Društvo| Gost autor

Lice krivca

Boris Drenca RSS / 06.06.2018. u 18:29

'Držav' ili ko god da se tako češlja danas, smatra da je najbrži put ka uređenom društvu , ulasku u svet uređenih (odraslih) u Evropi, da se usvoje zakoni ('usaglašeni' sa pravilima društva u koje želimo da uđemo) i gotova stvar. Niko ne obraća pažnju na sitnicu kao što je primena tih zakona i pravila. Tu ostaju 'balkanska pravila'.

skamije.jpg 

Gost autor : Kristina K

Kada je pre nekog vremena izglasan novi Zakon o obrazovanju, u kome su uvedene i prekršajne prijave protiv roditelja zbog izostanaka učenika, shvatila sam da smo stigli do kraja slepe ulice (ili ti u ćorsokak).

Dželati u ulozi razrednog starešine, preuzimaju sve greške sistema, anuliraju sve uzroke i posledice i kao poslednje sredstvo u nepravednoj borbi protiv bahate omladine (ko ih takve rodi, odgaja i školuje) koristi sredstvo prinude - prekršajne prijave.

Neke novine su objavile nedavno i vest da je ovaj zakon profunkcionisao u svojoj punoj veličini i da su mnogi roditelji dobili od prekršajnih sudova da plate kaznu.

I naravno da ovakve mere treba sprovoditi u jednoj uređenoj državi!!!

Primera radi, na opštu radost nas iz prigradskog naselja Višnjica, deo Višnjicke ulice se asflatira.To traje već duže od dve nedelje, skidanje slojeva, postavljanje ovog ili onog i ponovno asflatiranje.

Sve bi to bilo divno da nadležne gradske službe koordiniraju ove aktivnosti i redovno obaveštavaju građane.

To nije slučaj, jer GSP nije nadležan za linije 32 i 32E, te vas za informacije kako se prevesti gradskim saobraćajem upućuju na Gradski sekretarijat za javni prevoz Beograda. Oni pak uz veliku žalost vas informišu da ne mogu ništa da urade, jer te informacije o radovima i stoga obustavi gradskog prevoza na ovom delu grada, možete dobiti samo od preduzeća Beograd put. Tamo me obaveštavaju da je inženjer na terenu, pa više informacija mogu dobiti samo ako zovem rano ujutro oko 7, naravno ne danas, nego sutra.

O ovome nema nikakvih informacija na sajtovima GSPa, Sekretarijata za javni prevoz niti Beograd puta.

Pošto je deo linije ukinut, sva deca koja iz Visnjice kreću put škola po gradu kasniće, jer će dobar deo puta morati da idu peške, pod uslovom da ih neko sa ulice obavesti da prevoza nema. Inače će čekati na stanici dugo vremena i sigurno kasniti dovoljan broj izostanaka da roditelji dobiju presudu od sudije za prekršaje.
I ko će nam najzad biti kriv? Jasno biće to razredni starešina i/ili kontrolor karata u autobusu, na njima ćemo moći da iskalimo gnev, jer oni imaju lice, a često i imena, za razliku od institucija sistema.



Komentari (26)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

iqiqiq iqiqiq 18:42 06.06.2018

Zakon mora da se poštuje

Uvek se setim sprdnje iz "Ko to tamo peva", kada kondukter Pavle Vuisić ne pušta putnika Taška Načiča da uđe u autobus, jer se red i zakon poštuje. I onda Taško Načić trči za busom i stiže na terevenku gde vlasnici autobusa organizuju roštilj, sve jel po propisima.

I to naše (selektivno i kreativno) poštovanje zakona je naša suština. Recimo nedavni slučaj jedne udovice koje je provela 5 dana u zatvoru, jer nije na vreme vratila pušku preminulog supruga. Svi su se naravno složili da je zakon nejasan po pitanju roka od 40 dana od smrti vlasnika, jer se postavlja pravno pitanje ko je naslednik, a ono što je ozbiljniji problem je ko će odnesti oružje policiji (jer tako zakon nalaže) ako nema dozvolu za nošenje oružja.

Mislim da se ta zavrzlama nije rešila, a žena je, po redu i zakonu odslužila svojih 5 dana LINK
angie01 angie01 19:17 06.06.2018

vec dugo je sve jasno,

ali se gradjani ponasaju zbujeno, navikli da se ne bune, nego da se priklone i dodvoravju, pa tako nekako prodju- za apsolutno sve gluposti i sranja koja im se obrusavaju sve vise na glave, jer kako je proslo ono sitno, pa malo vece, tako ce sve ogromnija u svim pravcima,...pa ona manjina sto tu i tamo nesto pisne, nema izgleda da nesto promeni.


...od ovog zakona- koji je posledica sve veceg broja izostanaka, jer se skolski sistem potpuno urusio, da ne nabrajam sta sve tu potpada- ministarstvo, umesto da resi uzrok, posledicu prebacuje na roditelje.

kao i u jos ludjoj odluci, izjavi,...ne znam da li je i ta budalastina dobila zakonske okvire, ali se secam ljute izjave ministra u madijima- gde ce sve djake koji se drogiraju biti ispisivana iz skole,...pri tome su ta deca zrtve decenijskog dopustanja (od nadleznih i odgovornih koji su zaduzeni i placeni da ih upravo i od toga stite), dilovanja ispred i oko skole, koje niko nije resio,...nego se na to zmuri, ugradjuje, sta li,....a jadna deca, koja su jos u OS, onako blentava, nezrela i sklona glupostima vrbovana za ovu posast, trebaju pomoc, a ne kaznu.
iqiqiq iqiqiq 20:11 06.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

ne znam da li je i ta budalastina dobila zakonske okvire, ali se secam ljute izjave ministra u madijima- gde ce sve djake koji se drogiraju biti ispisivana iz skole,.

jesi li primetila kakav je odjek ta odluka imala u našem okruženju - prestalo se sa prodajom i dilovanjem droge, narko dileri napustili zemlju, deca se sama prijavila na odvikavanje, jednom rečju promene iz korena, sve zahvaljujući pravilnoj odluci, čvrstom rukom udarac o sto, odlučne i korenite promene
angie01 angie01 21:18 06.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

jesi li primetila kakav je odjek ta odluka imala u našem okruženju


..kako nisam.
Bili Piton Bili Piton 00:04 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

iqiqiq
čvrstom rukom udarac o sto


Daa.

Ja mislim da je u tome deo seksipila koji Vladimir Putin uživa na ovim prostorima.

(troll off)


iqiqiq iqiqiq 08:29 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

(troll off)

Nije trol. Tužno je što samo manjini to lupanje o sto izaziva ushićenje i žar u očima, većina škrguće zubima a deo naroda se hvata za trbuh od smeha, prošlo je to vreme, pojavila su se očekivanja poreskih obveznika, a o omladini koja stasava da i ne govorimo.

Moderan koncept pretpostavlja da stvoriš pozitivno okruženje, da poštuješ ličnost, da razmenjuješ ideje, omogućiš dvosmernu komunikaciju i saslušaš sagovornika.

Ako postoje toliki neopravdani, moglo bi se razmisliti o uzrocima, ako klinci kasne redovno, da probamo da im obezbedimo bolji gradski prevoz recimo.

I uopšte da probamo da im obezbedimo malo bolju državu, negde gde će se osećati sigurno, gde će videti perspektivu, gde će im odlazak kod lekara biti bez stresa, gde će u svom okruženju imati sportske prostorije na korišćenje, dostupne terene za kolektivne sportove, uredne škole sa pristupačnim klozetima, da mogu da operu ruke sapunom i da ne nabrajam...

E pa onda u jednom takvom perspektivnom okruženju verujem da bi i oni nama pokazali više poštovanja, jer smo nešto uradili da i njima nešto ostane. Vrlo jednostavno, ovo što im mi ostavljamo nije čak vredno njihove energiije da nas odvedu u šumu i ostave...
gedza.73 gedza.73 08:59 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,



I uopšte da probamo da im obezbedimo malo bolju državu, negde gde će se osećati sigurno, gde će videti perspektivu, gde će im odlazak kod lekara biti bez stresa, gde će u svom okruženju imati sportske prostorije na korišćenje, dostupne terene za kolektivne sportove, uredne škole sa pristupačnim klozetima, da mogu da operu ruke sapunom i da ne nabrajam


ne postoji kontinuitet. ne postoji odgovornost.

postoji samo Vođa i Partija (uz većinsko podržavanje i manjinsko šgrkutanje zubima). Tu počinju i završavaju se sve priče o uređenom (ujedno i održivom na duže staze) sistemu na ovom našem prostoru.

zemljanin zemljanin 09:58 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

Pošto je deo linije ukinut, sva deca koja iz Visnjice kreću put škola po gradu kasniće


ako je deo linije suspendovan, kakve to direktne veze ima sa kašnjenjem na časove?

razumem nezadovoljstvo kao posledicu neodgovarajuće komunikacije u nadležnim službama i nedostaka kvalitetnih informacija ali prevodjenje tog problema i banalizovanje je neosnovano ... može biti, recimo, razlog za jedno kašnjenje zbog loše procene potrebnog vremena ... nakon toga je čista neodgovornost ... kako deca vrlo brzo kapiraju razloge koji im stariji ponude a koji se mogu iskoristiti za eskivaciju, svodimo problem na roditelje i ako zakon tako nalaže i njihovu odgovornost i odgovarajuću kaznu ...

tako da podržavam zalagnje za odgovornost nadležnih po pitanjima informisanosti populacije i isto tako podržavam odgovornost roditelja za decu ... u visokom procentu ponašanje roditelja se preslikava na ponašanje dece ...
iqiqiq iqiqiq 09:59 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

Tu počinju i završavaju se sve priče o uređenom (ujedno i održivom na duže staze) sistemu na ovom našem prostoru.

hebote imam prava da maštam o nekoj lepšoj budućnosti...ja verujem da može i to da se desi, da jednog dana svaka škola u Srbiji ima sapun i toalet papir

..i da službenici državne uprave znaju odgovor i spremni su da pomognu...
iqiqiq iqiqiq 10:06 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

ako je deo linije suspendovan, kakve to direktne veze ima sa kašnjenjem na časove?

vrlo jednostavno, duž cele te ulice koja se asflatira ima bar 6 stanica na koje autobus ne dolazi, to niko ne zna, na stanici čekaju uredno autobus i veliki i mali, kuckamo ona obaveštenja koja se naplaćuju (U Beogradu ima ta usluga), daje nam obaveštenje da je autobus tu za nekih 8 stanica, posle pola sata i više čekanja, kako autobusa nema ni u jednom ni u drugom smeru, postaje nam sumnjivo...naravno nemamo svi telefone dežurnih službi, a posebno klinci nisu tome vični, a eto i kada nazoveš, malo možeš da saznaš

uglavnom se javljaju drski i na ivici nerava, jer je moj poziv jedan od hiljadu, web stranice stoje prazne, niko se nije potrudio da obavesti građanstvo

možda je moj problem što sam u jednoj drugoj državi radila neko vreme na sličnim poslovima, pa znam da je obaveza bila da informišemo putem svih medija građanstvo, da duž te ulice koja je zahvaćena radovima dostavimo obaveštenja u svako sanduče, sve sa kontakt telefonom i imenom osobe koju možete pozvati

recimo u našem slučaju je samo jedna od 5 pozvanih službenika, bila spremna da mi kaže svoje ime...
iqiqiq iqiqiq 10:41 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

kako deca vrlo brzo kapiraju razloge koji im stariji ponude a koji se mogu iskoristiti za eskivaciju, svodimo problem na roditelje i ako zakon tako nalaže i njihovu odgovornost i odgovarajuću kaznu ..

Sve je jasno, dužna sam ipak da pojasnim, nije sporno da je roditelj prvo odgovoran za svoje dete, ali nije sporno ni da je roditelj deo sistema, gradjanin, vrlo verovatno i poreski obveznik.

Svaki novi ministar dodje na zatečeno stanje i krene mačem kroz šiblje da rešava probleme, pa ko živ ko mrtav.

Sledeći neka kao prvi cilj stavi sapun i toalet papir u svim školama Srbije, ja ću ga poštovati. Kažem da su okolnosti takve da bih ja samo pod redovnim batinama išla u ovakve škole, počev od očiglednog enterijera do predosadnog suvoparnog gradiva i šume nastavnog kadra koji ne uliva energiju niti entuzijazam za učenje (o uzrocima i opravdanju za sve to nemam dovoljno digitalnog prostora)
zemljanin zemljanin 10:50 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

postoji i deo moga komentara koji definiše i taj segment
može biti, recimo, razlog za jedno kašnjenje zbog loše procene potrebnog vremena


sve u svemu, kako sam i naveo, podržavam osudu službi ali logika prenošenje problema na svakodnevna kašnjenje dece u školu je neosnovana i nije valjano opravdanje niti razlog izuzuimanja od odgovornosti kako roditelja tako i dece ...

krajnje pojednostavljeno, osnovi logike su da postuliraš tvrdnju, dokazanu i neospornu, zatim uvedeš problem/iskaz i izvedeš isključivi zaključak ... ako se pojavi problem ili izuzetak onda nešto ne štima, kao u navedenom slučaju ... problem sa saobraćajem nije u direktnoj i isključivoj vezi sa eventalnim kašnjenjem jer je trajnog karaktera ... problem kao takav postoji i treba ga rešavati i uticati na to da se ne ponavlja ili da se ublaži putem bolje informisanosti ali nije u direktnoj vezi sa kontinuiranim izostankom sa nastave ili kašnjenjem ...

osporavam samo deo u kome se to navodi kao opravdanje i razlog jer nije utemeljeno već je samo jedna od mogućih posledica ukoliko se poveže sa mnogo drugih faktora

EDIT. možda bi bilo jasnije i bolje da si odvojila problem komunikacija i efikasnosti službi i problem vaspitanja i obrazovanja ... bilo bi mnogo razumljivije i efikasnije ...
iqiqiq iqiqiq 10:57 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

osporavam samo deo u kome se to navodi kao opravdanje i razlog jer nije utemeljeno već je samo jedna od mogućih posledica ukoliko se poveže sa mnogo drugih faktora

možda govorimo o istome a da nismo svesni, ja govorim o opštim uslovima, to je niz karika, saobraćaj je samo jedan

da sam ja učenik i da me pitaju što ne idem u školu, rekla bih, gadi mi se da idem tamo u wc, neki klinci bi rekli ne svidja mi se kako nam se obraćaju (šakom o sto, regularne uvrede, glup si, stoko itd) neki bi rekli tamo nema ni užine a zatvorenici dobijaju regularne obroke i sad da ne skrenem na zezanje, ponavljam, stvorimo prvo kvalitetne uslove i okruženje pa onda uvodimo kazne za one koji su devijantni

Recimo da zaista kad god sam išla na roditeljski zavirila sam u wc osnovna, srednja škola, ista priča, još glavni grad (ima više sredstava uprava nego neke manje sredine), niko nikada od roditelja to nije stavio kao temu pod razno, to samo pokazuje našoj deci demagogiju koju prodajemo, nas odrasle nije briga što oni nemaju gde da operu ruke, ne daj Bože da se istuširaju posle časa fizičkog

EDIT. možda bi bilo jasnije i bolje da si odvojila problem komunikacija i efikasnosti službi i problem vaspitanja i obrazovanja ... bilo bi mnogo razumljivije i efikasnije ...

meni je to sve isto, zatvoren krug "sitnica" koje nam život znače i regularno se spotičemo
EDIT Jednostavno je: obezbedi mi regularan prevoz, siguran i bezbedan, da moje dete stigne u školu, pa onda pričaj o izostancima i kaznama
c_h.arlie c_h.arlie 12:14 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

iqiqiq
osporavam samo deo u kome se to navodi kao opravdanje i razlog jer nije utemeljeno već je samo jedna od mogućih posledica ukoliko se poveže sa mnogo drugih faktora

možda govorimo o istome a da nismo svesni, ja govorim o opštim uslovima, to je niz karika, saobraćaj je samo jedan

da sam ja učenik i da me pitaju što ne idem u školu, rekla bih, gadi mi se da idem tamo u wc, neki klinci bi rekli ne svidja mi se kako nam se obraćaju (šakom o sto, regularne uvrede, glup si, stoko itd) neki bi rekli tamo nema ni užine a zatvorenici dobijaju regularne obroke i sad da ne skrenem na zezanje, ponavljam, stvorimo prvo kvalitetne uslove i okruženje pa onda uvodimo kazne za one koji su devijantni

Recimo da zaista kad god sam išla na roditeljski zavirila sam u wc osnovna, srednja škola, ista priča, još glavni grad (ima više sredstava uprava nego neke manje sredine), niko nikada od roditelja to nije stavio kao temu pod razno, to samo pokazuje našoj deci demagogiju koju prodajemo, nas odrasle nije briga što oni nemaju gde da operu ruke, ne daj Bože da se istuširaju posle časa fizičkog

EDIT. možda bi bilo jasnije i bolje da si odvojila problem komunikacija i efikasnosti službi i problem vaspitanja i obrazovanja ... bilo bi mnogo razumljivije i efikasnije ...

meni je to sve isto, zatvoren krug "sitnica" koje nam život znače i regularno se spotičemo
EDIT Jednostavno je: obezbedi mi regularan prevoz, siguran i bezbedan, da moje dete stigne u školu, pa onda pričaj o izostancima i kaznama

Tačno !
Saglasan sam da je problem klonja esencijalni za podizanje statusa naših obrazovnih ustanova.
Kada uljudimo mesta u kojima naša deca obavljaju nuždu, tada stičemo legitimaciju da pričamo o ostalim stvarima.
Do tada, mrka kapa.
gedza.73 gedza.73 22:16 07.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

hebote imam prava da maštam o nekoj lepšoj budućnosti


ja više ne. Niti maštam niti se nadam.

iqiqiq iqiqiq 13:56 09.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

gedza.73
hebote imam prava da maštam o nekoj lepšoj budućnosti


ja više ne. Niti maštam niti se nadam.


evo dugo nisam odgovorila na ovo , malo sa izgovorom da ne zagušim blog sa mojim postovima, a malo više jer si mi izbio vazduh iz pluća.

Nisam bila sigurna da li uopšte da objavim ovo što sam gore pisala, te čemu, značilo mi je što se pojavila neka reakcija , nekolicina vas, ali ja sve verujem dok mi skvičimo, nije kraj. A tvoj komentar je sa velikom tačkom, tako da ovo što pišem ispada suvišno-

Žao mi je što nam je ovako
c_h.arlie c_h.arlie 22:16 09.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

iqiqiq
gedza.73
hebote imam prava da maštam o nekoj lepšoj budućnosti


ja više ne. Niti maštam niti se nadam.


evo dugo nisam odgovorila na ovo , malo sa izgovorom da ne zagušim blog sa mojim postovima, a malo više jer si mi izbio vazduh iz pluća.

Nisam bila sigurna da li uopšte da objavim ovo što sam gore pisala, te čemu, značilo mi je što se pojavila neka reakcija , nekolicina vas, ali ja sve verujem dok mi skvičimo, nije kraj. A tvoj komentar je sa velikom tačkom, tako da ovo što pišem ispada suvišno-

Žao mi je što nam je ovako

Ja verujem da će biti bolje.
gedza.73 gedza.73 09:42 10.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

Žao mi je što nam je ovako

Ja verujem da će biti bolje.

Tako je kako je. Meni više ništa ne daje nadu da će se nešto promeniti.

Samo jedna, od mnogih, priča. Neka sitna komplikacija u prodavnici gde trgovac ima svoju verziju ponude (prećutana, 'malo' drugačije protumačena jedna reč koja bitno menja suštinu) i kupca koji se poziva baš na tu reč.

Nedelja rano popodne. Broj teleofona državne službe na netu. Zvoni i javlja se dežurni. Pitanje, objašnjenje, potpitanje, pojašnjenje. Ostavlja se otvoren kraj ukoliko trgovina insistira na svojoj verziji.

nedelja popodne... javlja se država služba... koja zna odgovor.

koji će mi đavo državna služba koja je stalno zauzeta i kada, i ako se, javi nema pojma šta treba da odgovori.

Još mi skupo gorivo zbog njihove plate. A i loš put jer od poreza veći deo ode na platu stalno 'zauzete' službe.
iqiqiq iqiqiq 10:49 11.06.2018

Re: vec dugo je sve jasno,

koji će mi đavo državna služba koja je stalno zauzeta i kada, i ako se, javi nema pojma šta treba da odgovori.

Još mi skupo gorivo zbog njihove plate. A i loš put jer od poreza veći deo ode na platu stalno 'zauzete' službe.

Ima taj neki rijeliti po imenu hotel impossible...i sad prikazuju hotel gde je gazda zaposlio svoju neku rodjaku da radi kao marketinški stručnjak i praktično samo sa njom razgovara, ostale zaposlene ne pita za mišljenje.

Hotel naravno propada i konsultant jel savetuje vlasnika da nađe stručne i iskusne i sposobne ljude da preuzmu rukovodeće funkcije.

Između ostalog dovodi vlasnika u sobu gde sobarica jedva usisava, jer se usisivač raspada, ona ga malo malo ponovo sastavlja i lepi nekim izolir trakama.

Komentar vlasnika na sve ovo je da svojoj sobarici izrazi nezadovoljstvo što spremanje sobe traje dugo, što nije kvalitetno usisano i da je to praktično razlog što hotel propada.

Ne bih sada eksplicitno, ali često sebi ličim na tu nesrećnu sobaricu, pokušavam da radim ono što treba, bez obzira što se sve oko mene raspada.
razmisljam razmisljam 19:54 06.06.2018

Ајооој,

то пребацивање надлежности сам искусила у свој његовој красоти прошлог лета на плус четрдесет, када су нам развлачили некакве цеви по улици и при томе покидали водоводну. Позовем Водовод, они немају појма. Кажу ми да питам извођача радова. Како да дознам који је? Да питам Дирекцију за градско грађевинско земљиште. Питам. Кажу ми. Извођачи ни мукајет.
На концу ми стигне сувисли одговор из Дирекције, али у мејлу - само за моје очи.
Замолим их врло љубазно да ту информацију поставе на сајт, не би ли и други заинтересован свет био обавештен, али, ћорак... Остало на томе да су били љубазни одговорити мени лично.
( Срећа те сам, поучена исксутвом, имала повеће залихе воде, иначе не бих била баш толико љубазна. )

iqiqiq iqiqiq 20:12 06.06.2018

Re: Ајооој,

Замолим их врло љубазно да ту информацију поставе на сајт, не би ли и други заинтересован свет био обавештен, али, ћорак... Остало на томе да су били љубазни одговорити мени лично.

Jasno da ne treba širiti paniku, šta znaju tvoji susedi što nema vode, bolje da žive u neznanju,a ti si , nadam se, odgovor odmah obrisala, da informacija od značaja ne dospe u pogrešne ruke
razmisljam razmisljam 20:15 06.06.2018

Re: Ајооој,

iqiqiq

Jasno da ne treba širiti paniku, šta znaju tvoji susedi što nema vode, bolje da žive u neznanju,a ti si , nadam se, odgovor odmah obrisala, da informacija od značaja ne dospe u pogrešne ruke


Ви'ш, тога се нисам сетила. Добра идеја. Ако доспем у сличну ситуацију, свакако ћу је применити.
c_h.arlie c_h.arlie 10:07 07.06.2018

Re: Ајооој,

razmisljam
то пребацивање надлежности сам искусила у свој његовој красоти прошлог лета на плус четрдесет, када су нам развлачили некакве цеви по улици и при томе покидали водоводну. Позовем Водовод, они немају појма. Кажу ми да питам извођача радова. Како да дознам који је? Да питам Дирекцију за градско грађевинско земљиште. Питам. Кажу ми. Извођачи ни мукајет.
На концу ми стигне сувисли одговор из Дирекције, али у мејлу - само за моје очи.
Замолим их врло љубазно да ту информацију поставе на сајт, не би ли и други заинтересован свет био обавештен, али, ћорак... Остало на томе да су били љубазни одговорити мени лично.
( Срећа те сам, поучена исксутвом, имала повеће залихе воде, иначе не бих била баш толико љубазна. )


Da.
Prošle godine drljaju nešto na travnjaku pored moje kuće - i naravno ostave sve razrovano.
Vratim se s posla, parkiram auto - i pravac ka nekoj skupini koja niz ulicu drlja nešto 'bobcat-om'.
Pitam - ko je tu šerif ?
Javlja se jedan momak - ja.
Rekoh - imaš li ti ime i prezime.
Ima, kaže - i reče.
Eeee, ovako, rekoh ja potom - sutra posle posla tražim (lično) tebe, ukoliko ono pored moje kuće ne bude onako kako si zatekao kada si počeo tamo da radiš - uz izuzetak da tamo gde si raskopao ne mora da bude trave, ali mora da bude tako usitnjena i poravnata zemlja spremna za sejanje trave.
Pazi, neću da tražim tvoga šefa, direktora ministra, itd ... nego baš tebe.
iqiqiq iqiqiq 10:10 07.06.2018

Re: Ајооој,

Pazi, neću da tražim tvoga šefa, direktora ministra, itd ... nego baš tebe.

pozdravljam taj pristup, ne dopada mi se što mali ljudi u institucijama postanu institucionalizovani i izjednače svoju bahatost sa nivoom bahatosti svojih pretpostavljenih, oni su ti koji su nam u komšiluku i manje više dele našu sudbinu
iqiqiq iqiqiq 08:07 08.06.2018

Odgovor Beoinfo


Prema informacijama koje smo dobili od JKP „Beograd put“, neprijavljeni radovi na asfaltiranju kolovoza ulice Maršala Tita u Višnjici bi trebalo da budu završeni danas do 18:00 časova, kada očekujemo da se linija javnog prevoza br. 32 vrati na redovnu trasu.

Što se tiče obaveštavanja građana o promenama trasa linija javnog prevoza, 0 svim promenama na trasama linija javnog prevoza zbog obavljanja prijavljenih radova i manifestacija možete se informisati putem sajta bgprevoz.rs, dok se u slučaju neprijavljenih radova organizacija rada linija javnog prevoza obavlja u skladu sa situacijom na terenu, na koju mi ne možemo da utičemo. S obzirom da JKP „Beograd put“ nije tražio, niti dobio saglasnost za izvođenje ovih radova, linije javnog prevoza su morale biti skraćene na rospi ćupriju, zbog nepostojanja odgovarajućih alternativa.


iqiqiq iqiqiq 08:07 08.06.2018

Duplo


Dupli

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana