Power to the People

World News RSS / 02.10.2007. u 15:20

Jedan nas prijatelj nedavno je promenio svog  cable provider-a. ComCast nova kompanija trebalo je da posalje ljude da ga prikljuce…Ljudi nisu dosli. Nas prijatelj je pozvao Customer Service..Sedeo je na holdu 45 minuta dok mu se na kraju nije javio ravnodusni glas Sluzbenice. Sluzbenica je rekla da ona ne zna sta se desilo jer je neki drugi bezlicni glas preuzeo nalog ali je rekla da ce poslati novu ekipu..Ekipa se nije pojavila…Nas prijatelj je pozvao Customer Service. Sedeo je na holdu 20 minuta.Javila mu se neka druga bezlicna Sluzbenica..Sluzbenica se sluzbeno izvinila za neprijatnost izazvanu iz njoj nepoznatih razloga, posto ona nije preuzela nalog ali je rekla da ce stvar biti resene i da ce sutradan stici ekipa da obavi posao..

 

Ekipa je stigla…u devet ujutru u nedelju. Jedan covek.Covek je obisao kucu , ovlas i preko volje obavio pola posla I izjavio da mora da ode da donese jos neke dodatne delove. Otisao je . Nije se vracao. Nas prijatelj je pozvao Customer Service u 5 popodne .Sedeo je na holdu 25 minuta. Kad ase sluzbenica javila, nas vec iznervirani prijajtelj je povisenim glasom obavestio sluzbenicu da je njihov tehnicar nestao ne obavivsi posao. Sluzbenica je rekla da ce zbog nasilnickog ponasanja potrosaca to jest urlanja  naseg prijatelja biti prinudjena da prekine vezu. I prekinula je  vezu…Nas prijatelj je ponovo pozvao Customer Service. Posle 25 minuta kada je konacno dobio Sluzbenicu nastavio je da vice i da zahteva da razgovara s  pretpostavljenima. Sluzbenica je bezlicnog glasa rekla da ne moze da mu da pretpostavljenog i da mora da napravi novi nalog kojim ce zahtevati da se slucaj nestalog tehnicara istrazi…Nas prijatelj je nastavio da vice. Sluzbenica je spustila slusalicu…Nestali tehnicar se pojavio na vratima u 6 popodne i

 “ zavrsio posao”.

 

Sat vremena posto je tehnicar otisao u kuci naseg prijatelja nisu radili ni kompjuteri ni televizori.Telefon je radio ali bez voice maila…Nas prijatelj je pozvao Customer Service u 8 uvece.Cekao je na holdu 20 minuta. Nova bezlicna Sluzbenica je izjavila da ona ne zna o cemu se radi jer je tek preuzela smenu i nije dobila izvestaj od prethodne bezlicne Sluzbenica, ali da nas prijatelj moze da napravi novi zahtev da bi ona poslala novu ekipu na terena da popravi ono sto je prethodna ekipa zbrljala…Nas prijaelj je dobio apoplekticki napad. Sluzbenica je spustila slusalicu zbog nedolicnog ponasanja potprosaca to jest naseg prijatelja.

 

Nas prijatelj je u post-apoplektickom stanju seo i  na svom blogu  napisao post COMCAST MUST DIE.

 ComCast Must Die / part two  Dan Prvi 

24 casa posle postavke prvog instalmenta posta ComCast Must Die na postu je bilo preko sto komentara ojadjenih potrosaca koji su izjavili da se prikljucuju interventnoj akciji pod nazivom COMCAST MUST DIE.

 

Nas prijaelj je prosledio svoj post sa komenatarima Predsedici za Komunikacije kompanije ComCast

 Dan Drugi 

Dva dana i cetiri posta kasnije cela blogo -sfera je bila preplavljena  referencama na  post

“ComCast Must Die.”

 Dan Treci 

Nas prijatelj je dobio mail od Predsednice za Komunikacije Kompanije ComCast

 

Istog dana u kucu naseg prijatelja poslata je specijalna ekipa nadljudskih strucnjaka da resi problem njegovih prekinutih komunikacija.

Ekipa je boravila u kuci prijatelja punih 6 sati. Problem je delimicno resen.

 

Nas prijatej je napisao novi post o celom toku dogadjaja.

 

Broj komentara je rastao.

 

Broj reference  na blogosferi se uvecavao geometrijskom progresijom

 Dan Cetvrti 

New York Times je preneo ceo dogadja sa bloga u svom tekstu pod nazivom “ Unhappy Consumer”

 Dan Peti 

Kompanija ComCast je izdala Saopstenje za stampu u kome se zvanicno izvinila za neprijatnosti izazvane nesavesnim reagovanjem Customer Service Departmenta i javno obecala da ce detaljno ispitati slucaj i uciniti sve da njeni potrosaci ne dozivaljajvaju vise slicne neprijatnosti…

 

Nas prijatelj je napisao novi post pod nazivom” ComCast Must Certainly Die”zgrozen kukavickim ponasanjem Kompanije ComCast koja ne haje za svoje potrosace ali se plasi medija.

  Dan Sesti 

Nova ekipa je poslata u kucu naseg prijatelja da otkloni preostale dis-funkcije telefonskih veza. Ekipa nadljudskih, neizmerno ljubaznih i strpljivih strucnjaka  je zaposela  teren oko kuce naseg prijatelja.

 

Nas prijatelj je uredno belezio tok desavanja na svom blogu.

 Dan Sedmi 

Nasem prijatelju se javio licno Predsednik Kompanije ComCast za njegovu regiju i zamolio ga za se ubuduce obrati njemu licno( ili njegovj licnoj sekretarici) ukoliko problemi ne budu reseni.

 Dan Osmi 

Nas prijatelj, koji je jos uvek imao manje funkcionalne neprijatnosti sa svojim telefonom je otputovao u inostranstvo.

Kompanija Comcast je poslala tri kombija sa tri razlicite ekipe nadljudskih strucnjaka da rese preostali mali problem sa telefonom naseg prijatelja.

 Dan Deveti 

 35 dana  posle prvog  poziva Customer Service Departmentu i PR krize izazvane postavkom sedam postova sa temom “ComCast Must Die” -problem je resen.

 Dan Deseti 

Nas prijatelj je dobio inside information od sluzbenika ComCast Kompanije koji se sam javio:

Kompanija ComCast je odrzala korporativni sastanak na najvisem vrhu( Predsednik, CEO, Predsednica za Komunikacije i PR Agencija) Sastanak je poceo citiranjem bloga naseg prijatelja..a tema je bila “ How to keep this man happy”.

 

Sad moramo da prekinemo pisanje ovog posta. Zove nas Predsednik ComCast-a  za nasu regiju,koji se redovno javlja da proveri da li je sve u redu.

 

Pouka: Consumers are in control.



Komentari (42)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Laudanum Laudanum 15:54 02.10.2007

Kod nas to ne bi islo

U Srbiji bi zvanje Customer servicea trajalo jedno 50 dana, musterija ne bi iz protesta platila racun, a provajder bi ga iskljucio i utuzio. Jer je ovo Srbija, jer se tako moze, jer ne postoji Customer service, jer vlasnici kablovskih firmi pokusavaju da odrze visok profil s niskim celom, jer im svima puca prsluk, jer im to tako dozvoljavamo. Mozda je glupa poredba, ali jedan pametan Vijetnamac u filmu "Nebo i zemlja" u jednom momentu kaze svojoj kceri: "Sloboda se ne poklanja! Ona se mora uvek iznova i iznova osvajati!" Sloboda nam je kakva-takva, ali su veze katastrofalne. Jel nekome do osvajanja?
Gonzo Gonzo 20:24 02.10.2007

Re: Kod nas to ne bi islo

Laudanum
U Srbiji bi zvanje Customer servicea trajalo jedno 50 dana,


Da li ste stvarni sigurni u ovo?
Ovde je tema Comcast, i stvarno ne vidim zasto odmah mora da se poredi sa Srbijom, i zasto se odmah zakljucuje da bi u Srbiji to bilo mnogo losije.
Laudanum Laudanum 10:04 03.10.2007

Re: Kod nas to ne bi islo

Zato sto zivim u Srbiji. Zato sto imam slicne probleme. Zato sto nemam vremena da izmisljam toplu vodu. Zato sto mi je krivo kada negde problem moze da se resi, makar i na ovaj nacin, a ja treba ovde da cutim i trpim. Zato sto godinama placam usluge koje ne dobijam. Napon struje 170 V, internet od 1Mb protoka ima 250 kilobajta... Sve moze da se poredi sa Srbijom, ne zato sto je mrzim, nego sto je zamisljam lepsom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:20 03.10.2007

Ne, ne treba da ćutiš

i trpiš, to i jeste poenta ovog bloga. Glavni junak istog je isto mogao da ćuti i trpi i nikada ne bi postao potrošač-bog...iako iskreno bih se kladila da ga cenjena firma pre vidi ko Satanu lično, no boga...dakle, poenta je u tome da ne treba ćutati i trpeti.
Atomski mrav Atomski mrav 09:31 04.10.2007

Re: Ne, ne treba da ćutiš

to i jeste poenta ovog bloga.

Iz perspektive VIP autora, svakako jeste...
ugly ugly 09:22 06.10.2007

Money talks

Ovaj tekst ima sire implikacije nego individualni problem s Comcast-om. U zemlji realnog kapitalizma "money talks". Adam Clayton je jednom rekao: "A man's respect for law and order exists in precise relationship to the size of his paycheck."

Kada jednog lepog dana Srbija bude zemlja zakona i reda, mozda ce shvatiti ovu poruku. Do tada, osloni se na srecu (it's better to be lucky than smart).

lidiaz lidiaz 16:00 02.10.2007

Vikanje

Ja sam morala da pocnem da vicem na masinu da bi mi se bezlicni ljudski glas uopste javio :(
nsarski nsarski 20:45 02.10.2007

Re: Vikanje

I ne samo to - kad ti se javi glas sa druge strane, mozes biti siguran da je to neko ko sedi u Kalkuti (outsourcing, brale!), ko nema pojma odakle zoves, zasto zoves, i ponavlja kao automat. "Hi, my name is Jim", a prica kao Piter Selers u filmu "Party." "Who do you think you are?!". "My dear sir, here in India we do not think who we are - we know who we are."

"Oh, is Delhi in India?"
"Oh, yes, very much so, sir."
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 01:03 03.10.2007

Re: Vikanje.. Technomehanic mind



Veoma korektno rečeno. Teško je išta dodati, osim:








Pozdrav
nsarski nsarski 16:06 03.10.2007

Re: Vikanje.. Technomehanic mind

Izvanredna spravica! Jos samo da otkrijemo cemu sluzi....
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 18:22 03.10.2007

Re: Vikanje.. Technomehanic mind


Važno je da je izvanredna, a čemu služi...

"Technomehanic mind" je tzv. misaoni induktor, konstruisan u leto 2005. godine na japanskom "Hato" univerzitetu, u Tokiju. Konstruisali su ga i prvi put uspešno primenili prof. dr Suzuki i dr Akave. Ima dvojaku namenu. Ona jednostavnija namena mu je da služi za razbistravanje elektrostatičkog naboja u mozgu zaostalog od gledanja televizije i zurenja u računar. Ona druga, važnija i kompleksnija namena mu je da pospeši bržu obradu pojmova unutar jednog misaonog konteksta. Misaoni kontekst, koji se na animaciji vidi u obliku prozirne kocke, može se proširivati ili smanjivati zadavanjem koordinata preko tastature, isto kao što se i osnovna operativna misao, koja se vidi u obliku pokretne senzorske metaosetljive sprave, u sistemu može menjati u bilo kom trenutku i prema želji nosioca samog procesa razmišljanja.

Pozdrav
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:36 03.10.2007

Nebitno...

nema dugmiće...
dzu dzu 16:11 02.10.2007

da bre

customer is god.
Doctor Wu Doctor Wu 16:23 02.10.2007

Customer ili

fear of bad publicity?
dzu dzu 16:36 02.10.2007

Re: Customer

potrošač. koji je i potrošač mleka, potošač sijalica, potrošač opštine, potrošač vlade.
Doctor Wu Doctor Wu 16:53 02.10.2007

Nisam siguran...

da 'prijatelj' živi u nekoj vukojebini i da nije u mogućnosti da postavi blog trajalo bi gornje natezanje nedeljama ako ne i mesecima. Na kraju, i broj nezadovoljnika koji se 'odjednom javio' govori tome u prilog.
gorran gorran 16:22 02.10.2007

beogrid must die!

beogrid must die!
jelena arsovic jelena arsovic 16:58 02.10.2007

Re: beogrid must die!

zasto???
gorran gorran 17:41 02.10.2007

Re: beogrid must die!

u proseku jednom dnevno kratki prekid, jednom nedeljno celodnevni prekid, jednom mesečno trodnevni prekid, pa onda 40 dana prekid u kontinuitetu, pa onda 9 meseci u kontinuitetu...
ivana23 ivana23 17:57 02.10.2007

Re: beogrid must die!

gorran
u proseku jednom dnevno kratki prekid, jednom nedeljno celodnevni prekid, jednom mesečno trodnevni prekid, pa onda 40 dana prekid u kontinuitetu, pa onda 9 meseci u kontinuitetu...

Koji provajder?
jelena arsovic jelena arsovic 10:36 03.10.2007

Re: beogrid must die!

gorran
u proseku jednom dnevno kratki prekid, jednom nedeljno celodnevni prekid, jednom mesečno trodnevni prekid, pa onda 40 dana prekid u kontinuitetu, pa onda 9 meseci u kontinuitetu...

kod mene nije tako...ja sam zadovoljna:)
bravar bravar 17:01 02.10.2007

bez naslova

35 dana posle prvog poziva Customer Service Departmentu i PR krize izazvane postavkom sedam postova sa temom “ComCast Must Die” -problem je resen.


Samo 35 dana. Blagos njemu:)
Nemanja_K Nemanja_K 17:16 02.10.2007

ComCast Must Die



I am an angel of death and I will bring purification...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 18:10 02.10.2007

.

ovo je super )))
da sam ja vodila blog oko Alice u Hamburgu, mozda ne bih cekala 3 meseca da me prikljuce.

ps. WN, lepo vas citati opet :-p
World News World News 23:39 02.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

kao sto videite mi slusamo svoje korisnike
nsarski nsarski 03:24 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

Yiikes! She alive!
bauer bauer 03:32 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

u predhodnom postu WN, dunjica je napisala:
World News ima VIP status medju blogerima. WN ne odgovara na pitanja postavljena na vlastitom blogu. WN postavi tekst i pobjegne. Čudno neko VIP čeljade...

meni se cini da je ona Restkova svastika, a, naucno je dokazano da je svastika uvek lepsa od zene... pa vi zakljucite sami (:
nsarski nsarski 03:39 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

Ali ja ne znam ni Restka (Restaka, I suppose), ni zenu mu, ni svastiku. Tesko da cu stogod da zakljucim...:(
bauer bauer 03:53 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

Ali ja ne znam ni Restka (Restaka, I suppose), ni zenu mu, ni svastiku. Tesko da cu stogod da zakljucim...:(

c'mon sarski, you know better than that, ne znam ni ja Restaka, fenomen zenine sestre je opsta pojava, ima tu necega...(;
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 04:18 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

ja znam Restaka ali ne znam mu zenu a jos manje svastiku samo je Mnogo Lepo to se WN javila )))) dec d point hepidzoj!
bauer bauer 04:32 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

ja znam Restaka ali ne znam mu zenu a jos manje svastiku samo je Mnogo Lepo to se WN javila )))) dec d point hepidzoj!

bebo, izvini, nisam hteo da se zameram... vrld pis!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:23 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

bebo, izvini, nisam hteo da se zameram... vrld pis!

sto se meni izvinjavas? nema potrebe. ja nemam svastiku, a ni zenu )))
bauer bauer 18:04 03.10.2007

Re: .wn lepo vas citati opet

k'o velim, za svaki slucaj :) dobro je imati prijatelje na uticajnim polozajima (:
Mungos Mungos 18:54 02.10.2007

Da, "Consumers are in control", ali...

... dok ih, s oprostenjem, ne napusis i dobro nagadis, samo glume da se nesto kao trude. Osim toga, to sve kosta konjzumera MNOGO zivaca i vremena, koji su ovde u SAD extremno vredni & uvek si u deficitu sa tim!

Ja sam bas sinoc imao zestoki obracun sa mojim I-shit provajderom, putem on-line chata... Zavrsilo se tako sto sam se mentolu koji pola sata nije mogao da ukapira da mi je download brzina premala (skoro kao na dial-up; 7-13 KB/sec, a treba da bude 2-3 MB/sec!!! prim. Mung) i koji kada je konacno shvatio, nije hteo ni da se izvini sto je to bilo do njih , tako seljacki izdrao i navredjao ga, da je prekinuo (chat) vezu... A nakon toga, DSL mi fercera ki nov!:)

Ali, to nije prvi put da imam problem sa njima. Pre nekoliko meseci su mi - tek tako, rekreacije radi - skinuli sa racuna pristojnu svotu i naterali me u takav grdan minus (ovde NEMA DOZVOLJENOG MINUSA na cekovnom, traq. Mung.) jer sam trosio u crvenom, ne znajuci, Bank-cajger je samo kucao po 35 dolara svako potezanje kartice.... MESEC DANA mi je trebalo da ih nateram da mi vrate pare na racun, da bi mi onda i banka oprostila one grdne "minuse". A veelika kompanija...

A pre sinocnjeg I-net okrsaja kod Mungos Korala, pri povratku iz vecernje setnje me je sacekao jedan gradjanin - dripac, africkog porekla, koji me prvo pitao "da li Srbi imaju muda da se bore sa Amerima, ako Ameri dodju u Srbiju", a nakon toga ,me upozorio da pazim sta pisem!!! ??? (Od mene nije cuo odakle sam i cime se bavim!)

Mungos, The IzneNAjden & UvrEjden

"Kome zakon lezi u topuzu, to su velike korporacije!" (Njegos & Ja)
angie angie 19:37 02.10.2007

ovo je moja omiljena sluzba!!!!

Opisano iskustvo sam imala prilike da konzumiram bezbroj puta-sada mogu da napishem uputstvo za upotrebu.
Prvo, sve su te sluzbe trenirane da TAKO rade, to jest da zadrze pakovanje, al' shto manje da se angazuju, a daostupnost osobe sa kojom uzivo razgovarate je slichna dostupnosti lichne sekretarice predsednika drzave.
Sve kompanije-narochito one shto prodaju neke usluge, imaju nasnimljene sate i sate nekog brbljanja sa nepotrebnim uputsvima, koji na vashe prcenje uputsva, meandriraju u nebrojano mnogo novih pravaca sa novim snimcima, pa ko izdrzi do kraja, mozda se i dogovori. Chak i deo, kada se promeni smana, pa kao prethodnik nije ostavio nalog, je deo obuke za taj posao, jer je prosto NEMOGUCE da se to desi, poshto su vam , posle svega shto ste oslushali i pritiskali, bezlichna sluzbenica na kraju tunela uzela kompletne podatke vasheg postojanja, koje je ukucala u vash fajl-nije to parche papirica koje sluchajno sklizne sa stola.
Josh mi je samo zelja da saznam, kolika je zarada, koja se verovatno deli, oko potroshenih impulsa dok stignete do najchuvanije osobe na svetu-iako kazu da su ti brojevi za besplatno korishcenje.
Atomski mrav Atomski mrav 19:52 02.10.2007

Telekom

Ja sam svoje probleme sa PTT-om (kasnije, jelda, Telekomom) rešavao brzo&efikasno, jer imam "upper hand" - to jest, njihovu razvodnu kutiju na mom tavanu. Pošto se njima često nešto kvari (a kako i ne bi, da vidite samo na šta te parice liče!), kad me nešto zezaju ja jednostavno ne pustim njihove majstore na tavan kad sledeći put dođu... i problem bude rešen eskspresno...
dierre dierre 20:33 02.10.2007

sbb

je najgora, najneprofesionalnija kompanija u srbiji, sa najgorim korisnickim servisom ikada igde.

sbb na sud.
World News World News 23:39 02.10.2007

Re: sbb na sud

sbb must die
fixer fixer 09:53 03.10.2007

pregovori mene i moga u nyc: xxx..

aljoooo

|_|_|_|
|_|o|_|
|_|_|_|

aljo be

|_|_|X|
|_|o|_|
|_|_|_|

aljo

|_|_|X|
|_|o|o|
|_|_|_|

aljooooo

|_|_|X|
|X|o|o|
|_|_|_|

aljo be ko je be

|_|_|X|
|X|o|o|
|_|_|o|

aljo ja sam be

|X|_|X|
|X|o|o|
|_|_|o|

aaa ti si be

|X|o|X|
|X|o|o|
|_|_|o|

ja sam be

|X|o|X|
|X|o|o|
|_|X|o|

eeeee pa vadi go be

|X|o|X|
|X|o|o|
|o|X|o|

ne go vadim be

OOO

more vadi go be --- ke prdam

xxx


maaa ne go vadim ----prdaj okolo nego

(XXX): nije za decu ispod 18.. al nije baš ni za odrasle.. kaaad bolje razmislim: nije n i Z A k o G A
Makca Makca 10:19 03.10.2007

SBB

SBB must die. Ovo sa ComCast-om je smejurija u odnosu na to šta SBB priredjuje svojim cenjenim potrošačima.
Bio sam jednom prilikom, na moju nesreću, tamo dole u Kralja Petra da nešto reklamiram i samo za tih sat i po čekanja u redu za reklamacije (jedna kancelarija sa dva službenika za ceo Beograd, i kablovska i internet) sam se toliko ludačkih priča naslušao da mi se slošilo. Npr žena je pre godinu dana došla tu lično da otkaže pretplatu. Naravno, nisu joj otkazali, računi dalje stižu, taj njen nalog se zagubio iako ima broj pod kojim je zaveden i već godinu dana pokušava bezuspešno da to sprovede, što telefonom, što lično. A nema nikakav papir kojim može da dokaže da je to tada pokušala da otkaže, samo pečat sa brojem pod kojim je zavadeno.
Meni su stavili neki pojačivač na krov, priključili se na moju struju i obećali da će mi umanjiti račune. Naravno, ništa od toga i sad se zlopatim sa njima da se to sprovede. Moraju da pošalju ekipu da utvrdi da je to tako. Krenuo sam u sve to 04.09., biću srećan ako završim do nove godine. I naravno, ne plaćam račune u medjuvremenu, ali osećam bes što im ne mogu ništa i što nikakvu cenu ne plaćaju za to ponašanje.
Neosnovano podizanje cena i čest prekid signala ni ne spominjem.
automat automat 13:41 03.10.2007

Re: SBB

ja sam čekao od oktobra 2005, kad sam podneo zahtev, do aprila 2007 da mi prikače kablovsku televiziju.
50 m od hrama svetog save (znači nije baš neko daleko prigradsko naselje).
u međuvremenu zvao sam ih min 50 puta.
uvek je objašnjenje bilo da je nalog izdat i ekipa je na terenu pa će se neko iz te ekipe javiti.
znači ludilo.
dierre dierre 13:59 03.10.2007

Re: SBB

... a mene su lagali godinu dana i nastavljaju da me lazu da ce mi "za mesec dana" uvesti kablovski internet. Uslovi samo sto se nisu stekli.
Da ne pricam da u medjuvremenu racuni za tv redovo stizu i redovno se povecavaju, nekad im titlovi na nekim kanalima stoje citav dan zaledjeni, na drugima kasne tri dijaloga, a ponekad bogami pola desetine kanala uopste nema.
Mozda neko moze da mi kaze kom masnom "mladom i ljubaznom clanu ekipe", kako se reklamiraju na svom sajtu, treba da se daju neke pare? Jer ja ne vidim drugi razlog za ovakvo ludilo od usluge, osim da treba "malo da se pogura".
Bez sale, ovaj blog treba da ima link na neki consumer watchdog ako tako nesto postoji u srbiji.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana