Sex

Ovo politički nekažnjeno može samo u Srbiji..

Drago Kovacevic RSS / 28.12.2010. u 03:04

Mlađan Dinkić, velika štetočina srpske politike, danas kaže ovako...

Beograd -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da je građanima obećao 1.000 evra od besplatnih akcija da bi Tadić pobedio na izborima 2008. protiv Tome Nikolića.

E, sad, to što je Tadić pobedio Tomu Nikolića, nema veze sa Dinkićevim obećanjem. Kao što uopšte, danas, bilo ko, ne može naći neku suvislu političku razliku između Tadića i Tome Nikolića.

Naravno, Tadić ima prošlost koja je bolja od Tomine, i to ne dovodim u pitanje. Bolje i prihvatljivije je ipak da ti je on predsednik i da te negde predstavlja nego Toma "grobar". Ali, sadržajno, oni nemaju različitu politiku.  Niti to imaju njihove populističke stranke koje sutra vrlo verovatno mogu sastaviti vladu da bi zaključile ovaj period "vulgarnog optimizma", ako nekome na zapadu padne na pamet da to valja zaključiti..Zapravo, to su stranke bez politike, ako politikom ne računamo održavanje monopola i ravnoteže rđavih interesa koja rezultira činjenicom da je Srbija najtužnija evropska zemlja. Evo, u toku 2010. prosečna zarada u Srbiji pala je sa 380 na 320 evra. Nastavljajući ovaj trend, ona će u decembru 2011. godine biti jedva nešto iznad 250 evra. U isto vreme, zarada u Crnoj Gori, koja nikada, od kada se vode statistike nije bila veća od one u Srbiji, tokom 2010. godine, porasla je sa 470 na 477 evra. Tokom 2011. godine dosećiće 500 evra i biti duplo veća nego u Srbiji.

Vrede li ovakve patnje građana Srbije, Tadićevih, Nikolićevih, ili superfrofita finansijera ostalih stranaka koji drže monopole i prave Srbiju latinoameričkim društvom u kome će biti 95 posto siromašnih i pet posto bogatih...

Kamo nas uopšte može odvesti vlast koja "trpa" u NIP (čitaj u kupovinu glasova za G17 i širenja novih laži i zabluda), više od 300 miliona evra, a u mlade naučnike i talente ne više od 5 miliona. Kuda nas vodi vlast koja u penzionere stavlja 2,5 milijarde para iz budžeta a u zapošljavanje mladih onoliko koliko se Dinkiću učini stranački probitačnim...

Gde je alternativa koja može na izborima počistiti ove štetočine, štetnije od dahije u vreme Karađorđa....

Šta je ovo sa političkim društvom u Srbiji...Hajde, ako neko zna da mi kaže...

I zašto neko ko u predvečerje izbora priznaje da je lagao, to sada radi. Verovatno ne zato što će ga sutra biračko telo kazniti zbog ciljane laži, nego što veruje da će mu upravo to podići ugled..Zašto on u to realno veruje...

Može li, pitam sebe i vas, u Srbiji proći neka realna politika, ili se glasovi uzimaju samo na nerealna obećanja...Na šta će mo ličiti na kraju ove nastupajuće godine...

Pita li se iko...ili sam samo ja lud i defetist..Kuda ovo srljamo uz obećanje da će nam biti super 2020. godine...Može li se tamo stići a da se preskoče godine pred nama...

Ebote, život, šta nam rade...



Komentari (111)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

danko011 danko011 03:39 28.12.2010

Real politics

Može li, pitam sebe i vas, u Srbiji proći neka realna politika, ili se glasovi uzimaju samo na nerealna obećanja...Na šta će mo ličiti na kraju ove nastupajuće godine...

Mislim da realna politika nema prolaz jer zahteva da se problemima pristupa tako sto ce se resavati. Nazalost bojim se da u Srbiji najbolje prolaze obecanja, ali kada se i to pogleda sa realne strane drugog izbora i nema. Imam tu prednost da politicku scenu u Srbiji gledam izdaleka, tako da me odluke politicara ne doticu i deluju komicno, ali gradjani Srbije nemaju taj luksuz.Zeleo bih samo da upozorim ljude na vlasti da u izbornoj kampanji sva njihova kreativnos ce biti pobedjena sa jednom jeftinom parolom koju je Regan upotrebio protiv tadasnjeg predsednika Kartera a glasi: "Dali vam je bolje nego pre cetiri godine!"
A pro po Dinkica, mene vise brine njegova namera da demontira drzavne ustanove i pocne da ih razvozi po Srbiji kao cirkuske satre, od njegovg prepravljanja istoriskih u najmanju ruku nebuloznih obecanja/izjava.
bene_geserit bene_geserit 09:41 28.12.2010

Re: Real politics

Jesil' ti stavio ljude na vlasti i kreativnost u istu recenicu ili mi se ucinilo. Osim ako nisi mislio na kreativnost tipa kako da nam oderu kozu sa ledja i ponude pri tome najnebuloznije objasnjenje - ako je to u pitanju definitivno su kreativni.
Iako je alternativa trenutnoj vlasti tragikomicna, ja ne vidim ni jedan razlog da mi ih (ili nas podanika) bude zao ako sa iste odleprsaju - tesko da bi iko mogao da vlada gore od ovih, koliko god da se trudi.

Sto se tice Dinkica mene brine sve sto on radi, jer to za jedini cilj ima opstajanje na vlasti a ne resavanje problema.
Demontiranje drzavnih ustanova i njihovo razvozenje po Srbiji je ono sto treba da se uradi, ali to sto Dinkic radi nema veze sa time. To sto on radi je samo cirkuska predstava namenjena kupovini nesto glasova po unutrasnjosti.
sentinel26 sentinel26 18:44 28.12.2010

Real politics - Glomerulonephritis

Politički manifest (zakon ) velikih brojeva za 3652 dana pisali su oni koji nijesu umjeli da napišu sličan ni za narednih 365 dana.

Jedan političar javno priznao da je lagao birače da bi njegov prijatelj pobjedio protivkandidata na izborima i sada s pravom očekuje nagradu jer je mu je javljeno da neće biti kažnjen zbog laganja.

Rekoše da je broj nepismenih (bez OŠ ) preko 1,600.000 gradjana a stručnjaci za socijalu ne mogu da se dogovore da li gladnih ima 750.000 ili 720.000 .

Ministar za socijalu nije otputovao u Kruševac i okolinu da vidi porodice u kojima ljudi umiru od gladi i hladnoće.
Ali je taj ministar putovao u Strazbur da zamijeni koleginicu (zaduženu za pravice ) jer ona tamo ne smije da ode zbog sramotne nazovi-reforme.

Jedna bivša ministrica a sadašnja savjetnica Predsednika Repiublike reče (na Radiju B92 ) da se mora povećati broj godina za odlazak u starosnu penziju.

Jedan od objektivnih razloga koji je pomenula jeste da penzioneri sada duže žive, što bi trebalo da znači i da duže uživaju blagodeti penzije.
Penzionerska krkoblagodejanija.

Reče da se prosjek života penzionera povećao sa 12 na čak 17 godina !
Aferim... Aferim ga i vama dragi penzioneri...

Šta veli matematika (zbog manjih cifara da računamo 1 € = 100,- dinara ) ?

400,00 € ------- Neto mjesečna plata,
559,39 € ------- Bruto mjesečna plata,
123,07 € ------- Doprinos za PIO (po sadašnjem sistemu obračunavanja ),
480,00 - ------- Period plaćanja doprinosa ( 40 godina x 12 mjeseci ),
59.072,01 € --- Ukupna masa uloženog novca u Fond PIO
204,00 - ------- Period uživanja penzije (17 godina x 12 mjeseci ),
289,57 € ------- Neto penzija..?

Kamata na sredstva ne može da bude manja od inflacije jer se radi o fondu koji nije dobrovoljan i kojim upravlja država bez saglasnosti onih koji novac ulažu u fond.
Normalne države mogu još i da ga uvećaju i da zarade uz pametna ulaganja.

Porodične, boračke i invalidske penzije napolje iz fonda i što dalje od Fonda PIO.

Još malo matematike:
Iz budžeta za 2009.godinu je raznim „boračkim“ organizacijama dato 44,443.000,- dinara, a od toga:
- 2,000.000,- din. - Udruženje boraca 1912 – 1918.
- 1,500.000,- din. - Udruženje porodica palih boraca u I sv.ratu,
- 2,304.272,- din. – Srpski četnički pokret,
- . . .
---------------------------------------------------------------------
Istovremeno su porodilje Srbije dobile :
- 3,189.007,- dinara.
Izvor: CRNPS

Pravoslavna OlimpiJada:
Utrkuju se čiji će da bude veći.
Kragujevčani ga digli na 18 m, Nišlije do 80m, a Ere će svoj na 333 metra pa da sačekamo dok novosadisti ne dignu bar jedan na Fruškoj Gori, onda ćemo saznati čiji je najveći.

Dok su novinarski analitičari oboljeli od glomerulosclerosis-a a narod u dubojoj anesteziji, eksperti sa šipke, koji imaju bar dvojicu kolega sa položenim ispitom iz sudske medicine, bi mogli da saznaju da postoje i tzv. „svijetli trenuci“ koji dolaze spontano i u kojima bi narod mogao da se dohvati čuvenog sredstva revolucionarne proizvodnje, poznatog u narodu pod imenom „Us.motka“...

Domazet Domazet 03:43 28.12.2010

Postajesh vec smeshan...

...pa pochinjedm da se pitam da se ja nisam totalno zeznuo u tome ko tebe zapravo placa.

A pri tome si bio potpuno u pravu sa naslovom. Ludovanje poput ovog Dinkicevog moze da prodje samo u Srbiji. Dobro, mozhda josh i u Italiji...

I josh si pun demagogije. Shta kazhesh:
Kuda nas vodi vlast koja u penzionere stavlja 2,5 milijarde para iz budžeta a u zapošljavanje mladih onoliko koliko se Dinkiću učini stranački probitačnim...

Mislish, da uzmete penzionerima, oni su ionako polumrtvi. A i ne glasaju bash neshto za tvoje. Jesi li ti to zaboravio da su ti penzioneri uplacivali poneshto u penzione fondove? Shta mislish koliko se do sada puta iz penzionih fondova prelivalo u budzet??

Dakle, u svom tom ludilu meni je najmanje jasno to odakle vas je toliko nemoralnih? Pa da su se svi nemoralni skupili u balkanskim politichkim elitama opet bi mi bilo nejasno da na balkanu ima toliko mnogo potpuno nemoralnih tipova. Jadan taj svet tamo sa vama...
ljuboten ljuboten 08:22 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

...pa pochinjedm da se pitam da se ja nisam totalno zeznuo u tome ko tebe zapravo placa.


I ja se pitam isto za još neke Blogere, ali mi Dragovo razmišljanje daje odgovor, pa mi odvraća sumnju i od drugih. Drago je pravi predstavnik svih onih koji su kompromitovali socijalisitički političčki i društveni sistem, a bogami i razbucali funkcionalan sistem poznat kao SFRJ, a sve uz pucanje, psovanje i ubijanje. Sada isto to rade i sa kapitalsitičkim sistemom - nikako da ga uvedu. Te hoće, te neće, te mogu ali ne daju, ne smeju, jer će pasti sa bine, oduzeće im mikrofon neki drugi isti kao i oni.
bene_geserit bene_geserit 09:53 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

Domazet
...A pri tome si bio potpuno u pravu sa naslovom. Ludovanje poput ovog Dinkicevog moze da prodje samo u Srbiji. Dobro, mozhda josh i u Italiji...

Jedino sto je netacno u tekstu je naslov - ludovanje poput ovog moze da prodje svuda i u drzavama sa demokratskom tradicijom dugom puno, puno godina. Demokratija je takav sistem - demagogija, populizam uvek imaju svoju publiku.
Domazet
...Mislish, da uzmete penzionerima, oni su ionako polumrtvi. A i ne glasaju bash neshto za tvoje. Jesi li ti to zaboravio da su ti penzioneri uplacivali poneshto u penzione fondove? Shta mislish koliko se do sada puta iz penzionih fondova prelivalo u budzet??

Pa svako drustvo mora da balansira izmedju socijalnih davanja (sto nas penzioni sistem jeste posto fondovi ne postoje) i ulaganja u razvoj, nauku, skolstvo, buduce generacije. Mislim da je demagogija vise ovo sto ti pricas - "hocete da otmete jadnim penzionerima".
Prioriteti naseg drustva jesu usmereni na lagodniji zivot sadasnjih generacija umesto na sledece generacije. Sta im ostavljamo: dugove, ekoloski unistenu zemlju, ruinirano skolstvo, nauku, zemlju intelektualno opustosenu emigracijom.
Ako hocemo bilo koji od tih trendova da okrenemo, moramo da povecamo izdvajanja za nesto sto nije socijala.
maca22 maca22 10:03 28.12.2010

“Zdravi smo, možemo duže da radimo”

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=28&nav_id=482159

“Zdravi smo, možemo duže da radimo”
28. decembar 2010. | 08:05 | Izvor: B92
Beograd -- Ljudi u Srbiji sve duže žive, zdraviji su i zbog toga mogu kasnije da odlaze u penziju, kaže savetnica predsednika Srbije za socijalna pitanja Gordana Matković.
hoochie coochie man hoochie coochie man 10:51 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

Kuda nas vodi vlast koja u penzionere stavlja 2,5 milijarde para iz budžeta a u zapošljavanje mladih onoliko koliko se Dinkiću učini stranački probitačnim...



Mislish, da uzmete penzionerima, oni su ionako polumrtvi. A i ne glasaju bash neshto za tvoje. Jesi li ti to zaboravio da su ti penzioneri uplacivali poneshto u penzione fondove?


Kako se sve moze proglasiti demagogijom majku mu.
Secam se slicne izjave Zorana Zivkovica kad je postavio dilemu izmedju socijalnog i razvojnog budzeta i obracajuci se penzionerima rekao da odluce da li da oni uzmu pare ili da se te pare usmere ka njihovim unucima.
I odmah su se vickasti penzioneri setili doskocice - daj ti nama nase pare a mi cemo ih dati unucima, a unucima daj sto njima pripada-
Lepa zamisao al ima jedan mali problemcic tu- nema para za sve jbg, pojela maca, gotovo, otisle.



Shta mislish koliko se do sada puta iz penzionih fondova prelivalo u budzet??


Mnogo puta, dovoljno puta da se taj fond isprazni, da ga vise nema, i sad se iz budzeta preliva u penzije.
I sta sad da se radi? Humano, moralno, posteno jeste da se penzionerima isplacuje ono sto im pripada al to kosta a para nema.


master.dragi master.dragi 10:54 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

Jadan taj svet tamo sa vama...

gorran2 gorran2 10:59 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

pojela maca, gotovo, otisle.

Zanimljivo kako je država ustala da isplati staru deviznu štednju. Pa čak i kockarske dugove onih koji su se upustili u špekulaciju sa Jezdom i Dafinom. Da ne pričam o denacionalizaciji. Sve je to isto "pojela maca", pa država odlučila da mi, ni krivi ni dužni, platimo.

Jedino penzionerima možeš reći "pojela maca" i "pis, maco"...
hoochie coochie man hoochie coochie man 11:21 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

animljivo kko je država ustala da isplati staru deviznu štednju. Pa čak i kockarske dugove onih koji su se upustili u špekulaciju sa Jezdom i Dafinom.


Ne mislis valjda da ne znam za to ili da odobravam?
Ali penzioni fond jeste prazan i cista demagogija je pricati o tome kako su penzioneri ceo zivot odvajali, kako su sve za mlade izgradili, kako su zasluzili...sve to jeste tacno ali tacno je i da nema para.
Ko je umesto penzionog fonda punio te kockarske fondove nasim parama nije tesko zakljuciti, onaj ko se od 2000te pa sve na ovamo i pita za pare- Dinkic.
To je jasno al sta sad?
Dinkica i ekipu poslati makar u opoziciju ako nema nacina da se smeste na bolje cuvano mesto sigurno, ali sta treba da radi taj koji ga zameni?
Da penzionerima da sta im pripada a za ostalo kolko preostane mi se ne cini kao pametna ideja.
Exitus Letalis Exitus Letalis 11:36 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

Secam se slicne izjave Zorana Zivkovica

sećam se i ja.
i potpuno sam bila šokirana kako mu je takva konstrukcija uopšte pala napamet.

kao da daju milostinju.
al takva politika se nastavlja.

sramnih 2 posto povećanje.
a toliko i prosvetni radnici.

dok dinkic plaće 1.000 eura ratu za novu gajbu, pa tako 20 godina.

p.s. inače, u danima posle 5. oktobra, pogodite ko je postao predsednik
upravnog odbora u pasterovoj?

mirosinka dinkić.
sad ne znam dal je samo isto prezime il su neka familija.
ivana23 ivana23 11:39 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

Exitus Letalis
mirosinka dinkić.
sad ne znam dal je samo isto prezime il su neka familija.


Mama!
hoochie coochie man hoochie coochie man 11:51 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

sećam se i ja.
i potpuno sam bila šokirana kako mu je takva konstrukcija uopšte pala napamet.


Ma meni je to sasvim normalna politika koju je Zivkovic malo pogresno definisao (Niko nije operisan od demagogije:)
To je ono sto nam sada kazu MMF i slici - socijalna drzava je lepa stvar ali je to skupo, a vi nemate para. Ako hocete da vam mi pozajmljujemo morate te pare ulagati u razvoj i jos da mi kontrolisemo gde ste ih ulozili, a ako mislite da povecavate penzije i slicno izvolite, ali to cete morati da radite sa nekim vasim parama.
Surovo jbg al sitrotinja je uvek surova.

mirosinka dinkić


Ona sto je sin opisuje kao domacicu koja nosi pleteni pulover po kujni i ne mesa se ni u sta? :)
Sepulturero Sepulturero 13:34 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

gorran2
pojela maca, gotovo, otisle.

Zanimljivo kko je država ustala da isplati staru deviznu štednju. Pa čak i kockarske dugove onih koji su se upustili u špekulaciju sa Jezdom i Dafinom. Da ne pričam o denacionalizaciji. Sve je to isto "pojela maca", pa država odlučila da mi, ni krivi ni dužni, platimo.

Jedino penzionerima možeš reći "pojela maca" i "pis, maco"...


Девизну штедњу је сигурно требало исплатити а коцкаре сигурно не.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:42 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

Drago je pravi predstavnik svih onih koji su kompromitovali socijalisitički političčki i društveni sistem, a bogami i razbucali funkcionalan sistem poznat kao SFRJ, a sve uz pucanje, psovanje i ubijanje.

Ajde, ljeba ti, kad ovako lako "pucaš" na ljude koje ne poznaješ, a sebe prezentuješ kao najpametnijeg, najplemenitijeg, najmudrijeg, kaži kako ti je ime...Da znam sa kim pričam kad već svuda proturaš špekulacije kao istine..Bila bi šteta da ne znam, ko je to tako mudro zborio i govorio, a da ga niko slušao nije..tolike godine..Nemoguće, da u srpskoj javnosti nije poznat takav protivnik "slobizma" na Kosovu...i još uz to večni protivnik svih gluposti komunističke nomeklature...Za takvog bi se moralo znati..
gorran2 gorran2 15:45 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

hcm
Surovo jbg al sitrotinja je uvek surova.

To sa sirotinjom bi još i prošlo, ali mi nemamo samo sirotinju, nego sirotinju + bezočni lopovluk. I upravo ti koji nas sistematski potkradaju, sole nam pamet kako smo siromašni i kako treba da se odreknemo svojih prava.
Da penzionerima da sta im pripada a za ostalo kolko preostane mi se ne cini kao pametna ideja.

Ni dati kredite Miškoviću za likvidnost da njima pokupuje i ostala preduzeća (posebno ona koja je gurnuo u stečaj), ne zvuči kao jako dobra ideja. A tako je to do sada išlo.
To je ono sto nam sada kazu MMF i slici - socijalna drzava je lepa stvar ali je to skupo, a vi nemate para.

Zanimljivo, s jeseni 2009. došli su sa zahtevom za otpuštanjem gomile državnih činovnika, ali se naša vlast odbranila. Pa su sad došli po penzionere.
U principu, nemam ništa protiv prilagođavanja situaciji i stezanja kaiša. Samo imam protiv onih koji time upravljaju.
hoochie coochie man hoochie coochie man 15:58 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

U principu, nemam ništa protiv prilagođavanja situaciji i stezanja kaiša. Samo imam protiv onih koji time upravljaju.


Nista novo.
Ja sam i ranije znao da se mi slazemo Polazimo sa razlicitih strana ali dodjemo na isto.
Nema para za penzionere, to znaci ni da ih nema ni za drzavne (dakle partijske) sluzbenike pa taj koji ih deli njima neka deli svoje ako ih bas toliko voli, a od ovo malo nase crkavice i od onoga sto nam udeljuje "svet" neka makne ruke.
Posto nije toliko lud da se sam skloni trebalo bi ga nekako odjuriti.
A kako, e to je vec tesko pitanje i za neku drugu pricu.
Exitus Letalis Exitus Letalis 17:19 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

ivana23
Exitus Letalis
mirosinka dinkić.
sad ne znam dal je samo isto prezime il su neka familija.


Mama!

ccc, ivana.
oš da te tuži da dokupi još koji kvadrat!
znaš da je od tužbi dodao za gajbu 42 iljade jura ...
gorran2 gorran2 18:02 28.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

Nema para... A kako, e to je vec tesko pitanje i za neku drugu pricu.

Tariq Ali - snimka govora s okupacije SOAS, 1. 12.

mariopan mariopan 10:37 29.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...


znaš da je od tužbi dodao za gajbu 42 iljade jura ...

master.dragi master.dragi 14:50 29.12.2010

Re: Postajesh vec smeshan...

mirosinka dinkić.
sad ne znam dal je samo isto prezime il su neka familija.

blogovatelj blogovatelj 04:08 28.12.2010

Ko kaze da ce proci nekaznjeno?

Toma dobija sledece izbore, a ti Dragec, ako ne udjes u koaliciju sa njim, pisaces iste blogove i dalje. Udjes li, pisaces kako je u Srbiji sve med i mleko, a obecavaces hiljade evra takodje...
Sepulturero Sepulturero 13:37 28.12.2010

Re: Ko kaze da ce proci nekaznjeno?

Нисам никако за Тому, додуше не из истих разлога као Драго, али мислим да би нека промена била добродошла. Наравно под условом да ДС и поготово Г17 оду у опозицију.

Мислим да би била интересантна комбинација НС, ДСС и СНС на власти а да зависе од гласова СРС у патриотској опозицији.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:38 28.12.2010

Re: Ko kaze da ce proci nekaznjeno?

blogovatelj
Toma dobija sledece izbore, a ti Dragec, ako ne udjes u koaliciju sa njim, pisaces iste blogove i dalje. Udjes li, pisaces kako je u Srbiji sve med i mleko, a obecavaces hiljade evra takodje...

Hajde malo u šetnju, kad je moj blog u pitanju...Tvoj odnos spram mene postaje ličan, a ja baš to ne dozvoljavam..I to ličan iza nika a ne imena...pa kad budeš spreman da pišeš lišen provokacija, ti se lepo javi na pp...otključaću te...
Aj, sad...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 23:25 28.12.2010

Re: Ko kaze da ce proci nekaznjeno?

Sepulturero
Мислим да би била интересантна комбинација НС, ДСС и СНС на власти а да зависе од гласова СРС у патриотској опозицији.


Hm, ne znam koliko u Srbiji na formiranje koalicije ima uticaja to za sta se neke partije javno zalazu ... ali ako ima (sto bi bilo normalno) onda ispada da ce sledeca koalicija biti: SNS i DS. Bar bi se tako reklo na osnovu danasnje Nikoliceve izjave (Nikolić: Šta predlaže Koštunica?):

- Naš poznati stav je da Srbija treba da bude članica EU - pojašnjava Nikolić.

- Što se tiče Kosova i Metohije, Koštunica sigurno nije njegov veći zaštitnik od nas. On takođe vrlo dobro zna da SNS ne želi da se opredeljuje između ta dva izbora, već za oba: da budemo u EU i da poštujemo Ustav, po kome je Kosovo sastavni deo Srbije.


On prica isto sto i DS/Tadic ... prema tome, ne vidim kako i zasto bi onda isao u koaliciju sa Kostunicom?


lakipingvin lakipingvin 05:47 28.12.2010

sex

"Možete kresnuti sve ljude neko vreme, i neke ljude sve vreme, ali ne možete kresati sve ljude sve vreme."

AL parafraziran u skladu sa tagom...
antioksidant antioksidant 09:33 28.12.2010

Re: sex

ali ne možete kresati sve ljude sve vreme."

не бих ја потцењивао динкића и анестерзирано гласачко тело
мада су и тадић и николић само паравани
прави јебачи то раде већ деценијама
medjutim92 medjutim92 09:55 28.12.2010

Re: sex

antioksidant
не бих ја потцењивао динкића и анестерзирано гласачко тело


realno, Dinkić je više puta pred izbore radio tako providne stvari za koje mi nikako nije bilo jasno kod koga mogu da prođu.. ali svaki put prolaze.. zna on šta radi bolje nego mi..
bene_geserit bene_geserit 09:57 28.12.2010

Re: sex

antioksidant
не бих ја потцењивао динкића и анестерзирано гласачко тело

Na zalost Dinkic je opet uspeo da nadje formulu za politicko prezivljavanje.
Ovaj put ce da ogadi i zloupotrebi ideju regionalizacije.
Nego, sve se nesto nadam da ce da napravi gresku u koracima, ali tesko, prefigan je to lik.
miloradkakmar miloradkakmar 10:25 28.12.2010

Re: sex

bene_geserit
antioksidant
не бих ја потцењивао динкића и анестерзирано гласачко тело

Na zalost Dinkic je opet uspeo da nadje formulu za politicko prezivljavanje.
Ovaj put ce da ogadi i zloupotrebi ideju regionalizacije.
Nego, sve se nesto nadam da ce da napravi gresku u koracima, ali tesko, prefigan je to lik.

I ja se nadam , ali ko će da mu sudi nepravilno vodjenje!?
lakipingvin lakipingvin 11:37 28.12.2010

Re: sex

мада су и тадић и николић само паравани
прави јебачи то раде већ деценијама


to je i meni iskreno u glavi samo racunam ako mu je ovo dil za izbore gde je u to vreme bio zadovoljan sa Tadicem kakav ga je dil zadovoljio onda u vezi novca sa Kipra sa Miskom,AY bankom i tajkunima?
Sepulturero Sepulturero 13:43 28.12.2010

Re: sex

bene_geserit
antioksidant
не бих ја потцењивао динкића и анестерзирано гласачко тело

Na zalost Dinkic je opet uspeo da nadje formulu za politicko prezivljavanje.
Ovaj put ce da ogadi i zloupotrebi ideju regionalizacije.
Nego, sve se nesto nadam da ce da napravi gresku u koracima, ali tesko, prefigan je to lik.


Тачно, али ја се већ давно питам како је могуће да Г17 учествује у свакој власти од "демократских промена" до сада иако, строго математички гледано, то није било потребно. Зашто их је, например, Коштуница примио 2004 или Тадић приликом последњих избора?

Једини могући одговор је да их гурају страни амбасадори који нам састављају владу. С обзиром на ресоре које обавезно заузимају и на постигнут резултат јасно је и због чега.

А ако је тако онда ће сигурно да учествују и у следећој влади па ма ко да ју је састави. У Србији још није све распродато и економски уништено.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:43 28.12.2010

"Kud ovo srljamo...?"

Pa, Drago, i Srbija, kao sav ostali svet, srlja u 2011.godinu, u kojoj ti želim sve najbolje, pre svega dobro zdravlje i da nam malo češće pišeš o Tadiću.





expolicajac expolicajac 08:21 28.12.2010

Nade nema

Hajde, ako neko zna da mi kaže...

Svi pokušaji da se nešto kaže u ovoj zemlji, jednostavno više nisu mogući.
Ko kome može šta da kaže, kad su svi uvezani kao creva. Medicinari će bolje objasniti šta znači za organizam narodno izrečena bolest"vezana creva", a kad prestane osnovna funkcija tog organa dolazi do nagomilavanja fekalija u organizmu. Tako je i u društvenom organizmu koji mi emotivno nazivamo Srbijom. Politička elita najviše liči na "vezana creva" koja su prestala da vrše svoju osnovnu funkciju i samim tim stvaraju ogromnu količinu otpadnih sastojaka, koja svojim raspadanjem izazivaju upalne procese. Prvi simptomi su se već pojavili: bolovi u predelu probavnog trakta(u prevodu radnička klasa), povišena temperatura organizma (političke tenzije)... itd.
Lekari specijalisti ( u prevodu EU ) stalno predlažu terapiju, ali zbog nepismenosti roditelja ( otac nacije Dobrica Ćosić i slični), koji sprečavanju uzimanje terapije, ovaj naš emotinvo nazvan organizam, Srbija ide ka svom neumitnom kraju.
Jedino što sam siguran sahran će se po svom starom dobrom običaju završi jelom i pojilom onih koji su najodgovrniji za smrt dragog nam organizma.
dali76 dali76 10:09 28.12.2010

Re: Nade nema

Gos’n ex svojim ste komentarima ovdje “naterali”mnoge blogre , ukljucujuci I moju malenkost, da vase komentaer citaju sa prilicno dozom paznje I respekta.
Ne samo vase iskustvo vec ocigledno I znanje vasim komentarima daje tu tezinu vrednu postovanja.
No medjutim dozvolicu sebi da se ne slozim sa vasom determenistickom dijagnozom srbije koju bi ja nazvao:” djekna jos nije umrla a kade ce to jedino jos ne znamo”
Analogija sa povezanim crevcima djeluje prilicno ubedljivo. Svi politicari imaju bar malo putra na glavi pa po onoj vrana vrani oci ne vadi nema sanse d ace doci do ciscenja medju njima samima.
Po ovoj logici recimo bivsi premijer Sanader bi za sobom trebao pokupiti cjelokupno clanstvo svoje bivse stranke hDZ ; ne sumnjam da ogromna vecina HDZ funkcionera , ukljucujuci moju bivsu sugradjanku a danasnju premijerku Kosor , nemaju nekog putra na glavi tj. Nisu povezani sa crevcima kroz koje mnogo necistoce je prolazilo ovih godina.
Ali mogu da sa prilicnom sigurnoscu garantujem da nece svi djeliti sudbinu svog bivseg predsednika.
Zivot nije fer nikad bio nikad nece ni biti. Neko plati neko postane iz svega toga svedok saradnik iliti pokajnik.
I bilo bi smesno I pomisliti da je Evropa ili gospodin Kusner su se sokirali mogucim dokazima da je recimo Hasim Taci covjek prilicno burne proslosti. Ili recimo da Nixon nije znao sta rade general Pinoce u cileu 1973, ili da predssednik Regan nije imao blage veze pa je iz neznanja osamdesetih godina predsednika Gvatemale nazvao borcem za demokratiju .
Kao sto je smjesno pomisliti da su svi politicari zbog svojih crevnih odnosa grupno zasticeni. Pa ako padne jedan pace svi pa smo tako osudjeni svi do sudnjeg dana koji eto ne znamo kad ce doci ali znamo da oce.
Hoce li Milo zavrsiti u zatvoru? Ili marovic ili samo njegov nesretni brat iz Budve. Neko hoce neko nece ; jedno je sigurno tamo nece zavrsiti cjelo rukovodstvo.
Ma koliko nam se srpska politicka scena cinila isprepletenom tim crevcima bit ce tu kao I uvek kao I svugde I krivaca I spasitelja I pokajnika I gresnika.
Samo je pitanje da’l nam bas za svaki korak treba Brisel ili ne.
Predsednik je sebe prglasio selektorom ; mozda je bas on taj koji ce oznaciti koji sun am to “ reprezentativci” losi. Mozda je bas napadac Dinkic osjetio da je u opasnosti pa vadi pistaljku al na kraju videcemo.

expolicajac expolicajac 10:58 28.12.2010

Re: Nade nema

Zivot nije fer nikad bio nikad nece ni biti.


Ova tvoja proširena rečenica je pravi odgovor mom ogromnom pesimizmu, koji je na žalost zasnovan na realnim pokazateljima. Iz Dragovog teksta izdvoji sam onu rečenicu koja po meni predstavlja suštinu njegovog "vapaja" za istinom.
Hajde, ako neko zna da mi kaže...

U ovom, kako sam ga nazvao,
društvenom organizmu koji mi emotivno nazivamo Srbijom
niko nikom ne sme ništa da kaže. Razlozi se mogu izreći samo jednom rečiju "interesi". Interesi mogu biti: racionalni, emotivni,politički,nacionalni,grupni itd. ali su u Srbiji jedino oni sa "prefiskom" NISKO.
To "nisko" svoje izvorište ima u apsolutno bahatom odnosu prema spoznaji života i primitivnom odnosu prema njemu. Život u Srbiji nema vrednost. Ova "elita" je na pijedestal vrednosti stavila "smrt". Time je i potvrdila moj ogromni pesimizam.
Zato dragi moj maladi prijatelju, ovaj i ovakav stari, pokvareni i zli EX, piše sa nadom da će te vi mladi početi da vrednujete "Život", iako nije fer, i "smrt" stavite u zapećak budućnosti ovog naroda.
dilan_dog_93 dilan_dog_93 08:38 28.12.2010

Novi plan izlaska iz krize

Novi plan izlaska iz krize

angie01 angie01 13:44 28.12.2010

Re: Novi plan izlaska iz krize

dilan_dog_93
Novi plan izlaska iz krize


kaze moj mali sin, to je
Bori Stadic!
dilan_dog_93 dilan_dog_93 20:56 28.12.2010

Re: Novi plan izlaska iz krize

angie01
dilan_dog_93
Novi plan izlaska iz krize


kaze moj mali sin, to je
Bori Stadic!

zvani reformator
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:23 28.12.2010

pohlepa

..."Tadić ima prošlost koja je bolja od Tomine"...

1. D'izvineš Drago, ako se već spominje devojačka prošlost, reč "bolja" nije ok, jer sugeriše uporedivost, ako te ne mrzi, uporedi taksativno prošlost Tadića i Nikolića u zadnjih 20 godina i videćeš da su neuporedive.

2. Dinkićevo obećanje od 1.000 eura, pa naknadno priznanje da je to bila igra koja je računala na ljudsku pohlepu je odbojno, ali u kampanjama se svašta obećava, nije ni prvi ni poslednji, samo je čudno što je baš sad dobio napad ispovedanja i iskrenosti u ambijentu gde iskrenost ima slabu prođu.

3. Strah i pohlepa su dve poluge na koje birači reaguju kao da je rasprodaja u Maxiju. Odmah hrle da kupe.

4. Meni ne smeta kad neko strateški misli 10 godina unapred, ali mi smeta ako nema i kratkoročne ciljeve. Bilo bi super kad bi političari mislili 50 i 100 godina unapred.Čitala sam svojevremeno neku knjigu u kojoj neki Japanc govori o strategiji od 200 godina. Šokirani intervjuer ga pita "a šta vam je potrebno za to", a ovaj kaže: - Strpljenje.

5. Ne razumem poređenje penzionera i mladih, jer su to dve različite kategorije, a ovi prvi su svoje penzije zaradili. Šta sad, treba ih pobiti? Kako funkcioniše zdravstvo, nije isključeno da i ta strategija odnosa prema starim ljudima je na snazi.

6. Niske zarade su smrtonosne, a ja bih volela da čujem ko na političkoj sceni ima realan plan da ljudi ne pomru od gladi i da najzad mogu da žive od svog rada.





antioksidant antioksidant 09:35 28.12.2010

Re: pohlepa

samo je čudno što je baš sad dobio napad ispovedanja

обрачунава се са дс-ом
кад крене оштрије - биће скоро избора
ово је ситно препуцавање
bene_geserit bene_geserit 10:03 28.12.2010

Re: pohlepa

Tacnije distancira se od DSa. Dinkic vec duze igra ulogu "kriticara" vlasti iz same vlasti. Posto je skapirao da je narod pomalo popizdeo na vlast, pokusava da se distancira koliko moze (a da se Vlasi ne dosete da je i dalje u toj istoj vlasti) pa onda da krene sa "regionalizacija" propagandom (to ce verovatno da lici na "beogradjani su vam za sve krivi jel imaju duplo vece plate od vas a ja cu da vas spasem, evo dovlacim drzavne institucije u unutrasnjost" ). A ko zna mozda i obori sadasnju vladu ima jos vremena (za to je vec expert) pa i tu kapnu neki politicki poeni.
hoochie coochie man hoochie coochie man 10:58 28.12.2010

Re: pohlepa

ali u kampanjama se svašta obećava,


Sto rece Seselj.
I bi u pravu.

samo je čudno što je baš sad dobio napad ispovedanja i iskrenosti u ambijentu gde iskrenost ima slabu prođu.


E ovo je zanimljivo.
Da li to pokusava da strpne koji glasic od DS ili da obezbedi sebi mesto pored njih (i) u sledecem deljenju (para naravno) tj u sledecoj vladi?
loader loader 12:06 28.12.2010

Re: pohlepa

Vesna Knežević Ćosić:

Niske zarade su smrtonosne, a ja bih volela da čujem ko na političkoj sceni ima realan plan da ljudi ne pomru od gladi i da najzad mogu da žive od svog rada.

To je jedino pravo pitanje. A ovo ostalo su samo skandiranja navijačkih grupa, nekad šaljiva, nekad uvredljiva, ali ipak, samo, političkim infantilizmom motivisana skandiranja.
blogovatelj blogovatelj 16:29 28.12.2010

Re: pohlepa

1. D'izvineš Drago, ako se već spominje devojačka prošlost, reč "bolja" nije ok, jer sugeriše uporedivost, ako te ne mrzi, uporedi taksativno prošlost Tadića i Nikolića u zadnjih 20 godina i videćeš da su neuporedive.




Posto Drago vec duze vreme zestoko kritikuje predsednika, voleo bih da vidim Draginu biografiju, cisto da bih znao nesto vise o kredibilitetu osobe koja kritikuje.
Exitus Letalis Exitus Letalis 17:15 28.12.2010

Re: pohlepa

Posto Drago vec duze vreme zestoko kritikuje predsednika, voleo bih da vidim Draginu biografiju, cisto da bih znao nesto vise o kredibilitetu osobe koja kritikuje.

drago nije predsednik.
a ti bi mogao malo da mu se skineš s vrata.
palilula92 palilula92 02:30 29.12.2010

Re: pohlepa

Posto Drago vec duze vreme zestoko kritikuje predsednika, voleo bih da vidim Draginu biografiju, cisto da bih znao nesto vise o kredibilitetu osobe koja kritikuje.

za privatne prepiske koristi privatne poruke, Drago ce sigurno izaci u susret tvojoj znatizelji.
nikolic777 nikolic777 10:26 28.12.2010

gledanje kroz raširene prste...

mnogo toga prolazi nekažnjeno...malo, malo pa novi primer...mnoge i zaboravljamo zbog friških koji pristižu
sima2000 sima2000 10:39 28.12.2010

brendovi srbije

pre neki dan slušam na radiju vest o nekakvom sajmu brendova srbije.. pa se tu pojavljuju ajvar, čvarci, pljeskavice, šljivovica, kajmak i štatijaznam šta još..

i onda mi padne na pamet da se prisetim koji su to poznati brendovi Južne Koreje:

Samsung, LG, KIA, Hyndai, Kumho...
ebote život.. :)
milisav68 milisav68 11:07 28.12.2010

Re: brendovi srbije

sima2000
pre neki dan slušam na radiju vest o nekakvom sajmu brendova srbije.. pa se tu pojavljuju ajvar, čvarci, pljeskavice, šljivovica, kajmak i štatijaznam šta još..

i onda mi padne na pamet da se prisetim koji su to poznati brendovi Južne Koreje:

Samsung, LG, KIA, Hyndai, Kumho...
ebote život.. :)

A nisi primetio da je jedno hrana, a drugo industrija.

Druga je stvar, što je zbog pokušaja stvaranja proletarijata, uništavana poljoprivreda, pa sad imamo pusta sela i jednu trećinu Srbije u Beogradu.
Exitus Letalis Exitus Letalis 17:17 28.12.2010

Re: brendovi srbije

sima2000
pre neki dan slušam na radiju vest o nekakvom sajmu brendova srbije.. pa se tu pojavljuju ajvar, čvarci, pljeskavice, šljivovica, kajmak i štatijaznam šta još..

i onda mi padne na pamet da se prisetim koji su to poznati brendovi Južne Koreje:

Samsung, LG, KIA, Hyndai, Kumho...
ebote život.. :)

još da ne kažemo da su zakasnili s ajvarom. brendirali ga slovenci.

al je naš brend kusturica :)))
automatic automatic 00:18 29.12.2010

Re: brendovi srbije

pre neki dan slušam na radiju vest o nekakvom sajmu brendova srbije.. pa se tu pojavljuju ajvar,

milisav68 milisav68 14:06 29.12.2010

Re: brendovi srbije

Exitus Letalis
sima2000
pre neki dan slušam na radiju vest o nekakvom sajmu brendova srbije.. pa se tu pojavljuju ajvar, čvarci, pljeskavice, šljivovica, kajmak i štatijaznam šta još..

i onda mi padne na pamet da se prisetim koji su to poznati brendovi Južne Koreje:

Samsung, LG, KIA, Hyndai, Kumho...
ebote život.. :)

još da ne kažemo da su zakasnili s ajvarom. brendirali ga slovenci.

al je naš brend kusturica :)))

Znači, mi smo glupi kad hoćemo da brendiramo ajvar, a Slovenci su pametni kad to urade.

jinks jinks 11:11 28.12.2010

Šta ima loše

u tome što je čovek rekao istinu, ili za šta sada misli da je istina.
buba_truba buba_truba 11:23 28.12.2010

Re: Šta ima loše

jinks
u tome što je čovek rekao istinu, ili za šta sada misli da je istina.

Loše je to što taj čovek tu istinu nije spoznao sada. Znao je i tada šta je istina, tj.lagao je.
Ali ti mu opet veruješ, a?
jinks jinks 11:50 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Znao je i tada šta je istina, tj.lagao je.

Možda je stvarno tada i mislio da će narodu moći da se isplate deonice nekih državnih preduzeća, u pomenutim iznosima.

Te deonice u suštini stvarno toliko i mogu da vrede, to teško da može u potpunosti da se spori.

E sad, što jeste što nije, i da li se to znalo pre nekoliko godina ...

Pitanje je da li je sada između redova rekao da se deonice uopšte neće deliti ili da će se deliti ali da neće vredeti 1000 evra.

To oko vrednosti ... možda se nekad u budućnosti desi da vrede i više od 1000 evra.
antioksidant antioksidant 11:54 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Te deonice u suštini stvarno toliko i mogu da vrede, to teško da može u potpunosti da se spori.

пре неких 15ак година ова земља је била пуна милијардера
viola92 viola92 12:05 28.12.2010

Re: Šta ima loše

u tome što je čovek rekao istinu, ili za šta sada misli da je istina.


Najmanje tri lose stvari: nudio je narodu mito da bi narod glasao za Tadica, slagao je taj narod i nije dao obecano mito i trece, ministar ekonomije i regionalnog razvoja je lazov.

A o kojoj istini ti govoris?
jinks jinks 12:18 28.12.2010

Re: Šta ima loše

A o kojoj istini ti govoris?

Ne razumem. Hoćete da kažete da nije istina to što je sada rekao.

Meni se čini da nije u potpunosti nespojivo to da je rekao to što je rekao kako bi g. Tadiću pomogao da pobedi g. Nikolića sa tim da je u tome što je tada rekao opet bilo i dela istine u smislu da deonice nekih državnih preduzeća stvarno vrede 1000 evra (one u svakom slučaju mogu da dostignu ovu vrednost, kada se pogleda iz kog se udela u vlasništvu nekih državnih preduzeća deonice izdaju).

Radi se o nekoliko desetina procenata udela u vlasništvu procenjenog na 3-4 milijarde evra. Ta preduzeća u tim procentima sigurno toliko mogu da vrede, ako ne i mnogo više od toga.
antioksidant antioksidant 12:30 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Radi se o nekoliko desetina procenata udela vlasništvu procenjeno na 3-4 milijarde evra

ради се о мање од 15% (15% је укупан део који "припада грађанима и запосленима). има 5.5 милиона пријављених грађана. да би се остварило "обећање" од 1 000 еура свакоме, "грађански пакет" би морао вредети 5.5 милијарди еура. а то је 15%. укупна вредност тих предузећа би морала да буде 36 милијарди еура.
да поновим - 36 милијарди еура.
у питању су нис, епс, телеком, јат, галеника и аеродром београд.
отишао је нис, спрема се телеком а све ми се чини да ће целу ствар до 1 000 еура да изгура јат.
jinks jinks 12:57 28.12.2010

Re: Šta ima loše

ради се о мање од 15% (15% је укупан део који "припада грађанима и запосленима). има 5.5 милиона пријављених грађана. да би се остварило "обећање" од 1 000 еура свакоме

Jeste li sigurni u ovih 15%. Meni je u sećanju ostalo nešto između 20 - 30% ... ali dobro moja greška.

у питању су нис, епс, телеком, јат, галеника и аеродром београд.
отишао је нис, спрема се телеком а све ми се чини да ће целу ствар до 1 000 еура да изгура јат.


U slučaju NISa se radi o paketu deonica koji je i nakon prodaje ostao u državnom vlasništvu, i koji takođe ostaje u državnom vlasništvu i nakon eventualne prodaje Telekoma ... tako da ništa nije otišlo kako kažete u smislu mogućnosti da deonice koje su ostale u državnom vlasništvu i koje će delom biti podeljene neće dalje moći da rastu (jer ništa od pomenutog nije prodato u 100%nom iznosu).

Cene koje su postignute dosadašnjim privatizacijama ne znače da deonice koje su ostale u državnom vlasništvu, od kojih će deo biti podeljen, neće moći da dostignu projektovane vrednosti o kojima govorite.

Što se tiče vrednosti deonica preduzeća koja možda nikada i neće biti privatizovana (izuzev ove podele besplatnih deonica) ... u njihovom slučaju i tih 15% posto kako kažete dobrano može da doprinese ukupnoj masi, i da omogući da se dostigne vrednost od 1000 evra po pojedinačnom setu deonica.
hoochie coochie man hoochie coochie man 13:07 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Jeste li sigurni u ovih 15%


Naravno, tako pise u zakonu.

i da doprinese da se dostigne vrednost od 1000 evra po pojedinačnom setu deonica.

Moguce.
Nekada.
Recimo desi se nezapamcen privredni bum, cene akcija skoce u nebo, i onaj ko ih ne bude proidao uzme tih 1000 evra.
Moguce jeste al verovatno nije ni malo.

antioksidant antioksidant 13:08 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Recimo desi se nezapamcen privredni bum

inflacija
u euro zoni
pa tako nekoliko godina
ili decenija
hoochie coochie man hoochie coochie man 13:10 28.12.2010

Re: Šta ima loše

inflacija

Ali evra.
Moguce je i to.
Ali da li je i to verovatno.
jinks jinks 13:13 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Moguce jeste al verovatno nije ni malo.

Meni deluje malo verovatno da je procena realne vrednosti NIS-a, EPS-a, Telekoma u vreme kada je projektovano 15% njihove vrednosti (odnosno kada je donošen zakon o podeli besplatnih deonica) bila toliko pogrešna, kako kažete.
antioksidant antioksidant 13:14 28.12.2010

Re: Šta ima loše

tako da ništa nije otišlo kako kažete

otislo je
kod nisa sad u februaru istice kupovina po garantovanoj ceni. 4.8 eura, 5 akcija po glasacu. 24 eura. to je za nis garantovano. posle toga ide na trziste. imajuci u vidu koliko je potrebno ulagati u nis dividende iz nisa niko videti nece, tako da me interesuje ko vi bio kupac za preostale akcije? (bar u sledecih 5-10 godina - hajde da kazemo do 2020te).
da deonice koje su ostale u državnom vlasništvu, od kojih će deo biti podeljen, neće moći da dostignu projektovane vrednosti o kojima govorite.
za par decenija sigurno. samo strpljivo.
antioksidant antioksidant 13:15 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Meni deluje malo verovatno da je procena realne vrednosti NIS-a, EPS-a, Telekoma u vreme kada je projektovano 15% njihove vrednosti (odnosno kada je donošen zakon o podeli besplatnih deonica) bila toliko pogrešna, kako kažete.

dinkic nije ni radio procenu
one je samo slagao
antioksidant antioksidant 13:23 28.12.2010

Re: Šta ima loše

hoochie coochie man
inflacija

Ali evra.
Moguce je i to.
Ali da li je i to verovatno.

pa i napisao sam inflacija u euro zoni
a verovatno jeste samo je pitanejstrpljenja kada ce se ostvariti. ko je spreman cekati decenijama moze reci da dinkic nije slagao
hoochie coochie man hoochie coochie man 13:25 28.12.2010

Re: Šta ima loše

inflacija
u euro zoni
pa tako nekoliko godina
ili decenija


Jel ovo ja nisam dobro video prvi put il si editovao?
Ali ne menja sustinu a ona je da je sva ta prica o 1000 evra nemoguca skoro.
Mozda nekad, kroz ko zna koliko godina ili decenija, u nekim najneverovatnijim okolnostina skoro SF, ili bas SF.
Nema od toga nista, da budemo realni, niti je ikada to bilo ozbiljno promisljeno vec obican marketinski trik, sto evo i Dinkic priznaje.
Lepa, okrugla cifra za reklamu i to je to.
I upalila je, ocigledno.
jinks jinks 13:30 28.12.2010

Re: Šta ima loše

dinkic nije ni radio procenu

Procene postoje, urađene po svetskim uzusima. Nije teško uporediti ono što u tim procenama stoji, sa projektovanim vrednostima akcija.
antioksidant antioksidant 13:36 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Procene postoje, urađene po svetskim uzusima

nevidljive?
jinks jinks 13:41 28.12.2010

Re: Šta ima loše

nevidljive

Koliko su vidljive a koliko su nevidljive to ne znam
hoochie coochie man hoochie coochie man 13:44 28.12.2010

Re: Šta ima loše

Koliko su vidljive a koliko su nevidljive to ne znam


Ne znas da li su vidljive ali znas da postoje, da su radjene po nekim tamo uzusima i da ih nije tesko uporediti sa necim?

ps.
Izvini sto se mesam ali bas mi bilo simpaticno ovo.
babmilos babmilos 11:23 28.12.2010

siempre Dinkić

Ja bih Dinkića stavio da bude doživotni ministar bilo čega. Čovek je fantastičan indikator mozgovnog stanja naše elite. Da njega nema ipak bi bilo teže primetiti koliko je sve to zaista bahato i korumpirano. Majstor prvo dobija kredit jer "on & žena mu imaju mesečno soma evra za ratu", što je varijanta o kojoj mi normalni možemo samo da sanjamo; onda, sa tim kreditom na vratu, ladno kaže "ja sam javno lagao i to više puta", što je u bilo kom normalnom društvu razlog za ostavke i ostajanje bez posla. I još to kaže bez da ga iko tera! Totalno je genijalno koliko taj čovek oseća da ovde sve može.
A to, da li ovde može da prođe realna politika... Pa što bi prolazila realna kad očigledno prolazi nerealna?
st.jepan st.jepan 11:23 28.12.2010

NITKOVLUK JE OVDE COOL

I zašto neko ko u predvečerje izbora priznaje da je lagao, to sada radi. Verovatno ne zato što će ga sutra biračko telo kazniti zbog ciljane laži, nego što veruje da će mu upravo to podići ugled..Zašto on u to realno veruje...

Pa prosto zato što je nitkovluk ovde cool.

Znači, kad nešto malo zabrljaš, na primer skenjaš naše jedine živote, ne budi slabić i nipošto ne priznaj grešku, a naročito, ne izvinjavaj se nikome, nego zavali, zvekni, falsifikuj… Svi će te onda, nitkova, obožavati.

Dokle god se ne otrese nitkovluka i temeljno se ne upristoji, dokle god nitkovluk ovde bude cool model ponasanja, Srbija neće nikamo. Jer, nitkovluk, a naročito unapred abolirani nitkovluk, svakog obeshrabri, sve obesmisli.

Srbija je pre svega moralno posrnula, i upravo to je ono sto joj ne da da mrdne...

Ali o tome ću opširnije u svom novom blogu, koji će u petak okačiti Krkar.
automatic automatic 16:07 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

nitkovluk...
nitkova...
nitkovluka...
Srbija neće nikamo...
Srbija je pre svega moralno posrnula...

Kad bi bio ljubazan da prevedeš neke reči i da nam napišeš kakvo je stanje kod vas u Hrvatskoj, mi odlično poznajemo ovdašnju lošu situaciju, brale...

Ali o tome ću opširnije u svom novom blogu, koji će u petak okačiti Krkar.
Gospar Krkar se već okačio, sa tekstom.

Inače mi deluješ kao deo momčadi koja prokuži stvari, što ne objaviš tekst kod Draga Kovačevića, nećeš valjda da ti domaćin bloga bude tip koji te ubeđuje da jedan stariji muzičar jevrejskog porekla nikada nije svirao jevrejsku muziku i da se to zove improvizacija?!
st.jepan st.jepan 17:33 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

Gospar Krkar se već okačio, sa tekstom

Procitaj, pa se javni.
st.jepan st.jepan 17:38 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

što ne objaviš tekst kod Draga Kovačevića

A što da ne i kod Draga?
Nemam ništa protiv.
Ko me pozove, kod njega će i objavim.
Ovde sam gostov'o petput, svaki put kod nekog drugog (vidi na profilu).
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:41 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

A što da ne i kod Draga?

Uvek..Kad god poželiš, i biće mi čast...

st.jepan st.jepan 17:45 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

Uvek..Kad god poželiš, i biće mi čast...

Oću, hvala, cujemo se.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:17 28.12.2010

e pa sad

Srbija je pre svega moralno posrnula


Stejapane, ti si fin covek, ali znas, ovakve generalizacije, da je Srbija moralno posrnula iz mog skromnog ugla ne znace nista, ili znace isto onoliko kao i recenica s suprotnog kraja takvog nekog etickog lenjira, na kome se kaze da je Srbija najmoralnija, plus sto tu recenicu koriste i oni kojima je malo patriotizma i oni kojima je malo nacionalizma, kao i oni kojima je svega toga previse...

Vecina ljudi u Srbiji se nevidjeno muci i pati, da prezivi, i zavaliti im jos i moralno posrnuce je mnogo. Previse.

Meni je bezveze raspredati i o moralnom posrnucu politicara, pod imenom i prezimenom, jer nisu devojke iz devetnaestog veka, vec ljudi na polozajima koji uglavnom ne snose posledice za lose, glupe, zlonamerne, podle itd postupke.

Ali opet, nije poenta da oni koji imaju odgovornost za nesto, za greh loseg cinjenja i za greh necinjenja, budu vidjeni kao nemoralni, pa to se vise ne radi ni seksualnim radnicima.

Valjda je poenta da postoji neka kontrola, sudovi i osude, hladne i takstativne, da postoje sankcije, posledice.

Ne razumem se u pravo. Zato dajem mali primer, iz mog malog zivota.

elem, kaze mi advokat da je predao papire da se stan koji sam nasledila od oca uknjizi u katastarske knjige na moje ime, ali da ce sve da potraje. pitam zasto, jel ima neki rok, kaze ima, dva meseca (ili tri ne secam se vise). kazem, e super. kaze nije, jer ako prekorace rok, nema nikave sankcije.

i tu ja zinem.

volela bih da mi neki pravnik kaze, makar nabacano i ovlas, kakve su sankcije kada neko na fuknciji napravi sranje, nesto ne uradi, ili uradi pogresno, ili slaze? pretpostavljam da zakon kaze no, no, to se ne sme. Ali, ima li posledica?



st.jepan st.jepan 21:32 28.12.2010

Re: e pa sad

ovakve generalizacije, da je Srbija moralno posrnula iz mog skromnog ugla ne znace nista,

Generalno govoreci, generalziacije stanja duha u jednom regionu zaista ne znace nista, ali sasvim je legitimno govoriti uopsteno, ako se ta uopstenost odnosi na ono sto je ocito preovladjujuce, i ako se ta uopstenost tako i deklarise (btw, primetila si, nadam se, da u svom danas objavljeno blogu na ciji fragment reagujes, govorim o Regionu, ali se fokusiram na Srbiju jer mi detalji o drugim ExYU drzavama nisu dovoljno poznati).

Moralno posrnuce se u tom mom tekstu odnosi na statisticki preovladjujuci, potpuni ili delimicni gubitak elemenrarnih etickih refleksa, bez kojih je nitkovluk nemooguce i detektovati, a kamo li osuditi.

Senzibiliziranost za ruzno, nemoralno, destruktivno i zlo, koja je u okviru patijahalne porodice i u okviru hriscanskog etickog modela, ovde svakako bila jaka, decenijama se, a narocito u poslednje dve kosmarne decenije, topila i lagano ustupala mesto naopakim merilima.

Ono cega su se prehodne generacije bar deklarativno grozile, postalo je pozeljni, cool model ponasanja, bitange sa zlacanim kajlama, naglo okurazeni marginalci, cijim bi snaznim vratovima bolje pristajali gvozdeni okovratnici, lancovima spojeni sa gvozdenim obrucima oko zgnavaka i gleznjeva, postali su uzor ogromne vecine mladih, i ne samo mladih. Jer oni mladi, koji su ranih devedesetih zudili za imidzom i zivotnim stilom Arkanovih vitezova i drugih zestokih momaka, i pritom stekli sasvim razumnjivi prezir prema svemu sto je sirotinjski pristojno i neatraktivno moralno, vise uopste nisu mladi, imaju svoju decu, kojima taj steceni, najcesce neostvareni ideal, rado predaju u nasledje.

Upravo zato je bilo moguce da Dinkic, koji svakako nije ni dementan, ni politicki suicidaran, nego je na protiv, vanredno inteligentan, zustar i nasrtljiv momak, ladno izjavi da nas je glede one tisuce necega lagao, jer je to bilo potrebno njegovom prijatelju da bi pobedio na nekim izborima.

Zasto je to izjavio? Niko ga nije bio po usima da se bruka. Pa upravo zato sto je taj prefriganac znao sve to sto sam napisao gore. Zato je i odlucio da povuce taj, samo naizgled hazarderski, a uistinu nevidjeno ziheraski, pragmaticni potez. Znao je da to uopste nece biti percipirano kao bruka, nego ce, na protiv, zbog svega gornjega, velika vecina, koja je stekla taj novi eticki refleks, a nije stekla nista od onoga sto je taj novi naopaki reflekst trebalo da im pruzi, dakle da ce ta vecina pomisliti "gle kakav nitkov", a da ce to u njihovoj iskrivljenoj svesti zapravo znaciti upravo ono sto ce naglas i reci: "gle kakav car!"

A Vesna, jel' mogu ja ovo da nastavim sutra, nesto sam sada umoran, a sporo kucam... Krenuo sam, strecnut tvojim prekorom, malo improvizatorski, pa mi se oduljilo... Sto reko Fjodor Epilepticni u prvoj recenici "Idiota", "kako sam nevest, pocecu poizdalja.
jaksa scekic jaksa scekic 21:56 28.12.2010

Re: e pa sad

Vesna, gde ces bolji dokaz o ludilu u Srbiji i pomesanim loncicima. Samo pogledaj ostale naslove, kako se daje pozitivan spin,(ovo je sa sajta Javnog servisa,)kao boze jos moramo da budemo srecni i zadovoljni jer smo nesto jeftinije prosli, umesto da akteri ove afere imaju bukagije oko nogu, i gule krompir i okopavaju luk.
I na kraju, mi smo budale, a oni su pametni. I sto mi rece Vaske za Ukrajinu, kako su njemu objasnilidok je arbajtovao tamo:"Bili drzava i mafija. E onda je drzava odlucila da bude mafija."

utorak, 28. dec 2010, 19:25 -> 19:59
Povoljnija cena za satelit

Srbija postigla povoljniju cenu koju mora da plati za zakup špijunskog satelita Izraelskoj firmi "Imidžset", saznaje RTS.
Pregovori sa Izraelom o načinu vraćanja duga od 37 miliona evra za zakup špijunskog satelita završeni su i Srbija je postigla povoljniju cenu koju mora da plati, saznaje Radio-televizija Srbije.




Pregovore sa Izraelom vodio je politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović, koji će, sutra objaviti detalje dogovora.
Srbija je izgubila spor u slučaju afere "Satelit", pošto je Privredni sud u Beogradu priznao presudu arbitražnog suda u Londonu.
Po tome je Srbija bila dužna da izraelskoj kompaniji "ImageSat Internacional NV" isplati 37 miliona evra, ali i kamatu i troškove arbitraže.
Ugovor o zakupu satelita potpisao je 2005. godine bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić.
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:16 28.12.2010

Re: e pa sad

Bolje paše ova slika

History of the World, Part I film Mela Bruksa
automatic automatic 22:57 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

st.jepan
Gospar Krkar se već okačio, sa tekstomProcitaj, pa se javni.

Pročitao, ne mogu da se javnem, tvoj me domaćin banovao zato što se češljam na pogrešnu stranu...

Lep tekstić, samo da si se stvarno dopisivao sa nekim čika novinarima i teta novinarkama oni bi ti rekli da antrfile nikada ne ide na početak teksta...

Možda je to znao i čika Krkar, išao je u novinarsku školu u Kumrovcu, samo nije hteo da ti kaže, da ispadneš glup u društvu, on voli takve...

Nije ni lepo javno objavljivati prepisku a da nemaš saglasnost sagovornika iako si ti jedan od učesnika prepiske...

st.jepan st.jepan 23:08 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

Nije ni lepo javno objavljivati prepisku a da nemaš saglasnost sagovornika iako si ti jedan od učesnika prepiske...

Imam pismenu saglasnost svih ljudi, tj zena, ucesnika prepiske.
Cestiti urednik "Politike" u toj prepisci nije ucestovao kao individua, vec kao meta-entitet, odnosno kao personifikacija svoje kuce.
st.jepan st.jepan 23:12 28.12.2010

Re: NITKOVLUK JE OVDE COOL

Lep tekstić, samo da si se stvarno dopisivao sa nekim čika novinarima i teta novinarkama oni bi ti rekli da antrfile nikada ne ide na početak teksta...

Ovde antrfile sluzi kao preview.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:04 29.12.2010

Re: e pa sad

Ugovor o zakupu satelita potpisao je 2005. godine bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić.

Kadar G 17 +
lakipingvin lakipingvin 07:47 29.12.2010

Re: e pa sad

kao boze jos moramo da budemo srecni i zadovoljni jer smo nesto jeftinije prosli, umesto da akteri ove afere imaju bukagije oko nogu, i gule krompir i okopavaju luk.

http://www.telegraph.co.uk/culture/film/film-news/8228810/George-Clooney-launches-satellite-monitoring-system-in-Sudan.html
Jaksa ja stvarno ne bih da se mesam ko je budala a ko pametan i o kakvom nivou ludila i pomesanih loncica govoris ali yebeni George Clooney (stvarni onaj sto se stara o Kanalisovoj ne ovaj nas isfolirani) ima bolji obavestajni sistem od Srbije pa ti vidi ...

master.dragi master.dragi 11:52 28.12.2010

Nerealno

Može li, pitam sebe i vas, u Srbiji proći neka realna politika, ili se glasovi uzimaju samo na nerealna obećanja...

Prvo se izjasni o tome šta je to realno u politici koju uporno promovišeš na ovim stranicama?

Da li je realno da izbore dobije politika koju zastupaš ti i tvoji politički istomišljenici? Nije, naravno.

Da li je realna politika koju zastupaš na štetu interesa države Srbije a u korist onih koji nanose štetu Srbiji, njenom ugledu i njenoj poziciji? Nije.

Da li je realno da pobedi politika u kojoj ćeš ti predstavljati važan faktor u resorima o kojima pišeš na ovim blogovima, u diplomatiji, ekonomiji ili ljudskim pravima? Nikad.

Da li je realna politika ona koju zastupaš ovde pred žrtvama komunističkog terora predstavljajući taj sistem kao jedan od najboljih? Da li to znači da i mladima obećavaš da će postati žrtve političkog terora i diktature kada pobedi tvoja realna politika? Nikad.

Realno, tvoja realna politika nikada neće preći 10 procenata osvojenih glasova. Realno je da tvoja realna politika glasačkoj većini i dalje ostane nerealna, neiskrena i nenormalna.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:54 28.12.2010

Re: Nerealno

master.dragi
Prvo se izjasni o tome šta je to realno u politici koju uporno promovišeš na ovim stranicama?


Dragi,

mozda nisi primetio, ali nas Dragec (kako sam tvrdi) nije vise clan LDP ... sto znaci da vise i ne promovise nikakvu politiku. Probao covek vise puta pa, posto su rezlutati bili katasrofalni, okanuo se ... sad samo kritikuje. To je valjda normalno u Srbiji: ako sam ne znas kako se nesto radi, mozes bar da kritikujes druge. Ili: zavrsis nizu muzicku skolu, pa resis da se bavis muzickom kritikom...
mrdax mrdax 12:08 28.12.2010

Srbija i politicari

Zastitni znak Srbije postaje danonocno bavljenje politikom pri cemu se nista ne promeni na bolje. Pri tome gradjani za svako zlo optuzuju politicare kao da oni ne ucestvuju u gradjenju drustva .
Ova vlast tacno cita raspolozenje u narodu i igra na kartu zaboravljanja , kratke pameti, poslovicne srpske zavisti i nedostatka vizije.
blue rider blue rider 12:14 28.12.2010

Ko glasa il' ne glasa sledi mu kobasa

Mladja izasao i rekao da je iskrivio istinu. I sta sada? Prvi put? Samo on? Ne kapiram komentare ljudi, ko laze taj i krade, pa kako je mogao, ju zaboga, pa etc, etc. STA JE TU CUDNO? Tadic ne laze? Toma ne laze? Ivica ne laze? Ceda ne laze? I tako dalje. I svi znamo da nas farbaju i to non stop. Pa sta menja ako ti je neko rekao da je iskrivio istinu? Nista, sve po starom. Prave promene ne moze biti dok se ljudi ne promene a ljudi se izuzetno tesko menjaju. U srbiji uglavnom taj proces ide cesto nizbrdo.

U inace izuzetno glupom filmu The Day When Eart Stood Still ima jedan interesantan komentar. Parafrazirano, ljudi se menjaju iskljucivo kada moraju, kada dogori do nokata, kada nema vise dalje, kada sve ode u turac, kada te pritisne stvarnost ( mada smo mi majstori kozmetickih promena, tu smo carevi, znamo dobro da lazemo sebe). Mi jos uvek nismo u toj situaciji iako smo bedni do bola ali nismo tamo. Treba nam jos dosta podstreka. I ovo sto rade mladja i drugi nije dovoljno. Ne znam sta je dovoljno, iskreno, pocinjem da mislim da nema tog "push-a" koji ce nas gurnuti napred. Da stanem ovde.

Bottom line : Ko glasa il' ne glasa sledi mu kobasa.

loader loader 12:31 28.12.2010

Od države kriminala, do države prava

Može li se tamo stići a da se preskoče godine pred nama...

Ne može.
Dakle, u pitanju je proces, a ne željoteka.
U pitanju je mučan proces, a ne zbir kabinetsko-populističkih fraza.

Šta je ovo sa političkim društvom u Srbiji...

Očekivana, veoma loša slika bolesnika koji se pridiže iz kreveta nakon dugog perioda teške bolesti.
Zašto odmah ne potrči, umesto što se s mukom drži za ivicu kreveta?
Pa, da bi usrećio demagoge, koji lože okolne posmatrače: "Ljudi, vidite ga..! On još uvek ne trči, nego se ovako vuče..!! Ua..!! Ua..!!"

Gde je alternativa koja može na izborima počistiti ove štetočine

Svakako ne u retorici koja nas je vodila u ambis iz koga se sad jedva izvlačimo, mileći uz liticu sa koje smo prethodno pali.

U pitanju je proces društvenog preobražaja, zrenja... Od države totalnog kriminala treba nekako preći put do države prava. I dalje se većini ovdašnjih ljudi to putešestvije ne dopada. To je najvažnija činjenica naše priče.
vojislav948 vojislav948 12:49 28.12.2010

Puno pitanja, malo odgovora..


Шта је ово са политичким друштвом у Србији ... Хајде, ако неко зна да ми каже ...

Svi mi sebi svakodnevno postavljamo razno razna životna pitanja, na koja nekada pokušavamao da nađemo odgovor, a mnogo puta to uopšte ne pokušamo, a skoro nikada do pravog odgovora i ne dolazimo. Zašto? Verovatno zato što se u državi Srbiji mnogo laže i vara, ovde je laž postala u političkom miljeu istina. Kada takvu "istinu" ubacite u formulu i pomnožite je sa brojem političara, za rezultat ćete dobiti ogromne laži, kojima se objašnjava da je nama u stvari bolje nego ikome koga poznajemo. I tako iz godine u godinu mi se hranimo lažima. Što je još čudnije za sve izrečene laži i prevare niko ne odgovara. Ovo pretvoreno u novac znači milijarde koje su pokradene, na razno razne načine, sada nam nedostaju. Mnogo nam nedostaju i sve više će nam nedostajati.Jednostavno nema ih. Niko se nije potrudio u ovoj državi mnoštva institucija, agencija, dušebrižnih političara, činovnika, da pronađe istinu, a ona je tu oko i pored nas. E zbog toga što niko nizašta nije odgovoran mi smo tu gde jesmo i tonemo sve dublje.
antioksidant antioksidant 12:51 28.12.2010

Re: Puno pitanja, malo odgovora..

i pomnožite je sa brojem političara

да будемо у потпуности искрени потребно је ту урачунати и гласаче а не само политичаре
они (политичари) су ту само да задовоље потражњу
vojislav948 vojislav948 12:57 28.12.2010

Re: Пуно питања, мало одговора ..


Potpuno si u pravu, da nije nas glasača, takvih kakvi smo, ne bi ni njih bilo, takvih kakvi su.
vulkanovic vulkanovic 13:48 28.12.2010

Hm...

Mislim da je to obrazloženje Dinkić izmislio, jedino ne znam zašto ?
Mladjan je lepo onomad rezonovao, cenio je da sva preduzeća vrede 5 milijardi evra, i da će se za akcije prijaviti oko 5. miliona gradjana.
Medjutim, nije znao, nije bio spreman da kaže istinu do kraja, a ona glasi: sve te akcije koje gradjani dobiju, neće imati svoju pravu cenu dok se ne pojave na berzi, jer akcije nikada nemaju nominalnu cenu dok se to ne desi.
Dakle, mogao lepo da se ogradi, a nije, jer nije pitao mene recimo, i ja bi mu savetovao da tada kaže ovo : znate narode, te akcije mogu da vrede 10 evra, a mogu da vrede i 2000. evra, a ta vrednost će biti nominovana kada se iste budu našle na berzi.
Hm, on kao što je poznato, nije tako reagovao, objašnjavao, nego je hteo da bude senzacionalan, darežljiv i ispalo je šta je ispalo, i sad umesto da se vadi na ovo šta sam vam ja rekao, on sad izmišlja priču da je to rekao zbog Tadića, a nije to rekao zbog njega garantovano.
babmilos babmilos 14:47 28.12.2010

Re: Hm...

vulkanovic
Mislim da je to obrazloženje Dinkić izmislio, jedino ne znam zašto ?

Koga briga zašto? Jednom jeste lagao, onda ili sad.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana