Društvo| Politika| Reč i slika| Region| Sport

Dekret

jedi-knight RSS / 01.03.2015. u 18:07
 

huligani165092020140228104530.jpg

 
 
U Grčkoj se konačno desilo ono što mnogi priželjkuju i kod nas. Utakmice grčke lige suspendovane su na neodređeno vreme zbog pojačanog talasa nasilja mađu navijačima koje je kulminiralo na utakmici Panatinaikos - Olimpijakos prošlog vikenda. 
 
"Informisani smo da su utakmice prve i druge lige suspendovane na neodređeno vreme", rekao jepredsednik Super Lige Jorgos Borovilos. "Imamo novu vladu koja želi da pitanje nasilja stavi na dnevni red i da primeni zakone vezane za to."
  Reagovao je i ministar sporta sastavši se sa premijerom Ciprasom. Jedini zaključak je da vlada želi da utakmice počnu što pre, ali se očekuje trenutna reakcija svih uključenih u ovaj problem.
Iako je ovo već treći put ove sezone da se suspenduju utakmice grčkog prvenstva zbog nasilja, utisak je da nova vlada, na talasu svukupnih reformi želi da reši pitanjene samo nasilja u sportu, već i korupcije, nameštanja, pranja novca itd.
 
Želim da verujem da je ovaj potez Sirize vesnik dubinskih promena u profesionalnom sportu, pogotovo fudbalu. Želim da verujem da će se na tom talasu pokrenuti promene i u drugim zemljama. Nasilje, kao tumor koji se neodložno mora ukloniti će biti lako rešen problem, ali metastaze koje su se proširile po svim društvenim strukturama biće mnogo teže i bolnije iskoreniti jer se u stvari ne zna koliko slojeva je zahvaćeno.
Iskren da budem, mnogo manje imam motiva da pišem o svim tim metastazama, koliko me zanima diskusija koja će se, nadam se, ovde pokrenuti. Sport odavno više nije kostimirana zabava za široke narodne mase, već društveni fenomen kroz koga se na veoma suptilan način odslikava duša današnje civilizacije.

 

 



Komentari (55)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

hajkula1 hajkula1 18:20 01.03.2015

...



Želim da verujem
jedi-knight jedi-knight 18:22 01.03.2015

Re: ...

Želim da verujem


A šta nam drugo ostaje
martin_krpan martin_krpan 18:21 01.03.2015

Nisam znao ovo

Hvala za informaciju.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:46 01.03.2015

Re: Nisam znao ovo

"Imamo novu vladu koja želi da pitanje nasilja stavi na dnevni red i da primeni zakone vezane za to."


jedi-knight jedi-knight 19:51 01.03.2015

Re: Nisam znao ovo

Re: Nisam znao ovo
"Imamo novu vladu koja želi da pitanje nasilja stavi na dnevni red i da primeni zakone vezane za to."




To kaže njihov predsednik lige
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:56 01.03.2015

Re: Nisam znao ovo

To kaže njihov predsednik lige

Može da bude i predsednik svoje ulice, što se mene tiče, ako reši problem - svaka mu čast.
jedi-knight jedi-knight 20:09 01.03.2015

Re: Nisam znao ovo

Re: Nisam znao ovo
To kaže njihov predsednik lige

Može da bude i predsednik svoje ulice, što se mene tiče, ako reši problem - svaka mu čast.


Taj predsednik lige treba da podnese ostavku, a ne da se poziva na vladu. U sedam meseci mu tri puta prekidaju ligu zbog nasilja.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:06 01.03.2015

Re: Nisam znao ovo

Daklem, onda ništa od obećanja ludom radovanja...
jedi-knight jedi-knight 21:16 01.03.2015

Re: Nisam znao ovo

Re: Nisam znao ovo
Daklem, onda ništa od obećanja ludom radovanja...


Ovo sada je Ciprasovo obecanje, ali on ima vaznija posla
tasadebeli tasadebeli 21:35 01.03.2015

Ех!

Превише је ту уплетено свакојаких политичких и финансијских интереса, те врло сумњивих токова новца да би се ствар тако лако решила, па чак и прекидањем одигравања утакмица...

Фудбал је ту само повод, узроци свега су много дубљи.

Волео бих да институције сваке земље, и Грчке и Србије и сваке друге, имају контролу над тим, али мислим да су метастазе отишле дубоко и широко...

Ако је тај и такав спорт феномен на којем се одсликава душа наше цивилизације, каква нам је то онда душа?

Као ова слика од јуче са Партизановог стадиона?







Тешко нама који у свему томе фудбал волимо ради фудбала...
gedza.73 gedza.73 21:57 01.03.2015

Re: Ех!

Izvini, Taso, ovo je jače od mene.

Тешко нама који у свему томе фудбал волимо ради фудбала...




Ko vam je kriv kad ste odabrali pogrešan sport.

Nešto ovako

ili


Sam sa sobom, koliko možeš, kad možeš, gde hoćeš, mir, priroda...

I nema divljaka.

A da država hoće da raščisti sa njima, raščistila bi vrlo brzo.
Kad bi htela.
jedi-knight jedi-knight 22:09 01.03.2015

Re: Ех!

Тешко нама који у свему томе фудбал волимо ради фудбала...


Fudbal se igra samo jos po parkovima i skolskim dvoristima.
Ovo sto imamo prilike da svakodnevno gledamo je industrija zabave gde je sve u funkciji TV spektakla. Verujem da nije daleko dan kada ce i publika biti placena kako bi uvelicala dogadjaj, a da ce se posmatrati iskljucivo od kuce, sa 3d naocarima i kokicama. Na terenu je dozvoljeno skoro sve sto van terena nije, pa se iz desetak uglova moze videti kako se ujedaju, pljuju, stipaju, lupaju prstence, psuju, mozemo ih videti kako zvacu sendvice u svlacionici, kako se udaraju peskirima, ko gde ima koji tetovazu itd. Intimni delovi tela su , naravno, zamagljeni. Velike TV kuce angazuju citace sa usana, tako da gledalac moze uzivati u socnim psovkama trenera, kao i jos socnijim odgovorima igraca. Kamere i dronovi sve to snimaju, pa se ne mogu sakriti ni sms poruke i fotografije devojaka kojima se uveseljavaju rezervni igraci dok cekaju pocetak utakmice. Klubovi pune budzete od TV prava, a medijske kuce za ista placaju i do milijardu evra po sezoni. Cene pojedinacnog igraca odavno su premasile 100 miliona evra, a obestecenja pojedinih igraca dostizu neverovatne iznose. Gereta Bejla bi neko morao da plati milijardu evra ukoliko bi hteo da ga kupi pre isteka ugovora.
Fudbal, dakle, vise nije igra na dva gola na travnatom terenu 104x68m ome]enog belim krecom. Prava igra pocinje van tog prostora gde je nasilje na tribinama samo scenski efekat koji uvelicava spektakl. Neoliberalni koncept par excellence.
Da ne mracim, zaista se nadam da ce Cipras da pokrene lancanu reakciju suzbijanja nasilja, pa makar ukinuo sport na neko vreme.
jedi-knight jedi-knight 22:15 01.03.2015

Re: Ех!

Ko vam je kriv kad ste odabrali pogrešan sport.


Ovo sto nam predlazes nije sport, vec zivot u svom najlepsem obliku. Nama kao vrsti je svojstveno da se krecemo ( potomci smo lovaca i skupljaca ), samo sto to sada radimo u slobodno vreme i iz zadovoljstva, a imamo i razna pomagala da bi prevaljivali vece razdaljine, a i da bi nam bilo udobnije. Ne moramo bas bosi da trcimo po kamenju i spavamo po pecinama
tasadebeli tasadebeli 22:23 01.03.2015

Re: Ех!

gedza.73

Izvini, Taso, ovo je jače od mene.



Сад си ме за срце уј'о!

A da država hoće da raščisti sa njima, raščistila bi vrlo brzo.
Kad bi htela.


Неће... А и како би када је и она уплетена у све то...


EDIT: Не бих да говорим о нама, али узмите наш случај... (ЛИНК)

jedi-knight

Neoliberalni koncept par excellence.





Да не мрачим и ја, играће се фудбал, Џедај. Играће га они који га воле, без телевизијских камера и читавог пратећег циркуса, а временом ће све већи број људи научити да разликује праву искрену емоцију од глумљеног спектакла... Можда од фудбала неће тада живети толики број људи, али ће барем уживати у њему...
gedza.73 gedza.73 22:34 01.03.2015

Re: Ех!

tasadebeli
Сад си ме за срце уј'о!

oskar-z-wild oskar-z-wild 23:35 01.03.2015

Re: Ех!

Sport odavno više nije kostimirana zabava za široke narodne mase, već društveni fenomen kroz koga se na veoma suptilan način odslikava duša današnje civilizacije.



Šta još sve ne odslikava današnju civilizaciju? Fudbal je jedan mali segment.

Veći problem današnjeg doba su kriminal, nacionalističke i religiozne ideologije. A kada se sport poveže sa kriminalom onda treba rešavati probleme kriminala a ne sporta.
oskar-z-wild oskar-z-wild 23:46 01.03.2015

Re: Ех!

Prava igra pocinje van tog prostora gde je nasilje na tribinama samo scenski efekat koji uvelicava spektakl. Neoliberalni koncept par excellence.
Da ne mracim,


Ne da mračiš nego fantaziraš... Kakav neoliberalni koncept!

Nasilje sigurno nije scenski efekat ovde u Britaniji, već zakonom zabranjeni kriminal. Svako potencijalno ugrožavanje tuđih života se sankcioniše odmah na stadionima, a ako se nasilje dešava na ulicama onda je to isključivo stvar policije.

Ne znam tačno gde se nasilje navijača odvija u Grčkoj, to bi trebalo navesti u gornjem blogu, ali ako obezbeđenje i policija ne mogu da kontrolišu nasilnike tj. kriminalce, onda to nije problem fudbala i sporta, već neefikasnost društva, vlasti, i policije.
jedi-knight jedi-knight 23:47 01.03.2015

Re: Ех!

Veći problem današnjeg doba su kriminal, nacionalističke i religiozne ideologije.


Ne slazem se da su u pitanju ideologije, vec samo grupe fanatika koje ni ne umeju do kraja da artikulisu svoje ciljeve osim da mrze strance, nevernike, imigrante itd. Sluze se nasiljem jer pripadaju drustvenom miljeu koje svoje nezadovoljstvo ume da iskaze jedino kroz nasilje.
Pritom, njihove seanse se ne prenose direktno, ne prodaju se njihovi dresovi, ne tapkaju slicice, ne snimaju reklame, nisu idoli klincima, ne kupuju ih ili prodaju za stotine miliona cega hoces, ne prodaju sportsku opremu sa njihovim logom, nemaju predznak heroja ili idola itd.
Sport je list primer ideologije, cak religije. Tako ga je uostalom i definisao Ejvori Brendidz, bivsi gen sek MOKa, kao novu religiju. A kao ideologiju su ga stvarali mnogi pocev od Tomasa Arnolda kada je 1840.ukinuo zabrana takmicenja u engleskim skolama pod izgovorom suzbijanja nasilja medju djacima i studentima. Nastavio je Kuberten na jos suptilniji nacin, ali da ne sirimo pricu.
Sport je bio i ostao fenomen danasnjice. Sa njim se moze porediti samo sou biznis, ako to vec sada nisu dva lica iste medalje.
jedi-knight jedi-knight 00:00 02.03.2015

Re: Ех!

Ne da mračiš nego fantaziraš... Kakav neoliberalni koncept!


Ok, malo sam pesnicki tumacio nasilje na tribinama, izvinjavam se, ali sve ostalo je tipican neoliberalni koncept. Vlade drzava nemaju nikakav uticaj na politiku saveza, konkretno fudbalskih saveza. Kada je pre nekoliko godina smenjen predsednik fudbalskog saveza Kazahstana, UEFA je zapretila izbacivanjem iz kvalifikacija. Odluka je naravno povucena. I nije to jedini primer.
Najveci profit na velikim takmicenjima ne ide drzavama , vec FIFA, UEFA, MOC. Drzave ulete u ogromne dugove ne bi li izgradili objekte, a da ne mogu privezak da prodaju bez dozvole.
Na utakmicama Lige sampiona ima citava vojska ljudi u odelima i fotoaparatima, koji spartaju oko terena i love sve, od igraca do foto-reportera koji nemaju ugovorom propisan logo na sebi. Cesto se mogu videti komicne scene gde su patike, kacketi ili majice, prelepljeni belim flasterima jer je logo firme koja nije platila isuvise veliki...
oskar-z-wild oskar-z-wild 00:00 02.03.2015

Re: Ех!

Vidim da si upoznat sa istorijom sporta, šteta što to nisi uključio u gornji tekst. Ovako govorimo o različitim stvarima jer sam ja video nasilje kao problem u Grčkoj.

Sport u kapitalizmu obrće pare na mnoge načine, nema potrebe za korišćenjem pojma "neoliberalizam".



jedi-knight jedi-knight 00:04 02.03.2015

Re: Ех!

Sport u kapitalizmu obrće pare na mnoge načine, nema potrebe za korišćenjem pojma "neoliberalizam".


Nadam se da sam bio jasniji u sledecem komentaru.
Blog nije posvecen nasilju ili suprostavljanju nasilja, vec odluci jedne drzave da zabrani sport dok se ne rese mnoga nerasciccena pitanja unutar njega. Nasilje na jednoj utakmici je povod. Aleksis Cipras sledi politiku suprostavljanja neoliberalizmu i ocekivao sam da ce neko na taj nacin komentaristaiblog, zato sam ostao nedorecen u gornjem tekstu, jer sam smatrao da ces sam pomen Sirize biti dovoljan za razne spekulacije
ivana23 ivana23 00:05 02.03.2015

Re: Ех!

Neredi u Rimu, 19. februar o.g.

Onaj tko uništi, taj mora i platiti. Ne zanima me hoće li to biti Nizozemska ili Feyenoord. Puno je oštećenja u gradu, a ovo nasilje je neprihvatljivo


'Rimljani neće plaćati zbog huligana, neće na ovome stati!'




jedi-knight jedi-knight 00:14 02.03.2015

Re: Ех!

Neredi u Rimu, 19. februar o.g.


Vrlo je interesantno da su u pitanju holandski navijaci, koji ocigledno praktikuju "izum" ostrvskih navijaca koji u svojoj zemlji miruju, ali cim predju granicu ruse i lome.
Mi nismo toliko civilizovani, pa rusimo i lomimo svoje, delom zbog nedoslednosti u sprovodjenju zakona, delom zbog retkog izlazenja nasih timova van granica Srbije.
razmisljam razmisljam 00:28 02.03.2015

Re: Ех!

jedi-knight

Vrlo je interesantno da su u pitanju holandski navijaci, koji ocigledno praktikuju "izum" ostrvskih navijaca koji u svojoj zemlji miruju, ali cim predju granicu ruse i lome.
Mi nismo toliko civilizovani, pa rusimo i lomimo svoje, delom zbog nedoslednosti u sprovodjenju zakona, delom zbog retkog izlazenja nasih timova van granica Srbije.


Хммм... Мислим да су навијачи свуда подједнако (не)цивилизовани, само што неке код куће закон спречава да то испоље на ,,ваљан'' начин, а неке, пак не. Хоћу рећи да се не бих сложила са тобом да су инострани навијачи цивилизованији од наших. Само су на домаћим теренима уведени у ред.
jedi-knight jedi-knight 00:30 02.03.2015

Re: Ех!

Хммм... Мислим да су навијачи свуда подједнако (не)цивилизовани, само што неке код куће закон спречава да то испоље на ,,ваљан'' начин, а неке, пак не. Хоћу рећи да се не бих сложила са тобом да су инострани навијачи цивилизованији од наших. Само су на домаћим теренима уведени у ред.


Izgleda da sam predobro sakrio ironiju
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 00:41 02.03.2015

Re: Ех!

gedza.73
Izvini, Taso, ovo je jače od mene.

Тешко нама који у свему томе фудбал волимо ради фудбала...




Ko vam je kriv kad ste odabrali pogrešan sport.

Nešto ovako

ili


Sam sa sobom, koliko možeš, kad možeš, gde hoćeš, mir, priroda...



Gedžo, moj duboki naklon.
Inače, ja pre nekih 7 godina:



Inače, baš večeras bio na teškoj muci, glavinjajuči po sportskim radnjama. Idem sutra na neki poslovni put U Bosnu, i treba da kupim fudbalsku loptu nekim klincima na nekom "brdu" u Republici Srpskoj, da pikaju po livadi. Mislim, nije mi žao kinte, momci to zaslužuju, al brate ja ko totalni bolid, nemam pojma, da je u pitanju lopta za basket to bi znao šta i kako , al ovo ko da sam moju ženu poslao da kupi teleskop, mada mislim da bi se ona bolje snašla.
razmisljam razmisljam 00:42 02.03.2015

Re: Ех!

jedi-knight


Izgleda da sam predobro sakrio ironiju


Делује да је тако.

А може бити да сам ја, толико нарогушена на навијачке испаде сваке врсте, склона да превидим ироничне ноте.
jedi-knight jedi-knight 00:46 02.03.2015

Re: Ех!

А може бити да сам ја, толико нарогушена на навијачке испаде сваке врсте, склона да превидим ироничне ноте.


Eh moja razmisljalice. Ja sam ih osetio na sopstvenoj kozi onoliko puta: razna kamenovanja, upadanja u teren, svlacionice... pa sam sklon da ih vesto zamaskiram
jedi-knight jedi-knight 00:48 02.03.2015

Re: Ех!

nače, ja pre nekih 7 godina:


Duboki naklon.
Ja se toliko bojim visine, da su mi i merdevine za krecenje problem
oskar-z-wild oskar-z-wild 01:02 02.03.2015

Re: Ех!

Ok, malo sam pesnicki tumacio nasilje na tribinama, izvinjavam se, ali sve ostalo je tipican neoliberalni koncept. Vlade drzava nemaju nikakav uticaj na politiku saveza, konkretno fudbalskih saveza. Kada je pre nekoliko godina smenjen predsednik fudbalskog saveza Kazahstana, UEFA je zapretila izbacivanjem iz kvalifikacija. Odluka je naravno povucena. I nije to jedini primer.
Najveci profit na velikim takmicenjima ne ide drzavama , vec FIFA, UEFA, MOC. Drzave ulete u ogromne dugove ne bi li izgradili objekte, a da ne mogu privezak da prodaju bez dozvole.
Na utakmicama Lige sampiona ima citava vojska ljudi u odelima i fotoaparatima, koji spartaju oko terena i love sve, od igraca do foto-reportera koji nemaju ugovorom propisan logo na sebi. Cesto se mogu videti komicne scene gde su patike, kacketi ili majice, prelepljeni belim flasterima jer je logo firme koja nije platila isuvise veliki...


Sad se ne slažem sa upotrebom termina "koncept" jer ispada da je razvoj kapitalizma vođen nekim ideološkim konceptom a ne jurnjavom za zaradom.

Zašto bi vlade imale uticaj na politiku saveza, osim u slučaju fašističkih korporativnih i komunističkih socijalističkih država?

Zašto bi profit išao direktno državama kad ga već ubiru ubkroz poreze? FIFA, UEFA, MOC su pretpostavljam not-for-profit organizacije i njihove pare ide u razvoj sporta. Na primer, mali klubovi koji se bore za ulazak u lige dobijaju više desetina miliona evra pomoći od odgovarajućih organizacija.

Reklama i mediji u ovoj fazi naše civilizacije su stvarno promenili pravila igre, pa dolazi do smešnih situaciju što se tiče zaštite ugovora i prava ... ništa strašno.

Regulacije su veoma važne i pošto civilizacija postaje kompleksnija potrebno je pridržavati se pravila i menjati ih na pravi način.

Koliko sam shvatio, grčke vlade pre Sirize su počele suspenduju lige.

Znači ti bi regulisao sport tako što bi političare stavio u uprave klubove - baš onako kako još uvek jeste u bivšim socijalističkim - komunističkim državama?
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:05 02.03.2015

Re: Ех!

Eh moja razmisljalice. Ja sam ih osetio na sopstvenoj kozi onoliko puta: razna kamenovanja, upadanja u teren, svlacionice... pa sam sklon da ih vesto zamaskiram

uu, nisam pitao, radiš li sa đukićem i u kordobi? vidim da su poslednji. onaj poraz od almerije mi je uvrnut. levi bek, edimar?, je rupa. video sam da je ovo kolo, konačno presedeo na klupi.

+ i espanjol je dao neki šmrljavi gol
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 01:11 02.03.2015

Re: Ех!

jedi-knight
nače, ja pre nekih 7 godina:


Duboki naklon.
Ja se toliko bojim visine, da su mi i merdevine za krecenje problem


Ma pusti sad naklone, mene živ blam pojeo dok mi ona riba u prodavnici objašnjavala kakvih sve lopti za fudbal ima, koje su specifakicije itd.
A ja kao neko muško :)

Na kraju sam im uzeo ovo

[url=http://www.djaksport.com/adidas-oprema-conext15omb-n29141][/url]

Ako sam nešto zajebo njoj na dušu...
jedi-knight jedi-knight 01:19 02.03.2015

Re: Ех!

Zašto bi vlade imale uticaj na politiku saveza, osim u slučaju fašističkih korporativnih i komunističkih socijalističkih država?


Nisam bio dovoljno konkretan, moja greska. Pomenuti predsednik saveza je prekrsio zakon svoje zemlje, mislim da je u pitanju bila neka velika pronevera. UEFA nije dozvolila da se smeni.

Zašto bi profit išao direktno državama kad ga već ubiru ubkroz poreze. FIFA, UEFA, MOC su pretpostavljam not-for-profit organizacije i njihove pare ide u razvoj sporta. Na primer, mali klubovi koji se bore za ulazak u lige dobijaju više desetina miliona evra pomoći od odgovarajućih organizacija.


Odgovor na ovo bi se otegao u nedogled. Dovoljno je to da imas pogresnu sliku o FIFA, UEFA i MOC.

Znači ti bi regulisao sport tako što bi političare stavio u uprave klubove - baš onako kako još uvek jeste u bivšim socijalističkim - komunističkim državama?



jedi-knight jedi-knight 01:20 02.03.2015

Re: Ех!

Ako sam nešto zajebo njoj na dušu...


Ma nisi, lopta treba da je okrugla i da odskace
NNN NNN 10:59 02.03.2015

Re: Ех!

onaj poraz od almerije mi je uvrnut. levi bek, edimar?, je rupa. video sam da je ovo kolo, konačno presedeo na klupi.
najžalije bilo protiv Reala, Kordoba ih je uništila (kao da su oni Real i igraju protiv Kordobe), + kristina dobije zasluženi crveni, i onda (pomenutni) Bejl sam da gol, uz neviđenu pomoće nekog soma (nisam ni zapamtio ko je) koji je u svom šestaestercu u poslednjem minutu u stilu rukometnog golmana zaustavio loptu rukom, bez ikakvog razloga.
Kazezoze Kazezoze 12:37 02.03.2015

Re: Ех!

ivana23
Neredi u Rimu, 19. februar o.g.

Onaj tko uništi, taj mora i platiti. Ne zanima me hoće li to biti Nizozemska ili Feyenoord. Puno je oštećenja u gradu, a ovo nasilje je neprihvatljivo


'Rimljani neće plaćati zbog huligana, neće na ovome stati!'





inače, fejnord je odbio da plati štetu koji su njegovi navijači napravili u rimu, navodeći da štetu trebaju platiti oni koji su je i počinili i da klub nije odgovoran za ponašanje navijača van terena.
gotovo je sigurno da ni država neće hteti da plati, pa se sada očekuje odluka fife o mogućoj kazni zbog ovog divljanja navijača.
predatortz predatortz 23:00 02.03.2015

Re: Ех!

i treba da kupim fudbalsku loptu nekim klincima na nekom "brdu" u Republici Srpskoj, da pikaju po livadi. Mislim, nije mi žao kinte, momci to zaslužuju, al brate ja ko totalni bolid, nemam pojma, da je u pitanju lopta za basket to bi znao šta i kako , al ovo


Evo ti predlog. Provereno, izdržljivija od ostalih.



jedi-knight jedi-knight 23:16 02.03.2015

Re: Ех!

Evo ti predlog. Provereno, izdržljivija od ostalih.



Poslednja prava


predatortz predatortz 23:20 02.03.2015

Re: Ех!

Poslednja prava


Takvih više nema, slažem se...
Predatorka je najduže izdržala na testu kod mojih sinova, a stariji je pravi fanatik. Posle par meseci svakodnevnog iživljavanja, još uvek je ličila na loptu.
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:47 03.03.2015

Re: Ех!

Inače, ja pre nekih 7 godina:

Znam i ja te fore, okreneš sliku za 90 stepeni i kao vidi mene kako je strmo!
G.Cross G.Cross 22:28 01.03.2015

Vapijuci u pustinji

Hvala Jedi,

Lepo, veoma lepo cuti glas razuma u ovoj pustinji znanja I osecanja.
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:32 01.03.2015

.

49 41 49 41 22:52 01.03.2015

Kvadratura kruga

sto bi mi rekli
Okruglo, pa na cose.



GLADIATORI

Teren nije vise kruzan, vec coskast.
Igracke su evoiuirale, posle otkrica da zemlja nije ploca, vec lopta.

"Cuveni" Liverpulski momci, koji su "pohodili-karali" Evropu, krecu na istok.

Sve isto, samo malcice drugacije.
Kraja Kraja 00:54 02.03.2015

...a kako je ...

..."roller ball" izgledao nekada nestvarno i daleko...



...partizan...
...onaj cika u crnom je samo trebalo da dune 3x u pistaljku...
jedi-knight jedi-knight 01:01 02.03.2015

Re: ...a kako je ...

"roller ball" izgledao nekada nestvarno i daleko...


Secam se tog filma. Davali su ga u okviru novogodisnjeg programa.
Samo, tu se svo nasilje desava na terenu, dok je u nasem slucaju obrnuto.
Pojavljuju se, doduse, neki sportovi koji su izuzetno brutalni i koji vrlo lako mogu da dostignu siroku popularnost
49 41 49 41 02:05 02.03.2015

Uvek se opredeljivati za sport

koji nosi najmanje rizika
na terenu i oko njega











Golf napr.


stefan.hauzer stefan.hauzer 23:36 02.03.2015

.

da li je gledao neko, emisiju reporter na b92? bila oko osmice.
poslednje pitanje novinarke upućeno ljudima koji sede u upravnim odborima naših klubova, koji su sasvim slučajno povezani sa vladajućom strankom, bilo je ;zašto se ponašate kao članovi kriminalnih grupa?

nije dobila odgovor, ali je makar nama jasno - zašto grčki scenarij, nema izgleda u ovakvoj srbiji. iako, verujem, da nam je to bilo odavno jasno:/
jedi-knight jedi-knight 23:53 02.03.2015

Re: .

da li je gledao neko, emisiju reporter na b92? bila oko osmice.
poslednje pitanje novinarke upućeno ljudima koji sede u upravnim odborima naših klubova, koji su sasvim slučajno povezani sa vladajućom strankom, bilo je ;zašto se ponašate kao članovi kriminalnih grupa?

nije dobila odgovor, ali je makar nama jasno - zašto grčki scenarij, nema izgleda u ovakvoj srbiji. iako, verujem, da nam je to bilo odavno jasno:/


A odmah zatim, na kraju "Teske reci", voditelj je najavio sutrasnju emisiju sa temom: "Lazne optuzbe nad celnicima nasih najvecih klubova." Istine radi, brzo se ispravio rekavsi: "Videcemo da li su lazne."
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:18 03.03.2015

Re: .

o toj teškoj reči, nemam reči.


iskreno, bojim se situacije da se sprovedu ovi slučajevi do kraja. bojim se da naši zatvori nemaju dovoljno mesta (tj. premali su im kapaciteti) da prime sve te likove.
tasadebeli tasadebeli 23:38 02.03.2015

Близанци и једна вага

То јест, теразије правде...


ЖИКА: Е, видиш, имам га и ја. Закон, то је мој кантар. Метнем на кантар твоју
молбу, јали тужбу, па с друге стране метнем један параграф. Ако је мало, ја метнем још један, ако је мало и то, ја метнем једну олакшану околност, па ако нагне језичак на другу страну, ја додам једну отежавну околност. Ако опет неће да превали на твоју страну, а ја, пријатељу си ми мој, ударим мало језичак малим прстом, а кантар хоп, па превали на твоју страну.




Već je sama najava emisije izazvala reakcije uprava fudbalskih klubova Zvezde i Partizana,...(ЛИНК)


Саопштење ФК Црвена звезда (ЛИНК)


Саопштење ФК Партизан (ЛИНК)


Текст новинске агенције БЕТА (ЛИНК)


И онда Милорад Вучелић без трунке срама и стида пита новинарку пред камерама: "А зашто би клубови били дужни да вама саопштавају своје пословање?"

Па зато што ни Звезда ни Партизан нису приватизовани, нису приватне фирме, него су још увек удружења грађана које политичке гарнитуре у управама бесомучно користе за исисавање пара из буџета ове државе, то јест пара свих нас...

А право питање је зашто ниједна власт до сада, у последњих 25 година, није била у стању да донесе озбиљан закон о приватизацији спортских клубова, те да га примени на "вечите близанце" српског фудбала који су права слика корумпираности у врховима ове државе.


Навијачи и навијачко насиље су само врх леденог брега, оно што се види... И што скреће пажњу са суштине проблема... (ЛИНК)
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:45 02.03.2015

Re: Близанци и једна вага

taso, znam šta si radio ponedeljkom između 20:30h i 21h
tasadebeli tasadebeli 00:29 03.03.2015

Re: Близанци и једна вага

stefan.hauzer
taso, znam šta si radio ponedeljkom između 20:30h i 21h






Е, згадили су ми се дефинитивно "вечити близанци"! Било би најбоље по српски фудбал да они буду угашени у потпуности, а банда из њих похапшена и разјурена...

Некада сам, као и Јово Бакић и многи од нас, обитавао на тој Маракани на Северу (додуше, ја сам престао да тамо одлазим половином осамдесетих када се појавио Аркан и од много навијачких група формирао Делије за потребе Службе државне безбедности Србије) и деценијама ми се гомила горчина због онога што се у Србији догађа са спортом који волим. Жао ми је, бре, већине тих момака који заиста из љубави почну да пикају лопту, а онда се сударе са овим што видимо у том спорту...

А тек са колико лицемерја људи из Звезде и Партизана коментаришу чињеницу да све већи број клинаца из млађих категорија вечитих близанаца прелази у Чукарички, једини српски клуб који је и званично у приватном власништву:

Тоза Мијаиловић (ЛИНК)

При томе гос'н Тоза не каже да је мали Ђуровић јесенас у омладинској лиги од 33 Звездина гола дао 14 комада...

Беже клинци из вечитих близанаца јер им се у Чукаричком не намећу робовласнички односи и менаџери по избору клуба... То "вечити" неће да признају...
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:28 03.03.2015

Re: Близанци и једна вага

ne znam, možda je to samo subjektivni osećaj ..ali ova sps kasta se uhvatila tih sportskih društava kao krvožedni vampir. možda oni i jesu vampiri? deluju kao zatvoreni krug mračnjaka, koji nekako uvek izađe iz groba i završi u funkcionerskim foteljama - a niko nema čist dosije, jebeno niko.

čovek bi pomislio, kako su likovi poput vučelića u nekom bajboku ili makar da imaju dovoljno pristojnosti da sede kod kuće i uživaju u lovi koju su zgrnuli ...daleko od očiju (daleko od srca)
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:28 03.03.2015

Re: Близанци и једна вага

pazi link.

ovo kao scena iz tesne kože. kada oliver nedeljković dobija posao, iako ga pantić optužuje šojiću za davanje mita. pa onda onaj legendarni deo, kada nikola simić briljira u rečenici ;koga god da ti dovedem, on avanzuje. tako i ekipa sa insajdera, koga god da istražuje, on posle napreduje u karijeri:)
tasadebeli tasadebeli 22:56 06.03.2015

И са највишег места изјава...

... као шлаг на торту, то јест на ову причу о "навијачима" и насиљу:


ЛИНК


Да затворимо овај блог лицемерјем из врха државе.


Што се тиче Србије, све док се не реши то питање, односно не истера политичарско-криминална багра из клубова која те клубове користи искључиво као инструмент за исисавање пара из државног буџета и од продаје играча, проблем "навијача" и насиља овде неће бити решен.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana