Budućnost| Društvo| Gradjanske inicijative| Politika

Rezolucija

krkar RSS / 15.09.2010. u 14:19

 4f377bcf0f44.png

Dragi Tomislave Nikoliću,

Ja, Krkar, bloger ovdašnji

- Rešen da, uprkos urođenom oprezu, verujem da ti se neće ponoviti ideje, izjave i insinuacije iz dvadesetogodišnjeg perioda turbosrbovanja, zarđalokašikovanja, antievropejstva, netrpeljivosti prema drugim nacijama, verama, idejama i mišljenjima;

- Uveren da je tvoj raskid sa tvojim tvorcem, duhovnim i (hm...) intelektualnim ocem, optuženim ratnim zločincem Šešelj dr Vojislavom iskren (ne ulazeći u stvarne razloge tog političkog fratricida - usled bojazni da bih mogao zaključiti da je on plod pragmatične odluke da ćeš na vlast lakše doći bez njega nego sa njim a ne iskrenog preobraćenja);

- Potaknut željom za boljitak Republike Srbije, što u ovom trenutku svakako podrazumeva što skoriji odlazak ove i ovakve koalicije sa vlasti;

- Zabrinut činjenicom da Srpska napredna stranka, uprkos ubrzanom učlanjivanju bitangi, secikesa, hohštaplera, preletača, manipulanata, odbačenih, prevaranata u povratu, bezskrupuloznika i sličnih, još uvek nema stvarne političke, stručne i intelektualne kapacitete za kvalitetno upravljanje državom i njenim organima;

- Ohrabren činjenicom da mi se ipak nije osušila desna ruka kojom sam zaokružio tvoje ime na poslednjim predsedničkim izborima u uverenju da bi kohabitacija, čak i između tada još nereformisanog građanina Nikolić Tomislava kao predsednika republike i vlade u kojoj većinu čini Demokratska stranka, bila dobra i po Srbiju i po DS;

- Zgađen ponašanjem Demokratske stranke čijem "prirodnom glasačkom telu" pripadam već dve decenije;

- Vođen nadom da se i u Srbiji jednom nešto ipak može promeniti na bolje

 

predlažem ti da kao predsednik Srpske napredne stranke što pre iniciraš a SNS donese

 

REZOLUCIJU

o dolasku Srpske napredne stranke na vlast na sledećim izborima

 

1. SNS namerava da preuzme vlast u Srbiji na parlamentranim izborima koji se moraju održati pre roka i što pre.

 

2. U slučaju da ne osvoji samostalno skupštinsku većinu (50%+1 mandat), SNS će formirati koaliciju.

2.1. Ako dođe do formiranja koalicione vlade, SNS neće dozvoliti da funkcionisanje vlade bude ugroženo stranačkim interesima; ministri će biti odgovorni predsedniku vlade a u pravilu ministar i državni sekretari neće moći da budu iz iste stranke;

2.2. Čak ni po cenu da ne uspe da obezbedi skupštinsku većinu, SNS neće koalirati sa kompromitovanim i retrogradnim strankama G17+*(1) i SRS*(2).

2.3 Osim u slučajevima postojanja zakonske odgovornosti i/ili drastičnog neobavljanja poverenih im dužnosti, SNS se obavezuje da najmanje 2 godine po stupanju na vlast neće menjati imenovane državne funkcionere*(3).

2.4. SNS neće imenovati nijedno lice protiv kojeg je pokrenut istražni ili krivični postupak, uključujući i lica protiv kojih postupak nije mogao biti pokrenut zbog pozivanja na imunitet, do pravosnažnog okončanja postupka.*(4).

2.5. Vlada neće imenovati ni jedno lice na bilo koju funkciju ili položaj ukoliko ono prethodno ne podnese javnosti na uvid imovinsku karticu. Ukoliko se ikome u bilo kom trenutku utvrdi postojanje imovine koja nije prijavljena u imovinskoj kartici*(5), tom licu mandat ili funkcija prestaće najdalje 7 dana po potvrdi takvog saznanja.

 

3. SNS neće podnositi nikakve inicijative za promenu Ustava najmanje 2 godine po stupanju na vlast osim ako one ne budu neophodne u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

 

4. Sa danom održavanja parlamentarnih izbora SNS će zamrznuti prijem u članstvo, do dana proglašenja narednih predsedničkih izbora*(6).

 

5. Poštujući dostignuti stepen prava i sloboda svih manjina (nacionalnih, verskih, kulturnih, rodnih, seksualnih i drugih), SNS u toku svog mandata neće potaknuti ni podržati donošenje zakona ili propisa kojima bi se dostignuta prava ograničila ili umanjila.*(7).

 

6. Sve državne i javne nabavke na svim nivoima vlasti vršiće se isključivo putem tendera odnosno javnog konkursa. Svi tenderi biće objavljeni u javnim glasilima, na posebnom sajtu Vlade kao i na sajtovima tela koja raspisuju tender. Sve odluke po raspisanim tenderima biće objavljene u roku od 7 dana po njihovom donošenju.

6.1. Od ovoga mogu biti izutete samo nabavke na koje se odnose odredbe o vojnoj, državnoj i, u izuzetnm slučajevima, službenoj tajni. U tim slučajevima izveštaj o odlukama po takvim tenderima biće dostavljen nadležnoj skupštinskoj komisiji odnosno skupštinskom odboru u roku od 7 dana.

6.2. Svi slučajevi u kojima se, u skladu sa zakonskim propisima, odluke o javnim nabavkama donose mimo tendera biće objavljeni u javnim glasilima kao i na posebnom sajtu Vlade i sajtovima nadležnih tela u roku od 7 dana.

6.3. Vlada se obavezuje da u slučajevima navedenim u tački 6.2 ni pod kojim okolnostima neće javne nabavke mimo tendera poveriti bilo kojem fizičkom ili pravnom licu koje je u prethodnih 5 godina bilo izabrani ili imenovani funkcioner Republike Srbije ili sa njime direktno povezanim licima*(8)

 

7.  Od dana polaganja zakletve, Vlada i državni organi neće ni jednom izabranom i/ili imenovanom licu dodeljivati stanove u vlasništvo niti stanarsko pravo. Izabrana ili imenovana lica koja imaju pravo na upotrebu službenog stana potpisaće ugovor u zakonski obavezujućoj formi kojim će se obavezati da u slučaju prestanka obavljanja funkcije stan napuste najdalje za 3 meseca bez obzira na bilo kakve okolnosti koje bi mogle nastupiti. Nijedno izabrano ni imenovano lice neće imati pravo na otkup stana.

 

8. Prvog dana stupanja na vlast Vlada će doneti uredbu da ni jedna državna organizacija ili institucija ne može zaključiti nikakav pravni posao ni sa jednim pravnim ili fizičkim licem iz Srbije koja ne priloži potvrdu o isplaćenim doprinosima zaposlenima za socijalno i penziono osiguranje, uključujući i sve obaveze svojih direktnih pravnih prethodnika ("povezivanje staža").

 

9. Vlada Republike Srbije i sva državna tela i organi poštovaće ustavni i demokratski poredak susednih država. Odnosi sa srpskim manjinama odnosno srpskim stanovništvom susednih država obavljaće se u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije kao i ustavima i zakonima susednih država.

 

10. Nijedno imenovano ili izabrano lice ne sme potpisati blanko ostavku. SNS će ovu uredbu uneti u svoj statut. Od svih eventualnih koalicijskih partnera zahtevaće se poštovanje ovog principa. SNS neće sklapati koalicije na bilo kom nivou sa strankama i organizacijama koje u svojim statutima nemaju odredbu o zabrani podnošenja blanko ostavki.

--------------

NAPOMENE:

*(1)  Ako kažeš "nema više Dinkića ni po koju cenu" - garant ti skače rejting za bar 5%!

*(2)  Nije da ti ne verujemo, ali na vas kašikare i bedžare smo se već opekli, pa za svaki slučaj...

*(3) Bilo bi dobro da ovo precizirate jednim spiskom. Mrzi me da sad navodim sve funkcije, ali svakako uključuje Šabića, Jankovića, Vericu Barać... Kao što je rekao onaj što si ga onomad, kao još neosvešćeni, podsetio da je i Broz hramao: prvo progutaš najveću žabu.

*(4) Nemoj ovo da relativizujete pa da bude a što ne bi mogao da bude ministar prosvete ako je malo krao nekad ili ako je osuđivani pedofil ne može možda u prosvetu ali može u rudarstvo i energetiku...

* (5) Sa posebnim osvrtom na offshore, drugobratučede svastikine šurnjaje i slično.

* (6)  E, da te ovde vidim, sokole!

* (7) A mogao bi baš ovde i da izjaviš da podržavaš pravo LGBT da održe povorku (vidi pod *(3), o žabi)

* (8)  Nadam se da ti neće biti žao nekih Savetnika

---------------------

Dragi Tomo, ja bih jako voleo da progutaš ove žabe pa da idemo dalje. Bolje danas žabe nego sutra krokodile.

Za sebe ne tražim ništa, nemam nameru da se učlanjujem, ništa mi ne treba. Možda jedino ako bude potrebno da kažeš mojoj ženi neku lepu i utešnu reč kad čuje da opet delim džabe savete na blogu umesto da to lepo naplatim. Doduše, nije da te ona baš nešto podnosi pa kad bolje razmislim možda ipak ne treba...

SF - SN

Krkar

 

file.php?id=212&t=1 

8588.jpg 

  Radical%20Party%20Posters%20Belgrade.jpg 

1959826727464080181c84a183754183.jpg

 nikolic-vr.jpg

tomanikolictj0.jpg

0203.jpg

nova-srbija-slava--527.jpg

toma-1.jpg

1606-Aleksandar-Jovanovic.jpg

3.jpg

160452852948216e54b6c47427957466.jpg

Branislav-Rankic-i-Tomislav-Nikolic.jpg

v173533p3.jpg

tomislav-nikolic-brisel.jpg



Komentari (147)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Bojana Maljević Bojana Maljević 14:28 15.09.2010

Ja, Krkar, bloger ovdašnji

krkar krkar 14:38 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji


Umesto da se smeješ bolje bi ti bilo da učiš na primeru koleginice Vukićević. Svaka vlast voli glumice, balerine... Pa i ovi što ne idu u pozorište a u bioskopu gledaju samo kaubojce i patriJotce. I repertoar nekadašnjeg bioskopa Partizan...
mikele9 mikele9 14:57 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Dragi Tomislave Nikoliću,

Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Prihvatajući sve moguće materijalne i krivične konsekvence, pri zdravoj pameti i slično...tvrdim da Dragi Tomislav Nikolić neće moći da odoli i odbije donošenje:
REZOLUCIJU
o dolasku Srpske narodne stranke na vlast na sledećim izborima

Evropejac je to nepatvoreni a i srpski domaćin. Sve što je stekao, stvorio je sa svojih 1.500.000 hiljada prstiju. Jedva čekam da dođu na vlast i očekujem da Premijer postane Aleksandar Vrele Usne Vučić.
Podržavam, s usklikom: Napred u Jevropu.
master.dragi master.dragi 15:11 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji


Kad ste već tako žarko želeli da napravite kakav takav osvrt na političku scenu u Srbiji, onda nije trebalo da izostavljate ni jednu političku opciju, pogotovo zato što iz toga proizilazi za koga evidentno glasate i kojoj opciji pripadate.

krkar krkar 15:40 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

master.dragi

Kad ste već tako žarko želeli da napravite kakav takav osvrt na političku scenu u Srbiji, onda nije trebalo da izostavljate ni jednu političku opciju, pogotovo zato što iz toga proizilazi za koga evidentno glasate i kojoj opciji pripadate.



Ne samo da je evidentno nego sam to lepo gore i napisao:


- Zgađen ponašanjem Demokratske stranke čijem "prirodnom glasačkom telu" pripadam već dve decenije;


i


- Ohrabren činjenicom da mi se ipak nije osušila desna ruka kojom sam zaokružio tvoje ime na poslednjim predsedničkim izborima u uverenju da bi kohabitacija, čak i između tada još nereformisanog građanina Nikolić Tomislava kao predsednika republike i vlade u kojoj većinu čini Demokratska stranka, bila dobra i po Srbiju i po DS;


Inače, uopšte nisam hteo da napravim osvrt na političku scenu u Srbiji. Hteo sam da napišem upravo ono što sam napisao.
Bojana Maljević Bojana Maljević 17:17 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Svaka vlast voli glumice, balerine...

Ja ti stvarno ličim na glumice i balerine?
krkar krkar 17:21 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Ja ti stvarno ličim na glumice i balerine?


Ne ličiš, ali ti se piše.

A ja ne znam šta bih dao da doživim da tako somnabulna pozoveš Tomu u pola četiri ujutru: Predsedniče, imam predlog za finansiranje amaterskih pozorišta


Bojana Maljević Bojana Maljević 17:44 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Ne ličiš, ali ti se piše.


A ja ne znam šta bih dao da doživim da tako somnabulna pozoveš Tomu u pola četiri ujutru: Predsedniče, imam predlog za finansiranje amaterskih pozorišta

Molim te da ne ideš odmah sa tako podlim uvredama: amaterskih?
Pa da si rekao za teatar pokreta ili bacače senki ili za tako nešto... ali amaterskih, to je nerealno.
Tako nešto ga nikad ne bih pitala
krkar krkar 17:53 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Molim te da ne ideš odmah sa tako podlim uvredama: amaterskih?
Pa da si rekao za teatar pokreta ili bacače senki ili za tako nešto... ali amaterskih, to je nerealno.


Korak po korak, prvo da nauči nešto o skečevima i jednočinkama. Pa onda amatersko pozorište kao srednji II.

Kad bude znao da La fura dels Baus nije ni koleginica Rona Džeremija ni španski fudbalski drugoligaš - e tad će EU biti spremna da sa Vučićem potpiše SSP.

krkar krkar 17:55 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Mada, kad malo bolje razmislim




strepnja mi je dublja od nade
Bojana Maljević Bojana Maljević 17:59 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Kad bude znao da La fura dels Baus nije ni koleginica Rona Džeremija ni španski fudbalski drugoligaš - e tad će EU biti spremna da sa Vučićem potpiše SSP.

Nemoj sad da skačeš sam sebi u rezoluciju.
docsumann docsumann 18:04 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Kad bude znao da La fura dels Baus

što im je dobra fora sa ovim "rolujućim" menijem na lijevoj strani, možeš da dobošariš mičući kursor po njima
freehand freehand 23:23 15.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

krkar

Umesto da se smeješ bolje bi ti bilo da učiš na primeru koleginice Vukićević. Svaka vlast voli glumice, balerine... Pa i ovi što ne idu u pozorište a u bioskopu gledaju samo kaubojce i patriJotce. I repertoar nekadašnjeg bioskopa Partizan...

Pazi ga - Krkar uz Porodicu Adams?! Rekoh već, al moram da ponovim, mnogo mi se sviđam kako sam to pametno smislio: dakle,ova dvojica su ti (Šef i Zamenik) pljunuti Lurč i Juraja Hip. Još si im samo ti falio.
A zamišljam ti prcedničkog kandidata kad mu sedam dana pred izbornu šutnju Mlađan pa'ne na grudi, u suzama, i i preporuči se za financijski sektor u novoj vladi, a ako usput može u nekom predizbornom duelu da išutira, na primer... Božu Đelića?
Ako treba da se smisli neki skandal, neka afera - ništa lakše ni slađe!
A Lurč mu kaže - Mlađo, sokole, znao sam! Svaki lešinar svome jatu leti! Padni mi na grudi, pa idi kod Krkija da te zaduži i da ti objasni šta i kako...
master.dragi master.dragi 11:25 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Krkar
Ne samo da je evidentno nego sam to lepo gore i napisao:



- Zgađen ponašanjem Demokratske stranke čijem "prirodnom glasačkom telu" pripadam već dve decenije;


Ja sam mislio na stranku LDP, očito je da ste glasač i simpatizer iste.
Kritikovali ste kompletnu političku scenu sa izuzetkom LDP-a.
Nadam se da smo se sada razumeli.
krkar krkar 11:36 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Ja sam mislio na stranku LDP, očito je da ste glasač i simpatizer iste.
Kritikovali ste kompletnu političku scenu sa izuzetkom LDP-a.
Nadam se da smo se sada razumeli.


Očigledno da ti ne razumeš.

Prvo, lepo piše da sam prirodni glasač DS. Pre nekoliko dana na blogu kod Radulovića napisao sam da sam bio član DS od osnivačke skupštine.

Drugo, od parlamentarnih stranaka pomenuo sam DS, SNS, G17+ i SRS.

Nisam pominjao SPS, DSS, NS, LDP, penzose, Rasima, Mađare, Albance...

I na kraju, lepo piše u blogu da ću glasati za SNS.

Je li sad jasnije?

P.S.
Posle ovog preostaje mi samo crtanje a to ne umem, unapred da znaš.
master.dragi master.dragi 13:11 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Posle ovog preostaje mi samo crtanje a to ne umem, unapred da znaš.


Možda bi kod nekog drugog prošao ovakav političko-angažovani tekst, meni je jasno za koga ti glasaš, ne moraš da mi objašnjavaš, a ni da crtaš.

Kad smo već kod crtanja, možda bi bilo dobro da pokušaš, jer pisanje ti ne ide baš najbolje...
kukusigameni kukusigameni 13:16 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

meni je jasno za koga ti glasaš,


I meni za koga ti radis.
krkar krkar 13:35 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Kad smo već kod crtanja, možda bi bilo dobro da pokušaš, jer pisanje ti ne ide baš najbolje...


Hvala što si mi otvorio oči. Sutra upisujem kurs crtanja a do tada ću svoje prljave političke strasti da iskazujem modernim baletom.

Pozdravi Šefa/Gazdu/Vlasnika/Boga, kako li ga već oslovljavaš.
Bojana Maljević Bojana Maljević 13:53 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

P.S.
Posle ovog preostaje mi samo crtanje a to ne umem, unapred da znaš.

Možeš i kroz teatar pokreta da mu pokažeš.
krkar krkar 13:54 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Možeš i kroz teatar pokreta da mu pokažeš.


Vidi moj odgovorMU.
master.dragi master.dragi 14:12 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

I meni za koga ti radis.

Za neke koji se pominju u tekstu.
Pozdravi Šefa/Gazdu/Vlasnika/Boga, kako li ga već oslovljavaš.


Hoću. Hvala na pozdravima, preneću šefu da više pažnje obrati na britko pero i oštro oko gospon Krkara.

Možeš i kroz teatar pokreta da mu pokažeš.

Dar ovakvog umetnika ne da se dočarati pokretom i teatrom.
master.dragi master.dragi 15:07 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Vidi moj odgovorMU

Predlažem da čitaoci odgledaju video klip i sami zaključe hoćeš li ti glasati za Tomu ili nekog drugog?

krkar krkar 15:19 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Predlažem da čitaoci odgledaju video klip i sami zaključe hoćeš li ti glasati za Tomu ili nekog drugog?


Sitni partijski slugo,

Za koga ću ja da glasam je moja privatna stvar i još uvek je glasanje slobodno i tajno.

Nemam iznad sebe nikakvog tutora koji mi naređuje za koga ću da glasam. Ničije ubeđivanje ne pomaže. Samo moja glava. Znam da ti ovi pojmovi uopšte nisu jasni i baš me briga možeš li da shvatiš ili ne.

Ajde sad begaj odavde, dosadan si.
freehand freehand 17:59 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Dar ovakvog umetnika ne da se dočarati pokretom i teatrom.

Da, da, al je brezobrazno.
mlekac mlekac 21:11 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

master.dragi
Vidi moj odgovorMU

Predlažem da čitaoci odgledaju video klip i sami zaključe hoćeš li ti glasati za Tomu ili nekog drugog?



Iskreno, nemam pojma sto okaci ovu dvojicu osim ako je takmicenje u tome ko je bio mladji kad se uvalio u politiku?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:42 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Umesto da se smeješ bolje bi ti bilo da učiš na primeru koleginice Vukićević.

Za početak da kupiš džak olovaka i počneš da namotavaš kosu. Usput da vežbaš namotavanje kose i na prst, na slepo, uz ćutanje kao da si monah samotnjak koji se zavetovao na bar 10 godina mandata neprogovaranja.
Bojana Maljević Bojana Maljević 23:21 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

uz ćutanje kao da si monah samotnjak koji se zavetovao na bar 10 godina mandata neprogovaranja.

Ja da ćutim kao monah?
Mene bi, bre, predsednik (Krkarov željeni a i svaki drugi) izbacio prvog dana. Zbog odsustva osećaja da makar povremeno zadržim mišljenje za sebe.
Osim ako bih dobila pomračenje uma pa
freehand freehand 23:39 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Osim ako bih dobila pomračenje uma pa

A - to bi te prporučilo.
To je značajna a vrlo cenjena osobina u srbijanskim Kabinetima!
Još da se osnuje neka agencijica za merenje ljubavi prema nama...
Ako se rešiš - predlažem da se zove "Ogledalce".
A mene kod neke privatizacije ili dodele nacionalnih pemzija - ako se setiš, setiš.
Ja sam to ionako iz ljubavi prema domovini.
Bojana Maljević Bojana Maljević 23:48 16.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

A - to bi te prporučilo.

Eh, niko tu preporuku da mi da
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:53 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Ja da ćutim kao monah?

Daklem, ništa od tvoje političke karijere. Ti bi da budeš lepa i još i da pričaš. Da ne bi možda i da misliš? Stvaaaaarno...
Bojana Maljević Bojana Maljević 13:01 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Da ne bi možda i da misliš? Stvaaaaarno...

Draga Jelice,
ovih dana imam takav pad inteligencije da je prava sreća što sam na reci, na kojoj teško mogu biti zavrbovana za bilo koju političku opciju. Mada, Krkar ima ove virtuelne šanse....

Uzgred, kod tebe tamo je takva žurka da ne mogu ni da čitam na ovako slabom netu. Jesi li stekla kuma/kumu?
master.dragi master.dragi 13:21 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Sitni partijski slugo,

Izvoljevajte gosparu!
Za koga ću ja da glasam je moja privatna stvar i još uvek je glasanje slobodno i tajno.
Jeste vaša privatna stvar sve dok ne objavite ovakav tekst u javnosti, onda se sa pravom može u javnosti razmatrati za koga glasate. Ako napišete tekst o turšiji onda svakako nije pristojno raspredati o vašoj političkoj ostrašćenosti i lošem izboru političke stranke kojoj se priklanjate.
Nemam iznad sebe nikakvog tutora koji mi naređuje za koga ću da glasam. Ničije ubeđivanje ne pomaže. Samo moja glava. Znam da ti ovi pojmovi uopšte nisu jasni i baš me briga možeš li da shvatiš ili ne.
krkar krkar 13:51 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Izvoljevajte gosparu!


Mnogo si dosadan. A dosad ništa pametno ovde nisi napisao. Ako nastaviš da ponavljaš istu glupost, banovaću te zbog dosađivanja.


Jelica Greganović Jelica Greganović 15:25 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

imam takav pad inteligencije

Ženo, pa ti si zrela za politiku! Da se o'ma aktiviraš! Pa još noću vileniš, a danju spavaš, fenomenalno! Kad zalegneš na skupštinsku klupu, prava stvar!

Još se nisam okumila, ali ću se omaciti od otvaranja komentara, načisto sam se pogubila...moraću da odvojim blog sa užim izborom, ovo više ne ide tako...sve mi iskaču svetlaci pred oči, drugu noć ne spavam od reči koje me spopadaju...
Domačine izvinjavaj za troll.
krkar krkar 18:03 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Još se nisam okumila, ali ću se omaciti od otvaranja komentara, načisto sam se pogubila...moraću da odvojim blog sa užim izborom, ovo više ne ide tako...sve mi iskaču svetlaci pred oči, drugu noć ne spavam od reči koje me spopadaju...
Domačine izvinjavaj za troll.


Otvaraj taj uži izbor što pre ili bar javi na PP koji su predlozi u igri, ne postizavam da pratim - imam na tvom kumovanju 180 nepročitanih poruka i digao sam već ruke

EDIT: 256!!!

Svi oće u kumove!
AlexDunja AlexDunja 19:04 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Svi oće u kumove!


ovo ću iskoristit kad tad
za naslov bloga:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:36 17.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

ovo ću iskoristit kad tad
za naslov bloga:)



Evo, objavila sam poslednji krug, prespavam i na novom blogu objavljujem uži izbor, jer ni ja se više tamo ne snalazim, em živim u strahu da nešto ne propustim i nekog ne zanemarim...jeste da je rok za tender obično 7 dana, ali ovo neće moći...sutra javljam.
docsumann docsumann 08:52 18.09.2010

Re: Ja, Krkar, bloger ovdašnji

Valjda sam uhvatio zadnji voz za posljednju (petu ili šestu) listu predloga
mlekac mlekac 14:48 15.09.2010

Ako ti zena vidi ovo

Možda jedino ako bude potrebno da kažeš mojoj ženi neku lepu i utešnu reč kad čuje da opet delim džabe savete na blogu umesto da to lepo naplatim. Doduše, nije da te ona baš nešto podnosi pa kad bolje razmislim možda ipak ne treba...


Nes' ti ni stici na sledece izbore!

draft.dodger draft.dodger 14:51 15.09.2010

Pitam se...

Može li Tomislav da izdrži ovu transplantaciju?
krkar krkar 14:54 15.09.2010

Re: Pitam se...

draft.dodger
Može li Tomislav da izdrži ovu transplantaciju?


Svi bi oni za dolazak na vlast ugradili i silikone. Punu šesticu od prve.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:56 15.09.2010

:-)

prevelike ove žabe za tomu. što ne ponudi neke žablje batake za početak?
docsumann docsumann 16:20 15.09.2010

Re: :-)

prevelike ove žabe za tomu. što ne ponudi neke žablje batake za početak?

ne mora da ih guta, imaju one žabe što se ližu

mirelarado mirelarado 19:06 15.09.2010

Re: :-)

docsumann
prevelike ove žabe za tomu. što ne ponudi neke žablje batake za početak?

ne mora da ih guta, imaju one žabe što se ližu


Нема те крастаче коју властохлепна уста неће прогутати.
angie01 angie01 15:26 15.09.2010

fali samo

da odradi trafiking u stranku obavezne & odgovarajuce vikice!

buba_truba buba_truba 15:47 15.09.2010

Predlažem i ja tebi

da savladaš ime stranke za koju agituješ.
Zabrinut činjenicom da Srpska Narodna Stranka

predlažem ti da kao predsednik Srpske narodne stranke što pre iniciraš a SNS donese



REZOLUCIJU

o dolasku Srpske narodne stranke na vlast na sledećim izborima

A mogao bi i da se dogovoriš sa sobom, je li Srpske narodne stranke ili Srpske Narodne Stranke. Mislim, deklarisao si se ovde kao neki znalac jezika, gramatike, pravopisa, pa k'o velim - da se ne brukaš.
krkar krkar 16:03 15.09.2010

Re: Predlažem i ja tebi

buba_truba
da savladaš ime stranke za koju agituješ.
Zabrinut činjenicom da Srpska Narodna Stranka

predlažem ti da kao predsednik Srpske narodne stranke što pre iniciraš a SNS donese



REZOLUCIJU

o dolasku Srpske narodne stranke na vlast na sledećim izborima

A mogao bi i da se dogovoriš sa sobom, je li Srpske narodne stranke ili Srpske Narodne Stranke. Mislim, deklarisao si se ovde kao neki znalac jezika, gramatike, pravopisa, pa k'o velim - da se ne brukaš.



Izgleda mi nešto podsvesno ne da da kažem napredna A "narodna" mi taman ide uz njihov populizam.

Hvala, ispraviću koliko odmah.

A pravilno je samo i jedino Srpska napredna stranka. A skraćenica je SNS

EDIT: na jednom mestu napisano je pogrešno jer je prvo pisala skraćenica pa sam odlučio da napišem puno ime. Ali, slobodno ti možeš da seiriš, pre tebe je čitanost bila najmanje 180 i niko nije bio tolika picajzla
buba_truba buba_truba 16:39 15.09.2010

Re: Predlažem i ja tebi

krkar
Ali, slobodno ti možeš da seiriš, pre tebe je čitanost bila najmanje 180 i niko nije bio tolika picajzla

Ma ja uopšte i nisam picajzla, osim prema picajzlama.
freehand freehand 23:26 15.09.2010

Re: Predlažem i ja tebi

krkar
buba_truba
da savladaš ime stranke za koju agituješ.
Zabrinut činjenicom da Srpska Narodna Stranka

predlažem ti da kao predsednik Srpske narodne stranke što pre iniciraš a SNS donese



REZOLUCIJU

o dolasku Srpske narodne stranke na vlast na sledećim izborima

A mogao bi i da se dogovoriš sa sobom, je li Srpske narodne stranke ili Srpske Narodne Stranke. Mislim, deklarisao si se ovde kao neki znalac jezika, gramatike, pravopisa, pa k'o velim - da se ne brukaš.



Izgleda mi nešto podsvesno ne da da kažem napredna A "narodna" mi taman ide uz njihov populizam.

Hvala, ispraviću koliko odmah.

A pravilno je samo i jedino Srpska napredna stranka. A skraćenica je SNS

EDIT: na jednom mestu napisano je pogrešno jer je prvo pisala skraćenica pa sam odlučio da napišem puno ime. Ali, slobodno ti možeš da seiriš, pre tebe je čitanost bila najmanje 180 i niko nije bio tolika picajzla

Aj' ćuti. Napravi te čovek na ništa!
uros_vozdovac uros_vozdovac 16:00 15.09.2010

Očekujem da

u odsudnom trenutku, pred samu predizbornu tišinu SNS, u dogovoru sa partnerima i prijateljima, promeni rezoluciju.
docsumann docsumann 16:26 15.09.2010

Pravo na nemogućnost izbora

Između dva zla treba birati ono između
Ribozom Ribozom 17:02 15.09.2010

Re: Pravo na nemogućnost izbora

Politika - umetnost nemoguceg.
Krkar, rezolucija koju bi trebalo da prihvati Toma izgleda upravo suprotno njegovom imidzu.
I da ovo deklarativno prihvati, ja mu ne bih verovao...ne, ja se njih bojim.
(ne, nije u pitanju podleznost DS zaplasivanju). Mislim da Tominoj stranci nedostaju stvarni strucnjaci i stvarna podrska od EU.

libkonz libkonz 17:03 15.09.2010

Krkar, majstore !

Zgađen ponašanjem Demokratske stranke čijem "prirodnom glasačkom telu" pripadam već dve decenije;

- Vođen nadom da se i u Srbiji jednom nešto ipak može promeniti na bolje


Odlično napisano!

Čak ni po cenuda ne uspe da obezbedi skupštinsku većinu, SNS neće koalirati sa kompromitovanim i retrogradnim strankama G17+*(1) i SRS*(2).
krkar krkar 17:16 15.09.2010

Re: Krkar, majstore !

Čak ni po cenuda ne uspe da obezbedi skupštinsku većinu, SNS neće koalirati sa kompromitovanim i retrogradnim strankama G17+*(1) i SRS*(2).


Stavio bih ja ovde i DSS i najvećeg Gargamela srpske politike ikad, Koštunicu dr Vojislava, ali plašim se da bi Tomu mogao šlog da strefi. To ćemo u drugoj fazi.

Možda žabe stvaraju imunitet?
libkonz libkonz 17:18 15.09.2010

Re: Krkar, majstore !

Stavio bih ja ovde i DSS i najvećeg Gargamela srpske politike ikad, Koštunicu dr Vojislava, ali plašim se da bi Tomu mogao šlog da strefi. To ćemo u drugoj fazi.



jaksa scekic jaksa scekic 17:18 16.09.2010

Re: Krkar, majstore !

krkar
Čak ni po cenuda ne uspe da obezbedi skupštinsku većinu, SNS neće koalirati sa kompromitovanim i retrogradnim strankama G17+*(1) i SRS*(2).


Stavio bih ja ovde i DSS i najvećeg Gargamela srpske politike ikad, Koštunicu dr Vojislava, ali plašim se da bi Tomu mogao šlog da strefi. To ćemo u drugoj fazi.

Možda žabe stvaraju imunitet?


Ne moras da brines, neobavesteni ostaje principijelan i dosledan u svojoj katastrofi

D S S Princip delovanja opozicije-promena politike prema EU
BEOGRAD, 16. septembra (Tanjug) - Predsednisstvo
Demokratske stranke Srbije saopsstilo je danas da osnovni
politiccki princip zajednicckog delovanja opozicije za raspisivanje
vanrednih izbora mora biti promena sadassnje drzzavne politike
da EU nema alternativu i uspostavljanje drzzavotvorne politike
zasstite drzzavnih i nacionalnih interesa.
"Predsednisstvo D S S donelo je odluku o osnovnom
politicckom principu zajednicckog delovanja opozicije za
raspisivanje vanrednih izbora, koji che predlozziti na sastanku sa
SNS u ponedeljak 20. septembra", isticce se u saopsstenju.

sybil sybil 17:39 15.09.2010

sta je bilo na kraju

pitao ga kostunica da se izjasni da li je za evropu ili ne?
jaksa scekic jaksa scekic 19:19 15.09.2010

Meni se svidja

ovaj intimni ton sa Tomom na Ti


A sveta srpska zemlja, ni reci sem pod 9 ako se ne varam, ili ...
libkonz libkonz 19:37 15.09.2010

Re: Meni se svidja

mora da će da legne mesto u nekom upravnom odboru.
Dr M Dr M 20:46 15.09.2010

Re: Meni se svidja

ovaj intimni ton sa Tomom na Ti


Pa sta, sa Vodjom i Bogom smo uvek na Ti..
( Drze T..omo, ljubicice bela
Tebe voli...)..
krkar krkar 21:35 15.09.2010

Re: Meni se svidja

A sveta srpska zemlja, ni reci sem pod 9 ako se ne varam, ili ...


Ne varaš se ali pssssssssssssssst! Toma još ništa protiv tačke 9 rekao nije.
jaksa scekic jaksa scekic 21:57 15.09.2010

Re: Meni se svidja

krkar
A sveta srpska zemlja, ni reci sem pod 9 ako se ne varam, ili ...


Ne varaš se ali pssssssssssssssst! Toma još ništa protiv tačke 9 rekao nije.


Upssssssssssssssssss, brisi odmah
aleksanadar aleksanadar 19:36 15.09.2010

Ако ме пусте у Европу...

docsumann docsumann 20:44 15.09.2010

izvinjavam se za trol

Saša Radulović Saša Radulović 19:41 15.09.2010

Tema

"Oteli" ste mi sledeći blog.
krkar krkar 21:22 15.09.2010

Re: Tema

"Oteli" ste mi sledeći blog.


Ako si uzeo neki avans - delimo lapo-lapo.

Saša Radulović Saša Radulović 20:40 16.09.2010

Re: Tema

Uh. Još jedan Čvorović. My bad.
krkar krkar 13:57 17.09.2010

Re: Tema

Uh. Još jedan Čvorović. My bad.


Je li taj osmeh na avataru dorađivan u Photoshopu kad toliko nemaš smisla za humor?


Saša Radulović Saša Radulović 11:26 18.09.2010

Re: Tema

Sad mi je lakše. Strašno sam osetljiv na ovakva podmetanja. A ne poznajemo se. I gade mi se ljudi koji ne postupaju po sopstvenoj savesti, pa bili u pravu ili ne. Pa su mi i reakcije burne na ovakve stvari. My bad.

laluza laluza 19:55 15.09.2010

Moj izbor

Jel moguce da izaberemo ovog iza gospodje na pretposlednjoj slici. Tako bih spokojno mogao da odem na onaj svet. Mism sta nam drugo i preostaje.
sentinel26 sentinel26 21:12 15.09.2010

S N S

može da znači i Srpska natražnjačka stranka.

Gospodine Krkar, T.Nikolić je svestran i patrijota kao i B.Tadić i on će vam vjerovatno odbiti ovaj prijedlog rezolucije. Možda prihvati amandmane uz molbu EU i neko obećanje pomoći oko pobjede na izborima.

U "Rezoluciji" vam nedostaju važna pitanja:

1. Narodno zdravlje - šta sa njim ?

- Moderna medicina :




ili alternativna


sentinel26 sentinel26 21:15 15.09.2010

Re: S N S

sentinel26 sentinel26 21:17 15.09.2010

Re: S N S

4. Izbor novog šefa policije

sentinel26 sentinel26 21:19 15.09.2010

Re: S N S


5. Recept za odnos prema komšijama


krkar krkar 21:28 15.09.2010

Re: S N S

Gospodine Krkar


Gospodine Sentinel,

Računao sam imaćeš bar obraza toliko da se u isti dan ne javljaš na mom blogu nakon onakvih bisera ulizištva i udvorišta kod čuvenog Genija Evropskog koji je za 14 dana postao pilot-lovac.

Pošto sam se očigledno prevario i na tvoj obraz se ne može računati, prelazimo na nešto sigurnije: administrativnu meru da te ne zadržavamo ovde.


freehand freehand 23:31 15.09.2010

Re: S N S

krkar
Gospodine Krkar


Gospodine Sentinel,

Računao sam imaćeš bar obraza toliko da se u isti dan ne javljaš na mom blogu nakon onakvih bisera ulizištva i udvorišta kod čuvenog Genija Evropskog koji je za 14 dana postao pilot-lovac.

Pošto sam se očigledno prevario i na tvoj obraz se ne može računati, prelazimo na nešto sigurnije: administrativnu meru da te ne zadržavamo ovde.



Nisi valjda... Ono?!
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:09 16.09.2010

Re: S N S

ko prati suđenje šešelju zna svakako koliko se šešelj tuko tamo da mu vučić i onaj što mu je osto veran budu advokati al ne dade haški ološ ... vučiću platicu od 10 iljada jura ... i puče tikva ... samo do kada ...

stara ljubav zaborava nema ...



Exitus Letalis Exitus Letalis 00:12 16.09.2010

Re: S N S

a vraća se i bivši koalicioni partner, ratko marković, pisac žabljačkog ustava ...
svi su tu ... grupnjak ... da ne brinemo ...

pa, srećne nam promene ...
krkar krkar 00:17 16.09.2010

Re: S N S

pa, srećne nam promene ...


Ja ću svejedno da glasam za Tomu. Baš radi promene.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:25 16.09.2010

Re: S N S

krkar
pa, srećne nam promene ...


Ja ću svejedno da glasam za Tomu. Baš radi promene.


samo izvoli.

ja sam svoje glasanje završila.

al dođe li toma na vlast, palim odavde ... bilo gde ...

toma - dobrovoljac, ue, pogodak ...

možda ću i ja, jer je rekao ako dođe na vlast da će da prekine odnose sa hrvatskom.

a to najviše želim.
de da nas pobede u vodi i još da nam daju medalje sa pantljikama
crveno belim, to jest sa šahovnicom.

to zaboravih.
al ako mu je to u programu i ja za njega.
freehand freehand 00:29 16.09.2010

Re: S N S

krkar
pa, srećne nam promene ...


Ja ću svejedno da glasam za Tomu. Baš radi promene.

Opet?
Ćeš glasati za Lurča, mislim?
krkar krkar 00:35 16.09.2010

Re: S N S

Opet?
Ćeš glasati za Lurča, mislim?


Lurč je bar živ. Ken je plastičan.
freehand freehand 00:43 16.09.2010

Re: S N S

krkar
Opet?
Ćeš glasati za Lurča, mislim?


Lurč je bar živ. Ken je plastičan.

Da bre. Izgleda živahno i živopisno.
Ne želim da znam šta mi misli kad me pogleda onim veselim kikotavim vragolastim okicama.
antioksidant antioksidant 07:30 16.09.2010

Re: S N S

krkar
Opet?
Ćeš glasati za Lurča, mislim?


Lurč je bar živ. Ken je plastičan.

da ali uz lurča mi nećemo biti živi

patološki slučaj taj lurč
isti kao bivši gazda mu, samo još i glup
alselone alselone 08:58 16.09.2010

Re: S N S

krkar
čuvenog Genija Evropskog koji je za 14 dana postao pilot-lovac.



Covek nije rekao sta je lovio. Mozda je lovio komarce prskajuci ih oko Dunava...
krkar krkar 09:02 16.09.2010

Re: S N S

Covek nije rekao sta je lovio. Mozda je lovio komarce prskajuci ih oko Dunava...


Meni se čini da je lovio Napoleona. I Leonarda. I ulovio i progutao obojicu. Pa posle toga i Kanta i Platona...
krkar krkar 01:29 16.09.2010

Kako upokojiti vampira

mlekac mlekac 01:37 16.09.2010

Re: Kako upokojiti vampira

krkar

Tomo,

Ako je ovo (Sastanak Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice mogao bi da se održi u petak - saznaju ”Novosti”) istina, piši propalo.

Glasam za Zukorlića!



Ja nikako da pohvatam - je li on PRO ili AGAINST Vehabija? Mislim, da li ces, ako glasas za njega, morati da nosis 3/4 pantalone i tako to????
krkar krkar 01:47 16.09.2010

Re: Kako upokojiti vampira

Ja nikako da pohvatam - je li on PRO ili AGAINST Vehabija? Mislim, da li ces, ako glasas za njega, morati da nosis 3/4 pantalone i tako to????


Nek on nama sredi sa braćom iz Arabije toplo vreme 12 meseci - nosiću bermude :)
I zeleni Crocs.


mlekac mlekac 01:53 16.09.2010

Re: Kako upokojiti vampira

krkar
Ja nikako da pohvatam - je li on PRO ili AGAINST Vehabija? Mislim, da li ces, ako glasas za njega, morati da nosis 3/4 pantalone i tako to????


Nek on nama sredi sa braćom iz Arabije toplo vreme 12 meseci - nosiću bermude :)
I zeleni Crocs.



Moze, samo pod uslovom da ja ne moram da nosim onaj sator!


(Mada, kad zrelo razmislim, ima to svojih prednosti - ispod njega se ne vidi dal' sam se nasminkala il' ne, a slabo se primecuje i ako nabacim kilo-dve)
jasnaz jasnaz 10:47 16.09.2010

: Kako povampiriti vampira

krkar


Glasam za Zukorlića!



Nagledali smo se misionara...... ja i zabludu već odgajila: da smo najgore videli.
Ovaj ne ume da sakrije zlo. I ne želi.



Domazet Domazet 02:21 16.09.2010

Hmmm...

- Uveren da je tvoj raskid sa tvojim tvorcem, duhovnim i (hm...) intelektualnim ocem, optuženim ratnim zločincem Šešelj dr Vojislavom iskren

...ako ja ovo dobro razumem Sheshelj je antiteza intelektualca. Pa je onda Krkile, kao sve suprotno od Sheshelja, intelektualac? Valjda neka vrsta Slovenske antiteze. Stvarno zgodno, shtedi trud oko dokazivanja.

Nego nisam hteo o tome. Ono boldovano mi zapalo za ochi. Mora da postoji razlog zashto se Krkile, vrsni poznavalac srpskog jezika, odluchio bash za tu varijantu a ne za, pravnichki korektnu, 'optuzhenim za ratne zlochine'. Mada ne verujem da je (samo) zbog toga shto ono boldovano zlokobnije zvuchi (em ratni zlochinac em plus optuzhen)? Jer da je samo spina radi onda bi me podsetilo na tehnike i tehnikice jednog zlotvora koji je mahanjem papirom smenjivao predsednike republike...

A i josh o nechemu sam hteo. Josh od otomanskog bloga mi neshto nije jasno. Niko ni rech da prokomentarishe o Krikiletovim pokushajima da Boshnjake proglasi Srbima? Kako to??

PS U stvari je sve ovo gore potpuno nebitno u poredjenju sa prozorom u nepatvorenu genijalnost Uvoda u Prvi Deo - Deo Drugi koji mi je otvorio ovaj blog. Choveche!!
alselone alselone 09:49 16.09.2010

Ja, posle citanja pomenutog bloga

Domazet

PS U stvari je sve ovo gore potpuno nebitno u poredjenju sa prozorom u nepatvorenu genijalnost Uvoda u Prvi Deo - Deo Drugi koji mi je otvorio ovaj blog. Choveche!!


AlexDunja AlexDunja 10:51 16.09.2010

krkar,

ja mislim da si sa predlogom
rezolucije opasno zakasnio.

trebalo je da ga ponudiš
pre 4 ili 5 godina,
i uhvatiš tomu na prepad...

sada su stvari uklavirene,
i idu svojim neizbežnim tokom
antioksidant antioksidant 11:38 16.09.2010

.

Ohrabren činjenicom da mi se ipak nije osušila desna ruka kojom sam zaokružio tvoje ime...

Daj ovom prirodnom procesu malo vremena
krkar krkar 11:45 16.09.2010

Re: .

Daj ovom prirodnom procesu malo vremena


Ništa od toga. To kao u filmu, očas samo otpadne.

Nisam bio tu Onomad kad je glasanje za Šešelja Sa Kravatom bilo "demokratska obaveza" ali pričao mi je drug kako je levom rukom pridržavao desnu dok je zaokruživao Koštunicu dr Vojislava.

Ja sam svojevremeno govorio da od mog glasa zavisi hoće li ostati na vlasti Milošević ili će doći Vuk - ni po tu cenu ne bih zaokružio Draškovića.

Posle sam shvatio da ni da je u pitanju opstanak čovečanstva ne bih zaokružio Koštunicu.

Ali između Tadića i Nikolića uopšte mi nije teško palo. Jedino što mi pola ljudi koji me poznaju ni dan-danas ne veruje.
libkonz libkonz 11:58 16.09.2010

Re: .

Ja sam svojevremeno govorio da od mog glasa zavisi hoće li ostati na vlasti Milošević ili će doći Vuk - ni po tu cenu ne bih zaokružio Draškovića.

a bio si kul tip!
antioksidant antioksidant 12:18 16.09.2010

Re: .

како год ти кажеш.. мада не бих се ја играо

иначе
Ali između Tadića i Nikolića uopšte mi nije teško palo.
да ли то приписујеш томислављевим квалитетима или је пак овај други заслужан... за смањивање разлика?
krkar krkar 13:22 16.09.2010

Re: .

да ли то приписујеш томислављевим квалитетима или је пак овај други заслужан... за смањивање разлика?


Recimo ovako: Tadić zakenjava bar trostruko većom brzinom od one kojom se Toma vadi iz govana. Putanje, jednoga vrtoglavo nizbrdo a drugog klecavo i nesigurno uzbrdo odavno su se, što se mene tiče, ukrstile.
antioksidant antioksidant 13:56 16.09.2010

Re: .

Toma vadi iz govana

ničim izazvani optimizam

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana