Ekonomija| Politika

Odgovor na saopštenje DRI

Saša Radulović RSS / 20.03.2015. u 14:29

Državna revizorska institucija je juče na svom sajtu objavila da je podnela 204 prekršajne prijave, 17 krivičnih prijava i 19 prijava za privredni prestup protiv odgovornih lica u subjektima revizije. Između ostalih, navedeno je da je podneta i prekršajna prijava protiv mene.


Nisam dobio prekršajnu prijavu tako da ne znam šta tačno u njoj piše, ali sam dobio izveštaj revizora o Izvršenju budžeta Ministarstva privrede za 2013.godinu. Taj izveštaj sam objavio na sajtu pokreta "Dosta je bilo".


Ministarstvo privrede u 2013.godini je u prvih 8 meseci vodio Mlađan Dinkić, a u poslednjih 4 meseca ja. Revizor je našao 4 nepravilnosti.


Revizor je našao da su 4 lica bila zaposlena po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima duže od 120 dana, što je maksimum u skladu sa Zakonom o radu. Tri lica su bila zaposlena 588 radnih dana, a jedno 209 radnih dana. Verovatno se radi o vozačima. Njih je zaposlio Mlađan Dinkić i ja sam ih zatekao u ministarstvu. Ja sam prekinuo tu praksu. Smanjen je broj vozača i poštovan je zakon.


Revizor je našao da Ministarstvo privrede nema evidenciju o obavezama za subvencionisanje kamatnih stopa po Dinkićevoj uredbi iz 2011.godini koje dospevaju 2013.godine. Banke daju kredite, a poreski obveznici plaćaju kamate. I tačno je, takva evidencija ne postoji i svi moji pokušaji da se to utvrdi preko Fonda za razvoj koji je potpisivao te ugovore sa bankama, su ostali bezuspešni. Revizor je našao i da nije izvršeno usklađivanje stanja potraživanja i obaveza sa Fondom za razvoj. Aleksandar Vučić mi nije dozvolio da smenim direktorku Fonda za razvoj koja nije radila svoj posao i uvedem red u Fond za razvoj. O tome sam pisao i u tekstu ostavke i u tekstu Zašto sam ušao u vladu.


Revizor je našao da je Dinkić dao subvencije JP Skijališta Srbije i da oko 9 milion dinara od tih sredstava nisu utrošena u skladu sa program, a da Ministarstvo nije tražilo ta sredstva nazad do momenta revizije. U međuvremenu, ministarstvo je tražilo i dobilo nazad ta sredstva.


Ja sam podneo ostavku na mesto ministra privrede 24.01.2014.godine. Ivica Dačić mi je protivzakonito i protivustavno uzeo ovlašćenja svojom odlukom od 27.01.2014.godine. Izveštaj o izvršenju budžeta Ministarstva privrede za 2013.godinu je rađen u februaru mesecu 2014.godine i radio ga je Igor Mirović na koga je Dačić preneo ovlašćenja ministra privrede. Sve i da sam hteo, nisam mogao da u izveštaj unesem razloge zbog kojih nema utvrđenog stanja sa Fondom za razvoj.


Iz svega ovoga mi nije jasno zbog čega sam predmet prekrišajne prijave. Juče sam tražio od DRI da mu dostavi prekršajnu prijavu. Čim je dobijem, staviću je na uvid javnosti.

 

www.dostajebilo.rs

Facebook grupa - Dosta je bilo

https://twitter.com/SasaRadulovich

 

.

 



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

psl_srbija psl_srbija 14:38 20.03.2015

Krivica

Ko je radio po zakonu nema razloga za brigu!
medjutim92 medjutim92 14:42 20.03.2015

Re: Krivica

Nemoj ovim rečima, zvučiš kao bot, botovi ovakve stvari pišu ispod svake Vučićeve najave..
Saša Radulović Saša Radulović 14:51 20.03.2015

Re: Krivica

Nemam razlog za brigu. Osim što me natpisi po novinama blate pa moram da reagujem.
hajkula1 hajkula1 20:18 20.03.2015

boli te paja :)

Revizor je našao da su 4 lica bila zaposlena po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima duže od 120 dana, što je maksimum u skladu sa Zakonom o radu.



Evidenciju o zaposlenima, vodi kadrovska služba. Ako nekome ističe ugovor ili stiče pravo na odlazak u penziju... dešava se neka promena, kadrovska obaveštava nadređenog, pita da li se ugovor produžava ili ne... o daljoj proceduri. Pita mejlom ili dopisom. Standardna procedura.

hajkula1 hajkula1 20:29 20.03.2015

Procedure (gloope)

Iz svega ovoga mi nije jasno zbog čega sam predmet prekrišajne prijave. Juče sam tražio od DRI da mu dostavi prekršajnu prijavu. Čim je dobijem, staviću je na uvid javnosti.


To je pitanje zakonske procedure a ima i glupljih, veruj mi.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana