Istorija| Sport

Australian Open finale Đoković - Mari 4. put

NNN RSS / 31.01.2016. u 01:49

djokovic-vs-murray-live-streaming.jpg 

Novak Đoković i Endi Mari igraju 4. put međusobno u finalu Australian Opena (2011, 2013, 2015 i 2016.). Do sada se samo jedan put u istoriji desilo da isti rivali budu čak 4 puta u finalu nekog Gren Slema: Nadal i Federer na Rolan Garosu (2006, 2007, 2008 i 2011. naravno svaki put je dobio Rafa).

Sada malko da ugušim retrospektivom :D

2011. je bilo prvo njihovo GS finale (ovo će im biti 6. i time su na 3. mestu u Open eri!) Novak je lagano pobedio sa 3:0

novak-djokovic-andy-murray-2011-1-30-7-20-13.jpg

2013. je bilo mnogo zanimljivije, bar u prva dva seta, oba su završena u taj-brejku, prvi je dobio Mari i u 1. gemu 2. seta na Novakov servis je bilo 0:40, međutim Novak u tom finalu nijednom nije izgubio servis (kao ni u polufinalu) i 3. i 4. set je dobio ubedljivo.

andy-murray_2463671b.jpg

2015. je bilo gotovo preslikano kao 2013. a Britanci su cmizdrali i optuživali Novaka da je folirao neku povredu.

1422797120157.jpg

Ipak najuzbudljivi meč ovde su odigrali u polufinalu 2012.
bio je to pravi roller coaster, momentum je prelazio s jedne na drugu stranu, Mari je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, Novak je izborio 5. tamo do pred sam kraj imao brejk prednosti i ispustio, a na 5:5 je servirao i bilo je 15:40, izvukao se, a onda i brejknuo Marija za pobedu,
meč je trajajo skoro 5 sati.

Iste godine u finalu US Opena su odigrali još duži meč (drugo najduže finale GS u istoriji), dobio je odmorniji Mari, zbog vremenskih (ne)prilika Novak nije imao ni dan odmora posle polufinala!

Najluđi meč su odigrali samo mesec dana kasnije u finalu Mastersa u Šangaju. Mari je dobio 1. set u 2. je servirao za titulu i imao 30:0 i dobijen poen, Novak je perfektan lob vratio kroz noge i uzeo poen drop-šotom, spasio je 5 meč lopti, izborio 3. set i na kraju titulu!



Tada je Mari bio na poen da se izjednači u međusobnim duelima,
a rivalstvo je počelo sa 4:0 za Novaka (sve u ranijim fazama turnira).
Prvo finale je dobio Mari, bilo je to u Sinsinatiju 2008. (jedini Masters koji novak još uvek nema i pored 5 finala), tada sam ga zanevoleo, "samo se branio" i u 2 tesna taj-brejka uzeo titulu.

Koliko god da Novak sada ubedljivo vodi u međusobnim duelima (21:9), u finalima je bilo neizvesno (7:6).

Danas Novak jeste favorit, ali tenis je takav sport da se nikada ne zna dok se ne završi, Mari svakog trena očekuje da postane otac, brat mu je upravo uzeo titulu u dublovima, može da igra skroz opušteno što se ovog meča tiče. Njih dvojica se poznaju ceo život, ne bi trebalo da bude nikakvih iznenađenja, bukvalo bi trebalo da presudi bolja koncentracija u potencijalnom maratonu.

Novak je rekorder na Australian Openu sa 5 titula, a sa evetualnom 6. bi se izjednačio sa Rojom Emersonom koji je ovde vladao 60-ih. Mari igra svoje 5. finale (2010. je izgubio od Federera).
Dakle ovo je pravi teniski (super)klasik.

Uživajmo.



Komentari (147)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

milojep milojep 01:59 31.01.2016

Borbe

Novak je rekorder na Australian Openu sa 5 titula, a sa evetualnom 6. bi se izjednačio sa Rojom Emersonom koji je ovde vladao 60-ih.


Sećam se kada je Novak imao 2 pa tri osvojena AO, glavni konkurenti su mu bili Federer i Agasi sa po 4 AO. Kada je ih je sustigao i prestigao izvukli su Emersona iz naftalina! Čovek je AO osvajao pre Open Ere! Divim se Djokoviću, kako zbog teniskih borbi tako i zbog borbi sa seronjama koji bi da mu umanje uspehe kada god mogu.
NNN NNN 09:28 31.01.2016

Re: Borbe

Ako ovo dobije - što se AO tiče ne mogu mu više ništa

Baš pred sam AO su na nekoj od G.O.A.T. listi Lejveru dodali 60 poena
između ostalog i 26 Mastersa kojih zvanično nema, tj. ekvivalneti za Masterse pre 1989. su Gran Pri-jevi i oni se igraju od 1970. - Lejver ih ima 9, do sada se za period pre toga nisu iznalazili nikakvi ekvivalenti, jer se realno nije ni igralo u ovakvom formatu, tako da sada po toj listi stari Rod ih ima 35, ali božezdravlja i to će Novak da dostigne, a danas ima priliku da se izjednači sa Lejverom u Gren Slemovima.
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:31 31.01.2016

Re: Borbe

zbog borbi sa seronjama

Čini mi se da se ceo anglosaksonski svet uspalio kao mladi majmuni pred ovo finale. Novak lako može postati najomraženiji.
niccolo niccolo 13:05 31.01.2016

Re: Borbe

Ako ovo dobije - što se AO tiče ne mogu mu više ništa

Sad će da pronađu da se AO igrao još pre nego što je Kuk pronašao Australiju i da je najtrofejniji neki Aboridžinius Australis sa 8 titula
milojep milojep 13:48 31.01.2016

Re: Borbe

niccolo
Ako ovo dobije - što se AO tiče ne mogu mu više ništa

Sad će da pronađu da se AO igrao još pre nego što je Kuk pronašao Australiju i da je najtrofejniji neki Aboridžinius Austalis sa 8 titula


Ne, postupiće perfidnije! Već se počelo sa pričama kako je Djkokovićev tenis dosadan, kako su najbolji tensiki klasici završili sa duelima Federera i Nadala i slične gluposti. Na kraju će se najbolji ikada birati na njihovim anketama i po njihovim medijima.
milojep milojep 20:08 31.01.2016

Re: Borbe

milojep
niccolo
Ako ovo dobije - što se AO tiče ne mogu mu više ništa

Sad će da pronađu da se AO igrao još pre nego što je Kuk pronašao Australiju i da je najtrofejniji neki Aboridžinius Austalis sa 8 titula


Ne, postupiće perfidnije! Već se počelo sa pričama kako je Djkokovićev tenis dosadan, kako su najbolji tensiki klasici završili sa duelima Federera i Nadala i slične gluposti. Na kraju će se najbolji ikada birati na njihovim anketama i po njihovim medijima.


Nisam znao keve mi!

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/
blogov_kolac blogov_kolac 22:35 31.01.2016

Re: Borbe

Stvarno nema smisla trpati Emersona u isti kos sa Djokovicem, ali ne zato sto je on igrao pre Open Ere, vec iz druga dva mnogo bitnija razloga - u njegovo vreme Australijen Open nije bio "pravi" gren slem turnir poput Vimbldona, Garosa i Njujorka, jer ga je lavovski deo tadasnjih najboljih svetskih tenisera preskakalo, jer im je bilo veliko smaranje da u doba godine idealnom za teniski godisnji odmor (igrao se tada u decembru) putuju na kraj sveta svake godine - znam da to zvuci prosto neverovatno danas kada ga ne propustaju ni juniori plasirani u juniorskih TOP50 u obe konkurencije - ali bilo je upravo tako u to vreme. I na kraju najvazniji razlog zasto Emersona i Djokovica nema smisla porediti je sto se tada AO igrao na travi, a tek od sredine 80'ih na sporijoj (tacnije srednje-brzoj) tvrdoj podlozi, i ovim svojim sestim trijumfom Novak Djokovic je vec sada ubedljivo najuspesniji teniser svih vremena ove podloge, ispred Federera i Agasija koji imaju po dva manje! Inace, srednje brza tvrda podloga (od vecih turnira na njoj se jos igraju Majami i Indijan Vels) jeste zadnja koja se izborila za svoj gren slem, ali treba znati i da je to ujedno i trenutno najrasprostranjenija vrsta teniske podloge na planeti.

Sto se tice Rod Lejvera, ne treba gresiti dusu, i on je stvarno bio najdominantniji teniser u istoriji, cak i vise nego sto su to svojevremeno u zenskoj konkurenciji bile Navratilova ili Graf! Opste je poznato da je on osvojio dva kalendarska gren slema 1962 i 1969, a da li svi znaju da mu je na igrackom vrhuncu izmedju te dve godine bilo zabranjeno da nastupa na gren slemovima jer se opredelio za "profesionalnu" karijeru, a u to vreme je i u tenisu funkcionisala ona licemerna mantra o "amaterskom" sportu (ukinuta Open Erom)? Bas u tom medjuperiodu Roj Emerson je osvojio skoro sve svoje velike titule ukljucujuci i pet uzastopnih Aus-Opena iako je poznato da je ukupan medjusobni skor ove dvojice vrsnjaka i zemljaka bio nesto kao 50-15 za Lejvera (otprilike kao odnos Noleta prema Tsongi ili Davidu Fereru). Lejver formalno ima manje slemova od Emersona, i vise nego duplo manje od Margaret Kort, ali kada su Australijanci trebali da imenuju centralni teren u Melburnu uopste se nisu premisljali ko je najveca legenda. Inace, i to da se zna, u danasnjem tenisu po meni Rod Lejver ne bi bio mozda ni TOP10 zbog svojih fizikalija - ali za tenis koji se u njegovo vreme igrao primitivnim verzijama drvenih reketa on je imao savrsenu tehniku, gradju i mentalitet, i bio je nepobediva masina, a uz to za razliku od Federera, Nadala i Djokovica - nije morao da deli svoju eru sa bilo kim ko je bio njegovog ranga, pa da nije bilo te petogodisnje suspenzije u njegovim najboljim godinama, nista ga drugo ne bi sprecilo da uknjizi 20+ GS titula!

tyson tyson 02:34 31.01.2016

AO 2012.

Ipak najuzbudljivi meč ovde su odigrali u polufinalu 2012.
bio je to pravi roller coaster, momentum je prelazio s jedne na drugu stranu, Mari je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, Novak je izborio 5. tamo do pred sam kraj imao brejk prednosti i ispustio, a na 5:5 je servirao i bilo je 15:40, izvukao se, a onda i brejknuo Marija za pobedu,
meč je trajajo skoro 5 sati.

Citat sa članka u The Guardian:

"Djokovic does things on a tennis court that sometimes make little sense: such as surviving a semi-final of four hours and 50 minutes against Andy Murray here in 2012, then beating Rafael Nadal in the final 36 hours later in a match that went on for five hours and 53 minutes, the longest final in grand slam history. As Murray has remarked since, he remains in awe of that performance, as his own efforts had left him barely able to get out of bed the next day."


bene_geserit bene_geserit 04:00 31.01.2016

Od organizatora Australian Open-a

Uveli smo malu promenu ove godine.
Umesto muskog i zenskog finala (who are we kidding, Murray i Kerber ionako nemaju nikakvu sansu) igrace Serena protiv Djokovica a posle meca ce Djokovic da radi imitiranje drugih tenisera/teniserki (nije odavno pa smo se svi uzeleli).

Organizator Australian Open-a

A onda je Kerber pobedila i upropastila foru. Tja.
escherichije_colic escherichije_colic 09:08 31.01.2016

Re: Od organizatora Australian Open-a

bene_geserit


A onda je Kerber pobedila i upropastila foru. Tja.


Zbog ovoga će biti još veći pritisak da Mar(i)ej pobedi, jer je Kerber dokazala da su čuda moguća i šatro inspirisala Britanca.
NNN NNN 09:40 31.01.2016

Re: Od organizatora Australian Open-a

Mari (meni nekako normalnije zvuči Marej, ali se i ovde odomaćilo Mari) je imao odličnu godinu za sobom (koja je potpuno bila u Đokovićevoj senci),
ali on je za celu godinu imao samo jedan "kiks" ispao je na US Openu od Andersona (a zna se koliko Južnoafrikanac može da bude nezgodan na bržim podlogama).
Mari je na GS gubio od Novaka(AO i SF RG) i od Federera (SF W)
dok je na Mastersima na svih 7 na kojima je učestvovao stizao bar do polufinala!
Dva je osvojio (Madrid protiv Nadala i Kanadu protiv Novaka), gubio je u finalima od Novaka (Majami i Pariz) i u polufinalima od Novaka (Indijan Vels i Šangaj) i od Federera (Sinsinati), dakle sve najjači mogući protivnici.
Na završnom Mastersu (igrao "na silu" je praktično ispao od Vavrinke, da bi sledećeg vikenda osvojio Dejvis kup za Britaniju posle sto godina bukvalno sam (svih 8 pobeda u singlu i 3 u dublu)!
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:33 31.01.2016

Re: Od organizatora Australian Open-a

Mari je imao odličnu godinu za sobom (koja je potpuno bila u Đokovićevoj senci),

Odlično zapaženo!
emsiemsi emsiemsi 13:30 31.01.2016

Re: Od organizatora Australian Open-a

Milutin Milošević
Mari je imao odličnu godinu za sobom (koja je potpuno bila u Đokovićevoj senci),

Odlično zapaženo!

Тенис је спорт у којем увек победи Ноле.
reanimator reanimator 08:38 01.02.2016

Re: Od organizatora Australian Open-a

Mari (meni nekako normalnije zvuči Marej, ali se i ovde odomaćilo Mari

I Djokoviću. Zapeo na koferenciji za štampu, Marej, pa Marej..pola Beograda pogasilo televizore da ne gledaju kako nas bruka po svetu
mirelarado mirelarado 09:09 31.01.2016

Good morning

Добро јутро спортској редакцији овдашњој и свим поклоницима тениса!

Уочи финала АО-а време је за црну кафу:

niccolo niccolo 09:22 31.01.2016

Re: Good morning

Jutro i od mene!
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:38 31.01.2016

Re: Good morning

И од мене!
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:35 31.01.2016

Re: Good morning

Ja budala: juče preporučio da otvore novi blog za današnje finale, a uporno se čudim što nema komentara na starom
gedza.73 gedza.73 15:09 31.01.2016

Re: Good morning

milerado


Kad i gde smo loše skrenuli i došli dovde, do instant života?

emsiemsi emsiemsi 09:39 31.01.2016

Ајд, Боже помози !

Напред Ноле !
smrtfasizmu smrtfasizmu 09:42 31.01.2016

Taking Epic Shit





NNN NNN 10:00 31.01.2016

Re: Taking Epic Shit

a ovo dole si ti?
pa u dobrom si društvu.
smrtfasizmu smrtfasizmu 10:12 31.01.2016

Re: Taking Epic Shit

@NNN

a ovo dole si ti?
pa u dobrom si društvu.


Ma jok. Samo su me teniseri sa svojim facama uvek asocirali na nekog ko ima zestok zatvor pa ne moze da se iskenja ko covek. That's all my friend.
escherichije_colic escherichije_colic 10:20 31.01.2016

Re: Taking Epic Shit

Ne hranite aman više trola, možda dobije zatvor pa možda i nauči kako zaista izgleda čovek koji se napinje da kenja.

ps ne zaboravi da izvučeš ogledalo pred šolju
escherichije_colic escherichije_colic 09:50 31.01.2016

ovo

Smrducka na mučenje: nesiguran prvi servis, antibrejk lopte u prvom gemu, govnjarska publika koja aplaudira na Novakovu grešku ...
niccolo niccolo 09:52 31.01.2016

Re: ovo

Ali zato odmah brejk za 2:0
escherichije_colic escherichije_colic 10:14 31.01.2016

Re: ovo

Bez obzira što će rezultat ovog seta na papiru delovati brutalno, imam utisak da je Škot uspeo da se vrati u meč. Biće tesno nastavku.
mirelarado mirelarado 10:14 31.01.2016

Re: ovo

Ипак, релативно брзо добијен први сет, 6:1.
niccolo niccolo 10:14 31.01.2016

Re: ovo

6:1 prvi set za Novaka
NNN NNN 10:16 31.01.2016

6:1

za Novaka - odlično

mada i ranije se dešavalo da Mari kasnije uđe u meč (da prespava prvi set),
tako da sada počinje potpuno novi set, ali bolje nije moglo da počne...
freehand freehand 10:30 31.01.2016

Gledano očima ljubitelja

... rekao bih da je sad ovde već u pitanju razlika u klasi. Đoković igra ovu igru na novom niovu.
j.bre j.bre 10:42 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

eheeej

:)
freehand freehand 10:44 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

j.bre
eheeej

:)

O, ti sa lica mesta?
j.bre j.bre 10:50 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

freehand
O, ti sa lica mesta?


ma da... zauzeo mi junior kompjuter s boljim pogledom na teren, pa se sad mucim na istocnoj tribini :)
niccolo niccolo 10:58 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

brejk Novakov za 4:3 u drugom
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:06 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

brejk Novakov

džaba

EDIT: Meč se pretvara u teško riljanje. Nadam se da je ovo samo onaj redovni jedan Novakog pad u meču i da će se brzo skoncentrisati.

21:6 u vinerima za Marije u drugom setu! Nole se stiso.
omega68 omega68 11:26 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

Na ulicama nigde nikoga, kao da se daje ''Gradić Pejton''
niccolo niccolo 11:27 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

još jedan brejk za Novaka, servira za drugi set.
j.bre j.bre 11:30 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

e kad ovako krenu da cekaju da onaj drugi pogresi...
niccolo niccolo 11:33 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

2:0 za nas
mirelarado mirelarado 11:35 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

Уз много мука, али 2:0 је 2:0.
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:44 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

Dva put je dva put
emsiemsi emsiemsi 13:32 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

niccolo
2:0 za nas

Ееее, ко би се надао да си и ти српски шовиниста.
niccolo niccolo 15:09 31.01.2016

Re: Gledano očima ljubitelja

emsiemsi
niccolo
2:0 za nas

Ееее, ко би се надао да си и ти српски шовиниста.

Nikad čovek ne bi rekao
NNN NNN 11:35 31.01.2016

7:5

Kakav maraton, Novak je zaslužio da dobije, više je pritiskao Marijev servis, ovaj se izvalio asovima, a kada je mogao da ga dokrajči, Novak je igrao previše pasivno, kao da je čekao da se Mari raspadne, ipak je pred kraj još malo pritisnuo, a i Mari se raspao.
mirelarado mirelarado 11:40 31.01.2016

Re: 7:5

Ево и брејка на почетку трећег сета!

Публика је дно дна.
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:41 31.01.2016

Re: 7:5

Mari svakako nije morana gromada. Očigledno je ono što se zove "rolerkoster" - brze promene gore-dole.

Usput, faca Novakovog strica je bila kao da su mu upravo krenuli šuljevi.

Evo brejka u trećem!
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:02 31.01.2016

Re: 7:5

Da Mari nije provalio da će Novak da mu forsira bekhend, meč bi odavno bio gotov!
escherichije_colic escherichije_colic 11:38 31.01.2016

inače

Mislim da bi mu i sam Đoković lupio šamarčinu kad bi čuo ovog komentatora koliko mu se šlihta <_<
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:43 31.01.2016

Re: inače

Ne znam gde gledaš meč. Ovaj na Eurosportu je prilično OK (srećom ne laprda Smiljan Banjac).

Ja, inače, sportske prenose po pravilu gledam na sportskim kanalima.
niccolo niccolo 11:44 31.01.2016

Re: inače

Verovatno na RTSu
escherichije_colic escherichije_colic 12:26 31.01.2016

Re: inače

niccolo
Verovatno na RTSu


Neiskusno.

Zapravo sam prebacio na jedini kanal koji znam u rasporedu na kojem sam bio siguran da ide prenos (RTSHD i pustio da tandrče.
j.bre j.bre 12:34 31.01.2016

Re: inače

po kreatorima programske seme kanala 7 australijske televizije, ovaj mec je trebalo da se zavrsi pre 3 min
mirelarado mirelarado 12:44 31.01.2016

Re: inače

j.bre
po kreatorima programske seme kanala 7 australijske televizije, ovaj mec je trebalo da se zavrsi pre 3 min


А и редитељ му га је дао по смарајућим успореним снимцима баш сваке гримасе играча и некаквим непрегледним доњим ракурсима камере...

P.S. 'Де си, бре, Ј.бре!
niccolo niccolo 12:36 31.01.2016

Novak šampion



6:1 7:5 7:6 (3)
j.bre j.bre 12:39 31.01.2016

Re: Novak šampion

Spiridon Spiridon 12:40 31.01.2016

..

3:0

NNN NNN 12:41 31.01.2016

TITULA!!!


3:0 (6:1, 7:5, 7:6)
Rekordna 6. Australian Open titula
11. Gren Slem
(sigao Lejvera i Borga)!


U 2. i 3. setu Novaka nije servis najbolje služio,
a Mari se upravo njime izvlačio,
ali u taj-brejku se sve iznivelisalo
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:44 31.01.2016

Re: TITULA!!!

Moj komentar na Tviteru:

@Gazda_Milutin
#onokad za vreme finala GS turnira odradiš dosta posla, pročitaš novine, ne nerviraš se - e tako je kada igra #Novak.
Istinski šamoion.

A ovaj komentar je pobedio:

@SvetozarPolic
U Melburnu je samo meč Berdih - Bašić ove godine bio dosadniji od finala.
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:51 31.01.2016

Re: TITULA!!!

A i ovaj je dobar (tek stigao)

@veselijuznjak
Evo da izglanca malo pa hejteri mogu da ga poljube

Milutin Milošević Milutin Milošević 12:58 31.01.2016

Re: TITULA!!!

Majstor nastavlja:

@veselijuznjak
Marej zamalo da nadmaši Vučića i da mi rasplače babu

A i ja pomenuh Marija:

Endi sad mirno može dide kući - ima dovoljno tanjira za posluženje kada gosti dođu na babine
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:07 31.01.2016

Re: TITULA!!!

E, sada da čujemo kako je Mats Vilander sve ovo znao i predvideo
ivana23 ivana23 13:20 31.01.2016

Re: TITULA!!!

Milutin Milošević Milutin Milošević 13:21 31.01.2016

Re: TITULA!!!

Kako su šumiderski prebrisali Endijev tanjir.
ivana23 ivana23 13:39 31.01.2016

Re: TITULA!!!

milojep milojep 13:54 31.01.2016

Re: TITULA!!!

Endi sad mirno može dide kući - ima dovoljno tanjira za posluženje kada gosti dođu na babine



Red pršute pa red kačkavalja pa iseckani krastavčići...
blogovatelj blogovatelj 18:11 31.01.2016

Re: TITULA!!!

U Melburnu je samo meč Berdih - Bašić ove godine bio dosadniji od finala.


Ni ja ne pamtim kad sam gledao dosadniji meč. Na kraju mi bilo krivo što sam ostao budan do sedam sabajle.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:44 31.01.2016

Da se ne zaboravi!

Na današnji dan 1993. godine Monika Seleš po treći put je osvojila Otvoreno prvenstvo Australije, njen šesti grend slem u nizu!

milojep milojep 13:52 31.01.2016

Re: Da se ne zaboravi!

Milutin Milošević
Na današnji dan 1993. godine Monika Seleš po treći put je osvojila Otvoreno prvenstvo Australije, njen šesti grend slem u nizu!



Siguran sam da bi bila najbolja u istoriji da nije bilo onoga ludaka. Devojka je sa 20 godina imala 8 grendslemova!
princi princi 14:24 31.01.2016

Sine, opra ga majstor

bezdušno, profesionalno i detaljno, kao u mađarskom porniću.
emsiemsi emsiemsi 15:32 31.01.2016

Re: Sine, opra ga majstor

princi
bezdušno, profesionalno i detaljno, kao u mađarskom porniću.

Ја сам баш љут на Нолета --- очекивао сам 3 пута по 6 : 1, а он се обрука.
Успут --- дај линк !
omega68 omega68 14:55 31.01.2016

Не дај Боже

Ја се искрено плашим да не нађу неког '' лудака '' који ће да спречи да буде најбољи у историји, као Монику...већ га је водитељ после неке од победе питао да ли су му Јелена и Стефан безбедни.
Наравно, ,, лудак'' одлежи мало у болници па кући
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 15:09 31.01.2016

Re: Не дај Боже

Ух, како је тешко нама Србима, цео свет нас мрзи.
А ми имамо само Нолета да се с њим носи...
emsiemsi emsiemsi 15:25 31.01.2016

Re: Не дај Боже

Predrag Brajovic
Ух, како је тешко нама Србима, цео свет нас мрзи.
...

Јок !
Обожава нас.
blogovatelj blogovatelj 18:14 31.01.2016

Re: Не дај Боже

Ух, како је тешко нама Србима, цео свет нас мрзи.
А ми имамо само Нолета да се с њим носи...



blogovatelj blogovatelj 18:15 31.01.2016

Re: Не дај Боже

Јок !
Обожава нас.


Jok brale. Zabole ga kara za nas, veruj mi. To su samo tvoje i Omegine paranoje, ukoliko niste jedna te ista ličnos'
U tom slučaju nisu paranoje, nego paranoja.
uros_vozdovac uros_vozdovac 19:26 31.01.2016

Re: Не дај Боже

Predrag Brajovic
Ух, како је тешко нама Србима, цео свет нас мрзи.
А ми имамо само Нолета да се с њим носи...

za jedan kontinent - Australiju je sasvim dovoljno, zasad 6x
escherichije_colic escherichije_colic 19:29 31.01.2016

Re: Не дај Боже

Svaki mali siromašan narod ima trip da je najjači (najlepši, najbolji jebač itd) na Svetu i da ga svi ostali (zbog toga) mrze, nismo mi Srbi tu ništa gori niti različiti od drugih.

Bez obzira na to, ja imam utisak da je svojevremeno daleko veći medijski hajp pravljen od Agasijevog kambeka ili pojave Džima Kurijera, nego oko savremene Đokovićeve dominacije. Neka me isprate posvećeniji ljubitelji tenisa ako grešim. O čemu se tu radi?
omega68 omega68 20:19 31.01.2016

Re: Не дај Боже

Ух, како је тешко нама Србима, цео свет нас мрзи.

Знаш шта геније, можда би и био духовит и успешни раскринкратор србске митоманије да није догађаја који те побијају и своде твој оглед на јадни аутошовинизам и смехотресно пљување у вис.Искрено се плашим и за тебе - умеју послодавци да буду зајебани кад дају паре а посао се не обави како треба
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:20 31.01.2016

Re: Не дај Боже

O čemu se tu radi?

О тржишту, и његовој величини, и утицају и значају на њему.
Треба ли објашњење?
bene_geserit bene_geserit 06:56 01.02.2016

Re: Не дај Боже

escherichije_colic
Bez obzira na to, ja imam utisak da je svojevremeno daleko veći medijski hajp pravljen od Agasijevog kambeka ili pojave Džima Kurijera, nego oko savremene Đokovićeve dominacije. ....O čemu se tu radi?

I ja sam primetio da je u srpskim medijima daleko veci hajp napravljen od Djokoviceve dominacije nego recimo od Samprasove svojeveremeno (za koju nas je pretezno bolela patka). O cemu se tu radi?
blogovatelj blogovatelj 06:59 01.02.2016

Re: Не дај Боже

O cemu se tu radi?


Mora da se zajebavaš?!
Očekivao si da u vreme ratova neko pravi hajp o američkom teniseru u srpskim medijima?
escherichije_colic escherichije_colic 08:47 01.02.2016

Re: Не дај Боже

blogovatelj
O cemu se tu radi?


Mora da se zajebavaš?!
Očekivao si da u vreme ratova neko pravi hajp o američkom teniseru u srpskim medijima?


Pa nije da nije bilo hajpa, ko je čitao sportsku štampu. Imajte u vidu da tada nije postojao internet kakav znamo danas, te da su se sportske vesti u Srbiji konzumirale sa papira dnevnog ili nedeljnog formata. Ja sam imao sreću da tih godina budem verni višegodišnji čitalac "Tempa", koji je prilično dobro pokrivao zbivanja čak i u tada za nas marginalnom sportu kakav je tenis.

Osim toga, kad smo već kod Samprasa, taj je kod nas uvek bio popularan, kao brat pravoslavac.
bene_geserit bene_geserit 08:51 01.02.2016

Re: Не дај Боже

Tebi stvarno mora da se crta. OK, stavi umesto imena Sampras recimo Konorsa, kad je on vladao nije bilo ratova. I opet nas je bolela patka. Ili bilo koga drugog. Federera na primer.

Meni ljudi koji se zale da su americki, britanski i sl. mediji neobjektivni u vezi Novaka i njegove dominacije, nisu jasni.
Novak nije njihov. On je za njih elementarna nepogoda koju cekaju da prodje. O njemu pisu koliko moraju. A akcenat stavljaju na ono sto zanima njihovu publiku.
Kao sto i bilo koji mediji na svetu rade. Ukljucujuci srpske. Koji su pravili mnogo vecu famu od jednog Bobinog polufinala Wimbldona nego od raznih bitnih dogadjaja u tenisu.
escherichije_colic escherichije_colic 08:57 01.02.2016

Re: Не дај Боже

Predrag Brajovic
O čemu se tu radi?

О тржишту, и његовој величини, и утицају и значају на њему.
Треба ли објашњење?


Pa u tom slučaju bi popularnost Švajcarca Federera morala biti negde srazmerna popularnosti Srbina Đokovića, budući da Srbija ima više nego duplo veću površinu i otprilike jednako stanovnika (i mnogo brojniju dijasporu) nego Švajcarska?

Ili ipak sve ima veze sa imidžom zemlje, pa onda nije bitno koliko GSova i nedelja na prvom mestu si vezao, već odakle dolaziš i kako se zoveš?
bene_geserit bene_geserit 08:59 01.02.2016

Re: Не дај Боже

Usput, jos malo materijala za ove kukace na medije.
Kako to da kada Djokovic osvoji 6 AO-na odmah izvuku nekoga iz pre Open ere ciji je rekord izjednacio, a kada su Sampras i Federer obarali rekorde po osvojenim Wimbldonima nisam cuo da je neko izvlacio Renshaw-a iz naftalina (a da ne pominjem US open, istina on je promenio ime u Open eri, ali je ime promenio i Australian Open - kada je Federer obarao rekorde ne secam se da je iko pominjao Sears-a/Larned-a i koga vec ko ima vise titula u pre-Open eri)?
escherichije_colic escherichije_colic 09:02 01.02.2016

Re: Не дај Боже

bene_geserit
Tebi stvarno mora da se crta. OK, stavi umesto imena Sampras recimo Konorsa, kad je on vladao nije bilo ratova. I opet nas je bolela patka. Ili bilo koga drugog. Federera na primer.

Meni ljudi koji se zale da su americki, britanski i sl. mediji neobjektivni u vezi Novaka i njegove dominacije, nisu jasni.
Novak nije njihov. On je za njih elementarna nepogoda koju cekaju da prodje. O njemu pisu koliko moraju. A akcenat stavljaju na ono sto zanima njihovu publiku.
Kao sto i bilo koji mediji na svetu rade. Ukljucujuci srpske. Koji su pravili mnogo vecu famu od jednog Bobinog polufinala Wimbldona nego od raznih bitnih dogadjaja u tenisu.


Srbija je mala i siromašna zemlja već decenijama u zapećku svetskih zbivanja. Donekle je normalno i očekivano što toliko seče vene na uspehe Đokovića ili svojevremeno Živojinovića. Ono što nije normalno i (što se mene tiče) prihvatljivo jeste da globalni mediji tretiraju najboljeg svetskog tenisera kao "nepogodu za koju se čeka da prođe", samo zato što dolazi iz neke male siromašne pripizdine. Ako treba da budem do kraja plastičan, meni je to na nivou Hitlera koji napušta stadion da ne bi gledao kako Džesi Ovens razvaljuje ubermenšove. Prilično licemerno, budući da dolazi iz kuhinje koja nas ubeđuju da su nacija i država prevaziđene kategorije pretprošlog veka.
bene_geserit bene_geserit 09:12 01.02.2016

Re: Не дај Боже

escherichije_colic
Predrag Brajovic
O čemu se tu radi?
О тржишту, и његовој величини, и утицају и значају на њему.
Треба ли објашњење?

Pa u tom slučaju bi popularnost Švajcarca Federera morala biti negde srazmerna popularnosti Srbina Đokovića, budući da Srbija ima više nego duplo veću površinu i otprilike jednako stanovnika (i mnogo brojniju dijasporu) nego Švajcarska?
Ili ipak sve ima veze sa imidžom zemlje, pa onda nije bitno koliko GSova i nedelja na prvom mestu si vezao, već odakle dolaziš i kako se zoveš?

Naravno da se radi o kulturnom rasizmu, nego se Brajovic pravi tosa.
Federer je njihov a Djokovic nije i to je to, sta ima dalje da se prica.
Uostalom slican tretman su dobijali i Lendl, Navratilova, Selesova, i sestre Vilijams (u njihovom slucaju se radi o boji koze) - sto je btw za mene uvek bio dovoljan razlog da navijam iz sve snage za Serenu, osim kada igra protiv nasih.

Btw, tenis je prilicno specifican sport a teniska publika je vrlo cudna i netipicna (nimalo slicna drugim sportovima, osim mozda golfa i jos ponekog). U pitanju je uglavnom visa srednja klasa i uglavnom je publika bela. I tu se naravno stvari menjaju i setsre Vilijams su posle svih ovih godina dosle na svoje. Djokoviceva velicina je sto ce da ih na kraju natera da ga vole jer nemaju drugog izbora - jos 2-3 godine i odlazak Federera/Nadala u penziju i kada Djoku pocnu da hvataju godine bice jedan od najvolejnijih na turu.
bene_geserit bene_geserit 09:19 01.02.2016

Re: Не дај Боже

escherichije_colic
... Ono što nije normalno i (što se mene tiče) prihvatljivo jeste da globalni mediji tretiraju najboljeg svetskog tenisera kao "nepogodu za koju se čeka da prođe", samo zato što dolazi iz neke male siromašne pripizdine. ...

Pa da samo sto "globalni mediji" ne postoje u realnosti. I bave se oblikovanjem dogadjaja i uticajem na javnost a ne objektivnim izvestavanjem.
Tako da britanski i americki mediji nisu "globalni" nego pisu uglavnom za britansku i americku publiku, a ako se tebi ne svidja kako oni pisu, ko ti brani da prestanes da ih citas/gledas ili da pokrenes neku svoju medijsku kucu?
escherichije_colic escherichije_colic 09:26 01.02.2016

Re: Не дај Боже

bene_geserit

Naravno da se radi o kulturnom rasizmu, nego se Brajovic pravi tosa.
Federer je njihov a Djokovic nije i to je to, sta ima dalje da se prica.
Uostalom slican tretman su dobijali i Lendl, Navratilova, Selesova, i sestre Vilijams (u njihovom slucaju se radi o boji koze)


I onda ceo Svet uhvati da se zgražava kad na fudbalskoj utakmici stotine pitomaca popravnih domova u maniru čopora ispušta "majmunske krike", dočim je u kvotu opisani kulturni rasizam valjda prihvatljiv i podrazumevajući kao privilegija savremene aristokratije.

Objektivno, boli me uvo za tenis i nisam neki fan Đokovića ali uvek je dobro nazivati stvari pravim imenom. Btw i ja mislim da je kmečanje naše javnosti "što englezi ne vole Noleta" preterano ali eto, pođosmo od "CIA snajka" a dođosmo do toga da neko naglas kaže kako sestre Vilijams nikada nisu imale adekvatan tretman zbog trivijalnog detalja kakav je boja kože.
escherichije_colic escherichije_colic 09:41 01.02.2016

Re: Не дај Боже

bene_geserit

Pa da samo sto "globalni mediji" ne postoje u realnosti. I bave se oblikovanjem dogadjaja i uticajem na javnost a ne objektivnim izvestavanjem.
Tako da britanski i americki mediji nisu "globalni" nego pisu uglavnom za britansku i americku publiku, a ako se tebi ne svidja kako oni pisu, ko ti brani da prestanes da ih citas/gledas ili da pokrenes neku svoju medijsku kucu?


Nisam ekspert za žurnalistiku i medije ali meni paoru stvari deluju ovako: čim je neko dovoljno glasan da se čuje svuda, on je globalan.

U vremenu interneta i engleskog kao nezvaničnog esperanta, malo mi je smelo tvrditi kako američki i britanski mediji proizvode vesti (ili oblikuju događaje) samo za kombajnistu Bili Boba iz Farmersville LA i penzionerku Margret Haveršam iz zapadnog Berkšira.
blogovatelj blogovatelj 15:31 01.02.2016

Re: Не дај Боже

Tebi stvarno mora da se crta. OK, stavi umesto imena Sampras recimo Konorsa, kad je on vladao nije bilo ratova. I opet nas je bolela patka. Ili bilo koga drugog. Federera na primer.



Aman čoveče, kako možeš da porediš neuporedivo? Oko Monike se pravio isti hajp kao i oko Đokovića, bila je Jugoslovenka. Naravno da neće ljudi u Jugoslaviji da se lože na Konorsa kao na Moniku i na Đokovića.
Ni Amerikanci se sigurno ne pale na Federera kao što su bili nafurani na Mekinroa.
Ako si toliko glup to da shvatiš, tebi onda leka nema.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:27 01.02.2016

Re: Не дај Боже

Naravno da se radi o kulturnom rasizmu, nego se Brajovic pravi tosa.

Ko je rekao da se pravi Toša?
Samo, nemam običaj da zagledam drugima u gaće.

Ako vi, svi odreda konjine matore, do sada sprcavši tolike godine niste ukapirali da je Srbija -- mala, nebitna, odrpana, pa da je kao takvu i tretiraju -- kao malu, nebitnu i odrpanu, onda ne znam za šta će vam te diplome, novci i položaji?

Novak je neželjeni rođak iz provincije, za kojeg svi jedva čekaju da ode tamo odakle je došao.

Nepravda?
Pa, nepravda, koja se ispravlja tako što prestaneš da budeš provincija, a na plačipičevnim tiradama.

So... grow up!
To jest -- odrastite!
nsarski nsarski 00:16 02.02.2016

Re: Не дај Боже

Novak je neželjeni rođak iz provincije, za kojeg svi jedva čekaju da ode tamo odakle je došao.


Pa, ja ne bih rekao da je bas sasvim tako.

Usain Bolt je, recimo, trenutni sportski fenomen nedostizan barem za deceniju ili vise. I jos je sa Jamajke - sta ces vecu provinciju. Opet, njega ne omalovazavaju, hvale ga gdegod stignu, itd. Slicno je vazilo i za Sergeja Bubku, za razne Etiopljane trkace - sve veliki sportisti koji su uvazavani. A dolazili iz zapizdina. I to je OK - u atletici nema love.

Medjutim, tenis je veliki sport i jos veci biznis (sto ove gore navedene atletike globalno nisu). E, tu je, cini mi se, Novakova "mana". Vrhunski teniser ali, jbg., ima slabiju prodju na "trzistu" satova, sportske opreme i ostalih komercijalnih opsena. Zato je manje zanimljiv za globalne bizMismene - njih tenis ne zanima, samo lova.
bene_geserit bene_geserit 06:08 02.02.2016

Re: Не дај Боже

blogovatelj
Aman čoveče, kako možeš da porediš neuporedivo? Oko Monike se pravio isti hajp kao i oko Đokovića, bila je Jugoslovenka. Naravno da neće ljudi u Jugoslaviji da se lože na Konorsa kao na Moniku i na Đokovića.
Ni Amerikanci se sigurno ne pale na Federera kao što su bili nafurani na Mekinroa.

Dakle ti imas (u najmanju ruku) sledece probleme:

1. Volis da diskutujes o stvarima koje ne pratis, u ovom slucaju o tenisu. Od Federera je napravljena globalna ikona. Kada igraju Federer i Isner u USA, amerikanci navijaju za Federera. Mekinro je imao razlicite periode u karijeri sto se tice popularnosti (pri kraju karijere jeste bio obozavan u svojoj zemlji, ali to nikako nije bio slucaj u pocetku i kod svakog), ali je pitanje da li je bio voljeniji od Federera.

2. Ili ne razumes ironiju, ili nepazljivo citas. Ovo ispod je, verovao ili ne, ironija (da li je moguce da to mora da se objasni?).
bene_geserit
escherichije_colic
Bez obzira na to, ja imam utisak da je svojevremeno daleko veći medijski hajp pravljen od Agasijevog kambeka ili pojave Džima Kurijera, nego oko savremene Đokovićeve dominacije. ....O čemu se tu radi?

I ja sam primetio da je u srpskim medijima daleko veci hajp napravljen od Djokoviceve dominacije nego recimo od Samprasove svojeveremeno (za koju nas je pretezno bolela patka). O cemu se tu radi?

Ili u prevodu za bukvaliste - sta je cudno sto americki mediji prave veci hajp oko svojih igraca (ili onih koje osecaju kao svoje poteklih iz slicnog kuturnog miljea), kada to rade svi mediju u svetu ukljucujuci srpske.
Ali ti izgleda volis da se igras gluvih telefona.
martin_krpan martin_krpan 08:07 02.02.2016

Re: Не дај Боже

nsarski
Novak je neželjeni rođak iz provincije, za kojeg svi jedva čekaju da ode tamo odakle je došao.


Pa, ja ne bih rekao da je bas sasvim tako.

Usain Bolt je, recimo, trenutni sportski fenomen nedostizan barem za deceniju ili vise. I jos je sa Jamajke - sta ces vecu provinciju. Opet, njega ne omalovazavaju, hvale ga gdegod stignu, itd. Slicno je vazilo i za Sergeja Bubku, za razne Etiopljane trkace - sve veliki sportisti koji su uvazavani. A dolazili iz zapizdina. I to je OK - u atletici nema love.

Medjutim, tenis je veliki sport i jos veci biznis (sto ove gore navedene atletike globalno nisu). E, tu je, cini mi se, Novakova "mana". Vrhunski teniser ali, jbg., ima slabiju prodju na "trzistu" satova, sportske opreme i ostalih komercijalnih opsena. Zato je manje zanimljiv za globalne bizMismene - njih tenis ne zanima, samo lova.


Ovaj komentar je suština. Ja bih rekao da čak nacionalnost nema uopšte veze već je to jedan set raznoraznih faktora. Pi ar magovi mjere koliki je limit pojedinih faca i koja kinta je tu u igri, i to se odmah osjeti na tribinama. Novak na žalost nema tu neku crtu, nije "bad guy", više je porodični tip, priča o djeci... za razliku od npr. Safina za kojim su tribine (pogotovo na AO) slinile.

Ljubičića su prije par godina mislim u Americi ili Kini pitali da li je ovaj trener i nisu ga pustili u neku zonu, a ovaj je bio prvi nosilac, tada je bio treći - četvrti igrač.
blogovatelj blogovatelj 08:13 02.02.2016

Re: Не дај Боже

1. Volis da diskutujes o stvarima koje ne pratis, u ovom slucaju o tenisu.


Sto volim vas koji se kurcite kako pratite tenis dugo vremena, nemas pojma.
Sta vam to znaci?
Mislim, pratio sam tenis od Borga, kao dete. Naravno, sto sam bivao stariji vise sam razumeo igru, to je valjda normalno. Imao sam faze kada nisam pratio uopste, bio sam student, u iznajmljenim stanovima, pa nisam imao TV. Ili sam imao tek rodjeno dete, pa je bilo precih obaveza. Hjuita recimo nisam pratio nikada dok je bio na vrhuncu slave. Moniku sam ispratio od pocetka do kraja. Mekinroa sam obozavao, jer je u tenis uveo i cirkusijadu.
Sta tacno dokazuje tvoja tvrdnja da dugo pratis tenis? Sem sto dokazuje da nisi bas preterano bistar, cim tako nesto smatras argumentum.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 08:28 02.02.2016

Re: Не дај Боже

Medjutim, tenis je veliki sport i jos veci biznis (sto ove gore navedene atletike globalno nisu). E, tu je, cini mi se, Novakova "mana".

То је, телеграфски*, био садржај мог првог коментара.

* окоштала метафора
bene_geserit bene_geserit 10:35 02.02.2016

Re: Не дај Боже

martin_krpan
nsarski
...Medjutim, tenis je veliki sport i jos veci biznis (sto ove gore navedene atletike globalno nisu). E, tu je, cini mi se, Novakova "mana". Vrhunski teniser ali, jbg., ima slabiju prodju na "trzistu" satova, sportske opreme i ostalih komercijalnih opsena. Zato je manje zanimljiv za globalne bizMismene - njih tenis ne zanima, samo lova.

Ovaj komentar je suština. Ja bih rekao da čak nacionalnost nema uopšte veze već je to jedan set raznoraznih faktora. Pi ar magovi mjere koliki je limit pojedinih faca i koja kinta je tu u igri, i to se odmah osjeti na tribinama. Novak na žalost nema tu neku crtu, nije "bad guy", više je porodični tip, priča o djeci... za razliku od npr. Safina za kojim su tribine (pogotovo na AO) slinile.

Nojevi zabijaju glavu u pesak i prave se da ne vide stvari okolo. A vidim ima i ljudi koji to rade. Nacionalnost iskljucivo ima veze u Novakovom slucaju. Te price o biznisu su mozda mali aspekat citave price.

Pa prave cirkus protiv njega i kada igra protiv Murray-a. Ako se Novaku moze zameriti da igra odbrambeni tenis (nekome dosadan), da je limitirane harizme, porodicni covek i sta vec sve ne, sta da se kaze za Murray-a (jel postoji neki aspekt gde je Murray pogodniji da "sline za njim", da me ne shvate pogresno meni je on super i kao teniser i kao faca, deluje malo povuceno, zao mi je sto je imao operaciju kicme koja mu je narusila karijeru, ali ako neko nije marketabilan onda je to on - smuci ti se zivot dok se on odluci da napadne, non stop grimase i cviljenje prema boksu, vuce se kao prebijena macka pola vremena, a svaki put kad izgubi za britansku stampu je skot).

Za Safinom su tribine slinile samo iz razloga sto nije bio ozbiljan sampion i fokusiran na tenis, vec je bio nesto kao bekrija teniskog sveta koji traci talenat (sto je zabavno kao kad idete u cirkus). Jel ima neki ozbiljan teniski sampion iz istocne Evrope koji je bio voljen (od strane anglo-saksonskih medija i publike)? Lendl, Navratilova, Selesova, Djokovic - lista nije preduga, Patern ponasanja identican.

Pri tome naravno nema nikakvog razloga kukati zbog toga - meni je potpuno shvatljivo da su amerikancima/englezima/australijancima interesantni njihovi ili njima kulturoloski bliski igraci koje mogu da dozive kao svoje. Uostalom isto vazi i za srbe.
Orkestirane kampanje protiv Novaka su naravno odraz kulturnog rasizma, ali to govori o njima a ne o Novaku, pa ne vidim sto bi se mi uzbudjivali oko toga. Uostalom niko nas ne tera da se informisemo u britanskim ili americkim medijima.
martin_krpan martin_krpan 10:57 02.02.2016

Re: Не дај Боже

bene_geserit
martin_krpan
nsarski
...Medjutim, tenis je veliki sport i jos veci biznis (sto ove gore navedene atletike globalno nisu). E, tu je, cini mi se, Novakova "mana". Vrhunski teniser ali, jbg., ima slabiju prodju na "trzistu" satova, sportske opreme i ostalih komercijalnih opsena. Zato je manje zanimljiv za globalne bizMismene - njih tenis ne zanima, samo lova.

Ovaj komentar je suština. Ja bih rekao da čak nacionalnost nema uopšte veze već je to jedan set raznoraznih faktora. Pi ar magovi mjere koliki je limit pojedinih faca i koja kinta je tu u igri, i to se odmah osjeti na tribinama. Novak na žalost nema tu neku crtu, nije "bad guy", više je porodični tip, priča o djeci... za razliku od npr. Safina za kojim su tribine (pogotovo na AO) slinile.

Nojevi zabijaju glavu u pesak i prave se da ne vide stvari okolo. A vidim ima i ljudi koji to rade. Nacionalnost iskljucivo ima veze u Novakovom slucaju. Te price o biznisu su mozda mali aspekat citave price.

Pa prave cirkus protiv njega i kada igra protiv Murray-a. Ako se Novaku moze zameriti da igra odbrambeni tenis (nekome dosadan), da je limitirane harizme, porodicni covek i sta vec sve ne, sta da se kaze za Murray-a (jel postoji neki aspekt gde je Murray pogodniji da "sline za njim", da me ne shvate pogresno meni je on super i kao teniser i kao faca, deluje malo povuceno, zao mi je sto je imao operaciju kicme koja mu je narusila karijeru, ali ako neko nije marketabilan onda je to on - smuci ti se zivot dok se on odluci da napadne, non stop grimase i cviljenje prema boksu, vuce se kao prebijena macka pola vremena, a svaki put kad izgubi za britansku stampu je skot).

Za Safinom su tribine slinile samo iz razloga sto nije bio ozbiljan sampion i fokusiran na tenis, vec je bio nesto kao bekrija teniskog sveta koji traci talenat (sto je zabavno kao kad idete u cirkus). Jel ima neki ozbiljan teniski sampion iz istocne Evrope koji je bio voljen (od strane anglo-saksonskih medija i publike)? Lendl, Navratilova, Selesova, Djokovic - lista nije preduga, Patern ponasanja identican.

Pri tome naravno nema nikakvog razloga kukati zbog toga - meni je potpuno shvatljivo da su amerikancima/englezima/australijancima interesantni njihovi ili njima kulturoloski bliski igraci koje mogu da dozive kao svoje. Uostalom isto vazi i za srbe.
Orkestirane kampanje protiv Novaka su naravno odraz kulturnog rasizma, ali to govori o njima a ne o Novaku, pa ne vidim sto bi se mi uzbudjivali oko toga. Uostalom niko nas ne tera da se informisemo u britanskim ili americkim medijima.


Pričaš notorne gluposti i ne razumiješ se u ovaj sport. Tripam da je Blic uz kaficu u pitanju.

Kurnjikova, Šarapova, Ana Ivanović, Dimitrov,... Murray je imao "story telling" potencijal: Britanac, prvi ozbiljan u open eri, silna stogodišnja statistika - poređenja sa Fred Perryjem (teniserom)... Ko se sjeća da je Fred Perry (firma) sponzorisala Murraya, čak i u juniorskim danima, što je bio dupli presedan tad: Fred Perry u tenisu i veliki ugovor za neetabliranog tenisera. Poslije su pobjegli glavom bez obzira iz razloga što je ovaj:
nikakvo medijsko lice, priča dosadne priče - maksimalno dosadan lik (igra Sony play station po čitav dan), keva uključena tako da to malo i spooky djeluje.... milion razloga. Lendl? Buuuuahahahaha. Stegnuta čeljust i zamah, izmah..Seleš?

A Kurnjikova i dan danas?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana