Ko krade sam u nju upada

Strongman RSS / 17.01.2008. u 12:27

Honorable_Blanco_Silver.jpgU vecem periodu mog zivota je bilo, skoro nemoguce, da me neko sretne u kaficu, na basketu, na bazenu... samog. Uvek sam bio Milan i Riki. Isli smo zajedno u zabaviste, osnovnu i srednju skolu sve do fakulteta. Nase intenzivno druzenje se nastavilo do danasnjih dana kad obojica imamo sinove u kojima se prepoznajemo. Kroz sve faze odrastanja smo prosli zajedno. Prepisivanje u skoli, kradja krusaka iz crkvenog dvorista, zajednicka letovanja, prve porno video kasete, tri preloma ruke, jednu klinicku smrt,... Do nedavno smo komotno mogli da zamenimo mesta i da niko ne primeti razliku u prici. Isto reagujemo i komentarisemo stvari. Jedino sto se fizicki razlikujemo.

Odrastali smo u vreme pocetka tranzicije pa se meni, kad sam za to stasao, nekako zalomilo da osnujem Savez Studenata i ugasim Savez Socialisticke Omladine na elektronskim fakultetu. Sebi sam odabrao "dozivotnu" funkciju VD predsednika a Riki je bio blagajnik. Organizovali smo koncerte, elektrijade, doceke nove godine. Funkcionisali smo kao dobro organizovana agencija. Odlicno se zaradjivalo... Mislim, odlicno smo organizovali kulturnozabavni program na faksu. Secam se jednom prilikom smo rucali sa dekanom, kad je on kurtoazno pitao Rikija i mene kako ide skola. Ja se pozalim da spremam obimnu elektroniku dva i da sam u frci. Riki je spreamo Medjunarodne ekonomske odnose. Dekan zbunjen i ne veruje da Riki studira ekonomiju a ne elektroniku. To je tada prvi put procurilo u javnost. Mi bi rekli i pre ali nas niko nije pitao. Uvek sam smatrao da je mnogo bolje da blagajnik bude ekonomske struke, pre nego elektronac. Bili smo odlicni studenti na svojim fakultetima, davali smo godinu za godinom a nasa mala agencija nam je, pored roditeljskog dzeparca, omogucila sasvim komotan zivot.

Riki je bankarsko a ja profesorsko dete i u gradu smo, cini mi se, vazili za dobre momke. Poznavali smo vlasnike glavnih kafica i izlazili svakodnevno. Poznavali sve zestoke momke a nismo bili deo ni jednog klana. Poznavali smo i vecinu lokalnih lepotica, a cak smo imali i brojeve telefona od pojedinih. Vedrog duha i otvorenih cula zurili smo u sazrevanje i svet odraslih. Sa 16 godina smo poceli da stojimo u guzvi ispred kafica Duga, sa 17 smo sazreli za ekipu ispred Dzoja. U 19 smo vec usli u Papi i poceli da licimo na goste. Sa dvadeset smo postali inventar Hacijende i doziveli prve ozbiljnije pijanke. Ne kapirajuci, cesto smo se nalazili u procepu izmedju domaceg vaspitanja i surovih pravila igre na ulici. Prilicno vesto i srecno smo se provlacili kroz razna iskusenja.


U to vreme popularni su bili momci koji su sanirali "preko" i ekipa oko njih. Najcesca meta je bila Svica, pa Nemacka, mada je bila solidna kolonija Nislija i u Italiji. Saneri ispadose nekako kuturni atasei pljackanih zemalja. Donosili su price, parfeme, muziku obicaje i garderobu zapadnih zemalja. Medju klincim su se ispredale price o "herojskim" poduhvatima sanera. Leti, kad je slaba sezona za saniranje, svi su se vracali u Nis, da prodaju plen i da se pohvale kako im je preko super, jer "jebes jebanje ako nemas kom da se pohvalis". Od naplacih para su se lecili raznorazni kompleksi odrastanja u siromasnom okruzenju. Preterivalo se u mnogo cemu. Bili su svi nekako uniformisani u prepoznatljivu skupu garderobu, sa kaubojkama, naparfimisani, sa vespicama,... Za mene i Rikija vespa je bila nedostizan san. Novostasale klinke, zeljne svega, su posle jednog pica ili voznje na vespi dobrovoljno svojim telima masovno poplocavale autoputeve sanerskuh lazi. Institucija saniranja je podignuta na nivo profesije. Pa si imao plocice na stanovima "Karanfil Hadzi-Pesic - Prof med sci", "Mile Prokopovic - pukovnik aviJacije", "Cvetko Cvetkovic - Saner u Svici",... Taj lopovluk je obavijem nekom mistikom, tada skoro je delovao romanticno.


Sa prvim talasom povratnika sa privremenog rada po robnim kucama i buticima na zapadu, mogla je da se primeti promena ponude u niskim kaficima. Nis je poceo da odrzava korak sa evropskim prestonicama sto se tice muzike. Slusali smo odlicnu muzku po kaficima. Druga promena je bila poboljsana ponuda pica. Pojavljuju se se hajneken, amstel, dzek deniels, balantains, tekila...

Gledali smo, cesto, sanere kako ispijaju novopridoslu vatrenu Meksicku vodu na ritualan nacin. So, tekila na eks, prevrnuta casica na sank, limun, mrstenje. Za nas veoma interesantan deo tekila rituala je bio mrstenje. S godinama sam ukapirao da je ispijanje tekile sa lizanjem soli i sisanjem limuna kao voznja bicikle sa pomocnim tockovima. Posle oprezne voznje u pocetku, sa sticanjem iskustva u voznji tekile odbacuju se pomagala i fura se brze i samo samo na osecaju ravnoteze. Kad se izgubi nesigurnost oko tekile nestaje i mrstenje.

Kao mladi momci koji su upoznavali poroke zivota jedan po jedan, Riki i ja, jednoglasno smo ocenili da je doslo vreme i za nas da skinemo mrak sa ociju sa tekilom. Odlucili smo da se u petak uvece prepustimo fermentiranom nektaru plave agave. Samo nam je trebao insajder, koji vec pije tekilu tekilu, koji ce imati dovoljno sirine da nas bez podsmeha uputi u tajnu upotrebe Meksicke rakije. Duh koji hoda, Aca Krastavac, pokojni velikan niskog asfalta, nas je vrlo pokroviteljski posavetovao u vezi tekile:

"Tekila je veoma zanimljivo pice. Proizvodi samo u Meksiku pod precizno definisanim uslovima. Sve moje dobre pijanke su pocele satovima tekile. Budite oprezni. Mozete da popijete do tri sata i da budete ok, ali nikako ne vise od sedam tekila za vece".

Od negde mi je bljesnu refren neke pesme:

"One Tequila
Two Tequila
Three Tequila
Floor!
Five Tequila
Six Tequila
Seven Tequila
Morgue!"

Ko prezivi sedmu tekilu, zaista ima cime da se pohvali.


c34_p90.jpgU toku nedelje smo napravili plan za petak jkoji je imao dve krupne stavke. Izlazak u grad KOLIMA i ispijanje TEKILE. Novootvoreni, sanerski kafic, "Pola" je petkom bio nasa destinacija. Posto nas je Aca instruisao oko tekile, ostalo je samo da resimo kako da dodjemo do kola. Rikijev cale je te godine kupio prelepu novu zastavu 128 sa spojlerom pozadi. 128-ica je u to vreme bila skroz respektabilan auto, toliko respektabilan, da predobri cika Zoki nije hteo da rizikuje da da Rikiju kola u vecernjim satima. Preko dana je bilo uredu da idemo na bazen, mali fudbal i slicne aktivnosti, ali vikendom uvece, kad pocnu da skripe gume sa automobila sa tablicama LE, PK, PI i VR... Jos kad se popije... Cika Zoki je smatrao, vrlo opravdano, da je to nepotreban rizik. Pogotovo sto Riki stanujeo u centru u "Hipi dolini" a ja svega na 3 minuta hoda, i da nema kafica daljeg od 200 metara. Medjutim mi smo bili nedokazani. Kako da se pojavimo, kao klosari bez auta?

Probali smo jos par puta da objasnimo cika Zokiju da ima 128 razloga da idemo kolima u grad i da smo mi sasvim oprezni. Odgovor je bio isti, ako ne vi, neka budalamo ce vas da zakaci. Taj njegov odgovor nas je usmerio na odlicno razradjen plan B. Cekamo da Rikijevi polegaju, pa onda polako krademo kola gurajuci ih necujno, provedemo se par sati i pazljivo vracamo kola na isto mesto u garazi. Sposobni, spremni, odlucni... Sve sto treba za komandosku akciju.

Realizacija plana je pocela u cetvrtak, kada sam ukradenim uljem za podmazivianje kevine masine za sivenje Bagat, podmazao vrata Rikijeve garaze koja su godinama glumila ratnu sirenu i skripala kao nezdrava. Upornim podmazivanjem sam ih doveo do promuklosti a kasnije i do totalnog gubitka glasa. Druga faza plana je sprovedena u petak uvece nakon drugog TV dnevnika, kada smo mrdnuli sve satove za po 20-tak minuta unapred. Rikiijeva keva, teta beba sredjivala kuhinju, cika Zoki resavao omiljene ukrstene reci u Ninu a mi smo nezainteresovano pratili TV program.

"Bebo, pola 12 je ajmo u krevet" Napokon se oglasava cika Zoki.

Sacekali smo da buka u stanu utihne dobrih 10 minuta i necujno, kao senke uputili ka garazi. Imali smo nesrecu da svi prozori Rikijevog stana gledaju ka dvoristu u kome je garaza. Kao i uvek i te, septembarske noci, prozor od spavace sobe je bio otvoren. Culo se diskretno bankarsko hrkanje.

Ne disuci, sa malom bateriskom lampicom prilazimo garazi i osvetljavamo prvi korak plana. "Necujno otkljucati limena vrata od garaze" prolazi u savrsenom redu, s tim da je Riki tek iz treceg puta ubo pravi kljuc. Srafcigerom na podu obelezavamo polozaj tockova auta u garazi. Riki ulazi u kola, necujno otvara prozor i daje kontakti pali poziciona svetla. Ja polako izguravam auto dok Riki upravlja. Obojica napeto pratimo zavesu na prozoru spavace sobe Cika Zokija i teta Bebe. Kola odguravamo dvadesetak metara od garaze, s druge strane stambene zgrade. Dok Riki ceka u kolima ja se vracam da pritvorim vrata garaze. Drugi deo plana "Necujno isparkirati kola iz garaze" je obavljen.

versace-lhomme-edt.jpgLaktovi na prozoru 128-ice i lagana voznja do kafica "Pola", koji je, istini za volju, manje od 200 metra udaljen od Rikijeve gajbe. Ali kola su bila "must do". Jedva nalazimo parking mesto na zakrcenom trotoaru, i to na nekih 100 metra od kafica, a tacno na pola puta do Rikijeve kuce. U robe di kapa majicama, sa teksas jaknama i converse all stars patikama opasno smo odudarali od sanerskog koda odevanja. Secam se da jednom prilikom u Dizeldorfu mi nije poverovano da sam Srbin jer nit sam imao koznu jaknu, nit zipo upaljac na paklici crvenog malbora a kamo li kaubojke sa tupim vrhom. Spasise me Dzordz Majkl rejban naocare. Medjutim u "Pola" su nas svi znali pa nismo imali problema da udjemo u novo IN mesto. Atmosfera prepoznatljiva. Na jak sloj versacija namazan kao eorokrem lepljiv dim malbora poklopljen sa dva parceta mirisa original koznih jakni diskretno zacinjene aromom memle. U neprovetrenom, pretoplom podrumu predratne kuce sa "Etisonom" na betonskom podu nasa generacija se suocavala zivotnim pitanjem: sta dalje? Da li da nastavimo sa studijama i zauzmemo radna mesta nasih oceva koja ce uskoro biti upraznjena ili da se prebacimo u traku za preticanje i krenemo 200 na sat po klizavom drumu kriminala. Podela je i ekonomski bila prilicno jasna. Bilo je samo dve grupe gostiju. Ovi koji imaju, piju hajneken, dzek i tekilu, pricaju price o kradji najneverovatnijih proizvoda utrpavanjem na elasticni pojas ispod jakne i konspirativno se organizuju grupice za pusenje dzointa u dvoristu iza kafica. Ovi sto nemaju piju vinjak kolu, tuborg i slusaju kako saneri hodaju po vodi. Sanerske devojke su blistale u novim versaci, fendi i trusardi kreacijama, sa diskretnim rupicama od nasilno skinute zujalice, ispijajuci skupe koktele besplatno deleci lekcije o modi od preko. One koje nemaju, skromnom garderobom su istakle reljefne telesne zone i cekale da budu cascene. Kasnije su dobile nadimak koji u korenu reci ima "sponzor". Te sanerske price su rasplamsavale mastu nas koji nismo isli u inostranstvo da jedemo konzerve, krademo po robnim kucama i spavamo po devetorica u sobi kao na elektrijadama . Uvek sam se pitao dal su ti Nemci i Svajcarci toliko glupi da im grupe Nislija i Krusevljana odnose tone garderobe i parfema. Kasnije sam saznao pravu istinu ali ne bih da skrnavim legendu o neustrasivim srpskim sanerima.

Vec razradjenom saka-lakat-rame-dupe metodom se probijamo do prve linije prezauzetog sanka. Taktika je jednostavna. Nadje se pukotina u gomili ljudi na sanku, obicno izmedju dve cure. Prvo se sakom se iz daljine overi sank, nakon 20 sekundi se stavlja lakat, pa se ugurava celo telo. Dupetom se razgrne iza i napravi se tesno mesto za drugog clana dvojca. Posle se santimetar po santimetar rasirimo za sankom i zauzmemo sasvim udobnu poziciju kao da smo se instalirali u 8 uvece. Zrtve su obicno sa natpisom na ledjima "ovi nisu bas za sank". nalakceni na sank, razmenjujemo zaverenicke poglede i _41041270_fire_ap203.jpgnarucujemo po hajneken i tekilu. Na brzinu se preslisavamo redosleda i tehnike ispijanja. So, trzaj iz zgloba i tekila na eks, u istom pokretu izvrtanje casice i treskanje o sank pa brzom brzinom limun kao da ce nesto da nam pomogne. Jedino nam mrstenje doslo spontanije nego sto smo ocekivali. Iscekivali smo u najmanju ruku cudo ali osim vreline u grlu i stomaku nista se nije desilo. Pijemo i mi hajneken. I mi narucujemo drugu turu tekile. Na tacnici za espreso so i par kriski limuna. Dve casice saprovidnom ljutom tecnosti iz Meksika spremne da se zrtvuju za nase upoznavanje sveta odraslih. Lizi-gutaj-sisaj ritual je demistifikovan. Smesno nam sto tekila ne deluje. Mnogo nam smesno. Smesan nam tip pored nas. Ima propisane cizme, oklopljen versacijem, zipo i malboro su tu ali nam se ne uklapa mantil. Stariji, zaznojeni debeljko iz neobjasnjivih razloga ima na sebi kisni mantil i ako je podzemnom kaficu je barem plus 50 stepeni. I ako cudnog pogleda, primecuje da odmeravamo zipo-malboro kombinaciju i nudi nas cigaretama. Odbijamo jer smo obojica nepusaci. U zenicama kisnog coveka vidimo naslov koji nije ispisan alkoholom. U to vreme nismo umeli da prepoznamo. Pomislio sam da mi se ucinilo da je, posle paljenja cigarete, vratio poluzatvoren zipo u dzep. Nije. Ubrzo sam uocio dim, pa plamen iz dzepa. Debeli nista neprimecuje. Riki i ja pozrtvovano, onako veseli, gasimo vatru turom tekile. Ne secam mu se imena ali znam da mu je ostao nadimak Baklja. Bucka su jedva spasili protiv pozarnim aparatom. Nismo bilo jedini koji se smejemo, ali mi se cini da smo bili najglasniji. Baklja hoce da se bije samnom, i optuzuje me da sam ga ja zapalio. Vlasnici mu objasnjavaju da se nadrogirao i da Milance nebi nikad. Ma ne, nema sanse. Nama i dalje smesno sto tekila ne deluje. Riki predlaze, posto je ovde vatrena atmosfera da odemo do Hacijende, da vidimo sta ima tamo.

Otvaranje vrata i izlazak iz kafica mi doslo kao umivanje. Kakva divna promena kad se dise vazduh umesto guste, lepljive smese iz podruma. Svez vazduh mi pokrece mozdane vijuge:

"Je li, a sta ako Zoran primeti razliku u predjenoj kilometrazi?"

"Ce vozimo u rikverc da potremo predjeni put!" Kaze Rile i opet pocinjemo da se smejemo sto tekila ne deluje.

Na semaforu kod pozorista neki se smeju a neki zacudjeno gledaju kako se Riki pazljivo prestrojava i skrece desno, prema Hacijedi, sve vozeci u rikverc. Parkiramo se nehajno na ulici, ne trazeci parking. Poneseni atmosferom, opet narucujemo tekile. Cini mi se da smo dosli do famoznog broja od sedam tekila. Prvi problemi sa percepcijom postaju vidljivi. Kad pomerim pogled u stranu, slika stigne sa zakasnjenjem od par sekundi. Noge omeksala i umesto kolena imam puding. Pocela noge da mi popustaju pod ojacalom gravitacijom. Jedino raspolozenje biva sve bolje. Jebo ja ovu tekilu kad ne deluje.

Ne secam se tacno kako smo se potrpali u kola. Secam se samo sta nas je otreznilo. Dok smo uguravaliferrariwreck.jpg kola u dvoriste cuo sam glas:

"Pogledaj me! Pogledaj me!"

"Molim?"

"Pogledaj me! To sam ja zadnje desno krilo na 128-ici."

I ako sam bio siguran da tripujem, ipak pogledam sta mi je sugerisano. BONG! Zadnje desno krilo ulubljeno i izgrebamo. Izgleda da smo zakacili kola negde ili nas je neka budala zakacila. Svakakvi voze vikendom. Ima i pijanih.

"S kim pricas?" Pita Riki tiho jer smo blizu garaze i brisanog prostora ispod prozora spavace sobe.

"Izadji pa ce vidis. Neko nas zakacio."

"E jebi ga..."


Guram auto, sada, na suprotnu stranu. Moramo da nadjemo auto limara da ovo sredi pre zore. Sada je pola cetri, Rikijevi ustaju oko pola osam. Mozda i uspemo.


Majstor Ceka, na paliluskoj rampi je one man show. On i pegla i kituje i farba ostecenja na kolima. Njegov sin isao sa nama u skolu. Valjda nije jos ljut sto ga nismo stavljali u tim za fudbal.

Parkiramo kola u ulicici kod Donine cesme. Otvaram kapiju i u cudu kapiram da malo rundavo kucence od pre par godina sada izgleda kao medved i da hoce da me pojede uz glasno lajanje. Jedva, ali jedva sam izbegao, zatvarajuci kapiju. Snazan udarac kuceta od 90 kg o kapiju i dubok lavez budi celo dvoriste.

"Mamicu vam jebem lopovsku sad cu da vas pobijem. Pa mene sirotinju ste nasli da kradete..."

"Majstor Ceko ne pucaj. To smo mi, Milan i Riki. Milan zivotinja i Riki mali fudbal"

"Koji vam je kurac bre? Sta treskate u ovo doba noci?"

"Muka i nevolja!" Odgovaramo u glas

Kad je malo smirio retoriku i obuzdao zver u obliku psa cuvara, pozalio nam se da su mu vec dva puta krali alat i da od tada ne vezuje Dzekija. Posle kraceg cudzenja i podrzavanja njegovih "jebacu im majku" metoda, uspevamo da mu objasnimo u kakvoj smo situaciji i koliko nam je hitno. On gundja kako mu se spava i kako nismo platili jos sto nam zavario poni biciklu pre sedam godina. Riki i ja skupljamo zlatne rezerve sklopljene i ugurane u dubinu tajnih pregrada novcanika:

"Sto maraka sad odmah. Sto pedeset, ako bude gotovo pre sedam" Kaze Riki

Nabildovani sarplaninac i dalje u nama sluti masan dorucak i tako nas i gleda. Ceka ga drzi za ogrlicu. Nisam siguran da moze da ga zadrzi ako ponovo skoci na mene.

"Dvesta!" pojacavam ponudu.

"Tu je i za poniku."

Ceka uz osmeh pali cigaretu, i otvara kapiju. Smiruje me i kaze da pas nikad ne napada musterije. Zao mi sto nemam bar jos 50 maraka da ih dodatno odobrovoljim. Riki bezbedan u kolima, van domasaja zuba "malog rundavog kucenceta", uparkirava pacienta u operacionu salu u dvoristu. Drzim lampu doktor Ceki dok pregledava slomljenu nogu 128ice pre nego joj stavi gipsanu longetu. Rundavi anesteziolog me nepoverljivo njusi sve vreme. U stomaku leden osecaj kao da cu da dobijem proliv, u glavi meksicki orkestar. Dr Ceka dizalicom stavlja pacijenta na operacioni sto i konstatujeda smo imali srece da nije polomljen migavac jer nema da se kupi do ponedeljka. Sledi dvocasovna operacija peglanja, kitovanja, gletovanja, heklanja, blajhanja i feniranja. Nakon kitovanja i smirglanja oblazemo kola lepljivom trakom i novinama dok Ceka puni farbom kompresor. Vreme nam ubrzano istice. Rundavi bulji u mene. Dok ja razredjivacem uklanjam nezeljene flekice sa tocka riki fenom susi drugi sloj farbe. Prvi zraci sunca osvetljavaju Doktorocekinu bravuru. Krilo je kao novo. Dok srafimo plastike blatobrana Ceka nas nudi rakijicom To vec nisma mogao da izdrzim. Povratio sam.

Uspeli smo.

Bez reci se vozimo do Rikija. Bilo je skoro sedam ujutru kada smo poceli, po drugi put, da uguravamo auto u garazu obrnutim redosledom. Lampica nam nije trebala jer je uveliko svanulo, ali smo je ipak koristili. Plan je plan. Iz treceg pokusaja smo parkirali tacno kao sto je obelezeno na podu garaze. Zakljucavamo limena vrata i rastajemo se u nadi da nas zlocin nece biti otkriven. Premoren, jedva sam se dovukao do kuce. Usput sam sreo komsiku sa sprata koja je vec posla na pijacu, subota je. I ja isto, ali satra. Ostavljam razbacane patike i garderobu po podu, navlacim roletne i bacam se u krevet. Cini mi se da sam zaspao pre nego sam dodirnuo jastuk. Kao zaglavljena video kaseta, sanjam Ceku, Rundavog, Baklju, farbanje, feniranje...

Budim se ranom zorom oko 4 popodne. Iste sekunde okrecem 46-555 i nerviram se vec od druge sekunde zvonjenje.

"Halo."

"Dobar dan cika Zoki, ja sam. Jel ustao Riki?" Naravno da nema potrebe da se predstavljam, jer moji pozivi cine 90% svih telefonskih poziva u stanu Hipi Dolini.

"Evo ga preziva posle rucka." Cujem priguseno "Riki aj pogodi ko te zove."

Prolaze dugacke sekunde dok se Riki javi sa "sigurne veze" iz njegove sobe.

"Alo."

"Pricaj!"

"Pa sve je uredu. Cale bio kolima na pijacu da kupi sir kod onog seljaka iz Svrljiga...."

"Jebali te seljaci iz Svrljiga! Jel primetio?"

"Pa to ti i pricam. Nije. Nista nije komentarisao."

"Odlicno. Kad idemo na kafu u Imidz?"

"Odmah!"

"Klik! Tu-tuu"

Dolazim pola minuta pre Rikija. Rej ban naocare za sunce, basta kafe Imidz, novine, prsata konobarica... Sve je super. Narucujem dva kraca espresa sa mlekom i dve koka kole. Konobaricaspusta pice na sto, riki cutke seda i uzima dug gutljaj koka kole direktno iz flasice. Otvara novine i stavlja plasticnu kasicicu za kafu u usta da mu odrzava ravnotezu sa rej bankama. Pripreme za isvetsko prvenstvo u spijanju espresa i citanju novina su uveliko u toku. Od nas se ocekuje da ponovimo uspeh sa prethodnih godina i odbranimo titulu.

Septembarska subota popodne prolazi u obicajenim aktivnostima. Kafa, basket, video klub... Oko deset svracamo kod Rikija na teta Bebinu pitu sa svrljiskim sirom. Ko to nije jeo, ne zna sta je pita. Na televiziji poznata krimi serija. Troclana porodica Ristic plus moja malenkost sedamo za vec postavljen sto. Vruca pita i hladan niski jogurt nam se udvaraju. Jedemo i hvalimo pitu. Cika zoran, malo cutljiviji nego obicno.

"Zorane, kako ti se svidja pita" pita domacica nedelje.

"Pita je dobra... Nego ajde vas dvojica bizgova da mi priznate sto ste ukrali kola sinoc?"

"Molim?" Pitamo mi u totalnoj neverici.

pinokio.jpg "Samo nemoj da me lazete. Provalio sam da ste petljali sa satovima... Nejasna mi samo ista kilometraza, ali 100% znam da ste uzeli kola."

"Nemam pojma o cemu pricas." Kaze Riki.

"Da ti olaksam priznanje... Juce me neko udario ispred banke i ulubio zadnje desno krilo. Sad nema nista. Kako to objasnjavas?"

Dok odmahujemo glavama magarece usi nam se klate levo desno. D l' je moguce da smo spontano ucinili dobro delo?



Ova prica nas prati i dan danas.



Komentari (141)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

medjutim medjutim 13:11 17.01.2008

Gledao ovu epizodu

Strongman Strongman 13:26 17.01.2008

Re: Gledao ovu epizodu

Gledao i ja. Vecni su.
Alek-Niš Alek-Niš 13:20 17.01.2008

Pozdrav

Lepa priča,vraćaš me u ono vreme bez brižnog Niša
Pozdrav
P.S.Pozdravljam Ivanu
Strongman Strongman 13:26 17.01.2008

Re: Pozdrav

Nije Nis bio bezbrizan - mi smo.
Zlatno runo Zlatno runo 13:23 17.01.2008

Milance:)

Pinokio je bas sladak kao i ti..pozdrav i preporuka
Strongman Strongman 13:27 17.01.2008

Re: Milance:)

Hvala. Citamo se.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:28 17.01.2008

Gde si Milane...

Priča ti je lepa, zanimljiva, uzbudljiva i duhovita..
Ali, još si dužan nastavak o Kimbu....o))
Strongman Strongman 13:29 17.01.2008

Re: Gde si Milane...

Dobro dosao drago.

Mogu da ti je posaljem u nezavrsenom rukopisu. Oko 80% je gotova samo da dopumpam malo sporije delove. Znam sta sam obecao ali ne postizem.

Hvala na poverenju
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:38 17.01.2008

Re: Gde si Milane...

Strongman
Dobro dosao drago.

Mogu da ti je posaljem u nezavrsenom rukopisu. Oko 80% je gotova samo da dopumpam malo sporije delove. Znam sta sam obecao ali ne postizem.

Hvala na poverenju

Neka, znam ja da ćeš ti to doraditi. Pa da ne čitam sam...
pozz
Strongman Strongman 13:46 17.01.2008

Re: Gde si Milane...

Porfirio Rubirosa Porfirio Rubirosa 13:29 17.01.2008

Paznja!!

Ne citati dok se sedi kod klijenta! Moz se dobije napad smeha!
Strongman Strongman 13:30 17.01.2008

Re: Paznja!!

Nije se valjda tako zalomilo!?

Pozz
Porfirio Rubirosa Porfirio Rubirosa 14:29 17.01.2008

Re: Paznja!!

Ma ne pitaj... sedeo medj' kompjuterima, smiruje se dan, niko mi ne vidi skrin, samo mi glava proviruje medju monitorima - ruka na ustima a oci se cakle... ako su klijenti ista primetili, nadam se da su pomislili da se smejem i placem a ne da samo placem :)

Odlicna prica!
Strongman Strongman 19:21 17.01.2008

Re: Paznja!!

Cuti da si mogao da se kamufliras kompjuterima...
Devojcica M Devojcica M 13:40 17.01.2008

: )))

Mnoogo mi se svidja kako zavrsavas price! Mada ni ono ostalo nije lose ; )


Pozdrav

Strongman Strongman 13:49 17.01.2008

Re: : )))

Devojcice

Imas presladak nick. Nadam se da nisi ona baba iz Banovaca

Trudim se da opravdam poverenje publike, a i sopstveno. Jer ne bih pisao javno da ne smatram da je dobro.
Alek-Niš Alek-Niš 13:46 17.01.2008

Pozdrav 2

Dali hoćeš da ti ja pošaljem jednu priču sa Palillule sedamdesetih?
Strongman Strongman 13:47 17.01.2008

Re: Pozdrav 2

Naravno!!
Devojcica M Devojcica M 13:52 17.01.2008

Baba iz Banovaca?!

Srecom, nisam baba iz Banovaca : ))))

Samo nastavi ovako, skroz mi ulepsavas prve poslovne dane u zivotu!

Do sledeceg citanja...
Strongman Strongman 13:57 17.01.2008

Re: Baba iz Banovaca?!

Jel guzva na poslu ili...

Devojcica M Devojcica M 13:59 17.01.2008

Re: Baba iz Banovaca?!

Hehe, pa otprilike kao i na slici...
Strongman Strongman 14:04 17.01.2008

Re: Baba iz Banovaca?!

Ajde sada svi na svoje radne zadatke
Djole Djole 13:57 17.01.2008

Sta god da kazem ...

... posle ovoga, bezveze je, koliko god da pohvalim, MALO JE.

Bravo majstore !
Strongman Strongman 14:04 17.01.2008

Re: Sta god da kazem ...

Djole generale!

Pozdravi kuci
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:05 17.01.2008

Strongman=Pinokio

Dobro je napisano. I da nema poente.
Neces na popravni. :---))

Strongman Strongman 14:09 17.01.2008

Re: Strongman=Pinokio

Hvala najlepse
Alek-Niš Alek-Niš 14:10 17.01.2008

Pozdrav 3

Na mail ili kao komentar na blogu?
Strongman Strongman 14:11 17.01.2008

Re: Pozdrav 3

po izboru
Alek-Niš Alek-Niš 17:45 17.01.2008

Re: Pozdrav 3

procita li
Strongman Strongman 17:52 17.01.2008

Re: Pozdrav 3

Evo sa zakasnjenjem. Odlicna je prica. Baci je ovde na blog. Hvala


Nije bas macka u dzaku...
Gorstak Gorstak 14:14 17.01.2008

Ko je svetski šampion!!!?

Pripreme za isvetsko prvenstvo u spijanju espresa i citanju novina su uveliko u toku. Od nas se ocekuje da ponovimo uspeh sa prethodnih godina i odbranimo titulu.


Ha! Biće da si promenio disciplinu. Sad je blog.
Pa dobro de. Imaš veoma zapažene rezultate s obzirom na radni staž.

Pozdrav i uvek preporuka.
Strongman Strongman 14:20 17.01.2008

Re: Ko je svetski šampion!!!?

Tada sam toliko bio u formi da sam mogao da bacim rukavicu bilo kome. Mogao sam da ispijam sepreso za espresom i po deset sati.

Fala za preporuku.
Aleksandar T Aleksandar T 14:42 17.01.2008

Ijade

E kad se samo sjetim...Taj zivot u studentskim organizacijam je bio sjajna zajebancija. „Ijade“ kao svojevrsni test izdrzljivosti organizma-koliko aktivan i sa stalnim prilivom vatrene vode covjek moze izdrzati a da ne spava.
I da se takmici, ujutro u 9 me ortak me budi da igram kosarku za faks a u 8 sam usao u sobu. Dodavao sam protivnicima i ubacivao u svoj kos, ali to nikom nije bilo bitno....
Niš u cjeloj prici studentskog aktivizma ima svoje posebno mjesto, klub na Pravnom fakultetu je bio i ostao jedno od najboljih mjesta za zurke, bar u mom slucaju. Imam sjajne prijatelje u Nišu i rado ih posjecujem
Strongman Strongman 17:19 17.01.2008

Re: Ijade

Mene su na elektrijadama zvali "zlatna jetra". Identicna situacija, doso u 8 a igramo u 9 ali ja zaglavljujem Osjeku 30 poena. Kod jedne kontre zakucam, povratim ispod kosa, pa se vratim u odbranu.
magdalena magdalena 14:48 17.01.2008

Bravo,Milane!

Kao i uvek,odlicna prica.
Sa uzivanjem sam je procitala,kao i sve ostale sto si do sada napisao.
Pozdrav i preporuka.
Strongman Strongman 17:18 17.01.2008

Re: Bravo,Milane!

Hvala Magdalena.

Pisem redje sada, jer pocela sezona pa svi traze badigarda...

Pozdravljam.
Tijana Tijana 14:51 17.01.2008

Fantasticno otkrice

Trebalo mi je vremena da skontam o kom Nisliji blogeru sa poznatim nadimkom se zapravo radi :) Iako te ne poznajem, a vidjala sam te u parku, sa nekim predubedjenjem da nadimak odgovara tvom karakteru i poslu kojim se bavis....
Medjutim, zemljace, odusevljavas me sve vise i vise tekstovima koje pises :) Predrasude su pale :)

Pozdrav i preporuka!!

Strongman Strongman 17:17 17.01.2008

Re: Fantasticno otkrice

Tijana
Trebalo mi je vremena da skontam o kom Nisliji blogeru sa poznatim nadimkom se zapravo radi :) Iako te ne poznajem, a vidjala sam te u parku, sa nekim predubedjenjem da nadimak odgovara tvom karakteru i poslu kojim se bavis....
Medjutim, zemljace, odusevljavas me sve vise i vise tekstovima koje pises :) Predrasude su pale :)

Pozdrav i preporuka!!



Molim te zadrzi barem neku predrasudu o meni.
Piromanski Piromanski 14:57 17.01.2008

Sve bolje

Hebote, ova ti je najbolja do sad! Zakasnicu zbog tebe na predavanje! Na kom ja predajem:)
Strongman Strongman 17:16 17.01.2008

Re: Sve bolje

Bitno da autobus ne podje bez tebe a ti si vozac.
Sadun Sadun 15:02 17.01.2008

Jos jednom odlicna prica

Svaka cast na inspiraciji da preneses atmosferu. Znam jos neke sto su tako izguravali kola, mada kod mene je bilo lakse, Palilula pa samo dok zakljucas garazu a posle niz brdo ide samo
Nego ovo me podseca na one urbanu legendu, mada ko zna mozda je i istina. Barem su meni tako pricali oni stariji.
Negde sredinom 70-ih covek svakog dana parkirao kola na istom mestu, ali mu je svakog jutra nesto bilo sumnjivo, kao da mu neko dira auto. Jedno vece lepo obelezi kredom gde ga je ostavio, pribelezi kilometrazu i sutradan ustanovi da se gosti sluze autom kao svojim. Doduse bili kulturni, uvek su uredno sipali gorivo, tako da je skapirao da su gosti mladji od njega i da im je auto potreban zbog devojcica. Kako je uvideo da nista ne moze, a vec pocela zima, on lepo ostavi poruku u autu:"Deco pazite kad vozite, gume su slabe". Elem ujutru ga auto saceka gde ga je i ostavio ali i 4 glanc nove gume :)
I ko sad zna da li je ovo tacno? Ja volim da verujem da jeste

Pozdrav
Alek-Niš Alek-Niš 15:43 17.01.2008

Re: Jos jednom odlicna prica

A, jesi li čuo,priča isto sa Palilule,kada je ćale ,inače pandur,"lešio "sina zbog noćnog mažnjavanja "keca".Ovom jednom dokurčilo i rešio da se osveti.Preko noći,podigne "keca" na klocne ali toliko da prednje gume za par mm ne dodiruju asfalt.Ujutru,pandur u uniformi,ulazi u keca,pali ga ,ubacuje u brzinu,točkovi se okreći u prazno a auto ne kreće.Pandur izilazi iz kola otvara haubu,ni sam ne zna šta da gleda.Mi,20-tak,gledamo iz stana prekoputa,vrištimo od smeha.Prolazi komšika,vidi kako se okreću točkovi ,kaže panduru.Ovaj izilazi iz kola ,gleda u točkove i zelen od besa okreće se prema svojoj zgradi i urla:Slavišo,j...mater kad se vratim.Onda trči niz palilulsko brdo,držeći rukom šapku na glavi jer već kasni na posao...
Pozdrav Sadune
MilutinM MilutinM 16:08 17.01.2008

Re: Jos jednom odlicna prica

Kumu kog kuma roditelji nisu davali da vozi porodičnog fiću. Jednog dana, posle žučne rasprave, on uzme ključeve, izadje napolje i zakuca fiću u zid. Više mu nikada reč nisu rekli kada je tražio auto.

A nije bio kriminalac ili incidentna ličnost. Eno ga i danas, normalan čovek.
Strongman Strongman 17:15 17.01.2008

Re: Jos jednom odlicna prica

Svaka cast na inspiraciji da preneses atmosferu. Znam jos neke sto su tako izguravali kola, mada kod mene je bilo lakse, Palilula pa samo dok zakljucas garazu a posle niz brdo ide samo



Kako vracaju kola ako je nizbrica?
Strongman Strongman 17:16 17.01.2008

Re: Jos jednom odlicna prica

MilutinM
Kumu kog kuma roditelji nisu davali da vozi porodičnog fiću. Jednog dana, posle žučne rasprave, on uzme ključeve, izadje napolje i zakuca fiću u zid. Više mu nikada reč nisu rekli kada je tražio auto.

A nije bio kriminalac ili incidentna ličnost. Eno ga i danas, normalan čovek.


Dokucilo coveku da moljaka pa prso. Mi nismo imali taj problem. Cika Zoki je ekstremno kul tip.
Sadun Sadun 09:22 20.01.2008

Re: Jos jednom odlicna prica

Strongman
Svaka cast na inspiraciji da preneses atmosferu. Znam jos neke sto su tako izguravali kola, mada kod mene je bilo lakse, Palilula pa samo dok zakljucas garazu a posle niz brdo ide samo



Kako vracaju kola ako je nizbrica?


Popnes se pored starog groblja malo vise u brdo pa na ler nizbrdo. Ako je sve proslo kako treba obicno bi neko vreme auto bio parkiran u brdu, gde je pogled "apsolutno romanticno", obicno taman toliko da se prozori oznoje od lepote
Ucitelj Tasa Ucitelj Tasa 15:17 17.01.2008

Zastava 128

A zamisli da smo imali neku bembaru ili mercedesa, pa jos bi prali sudove negde da otplatimo krilo. E kad bi ta 128-ca mogla da prica sta se sve desavalo unutra.(Vrezina,Bubanj...) Pozdrav za suncani Miami.
Strongman Strongman 17:03 17.01.2008

Re: Zastava 128

Pozdravljam zvezde mog zadnjeg bloga i mladosti moje. Ucitelj Tasa = Riki him self.
Djole Djole 17:17 17.01.2008

Re: Zastava 128

Pozdrav Tasi !
A Alek-Nis - to je zubar, pretpostvaljam?
Strongman Strongman 17:21 17.01.2008

Re: Zastava 128

Da budem iskren, nisam siguran ko je Alek-Nis. Znam barem petoricu Aleka.

Alek, predstavi se.
Alek-Niš Alek-Niš 17:34 17.01.2008

Re: Zastava 128

Ma,isao sam u Tasinu,gen65,Dzidza,Ilija,Sanela,Draksa,Radula*pokojni....Sa Palilule sam i nisam zubar,radim u Telekomu...
Strongman Strongman 17:45 17.01.2008

Re: Zastava 128

Da bre radula se ubio...
Wounded Knee Wounded Knee 15:34 17.01.2008

128

Пре једно десетак година сам гледао такмичење "World's Strongest Man" у Јужноафричкој Републици.

Била је дисциплина превртања кола, изгледала отприлике овако:
дотерају кола, угасе и изађу, затим момчина такмичар приђе колима са бока, и креће да их преврће.

Колико се сећам, требало је за неко време одрадити што више "степени".

Мислим да је било такмичара који су успевали да за минут преврну кола за 3 пута по 360 степени, тако нешто...

Ако ме сећање служи, тада је још учествовао Аустријанац са огромним рукама, Manfred Höberl...

А превртали су Заставу 128 :)
Strongman Strongman 17:14 17.01.2008

Re: 128

Ja sam samo jednom prevrtao auto na takmicenju i to je bio Zaporozac u Rusiji.


Vise puta smo dizali ili hodali sa autom. Najtezi je bio neki mali mercedes.
Covek u belom Covek u belom 15:40 17.01.2008

Vesele 90e u Nis

Pocinjes vec ozbiljno da podsecas (po kvalitetu) na Dragoslava Mihajlovica. Preporuka of course.
Strongman Strongman 17:12 17.01.2008

Re: Vesele 90e u Nis

Hvala i hvala
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:46 17.01.2008

Samo tako Jaki,

tek sad me eto, ali ne postizavam. Od mene tebi preporuka, a sad moram nazad da rintam. Lepo sam se odmorila čitajući priču.
poz.Jelica
Strongman Strongman 19:20 17.01.2008

Re: Samo tako Jaki,

Samo se ti udobno smesti dok ja pisem. Moze kafica?

Kako bilo na odmoru?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:18 17.01.2008

Re: Samo tako Jaki,

Odmor se završio otkada, još šestog, a trajao je samo četir' dana...Kafica? Uvek s tobom može kafica :)
Strongman Strongman 20:21 17.01.2008

Re: Samo tako Jaki,

Seveda.

Sada svi na svoje radne zadatke i pravac u radne pobede. Bar deca mogu sama da su obuku i izadju na sneg, da ne rizikujete ti i zmu razvod.

Kod nas je lahko. papuce, sorc i majica cele godine.
neverlander neverlander 18:52 17.01.2008

Cika Jaki,

ova ti je do sada najbolja.
Pozdrav tebi i Ucitelju Tasi!

nikako da prestanem da se smejem.....:):):)
Strongman Strongman 19:21 17.01.2008

Re: Cika Jaki,

Hvala u nase ime.
Ucitelj Tasa Ucitelj Tasa 19:28 17.01.2008

Re: Cika Jaki,

Dvaput hvala u nase ime. kazi sta je to nanofotonika?
Strongman Strongman 19:40 17.01.2008

Re: Cika Jaki,

neverlander neverlander 23:57 17.01.2008

Re: Cika Jaki,

Jeste.
Ukratko grana nauke koja se bavi proucavanjem svetlosti koja potice od emitera koji su nanometarske velicine.
Ja se konkretno bavim nanocesticama silicijuma. Si do skora nije bio interesantan kao opticki aktivni materijal, ali kada se kristal silicijuma usitni do nanometarski dimenzija, usled kvantnog suzenja (quantum confinement) postaje fluorescentan.
I u zavisnosti od velicine emituje svetlost razlicitih boja.
Npr. cestica od 1 nm emituje plavu svetlost, a od 5 nm crvenu. Ja se igram bojama, tj cesticama razlicitih velicina.

Strongman Strongman 00:21 18.01.2008

Re: Cika Jaki,

Rosso

mnogo mi poznato tvoje prezime....
neverlander neverlander 10:42 18.01.2008

Re: Cika Jaki,

znam i zasto
Strongman Strongman 11:15 20.01.2008

Re: Cika Jaki,

Ma bije valjda
ra Pe ra Pe 20:41 17.01.2008

"Molim?" Pitamo mi u totalnoj neverici.

To moraju valjda svi da prodju. Kao da si prepricao moju pricu.
Strongman Strongman 20:45 17.01.2008

Re: "Molim?" Pitamo mi u totalnoj neverici

I meni se cini. Igra odrastanja je uvek neravnomerno rasporedjena. Roditelji nas vide kao mladje nego sto jesmo. sami sebe vidimo kao zrelije i pravi se poveci rascep izmedju dve paralelne realnosti.
mikimedic mikimedic 21:18 17.01.2008

Jaki covece

Mnogo dobra prica...
.... i nista vise.
jos se smejem.
Strongman Strongman 21:30 17.01.2008

Re: Jaki covece

I nama bilo smesno... Al' tek posle, kad se sleglo malo. Sreca sto cika Zoki nije zlopamtilo.
Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 21:48 17.01.2008

Voznja u rikverc

Strongman
"Ce vozimo u rikverc da potremo predjeni put!" Kaze Rile i opet pocinjemo da se smejemo sto tekila ne deluje.

Na semaforu kod pozorista neki se smeju a neki zacudjeno gledaju kako se Riki pazljivo prestrojava i skrece desno, prema Hacijedi, sve vozeci u rikverc.


Strongman
...Nejasna mi samo ista kilometraza,...


Svidjaju mi se tvoje price, ali ako vec ubacujes fantasticne elemente mogao bi malo da se raspitas o tome kako rade odometri. Kada vozis u rikverc, odometar stoji u mestu!
Strongman Strongman 00:18 18.01.2008

Re: Voznja u rikverc

Svidjaju mi se tvoje price, ali ako vec ubacujes fantasticne elemente mogao bi malo da se raspitas o tome kako rade odometri. Kada vozis u rikverc, odometar stoji u mestu!



Ajde probaj da vozis stojadinku u rikverc par kilometra pa se javi. Ovo je provereno.

matrapazi koji preprodaju kola su stavljali sajlu odometra na busilicu i vracali na desetine hiljada kilometara u toku jedne noci bez komplikovanih zahvata na kontrolnoj tabli automobila.

Pricam naravno o analognim odometrima. Digitalni su jos laksi za stelovanje. I ovo provereno znam.
Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 02:44 18.01.2008

Re: Voznja u rikverc

Strongman
matrapazi koji preprodaju kola su stavljali sajlu odometra na busilicu i vracali na desetine hiljada kilometara u toku jedne noci bez komplikovanih zahvata na kontrolnoj tabli automobila.


To za busilicu znam. Ali oni nakace busilicu na sajlu odometra. A koliko znam sajla odometra se vezuje ne na tockove nego negde pri menjacu. Kada ubacis u rikverc, sajla nije u kontaktu sa tockovima/osovinom i ne okrece se ni u jednu stranu.
Strongman Strongman 02:51 18.01.2008

Re: Voznja u rikverc

Ajde nek se javi neko ko zna.
Strongman Strongman 03:47 18.01.2008

Re: Voznja u rikverc

Izgleda da si ti u pravu:

The Fiero speedo is fed by the VSS sensor, which is mounted on the transaxle. This sensor produces an output whenever the rear wheels turn, no matter in which direction (so driving backwards won't turn back your odometer).



The analog speedometer used on cars indicates the speed of the car and records the distance the car has traveled. A speedometer is driven by a flexible cable connected to the speedometer pinion in the transmission. Speedometers are calibrated in miles per hour and/or in kilometers. The instrument also records the distance traveled, recorded in miles or kilometers. That portion of the instrument is known as the odometer. Most odometers record the total distance traveled. Some also record the distance of individual trips. These can be reset to zero. The speedometer and odometer are driven by a cable in a casing. The cable is connected to a gear at the transmission. This gear is designed for a specific model, tire size, and rear axle ratio. The speed indication of an analog speedometer works on the magnetic principle. It includes a revolving permanent magnet driven by the cable connected to the transmission. The magnet sets up a rotating magnetic field which exerts a pull on the speed cup, making it revolve in the same direction. The movement of the speed cup is slowed and held steady by a hairspring attached to the spindle of the speed cup. The speed cup comes to rest where the magnetic drag is just balanced by the retarding force created by the hairspring. The hairspring also pulls the pointer of the instrument back to zero when the magnet stops rotating. As the speed of the magnet increases, due to movement of the car, the magnet drag on the speed cup increases and pulls the speed cup further around. In that way, a faster speed is indicated by the pointer on the face of the dial. The magnetic field is constant, and the amount of movement of the speed cup is always proportional to the speed at which the magnet is being rotated.



Ali smo se mi dobro zabavljali vozeci u rikverc. Nocni zivot Nisa je bio skoncentrisan u povrsinu od cetvrt kvadratnog kilometra pa ne verujem da smo za celo vece presli ceo kilometar.
Niikola Niikola 08:56 18.01.2008

Re: Voznja u rikverc

Postojali su ranije i potpuno mehanicki odometri, gde je sajla sa prednjeg tocka direktno bila povezana na zupcanike brojaca predjenih kilometara. Neznam tacno koji automobili i kojih godista su to imali, ali znam zasigurno da su neke VW bube imale takve brojace (izmedju ostalih i moja). Sajla je bila povezana na kapicu osovine prednjeg levog tocka tako sto je prolazila kroz otvor kvadratnog preseka i imala osigurac na vrhu. Kod njih je ovaj scenario voznje unatrag radio. Ista sajla je obezbedjivala i informaciju za brzinometar, samo je bila povezana preko malog generatora jednosmerne struje (brzinometar je u stvari obican voltmetar bazdaren da pokazuje brzinu umesto napona koji je u stvari merio). Ako me secanje ne vara, tvoja buba je, iako ruznija od moje :p, imala isti princip rada.

Kasnije kada je umesto direktnog prenosa upotrebljen signal sa generatora i za odometar (kod nekih je koriscen opticki citac koji je "brojao" okretaje) kretanje u rikverc je samo povecavalo kilometrazu.

I nemo' da mi je neko opet pokusavao da hvata Milana u lazi, jerbo ce da ima posla sa mnom
Strongman Strongman 09:42 18.01.2008

Re: Voznja u rikverc

Ako me secanje ne vara, tvoja buba je, iako ruznija od moje :p, imala isti princip rada.



Zamena teza. Klasicna.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:02 17.01.2008

Hahahaha

dobra pricica Strong ... 'es politiku, odsad citam samo tvoje price :))) ...
Strongman Strongman 00:16 18.01.2008

Re: Hahahaha

Ja ti pricam...
audrey audrey 22:46 17.01.2008

šta li je...?

Jaki, imaš preporuku ko kuću!
Ali samo jedno:

Uvek sam se pitao dal su ti Nemci i Svajcarci toliko glupi da im grupe Nislija i Krusevljana odnose tone garderobe i parfema. Kasnije sam saznao pravu istinu ali ne bih da skrnavim legendu o neustrasivim srpskim sanerima.


Ajde i nama mladima objasni u čemu je tajna.
Strongman Strongman 00:16 18.01.2008

Re: šta li je...?

Naravno da i ni Nemci ni Italijani nisu glupi. Od kad su se pojavili saneri reorganizovali su se i poostrili situaciju.

Onda su nasi saneri poceli da kupuju robu na snizenjima ili u outletima, gde proslogodisnji model jakne bude i po 4 puta jeftiniji. Pa 30% jeftino kupljene robe izmesaju sa 70% novopazarske a kasnije kineske robe i dodju kuci i prave se mudri. A u stvari trguju. A ljudi navikli da se oblace kod sanera. Imaju dril da rade nesto polulegalno...


Slicna je fora kao sa tezgama na pijacama sto prodaju kozmetiku. Od sankcija ostala navika ljudima da kupuju kozmetiku na pijacama. A sada ta kozmetika nije uopste jeftinija nego u radnjama, naprotiv. Ali navika je navika.
Pulse Pulse 00:19 18.01.2008

hehe

divna prica !

: D
Strongman Strongman 00:22 18.01.2008

Re: hehe

Hvala lepo.
Pape Pape 03:12 18.01.2008

crv sumnje

Česte su zablude da se neke tekile pune sa crvom u boci. Sa crvom su se nekad pravila druga pica od plave agave i to samo po starom marketinškom triku iz ranih 40-tih XX veka. Crv je ustvari larva jedne vrste koj živi u biljci agave.

Ovo piše na sajtu http://www.rakiabar.com/page.php?cat=orakijisub&str=rakijausvetu. A mene ložio Dr Jovašević da nema prave tekile bez crva u boci, i čak smo pili iz neke crvljive boce, ko zna kako je taj crv zavrsio u boci, verovatno iz obližnjeg voćnjaka.

No, ono na šta nisam bio spreman je bio uzo. Tekilu preživesno, jedva, al' uzo ne. Ima u tom piću nešto što se ne može objasniti samo akolholom. Inače, prijatnog je ukusa, kao bronhi bombona. Izazviva rupe u pamcenju i prisiljava konzumente na razne nepodopštine. Naprimer, na slavi, sedenje na tepihu mesto u stolicama, pevanje neprimernih pesmica, i pošalice na račun gostiju druge grupe, ne piju uzo, fini neki Novosadjani. Pošalice su se sastojale iz gadjanja sitnim kolačima kašikom-praćkom i infatilnih uvreda. Kada smo izbačeni sa slave zbog nedoličnog ponašanja, nekako smo uhvatili tramvaj da se iskobeljamo iz Novog Beograda. Nažalost, moj kum je smatrao shodnim da se ispovraća u GSP vozilu, pravo na ledja krupnog crnogorca, koji srećom u svojoj knjižici toga dana nije imao štikliranu ni jednu stavku za samokontrolu: mogao sam da ga ubijem, a nisam. I tako smo bržebolje napustili tramvaj, ne stigavši do 21. veka (al hoćemo jednog dana). Kući bi stigli brzo, da se na putu nisu isprečili hidranti, veoma nezgodni u ranim juranjim satima u vreme parenja, pa se (opet) Kum jedva mimoilazio sa njima, ne uvek i uspešno. Poslednje čega se sećam, na samo desetak metara od kuće najbližeg od nas, kod Kalenić pijace, je da smo "zavaravali patrolu" milicije, tako što smo se kad su prolazili mimo nas zagrlili preko ramena i uz zvuke koračnice koje sam proizvodio ja, prolazili mimo. Kasnije mi nije išlo u glavu zašto nas jednostavno nisu prebili. Zavarovali smo ih perfektnim strojevnim korakom, niko nije vozio bicikl(o).
Posle uopšte nismo otišli kući nego u diskoteku, gde sam ja navodno igrao na podijumu samo u gaćama okružen cicama, ali misim da su me ložili - ničega se ne secam.
To bi ustvari bilo sve.

Strongman Strongman 03:22 18.01.2008

Re: crv sumnje



Ziveli. Preporuka za komentar


Pape Pape 03:35 18.01.2008

Re: crv sumnje

Ziveli!
I skidam kapu - jak si kažu da valjaš klade, ali pričice su ti cakum-pakum, zaključujem da kod tebe um caruje.
Strongman Strongman 03:49 18.01.2008

Re: crv sumnje

Ziveli

Ja sam prvo bio pametan pa sam postao jak ;-)
Pape Pape 04:06 18.01.2008

Re: crv sumnje

To je mnogo bolje. Ja sam prvo bio pametan pa sam postao glup ;-)
Strongman Strongman 05:25 18.01.2008

Re: crv sumnje

Ma nije to bas tako...
Niikola Niikola 08:58 18.01.2008

Re: crv sumnje

Rastao je rastao... postao je jak kao bik i skoro isto toliko pametan


Da li se jos neko seca odakle je ovaj citat?
Strongman Strongman 09:43 18.01.2008

Re: crv sumnje

Iz odiseje u svemiru? Strumfovi?
cyber_m cyber_m 12:34 18.01.2008

Re: crv sumnje

Crtani film sa Perom detlicem i Dejvi Kroketom.

"...I tako je Dejvi rastao, rastao...Postao je jak kao bik i skoro isto toliko pametan..."
Strongman Strongman 11:14 20.01.2008

Re: crv sumnje

Setio sam se!

Re: crv sumnje

mala opaska. meksicko pice sa crvom je mnogo cesce meskal nego tekila. meskal je uljkastog ukusa, jeftin, sirotinja ga pije iz papirnih fiseka i od miloste ga zove 6 koraka. navodno samo toliko mozes da napravis posle pijenja meskala.
Strongman Strongman 19:13 20.01.2008

Re: crv sumnje

Pojavljuje se niodkuda, govori pametno, krece se individualno... Jeste. Dr Ana. Welcome back!

Re: crv sumnje

laskavce! bolje te nasla!
Strongman Strongman 19:35 20.01.2008

Re: crv sumnje

Ajde jedan skiijaski blog...
bauer bauer 07:09 18.01.2008

kako kaze stara meksicka poslovica...



mada, kad meni zivot posalje limunove, i corona lite mi je dovoljna :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana