Ljudska prava| Život

Kompatibilnost

mikele9 RSS / 28.05.2012. u 10:13

mikele.jpg

Izostavljajući amebe i ine bičare i paramecijume, pardon, papučice, zadržaću se na kičmenjacima, pre svega na sisarima ili još bliže na ljudima. Žena i muškarac su biološki i fiziološki, kompatibilni. Psihički, psihološki...e o tome se da razgovarati! Pođimo recimo od najprostijeg primera. Za žene se kaže/govori da su alapače, ogovaruše, širiteljke abrova...dok ja sa svim svojim (velikim) životnim iskustvom, tvrdim da većih džaftara od muškaraca nema! Malo je žena koje im mogu prići na puškomet! A i to što ogovaruckaju, samo je posledica vekovnog ignorisanja i getoiziranja od strane muškaraca, pa šta drugo da rade?

Slažem se sa stavom iznetim u Talmudu (Šabat, list 62): Žene su - narod za sebe. Analogno tome, moram dodati da su i muškarci - narod za sebe. Obrni, okreni, upućeni su jedni na druge, bilo da je tako rekao Bog, Alah ili je to pravilo propisao još Veliki Prasak.

Kad sam već pri Talmudu, odavno sam zapazio ovu rečenicu (Kidušin, list 11): Ne smije čovjek udavati kćer dok je mala, sve dok ne odraste i rekne: Toga i toga hoću. Pa zatim: (Post 5, 2): Rabi Elazar reče: Čovjek koji nema žene, nije čovjek. Jer je rečeno: Muško i žensko stvori ih i nazva ih imenom čovjek. Pametno, umno, moralno...reći ćete ali to je slovo na papiru a život je druga priča. A da li u ovome ( Sanhedrin, list 7/a), malo šale nije na odmet, ima istine: ...Bijaše neki koji reče: Kada je naša ljubav bila jaka, mogli smo spavati na sječivu mača. Sada, kada je naša ljubav oslabila, ni krevet od šezdeset lakata nije dovoljno širok... reći ćete mi vi.,

Na blogu historiopedija naiđoh na: Žena u Bibliji, s potpisom izvesnog Danijela Tatića, iz koje uzeh nekoliko iščupaka.

 Žene su prije Novoga zavjeta bile smatrane slabijim bićima, njihova vrijednost uspoređivala se s vrijednošću psa a njihova uloga bila je ograničena na dom i obitelj. Općeprihvaćena je bila degradacija žene kao društveni poredak uspostavljen od bogova. U drevnoj Grčkoj, Aristotel je držao da je muško po prirodi prikladnije za zapovijedanje nego žensko. Bilo je prihvaćeno razmišljanje da su žene bile podređene muškarcima, služile su im za užitak i skrb oko djece. Idealna žena trebala je živjeti povučenim kućnim životom, a pojava u javnosti bila je ograničena na vjerske svetkovine ili pogrebe. Njena najvažnija dužnost bila je rađanje građanskih sinova. U Heziodovom Postanku bogova stvaranje žene je opisano kao stvaranje zle stvari kojoj se u srcima raduju svi muškarci dok grle vlastito uništenje. Bogovi su ženi dali različite vještine i osobine, poput: umijeća tkanja, neodoljive privlačnosti, ali bila je obdarena i lažima, podmuklim riječima te himbenom naravi.

Tkalja mi nikad nije bila potrebna a što se tiče neodoljive (ženske) privlačnosti, tu sam zaista neodoljivo bespomoćan! Tipičan primer muške želje za vlašću nad ženom je proglašavati je da je obdarena lažima, podmuklim riječima te himbenom (pritvornom) naravi. I to bre traje li traje! Svaki muški šumider, pjandura i zadribanda ima pravo da se istresa, čak da bije ženu, jer Bog mu je dao to pravo, overio ga i pečatirao u sudu ili makar u mesnoj kancelariji! Eh da mi je da se vrati Matriarhat!

Tatić dalje piše: Stari zavjet prepun je takvih primjera u kojima se ističe veća važnost muškarca, što uopće ne čudi ako se uzmu u obzir društvene okolnosti u kojima su nastali ovi zapisi, poput patrijarhalnosti judaističkog društva. Tako je muškarac stvoren na sliku Božju dok je žena stvorena od muškarca. Iako su oboje stvoreni na sliku Božju, ipak prvenstvo stvaranja je dodijeljeno muškarcu, što govori o pravu prvenstva koje je od Boga dano muškarcu kojim se izražava inferiornost žene.

Gle evo kosti od mojih kostiju,

mesa od mesa mojega!

Ženom neka se zove,

od čovjeka kad je uzeta

Ne bih da komplikujem stvari, oko toga se već vekovima lome koplja i među samim teolozima, ali i laiku mora da upadne u oči kontradiktornost glede stvaranja žene po Bibliji. Na jednoj strani piše: I Bog stvori Adamu družicu a na drugoj ga uspava, filipinskim načinom mu izvadi rebro (sedmo ako se ne varam) i stvori Evu. Molim vas da mi kao prvu Adamovu družicu ne pominjete Lilit, nisam spreman da razgovaram o tome. To je tema s bezbroj varijacija, gusta šuma, mrkli mrak!

Ja sam lično za prvu verziju, jer kad je Svemogući svakoj životinji stvorio par, što onda ne bi i svom remek delu Adamu stvorio družicu. A posebice zbog zapovesti: Plodite se i množite se. Adam bez Eve bi bio sirak tužni bez igđe ikoga, primoran da se stotinama godina (izvor:Biblija) Desankuje Šakićkom. Kompatibilnost na delu! Znao je Le bon Dieux šta radi.

I najbolje i najčistije i najmoralnije ideje, upropastiše muškarci! Tako i ovu. Što god da su uzeli u ruke, mislim muškarci, od toga bi očas napravili ruinu. Jebeš Boga, mi ćemo to bolje da uradimo...izbaci ovo Jevanđelje, spali ono, sklepaj i smandrljaj četiri i potpiši Mateja, Marka, Luku i Jovana i evo više od dve hiljade godina hara ovim dunjalukom najjača ideološka organizacija od postanka sveta. Ubeđen sam da se recimo Matej potpisivao palcem, kad ono ni manje ni više nego Jevanđelje po Mateju!!!

Ej bre! Slave Bogorodicu, Mater Božju, crkvi, katedrala posvećenih Njoj, ima k'o mrava po zemljinom globu a žena im zadnja rupa na svirali, osim kad je u pitanju trpačina. Pa majka vas je rodila idioti!

Pazi sad ovo: Menstrualni ciklus žene predstavljen je u najmanju ruku poput bolesti. Žena je njime obilježena i to je čini nečistom a samim time i neravnopravnom s muškarcem te manje vrijednom Boga od muškarca. Time dolazi do omalovažavanja uloge žene i njene marginalizacije pri provođenju svetog. O spolnoj nečistoći žene se navodi:

Kad žena imadne krvarenje, izljev krvi iz svog tijela, neka ostane u svojoj nečistoći sedam dana; tko se god nje dotakne, neka je nečist do večeri. Na što god bi legla za svoje nečistoće, neka je nečisto; na što god sjedne, neka je nečisto. Tko se dotakne njezine posteljine, neka opere svoju odjeću, u vodi se okupa i do večeri ostane nečistim. Tko god dotakne bilo koji predmet na kojem je ona sjedila, nek svoju odjeću opere, u vodi se okupa i nečist ostane do večeri...

Šta sve nije spreman izopačen muški um da smisli! Infantilni imbecili, fizički jači od žena, prebijaju i sakate ih, tucaju u mozak vekovima, propisuju pravila, igraju se života, ratova, politike a ustvari inferiorna gamad! Biološki neophodni, ono, produžetak vrste ali u suštini neistrebljiv i nekoristan korov. Pošto sam protivnik bilo kakve generalzacije, to ne želim da činim ni u ovom slučaju. Postoje i tz normalni muškarci ali njih je u tragovima što bi rekli hemičari i njihovo bitisanje i ophođenje spram žena s poštovanjem je tako marginalno da nije vredno pomena. Srećne su one žene koje u svom životu sretnu a još više ako ostvare dugotrajnu vezu sa takvima. Ubijte me ako nisam u pravu! U korenu stvari je muški strah od žena! Drekom i galamom, šamarima i psovkama, tučenjem i maltretiranjem žena, muškarci pokušavaju da skriju svoju inferiornost u odnosu na njih.

Vekovima ponižavane i unižavane, mnoge žene su ili prihvatile pravila koja su propisali muškarci ili su stvarale svoje ženske svetove ili su se i pored svih mogućih i nemogućih prepreka, borile za svoja prava. Mnogo tog se glede ženskog položaja promenilo nabolje ali smo i dalje svakodnevno svedoci osnivanja tz sigurnih kuća, prebijanja žena, čak ubistava.

Mnoge današnje tz uspešne žene, počinju da imitiraju muškarce, ne bi li tako stvorile nekakav autoritet. Žene, ostanite to što jeste, svesne svoje vrednosti, budite solidarne u borbi za svoja prava, zapnite, radite bez odustajanja na psihološkoj kompatibilnosti s muškarcima kad njima to ne pada na pamet! Naterajte ih da se manu igranja klikerima, ratovima, fudbalom, politikom, ispijanjem piva, kriminalom....ušuškani i uljuljkani u vekovno vlastodržje nad vama. Ispravite nepravdu! Dokažite infantilcima da niste samo objekat za heftanje kad im se ćefne, da ste, ako ne više a ono istovredne kao i oni.



Komentari (55)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cult cult 10:46 28.05.2012

Da,

tokom istorije
iskoristili smo fizičku snagu protiv kompleksnijeg, dominantnijeg uma ženskog.
I naizgled pobedili.
Ne znam koliko decenija treba da se ravnoteža ponovo uspostavi.
Hansel Hansel 11:34 28.05.2012

Re: Da,

protiv kompleksnijeg, dominantnijeg uma ženskog.

Ne znam baš koliko je ovo tačno (ne tvrdim ni obrnuto!)

Mislim da su prirodne sličnosti muških i ženskih umova mnogo veće, tj. razlike manje, da su mnoge osobine jednako svojstvene i jednom i drugom polu, da je kultura ta koja je neke osobine favorizovala kod muškaraca, neke kod žena. Zapravo su (smo) zbog toga žrtve i jedni i drugi.

Istovremeno, postoje autentične razlike, uslovljene i razlikama u fiziologiji, koje umesto da se koriste na najbolji način, postaju predmet sukoba...
cult cult 11:43 28.05.2012

Re: Da,

Ne znam baš koliko je ovo tačno (ne tvrdim ni obrnuto!)

Lični utisak. Nebrojena posmatranja.
Nikakava, dakle, naučna metoda, ali sam u to uveren.
Hansel Hansel 12:19 28.05.2012

Re: Da,

Lični utisak. Nebrojena posmatranja.

Ja, u svoje ime, dodajem i učešća.

Izgleda da nam se razlikuje "tipologija", a možda i "širina" uzoraka (iz obe skupine).

Moj zaključak je da se stvari mnogo mistifikuju, skroz bespotrebno. A mistifikacije nalaze svoje mesto obično tamo gde nema dovoljno razumevanja.

Baš pre neki dan je jedna mlada dama svom dečku u autobusu, dovoljno glasno da je svi čuju, sasipala sve što joj se ne dopada u njihovoj vezi (iako nisam hteo da slušam, fragmenata bih bivao povremeno svestan). On je sve vreme ćutao, i ćutao. Šta li je mislio, pitam se, i zašto li je ćutao? Ja imam tu "žensku" osobinu da teško (o)ćutim!

P.S. Odakle ovo beše: "Oćutao sam mu u lice!"?
mikele9 mikele9 12:51 28.05.2012

Re: Da,

iskoristili smo fizičku snagu protiv kompleksnijeg, dominantnijeg uma ženskog.
I naizgled pobedili.

Možda smo naizgled pobedili ali batinom koja je, ne iz Raja, nego iz muške glave proistekla.
mikele9 mikele9 12:52 28.05.2012

Re: Da,

Istovremeno, postoje autentične razlike, uslovljene i razlikama u fiziologiji, koje umesto da se koriste na najbolji način, postaju predmet sukoba...

O tome pišem
angie01 angie01 14:16 28.05.2012

Re: Da,

cult
tokom istorijeiskoristili smo fizičku snagu protiv kompleksnijeg, dominantnijeg uma ženskog.I naizgled pobedili.Ne znam koliko decenija treba da se ravnoteža ponovo uspostavi.


jesen92 jesen92 10:54 28.05.2012

jedan covek i jedna zena

mikele9 mikele9 12:54 28.05.2012

Re: jedan covek i jedna zena

Bravo Jesenjava
bocvena bocvena 11:29 28.05.2012

...

mikele9 mikele9 12:55 28.05.2012

Re: ...

...

Takođe BO
mlekac mlekac 11:32 28.05.2012

Mikele

mikele9 mikele9 12:57 28.05.2012

Re: Mikele


Dr M Dr M 11:46 28.05.2012

Iščupak...


...iz mog prvog komentara na bb92:

Vazno je da zena ume da kaze odlucno NE i strasno DA. Mozete me smatrati feministom ali zbilja mislim da su zene bolji deo covecanstva.

5. decembar 2006.
mikele9 mikele9 13:00 28.05.2012

Re: Iščupak...

...iz mog prvog komentara na bb92:

Vazno je da zena ume da kaze odlucno NE i strasno DA. Mozete me smatrati feministom ali zbilja mislim da su zene bolji deo covecanstva.

5. decembar 2006.

Moj drug Dr M
angie01 angie01 14:18 28.05.2012

Re: Iščupak...

Dr M
...iz mog prvog komentara na bb92:Vazno je da zena ume da kaze odlucno NE i strasno DA. Mozete me smatrati feministom ali zbilja mislim da su zene bolji deo covecanstva.5. decembar 2006.


jesen92 jesen92 15:56 28.05.2012

Re: Iščupak...

mislim da su zene bolji deo covecanstva

Milan Novković Milan Novković 12:31 28.05.2012

Zamisli nas jadnike ...

...U korenu stvari je muški strah od žena! Drekom i galamom, šamarima i psovkama, tučenjem i maltretiranjem žena, muškarci pokušavaju da skriju svoju inferiornost u odnosu na njih...

... što nam je i to jedno oružje, sila, što nam je evolucija pošteno dala, brutalno oteto

Tako obnažen ja se, npr, prestravim kad ženi dođem na dohvat ruke! A o biopolju da i ne pričamo

Zar ne "vidiš" da i ti radiš aktove sa dovoljne udaljenosti da ti da neku sitnu prednost kad ti se učini da bi morao da zbrišeš

Ti, Mikele, pričaš o ružnoj prošlosti, a ja sam nad prošlošću aljkav i brzoplet, pa se nadam da "svi muški" vide koliko smo mi, u stvari, nadrljali

Ja se zezam, donekle, moje dvoje starije dece su ćerke i ipak su novi, vrliji svet - mi debili tiho i polako izumiremo.

Al ta opasnost za našu mlađu mušku braććću, to stoji - gde ti ovoj dole vidiš modrice, a ne smemo u oči da je pogledamo

antioksidant antioksidant 12:37 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

a ne smemo u oči da je pogledamo

ima ovde svašta da se vidi i bez tih očiju
cult cult 12:55 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

i kako da ih ne voliš!
mikele9 mikele9 13:04 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

Ti, Mikele, pričaš o ružnoj prošlosti, a ja sam nad prošlošću aljkav i brzoplet, pa se nadam da "svi muški" vide koliko smo mi, u stvari, nadrljali


Dragi Milane, iskreno se nadam da si u pravu
P.S. Ljubi je čika Mikele u guzu...al' prvo da očisti pesak
mikele9 mikele9 13:06 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

ima ovde svašta da se vidi i bez tih očiju

Još kad okreneš, obrneš....
antioksidant antioksidant 13:06 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

.al' prvo da očisti pesak

očistiću ja
mikele9 mikele9 13:08 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

i kako da ih ne voliš!

To je rešenje, voljenje, ljubav, poštovanje
mikele9 mikele9 13:11 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

očistiću ja

Izostavio sam m u očisti ali ti si mlađi i lepši pa izvoli. A prvo pitaj ženu
antioksidant antioksidant 13:17 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

ali ti si mlađi i lepši pa izvoli.

diskutabilno je za oba mikele
mladost je u duhu, a tu ti je teško parirati
lepota je već relativna
A prvo pitaj ženu
neće se ona buniti. ne voli ni ona pesak. kaže, da je žulja
Hansel Hansel 13:41 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

mikele9 (i ostali)
Dragi Milane, iskreno se nadam da si u pravu
P.S. Ljubi je čika Mikele u guzu...al' prvo da očisti pesak

Stvarno ste najgori, ako u toj vašoj ljubavi i feminizmu hedonizam nije dominantan, evo gde sam. A one devojke gore nasedaju i šalju srculenca.

Ovo mu dođe k'o neka obrnuta matrica (tj. ista, samo u drugim ulogama) - kada muškarac u braku galami i glumi da je glavni - žena kaže: "Aha, dobro, u pravu si, dragi" - a onda uradi po svome, i svi srećni.

Zbog takvih laskavaca, mi iskreni teže prolazimo!
mikele9 mikele9 17:30 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

ali ti si mlađi i lepši pa izvoli.

diskutabilno je za oba mikele
mladost je u duhu, a tu ti je teško parirati
lepota je već relativna

A prvo pitaj ženu

neće se ona buniti. ne voli ni ona pesak. kaže, da je žulja

E što jes jes! Em si lep, em si pametan, em si diplomata
To je prava i na delu kompatibilnost sa ženom
mikele9 mikele9 17:34 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

Stvarno ste najgori, ako u toj vašoj ljubavi i feminizmu hedonizam nije dominantan, evo gde sam. A one devojke gore nasedaju i šalju srculenca.

Ovo mu dođe k'o neka obrnuta matrica (tj. ista, samo u drugim ulogama) - kada muškarac u braku galami i glumi da je glavni - žena kaže: "Aha, dobro, u pravu si, dragi" - a onda uradi po svome, i svi srećni.

Zbog takvih laskavaca, mi iskreni teže prolazimo!

Sve mi vas je žao, vas iskrenoljubaca. A što se tiče hedonizma, ne more mu se odoljet
Hansel Hansel 17:57 28.05.2012

Re: Zamisli nas jadnike ...

E, znaš, sad ozbiljno, ja sam se toliko nagledao lažnih ljubavi prema ženama, koje obično traju samo onoliko koliko ljubavnicima odgovara - nije im teško ni d abudu slatkorečivi, ni da pridrže kaput, ni da otvore vrata, ma - da dube na glavi, da izjavljuju kako su ljubitelji žena... i to onda traje do sledeće... (A što tek mrzim kad vidim da je muškarac takav prema drugim ženama, a svoju, požrtvovanu, koja drži kuću na sebi, koja sprema, pere i pegla i radi, "ne zarezuje". ) Mnogim ženama čak imponuje takav CV kavaljera, valjda se uvek nadaju da su baš one te - konačno - prave, da će baš kod njih da se skrase, i da će baš one da ih promene...
blind.willie blind.willie 12:43 28.05.2012

Odlican tekst

nekako mi je legla ova pesma uz temu ...

mikele9 mikele9 13:13 28.05.2012

Re: Odlican tekst

nekako mi je legla ova pesma uz temu ...

Odlična podloga
jesen92 jesen92 16:02 28.05.2012

Re: Odlican tekst

nekako mi je legla ova pesma uz temu ...
..fala ti sto "iskopa" ove od nekud..
blue rider blue rider 13:01 28.05.2012

Voleo sam klikere kao mali

A volim i fudbal, cesto i pivo. No ipak najvise volem zenu jednu, od mene sasvim sigurno, vise vrednu.
mikele9 mikele9 13:16 28.05.2012

Re: Voleo sam klikere kao mali

A volim i fudbal, cesto i pivo. No ipak najvise volem zenu jednu, od mene sasvim sigurno, vise vrednu.

Samo ti voli klikere, fudbal i često pivo, ipak je najvažnije što voliš ženu
Jukie Jukie 13:08 28.05.2012

Zavisi od konteksta

U drevnoj Grčkoj, Aristotel je držao da je muško po prirodi prikladnije za zapovijedanje nego žensko.

Ovo nije netačno, jer inače ne bi bilo toliko lako napraviti vojsku muškaraca koji jedni drugima naređuju a ovi bez pogovora slušaju
Muškarci su u takvoj situaciji efikasniji (posao bude brzo odrađen) jer im je važniji rezultat nego dečja prava
Tako da zavisi da li je u pitanju sredina u kojoj je potrebno zapovedanje ili nije
mikele9 mikele9 13:19 28.05.2012

Re: Zavisi od konteksta

Ovo nije netačno, jer inače ne bi bilo toliko lako napraviti vojsku muškaraca koji jedni drugima naređuju a ovi bez pogovora slušaju
Muškarci su u takvoj situaciji efikasniji (posao bude brzo odrađen) jer im je važniji rezultat nego dečja prava
Tako da zavisi da li je u pitanju sredina u kojoj je potrebno zapovedanje ili nije

Šta da ti kažem...jebeš muškarce kojima je važniji rezultat nego dečja prava
number42 number42 13:20 28.05.2012

znam ja

sta tebe fali




edit:

ne pojavljuje mi se video preko firefoxa, a samo citat bez klipa malo zvuci glupo :))

mirna!
angie01 angie01 14:22 28.05.2012

sve je jasno od pocetka,

Adama bog stvori od blata, a Evu od adamovog rebra-ostalo je posledica kvaliteta materijala!
angie01 angie01 14:31 28.05.2012

Re: sve je jasno od pocetka,

jesen92 jesen92 16:04 28.05.2012

Re: sve je jasno od pocetka,

..bravo Angie..!!
mrale54 mrale54 17:59 28.05.2012

Re: sve je jasno od pocetka,

angie01
Adama bog stvori od blata, a Evu od adamovog rebra-ostalo je posledica kvaliteta materijala!


Hmmm...ovo me tera na razmisljanje...??

Hmm...dakle - u blatu uspevaju razni usevi a u rebru...???
mikele9 mikele9 18:11 28.05.2012

Re: sve je jasno od pocetka,

Hmmm...ovo me tera na razmisljanje...??

Hmm...dakle - u blatu uspevaju razni usevi a u rebru...???

Muškarci uspevaju u blatu a u rebru lepe žene
Hansel Hansel 14:36 28.05.2012

Pitajte vi Kolumba :P

Mene stvarno zabavljaju te večne priče o muško-ženskim odnosima (osim kada stvarno ne dobiju neke maligne razmere), pa u to ime citiram jedan mejl, bez ikakvih intervencija:

Fw: Zašto je Kolumbo mogao da otkrije Ameriku

Kristofer Kolumbo je mogao da otkrije Ameriku samo zbog toga što je:
BIO NEOŽENJEN!!!!!!!!!

Da je Kristofer Kolumbo imao suprugu, bilo bi sledeće:
- A zašto moraš da ideš baš ti?
- A što ne pošalju nekog drugog? pa nisi ti jedini - bez tebe se ne može?
- Jesi li ti lud ili glup?
- Zar ne vidiš da te iskorišćavaju?
- Ne znaš ni moju familiju a ideš da otkriješ novi svet!
- Šta kriješ? Ne znaš ni gde ideš! Kakva bre okrugla Zemlja?
- A šta, samo će muškarci putovati? Ma nemoj?
- A što ne mogu i ja ako si ti šef?.... mene nikada ne vodiš na putovanja!
- Nesretniče, ne znaš više šta bi izmislio samo da nisi kući.
- Ako izađeš na ta vrata ja se iste sekunde vraćam mami ! Bestidniče!
- Sve si isplanirao, lopove! Ti si se to davno dogovorio sa tim kurvama Indijankama - Ti misliš da sam ja s pala s kruške?
- Šta kažeš? I kraljica će prodati svoj nakit da bi ti putovao? Šta ti misliš, da sam ja glupača? Sta ima između tebe i te babe?
- Ne možeš da ideš i gotovo!
- Ništa se neće desiti ako svet i dalje bude ravan ko ploča.

Nemoj sad tu da mi se oblačiš jer
NE IDEŠ!!!!!!!!!

mariopan mariopan 17:41 28.05.2012

:-)

Mikele

Sreća pa su žene uspele da se izbore za neka od svojih prava, sve ostalo je na kompatibilnosti, i na slobodi, za sve, da biraju i budu birani.

Drago mi je da živim u ovom vremenu, ne znam kako bih otrpela ono vreme u kome su ženama skoro sva prava bila uskraćena.
mikele9 mikele9 18:14 28.05.2012

Re: :-)

Mikele

Sreća pa su žene uspele da se izbore za neka od svojih prava, sve ostalo je na kompatibilnosti, i na slobodi, za sve, da biraju i budu birani.

Drago mi je da živim u ovom vremenu, ne znam kako bih otrpela ono vreme u kome su ženama skoro sva prava bila uskraćena.

Draga moja Mariopan i meni je drago što živiš u ovom vremenu
uninamama uninamama 09:38 29.05.2012

Hvala

mikele9 mikele9 12:47 29.05.2012

Re: Hvala


Ja to iz srca, duše i pameti mi
Черевићан Черевићан 10:25 29.05.2012

женољуб

тема стара ко' свет што је
мушко битно, зашто крити
но да жеена притом нема
моралo их измислити
mikele9 mikele9 12:49 29.05.2012

Re: женољуб

тема стара ко' свет што је
мушко битно, зашто крити
но да жеена притом нема
моралo их измислити

Saglasan Gospodine Čer!
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 10:46 29.05.2012

!


mikele9 mikele9 12:51 29.05.2012

Re: !

!

Draga MAMA (dusanovaiivanova), rekao bih da se slažeš samnom
Ivana Knežević Ivana Knežević 03:20 30.05.2012

Tema velika

Kako si ovo izmesao, dragi Mikele, i kako se lako cita. Na iskap

Tamo gde zene i muskarci nisu kompatibilni, prvo treba pronaci krivca.
Kulturu.
Posle toga se shvati da je nekompatibilnost samo pitanje malih razlika. Nista sto bi stvorilo ovoliko zla.

Bas si srce.
mikele9 mikele9 10:09 30.05.2012

Re: Tema velika

Kako si ovo izmesao, dragi Mikele, i kako se lako cita. Na iskap

Tamo gde zene i muskarci nisu kompatibilni, prvo treba pronaci krivca.
Kulturu.
Posle toga se shvati da je nekompatibilnost samo pitanje malih razlika. Nista sto bi stvorilo ovoliko zla.
Bas si srce.

Kad na kompatibilnost tako malih razlika muškarci nisu spremni ni da se osvrnu, šta da kažemo za sve ostalo
Ivana Knežević Ivana Knežević 23:56 30.05.2012

Re: Tema velika

mikele9
Kad na kompatibilnost tako malih razlika muškarci nisu spremni ni da se osvrnu, šta da kažemo za sve ostalo


Da je stanje mnogo mnogo tuzno, ocajno, lose.

Treba slaviti sve sto je dobro, i ne promasiti ono sto je lose.
Meni se mnogo dopalo da si rekao od srca, kako mislis, i cemu si bio svedok mnogo puta.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana