Liga šampiona, oooooo

Marko Jevtic RSS / 19.05.2008. u 21:40

Samo jednom sam imao priliku da čujem uživo muziku sa kojom počinju utakmice u Ligi Šampiona, kao i da uživo vidim zastave koje se iznose na teren. Bio je veoma hladan dan, decembra 2003. godine, a Partizan je igrao poslednji meč u tom takmičenju. Dočekali smo Olimpik iz Marseja‚ ekipu koju je predvodio Drogba, strelac 3 gola na utakmici u Francuskoj. Sećam se da su poveli, da smo izjednačili i da je Saša Ilić promašio zicer koji nas je vodio u KUP Uefa. JBG.. Sale je u Ligi Šampiona od najvećih 5 promašaja te sezone, verovatno zauzeo prva 3 mesta:) Završava se ovogodišnja LŠ, a Drogba sada igra prvo finale... Fenomenalni napadač predvodiće Čelzi u sredu u Moskvi, dok će na drugoj strani stub odbrane Mančestera biti Nemanja Vidić. Biće to jedan veoma interesantan duel.697743_mediumsquare.jpg

Mančester od 99te ništa nije uradio u najjačem fudbalskom takmičenju, a i tada se provukao kroz iglene uši. Bajern je bio dosta bolji, ali su Tedi Šeringem i legendarni ubica dečijeg lica (Solskjer) u zaustavnom vremenu doneli trofej u Mančester. Bajern, koji je tu sezonu počeo izbacivanjem Obilića i gostovanjem Cece u Minhenu, jednostavno nije imao sreće. Nisam neki fan Junajteda, ali sam u tom finalu navijao za njih. Ovaj put neću!:) Tada je to bila jedna ekipa koju su u napadu predvodili Kol i Jork, na sredini Bekam, Roj Kin, Gigs i Skols (koji su jedini još tu), a tu su bili i veterani kao što su Šmajhel, Denis Irvin i sl. Možda mi je Mančester bio simpatičan zato što nije bio favorit, što ovaj put nije slučaj. Sa Ronaldom, Runijem, Tevezom, Vidićem i ostalima - Mančester je ove sezone bio veoma ubedljiv u LŠ. Prvi put sam Ronalda video 2002. kada je sa Sportingom iz Lisabona gostovao u Beogradu. Bilo je 3-3 i tada je Partizan prošao dalje. Ronaldo je imao 17 godina a skauti Mančestera su na toj utakmici došli da ga snimaju.

Manchester United are eyeing Sporting Lisbon youngster Cristiano Ronaldo.
The 17 year-old was watched by United scouts in an UEFA Cup tie against Partizan Belgrade and it's understood they have already registered their interest in the attacker with Sporting.

Teveza sam gledao na utakmici naše reprezentacije i Argentine (Olimpijada u Atini 2004), kada su nas deklasirali. Kasnije je to ponovio protiv nas i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Runi mi se nikada nije svideo, a Vidića sam verovatno zato što sam dosta pristrasan kad su u pitanju Partizan i Zvezda potpuno pogrešno procenio. Mančester je u poslednjem kolu obezbedio titulu, dok je Čelzi ostao na 2. mestu.. Nadam se da će i Partizan tako u Kruševcu ostati na 1. poziciji (mala digresija). Elem, voleo bih da se Junajted zadovolji tom titulom, a da pehar LŠ podignu igrači Čelzija.

Čelzi mi je krajem 90tih bio veoma simpatičan klub. 1998te osvojio je Kup kupova, kao i Superkup Evrope, što Mančesteru sledeće godine nije uspelo. Bolji je bio Lacio (koji je u toj sezoni eliminisao Partizan, iako smo poveli na JNA i Krstajićev gol nikad neću zaboraviti). Od tada Čelzi nije igrao nijedno evropsko finale, a u međuvremenu se dosta toga desilo sa londonskim plavima. Ekipa više nema šmek kao što je imala ona koju su predvodili Zola, Vijali, Desai, Di Mateo, Babajaro, Pojet, Lebef i neizostavni Denis Vajs.

Čelzi, takođe, ima veoma jaku ekipu i pojedince koji mogu da zablistaju i na taj način donesu svom timu prevagu. Možda i zbog tog starog Čelzija, a možda zbog toga što ne simpatišem naročito Mančester, ne bih voleo da vidim kako se Alex Ferguson raduje posle meča.

 

Blue is the colour, football is the game

We're all together, and winning is our aim

So cheer us on through the sun and rain

'cause Chelsea, Chelsea is our name

 

 

 



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

die hard die hard 22:16 19.05.2008

e bas da ne bude Marko


Naravno da navijam za Mancester, al zebem sto rece onaj sto je ispod lipe.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:22 19.05.2008

Šta je sad ovo?!

Nema sugestivnih naslova, ljubavnih političkih izjava, najava i parola?! RazočaraTa sam, ja sam mislila da je drugo ime our name...
ludvig ludvig 23:12 19.05.2008

Re: Šta je sad ovo?!

kad se sve uzme u obzir mančester je nešto jači...ali čelsi ima tako neverovatno granitnu sredinu...balak esjen makalele lampard...u ovakvim rovovskim utakmicama na jedan gol to bi moglo da presudi...ne znam zašto ali ja sam uz plavce:))
p.s.balak glavom.
Vračarac Vračarac 20:00 20.05.2008

Re: e bas da ne bude Marko

Naravno da navijam za Mancester

Ja za Zvezdu. Uvek.
Jelena Milinovic Jelena Milinovic 01:59 20.05.2008

Bravo Marko

Dobri moj, tekst je sjajan!

Chelsea is our name
Unfuckable Unfuckable 06:04 20.05.2008

Samo jedan je put

...koji vodi do Trona
i ide preko našminkanih & izvikanih Plavaca.

Roman A. će morati da sačeka neku bolju priliku, žao mi je.
Nije ovo srpska liga ("meni prvenstvo - tebi kup"
Bink92 Bink92 17:42 20.05.2008

Re: Samo jedan je put

Unfuckable
.Nije ovo srpska liga ("meni prvenstvo - tebi kup"

Koliko vidim, ovde se uzima Kup i Prvenstvo u paketu, vec godinama
Atomski mrav Atomski mrav 20:02 20.05.2008

Re: Samo jedan je put

Ma da, paket aranžman... kup se prodaje uz popust na taj način :)
medjutim medjutim 07:45 20.05.2008

Mozda zato sto sam Grobar..

..ne bih mogao da navijam za ManUre.. ali nikad nisam voleo te default timove za navijanje.. znas, taj i taj tim je osvojio to to i to i sad ti zato treba da navijas za njih.. sta je tu zanimljivo?

Slazem se da je Celzi bio super u vreme Zole i Vijalija.. i da je ovaj mnogo manje zanimljiv.. ali sad mi dodje da navijam da osvoje, samo zbog Granta, covek je sve uradio najbolje sto je mogao, ali ManUre je bio prejak.. i sad ce da leti sa mesta trenera sve i da osvoji Ligu sampiona..
Unfuckable Unfuckable 08:27 20.05.2008

Re: Mozda zato sto sam Grobar..

i sad ce da leti sa mesta trenera sve i da osvoji Ligu sampiona..


Ne brini, neće.
...mislim : da osvoji

; )))))))))
Gorio Gorio 20:23 20.05.2008

Re: Mozda zato sto sam Grobar..

Mozda zato sto sam Grobar..

Verovatno je zbog toga, nemaš taj fini osećaj, ono kada navijaš za ŠAMPIONA.
MarijanaM MarijanaM 08:08 20.05.2008

Well

I could not agree with you more!!

Chelsea!!!!!!!!!
Bink92 Bink92 17:39 20.05.2008

Sporting - Partizan

Utakmica izmedju Partizana i Sportinga u Beogradu, je odigrana bez prisustva publike, tako da verujem da skauti MU nisu te veceri posmatrali Ronalda.
Secam se da je komentator RTS-a (verovatno Kovinjalo) vise puta ponovio kako to nije "onaj" Ronaldo (a ko li je pomislio da jeste)
Vračarac Vračarac 17:42 20.05.2008

Srbija ima samo jednog velikog šampiona

Dobro znaj da uvek tu sam ja
dobro znaj da necu nikada
da te ostavim, da te zaboravim
dobro znaj da uvek tu sam ja

Zvezdo znaj da ludo volim te,
ja ne mogu dana bez tebe
scre svoje sam spreman da ti dam
sto za tebe ludo udara

jednog dana, kada prodje sve
kad me budu stigle godine
znaj da nikada neci doci dan
dan kad necu biti s' tobom ja

I te noci kada izdahnem,
zadnje pivo za tebe popijem,
i na nebu tom na koje idem ja,
sija moja Zvezda Crvena
i na nebu tom na koje idem ja,
sija moja Zvezda Crvena
Gorio Gorio 19:12 20.05.2008

Re: Srbija ima samo jednog velikog šampiona

sija moja Zvezda Crvena

I moja, za sva vremena
Unfuckable Unfuckable 19:13 20.05.2008

Neće otkucati ponoć

u sredu 21. maja
a Crveni trg biće crven od zastava MU
MilutinM MilutinM 20:24 20.05.2008

Crvena boja

Do groba.

U ovom slučaju: Napred United.
M a R k O M a R k O 21:50 20.05.2008

milivojeeeeee

hah pa vi i dalje pricate o toj famoznoj ligi umesto da izbegavate tu temu jer bolje da niste ni usli. ne pobediti ni jednom bar i sluziti timovima u grupi za cerupanje bodova od vas (svako po 4 boda mislim) i nije bas za pricu. mnogo ste se lozili u to vreme i velicali "velikog golmana" pantica koji je zavrsio ko zna gde (zadnji put kada sam gledao njegov "nastup" za obilic pukla je petarda) a kako ste usli to je tek posebna prica... kazes krstajicev gol nikad neces zaboraviti, necu ni ja ali stankovicev kada je na JNA zavladala grobna tisina... naravno navijacu sutra za manchester i uzeti lepe pare :) GLORY GLORY MAN UNITED !

Marko Jevtic Marko Jevtic 21:56 20.05.2008

Re: milivojeeeeee

M a R k O
hah pa vi i dalje pricate o toj famoznoj ligi umesto da izbegavate tu temu jer bolje da niste ni usli. ne pobediti ni jednom bar i sluziti timovima u grupi za cerupanje bodova od vas (svako po 4 boda mislim) i nije bas za pricu.


hehehe.. pa ja nisam spominjao zvezdu.. udjite jednom, pa makar sluzili za cerupanje bodova:) Na nasem stadionu niko nije slavio, a Real nam je dao gol iz ofsajda. Uostalom, imali smo sanse za KUP Uefa i nismo ih iskoristili... Mozda je i sreca sto nismo isli dalje, bila je prica da ce se rusiti Marakana da se pravi parking
Atomski mrav Atomski mrav 22:47 20.05.2008

Re: milivojeeeeee

Zvezda je nastupala u prvoj sezoni ligaške forme takmičenja najboljih ekipa Evrope, ali ti si verovatno suviše mlad da bi se toga sećao...
MilutinM MilutinM 23:00 20.05.2008

Re: milivojeeeeee

Možda je bio premlad i 29. maja 1991. godine )))
Marko Jevtic Marko Jevtic 06:17 21.05.2008

Re: milivojeeeeee

MilutinM
Možda je bio premlad i 29. maja 1991. godine )))

Atomski mrav
Zvezda je nastupala u prvoj sezoni ligaške forme takmičenja najboljih ekipa Evrope, ali ti si verovatno suviše mlad da bi se toga sećao...


Pa to govori koliko je davno bilo, ako sam ja bio suvise mlad.. Znam da u skorije vreme nije uspelo nista.

Salim se, znam da je Zvezda jedini klup koji je osvojio KUP sampiona - svaka cast, kao i da je igrala u prvoj sezoni ligaske forme takmicenje / iako je prava Liga sampiona pocela tek dogodine.

Morate i vi da priznate da postoji bitna razlika izmedju ove Lige sampiona i nekadasnjeg Kupa sampiona. Nije ni bitno, meni je drago sto ce Partizan dogodine ponovo imati sansu da igra u tom takmicenju :)
Atomski mrav Atomski mrav 10:45 21.05.2008

Re: milivojeeeeee

Razlika jeste velika jer u ovom formatu elitnog klupskog fudbalskog takmičenja učestvuje mnogo veći broj najkvalitetnijih i najmoćnijih klubova... nešto kao NBA liga, maltene. Tako smo i bili u situaciji da su od 4 kluba u polufinalu LŠ - 3 iz Engleske. Možda je to zanimljivije i isplativije ali... stari Kup Šampiona je imao veću draž, po meni. Sa LŠ čovek ponekad ima utisak da je jednostavno previše fudbala na TV, stalno se igra neki derbi...
Čerevicki Čerevicki 08:18 21.05.2008

Glory, glory, Man United

Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on...

Oh when the Reds, (oh when the reds),
Go marching in, (Go marching in),
Oh when the Reds go marching in,
I wanna be in that number,
Oh when the Reds go marching in.

We are just one of those teams,
That you see now and then;
We often score six,
But we seldom score ten,
We beat 'em at home,
And we beat 'em away,
We kill any b*stards,
That get in our way....
We are the pride of all Europe,
The cock of the North,
We hate the Scousers,
The Cockneys of course (and Leeds!);
We are United,
Without any doubt,
We are the Manchester boys, nah, nah, nah.....

Follow, follow, follow
cause United are going to Moscow
There'll be thousands of Reds,
we'll be pissed out our heads
cause United are going to Moscow

MarijanaM MarijanaM 14:08 21.05.2008

Re: Glory, glory, Man United

ManUnited are shortsighted,
na na na na na na na na
They wear glasses on their arses
na na na na na na na na!!!!

Chelsea!!!!
edi-va edi-va 09:05 21.05.2008

Chelseaaaaaaaaaaaa:)))



Vecheras ce Ballack ili da pripremi ili sam da zabalachi jednu golchinu:))))

Unfuckable Unfuckable 10:49 21.05.2008

Re: Chelseaaaaaaaaaaaa:)))

Balak može samo da ga duva večeras
(super mu ova "siledžijka"....)
edi-va edi-va 11:36 21.05.2008

Re: Chelseaaaaaaaaaaaa:)))

Unfuck ... izgubicesh opkladu, steta sto samo josh ne znam sta da ti radim:)))
Znam ustvari, zvacu te u buduce: Fuckable:)))))
Marko Jevtic Marko Jevtic 11:13 21.05.2008

zanimljiva pesma

A little bit of MIKEL in our lives
A little bit of BALLACK down the sides
A little bit of LAMPS is what we need
A little bit of SHAUNY with his speed
A little bit of TERRY in defence
A little bit of DROGBA hes immence
A little bit of Singing from the fans
A little bit of AVRAM he’s our man
A little bit of ROBBEN hes pure class
A little bit of SHEVA he'll kick your ass
A little bit of CECH he cant be beat
A little bit of JOE.COLE with his quick feet
A little bit of KALOU he is great
A little bit of A.COLE he's got fate
A little bit of CARVALHO over here
A little bit of RONALDO no he’s a queer!!!
Marko Jevtic Marko Jevtic 11:18 21.05.2008

i ovo nije lose

Prerada Only Fools and Horses:)

He put a Drogba in his pocket
He nicked a Sheva from Mi-lan
Coz if you want the best'uns
But you don't ask questions,
Then Roman, he's your man,
Where it all comes from is a mystery
Is it from the drugs, or the oil industry
So come on Chelsea chuck your celery
Coz we are the famous CFC
La la la lala
Čerevicki Čerevicki 12:16 21.05.2008

Jbt Nemanja Vidić

Nemanja! Whoa!
Nemanja!
He Comes From Serbia!
He'll Fucking Murder Ya!

What's that coming over the hill?
Is it Nemanja?
Is it Neman-ja?

We Love You Vidic!
My Monster, Vidic!
You Make Me Happy!
When Skies Were Grey!
And Didier Drog-ba!
Vidic Served Ya!
Please Dont Take My Vidic Away!

We Love You Vidic!
We Do!
We Love You Vidic!
We Do!
We Love You Vidic!
We Do!
Ohhhh Vidic We Love You!

Vid-ic!
Vid-ic!
Vid-ic!

He's Big!
He's Red!
His Dad's Name is Ned!
It's That Man! (Point To Vidic)
It's That Man! (Point To Vidic)

There's Only One Nemanja!
There's Only One Nemanja!
There's Only One Nemanja!
There's Only One Nemanja!

Whose The One That Made Crouch Look Silly?
Whose The One That Made Crouch Look Silly?
Whose The One That Made Crouch Look Silly?
It Was That Man Vidic! (Point To Vidic)

1st Crowd: Drogba Still Has Nightmares!
2nd Crowd: Drogba Still Has Nightmares!
1st Crowd: About Who?
2nd Crowd: About Who?
All Together: Nemanja Vidic!
Atomski mrav Atomski mrav 12:38 21.05.2008

Re: Jbt Nemanja Vidić

Eh, kad čujem one sorry excuses umesto navijačkih pesama na našim tribinama...
medjutim medjutim 13:44 21.05.2008

Re: Jbt Nemanja Vidić

Atomski mrav
Eh, kad čujem one sorry excuses umesto navijačkih pesama na našim tribinama...


mislis da je lako pevati tako protiv odredjenog igraca, kad svi odu pre nego sto postanu poznati?

cast izuzecima (Obrisi suze mala moja)
Atomski mrav Atomski mrav 14:50 21.05.2008

Re: Jbt Nemanja Vidić

Pa ni ono "Baš je dobro, vidjeti vas opet" Delija u Zaprešiću nije bilo za bacanje... :)

Marko Jevtic Marko Jevtic 17:12 21.05.2008

blue is the color



MilutinM MilutinM 20:12 21.05.2008

Prc!

1:0

Wes Brown has a throw in and works some space with Paul Scholes on the right before floating a cross to the back-post where Ronaldo rises highest to head in his 42nd of the season in all competitions.


MilutinM MilutinM 20:33 21.05.2008

Re: Kurafte

Kurafte, izjednačiše. Kakav šuga gol. U Mančesteru pola tima u grču. Igraju samo Ronaldo, Braun i Hargrivs. A Ferdinand i Tavez mogu komotno da obuku plave dresove - više igraju za Čelzi nego za Mančester
edi-va edi-va 20:38 21.05.2008

Re: Kurafte

MilutinM
1:1

E, seljaci. Šta sve promašiše i kakav gol primiše. Izgleda da su svi u grču sem Ronalda i Brauna. A Ferdinand bi komotno mogao da obuče plavi dres


hehehe josh ce Ballack koji daje 100%, da ga smesti - jedva chekam:))))
MilutinM MilutinM 20:46 21.05.2008

Re: Kurafte

Jes, da pitam baba Kuranu

I da dodam: igra se u Moskvi, Abramovič pun para, sudije Slovaci = suviše kritičnih situacija, ne sviraju se ofsajdi.... Ovde će svašta da bude. Pogotovo ako budu neki produžeci.
MilutinM MilutinM 22:42 21.05.2008

Š'a zna' ja

Drago mi je, ali nisam nešto ni oduševljen. Mančester je odigrao lošu utakmicu, i Čelzi nije zaslužio ni da izgubi. Junajted uopšte nije imao srednji red, pogotovo kada je Skols izašao. Čudna ekipa. A Van der Sar je običan idiot koji na kraju ispade heroj.



Eto, prodje i ovo. Hajdmo na spavanje


Unfuckable Unfuckable 23:52 21.05.2008

Re: Š'a zna' ja

podelili su po poluvreme i po produzetak. Čist egal, rekao bih, ali - previše "latino" utakmica, u negativnom smislu. Stvarno se mrze
Moj utisak je da su MU pili neku drozu u poluvremenu - nisam mogao da ih prepoznam u II - Plavci su ih pojeli
Takođe - imam suprotan utisak što se Skolsa tiče - mislim da su se Crveni "aktivirali" njegovim izlaskom, tj vratili svežinu
Po šansama izjednačeni
A pobedio je, naravno, srećniji tim - mada ne mogu da kažem da je Chelsea igrao bolje. Uostalom, i Chelsea je dao gol vrlo srećno. Zanimalo bi me ko kontroliše kopačke MU pošto su se ubedljivo i jedino oni klizali po terenu, i kako to niko nije primetio sa klupe i reagovao
Sreća je bila i to što Vidić nije naseo na šamaranje, a sudija je bio čist kriminal - sva trojica. Režisera cele scene zaboravismo - što je samo dokaz da je vrhunski odradio incident - Tevez
Ponavlja se istorija da Najbolji promašuju penale. Naročito mi je bilo žao Terija, ali bi mi još žalije bilo da je pogodio. (da nije Terija bilo, ne bi se do penala ni došlo).
Paradox se ogleda u tome što je, mislim prvi i jedini igrač Plavih koji se tokom tekme okliznuo bio baš Teri - i to baš Tada.....zato je fudbal tako čudesna stvar

....however, pravda je zadovoljena što se mene tiče, a čika Roman nek' bira sledeći sport za bacanje para
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 00:49 22.05.2008

Re: Š'a zna' ja

bedak je zbog terija. zamisli bedak tog čoveka - celog života će ga pratiti kako se okliznuo, kako nije mogao da bude Darko Pančev... bezvezan mi je Čelzi, ali mi je žao negde zbog tog tima, jedan od najboljih evropskih timova, ali su ostali bez ičega u Evropi, a sada će im trebati godine da ponovo naprave takav tim, ako ikada... a Zvezda sa onim skrnavima Binićem i Stošićem osvojila!

inače, da nije bilo Čeha, prečki i stativa, ne bi se došlo do penala. prespavao sam šorku. :(

ali bio je bolji Čelzi mnogo u većem delu tekme.

MilutinM MilutinM 08:45 22.05.2008

Re: Š'a zna' ja

bedak je zbog terija. zamisli bedak tog čoveka - celog života će ga pratiti kako se okliznuo

Da, on se meni uvek svidjao. Pravi engleski centarfor, pošten, srčan. Volim i Lamparda iz tog tima. Njih dvojica su bili tu i pre Abramoviča, nisu sa "pijace". Šteta za njih. A odlaze, izgleda.
Čerevicki Čerevicki 09:22 22.05.2008

Re: Š'a zna' ja

MilutinM
bedak je zbog terija. zamisli bedak tog čoveka - celog života će ga pratiti kako se okliznuo

Da, on se meni uvek svidjao. Pravi engleski centarfor, pošten, srčan. Volim i Lamparda iz tog tima. Njih dvojica su bili tu i pre Abramoviča, nisu sa "pijace". Šteta za njih. A odlaze, izgleda.

Štoper valjda ili ti central defender.
Koliko mi je drago što je Man uzo LŠ toliko mi je krivo što je Terry tragičar. A Anelka - kreten, mislim da se nimalo nije potresao što je promašio onaj penal.
MilutinM MilutinM 09:40 22.05.2008

Re: Š'a zna' ja

Štoper valjda ili ti central defender..

Ma, da, to sam hteo da kažem. Tako je to kada se kucka jutarnja pošta, čitaju blogovi, planira dan i sprema čaj u isto vreme ))
medjutim medjutim 09:58 22.05.2008

Re: Š'a zna' ja

Čerevicki
MilutinM
bedak je zbog terija. zamisli bedak tog čoveka - celog života će ga pratiti kako se okliznuo

Da, on se meni uvek svidjao. Pravi engleski centarfor, pošten, srčan. Volim i Lamparda iz tog tima. Njih dvojica su bili tu i pre Abramoviča, nisu sa "pijace". Šteta za njih. A odlaze, izgleda.

Štoper valjda ili ti central defender.


Stambeni defanzivac
Atomski mrav Atomski mrav 11:13 22.05.2008

Re: Š'a zna' ja

Chelsea je zaslužio da izgubi zbog Drogbe. I ni zbog čeg drugog. A što se Zvezde i titule šampiona Evrope tiče, kako stvari stoje to će nam biti jedina ikada.

P.S. Nisam siguran da je Stošić uopšte igrao u finalu u Bariju?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:21 22.05.2008

Re: Š'a zna' ja

RED STAR Belgrade (Yugoslavia): Stojanovic, Jugovic, Marovic, Sabanadzovic, Belodedic, Najdoski, Prosinecki, Mihajlovic, Pancev, Savicevic (84' Stosic), Binic.

MilutinM MilutinM 13:24 22.05.2008

Bari

Vlada je ušao u 84. minutu.

Samo da se zna: njega smo mi sa severa mnogo voleli. Nikada nije bio zvezda u pravom smislu te reči ali je, naoko smotan i spor, radio ogroman posao na sredini terena.


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:55 22.05.2008

Re: Bari

MilutinM
Vlada je ušao u 84. minutu. Samo da se zna: njega smo mi sa severa mnogo voleli. Nikada nije bio zvezda u pravom smislu te reči ali je, naoko smotan i spor, radio ogroman posao na sredini terena.


jesmo ga voljeli. u tom timu gotovo da niko nije imao manu... seti se dragi kanatlarovskog, pa radinovića. iliju najdoskog da ne pominjemo! jedino je marović umeo da kiksa na boku, ali kada je imao dobar dan i on je bio užasno opasan i igrao je nešto u fazonu što kalu ili esijen igraju na boku u čelziju. stošić je imao tu neku osobinu da povuče opasno loptu sa centra i kada se zafura skoro da se sigurno znalo da će biti gol-šansa... nešto kao rajan gigs. odlična generacija je to bila.
Atomski mrav Atomski mrav 15:03 22.05.2008

Re: Bari

Stošić je bio ono što se tada zvalo "vodonoša". Danas taj termin iščezava jer svi moraju tako da igraju. Kad u ekipi imaš Deju, Prosinečkog, Binića, mora neko i "vodu da nosi" i da zatvara pozadi... ali drugačiji je to fudbal bio. Ipak je na mene najveći utisak ostavljao tandem centarhalfova Najdoski - Belodedić, pored ovog prvog je lopta mogla da prođe ali protivnički fudbaler nikako a za ovog drugog je važilo obrnuto :)

Nego, burazer i ja smo se sinoć silno zabavljali - kao i uvek kad se izvode penali jer skoro 100% pogodimo kad će neko da promaši penal. I kažem ja pošto je Teri promašio - centarhalfovi ne treba nikad da izvode penale (tj. da ne budu među prvih 5 izvođača). To su znali samo Bekenbauer i Belodedić :)
MilutinM MilutinM 15:23 22.05.2008

Re: Bari

Stošić je bio ono što se tada zvalo "vodonoša". Danas taj termin iščezava jer svi moraju tako da igraju. Kad u ekipi imaš Deju, Prosinečkog, Binića, mora neko i "vodu da nosi" i da zatvara pozadi...

Da, da, slažem se. Medjutim, kao što sam gore napisao za srednji red Mančestera sinoć, danas su svi vodonoše a samo je malo medju njima stvaralaca kao što su bili Deja, Prosinečki ili Jugović u toj sjajnoj postavi Zvezde. To je ono što je juče nedostajalo Mančesteru. Sa druge strane, taj posao su nešto bolje radili Lampard, Balak i Makelele. Mada...
Atomski mrav Atomski mrav 15:41 22.05.2008

Re: Bari

He he he... gde nađe Makelelea? Pa on je vodonoša na kvadrat :) I jako je dobar u tome.
Mančesteru je u drugom poluvremenu falio - Kristijano Ronaldo! Nije se ni video sve do pred kraj...
Sredine terena su generalno podbacile. S jedne strane Drogba a sa druge Runi su bili prilično odsečeni. Runi nije uputio nijedan šut na protivnički gol. U drugom poluvremenu Čelzi je igrao mnogo bolje jer se Esjen pridodao sredini i napadu i nije više glumio beka, jedino mi nije bilo jasno šta onaj Maluda traži na terenu i kakva mu je bila uloga? Valjda nešto poput Teveza u Mančesteru s tim što je Tevez ostavio mnogo bolji utisak.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana