Društvo| Kultura| Lingvistika| Mediji| Obrazovanje

Konkurs - takmičenje u olajavanju*

tasadebeli RSS / 10.08.2017. u 09:07

Проглашавам на Блогу Б92 отвореним такмичарски конкурс за најбољи трач, оговарање, олајавање, гласину или урбану легенду из било које области и везану за било коју личност.
Своје радове можете достављати у коментарима, а конкурс је отворен 7 дана после чега радове више не примамо.
Гласање за најбољи трач, гласину и урбану легенду обављаће се такође кроз коментаре у којима је свакоме допуштено да каже своје мишљење и да гласа за свог фаворита јер је конкурс заснован на демократичности и популизму.

 

tumblr_m8cwygT2vX1r9n84x.gif

 Упутство за учешће на конкурсу:

Трач као појаву треба разликовати од категорија гласина, анегдоте, клеветања, друштвеног или моралног скандала итд. Трач је малициозни конструкт док гласине немају обавезно ту конотацију.
Чињеница да се они брзо шире, попут пожара, обично се објашњава тзв. "самозаптивајућом" претпоставком коју истовремено потврђују и доказ за њу и побијање те претпоставке. (Код сваког пожара има и дима, је л' те... Пардон, где има дима, има и ватре.)

Гласине су творевине које као краткотрајни догађаји постоје само у тренутку саопштавања, а комуниколошки гледано, најзанимљивије је да свака гласина у својој суштини говори о некој другој гласини. Гласине настају најпре због недостатности јавне комуникације, односно њене нетранспарентности, и недовољног учешћа јавности у доношењу одлука. Због тога се гласине најпре рађају у институцијама неког друштва, затим фирмама, било каквим хијерархијски устројеним људским организацијама, а одатле се могу проширити и у све слојеве друштва у зависности од тога колико дотичу остале и утичу на општи интерес.

Трач је, пак, неформална лична комуникација о другим људима који нису присутни или их третирамо тако као да нису присутни. Њиме се преносе одређене информације. Од важности те информације и њене двосмислености зависи да ли ће трач наставити и после свога настанка да циркулише или не. У сваком случају, и трач и гласине служе за попуштање напетости у комуникацији.

А иза попуштања напетости у комуникацији следи катарза којом смањујемо ниво друштвене анксиозности.

И гласине и трач (и урбане легенде) зависе од 4 фактора:

1) исход трача или гласине мора обавезно да буде некако повезан са слушаоцима;
2) мора бити у вези са личном анксиозношћу учесника у комуникацији;
3) мора уопштавати несигурност и двосмисленост значења;
4) мора имати макар мало кредибилности.

(Кредибилност у преношењу трачева и гласина често се покушава стећи навођењем имена особе од које се нешто чуло, па се преноси даље, а та особа мора, наравно, бити неко од ауторитета за тему за коју је везан трач или гласина. Нпр. „Причала ми собарица те и те јавне личности да он ноћу држи нокшир под креветом јер га мрзи да оде до клозета..." и слично.)

Неки проучаваоци ове теме опет сматрају да трач има супротну улогу - да појача социјалну анксиозност.

По њима, трач је:

1) облик неформалног разговора;
2) који се води између малог броја људи;
3) који се међусобно добро познају;
4) који верују једни другима;
5) чији је предмет комуникације личан и усредсређен на знање о другима;
6) који нису присутни;

Трач је такође и дискурс који осигурава трансфер информација не прихватајући било какву одговорност за последице или удео у њима.

У новије време, поготово откако се на културу гледа као на информациони систем у којем се организују друштвене интеракције и испуњавају основне социјалне и биолошке потребе, на трач се гледа као на специфичан вид културног учења посматрањем јер је процес социјализације у ствари процес културализације.

Две основне одлике трача су његова демократичност и колаборативност. И за трач је веома важан фактор изненађења.
Често трач може имати и своју едукативну улогу кроз анегдоте о познатим, славним или јавним личностима.

Трач не мора увек имати малициозну сврху.

Посебно занимљиво психолошко и социолошко питање данас представља чињеница да много већу пажњу учесника у комуникацији, учесници у комуникацији су самим тим и средства преношења, привлаче они трачеви, гласине, урбане легенде итд. који у себи носе негативну конотацију него они трачеви и гласине чији би евентуални исходи могли бити позитивни.
Управо на тој чињеници многобројни таблоидни медији, интернет портали, телевизије, новине и сл. и граде данас своју популарност међу читаоцима, односно, подижу себи тираже и читаност, гледаност и слушаност, зарађујући успут себи за живот на комерцијалним порукама намењеним продаји неког производа кроз огласе за своје производе које клијенти оглашивачи продају, а који се налазе уз те текстове - трачеве, гласине и остало.

Због тога се у савременој јавној комуникацији, односно у савременој медијској култури, и родила својеврсна индустрија трача заснована на принципу изложљивости, транспарентности, свега и свачега у чему је граница између јавног и приватног нестала у потпуности. Објективи камера и апарата који су ушли не само у наше приватне животе, него чак и у наша тела, довели су до тога да се сви припадници једног друштва налазе заправо у једном великом стакленом излогу где је све, од њихове интиме, па до онога што раде јавно и нескривено, изложено по потреби погледима других, а самим тим и манипулацији у сврху дискредитовања. Такође, по потреби.

И на тај начин нам је сцена (јавност) у класичном смислу те речи постала, у ствари опсцена.

Лажне „вести", трачеви, који преносе некакав скандалозни догађај везан за било коју личност, јавну или не, постале су део наше свакодневнице (буквално из сата у сат се преносе путем медија такве „вести" ) и постале су сасвим легални начин обрачуна са неистомишљеницима и противницима на јавној сцени. Трач у медијима је постао нека врста симболичне гиљотине којом се одсеца глава неистомишљенику исто онако као што се у Француској револуцији истински правом гиљотином одсецала глава противницима револуције.

Тих и таквих „вести" у медијима са великом читаношћу и гледаношћу, које функционишу на нашем лицемерном згражавању због кршења моралних и друштвених принципа на којима друштво функционише (јер без тих принципа нема ни људског друштва), замениле су некадашње системе репресије у којима се о битним информацијама јавно ћутало и само се шушкало по ћошковима и иза кулиса.

Јавне личности су због тога одавно увиделе и позитивни ефекат трачева о њима (можда се о мени прича лоше, али се ипак прича), па данас врло често и саме исконструишу некакав медијски трач о себи или плате „новинарима" таблоида и папарацима да се објави некакав тобож скандалозни текст или фотографија којима су они главна тема.

А због количине таквих данашњих „вести" у медијима дошло је и до својеврсне имунизације гледалаца, читалаца и слушалаца које, заправо, више ништа од онога што се износи у јавност и не може изненадити ни узбудити довољно (јер у тој количини трачева и демантовања истих, са свим релативизацијама којима је све подложно, Истина престаје да игра било какву улогу) да би се од тога касније створило оно што смо некада називали јавним мњењем, res publica.

Таква медијска индустрија трача на којој се сасвим добро зарађује, произвела је фрагментацију стварности у главама учесника у таквој комуникацији и довела до атомизирања читавог друштва које више и не представља друштво него скуп појединаца неспособних за било какву ширу друштвену акцију.
А друштво у којем не постоји res publica у оном традиционалном значењу те речи, није ни способно да се организује у циљу било каквих промена.
Због тога је индустрија трача у савременој медијској култури постала механизам којим се контролишу масе и испољава моћ у управљању тим масама.
При томе не треба занемарити ни улогу језика, који се користи у индустрији трача. Он игра кључну улогу јер на крају тог процеса у којем ми обликујемо своја искуства, селектирамо информације и заузимамо ставове и вредносне судове у односу на добијене информације, ми бирамо и код којим ћемо и на којем ћемо добијену информацију чувати и преносити у комуникацијском процесу у друштву.

 

 

 

 


* Захвалност за иницијални прц, почетну идеју, за настанак оваквог поста дугујем нашем блогоколеги Dont Fear The Reaper и користим ову прилику да га топло поздравим.Komentari (180)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

karabasbarabas karabasbarabas 09:20 10.08.2017

Svaka ti cast

Svaka ti cast kad te ne mrzi da ovoliko napises.
tasadebeli tasadebeli 09:34 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

karabasbarabas
Svaka ti cast kad te ne mrzi da ovoliko napises.Као одговор, цитираћу ти нашег блогоколегу и блогодругара Черевићана којег изузетно поштујем и трудим се да се угледам на њега када је у питању његово писање, појава и понашање на Блогу иако сам свестан да заостајем за тим идеалом неколико милијарди светлосних година:


од тада ни дана без ретка створих навику писања - постах јој зависник.Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:07 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

Ne mo'š to skinuti, ipak je on čovek Vojvođanin a mi smo Šumadinci, tako da smo opako nasilniji u odnosu na njih.
mariopan mariopan 10:14 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

AV AV AV AV - ulazi li to u izbor ili ne?
elenold elenold 16:54 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

Srđan Fuchs
Ne mo'š to skinuti, ipak je on čovek Vojvođanin a mi smo Šumadinci, tako da smo opako nasilniji u odnosu na njih.


Pa znaš kako, kaže se: zagrebi sremca dobićeš srbijanca ....
Черевићан Черевићан 19:05 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

прочитано годи г tasоdebeli, ХВАЛА, но упоредба блогописанијанам, мене увелико кљокнутог, и Вас у Напону креативне снаге, једино сујету може ми чачне ...
tasadebeli tasadebeli 21:25 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

Черевићан


једино сујету може ми чачне ...Крајње је време да и ми мало изоговарамо ту постарију неудату госпођу која као кирајџика станује у нама.
emsiemsi emsiemsi 21:45 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

* Захвалност за иницијални прц, почетну идеју, за настанак оваквог поста дугујем нашем блогоколеги Dont Fear The Reaper и користим ову прилику да га топло поздравим.

Мени се поменути ни најмање не допада.
emsiemsi emsiemsi 21:47 10.08.2017

Re: Svaka ti cast

tasadebeli
karabasbarabas
Svaka ti cast kad te ne mrzi da ovoliko napises.Као одговор, цитираћу ти нашег блогоколегу и блогодругара Черевићана којег изузетно поштујем и трудим се да се угледам на њега када је у питању његово писање, појава и понашање на Блогу иако сам свестан да заостајем за тим идеалом неколико милијарди светлосних година:


од тада ни дана без ретка створих навику писања - постах јој зависник.
Ма добро ТасоДебели - разумем ја твоју потребу, али - разуми и ти нас !
Толики увод не може нико да прочита - али баш нико !
G.Cross G.Cross 10:13 10.08.2017

Mejkapjormajnd

Трач је малициозни конструкт


Трач не мора увек имати малициозну сврху.


Cisto da ti pokazem da sam procitao...
mariopan mariopan 10:17 10.08.2017

Re: Mekapjormajnd

Pa mene su nasankali za onaj HAARP, posle mi neko fin objasnio, mislim šarski ili ivana23, ali mora da su se valjali od smeha drugi blogeri dok ja nisam ukapirala.

Zato više nikom ne verujem.
edit
tek sad pročitala o čemu je blog.zilikaka zilikaka 10:30 10.08.2017

Re: Mejkapjormajnd

G.Cross
Трач је малициозни конструкт


Трач не мора увек имати малициозну сврху.


Cisto da ti pokazem da sam procitao...

Pazi kad sam ja tačno isto to htela da napišem.
Izgleda da smo preveliki štreberi.
tasadebeli tasadebeli 17:46 10.08.2017

Re: Mejkapjormajnd

zilikaka
G.Cross
Трач је малициозни конструкт


Трач не мора увек имати малициозну сврху.


Cisto da ti pokazem da sam procitao...

Pazi kad sam ja tačno isto to htela da napišem.
Izgleda da smo preveliki štreberi.Ма какви штребери, одлично сте ово уочили!

Него ја нисам нагласио да су то налази различитих научних истраживања, односно различитих проучавалаца трача, па онда ови искази испадну контрадикторни.

Али су зато барем хронолошки добро поређани јер је она прва тврдња проистекла из истраживања трача као појаве рађених у периоду од 1940. до 1980, а ову другу тврдњу налазимо у научним радовима који се баве трачем као комуниколошком појавом објављеним у периоду од 1980. до данас.

Дакле, овај други исказ је из ових наших, "модерних" времена.

А ко је од тих истраживача у праву, немојте да ме питате.

Мени се час учини да су у праву они старији, па час они млађи, па онда опет они старији и тако...

Не могу се определити за један од ова два исказа.

Због тога онда мислим да су у праву и једни и други.
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:29 10.08.2017

Vankonkursna vest:

Kako pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS), sa stopom siromaštva od 24,6 odsto Srbija zauzima prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope.

Naši građani su siromašniji čak i od Grka, čija prezadužena zemlja, sa stopom siromaštva od 23,1 odsto, diše u leđa Srbiji. Na trećem mestu je Rumunija s koeficijentom siromaštva od 22,6 odsto, Španija sa 22,2 i Bugarska sa 21,2 odsto.

U julu 2017. za novčanu socijalnu pomoć izdvojeno je 1,12 milijardi dinara, i to za 267.949 ljudi. Osnovica za isplatu je 7.704 dinara, a posebnu mesečnu naknadu od 13.228 dinara prima 446 osoba. Za dečji dodatak ukupan iznos je nešto veći od milijardu dinara, a prima ga 204.755 porodica za 384.334 dece. Redovan iznos dodatka je 2.593, a uvećan iznosi 3.371 dinar.
Cenzus za ostvarenje prava je da prihodi u porodici po članu domaćinstva ne prelaze 8.051 dinar.
mirelarado mirelarado 10:34 10.08.2017

Re: Vankonkursna vest:

Kako pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS), sa stopom siromaštva od 24,6 odsto Srbija zauzima prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope.


Kamo lepe sreće da je ovo trač...
iqiqiq iqiqiq 10:46 10.08.2017

Re: Vankonkursna vest:

Filip Mladenović
Kako pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS), sa stopom siromaštva od 24,6 odsto Srbija zauzima prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope.

Naši građani su siromašniji čak i od Grka, čija prezadužena zemlja, sa stopom siromaštva od 23,1 odsto, diše u leđa Srbiji. Na trećem mestu je Rumunija s koeficijentom siromaštva od 22,6 odsto, Španija sa 22,2 i Bugarska sa 21,2 odsto.

U julu 2017. za novčanu socijalnu pomoć izdvojeno je 1,12 milijardi dinara, i to za 267.949 ljudi. Osnovica za isplatu je 7.704 dinara, a posebnu mesečnu naknadu od 13.228 dinara prima 446 osoba. Za dečji dodatak ukupan iznos je nešto veći od milijardu dinara, a prima ga 204.755 porodica za 384.334 dece. Redovan iznos dodatka je 2.593, a uvećan iznosi 3.371 dinar.
Cenzus za ostvarenje prava je da prihodi u porodici po članu domaćinstva ne prelaze 8.051 dinar.


Kako ovakvo leto, a posebno avgust "nikada u istoriji, nikada u poslednjih dvadeset godina" nije bilo, a vesti u novinama su ili AVAVAV ili teški šund, pozdravljam ovu laku temu domaćina.

S tim u vezi i komentar na post gosta koji citiram, nemoj na ovu vrućinu teške teme, mislićemo o tome sutra ili neki drugi dan. I mi, građani Srbije, imamo dušu.

Ako je i gore nego svima u okruženju i šire, pa neka sačeka bar jesenje dane. Uzgred gledala sam neke oglase po Africi i Aziji, po zemljama sa kojima se nekada nismo poredili, plate su kao kod nas, ako ne i veće.


I da, domaćine, za dobre tračeve prethodi jaka crna kafa u lepoj šoljici, tako da bez toga neJću ni da počnem da kucam...
pikuc pikuc 13:19 10.08.2017

Re: Vankonkursna vest:

Filip Mladenović
Kako pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS), sa stopom siromaštva od 24,6 odsto Srbija zauzima prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope.

Naši građani su siromašniji čak i od Grka, čija prezadužena zemlja, sa stopom siromaštva od 23,1 odsto, diše u leđa Srbiji. Na trećem mestu je Rumunija s koeficijentom siromaštva od 22,6 odsto, Španija sa 22,2 i Bugarska sa 21,2 odsto.

U julu 2017. za novčanu socijalnu pomoć izdvojeno je 1,12 milijardi dinara, i to za 267.949 ljudi. Osnovica za isplatu je 7.704 dinara, a posebnu mesečnu naknadu od 13.228 dinara prima 446 osoba. Za dečji dodatak ukupan iznos je nešto veći od milijardu dinara, a prima ga 204.755 porodica za 384.334 dece. Redovan iznos dodatka je 2.593, a uvećan iznosi 3.371 dinar.
Cenzus za ostvarenje prava je da prihodi u porodici po članu domaćinstva ne prelaze 8.051 dinar.


Šta predlazes Filipe, kako da promenimo to?
Kako bi ti to promenio da te sutra svi izglasamo za premijera recimo?
Kako bi ti nama obezbedio da ne budemo siromašni ?

maksa83 maksa83 13:28 10.08.2017

Re: Vankonkursna vest:

Naši građani su siromašniji čak i od Grka, čija prezadužena zemlja, sa stopom siromaštva od 23,1 odsto, diše u leđa Srbiji. Na trećem mestu je Rumunija s koeficijentom siromaštva od 22,6 odsto, Španija sa 22,2 i Bugarska sa 21,2 odsto.

Polako, sa' će višak od nindžine love.

angie01 angie01 13:46 10.08.2017

Re: Vankonkursna vest:to je maxo iz zdravstvenih razloga, sto ih vise boli ..rac, manje ih boli glava.
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:18 11.08.2017

Re: Vankonkursna vest:

pikuc
Filip Mladenović
Kako pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS), sa stopom siromaštva od 24,6 odsto Srbija zauzima prvo mesto među siromašnim zemljama Evrope.

Naši građani su siromašniji čak i od Grka, čija prezadužena zemlja, sa stopom siromaštva od 23,1 odsto, diše u leđa Srbiji. Na trećem mestu je Rumunija s koeficijentom siromaštva od 22,6 odsto, Španija sa 22,2 i Bugarska sa 21,2 odsto.

U julu 2017. za novčanu socijalnu pomoć izdvojeno je 1,12 milijardi dinara, i to za 267.949 ljudi. Osnovica za isplatu je 7.704 dinara, a posebnu mesečnu naknadu od 13.228 dinara prima 446 osoba. Za dečji dodatak ukupan iznos je nešto veći od milijardu dinara, a prima ga 204.755 porodica za 384.334 dece. Redovan iznos dodatka je 2.593, a uvećan iznosi 3.371 dinar.
Cenzus za ostvarenje prava je da prihodi u porodici po članu domaćinstva ne prelaze 8.051 dinar.


Šta predlazes Filipe, kako da promenimo to?
Kako bi ti to promenio da te sutra svi izglasamo za premijera recimo?
Kako bi ti nama obezbedio da ne budemo siromašni ?Problem je u naopakom sistemu, ili što bi braća Hrvati rekli - u sustavu.

Da li je agent tog naopakog, pohlepnog i neodgovornog sistema Tadić, Dačić ili Vučić, sasvim je svejedno.

Predlažem iskustvo Islanda kao poučno i primenljivo u Srbiji!
zilikaka zilikaka 11:00 10.08.2017

Kad je Bog delio

talenat za trač, mene zaboravili u podrumu.

Celog života slušam ono: "Ti nisi čula?" i fakat poslednja saznajem vesti.

Možda ima veze i to što mi je često malo teže objasniti ko je predmet priče, jerbo ljude slabo razlikujem po liku, sa imenima stojim loše i uopšte spram toga imam memoriju kišne gliste.
Skoro sam bivšoj koleginici pokušavala da objasnim ko je umro nedavno, da bih posle 2-3 promašaja i njenog šoka kako umro bolestan kad smo se srelo prošle subote definitivno odustala i rekla joj da pita nekog pouzdanijeg, da ja ne bih više žive saranjivala.

Jedino što umem da zapamtim je kad je priča dobra, pa je kao takvu duugo pamtim al bez onog dela za koga je stvarno vezana. To mu onda spada u urbane legende?
cassiopeia cassiopeia 14:17 10.08.2017

Re: Kad je Bog delio

zilikaka

Skoro sam bivšoj koleginici pokušavala da objasnim ko je umro nedavno, da bih posle 2-3 promašaja i njenog šoka kako umro bolestan kad smo se srelo prošle subote definitivno odustala i rekla joj da pita nekog pouzdanijeg, da ja ne bih više žive saranjivala.


Šašava ženo, prevrnuh se od smeha
anonymous anonymous 11:10 10.08.2017

Таблоидизација ....

...Блога Б 92...


Зар је мало кркаровштине.....сада још и олајавање ...

Тасо, морам да признам да не разумем овај потез.
tasadebeli tasadebeli 21:30 10.08.2017

Re: Таблоидизација ....

anonymous
...Блога Б 92...


Зар је мало кркаровштине.....сада још и олајавање ...

Тасо, морам да признам да не разумем овај потез.
Зашто, Анонимни?

Потребно је мало, с времена на време, и да олајишемо овај Блог Б92 не би ли мало боље радио.

Па у том циљу олајисања ја се определио за олајавање.П.С. - А ја баш мислио док сам га писао да ће се баш теби допасти онај део о индустрији трача и res publica?
angie01 angie01 11:21 10.08.2017

"al, samo tebi..."

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 12:54 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

Meni se svidja zamisao bloga Taso plus Jack.

Od urbanih Bg legendarnih trwceva se nazalost setih samo one koju ne zelim ja da pisem o palacinkama, tiganju...sex skandalu. Ko zna, zna, ko ne zna, nek neko istracari.

Zanimljiv je i momenat kako i zadto ljudi tracare. Imam drugaricu koja je navodno potpuno kul i nezainteresovana za okolini ali koristi svaku priliku da onako usput nekog provuce kroz zube i usta. Narocito ako smatram tu osoub za ok. " Jao Boze, jel si videla na sta lici Miki ovih dana,mnisam ga prepoznala, strasno. Gura kolica sa hranom ka rqspadnutom autu i ima sto kila. Prica fonom da ide na koncert Cece" Ranije sam za twkve izjave kretala u odbranu i zastitu. Naucih se pameti, sad samo komentar - Aha, ok.

Ja da li tracarim. Ma verovatno. Cek da razmislim.Pa da, evo upravo tu drugaricu malopre i npr. kad je skoro uhvatio neki fazon velicanja nase nacije vs 'rvata a onda pljuvanje najgore po nama kao ljudima. Kuku, zena ceo zivot apoliticna. Sve to uradi pred mojom poznanicom sto iz daleke zemlje izabra Beograd kao divan grad sa zrljom da ostane tu(da,da i bas mi drago) Posto smo bliske i volim je bezobxira na ovo sto sad pisem, otvoreno upitah kojoj je sipao ove teme u glavu. Nikad o time nije pre pricala. Ne znadem....mozda zuta minuta.

Sledece da iztracarim. O jbt! Opasno je uci u rqdnju i kupiti "americko djubre"koka kolu kad ti se eto pije bas to. Naleteh na komsinicu, bogomoljku u poznim godinama, poreklom prwvu damu, ali....nadrljah. Sve sam morala da cujem, posto jel, to ne znam.zivim na Marsu. Stavi piletinu u casu koka kole, gledaj ujutro sta ce biti. Koristi se za skidanje kamenca. Jaooooooooo Boze, tirada. I ja na kraju kazem - Ne pijem, ne drogiram se, ne pusim, picu koka kolu kad mi dodje jednom u sto godina.

Upomoc!!!!!!!! Zelim da udjem u radnju i kupim atomsku bombu kad pocnu da prodaju a da niko mi ne udeli savet da ce boNba da explodira.

Jel dosta?
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 13:05 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

Jos nesto da dodam, mislim da sam pricala jednom na blogu.

Kad me komsija zaustavio da mi preprica podatak da mu komsinica prepricala da muz i zena pored nje u stanu dugo vec nemaju seks, pa je on sad u shoku sto mu je ona to prenela!

A onda on u svom shoku zaboravi da je i mene izvestio o istom.

Da li da dodam da me nista od toga nije zanimalo.

I jos jedan trach. Kad je komsinici nazalost preminuo otac, druga komsinica( razvedena) je isla da proveri da li je i muz od te zene na spisku ozaloscenih. Kako nije bio, dosla je pred nas par, likujuci : Ljudi, ta i ta se RAZVELA!

Sve ok, razumem da joj laske valjda na dusi, ali da spijuniras ispis za tako tuznu priliku:(


A sad jedno moralno pitanje za sve. Ako vam neko stalno otima posao spustanjem cene rada, a vi uljudno zamolite da to ne radi, osoba uz klimoglav nastavlja po starom,da li bi je onda mozda opleli prvom prilikom za npr, nestrucnost, sporost, aljkavost a da je to istina?


Eto. Izgleda da sam tracara danas sve u 16.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:26 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

G.Cross G.Cross 13:37 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

Srđan FuchsSta je bre ovo svi menjaju avatare,te Brajovic, te sad ti...

Ko vam je kriv kad ga niste pogodili otprve
niccolo niccolo 13:47 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

Sta je bre ovo svi menjaju avatare,te Brajovic, te sad ti...

Kriza srednjih godina...
pikuc pikuc 14:14 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

jednarecfonmoiA sad jedno moralno pitanje za sve. Ako vam neko stalno otima posao spustanjem cene rada, a vi uljudno zamolite da to ne radi, osoba uz klimoglav nastavlja po starom,da li bi je onda mozda opleli prvom prilikom za npr, nestrucnost, sporost, aljkavost a da je to istina?


Eto. Izgleda da sam tracara danas sve u 16.


Pa ako se toj osobi kaže to u lice to onda nije ogovaranje ali ako se prepreciva drugima ta osoba onda jeste bez razlike ko je tu oštećen ili nije.

Trač i ogovaranje ne zahtavaju hrabrost a ovo drugo zahteva hrabrost.
Ali kakva je to hrabrost?

Veoma je važna namera iz koje nekome nešto govorimo.
Da li mu ukazujemo na njega samoga i njegove postupke u cilju da se zblizimo sa njim i pokažemo da nam je važan taj odnos i da bi on bio bolji zasnovan na medjusobnom poštovanju potrebno nam je to, to i to... ili to radimo da bi smo se osvetili ili ponizili tu osobu, prikazali gorom od nas, nedostojnim poštovanja.
Tu je velika razlika,
Jer upravo ta pozicija iz koje nastupimo odredjuje budućnost odnosa u koji ćemo ući sa nekim drugim na nekom drugom poslu ili polju.
Da li će se to ponavljati.

Da bi se obrasci odnosa koje imamo a koji nam ne prijaju prekinuli mora se poći od dobre namere, to zahteva da mi vidimo ljudsko biće u drugome sa svim njegovim slabostima i da ne dozvolimo sebi da njegove slabosti utiču na nas da u njemu ne vidimo ljudsko biće dostojno neke naše pažnje.
Pažnja ruši sve slabosti čovekove, razoružava ga od onoga čime je došao pred tebe.
Pažnja je od srca.

Ili jednostavno ne trebamo ništa reći već pustiti da naša pažnja odradi celu stvar.
Naklonost nekome se može pokazati i bez reči i dela sopstvenim prisustvom.
Ljudi to osećaju.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 16:12 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

Kriza srednjih godina...

Jeste.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:41 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

To je ekstetenzija ličnosti - naime, ličnost upisuje nova iskustva u sebe, stiče nove avatare, širi se!
tasadebeli tasadebeli 17:47 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

angie01
http://blog.b92.net/text/11953/al-samo-tebi/Ово сам пропустио!!!

Хвала, Енџи!


angie01 angie01 17:48 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

ličnost upisuje nova iskustva u sebe,


e, hebigasad,...ja kad vidim nove avatare, ko da je maska u pitanju,...jos uvek Brajovic vidim u avataru sa plavim dzempericem:), tebe sa tvojom slikom, frija, sa mapet matorcima na balkonu, Milana sa njegovom fotkom, Maxu sa bubikopf frizom....avatar i jeste konekcija na netu.
tasadebeli tasadebeli 17:51 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

jednarecfonmoiТо, Једна реч, то!

То ја зовем правим такмичарским духом!

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 18:49 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

tasadebeli
jednarecfonmoiТо, Једна реч, то!

То ја зовем правим такмичарским духом!
Da, bre, okolinu izogovarh, sta cu

A za poznate, tu sam tanka, valjda me ne zanimaju?

Vazno je ucestvovati
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:51 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

angie01

e, hebigasad,...ja kad vidim nove avatare, ko da je maska u pitanju,...jos uvek Brajovic vidim u avataru sa plavim dzempericem:), tebe sa tvojom slikom, frija, sa mapet matorcima na balkonu, Milana sa njegovom fotkom, Maxu sa bubikopf frizom....avatar i jeste konekcija na netu.


Ne bih nikada bio potpun da nisam upisao K Bejla, kao Klerika, iz Ekvilibrijuma u sebe.
tasadebeli tasadebeli 22:47 10.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

jednarecfonmoi

A za poznate, tu sam tanka, valjda me ne zanimaju?Превише су ти познати?


Vazno je ucestvovati

То и ја увек кажем. Изем ти трач у којем нико не саучествује.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 01:25 11.08.2017

Re: "al, samo tebi..."

tasadebeli
jednarecfonmoi

A za poznate, tu sam tanka, valjda me ne zanimaju?Превише су ти познати?


Vazno je ucestvovati

То и ја увек кажем. Изем ти трач у којем нико не саучествује.Ima istine. Previse poznati mi. Dva znacenja.

Gospodar svog sveta, pa i u tracu.

Kad ogovaram koka kola komsijku, ili drugaricu sa agresivnim trenutkom, osecam da je to sve deo mog zivota. I one ce mene, ja njih, tako je,kako je, nase je.

Ali da krenem da ogovadram nekog sa tv-a, imala bih osecaj da nestajem kao persona da negde daleko sijaju zvezde a da sama pripadam tmini.

Mogu malo nesto, aj da ne glumim sveticu, ali da se uzivim, nece da moze
angie01 angie01 13:49 10.08.2017

jedan samoolajavajuci,

pojela sam sve pohovane tikvice, one mlade, lajm boje,...sad ne znam da l da se pravim da ih nisam ni spremila.
Milan Novković Milan Novković 14:05 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

angie01
pojela sam sve pohovane tikvice, one mlade, lajm boje,...sad ne znam da l da se pravim da ih nisam ni spremila.

Ja obično pojedem sve u kući čim ukućani odu negde, tj zalupe vrata za sobom.

Na sreću svi lupaju sa tim vratima i kuća se trese pa mi je skrenuta pažnja na šanse i ako sam u potkrovlju

Imam asortiman finti kako da prikrijem uradak, ali ih ljubomorno čuvam
cassiopeia cassiopeia 14:14 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

angie01
pojela sam sve pohovane tikvice, one mlade, lajm boje,...sad ne znam da l da se pravim da ih nisam ni spremila.

Moj savet je da ćutiš i intenzivno luftiraš kuću :-D

A ja isto htela o kuvanju. Ne mogu da dočekam večeru jerbo sam spremila brodet na crveno sa više vrsta morskih plodova. A muž puž sve izlovio osim školjki.
Dakle, brodet je od murine, hobotnice, sipe, dve manje ribice nepoznatog imena al' dobrog ukusa i pomenutih školjki.
Eto, mučim se na odmoru
mirelarado mirelarado 14:34 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Dakle, brodet je od murine, hobotnice, sipe, dve manje ribice nepoznatog imena al' dobrog ukusa i pomenutih školjki.


Divno, Kas!


mariopan mariopan 15:05 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Milan Novković

Imam asortiman finti kako da prikrijem uradak, ali ih ljubomorno čuvam

Nosiš steznik?
freehand freehand 15:09 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

mariopan
Milan Novković

Imam asortiman finti kako da prikrijem uradak, ali ih ljubomorno čuvam

Nosiš steznik?

Guma od traktora.
freehand freehand 15:12 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

murine, hobotnice, sipe, dve manje ribice nepoznatog imena al' dobrog ukusa i pomenutih školjki.

Letos sam prvi put u životu probao pravu tunu i jadransku skušu, sveže iz mora.
Ni jedno sem u dalekim asocijacijama veze nema sa onim što ovde kupujem a isto se zoveo.
angie01 angie01 15:41 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Eto, mučim se na odmoru


odlicno zvuci,...pri tome, pikantna klopa, a nije teska.
angie01 angie01 15:45 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Ja obično pojedem sve u kući čim ukućani odu negde, tj zalupe vrata za sobom.


:))),...uopste nije taj rad- ja bas svima ugadjam i uzivam u tome,...citaj, volim da jedem, pa mi nije tesko,...

...al brate, ove vrucine uslovile, sve nesto osvezavajuce ovo, osvezavajuce ono,...kad mi se danas otvorila smorena dizna, nije bilo nazad.
angie01 angie01 16:05 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

pravu tunu i jadransku skušu, sveže iz mora.


rado se secam skuse na gradele u Rovinju,...a i tune, samo mi ona bila teska-sto se mene tice, tuna ima smisla u susiu i u konzervi:),

isto tako, bejahu tad neki divni skampi na buzaru....
Ribozom Ribozom 16:14 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

angie01
pojela sam sve pohovane tikvice, one mlade, lajm boje,...sad ne znam da l da se pravim da ih nisam ni spremila.


Moje omiljeno jelo u kombinaciji sa tarator salatom.

Нпр. „Причала ми собарица те и те јавне личности да он ноћу држи нокшир под креветом јер га мрзи да оде до клозета..." и слично.)


A taman sam hteo o politicaru koji je ugradio wc solju ispred kompjuterskog stola, jer mnogo radi.

Tracarenje u politickom svetu je bilo udbino maslo, i time su opanjkavali protivnike, neprijatelje rezima.

Danas me plase vesti da je neki vodja navijaca napadnut, i onda ponove da je imao dosije i sl. A onda slede udbaski komentari kako je on to i zasluzio. Apsolutno nebitno, u tom slucaju osoba je zrtva i ne interesuje me njegova proslost, vec pocinilac napada da se nadje i uhapsi, pa na sudu nek se objasnjava. Msm, svestan sam da drzavni kriminal tako radi, ali glupo nas lazu.

angie01 angie01 16:24 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Moje omiljeno jelo u kombinaciji sa tarator salatom.i meni- al stvarno,...letnje:))),...sad sam napravila flekice sa ukajmacenim sirom- znaci bolje nego u sosu bilo kojem, povuces meko, oznojeno testo viljuskom i ujedno rastegnes mladi sir koji se nije rastopio, al tako reaguje, kao da je mocarela- a nije:).
nsarski nsarski 16:31 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Dakle, brodet je od murine, hobotnice, sipe, dve manje ribice nepoznatog imena al' dobrog ukusa i pomenutih školjki.

Ja čuo da je Tasa sa Tasosa, od svih tih divnih plodova mora - hobotnice, lignje, dagnje, vongole, salpe, murine, arbune, barbune i druge divote na buzari ili na na gradele - sada na letovanju izabrao jagnjetinu i poneki giros.
Milan Novković Milan Novković 16:33 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

mariopan
Milan Novković

Imam asortiman finti kako da prikrijem uradak, ali ih ljubomorno čuvam

Nosiš steznik?

To obavezno

Nego i u frižideru postrojim ostale namirnice, pa ih prestrojim - dok mlađa ćerka primeti da sam pojeo sve čokoladne musove, ili dok žena primeti da su kutije sa sladoledom 95% prazne, ja sam već na suvom
Milan Novković Milan Novković 16:35 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

freehand
mariopan
Milan Novković

Imam asortiman finti kako da prikrijem uradak, ali ih ljubomorno čuvam

Nosiš steznik?

Guma od traktora.

Uuu, kako je to bilo dobro za spuštanje niz DTD kanal
freehand freehand 16:39 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Milan Novković
freehand
mariopan
Milan Novković

Imam asortiman finti kako da prikrijem uradak, ali ih ljubomorno čuvam

Nosiš steznik?

Guma od traktora.

Uuu, kako je to bilo dobro za spuštanje niz DTD kanal

Ja sam se na gumi od FAP-a spuštao niz Ibar a nisam znao da plivam... Al to je druga priča za drugu priliku.
nsarski nsarski 16:47 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Ja sam se na gumi od FAP-a spuštao niz Ibar a nisam znao da plivam...

Ja sam se jednom vozio kajakom sa današnjim gradonačelnikom pa smo prevrnulu čamac u nekom viru. Jedva smo ga izvukli iz vode.
sugarbaby sugarbaby 16:50 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Nego i u frižideru postrojim ostale namirnice, pa ih prestrojim - dok mlađa ćerka primeti da sam pojeo sve čokoladne musove, ili dok žena primeti da su kutije sa sladoledom 95% prazne, ja sam već na suvom
eto ispravan pristup takmičenju, a ne ko ja šalabajzerski..

tasadebeli tasadebeli 17:35 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

nsarski
Dakle, brodet je od murine, hobotnice, sipe, dve manje ribice nepoznatog imena al' dobrog ukusa i pomenutih školjki.

Ja čuo da je Tasa sa Tasosa, od svih tih divnih plodova mora - hobotnice, lignje, dagnje, vongole, salpe, murine, arbune, barbune i druge divote na buzari ili na na gradele - sada na letovanju izabrao jagnjetinu i poneki giros.Е, ово ја зовем такмичарем у форми у правом тренутку, за финале!

За сада имаш мој глас на такмичењу!

А као и код сваког трача, одмах стижу и демантији...

Углавном се храним баш у овом ресторану који се види на овом клипу и углавном једем ово што видиш да виси на бодљикавој жици на овом дрвеном постољу на сунцу.

У кафанском менију пише за то моје јело дословце:

Suntaned octopussy.

Тако га и наручујем.

EDIT: Агкистри је у преводу, мислим, Удица (за пецање) ако сам добро разумео оног који ме је учио грчки језик.
cassiopeia cassiopeia 17:49 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

mirelarado
Dakle, brodet je od murine, hobotnice, sipe, dve manje ribice nepoznatog imena al' dobrog ukusa i pomenutih školjki.


Divno, Kas!


Hvala, Mirela!

Neću biti skromna, nadmašila sam samu sebe ;-)
Baš kažem mužu, geni dalekih predaka Ante i Kate sa dalmatinskog primorja isplivali danas pravo u moj brodet.
cassiopeia cassiopeia 17:52 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

angie01
Eto, mučim se na odmoru


odlicno zvuci,...pri tome, pikantna klopa, a nije teska.


Zaljutili se pošteno, ja habanero, muž carolina reaper papričicom. Još dete da preveslam na ljuto, pa da se razmašem.
cassiopeia cassiopeia 17:56 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

nsarski

Ja čuo da je Tasa sa Tasosa, od svih tih divnih plodova mora - hobotnice, lignje, dagnje, vongole, salpe, murine, arbune, barbune i druge divote na buzari ili na na gradele - sada na letovanju izabrao jagnjetinu i poneki giros.


Ja jedva odolela jagnjetini. I to naletim na divnu plećku u mesari, malo je falilo da je spremim.
Odustala iz samo jednog razloga, ovako svežu ribu neću naći u BG, a još muž izlovi bar tri hobotnice na dan.
Danas rekordnih 7.
angie01 angie01 17:59 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Zaljutili se pošteno, ja habanero, muž carolina reaper papričicom. Još dete da preveslam na ljuto, pa da se razmašem.


obozavam ljuto,...i pre dva meseca zbog nekih gluposti- kaze meni doca, da ne smem ljute papricice ni svinjsko meso,..pa hebote-kako, kako?...kad prodjem pored onih ikebana na pijaci-prsute, suvi vratovi, cvarci...maajdemolimte...kako paprikas da pravis bez ljute papricice-pazi, bejzik,...da ne nabrajam sad neke druge ludosti.
cassiopeia cassiopeia 18:00 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

freehand

Letos sam prvi put u životu probao pravu tunu i jadransku skušu, sveže iz mora.
Ni jedno sem u dalekim asocijacijama veze nema sa onim što ovde kupujem a isto se zoveo.


Ja sam danas izjavila da se selim negde na more čim se dokopam penzije.
cassiopeia cassiopeia 18:03 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

angie01

obozavam ljuto,...i pre dva meseca zbog nekih gluposti- kaze meni doca, da ne smem ljute papricice ni svinjsko meso,..pa hebite-kako, kako?...kad prodjem pored onih ikebana na pijaci-prsute, suvi vratovi, cvarci...maajdemolimte...kako paprikas da pravis bez ljute papricice-pazi, bejzik,...da ne nabrajam sad neke druge ludosti.


Ja volim ljuto, al' ne jako ljuto, a ovaj moj...ništa nije dovoljno ljuto.
Ne mogu sad da ti postavim slike sa mobilnog da vidiš terasu, prašuma od ljutih papričica.
angie01 angie01 18:20 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

prašuma od ljutih papričica.


:)))),
Ribozom Ribozom 18:39 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Ljute zene vole ljuto. ccc
Salim se, moju fotografisali u kineskom restoranu jer je prva narucila neko super ljuto jelo. Zezao, prijatelje induse, da su u stvari srbi, po omegovoj teoriji. Kada smo otisli kod njih i jeli neko preljuto cili-kari jelo, umalo da poveruju. Ja ne volim previse ljuto, Ali iz pristojnosti nisam plakao.
mariopan mariopan 18:58 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

nsarski
Dakle, brodet je od murine, hobotnice, sipe, dve manje ribice nepoznatog imena al' dobrog ukusa i pomenutih školjki.

Ja čuo da je Tasa sa Tasosa, od svih tih divnih plodova mora - hobotnice, lignje, dagnje, vongole, salpe, murine, arbune, barbune i druge divote na buzari ili na na gradele - sada na letovanju izabrao jagnjetinu i poneki giros.

A ovo poneo za užinu?

I kobajagi se zajedno sunčaju, a Tasa ga svako malo okrene da lepo porumeni sa svih strana, i kao čudi se što mirišu čvarci na plaži?

edit

Ja Tasu zamišljam kao Obeliksa (moj omiljeni lik), gde god krene prasence pod mišku za svaki slučaj.

mariopan mariopan 18:59 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Ribozom

Ali iz pristojnosti nisam plakao.

angie01 angie01 19:19 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

prijatelje induse,


indijsku hrani stvarno obozavam- i tajsku i japansku,...prvi put kada sam jela, vodili nas neki prijatelji idnusi- ljudi studirali u UK, familija imala lovu, pa se bavili hotelijerstvom, iako su bili lekari, inzinjeri,...-kod rodjaka koji je drzao restoran i narucili nam od svega po malo-odlepila sam, morali smo odmah sutra da opetujemo, a celu noc/dan mi je u ustima brideo ukus te predivne hrane- za nan, njihov hleb- najlepsi na svetu- sam vec dosta davila.
nsarski nsarski 19:53 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Suntaned octopussy.


E, na tome ti istinski zavidim.

Nego, nećeš me prevariti - čuo sam da na tom delu Tasosa nedostaje pola stada...ja čuo.
zilikaka zilikaka 20:05 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Nego, nećeš me prevariti - čuo sam da na tom delu Tasosa nedostaje pola stada...ja čuo.

Ne znam za Tasos al danas čula da u Senti, restoran Papuli, prave najbolji ovčiji paprikaš. S obzirom da ga se čovek koji mi je preporučio poželeo danas oko podne, po onoj vrućini, nema druge nego da mu verujem
Isto kaže da im je riblja čorba odlična. Malo skuplja nego inače al porciju ne moš pojesti.
alselone alselone 20:15 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

al porciju ne moš pojesti


Kad rece ovo. Danas sam ubrao prvu moju lepoticu iz stada Red Savina Habanero. Au Boga mu poljubim (ovako je moj deda psovao kad nije jako ljut) koja kvalitetna ljutina, koji dobar ukus. Nas 5 na poslu jelo jednu papricicu za rucak. :) Toliko je ljuta da dobijes nalet adrenalina posto pojedes zalogaj. Fantastican osecaj. :)
tasadebeli tasadebeli 20:25 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

nsarski

čuo sam da na tom delu Tasosa nedostaje pola stada...ja čuo.Па кад се од те морске 'ране тако брзо огладни... Мора човек нешто и да ужина.


mariopan

Ja Tasu zamišljam kao Obeliksa (moj omiljeni lik), gde god krene prasence pod mišku za svaki slučaj.То ако је старији малолетник.

Ако је млађи малолетник по слову закона, онда и два комада под мишку за сваки случај.
maksa83 maksa83 20:41 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Kad rece ovo. Danas sam ubrao prvu moju lepoticu iz stada Red Savina Habanero. Au Boga mu poljubim (ovako je moj deda psovao kad nije jako ljut) koja kvalitetna ljutina, koji dobar ukus. Nas 5 na poslu jelo jednu papricicu za rucak. :) Toliko je ljuta da dobijes nalet adrenalina posto pojedes zalogaj. Fantastican osecaj. :)

alselone alselone 20:47 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,


Gospode Isuse!
Sadi jedan na poslu Karolinu. I ne samo da sadi nego i jede. Cak i ajvar pravi! Ja jos uvek nisam spreman. Analno. :)
alselone alselone 20:51 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Ali moram da kazem - posle Red Savina nisam se radovao dva puta. Ne znam u cemu je fora, ali jutrom me nije zlotvor probudio.

P.S. Volim ove ucenjacke teme.
zilikaka zilikaka 21:06 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Volim ove ucenjacke teme.

Najbolje!
Nego, kad smo već kod te regije, da prostite, moram da primetim da je elektronika potisnula štampana izdanja.
Nema više obaveznih novina po kupatilima.
To je bolje što se raznolikosti tiče al nezgodno kad nastupi ključni momenat a mobilni nije pri ruci, pa ne znaš kud ćeš pre.
alselone alselone 21:07 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

freehand freehand 21:10 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

nsarski
Suntaned octopussy.


E, na tome ti istinski zavidim.

Nego, nećeš me prevariti - čuo sam da na tom delu Tasosa nedostaje pola stada...ja čuo.

freehand freehand 21:17 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

nsarski
Ja sam se na gumi od FAP-a spuštao niz Ibar a nisam znao da plivam...

Ja sam se jednom vozio kajakom sa današnjim gradonačelnikom pa smo prevrnulu čamac u nekom viru. Jedva smo ga izvukli iz vode.

Ali stvarno, od ušča Studenice u Ibar do doline jorgovana. Naročito zajebane u toj priči su bile tri stvari: prvo, niko od nas 5-6 na te tri gume nije znao da pliva; drugo, imali smo po 7-8 godina; treće, Ibar je na tih par kilometara lenja reka, ali na par desetina metara posle našeg iskrcavanja je Buk, mesto gde se sva voda koja je inače razlivena na nekih dvadesetak metara od obale do obale i polako teče sabije između dve velike stene i u narednih nekoliko desetina metara od stravične buke podivljale prirode ne čuje se ništa nadaleko. Tu su vožena velika takmičenja u kajaku na divljim vodama, btw.
Sve u svemu u to doba u Ibru je bilo soma, klena, mrene a bogami i mladice.
freehand freehand 21:18 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Baš kažem mužu, geni dalekih predaka Ante i Kate sa dalmatinskog primorja isplivali danas pravo u moj brodet.

Uf... U poslednje vreme ovo postaje baš nezgodan detalj u biografiji.
maksa83 maksa83 21:37 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Gospode Isuse!

Nije gotovo.

Ima i ovo.

tasadebeli tasadebeli 21:56 10.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

Ribozom

Tracarenje u politickom svetu je bilo udbino maslo, i time su opanjkavali protivnike, neprijatelje rezima.Ма јок, друже, тога је било и у старој Грчкој и у старом Риму...

Има га откако је света и века.

А наша драга удба која нас прати као судба преписала је тај рецепис из неких цивилизацијски много развијенијих средина које су далеко одмакле испред нас по питању уређености својих демократских система са истакнутим појединцима, интелектуалном елитом, као украсом свог друштвеног уређења.


Рецимо, мистер Роберт Максвел (ЛИНК)


И његов најбољи другар, - ЛИНК


мистер Руперт Мардок - ЛИНК

за којег је својевремено, током тешких деведесетих, радио чак и један наш блогодругар и тако стекао атрибут "новинара" - ЛИНК


Или још један мој, само мало старији, али зато и најомиљенији "новинар", са друге стране океана:


mesan mesan 02:20 11.08.2017

Re: jedan samoolajavajuci,

zilikaka
Nego, nećeš me prevariti - čuo sam da na tom delu Tasosa nedostaje pola stada...ja čuo.

Ne znam za Tasos al danas čula da u Senti, restoran Papuli, prave najbolji ovčiji paprikaš. S obzirom da ga se čovek koji mi je preporučio poželeo danas oko podne, po onoj vrućini, nema druge nego da mu verujem
Isto kaže da im je riblja čorba odlična. Malo skuplja nego inače al porciju ne moš pojesti.

Papuli je dugoživući porodični restoran u gradu, sve što pišeš je baš tako --- ja međutim posetiocima Sente preporučujem alternativu na reci, Čardu koja je Žitoprometovo odmaralište.
Malo se truckaju kola preko dolme i među vikendicama (ima i plaže, odbojke u pesku, picigena...), pogled je vrlo lep i čorba mi se baš sviđa, a umeju i da odrade jagnje ako treba.
ČARDA
plausibel plausibel 16:01 10.08.2017

..

freehand freehand 16:11 10.08.2017

Re: ..

plausibelplausibel plausibel 16:15 10.08.2017

Re: ..

plausibel plausibel 16:16 10.08.2017

Re: ..

sugarbaby sugarbaby 16:38 10.08.2017

urnebes salata

pa jaooojjjj, po tek sad ugledala ovaj post i pomislila da uveliko vrca od ko se krije iza kog nika (mada je disklejmerom strogo zabranjeno to napisati i mada je većina blogera na jebi si mater/aj popijemo pivo), da ne govorim o tome ko je koga kresnuo ((od blogera/ blogerki) pa ostavio, pa opet juri, jer, to su tračevi, to je olajavanje iliti trač na kub.
kad ono, medjutim, takmičenje u ozbiljnim disciplinama, na ivici nauke.

TasoDear

tasadebeli tasadebeli 17:30 10.08.2017

Re: urnebes salata

sugarbaby
pa jaooojjjj, po tek sad ugledala ovaj post i pomislila da uveliko vrca od ko se krije iza kog nika (mada je disklejmerom strogo zabranjeno to napisati i mada je većina blogera na jebi se mater/aj popijemo pivo), da ne govorim o tome ko je koga kresnuo ((od blogera/ blogerki) pa ostavio, pa opet juri, jer, to su tračevi, to je olajavanje iliti trač na kub.
kad ono, medjutim, takmičenje u ozbiljnim disciplinama, na ivici nauke.

TasoDear


Milan Novković Milan Novković 17:44 10.08.2017

Re: urnebes salata

sugarbaby
pa jaooojjjj, po tek sad ugledala ovaj post i pomislila da uveliko vrca od ko se krije iza kog nika (mada je disklejmerom strogo zabranjeno to napisati i mada je većina blogera na jebi se mater/aj popijemo pivo), da ne govorim o tome ko je koga kresnuo ((od blogera/ blogerki) pa ostavio, pa opet juri, jer, to su tračevi, to je olajavanje iliti trač na kub.
kad ono, medjutim, takmičenje u ozbiljnim disciplinama, na ivici nauke.

TasoDear


Ja se kladim da je i Tasa iznenađđen i uvređđen
tasadebeli tasadebeli 17:52 10.08.2017

Re: urnebes salata

Milan Novković
sugarbaby
pa jaooojjjj, po tek sad ugledala ovaj post i pomislila da uveliko vrca od ko se krije iza kog nika (mada je disklejmerom strogo zabranjeno to napisati i mada je većina blogera na jebi se mater/aj popijemo pivo), da ne govorim o tome ko je koga kresnuo ((od blogera/ blogerki) pa ostavio, pa opet juri, jer, to su tračevi, to je olajavanje iliti trač na kub.
kad ono, medjutim, takmičenje u ozbiljnim disciplinama, na ivici nauke.

TasoDear


Ja se kladim da je i Tasa iznenađđen i uvređđenШ'ооо, побогу?

Одакле ти сад то?
Milan Novković Milan Novković 18:02 10.08.2017

Re: urnebes salata

tasadebeli
Milan Novković
sugarbaby
pa jaooojjjj, po tek sad ugledala ovaj post i pomislila da uveliko vrca od ko se krije iza kog nika (mada je disklejmerom strogo zabranjeno to napisati i mada je većina blogera na jebi se mater/aj popijemo pivo), da ne govorim o tome ko je koga kresnuo ((od blogera/ blogerki) pa ostavio, pa opet juri, jer, to su tračevi, to je olajavanje iliti trač na kub.
kad ono, medjutim, takmičenje u ozbiljnim disciplinama, na ivici nauke.

TasoDear


Ja se kladim da je i Tasa iznenađđen i uvređđenШ'ооо, побогу?

Одакле ти сад то?

Fazon, fazon, samo sam se nakačio na "kad ono, medjutim" što je Sugarbaby postavila, pa se setio Gutovićća
tasadebeli tasadebeli 22:06 10.08.2017

Re: urnebes salata

Milan Novković
tasadebeli
Milan Novković
sugarbaby
pa jaooojjjj, po tek sad ugledala ovaj post i pomislila da uveliko vrca od ko se krije iza kog nika (mada je disklejmerom strogo zabranjeno to napisati i mada je većina blogera na jebi se mater/aj popijemo pivo), da ne govorim o tome ko je koga kresnuo ((od blogera/ blogerki) pa ostavio, pa opet juri, jer, to su tračevi, to je olajavanje iliti trač na kub.
kad ono, medjutim, takmičenje u ozbiljnim disciplinama, na ivici nauke.

TasoDear


Ja se kladim da je i Tasa iznenađđen i uvređđenШ'ооо, побогу?

Одакле ти сад то?

Fazon, fazon, samo sam se nakačio na "kad ono, medjutim" što je Sugarbaby postavila, pa se setio GutoviććaСФатио одмах, но се зезам мало и ја...


Черевићан Черевићан 18:51 10.08.2017

дежа ву

Jednog dana potrazi Sokrata neki covek i rece:
”Znas li sta sam sve cuo o tvome prijatelju?”

”Trenutak.” odgovori Sokrat. ”Pre nego mi ispricas voleo bih da prodjes jedan
brzi test. Da li si to sto mi zelis reci prosejao kroz tri sita?”

”Tri sita?”

”Da.” odgovori Sokrat.

”Pre nego ispricas neke stvari o drugome, dobro je da uzmes malo vremena i prosejes ono sto zelis reci. To nazivam test od tri sita!

Prvo je sito Istine. Jesi li proverio da li je istina ono sto mi zelis ispricati?”
”Ne, pa i nisam. Nisam video, samo sam cuo kako pricaju.”

”Dobro! Ne znas da li je to istina”

Probajmo ponovo: pokusajmo prosejati drugacije, sad cemo uzeti sito Dobrote.
Ono sto mi zelis ispricati o prijatelju, je li nesto dobro?”

”Ne, bas suprotno! Cuo sam kako se tvoj prijatelj lose poneo.”

”Dakle,” nastavi Sokrat, ”zelis mi ispricati lose stvari o prijatelju, a nisi
siguran jesu li istinite. To i nije bas ohrabrujuce!
Jos uvek mozes proci test, jer je ostalo jos sito Koristi.
Je li korisno da mi ispricas sve sto je moj prijatelj uradio?”

”Korisno? Pa i ne, ne vjerujem da bi ti to moglo koristiti.”

”Dakle,” zakljuci Sokrat, ”ono sto mi zelis ispricati nije Istina, ni Dobro, ni Korisno, pa zasto bi mi onda pricao.
Ne zelim nista znati od onoga sto si mi hteo ispricati, i tebi će biti bolje da sve to zaboravis.”
mariopan mariopan 19:06 10.08.2017

Re: дежа ву

ЧеревићанVidim da mudri blogeri uglavnom pričaju o klopi i malo se zezaju. Slabo nam ide tračarenje.
niccolo niccolo 19:18 10.08.2017

Re: дежа ву

blogeri uglavnom pričaju o klopi

Teško žabu u vodu naterati...
Черевићан Черевићан 19:26 10.08.2017

Трач ....на Врачару

blogeri uglavnom pričaju o klopi ..... Slabo nam ide tračarenje.


с'тога онда ајмо да Трач-ујемо, гђо mariopan (негдашњи коментар Знанеми Бео граађанке) .....Kako sam u restoranu Trač čest gost, mnoga jela iz bogate ponude sam probala. Ipak bih izdvojila moje omijeno - File lososa Hiljadu ostrva. Probala sam dosta novih pica, sve su dobre, svaka na svoj nacin, ali nekako uvek se vracam klasici pici sa cetiri vrste sira. Od poslastica mogu da preporucim odlican tiramisu i krem od bele cokolade sa malinama. Kada mi dodju prijatelji iz inostranstva obavezno ih vodim u Trač, jer znam da necu pogresiti i da ce se njima dopasti. Svi odlaze prezadovoljni.Mesto dostojno Beograda.
mariopan mariopan 19:30 10.08.2017

Re: Трач ....на Врачару

Черевићан

Dobar taj trač!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana