sam!

(tako da-pazi shta pretish!:)))
angie01 angie01 21:48 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

te budimo prakticni, vreme curi


ja bih volela da vidim makar delice, koje se nekako mogu spojiti, al kako god probash-uvek isti Frankenshtajn-nishta Rubikova kocka!
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:26 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

A njih je u Srbiji najveći broj onih koji su najodgovorni za raspad zemlje - vojni pemzioneri.

prijatelju, a koliko je to tih zloćinaca vojnih peMzionera, koji je to procenat na ukupan broj penzionera?Kako to da su oni najodgovorniji za raspad zemlje. Da nije vojni penzioner ili aktivni bio predsednik Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije .. ili članovi šredsedništva kao vrhovne komande.
Je li to ona teza da je za sve kriva JNA ali samo aktivni sastav i vojnici zatečeni na odsluženju vojnog roka a rezervisti koji su činili 60% i više sastava jedinica svi bili veeelike patriote i nisu dali da se država raspadne.
Ne verujem da ste Vi u onoj priči da je JNA OK , patriotska, regularna vojna sila kada je dejstvovala u Vukovaru jer je to njena ustavna obaveza, kada nam treba da kažemo kako nije bilo agresije na Hrvatsku od strane Srbije(odmah da otlonim nedoumice, nije Srbija napala Hrvatsku ni izvšila agresiju), a onda odmah drvlje i kamenje po JNA kako nam nije sačuvala državu tj. stvorila onu kakvu su neki zamislili.
Oni su diciplinovani, dobro plaćeni, a nisu više vaspitači, jer su stasali njihovi unuci, a bogami mnogi svojim penzijama hrane svoje potomstvo, i zato mogu da imaju svog predstavanika koji odlučuje u Vladi.

kad je to tako dobro što niste otišli u vojsku ili , ako ste mladi , idite sada pa uživajte.
Informacije radi Krkobabić nikada nije bio vojni peMzioner.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 22:33 08.11.2010

Re: izvini jaksa ali moram

evo, svi slushamo,

Jel' moze da pogadjamo? Ako je neko procenio da se ovog puta ne mogu dobiti izbori a da ne bi "pukla bruka" najbezbolnije je jos pre izbora proglasiti koaliciju. A posle izbora sasvim je logicno da ce zaleci na rekonstrukciji drzave, zemlje, medija, pravosudja. U to valjda niko ne sumnja.Sta drugo ocekivati od osvedocenih konstruktora?
maksa83 maksa83 22:37 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Da nije vojni penzioner ili aktivni bio predsednik Srbije, Hrvatske,

Franjo Tuđman je bio General (i predsednik FK Partizan u jednom periodu, nije da je bitno, ali je zanimljivo).
die hard die hard 23:17 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Oni upravo odlaze sa političke scene i toga su itekako svesni.


Ko odlazi, kad je to upravo, ko dolazi i odakle ti takve informacije?
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:37 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

maksa83
Da nije vojni penzioner ili aktivni bio predsednik Srbije, Hrvatske,

Franjo Tuđman je bio General (i predsednik FK Partizan u jednom periodu, nije da je bitno, ali je zanimljivo).

nije bitno ali je otišao iz JNA još 1961.godine
die hard die hard 23:45 08.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Problem je što penzioneri izlaze da glasaju, dok mladi u to vreme spavujuMladi su žrtve raspada sistema političkog i društevnog, i kontrarevolucije koju izvode većina bivših članova SK, iliti toka "tranzicije".


Koji mladi, covece?
Pa ti isti mladi uzivaju u ovom ogavnom drustvu i naravno da je bolje i da ne glasaju.
Obozavaju ovaj glib i srbovanje/kurcenje do kraja/tradicionalne vrednosti...
apectator apectator 06:18 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

gorran2
Nije problem u tome što "mali ucenjuju" - mego u tome što vlast osniva regulatorne institucije. I pravosuđe je zavisno od izvršne vlasti, pa posredno i od partija, i Antimonopolska komisija, i Državna revizorska ustanova, i sva slična regulatorna tela.Štaviše vlast - odnosno partije - ih upravo i osnivaju zato da bi bile zavisne i da ne bi radile, a ne da bi radile.Zato mislim da nije moguće promeniti stvari pritiskom kroz partije i preko partija, nego jedino spoljašnji pritiskom na partije.

Kad su u pitanju kontrolna i regulatorna tela ne treba generalizovati. Neka od njih su odista samo fasadna,najsveziji primer je po meni ova Agencija za borbu protiv korupcije.Ali neka,pre svega poverenik za informacije a i ombudsman,zastitnik gradjana, su na delu pokazala kako je moguce odupreti se partijskom pritisku i raditi nepristrasno,onako kako valja.Takva tela i na njihovom celu ljudi kao sto su g.Sabic i g.Sasa Jankovic nam trebaju.
A jeste neophodan spoljni pritisak na partije usmeren na rusenje partitokratskog sistema i uspostavljanje demokratskog sistema u kome volja partijskih gazda i njihovi "trgovacki" sporazumi nece biti jaci od zakona i institucija.
ljuboten ljuboten 10:43 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

prijatelju, a koliko je to tih zloćinaca vojnih peMzionera, koji je to procenat na ukupan broj penzionera?Kako to da su oni najodgovorniji za raspad zemlje. Da nije vojni penzioner ili aktivni bio predsednik Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije .. ili članovi šredsedništva kao vrhovne komande.
Je li to ona teza da je za sve kriva JNA ali samo aktivni sastav i vojnici zatečeni na odsluženju vojnog roka a rezervisti koji su činili 60% i više sastava jedinica svi bili veeelike patriote i nisu dali da se država raspadne.


Čitajući što pišete nisam mislio da treba da Vas potsetim da je Armija jedan od tri stuba na kojima počiva država.Vi bi o vojnicima i penzonerima, no otvori ste temu u najvišim oficirima, odnosno u pitanju je Gerneralštab i general Veljko Kadijević, ili Lepi Cane, da ne kažem Lipicaner, jer to ne zaslužije ta pleminita pasmina konja. Samo ću još da spomenem političke okolnosti - tek umrli despot; društvene prilike - svi plaču za Ocem Nacije; nivo svesi isti kao u Grčkoj kada je general Patakos preuzeo vlast, a sličan kao u Turskoj 1980. kada je general Evrem smirio uzavrelo tursko društvo. Isti scenario i za SFRJ intitucije SAD, a to zanči NATO-a imali su i za nas; jer se kod njih svi podaci obrađuju stručno, pa ne dobijaju priliku da državničkim problemima raspravljaju neupućeni.
Pripadao sam liberalima među komunistima, to su one godine kada su se NIN i VUS pepucavali. Međutim, kada je Tito pitao Marka Nikezića i Latinku Perović:"Šta zamerate kolegama u Zagrebu?", Nikezić je odgovrio:"Ništa". Našta je Stari Licas jezikom pripadanika KGB-a rekao sledeće:"Onda Vam ni ja neću reći šta vama oni zameraju."
Tek kada sam jedva ostao živ od podivljalih komunjara-bivših članova SKJ, no nikada Komunista, devedesetih godina tražeći spas od Helsišgopg komiteta u Beogradu, dobio sam priliku da pitam ko najbolje zna:"A zašto je Tito sprečio liberalizaciji SKJ sedamdesetih pa ne bi do ovog krvavog raspada zemlje došlo?!", dobio sam poražavjući odgovor:"Neki srpski generali optužili su Tita u Moskvu, kod Brežnjeva, a to znači prvo kod KGB u Beogradu, da će Tito da uvede kapitalizam".
Tek tada mi je postalo jasno zašto je Tito posle sednice CKSKH u Zagrebu 1992. izašao zadovoljan i uputio se na relasakciju u "narodnu" vilu na Bugognju, a za njim inkognito krenuo Srbin iz Zagreba, Dragosavac da ga obavesti da je Savka instruirala neke komadante važnih vojnih jedinaca. Zato se Tito vratio na Dedinje i zakazao sednicu komandanata Armija u Karađorđevu, na kojoj je dožao u uniformi maršala, napravio krug oko stola gde su u stavu mirno stajali generli, pa kada je došao do na čelu stola rekao im je ono poznato kako u takvoj prilici izgovaraju tipični makijavelisti: "Znam sve!"...
Vi kao da ne znate koliki je broj oficira i kolike se za njihove penzije izdvaja u Srbiji, i za one oficire koji su oterani iz svih bivših republika? A ne znate ni koliko su im visoke njihove penzije, i u kakve komotne, a bogami i luksuzne stanove žive ti nesposobnjakovići da sačuvaju svoju zemlju za koju si bili plaćeni. Ili možda mislite da nije sramota za generala Kadijevića koji sada uživa držvaljanstvo rusko, penziju srpsku, a država koju je trebao da čuva nje nema više. Kao što smatram da je sramota za generala Mladića koji se krije, a za to svakog građanin Srbije košta mesećno po 145 evra.
ljuboten ljuboten 11:12 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

kad je to tako dobro što niste otišli u vojsku ili , ako ste mladi , idite sada pa uživajte.
Informacije radi Krkobabić nikada nije bio vojni peMzioner.


Bio sam u vojsci 1968/69 kao najbolji vojnik, pripadnik jedinice odgovorne za obezebđenje vojnog Aerodroma ispod Kozare. Kasnije kao komandir straže u reonu Tjentišta, pa sam zbog javno izrečenih političkih stavova prodramao celi Štab Druge Armije na čelu sa generalom Došenovićem.
Kapetan je očekivao da ću na vojni sud pa u zatvor "najmanje godinu dana na Goli Otok", no posle samo prvog časa razgoovor sa majorem Kosa zaigrali smo kozaračko. Potom je došao potpukovnik Kosa da razagovra sa svim vojnicima u vezi optiužbe od šest stranica koja je stigla u Sarajevo. Na kraju i sam general Došenović posetio je kasarnu sa 26 vojnika stražara, i pritiom je bio nagrađen najpokvareniji čovek-vojnik, jer su svi drugi rezulutno stali na mojoj strani, pa su starešine njega odredilie da preda raport komandantu Druge Armije.
A evo iza koje rečnice sam stao, za šta su me optužili, a koju je izrekao profesor sa Zagrebačkog sveučilišta na otvranju Jugoslovenskog kogresa pedadgoga 1989. u Rijeci:"Danas u našoj zemlji ostali su časni samo omladina i vosjka. Omladina nije dobila priliki da se obesčasti, a vojska živi izolirano pa nema takvu priliku."
Zato sada kada čitam kukumvčenje ov veilke vićeni ljudi znam da su u pitanju ljudi naupučeni na društveni razvoj i njegove zaknomernosti. Eto im dva toma nove knjiga dr.Mićunovića pa neka uče.
ljuboten ljuboten 11:29 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Problem je što penzioneri izlaze da glasaju, dok mladi u to vreme spavujuMladi su žrtve raspada sistema političkog i društevnog, i kontrarevolucije koju izvode većina bivših članova SK, iliti toka "tranzicije".


Koji mladi, covece?
Pa ti isti mladi uzivaju u ovom ogavnom drustvu i naravno da je bolje i da ne glasaju.
Obozavaju ovaj glib i srbovanje/kurcenje do kraja/tradicionalne vrednosti...


Vrlo originalno zapažanje. No, nažalost tačno i vrlo, vrlo tragično. Onda ćemo sigurno ostati zaglavljeni u taj glib, kao što pijanca ne može gazda da otera iz kafane iako već nekoliko puta ponavlja i viče:"Fajront, Kraj, Fajront..!" Pomogli ste mi da sasvim na drugi način gledam na tekuće družtvene događaje
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:07 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

lepo ste Vi to sve napisali, mada nije baš najjasnije ovo oko Tia, Nikezića, srpskih genera i Rusa
Vi kao da ne znate koliki je broj oficira i kolike se za njihove penzije izdvaja u Srbiji, i za one oficire koji su oterani iz svih bivših republika?


A ne znate ni koliko su im visoke njihove penzije, i u kakve komotne, a bogami i luksuzne stanove žive ti nesposnjakovići da sačuvaju svoju zemlju za koju si bili plaćeni.

koliko znam ima oko 54.000 vojnih penzionera a prosek penzija je negde oko 33.000 dinara, a oko 26.000 nema rešeno stambeno pitanje.Pri tome treba imati u vidu da je najniža školska sprema vojnih penzionera srednja škola.Eto danas pročita da recimo Krkobabić ima penziju 70.000 dinara, onaj ambasador koji je sa preko 70 godina otišao na ambasadorsko mesto ima preko 70.ooo dinara.Koliko znam general-pukovnik ima penziju 81.000, a mnogi civilni penzioneri imaju više. Ne znam šta Vam je poenta , da se ukinu vojne penzije zato što se država raspala.Pa 70% vojnih penzonera su penzionisani kao pripadnici VJ, VSCG i VS.Da li ste recimo razmišljali o tome kolike penzije imaju penzionisani pripadnici MUP-a? Veće nego vojni a kriterijum dobijanja činova kod njih je bio bez kriterijuma tako da imate policijskih generala u penziji sa 30 godina radnog staža a od školske spreme imaju ŠUP i karate crni pojas treći dan.
Srbija je povukla JNA iz drugih republika i konačno 20.maja 1992.godine i iz BiH, dakle sve oficire i podoficire srpske nacionalnosti.Tokom rata u BiH i Hrvatskoj one poreklom iz tih krajeva je prisilno ili na dobrovoljnoj osnovi slala tamo i redovno im davala plate.Dakle, toj je deo spolitike Srbije o rešavanju srpskog nacionalnog pitanja. Da li su krivi ti ljudi koji su oterani iz drugih republika ili oni koji su oterani iz JNA i VJ tokom etničkog čišćenja koje su provela dva vrla generala.Ne znam šta Vam je poenta, pa nisu oficiri donosili političke odluke.Eto nedavno je jedan general došao u sukob mišljenja sa ministrom i smenjen uz obrazloženje da je to normalno u civilnom društvu da general sluša politiku. A ti isti zameraju što se onda neki major nije suprostavio Miloševiću,a zapravo misli da je JNA trebalo da izvrši državni udar u svim republikama osim u Srbiji.
Više puta sam napisao da je ondašnje vojno rukovodstvo JNA radilo pogrešno jer umesto da brani državu ono je branilo partiju.U datim političkim uslovima i nacionalisičkih sukoba koje su politička rukovodstva podstrekavala i vodila,na koji stranu da se stavi vojska koja je nacionalno mešovitog sastava. Lako je reći ali su to bili trenuci ličnih drama ljudi u vojsci.
Ili možda mislite da nije sramota za generala Kadijevića koji sada uživa držvaljanstvo rusko, penziju srpsku, a država koju je trebao da čuva nje nema više.

on je smenjen sa dužnosti i penzionisan.Nije suđen niti mu je sudski oduzeta penzija.Lično mislim da je bilo bolje da nije ni bio ministar odbrane odnosno da je penzionisan čim je kriza počela.Kao što mislim da su tek oni posle njega nili katastrofa.
Čitajući što pišete nisam mislio da treba da Vas potsetim da je Armija jedan od tri stuba na kojima počiva država.

Ako uporešujete u vreme Tita jeste bila garant SFRJ jer se oslanjao na JNA i njome pretio svima onima koji su hteli da je rasturaju.Kao što mislim da Vam je poznato da ono podeljeno predsedništvo nije moglo imati takav autoritet a ne znam , niti su oni znali, kako angažovati JNA a već su rešili da se rasturaju.
Što se stubova tiče, valjda su to zakonodavna , sudska i izvršna vlast a vojska potpada pod izvršnu vlast i osnovni joj je zadatak odbrana od napada spolja, a za unutrašnju bezbednost je zadužena policija.
Recimo u Nemačkoj, po ustavu je zabranjeno angažovanje vojske u unutrašnjim sukobima osim u slučaju elementarnih kartastrofa kada pomaže policiji.
Neki optužuju i Pavkovića što nije upotrebio vojsku 5.oktobra, Jović je 9. marta izveo tenkove na ulice Beograda pa je to naišlo na neodobravanje, a slanje tih istih tenkova u neke druge krajeve je pozdravljeno.Gde je principijelnost u poštovanju Ustava i zakona.
predatortz predatortz 13:20 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

koliko znam ima oko 54.000 vojnih penzionera a prosek penzija je negde oko 33.000 dinara, a oko 26.000 nema rešeno stambeno pitanje.


Mnogo kume... Jedini posao im je bio da 'čuvaju i sačuvaju...'! Pošto nisu, mnogo je kume...
Milan Karagaća Milan Karagaća 13:34 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

predatortz
koliko znam ima oko 54.000 vojnih penzionera a prosek penzija je negde oko 33.000 dinara, a oko 26.000 nema rešeno stambeno pitanje.


Mnogo kume... Jedini posao im je bio da 'čuvaju i sačuvaju...'! Pošto nisu, mnogo je kume...

kako bre kume, pa jesu li stvorili RS, pa Srbiju sačuvali da ne bude u ratu, a što se SFRJ tiče vi je izgleda volite samo kad treba napasti JNA što je nije sačuvala, a jedva ste čekali da ta tamnica svih naroda, antisrpska , antihrvatska i anti svih propadne jer je nije trebalo ni praviti.

predatortz predatortz 13:46 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Milan Karagaća
predatortz
koliko znam ima oko 54.000 vojnih penzionera a prosek penzija je negde oko 33.000 dinara, a oko 26.000 nema rešeno stambeno pitanje.


Mnogo kume... Jedini posao im je bio da 'čuvaju i sačuvaju...'! Pošto nisu, mnogo je kume...

kako bre kume, pa jesu li stvorili RS, pa Srbiju sačuvali da ne bude u ratu, a što se SFRJ tiče vi je izgleda volite samo kad treba napasti JNA što je nije sačuvala, a jedva ste čekali da ta tamnica svih naroda, antisrpska , antihrvatska i anti svih propadne jer je nije trebalo ni praviti.




Što se VRS tiče, bolje da smo ih ko Hrvati i Alijini razoružali na vreme. Ili bi rat dobili, ili izgubili za dva meseca. Bez tih briljantih umova lakše bi nam bilo. Evo ti primer:

Krunski uspeh tih stratega je da spepele dva najveća srpska grada van Srbije:
Sarajevo i Vukovar.
b92fmember b92fmember 14:10 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Vi kao da ne znate koliki je broj oficira i kolike se za njihove penzije izdvaja u Srbiji,

Pa zasto se niste aktivirali i radili kao vojno lice, i vi bi imali veliku penziju.

Milan Karagaća Milan Karagaća 14:20 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Sarajevo i Vukovar.

zemljače nešto sa geografijom a ni demografijom ne stojimo dobro. A koliko znam Vukovar je razorila JNA po naređenju tadašnjeg krnjeg predsedništva tj. samo članova iz Srbije.
A drugi srpski najveći grad tukla je VRS i to po naređenju Radovana, generali slušali i ostali aktivni i rezerbni oficiri izvršavali. Nije mi poznato da se neko barem od rezervnih oficira koji se smatraju pametnijim od tih komunjara pobunio pa rekao nemoj bolan da rušimo to je srpski grad.
Koliko je meni poznato po popisu iz 1991.godine u Sarajevu je bilo 49,23% Muslimana, 29,81% Srba, 6,61% Hrvata i 10,71% Jugoslovena.
U Vukovaru, po popisu stanovništva iz 1991. godine, je živelo 84.189 stanovnika, od čega su 36.910 (43,8 %) bili Hrvati, 31.445 (37,4 %) Srbi, 6124 (7,3 %) Jugoslaveni, 1375 (1,6%) Mađari i 8335 (9,9%) ostalih.
Po čemu bi Sarajevo bilo više srpski nego grad ostalih, a koliko znam Vukovar je u Hrvatskoj nije srpski ali upravo zbog toliko broja Srba nije ga trebalo rušiti jer su i njihove kuće srušene.
E sada ja ne znam,zemljače taj inžinjering po Radovanovoj teoriji počev od popisa stanovništva pa ako tu nismo brojniji onda se poteže katastar, ako ni tada nije naše,onda dolazi strategijski značaj, a ako ni to onda zato što tako hoćemo.
Što se VRS tiče, bolje da smo ih ko Hrvati i Alijini razoružali na vreme. Ili bi rat dobili, ili izgubili za dva meseca

sigurno.to je još jedna potvrda da se nacionalističke politike sve tri strane nisu razlikovale a onaj ko je bio smetnja tome smatran je izdajnikom.
Da se ne lažemo, ta JNA je upravo najviše oružja dala VRS, formirala je organizovala , opremila, snabdevala, a onim drugim dvema stranama nije ništa dobrovoljno dala.A što se tiče dobijanja rata zar treba da potsećam da bi i Banja Luka bila pala da Milošević nije intervenisao preko Amera da se zaustavi ofanziva.
Bez tih briljantih umova lakše bi nam bilo

u prljavom ratu nema briljantnih, a već pomenuh pad Bosanske Krajine.
Zemljače, ne bih više o tome svemu, malo šta lepog ima.
ljuboten ljuboten 16:13 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Eto danas pročita da recimo Krkobabić ima penziju 70.000 dinara, onaj ambasador koji je sa preko 70 godina otišao na ambasadorsko mesto ima preko 70.ooo dinara.Koliko znam general-pukovnik ima penziju 81.000, a mnogi civilni penzioneri imaju više. Ne znam šta Vam je poenta ,


Pa evo poente sa pitanjem: Kom činu bi bio ravan diplomirani elektro inženjer koji je bio glavni, kao najbolji stručnjak za rad od 22 godine u Kombinatu od pet fabrika građevinskog materijala i tri rudnika na Kosovu, koji sada prima 125 evra penziju, koja je manja nego za 9 godina rada u Hrvatskoj? Njegovom zemljaaku Krkobabiću poslali smo pismo, no ni da odgovori, iako tvrdimo da postoji dokumentacija, i to i u vidu mikrofilmova da je vršena uplata doprinosa za penziski staž. No, oni Srbi koji su zajedno krali sa albanskim trgovcima tokom devedesetih pokupovali su stanovi i izgradili kuće po Srbiji, pa kao zaslužni građani stranke SPS uživaju, dok dokumentaciju za doprinose zajedno sa Krkobabićem negde kriju.
Svakako bi smanjio penzije svim vojnim pemzonerima, i to procentualno više bi samnjio navišim činovima.
Da su generali bili pri pameti poslušali bi Antu Markovića, Čoveka zdrave pameti, a ne probelamtičnog Miloševića. No, kakvi su sa takvim su se i udružili. No, zašto sada za njihovu glupost i bedoću još moramo da oduzimamo od mladih da njima dajemo za da nam što duže žive te gluperde?!
bulatovic92 bulatovic92 18:11 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi


Sve se stranke bore protiv korupcije, osim inih kojima je u programu.
gorran2 gorran2 18:43 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

"Izveštaj o napretku zemalja Zapadnog Balkana danas je predstavio komesar EU za proširenje Štefan File.

"Srbija je malo napredovala u usklađivanju svog pravosudnog sistema s evropskim standardima, što je ključni prioritet za evropsko partnerstvo", navodi se u izveštaju Evropske komisije.

... "postoji ozbiljna zabrinutost zbog načina na koji su sprovedene skorašnje reforme, posebno reizbor sudija i tužilaca".
Po oceni Evropske komisije, "mnogi aspekti" nedavnih reformi izazivaju ozbiljnu zabrinutost.

"Procedura rezbora sudija i tužilaca izvedena je na netransparentan način, dovodi u pitanje načelo nazavisnosti pravosuđa. Tela odgovorna za to, Visoki savet sudstva i Savet državnog tužilaštva, radila su u prelaznom sastavu, što je zanemarilo odgovarajuće zastupanje profesije i stvorilo veliku opasnost od političkog uticaja", navodi se u izveštaju.
...
Evropska komisija navodi da treba ojačati Agenciju za borbu protiv korupcije i unaprediti sprovođenje postojećih zakona, dok je potrebno uložiti više napora za bolje procesuiranje slučajeva korupcije, od istraga do konačih presuda.
...
Komisija navodi i da je poboljšan pristup informacijama, ali da nedostaje pravna zaštita uzbunjivača, uprkos novouvedenoj obavezi zaštitnika građana.

Navodi se i da korupcija unutar policije predstavlja razlog za zabrinutost.

Komisija dodaje da Agencija za borbu protiv korupcije ne radi u punom sastavu, nema stalne prostorije i opremu, niti mogućnosti da efikasno procenjuje ispravnost i potpunost imovinskih prijava javnih službenika, zbog čega mora da se oslanja na saradnju s drugim državnim telima.

"Novi zakon koji bi finansiranje političkih stranaka učinio transparentnijim i obezbedio bolju kontrolu troškova još nije usvojen. Postojeći zakoni imaju značajnih mana i ne daju Agenciji za borbu protiv korupcije dovoljno ovlašćenja u istrazi i kažnjavanju da bi efikasno nadzirala finansiranje stranaka, posebno tokom izbornih kampanja", navodi Evropska komisija.

Komisija dodaje da je posle napora Agencije za borbu protiv korupcije da zabrani zvaničnicima da budu na više od jedne funkcije, izmenjen relevantan zakon kako bi se delimično suspendovala zabrana.

"To izaziva zabrinutost u pogledu odluke Agencije i političke volje da se podrži njen rad", navodi Komisija.

"Javne nabavke, procedure privatizacije i javna potrošnja ostaju oblasti koje izazivaju ozbiljnu zabrinutost, dok nezavisan nadzor još nije obezbeđen. Postavljanje Državne revizorske institucije ide sporo i prvi izveštaj je pokrio mali deo državnog budžeta", navodi se u godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije."

Izveštaj EK o napretku Srbije
gorran2 gorran2 18:55 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Na sve kritike predsednik Tadić odgovorio je u izjavi Fashion tv-u:

Po njemu, toliko kritikovana "... reforma pravosuđa predstavlja odgovor države organizovanom kriminalu i kriminalizaciji društva i biće nastavljena. "

Taj "odgovor države organizovanom kriminalu" i korupciji, s obzirom na okolnosti, može se shvatiti samo kao "ništa ne brinite".
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:01 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Da su generali bili pri pameti poslušali bi Antu Markovića, Čoveka zdrave pameti

A što ne kažete "Da su Srbi(ili srpski rukovodioci, privrednici) bili pri pameti poslušali bi Antu Markovića" zar nije logično pitanje iz čega proističe i logičan odgovor. Po čemu bi se generali razlikovali od ostalih,od naroda.Sa ove distance možemo svašta da razmatramo ali onda je bilo onako naopako.
Pa evo poente sa pitanjem: Kom činu bi bio ravan diplomirani elektro inženjer koji je bio glavni, kao najbolji stručnjak za rad od 22 godine u Kombinatu od pet fabrika građevinskog materijala i tri rudnika na Kosovu, koji sada prima 125 evra penziju

prvo,nije u redu tako niska penzija i to treba pitati u Fondu PIO a ne mene, i ne vidim da bi se Vama povećala penzija ako bi drugima ukinuli.
Vidim da ste inženjer, pa onda Vam nije teško objasniti kom činu šta odgovara(verujem i da znate i ne vidim potrebu za provociranje).Ali kad ve' pitate.Vi ste završili ETF a neko Vazd. tehničku vojnu akademiju-smer elektronika ili Tehničku vojnu akademiju, znači isto dipl.inženjer. Za 22 godine rada u vojsci po zakonski propisanim uslovima napredovanja takav čovek biva potpukovnik, ukoliko u međuvremenu završi i generalštabnu akademiju ili magistrira, inače ostaje kapetan 1.klase.Kao potpukovnik moše da bude recimo komandant raketnog diviziona kao onaj što je oborio nevidljivog,ili vodeći inšenjer u institutu, ili načelnik štaba puka sa recimo preko 1000 ljudi dislociranih u 7-10 garnizona.Ono što sam siguran je da ste Vi u vreme kada ste radili gde ste radili imali daleko veću platu i višu poziciju nego vaši vršnjaci koji su bili u vojsci.Drugo, niste morali da imate 4-6 premeštaja a da Vas niko ne pita.
No, kakvi su sa takvim su se i udružili. No, zašto sada za njihovu glupost i bedoću još moramo da oduzimamo od mladih da njima dajemo za da nam što duže žive te gluperde?!

ovo mi baš i ne liči na Vas , barem na osnovu komentara koje sam čitao.
Da kažete za ljude da su gluperde samo na osnovu njihovog zanimanja je taman toliko tačno kao kada bi rekli da su recimo svi inženjeri budale, pa ih još optužili da su krivi što smo izgubili ta tri rufždnika i druge rudnike na Kosovu.
A o visini penzija verujem da znate koliku penziju ima jedan el.inšenjer koji je bio rukovodilac u TENT Obrenovac ili u Lazarevcu, PTT,ED i sl.
Ja imam puno razumevanje za vaše nezadovoljstvo ali mislim da ga usmeravate na pogrešnu stranu.
mariopan mariopan 21:04 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

gorran2
Na sve kritike predsednik Tadić odgovorio je u izjavi Fashion tv-u:

Po njemu, toliko kritikovana "... reforma pravosuđa predstavlja odgovor države organizovanom kriminalu i kriminalizaciji društva i biće nastavljena. "

Taj "odgovor države organizovanom kriminalu" i korupciji, s obzirom na okolnosti, može se shvatiti samo kao "ništa ne brinite".

Shvatam to baš tako "Ništa ne brinite mi se svim silama borimo da napravimo organizovanu kriminalnu državu" .
maksa83 maksa83 21:30 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Shvatam to baš tako "Ništa ne brinite mi se svim silama borimo da napravimo organizovanu kriminalnu državu" .


milisav68 milisav68 21:57 09.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

a prosek penzija je negde oko 33.000 dinara


Član 22
Visina dečjeg dodatka za mesec jun 2002. godine, za prvo, drugo, treće i četvrto dete iznosi 900 dinara.

Izvor: Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom

Cenzus za ostvarivanje prava na dečji dodatak za mesec novembar 2008. iznosio je 5.557,39 dinara, a za samohrane roditelje, roditelje dece sa smetnjama u razvoju, hranitelje i staraoce cenzus je iznosio 6.668,87 dinara.

Za septembar 2008. dečji dodatak iznosio je 1707 din za svako dete, dok su samohrane majke ili očevi, roditelji dece ometene u razvoju i dece koja nisu smeštena u stacionarnim ustanovama imali prava na uvećani iznos od 30% (ili 2220 din).


Pošteno nema šta.
ljuboten ljuboten 00:15 10.11.2010

Re: Srbija je u velikoj krizi

Ja imam puno razumevanje za vaše nezadovoljstvo ali mislim da ga usmeravate na pogrešnu stranu


Vreme je da zaključite Vaš Blog; jer kao što vidite ne samo maloletnici i mladi vređaju, a neki i fizički napadaju, već i među penzionere ima onih koji su opljačkani, pa i oni zarežu kada dobiju priliku.
A čitam Predsednik Tadić se pridružuje Vašem apelu, sa sintagmom:"Потребно да се изборимо против језика мржње". Psiholog je pa se nadam da će shvatiti težinu, a posebno značenje izrečenog apela. U stara vremena carevi su sekli jezike, u sadašnja vlast tuče i zatvara ljude koji kukaju. Bilo bi dobro da se seti šta to treće treba da uradi, a baš to u Srbiji nije moguđe pastići - da većina bude zadovljna. A manjina? Eee! ta je prezadovoljna, i u sebi pevuši:"Dok ima ćurana biće i podvarak."
sentinel26 sentinel26 17:15 08.11.2010

Nakaradna parola

Tu parolu nijesam odobravao ni onda pa neću ni sada !

Užasna parola, užasni su oni koji je lansiraju, užasni i ovi koji ih trpe !

Oni (navijači ) su nekada služili kao patriJotsko cvijeće na salvetama a sada neće da budu krpe jer i za njih i vlast koja im je mnogo puta progledala kroz prste važi - s kim si onakav si...
ljuboten ljuboten 17:56 08.11.2010

Skandiranje koje Srbiju ne spašava

Pa ti što izvikuju uvrede i na račun Predsednika države nemaju nameru da spašavaju Srbiju, a osećaju se da su zauvek ostavljeni i zaboravljeni.To psiholog po struci g. Tadić dobro zna, kao što zna da mladi ljudi u godinama maloletnosti smatra se za normalnim da lažu, kraduckaju i prave izgrede. No, oni koji ugrožavaju Srbiju lažu i kradu nisu maloletni. Čak šta više neki su plaćeni da rade državne poslove, a oni rade za sebe sve što mogu, a za državu samo što moraju, jer im to sistem omogućava. Naravno dok ne budu uhvaćeni. A do tada Odbačeni će zavijati kao gladni vukovi gde god dobiju priliku.
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:17 08.11.2010

Re: Skandiranje koje Srbiju ne spašava

ljuboten
Pa ti što izvikuju uvrede i na račun Predsednika države nemaju nameru da spašavaju Srbiju, a osećaju se da su zauvek ostavljeni i zaboravljeni.To psiholog po struci g. Tadić dobro zna, kao što zna da mladi ljudi u godinama maloletnosti smatra se za normalnim da lažu, kraduckaju i prave izgrede. No, oni koji ugrožavaju Srbiju lažu i kradu nisu maloletni. Čak šta više neki su plaćeni da rade državne poslove, a oni rade za sebe sve što mogu, a za državu samo što moraju, jer im to sistem omogućava. Naravno dok ne budu uhvaćeni. A do tada Odbačeni će zavijati kao gladni vukovi gde god dobiju priliku.

i to narod vidi. No se bojim da oni što skandiraju nešto baš i nisu time motivisani, možda grešim ali možda i nešto drugo stoji u pozadini.Imaju i druge zemlje problema
čak i masovnije štrajkove , demonstracije ali nemaju ovakav način političke artikulacije.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:07 08.11.2010

Plagijat..

Mislim da ovo što sada forsira "nasilna Srbija", predstavlja ništa drugo nego običan plagijat "Otporovog" načina protiv Miloševića. Plagijat nikada ne donosi rezultat. On kičasto razgali one koji mu poveruju i tu stvar stane.
Pa čim je Milošević oboren, krenulo se u plagiranje. Prvi je bio Vučić, koji to i sada gura, a imaće rezultate kakve je i do sada imao...uvek na korak do Rima a pape ni od korova..
Vlast treba doneti zakon o sportu kojim će klubove izuzeti iz ruku mafije i besprizornih tipova, i takvih problema neće biti...E, sad, što vlast nema petlju za to, druga je priča...
filvas filvas 18:23 08.11.2010

Teorija i praksa demokratije

Milan Karagaća
Niko ozbiljan ne smatra da su stadioni mesto gde se vodi politika i da fudbalske utakmice mogu biti političke tribine.


Ovde grešite. Medju antropolozima, sociolozima i politikolozima rasprostranjeno je mišljenje da se politička borba odigrava svuda gde postoje politički interesi, pa i na stadionima koji su često i jedino mesto gde se javno može nešto uskliknuti bez većih posledica. To da li tako treba da bude ili ne, zavisi mnogo više od vaše kulture, i mesta na lestvici društvene moći, nego od vaše ozbiljnosti.

Nekada davno, još u vreme stare Jugoslavije, Igor Mandić je u emisiji Kino Oko pobedonosno zaključio, "Dajte narodu parlament, pa ćete imati mir na stadionima!" Ovo obećanje se, medjutim, nije ispunilo zato što je očekivanje da se u demokratiji može govoriti o svemu, naprosto naivno. Uzmite za primer to što FIFA pokušava da protivno ustavu većine demokratskih zemalja ograniči prava na političko izražavanje, namećući čisto ideološku predrasudu da su sport i politika dve odvojene stvari. Zamislite da neko proba da vam objasni da dodele i oduzimanja književnih nagrada nemaju veze sa politikom, jer su umetnost i politika navodno dve različite stvari.

Srpski parlament je vodjen mudrošću i razumom zauzeo neke stavove koje ne prihvata dobar deo naroda. Da nije bilo tako, na stadionima bi pevali neke druge pesme, ali bi u državi vladao haos.

I skupština i stadion su političke arene, samo što u njima vladaju drugačija pravila. Dobra vlada je ona koja uspeva da balansira podelu "političkog rada". Problem našeg društva i ove vlade je to što se na nju strovalilo previše odgovornosti u kratkom periodu, koje ni najdemokratskiji parlament, ni najveći stadion u regionu, ne mogu sasvim da "svare".

Milan Karagaća Milan Karagaća 19:13 08.11.2010

Re: Teorija i praksa demokratije

da se politička borba odigrava svuda gde postoje politički interesi, pa i na stadionima koji su često i jedino mesto gde se javno može nešto uskliknuti bez većih posledica.

U tome i jeste problem. Valjda na stadionima treba da su sportski a ne politički interesi. A i ako je politička borba u pitanju ne mora to biti nalik na arenu u Starom Rimu.
Problem našeg društva i ove vlade je to što se na nju strovalilo previše odgovornosti u kratkom periodu, koje ni najdemokratskiji parlament, ni najveći stadion u regionu, ne mogu sasvim da "svare".

to bi samo trebalo da bude još jedan razlog da se ozbiljnije radi i brže "žvaće" da bi se "svarilo".
Narod vidi da nešto ne vidi da je stranačkim elitama i mnogim njima bliskim baš nešto loše, a vidi da malo, malo pa neka afera.
Milan Karagaća Milan Karagaća 19:34 08.11.2010

Re: Teorija i praksa demokratije

Problem našeg društva i ove vlade je to što se na nju strovalilo previše odgovornosti u kratkom periodu

Nije lepo da sam trolujem ali ako je tačno da država duguje”Elektrodistribuciji Beograd” 80 milona dinara, ”Beogradskim elektranama” – 57 miliona, ”Vodovodu i kanalizaciji” – 26 miliona, ”Gradskoj čistoći” 20 miliona, ”Telekomu Srbija” 20 milona, ”PTT saobraćaju Srbije” – 10 miliona., ispada da se ponaša neodgovorno i nedomaćinski i daje loš primer građanima.Pa valjda postoji u budžetu stavka režijski troškovi, zašto nije redovno plaćano.
Izgleda se neko ponaša po onoj da je kad duguješ malo to tvoj problem a kad duguješ mnogo to je onda problem onoga kome duguješ.
Uostalom, država i upravljanje sa njom je ozbiljna stvar i ko dobije poverenje a predhodno je obećao da zna, može i hoće, onda to mora da pokaže.
ljuboten ljuboten 20:11 08.11.2010

Re: Teorija i praksa demokratije

Vi stavrno znate šta pišete jer znate da mislite. No, malo vas ima među Srbe. Moram da zapamntim Vaše ime. Mislim na filvasovo pisanje.
filvas filvas 23:53 08.11.2010

Re: Teorija i praksa demokratije

Valjda na stadionima treba

Kome treba?

U Vizantiji su deme, neka vrsta prvobitnih političkih partija, proistekle iz grupa navijača na trkama dvokolica. Ideja o razdvajanju politike i sporta je pokušaj da se zabrani izražavanje političke volje mimo institucija, ali je nevolja u tome što su te ustanove u rukama moćnijeg dela društva, a njihova praksa je takva da u stvarnosti one onemogućavaju veliki broj ljudi da učestvuju u kreiranju politike. To je globalni problem demokratije, zbog koga i u demokratskim društvima hronično dolazi do izliva masovnog nasilja. Srbija u tom smislu nije nikakav izuzetak.

Poenta je u tome da odgovorite na pitanje, zašto birate da stojite na strani moćnih kada suzbijaju nemoćne. Tzv. gradjansko društvo u Srbiji oduševljeno je nasiljem koje je protiv nasilnika primenila policija, ne shvatajući da je eksplozija nasilja u poslednje vreme zapravo indirektna posledica nasilja koje nad Srbijom i Srbima sprovode Amerika i neke zemlje Evropske Unije. Od naroda se traži da proguta ne samo bedu, nego i nepravdu. Kada mehur od evropske sapunice uskoro prsne, situacija će postati još gora.
ime_korisnicko ime_korisnicko 19:43 08.11.2010

selektivna pravda kao generator sunovrata

Gospodine Karagaca, kako vidim da pretendujete na mesto predlagaca ponovnog uvodjenja verbalnog delikta, da li cu biti procesuiran i ako uzviknem - Gotov je!?


Milan Karagaća
Izjava predsednika Tadića da “neće da ima drugačiji tretman od drugih predsednika", i “da bi reagovao u slučaju da su navijači pogrdno skandirali nekom njegovom oponentu.”može se tumačiti politički korektnom jer bi svako drugačije reagovanje moglo da se tumači ličnim.


Vezite vi tu politicku korektnost macku o rep - kad portparol DS (ne vi - Jelena Trivan, vase polje delovanja je jos uvek samo Blog) na to zapreti(verovatno samoinicijativno, suprotno Tadicevoj i volji DS):
"Civilizacijski je gest koji se očekuje od čitave javnosti da takvo ponašanje osudi, a ne da ga ignoriše, naročito ako se zna da takvi opasni pozivi dolaze od grupa koje imaju veze i sa organizovanim kriminalom protiv kojeg ova zemlja vodi odlučnu bitku.
Pozivi na linč predsednika, novinara, političara, nisu poruka upućena pojedincu nego demokratskom poretku koji huligani žele da sruše."
Milan Karagaća Milan Karagaća 20:07 08.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

kako vidim da pretendujete na mesto predlagaca ponovnog uvodjenja verbalnog delikta,

ništa ja ne predlažem samo iznosim svoj stav u vezi ovakvog načina komunikacije.
Nego da Vi niste mnogo široko shvatili šta je verbalni delikt. Ne moramo se slagati ali ja sam protiv poziva na linč bilo koga i od strane bilo koga i bilo kada.
Uostalom , zar nije demokratska vrednost da sloboda ne može biti ničim ograničena osim jednakim pravom slobode drugog, to se odnosi i na bezbednost i lični integritet. A ako ćemo i hrišćanski, ne čini drugom ono što ne želiš da se tebi čini.
da li cu biti procesuiran i ako uzviknem - Gotov je!?

Što se mene tiče ja ne procesuiram niti prijavljujem, a ta parola mi si ni onda nije sviđala.
Inače, kod nas se pati od prejakih reči pa u sportu imate naročito kad naši pobede da su sportskog rivala tj. protivnika pregazili, razbili, smoždili, ubili, rasturili i sa tim rečima se naši nabeđeni sportski novinarčići razmeću uz obavezno veličanje naciona ako smo pobedili jer smo pobedili upravo zato što smo mi mi.
mariopan mariopan 20:13 08.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

"Civilizacijski je gest koji se očekuje od čitave javnosti da takvo ponašanje osudi, a ne da ga ignoriše, naročito ako se zna da takvi opasni pozivi dolaze od grupa koje imaju veze i sa organizovanim kriminalom protiv kojeg ova zemlja vodi odlučnu bitku.
Pozivi na linč predsednika, novinara, političara, nisu poruka upućena pojedincu nego demokratskom poretku koji huligani žele da sruše."

E, ovo ko da slušam Slobu: Država to sam JA
ime_korisnicko ime_korisnicko 20:18 08.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

Milan Karagaća
kako vidim da pretendujete na mesto predlagaca ponovnog uvodjenja verbalnog delikta,

ništa ja ne predlažem samo iznosim svoj stav u vezi ovakvog načina komunikacije.
Nego da Vi niste mnogo široko shvatili šta je verbalni delikt. Ne moramo se slagati ali ja sam protiv poziva na linč bilo koga i od strane bilo koga i bilo kada.
Uostalom , zar nije demokratska vrednost da sloboda ne može biti ničim ograničena osim jednakim pravom slobode drugog, to se odnosi i na bezbednost i lični integritet. A ako ćemo i hrišćanski, ne čini drugom ono što ne želiš da se tebi čini.
da li cu biti procesuiran i ako uzviknem - Gotov je!?

Što se mene tiče a ne procesuiram niti prijavljujem, a ta nije mi se ni onda ta parola sviđala.
Inače, kod nas se pati od prejakih reči pa u sportu imate naročito kad naši pobede da su sportskog rivala tj. protivnika pregazili, razbili, smoždili, ubili, rasturili i sa tim rečima se naši nabeđeni sportski novinarčići razmeću uz obavezno veličanje naciona ako smo pobedili jer smo pobedili upravo zato što smo mi mi.


Vasa slabost prema "autoritetima" bila je vidljiva i ranije, no, ostavite se Slobodana Milosevica i sportskih novinara - komentarisite Trivanku, nebilovamzapoveđeno...
JJ Beba JJ Beba 20:40 08.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

"Civilizacijski je gest koji se očekuje od čitave javnosti da takvo ponašanje osudi, a ne da ga ignoriše, naročito ako se zna da takvi opasni pozivi dolaze od grupa koje imaju veze i sa organizovanim kriminalom protiv kojeg ova zemlja vodi odlučnu bitku.
Pozivi na linč predsednika, novinara, političara, nisu poruka upućena pojedincu nego demokratskom poretku koji huligani žele da sruše."

Ovo rekla Trivan?
ebote
čuj poziv na linč predsednika.
ludilo je uzelo maha.


JJ Beba JJ Beba 20:42 08.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

kod nas se pati od prejakih reči pa u sportu imate naročito kad naši pobede da su sportskog rivala tj. protivnika pregazili, razbili, smoždili, ubili, rasturili i

za razliku od drugih zemalja i drugih jezika gde se takva poređena ne koriste?
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:53 08.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

Vasa slabost prema "autoritetima" bila je vidljiva i ranije, no, ostavite se Slobodana Milosevica

Šta je to pisac hteo da kaže glede slabosti prema "autoritetima". Pitanje kada kojim i na osnovu čega se to utvrđjuje?
Nebilovampovolji ja ću da komentarišem principijelno a ne na zapoved.
Dakle,
"Civilizacijski je gest koji se očekuje od čitave javnosti da takvo ponašanje osudi, a ne da ga ignoriše,

tačno i posebno od strane opozicionih političara.
naročito ako se zna da takvi opasni pozivi dolaze od grupa koje imaju veze i sa organizovanim kriminalom protiv kojeg ova zemlja vodi odlučnu bitku.

ovakva tvrdnja je čisti marketing ili, još gore, ako se to zna zašto se veze ne preseku jer kad se tvrdi sa nivoa portparola stranke onda to znači da se imaju nesumnjivi dokazi.
Pozivi na linč predsednika, novinara, političara, nisu poruka upućena pojedincu nego demokratskom poretku koji huligani žele da sruše.

pozivi na linč su neprihvatljivi bez obzira kome su upućeni, a malo je preterano reći da huligani hoće da sruše državu jer to je onda potcenjivanje države.Pri tome, nije isključeno da neke političke opcije preko njih artikulišu svoj odnos prema poziciji, slično kao i kada su upućivali isti slogan Koštunici.
Sve u svemu,ocena koja više vodi računa o političkom marketingu nego o ozbiljnijoj analizi.
Nije to ništa čudno, valjda su portparoli svih stranaka završili isti trening
pa im je i stil obraćanja javnosti isti, setimo se Vučića oko onih pisama i pretnje štrajkom glađu, pa Andre Mladenovića ili ovog Petkovića koji je proglasio novu okupaciju Srbije od EU.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:31 09.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

Pozivi na linč predsednika,

Nisu oni skandirali gosp Tadicu kao građaninu,nego je stvar da su skandirali i time vredjali predsednika drzave Srbije.
ime_korisnicko ime_korisnicko 03:22 09.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

Milan Karagaća
Vasa slabost prema "autoritetima" bila je vidljiva i ranije, no, ostavite se Slobodana Milosevica

Šta je to pisac hteo da kaže glede slabosti prema "autoritetima". Pitanje kada kojim i na osnovu čega se to utvrđjuje?


Pisac vazda na usluzi, gospodine Karagaca, objasnicu sa zadovoljstvom:
vas uslovni refleks glede subordinacije dovodi do subjektivne slabosti koja se ocitava kroz vasu nekriticnu percepciju osoba na vlasti - koje, za vas, postaju autoriteti zahvaljujuci funkcijama koje obavljaju, a ne zbog objektivnih drzavnickih, liderskih ili ljudskih kvaliteta.
Pojednostavljeno receno - nije sve u šapki, vec pod njom.

Izjava portparola DS, bez obzira koliko je vi relativizovali, je ogoljena pretnja svima koji bi da menjaju pogubni nacin na koji ova interesna grupa vlada Srbijom.
U odnosu na tu pretnju sve ostalo je folklor, a cak je i poziv na linc(da ga je bilo, a nije) mnogo manje opasan po drustvo(ne i opravdan, naravno) - jer nema tezinu zvanicnog stava stranke koja je sa satelitima uzurpirala sve mehanizme vlasti, i koja ima realnu moc manipulisanja javnim mnenjem u cilju prepariranja građanstva u pogledu "opravdanosti" i "legalnosti" postupanja sa neistomisljenicima koje je klasifikovala onako kako njoj odgovara.(kriminalci, huligani... sta li je sledece?)
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:48 09.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

vas uslovni refleks glede subordinacije dovodi do subjektivne slabosti koja se ocitava kroz vasu nekriticnu percepciju osoba na vlasti - koje, za vas, postaju autoriteti zahvaljujuci funkcijama koje obavljaju, a ne zbog objektivnih drzavnickih, liderskih ili ljudskih kvaliteta.
Pojednostavljeno receno - nije sve u šapki, vec pod njom.

Eto nekada je dovoljno da čovek izlupa tri prostoproširene rečenice i da se vidi i kakav je čovek, koliko je pristojan/nepristojan, koliko je ostrašćen, neinformisan, samozadovoljan i koliko se trudi da sebe ubedi da iako krijući se uza nick-a nekoga izvređa, da će mu ljudi poverovati da je ono što bi on želeo da jeste.
Prvo, mene ne interesuje na koji uslovni refleks neko laje i vređa.Na osnovu čega tako olako spočitavate meni uslovni refleks glede subordinacije.Očito pojma nemate šta je subordinacija a šta poltronstvo i slepa poslušnost.
Drugo, da ste korektni onda bi ste malo pašljivije pročitali barem naslove mojih postova pa se samo na osnovu njih i prostoprošireno pismen čovek može uveriti da ja vlast ne štedim;
Treće, ne moramo se slagati u ocenama nečijih državničkih, liderskih i ljudskih kvaliteta, ali to ne znači da neko ne valja samo zato što se Vama ne sviđa;
Četvrto;ja ne znam da li nosite šapku, šubaru , šešir ili fes, marami ili periku ali je to malo bitno jer načinom komunikacije pokazujete da baš mnogo ono ispod ne koristite. Hoću da kažem da nije važno šta imate ispod toga što glavu pokriva već kako ga koristite.
Peto, da ste korektni onda bi ste pročitali i šta sam napisao o izjavi portparolke DS.
šesto, mene ne interesuje Vaša politička opcija i za koga navijate,to je privatna stvar
ime_korisnicko ime_korisnicko 10:41 09.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

Milan Karagaća
vas uslovni refleks glede subordinacije dovodi do subjektivne slabosti koja se ocitava kroz vasu nekriticnu percepciju osoba na vlasti - koje, za vas, postaju autoriteti zahvaljujuci funkcijama koje obavljaju, a ne zbog objektivnih drzavnickih, liderskih ili ljudskih kvaliteta.
Pojednostavljeno receno - nije sve u šapki, vec pod njom.

Eto nekada je dovoljno da čovek izlupa tri prostoproširene rečenice i da se vidi i kakav je čovek, koliko je pristojan/nepristojan, koliko je ostrašćen, neinformisan, samozadovoljan i koliko se trudi da sebe ubedi da iako krijući se uza nick-a nekoga izvređa, da će mu ljudi poverovati da je ono što bi on želeo da jeste.
Prvo, mene ne interesuje na koji uslovni refleks neko laje i vređa.Na osnovu čega tako olako spočitavate meni uslovni refleks glede subordinacije.Očito pojma nemate šta je subordinacija a šta poltronstvo i slepa poslušnost.
Drugo, da ste korektni onda bi ste malo pašljivije pročitali barem naslove mojih postova pa se samo na osnovu njih i prostoprošireno pismen čovek može uveriti da ja vlast ne štedim;
Treće, ne moramo se slagati u ocenama nečijih državničkih, liderskih i ljudskih kvaliteta, ali to ne znači da neko ne valja samo zato što se Vama ne sviđa;
Četvrto;ja ne znam da li nosite šapku, šubaru , šešir ili fes, marami ili periku ali je to malo bitno jer načinom komunikacije pokazujete da baš mnogo ono ispod ne koristite. Hoću da kažem da nije važno šta imate ispod toga što glavu pokriva već kako ga koristite.
Peto, da ste korektni onda bi ste pročitali i šta sam napisao o izjavi portparolke DS.
šesto, mene ne interesuje Vaša politička opcija i za koga navijate,to je privatna stvar


Gospodine Karagaca - transfer licnih osobina kojih se, makar i podsvesno, stidite na druge osobe - u psihologiji se naziva i projekcijom.
Zadovoljili ste sve preduslove za uspesnog portparola, no - hoce li vasa postignuca uociti na za to nadleznom mestu?
JJ Beba JJ Beba 11:05 09.11.2010

Re: selektivna pravda kao generator sunovrata

Milan Karagaća
Pozivi na linč predsednika,

Nisu oni skandirali gosp Tadicu kao građaninu,nego je stvar da su skandirali i time vredjali predsednika drzave Srbije.

a sve je bilo u redu kada se to skandiralo Slobodanu Miloševiću?
licemerje i udvorištvo koje gospođa Trivan vazda demonstrira upravno je srazmerno njenim silikonskim usnama
vojislav948 vojislav948 20:08 08.11.2010

može i drugačije

Hajde da pokušamo da tu stvar posmatramo i malo drugačije. Da nije ova slika koju gledamo odraz i refleksija stanja u društvu. Zar nismo svedoci teške agonije u kojoj se Srbija nalazi, a izlaza ni na vidiku. Javašluk i bezakonje, kriminal i korupcija, koji su ophrvali celu Srbiju i godinama se ne rešavaju, sve više su prisutni na ulicama, trgovima i sportskim stadionima. Srbija je danas bolesnija nego juče. Ko je za ovakvo stanje odgovoran, sigurno ne navijači. Srbija nije pravna država, vladavinu prava je zamenila vladavina stranaka. U Srbiji je potpuna paraliza svih institucija, nesposobnost je izdignuta na pijedestal stranačkog ponosa. Nesposobni su zauzeli vrlo odgovorna mesta, organizaciju je zamenila dezorganizacija. Niko nizašta ne odgovara. Zbog svega toga i još mnogo čega nama se dešava, to što nam se dešava. Još veći je problem što nema ko to da rešava.
todor_vasic todor_vasic 20:17 08.11.2010

Druga liga

Po mom mišljenju, mnogo veće posledice bi mogla da ima utakmica odigrana proslog vikenda u Kragujevcu, između Radničkog i Novog Pazara.Sve je ličilo na to da se igra utakmica Srbija - Bosna, a ne drugoligaški susret.Na stadionu Cika Daca oko 5 000 ljudi, od toga 1000 Crvenih Djavola ( navijača Radničkog ) i oko 200 Ekstrema ( navijača iz Novog Pazara ), i preko 100 policajca u punoj opremi na atletskoj stazi.
Djavoli započinju koreografiju praćenu četničkim pesmama, a Pazarci odgovaraju sa :" Bosna, Pazar, nikad Srbija!",potom sledi dovikivanje izmedju domaće publike na dve tribine :"Srbija,Srbija!", a Ekstremi odgovaraju sa:"Allahu Akbar!". Individualni komentari, poput:"turska kopilad" ili " četničke pi.ke" su samo upotpunili dojam o fer i sportskom navijanju.
A, da, Radnički pobedio 2:0 i na dobrom je putu da od sledeće godine igra u Super ligi, ja bih voleo da i Novi Pazar udje isto, što zbog dobre posete na njihovim stadionima, što zbog toga da se još jednom uverimo da smo i dalje veoma bolesno društvo.
mariopan mariopan 20:23 08.11.2010

Re: Druga liga

todor_vasic
Po mom mišljenju, mnogo veće posledice bi mogla da ima utakmica odigrana proslog vikenda u Kragujevcu, između Radničkog i Novog Pazara.Sve je ličilo na to da se igra utakmica Srbija - Bosna, a ne drugoligaški susret.Na stadionu Cika Daca oko 5 000 ljudi, od toga 1000 Crvenih Djavola ( navijača Radničkog ) i oko 200 Ekstrema ( navijača iz Novog Pazara ), i preko 100 policajca u punoj opremi na atletskoj stazi.
Djavoli započinju koreografiju praćenu četničkim pesmama, a Pazarci odgovaraju sa :" Bosna, Pazar, nikad Srbija!",potom sledi dovikivanje izmedju domaće publike na dve tribine :"Srbija,Srbija!", a Ekstremi odgovaraju sa:"Allahu Akbar!". Individualni komentari, poput:"turska kopilad" ili " četničke pi.ke" su samo upotpunili dojam o fer i sportskom navijanju.
A, da, Radnički pobedio 2:0 i na dobrom je putu da od sledeće godine igra u Super ligi, ja bih voleo da i Novi Pazar udje isto, što zbog dobre posete na njihovim stadionima, što zbog toga da se još jednom uverimo da smo i dalje veoma bolesno društvo.

A nisu skandirali "Borise ubij se" ?
E, pa onda je sve u redu.
Nema problema, to je samo mala navijačka čarka.
ime_korisnicko ime_korisnicko 20:31 08.11.2010

Re: Druga liga

todor_vasic
Po mom mišljenju, mnogo veće posledice bi mogla da ima utakmica odigrana proslog vikenda u Kragujevcu, između Radničkog i Novog Pazara.Sve je ličilo na to da se igra utakmica Srbija - Bosna, a ne drugoligaški susret.Na stadionu Cika Daca oko 5 000 ljudi, od toga 1000 Crvenih Djavola ( navijača Radničkog ) i oko 200 Ekstrema ( navijača iz Novog Pazara ), i preko 100 policajca u punoj opremi na atletskoj stazi.
Djavoli započinju koreografiju praćenu četničkim pesmama, a Pazarci odgovaraju sa :" Bosna, Pazar, nikad Srbija!",potom sledi dovikivanje izmedju domaće publike na dve tribine :"Srbija,Srbija!", a Ekstremi odgovaraju sa:"Allahu Akbar!". Individualni komentari, poput:"turska kopilad" ili " četničke pi.ke" su samo upotpunili dojam o fer i sportskom navijanju.
A, da, Radnički pobedio 2:0 i na dobrom je putu da od sledeće godine igra u Super ligi, ja bih voleo da i Novi Pazar udje isto, što zbog dobre posete na njihovim stadionima, što zbog toga da se još jednom uverimo da smo i dalje veoma bolesno društvo.



Zar vi zaista ocekujete od "odgovornih" identifikaciju stvarnih problema drzave Srbije?
Ova vlast se i odrzava na mimikriji i savrsenom mehanizmu kamufliranja realnih opasnosti zamenom za sustinski nebitne koje se, onda, predimenzioniraju do grotesknih razmera...
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:00 08.11.2010

Re: Druga liga

Nema problema, to je samo mala navijačka čarka.

nije čarka. To je strašno i to je ono na šta sam pokušao ukazati da se tu ipak testiraju politike i političke namere.
Opet ono što sam več pomenuo, čutalo se kada se uzvikivalo "Srbija nikada Jugoslavija" pa pevanje raznih pesama, okretanja leđa i zviždanja himni, a to se kao nije primećivalo.
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:01 08.11.2010

Re: Druga liga

A nisu skandirali "Borise ubij se" ?
E, pa onda je sve u redu.

zar ti stvarno misliš da je to skandiranje u redu?
mariopan mariopan 10:55 09.11.2010

Re: Druga liga

Milan Karagaća
A nisu skandirali "Borise ubij se" ?
E, pa onda je sve u redu.

zar ti stvarno misliš da je to skandiranje u redu?

Nije u redu, već rekoh gore, ali mislim da mašiš trenutak u kome je nastalo i zašto je nastalo.
Naučili su ih tome baš ovi koji su deset godina na našoj grbači.Sve isti likovi, koji su na vlast došli baš pomoću tih mladih nezadovoljnih ljudi, pa su ih onda opljačkali i gurnuli u blato. Gde oni da kažu koliko su nezadovoljni? Na nekom blogu?
Ti bi voleo da se poštuje red, da čekamo da oni sami padnu na nekim izborima, da ćutimo, pa ne baš da ćutimo, jer ni ti ne ćutiš, nego ovako malo po blogovima da se žalimo na vlast da ih ne uvredimo?

Mi smo starija generacija, tako su nas učili, da sve čime nismo zadovoljni kažemo na neki prihvatljiv način.

Vremena su drugačija, mladi su nestrpljivi i govore to na svoj način, (u koji se ti i ja ne možemo uklopiti, to je jaz između generacija) ne zanima ih da li je lepo, nije lepo ni ovo što nam rade, poniženi su i uvređeni postupcima vlasti, to je uzrok ovakvog ponašanja. Pošto ih je na hiljade skandiralo ne može se reći da je to grupica huligana, to je masa mladih nezadovoljnih ljudi koje se plaši ova vlast, znaju da su gotovi.

Ova deca su rasla u strašna vremena, ceo njihov život, a to je dugo vreme, ne događa se ništa drugo osim laži i pljačke. Rasli su u vreme bezakonja svake vrste. Gde da nauče nešto bolje?

Ili da ceo stadion mladih ljudi proglasimo za škart i bacimo u neku bajbokanu? Time priznajemo poraz, omanuli smo kao starija generacija koja je trebala na vreme da se bori protiv ovakvih, protiv laži, pljačke...da im omogućimo da rastu u pristojna vremena ne bi li se naučili pristojnosti.

Oni to nisu imali, to traje i traje i kraja mu se ne vidi. Otuda bes. A mi možemo da se vadimo kako je neko drugi kriv, nije, sami smo krivi, mi stariji. Naš, pristojan način, nije dao rezultate.

Nije ovo neka mala grupica nezadovoljnika, to su hiljade mladih nezadovoljnih ljudi i ovo im je jedini ventil za sva nezadovoljstva - nemaju drugo mesto da to kažu. Vlast im to drugo mesto ne dozvoljava. Drži batinu i radi nam svima šta hoće, uglavnom ružne stvari.
Oni se protiv toga bore na svoj način, možda mi to ne odobravamo ali možda naš način lepo vaspitanih nije odgovarajući za ovo što nam je najašilo na grbaču?
Za tešku boljku ljuta travka?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:51 08.11.2010

Nemam stvarno...

Nemam stvarno nikakog razumevanja za ove današnje Tadićeve protivnike sa profašističke desnice.Kad ga oni napadaju, uvek ga treba braniti.
Ali, da vidimo koliko je on sam, činjenjem i nečinjenjem uradio da mi u Srbiji tu bagru imamo na javnoj sceni kao neki politički faktor, ali i faktor koji remeti bezbednost.
Koliko je sam uradio da imamo baš ovakve navijačke grupe, koje njegovi stvarni protivnici danas šalju na njega. Navijači sa političkim sloganima nikada nisu spontana, nego vođena grupa i "političku koreografiju" ne prave oni nego onaj ko ih za to iznajmljuje.
Evo nekoliko "sportskih" i političkih priloga kako je jednu stvar moguće "izgubiti" kad ti se činilo da si je "dobio". U Tadićevu slučaju su to navijači.
Sećam se vaterpolo finala u Kranju, kad je naša reprezentacija u onoj uzbudljivoj utakmici dobila Hrvate. Boris Tadić, tada savezni ministar nečega, je bio na utakmici, i zajedno sa kolegom Goranom Svilanovićem otišao na tribine među navijače. Onako, populistički.Nije hteo ložu predviđenu za zvaničnike, nego navijačo grotlo. Dođe do frke i meteža, svašta je tu bilo. Baš tu na tribini oko Tadića i Svilanovića. I kad su se navijači vratili u Beograd slavili su ga kao junaka, kao svog, kao facu...na SOS kanalu vođa navijač priča.."ministar Tadić je do jaja"..." zgrabio je stolicu i bio uz nas celo vreme".
Onda fudbalska utakmica protiv Rumunije i onaj čuveni šampanjac. Potom Partizanova košarkaška utakmica, on i glavni Partizanov finansijer, Mile Dodik..Rukavi zavrnuti, masa kliče..delirijum...
E, sad, politički deo..
Predsednik je, odmah čim je izabran, pokazao razumevanje za tribine srbijanskih fašističkih organizacija koje je pravdao njihovim pravom na slobodu govora.A tamo se sloboda govora svodila na propagiranje ubistava pripadnika drugih nacija.Radilo se o tribini "Nomokamnona" na pravnom, državnom fakultetu,organizovanoj povodom 10 godina od Srebrenice. Predsednik je pokazivao razumevanje za srpsku neonacističku omladinu i onda kad je organizovan piromanski mitinga “Kosovo je Srbija”. Jes da je taj dan otputovao u posetu Bukureštu, ali ni pre ni posle toga nikada nije jasno osudio to što se dogodilo, niti kasnije kao prava vlast uradio da se krivci izvedu na sud i kazne.Na bini sa onima koji su držali miting bili su ljudi iz njegove stranke, a gradska vlast koju DS suvereno drži u Beogradu imala ključno mesto u organizaciji mitinga.
Profašističke i neonacističke organizacije su mu prošle godine turile prst u oko i silom sprečili održavanje gej parade. Navijačke grupe iste te godine su ubijale i prebijale strance po Beogradu..niko kažnjen, niko zabranjen...a morali su biti i kažnjeni i zabranjeni..
Pa kad je u Srbiji nasilje nekažnjivo, nasilnici lepo idu dalje..Sad su oštricu usmerili ka predsedniku, sutra ko zna prema kome će...
Nečinjenje i nekažnjivost, a predsednik je zaista nosilac ključnih poluga vlasti pa onda je i odgovoran za stanje, nosi nam svima probleme...
alselone alselone 08:29 09.11.2010

Re: Nemam stvarno...

Drago Kovacevic
Kad ga oni napadaju, uvek ga treba braniti. .


E, ako ga ti Dragec budes branio, daleko ce dogurati.
djape_djape_djape djape_djape_djape 08:47 09.11.2010

Re: Nemam stvarno...

Nemam stvarno nikakog razumevanja za ove današnje Tadićeve protivnike sa profašističke desnice.Kad ga oni napadaju, uvek ga treba braniti.

Jel mislite na Tadića kao Borisa ili na Tadića kao instituciju Predsednika Republike?
Ako je prvo onda je to čovečanski ispravno, ako je ovo drugo onda bi vi prvi trebali da ćutitite, odnosno da delujete lokalno ako već mislite globalno.
Pošto je ne tako davno celokupno rukovodstvo vaše partije (LDP, ako se dobro sećam?), zajedno sa simpatizerima i inima zatečenima na bini pevalo to isto Koštunici.
Ili Koštunica pripada profašističkoj desnici pa je njega prema liberalnim stavovima vaše partije dozvoljeno pozivati na suicid?
Ili je nova "kohabitacija" vašeg liberalnog i demokratskog predsednika Partije uzrokovala zadatak branjenja lika i dela vrlog nam, a nadasve i lepog Predsednika?

Navijačke grupe iste te godine su ubijale i prebijale strance po Beogradu..niko kažnjen, niko zabranjen...a morali su biti i kažnjeni i zabranjeni.

Navijačke grupe su ove godine prebile i umalo ubile strance u Briselu...niko kažnjen, niko zabranjen.
Kako to? Jesu li srpski profašisti tamo na vlasti?
Ne, to su mirni i miroljubivi srpski navijači prebijeni (jedan ostao bez oka). Jel reagovao iko iz vlasti, osudio, bilo šta...ne, pa kako bogamu, pa to je Evropa, tome težimo mi iz prljavih azijskih stepa?

I mogao bi vaš odgovor secirati u nedogled, jer je pun paušalnosti, predrasuda, dvostrukih aršina, malicioznosti i kao, gotovo, svi sa političkim zadatkom pisani.

Boris Tadić, kao i bilo koji "obnosioc" javnih dužnosti koji se bira demokratskim putem mora da istrpi mišljenje o sebi mase građana, pa čak i ako su oni "profašisti", jer su još uvek građani, a kao što možemo da vidimo su na slobodi, a samim tim imaju pravo da iznesu svoje mišljenje. Osim ako nećemo da vratimo nikad prežaljenji od vrle, liberalne i demokratske, javnosti član 133 KZ SFRJ. A onda i zaštiti delo pionira Čede i svih njemu pripadajućih vernika.

Zato, spasi Srbiju i ubi se <Dopuni bilo koje ime iz skupštine, predsedništva i vlade Srbije>!!!!!
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:27 09.11.2010

Re: Nemam stvarno...

Dopuni bilo koje ime iz skupštine, predsedništva i vlade Srbije

a koja imena po Vama ne bi trebalo ni smelo da se nađu u toj dopuni.
Pa danas viču Tadiću, sutra će Tomi i kome već.Dakle radi se o opasnom trendu koji vodi ka opštoj nesigurnosti.Onda nam ne trebaju izbori, dovoljni su stadioni pa da nam viknu ko treba da ode a ko da dođe.
djape_djape_djape djape_djape_djape 09:49 09.11.2010

Re: Nemam stvarno...

Svako ime tu treba da se nalazi. Nebitno da li je vlast ili opozicija. Na političkoj sceni svi su javno izloženi.
Mislim da tu ne postoji nikakva nesigurnost, jel trebam da strepim da će Boris da se ubije posle ove prozivke, pa kad se nije ubio posle svih svinjarija koje je uradio od 2000 na ovamo, ne vidim kako bi ga ovo "kosnulo"?!
Ako ćemo baš mak na konac, i da cela priča ostane u demagoškoj ravni kao što i jeste, onda treba reći da mu "navijači" ničim nisu pretili, već su ga podsticali na akciju.
Manite se navijača i benignih stvari, ovo je dimna zavesa, nisu navijači nikakav politički "čimbenik" u ovoj zemlji. Pravi zlotvori su u institucijama sistema, tu su lopovi, ubice, secikese, ljigavci, mizantropi, srbomrsci...i svi ini. A što je najgore isti takvi čekaju da zauzmu njihova mesta, nad njima se zgražajte.
A izbori...
To je lakrdija koja traje, kao pijačni dan bilo gde u unutrašnjosti, šareniš, svi pošteni, pa ko koga zajebe...ionako će svi sa svima u koaliciju, ne zato što žele, već zbog:
1. EU
2. Kosova
3. Boljeg života naših građana
...dopuni po želji
sve moralne grdosije...:)
buba_truba buba_truba 09:58 09.11.2010

Re: Nemam stvarno...

Milan Karagaća
Pa danas viču Tadiću, sutra će Tomi i kome već.Dakle radi se o opasnom trendu koji vodi ka opštoj nesigurnosti.

Od kada to vodi ka opštoj nesigurnosti? Od danas?

Juče su (smo) isto izvikivali Koštunici, prekjuče Miloševiću.

Ako si se i tada bunio zabrinut za opštu nesigurnost, izvinjavam se što sam posumnjala u tvoju nepristrasnost i analitičnost.
seceranac seceranac 09:59 09.11.2010

Re: Nemam stvarno...

a koja imena po Vama ne bi trebalo ni smelo da se nađu u toj dopuni.
Pa danas viču Tadiću, sutra će Tomi i kome već.Dakle radi se o opasnom trendu koji vodi ka opštoj nesigurnosti.Onda nam ne trebaju izbori, dovoljni su stadioni pa da nam viknu ko treba da ode a ko da dođe.



kakva propaganda

kakvoj opstoj nesigurnosti? nesigurnosti koga? vlasti?

pa treba da bude nesigurna, u osnovi demokratije su stadionima, ulicama i trgovima na kojima se vice ko i kada treba da ode, na izborima se odlucuje ko dolazi a ne ko ide

demokratija nisu samo izbori u redovnom ciklusu ali ne vredi tebi pricati o demokratiji
Milan Karagaća Milan Karagaća 10:10 09.11.2010

Re: Nemam stvarno...

Ako si se i tada bunio zabrinut za opštu nesigurnost, izvinjavam se što sam posumnjala u tvoju nepristrasnost i analitičnost.

a ja sumnjam u tvoju dobronamernost jer očito nisi pročitao/la uvodni tekst gede sam upravo to rekao.
Daklem Milošević je odobravao ili nije primećivao kada je masa pozivala na linč rukovodstva Vojvodine i Crne Gore, linč Stipe Šuvara, linč onih drugih,i narod je uglavnom ćutao i odobravao, onda su drugi ćutali kada su pozivali na linč Miloševića, pa su onda većinom čutali kada je pozivano na linč Đinđića, pa Koštunice, sada Tadića, a sutra će onoga ko bude sledeći pa taman on i ne reagovao na ovo sada kao što se nije reagovalo kako treba u svim navedenim slučajevima.Nikada to nisam odobraavao jer je opasno idrati se sa psihologijom mase koja može poprimiti kakarkter rulje, a onda niko siguran biti neće.
Dakle, valjda smo barem vremenski više od 2000 godina od vremena Pilata.
Demokratija podrazumeva i političku kulturu koju pre svega političke stranke i mediji treba da grade.
Jel sada jasnije?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana