Hronika| Muzika| Nostalgija| Zabava

Studeni Novembar

Unfuckable RSS / 28.11.2008. u 22:30


Lagano klizi i ističe novembar i pada mi na pamet jedna priča koja zaslužuje i mora da bude ispričana, baš sada, jer radi se o – Novembru. 
Drugim rečima o - istrajnosti, talentu, malerima i nepokolebljivosti.
 

 

Svevišnji i Sudbina – zbirno bi mogli biti nazvani Roditeljima Nevolje ili "Okolnostima" – dakle, upravo su oni znatno kreirali izazove i iskušenja pred mladim Goranom Kostićem zvanim Kosta, početkom devedesetih.
  Sudba se potrudila da plamenu zoru njegovog benda "Studeni Studeni" zamrači ludilom rata a mlađanog Kostu sa samih vrata studija iza kojih se nestrpljivo čekalo na najperspektivniji bend tadašnje Cro pa i SFRJ scene , oduva u pravcu Juga. Nestrpljivo i sa velikim nadanjima očekivano prvenče, koje je trebalo da producira Koja lično, krvave Okolnosti odložile su za neko drugo vreme, neko drugo mesto i neki drugi svet. ...tačnije – Niš. Uteha na Jugu, dakle.
  Priznajmo da nema boljeg mesta za "novi početak" mladog punk autora iz Zagreba, naročito ako znamo da su prvi i jedini put Nišlije punk doživele na koncertu legendarnih "Tožibaba" daleke '84.
Dakle, samonikli u Zagrebu 1986, Studeni Studeni su, i pored dosta svirki širom SFRJ uspeli objaviti samo jedan singl, tiraža celih 1000 komada i simboličnog naslova "Čisto kao suza" (1990.) 
Selidbom u Srbiju reinkarniraju u Novembar, i kao i ostali izbegli - kreću od nule, tj samo sa onim što nose u sebi.
  Ulogu Sudbine smo shvatili, a sada na red dolazi još duhovitiji režiser : 
Kada je Svevišnji delio rockerske, punk i ostale imidže, Kosta, iako sudbinski orijentisan i rešen da bude frontmen garažnog punk benda koji sa stejdža zakucava pojavom, ostavljajući iza sebe spaljene mikrofone i pojačala te par tisuća estrogenom stondiranih šiparica, definitivno nije imao pozivnicu:

                                                    f_novembarhoum_2442e27.jpg 

Meni lično, više je ličio na nekog, uvek dobro raspoloženog "sestrinog najboljeg druga" kojeg bez problema (i pardona) šaljemo po pljuge i pivo. "Stvari vrlo loše stoje..."- što bi sam Kosta rek'o u svom prvom hitu.
Naravno da se sada moramo prisetiti one stare da bog odnosi ali i - daje :
Stvari se, naime, kolosalno menjaju kada muzika krene, i kada Kosta pusti svoj autentični vokal. Vokal ? Prokletodobar vokal, hajde da kažemo. Tada ne možete a da ne ostavite na tren to što radite, i zastanete da poslušate malo bolje sve što vam ta čarobna hemija glasa i dikcije bukvalno – daruje. Može mi se da tvrdim da je ovo jedan od prvih 5 vokala cele ex Yu. Ako ne i prvi, s obzirom u kakvim se okolnostima cela priča odvija. Za mene sigurno jeste.
  Volim autsajdere, poznato je, skoro pa sam suzu pustio gledajući onog Velšanina kod myredneckself svojedobno, a možda i uđem u istoriju kao prvi kome punk (Kostin,naravno) čini slične senzacije i tera ga da pravi one smešne kretnje kao na koncertu što se rade, uz pobednički smešak i propratnu misao da eto "ipak neko shvata kak' to treba da se dela"...
...i - sva ta upornost i vera u sebe : da bi smo plastičnije shvatili stepen Kostinog fanatizma ideje i nepokolebljivosti - hajde da zamislimo recimo, menekaotakvog kako sa sve "mseeem čouvvveččče" retorikom i dikcijom pokušavam da etabliram punk bend negde u fuckin' Zagorju. Tačka.
Potpuno je jasno da je geografsko pomeranje i kidanje svih veza potpuno osakatilo rastući publicitet koji su kao bend imali. Ne i volju, srećom : počinje lagan proboj ka radio stanicama i malim svirkama – što mora da je bilo veoma zabavno tokom devedesetih, kao i povezivanje sa drugim "mladim nadama" (Atheist Rap, kasnije će upravo Radule kumovati Kosti na venčanju, KBO)... Kosta ubrzo "dovodi" u Niš Brejkerse, KBO i Kaznu za Uši i stvari se pomeraju. 
Pomeraju - toliko da se dešava sledeće : 
"Milan je došao u garderobu posle neke naše svirke na Akademiji i predstavio se punim imenom i prezimenom. Bilo mi je smešno, jer – ko nije znao ko je Milan Mladenović? Ponudio se da nam pomogne i kasnije snimio akustičnu gitaru na našoj pesmi "Gledaj kako ljubav umire" Simbolično.
Prvi album, "Deguelo" snimaju '93, objavljuju '94, a "Irena", a tko bi drugi - probija led. Perfektno zvuči i danas. Naprosto - zaustavlja sve okolo kada krene
Sledeći album – "Blues južene pruge" izlazi '97 uz pomoć prijatelja iz "Atheist rap"a u izdanju Radio B92. Po mnogima – njihova najbolja ploča. Hm, ukusi...
Treći album "Licem prema zemlji" snimaju u septembru 1999.
Ja ne umem da kažem šta je od čega bolje, zaista. Najzanimljivije je to što možete staviti "Irenu", staru skoro 20 godina i neku najnoviju stvar - razlike u energiji – nema. Dakle, kao nekome kome su uzori Meat Poppers i Black Flag – Kosta bi trebalo zaista da svira punk. Po meni : čist jak new wave u najvećoj meri, i to ono najbolje od njega - kada bi danas postojao new wave – tako bi mogao zvučati. 
Novi autorski album sa 16 pesama treba da se dogodi do kraja godine (čitaj : biće 2011...pu-pu-pu)
Osim toga, Novembar se pojavljuje i na dve bitne kompilacije : 
sa pesmom Šarla akrobate "O,O,O" na kompilaciji "Kao da je bilo nekad" (2002)u čast počivšeg Milana Mladenovića, i na kompilaciji "Pankrti 06" (2006) sa pesmom "Kdo su ti ljodje" koju Kosta peva na slovenačkom.
Poslednje, ali ne i konačno je album "obrada" koji je kao ideja u životu još od 2004 - "Album je urađen iz poštovanja prema nekim bendovima, uz koje smo odrastali i u čijoj muzici je moja generacija uživala. Mogli smo da uradimo deset takvih albuma" -  a biva konačno sklopljen s jeseni 2008 kao "Radulizmi" u čast kuma, a kako bi, i u impozantnom tiražu od 500 primeraka. 
Album "Radulizam" između ostalog donosi i obradu "Vjernog psa", pank klasika riječkih Termita, Azrinu "Proleće 13. u decembru", "O, o, o" beogradskog Šarla akrobate i "Ogledalo" Petra i zlih vukova.
Tu su i dve pesme rodonačelnika jugoslovenskog panka ljubljanskih Pankrta - "Za železno zaveso" i "Kdo su ti ludje", zatim Renata Metesija tj obrade pesama njegovih bendova Patrola i Zvijezde - "Ne pitaj za mene" i "Mesto pod suncem".
  I još nešto : trebalo je tu da se nađe i pesma Prljavog Kazališta "Neka te ništa ne brine"
evo šta kaže Kosta, septembra 08 :
"Nisu nam dali da se stvar objavi, rekli su da nisu zainteresovani. Moj dobar prijatelj u Zagrebu mi je rekao u startu da od toga verovatno nema ništa. Nisam se razočarao, oni su već po izjavama dali do znanja da nisu zainteresovani za bilo kakvu saradnju sa nekim iz Srbije", kaže Kostić i dodaje da je snimku obrade pesme Prljavog kazališta slao u Zagreb muzičkoj organizaciji koja ih zastupa, ali da tamo "nisu hteli ni da je saslušaju".
"Procedura je od mene tražila da predam pesme u SOKOJ, da bi oni službeno prosledili MP3 u ZAMP i tražili u moje ime dozvolu od bendova koji su obrađeni. Odgovor iz ZAMP-a je bio ljubazan, da se Renato Metessi slaže, da misle za Štulića da se ne slaže iako ga nisu kontaktirali, da Termiti nisu prijavljeni u ZAMP te da se Jasenko Houra ne slaže. Original maila su mi prosledili iz SOKOJ-a da pročitam. Prihvatio sam odgovor najnormalnije, jer niko nema obavezu da ti da ključeve svojih kola ako neće. Na telefonsko pitanje novinara je li istina da se ta pesma neće naći na disku zbog neodobravanja Houre, odgovor je jednostavno bio – da. Prijatelji iz Zagreba su mi rekli da ne zovem, jer Houra neće dati dozvolu bendu iz Srbije, ali ja sam bio uporan i ipak pokušao"
Evo šta kaže druga strana (a zbog čega sam razmišljao da blog ima naslov "Zadnje Jaje Hrvatsko") : 
"Srpski su se mediji raspisali o tome da se pjesma 'Neka te ništa ne brine' Jasenka Houre i Prljavog kazališta nije našla na albumu srpske grupe Novembar jer frontmen grupe Goran Kostić Kosta navodno nije dobio dozvolu od Houre, o čemu vođa Prljavog kazališta zapravo ne zna ništa. U razgovoru s Hourom saznali smo da ga Kostić nije nazvao, niti on Gorana Kostića Kostu poznaje, a ne zna ni za grupu Novembar, uz ispriku da je do grla u snimanju novog albuma koji uskoro završava."  - šta reći osim da  je Svet prepun Bitnih & Nadobudnih
(btw, Unfuckable slušao album PK "Tajno Ime" i težak je ŠIT od dosade, moj topli pozdrav tom...kakosezvaše...
Jaju.)

ps :"jaje" – reći nekom : stisnut, stegnut, sisa

 U jutrima je sva istina, uživajte, tko voli



Komentari (291)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jeremija92 jeremija92 22:32 28.11.2008

samo da se upišem..

... nadam se kao prvi.
Dugo te nije bilo, unf.
Unfuckable Unfuckable 22:36 28.11.2008

Re: samo da se upišem..

helou Džeremaja !
pa....pisalo se, slavilo se...svašta se radilo
Reko' - 'ajd malo da promenimo brzinu

a za Prvog :
margos margos 22:32 28.11.2008

:)))

Jes!

Edit:
Znaš zašto sam se ovako obradovala?
Zato što je Maksa rekao da si nepouzdana porodilja i da iako ti je termin večeras.... sumLJao je, a ja se obradovah bebi - iako ćeš me sad naterati da slušam nešto što inače ne slušam. Ajd, valjda ću uživati 10% od tvoje uživancije...
vishnja92 vishnja92 22:43 28.11.2008

Re: :)))

jesam rekla !!!
helou :)
margos margos 22:45 28.11.2008

Re: :)))

Jesi
maksa83 maksa83 22:49 28.11.2008

Re: :)))

Zato što je Maksa rekao da si nepouzdana porodilja i da iako ti je termin večeras.... sumLJao je

EbreMargita, nemo' si naivna.

Let mi tel ju:

Auto ide na beMzin, a Srbin kaotakav - na inat.

Ono je bilo smišljeno i namerno i podbadajuće i totalno low down stidim-se-streljajte-me iskukavanje teksta, sa sve "haha, vuna kićo", "ha, uobrazio se", "ha nešto treće" prozivkom. Vi'š kako radi. ; ))

P.S. Uostalom - samo se 5% porodilja porodi na svoj termin. Sve sam izučio. :)
Unfuckable Unfuckable 23:01 28.11.2008

Re: :)))

malo sam se samobanovao radi aplouda mjuze, e sad - boomp3 štrajka nešto, pa sam išao na neki fuckin' music uploader (mošmisti, kad me u prvoj sekundi zakuca sa par banera....) i sad imam neki fuckin' code sa kojim ne znam šta da radim, a da ga mećem u txt....ne pada mi na pamet ....toliko sam se trudio, jbt
margos margos 23:19 28.11.2008

Re: :)))

EbreMargita, nemo' si naivna.

Ma stvarno ne znam šta mi je u poslednje vreme... baš sam vrana.. al bolje to nego sisa ili jaje.
Let mi tel ju:

Tenk ju, tenk ju maj dir Makso!!!
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:38 28.11.2008

Re: :)))

esam rekla !!!
helou :)

pa to sam cak i ja provalio, ovako neredovan.... jbg, petak je vece, sedam u mece...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 22:50 28.11.2008

Za dug i dobar blog

ivana23 ivana23 22:54 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

Ninoslav Randjelovic




Unfuckable Unfuckable 23:06 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

pa, meni je dobar, nadam se da će se sve to još nekome dopasti
mnogo volim to što Kosta radi
na internetu skoro ništa nema o njima
e...pa sada - ima, malo više
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:10 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

pa, meni je dobar, nadam se da će se sve to još nekome dopasti

Siguran sam da hoce. Meni jeste.

Unfuckable Unfuckable 23:13 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

hebiga, volim pritajene favorite ogrnute debelim i teškim plaštom outsidera
Kosta me kupio od prve
margos margos 23:21 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

ivana23

Ninoslav Randjelovic

Kade li kade... da nije poslednjedalekobilo-i-danečujezlo ?
ivana23 ivana23 23:33 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

margos

ivana23Ninoslav Randjelovic Kade li kade... da nije poslednjedalekobilo-i-danečujezlo ?

Ninoslav kadi, ja ne...
mirelarado mirelarado 23:50 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

pa, meni je dobar, nadam se da će se sve to još nekome dopasti
Siguran sam da hoce. Meni jeste.


I meni. A uopšte nikada nisam nešto mnogo slušala pank. Osim Pankrta, naravno. Hvala i za to podsećanje.
Unfuckable Unfuckable 23:52 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

štos je što meni ovo ne liči previše na pank...ima nešto , ali ima tu i new wavea....prepoznajem brejkerse u nekim pesmama, prepoznajem Instant Karmu (ili je obrnut bio utjecaj ?), Atheisti su imali uticaja dosta....čak u par brojeva osetim prizvuk Britpopa...
mirelarado mirelarado 23:58 28.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

Unfuckable
štos je što meni ovo ne liči previše na pank...ima nešto , ali ima tu i new wavea....prepoznajem brejkerse u nekim pesmama, prepoznajem Instant Karmu (ili je obrnut bio utjecaj ?), Atheisti su imali uticaja dosta....čak u par brojeva osetim prizvuk Britpopa...


Tako je, da bi bilo dobro, mora biti mešavina.
P. S. I, razume se, UA za one sise, ma koliko da su nekoć imali dobrih uradaka.
Unfuckable Unfuckable 00:03 29.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

malo mi je nepojmljiva tolika ignorancija i nekolegijalnost nekoga ko se toliko nafatirao .....
A dno dna predstavlja izjava da "ni ne zna za njih" :
Ok, magarče, Koja je znao za njih, Milan je znao za njih, Kuzma je znao za njih... - koje neobavešteno foliranje
die hard die hard 00:29 29.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

e...pa sada - ima, malo više


Pa onda hvala Unf, zvuce zaista sjajno.A sto se tice Houre taj mi se smucio odavno.Bilo je raznih gadnih likova sa obe strane koji su se kurcili, al taj je bas posebno gadan i dosadan.Ne zasluzuje bilo ciju obradu.
constrictoria92 constrictoria92 19:12 29.11.2008

Re: Za dug i dobar blog

Ninoslav Randjelovic
pa, meni je dobar, nadam se da će se sve to još nekome dopasti

Siguran sam da hoce. Meni jeste.



I meni i meni!

dali76 dali76 22:57 28.11.2008

mozda

al ne u Teksasu .
Prvi?
Unfuckable Unfuckable 23:06 28.11.2008

Re: mozda

prvi među jednakima
omega68 omega68 23:06 28.11.2008

kako...

ja za OVO nisam znao?
Rano sam se povukao, poražen.
Unfuckable Unfuckable 23:08 28.11.2008

Re: kako...

pa omega
Niš ima 3 znamenitosti..
4, ekšli, po redosledu pojavljivanja u Historiji :
Ćele kulu
Dragoljuba
Radnički
Kostu

to ti je moj redosled, mada ne pretendujem da sam vrli poznavalac
omega68 omega68 23:14 28.11.2008

Re: kako...

Ćele kulu
Dragoljuba
Radnički
Kostu

Čim sam video tu KBO znao sam da treba obratiti pažnju
KBO MOJ DOBAR DRUGAR
Spiridon Spiridon 23:29 28.11.2008

Re: kako...

Unfuckable
pa omega
Niš ima 3 znamenitosti..
4, ekšli, po redosledu pojavljivanja u Historiji :
Ćele kulu
Dragoljuba
Radnički
Kostu

to ti je moj redosled, mada ne pretendujem da sam vrli poznavalac


a Zoran Ciric, bobogu Unfače ...

pozdravčina inače =]
Unfuckable Unfuckable 23:29 28.11.2008

Re: kako...

KBO ...vrijedi !
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:39 28.11.2008

Re: kako...

KBO ...vrijedi !

ne da vrijedi nego su bez premca.
nego secas li se onih, Petar Pan...?
Unfuckable Unfuckable 23:40 28.11.2008

Re: kako...

ok, na mjesto br 5 ulazi i Zoran Ćirić
(preko veze, čisto da se zna )
Spiridon Spiridon 23:43 28.11.2008

Re: kako...

Petar Pan...?


boze brate, boze pravde, daj nam ljubav daj nam nade, boze brate ti povedi naaas =]
tyson tyson 23:20 28.11.2008

Tempi passati


Uh, čoveče, gde si se njih setio! Stresao sam se bukvalno kada sam video naslov, kao da sam predosetio o čemu se radi (i bio u pravu).

SJAJAN bend, na žalost danas poznat uglavnom starijoj posvećenoj ekipi koja je stasala krajem osamdesetih, dok je bend još bio Studeni Studeni, a onda preživljavala devedesetih uz Novembar.

Jedan od tek dva-tri benda čije starije snimke bezuspešno tražim po internetu godinama... Imam samo omniprisutnu Irenu (prvi na listi bezuspešno najtraženijih su Nesalomivi... I tu imam samo jedan snimak, unplugged 95-52-95).

Kraj osamdesetih je iznedrio pregršt odličnih bendova - Kazna za uši, NBG, Studeni Studeni, Obojeni program, Nesalomivi, pa mekši riječki/istarski talas, samo njih nekoliko da pomenem... Kako su ih devedesete razbile! Razbile su ceo koncept rock'n'rolla... Razbile su sve nas.

Svaka čast za hommage.




Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:30 28.11.2008

Re: Tempi passati

tyson
Jedan od tek dva-tri benda čije starije snimke bezuspešno tražim po internetu godinama... Imam samo omniprisutnu Irenu (prvi na listi bezuspešno najtraženijih su Nesalomivi... I tu imam samo jedan snimak, unplugged 95-52-95).

Несаломиви су недавно одржали два инкогнито концерта. Такође, трабало би да свирају на отварању Дома омладине.

Јес' да им клецају старачка колена, а и прстићи им се нешто главе, ал' су одлучили да мало васкрсну.

Ако ме послуже људски и технички ресурси, аплодоваћу нешто скорије, осим ако ме начелник Анф не банује ;-)
Unfuckable Unfuckable 23:34 28.11.2008

Re: Tempi passati

tko da banuje
samo rokaj.
Tysone....tražim nešto, pa me nema
Brajoviću, počastvovan sam & ozaren levelom mladalačkog ludila koji je neočekivano isplivao, to se cijeni !
tyson tyson 23:39 28.11.2008

Re: Tempi passati

Predrag Brajovic
Несаломиви су недавно одржали два инкогнито концерта. Такође, трабало би да свирају на отварању Дома омладине.

Ha, to će biti zanimljivo!

Ali na žalost sviraće nekom drugom...



Unfuckable Unfuckable 23:44 28.11.2008

Re: Tempi passati

Meni je najveća stvar što gomila tih pesama 'ladno stoje i dan danas....nema se šta mnogo zameriti.
Pažljiviji surferi, koji suse domogli nekih pesama Novembra na netu, mogu čuti različite utjecaje
Kosta je def još jedan lik zbog kojega mi hrvaštinakaotakva - leži u uhu,
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:45 28.11.2008

Re: Tempi passati

Unfuckable
tko da banuje
samo rokaj.
Tysone....tražim nešto, pa me nema
Brajoviću, počastvovan sam & ozaren levelom mladalačkog ludila koji je neočekivano isplivao, to se cijeni !

Шта си ти мислио, ако пишем правописно правилним реченицама, да сам асептичан?

Ееееј, што сам ја знао да повраћам...

Btw, ти и ја мора да се знамо, судећи по твом музичком укусу. (И годишту.) А овим љигавцима Несаломивима ја сам био и групи, и менаџер, и , како се оно модерно каже, "инвеститор"...

Unfuckable Unfuckable 23:49 28.11.2008

Re: Tempi passati

nisam siguran da sam upoznao više od 2 komata Predraga u životu, ali ....sive ćelije u ovom ejdžu umiju zatamniti....tko zna - ja sam više bio posmatrač sa strane, prosečan konzument nadprosečnog senzibiliteta za pojedine pojave

Ееееј, што сам ја знао да повраћам...

ni ne kapiraš da će ovo jednog dana ući u Top 20 bloga B92
kapa dole
crossover crossover 23:53 28.11.2008

Јааааааааа

имам идееееју,
и како да улепшам овај дан
и како да ми стварно буде добро...


Веееелики поздрав за Несаломиве, Боцка и Предрага Брајовића!!!

Чуо сам да су летос свирали у Лотос бару, нисам нажалост био.
Doctor Wu Doctor Wu 23:21 28.11.2008

:)

šta reći osim da je Svet prepun Bitnih & Nadobudnih


moj topli pozdrav tom...kakosezvaše...
Jaji.

A jel niju Jaju (od JajO)?
Kao Dragec, samo bez her.
To lice samo treba videti.
Sve govori.
Unfuckable Unfuckable 23:31 28.11.2008

Re: :)

moguće, moguće...odo' da ispravim, tak' se nekak' ....zrihtalo
nikad nisam pretendovao na članstvo u KK, vidi mi se po frizuri

gde si bre, Wu ?
nema te...k'o budžeta ?
Doctor Wu Doctor Wu 00:05 29.11.2008

Re: :)

gde si bre, Wu ?
nema te...k'o budžeta ?

postim.
nego, da ne zaboravim, "ne pitaj za mene" jedna od najlepših pesmica onog doba.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:36 28.11.2008

rovokopac

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, koga si izvukao iz bunara, aplauz na otvorenoj sceni od AS.
Unf, ne znam, cini mi se al nisam siguran da je Novembar, tj. singl Gledaj kako ljubav umire, pustao Braca na 3K onomad. Ne znam zasto tako mislim. Nego, kad si sad pocedo da mi kopas po najlepsim vemenima punk-rok odrastanja da te pitam da li secas benda Fake Madona's underwear?
Unfuckable Unfuckable 23:38 28.11.2008

Re: rovokopac

pazi kad ima mnogo toga čega se i jakaotakav ne sećam...
ali - zašto postoje blogodrugari ?
Koji dobar naziv - Fake Madona's underwear
Spiridon Spiridon 23:41 28.11.2008

Re: rovokopac

Aleksandar Stosic
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, koga si izvukao iz bunara, aplauz na otvorenoj sceni od AS.
Unf, ne znam, cini mi se al nisam siguran da je Novembar, tj. singl Gledaj kako ljubav umire, pustao Braca na 3K onomad. Ne znam zasto tako mislim. Nego, kad si sad pocedo da mi kopas po najlepsim vemenima punk-rok odrastanja da te pitam da li secas benda Fake Madona's underwear?


tamo je Lav Bratuša lupao bubanj =]

ko zna, mozda ostaćemo ovde sve do jutra, ko zna,
a napolju je lepo, dogadja se nesto gori guma ...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:44 28.11.2008

Re: rovokopac

Koji dobar naziv - Fake Madona's underwear

ne zna se sta je bilo bolje, muzika ili ime. Meni su tada licili na kombinaciju The Pixis i Sonic Youtha...Cini mi se da je neko od njhovih clanova sad u Darkvudima...jbg, ko ce ih sve pohvatati...
Mada, sledeceg vikenda ocekujem od tebe prilog o najboljoj srpskoj punk pesmi svih vremena
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:45 28.11.2008

Re: rovokopac

tamo je Lav Bratuša lupao bubanj =]

Spir, snimi moje komentar, odmah ispod tvog
Spiridon Spiridon 23:46 28.11.2008

Re: rovokopac

Aleksandar Stosic
tamo je Lav Bratuša lupao bubanj =]

Spir, snimi moje komentar, odmah ispod tvog


video, a snimi ti moj komentar ispod tvog za Petra Pana =]
tyson tyson 23:48 28.11.2008

Re: rovokopac

Aleksandar Stosic
Nego, kad si sad pocedo da mi kopas po najlepsim vemenima punk-rok odrastanja da te pitam da li secas benda Fake Madona's underwear?

Ahaha, gde si se njih setio :) Ja ih se sećam! :) Pa to se uredno puštalo u Ritmu Srca, za Diskomer već nisam siguran...



Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:52 28.11.2008

Re: rovokopac

video, a snimi ti moj komentar ispod tvog za Petra Pana =]

care:), nego to im najgluplja pesma, jos negde imam njihovu kasetu u Bgd, moram da je iskopam...

ima jedna pesma spora, ubija..
"ti si ona koja ide dalje, ti si ona koja ide dalje, slomljenih ideja i bez nade.." nesto tako
Spiridon Spiridon 00:01 29.11.2008

Re: rovokopac

Aleksandar Stosic
video, a snimi ti moj komentar ispod tvog za Petra Pana =]

care:), nego to im najgluplja pesma, jos negde imam njihovu kasetu u Bgd, moram da je iskopam...

ima jedna pesma spora, ubija..
"ti si ona koja ide dalje, ti si ona koja ide dalje, slomljenih ideja i bez nade.." nesto tako


Hey Techo, Dig This!
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 00:13 29.11.2008

Re: rovokopac

jos cu samo reci dve stvari pre nego sto odem na zasluzeni odmor u film Cetvrti covek,

secate li se Bala (ovo pita moja zena koja s neskrivenim simpatijama prati nase dopisivanje),... jbg, onog drugog banda kojeg sam hteo da priupitam sam u medjuvremenu zaboravio
Unfuckable Unfuckable 00:16 29.11.2008

Re: rovokopac

Baal ?
jok...ti se sećaš...
Između Božanstva i Ništavila (baš je lepo čučn'o bold)
tyson tyson 01:59 29.11.2008

Re: rovokopac

Unfuckable
Baal ?jok...ti se sećaš...

...sa sve današnjim savetnikom potpredsednika vlade S. Popovićem ;-)



reanimator reanimator 02:39 29.11.2008

Re: rovokopac

Aleksandar Stosic

secate li se Bala (ovo pita moja zena koja s neskrivenim simpatijama prati nase dopisivanje)


Naravno da se sećamo. teško dno
Uzgred...žena ti je bila opasna...ali Opasna šminkerka :)
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:57 29.11.2008

Re: rovokopac

Opasna šminkerka :)

mislis, opasna smekerka
Черевићан Черевићан 23:54 28.11.2008

прошоми воз . . .

г Унфе штиво Вашег мамљивог састава ми страно па стога неког озбиљнијег прилога дати немогу но оно што ћу моћи је да се бар колико толико едукујем пратећи коментаре Вас утоку, јер за сазнања . . никад ние рано ( ил касно ) избрках малко.
Unfuckable Unfuckable 00:10 29.11.2008

Re: прошоми воз . . .

Mr Čer,
razumevajući shvatam okolnosti izolacionizma tememi, ali visoko počastvovan uvek Vašom posetom
priča je o...
autsajderima,
obožavljem
mara92 mara92 00:16 29.11.2008

Мара, радознала

Мари се допало.
Мара признаје у записник да није знала/чула за становити бенд.
...
Свиђа ми се музика. Како се оно популарно каже: заразна енергија која се прелива на слушаоце (публику).

Неко је горе приметио, завидим генерацијама које су стасавале осамдесетих, нама - касније је остао турбо-музички геноцид (цијеним да се турбо-фолка деведесетих, а и данас, не би постидео ни Радио Хајделрабад).

Још једна ствар:
Хвала Учитељу на музичком просветљењу!

Unfuckable Unfuckable 00:18 29.11.2008

Re: Мара, радознала

catch je u tome što se sve ovo dešavalo "ispod površine" dok je turbofolk mleo mozgove ničim izazvanih juzera.
Postojalo je ipak nešto za šta čovek može da se "okači" i pokuša da ostane ...pri sebi

hvala Mari , tema nije atraktivna
ali - bilo je jače od mene
mara92 mara92 00:25 29.11.2008

Re: Мара, радознала

Трагична је чињеница да смо бомбардовани, упорно, смећем.
Још је горе што си квалитетну музику могао да пронађеш само ако си посвећени слушалац. Ја сам се у тинејџерскоме добу посветила страњској музици (нашу баталила, као такву).
"Ирена" ми се свиђа (одма' ми "ушла у уши", што каже један мој другар).

Како тема није атрактивна? Него шта него да јесте...и добро да је било "јаче од тебе" - прија...
Unfuckable Unfuckable 00:31 29.11.2008

Re:радозналo

ostavština :
ako se nešto desilo s tekstom, blogom ili koječim - to je zato što je, izazova & saznanja uvek gladni
The Autor - Kreten ,rešio da se poigra sa html šituacijom i pokuša da aplouduje jednu od najboljih pesama, po ličnom ....
(pa - sve je po ličnom, jbg) - izboru
dragoljub92 dragoljub92 00:35 29.11.2008

ej

ja našo ovo ako su to i oni onda je oket
trebalo mi malo vremena da preslušam,a i kasnim po običaju,makso da ugradiš jednu trepetljiku na ovu tvoju skalameriju,il bar klepetušu koja će da se oglušuje jad se moji vipovci javu
Unfuckable Unfuckable 00:39 29.11.2008

Re: ej

ovo nisu oni - to je clone ostataka
u kom se čak pojavljuje i Žera iz Crvene Jabuke...mssseeeemm
poslušaj bilo koji od mojih linkova i uporedi, biće ti jasno
omega68 omega68 00:40 29.11.2008

Re: ej


jad se moji vipovci

lapsus ili namera - pitanje je sad?
Unfuckable Unfuckable 00:42 29.11.2008

Re: ej

ne razumem ?
dragoljub92 dragoljub92 00:50 29.11.2008

Re: ej

omega68

jad se moji vipovci

lapsus ili namera - pitanje je sad?

tajpfeler
Unfuckable Unfuckable 00:52 29.11.2008

Re: ej

ne znam koga je citirao, to pitam
vidim da je citat
omega68 omega68 00:53 29.11.2008

Re: ej

Ma zezam se....
jad se moji vipovci

J je pored K, bio je lapsus ima još oštrookih...
dragoljub92 dragoljub92 00:55 29.11.2008

Re: ej

Unfuckable
ovo nisu oni - to je clone ostataka
u kom se čak pojavljuje i Žera iz Crvene Jabuke...mssseeeemm
poslušaj bilo koji od mojih linkova i uporedi, biće ti jasno

ma preslušao sam tvoje lincove ali su neki sa slabim tonom pa sam otišo na tube i tamo malo preslušavao i mislio da je ovoneki snimak sa koncerta tamo ,šta ja znam.
bilo kako bilo čuo sam ja tih godinaza njih ali ja sam starija generacija tako da nisam mnogo obraćao pažnju,uostalom u to doba sam izlazio iz aktivnog slušanja rocka i prrelazio na druge pravce,hebi ga smena generacija.ali ako su svirali po niškim klubovima možda sam i i slušao tkozna.
crossover crossover 00:35 29.11.2008

Студени студени

Унфе, спаковао си га првокласно.
Подсетио си ме на онај фини осећај кад купиш Џубокс - па уживаш.
Признајем, слабо сам их раније слушао, па сам зато сада редом прошао све линкове, одврнуо појачало и мало проџарао комшилук.
Сјајно!
Unfuckable Unfuckable 00:41 29.11.2008

Re: Студени студени

Kros, hvala na komplimentima
zaslužuje da se pojača
Ne mogu da nađem dobro mesto za upload pesme, a fm B92 niej odgovorio pozitivno na moj apel da postavi više pesama Novembra
Krećem u snalaženje, music upload nije rešenje, a boomp3 mi ne daje opciju za free upload
die hard die hard 00:55 29.11.2008

Re: Студени студени

Krećem u snalaženje, music upload nije rešenje, a boomp3 mi ne daje opciju za free upload


Nego ti Unf, da l si cuo za bend Pasmatersi?Bili tamo na okretnici 65ice.Meni najbolji naziv za bilo koji domaci bend.Inace Novembar rules.Hvala na textu, ako se to tako kaze.
Unfuckable Unfuckable 01:01 29.11.2008

Re: Студени студени

mojneme sa hvala, malo osveženja za petak - pa ma kakav bio....hvala tebi na svraćanju !
nisam čuo za ove sa okretnice 65, ima sjajnih naziva....Trobecove Krožne Peći, ako se sećaš
Mislim - niko ne zna ni jednu pesmu od njih, ali Metod Trobec je relativno poznat lik....
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 00:59 29.11.2008

novembar

unfe svaka chast kako ih se seti. ja ovde preko bare skroz zaboravila na njih. a slushala sam ih nekoliko puta po nekim rupama. jednom u nishu sigurno al sad nemogu da se setim gde na drugo mesto. super si me vratio u one godine.
Unfuckable Unfuckable 01:07 29.11.2008

Re: novembar

poslednja osoba na blogu za koju bih se smio kladiti da je ikada čula za Novembar......koji sam ja - kreten
Dakle : izvinjenje 2 njanja od mene The Budale Lakomislene i komplimenti
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 01:26 29.11.2008

Re: novembar

unfe ti me ochigledno ne poznajesh. tz, tz, tz...
marco_de.manccini marco_de.manccini 04:20 29.11.2008

Re: novembar

unfe, shto se tiche domace muzike, njanja i mene uvek iznenadi. ne samo da je chula neke stvari i bendove, nego je i na koncerte ishla. tamo po nekim rupama. a ovamo fina devojka.
Unfuckable Unfuckable 04:24 29.11.2008

Re: novembar

fine devojke znaju šta je dobro
omega68 omega68 12:31 29.11.2008

Re: novembar

marco_de.manccini



nego je i na koncerte ishla. tamo po nekim rupama. a ovamo fina devojka.

Čoveče, ti baš rešio da te žena - Banuje
radojicic92 radojicic92 00:59 29.11.2008

...

Studeni Studeni - Cisto kao suza sa sve omotom

evo u Radojicica prvi singl, samo to imam (reci dal' da skidam za koji minut, tamo oce Cub da me tera u zatvor za Mars na Drinu)

kud ih se seti, sad sam ponovo preslusao, otkad nisam cuo nidje basa nema zvuk
sto zapljunu Jasenka onako, neda pa neda, sta ima veze

Jelica Greganović Jelica Greganović 01:04 29.11.2008

Re: ...

Tvoj blog i prvi sneg, baš su se složili...Uprkos svemu, lepo si ispričao ovu priču druže.
Unfuckable Unfuckable 01:05 29.11.2008

Re: ...

au !
Ovo mora da valja ako je radojicickaotakav navratio
ako si mi našao prvi singl....biraj želju
(što ti je istraživački duh : nemam pojma dal valja, al želim da čujem..ili što bi Milan rekao "Često se pitam vredi li truda, ali sigurno da mi se sviđa..." )

pa ne mora da daje Jajo
mislim, zapitaj se tko ima ipak taj snimak....
daj neki link za upload muzike bez registracije
radojicic92 radojicic92 01:07 29.11.2008

Re: ...

jes prvi singl
trazi ti ovo da se registrujes?
Unfuckable Unfuckable 01:11 29.11.2008

Re: ...

Tvoj blog i prvi sneg, baš su se složili...Uprkos svemu, lepo si ispričao ovu priču druže.


wow
hvala Jelitze The Najbolja, ovo je više nego kompliment
(admine, daj ubatzi nekog zarumenjenog smajlija, da koloraturno objasnim stanje)
Unfuckable Unfuckable 01:12 29.11.2008

Re: ...

jes prvi singl
trazi ti ovo da se registrujes?


čekkkk !!!!!!!!!!!
nisam stigao sasma ni 'oditi tam
čekkkkk
btw - obradovah tysona sa nekim surfanjem po netu, ako treba ....

edit : traži mi signup da šerujem
ali...skidam, skidam
i setio sam se svog fuckin' passworda tam'
al meni treba nešto odakle mogu linkovati da ljudi slušaju muziku (boomp3 me ne konstatuje)
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:13 29.11.2008

Re: ...


Eve ga
I jedan za mene
Unfuckable Unfuckable 01:15 29.11.2008

Re: ...

hvala Drugaritze
razumeš me
tyson tyson 15:49 29.11.2008

Re: ...

Unfuckable
btw - obradovah tysona sa nekim surfanjem po netu, ako treba ....

Tyson blagodari do neba!

Cijeli dan grmi. Iz zvučnika, dapače.




Govorio sam svima koje poznajem
Da ću četrdeseti proslaviti
Tako da se pamti a oni su govorili
Dosta si u životu naparavio ludosti...




Unfuckable Unfuckable 15:58 29.11.2008

Re: ...

hehehe
a meni ceo dan roka

Ona me gleda i pita šta mi je,
A ja kažem ništa, samo nevolje.
Ne brini se za mene i mirna odlazi,
Doći ću za tobom, veruj mi.

Ja ne želim više biti sa tobom,
O Bože kako vreme menja sve.
Koliko godina reka odnese,
Da te zaboravim, ne mislim na tebe.


dakle....može se poprilično toga lijepog izvuć' i iz ovakovog sivog dana....
jack_bauer jack_bauer 01:05 29.11.2008

e,

a vidi mene, kuzim, tema nije aktualna. ali jebat ga, aktualnih tema ima odvec ionako. krenem vidjet linkove, misleci se, gdje je ove iskopal? kad tamo, sasma, sasma krasno. mozda mi se svidjelo jer vuce ka novome talasu, kao sto je bilo rjeci prije.

nego, cuj stari, dobro si ga zrihtal... ponova
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:09 29.11.2008

Re: e,

Kako nije aktuelna?!

Unfuckable Unfuckable 01:17 29.11.2008

Re: e,

hej Džeče
pa ...bum ti otkril insidestory cijele store
jack_bauer jack_bauer 01:26 29.11.2008

Re: e,

Kako nije aktuelna?!

kaze se aktuAlna
jack_bauer jack_bauer 01:53 29.11.2008

Re: e,

pa ...bum ti otkril insidestory

pa gdje si sad? otkrivaj...
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:57 29.11.2008

Re: e,

Izvinjavam...aktuAlna...
Unfuckable Unfuckable 02:06 29.11.2008

Re: e,

primam ga brate od raznih uploadmusic akauntova, primam....
ali, u rešenosti čuči rešenje i blogozajednica će uskoro dobiti upload te male i jednostavne pesme simbolićnog naslova

Insidestory...pa - krenulo je tak' što sam si još pre par meseca - surfajuć, a kak'... - priskrbio sve što mi treba od Koste, malo li je. A - lijepo
Sledi pauza koja nićem ne služi.
Ondak sam spoznal da si Prljavci snimajo novi album, kužiš rista. Mal sam si pročešljao i rešim si na mali omaž Jednima Od Mnogih Koji Nisu Azra, ali nije da ne vrijede...trideset dina, malo li je....kužim, mogel bi to bit krasan mali blog, radovali bi se ljudi, tuitamo - da ne kucam petama sad u to ime
Češljam ti ja tak, češljam....surfam, bildam, ignoriram, ložim se ali nebitno - ma, svakaj delam.. - i, naletim ti na vijest da Houra ne pozna Novembar
Kužiš ?
Houra ne pozna Novembar. Blink
Ok, mislim..sasma zgodno, zna ti taj Studeni no se femka...kad - ne pozna, ali fakat. Baš ono - ne pozna.
Ok, mislim se ja, rista - sad ga buš upoznal
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 02:12 29.11.2008

Re: e,

Houra ne pozna Novembar.

pa kak da ga pozna kad nije studeni? shta je s tobom ne chita chovek Cirilicu. jel se secash one zhemske na kviskoteci shto je rekla "ja nemogu ovo da prochitam"...e davno se nisam toga setila. elem da ne trolujem - nezna chovek matematiku i prostu jednachinu:

STUDENI = NOVEMBAR
Unfuckable Unfuckable 02:14 29.11.2008

Re: e,

dakle
najzad :
čast mi je predstaviti :
Ko je Sunce ubio

ne znam kako se "Sunce "pretvorilo u "Ljubav", ali - tko mari ?

uživajte, to je Kosta u punom sjaju (al mi ide ovaj bold, umetnički...)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana