Politika| Satira| Životni stil

O pederima i listićima

nikolic777 RSS / 19.04.2012. u 08:51

 Milan Nikolić

Da se ne lažemo, sve su nade potrošene, pa je i doživljaj predizborne kampanje u skladu s tim. Ili te je sramota od toga šta šetači po štalama, železarama i rudnicima govore pa panično pritiskaš mute na daljinskom ili, ako si baš dobro raspoložen, smišljaš fore na osnovu toga što si video i kačiš ih na twitter. O svemu tome sam već pisao. Bilo kakav drugi, ozbiljniji, pristup bio bi čista ludost, nepatvorena glupost ili nedostatak iskustva. Gay ili straight sa tim nema nikakve veze. Pederi su ionako baš ti, u reklamama. Ali, kako je najsmisleniji pristup izborima 2012. konkurs za najbolji i najoriginalniji crtež na glasačkom listiću, kladim se da će najviše biti onih penisolikih budući da su nam političari kompletne pizde, ‘ajde da se poigramo! Kako zamišljate gay glasača u odnosu na to za koju partiju glasa?

 

DS: To je onaj tipični gradski dokoličar koji ne voli mnogo da „mozga“. Em je navikao da glasa za plavo žute, em mu oni garantuju Evropu u okviru koje ga najviše zanima strateški raspored gay klubova. Ne voli da se „smara“ politikom, ionako ima važnija posla u Supermarketu, Sohou, Pastisu. A i nove kolekcije stižu li stižu. Pored dokoličara koji ne zna ni ko mu je premijer, mada se to ne bi smelo smatrati velikim propustom u našim okolnostima, ali zna šta je tog jutra doručkovala Kim Kardašijan, mladi japiji, sveže diplomirani ekonomisti, pitomci perspektivnih smerova, katedri i kurseva, menadžeri svih vrsta i podvrsta, čvrsto su opredeljeni za aktuelni politički mejnstrim čija je DS perjanica. U prevodu: O da, i Evropa i Kosovo, i civilizajcijske vrednosti i raščišćavanje sa prošlošću i antifašizam. Ali, samo paradno, oficijelno, suštinski se pristaje na trulež, kompromise i korupciju. Naravno, pod uslovom da se u okvirima brloga nađe sigurno mesto za sebe. Ako se u tome ne uspe, sledi instant osvešćivanje, nagla, neumoljiva potreba  za iskorakom i nepristajanjem, pa se, shodno tome, prelazi u LDP ili regresira u SNS.

SNS: Uglavnom je reč o onim gejevima koji ne razumeju „paradiranje“ i koji u paleolitskim oblinama i nežnom licu Jorgovanke Tabaković  nalaze nešto „majčinsko“. Toplinu kakvu samo mama može dati, razumevanje, brigu i veliku sisu kadgod  zagusti. O ostalom čitajte kod Frojda. Takođe, SNS je matica za razočarane, izneverene gay karijeriste koji su potragu za komforom i dolce vitom počeli u DS-u. Teško je pronaći druge profile gay glasača jer je razlika između DS-a i SNS-a minorna, svedena na izbor između Borisovih pleća i Vučićevih usana. 
 
Možda je Vesna Rakić Vodinelić u pravu kada kaže da su sve razlike među pomenutm strankama iscrpljene u jednoj jedinoj činjenici: Lepše je gledati u Borisa Tadića, nego u Tomu Nikolića. 
 
DSS: U ovu grupu komotno mogu i Dveri, pa i SRS, mada su gejevi opredeljni za ove opcije uglavnom latentni, u očajničkom procesu potiskivanja ili autošovinisti. U svakom slučaju nalazimo se na opasnom terenu, jer ispod salonskog patriotizma i istorijske poze, buja godinama taložena agresija.

Autošovinisti su najinteresantniji, budući da nije u našoj nadležnosti da pomažemo ovima koji kubure sa samoprihvatanjem. Naime, kako ih prepoznati? Pišu isključivo ćirilicom, što bi, da nema njihove agresivne reklame za sopstveni izbor pisma, bila najobičnija stvar na svetu, stvar navike. Poslovično, veći su katolici od pape, pa idu dalje u somnobulnim argumentacijama protiv bilo kakvih sloboda za manjinu kojoj pripadaju, očekivano, krunisanih gej paradom. Brže prosipaju citate iz Biblije nego što bankomat učitava VISA karticu. Veliki su vernici, trajno frustrirani što nisu u mogućnosti da doprinesu etnofiletizmu. Srbima mogu da pomognu samo da se “slože“ i „obože“, ali ne i da se „razmnože“. Ukoliko ipak probaju, završavaju u brakovima krcatim nasiljem, strahovladom i terorom.  Oni, koji ipak nikako ne mogu da zažmure na jedno oko i privenčaju se srpstvu na dar, grade mit o dobrom pederu. Taj se ni u čemu ne sme razlikovati od prosečnog Obrazovca, osim što u logoraškoj izolaciji, među svoja četiri zida, ima pravo da podmaže i ustupi anus. Predozirani kolumnama Slobodana Antonijevića, veruju da je Ljiljana Smajlović najseksipilnija Srpkinja, kao i da su Mirjana Bobić Mojsilović i Aleksandra Janković intelektualne gromade i pate što su prestareli za učlanjenje u hor i recitatorsku sekciju Ivane Žigon. Boja sezone – sve nijanse različka i kvit.


SRS: Manje više je sve rečeno u prethodnoj grupi budući da je DSS tokom demokratske decenije „evoluirala“ u ružniju sestru SRS-a. Todorović je ipak simpatičan čovek, a Martinovićev ruralni šmek sigurno ima par poklonika. Eventualni dodatak bi se odnosio na maštanje o seksu na ratištima, sa svojima i sa neprijateljima, ali u blatu svakako.

LDP:
Ulavnom mladi, idealisti, oni koji još nisu shatili da sloboda nikada „ne ume da peva...“.Otprilike, ono što smo mi bili 1996.godine. Dobar deo čine snobovi, intelektualni dakako, koji smatraju da im LDP etiketa garantuje posebnost u svakom smislu. Tu su i aktivisti, kao i „nesvrstani“ napaljeni na beskompromisnost i nepristajanje. Obožavaju preokret, u krevetu posebno. Ima tu i precvalih, koji prema Čedi još od studentskih demonstracija gaje najnežnija osećanja.  Najteže pitanje oko kojeg se dele je za i protiv Jelene Karleuše u njihovim redovima. Ne bi trebalo zaboraviti ni na preokrenute ravnogorce, četnike za 21. vek, opredeljene da osvetlaju obraz svim homoseksualno orijentisanim vladarima od Nemanjića na ovamo.

SPS: Jako teško za definisati osim ukoliko nije reč o prijateljima, momcima, bivšim momcima, ljubavnicima, bivšim ljubavnicima Borisa Milićevića. Verujem da slušaju Cecu i da su zbog stihova „za moju staru glad još si nov i mlad“ spremni sve da joj oproste. Maštaju o tome da ih Ivica povede na izlet u Žitorađe gde bi se konačno tucali pridržavajući se za klipove kukuruza u samom srcu njive. O psihološkim problemima i traumama razgovaraju samo sa Slavicom Đukić Dejanović. Ona je i Rašu razumela i dijagnostikovala. Nadaju se da će bar jednom u životu biti Monika Levinski Branku Ružiću.
 
podvrsta PUPS: Penzionisani, gay veterani, oni što su se u vreme druga Tita vatali u Manježu. Galopirajuća dioptrija i senilnost. Zavedeni legendom o prokletstvu Faraona.
 

URS: Džaba je trošiti reči. Recimo, ekonomski fanatici, izlapeli magistranti PMF-a, tvorci monetarnog sistema za 22.vek ubeđeni da će lik Željka Joksimovića kad tad krasiti neku novčanicu ili budale koje i dalje čekaju onih akcijskih, 1000 eura.
 
 
BELI GLAS I NAJLEPŠI CRTEŽ NA LISTIĆU:  Kreativni, prezasićeni, revoltirani, utopisti koji veruju u to da hrabra i odlučna Srbija (prva, druga, sedamnaesta) može da preskoči cenzus.

pisano za OPTIMIST 005/aprilsko izdanje

http://underdogsoflove.blogspot.com/

Atačmenti

Tagovi



Komentari (28)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 09:39 19.04.2012

Dao si mi dobru ideju

Buduću vladu da čine samo predstavnici gej aktivista koalicionih stranaka. Em će da se vole, em kad se jebavaju među sobom mi nećemo da im zavidimo
nikolic777 nikolic777 09:45 19.04.2012

Re: Dao si mi dobru ideju

expolicajac
Buduću vladu da čine samo predstavnici gej aktivista koalicionih stranaka. Em će da se vole, em kad se jebavaju među sobom mi nećemo da im zavidimo


ne, nikako, aktivisti su, manje vise, slika i prilika nasih politicara, klonovi bukvalnno, mozda nisu oni krivi, uz takve modele rasli
maksa83 maksa83 09:39 19.04.2012

dualna priroda

Pored dokoličara koji ne zna ni ko mu je premijer, mada se to ne bi smelo smatrati velikim propustom u našim okolnostima


Ako verujemo u teoriju o beskonačom broju univerzuma svako od nas je u nekom od njih superstar. Mirko je u ovom.

nikolic777 nikolic777 09:45 19.04.2012

Re: dualna priroda

Mirko je u ovom.



bolje nije moglo
alexlambros alexlambros 10:01 19.04.2012

ne bi ni strategic marketing bolje :)

odlican presek ... najvise peder glasaca dolazi iz redova SPC, inace, a Srbija je jedinstvena po mnogo cemu pa i po tome da na njenom Prajdu (pokusajima Prajda) ucestvuju str8 ljudi dok ih pravoslavni pederi gadjaju kamenicama ....

ako dozvoljavas dopunu ... kako domaci politicari kecaju u mozak


neki dan na fejsu komentarisem kako bih radje glasao za Dveri nego DS, jer da bi demokratija u Srbiji zadrzala bilo kakav smisao neophodno je da DS zglajzne potpuno ...

jbt, kad krenu lavina .... ista mentalna matrica ko nekad SPS ... strahota ...

izmedju ostalog, "za Dveri koje su protiv prajda?"

jel onog koji je 2 x zabranjem za vreme DS mandata?

sta se desilo s mozgovima ljudi?
expolicajac expolicajac 10:04 19.04.2012

Re: ne bi ni strategic marketing bolje :)

sta se desilo s mozgovima ljudi?

Može se desiti ako to neko ima, ovi očigledno nemaju
nikolic777 nikolic777 10:06 19.04.2012

Re: ne bi ni strategic marketing bolje :)

ako dozvoljavas dopunu ... kako domaci politicari kecaju u mozak



Obozavam ovaj tekst

mozda je resenje misterije u impotenciji, ne samo intelektualnoj, jbg, decenije frustracija su to
janeznam janeznam 11:30 19.04.2012

Re: ne bi ni strategic marketing bolje :)

neki dan na fejsu komentarisem kako bih radje glasao za Dveri nego DS


Sve cesce u krugu prijatelja i rodbine cujem istu recenicu.
alexlambros alexlambros 10:08 19.04.2012

zbirka skica

za LGBT bele listice
ima zanimljivih idejnih resenja ...

nikolic777 nikolic777 10:11 19.04.2012

Re: zbirka skica

zbirka skica


korisno
Jukie Jukie 10:12 19.04.2012

Re: zbirka skica

alexlambros
za LGBT bele listice ima zanimljivih idejnih resenja ...

Je li to ono gde su expolicajci modeli?
expolicajac expolicajac 10:15 19.04.2012

Re: zbirka skica

Je li to ono gde su expolicajci modeli?

Zajebavaj, zajebavaj. Ali ozbiljno se razmišljam da otkrijem svoju pravu stranu i budem prvi direktor policije iz gej populacije. Ali onda računaj da budeš moj poslovni sekretar
draft.dodger draft.dodger 10:20 19.04.2012

Re: zbirka skica

expolicajac
Je li to ono gde su expolicajci modeli?

Zajebavaj, zajebavaj. Ali ozbiljno se razmišljam da otkrijem svoju pravu stranu i budem prvi direktor policije iz gej populacije. Ali onda računaj da budeš moj poslovni sekretar

Sekskretar...
expolicajac expolicajac 10:23 19.04.2012

Re: zbirka skica

Sekskretar...

Obuhvaćeno novom sistematizacijom radnih mesta u MUP-u.
nikola_kovac nikola_kovac 10:09 19.04.2012

јбте

Владимиру би било боље да избаци добар текст, јер сам се, од јутрос чекајући његов данашњи пост, начитао превише бљувотина.
nikolic777 nikolic777 10:10 19.04.2012

Re: јбте

Владимиру би било боље да избаци добар текст, јер сам се, чекајући његов данашњи пост, начитао превише бљувотина од јутрос


draft.dodger draft.dodger 10:22 19.04.2012

Re: јбте

nikolic777
Владимиру би било боље да избаци добар текст, јер сам се, чекајући његов данашњи пост, начитао превише бљувотина од јутрос



mlekac mlekac 10:25 19.04.2012

Nije fer!

Ovo cisto muska zurka...
Nikolicu, ocekujem drugi deo teksta - gde glasaju L dame?
nikolic777 nikolic777 10:28 19.04.2012

Re: Nije fer!

mlekac
Ovo cisto muska zurka...
Nikolicu, ocekujem drugi deo teksta - gde glasaju L dame?



vrlo slicno draga Mlekac, ali nijanse postoje, istražićemo
mlekac mlekac 10:32 19.04.2012

Re: Nije fer!

nikolic777
mlekac
Ovo cisto muska zurka...
Nikolicu, ocekujem drugi deo teksta - gde glasaju L dame?



vrlo slicno draga Mlekac, ali nijanse postoje, istražićemo


Pa naravno da postoje - zato i ocekujem nastavak
alexlambros alexlambros 10:26 19.04.2012

evo konacno



korisne i smislene akcije


obuka za crtanje po glasackim listicima
nikolic777 nikolic777 10:30 19.04.2012

Re: evo konacno

obuka za crtanje po glasackim listicima



osloboditi imaginaciju, vežbati opuštanje i metode pesnika nadrealista već od 2.maja
maksa83 maksa83 10:44 19.04.2012

muzički intermeco


nikolic777 nikolic777 10:53 19.04.2012

Re: muzički intermeco

muzički intermeco



JJ Beba JJ Beba 15:44 19.04.2012

ajmo ajde svi na časove crtanja

BELI GLAS I NAJLEPŠI CRTEŽ NA LISTIĆU: Kreativni, prezasićenijavascript:;, revoltirani, utopisti koji veruju u to da hrabra i odlučna Srbija (prva, druga, sedamnaesta) može da preskoči cenzus.



pardon makso, nisam videla

gledajte 2x da utvrdite gradivo
mirelarado mirelarado 19:07 19.04.2012

Re: ajmo ajde svi na časove crtanja

gledajte 2x da utvrdite gradivo


За оне креативније ево и додатне литературе:


horheakimov horheakimov 16:57 19.04.2012

da konkretizujemo

ovde je bio 1 cool komentar ali je Rudy Gay intervenisao
nikolic777 nikolic777 20:31 19.04.2012

Re: da konkretizujemo

da konkretizujemo


cestitam!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana