Gost autor| Jubileji| Muzika

I want my MTV!

Srđan Mitrović RSS / 01.08.2010. u 19:37

Gost-autor: Michael Petković 

Danas američki MTV puni 29 godina postojanja na svetskoj medijskoj sceni. Budući da je u slučaju MTV-a reč o kultnom simbolu koji prati i učestvuje u oblikovanju kulture mladih širom planete, red je da o njemu navedem barem nekoliko osnovnih činjenica.

 

Emitujući prvi video-spot grupe The Buggles ironičnog naziva Video Killed A Radio Star iz svog, tada malog studija u New Jerseyu tačno u ponoć, davnog 1. avgusta 1981. godine MTV: Music Television započeo je osvajanje medijskog tržišta. Danas je najveća televizijska mreža na svetu i vodeća robna marka za mlade. 

Setimo se nekih od istorijskih prizora emitovanih na toj televiziji. Kao što je premijerno emitovanje 15-minutnog video klipa “Thriler” Michaela Jacksona 1983, zatim Madonnin legendarnim live-nastupom sa pesmom “Like A Virgin” na prvoj dodeli MTV nagrada 1984, zatim heavy-rotation video spotova Duran Duran, David Bowie, Eurythmics, A-ha. Ne zaboravimo seriju promotivnih jinglova iz 1982. godine gde su tadašnje pop-rock zvezde sa obe strane Atlantika uzvikujući slogan I Want My MTV ubedjivali mlade Amerikance da nateraju lokalne kablovske operatere da uvrste novi muzički kanal u svoju programsku ponudu, kao i legendarni MTV promoMoonlanding gde astronaut na Mesecu uz, sada već kultni gitarski rif Jonathana Eliasa i Johna Petersena postavlja zastavu na kojoj se vijori MTV logo koji je dizajnirao Frank Olinsky, obeležili su pop kulturu. 

Act local, think global!

U medjuvremenu MTV je za dve i po decenije izrastao u veliku korporaciju pod nazivom MTV Networks, tako da pod njegovo okrilje spada 50 muzičkih programskih servisa bukvalno na svim kontinentima, a svaki regionalni kanal globalni sadržaj uspešno kombinuje s lokalnom kulturom, izvođačima i ukusima. Pored brojnih internet stranica MTV je pokrenuo i tematske TV kanale kao što su MTV2 (alternativna muzika), VH-1 (za starije generacije koje su odrasle uz ranu fazu MTV-a), MTV Base (soul, r’n’b, hip-hop), MTV Hits (aktuelni hitovi za tinejdžere), MTV Dance (clubbing i plesna muzika), VH-1 Classics (hitovi iz 60-ih, 70-ih I 80-ih), MTV Music (interaktivni kanal, 24h video-rotacija bez reklama), Nickelodeon (dečiji kanal), kao i Comedy Central (komedije, serije i filmovi), a osim toga, tu su i druge izdavačke, muzičke, licencne i filmske delatnosti. Evropska verzija MTV-a počela je uspešno da emituje svoj program 1. avgusta 1987. godine iz studija u Amsterdamu (kasnije produkcija je preseljena u London), emitujući svoj prvi video-spot Money For Nothing britanske grupe Dire Straits. Danas MTV Networks Europe svoje programe emituje u digitalnom formatu i najuspešnija je muzička TV mreža sa najprodornijom i najinventivnijom produkcijom koja posluje u okviru MTV mreže izvan Amerike. 

Najveće dostignuće je puštanje u rad svog novog velikog “state-of-art” studija sa izlogom na Times Squareu u centru komercijalne Amerike - New Yorku, odakle se uživo emituje veoma popularna emisija TRL – Total Request Live, tako da gosti u studiju, a i gledaoci širom sveta na svojim TV ekranima istog trenutka mogu vide šta se dešava na ulicama New Yorka. 

Da bi uhvatio korak sa novim tehnologijama koje ubrzanim koracima menjaju svet oko nas, MTV je medju prvima pre deset godina prihvatio izazove novog vremena i tako pokrenuo www.mtv.com prvu internet prezentaciju u muzičkom businessu koja je danas medju pet najposećenijih web lokacija (u društvu sa Yahoo.com i Google.com) i koja nudi svojim posetiocima jednu od najvećih baza podataka o bendovima, diskografiji, slikama, kao i download opcijama za video-spotove, koncerte, emisije i muzike na mp3 formatu. Svoj uspešan nastup i promociju na novim tržištima MTV kombinuje jednostavnom filozofijom “Act local, think global”, pa je u skladu sa tim prošle godine pokrenuo i prvi muzički kanal namenjen afričkom tržištu pod nazivom MTV Base Africa sa centralom u Johanesburgu. 

I mi smo deo MTV porodice…

Naravno, i nama ovde MTV nije nepoznat. Još pre nego što će se u pravom smislu pojaviti kablovska televizija na brdovitom Balkanu, mladi su krajem 80-ih i tokom 90-ih pijuckajući Coca-Colu u retkim kafićima, koji su tada posedovali velike satelitske antene, gledali, a potom i presnimavali na VHS kasete spotove Madonne, U2, Depeche Mode, The Cure, Billy Idola, Princa, Soul 2 Soul. Naravno ako se sećate još uvek tih egzibicija, dakle vreme pre DVD-a i Interneta. 

Inače, mladjim generacijima da kažem da smo kao tinejdžeri 80-ih, informacije o novim muzičkim izdanjima saznavali gledajući kultni engleski muzički kanal Music Box (kasnije Super Channel), koji je zapravo preteča MTV-a na ovim našim pan-evropskim prostorima.

Potpisnik ovih redova je inače pravi predstavnik tzv. MTV-generacije 1989/90. koja je besomučno gledala spotove, jer je MTV sa neobičnom vrstom prezentacije (promo-jinglovi i animacije) baš u to vreme imao svoju najveću ekspanziju u Evropi. Moram priznati da smo mi srednjoškolci iz Užica u to vreme bili veoma ljubomorni na Požežane, jer su tada (dakle pre skoro 20-ak godina) imali kablovsku, pa još na njemu famozni MTV. To su bila uzbudljiva vremena…svakog vikenda skupljali smo se kod nekoga kući i svi zajedno pratili završetak regularnog programa 3K Televizije Beograd i čekali direktno uključenje u satelitski muzički program MTV, tada jedini prozor u svet u socijalističkoj Jugoslaviji. Čak je i radio-stanica na kojoj sam bio angažovan (Radio Užice) na svojim FM frekvencijama davne 1990 i 1991. u večernjim časovima reemitovala program MTV Europe. Milina Božija! Praznik za oči i uši…

Setimo se pojedinih voditeljskih zvezda - VJs, kao što su Ray Cokes i njegovih otkačenih “talk-show” emisija pod nazivom Most Wanted ili news-team na čelu sa neobičnim Steve Blameom i Pipp Dan, plavom Novozelanđankom koju smo jedva čekali da nam saopšti najnovije muzičke vesti sledećim rečima: “Hi there, Pipp Dan here and this is MTV News…”, a naravno tu je i simpatična Nemica Kristiana Bekker koja je vodila European Top 20, listu najgledanijih spotova u Evropi, zatim tu je nenadmašni Paul King, bivši vodja The Kings, popularnog britanskog pop sastava ‘80-ih, koji je kopajući po arhivi prezentovao najveće hitove u serijalu MTV Greatest Hits ili nove bendove u kultnom izdanju “120 minutes”. Tada aktuelnu muzičku produkciju i novitete u emisiji “XPO” prezentovala je Maiken Wexo koja je svojim šarmantnim nastupom prosto vezivala mlade ljude uz TV ekran. Ne treba zaboraviti možda najveću MTV zvezdu, Rebeccu De Ruvo, luckastu Šveđanku (inače, poznata još i kao prateći vokal na solo projektima Annie Lenox) koja je svako jutro budila mlade Evropljane u emisiji “Divlje buđenje sa Rebekom” (tada smo bili deo sveta, jer u program su se javljali i gledaoci iz ex-YU). Dakle, poznati muzički kanal je i pre 17 godina bio vrlo atraktivan mladim Užičanima na brdovitom Balkanu. Ali, godine prolaze, sada su u modi neki drugi voditelji i neke druge zvezde, jer dolaze nove generacije, novi muzički trendovi, menjaju se navike, a sa njima i MTV, jer je primetno da se posle ovoliko godina manje bavi muzikom, a više “lifestyle & entertainment” temama, što mu mnogi iskreni fanovi zameraju. Danas, zahvaljujući kablovskoj televiziji, MTV je 24 sata dostupan svakom užičkom domaćinstvu, kao i širom sveta.

I na kraju, moram napomenuti da smo i mi pre pet godina konačno postali deo velike MTV porodice. Naime, 1. septembra 2005. godine startovao je kanal MTV Adria sa (tada) centralnim studiom u Ljubljani (SLO), čiji program pokriva teritoriju ex-Jugoslavije, a emituje se na slovenačkom, hrvatskom i srpskom jeziku. Međutim, prošle godine napravljen je veliki re-launch kanala, tako da sada imamo MTV Srbija, MTV Hrvatska i MTV Slovenija sa novom grafikom i drugačijim markentiškim pristupom ovom tržištu. Po mom skromnom mišljenju, ovakvo rešenje se pokazalo kao mnogo bolje ;-)

Pop 1000%

Kao što je poznato većini korisnika kablovske televizije širom ex-YU regiona, MTV je od nedavno pokreno novi “osvežen” izgled. Rebrand je urađen od strane kreativnih direktora MTV Networks International Roberto Bagatti i Dylan Griffith u saradnji sa londonskim dizajn studijom “Universal Everything”. 

Od kada je MTV lansiran u Europi krajem 80-ih, MTV Europe je koristio vizuelni identitet američkog MTV-a. No, tokom vremena MTV Europe je postepeno proizvodio vlastiti on-air vizuelni identitet tokom 90-ih. Medjutim, 1997. godine, počela je revolucija digitalne tehnologije na polju satelitske i kablovske televizije, i naravno MTV Networks Europe video jedinstvenu priliku za osvajanje novih tržišta. Tako je MTV regionalizacija cele Europe donela specijalizovani on-air identitet, koji odražava ukus i uticaji s tog područja.

Kao deo MTV Networks International globalne branding inicijative od 1. jula 2009. godine svi MTV kanali globalno koriste isti on-air vizuelni identitet kao što su standardni logotip, identifikacije, art-breakovi, promo najave i špice (osim MTV-a u Americi, Kanadi i Brazilu). On-air vizuelni identitet pod nazivom “Pop X1000” odražava promenjiv prirodu popularne kulture sa MTV-jem u srcu tih brzih promena. Brendiranje je osmišljeno od strane MTV-dizajn odeljenja World Design Studio u Milanu, s dodatnim nacrtima koji su dodati iz drugih globalnih odseka tokom cele godine. Brendiranje je nadgledao dizajn studio Universal Everything iz Londona. Ovo brendiranje, kao i kompletan novi vizuelni i grafički izgled usvojili su MTV Networks Europe, MTV Networks Asia, MTV Networks Afrika i MTV Networks Latin America.

MTV Adria je prvi kanal u MTV mreži koji je uveo najnoviji grafički set, dok je većina ostalih MTV kanala širom Evrope usvojila istu grafiku i novi vizuelni identitet 1. jula prošle godine. U isto vreme kanal je, pored grafičkog seta i promo-najava, dobio novi on-air logo koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana. Pored toga, naslov "Adria" je uklonjen iz logotipa i programa (na primer, "Adria Top 20" je preimenovan u "Top 20").

MTV je pokrenuo komnpletno novi web-sajt, koji je trenutno dostupan na srpskom, hrvatskom i slovenačkom jeziku, za svaku zemlju posebno. Na web-stranicama se reč Adria više ne pominje, jer su preimenovane u MTV Srbija, MTV Hrvatska i MTV Slovenija. Međutim, domen MTV Adria je još uvek aktivan, koji sada samo preusmerava na nove lokalne web stranice, dok se reč "Adria" koristi kao termin koji obuhvata sve zemlje ex-YU regiona. Rebrand MTV-a u Evropi je zaokružen u oktobru mesecu kada su MTV Russia i MTV Turkey preuzeli novi grafički set.

Cilj je nastaviti i poboljšati inovativni duh MTV-a koji traje bez prestanka punih 28 godina nasljeđe, kao i uspostaviti koherentan brandiran jezik u preko 160 različitih zemalja i rasponu od preko 30 jezika, uključujući japanski, ruski i kineski.

Projekat je rezultirao inventivnom onscreen grafikom sa uspostavljenim sistemom vremenske baze “Gde si ti u MTV vriemenu”. Jedinstvena serija 'Pop-Art' art-breakova, promo-animacija, koju imamo prilike da vidimo i na domaćoj verziji MTV-a, postavljena je na viši nivo i jasno pokazuje novu filozofioju “POP X 1000%” - slavi i učvršćuje pop kulturu u svoj svojoj slavi, tako da sada dobijamo “Ljubav x 1000%”, “Čežnja x 1000%”, “Radost x 1000”, “Muzika x 1000” ... i još mnogo toga. Dizajn zvuka igra ključnu ulogu u brandingu, a jedinstven MTV 'puls' teče kroz sve promo-identifikacije čiji sadržaj reaguje uz plesnu animaciju.

MTV Mister Furry Ident 1 
MTV Sweetheart Ident 2
MTV Soundquake Ident 3

Na kraju mogu slobodno reći da posle brojnih pokušaja da se nađu na programu "velikog" MTV-a, MTV koji pokriva ex-YU tržište je kao jedina alternativa konačno ostvario snove mnogih domaćih muzičara da svoje spotove vide na ovoj televiziji. Makar i njenoj lokalizovanoj verziji za koju se iskreno nadam da će izrasti u jednog od velikih medijskih igrača na ovim prostorima sa mrežom kanala iz MTV Networks produkcije.

No more music on MTV?!

Konačno, desilo se ono čega su se najveći MTV fanovi bojali, a što se već moglo primetiti poslednjih 10 godina. Zvanično je potvrđeno: MTV se odrekao muzike! Da, pročitali ste dobro. O čemu se radi? Naime, nakon 29 godina, MTV Networks sa sedištem u New Yorku je rešio da osveži svoj širom sveta prepoznatljivi logo koji je već ima kultni status u popularnoj kulturi.

Nedavno je, američki MTV tiho bez mnogo gužve predstavio novi logo gde je slavni tagline “Music Television” odbačen u potpunosti, a veliko slovo “M” je odsečeno do pola i tako dobio malo više pravougaoni oblik, što samo pokazuje da originalni MTV odlazi u istoriju i napušta prvobitnu misiju kao all-music TV kanal gde su se 24h vrteli video spotovi. Fleksibilni vizuelni identitet je postao trend koji su prihvatile većina kablovskih mreža u SAD-u, a na neki način, može se reći da je MTV prvi počeo celu ovu stvar.

Ipak, prema poslednjem istraživanju, a objavljenom u Ad Age magazinu, jasno se vidi da publika poslednjih nekoliko godina (bar u Americi) više interesovanja pokazuje u emisije kao što su “Jersey Shore” i “The Hills” nego, u nekadašnji MTV format sa VJ-jevima i video spotovima koji su vrteli 24/7.

Različitost novog vremena, se odražava i na novu stvarnost kanala, koji će prostor novog logoa koristiti više za promociju drugačijeg programa i beskrajnog emitovanja reality TV mikro-slavnih osoba, nego pravih umjetnike i animatora kao što je to nekada bilo. Zbog takve promenjene pozicije, potpis “Music Television” više ne postoji. Novi logotip znači staviti fokus na trenutne MTV talente - uglavnom zvezde reality show programa.

No, bez obzira na sve… Happy Birthday MTV!!!
38092_1529782613602_1505821366_31308675_6995867_a.jpg
MTV logo 1981
38025_1529785173666_1505821366_31308677_1768795_a.jpg
MTV new logo 2010

http://mtv.rs

http://www.facebook.com/MTVSerbia 



Komentari (46)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sesili sesili 19:50 01.08.2010

Bravo

za ovako iscrpan tekst! MTV više prate moji sinovi, ali ne mogu da ne pohvalim trud. A nagrada je
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:02 01.08.2010

Re: Bravo

zahvaljujem, preneću autoru teksta.

NNN NNN 20:15 01.08.2010

MTV se "izopačio"

postao je prilična suprotnost onome od pre 20-ak godina (doduše sad ga skoro i ne gledam).
Mada generalno, MTV je uvek bio mainstream televizija, to je i danas - znači da je mainstream propao.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:21 01.08.2010

Re: MTV se "izopačio"

postao je prilična suprotnost onome od pre 20-ak godina

pa ni mi nismo ono što smo bili pre 20 godina. televizija je živa stvar koja se menja. to samo u srbiji televizije izgledaju kao one iz osamdesetih
radulence radulence 20:46 01.08.2010

Re: MTV se "izopačio"

je mainstream propao.


ovo mu dodje oxymoron.
NNN NNN 21:19 01.08.2010

Re: MTV se "izopačio"

ni mi nismo ono što smo bili pre 20 godina.

Ovu rečenicu sam napisao, pa izbacio
radulence
je mainstream propao.


ovo mu dodje oxymoron.


Edit: ...i naravno Rebeka


Edit edita: druga polovina teksta (tek sad sam je pročitao, a bolje da nisam) može da se zove MTV logo (pošto je samo o tome i može komotno da se preskoči)..i da podvučem:
“Music Television” više ne postoji. Novi logotip znači staviti fokus na trenutne MTV talente - uglavnom zvezde reality show programa.

stefan.hauzer stefan.hauzer 20:45 01.08.2010

mtv

došlo je do (r)evolucije...


a,nekad beše - "Ladies and gentlemen, rock and roll!" .
joseywales joseywales 21:10 01.08.2010

Re: mtv

stefan.hauzer
došlo je do (r)evolucije...


a,nekad beše - "Ladies and gentlemen, rock and roll!" .


A onda spoznasmo muzičku parodiju...


joseywales joseywales 20:46 01.08.2010

Once upon a time...

Ray Cokes! Rebbeca De Ruvo! Aaaa, kakav flešbek!

Kad sam izustio rečenicu "jebeš ovaj MTV, i to je sve otišlo dođavola..." shvatio sam da sam omatorio.
radulence radulence 20:51 01.08.2010

.

koliko je 'video ubio radio'
toliko je 'internet ubio (m)tv'.
Atomski mrav Atomski mrav 21:10 01.08.2010

I want my MTV

jaksa scekic jaksa scekic 21:54 01.08.2010

3K i MTV

Sve je krenulo davne 89-te kad nam je Nesa Ristic uz pomoc Velje Zugica dao predajnik male snage na Kosutnjaku da teramo program za vreme YU video Show. To se ljudima jako dopalo (ekipa Gaga Markovic, Kosta Carina, Rale Zelenovic, Veljko Djurovic te moja malenkost) i pomoc jos Riharda Klajna, Ace Sekulica, Gligorica tadasnjeg direktora Doma Omladine i uz pomoc stapa i kanapa krenuo je Video Show TV program.
5. februara 1989 smo remeitovali prve Sky programe preko Astra satelita.
Zatim je isla Festovizija sa Nebojsom Djukelicem, a izmedju projekata je islo remitovanje satelitskih programa. MTV je re-emitovan LEGLANO, imali smo ugovor, cak smo uspeli u Beograd da dovedemo Glodura MTV-a iz Londona.
Ako ovo cita Voja Nedeljkovic, neka se seti 3K kviza , ciji je gost bila Kornelija Muh, sefica MTV iz Minhena, i ceo kviz je bila promocija MTV-a na Trecem kanalu.
Posle se desilo ono sto se desilo, mislim da je radnim danom issao Sky News, a weekendom MTV.
Znam da su me zvali iz centrale petak vece da pitaju da li sam ja video sta ce to ici na MTV jer je naziv bio "HOT MTV midnight.", ali sva sreca nikog ozbiljno nije bilo briga :)

Onda je dosao OK kanal, koga ugasise, a ja sam mnogo pre toga otisao da radim druge stvari, a Treci kanal ke krenuo zvanicno sa programom.

Ali, bas je bilo to lepo vreme, vreme ludackog entuzijazma
JS
mlekac mlekac 22:09 01.08.2010

Re: 3K i MTV

jaksa scekic


Onda je dosao OK kanal, koga ugasise, a ja sam mnogo pre toga otisao da radim druge stvari, a Treci kanal ke krenuo zvanicno sa programom.

Ali, bas je bilo to lepo vreme, vreme ludackog entuzijazma
JS

A tako smo se nadali mi, koji smo radili taj OK kanal da cemo opstati! No, sta je tu je. OK kanal se ugasio a krenuo je 3K... Ostalo je istorija.

Happy birthday MTV!
houp houp 22:35 01.08.2010

Re: 3K i MTV

krenuo je 3K..


U to vreme signal 3K je bio loš u većem delu grada.Moje društvo i ja skupljali smo se kod drugara na Senjaku ne bi li gledali MTV sa što manje snežnih nepogoda.


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:52 01.08.2010

Re: 3K i MTV

YU video Show.

Festovizija

3K kviza

radnim danom issao Sky News, a weekendom MTV.

joj bre jakša, svega se sećam ako da je bilo pre par godina!
iris.davidovich iris.davidovich 13:57 02.08.2010

Re: 3K i MTV

joj bre jakša, svega se sećam ako da je bilo pre par godina!

ajde sto se ti secas, al' sto se JA secam, ja sam mlaDZa!
moj tata je iz nekog razloga kupio satelitsku antenu u ono vreme kad je bila prava retkost, tako da sam se bas pravila u skoli jer mtv nisam gledala preko treceg kanala. da ne pominjem da sam bila zaduzena za snimanje koncerata i emisija.
a posle sam kompletno prestala da ga gledam
street_lady street_lady 20:56 02.08.2010

Re: 3K i MTV

preko 3K, odnosno MTV sam prvi put saznala za Marquee Club, i o desavanjima u istom...pa je i moj kasniji odlazak u Londru podrazumevao Marquee )i fala za post )
Ribozom Ribozom 23:33 01.08.2010

I want my MTV

TV Pristina 2 je prenosili 24/7 Super channel, a posle MTV.

Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 05:09 02.08.2010

Informativan tekst

...samo cini mi se da je nepotpun - jer nijednog trenutka ne spominje kako su serije i programi koje mtv nudi bez ikakvog - odnosno pogresnog- edukativnog karaktera i najjeftinijeg moguceg ukusa, a ciljaju na 14+ ( a mozda i 14-) publiku.

U tih nekoliko nesretnih trenutakak tokom kojih sam gledao mtv video sam: real-tv documentary u kojem je vrhunac kada 16ogodisnja devojcica dobije auto od USD100,000 za rodjendan, real-tv dating competition u kojem ucestvuju tinejdzeri i gde se sve vrti oko izmanipulisanih super-pojednostavljenih osecanja, kinte i seksa, real-tv doc Ozzy Family u kojem je ok ako ti je cale nadrndana fukara a porodica disfunkcionalna i jos more neke muzike koja je sve kopija jedne druge i gde je uglavnom najbitnije imati nekoliko tamnoputih razgolisenih bambina da zavrte guzom u spotu.

A da, a i gledao sam kada su dovodili vojnike iz Iraka na rundu aplauza usred r'n'r koncerta i organizovali ispovest maltretirane avganistanske devojke izmedju dve gengsta-rep tacke na dodeli nekih MTV nagrada.fuj!

Sve u svemu rezultat je zaglupljujuca estetika i sadrzaj, a najbolji ambasador tom vredonosnom sistemu bi kod nas verovatno bila Rada Bubamara ili tako neko.

Ne znam kakva je bila uloga i vrednost MTV-ja za odrastanje i emancipaciju post-titoisticke omladine u Yugi ali mislim da pricati o vizuelnom identitetu, medijskim tehnikama i inovacijama a ne pomenuti jad i bedu koji se ispod toga kriju daje poprilicno pogresnu sliku.
Zen Master Zen Master 07:40 02.08.2010

Re: Informativan tekst

Dragan Pavlicevic


Sve u svemu rezultat je zaglupljujuca estetika i sadrzaj, a najbolji ambasador tom vredonosnom sistemu bi kod nas verovatno bila Rada Bubamara ili tako neko.

Ne znam kakva je bila uloga i vrednost MTV-ja za odrastanje i emancipaciju post-titoisticke omladine u Yugi ali mislim da pricati o vizuelnom identitetu, medijskim tehnikama i inovacijama a ne pomenuti jad i bedu koji se ispod toga kriju daje poprilicno pogresnu sliku.


Drago mi je da primetim bilo koga ovde kome glava ne služi da bi namestio lepu frizuru, ovo do sada sa sve Jakšinim puvakanjem zvanim MTV prvi put medju Srbima i moja skromna uloga u svemu tome je bilo na nivou srednje škole i navodilo je na tihu želju da se sadržaj iz stomaka izbaci u najbližu WC šolju.
MTV je uvek bio poprilično priglupa tvorevina okrenuta manje više najšugavijoj komercijali ( sa par časnih izuzetaka koji su se utapali u beskrajnom moru okolnih splačina ) a njihova evolucija u ovo sada sa Jersey Shore sa sve legendarnom Snooki je samo normalan sled dogadjaja, jer kada ti je profit osnovno merilo onoga što ti vodi programsku šemu pre ili kasnije ćeš ( uz pravi splet okolnosti ) završiti u blatu i najgorem kiču jer se to najbolje prodaje pretežnoj populaciji na ovoj planeti, hvala...
Mene kao slučajnog prolaznika u svemu ovome uvek beskrajno zasmejava kako isti ljudi koji najstrašnije pljuju Ćoru harmonikaša, Kursadžije, Grand paradu i Farmu imaju samo reči divljenja i suze radosnice kada pišu o istim takvim mentalnim septičkim jamama samo malo lepše upakovanim i naparfemisanim kao što su Evrovizija, MTV ili dodela Oskara sa sve hollywoodskim ( nazovi ) filmovima pride
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 08:00 02.08.2010

Re: Informativan tekst

Mene kao slučajnog prolaznika u svemu ovome uvek beskrajno zasmejava kako isti ljudi koji najstrašnije pljuju Ćoru harmonikaša, Kursadžije, Grand paradu i Farmu imaju samo reči divljenja i suze radosnice kada pišu o istim takvim mentalnim septičkim jamama samo malo lepše upakovanim i naparfemisanim kao što su Evrovizija, MTV ili dodela Oskara sa sve hollywoodskim ( nazovi ) filmovima pride

mene beskrajno zasmejavaju ovakvi komentari
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:35 02.08.2010

Re: Informativan tekst

man ray loves me man ray loves me 18:54 02.08.2010

Re: Informativan tekst

MTV je uvek bio poprilično priglupa tvorevina okrenuta manje više najšugavijoj komercijali

Nije, bilo je pola pola. Uz najsugaviju komercijalu pustali su Cure, Queen, Bowie-a, Dire Straits, Hendrix-a.... A postojala je i legendarna emisija 120 minutes koja je pustala sve sto volim: velvet, pixies, you name it... To je bilo pocetkom devedesetih. Jedno pet godina kasnije ostala je samo najsugavija komercijala, a par godina kasnije nije vise bilo smisla gledati/slusati mtv.
docsumann docsumann 18:56 02.08.2010

Re: Informativan tekst

Mene kao slučajnog prolaznika u svemu ovome uvek beskrajno zasmejava kako isti ljudi koji najstrašnije pljuju Ćoru harmonikaša, Kursadžije, Grand paradu i Farmu imaju samo reči divljenja i suze radosnice kada pišu o istim takvim mentalnim septičkim jamama samo malo lepše upakovanim i naparfemisanim kao što su Evrovizija, MTV ili dodela Oskara sa sve hollywoodskim ( nazovi ) filmovima pride


Za razliku od Granda, na MTV-ju su se, pored velikog broja loših, tupavih i mediokritetskih sadržaja, mogli vidjeti i radovi kvalitetnih, pa i genijalnih autora. Te trenutke je vrjedilo čekati...



P.S. Simptomatično da je u spotu naziv grupe pogrešno napisan (firehouse umjesto firehose)

man ray loves me man ray loves me 21:28 02.08.2010

Re: Informativan tekst

i zappa...
da nije bilo mtv-ja, gde bi dete od trinaest godina moglo da cuje ovo remek delo?
docsumann docsumann 21:46 02.08.2010

Re: Informativan tekst

pa batholi ...

inco inco 11:59 02.08.2010

Internet killed the video star!



Toliko... TV je istorija, good riddance!
knjazzz knjazzz 18:47 02.08.2010

Pozdrav

Pozdrav generaciji koja je krajem osamdesetih pratila program MTV-a...
Vlasta92 Vlasta92 20:54 02.08.2010

I Want My MTV

Unfuckable Unfuckable 23:46 02.08.2010

Re: I Want My MTV

yeah



Vlasta92 Vlasta92 07:36 03.08.2010

Re: I Want My MTV



i naravno, moramo da se setimo ovog izvođženja najlepše pesme na svetu



Unfuckable Unfuckable 11:31 03.08.2010

Re: I Want My MTV

i naravno, moramo da se setimo ovog izvođženja najlepše pesme na svetu

heh, i ovog izvodženja koje je jednom sasvim običnom pesmičuljku udahnulo novi život
Vlasta92 Vlasta92 09:07 04.08.2010

Re: I Want My MTV

ju, ju, napako....A bas, daklem, nemam reči...
Vlasta92 Vlasta92 09:17 04.08.2010

Re: I Want My MTV

i da dodam nešto. Nisam nki fan ovog gospona, ali je ovo jedan od boljih live koncerata koje sam čula

docsumann docsumann 12:19 04.08.2010

Re: I Want My MTV

još jedna prelijepa ...

Vlasta92 Vlasta92 13:07 04.08.2010

Re: I Want My MTV

Ej, na fata link....

imam ja nešto za tebe, bar mislim da ćeš voleti ovaj unplugged

fedor18 fedor18 22:07 04.08.2010

neka se čuje i druga strana

Biafra objasnio....
Vlasta92 Vlasta92 07:33 05.08.2010

Re: neka se čuje i druga strana

E da, Jello Biafra svira u septembru u Beogradu!!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:00 05.08.2010

Re: neka se čuje i druga strana

Biafra objasnio....

i 26 godina kasnije gde je on a gde je MTV
fedor18 fedor18 09:30 05.08.2010

Re: neka se čuje i druga strana

Srđan Mitrović
Biafra objasnio....

i 26 godina kasnije gde je on a gde je MTV


Svako je izabrao svoj put...
Neko uz (M)TV,neko među ljudima...
Vlasta92 Vlasta92 10:34 05.08.2010

Re: neka se čuje i druga strana

Pa dobro, Srki, ne možeš da porediš MTV sa Jellom, instituciju sa jednim čovekom, mislim, malo nema smisla. A Biafra zaista ima svoj put i svoje ideale.Uf, sad ću da stavim tekst o njemu...



Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:32 05.08.2010

Re: neka se čuje i druga strana

ne poredim, pitam.
ono za put nisma baš shvatio, ali verujem da je duhovito.
vlasto, lepo j ešto sam te isprovocirao za tekst. krajnje je vreme
Vlasta92 Vlasta92 07:47 06.08.2010

Re: neka se čuje i druga strana

Aaaaaa pardonst! Ja sam baš vredna u poslednje vreme, stavila tekstove 03.07, 07.07, 23.07, 27.07, 30.07. i 05.08.

Molim da se to notira.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:02 06.08.2010

Re: neka se čuje i druga strana

Molim da se to notira.

notirano. pročitano
alexlambros alexlambros 23:18 05.08.2010

bez ovoga ste mislili da prodje?

Vlasta92 Vlasta92 07:49 06.08.2010

Re: bez ovoga ste mislili da prodje?

Pa, šta ja znam, ja se nisam ni setila....al' ajde, Maradona je Maradona <_<

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana