Kućni ljubimci| Nauka| Obrazovanje| Religija| Sex

Da postoje novinari i urednici

krkar RSS / 03.03.2017. u 12:33


Tan2017-3-2_213515451_3.jpg

Nesporne činjenice:

1. 2.3.2017. oko 19.45 na putu Vranje-Beograd, oko 1 km od Predejana u smeru Leskovca (Beograda) automobil u kojem se nalazila ministarka Slavica Đukić Dejanović (СЂД) učestvovao je u saobraćajnoj nesreći; u udesu su učestvovala još 2 vozila (kamioni)

2. U automobilu su se nalazili СЂД i vozač

3. Oboje učesnika udesa prevezeno je u najbližu ovlašćenu medicinsku ustanovu gde su СЂД utvrđene teške povrede koje nisu opasne po život a vozaču lake.

4. Tokom noći СЂД je premeštena u nadležnu medicinsku ustanovu u Beogradu

5. СЂД se vraćala u Beograd iz Vranja gde je prisustvovala predizbornom mitingu predsedničkog kandidata političke stranke SNS, građanina AV.

To su, manje-više, činjenice koje su nesporne i za čiju proveru nisu potrebna nikakva posebna znanja ni ovlašćenja.

Mediji su izvestili o udesu. Interesovanje medija je posebno pojačano činjenicom da se radi o ministarki, političarki, javnoj ličnosti. To je normalno i uobičajeno.

Do petka u podne* većina medija izvestila je o gorenavedenm činjenicama, manje-više. Svi jednako, papagajski, kopirajući (nepostojeću) državnu agenciju i prepisujući medije koji se generalno smatraju pismenijima (sa sve manje opravdanja, no otom potom).

U državama u kojima postoje nekakvi odgovorni i profesionalni mediji, redosled izveštavanja bio bi:

1. VEST - samo nesporne činjenice, od prvog saznanja o događaju do vremena kada se proceni da je većina zainteresovanih obaveštena
2. PROŠIRENA VEST - prvi dodatni podaci koji mogu uključivati saznanja o ostalim učesnicima udesa, izjave očevidaca i organizacija i institucija koje imaju veze sa udesom (policija, hitna pomoć, bolnica...), izjave političara (ako ih bude) itd.
3. ANALIZA - šta se tačno desilo, dinamika udesa, pozadina događaja, je li ovo izdvojena nesreća ili postoji neki trend, je li iz prethodnih sličnih nesreća izvučena neka pouka itd, itd.

U državi koja ima medije, pravo vreme za 3. korak, uzimajući u obzir dinamiku današnjih medija uslovljenu savremenom tehnologijom, bilo bi već u petak ujutru. Već u jutarnjim programima ili odmah nakon njih (što zavisi od koncepcije jutarnjih programa).

Pitanja koja bi se postavila u normalnoj državi bila bi:

a) Čije je bilo vozilo, državno/vladino, stranke SPS ili nekog trećeg vlasnika

b) Je li СЂД predizbornom mitingu građanina AV učestvovala kao ministarka, pripadnica stranke ili građanka

c) Je li vlasništvo automobila odnosno pravo korišćenja u skladu sa prirodom učešća СЂД na mitingu

d) Je li za vožnju postojalo odgovarajuće ovlašćenje u skladu sa zakonom, ukoliko je bilo potrebno

e) Je li vozilo bilo u statusu vozila pod pratnjom ili prioritetnog vozila i je li takav status bio zakonit i opravdan

f) Je li vozač poštovao propise o radnom vremenu profesionalnih vozača

g) Ako se vozilo u trenutku udesa kretalo brzinom većom od dozvoljene odnosno one koja bi bila prilagođena stanju puta, vremenskim uslovima itd, je li bilo ikakvog naloga/zahteva/sugestije vozaču da prekrši propis; ako DA ko je u pitanju

h) je li izvršen uviđaj uključujući i alkotestiranje svih učesnika u nezgodi

i) jesu li i vozač i СЂД bili vezani

j) je li automobil u kojem je bila СЂД bio tehnički ispravan u skladu sa zakonom**

k) je li vozilo bilo osigurano u skladu sa zakonom i je li imalo ikakva dodatna (neobavezna) osiguranja

l) jesu li tačni medijski navodi da je СЂД toga dana već prethodno učestvovala u drugoj saobraćajnoj nesreći; da li se radilo o istom vozilu i/ili vozaču; postoje li ikakvi zakoni/propisi/profesionalna praksa koji zahtevaju da profesionalni vozač koji je učestvovao u udesu prekine vožnju odnosno pauzira određeno vreme nakon udesa

To bi bio bar neki minimum u državi koja ima medije. A u Srbistanu...


_____

*) U vestima RTS u 12 СЂД nije bila u 5 lidova. U 8. minutu pomenuta je u kratkoj vesti koja navodi da je prebačena u BG, bez videa.

**) Jedan čuveni istraživački medij (LINK) objavio je da je pukla guma što u normalnim uslovima i sa normalnim tehničkim održavanjem nikako ne bi smelo da se dogodi



Komentari (156)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

urbana_gerila urbana_gerila 13:02 03.03.2017

siroma sam, al volim da živim


osim par sitni(čavi)h - nemam primjedbi?!

danas gerilici neću ni kompliment uputiti - mudro ćutim ceo dan...
misha.m misha.m 13:59 03.03.2017

Štednja

A i jedno licemerno pitanje - zašto na taj miting/promociju nisu opet svi iz Vlade išli autobusom (autobusima) - kao neki dan - i tako uštedeli prilične pare?

Pitanja su odlična i sva su toliko atipična sa našom medijskom slikom da to prosto boli.

Neka od njih su mi upravo prvo pala na pamet kad sam čuo vest.
highshalfbooze highshalfbooze 14:16 03.03.2017

Re: Štednja

zašto na taj miting/promociju nisu opet svi iz Vlade išli autobusom (autobusima) - kao neki dan - i tako uštedeli prilične pare?

Oni o svom trošku i u svom slobodnom vremenu neka idu gde hoće, kad hoće i koliko hoće, neka štede ako hoće ili neka se rasipaju ako hoće.
A o trošku građana i u radno vreme ne treba da idu na preizborne mitinge.
misha.m misha.m 14:37 03.03.2017

Re: Štednja

Možda se nismo razumeli ali mi se čini da smo isto mislili.

Svi oni koji su na tom velelepnom mitingu u Vranju bili mogli su i imali pravo tamo da budu u svojstvu privatnih lica ili stranačkih funkcionera.

U svojstvu predstavnika države nikako.

Još gore je ako su u prve dve varijante trošili državne resurse i pare.

Zato sam i rekao da je najbolje bilo da su lepo iznajmili jedan luksuzan autobus sa dva vozača i zapalili do Vranja i nazad.

I sve to lepo platili iz svojih ili stranačkih džepova.

(Ali, pričamo o utopiji, o uređenom sistemu)
highshalfbooze highshalfbooze 14:24 03.03.2017

Dodatak

To bi bio bar neki minimum u državi koja ima medije. A u Srbistanu...


Kao dodatak, ili kao posebna vest bi bilo pitanje upućeno svim državnim službenicima na tom predizbornom mitingu o čijem trošku su došli na miting. Jesu li uzeli slobodan dan ili su u radnom vremenu bili tamo, da li su platili putne troškove iz svog džepa ili su koristili resurse građana za svoje lične potrebe.
krkar krkar 14:37 03.03.2017

Re: Dodatak

pitanje upućeno svim državnim službenicima na tom predizbornom mitingu o čijem trošku su došli na miting. Jesu li uzeli slobodan dan ili su u radnom vremenu bili tamo, da li su platili putne troškove iz svog džepa ili su koristili resurse građana za svoje lične potrebe.


U normalnoj državi takva pitanja postavljaju mediji a ako se desi da ih ne postave dovoljno jasno onda ih inicira opozicija. To su oni što su u Srbiji kad god su imali priliku, tj. bili na vlasti upravo

u radnom vremenu bili tamo

koristili resurse građana za svoje lične potrebe


Svaku šansu da Srbija za dugo vremena bude normalna sjebali su Koštunica dr Vojislav i Tadić Boris. Ovi današnji samo su nastavili da vode Srbistan u napredak stazom koju su utrle srbodemokrate i demokrate.

misha.m misha.m 14:38 03.03.2017

Re: Dodatak

Ovde ne mogu da se ne setim scene iz nekih prethodnih izbornih kampanja kad su V. Ilića (u to vreme Ministra u Vladi) pitali da li je na skup došao službenim vozilom Vlade kao Ministar ili kao PreCednik NS, a on kaže "pola-pola"!!
princi princi 14:39 03.03.2017

Re: Dodatak

Ali to su sve pitanja koja zadiru u samu srž političkog sistema Srbije: konflikt interesa (koji ogromna većina građana Srbije čak ni ne prepoznaje kao problem), finansiranje političkih stranaka, razdvojenost sudstva od ostalih oblika vlasti...
natasavb natasavb 14:45 03.03.2017

Re: Dodatak

(koji ogromna većina građana Srbije čak ni ne prepoznaje kao problem),



Da, upravo razmišljam o ovome, kako pola Srbije ne vidi ništa loše u tome što ona koristi službeni auto u privatne svrhe, jer bi i oni isto to uradili da im se ukaže prilika.

Ovde su decenijama unazad negovane "povlastice" službenog položaja, tako da je to većini postalo sasvim normalno i prihvatljivo ponašanje.
krkar krkar 14:46 03.03.2017

Re: Dodatak

princi
Ali to su sve pitanja koja zadiru u samu srž političkog sistema Srbije: konflikt interesa (koji ogromna većina građana Srbije čak ni ne prepoznaje kao problem), finansiranje političkih stranaka, razdvojenost sudstva od ostalih oblika vlasti...


A tek poimanje i osnovno poznavanje profesionalne etike u medijima:

Jutros je ona koza voditeljka jutarnjeg programu Pinka izjavila, parafraziram jer sam čuo iz druge ruke, da NE MOŽE da navede ime kompanije koja je pustila nekakvu otrovnu hranu na tržište jer bi se naljutio marketing!!!
princi princi 15:02 03.03.2017

Re: Dodatak

A tek poimanje i osnovno poznavanje profesionalne etike u medijima

Dobro, to je već neko usko stručno pitanje, neki Code of Practice, koji novinari u Srbiji nikad nisu ni imali. Oni su uvek bili instrument, da li američki, da li ruski, da li režimski, ali na Balkanu definitivno ne postoji tradicija kritičkog i analitičkog novinarstva. Što je sve posledica položaja i društvene uloge medija u Srbiji (a i drugde na Balkanu). Na žalost, i svetski trendovi (ili barem oni u UK i USA) su takvi da se položaj medija usklađuje sa srpskim običajima a ne obratno.
krkar krkar 15:11 03.03.2017

Re: Dodatak

Dobro, to je već neko usko stručno pitanje, neki Code of Practice, koji novinari u Srbiji nikad nisu ni imali.


Imali su ga itekako, imaju ga i danas. Većina toga što se naziva novinarima, urednicima i vlasnicima medija za to nije ni čulo a kamoli da je pročitalo.

I ne radi o samom etičkom kodeksu ili bilo kojoj njegovoj odredbi nego o svesti šta su to mediji, zašto postoje i koja im je uloga. Ta koza misli da je svrha medija da se ona pojavljuje svako jutro 2 sata na malom ekranu vaših TV prijemnika.


ali na Balkanu definitivno ne postoji tradicija kritičkog i analitičkog novinarstva.


Postojalo je. Ograničeno po dometu ali je postojalo. U nekim tragovima postoji i danas ali prodato za sitne pare i moralno korumpirano (recimo Vreme, iako i tamo ima nekoliko časnih autora koji se uglavnom ne bave mainstream političkim temama, onima koje Žare ugovara).

Najbolji kritički i analitički medij na BCHS području je Forum.tm koji se, nažalost, sveo samo na portal koji nema novca da plati svoje autore.

Vrlo su kvalitetne, iako sopstvenim (lošim) izborom prilično ograničene u izboru tema, i Novosti, glasilo srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj (koje je odavno preraslo tu usku odrednicu).
princi princi 15:22 03.03.2017

Re: Dodatak

Postojalo je. Ograničeno po dometu ali je postojalo. U nekim tragovima postoji i danas ali prodato za sitne pare i moralno korumpirano (recimo Vreme, iako i tamo ima nekoliko časnih autora koji se uglavnom ne bave mainstream političkim temama, onima koje Žare ugovara).

Pa Vreme je postojalo i bilo kritičko samo zahvaljujući američkim i UK donacijama koje su usmeravane preko računa Srdže Popoviča. Slično važi i za 92jku 90ih (samo što su respektivni računi bili Micijevi i Veranovi). Toga ranije, pre 90ih, nije bilo. 92jka se razvila iz Ritma Srca, koji je na Studiju B pokrenuo Dragan Jelić i gradski odbor Saveza Socijalističke Omladine. Veran Matić je, pre nego što je postao veliki mislilac i opozicionar, bio kafe kuvarica u toj redakciji. Ne kažem da nije bilo sjajnih i profesionalnih pojedinaca (Stojan Cerović mi jedini trenutno pada na pamet), ali kao institucije, to je sve postojalo zahvaljujući tome što je nekome odrađivalo posao, to nije bilo nezavisno. Nikad tu nije bilo nekog sistema.
highshalfbooze highshalfbooze 16:05 03.03.2017

Re: Dodatak

Svaku šansu da Srbija za dugo vremena bude normalna sjebali su Koštunica dr Vojislav i Tadić Boris.

Amin

Jutros je ona koza voditeljka jutarnjeg programu Pinka izjavila...


Koza i voditeljka Pinka je pleonazam.
emsiemsi emsiemsi 16:19 03.03.2017

Re: Dodatak

krkar

...

Svaku šansu da Srbija za dugo vremena bude normalna sjebali su Koštunica dr Vojislav i Tadić Boris. Ovi današnji samo su nastavili da vode Srbistan u napredak stazom koju su utrle srbodemokrate i demokrate.


За овога другога не знам, али тај Коштуница, тај што је био похлепан, то је било страшно.
Успут --- пре икс година, био сам у Белановици са једним другаром да му помогнем око неке електронике и којечега ... направили посао и отишли до неке кафане. Ударила киша као из кабла, па смо морали да седимо неколико сати у тој кафани. Ја кренуо да мало зезам домаћине, као --- Коштуница вам комшија, сигурно сте се нешто огребали итд...
Па да, јесмо до курца, одговорише домаћи. Његове комшије пробале да га провоцирају - Војо, дај нам помогни да доведемо воду итд., мислећи на огранак водовода до кућа у близини његове викендице. А њима Воја одговори ... ја сам себи из Београда понео 5 литара, мени довољно.
arianna arianna 18:03 03.03.2017

Re: Dodatak

Mora da vam je mnogo jak taj etički kodeks kad i posle nekoliko dana u TRZ KRAGUJEVAC, novinari javljaju da je povredjeno 30-tak ljudi..(ne zna se tačan broj povređenih)!? ali se zna da je da Slavica Dj.D. polomila nadlakticu i da će biti operisana....

principessa_etrusca principessa_etrusca 18:43 03.03.2017

Re: Dodatak

Svaku šansu da Srbija za dugo vremena bude normalna sjebali su Koštunica dr Vojislav i Tadić Boris.


Докле више ове халуцинације?
Тадић, какав год да је био, поштовао је форму. Налажење рупа у закону је једна ствар ствар, а бахато и безобзирно гажење закона друга.
А оно пежоративно "легалиста" за Коштуницу који је доследно поштовао закон и институције, вратило се као бумеранг у облику патолошких лажова, лопова, плагијатора, корумпираних перача новца, узурпатора медија, т.ј. једном речју олоша који сада гледамо.
highshalfbooze highshalfbooze 19:11 03.03.2017

Re: Dodatak

Докле више ове халуцинације?


I Vučić kaže da su to halucinacije, trenutno stanje je toliko dobro da nas je sramota. I te halucinacije za koje su zaslužna navedena gospoda će trajati još prilično dugo.
emsiemsi emsiemsi 19:13 03.03.2017

Re: Dodatak

arianna
Mora da vam je mnogo jak taj etički kodeks kad i posle nekoliko dana u TRZ KRAGUJEVAC, novinari javljaju da je povredjeno 30-tak ljudi..(ne zna se tačan broj povređenih)!? ali se zna da je da Slavica Dj.D. polomila nadlakticu i da će biti operisana....


Исто као што не знамо колико је било погинулих у НАТО бомбардовању !
Јасеновац да нити не помињемо.
Такви смо ми !
На жалост, без обзира ко је на власти.
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:28 03.03.2017

Re: Dodatak

highshalfbooze

I Vučić kaže da su to halucinacije, trenutno stanje je toliko dobro da nas je sramota. I te halucinacije za koje su zaslužna navedena gospoda će trajati još prilično dugo.


Свако за кога "легалиста" има пежоративну конотацију је управо заслужио Вучића, Мартиновића, Зорану, Малог, Стефановића, "Пинк", "Информер", "Курир", "Блиц", лажове, крадљивце и плагијаторе.
highshalfbooze highshalfbooze 19:43 03.03.2017

Re: Dodatak

Свако за кога "легалиста" има пежоративну конотацију

Ja nisam rekao da je nešto loše biti legalista, nisam informisan da je to iko rekao, ali mislim da između legalista i Koštunica ne stoji znak jednakosti.
Možda su neke halucinacije šta znam, nisam informisan.
emsiemsi emsiemsi 19:49 03.03.2017

Re: Dodatak

highshalfbooze
Свако за кога "легалиста" има пежоративну конотацију

Ja nisam rekao da je nešto loše biti legalista, nisam informisan da je to iko rekao, ali mislim da između legalista i Koštunica ne stoji znak jednakosti.
Možda su neke halucinacije šta znam, nisam informisan.

Ма да !
Тај што је крао, чудо једно !
Кажу неки да је након председниковања успео да закопа мазнуто благо и да ће једнога дана, ипак, купити шкоду фабиу, уместо суперлуксузног југа са којим је започео и завршио председнички мандат.
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:56 03.03.2017

Re: Dodatak

Ja nisam rekao da je nešto loše biti legalista, nisam informisan da je to iko rekao, ali mislim da između legalista i Koštunica ne stoji znak jednakosti.

У Коштуничино време, он је често описиван као "легалиста", а у неком подсмешљивом смислу.
Коштуница на страну, "легалиста" не може бити пежоративна одредница.
Они за које ипак јесте и за које је кредо "немојмо се држати закона као пијан плота", не заслужују боље од Вучића и осталих корумпираних лажова и плагијатора који су у перманентном сукобу интереса.
anonymous anonymous 21:07 03.03.2017

Re: Dodatak

principessa_etrusca

У Коштуничино време, он је често описиван као "легалиста", а у неком подсмешљивом смислу.
Коштуница на страну, "легалиста" не може бити пежоративна одредница.
Они за које ипак јесте и за које је кредо "немојмо се држати закона као пијан плота", не заслужују боље од Вучића и осталих корумпираних лажова и плагијатора који су у перманентном сукобу интереса.




Једноставно.
Србима никад нико није ваљао.
mirelarado mirelarado 21:30 03.03.2017

Re: Dodatak

pitanje upućeno svim državnim službenicima na tom predizbornom mitingu o čijem trošku su došli na miting. Jesu li uzeli slobodan dan ili su u radnom vremenu bili tamo, da li su platili putne troškove iz svog džepa ili su koristili resurse građana za svoje lične potrebe.



U normalnoj državi takva pitanja postavljaju mediji a ako se desi da ih ne postave dovoljno jasno onda ih inicira opozicija. To su oni što su u Srbiji kad god su imali priliku, tj. bili na vlasti upravo

u radnom vremenu bili tamo

koristili resurse građana za svoje lične potrebe


Da u nas ima (kao što nema) pravog novinarstva, bilo bi zanimljivo istražiti da li državni funkcioneri, nakon što se dočepaju nušićevskog gospa Natinog fijakera (službenih kola sa šoferom), uopšte koriste vlastito vozilo, o vlastitom trošku. Oni i članovi njihovih porodica...
krkar krkar 21:47 03.03.2017

Re: Dodatak

тај Коштуница, тај што је био похлепан


Bije pohlepan ali ne na novac nego na sopstvenu državničku genijalnost. I kojekakve slične nebuloze.

Ne bi ti to umeo da razumeš pa da te ne mučim bez veze.
krkar krkar 22:03 03.03.2017

Re: Dodatak

Докле више ове халуцинације?


Sve dok nam vi iz Engleske ne objasnite šta se ovde kod nas dešavalo.


Тадић, какав год да је био, поштовао је форму. Налажење рупа у закону је једна ствар ствар, а бахато и безобзирно гажење закона друга.


Oh, taman sam se ponadao da bi mogla nešto da nam objasniš (vidi gore) kad ono - ti pojma nemaš. Ništa onda.


А оно пежоративно "легалиста" за Коштуницу који је доследно поштовао закон и институције


Pežorativno je zbog toga što su njegov legalizam i insistiranje na pravnom kontinuitetu direktno onemogućili bilo kakav 6. oktobar i dali 4 meseca Udbi, Julu i ostalima ispod tog šinjela da prežive i pod direktnom Koštunicinom zaštitom se prestroje i nastave da rade kao i do tada samo - za vašeg usranog Legalistu.

Počev od velikog Legalistinog trojca Poštovalaca Demokratskih Institucija i Procedura: Grada Nalić, Ljilja Nedeljković i Aco Tomić. Veliki mislioci koji su rešili da kazne Amerikance tako što će im spontano zapaliti ambasadu. Naravno, opet ih je Srbin sve nadmudrio, vidi se do dana današnjeg.

O krađama i pljačkama koordinisanim direktno iz Koštunicinog kabineta, od Centromarketa do Kolubare preko stotina između da i ne govorimo.

Hajde malo odjebite u skokovima!

krkar krkar 22:09 03.03.2017

Re: Dodatak

Свако за кога "легалиста" има пежоративну конотацију је


iskusio Koštunicu.

Nelegalni pokušaji prisluškivanja kabineta predsednika vlade Srbije od strane paravojno-paraobaveštajnih kohorti Aca Tomića, po direktnom nalogu i pod protivzakonitom komandom predsednika države Srbije direktno su doveli do osnivanja paralelnih paraobaveštajnih organizacija Lakirane Bubašvabe.

Jebiga, kod vas u Engleskoj kažu da ne može kalodont nazad u tubu.

Neću raspravljati dalje sa tobom jer si neobaveštena - što je vama Koštuničarima endemska boljka. Parademokratski sifilis. Nadam se da od nje otpada nos iako ne bih imao ništa protiv ni da se od toga dobijaju potpuno zasluženi gnojni prištevi.
krkar krkar 22:42 03.03.2017

Re: Dodatak

Исто као што не знамо колико је било погинулих у НАТО бомбардовању !
Јасеновац да нити не помињемо.
Такви смо ми !


Jebote, Čarli, doživeh da preporučim tvoj komentar koji nije o šarafima i žicama!!!
principessa_etrusca principessa_etrusca 22:56 03.03.2017

Re: Dodatak

krkar

Као што рекох, Коштуница на страну.
Говоримо о несретној дисквалификацији "легалиста".
Ја се питам шта је у главама оних који мисле да је "легалиста" нешто негативно, неко ко је у најмању руку нефлексибилан, ко тера мак на конац.
Е сада имају "флексибилног" Вучића код кога не постоји разлика између истине и лажи.
(И мега-бахатог приде.)

krkar krkar 23:16 03.03.2017

Re: Dodatak

Као што рекох, Коштуница на страну.
Говоримо о несретној дисквалификацији "легалиста".


Ako bi se apstrahovao Koštunica dr Vojislav, legalista bi bilo nešto vrlo pozitivno, poželjno i pohvalno. A u stvari jedino normalno, nešto o čemu nema potrebe ni raspravljati jer se zna da to mora biti tako, samo tako i nikako drukčije.

Kako, međutim, ništa ne postoji izvan konteksta, svog vremena i prostora, tako ni izrazi legalizam i legalista u Srbiji posle Koštunice više nikad neće moći da imaju čak ni neutralnu konotaciju. Ogadio ih zavjekivjekovamin baš građanin KoštunicadrVojislav.

To ti je otprilike kako kad muškarac od neke devojke navuče picajzle, hlamidiju ili triper. Posle toga ona mu više nikad ne može biti ni lepa ni načitana ni dobro svirati klavir. Ostaje samo kurva triperaška.

Tako i srbijanski Legalista i legalizam.


emsiemsi emsiemsi 23:20 03.03.2017

Re: Dodatak

krkar
Као што рекох, Коштуница на страну.
Говоримо о несретној дисквалификацији "легалиста".


Ako bi se apstrahovao Koštunica dr Vojislav, legalista bi bilo nešto vrlo pozitivno, poželjno i pohvalno. A u stvari jedino normalno, nešto o čemu nema potrebe ni raspravljati jer se zna da to mora biti tako, samo tako i nikako drukčije.

Kako, međutim, ništa ne postoji izvan konteksta, svog vremena i prostora, tako ni izrazi legalizam i legalista u Srbiji posle Koštunice više nikad neće moći da imaju čak ni neutralnu konotaciju. Ogadio ih zavjekivjekovamin baš građanin KoštunicadrVojislav.

To ti je otprilike kako kad muškarac od neke devojke navuče picajzle, hlamidiju ili triper. Posle toga ona mu više nikad ne može biti ni lepa ni načitana ni dobro svirati klavir. Ostaje samo kurva triperaška.

Tako i srbijanski Legalista i legalizam.



Јебеш мушкарца који није имао трипер !
NNN NNN 23:22 03.03.2017

Re: Dodatak

Јебеш мушкарца који није имао трипер !

U cilju prenošenja tripera?
mirelarado mirelarado 23:27 03.03.2017

Re: Dodatak

NNN
Јебеш мушкарца који није имао трипер !

U cilju prenošenja tripera?


U cilju opstanka i širenja gonokoke (učeno ime Neisseria gonorrhoeae), bakterije koja izaziva triper.
krkar krkar 23:29 03.03.2017

Re: Dodatak

učeno ime Neisseria gonorrhoeae


Ne seri da je Neserija! Znao sam za gonoreju ali nisam znao celo ime.
mirelarado mirelarado 23:32 03.03.2017

Re: Dodatak

Ne seri da je Neserija!


Vaistinu ne(i)sseria. Ne znam da li triper ima neke veze i sa opstipacijom...
krkar krkar 23:40 03.03.2017

Re: Dodatak

Ne znam da li triper ima neke veze i sa opstipacijom...


Verovatno se usereš kad čuješ da si ga fasovao.

Ja nisam nikad (samo jednom picajzle) ali treba pitati Čarlija, nešto mi se javlja da ima saznanja iz prve ... ruke.

Jedan kum moga oca, dobar čovek ali lajavac, pričao mi je da su u vreme njihove mladosti, dok se nisu poženili, otprilike 1950-1960, delili činove za svako fasovanje tripera. Jednom - potporučnik, 2x - poručnik i tako dalje.

Kako je bio indiskretan (samo u užem krugu), tako mi je za celo društvo očevih prijatelja ispričao ko nosi koji čin. Nikada ih više nisam gledao istim očima. Mism, ako je čika P, sitan i prgav, lepuškasti mršavac uličnog šarma, bio general-lajtnant a čika V, visok, lep ko upisan, košarkaš sa Malog Kalemegdana, kasnije akademik... bio samo potporučnik - šta klinac od 14-15-16 godina da misli o njima?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:41 03.03.2017

Re: Dodatak

Da u nas ima (kao što nema) pravog novinarstva

ne bih da kvarim, ali nigde više nema pravog novinarstva. ima još par njih matoraca po svetu, kad oni pomru, pašće totalni mrak.
mirelarado mirelarado 23:43 03.03.2017

Re: Dodatak

BebaOdLonchara
Da u nas ima (kao što nema) pravog novinarstva

ne bih da kvarim, ali nigde više nema pravog novinarstva. ima još par njih matoraca po svetu, kad oni pomru, pašće totalni mrak.


I to je živa istina. Jbg.
principessa_etrusca principessa_etrusca 23:57 03.03.2017

Re: Dodatak

BebaOdLonchara
Da u nas ima (kao što nema) pravog novinarstva

ne bih da kvarim, ali nigde više nema pravog novinarstva. ima još par njih matoraca po svetu, kad oni pomru, pašće totalni mrak.


Fake news all round.
anonymous anonymous 08:37 04.03.2017

Re: Dodatak

krkar


Ako bi se apstrahovao Koštunica dr Vojislav, legalista bi bilo nešto vrlo pozitivno, poželjno i pohvalno. A u stvari jedino normalno, nešto o čemu nema potrebe ni raspravljati jer se zna da to mora biti tako, samo tako i nikako drukčije.

Kako, međutim, ništa ne postoji izvan konteksta, svog vremena i prostora, tako ni izrazi legalizam i legalista u Srbiji posle Koštunice više nikad neće moći da imaju čak ni neutralnu konotaciju. Ogadio ih zavjekivjekovamin baš građanin KoštunicadrVojislav.


Tako i srbijanski Legalista i legalizam.




Понекад се сетиш и контекста.

Лако је блогокурчити се.

Као што Наташа и Дама из Хелсинкија говоре о људским правима у рату кога су видели само на фотографијама, тако и ти о легализму и Коштуници из перспективе апсолутних моралних и правних принципа.

Треба имати муда и бити јунак,па очистити друштво од агената,кримоса и остале братије.

То никада ником није успело до краја.Па ако није ни Коштуници, ....

Бај д веј,институције су важне, а не људи,....а њих је први начео Ђинђић.

И не знам .....шта је требало урадити, са моћи на папиру ... против реалне....

Па чак и да је било....шта ?
Побити,похапсити, повешати .....пола Србије ?

А то што Срби, не воле и никад нису волели закон и ред , нема никакве везе са Коштуницом.

Корени су дубоко у традицији .... У трагичној судбини имања туђе или своје , а отуђене власти.

vcucko vcucko 09:33 04.03.2017

Re: Dodatak

anonymous

А то што Срби, не воле и никад нису волели закон и ред , нема никакве везе са Коштуницом.

Корени су дубоко у традицији .... У трагичној судбини имања туђе или своје , а отуђене власти.


Generalno, narod je naučio da je njegovo samo ono što uspe da sakrije od države (i nasilnika pod zaštitom države). Bilo koje države, Turske, kneževine, obe kraljevine, SFRJ... znači oduvek, to je već u genetskom kodu.
Nikakva EU bajka to ne može da reši.
sevarlica sevarlica 09:56 04.03.2017

Re: Dodatak

emsiemsi
highshalfbooze
Свако за кога "легалиста" има пежоративну конотацију

Ja nisam rekao da je nešto loše biti legalista, nisam informisan da je to iko rekao, ali mislim da između legalista i Koštunica ne stoji znak jednakosti.
Možda su neke halucinacije šta znam, nisam informisan.

Ма да !
Тај што је крао, чудо једно !
Кажу неки да је након председниковања успео да закопа мазнуто благо и да ће једнога дана, ипак, купити шкоду фабиу, уместо суперлуксузног југа са којим је започео и завршио председнички мандат.


Све то стоји, чак стоји и чињеница да је време његовог мандата, време када смо најбоље стајали за последњих 30 год.(наравно, велика је ту и заслуга оних пре њега који нису доживели плодове), али исто тао стоји да су људи око Коштунице јако добро знали да искористе његову незаинтересованост за "дубоку" корупцију. Па су се тако догодиле разне сподобе и утемељен пут за другачији вид пљачкања државе од оног који су тренирали социјалисти. СПС-ЈУЛ је крао кроз државна предузећа, чепркало се па се накупе озбиљне паре, а ови су директно поклањали државну имовину и послове некаквим пријетељима, кумовима, донаторима, итд.

Елем, треба сагледати све чињенице без острашћености и склопити некакву слику, баш као што би новинари требали да раде, по основној теми овог блога. У новинарство се не разумем, али ми се чини да, су пропратна питања срж истраживачког новинарста, као и то ко их поставља и на који начин :)
angie01 angie01 12:04 04.03.2017

Re: Dodatak

А то што Срби, не воле и никад нису волели закон и ред , нема никакве везе са Коштуницом.


kostunije bio veci zloba od zlobe, lazni opozicionar rezimu koji je srusen, trojanski konj opozicije, koji je posle tu insajdersku ulogo odigrao, ali u korist svrgnute vlasti, radeci predano na ocuvanju milosevicevih tekovina, lika & dela.
princi princi 12:18 04.03.2017

Re: Dodatak

стоји и чињеница да је време његовог мандата, време када смо најбоље стајали за последњих 30 год.

To nema skoro nikakve veze sa Koštunicom a ima jako puno veze sa raspoloživošću novca na svetskim tržištima kapitala. JEdnostavno, to je bio sam vrhunac bubblea, para je bilo toliko, i novac je bio toliko jeftin, da je čak i Srbija nekom postala interesantna u tom trenutku. Naravno, kad je bubble pukao, stvari su se vratile u koliko toliko realne okvire.
sevarlica sevarlica 12:59 04.03.2017

Re: Dodatak

princi
стоји и чињеница да је време његовог мандата, време када смо најбоље стајали за последњих 30 год.

To nema skoro nikakve veze sa Koštunicom a ima jako puno veze sa raspoloživošću novca na svetskim tržištima kapitala. JEdnostavno, to je bio sam vrhunac bubblea, para je bilo toliko, i novac je bio toliko jeftin, da je čak i Srbija nekom postala interesantna u tom trenutku. Naravno, kad je bubble pukao, stvari su se vratile u koliko toliko realne okvire.


Ovo prosto ne stoji, jer količina posla i povećanje zarada u tom periodu nije bilo uslovljeno stranim investicijama. I tada, kao i danas , mi kao država nismo bili preterano interesantni u investicionom smislu, kao što je bila interesantna npr. Rumunija, Slovačka, Turska, donekle i Bugarska i Mađarska.

Bilo je realnih rezova u javnom sektoru (jedini period kada je smanjen broj zaposlenih na budžetsku platu.
Nakako se podizanje građevine potrefilo i sa ulaskom Rusa u Crnu Goru, a gde će Crnogorci nego u Beograd, pa je tu bio ogroman bum na tržištu nekretnina.
Povećan izvoz, malo je ojačala poljoprivreda, itd.
Nekako se sve potrefilo ali se i radilo bolje nego danas, i u boljem pravcu.

Mislim, neću da glorifikujem nikog, potpuno je nepotrebno, jer niko od svih "državnika" od 89-te do danas nije promenio sistem na bolje, već na lošije.
emsiemsi emsiemsi 13:53 04.03.2017

Re: Dodatak

angie01
А то што Срби, не воле и никад нису волели закон и ред , нема никакве везе са Коштуницом.


kostunije bio veci zloba od zlobe, lazni opozicionar rezimu koji je srusen, trojanski konj opozicije, koji je posle tu insajdersku ulogo odigrao, ali u korist svrgnute vlasti, radeci predano na ocuvanju milosevicevih tekovina, lika & dela.

Глупости !
anonymous anonymous 14:29 04.03.2017

Re: Dodatak

emsiemsi
angie01
А то што Срби, не воле и никад нису волели закон и ред , нема никакве везе са Коштуницом.


kostunije bio veci zloba od zlobe, lazni opozicionar rezimu koji je srusen, trojanski konj opozicije, koji je posle tu insajdersku ulogo odigrao, ali u korist svrgnute vlasti, radeci predano na ocuvanju milosevicevih tekovina, lika & dela.

Глупости !


Usput...

Saglasan.
princi princi 14:32 04.03.2017

Re: Dodatak

Ovo prosto ne stoji, jer količina posla i povećanje zarada u tom periodu nije bilo uslovljeno stranim investicijama. I tada, kao i danas , mi kao država nismo bili preterano interesantni u investicionom smislu, kao što je bila interesantna npr. Rumunija, Slovačka, Turska, donekle i Bugarska i Mađarska.

Bilo je realnih rezova u javnom sektoru (jedini period kada je smanjen broj zaposlenih na budžetsku platu.
Nakako se podizanje građevine potrefilo i sa ulaskom Rusa u Crnu Goru, a gde će Crnogorci nego u Beograd, pa je tu bio ogroman bum na tržištu nekretnina.
Povećan izvoz, malo je ojačala poljoprivreda, itd.
Nekako se sve potrefilo ali se i radilo bolje nego danas, i u boljem pravcu.

Pa ova dva pasusa stoje u koliziji jedni s drugim. U prvom kažeš da nije bilo stranih investicija a u drugom da su Crnogorci navalili u Beograd sa ruskim parama. Bilo je još tu i pranja Šarićevih para od strane Hypo banke (Belville), Francuzi su se motali sa Alstomom, Merryl Lynch je kupio 30% PC Ušće od Matića, uletali su Hrvati (opet s austrijskim parama), Italijani su nešto investirali u Kragujevac, EBRD (opet strane pare) su investirali u putnu mrežu... Ne treba tu puno para da narod živne. Podsetiću te da je Srbija 2007. 6 meseci provela bez vlade, tj imala je nekakvu tehničku vladu u ostavci.
nikvet pn nikvet pn 14:51 04.03.2017

Re: Dodatak

princi
Ne treba tu puno para da narod živne.


Ово си потпуно у праву.

Кад је Фиат дошао у Кг за релативно ситну кинту долина глади се видно препородила. Како су се Италијани измакли Кг се опет умусио.



princi princi 15:01 04.03.2017

Re: Dodatak

nikvet pn
princi
Ne treba tu puno para da narod živne.


Ово си потпуно у праву.

Кад је Фиат дошао у Кг за релативно ситну кинту долина глади се видно препородила. Како су се Италијани измакли Кг се опет умусио.




Pa to je ono što sam pomenuo kod mene na blogu: ljudske emocije ne žive u sadašnjosti nego u budućnosti. Naš svet gradimo na budućim očekivanjima. Kad krenu ulaganja, kad počne para da se vrti, rastu i očekivanja, ljudi postanu optimističniji, bolje im je. I to je dovoljno.
sevarlica sevarlica 10:13 05.03.2017

Re: Dodatak

Podsetiću te da je Srbija 2007. 6 meseci provela bez vlade, tj imala je nekakvu tehničku vladu u ostavci.


Potpuno nebitno, jer ja ne govorim o platama koje je ispćivala država, već o platama koje su u privatnom sektoru bile po prvi put veće nego u državnoj službi. Lično, nikada nisam radio u državnoj mašineriji, i tada mi je plata bila duplo veća nego danas, ne samo meni već i ljudima oko mene. Pa se samim tim poludelo za stambenim kreditima, otvaranjem firmi, itd. Sve je nekako živnulo u ušlo u normalne tokove.

Prosto, jedna činjenica, cena rada na npr. gradilištima po Srbiji je bila takva da dobar deo radnika nije hteo da odlazi preko jer razlika u zaradi nije bila tolika da trpiš pečalbarski život.
krkar krkar 10:40 06.03.2017

Re: Dodatak

ne bih da kvarim, ali nigde više nema pravog novinarstva. ima još par njih matoraca po svetu, kad oni pomru, pašće totalni mrak.


Ima, naravno. Samo ne stanuje na vebsajtovima na kojima su sise pevaljki i kola fudbalera, treba umeti naći. Dobar indikator su naslovi koji uglavnom nisu po šablonu "A da znate šta je bilo posle onoga nikad viđenoga što se desilo jednome jako važnome"
krkar krkar 12:21 06.03.2017

Re: Dodatak

Треба имати муда и бити јунак,па очистити друштво од агената,кримоса и остале братије.

То никада ником није успело до краја.Па ако није ни Коштуници, ....


Kakve prazne priče! Pa on je jedini koji nije ni pokušao. Kod njega je, i zahvaljujući njemu, svaka udbaška fukara nastavila da radi što je i pre 5. oktobra radila. Neki za Koštunicu a većina za svakoga od koga mogu nešto da se ogrebu.

Ne postoji ni jedan jedini parametar normalnog društva i države po kojem Koštunica dobija prelaznu ocenu.
krkar krkar 04:35 07.03.2017

Re: Dodatak

već o platama koje su u privatnom sektoru bile po prvi put veće nego u državnoj službi


U tvojoj struci tada je bila konjuktura zasnovana na naduvanim (očekivanim) cenama koje su se jedno vreme održavale zahvaljujući sve većem naduvavanju i pumpanju. Setićeš se, to je ono vreme kad je kvadrat na malo boljoj lokaciji u Beogradu bio 3000 € - u novogradnji u kojoj su kablovi u zidu vođeni dijagonalno jer je "majstorima" tako bilo valjda logičlnije ili samo lakše. E, i ti su plaćani dobro u očekivanju da će neko odnekle doneti vreću para da plati 3000 po kvadratu.

A pošto krčag ide na vodu dok se razbije - ovaj se razbio, što je bilo za očekivati, i voda se prosula. Amin.

Ovde se jednostavno okreće premalo prave love da bi se ona bilo gde prelila a da se to na bilo koji način primeti. Ovde svi rade na sitno, seci uši krpi dupe.

Zato sve i jeste kako je.

Naravno, sve će se to promeniti kad se gomila svetskih bogatuna doseli da živi u Beogradu na vodi. Oni će sa viših spratova svako jutro kad se probude da bacaju $$$.

Makar i na savsku stranu.
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:52 03.03.2017

Nije blesav!

Jedan podatak ipak promiče pažnji javnosti: Predsednik Vlade (ne predsednički kandidat) Aleksandar Vučić juče je "pustio u saobraćaj modernizovanu deonicu pruge od Ristovca do Vranjske Banje na železničkoj stanici u Vranju". Sva ona bulumenta podguznih političarskih muva može hladno da opravda svoj dolazak službenim automobilima na ovaj događaj.

Nakon toga, predsednički kandidat Aleksandar Vučić, koji naglašava da će svoju kampanju voditi u slobodno vreme, održao je "veliki predizborni miting u Vranju". Gorepomenuta bulumenta verovatno je takođe u slobodno vreme, mada dovežena službenim automobilima, prisustvovala mitingu.
krkar krkar 14:56 03.03.2017

Re: Nije blesav!

pustio u saobraćaj modernizovanu deonicu pruge od Ristovca do Vranjske Banje


I izjavio da će njome vozovi u 21. veku juriti celih 100 km/h!
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:57 03.03.2017

Re: Nije blesav!

Da je predsednički kandidat Aleksandar Vučić podneo ostavku na mesto Predsednika Vlade, kao što je to traženo od nekih njegovih protivnika, mi građani ove zemlje (možda!!!) ne bi plaćali sve te automobile, autobuse, službene ručkove, sendviče, nove uniforme železničara, ozvučenja, policijsko obezbeđenje, Kobre, državnu bezbednost...
misha.m misha.m 15:21 03.03.2017

Re: Nije blesav!

Dobro zapažanje - trenutna (kao i mnoge prethodne) vladajuća garnitura vodi računa i o legalnosti svojih postupaka i može se pokriti za gotovo sve gluposti koje prave.

Problem koji vidim je u moralnosti njihovih postupaka.

Na žalost, sudovi moguda sude samo za nezakonitost, a za nemoral ne mogu.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:29 03.03.2017

Re: Nije blesav!

Da, govoriti da kampanju vodiš u slobodno vreme i bez dinara a dovlačiti po naređenju sve satrape i masu koja mora da ne izgubi posao nije kažnjivo ali je visoko nemoralno.

Nažalost, moral se u ovoj zemlji retko gde može pronaći.
princi princi 15:32 03.03.2017

Re: Nije blesav!

nije kažnjivo

Pa da, to i jeste problem.
krkar krkar 15:40 03.03.2017

Re: Nije blesav!

nije kažnjivo


Jeste kažnjivo. Ima dovoljno elemenata po kojima bi normalan i pošten sistem imao za šta i da optuži i da osudi.

Ali sistemi gde se švalerkinoj jaranici namesti mesto ambasadorke a ona iznajmi najskuplju gajbu koju ume da bi jaranica sa švalerom imala gde da dođe... e tu je korupcija duboka i sveobuhvatna i nema nikoga čistoga u poziciji da tuži i sudi.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:43 03.03.2017

Re: Nije blesav!

I sistem u kome policija bez saglasnosti jedne švalerke ne sme da donese nijednu odluku
princi princi 15:53 03.03.2017

Re: Nije blesav!

Čekaj, bre, dogovorite se vas dvojica, jel kažnjivo ili nije? :). Uzgred, kudos za švalerkinu jaranicu, dirljiva lojalnost u teškim vremenima.
emsiemsi emsiemsi 16:26 03.03.2017

Re: Nije blesav!

krkar
nije kažnjivo


Jeste kažnjivo. Ima dovoljno elemenata po kojima bi normalan i pošten sistem imao za šta i da optuži i da osudi.

Ali sistemi gde se švalerkinoj jaranici namesti mesto ambasadorke a ona iznajmi najskuplju gajbu koju ume da bi jaranica sa švalerom imala gde da dođe... e tu je korupcija duboka i sveobuhvatna i nema nikoga čistoga u poziciji da tuži i sudi.

Не могу да верујем - страшно !
Ко ?
highshalfbooze highshalfbooze 16:42 03.03.2017

Re: Nije blesav!

Sva ona bulumenta podguznih političarskih muva može hladno da opravda svoj dolazak službenim automobilima na ovaj događaj.

Ne znam zbog čega je bitno da ministar zdravlja otvara prugu dugačku 17 kilometara. Nije imala preča posla iz svog domena. To opravdanje ne pije vodu.
emsiemsi emsiemsi 19:08 03.03.2017

Re: Nije blesav!

highshalfbooze
Sva ona bulumenta podguznih političarskih muva može hladno da opravda svoj dolazak službenim automobilima na ovaj događaj.

Ne znam zbog čega je bitno da ministar zdravlja otvara prugu dugačku 17 kilometara. Nije imala preča posla iz svog domena. To opravdanje ne pije vodu.

Ниси у току --- она је била некада министарка здравља, а сада је министарка за портфељ !
Успут --- набијем их (све скупа) у портфељ !
krkar krkar 23:28 03.03.2017

Neobavešteni Koštunaći

Не могу да верујем - страшно !


Jebote, Čarli, gde ti živiš???

Evo čitaj.
krkar krkar 14:54 03.03.2017

Zagrabi od države, makar malo


Ovo je slika prosečnog stanovnika Srbistana

Kad naiđu oluja, poplava ili suša, umesto u osiguranje Srbi se uzdaju u boga. I državu, naravno. Tačnije budale koje plaćaju i porez i osiguranje
princi princi 15:12 03.03.2017

Re: Zagrabi od države, makar malo


Kad naiđu oluja, poplava ili suša, umesto u osiguranje Srbi se uzdaju u boga. I državu, naravno. Tačnije budale koje plaćaju i porez i osiguranje

Pa to je uvek u Srbiji tako bilo. A oni koji plaćaju osiguranje za, na primer, svoje lokale, to mahom čine jer imaju nekog veštaka u DOZu s kojim će srediti veštačenje i isplatu štete za neki namešteni požar.

Da ne bude da se samo kuka na Vučića, evo ni DS nije voleo da plaća grejanje sedišta svoje stranke u Krunskoj. Ali sve je ok, dok god su građani, za pravnu državu i evropske vrednosti, :)))).
emsiemsi emsiemsi 16:26 03.03.2017

Re: Zagrabi od države, makar malo

princi

Kad naiđu oluja, poplava ili suša, umesto u osiguranje Srbi se uzdaju u boga. I državu, naravno. Tačnije budale koje plaćaju i porez i osiguranje

Pa to je uvek u Srbiji tako bilo. A oni koji plaćaju osiguranje za, na primer, svoje lokale, to mahom čine jer imaju nekog veštaka u DOZu s kojim će srediti veštačenje i isplatu štete za neki namešteni požar.

Da ne bude da se samo kuka na Vučića, evo ni DS nije voleo da plaća grejanje sedišta svoje stranke u Krunskoj. Ali sve je ok, dok god su građani, za pravnu državu i evropske vrednosti, :)))).

Све ми дирај, то болдовано ми не дирај !
emsiemsi emsiemsi 19:57 03.03.2017

За кога гласати !?

Људи, на страну сва ова зајебанција, но, ја сам у великој дилеми, пошто Коштуница не учествује, за кога да гласам на предстојећим председничким изборима !?
Или другачије речено - шта мислите, сада када нас је Вучић зајахао, након колико деценија ће да сјаше !?
princi princi 20:23 03.03.2017

Re: За кога гласати !?

emsiemsi
Људи, на страну сва ова зајебанција, но, ја сам у великој дилеми, пошто Коштуница не учествује, за кога да гласам на предстојећим председничким изборима !?
Или другачије речено - шта мислите, сада када нас је Вучић зајахао, након колико деценија ће да сјаше !?

Zna se, za Boleta!
emsiemsi emsiemsi 21:00 03.03.2017

Re: За кога гласати !?

princi
emsiemsi
Људи, на страну сва ова зајебанција, но, ја сам у великој дилеми, пошто Коштуница не учествује, за кога да гласам на предстојећим председничким изборима !?
Или другачије речено - шта мислите, сада када нас је Вучић зајахао, након колико деценија ће да сјаше !?

Zna se, za Boleta!

Ко је тај !?
Јбт, знам више политичара у Америки, него у својој земљи.
NNN NNN 20:32 03.03.2017

Je li vozač poštovao propise...

da je pismeniji vozač, već bi otišao u ministre

(što je čak i napredak u odnosu na keramičara!
da je u pitanju npr. ministarstvo građevine, onda bi keramičar možda bio i kvalifikovaniji!)
NNN NNN 20:43 03.03.2017

Ova sps-ova krava već ima istoriju

zloupotrebe službenih vozila.

Pre neku godinu u je nekom incidentu učestvovao neki njen vozač i službeno vozilo koje je ona koristila (Audi zna se) kada je neka njena sekretarica išla negde (na neki ispit čini mi se)!?!

Kada je to izašlo u javnost, sđd se oprala, a sekretarica je surovo kažnjena sa recimo 2 godine nenapredovanja u službi!?!



iz prve, da ne guglam dalje:
link1
link2

Sve u svemu teško parazitsko govno
NNN NNN 20:48 03.03.2017

vučić, naravno

"neće zloupotrebljavati" položaj i resurse
i vodiće kampanju samo u "ono malo" slobodnog vremena...

...a u stvarnosti:
u radno vreme,
državni službenici,
službenim vozilima,
idu na mitinge!

NNN NNN 21:07 03.03.2017

Pravo je čudo

da se ovakve stvari ne dešavaju češće!

Ova službena vozila pod rotacijom uglavnom voze divljački i bahato,
a često nedeljom popodne "u špicu" na naplatnoj rampi Bubanj potok
oslobode jednu traku samo za njih,
valjda se vraćaju sa nekog mnogo važnog državnog posla!

Oni mnogo rade, za naše dobro, naravno,
zato nam tako dobro i ide,
prosto mi neprijatno
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 21:14 03.03.2017

Pa ne baš

objavio je da je pukla guma što u normalnim uslovima i sa normalnim tehničkim održavanjem nikako ne bi smelo da se dogodi


normalni uslovi i tehničko održavanje samo smanjuju verovatnoću da se ovako nešto desi. ne svode je na nulu.

prosto, previše je tu faktora u igri.
princi princi 21:31 03.03.2017

Re: Pa ne baš

vrabac_u_steni
objavio je da je pukla guma što u normalnim uslovima i sa normalnim tehničkim održavanjem nikako ne bi smelo da se dogodi


normalni uslovi i tehničko održavanje samo smanjuju verovatnoću da se ovako nešto desi. ne svode je na nulu.

prosto, previše je tu faktora u igri.

Da, ali verovatnoća nije novinarska igra. Novinari vole priče. Verovatnoća je dosadna (u stvari, uopšte nije, ali je previše apstraktna i ljudi se ne lepe na nju). Informacija je data + meaning. Sad je samo pitanje koje značenje ćeš da izvučeš, da li priče o Krcunu i Vuku, ili ovo što Krkar poteže.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 21:45 03.03.2017

Re: Pa ne baš

princi
vrabac_u_steni
objavio je da je pukla guma što u normalnim uslovima i sa normalnim tehničkim održavanjem nikako ne bi smelo da se dogodi


normalni uslovi i tehničko održavanje samo smanjuju verovatnoću da se ovako nešto desi. ne svode je na nulu.

prosto, previše je tu faktora u igri.

Da, ali verovatnoća nije novinarska igra. Novinari vole priče. Verovatnoća je dosadna (u stvari, uopšte nije, ali je previše apstraktna i ljudi se ne lepe na nju). Informacija je data + meaning. Sad je samo pitanje koje značenje ćeš da izvučeš, da li priče o Krcunu i Vuku, ili ovo što Krkar poteže.


naravno, al moram da zvocam :)
zilikaka zilikaka 21:47 03.03.2017

Re: Pa ne baš

normalni uslovi i tehničko održavanje samo smanjuju verovatnoću da se ovako nešto desi. ne svode je na nulu.

Ne svode, al hajde jedna brzinska anketa. Ko zna za slučaj ( svoj ili iz okoline koju poznaje) da je nastala saobraćajka zbog pucanja gume.
Ono, da zna nekog kome se to stvarno desilo.
Msm, u pitanju su stotine ljudi, milioni kilometara i vozila svih mogućih fela.

princi princi 21:51 03.03.2017

Re: Pa ne baš

naravno, al moram da zvocam :)

Ne, ali kad pogledaš, stvarno im je glup posao. Oni tu šatro treba da osmisle sve to, da daju smisao tom kao celom društvu, svom tom suštinskom besmislu, treba da trabunjaju neke gluposti, da izigravaju nekakve moralne gromade, veličine, da izleću s nekim bombastičnim rečima, da vri krv, da pršti sve, ono j'accuse!, da izigravaju Kalimera, savest čovečanstva... Ono, ljudi od pera, :))))))). A, u stvari, ljudi kao i svi mi, sa svim svojim slabostima i manama. I treba i da jedu nešto, neki jogurt, neke kifle, treba da hrani dete nečim, da otplaćuje neki kredit, čuda, treba i na neko letovanje da ide. I ajde sad ti pomiri sve to.
nsarski nsarski 22:12 03.03.2017

Re: Pa ne baš

Ne svode, al hajde jedna brzinska anketa. Ko zna za slučaj ( svoj ili iz okoline koju poznaje) da je nastala saobraćajka zbog pucanja gume.
Ono, da zna nekog kome se to stvarno desilo.
Msm, u pitanju su stotine ljudi, milioni kilometara i vozila svih mogućih fela.


Aha, pukla guma. Taj scenario još nisam pročitao, ali verujem da i on postoji (uključujući i objašnjenje da je sudar, zapravo, bio namenjen Premijeru, ali, eto, promašili su).

Prema oskudnim detaljima koji mogu da se nađu, profesionalni vozač je krenuo u preticanje kamiona, na dvosmernom putu, i uleteo u klasične "makaze" sa kamionom iz suprotnog smera. Tako je izgledalo prema prvim izveštajima.

Sada, uzmimo da ti izveštaji lažu. Ali, ako je pukla guma, najstandardnije pravilo vožnje u toj situaciji je da čvrsto držiš volan i motaš ga suprotno od strane na koju te vuče puknuta guma (meni se to desilo par puta, znam o čemu govorim). Ako je mu pukla prednja leva, kako je prikazano na dostupnim fotografijama, onda je vozač morao da mota na desnu stranu, dakle od suprotne trake na putu. Možda bi sleteo u jarak s desna, ali do sudara ne bi došlo.

Sada, verovatno je moguće da mu je pukla prednja leva pa ga odvukla na suprotnu traku (a on nije reagovao!? po propisu), ali je sasvim uverljivo drugo objašnjenje da je vozač, prosto, uleteo u makaze, sudario se sa kamionom iz suprotnog smera, i tokom sudara pocepao gumu (na vozilu je cela leva strana oguljena). Pošto detalje uvidjaja ne znamo, i jedno i drugo objašnjenje za sada stoje.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:31 03.03.2017

Re: Pa ne baš

Ko zna za slučaj ( svoj ili iz okoline koju poznaje) da je nastala saobraćajka zbog pucanja gume.
Ono, da zna nekog kome se to stvarno desilo.


Ma znam ja, čak se jedva spasao da i sam ne nadrljam (vozio iza), ali slažem se, izuzetno je retko.

vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:37 03.03.2017

Re: Pa ne baš

princi
naravno, al moram da zvocam :)

Ne, ali kad pogledaš, stvarno im je glup posao. Oni tu šatro treba da osmisle sve to, da daju smisao tom kao celom društvu, svom tom suštinskom besmislu, treba da trabunjaju neke gluposti, da izigravaju nekakve moralne gromade, veličine, da izleću s nekim bombastičnim rečima, da vri krv, da pršti sve, ono j'accuse!, da izigravaju Kalimera, savest čovečanstva... Ono, ljudi od pera, :))))))). A, u stvari, ljudi kao i svi mi, sa svim svojim slabostima i manama. I treba i da jedu nešto, neki jogurt, neke kifle, treba da hrani dete nečim, da otplaćuje neki kredit, čuda, treba i na neko letovanje da ide. I ajde sad ti pomiri sve to.


Pa ne može da se pomiri. Samo treba sve ovo što si rekao imati na umu i to ne obaziruči se na to da li čitamo Informer ili na primer Guardian (dobro de, neka civilizivanost i kultivisanost su svakako na strani ovog potonjeg, ali suština je u tim kiflama i jogurtu).
octopus octopus 22:53 03.03.2017

Re: Pa ne baš

zilikaka
normalni uslovi i tehničko održavanje samo smanjuju verovatnoću da se ovako nešto desi. ne svode je na nulu.

Ne svode, al hajde jedna brzinska anketa. Ko zna za slučaj ( svoj ili iz okoline koju poznaje) da je nastala saobraćajka zbog pucanja gume.
Ono, da zna nekog kome se to stvarno desilo.
Msm, u pitanju su stotine ljudi, milioni kilometara i vozila svih mogućih fela.


Upravo sam i ja hteo ovo da pitam. Graniči se sa neverovatnoćom da na aslužbenom autu ministra pukne guma.
Mislim kao ono već proverbijalno o bogaćenju nošenjem gajbica.
Ne bi mogli reći kao je verovatnoća brzog bogaćenja na taj način ravna nuli, ali znate li nekog takvog?
nask nask 00:13 04.03.2017

Re: Pa ne baš

Ko zna za slučaj


Video par puta na autoputu kako ide kamionska guma, totalna katastrofa, čudi me da nema više teških saobraćajki zbog pucanja kamionskih guma.

Kod automobila su katastrofalna pucanja guma retka osim kad su u pitanju velike brzine, 130+, mislim da su Nemci to nekad izračunali pa te stoga osiguranje ne pokriva ako se ustanovi da je saobraćajka uzrokovana 130+ brzinom. Ove stvari ne znam iz prve ruke, tako mi pričali neki rehtsanvalti.

A Slobinom mercedesu u povratku iz Zagreba pukle dve odjednom i ništa. Jebo audi.

Edit

Auu, treba nove naočare da kupim tek sad vidim da se malo niže Slobin mercedes već pomenuo.
floki floki 15:56 04.03.2017

Re: Pa ne baš

Kod automobila su katastrofalna pucanja guma retka osim kad su u pitanju velike brzine, 130+, mislim da su Nemci to nekad izračunali pa te stoga osiguranje ne pokriva ako se ustanovi da je saobraćajka uzrokovana 130+ brzinom. Ove stvari ne znam iz prve ruke, tako mi pričali neki rehtsanvalti.


ovo je samo delimicno tacno

ovako ide: ako vozis do 130 na autoputu i desi se sudar a da nisi ti nimalo kriv nego onaj drugi, ti ne snosis nikakvu krivicu i neces morati ni ti (ili tvoje osiguranje, zavisno od toga kakvo osiguranje imas) placati nista

a ako se desi da si u istoj situaciji vozio preko 130 (i to je na toj deonici puta bilo dozvoljeno, nisi nista prekrsio) i opet se desi sudar na isti nacin gde je onaj drugi skroz kriv - e, u ovom slucaju, zato sto si vozio preko 130, snosis deo krivice, pa samim tim i troskova, uz obrazlozenje da si, vozeci tako brzo, skratio vreme reakcije i time smanjio sanse da izbegnes sudar...

ja picim na autobanu brzo kad nema puno saobracaja, jednom sam presao od nirnberga do minKena nocu, tu ima oko 160km, prosecnom (!) brzinom od 200...

za ovo jebo audi se ne slazem bas, ali dobro, nebitno... :)
meni licno je audi bolji izbor i od bmw-a i mercedesa, ali to je velikim delom i stvar ukusa, tehnicki su svi oni na jako slicnom nivou...

a mislim da je sigurnije da ti na autu puknu obe zadnje gume istovremeno nego samo jedna zadnja... lakse odrzati pravac i ostati u svojoj traci..
G.Cross G.Cross 21:22 03.03.2017

Prosto mi neprijatno

Ovo je, koliko se secam, prvi krkarov blog u kome su svi na istoj strani.

Pukla guma na Audiju? Ajde ?

Potpuno nevezano, zaista, jel se neko seca da je i Slobi bila pukla guma u jednom trenutku njegove plodne karijere.
NNN NNN 21:46 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

Pukla guma na Audiju?


na sledećem tenderu da uzmu BMW koji ima run flat gume i bogdaihvidi!
krkar krkar 22:20 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

Potpuno nevezano, zaista, jel se neko seca da je i Slobi bila pukla guma u jednom trenutku njegove plodne karijere.


Dve zadnje, istovremeno, usled "lošeg tehničkog održavanja". Znam da je bilo iza 9. marta jer ga je tada Senta na onoj serpentini od Topčiderske zvezde prema Miloševom konaku zakucao u banderu pa je bila aktuelna parola Slobo ne menjaj vozača. Nekoliko meseci kasnije na povratku iz Dobanovaca, na autoputu, na ravnom delu, pukle su mu obe gume na zadnjoj, pogonskoj, osovini, mislim BMW-a.

Ovo je, koliko se secam, prvi krkarov blog u kome su svi na istoj strani.


Nisu. Koštunoljupci su, po običaju, mimo sveta
arcins arcins 22:38 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

krkar
jer ga je tada Senta na onoj serpentini od Topčiderske zvezde prema Miloševom konaku zakucao u banderu pa je bila aktuelna parola Slobo ne menjaj vozača.


Da, a rtb nas je cak obavestila da su se zapucali u banderu broj 83.
krkar krkar 22:47 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

na sledećem tenderu da uzmu BMW koji ima run flat gume i bogdaihvidi!


Trajale bi im do prve zamene letnjih/zimskih jer je tehnologija skidanja (pravih) runflatova sa umecima potpuno različita od pne za obične gume. A što bi ti naš majstor pročitao uputstvo ili pitao kako se nešto radi...
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:55 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

A što bi ti naš majstor pročitao uputstvo ili pitao kako se nešto radi...

RTFM

Fraza na engleskom, ali mora da su je Srbi smislili ili još verovatnije, Englezi ili Ameri u retkim susretima sa tim divljim narodom.
tyson tyson 22:58 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

na sledećem tenderu da uzmu BMW koji ima run flat gume i bogdaihvidi!

Tender? Ahahahaha!


NNN NNN 23:08 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

A što bi ti naš majstor pročitao uputstvo ili pitao kako se nešto radi...

Šta ima da čita kad može sam da isproba u praksi
NNN NNN 23:14 03.03.2017

Re: Prosto mi neprijatno

Tender? Ahahahaha!

Verovatno je glavni razlog što ne uzimaju BMW što je "omraženi" Mišković uvoznik.

Prošli put je bila "afera" valjda jer je u dokumentaciji bilo predviđena nabavka benzinaca 6-ocilindraša sa zapreminom preko 3 litra,
pa se neki bunili što se time favorizuje Audi koji ima benzince od 3,2 litra, a npr. BMW ispada je ima nešto ispod 3 l ...

Zna se da se Srbiji tenderi po pravilu raspisuju da bi zadovoljili kriterujume unapred predviđenog "pobednika"
krkar krkar 22:24 03.03.2017

Izvor


Sad sam popio piće sa čovekom koji je povezan sa istragom (kao stručno lice) i kaže da po izveštaju sa mesta nesreće (nije bio on ali je dobio izveštaj) najverovatnije se radi o gubljenju kontrole odnosno trakcije nad levom stranom kola prilikom preticanja neprilagođenom brzinom a da su kamioni sekundarni.

Dakle, audi je vozio prebrzo i preticao sasvim levo. Ili je dodirnuo bankinu ili naleteo na prljavštinu ali u svakom slučaju je proklizao i udario u levu bankinu i tek tada je uleteo u kamione.

Po slikama potpuno razumem šta govori.
emsiemsi emsiemsi 22:38 03.03.2017

Re: Izvor

krkar

Sad sam popio piće sa čovekom koji je povezan sa istragom (kao stručno lice) i kaže da po izveštaju sa mesta nesreće (nije bio on ali je dobio izveštaj) najverovatnije se radi o gubljenju kontrole odnosno trakcije nad levom stranom kola prilikom preticanja neprilagođenom brzinom a da su kamioni sekundarni.

Dakle, audi je vozio prebrzo i preticao sasvim levo. Ili je dodirnuo bankinu ili naleteo na prljavštinu ali u svakom slučaju je proklizao i udario u levu bankinu i tek tada je uleteo u kamione.

Po slikama potpuno razumem šta govori.

Чуди ме да ти, као бистар човек (мислим, не зајебавам се сада) тако лагано пијеш те приче "из прве руке", као и оне мантре како је Коштуница сачувао полицијско-обавештајни комуњарски апарат (искључи "приче из прве руке" и укључи мозак).
Успут --- пошто се никада по том питању нећемо сложити, а и боли нас патка за то, имаш ли ти каквог посла да ја мало продајем памет - али стварно.
Јебо политику !

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana