Crazy Truckers on European Highway

Vlasta RSS / 04.03.2008. u 11:59

 

 

Welcome to Srbistan. Za one koje nisu prepoznali, ovo je pre neka dva meseca snimljeno na Mišeluku u Novom Sadu. Ove kamiondžije postale su urbana legenda i youtube video legenda, a izvesna nemačka televizija već je došla da snimi i prilog o ovome. Ko je ovde kriv?

Niko. Ovde samo anđeo slobode još nije umro.    

Mišeluk, odmah iza Mosta slobode u Novom Sadu mesto je na kojem se inače održavaju i auto trke u okviru šampionata zemlje na kružnim stazama, pa možda postoji ta neka trkačka energija, neki adrenalinski skok u vremenu koji tačno na ovoj okuci napada vozače kamiona. Simptomi bivaju prepoznatljivi, ali kasno. Najpre vozač, ako je ikada i usvojio informaciju o tome da kamioni ne smeju preko Mosta slobode, kao ni preko druga dva montažno-demontažna for ever and ever privremena mosta u Novom Sadu, zaboravlja na tu informaciju. Potom na svim prilascima mostu vozačima neobjašnjivi bljesak na trenutak maksimalno smanji vidljivost zbog čega oni, u naporima da vide put, ne vide saobraćajne znake. Njih je anđeo zaskočio na jedan perfidan način, nadnaravan pre svega, i oni, žureći da za sitne pare prevezu nešto, nemaju mogućnost pružanja otpora.   

Sa druge strane, Milosrdni anđeo pobrinuo se da novosadski mostovi od 1999. godine budu zatvoreni za kamione, koji sada moraju da idu na Bešku.

I na kraju, tu je i anđeo anarhije koji se pobrinuo da takvo stanje ostane trajno. To je  anđeo fine anarhije, ne one u smislu "ni boga ni države", Mihaila Bakunjina anarhije, već one što može lako da vam promakne dok se borite za egzistenciju, tanane anarhije koja samo izvesne društvene odnose, vrednosti i zakone unekoliko "omekšava". Kamioni su samo mali primer.

Ako to shvatimo pravilno, život postaje pesma. Shvatićete kako slobodu osećaju privatnici kojima radnici rade po 12 dana bez prestanka, inspekciju koja slobodu neće utući kvazi pravnim maljevima, radnike koji imaju nasušnu potrebu da ostanu deo te slobodarske tradicije ili, pak, pojedine političare koji ulažu vanljudske napore da nam tu  slobodu niko ne uzme. Shvatićete i zašto nemate. Nemate jer niste hteli da se prepustite.

Ne znam, možda sam preterala...Možda je trebao jači primer? Mada, došli čak iz Njemačke da snimaju...Stvarno ne znam. I napisali su "on Europea highway"...Ne znam.. Jel vi osećate da ovde anđeo slobode još nije umro?

 

 

 

 

 



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Belius Belius 12:11 04.03.2008

.

Dok neko ne pogine. Onda će da se jedno mesec dana priča o bezbednosti u saobraćaju, ostavkama i povećanju kazni i to je to. Do novog snimka tj. nove nesreće....

Inače, Žuća je lud ko struja. Stvarno je dobro da neko nije nastradao.
carly carly 08:37 05.03.2008

Re: .

Ima jos 10 snimaka. Na jednom od njih je i incident u kojem srecom niko nije stradao. tako i da pogine neko nece biti vise od jednog dana u novinama
rayzippo rayzippo 12:12 04.03.2008

highway to hell

video sam raznih fenomena za volanom ali ovakav idiotizam je teski unikat...
Vlasta Vlasta 12:13 04.03.2008

Re: highway to hell

mozda se ovaj snimak pobrinuo za OVO
grbavi grbavi 12:13 04.03.2008

milosrdni andjeo

u srbiji je tako sjebano a youtube je globalni fenomen

http://www.youtube.com/watch?v=zlCiUMoFu84&feature=related
Nenad Šeguljev Nenad Šeguljev 12:14 04.03.2008

...

Gledam i kako teški (ali TEŠKI) kamioni prelaze Varadinski most. Koliko sam obevešten saobraćaj takvih vozila je zabranjen. Takođe, koliko mogu da primetim, nije cilj da se spreči prelazak kamiona preko Varadinskog mosta već da se kamioni, koji se odluče na takav potez, zaustave dok silaze sa mosta i naplati im se kazna.
Kako nikom nije palo na pamet da saobraćajnu policiju postave pre mosta. :)
Vlasta Vlasta 12:17 04.03.2008

Re: ...

Eh, Nenade, i ti sad mak na konac.
JOVNA JOVNA 12:19 04.03.2008

Re: ...

Ili još bolja varijanta :
na pola mosta ih panduri teraju da naprave polukružno i nazad ( Most Slobode), a pri tome zaustave saobraćaj sa obe strane. . .
To je stvar organizacije, ili da otežaju ili da se nakupe para, nešto od ta dva. . .
Dejan Stanković Dejan Stanković 12:17 04.03.2008

Ima taj sport

izadjes sa drugarima na cirkular oko Madrida, u sitne sate, na ekserima, pa u suprotnom pravcu.
Pa kom opanci kom obojci.
a kod mene u kraju, neki dekica i bakica, na holesterolu, se zbunili, pa usli na auto put naopacke, napravili dzumbus. silan svet poginuo a njima nista. i sta da im radis kad imaju 150 godina i kada su bili krenuli deci u posetu.
Vlasta Vlasta 12:19 04.03.2008

Re: Ima taj sport

Ne znam, ja razmišljam o onom silnom svetu što je bambadava poginuo...
Belius Belius 12:37 04.03.2008

Re: Ima taj sport

Da budem iskren, pre jedno šest godina, za Novu Godinu, prijatelj koji nas je vozikao po gradu, uleteo je u pogrešan smer na autoputu, da bi posle jedno dvesta metara shvatio o čemu se radi, kad je dvoje ili troje kola proletelo pored nas. Napravio je polukružni i vratio se odakle je došao. Sećam se, sedimo na Slaviji i ne možemo da se povratimo od šoka, a neki Turci u kombiju parkiranom pored nas skaču i čude se što se ne veselimo...

A moglo je da bude i drugačije - jedan bloger manje i jedna nesreća više...
Atomski mrav Atomski mrav 13:04 04.03.2008

Re: Ima taj sport

Ja sam video kako neka žena pretiče automobil ispred sebe pri tom zaboraviviši da se i sama nalazi u krajnjoj levoj traci pa lepo preko pune linije u susret automobilima koji se kreću u svojoj levoj traci... imam utisak da nije uopšte skontala, ali osoba koja je vozila auto ispred nje jeste, zakočila je i tako je izbegnut "freaky accident"...
Nemanja E1 Nemanja E1 12:21 04.03.2008

Preporuka

Odličan video klip i još bolji tekst. Vrlo mi se svidela analogija sa anđelima
GajaR GajaR 12:38 04.03.2008

Re: Preporuka

andjeli!!.


hotosynth.jpg' alt='' border='0' />
Gaston Gaston 16:30 04.03.2008

Re: Preporuka

andjeli!!.


Kao krv crveni :)
Umetnica Umetnica 12:44 04.03.2008

...

Isuse, pa ovo je za smrtnu kaznu...
jaksa scekic jaksa scekic 13:03 04.03.2008

sta se sve vidim

Vec sest meseci putujem na relaciji BGD-Novi Sad i nazad.To cega se ja nagledam na auto putu,narocito nocu to nije normalno.
Kamionima pozadi po pravilu ne rade poziciona svetla,ili su toliko zaprljana da mu dodje na isto.Putnicka kola,pola farova ne radi,poziciona takodje.
Vrhunac,vozim ja tako,kad eto Yugo 45 ispred,pozadi i napred nijedno svetlo,auto u potpunom mraku,a covek upalio kabinsko svetlo unutra koje ckilji da bi se osobno vozilo videlo.Malo mi je falilo da stanem ispred da ga nateram da stane i da ga pitam :"Covece,u cemu je stos"

Najcrnje je sto takva sva vozila prolaze naplatnu rampu,stoji policijski auto i sta NISTA


J

nikson nikson 13:08 04.03.2008

Re:

treba ih vesati, ali mi i dalje nije jasno zasto prolaze tuda pa se vracaju ako znaju da ne mogu tuda da prodju!?
Vlasta Vlasta 13:26 04.03.2008

Re: Re:

Molim vas da sa tim smrtnim kaznama smanjimo dozivljaj...Treba da brisem komentare?
Atomski mrav Atomski mrav 13:32 04.03.2008

Re: Re:

Možda čovek nije mislio na "hanging until dead", već da ih treba obesiti za... nešto drugo.
Vlasta Vlasta 13:34 04.03.2008

Nema poziva na linč!!

Ne zanima me da li postoji dublji smisao koji nisam razumela. Dakle, da se ne ponavljam, verujem da smo dovoljno pametni svi ovde da ne moram da objašnjavam...
MilutinM MilutinM 17:27 04.03.2008

Re: Nema poziva na linč!!

OK, Vlasto, civilizovani smo, ali kada nešto ovako vidim pomislim da bih rado upotrebio bazuku ili neko slično sredstvo. Ovo nisu idioti, ovo ne može da se opiše rečima.

PS Da sam ja naišao u tom trenutku ne verujem da bih izbegao žuću. Verovatno bi mi sada davali 40 dana ((
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 13:18 04.03.2008

Još nesto, a veoma bitno

Da, tu se održavaju trke, a u neposrednoj blizini Sr. Kamenica, Institut za kardiovaskularne i plućne bolesti, vazdušna banja, usred ravničarske i plućnim bolestima razorene Vojvodine, u kojoj su šume davno otišle na onaj svet ...

Pa kad neko nedajbože dobije infarkt u vreme kad su trke, ko mu je kriv, mora malo da sačeka i da zaobilazi.

A onaj drugi što je došao u vazdušnu banju jer ima bolesna pluća, najčešću boleštinu u nas ravničara, isto neka malo sačeka jer ludima i brzima treba doza adrenalina. Mi moramo imati razumevanja za njih.

I tako...
Samo su još nedostajali ovi ludaci.
Atomski mrav Atomski mrav 13:22 04.03.2008

Re: Još nesto, a veoma bitno

Sećam se gužve u NS prilikom jedne od trka na Mišeluku... haos ljudi, potpuni haos. Tako nešto nisam viđao ni u Beogradu kad blokiraju saobraćaj u čitavom centru jer neka budža prolazi pod pratnjom. Kako se kod nas sve bedaste i štetne ideje tako brzo i lako prime a one druge su često osuđene na propast?
CicaNS CicaNS 14:09 04.03.2008

Re: Još nesto, a veoma bitno

A svaki vikend (kada je lepo vreme) motorasi (ili nesto sto prolece brzinom svetlosti) zauzmu miseluk... policija, koja do momenta njihovog pojavljivanja, kontrolise brzinu kretanja "razularenih vikendasa", NESTANE sa tog mesta (verovatno da ne smetaju), malo se pomeri prema putu ka Vencu, u bezbednije krajeve, gde mirno moze da zaustavlja opet one iste malopre pomenute vikendase...
sashaNS sashaNS 16:00 04.03.2008

Re: Još nesto, a veoma bitno

A svaki vikend (kada je lepo vreme) motorasi (ili nesto sto prolece brzinom svetlosti)

A da vidis one kros motorase sta rade po Fruskoj gori. Opasni po zivot setaca...
Vlasta Vlasta 16:11 04.03.2008

Re: Još nesto, a veoma bitno

One što vežbaju oko jezera na Popovici? E, stvaaaarno, šetaš po šumi, boriš se sa uzbrdicom, sporadično dišeš, i odjednom hoće da te pogazi motor...?
sashaNS sashaNS 16:25 04.03.2008

Re: Još nesto, a veoma bitno

Mi volimo da se "izgubimo" u Fruskoj, a na zabacenim stazama i oni su bas opusteni.Ne ocekuju da neko hoda.
Vlasta Vlasta 16:38 04.03.2008

Re: Još nesto, a veoma bitno

Pa, mislim, i vi nadjete da hodate po šumi. Ako to i radite, vrlo je važno svakih dvadeset minuta do pola sata leći pod neki auspuh i duboko udahnuti, da ne strada od šoka organizam.
Kazezoze Kazezoze 13:32 04.03.2008

ovo je za nepoverovati!!!!

chak 3 kamiona su vozila u suprotnom pravcu + zhuti koji je lud za sve ostale.neverovatno da nije doshlo do sudara!
Bonner D Bonner D 13:53 04.03.2008

Achtung Falschfahrer in Novi Sad!

Vlasta
... Mada, došli čak iz Njemačke da snimaju...Stvarno ne znam. I napisali su "on Europea highway"...


Vlasto, ne očajavajte. Strašno jeste, al' to su neke "bolesti" koje dolaze sa "razvojem" i uvećanjem saobraćaja. Napisali su European Highway jer se tako nešto zaista može videti na svakom evropskom autoputu, počev od Nemačke pa nadalje. U Nemačkoj tako nešto "dnevni sport", u redovnim saobraćajnim najavama, svakih pola sata najavljuju sa "Achtung Falschfahrer auf der A3 zwischen ..." itd.

Kamiondžije su posebna priča, samo vidiš kad krene da krivuda autoputem i prelazi u drugu traku, pa kad mu pridješ primetiš da je nesrećnik skoro zaspao za volanom, ili leva noga mu viri kroz prozor, ili možda obe, pa sad se ti misli šta je na gasu a šta na kočenju, itd. Sa jedne strane užasno naporan posao, a sa druge podosta neodgovornosti i ležernosti...


Vlasta Vlasta 13:57 04.03.2008

Re: Achtung Falschfahrer in Novi Sad!

A ja reko oni to nemaju...Ne očajavam, jer niko nije stradao. Ali me čudi. Ah, taj anđeo...
Ђак Ђак 14:04 04.03.2008

Re: Achtung Falschfahrer in Novi Sad!

Има онај виц са Мујом кад вози кроз Њемачку ауто-путем, слуша радио, ужива...
Тек се мало касније на радију прекида програм и обавештавају путнике да је баш на тој деоноци ауто-пута где Мујо вози један Geisterfahrer, а тек ће Мујо: "да је ба један, има их пун к...ц" :)

Пандури су једном приликом из цивилних кола снимали камером на путу, шта све камионџије раде током вожње...
Један је читао књигу за воланом, други је ударао удараљкама по волану јер је човек бубњар, па вежба, јел`те, а звезда емисије је био лик који је током вожње СЕКАО НОКТЕ НА НОГАМА.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 15:27 04.03.2008

TUŽNA PRIČA...

... Koja se dogodila kod Sremske mitrovice, novi most, onda bio 80 tih godina. Par, njih pijanih na mostu dive se kako je lep, veliki, dobar, visok... tek ne bi dugo :
- Ja smem skoćiti sa njega sa najviše tačke!
- Ma hajde budalo jesi li ti normalan - napadoše ga - ima preko dvadeset metara visine...
- Ajmo o litru zvekana (konjak zvečevo) - bio je uporan polupijanac.
Pade opklada?
- Ode nasred mosta gde je najvišlji pope se na ogradu i skoči...

Našli su ga nabijenog na armature koje su ostale, tik ispod vode od nekog stuba koji nije bio izvađen...
audrey audrey 15:34 04.03.2008

objašnjenje

Da nisam iz Novog Sada odnosno Petrovaradina i ja bih se cerekala ili krstila na ovaj snimak, kao većina kolega blogera. Ali, stvar nije u tome da se idioti zezaju na putevima već u šizofrenoj saobraćajnoj situaciji u Novom Sadu, u kojoj nema izlaza. Naima, zbog poznate situacije sa mostovima kamionima je ZABRANJEN PRELAZ DUNAVA U NOVOM SADU. Sledeći najbliži prelaz je u Beški, udaljen par desetina kilometara. To je za srpsku privredu ne samoubistvo, to je zločin. Znači, privredne veze Zapadne Srbije, Centralne Srbije, Bosne, Srema itd. sa Bačkom, Madjarskom su svedene na jedan jedini most, onaj u Beški.

Ali, kao što svi znamo, Novi Sad je veliki grad na LEVOJ i na DESNOJ obali Dunava, sa gusto naseljenim prigradskim mestima na obe strane. Ako privrednik hoće da kamionom iz Kamenice ode na recimo Liman on treba, po važećim propisima, da ide preko Beške. U svakoj uredjenoj kapitalističkoj zemlji ovakva situacija ne bi trajala duže od pola dana, medjutim, u NS ona traje mesecima.

Kada kamiondžija dodje do železničkog mosta i tu naleti na policiju koja ga zaustavi, on krene da traži put do drugih mostova, pre nego to se uputi za Bešku. U tome mu pomažu i nepravilno postavljeni znaci, koji ga vode ka mostu slobode, tj. direktno u ovaj video snimak. Molim vas, nemojte pljuvati kamiondžije, oni su u ovoj priči najmanje krivi.

Treba li isticati da su vlasti Novog Sada potpuno ravnodušne prema ovom pitanju, dok se policija bar snašla pa naplaćuje mito za prelazak mosta za par hiljada dinara.

blogerka iz Petrovaradina
Atomski mrav Atomski mrav 15:44 04.03.2008

Re: objašnjenje

Znakovi se ne menjaju dok ih ne pojede rđa... kad su završili onaj tranzit ka Beogradu (pored onog groblja), nisu se setili da zamene i znakove i ljudi koji nisu iz NS (me too) su se zbunjivali samo tako. :(
grbavi grbavi 16:16 04.03.2008

Re: objašnjenje

istina ako krenu od montazno demontaznog mosta prema mostu slobode preko trandzamenta nece naici na znak zabrane teretnim vozilima sve do ispred samog tunela josh su ovi momci kamiondzije Ok trebali su nastaviti preko mosta u novi sad kerovima u ruke

inache shto neko reche nije ovo pojava specifichna samo za novi sad imao sam priliku da naidjem na hladnjachu koja ide u "rikverc" na autoputu po najgushcoj magli zato shto je vozach promashio ulaz za salcburg beshe to neke '85
Vlasta Vlasta 16:23 04.03.2008

Re: objašnjenje

To vam kažem. Čitav splet okolnosti...Jel moguće da su se baš svi ovi kamioni oglušili o znake?
Vlasta Vlasta 18:52 04.03.2008

Tako je Audrey

Evo, iskoristiću priliku da ponovim link na tekst iz Građanskog lista
stefan.vizantin stefan.vizantin 16:56 04.03.2008

krivi su putari

krivi su putari koji su znak postavili posle skretanja. mislim da ovo i nije neki primer za nesto sto biste zeleli da kazete ali dobro...autorska sloboda.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:28 04.03.2008

Jeste, krivi su putari,

zato što kamiondžije, krajnje neiskusne u vožnji po putevima ne znaju da ne sme da se vozi, na auto-putu, u suprotnom pravcu. Čak i da znak stoji posle skretanja, ne smeš da voziš u suprotnom pravcu od dozvoljenog i tačka. Mene samo zanima gde je saobraćajna policija? Kome će i koliko biti "žao" kada neko izgine zbog ovakvog kretenluka.
Vlasta Vlasta 18:45 04.03.2008

Re: krivi su putari

Pa, Stefane, izvinite, ali ja sam u tekstu i navela da ima više razloga za javašluk. No, preptostavljam da niste pažljivo čitali tekst, jer da jeste ne biste napisali ovaj komentar...A što se samih kamiondžija tiče, nije mi baš jasno zašto im je važnije da ne plate kaznu od toga da izazovu sudar?
stefan.vizantin stefan.vizantin 07:11 05.03.2008

Re: krivi su putari

Vlasta
Pa, Stefane, izvinite, ali ja sam u tekstu i navela da ima više razloga za javašluk. No, preptostavljam da niste pažljivo čitali tekst, jer da jeste ne biste napisali ovaj komentar...A što se samih kamiondžija tiče, nije mi baš jasno zašto im je važnije da ne plate kaznu od toga da izazovu sudar?

nisu izazvali sudar, zato ne treba da plate kaznu. a krivac je onaj ko je napravio takvu glupost da znak postavi posle skretanja. ta molim vas znate kakvi su nasi putevi. od rupa, pogresne i cesto nepostojece signalizacije treba vam magicni stapic da se snadjete. i ne samo u bg (gde od ludih vozaca i taksista-sto njih ne pomenuste u kontekstu slobode, ne smete ni ulicu da predjete pre nego se tri puta Bogu pomolite) vec po magistralnim putevima ali i na autoputevima narocito na ukljucenjima...
ne kazem da su kamiondzije zlato ali oni uglavnom samo rade svoj posao i to uglavnom izuzetno profesionalno (da su neki politicari tako profesionalni kao neki od kamiondzija koje poznajem gde bi nam bio kraj)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:46 05.03.2008

Re: krivi su putari

nisu izazvali sudar, zato ne treba da plate kaznu


Ne mogu da verujem da si ovo ozbiljno napisao! Kažnjava se za kršenje pravila. Ili možda fali znak "Ne izazivaj sudar"? Vožnja u suprotnom pravcu ili u rikverc na autoputu (ili uopšte mestima gde to nije dozvoljeno) je za kažnjavanje i bez izazivanja sudara, mrtvih i povređenih. To se uči i polaže na vozačkom ispitu. To su osnove vožnje. Ovo što oni rade je kršenje saobraćajnih pravila i izazivanje direktne opasnosti po druge učesnike saobraćaja.
MilutinM MilutinM 21:59 05.03.2008

Re: krivi su putari

Potpuno podržavam Jelicu. Pre nešto više od godinu dana, na Dušanovcu, skoro u centru Beograda, taksista je promašio izlaz sa autoputa. Vraćao se u rikverc, u žutoj traci, ali je na njega naleteo drugi vozač i tako izazvao nesreću u kojoj je jedna osoba poginula.

Pravila nisu pisana da bi se izbegavala zbog neplaćanja kazne, već da bi nam ukazala na obavezno ponašanje kojim nećemo ugroziti sebe ni druge učesnike u saobraćaju. Ovo je, po meni, pokušaj ubistva a ne saobraćajni prekršaj! I dokle god se bude tretirao kao saobraćajni prekršaj u smislu "pa nije vozačima lako i ovako im je bilo malo lakše" umesto ukazivanja da je sve ovo pokušaj ubistva nedužnih drugih ljudi, nećemo daleko odmaći i biće ovakvih idiota na putevima.
stefan.vizantin stefan.vizantin 02:35 06.03.2008

Re: krivi su putari

jel vi razumete da znaka nije bilo?!? kako mozes da napadnes ljude sto ga nisu videli kad ga nije bilo? mislim mozes ali to je isto kao kada osudis onog ludaka koji je bacao kamen na ambasadu a ne ministra koji mu je rekao da je to ok. ili kada osudis ekipicu koja ubije premijera a ne one koji su ih tapsali po ramenima...
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 08:04 06.03.2008

Re: krivi su putari

jel vi razumete da znaka nije bilo?!?

A jel ti razumeš da to ne opravdava kamiondžije? Jel razumeš da su druge učesnike u saobraćaju doveli u direktnu opasnost? Jel razumeš da ovde sve vreme svi pričaju o tome da ako nema znaka neko treba da odgovara, ali da to ne isključuje odgovornost kamiondžija. Dakle, treba da odgovaraju i nadležni za postavljanje signalizacije, ali i kamiondžije.

Niko ne napada kamiondžije zbog toga što nisu videli znak. Nego zato što su, kada su ga tuđom krivicom kasno videli, uradili nešto još mnogo gore.
to je isto kao kada osudis onog ludaka koji je bacao kamen na ambasadu a ne ministra koji mu je rekao da je to ok

Odgovornost ministra, koji je rekao da je bacati kamenje na ambasadu ok, ne poništava odgovornost onih koji su bacali kamenje.
kada osudis ekipicu koja ubije premijera a ne one koji su ih tapsali po ramenima

To što je neko naručio ubistvo ne opravdava direktne ubice. Treba da odgovaraju i jedni i drugi, svako za svoje.

Razumeš?

(Ne mogu da verujem da ovo treba nekome objašnjavati.)
MilutinM MilutinM 11:23 06.03.2008

Re: krivi su putari

jel vi razumete da znaka nije bilo?!? kako mozes da napadnes ljude sto ga nisu videli kad ga nije bilo?

Dobro, čoveče, zar ti misliš da ima zemlje u svetu u kojoj se AUTOPUTEM vozi u suprotnom pravcu? Sa znakom ili ne. To je, definitivno, pokušaj ubistva. Iz nehata, iz gluposti, iz obesti, iz neznanja - krsti kako hoćeš.


Ne mogu da verujem da ovo treba nekome objašnjavati

Mislim: stvarno
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:45 06.03.2008

Re: krivi su putari

A je l' ti razumeš da čak i da se ne radi o autoputu, već običnom, dvosmernom putu, ne sme da se vozi u rikverc, po istom ?! I da za to nije potreban ikakav znak. I ako znaka nema, vožnja u rikverc po putu nije dozvoljena. Oni koji nisu stavili znak jesu odgovorni, ali je obaška odgovoran onaj koji krši osnovna saobraćajna pravila, koja ni ne moraju biti nacrtana na znakovima da bi vozači morali da ih poštuju.
edi-va edi-va 19:33 04.03.2008

Ali

da bash niko, ali niko nije povredjen, ma ni kola jedna ogrebana - chudo nevidjeno! Ja taman mislila da posle ona prva dva pogubljena kamiona pricha prestaje, kad ono se nastavlja i tu tek i pochinje pravi zaplet ... ja sam se smejala, i to na sav glas jer nisam mogla da verujem sta vidim. Naslov me je prevario, jer pomislih negde ovde na zapadu, ali mi opet bilo malo preterano, pa mi na pamet pade i da je skrivena kamera, montazza, neki fake ili joke ... medjutim, kada sam odgledala, pa tek potom prochitala da se sve ovo deshava u Srbiji onda mi je sve odjednom bilo kristalno jasno. Nije vic - vec Srbija!
Vlasta Vlasta 20:21 04.03.2008

Re: Ali

A najbolji je mangup u žutoj maji i žutom kamionu, koji je na okuci stao, izašao, prošetao da vidi, nije jasno čoveku, pa onda u rikverc na samoj krivini...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:35 04.03.2008

Da vidi?!

Žuti je ladno išetao na autoput, neuspešno probao da ga pregaze, usmeravao drugi kamion, mahao i dalje, šetao naokolo...kakav lik...
Vlasta Vlasta 20:46 04.03.2008

yeah..

king of the highways...
Torpedo Torpedo 11:26 05.03.2008

Re: Ali

medjutim, kada sam odgledala, pa tek potom prochitala da se sve ovo deshava u Srbiji onda mi je sve odjednom bilo kristalno jasno. Nije vic - vec Srbija


Nije u Srbiji, vec u Novom Sadu... a ovde je trenutno najgori saobracaj u Srbiji. Zakrcenje skoro svaki dan, ako se recimo parkirate na Bulevaru verovatno necete moci da izadjete sa parkinga jer vas je obesni sugradjanin zablokirao (pa mozete ili da cekate da se smiluje gledajuci vas kroz izlog susednog kafica ili da mu lupate kola pa ga tako "pozurite", zatim ako probate da odete na autoput imate samo vezu preko zrenjaninskog puta - temerinska petlja je u fazi rekonstrukcije, Patizanska ulica je zakrcena kamionskim saobracajem... mostovi su jos ponajbolji.
Olga Medenica Olga Medenica 10:42 05.03.2008

Jao!

meni to lici na ovo:

nsarski nsarski 19:01 05.03.2008

Svaka cuda

moze covek da vidi po putevima, ali ovo je zaista retkost. Neverovatno je kako ostali ucesnici u saobracaju samo gledaju da prodju i odu svojim putem - drugo ih ne znamima!
Preporuka ko kamion!
Olga Medenica Olga Medenica 11:23 07.03.2008

Re: Svaka cuda

To je i mene najvise iznenadilo.
Ova grdosija ide u rikverc a oni od iza ga samo zaobilaze i furaju kao da se nista ne desava.
Preporuka k'o avion.
Vlasta Vlasta 19:17 07.03.2008

Re: Svaka cuda

Avioni i kamioni. Mega. Ovaj se slučaj vadi na smeh jer, srećom, niko nije stradao. Sigurna sam u jedno: ako ja znam da kamioni ne mogu preko mosta, a vozim samo bicikl, morali su i oni načuti. Nisam išla da proveravam, ali nisam baš sigurna da uopšte nema znaka. Ali, čak i ako ga nema, nije li bolje krenuti na most, nego rizikovati gadan sudar sa mogućim teškim posledicama?
dangubas dangubas 01:35 09.10.2008

aa

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana