Društvo| Istorija| Politika| Religija

KLIZMA SRPSKOG PATRIOTIZMA

Kosmogina RSS / 04.10.2011. u 15:49

 

      Narod naše zemlje je osiromašen, iscrpljen i dezorijentisan, jednom rečju: sjeban, i kao takav, podložan opsenama, histeriji i manipulacijama. Izdriblani tenzijom pukog preživljavanja, pod naletom patriotskih  senzacija, postajemo (auto)destruktivna, nasilnička nacija.
      Živimo u iluziji da o nečemu odlučujemo, kljukamo se bensedinima i zalivamo alkoholom, dok povremeno dajemo sebi oduška na uličnim skupovima - mitinzima i šetnjama. Tada žučno protestvujemo protiv tlačiteljske politike autoritarnih državnih institucija, političkih lidera i njihovih piona, ali isto tako euforično proslavljamo praznike i pobede sportskih šampiona. S političkog vrha nas bombastično ubeđuju da smo na dobrom putu napretka u dostizanju svetih, humanih ciljeva, i da nam se smeši lepa budućnost naspram košmarne prošlosti (za koju su krivi svi prethodni izdajnici i nesposobnjakovići). Ciljevi od opšteg dobra, u interesu naroda, su uveliko izlizani i izrabljeni od strane dugogodišnje aktuelne jedneteiste plejade narodnih spasitelja. Njihove ePPPPPove (pamflete, prozivke i popevke o poštenju, poverenju, patriotizmu i progresu), niko više ne uzima ozbiljno.
      Isprane su nam uši i mozak maestralnim privredno-političkim odlukama i merama, koje nas nadljudskim naporima i manevrima, mišjim koracima približavaju Evropi i svetu. No, ispostavlja se da modeli visokorazvijenih zemalja vidno pucaju po šavovima, mnoge su u dužničkom kolapsu i narod u njima grca, pa ne predstavljaju prototip savršenog uređenja i lagodnog života koji nam se servira. Kako onda osigurati bar neke fiksacije koje bi nas reanimirale: pristojan standard, ekonomsku i monetarnu stabilnost, slobodu (kretanja, govora i delanja), toleranciju, ličnu i kolektivnu odgovornost... a kako iskoreniti loše pojave kao što su diskriminacija, homofobija, fašizam, represija i nasilje?

       Dugogodišnji negativni imidž Srbije u svetu satanizuje, ismeva, deplasira i degradira celu naciju, prikazujući nas kao čudovišta, koljače, teroriste, prevarante, silovatelje, otimače i kanibale, što nam ne ide u prilog. U prilog nam ne ide ni svekolika srpska istorija koja počiva na falš koalicijama, bratoubilačkim ratovima, izdajama, zloupotrebama, likvidacijama i atentatima. No i pored toga, neke vrednosti i konstrukcije su ukorenjene, ma koliko bile apstraktne. Naša istorija nije konačna već je fleksibilno prilagodljiva, pa ako nije delom zataškana, onda je multiplifikovana, izokrenuta i izmanipulisana. Zavisi ko je i kako tumači. Mutna prošlost nas možda ne bi previše tangirala kad bi nam sadašnjost bila kristalno jasna, ali nije. Smutna vremena su sve mutnija, a srpska sloga živi još samo u mitovima razvejanim rodoljubivom lirikom i crkvenim poslanicama.
       Ako pođemo od toga da smo normalni, civilizovani ljudi, puni dobre volje, koji osim lične slobode poštuju i tuđe (što je prilično diskutabilno, klimavo i neubedljivo polazište), sve dileme, krize i sukobe bismo rešili složno, staloženo i mudro, poučeni nemilim iskustvima i krilaticama: "Ljubi bližnjeg svog", "Samo sloga Srbina spasava", "Pomozi Bože da se Srbi slože" i "Um caruje, snaga klade valja". Ali naše trusno podneblje odlikuje stalni deficit ljubavi, mudrosti, sloge i snage, a stare pasije bujaju: huškanje, osveta i mržnja, te se tako bez osnovnog poimanja slobode, prihvatanja i solidarnosti, u celoj priči možemo poistovetiti s kladama.
       Sporazumna rešenja i kooperativnost, nacionalno jedinstvo i socijalna jednakost, korektno zvuče za govornicom i napisani na papiru, ali stvarnost umnogome odudara od repetitivnih fraza i sve jače (za)udara. Opako nas pritiska gruba čizma patriotizma, pa ne možemo normalno ni da komuniciramo, a kamoli da se tolerišemo ili mudro ignorišemo. Fetiš patriotizma je jedna od najopasnijih strasti, jer u mahnitom dokazivanju ko je veći patriota sve ukazuje na to da ćemo se međusobno istrebiti.

      Srpska istorija je odvajkada obeležena verskim i ideološkim podelama, internim sukobima i bratoubilačkim ratovima, što ne čini ponos našega naroda. Po tome nismo jedini u svetu, ali taj usud nam oduvek visi nad glavom. Kompleks četnika i partizana, pravovernika i jeretika. Virus patriotizma u Srbiji mutira i prerasta u pravu pošast, obuzima nas kao demon i čini najgorim progoniteljima sebe samih. Srpski ponos i patriotizam u paketu, često imaju elemente kolektivne patologije i šize, a rezultiraju time da se stalno trvemo i karamo - do krvi. Otud možda i potiče tolika srpska homofobija. Ne treba nam spoljni neprijatelj kad sami sebe razdiremo, džapamo se kad god stignemo, što javnije i što glasnije, to bolje. Makljamo se po slavama, na utakmicama, svadbama i sahranama, a imamo i školske, kafanske, porodične i gangsterske tuče i obračune. Vera u sunarodnike je na najboljem putu da izumre zahvaljujući "patriotskim strukturama" koje se kunu u srpstvo, a ponašaju kao fašisti. Srpske patriote i branitelji morala, časnog krsta i Svetog pisma, su prošle godine na dan Gej parade, u porodičnoj anti-gejprajd šetnji, sa decom u kolicima i ikonama na grudima skandirali: "Ubij pedera!" Ima li to veze sa verom i patriotizmom?
         Pola veka smo se kleli u bratstvo i jedinstvo, Tita i KPJ, i bili u obavezi, tj. ucenjivani da se izjašnjavamo kao lojalni Jugosloveni, komunisti i ateisti. Odjednom, sve to pada u vodu i od devedesetih počinje nova srpska šiz(m)a, ratni horor i previranja iz kojih smo se jedva iščupali. Neki jesu, neki nisu. Porazna je činjenica da je i dan danas Srbija jedino ratno područje na Balkanu, jer Srbi brane, ne brane, brane, ne brane, hoće-neće, ne znaju šta će... sa Kosovom, što nije tema ove priče, ali zato sa žarom smesta složno skaču na pedere i miniraju Prajd. Bilo je lakše i bliže. Stalno potkrepljujemo a ne raspršujemo uvreženu sliku Srbina iz holivudske produkcije. On je mahniti ludak, divljak, zlostavljač i masovni ubica, s prstom na okidaču, krvavih očiju, zapenjenih usta, opasan šaržerima i noževima, kome na grudima blista krst dok u rerni peče Šiptara ili pedera. Srbin je siguran da druge neprijatelje nema.

       Da smo pagansko pleme iz afričke džungle, bolje bi nam bilo. Više bi brinuli jedni o drugima i ne bi bili žigosani kao srpski talibani. Da nas strefi neka kataklizma, poput one u Japanu, ili neko novo bombardovanje, pitam se da li bi smekšali, konsolidovali se, jedni drugima išli uz dlaku i lizali rane, ili bi se međusobno pojeli. Dosledno provociramo zlo i prizivamo nevolje, jedni drugima smeštamo i poletno se koljemo po tradiciji. Kao da smo večiti prokletnici, lunatici i gubitnici. Ostaćemo gladni usred ove plodne zemlje i žedni pored toliko pitkih izvora, jer ne umemo da se gajimo, pa se radije glođemo i samouništavamo. Kad se ne bismo toliko na sve načine po(t)kopavali, rodoljubivo žigosali, patriotski klistirali, kolegijalno kastrirali, i videli pretnju u svemu što se miče, sigurno bi isplivali iz demagoškog mraka i svakodnevnog pakla s počeka priče.

       Vječnaja pamjat!

Srbija u srcu
Srbija u srcu

 

 

 

 

 

 

 

 

Radoje Domanović: Danga
http://misicb.tripod.com/lektira/danga.htm

foto: http://vukajlija.com/zabava/posteri/70836-srbija-u-srcu

Pisano za www.Maribor2012.info

 

Atačmenti



Komentari (47)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gorstak92 gorstak92 15:57 04.10.2011

Prvi

Jeah!!!
Jukie Jukie 16:47 04.10.2011

Re: Prvi

gorstak92
Jeah!!!

Čestitam!
Kosmogina Kosmogina 17:06 04.10.2011

Re: Prvi

Jukie
gorstak92
Jeah!!!

Čestitam!


fala lepo!
ja čestitam srpskoj naciji na ubrzanoj evoluciji[img]
predatortz predatortz 17:10 04.10.2011

Re: Prvi

ja čestitam srpskoj naciji na ubrzanoj evoluciji[img]


nazvaste li vi, upravo, baš sve srbe svinjama?

prepoznatljiv duh tolerancije
čuo sam sličan stav od mnogih polaznika nekih škola demokratije...
gorstak92 gorstak92 17:29 04.10.2011

Re: Prvi

predatortz
ja čestitam srpskoj naciji na ubrzanoj evoluciji[img]


nazvaste li vi, upravo, baš sve srbe svinjama?

prepoznatljiv duh tolerancije
čuo sam sličan stav od mnogih polaznika nekih škola demokratije...

Ma jok bre.
To ona mene voli na malkice čudan način, a moderno.

predatortz predatortz 17:32 04.10.2011

Re: Prvi


Ma jok bre.
To ona mene voli na malkice čudan način, a moderno.


E, ako je to, ja se izvinjavam...
Podržavam ljubav, ma koliko uvrnuta bila.
Kosmogina Kosmogina 18:16 04.10.2011

Re: Prvi

predatortz
ja čestitam srpskoj naciji na ubrzanoj evoluciji[img]


nazvaste li vi, upravo, baš sve srbe svinjama?

prepoznatljiv duh tolerancije
čuo sam sličan stav od mnogih polaznika nekih škola demokratije...

predatortz
ja čestitam srpskoj naciji na ubrzanoj evoluciji[img]



Hopala! Ponestaje nam smisao za humor? Da li bi Vas magarci više zadovoljili?
Vi ste rekli svinja a ne ja.
Srpski simbol dobrog života, krkanluka i blagostanja - njeno visočanstvo Gica ("nema tice do prasice" je kompliment naspram svih ostalih epiteta koji se Srbima prilepljuju: siledžije, ubice i bezumnici, braća bez gaća i sl.

Našu evoluciju svodim na regresivan proces, jer kao nedovoljno osvešćena nacija, sve činimo da se unazadimo i nad samima sobom zgadimo.
I sama se često osećam kao prase pred klanje, ili kao 13to prase Gile iz filma Svet koji nestaje. Pogledajte ga pa ćete možda nešto shvatiti, a ne odmah me s nedemokratijom i netolerancijom mlatiti.
Svinja, domaća ili divlja, je divna plemenita životinja, ali ne znam sad na kojoj ste se strani i u kojoj vrsti Vi pronašli.
Ja želim da budem Mangulica. Osim što ima bujno kovrdžavo krzno, meso joj je na ceni i skuplja je od ovih običnih, dok su na primer bradavičaste svinje isto tako simpatična i retka stvorenja, ipak, ova naša moravska vrsta daje najbolje duvan čvarke, mada joj jorkširska i berkširska rasa opasno konkurišu, al domaće je domaće.
Te divne životinje žive u većoj slozi i vrlo su inteligentne, za razliku od nas - Srba, pa možda nisam najbolji primer izabrala.
Ali neki reptili kao što su krokodili bi bili možda najpreciznije ishodište srpskog evolutivnog procesa, te se nemojte vređati što imamo različite demokratske stavove i pragove tolerancije, predatore.

Ako Vam moj tekst ništa ne govori i ništa ne znači, zašto ste se onda uhvatili za moju sličicu i što Vas samo ona ubode?
predatortz predatortz 18:20 04.10.2011

Re: Prvi


Ako Vam moj tekst ništa ne govori i ništa ne znači, zašto ste se onda uhvatili za moju sličicu i što Vas samo ona ubode?


Zato što je 'sličica' izašla iz klišea. Ostalo su opšta mesta. Primenjiva na 80% naroda na planeti.
Kosmogina Kosmogina 18:31 04.10.2011

Re: Prvi


ako ste se prepoznali sorry, to je samo metafora

Ljubav i treba da nas pokreće, a ne mržnja.
Suprotstavljene strasti i mišljenja su takođe inspirativna, ali bolje je kad se punimo pozitivnim emocijama. Gorštaku toga ne fali, zato ga i obožavam.

yu, zakasniću u pozorište, kud baš sad na premijeru
eto me brzo nazad
predatortz predatortz 18:33 04.10.2011

Re: Prvi


yu, zakasniću u pozorište, kud baš sad na premijeru
eto me brzo nazad


lepo se provedi
duchesse duchesse 17:15 04.10.2011

Medju javom i medj snom

Živimo u iluziji da o nečemu odlučujemo
klik
Kako ide onaj tekst iz 3 karte za Holivud?
- Šta ti znaš o Rusiji? Ja u Americi živim.
- Ja Rusiju sanjam.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:41 04.10.2011

desilo se, greskom

kada sam procitao tekst prvo pitanje je bilo upuceno meni samom: sta ti bi da ovo citas?
Eli eto, desilo se, greskom.
Ali posto sam vec procitao 'ajd da pitam i tebe
Sta tebi bi da se pises nesto sto bi trebalo da lici na neku ozbiljnu analizu?
Nije to za tebe.
Tacno je da one koji se ovakvim analizam bave svi dozivljavaju nekako ozbiljnije, ali iako naizgled lako, nije to bas tako jednostavno a pritom je opasnost da se zbog neuspelog pokusaja ozbiljne analize otkrije sva pisceva povrsnost ogromna.
Bolje ne cackati, ipak.
Sad bi se moglo natenane to dokazivati ali evo samo detalj-dva.
Pitas se kako iskoreniti fasizam a kazes da su Srbi nasilnicka nacija i da je prilicno neutemeljeno polaziste ako se podje od cinjebnice da je srpska nacija normalna . Kazes kako Srbi "slozno skacu na pedere iminiraju prajd" i slicno
Mnogo blisko fasizmu ovo tvoje razmisljanje a ti bi da ga iskorenjujes?
Smeta ti patriotizam a zalis sto nema pravog nacionalnog jedninstva vec je ono samo za govornicama ili tako nesto.

Curo, mani se ti ovih tema. Nije ni erotika nizerazredna tema pod uslovom da nema devijantnih ili cak protivzakonitih primesa. Pedofilija npr.





Kosmogina Kosmogina 13:50 05.10.2011

Re: desilo se, greskom


Prilično si se udubio u problematiku da bi objasnio kako je "piščeva površnost ogromna", da sam omanula u pokušaju "ozbiljne analize", da to nije tema kojom treba da se bavim, da sam bliska fašizmu i sugerišeš: "CURO mani se ovih tema", a na svoju opervaciju si na kraju zalepio i EROTIKU, DEVIJANTNE ILI ČAK PROTIVZAKONITE PRIMESE, KAO NPR PEDOFILIJU.
Šteta što se nisi prethodno sabrao, ili možda patriotizam ima veze sa svim tim?

Za tebe postoje nižerazredne i višerazredne teme? Hajde da čujem tu tvoju podelu! Nije mi jasno da li ti je žao što nisam pisala o Paradi ponosa, pošto nije našla dovoljno mesta na blogu i u svim medijima, ili si više za protivzakonite primese, odnosno pedofiliju?

Moj tekst je inspirisan srpskom stvarnošću i srpskom tragikom (oh da i Paradom ponosa) i pričom Danga Radoja Domanovića (čuo si valjda za njega?). Tekst premašuje nacionalne i državne okvire, pošto se odnosi (kao što je predator primetio) na 80% naroda na planeti. Trvenje unutar jednog naroda je univerzalna tragedija ljudskoga roda, a ne samo našeg – srpskog, iako sam fokusirana na tipičnosti našeg područja i mentaliteta. To što je ovaj tekst univerzaliji, što premašuje srpski patriotizam i srpsku slogu, je njegova prednost a ne mana. Inače, pisan je za inostrano tržište, tako da ne sumnjam da će biti interesantan i drugima, a ne samo Srbima (izvorno, u naslovu ne postoji reč "srpskog" koju sam ovde ubacila - slučajno) i sreća je što će ga i ovde čitati veći broj ljudi i nad njim promišljati, baš kao što si i ti.

Nemam ništa protiv tvoje ograničenosti, no pošto pokušavaš da mi nametneš značajnije teme, a s tvojim autorskim dubokoumnim tekstovima si se zakucao na 1. pornografskoj rakiji i 2. zapaženoj analizi srpske poljoprivrede, što se mene tiče, nemaš pravo ni da zucneš o površnosti, a kamoli da me kritikuješ, curice!
(Ovo curice je u skladu s tim što me oslovljavaš sa CURO, pošto je to samo još jedan pokazatelj "tvog autoriteta", seksizma i loše povezanih pojmova kojima barataš.)

hoochie coochie man hoochie coochie man 19:37 05.10.2011

Re: desilo se, greskom

Prilično si se udubio u problematiku da bi objasnio kako je "piščeva površnost ogromna"

Ma nije samo tvoja povrsnost razlog udubljivanja, i sebe sam malo kritikovao.
Sta cu kad sam realan.
a na svoju opervaciju si na kraju zalepio i EROTIKU, DEVIJANTNE ILI ČAK PROTIVZAKONITE PRIMESE, KAO NPR PEDOFILIJU.


Ma nisam ja zalepio nista, samo sam se setio nekih tvojih ranijih tekstova (ajd pogodi na koji mislim :))
Sta cu kad pamtim.

Za tebe postoje nižerazredne i višerazredne teme? Hajde da čujem tu tvoju podelu!

Evo ovako:
Sve teme su nizerazredne ako se njima bave oni koji ocito nisu sposobni za to.
Pa tako kad ti pises o politici to je nizerazredno pisanje, a kad pises o erotici...e bogami....(samo pazi, pedofilija - no no!)

Moj tekst je inspirisan srpskom stvarnošću i srpskom tragikom (oh da i Paradom ponosa) i pričom Danga Radoja Domanovića (čuo si valjda za njega?).


Nikad cuo. Ko ti je taj? Komsija neki?
Nisam ja rekao da ti je inspiracija losa nego tekst koji sam citao.
Menjaj inspiratore, mozda je to razlog losem tekstu.

Tekst premašuje nacionalne i državne okvire

To što je ovaj tekst univerzaliji, što premašuje srpski patriotizam i srpsku slogu, je njegova prednost a ne mana.

E to je stvarno super, nego, zasto li meni sad pada na um ono o Cigi i njegovom konju?


tako da ne sumnjam da će biti interesantan i drugima


Ja sumnjam.
tvojim autorskim dubokoumnim tekstovima si se zakucao na 1. pornografskoj rakiji i 2. zapaženoj analizi srpske poljoprivrede,


Opa, citala!!
Fino, nego neces valjda i o poljoprivredi da pises kad vec vidis da ja o tome samo povrsno radim?
Ma mozda bih ja to i studioznije al nemam status.
I kad smo vec kod toga, ko tebi dade ovaj status i zasto, zivota ti? Ovo te najozbiljnije pitam.

(Ovo curice je u skladu s tim što me oslovljavaš sa CURO,


A jel moze CURKO?
Misliiiim, C kao C a ne kao C.
Dakle ciciban a ne curak, cipela a ne curka, C a ne Ć.
Jel moze?
Kosmogina Kosmogina 21:58 05.10.2011

Re: desilo se, greskom

hoochie coochie man
Prilično si se udubio u problematiku da bi objasnio kako je "piščeva površnost ogromna"

Ma nije samo tvoja povrsnost razlog udubljivanja, i sebe sam malo kritikovao.
Sta cu kad sam realan.
a na svoju opervaciju si na kraju zalepio i EROTIKU, DEVIJANTNE ILI ČAK PROTIVZAKONITE PRIMESE, KAO NPR PEDOFILIJU.


Ma nisam ja zalepio nista, samo sam se setio nekih tvojih ranijih tekstova (ajd pogodi na koji mislim :))
Sta cu kad pamtim.

Za tebe postoje nižerazredne i višerazredne teme? Hajde da čujem tu tvoju podelu!

Evo ovako:
Sve teme su nizerazredne ako se njima bave oni koji ocito nisu sposobni za to.
Pa tako kad ti pises o politici to je nizerazredno pisanje, a kad pises o erotici...e bogami....(samo pazi, pedofilija - no no!)

Moj tekst je inspirisan srpskom stvarnošću i srpskom tragikom (oh da i Paradom ponosa) i pričom Danga Radoja Domanovića (čuo si valjda za njega?).


Nikad cuo. Ko ti je taj? Komsija neki?
Nisam ja rekao da ti je inspiracija losa nego tekst koji sam citao.
Menjaj inspiratore, mozda je to razlog losem tekstu.

Tekst premašuje nacionalne i državne okvire

To što je ovaj tekst univerzaliji, što premašuje srpski patriotizam i srpsku slogu, je njegova prednost a ne mana.

E to je stvarno super, nego, zasto li meni sad pada na um ono o Cigi i njegovom konju?


tako da ne sumnjam da će biti interesantan i drugima


Ja sumnjam.
tvojim autorskim dubokoumnim tekstovima si se zakucao na 1. pornografskoj rakiji i 2. zapaženoj analizi srpske poljoprivrede,


Opa, citala!!
Fino, nego neces valjda i o poljoprivredi da pises kad vec vidis da ja o tome samo povrsno radim?
Ma mozda bih ja to i studioznije al nemam status.
I kad smo vec kod toga, ko tebi dade ovaj status i zasto, zivota ti? Ovo te najozbiljnije pitam.

(Ovo curice je u skladu s tim što me oslovljavaš sa CURO,


A jel moze CURKO?
Misliiiim, C kao C a ne kao C.
Dakle ciciban a ne curak, cipela a ne curka, C a ne Ć.
Jel moze?



Fino, lepo & dirljivo je što moji tekstovi ostavljaju trag u tebi, čak i ako te ne raduju. Čitaš, pizdiš, pamtiš, citiraš me i na kraju, da bi me dokusurio, nazivaš me cicibanom. Ne obazirem se na ovu nisku uvredu, mada sam čula da nije dozvoljeno nikog nazivati pogrdnim imenima i vređati.

I svakako nije šteta što ne ostavljaš ovde nikakvog traga
sem smrada.

Plači i dalje nad autorskom opcijom, to sve objašnjava.

Karavani prolaze, psi za njima laju...
pametni shvataju

ecce-florian ecce-florian 22:12 05.10.2011

Re: mahanje i premašivanje

Tekst premašuje nacionalne i državne okvire, pošto se odnosi (kao što je predator primetio) na 80% naroda na planeti. Trvenje unutar jednog naroda je univerzalna tragedija ljudskoga roda, a ne samo našeg – srpskog, iako sam fokusirana na tipičnosti našeg područja i mentaliteta. To što je ovaj tekst univerzaliji, što premašuje srpski patriotizam i srpsku slogu, je njegova prednost a ne mana. Inače, pisan je za inostrano tržište, tako da ne sumnjam da će biti interesantan i drugima, a ne samo Srbima (izvorno, u naslovu ne postoji reč "srpskog" koju sam ovde ubacila - slučajno) i sreća je što će ga i ovde čitati veći broj ljudi i nad njim promišljati, baš kao što si i ti.


hoochie coochie man hoochie coochie man 22:51 05.10.2011

Re: desilo se, greskom



Fino, lepo & dirljivo je što moji tekstovi ostavljaju trag u tebi, čak i ako te ne raduju. Čitaš, pizdiš, pamtiš,

Pamtim, i to izgleda bas ono sto bi ti rado da zaboravis.
(pazi, ako me ne bude mrazelo poteseticu te nekad i na ovaj tekst jer ces i njega, kao i onaj od pre, pozeleti da zaboravis - kad shvatis koliko je prazan. Tako to biva.)
A da bi najradije zaboravila ono o pedofiliji pokazuje i to sto ti se na tren ucinilo (puste zelje, po nekad ti se ucine kao da su stvarnost) da sam ti je ja zalepio. ("a na svoju opervaciju si na kraju zalepio i EROTIKU, DEVIJANTNE ILI ČAK PROTIVZAKONITE PRIMESE, KAO NPR PEDOFILIJU." )
Ali dobro je, ipak si shvatila da ja samo pamtim tvoju pedofiliju a ne lepim ti nista.
Napredujes.
da bi me dokusurio, nazivaš me cicibanom.

ne nego curkom.
Ciciban, curka, curak je tu samo da bih preciznije objasnio sta mislim. (Ove proklete srpske kvacice me bas nerviraju.)
Plači i dalje nad autorskom opcijom, to sve objašnjava.


E dje me nadje ? :)
Mora da je to u pitanju.
Ne placem, ne trazim je, ne treba mi, ne znam sta bih s njom i kad bi mi je (ne daj boze) neko dao, samo se pitam ( i tebe pitam) sto li je tebi dadose.




Kosmogina Kosmogina 01:45 06.10.2011

Re: desilo se, greskom

hoochie coochie man


Fino, lepo & dirljivo je što moji tekstovi ostavljaju trag u tebi, čak i ako te ne raduju. Čitaš, pizdiš, pamtiš,

Pamtim, i to izgleda bas ono sto bi ti rado da zaboravis.
(pazi, ako me ne bude mrazelo poteseticu te nekad i na ovaj tekst jer ces i njega, kao i onaj od pre, pozeleti da zaboravis - kad shvatis koliko je prazan. Tako to biva.)
A da bi najradije zaboravila ono o pedofiliji pokazuje i to sto ti se na tren ucinilo (puste zelje, po nekad ti se ucine kao da su stvarnost) da sam ti je ja zalepio. ("a na svoju opervaciju si na kraju zalepio i EROTIKU, DEVIJANTNE ILI ČAK PROTIVZAKONITE PRIMESE, KAO NPR PEDOFILIJU." )
Ali dobro je, ipak si shvatila da ja samo pamtim tvoju pedofiliju a ne lepim ti nista.
Napredujes.
da bi me dokusurio, nazivaš me cicibanom.

ne nego curkom.
Ciciban, curka, curak je tu samo da bih preciznije objasnio sta mislim. (Ove proklete srpske kvacice me bas nerviraju.)
Plači i dalje nad autorskom opcijom, to sve objašnjava.


E dje me nadje ? :)
Mora da je to u pitanju.
Ne placem, ne trazim je, ne treba mi, ne znam sta bih s njom i kad bi mi je (ne daj boze) neko dao, samo se pitam ( i tebe pitam) sto li je tebi dadose.






Kvalitet je na ceni kučikučiću. Ja sam do sada već nešto uradila na polju umetnosti i kulture, ali to nije tvoja oblast.
Ti si vrlo plodan i aktivan
s komentarima.

Žališ se stalno na mene a ne prestaješ ovde da mi čučiš, njuškaš i duvaš mi ispod suknje hučiškučiš.
Udiši duboko. Oporavak ti je potreban, a ovde je svež vazduh i nemaš baš nikakvu konkurenciju u zanovetanju i tandrkanju.
Baš ti je lepo ovde, raskomotio se uveliko celo veče. Ali razumljiva mi je i dokolica.

More stupid questions?

Idem sad do apoteke po sredstvo za stidne vaši, vidim trebaće mi hućikući.

Picajzle nisu opasne ali su dosadne i lako ih je odstraniti.




freehand freehand 18:58 04.10.2011

Draga Kosmokoleginice

Jelda da nisi obratila pažnju na detalj u propozicijama da tvoj pristupni govor treba da ograničiš na 5 rečenica?
antioksidant antioksidant 22:17 04.10.2011

Re: Draga Kosmokoleginice

freehand
Jelda da nisi obratila pažnju na detalj u propozicijama da tvoj pristupni govor treba da ograničiš na 5 rečenica?

вишеструка личност (по 5 реченица за сваку личност - има овде још места)
Kosmogina Kosmogina 14:08 05.10.2011

Re: Draga Kosmokoleginice

freehand
Jelda da nisi obratila pažnju na detalj u propozicijama da tvoj pristupni govor treba da ograničiš na 5 rečenica?


Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?

Kapiram da sam jezivo zgrešila, pa ajd sad trči prijavi me zbog kršenja propisa molim te.
Samo nemoj da izgubiš usput iz vida da moj tekst govori baš o takvima.
freehand freehand 14:32 05.10.2011

Re: Draga Kosmokoleginice

Kosmogina
freehand
Jelda da nisi obratila pažnju na detalj u propozicijama da tvoj pristupni govor treba da ograničiš na 5 rečenica?


Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?
Pristupni govor treba da ograničim na 5 rečenica?

Kapiram da sam jezivo zgrešila, pa ajd sad trči prijavi me zbog kršenja propisa molim te.
Samo nemoj da izgubiš usput iz vida da moj tekst govori baš o takvima.

Maj divajna Kosmodžajna:
čitajući tekst stekao sam utisak da si ti u neki wordmixer ubacila sve reči koje znaš a da imaju neku vezu sa politikom; da si dodala i neke druge reči koje ti se čine zanimljivim, i još neke kojima ne znaš značenje ali misliš da zvuče intelektualno. malo glagola, dve pune šake prideva... Kvrc, brrrrouurrrrrrm... gotovo!
Evo klizme , zbogom (srpski) patriotizme!
Jle da da je tako bilo?

Nego - daj bona neku erot'ku, man' se polit'ke...
alselone alselone 14:38 05.10.2011

Re: Draga Kosmokoleginice

freehand

Maj divajna Kosmodžajna:
čitajući tekst stekao sam utisak da si ti u neki wordmixer ubacila sve reči koje znaš a da imaju neku vezu sa politikom; da si dodala i neke druge reči koje ti se čine zanimljivim, i još neke kojima ne znaš značenje ali misliš da zvuče intelektualno. malo glagola, dve pune šake prideva... Kvrc, brrrrouurrrrrrm... gotovo!
Evo klizme , zbogom (srpski) patriotizme!
Jle da da je tako bilo?

Nego - daj bona neku erot'ku, man' se polit'ke...



Nesto kao The Corporate B.S. Generator
Instructions:
1. Click the button below;
2. Random corporate bullshit statement appears in text field;
3. Repeat as required ad nauseum.
Kosmogina Kosmogina 18:08 05.10.2011

Re: Draga Kosmokoleginice

freehand
Kosmogina
freehand


Maj divajna Kosmodžajna:
čitajući tekst stekao sam utisak da si ti u neki wordmixer ubacila sve reči koje znaš a da imaju neku vezu sa politikom; da si dodala i neke druge reči koje ti se čine zanimljivim, i još neke kojima ne znaš značenje ali misliš da zvuče intelektualno. malo glagola, dve pune šake prideva... Kvrc, brrrrouurrrrrrm... gotovo!
Evo klizme , zbogom (srpski) patriotizme!
Jle da da je tako bilo?

Nego - daj bona neku erot'ku, man' se polit'ke...


Da, nije bilo teško nadneti glavu nad septičku jamu bez gas maske, pa njen sadržaj prepakovati u simfoniju i opevati ga kao antihimnu. Tonovi, reči i poruka su jasni, ali antisluhisti teško mogu da prate.

Hoćeš erotiku, nećeš politiku? Što ne reče ranije.

Evo odmah ispunjavam želju, zadrži se na refrenu:


predatortz predatortz 18:51 05.10.2011

Re: Draga Kosmokoleginice

Tonovi, reči i poruka su jasni, ali antisluhisti teško mogu da prate.


Predvidivo. Ko ne razume ono što ja hoću da kažem taj je...
thefreak thefreak 22:11 04.10.2011

Jos samo ovo da dodas...

...ko je vas poznavao ni pakao mu ne pada tesko.

Kosmogina Kosmogina 13:52 05.10.2011

Re: Jos samo ovo da dodas...

thefreak
...ko je vas poznavao ni pakao mu ne pada tesko.



misliš na komentatore?
ja ih ne poznajem.
gorstak92 gorstak92 10:47 07.10.2011

Lola 8

Kosmogina, nisam baš pažljivo čitao ovaj tvoj Post.
Iskreno, nisam ga ni čitao, ali me je naslov veoma zaintrigirao.

Elem, šta misliš, kao patriota iz naslova, da li bi Srbija bila tu gde je sad da je svojevremeno investirano u razvoj IT-a?
U ono vreme kad je postojala Lola8 i ,,Beogradska šaka" Srbija (SFRJ) je bila visoko kotirana na svetskoj mapi tehnološki naprednih država.
Da li se sećaš kad je isporučivana Lola8 u kutiji (kesi, tačnije) pa je onda korisnik sastavlja prema priloženom uputstvu?
Ja mislim da se svet IT polako vraća ka tom idealu da korisnik bude sam svoj majstor.
Istina sada samo za softver, ali možda i hardver postane moderno instalirati.
Kosmogina Kosmogina 19:04 07.10.2011

Re: Lola 8


Mene je nekoć jedan divan čovek, moj omiljeni respektovani autor na blogu, dobronamerno upozorio da se ne upuštam u besmislena prepucavanja sa nižerazrednim komentatorima kao što ste ti, cvetko i hučkakučka.
Nije kasno tu grešku ispraviti. Kratko sam ovde.

Ono što je neosporno upadljivo povodom mog teksta i izazvanih (ne)reakcija, je da su ga komentarisali svi oni koji ga nisu pročitali, ali se prema njemu odnose sa prezirom a prema meni sa izvanrednim animozitetom.
Što me čini vrlo ponosnom i spokojnom.

Autori i komentatori koje iole cenim su uzdržani, jer ne žele da se poistovete i razglabaju sa ekipicom koja nevešto, po navici podmeće šuplje petarde i zarđale ekserčiće. Komentatorska žustrina od prošlog posta je utihnula, što upućuje na činjenicu da se ljudi mahnito iskale i istresu, a onda ih je zbog toga sramota ili im je bar neprijatno.
Nije ni logično da na nekog kidišeš i kevćeš na sav glas, a već sutra ga ne daj bože pohvališ, ili da nastaviš sa istim žarom... u istom stilu. Ćutanje je zlato, rekli bi neki.
Meni lično je sve to shvatljivo, potpuno prihvatljivo i vrlo stimulativno.


Ako nisi čitao, nisi slušao, nisi gledao, a i dalje mi žvanjkaš, možda mogu samo da primenim Lindan?
Srećan?

gorstak92 gorstak92 21:13 07.10.2011

Re: Lola 8

Kosmogina
Ono što je neosporno upadljivo povodom mog teksta i izazvanih (ne)reakcija, je da su ga komentarisali svi oni koji ga nisu pročitali, ali se prema njemu odnose sa prezirom a prema meni sa izvanrednim animozitetom.

Ma ne prezirem ja tvoj Post i nemam to na a prema tebi.
Samo ga nisam pročitao pa mi bezveze da ga komentarišem.
Jeste nevaspitano sa moje strane i razumem ljutnju što nisam odvojio vreme da pročitam tvojih ruku delo.
Pitanje je da li bi više volela da sam ga kao pročitao pa se folirao sa komentarima ili samo da ti se javim makar i nevaspitano?
Odmah da se razumemo - ništa se ja ne razumem u ono šta si napisala. Probao sam da pročitam prvi pasus i pažnja mi odlutala. Ne vredi.

A Lolu8 sam pomenuo baš zbog boldovanog u citatu.
Onaj tamo računarski trol ti je dao skoro 200 komentara + najmanje 100-nak o pravnim aspektima korišćenja maloletnika u svrhe pravljenja pornografskog materijala. Ostali komentari su bili tvoji.
Nebitno.

Kosmogina
Komentatorska žustrina od prošlog posta je utihnula, što upućuje na činjenicu da se ljudi mahnito iskale i istresu, a onda ih je zbog toga sramota ili im je bar neprijatno.

To sam i ja primetio!
Nema Vučka, ecce-florian se samo javnuo bez citiranja Ustava, antioksidant je isto nešto utihnuo...
Mora da im je neprijatno, a ja se jedini zaleteo pa ispao glup u društvu.

Kosmogino,
Izvinjavam se što sam ti postavio petardu, zarđali ekser i klip u točak svojom neinventivnošću i naivnom glupošću.
Možda je bolje da poslušaš tvog dragog blogoprijatelja i da se maneš komentarisanja sa nižerazrednim (hopala nova reč!) blogerima kao što sam ja i ona dva još nižerazrednija blogera čije sam nickove već zaboravio. Obrati pažnju kako ne koristim smajlije jer znam da te nerviraju.

Imam predlog za sledeći Post, a ti kako hoćeš.
Objavi samo tačku (.), a naslov neka bude šta znam, daj mašti na volju, npr. ,,Gde ste sad miševi!" tako nešto. Daj mu po provokaciji kako samo ti umeš.
I garantujem ti trocifren broj komentara.
Tu će da se vidi pravo stanje - ko se voli ko se kome dopada!

Srdačno srećan

tvoj zli blogodrugar iz nižeg razreda
Goran Vučković Goran Vučković 23:14 07.10.2011

Re: Lola 8

Nema Vučka

Prisutan
ecce-florian ecce-florian 09:00 08.10.2011

Re: Lola 8

prema njemu odnose sa prezirom a prema meni sa izvanrednim animozitetom.

Samo donekle tačno
Nema nikakvog animoziteta prema tebi, barem ne s moje strane.
Problem je da su te u svom kulturno-umetničkom radu na bazi provokacije u životu i politici višestruko nadmašili brojni akteri koji istina, kao i ti ,vole dečake koji im lakiraju noktiće,odnosno masiraju im leđa (kao u slučaju Gačića npr).

Najsvežiji primer spočitanih je orden Beli anđeo za Tomislava Gačića i visoko priznanje za Ivicu Dačića.

Koliko se sećam Dušica

Direktorka „Incest trauma centra“ Dušica Popadić najoštrije je osudila odluke Krivičnog veća Opštinskog suda u Nišu da se vladika Pahomije oslobodi svake odgovornosti za seksualno zlostavljanje četvorice dečaka koji su mu bili povereni na brigu i staranje.
izvor

i Staša (" Bolje da abortiram nego da ga Pahomije siluje" ),su imale izdvojeno mišljenje po pitanju Gačića.

Ali vidi šta bi ovom tvom političkom tekstu dalo na naboju i čime bi dobio na silini.

Naprimer, prvo kritika rada pravosudnih organa sve sa pikanterijama stranačke podele.
Kako.?
Pa tako što dođeš do neproverenih podatka da je tadašnji ministar pravde dan pre donošenja presude bio u Nišu. Na to dodaš da postoje saznanja da se tog dana sasatao sa postupajućim sudijom i predsednikom :
Danilo Nikolić i Katarina Ranđelović viđeni su „u restoranu ispod tribina Fudbalskog kluba Radnički, u popodnevnim satima“ sa tadašnjim ministrom pravde Zoranom Stojkovićem (DSS).
izvor

Da dalje ne davim sa pravom koje ti ne voliš. Mogla bi samo da dodaš da je VSS
istina utvrdio da suđenje nije sprovedeno u razumnom roku, pa je došlo do zastarelosti u pojedinim slučajevima, i da niški sud nezakonito nije uvažio iskaze nekih svedoka optužbe. No dalje nije bilo više pravnih lekova niti mogućnosti obnove postupka.Ostala samo mogućnost naknade štete (sic)

Ovde si sad već dobila osnove za tekst koji može ozbiljno da zaintrigira i skandalizuje a što je tebi , po sopstvenom priznanju osnovni cilj nastupa u javnosti.

Ajde još malo da ti pomognem u tehničkim pitanjima na temu : kako napraviti dobar političko-pornografski blog

Ovo bi bio istorijsko-pravni osvrt pa legano pređeš na političke aspekte koji će biti kopča za najnovija dešavanja.
Elem.
Vladika- aka Tomislav Gačić je na sudu tvrdio da nije kriv i da su aferu napravile tajne službe Albanije, Makedonije i drugih zemalja zato što on radi na zaštiti srpskih interesa na jugu Srbije. U korist dečaka je svedočilo nekoliko sveštenih lica kojima su se dečaci žalili na zlostavljanje. Po okončanju svetovnog suđenja to je rešeno na duhovnom nivou promptno.Trojica sveštenika i dve monahinje, koji su svedočili u korist oštećenih dečaka, raščinjeni su i uklonjeni iz Eparhije vranjske .Bivši jerej Goran Arsić i đakoni Vladimir Savić i Milorad Milosavljević. Monahinje Jovana Stanković i Nada Ćerilić su u vranjskom vladičanskom dvoru postale nepoželjne i nisu više u Vranju.

Nakon raskrinkavanja plaćenika stranih obaveštajnih službi u okviru SPC ,vladika je na miru mogao da nastavi zaštitu srpskih interesa na jugu Srbija.

Normalno da takav rad nije ostao neprimećen pa je i rezultirao dodelom ovog visokog priznanja SPC.Laureati su pored Gačića i bački ( "crveni" ) Irinej i patrijarh ( niški) Irinej....

Dodela je upriličena na Svečanosti povodom ktitorske slave Mileševe, Dana svetog kralja Vladislava Nemanjića, u prisustvu , pored velikog broja episkopa Srpske pravoslavne crkve,i potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića, ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina, i brojnih kulturnih i javnih radnika iz Beograda i jugozapadne Srbije.(podvukao komentator)

Za razliku od Gačića, Dačić se morao zadovoljiti Visokim priznanjem Mileševske eparhije koje je uručeno i darodavcu zvona vrednog više od 400.000 evra Andreju Kozicinu, kao i njegovim prvim saradnicima.

To sve poentiraš dobrom fotografijom, npr ovom


i ispod nje tvoj omiljeni komentar koji sada dobija puni smisao:
NA KOLENA BATICE!


E tako Kosmogina. Ovo ti je predloška za budući kulturno-umetničko-političko-pornografski rad.Imaš sve elemente: dečaci, Trauma centar, pravosudje, stranke, jug Srbije,strane sile,severnoafrički scenario, priznanja, stranačka borba, izbori,duhovnost, istrajnost,svetli primeri, intrigantnost, upitanost, šok priznanja, ljudsku dimenziju malog čoveka. Tako bi to trebalo da rade VIP blogeri.

Želim ti mnogo uspeha u daljem radu i nadam se da sam ti bio od koristi

edit:
ispravljene su neke greške u kucanju radi nastale usled direktnog unosa komentara.



freehand freehand 09:36 08.10.2011

Re: Lola 8

Crni Cvetko, jebote, što ne napravi svoj blog?!
Nemam ništa protiv pomoći koleginici (ako to i ona tako shvati), dapače , ali si pred zatvaranje ovog bloga potrošio odlično obrađenu temu. Grehota.
ecce-florian ecce-florian 15:17 08.10.2011

Re: Lola 8

Grehota.

Ma nije free.
Moramo malo da im pomognemo jezički, stilski faktografski. Najgori je ovaj period pred kraj kalendarske godine kad se pišu izveštaji šta i gde si sve objavio u okviru zastupanja ideja NGO,rada na terenu, promocije manjinskih grupa,......Ako se svi pomalo potrudimo, barem nećemo morati da zaobilazimo
freehand freehand 18:43 08.10.2011

Re: Lola 8

ecce-florian
Grehota.

Ma nije free.
Moramo malo da im pomognemo jezički, stilski faktografski. Najgori je ovaj period pred kraj kalendarske godine kad se pišu izveštaji šta i gde si sve objavio u okviru zastupanja ideja NGO,rada na terenu, promocije manjinskih grupa,......Ako se svi pomalo potrudimo, barem nećemo morati da zaobilazimo

Ma ne zezaj se, bre!
Ja sam u velikom iskušenju da ovo puknem, bez autorizacije, na naslovnu.
Čoveče, odličan ti je tekst, šteta da ozbiljna osnova za raspravu o crkvi i odnosu crkve i države ostane skrajnuta! Ako ništa drugo, da dežurni antihristi (jebo ih Patrik Kondel) vide kako se to ozbiljno radi.
ecce-florian ecce-florian 21:26 08.10.2011

Re: Lola 8

Ma ne zezaj se, bre!

Ne zezam se . Ovo je ozbiljan komentar po pitanju za kim zvona zvone.
Što bi reko Đon Don , zvoni za tobom.
Isto tvrdi i Baja Mali Kninđa na istoimenom CD-u izdatom za kuću RENOME

gorstak92 gorstak92 09:48 08.10.2011

Hopala!!!

Javili se Vučko i ecce-florian!

Sad će i antioksidant da ti predloži kako se piše Provokativan Političko Pornografki Post (PPPP). Danas svi znaju da igraju fuzbal.

Elem, ništa ja nisam skontao onog ecce-floriana, a i dalje tvrdim da je tačka (.) mnogo bolji tekst za diskusiju nego ono što je on predložio. Možda znak uzvika?

Znam da ću biti nevaljao ako ti odam njegovu veliku tajnu.
Pa baš zato ću ti i reći, a ti nemoj nikome da kažeš.
Slušaj vamo, priđi da ti šapnem: njegov najveći fetiš jeste ona Dušica Popadić iz Incest Trauma Centra. Ako hoćeš da ga skroz pokopaš samo ga otpozdravi sa Ćao Dušice ili jebala te Dušica. Tako nešto. Ima da ga se otarasiš u roku od odma.

@Vučko,

Nemaš pojma koliko je glasno ovo tvoje ćutanje. Ajd ti daj neki predlog za sledeći ili se foliraj da si pročitao ovaj Post. Nemoj da si cicija.

Dopuna: Javio se i Freehand, ali on je već potrošio svoje predloge za PPPP.
ecce-florian ecce-florian 15:18 08.10.2011

Re: Hopala!!!

Pobrkao si me sa kraljem?
Kosmogina Kosmogina 01:06 09.10.2011

Re: Hopala!!!

gorstak92
Javili se Vučko i ecce-florian!

Sad će i antioksidant da ti predloži kako se piše Provokativan Političko Pornografki Post (PPPP). Danas svi znaju da igraju fuzbal.

Elem, ništa ja nisam skontao onog ecce-floriana, a i dalje tvrdim da je tačka (.) mnogo bolji tekst za diskusiju nego ono što je on predložio. Možda znak uzvika?

Znam da ću biti nevaljao ako ti odam njegovu veliku tajnu.
Pa baš zato ću ti i reći, a ti nemoj nikome da kažeš.
Slušaj vamo, priđi da ti šapnem: njegov najveći fetiš jeste ona Dušica Popadić iz Incest Trauma Centra. Ako hoćeš da ga skroz pokopaš samo ga otpozdravi sa Ćao Dušice ili jebala te Dušica. Tako nešto. Ima da ga se otarasiš u roku od odma.

@Vučko,

Nemaš pojma koliko je glasno ovo tvoje ćutanje. Ajd ti daj neki predlog za sledeći ili se foliraj da si pročitao ovaj Post. Nemoj da si cicija.

Dopuna: Javio se i Freehand, ali on je već potrošio svoje predloge za PPPP.



Nemoj samo sa Vučkom da se porediš i uguravaš ga u ovaj taborčić misleći da mu pariraš. Ovde pobrojani nisu mu za prineti ni do kolena, ma koliko se upirali i ma koliko ga kopirali. Njegova jedna reč je braćo draga vrednija od svih vaših mrsomuđenja zajedno.

Cvetko se baš potrudio da osebujnom brigom za dečake opravda sva svoja magnovenja. Imajući to u vidu, kao i korisne savete šta bi trebalo da rade VIP blogeri, trčim sad odmah da se prepodobim i poradim na ugledu, blogerskoj karijeri i odnosima.


Goran Vučković Goran Vučković 01:34 09.10.2011

Re: Hopala!!!


Nemoj samo sa Vučkom da se porediš i uguravaš ga u ovaj taborčić misleći da mu pariraš. Ovde pobrojani nisu mu za prineti ni do kolena, ma koliko se upirali i ma koliko ga kopirali. Njegova jedna reč je braćo draga vrednija od svih vaših mrsomuđenja zajedno.

Isključi megafon, počinješ sa njim da podsećaš na čika Jovu Zmaja

ecce-florian ecce-florian 09:03 09.10.2011

Re: Hopala!!!

Cvetko ...

Biće da se odnosi na mene, ali ne mogu da odgovorim jer nisam ništa razumeo sem reči "savete". Pa ako mogu još malo da te savetujem, ili više molba.

Što umesto bloga ne napišeš pesmu "Kako sam videla Tadića na Mikrobovoj sahrani".

Da ti malo pomognom u stvaralačkom naporu ,evo predsednik "Društva prijatelja umerenog napretka", a čiji je Mikrob bio ambasador, govori stihove prijatelja i isto tako člana , Fea Volariča

Kosmogina Kosmogina 23:16 08.10.2011

Proglas! Warning! Alert! - Kulturni Apel


Umalo da propustim
(pod naletom pritislih briga, obaveza i preokupacija)
da pozovem sve čitaoce, čitateljke, komentator(k)e i nekomentator(k)e
kao i one koji nikad ovo neće pročitati
brižne i bezbrižne za moju neizvesnu karijeru i budućnost
DA NEIZOSTAVNO DOĐU
u nedelju – 9. oktobra u 21 h, u Studentki kulturni centar (SKC)
i prisustvuju raskalašnom visokorizičnom javnom skupu
poezijom ostrašćenih izvođača, ljubitelja scenske tenzije i naloženih posmatrača, pod nazivom
EX3ME Poezin.


Na istom mestu o istom trošku
transparentno pervertirana
netalentovana patriotkinja
višestruka ličnost bez morala
podvodljiva i povodljiva Kosmogina
u narodu poznata kao Kosmodžajna
uz mnogobrojne učesnike
mnogo atraktivnije i zanimljivije no što je ona sama
nastupa bez imalo srama
izvodeći svoje porno-političke mantre
i u ulozi voditeljke programa.

Uverite se kako poezija utiče na mozak bolje nego prozak
na ovoj nenormalnoj kulturnoj scensko-poetskoj manifestaciji
ili budite i dalje u mentalnoj hibernaciji.

Na budućim poetskim žurkama ovog tipa koji će se u SKCu odvijati jednom mesečno, mogu da učestvuju svi talentovani ljudi koji žele da svoju kreativnost predstave u sklopu poetske žurke EX3ME POEZIN - tako što će se prijaviti za nastup ovde.

O ovoj začudnoj manifestaciji, njenom istorijatu i budućim hipertenzijama, detaljnije se informišite na sajtu Konkursi regiona.

(Kakva grozna, besprizorna zloupotreba bloga i autorske opcije! Ali naviknite se!)

Goran Vučković Goran Vučković 23:25 08.10.2011

Re: Proglas! Warning! Alert! - Kulturni Apel

(Kakva grozna, besprizorna zloupotreba bloga i autorske opcije! Ali naviknite se!)

Mala je to žrtva za propagiranje kulture

(ne mogu da dođem pošto nisam u Bgd, izvinjavam se - stavite neki klip na youtube da mi virtuelni vidimo kako je bilo)
freehand freehand 23:46 08.10.2011

Re: Proglas! Warning! Alert! - Kulturni Apel

(ne mogu da dođem pošto nisam u Bgd, izvinjavam se - stavite neki klip na youtube da mi virtuelni vidimo kako je bilo)

Matori pokvareni voajerski pornoljub!
Goran Vučković Goran Vučković 00:03 09.10.2011

Re: Proglas! Warning! Alert! - Kulturni Apel

Matori pokvareni voajerski pornoljub!

reč je bila "pornofil" (kod koga to beše blog?)

EDIT: našao - kod Jelice G.
Kosmogina Kosmogina 01:11 09.10.2011

Re: Proglas! Warning! Alert! - Kulturni Apel

Goran Vučković
(Kakva grozna, besprizorna zloupotreba bloga i autorske opcije! Ali naviknite se!)

Mala je to žrtva za propagiranje kulture

(ne mogu da dođem pošto nisam u Bgd, izvinjavam se - stavite neki klip na youtube da mi virtuelni vidimo kako je bilo)


Jako ste me ražalostili ali biće prilike...
gorstak92 gorstak92 11:38 11.10.2011

Poslednji

Jeah!!!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana