Društvo| Eksperimenti u blogovanju| Kultura| Politika| Reč i slika| Život

"Sve sve ali sin..."

trener92 RSS / 23.10.2008. u 19:39

 

 1isabella2.jpg

 

Isabelle( poklanjam svim ženama na blogu ovu pesmu)

 

Danas, sretnem nekog koga poznajem površno,otprilike smo samo na "zdravo",dok sam podnosio zahtev za neke dokumente u opštini .Pozdravimo se I čovek me pozove na piće, da počasti, eto žena mu se porodila , rodila treće dete. Odemo u obližnji kafić , naručimo I vidim on nešto onako utučen, ne deluje mi kao neko ko bi trebao da bude sretan , pošto mu se dogodilo nešto najlepše , ukoliko je to stvarno želeo, a pošto je imao već dvoje dece, sigurno da jeste..
.Jer znam za mnogo slučajeva , gde dvoje bilo da su venčani, ili samo žive zajedno godinama pokušavaju , metodama lečenja , koja su dostupna da " krunišu svoju ljubav" , tako što će ona roditi njegovo dete.Znam I za mnogo neuspelih pokušaja lečenja,.Dakle to više nije tabu tema , . I ne radi se više u strogoj tajnosti, sramota o kojoj se ne priča, pa okolina nagađa
"da li je do nje , bio je sveprisutan onaj, meni ogavan izraz "jalova žena", ili je problem do njega, što se teško prihvatalo , jel` kako je moguće da je kod njega neki problem, "ne može to kod muškaraca da se desi" bar je tako bilo do nekog vremena u prošlosti, ali to nije ono o čemu sam želeo da pišem.


Uglavnom, pitam ga "I? Da li su dobro, zdravo žena , dete? čovek onako ravnodušno

kaže " Ma pusti , rodila mi žena I treću ćerku".Gledam ga , pa sve ne verujem, mislim zeza se " Neka je živa I zdrava, hvala bogu," kažem .

"Ma ja sam hteo sina" sad već malo razočarano kaže," posle dve ćerke dobijem I treću, znaš li ti šta to znači?"-

Ne znam objasni mi-

." Sina , naslednika,da idemo na utakmice, na pecanje, pa sve što sin I otac rade, a ne ove "upišulje".

Čekaj,da li ti to ozbiljno misliš .

"Ma najozbiljnije, a I ona doktorica kada je gledala na ultrazvuku ranije nije bila sigurna, pa sam se nadao da će biti sin, obavestio već I familiju, a vidiš šta me snađe"

....Prilično iznerviran, iznenađen, ali suzdržan , ne znam šta bih rekao, mnogo puta sam čuo takav stav, pa odlučim iispričam mu jednu priču,koja je usput da kažem, istinita.


Doveo muž ženu, u porodilište , ona "stomak do zuba", ima bolove samo što se ne porodi. On visok, preko dva metra, "ljudina",I još nadrndan ljut, kaže sestri na prijemnom, " Ovo će mi biti četvrto , ako ne bude sin , ja ne dolazim po ženu!"

I ode. Žena se ubrzo porodi I rodi lepo, zdravo žensko dete. Plače žena ko kiša , sve zapomaže, "joj kako ću ,šta ću, neće me čovek primiti u kuću kad čuje"... ne zaustavlja se. Dođe doktor, pa joj objašnjava, smiruje je, ali ne vredi. Nekako uspe da je smiri I posle tri dana, toliko se ostajalo onda u porodilištu , čekaju da dođe otac,muž po njih. Ali ovoga nema.

Žena plače ne zn a šta I kako će da uradi., Doktor naiđe ,kad je saznao šta se događa , opasno iznerviran ,pozove telefonom oca, kaže hitno dođite u bolnicu, ali ovog ne možeš ubediti.

Doktor sada već prilično iznerviran, sedne u svoja kola I ode po "sretnog" oca. Kada su stigli nazad, otac , ljut , mrzovoljan, posle par psovki, vikanja, doktor ga nekako smiri I odvede na jedno odelenje, obuče mu beli mantil, stavi mu I masku preko lica, I uvede unutra. Na hiruškom stolu leže dve bebe umotane onako ko kiflice.

On razmota obe kaže mu" Gledaj, ovo je žensko dete, tvoja kćerka , lepa zdrava, beba, a ovo je muško dete, koje je rođeno kada I tvoje dete, ako hoćeš mogu odmah da ti sredim , samo da potpišeš papire da pristaješ I uradićemo zamenu. Ti ćeš dobiti sina, kojeg toliko želiš , a druga pporodica pristaje ,oni će dobiti tvoju ćerku. Samo potpiši I izvoli nosi sina kući" Samo da napomenem da je muško dete,nažalost rođeno sa vidljivim deformitetima ,anomalijama, ili kako se to već zove, koje ne bih opisivao,

Da li treba da kažem da je "sretni"otac uzeo I ženu I ćerku , prosto izleteo iz bolnice , bez reči, užasnut onim što je video.I čuo sam da više nikada nije negodovao,ili proklinjao sudbinu što mu se nije rodilo muško dete, a ženu poštovao kako I treba.".


Uglavnom, čovek me saslušao , popijemo piće,da nije u zdravlje deteta ne bi ga ni popio,

I raziđemo se, pa ja se bar nadam da je nešto I shvatio šta sam hteo da mu ispričam. Nisam mogao da verujem , da neko još uvek na taj način razmišlja Setim se I onog vica kad pitaju Crnogorca koliko ima dece a on kaže "Troje đece I dva sina". I filma "Virdžina"I ima još primera verovatno.

Šta vi mislite, da li je još uvek prisutno, ono rekao bih ( po meni grozno, neshvatljivo),drugačije osećanje, koje se ispoljava u odnosu na pol deteta koje će se roditi u nekoj prodici I prihvatanje, po toj priči , skoro ravnodušno mirenje sa sudbinom što eto nissmo imali sreće pa smo dobili dete a ne sina"

p.s. ako me nema puk`o link, ne zamerite Komentari (67)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Alava Alava 19:46 23.10.2008

Heh

Moj tata je doživeo da mu treće bude muško. Iako mu to naravno nikada nije bilo važno. I mene i sestru je vodio na pecanje, gledali smo zajedno utakmice, i sve to što ovaj misli da bez sina ne može.
trener92 trener92 03:06 24.10.2008

Re: Heh

Alava
Moj tata je doživeo da mu treće bude muško. Iako mu to naravno nikada nije bilo važno. I mene i sestru je vodio na pecanje, gledali smo zajedno utakmice, i sve to što ovaj misli da bez sina ne može.

Već skoro tri sata razmišljam šta da ti odgovorim i jedino mogu ovako

Alava Alava 09:39 24.10.2008

Re: Heh

Već skoro tri sata razmišljam šta da ti odgovorim i jedino mogu ovako

Pa male mace su za mene uvek najbolji odgovor :)))) Ti si treneru super, baš.
trener92 trener92 22:22 24.10.2008

Re: Heh

Alava

Ti si moj prijatelj još od onih dana kada smo se borili po "bespućima" kotlarnice, a za moje prijatelje, sve najlepše što mogu
Unfuckable Unfuckable 19:57 23.10.2008

da ga ne častim sada

nekom dijagnozom, nije u redu da pcujem...
Ja za takve imam spremnu "utešnu" spiku :
"Ok rođače, pa nije strašno ako nema patku. Dobiće je za petnaestak godina, ne brini!"
pa, nek se češe kad je mentol
Anjale Anjale 21:13 23.10.2008

Re: da ga ne častim sada

"Ok rođače, pa nije strašno ako nema patku. Dobiće je za petnaestak godina, ne brini!"


:))))

trener92 trener92 00:08 24.10.2008

Re: da ga ne častim sada

Unfuckable
nekom dijagnozom, nije u redu da pcujem...
Ja za takve imam spremnu "utešnu" spiku :
"Ok rođače, pa nije strašno ako nema patku. Dobiće je za petnaestak godina, ne brini!"
pa, nek se češe kad je mentol

Malo sam ulepšao kraj , bolje da ne napišem šta sam mu sve rekao, kud je na mene naišao ( bliža familija deset sestara), tako da mi je leg`o na volej, samo tako!
ssvetlana92 ssvetlana92 20:00 23.10.2008

Naravno..

da je prisutno i danas, ja čak mislim u većoj meri. Možda se u današnje vreme, veštije prikriva. Primećujem i kod žena isti takav odnos, što je poražavajuće.
Možda nisam u pravu, ali imam utisak da se danas deca ne donose na svet iz ljubavi (ne sva), nego je to prikupljanje poena. Kojih sve, još nisam ukapirala!
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 20:02 23.10.2008

Re: Naravno..

ssvetlana92
da je prisutno i danas, ja čak mislim u većoj meri. Možda se u današnje vreme, veštije prikriva. Primećujem i kod žena isti takav odnos, što je poražavajuće.
Možda nisam u pravu, ali imam utisak da se danas deca ne donose na svet iz ljubavi (ne sva), nego je to prikupljanje poena. Kojih sve, još nisam ukapirala!To si u pravu. I zene ( one primitivne ) vise se vezuju sa sinove. Imam jedan primer u blizoj okolini. Decak je najmladji, ima dve starije sestre koje su zapustene i prepustene sebi, a on je mali carevic. Naslednik...
Unfuckable Unfuckable 20:05 23.10.2008

Re: Naravno..

Primećujem i kod žena isti takav odnos, što je poražavajuće.


odlično primećeno ssvetlana.
ssvetlana92 ssvetlana92 20:19 23.10.2008

Re: Naravno..


To si u pravu. I zene ( one primitivne ) vise se vezuju sa sinove. Imam jedan primer u blizoj okolini. Decak je najmladji, ima dve starije sestre koje su zapustene i prepustene sebi, a on je mali carevic. Naslednik...


I u mojoj okolini se žene tako ponašaju i to upadljivo. Sa prezirom se odnose prema ćerkama! Neke sam više puta pitala da li uopšte smatraju da imaju i ćerke. Nisu mi odgovorile!
ssvetlana92 ssvetlana92 20:21 23.10.2008

Re: Naravno..

Unfuckable
Primećujem i kod žena isti takav odnos, što je poražavajuće.


odlično primećeno ssvetlana.


Hvala!
Moram reći da sam jako deprimirana zbog toga, što je to tako...a nemoćna sam da utičem!
trener92 trener92 02:39 24.10.2008

Re: Naravno..

Primećujem i kod žena isti takav odnos, što je poražavajuće.

Koliko samo takvih primera ima, u pravu si .Hvala ti.
joel joel 17:02 28.10.2008

Re: Naravno..

Moram da priznam da sam ja jedna od onih primitivnih zena koja je vise volela da ima sina. I dobila sam ga! Mojoj sreci nije bilo kraja! A zasto? Zato sto i sama, kao zena nisam bila mnogo srecna celog svog zivota... sto sam videla da zene mnogo gore prolaze nego muskarci, pogotovo ovde na Balknau, sto porodjaj smatram najodvratnijim dogadjajem u zivotu koji ne bih pozelela nikome, a kamoli svom detetu, sto devojcice imaju emocije koje me vredjaju i uvek su vredjale moj osecaj za polove... loze se i pale na muskarce vec od 10 godine... sto takodje ne mogu da podnesem... Prokleto zensko, jednom recju... Mogu da volim i neciju tudju cerku, devojcicu, da se divim njenoj ljupkosti i da je mazim po kosi. Ipak sam srecna sto ne moram da strepim nad celim njenim zivotom i da li ce je neko povrediti, pretuci, silovati, primorati na nesto.... kakve bolne menstruacije ce imati.
pa eto, to su neki od primitivnih razloga
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 20:00 23.10.2008

Samo

cu reci Balkan... mada, nije to samo ovde tako. Sinovi su nesto veliko, naslednici. Ono dovode, cerke se odvode.... budalastina. Sveprisutna. Jad i cemer.
Kako takvi ljudi ne pomisle ... ma, bolje da cutim.
Hemičarka Hemičarka 01:14 24.10.2008

Re: Samo

Balkan... mada, nije to samo ovde tako.


Ja samo mislila da je ovo odlika Balkana dok nisam dosla u Ameriku. Zena jednog mog kolege iz grupe je trudna i nosi musko dete. Dok jos nisu znali pol deteta on je kukao na sve strane kako bi voleo iskljucivo musko i ja sam zaista bila neprijatno iznenadjena takvim ponasanjem. Decko nema nikakve veze sa Balkanom, Amerikanac iz severnog Teksasa.
Negde u to vreme moj labmejt, koji nije uopste u maco fazonu i cak se veoma zalaze za ravnopravnost polova, me je veoma iznenadio svojim komentarom kako bi i on voleo musko dete. Kad sam ga pitala zbog cega tako misli, on je rekao da bi se vise plasio sa vaspitava zensko dete i da ima utisak da bi bolje razumeo decaka...
margos margos 21:56 24.10.2008

Re: Samo

on je rekao da bi se vise plasio sa vaspitava zensko dete i da ima utisak da bi bolje razumeo decaka...

Pa ovaj odgovor zvuči dosta odgovorno, posebno u odnosu na zanemarivanja koja su pomenuta i bitan razlog - utakmica. Čovek iznosi svoj strah - što ne znači da ne bi bio odgovoran (i srećan) otac ženskog deteta. Ovako, za sada, čini mu se lakše s dečakom. Ipak je to tek usputni komentar - nije stvarna situacija (ako sam dobro shvatila).
trener92 trener92 22:32 24.10.2008

Re: Samo

Hemičarka


vise plasio sa vaspitava zensko dete i da ima utisak da bi bolje razumeo decaka...


Zahvaljujem na poseti i što si prenela svoje iskustvo.
trener92 trener92 22:58 24.10.2008

Re: Samo


margos

Čovek iznosi svoj strah - što ne znači da ne bi bio odgovoran (i srećan) otac ženskog deteta. Ovako, za sada, čini mu se lakše s dečakom. Ipak je to tek usputni komentar - nije stvarna situacija (ako sam dobro shvatila).

"Taj strah" je i najčešći odgovor koji možeš da dobiješ od budućeg oca, doduše kada malo razmisliš strah od roditeljstva uopšte je veliki, neko to možda neće da prizna, a kod muškaraca pogotovo ( kod većine)
Hvala margos što si ovde.
omega68 omega68 11:47 25.10.2008

Re: Samo

iznenadio svojim komentarom kako bi i on voleo musko dete. Kad sam ga pitala zbog cega tako misli, on je rekao da bi se vise plasio sa vaspitava zensko dete i da ima utisak da bi bolje razumeo decaka...

E to i ja mislim.Šta da joj ( a čekam žensko ) kažem kad mi sutra bude objasnila:
-Tata volim ga a voli i on mene ...rekao mi je.Stvarno žene, šta je onda savet?
trener92 trener92 15:18 25.10.2008

Re: Samo

Hm.....dobro je da si tražio odgovor od žena, da ne baciš muškarce u "procep" dok smišljaju odgovor.
pnbb pnbb 15:25 28.10.2008

Re: Samo

Decko nema nikakve veze sa Balkanom, Amerikanac iz severnog Teksasa.

pa jeste, teksasani su uzor emancipovanih muslkaraca...
nsarski nsarski 20:19 23.10.2008

Majstore,

pa ti si mu bas dao gas.
Jos nisam uspeo da "svarim" ni tvoj bluz za bivsu dragu, a sada ovo. OK, produktivnost ne skodi:)
mariopan mariopan 20:34 23.10.2008

Re: Majstore,

Kada sam se ja porodila sa cerkom nastalo je takvo slavlje da je doktor morao da odmakne slusalicu sa uva da ne ogluvi ))) Mi smo samo zeleli da bude zdravo i samo o tome brinuli.

A imam drugaricu koja je imala jednu cerku pa je njen muz bas hteo sina, i ona ostane trudna i rodi bliznakinje dve devojcice ;-)))) On je sa takvim izrazom lica dosao da nam javi da je postao tata kao da je neka nesreca u pitanju. Dobro smo ga izgrdili, nije proslo mesec dana eto njega sa kolicima, onim duplim, kaze mi drugarica da ih on ne ispusta iz ruku, obozava ih, samo je bio u soku kada je cuo da ima dve a ne jednu bebu. Skoro su se i udale i jedna ima svoju bebu a ja se secam kako su onako male vec pokazivale karakter, jedna samo vrti nogicama i sve je zbacila sa sebe a druga mirno spava, inace jednake ko jaje jajetu.
trener92 trener92 23:40 23.10.2008

Re: Majstore,

nsarski
pa ti si mu bas dao gas.
Jos nisam uspeo da "svarim" ni tvoj bluz za bivsu dragu, a sada ovo. OK, produktivnost ne skodi:)

Profesore, ma Beba je "kriva", ali ova naša. Ubacila mi neku bubu u uvo, pa sve pišem nešto ,da bi se setio, šta sam u stvari hteo da napišem, kažu da je to dobra vežba . A ovo mi nikada nije bilo jasno, kao da se ljubav prema muškom i ženskom detetu meri na kantaru, ,ne znam. ali za mene je to saznanje bilo poražavajuće.
nsarski nsarski 23:47 23.10.2008

Re: Majstore,

ma Beba je "kriva"

No worry. Go get them, tiger!
trener92 trener92 00:23 24.10.2008

Re: Majstore,

Dobro smo ga izgrdili, nije proslo mesec dana eto njega sa kolicima, onim duplim, kaze mi drugarica da ih on ne ispusta iz ruku, obozava ih, samo je bio u soku

Tako je u većini slučajeva, srećom,
angiedanny angiedanny 20:36 23.10.2008

sin

Ma,to su najvece gluposti koje sam cula u zadnje vreme.Ja sam hvala Bogu divna cerka svojoj majci,a i sama imam cerku na koju sam veoma ponosna.I kao takva prokomentarisacu to ovako.Da se ja pitam uopste prvo bih promenila ovo:prezimena bi se nasledjivala po zenskoj liniji.Jer da se ne lazemo to i je i najsigurniji metod.100 % sam sigurna da je dete moje,pa ja sam je i rodila,dok muskarci imaju malo vecih problema od nas zena,oni to ne mogu znati dok ne provere,zar nisam u pravu,zene?I ?Do kakvog smo zakljucka dosli?Nema nama pomoci jos za narednih 100 godina!Sa takvim zaostalim,primitivnim ljudima.Ali,tu smo gde smo!Sorry,ako sam nekog uvredila,stvarno mi to nije bila namera.
trener92 trener92 23:44 23.10.2008

Re: sin

Sorry,ako sam nekog uvredila,stvarno mi to nije bila namera.

Zašto bi se neko uvredio, nisi napisala ništa što nije istina. Hvala na poseti!
jack_bauer jack_bauer 21:06 23.10.2008

obrnuta situacija,

imali smo dva sina kada je moja zena pocela da oblece oko mene sa pricom kako bi bilo lepo da imamo cerku. ubedi me u dve reci, i... bi cerka. na sveopste odusevljenje (uf, sunce tatino :)). moram da priznam da mi je drago da je ispalo kako smo se nadali. ne bih bio nesrecan ni da je drugacije, ali ipak bolje ovako.
Alava Alava 21:14 23.10.2008

Moram malo na šalu

mnogo ste nešto uozbiljili.

Kada je moja mama po drugi put zatrudnela, na ultrazvuku su joj rekli da će biti dečak. Joj, što se moj tata obradovao. Pola firme je častio, već je i ime smislio, Strahinja, pa je za budućeg Strahinju celo kupatilo uradio u plavoj boji - i pločice, i kadu, i lavabo, i šolju, ma sve je bilo plavo. Porodi se moja mama - ono žensko! Mesecima kasnije su tatu svi u firmi nacimavali i zvali ga Strahinja. S tim da je sestra bila tatina miljenica :)
Anjale Anjale 21:21 23.10.2008

Re: Moram malo na šalu

Pola firme je častio, već je i ime smislio,Bio kod mog oca u firmi tip koji je isto ima dve kceri, a voleo da ima sina. I kada mu žena rodila treću kćerku, došao on na posao, i paitaju ga kolege:

-I, šta je bilo, šta ti je rodila žena

A on smušeno odgovorio:

-Pa dite, šta će rodit
Anjale Anjale 21:15 23.10.2008

Ne razumem...

zašto je ti ljudima bitno.

Dete je dete, kog god pola da je.

I ništa lepše na svetu od dece!

jesen92 jesen92 22:43 23.10.2008

Re: Ne razumem...

..naravno da je dete dete a najtragicnije su te muskarcine koje zele samo sina i opruziju zene za "neuspeh" a ne znaju da su oni odgovorni za pol deteta ....
dangubas dangubas 23:10 23.10.2008

Re: Ne razumem...

jesen92
..naravno da je dete dete a najtragicnije su te muskarcine koje zele samo sina i opruziju zene za "neuspeh" a ne znaju da su oni odgovorni za pol deteta ....

..i lepse je da ih opruzuju nego optuzuju,pa sledeci pokusaj i tako ::)
Prema tome, otac je biološki odgovoran za pol deteta, ali to ne znači da je „krivac“ ako stalno dobija mušku, ili žensku decu - spajanje muške i ženske polne ćelije stvar je slučajnosti i na to se ne može uticati.
P rema jednoj narodnoj legendi, ono što unesete kroz hranu u svoj organizam, neposredno pre trudnoće, može uticati na pol budućeg deteta.

Ukoliko želite dečaka:

-jedite puno mesa (što crvenije, to bolje)

-navalite na perece, čips i tome sličnu hranu.

-za buduće tate: prionite na gazirana pića, pogotovo na kolu

Ukoliko želite devojčicu:

-oba partnera trebalo bi da jedu puno ribe i povrća

-slobodno uživajte u čokoladi, slatkišima uopšte.

Radost seksa

Evo nekoliko „starih priča” o tome koje su seksualne poze poželjne prilikom pokušaja biranja pola deteta:

Ukoliko želite dečaka:

-Lezite nakon seksualnog odnosa i ostanite neko vreme u tom položaju. Navodno, ova vrsta „aktivnosti” pomaže spermatozoidu dečaka da pobedi spermatozoid devojčice u pohodu ka jajnoj ćeliji.

-Vodite ljudav u stojećem položaju

-Fokusirajte se na zadovoljstvo muškarca. Ukoliko budući tata prvi oseti zadovoljstvo, pretpostavlja se da ćete začeti dečaka.


Ukoliko želite devojčicu

-Vodite ljubav tako da je partnerka iznad vas

-Fokusirajte se na uživanje partnerke – ukoliko žena doživi orgazam pre muškarca, možete dečiju sobu početi da farbate u roze.

-Neka žena preuzme inicijativu – ukoliko žena inicira seksualni odnos, imaćete devojčicu.

Sve je u dobrom tajmingu i pravilnom smeru

U savremenom društvu gde veliki broj ljudi čita dnevne horoskope u novinama, nije iznenađujuće da sujeverje i domaći folklor diktiraju vreme vođenja ljubavi, kako bi se izabrao željeni pol deteta.

Ukoliko želite dečaka:

-vodite ljubav noću

-upotrebite kompas – neki ljudi se kunu da se uspešno može začeti muško dete, ukoliko je ženina glava tokom seksa na severnoj strani…

Ukoliko želite devojčicu

-vodite ljubav kada je mesec pun

-vodite ljubav popodne

Ostanite mirni

Kada to kažemo, mislimo da zaista budete mirni. Prema nekim pričama, ukoliko ste mirni i opušteni kada vodite ljubav, povećavate šanse da dobijete devojčicu; ukoliko ste napeti i puni briga, očekujte sina.

jesen92 jesen92 23:20 23.10.2008

Re: Ne razumem...

:)))))...ja imam sina al ne mogu da setim dal mi je glava bila na severnoj strani ....
trener92 trener92 23:49 23.10.2008

Re: Ne razumem...

:)))))...ja imam sina al ne mogu da setim dal mi je glava bila na severnoj strani ....


Ovo je bio zicer! preporuka!

A lepo reče Rumenka " Radovane nemoj sleđa , biće žensko!"
jesen92 jesen92 23:58 23.10.2008

Re: Ne razumem...

:))
trener92 trener92 00:35 24.10.2008

Re: Ne razumem...

dangubas

Bogami ima ovde puno toga što bi bilo dobro temeljno proučiti. Zahvaljujem.
trener92 trener92 01:35 24.10.2008

Re: Samo

... mada, nije to samo ovde tako. Sinovi su nesto veliko, naslednici.

U filmu ," Once upon a time in America",verovatno si gledala, ima jedna scena gde Deni Ajelo, šef policije dolazi u bolnicu , kada mu je žena posle četiri kćerke rodila sina. Tu se odlično potvrđuje ovo što si rekla.
Hemičarka Hemičarka 02:16 24.10.2008

Planiranje pola deteta...

Najvecu glupost na ovu temu sam procitala na jednom forumu i toliko je besmislena da moram da je podelim sa vama:

...Neko je u nekada napisao da pol deteta zavisi i od starosti buducih roditelja.pr.zene u principu menjaju krv na svakih pet godina a muskarci na sedam tako da pol deteta moze zavisiti cija je krv u tom trenutku jaca(mozete proveriti po svojim roditeljima kada su vas dobili).pr. ako je zena rodjena 1980-te a muz 1975-te to bi izgledalo ovako(sada je 2008-a)zena je do sada promenila krv pet puta a muz cetiri puta stim sto je kod zene krv mladja jer je trenutno njena krv stara tri a njegova pet godina tako da u tom slucaju ce biti devojcica...


Po ovoj racunici ja bih bila musko.

Re: Ne razumem...

dangubas

jesen92..naravno da je dete dete a najtragicnije su te muskarcine koje zele samo sina i opruziju zene za "neuspeh" a ne znaju da su oni odgovorni za pol deteta ......i lepse je da ih opruzuju nego optuzuju,pa sledeci pokusaj i tako ::)Prema tome, otac je biološki odgovoran za pol deteta, ali to ne znači da je „krivac“ ako stalno dobija mušku, ili žensku decu - spajanje muške i ženske polne ćelije stvar je slučajnosti i na to se ne može uticati.P rema jednoj narodnoj legendi, ono što unesete kroz hranu u svoj organizam, neposredno pre trudnoće, može uticati na pol budućeg deteta. Ukoliko želite dečaka: -jedite puno mesa (što crvenije, to bolje) -navalite na perece, čips i tome sličnu hranu. -za buduće tate: prionite na gazirana pića, pogotovo na kolu Ukoliko želite devojčicu: -oba partnera trebalo bi da jedu puno ribe i povrća -slobodno uživajte u čokoladi, slatkišima uopšte. Radost seksa Evo nekoliko „starih priča” o tome koje su seksualne poze poželjne prilikom pokušaja biranja pola deteta: Ukoliko želite dečaka: -Lezite nakon seksualnog odnosa i ostanite neko vreme u tom položaju. Navodno, ova vrsta „aktivnosti” pomaže spermatozoidu dečaka da pobedi spermatozoid devojčice u pohodu ka jajnoj ćeliji. -Vodite ljudav u stojećem položaju -Fokusirajte se na zadovoljstvo muškarca. Ukoliko budući tata prvi oseti zadovoljstvo, pretpostavlja se da ćete začeti dečaka. Ukoliko želite devojčicu -Vodite ljubav tako da je partnerka iznad vas -Fokusirajte se na uživanje partnerke – ukoliko žena doživi orgazam pre muškarca, možete dečiju sobu početi da farbate u roze. -Neka žena preuzme inicijativu – ukoliko žena inicira seksualni odnos, imaćete devojčicu. Sve je u dobrom tajmingu i pravilnom smeru U savremenom društvu gde veliki broj ljudi čita dnevne horoskope u novinama, nije iznenađujuće da sujeverje i domaći folklor diktiraju vreme vođenja ljubavi, kako bi se izabrao željeni pol deteta. Ukoliko želite dečaka: -vodite ljubav noću -upotrebite kompas – neki ljudi se kunu da se uspešno može začeti muško dete, ukoliko je ženina glava tokom seksa na severnoj strani… Ukoliko želite devojčicu -vodite ljubav kada je mesec pun -vodite ljubav popodne Ostanite mirni Kada to kažemo, mislimo da zaista budete mirni. Prema nekim pričama, ukoliko ste mirni i opušteni kada vodite ljubav, povećavate šanse da dobijete devojčicu; ukoliko ste napeti i puni briga, očekujte sina.


sto mi to nisi ranije rek'o?:)))
dangubas dangubas 11:38 24.10.2008

Re: Ne razumem...

sto mi to nisi ranije rek'o?:)))


..nisam bio priupitan ))
trener92 trener92 23:09 24.10.2008

Re: Ne razumem...

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron

sto mi to nisi ranije rek'o?:)))

Eto, a ti se tamo "ubila" da naučiš te xx,xy ili već koje, a sve ti piše, odrediš strane sveta, pojedeš nešto malo i jednostavno, ili kako reče kaže Radovan III " Nooormaaalno!"
dangubas dangubas 23:20 23.10.2008

..

jesen92 jesen92 00:00 24.10.2008

Re: ..

..kakavi medenjaci...a izabela secer pravi...
mirelarado mirelarado 01:21 24.10.2008

porodična zadruga

Zaista, ako je u neakdašnjim seoskim porodičnim zajednicama imalo smisla da se priželjkuje muški naslednik, danas je to van pameti, ali se i dalje uporno održava... Svaka čast Treneru, Unfu i ostalim muškarcima ovde koji tu predrasudu razbijaju. Nije karakteristična samo za nas, postoji i drugde.

A za Crnogorce od prijateljice znam varijantu: "Koliko imaš đece?" - "Jednu kćer." - "Ma ne pitam te to, to se ne broji, nego koliko imaš đece?"
trener92 trener92 01:49 24.10.2008

Re: porodična zadruga

danas je to van pameti, ali se i dalje uporno održava

To je ono što je tragično, slažem se potpuno, a pričamo da hoćemo moderno savremeno društvo,ravnopravnost polova , teško sa ovakvim predrasudama i ne samo ovakvim.
Hvala na poseti.
thebee269 thebee269 16:42 24.10.2008

crnogorci

U domu gde radim imao sam jednog korisnika, laka mu zemlja bila, koji je imao dva sina.
E, sad svaki od njegovih sinova imao je po cetiri sina.
Pre jedno dve godine , jedan od tih sinova dobije dete, i to cerku, koja je bila posle duzeg vremena prvo zensko dete u familiji.
Pricao mi je kakvo je to veselje bilo.Za pamcenje,toliko dugo su je cekali.
A,crnogorci.
margos margos 22:03 24.10.2008

Re: crnogorci

A,crnogorci

Moj prijatelj, Crnogorac ovako s ponosom kaže:
''Imam šestoro đece, 5 ćerki i jednog sina - a sin nije najmlađi''
(sa istom ženom, tek da se zna)
trener92 trener92 23:27 24.10.2008

Re: crnogorci

Pricao mi je kakvo je to veselje bilo.Za pamcenje,toliko dugo su je cekali.
A,crnogorci.

Crnogorci su neverovatni, iz krajnosti u krajnost.
Hvala što ste podelili ovo sa nama.
trener92 trener92 23:40 24.10.2008

Re: crnogorci

(sa istom ženom, tek da se zna)

Ovo ( boldovano) me asociralo,na nešto što dobro zvuči, ne mogu da odolim da ne napišem,( doduše o ženama je...)

" Kako da razumem ovo: ubiti se zbog ....jedne žene? Gde su one ostale ?"
angie01 angie01 18:30 24.10.2008

glasam za vojchice!

(majka dva obozavana dechaka)!
trener92 trener92 23:22 24.10.2008

Re: glasam za vojchice!

angie01
(majka dva obozavana dechaka)!


" .... pobijem se sa trojicom,samo da me vide devojčice..."

Čast je ugostiti angie na blogu.
Hvala
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 22:26 24.10.2008

.

Kazu da se svi raduju sinovima: da zene radjaju cerke da bi bile iste kao majka i zive ceo zivot tako u nadi da ce dobiti sina.
trener92 trener92 23:24 24.10.2008

Re: .

Ovo je zanimljivo.
Hvala na poseti.
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 09:14 26.10.2008

Re: .

trener92
Ovo je zanimljivo. Hvala na poseti.

prava, originalna recenica, meni jako zanimljiva, se moze procitati u knjizi:"zapis duse"
aleksandarz92 aleksandarz92 21:37 25.10.2008

Urbana legenda

Čovek hoće isključivo sina. Žena se poradja i radja ćerku. On je razočaran, ali nije strašno, biće još dece. Druga trudnoća - stižu bliznakinje. Njemu krivo, al' rešava da idu dalje dok ne rodi sina. Treća trudnoća - trojke. Pogadjate pol.
Priču sam čuo od prijatelja Ukrajinca, i on tvrdi se radi o nekom njegovom poznaniku Gruzijcu. Iako meni mnogo liči na urbanu legendu, voleo bih da je priča istinita.
trener92 trener92 23:28 25.10.2008

Re: Urbana legenda

Odlična priča, možda i jeste istinita, i ja bih voleo da je tako. hvala ti.
apatrid28 apatrid28 02:16 26.10.2008

Re: Urbana legenda

Beogradska, istinita prica: par je imao 3 sincica, a zeljeli su curicu. U njegovoj porodici se rijetko desi zensko dijete, pa u cetvrtoj tudnoci je zena isla na amniocintezu da bi ustanovili pol. Receno im je da je skoro 100 % djevojcica u pitanju. Poslije par mjeseci je otkriveno da su u pitanju blizanci, ali doktor im je rekao- jedno je sigurno zensko, za drugo nisu sigurni. U kuci veselje, sva njegova braca imaju samo sinove, cijela familija se veseli. Kada se doticna mama porodila- dobili su trojke. Naravno, sve djecake. I odustali od daljih bebina, bar dok im klinci ne krenu svi u skolu ( razlika izmedju malenih je bila najvise 2- 3 godine, pa ti pohvataj toliku klincijadu po kuci :))
trener92 trener92 19:51 26.10.2008

Re: Urbana legenda

pa ti pohvataj toliku klincijadu po kuci :)

Ovo je odlično, još malo pa fudbalski tim , ustvari može ekipa za mali fudbal.
Hvala na poseti i lepoj priči .
joel joel 12:09 29.10.2008

Re: Urbana legenda

Da, samo amniocinteza nema SKORO 100% verovatnoce... ona je 100% verovatnoce! nema greske sa amniocintezom.
trener92 trener92 15:09 29.10.2008

Re: Urbana legenda

joel
Da, samo amniocinteza nema SKORO 100% verovatnoce... ona je 100% verovatnoce! nema greske sa amniocintezom.

Ovo mi sad nije jasno,
apatrid28
je ispričao drugačiju priču , mora da je neko pogrešio,
Puerta Puerta 19:45 27.10.2008

A sta je tu cudno?

Covek tuzan sto je posle dve cerke dobio cerku. Pa bio bih i ja tuzan, ne bih bio u zalosti, ali bio bih razocaran.
Kada bi posle dva sina opet dobio sina opet bih bio razocaran, nema razlike. Koliko zelim jedno toliko i drugo.
trener92 trener92 02:27 28.10.2008

Re: A sta je tu cudno?

Koliko zelim jedno toliko i drugo.

Hvala ti na poseti i komentaru.
selah selah 13:47 29.10.2008

druga cerka

Kada su moji roditelji dobili moju mladju sestru,otac je saopstio vest sav radostan rodjacima i prijateljima,a sacekao ga je hladan tus! Kao, svima je milo, ali, eto, drugo zensko. Tata poludeo. Mislim da je to presudilo da je ona postala tatina miljenica nad miljenicama. Ja bih vise volela cerke. Uvek je bilo vise zena u mojoj porodici. Ali je najvaznije da ne bih "klela sudbu" ako bude drugacije. Tako da, ja razumem da neko zeli sina, ali ne da bude RAZOCARAN ako bude drugacije!!!
trener92 trener92 15:03 29.10.2008

Re: druga cerka

Tako da, ja razumem da neko zeli sina, ali ne da bude RAZOCARAN ako bude drugacije!!!

To je ono što sam i ja pokušao da kažem, hvala na komentaru.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana