Budućnost| Društvo| Ljudska prava| Planeta| Politika

Орегонов атеистични масовни убица

Srđan Fuchs RSS / 02.10.2015. u 17:51

images?q=tbn:ANd9GcRbHVCvyh_GEgg4fjMqPoOOm3lmCLjCu9qOc1pP4hbmu2F15ngaСада, ја када бих био говно од човека, требао бих да оптужим апсолутно све атеисте за колективни злочин у Орегону против верујућих особа. Сви сте колективно криви и нема оправдања за вас. Кери Вајт, брн ин Хел! Овакве ситуације дођу 1 на 1, ако сте говнар од човека, да се светите и да хебете кеву својим неистомишљеницима.

Ипак, није тако. Нико од наших веселника са Запада не сме да прозбори оно што је свима поодавно јасно. То је да је Америка поодавно изгубила компас глобалног лидера.

Америка не носи више Слободном Свету апсолутно ништа. Америка више и није слободни свет. Она је постала скуп психотичних појединаца, оличених у председничкој кампањи господина Трампа, све до највећег одагнања од илузија, оличеног у господину Обами, који, да је довољно културан, морао би да врати своју Нобелову награду и премију.

 

 Оно што господин Обама и амерички Тајни Савет морају да ураде, јесте да се повуку из својих отровних операција и управе Светом - а не умеју ни својом рођеном кућом да управљају - те да допусте Мултиполарни Свет под управом реформисаних Уједињених Народа, и да одлуче да се баве својим иструлелим друштвом, уместо сваком појединачном ситуацијом у крварећем Свету, за којег очито више немају капацитет управе - једноставно, ко нема капацитет да управља над собом, изволи, иди у Лазу Лазаревића и немој претендовати да управљаш нада мном.

 Америка је постала оаза мржње и лажи, и овај њен, масивноубилачки спреј, очито сведочи томе. Земља која предњачи у културном, расном, те духовном нихилизму очито не може бити више лидер било чега.

 

 



Komentari (55)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

omega68 omega68 18:37 02.10.2015

Потпуно промашено

Америка више и није слободни свет.

Она је била слободни свет кад је неко рекао да буде и није више јер је нeко рeкао да не буде.
Она је постала скуп психотичних појединаца, оличених у председничкој кампањи господина Трампа, све до највећег одагнања од илузија, оличеног у господину Обами, који, да је довољно културан, морао би да врати своју Нобелову награду и премију.

То нема везе ни са Трампом ни са Обамом.
Зашто ниједан такав масовни убица није ухапшен и испитан?
Овде се ради о контроли ума одређених потенцијалних убица да би се једна земља оборила зарад уздизања неке друге земље и једна нација прогласила ,,скупом психотичних појединаца'' у очима оних који не умеју да размишљају.
Америка је постала оаза мржње и лажи, и овај њен, масивноубилачки спреј, очито сведочи томе. Земља која предњачи у културном, расном, те духовном нихилизму очито не може бити више лидер било чега.

Поново, циљ је да што више људи верује у ово.
Ево, ја браним америчку нацију од оваквог погледа на њу.Та нација је жртава, као што смо сви људи на овом свету жртве једног нихилистичког плана за стварање NWO.
Не волим игрице чак ни оне где би нови ,,мултиполарни свет'' био фаза у стварању NWO.
Оно што господин Обама и амерички Тајни Савет морају да ураде, јесте да се повуку из својих отровних операција и управе Светом

То да.
Али само под условом да свака земља буде свој господар...историја је показала да је то врло тешко и скоро немогуће
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:33 03.10.2015

Re: Потпуно промашено

скроз занимљиво размишљање, неочекивано. ко су људи који су одлучили, некако изнад свих дешавања, да је Америка bunny, која игра улогу лидера?
omega68 omega68 23:02 03.10.2015

Re: Потпуно промашено

Дуга је то прича.
Не би ме разумео.
Кад порастеш само ће ти се касти
urbana_gerila urbana_gerila 23:40 03.10.2015

Re: Потпуно промашено

Srđan Fuchs
скроз занимљиво размишљање, неочекивано. ко су људи који су одлучили, некако изнад свих дешавања, да је Америка bunny, која игра улогу лидера?


kako koji, bre bro?
oni baksuzi iz trinaestog srBskog plemena stacioniranog na tamnoj strani meseca.
(ceo onaj kjubrikov šou u pustinji arizone je i bio prouzrokovan potrebom da se vlasi ne dosete kako na lunici ima nečega...)

ključ za razrešenje te najbolje skrivene tajne u istoriji poznatog i nepoznatog univerzuma, kao i za razotkrivanje urotnika samih je - em si lud em ti noge smrdU.
naime, ovi šizmatici su jedino srBsko pleme za koje gang nije sveta srBska reka, pa se, kako ne osećaju tradicionalni srBski poriv da plaknu srBske noge u njemu, prepoznaju po, što bi braća cigani rekli - kandela.
anonymous anonymous 19:00 02.10.2015

Ако лидер више није Америка ......

ПУТИН: Не може се више трпети овакво стање ствари у свету


ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ НА ЈУБИЛАРНОМ 70-ОМ ЗАСЕДАЊУ
ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ УН



„Седамдесетогодишњи јубилеј Организације уједињених нација је добар да се вратимо у историју и попричамо о нашој заједничкој будућности.

Земље које су уништиле нацизам су 1945. године удружиле снаге како би положиле чврсте темеље послератног светског поретка.

Подсећам да су кључне одлуке о принципима међусобне сарадње држава и одлуке о стварању УН доношене у мојој земљи на састанку лидера антихитлеровске коалиције на Јалти.

Систем успостављен на Јалти плаћен је страдањима и десетинама милиона живота, двама светским ратовима који су проотутњали планетом у ХХ веку, и, да будемо објективни, он је помогао човечанству да прође кроз бурне, понекад драматичне догађаје последњих седам деценија, али је свет сачувао од потреса великих размера.

Организација уједињених нација је структура којој нема равних по легитимности, репрезентативности и универзалности. Да, на рачун УН се у последње време чује много критика. Оне наводно демонстрирају недовољну ефикасност, а доношење принципијелних кључних одлука наилази на несавладиве несугласице, пре свега између чланица Савета безбедности.

Међутим, желим да истакнем да су несугласице у ОУН постојале увек, током свих 70 година постојања организације. И право вета се користило увек: њега су користиле и Сједињене Америчке Државе, и Велика Британија, и Француска, и Кина, и Совјетски Савез, а касније Русија. То је потпуно нормално за разнолику организацију са оволиком заступљеношћу држава.

Приликом оснивања ОУН није се ни сматрало да ће овде владати истомишљеништво. Суштина организације и јесте тражење и постизање компромиса, а њена снага је узимање у обзир различитих мишљења и тачака гледишта гледишта.

Одлуке које се разматрају у ОУН, усаглашавају се у виду резолуција или се не усаглашавају, како кажу дипломате: пролазе или не пролазе. И све радње било којих држава мимо тог поступка нелегитимне су и супротне су Повељи ОУН, савременом међународном праву.

Сви ми знамо да је по завршетку „хладног рата“ – и сви други то знају – у свету настао један центар доминације. И тада су они који су се нашли на врху те пирамиде дошли у искушење да помисле да, ако су они тако јаки и изузетни, најбоље знају шта треба радити. Па, према томе, не треба се обазирати ни на ОУН, која често, уместо да аутоматски озакони потребну одлуку, само смета, како код нас кажу, „мува се под ногама“.

Кренуле су приче да је Организација у виду у којем је створена застарела, да је испунила своју историјску мисију.

Наравно, свет се мења, и УН треба да буду у складу са том природном трансформацијом. Русија је спремна за рад на даљем развоју УН са свим партнерима на основу широког консензуса, али покушаје да се уздрма ауторитет и легитимност УН сматрамо крајње опасним. То може да доведе до рушења целе архитектуре међународних односа. Тада нам заиста неће преостати никаква правила, осим права јачег.

То ће бити свет у којем ће уместо заједничког рада владати егоизам, свет у којем ће бити све више диктата и све мање равноправности, мање стварне демократије и слободе, свет у којем ће се уместо заиста независних држава множити број фактичких протектората којима се управља споља. Јер, шта је то државни суверенитет о којем су колеге овде већ говориле? То је, пре свега, питање слободе, слободног избора своје судбине за сваког човека, за народ, за државу.

Кад смо већ код тога, поштоване колеге, у истом реду је и питање такозване легитимности државне власти.

Не може се играти и манипулисати речима. У међународном праву, у међународним пословима сваки термин треба да буде јасан, транспарентан, треба да има једнако схватање и једнако схватане критеријуме. Сви смо ми различити, и према томе се треба односити с поштовањем. Нико не треба да се прилагођава једном моделу развоја који је неко једном заувек прогласио исправним.

Нико од нас не треба да заборавља искуство из прошлости. Ми се, на пример, сећамо и примера из историје Совјетског Савеза. Извоз друштвених експеримената, покушаји да се изазову промене у различитим земљама полазећи од својих идеолошких позиција често су доводили до трагичних последица, доводили су не до напретка, већ до деградације.

Међутим, изгледа да нико не учи на туђим грешкама, већ их само понавља. И, извоз такозваних „демократских“ револуција се наставља.

Довољно је погледати ситуацију на Блиском истоку и у Северној Африци, о чему је говорио претходни говорник.

Наравно, политички и социјални проблеми су присутни одавно, и људи тамо су, наравно, желели промене. Али, шта се догодило у стварности?

Агресивна спољна интервенција довела је до тога да су - уместо реформи - државне институције, па и сам начин живота, били уништени без икаквог пардона. Уместо победе демократије и напретка – насиље, сиромаштво, социјална катастрофа, а људска права, укључујући право на живот, нимало се не поштују.

Дође ти да питаш оне који су створили такву ситуацију: „Да ли бар сада схватате шта сте натворили?“ Али плашим се то остати пуко питање, зато што од политике, у чијој су основи самоувереност, убеђеност у своју изузетност и некажњивост, још увек нису одустали.

Већ је постало очевидно да је вакуум власти, који се појавио у низу земаља Блиског Истока и Северне Африке, довео до формирања зона анархије које су одмах почели да попуњавају екстремисти и терористи.

Под заставама такозване Исламске државе већ ратују десетине хиљада бојовника. Међу њима су бивши припадници ирачке армије које и упад у Ирак 2003. године избацио на улицу. Регруте Исламској држави лиферује и Либија чија државност је разрушена уз грубо кршење резолуције Савета безбедности УН№ 1973. Сада редове екстремиста попуњавају још и чланови такозване умерене сиријске опозиције коју подржава Запад.

Њих су прво наоружали и обучили, да би они потом прешли на страну такозване Исламске државе.

А чак ни сама Исламска држава није настала на пустом месту: њу су такође испрва „гајили“ као оружје против неугодних световних режима.

Чим је створила мостобране у Сирији и Ираку, Исламска држава је почела да своју експанзију шири на друге регионе, са амбицијом да успостави своје господство у целом исламском ссвету и на само у њему.

Ту није крај њеним плановима. Ствари су више него опасне.

При оваквом стању ствари, лицемерно је и неодговорно наступати са громким декларацијама о претњи међународног тероризма, а притом затварати очи на канале финансирања и подршке терористима, укључујући њихове приходе од трговине наркотицима и од нелегалне трговине нафтом и оружјем, па још покушавати манипулисати екстремистичким групацијама и држати их у својој служби ради достизања сопствених политичких циљева, у нади да ћете се касније са њима обрачунати, просто – да ће бити ликвидирани.

Онима који овако поступају и размишљају, хтео бих да кажем: господо, имате посла са веома суровим људима, али ти људи уопште нису глупи нити примитивни, ти људи нису глупљи од вас и ту још није сасвим јасно ко ће кога искористити за своје циљеве.

Последњи подаци који говоре како је умерена опозиција предала оружје које сте јој дали терористима – то најбоље потврђује.

Сматрам да су сви покушаји шуровања са терористима, а поготово њихово наоружавање, кратковиди и да могу изазвати прави пожар.

Глобална терористичка претња може нарасти до критичних граница и захватити нове делове планете. Утолико пре што се у камповима Исламске државе кале бојовници из многих земаља, укључујући и европске.

Морам, на жалост, да кажем отворено, уважене колеге, да ни Русија у овоме није изузетак. Зато не смемо дозволити да се главосече, које су већ осетиле мирис крви, врате својим кућама и наставе свој црни посао. Ми то, у сваком случају, не желимо.

Ваљда нико то не жели, зар не?

Русија је одувек тврдо и доследно била против тероризма у свим његовим видовима.
Данас моја земља пружа војно-техничку помоћ и Ираку и Сирији, као и другим земљама у том региону које воде борбу са терористичким групацијама.

Сматрамо да је одбијање сарадње са сиријским властима и сиријском владином армијом – са онима који се храбро и очи у очи боре боре са терором - огромна грешка.

Време је да се призна: да се у Сирији – осим владиних снага председника Асада и курдских добровољаца - нико други реално не бори против Исламске државе и других терористичких организација.

Ми знамо све проблеме тог региона и све његове противречности, али ипак треба полазити од реалности.

Поштоване колеге! Морам да приметим да се у последње време наш такав поштен и директан приступ користи као повод да се Русија оптужи за растуће амбиције. Као да они који о томе говоре немају никакве амбиције. Али, није ствар у амбицијама Русије, поштоване колеге, већ у томе да је већ немогуће трпети стање ка којем иде свет.

Ми заправо предлажемо да се водимо не амбицијама, већ заједничким вредностима и заједничким интересима на основу међународног права, да удружимо снаге ради решавања нових проблема који су пред нама и да створимо заиста широку међународну антитерористичку коалицију.

Као и антихитлеровска коалиција, она би у својим редовима могла да уједини најразличитије снаге које су спремне да се одлучно супротставe онима који, као и нацисти, сеју зло и мржњу према човечанству.

И, наравно, главне учеснице те коалиције треба да буду муслиманске земље. Јер, Исламска држава не само да представља директну претњу за њих, већ и својим крвавим злочинима скрнави једну од највећих светских религија – ислам.

Идеолози бојовника се иживљавају над исламом, изопачују његове истинске хуманистичке вредности.

Желео бих да се обратим муслиманским духовним лидерима: сада су веома важни и ваш ауторитет и ваше поуке и усмеравања. Треба сачувати људе које покушавају да врбују бојовници од непромишљених потеза, а онима који су били обманути и који су се стицајем различитих околности нашли у редовима терориста треба помоћи да нађу пут ка нормалном животу, да положе оружје, прекину братоубилачки рат.

Већ у наредним данима Русија ће, као председавајућа Савета безбедности, сазвати министарску седницу ради свеобухватне анализе претњи на простору Блиског истока. Пре свега, предлажемо да се размотри могућност усаглашавања резолуције о координацији потеза свих страна које се борбе против Исламске државе и других терористичких групација. Понављам, таква координација треба да се заснива на начелима Повеље ОУН.

Рачунамо да ће међународна заједница моћи да изради свеобухватну стратегију политичке стабилизације и социјално-економске обнове Блиског Истока. Тада, поштовани пријатељи, неће ни морати да се граде логори за избеглице. Талас људи који су били принуђени да напусте своју земљу буквално је запљуснуо прво суседне земље, а затим и Европу. Овде се ради о стотинама хиљада, а може се попети и на милионе. То је, фактички, нова велика горка сеоба народа и тешка лекција за све нас, укључујући Европу.

Желим да нагласим: избеглицама су, без сумње, потребни самилост и подршка. Али, тај проблем се кардинално може решити само путем обнове државности тамо где је она била уништена, путем јачања институција власти тамо где су се оне очувале и обнављају, путем пружања свестране помоћи – војне, економске, материјалне – земљама које су се нашле у тешком положају и, наравно, људима који, упркос свим искушењима, не напуштају свој завичај.
Разуме се, никаква се помоћ не може и не сме наметати сувереним државама, та помоћ се мора удити искључиво у складу са Повељом УН.

Све што се чини и што ће се чинити у тој сфери у складу са нормама међународног права – Уједињене нације треба да подрже, а све што буде противно Повељи УН – да одбаце.
Крајње важним сматрам помоћ у обнови државне структуре Либије, подршку новој влади Ирака и свестрану помоћ легитимној влади Сирије.

Уважене колеге, кључни задатак међународне заједнице на челу са УН и даље је обезбеђивање мира, регионалне и глобалне стабилности.

По нашем мишљењу, морамо разговарати о формирању простора једнаке и недељиве безбедности, безбедности не за изабране већ – за све. Да, то је сложен, тежак и дуготрајан посао, али му алтернативе нема.

Међутим, код неких наших колега и даље, на жалост, доминирају блоковско мишљење из времена хладног рата и тежња да се освајају геополитички простори.

Прво су наставили линију ширења НАТО. Намеће се питање: ради чега ако је Варшавски уговор престао да постоји, а Совјетски Савез се распао?

Упркос томе, НАТО на само да опстаје, него се и даље шири, као и његова војна инфраструктура.

Затим су се постсовјетске државе нашле пред тешким избором: да се приклоне Западу или Истоку? Пре или касније таква логика конфронтације морала је да се прелије у озбиљну геополитичку кризу. То се десило у Украјини где су користили незадовољство већег дела становништва постојећом влашћу и споља су испровоцирали оружани преврат. Услед тога је плануо грађански рат.

Убеђени смо: само уз савесно испуњавање Минских споразума од 12. фебруара ове године могуће је зауставити крвопролиће и изаћи из ћорсокака. Претњама и силом оружја немогуће је обезбедити целовитост Украјине.

То се мора урадити. Потребно је реално сагледавање интереса и права људи у Донбасу, поштовање њиховог избора, усаглашавање са њима, као што је то предвиђено Минским споразумима, кључних елемената политичког уређења државе. То је гаранција да ће се Украјина развијати као цивилизована држава, као важна карика у изградњи заједничког простора безбедности и економске сарадње, како у Европи тако и у Евроазији.

Даме и господо, нисам сада случајно споменуо заједнички простор економске сарадње. Још донедавно се чинило да ћемо се у економији, где важе објективни тржишни закони, научити да се понашамо без линија које деле, да ћемо деловати на бази транспарентних, заједнички усвојених правила, укључујући и принципе СТО који подразумевају слободну трговину, инвестиције и отворену конкуренцију. Ипак, данас, готово да су постале норма једностране санкције без сагласности УН. Оне не само прате политичке циљеве, већ се и користе за уклањање конкуренције на тржишту.

Навешћу још један симптом растућег економског егоизма.

Низ земаља је кренуо путем затворених ексклузивних економских удружења, при чему се разговори о њиховом стварању одвијају по кулоарима, у тајности и од сопствених грађана, од сопствених пословних кругова, од шире јавности и од других земаља. Друге државе, чији интереси могу да буду погођени, такође се ни о чему не обавештавају.

Вероватно све нас желе да суоче са чињеницом да су правила игре поново написана, притом написана према потребама уског круга изабраних, без учешћа СТО. То може да доведе до дестабилизације трговинског система, до разарања глобалног економског простора.

Означени проблеми погађају интересе свих држава, утичу на перспективе читаве светске привреде, због тога предлажемо да се ова питања разматрају у оквиру УН, СТО и „Групе двадесет“.

Насупрот политици ексклузивности, Русија предлаже хармонизацију регионалних економских пројеката, такозвану интеграцију интеграција, засновану на универзалним транспарентним принципима међународне трговине. Као пример навешћу наше планове по усаглашавању рада Евроазијског економског савеза са кинеском иницијативом у вези формирања „Економског појаса Пута свиле“.

Још увек велике перспективе видим у хармонизацији процеса интеграције у оквирима Евроазијске економске уније и Европске Уније.

Даме и господо, међу проблемима који се тичу будућности читавог човечанства имамо и такав изазов као што су глобалне промене климе. Ми смо заинтересовани за ефикасност климатске конференције УН која ће бити одржана у Паризу у децембру.

У оквирима свог националног доприноса, планирамо да до 2030. године смањимо емисију гасова „стаклене баште“ за до 70-75% у поређењу са показатељима из 1990. године.

Предлажем да шире сагледамо овај проблем. Ограничавањем емисије штетних гасова, користећи друге тактичке методе ми ћемо, можда, на неко време да ублажимо проблем, али нећемо га свакако решити. Потребни су нам потпуно други приступи.

Реч треба да буде о увођењу принципијелно нових технологија прилагођених природи, које не наносе штету околини већ се са њом хармонично уклапају дозвољавајући да се обнови равнотежа између биосфере и техносфере коју је човек нарушио. То је изазов планетарних димензија. Убеђен сам да човечанство поседује интелектуални потенцијал да одговори на њега.

Неопходно је да ујединимо напоре пре свега држава које поседују јаку истраживачку базу, развијене фундаменталне науке.

Предлажем да се под окриљем УН формира специјални форум, где ће све стране разматрати проблеме везане за трошење природних ресурса, уништавање околине, климатске промене. Русија је спремна да наступи као један од организатора таквог форума.

Поштоване даме и господо, колеге, 10. јануара 1946. године у Лондону је почела са радом прва сесија Генералне скупштине УН. На њеном отварању председник припремне комисије сесије, колумбијски дипломата Зулета Анхел, према мом мишљењу, веома обимно формулисао принципе на којима треба да заснива свој рад УН. То су: добра воља, презирање интрига и лукавства, дух сарадње.

Данас ове речи звуче као поука за све нас. Русија верује у велики потенцијал УН који треба да помогне да се избегне нова глобална конфронтација и да се пређе на стратегију сарадње. Ми ћемо заједно са другим земљама поступно радити како би смо учврстили централну координирајућу улогу УН.

Убеђен сам, ако будемо радили заједно, да ћемо свет учинити стабилним и безбедним, да ћемо створићемо услове за развој свих држава и народа.
Хвала на пажњи“.

Извор : Факти
anonymous anonymous 19:05 02.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......


urbana_gerila urbana_gerila 07:19 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......

anonymous
ПУТИН: Не може се више трпети овакво стање ствари у свету


ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ НА ЈУБИЛАРНОМ 70-ОМ ЗАСЕДАЊУ
ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ УН



„Седамдесетогодишњи јубилеј Организације уједињених нација је добар да се вратимо у историју и попричамо о нашој заједничкој будућности.

Земље које су уништиле нацизам су 1945. године удружиле снаге како би положиле чврсте темеље послератног светског поретка.

Подсећам да су кључне одлуке о принципима међусобне сарадње држава и одлуке о стварању УН доношене у мојој земљи на састанку лидера антихитлеровске коалиције на Јалти.

Систем успостављен на Јалти плаћен је страдањима и десетинама милиона живота, двама светским ратовима који су проотутњали планетом у ХХ веку, и, да будемо објективни, он је помогао човечанству да прође кроз бурне, понекад драматичне догађаје последњих седам деценија, али је свет сачувао од потреса великих размера.

Организација уједињених нација је структура којој нема равних по легитимности, репрезентативности и универзалности. Да, на рачун УН се у последње време чује много критика. Оне наводно демонстрирају недовољну ефикасност, а доношење принципијелних кључних одлука наилази на несавладиве несугласице, пре свега између чланица Савета безбедности.

Међутим, желим да истакнем да су несугласице у ОУН постојале увек, током свих 70 година постојања организације. И право вета се користило увек: њега су користиле и Сједињене Америчке Државе, и Велика Британија, и Француска, и Кина, и Совјетски Савез, а касније Русија. То је потпуно нормално за разнолику организацију са оволиком заступљеношћу држава.

Приликом оснивања ОУН није се ни сматрало да ће овде владати истомишљеништво. Суштина организације и јесте тражење и постизање компромиса, а њена снага је узимање у обзир различитих мишљења и тачака гледишта гледишта.

Одлуке које се разматрају у ОУН, усаглашавају се у виду резолуција или се не усаглашавају, како кажу дипломате: пролазе или не пролазе. И све радње било којих држава мимо тог поступка нелегитимне су и супротне су Повељи ОУН, савременом међународном праву.

Сви ми знамо да је по завршетку „хладног рата“ – и сви други то знају – у свету настао један центар доминације. И тада су они који су се нашли на врху те пирамиде дошли у искушење да помисле да, ако су они тако јаки и изузетни, најбоље знају шта треба радити. Па, према томе, не треба се обазирати ни на ОУН, која често, уместо да аутоматски озакони потребну одлуку, само смета, како код нас кажу, „мува се под ногама“.

Кренуле су приче да је Организација у виду у којем је створена застарела, да је испунила своју историјску мисију.

Наравно, свет се мења, и УН треба да буду у складу са том природном трансформацијом. Русија је спремна за рад на даљем развоју УН са свим партнерима на основу широког консензуса, али покушаје да се уздрма ауторитет и легитимност УН сматрамо крајње опасним. То може да доведе до рушења целе архитектуре међународних односа. Тада нам заиста неће преостати никаква правила, осим права јачег.

То ће бити свет у којем ће уместо заједничког рада владати егоизам, свет у којем ће бити све више диктата и све мање равноправности, мање стварне демократије и слободе, свет у којем ће се уместо заиста независних држава множити број фактичких протектората којима се управља споља. Јер, шта је то државни суверенитет о којем су колеге овде већ говориле? То је, пре свега, питање слободе, слободног избора своје судбине за сваког човека, за народ, за државу.

Кад смо већ код тога, поштоване колеге, у истом реду је и питање такозване легитимности државне власти.

Не може се играти и манипулисати речима. У међународном праву, у међународним пословима сваки термин треба да буде јасан, транспарентан, треба да има једнако схватање и једнако схватане критеријуме. Сви смо ми различити, и према томе се треба односити с поштовањем. Нико не треба да се прилагођава једном моделу развоја који је неко једном заувек прогласио исправним.

Нико од нас не треба да заборавља искуство из прошлости. Ми се, на пример, сећамо и примера из историје Совјетског Савеза. Извоз друштвених експеримената, покушаји да се изазову промене у различитим земљама полазећи од својих идеолошких позиција често су доводили до трагичних последица, доводили су не до напретка, већ до деградације.

Међутим, изгледа да нико не учи на туђим грешкама, већ их само понавља. И, извоз такозваних „демократских“ револуција се наставља.

Довољно је погледати ситуацију на Блиском истоку и у Северној Африци, о чему је говорио претходни говорник.

Наравно, политички и социјални проблеми су присутни одавно, и људи тамо су, наравно, желели промене. Али, шта се догодило у стварности?

Агресивна спољна интервенција довела је до тога да су - уместо реформи - државне институције, па и сам начин живота, били уништени без икаквог пардона. Уместо победе демократије и напретка – насиље, сиромаштво, социјална катастрофа, а људска права, укључујући право на живот, нимало се не поштују.

Дође ти да питаш оне који су створили такву ситуацију: „Да ли бар сада схватате шта сте натворили?“ Али плашим се то остати пуко питање, зато што од политике, у чијој су основи самоувереност, убеђеност у своју изузетност и некажњивост, још увек нису одустали.

Већ је постало очевидно да је вакуум власти, који се појавио у низу земаља Блиског Истока и Северне Африке, довео до формирања зона анархије које су одмах почели да попуњавају екстремисти и терористи.

Под заставама такозване Исламске државе већ ратују десетине хиљада бојовника. Међу њима су бивши припадници ирачке армије које и упад у Ирак 2003. године избацио на улицу. Регруте Исламској држави лиферује и Либија чија државност је разрушена уз грубо кршење резолуције Савета безбедности УН№ 1973. Сада редове екстремиста попуњавају још и чланови такозване умерене сиријске опозиције коју подржава Запад.

Њих су прво наоружали и обучили, да би они потом прешли на страну такозване Исламске државе.

А чак ни сама Исламска држава није настала на пустом месту: њу су такође испрва „гајили“ као оружје против неугодних световних режима.

Чим је створила мостобране у Сирији и Ираку, Исламска држава је почела да своју експанзију шири на друге регионе, са амбицијом да успостави своје господство у целом исламском ссвету и на само у њему.

Ту није крај њеним плановима. Ствари су више него опасне.

При оваквом стању ствари, лицемерно је и неодговорно наступати са громким декларацијама о претњи међународног тероризма, а притом затварати очи на канале финансирања и подршке терористима, укључујући њихове приходе од трговине наркотицима и од нелегалне трговине нафтом и оружјем, па још покушавати манипулисати екстремистичким групацијама и држати их у својој служби ради достизања сопствених политичких циљева, у нади да ћете се касније са њима обрачунати, просто – да ће бити ликвидирани.

Онима који овако поступају и размишљају, хтео бих да кажем: господо, имате посла са веома суровим људима, али ти људи уопште нису глупи нити примитивни, ти људи нису глупљи од вас и ту још није сасвим јасно ко ће кога искористити за своје циљеве.

Последњи подаци који говоре како је умерена опозиција предала оружје које сте јој дали терористима – то најбоље потврђује.

Сматрам да су сви покушаји шуровања са терористима, а поготово њихово наоружавање, кратковиди и да могу изазвати прави пожар.

Глобална терористичка претња може нарасти до критичних граница и захватити нове делове планете. Утолико пре што се у камповима Исламске државе кале бојовници из многих земаља, укључујући и европске.

Морам, на жалост, да кажем отворено, уважене колеге, да ни Русија у овоме није изузетак. Зато не смемо дозволити да се главосече, које су већ осетиле мирис крви, врате својим кућама и наставе свој црни посао. Ми то, у сваком случају, не желимо.

Ваљда нико то не жели, зар не?

Русија је одувек тврдо и доследно била против тероризма у свим његовим видовима.
Данас моја земља пружа војно-техничку помоћ и Ираку и Сирији, као и другим земљама у том региону које воде борбу са терористичким групацијама.

Сматрамо да је одбијање сарадње са сиријским властима и сиријском владином армијом – са онима који се храбро и очи у очи боре боре са терором - огромна грешка.

Време је да се призна: да се у Сирији – осим владиних снага председника Асада и курдских добровољаца - нико други реално не бори против Исламске државе и других терористичких организација.

Ми знамо све проблеме тог региона и све његове противречности, али ипак треба полазити од реалности.

Поштоване колеге! Морам да приметим да се у последње време наш такав поштен и директан приступ користи као повод да се Русија оптужи за растуће амбиције. Као да они који о томе говоре немају никакве амбиције. Али, није ствар у амбицијама Русије, поштоване колеге, већ у томе да је већ немогуће трпети стање ка којем иде свет.

Ми заправо предлажемо да се водимо не амбицијама, већ заједничким вредностима и заједничким интересима на основу међународног права, да удружимо снаге ради решавања нових проблема који су пред нама и да створимо заиста широку међународну антитерористичку коалицију.

Као и антихитлеровска коалиција, она би у својим редовима могла да уједини најразличитије снаге које су спремне да се одлучно супротставe онима који, као и нацисти, сеју зло и мржњу према човечанству.

И, наравно, главне учеснице те коалиције треба да буду муслиманске земље. Јер, Исламска држава не само да представља директну претњу за њих, већ и својим крвавим злочинима скрнави једну од највећих светских религија – ислам.

Идеолози бојовника се иживљавају над исламом, изопачују његове истинске хуманистичке вредности.

Желео бих да се обратим муслиманским духовним лидерима: сада су веома важни и ваш ауторитет и ваше поуке и усмеравања. Треба сачувати људе које покушавају да врбују бојовници од непромишљених потеза, а онима који су били обманути и који су се стицајем различитих околности нашли у редовима терориста треба помоћи да нађу пут ка нормалном животу, да положе оружје, прекину братоубилачки рат.

Већ у наредним данима Русија ће, као председавајућа Савета безбедности, сазвати министарску седницу ради свеобухватне анализе претњи на простору Блиског истока. Пре свега, предлажемо да се размотри могућност усаглашавања резолуције о координацији потеза свих страна које се борбе против Исламске државе и других терористичких групација. Понављам, таква координација треба да се заснива на начелима Повеље ОУН.

Рачунамо да ће међународна заједница моћи да изради свеобухватну стратегију политичке стабилизације и социјално-економске обнове Блиског Истока. Тада, поштовани пријатељи, неће ни морати да се граде логори за избеглице. Талас људи који су били принуђени да напусте своју земљу буквално је запљуснуо прво суседне земље, а затим и Европу. Овде се ради о стотинама хиљада, а може се попети и на милионе. То је, фактички, нова велика горка сеоба народа и тешка лекција за све нас, укључујући Европу.

Желим да нагласим: избеглицама су, без сумње, потребни самилост и подршка. Али, тај проблем се кардинално може решити само путем обнове државности тамо где је она била уништена, путем јачања институција власти тамо где су се оне очувале и обнављају, путем пружања свестране помоћи – војне, економске, материјалне – земљама које су се нашле у тешком положају и, наравно, људима који, упркос свим искушењима, не напуштају свој завичај.
Разуме се, никаква се помоћ не може и не сме наметати сувереним државама, та помоћ се мора удити искључиво у складу са Повељом УН.

Све што се чини и што ће се чинити у тој сфери у складу са нормама међународног права – Уједињене нације треба да подрже, а све што буде противно Повељи УН – да одбаце.
Крајње важним сматрам помоћ у обнови државне структуре Либије, подршку новој влади Ирака и свестрану помоћ легитимној влади Сирије.

Уважене колеге, кључни задатак међународне заједнице на челу са УН и даље је обезбеђивање мира, регионалне и глобалне стабилности.

По нашем мишљењу, морамо разговарати о формирању простора једнаке и недељиве безбедности, безбедности не за изабране већ – за све. Да, то је сложен, тежак и дуготрајан посао, али му алтернативе нема.

Међутим, код неких наших колега и даље, на жалост, доминирају блоковско мишљење из времена хладног рата и тежња да се освајају геополитички простори.

Прво су наставили линију ширења НАТО. Намеће се питање: ради чега ако је Варшавски уговор престао да постоји, а Совјетски Савез се распао?

Упркос томе, НАТО на само да опстаје, него се и даље шири, као и његова војна инфраструктура.

Затим су се постсовјетске државе нашле пред тешким избором: да се приклоне Западу или Истоку? Пре или касније таква логика конфронтације морала је да се прелије у озбиљну геополитичку кризу. То се десило у Украјини где су користили незадовољство већег дела становништва постојећом влашћу и споља су испровоцирали оружани преврат. Услед тога је плануо грађански рат.

Убеђени смо: само уз савесно испуњавање Минских споразума од 12. фебруара ове године могуће је зауставити крвопролиће и изаћи из ћорсокака. Претњама и силом оружја немогуће је обезбедити целовитост Украјине.

То се мора урадити. Потребно је реално сагледавање интереса и права људи у Донбасу, поштовање њиховог избора, усаглашавање са њима, као што је то предвиђено Минским споразумима, кључних елемената политичког уређења државе. То је гаранција да ће се Украјина развијати као цивилизована држава, као важна карика у изградњи заједничког простора безбедности и економске сарадње, како у Европи тако и у Евроазији.

Даме и господо, нисам сада случајно споменуо заједнички простор економске сарадње. Још донедавно се чинило да ћемо се у економији, где важе објективни тржишни закони, научити да се понашамо без линија које деле, да ћемо деловати на бази транспарентних, заједнички усвојених правила, укључујући и принципе СТО који подразумевају слободну трговину, инвестиције и отворену конкуренцију. Ипак, данас, готово да су постале норма једностране санкције без сагласности УН. Оне не само прате политичке циљеве, већ се и користе за уклањање конкуренције на тржишту.

Навешћу још један симптом растућег економског егоизма.

Низ земаља је кренуо путем затворених ексклузивних економских удружења, при чему се разговори о њиховом стварању одвијају по кулоарима, у тајности и од сопствених грађана, од сопствених пословних кругова, од шире јавности и од других земаља. Друге државе, чији интереси могу да буду погођени, такође се ни о чему не обавештавају.

Вероватно све нас желе да суоче са чињеницом да су правила игре поново написана, притом написана према потребама уског круга изабраних, без учешћа СТО. То може да доведе до дестабилизације трговинског система, до разарања глобалног економског простора.

Означени проблеми погађају интересе свих држава, утичу на перспективе читаве светске привреде, због тога предлажемо да се ова питања разматрају у оквиру УН, СТО и „Групе двадесет“.

Насупрот политици ексклузивности, Русија предлаже хармонизацију регионалних економских пројеката, такозвану интеграцију интеграција, засновану на универзалним транспарентним принципима међународне трговине. Као пример навешћу наше планове по усаглашавању рада Евроазијског економског савеза са кинеском иницијативом у вези формирања „Економског појаса Пута свиле“.

Још увек велике перспективе видим у хармонизацији процеса интеграције у оквирима Евроазијске економске уније и Европске Уније.

Даме и господо, међу проблемима који се тичу будућности читавог човечанства имамо и такав изазов као што су глобалне промене климе. Ми смо заинтересовани за ефикасност климатске конференције УН која ће бити одржана у Паризу у децембру.

У оквирима свог националног доприноса, планирамо да до 2030. године смањимо емисију гасова „стаклене баште“ за до 70-75% у поређењу са показатељима из 1990. године.

Предлажем да шире сагледамо овај проблем. Ограничавањем емисије штетних гасова, користећи друге тактичке методе ми ћемо, можда, на неко време да ублажимо проблем, али нећемо га свакако решити. Потребни су нам потпуно други приступи.

Реч треба да буде о увођењу принципијелно нових технологија прилагођених природи, које не наносе штету околини већ се са њом хармонично уклапају дозвољавајући да се обнови равнотежа између биосфере и техносфере коју је човек нарушио. То је изазов планетарних димензија. Убеђен сам да човечанство поседује интелектуални потенцијал да одговори на њега.

Неопходно је да ујединимо напоре пре свега држава које поседују јаку истраживачку базу, развијене фундаменталне науке.

Предлажем да се под окриљем УН формира специјални форум, где ће све стране разматрати проблеме везане за трошење природних ресурса, уништавање околине, климатске промене. Русија је спремна да наступи као један од организатора таквог форума.

Поштоване даме и господо, колеге, 10. јануара 1946. године у Лондону је почела са радом прва сесија Генералне скупштине УН. На њеном отварању председник припремне комисије сесије, колумбијски дипломата Зулета Анхел, према мом мишљењу, веома обимно формулисао принципе на којима треба да заснива свој рад УН. То су: добра воља, презирање интрига и лукавства, дух сарадње.

Данас ове речи звуче као поука за све нас. Русија верује у велики потенцијал УН који треба да помогне да се избегне нова глобална конфронтација и да се пређе на стратегију сарадње. Ми ћемо заједно са другим земљама поступно радити како би смо учврстили централну координирајућу улогу УН.

Убеђен сам, ако будемо радили заједно, да ћемо свет учинити стабилним и безбедним, да ћемо створићемо услове за развој свих држава и народа.
Хвала на пажњи“.

Извор : Факти




brate, ako ovo nije integralna verzija govora - duboko ćeš me razočarati i kao čovek i kao anonymous, te ćeš se moći smatrati brisanim iz moje vip liste.
anonymous anonymous 08:19 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......

brate, ako ovo nije integralna verzija govora - duboko ćeš me razočarati i kao čovek i kao anonymous, te ćeš se moći smatrati brisanim iz moje vip liste.


...Тебра...говор нисам слушао ....извор су ФАКТИ ....

LINK


anonymous anonymous 08:34 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......


ŽESTOK GOVOR KINESKOG PREDSEDNIKA:

Prestanite da maltretirate male, slabe i siromašne!



Kineski predsednik Si Đinping pozvao je članice UN da grade partnerstva, gde su svi „tretirani kao jednaki“, i poručio da velike i jake zemlje ne treba da „maltretiraju male, slabe i siromašne.“

Zakon džungle ne može biti model za odnose među državama – upozorio je Si Đinping.
U govoru pred Generalnom skupštinom UN, kineski lider je upozorio:

„Zakon džungle znači da su slabi potčinjeni jakima, a cele zemlje ne mogu da se tako ponašaju. Oni koji se drže oholo i koriste silu – faktički podižu kamen koji će im na kraju pasti na nogu“.

Si je pozvao sve države sveta da odbace „mentalitet hladnog rata u svim njegovim pojavnim oblicima“:

„Glavnu ulogu u održavanju mira i korišćenju mirnih načina rešavanja sporova treba da imaju Ujedinjene nacije i Savet bezbednosti UN. Tako neće biti prinudnih mera, tako će neprijateljstvo ustupiti mesto prijateljstvu“.

link



anonymous anonymous 08:36 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......



Kineski predsednik obećao 1,1 miliardu evra za mirovne snage

Kineski predsednik Si Đinping ponudio je danas na govoru u Ujedinjenim nacijama više od 1,1 milijardu dolara za pomoć mirovnim trupama.

Kineski predsednik je u govoru na generalnoj debati obećao pomoć u narednih deset godina kao podršku nastojanjima UN da se unaprede međunarodna saradnja i svetski mir i razvoj.

Si je rekao da će Kina uspostaviti trajne mirovne stajaće snage od oko 8.000 vojnika koje će biti moguće angažovati kada bude neophodno. Kina već ima najviše vojnika u mirovnim trupama od pet stalnih članova Saveta bezbednosti UN s više od 30.000 vojnika u 29 misija.

Si je rekao i da će Kina obezbediti 100 miliona dolara u vojnoj pomoći Afričkoj uniji u narednih pet godina kako bi se pomoglo osnivanje afričkih mirovnih snaga i osnažilo reagovanje AU na krize.

Kineski predsednik je juče u UN rekao da će Kina dati dve milijarde dolara za uspostavljanje pomoćnog fonda za ispunjavanje ciljeva u obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i ekonomskom razvoju.


anonymous anonymous 08:50 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......



Oštro u UN: Obama vs Putin

Predsednici SAD i Rusije iskazali su danas u sedištu UN suprotne stavove o sirijskoj krizi, međusobno se optužujući za podsticanje tenzija i izražavajući neslaganje o sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu.

Američki predsednik izjavio je u Skupštini UN da su SAD spremne da rade zajedno sa Rusijom i Iranom na prevazilaženju krize u Siriji, ali je i ponovio da buduće rešenje ne može da znači povratak na predratni "status kvo", odnosno vlast Bašara al Asada.

Obama se u govoru na generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN založio za dalju borbu protiv Islamske države, ali i tranziciju koja ne bi uključivala sirijskog predsednika, i osudio je zemlje koje podržavaju lidere poput Asada, koga je optužio za ubijanje dece.

Argument da bi alternativa daljoj podršci Asadu bila "sigurno još gora", nije rešenje, ocenio je Obama, aludirajući na stav Rusije uoči susreta sa ruskim predsednikom Putinom kasnije tokom dana.

U govoru na Generalnoj skupštini UN američki predsednik je ujedno branio zapadne sankcije Rusiji zbog Ukrajine.

"Svet ne može da stoji po strani dok Rusija krši integritet i suverenitet Ukrajine. Ukoliko ne bude posledica za rusku aneksiju Krima, to bi se moglo dogodigi bilo kojoj zemlji u UN", rekao je Obama, prenosi AP.

Ruski državni mediji, prema njegovim rečima, opisuju aktuelne dogadaje kao primer povratka Rusije, što je stav koji dele mnogi američki političari misleći da je došlo vreme novog Hladnog rata.

"Međutim, to nije istina," smatra Obama. "Ukrajinci su više nego ikad zainteresovani da budu uz Zapad, a SAD ne žele da izoluju Rusiju, već da se Rusija diplomatski angažujue na način da omogući Ukrajincima da odluče o svojoj budućnosti".

Obama je upozorio članice UN na rizike, ukoliko ne budu zajedno radile na rešavanju svetskih problema.

Sedam decenija od osnivanja posao UN je nedovršen, rekao je američki predsednik, upozorivši da "opasni aktuelni rizici vode u jedan mračniji, neuređeniji svet".

On je govorio o liderima koji misle da snažnije države treba da nametnu volju slabijima i da prva pojedinaca nisu važna, a da se red mora nametati silom.

Zemlje se ne mogu vratiti na stari put sukoba i zastrašivanja, a ako ne budemo radili zajedno i efikasnije, "svi ćemo trpeti posledice",rekao je Obama.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u UN da se Moskva konstantno bori protiv terorizma, kao i da snabdeva sirijsku vladu vojnom opremom.

On je ocenio da je saradnja sa teroristima na Bliskom istoku dovela do oružanih sukoba i da je nesaradnja sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom velika greška, jer je on borac protiv terorizma.

Autor: MONDO/Agencije


urbana_gerila urbana_gerila 09:32 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......

anonymous
brate, ako ovo nije integralna verzija govora - duboko ćeš me razočarati i kao čovek i kao anonymous, te ćeš se moći smatrati brisanim iz moje vip liste.


...Тебра...говор нисам слушао ....извор су ФАКТИ ....

LINK


PUTIN - ceo govor- video



šalamala, računam ako debeli tasa uspeva da postavljanjem linka skrati(retko i sa velikom mukom, doduše) one svoje tradicionalno duge čaršave - onda to može bilo ko.
anonymous anonymous 09:50 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......



šalamala, računam ako debeli tasa uspeva da postavljanjem linka skrati(retko i sa velikom mukom, doduše) one svoje tradicionalno duge čaršave - onda to može bilo ko.


Ok.pomislio sam u jednom trenutku da se radi o tome....

Ipak, napravio sam copy/paste integralnog teksta, zbog značaja , koji po meni , govor ima, u ovom trenutku ... civilizacijske prekretnice

.... a i da bih ga približio očima onih, kojima prija ....sve servirano...

....to naravno ne isključuje da se nekima pristup neće svideti....

Ps.ako smo već saglasni , da postupak treba da bude izuzetak, zamolio bih te da bar ti skratiš ponovljeni tekst..

anonymous anonymous 10:21 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......

Milan Novković Milan Novković 11:46 03.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......

Može li Evropa da postane evropska , a ne američka

Izgleda da ipak polako postaje, i za to navijamo, pa za "wild-frontier" amere zbog kojih smo im svi mi bar jednom zavideli i bar jednom pomislili kako bi bilo dobro otići tamo i živeti.

Ima li boljeg svedočanstva od "grča" na licu jednog od dirigenata arapskog proleća, pošto je za "uterivanje" muzičara u takvu harmoniju bilo potrebno više dirigenata, John McCaina, kada se pogubi i ne zna šta bi pre trebalo bombardovati pre nego što u očaju prizna da su izgubili svet, ili grča u gramatičkom procesoru velikog svetskog "šahiste", komrada Zbignjeva, koji je retko u prošlosti ostajao bez reči.

Cena će možda biti izuzetno velika na kratak rok, i Lavrov je ovih dana, i to više u pajtos-maniru nego diplomatskom, "nežno" rekao Keriju, koji je već više meseci ko zec "uhvaćen" u farovima u mrkom mraku, kako je, valjda, sad jasno da je svet postao multi-polarni, sa novim centrima moći u Aziji i Južnoj americi, pa je beznadežno i nepotrebno mlatiti po malim državama.

A to sa cenom isto postaje interesantno, VW priča, na primer, gde su ubrzo po "incidentnu" počele da lete cifre od desetina milijardi dolara kroz vazduh, gde bih ja, da sam loš pisac naučne fantastike, tj sada nisam nikakav, voleo da vidim EU kako neće da plati tu cenu.

Ili, kako je, npr, Monsato sad na kolenima voleo bih da vidim kako ih je Evroazija tamo bacila i kako su VW jajca prava sitnica u odnosu na monsatova.
tasadebeli tasadebeli 23:29 04.10.2015

Re: Ако лидер више није Америка ......

urbana_gerila
anonymous
brate, ako ovo nije integralna verzija govora - duboko ćeš me razočarati i kao čovek i kao anonymous, te ćeš se moći smatrati brisanim iz moje vip liste.


...Тебра...говор нисам слушао ....извор су ФАКТИ ....

LINK


PUTIN - ceo govor- video



šalamala, računam ako debeli tasa uspeva da postavljanjem linka skrati(retko i sa velikom mukom, doduše) one svoje tradicionalno duge čaršave - onda to može bilo ko.







СРБИЈА!!!







freehand freehand 21:02 02.10.2015

Mr. Fuchs

... čini mi se da smo proteklih godina imali nekoliko razmena reči na ovu temu. I ako me sećanje ne vara imao si dijametralno suprotan stav, još se podsmevajući svima koji bi rekli i napisali ovo što ti sada ovde pišeš.
O čemu je reč?
omega68 omega68 21:14 02.10.2015

Re: Mr. Fuchs


Их не знаш ти нашег Mr. Fuchs.
Рекох ја да ћу морати да браним Америку од конвертита.
као што 6. октобра ниси могао да живиш од јуловаца.

ЕДИТ
Чекамо Далија и блоговог коца да почну да хвале Владимира и КГБ
alselone alselone 21:30 02.10.2015

Re: Mr. Fuchs

I ako me sećanje ne vara


Ako te i vara, samo otvori folder "Arhiva".
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:46 02.10.2015

Re: Mr. Fuchs

alselone
I ako me sećanje ne vara


Ako te i vara, samo otvori folder "Arhiva".


Prc!
freehand freehand 23:06 02.10.2015

Re: Mr. Fuchs

srdjan.pajic
alselone
I ako me sećanje ne vara


Ako te i vara, samo otvori folder "Arhiva".


Prc!

Dabre, pola kvantaša se presamitilo.
Nego, jel i ti znaš sve svoje komentare napamet pa stavljaš linkove na neke iz 2011., na primer?
blogovatelj blogovatelj 23:07 02.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Чекамо Далија и блоговог коца да почну да хвале Владимира и КГБ


A kad ga Pajić i Krkar budu pohvalili to će biti znak da se globalna raspodela sila u svetu strateški promenila.
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:16 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Nego, jel i ti znaš sve svoje komentare napamet pa stavljaš linkove na neke iz 2011., na primer?



Ne, ali sav drhtim od strepnje da saznam šta je od toga završilo kod tebe u arhivi.
anonymous anonymous 04:49 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

srdjan.pajic
Nego, jel i ti znaš sve svoje komentare napamet pa stavljaš linkove na neke iz 2011., na primer?



Ne, ali sav drhtim od strepnje da saznam šta je od toga završilo kod tebe u arhivi.

blogovatelj
Чекамо Далија и блоговог коца да почну да хвале Владимира и КГБ


A kad ga Pajić i Krkar budu pohvalili to će biti znak da se globalna raspodela sila u svetu strateški promenila.

srdjan.pajic
alselone
I ako me sećanje ne vara


Prc!

alselone
I ako me sećanje ne vara


Ako te i vara, samo otvori folder "Arhiva".

omega68

Их не знаш ти нашег Mr. Fuchs.
Рекох ја да ћу морати да браним Америку од конвертита.
као што 6. октобра ниси могао да живиш од јуловаца.

ЕДИТ
Чекамо Далија и блоговог коца да почну да хвале Владимира и КГБ

freehand
... čini mi se da smo proteklih godina imali nekoliko razmena reči na ovu temu. I ako me sećanje ne vara imao si dijametralno suprotan stav, još se podsmevajući svima koji bi rekli i napisali ovo što ti sada ovde pišeš.
O čemu je reč?




...ај, за промену мало о теми ......

Времена се мењају .... људи се мењају ...

....вечно враћање истог .....




....и кад кажеш - све се мења ....

....и кад кажеш све је исто .....

...нећеш да погрешиш...



alselone alselone 05:08 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Ne, ali sav drhtim od strepnje da saznam šta je od toga završilo kod tebe u arhivi.


Samo da nisi oko neceg promenio misljenje, to me jako brine. Jer to ti je najgore brajko moj. To je onda glavna tema a ne sta si rekao. To je glavno pitanje, sto menjas misljenje, je l' te placaju, jesi se priklonio, jesi podvodljiv, nestabilan, je l' ti naredjeno itd. Nije bitno sta kazes, nego zasto, eeeee moj ti, daj da to prvo utvrdimo pa mozemo dalje sa propitivanjem.

Nadam se da nisi promenio ni jedno misljenje, da oduvek o svemu mislis isto. To bi znacilo da si jako mudar, da sve vidis unapred, oduvek i zauvek, holisticki kako se sada popularno kaze, ili da si volina. Jebem li ga, ne znam ni ja.
freehand freehand 06:55 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

srdjan.pajic
Nego, jel i ti znaš sve svoje komentare napamet pa stavljaš linkove na neke iz 2011., na primer?


Ne, ali sav drhtim od strepnje da saznam šta je od toga završilo kod tebe u arhivi.

Pazi, Pajiću: znam da si šaban ali da nisi kursadžija. No dobro.
Šta ti misliš o dešavanjima u i oko Sirije, i govorima dvojice predsednika u UN?
Ako znaš gde je Sirija, šta su UN i da su neki govori održani?
alselone alselone 07:07 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Bravo Pajke care, prosao si prvi test. Sad krece velicanje neimanja konkretnog misljenja kroz mukotrpno propitivanje. Gle sad, kao sa trogodisnjakom, nikad nema poslednjeg pitanja a ni tacnog odgovora.
emsiemsi emsiemsi 09:03 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

alselone
Bravo Pajke care, prosao si prvi test. Sad krece velicanje neimanja konkretnog misljenja kroz mukotrpno propitivanje. Gle sad, kao sa trogodisnjakom, nikad nema poslednjeg pitanja a ni tacnog odgovora.

Ко 'издржи' Фрихенда, тај је цар.
Успут --- мислим да су у свету започели процеси, назовимо их радним термином - консолидације, те да ће нам (једном), ипак, бити боље.
Успут 2 --- до тада, не би било лоше да се, у иностранству афирмисани, Срби (и остали грађани Србије) почну прикупљати у отаџбини, да нас 'одржаваоце ватре' мало појачају и подупру.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:29 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

alselone
Bravo Pajke care, prosao si prvi test. Sad krece velicanje neimanja konkretnog misljenja kroz mukotrpno propitivanje. Gle sad, kao sa trogodisnjakom, nikad nema poslednjeg pitanja a ni tacnog odgovora.


Zapravo, ima izvesne drazi u tome kad naucis da ignorises frihenda i ne upadas u njegove zamke.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:45 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

emsiemsi

Успут 2 --- до тада, не би било лоше да се, у иностранству афирмисани, Срби (и остали грађани Србије) почну прикупљати у отаџбини, да нас 'одржаваоце ватре' мало појачају и подупру.


Jesu ti odrzavaoci vatre dobili ime po paljenju stranih ambasada?

Zezam se, mislim, ko blesavi smo bez vas odrzavaoca vatre, ako mi dozvolis da se neskromno ubrojim u te, kako ih ti zoves, afirmisane Srbe u inostranstvu. Afirmaciju vidim mahom u tome sto mogu da zivim relativno udobno od svog rada, u manje vise uredjenoj drzavi, shodno tome, tesko da ces za svog zivota doziveti veci pokret nas emigranata nazad u Srbiju.

blogovatelj blogovatelj 18:37 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Jesu ti odrzavaoci vatre dobili ime po paljenju stranih ambasada?


Jesi mu ga šukno

shodno tome, tesko da ces za svog zivota doziveti veci pokret nas emigranata nazad u Srbiju.


Da, Čarli u stvari ne shvata da on i njemu slični moraju da se drastično promene da bi se ti vratio nazad.
alselone alselone 21:11 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

freehand
2011.,




Успут, али само успут, ово је неправилно. Зарез иде после тачке само ако је тачка у скраћеници, не постоји груписање знакова у осталим случајевима као што је и датум. Има у граматици и правопису за седми разред, мислим.

Ја бих сад могао да трабуњам какве су то особе које пишу овако нешто, па да дам одушка себи у пљувачини, како то већ граматичар ентузијаста ради кад неко други погреши. Али ћу само попити кафицу и уживати у призору. Јер још је давно речено, нема лепшег призора него кад смарач витла пиштољем около и курчи се па упуца себе у ногу.

Ово је сувише лако.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 21:59 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

"Све ово је невесело.
Толико невесело, да више не могу да размишљам о томе"

EDIT:
Горња реченица је трибјут једном крајње занимљивом интернет лику, сада је у Канади ако се не варам.




alselone alselone 22:25 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

"Све ово је невесело.
Толико невесело, да више не могу да размишљам о томе"


Da, potpuno si u pravu. Nekonstruktivno rasulo, sta vise.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:47 03.10.2015

Re: Mr. Fuchs

freehand
I ako me sećanje ne vara imao si dijametralno suprotan stav, još se podsmevajući svima koji bi rekli i napisali ovo što ti sada ovde pišeš.
O čemu je reč?



мени није став нека цементирана константа. нисам се никада подсмевао никоме, једноставно, то није у природи моје личности, узев у обзир да волим шареноликост људскости, увек слушам шта људи имају да кажу. разуме се, ако исказују елементарну пристојност и поштовање саговорника.
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:41 04.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Ја бих сад могао да трабуњам какве су то особе које пишу овако нешто,


Da, čoveče, nedostaje im elementarna pismenost, ali se zato u svetsku geopolitiku razumeju do srži. Ko svaki beogradski taksista.

(zezam se, bre, evo ni ja nisam znao za to sa tačkom i zarezom, meni je inače upotreba zareza nedostižna gramatička veština, zapravo, nisam siguran ni da li si ti u pravu, ili će sad friki da te zaskoči nekim pravilom za koje samo on zna (ajde, dobro, i Brajović i mirela), pa ćeš em da ispadneš glup u društvu, em ćeš da završiš kod njega u arhivi, snepštovanog komentara, sačuvanog za buduću argumentaciju protiv tebe. I zato ću mudro ovde da ućutim).

alselone alselone 06:02 04.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Da, čoveče, nedostaje im elementarna pismenost, ali se zato u svetsku geopolitiku razumeju do srži. Ko svaki beogradski taksista.


Tako nekako dobijes porciju.

Ne znam ni ja sva pravila, naravno. Znaju ih samo oni kojima je to profesija. Ali onda jezicar entuzijasta hoce to da predstavi da su ne samo svi tvoji stavovi pogresni, nego si i ti u najmanju ruku glup covek i sta ima onda uopste i da se javljas na temu (koja moze biti i birdwatching, nema veze). Glavna stvar je da oni koji pravopis i gramatiku najbolje i znaju, ne trce okolo i ne dele lekcije.

Pa jesi video kako se primio i sta je sve napisao kada sam ga pre neki dan navukao na njegovu gresku sa apostrofom?

U prvi mah sam mislio da je to jedno odlicno navlacenje, odlicna bucka. Da moze da se meri samo sa najvecom buckom bloga tzv. Brajovic-Kis buckom, ali sam onda shvatio da je to kao pecanje tokom lovostaja. Kad grize, moz da zabacis i praznu udicu, zaletece se.
freehand freehand 06:41 04.10.2015

Re: Mr. Fuchs

Srđan Fuchs
freehand
I ako me sećanje ne vara imao si dijametralno suprotan stav, još se podsmevajući svima koji bi rekli i napisali ovo što ti sada ovde pišeš.
O čemu je reč?



мени није став нека цементирана константа. нисам се никада подсмевао никоме, једноставно, то није у природи моје личности, узев у обзир да волим шареноликост људскости, увек слушам шта људи имају да кажу. разуме се, ако исказују елементарну пристојност и поштовање саговорника.

Ok je to, ti si nežna i osetljiva dušica, ali pitanje je nešto drugo: da li si sad i ti rusko/sovjetski i kagebeovski komi ili su (smo) to i dalje samo oni koji su ovo što sad govoriš razumeli i ranije, a ti si samo doživeo prosveltljenje?
I šta ćemo sa rukom koja hrani? Po tom se pitanju, naime, ništa nije promenilo.
A još je veće pitanje ono drugo: čime objasniti da to prosvetljenje nije posledic smrti desetina i stotina hiljada koje su Amerikanci pobili direktno a milione i desetine miliona posledično širom sveta u poslednjim decenijama, nego kao posledica čina psihopate u samim SAD.
emsiemsi emsiemsi 10:14 04.10.2015

Re: Mr. Fuchs

srdjan.pajic
emsiemsi

Успут 2 --- до тада, не би било лоше да се, у иностранству афирмисани, Срби (и остали грађани Србије) почну прикупљати у отаџбини, да нас 'одржаваоце ватре' мало појачају и подупру.


Jesu ti odrzavaoci vatre dobili ime po paljenju stranih ambasada?

Zezam se, mislim, ko blesavi smo bez vas odrzavaoca vatre, ako mi dozvolis da se neskromno ubrojim u te, kako ih ti zoves, afirmisane Srbe u inostranstvu. Afirmaciju vidim mahom u tome sto mogu da zivim relativno udobno od svog rada, u manje vise uredjenoj drzavi, shodno tome, tesko da ces za svog zivota doziveti veci pokret nas emigranata nazad u Srbiju.


Не знам што се толико узбуђујеш на 'организовану акцију' "паљења амбасада" како би се дискредитовала суштина протеста против одузимања 15% територија Србије.
Што се тиче тебе, те свих наших у дијаспори, желим вам, свима све најоље.
За вас све скупа има, и биће увек, места у матици, јер не долазите у госте, него својој кући - наши смо (какви год да јесмо).
Успут - што се мене лично тиче --- ја сам био, није ми било лоше - и вратио сам се. За мене нема бољега, него бити међу својима. Наравно, подразумева се да сви нисмо исти, но за мене нема веће среће него да чујем да је неко мој добро, те одлично.
Goran Vučković Goran Vučković 11:16 04.10.2015

Re: Mr. Fuchs

За вас све скупа има, и биће увек, места у матици, јер не долазите у госте, него својој кући - наши смо (какви год да јесмо).

Hvala na velikodušnosti
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 12:19 04.10.2015

Re: Mr. Fuchs

emsiemsi
Ко 'издржи' Фрихенда, тај је цар.
Успут --- мислим да су у свету започели процеси, назовимо их радним термином - консолидације,

Чекај, не разумем, јер консолидација због Фрихенда, није ваљда да се прелио и на свет???
tasadebeli tasadebeli 00:02 05.10.2015

Re: Mr. Fuchs

anonymous
srdjan.pajic
Nego, jel i ti znaš sve svoje komentare napamet pa stavljaš linkove na neke iz 2011., na primer?



Ne, ali sav drhtim od strepnje da saznam šta je od toga završilo kod tebe u arhivi.

blogovatelj
Чекамо Далија и блоговог коца да почну да хвале Владимира и КГБ


A kad ga Pajić i Krkar budu pohvalili to će biti znak da se globalna raspodela sila u svetu strateški promenila.

srdjan.pajic
alselone
I ako me sećanje ne vara


Prc!

alselone
I ako me sećanje ne vara


Ako te i vara, samo otvori folder "Arhiva".

omega68

Их не знаш ти нашег Mr. Fuchs.
Рекох ја да ћу морати да браним Америку од конвертита.
као што 6. октобра ниси могао да живиш од јуловаца.

ЕДИТ
Чекамо Далија и блоговог коца да почну да хвале Владимира и КГБ

freehand
... čini mi se da smo proteklih godina imali nekoliko razmena reči na ovu temu. I ako me sećanje ne vara imao si dijametralno suprotan stav, još se podsmevajući svima koji bi rekli i napisali ovo što ti sada ovde pišeš.
O čemu je reč?




...ај, за промену мало о теми ......

Времена се мењају .... људи се мењају ...

....вечно враћање истог .....




....и кад кажеш - све се мења ....

....и кад кажеш све је исто .....

...нећеш да погрешиш...








Не вреди то овима да објашњаваш... Ионако се сви они стално хвале како су бежали са часова марксизма у школи...

Нико ти ту не разуме ни Д од дијалектике...







Фуснота уз клип:


Milan Novković


Izgleda da ipak polako postaje, i za to navijamo, pa za "wild-frontier" amere zbog kojih smo im svi mi bar jednom zavideli i bar jednom pomislili kako bi bilo dobro otići tamo i živeti.

Ima li boljeg svedočanstva od "grča" na licu jednog od dirigenata arapskog proleća, pošto je za "uterivanje" muzičara u takvu harmoniju bilo potrebno više dirigenata, John McCaina, kada se pogubi i ne zna šta bi pre trebalo bombardovati pre nego što u očaju prizna da su izgubili svet, ili grča u gramatičkom procesoru velikog svetskog "šahiste", komrada Zbignjeva, koji je retko u prošlosti ostajao bez reči.

Cena će možda biti izuzetno velika na kratak rok, i Lavrov je ovih dana, i to više u pajtos-maniru nego diplomatskom, "nežno" rekao Keriju, koji je već više meseci ko zec "uhvaćen" u farovima u mrkom mraku, kako je, valjda, sad jasno da je svet postao multi-polarni, sa novim centrima moći u Aziji i Južnoj americi, pa je beznadežno i nepotrebno mlatiti po malim državama.

A to sa cenom isto postaje interesantno, VW priča, na primer, gde su ubrzo po "incidentnu" počele da lete cifre od desetina milijardi dolara kroz vazduh, gde bih ja, da sam loš pisac naučne fantastike, tj sada nisam nikakav, voleo da vidim EU kako neće da plati tu cenu.

Ili, kako je, npr, Monsato sad na kolenima voleo bih da vidim kako ih je Evroazija tamo bacila i kako su VW jajca prava sitnica u odnosu na monsatova.
G.Cross G.Cross 21:37 02.10.2015

Let him wait :)

Ovo pokazuje da se nesto zaista menja.
Da li na bolje ili gore videcemo.


As US secretary of state John Kerry is not used to being kept waiting, especially in times of crisis.
But Syrian foreign minister Walid al Moallem conspired with Russian counterpart Sergei Lavrov to send a message to the Americans.
Kerry and his team entered a room at the UN for a meeting with Lavrov to discuss the Russian airstikes that appear to have hit US-backed rebel groups in Syria, only to find the minister deep in conversation with his Syrian ally.
Asked later whether he was aware that Kerry had been put out by the incident, Moallem said simply: “Let him wait”.


Let him wait :)
Source: EUronews, danas
freehand freehand 11:38 03.10.2015

Nije Oregon

... pa ne znam da li se računa?
Inače je interesantan momenat i uzrok preokreta i prelaska među komije što grizu ruku koja hrani.
‘Collateral damage’: At least 9 MSF staff killed in suspected US airstrike in Kunduz, Afghanistan

A hospital in the Afghan city of Kunduz has been hit and partially destroyed in an overnight “aerial attack” that killed at least nine Medecins Sans Frontieres staff. NATO has admitted a US airstrike may have caused accidental “collateral damage.”


KLIK

Edit: 18 mrtvih, od toga 7 pacijenata od kojih troje dece.
Ključno je pitanje: da li je pilot verujući ili ateista?
blogovatelj blogovatelj 15:38 03.10.2015

Šta je svet dobio

Šta imamo novo u svetskoj ponudi ludaka?
Dobili smo bezbožnika fundamentalistu.
Ko je sledeći?
Lambros koji ide Azurnom obalom i upucava verujuće?
bene_geserit bene_geserit 02:44 04.10.2015

Re: Šta je svet dobio

blogovatelj
Dobili smo bezbožnika fundamentalistu.

Svi fundamentalisti su bezboznici.
bene_geserit bene_geserit 21:13 03.10.2015

'El to oces da kazes da se USA promenila

u poslednjih 10, 20, 30, 40 godina,
ili se promenala tvoja percepcija o tome sta je USA?

Meni pre deluje da je ovo drugo u pitanju.
Goran Vučković Goran Vučković 23:05 03.10.2015

Re: 'El to oces da kazes da se USA promenila

Meni pre deluje da je ovo drugo u pitanju.

Mislim da je u svađi sa velikim sekvojama

drzura drzura 22:10 03.10.2015

Сада, ја када бих био говно од човека,

rekao bih da je sad manje vjernika i da je odnos upravo postao bolji u našu (ateističku) korist. ali bih onda bio nešto kao američki političar.

jer rusi nemogu bombardovat ISIL zato što biju i po opoziciji Asadovoj, a turci mogu
tuć ISIL i Kurde zajedno i to je ok.




http://www.jutarnji.hr/ratni-manevri-bez-presedana-u-tijeku-jedna-od-najvecih-nato-ovih-vojnih-vjezbi/1430595/?utm_campaign=Partners&utm_medium=Widget&utm_source=Dnevnik.hr

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/osoblje-bolnice-panicno-zvalo-nato-tijekom-zracnog-napada-isprika-sad---410980.html
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:20 03.10.2015

Re: Сада, ја када бих био говно од човека,

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/osoblje-bolnice-panicno-zvalo-nato-tijekom-zracnog-napada-isprika-sad---410980.html


Često kod ovakvih događaja zamislim druge aktere umesto onih koji su stvarnost.
Pa zamilsim Ruse kako bombarduju bonicu više od sata.

Brujala bi planeta, do ovog bloga bi se čulo, a ni on ne bi ovako tiho to posmatrao.
drzura drzura 22:26 03.10.2015

Re: Сада, ја када бих био говно од човека,

ma pi!
apostata apostata 23:27 03.10.2015

U međuvremenu:

Slobodna dalmacija nakon teksta Sretan narod, sretna omladina, odbila da objavi i drugi tekst njezinog redovnog kolumniste Damira Pilića, Europa se budi iz američkog sna.

http://www.forum.tm/vijesti/tekst-damira-pilica-koji-slobodna-ne-zeli-objaviti-europa-se-budi-iz-americkog-sna-3596
Goran Vučković Goran Vučković 23:30 03.10.2015

Re: U međuvremenu:

http://www.forum.tm/vijesti/tekst-damira-pilica-koji-slobodna-ne-zeli-objaviti-europa-se-budi-iz-americkog-sna-3596


„Daj Tanjug!“, glasila je decenijama jedna od čuvenijih uredničkih „odluka“. Primenjivana je u delikatnim trenucima kad god nije bilo moguće izmozgati šta objaviti, a šta prećutati, šta staviti prvo, a šta drugo, šta izvući u naslov, a šta spustiti u pretposlednji pasus. Ako bi urednik procenio da ga okolnosti nadilazile odluka se znala: „Daj Tanjug!“ odnosno neka glava boli nekog drugog, a ne mene.


Daj Tanjug!
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:34 04.10.2015

Re: U međuvremenu:

Goran Vučković
http://www.forum.tm/vijesti/tekst-damira-pilica-koji-slobodna-ne-zeli-objaviti-europa-se-budi-iz-americkog-sna-3596


„Daj Tanjug!“, glasila je decenijama jedna od čuvenijih uredničkih „odluka“. Primenjivana je u delikatnim trenucima kad god nije bilo moguće izmozgati šta objaviti, a šta prećutati, šta staviti prvo, a šta drugo, šta izvući u naslov, a šta spustiti u pretposlednji pasus. Ako bi urednik procenio da ga okolnosti nadilazile odluka se znala: „Daj Tanjug!“ odnosno neka glava boli nekog drugog, a ne mene.


Daj Tanjug!


Kakav blog, od Zokstera i dr wu-a nije moglo se živi .
Ali koraksova karikatura mora da se ponovi ovde:

anonymous anonymous 09:12 04.10.2015

Bolesno, pretparanoično društvo



"Nismo jedina država na Zemlji u kojoj ima mentalno obolelih ljudi ili onih koji žele da naude drugima. Ali smo jedina razvijena država na Zemlji u kojoj se ovakva masovna ubistva dešavaju svakih par meseci", rekao je Obama.

Bolest je teška. Jedva da ima leka. Ali , ipak ima. Moramo ga svi potražiti.

U protivnom, metastaziraće ..... bez izgleda za ozdravljenje.







Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana