Gost autor

Dušan Mihajlović: Nedovršen posao

B92 RSS / 04.10.2010. u 16:18

Još je rano za kompletno sagledavanje 5. oktobra, jer je reč o mnogostruko složenom događaju o kome se ne zna sve, pošto akteri nisu mnogo rekli, neke tajne odneo je Đinđić, nesporni lider borbe protiv Miloševića, a druge će ugledati svetlost dana tek za mnogo godina, kada se otvore arhivi svih onih službi koje su delovale na ovom prostoru, koji je tih godina zaokupljao pažnju moćnika čitavog sveta.

Зато је ћорава работа нудити некакве своје истине, када свако од нас актера зна само део, само онај део догађања у коме је учествовао. Сваким даном јавност сасзнаје неку нову чињеницу о овом величанственом историјском догађају, које допуњују постојећа сазнања. И сам видим како се мењају и моја сазнања о овим бурним временима и отварају нова питања о његовој суштини, организаторима, циљевима и дометима. Како сам у својој колиби на Кнежевцу испод Малог Повлена водио белешке о збивањима, навешћу прве записе о 5. октобру, а потом и нека телеграфска виђења тог догађаја из данашње перспективе.

„Стижем на Кнежевац тек у суботу 21. октобра. Бележим прве утиске у Записе.

21. 10. 2000.
Хвала Богу, великом неимару свих светова, на данима иза нас, и данашњем лепом дану.
Сунце сија и после Милошевића.
Истина, дува хладан ветар, ноћас је било минус 1 степен, али је небо звездано.
Стигли смо око 02.40 часова са Рајком, Слава, Љиља и Вуја. Душко и Сима су угрејали кућу. Дивота!

Били су избори 24. септембра.
Бенгалски тигар од папира није послушао Бека да призна пораз, честита Коштуници и борбу до победе настави са „резервног положаја" - председника најмоћније - владајуће партије. Кренуо је на све или ништа. Изашао је пред младе потпоручнике и наставио по старом. Обратио се нацији са лабудовом песмом, тачније проклео је сопствени народ. Понудио је нагодбу: Други круг уместо ванредних мера. Коштуница: Нема погађања! Рудари Колубаре све издржали: медије, Владу, Војску, Полицију... Народ устао. Руси нису стигли да упропасте ствар. Воја мудар државник. И 5. октобра - народна побуна или мирна, грађанска, револуција. Две тамне мрље: Рушење Скупштине и РТС-а. Али, неважно. Нема контра удара... СИК повлачи неразумну одлуку о поништавању избора и признаје Коштуницу. Милошевић капитулира. Павковић се пребацује на страну победника. Марковић Раде сарађује. Црвене беретке уз „Жутог"... Лабус и ја придобијамо Влатковића и Томића пре одлуке СИК-а. Само нас одбија с.....а Милутиновић, испаде најјачи чувар Милошевића. Не сме да честита Коштуници пре шефа...
Заклетва. Тахир и Иван организатори. Коса се диже на глави кад видим председника СРЈ како сам самцат даје интервју Б-92 и иде уживо у програм Гласа Америке...
Посетио Берлин, немачке Либерале. Колега Клаус Кинкел; Фондација ФН; председник европских Либерала; председник немачких Либерала; затим, шеф деска за СРЈ у МИП-у, па вечера са Лидијом, новинарком DW из Загреба. Ту је и Душко Богдановић, сарадник искрен...
Муке око влада...
Сукоби Коштуница - Ђукановић и Коштуница - Ђинђић неизбежни и оправдани.
Милошевић реализује план о „резервном положају" и поред револуције... Дошли лешинари СПС-а... „Жути" у дилу са њима, као и Ђукановићем, а у ДОС-у десна рука му је Човић чија амбиција сија. У току је преузимање Милошевићеве мафије од стране „Жутог".
Веља занимљив...
Разговор у Будимпешти: Катастрофа права. Можда ће се поправити 7. новембра ?!
Стигоше Ђуле и Дана... Доста!

22. 10. 2000.
Диван дан. Топлије и без ветра.
Јуче су били поред Ђукића: Синиша, Илија Трипковић, Јеж, затим Цеца и Хранислав Милошевић, комплет Лазаревића - Стефан, Зорица и Раша, чувени кардиохирург Бошко Ђукановић-Шушка (Ваљевац, пријатељ Илије Давидовића и Драшковића) са својим гостом директором ХТП Милочер, био директор хотела „Београд" у Бечићима када сам гостовао тамо, Зоран Дајц и још један Црногорац, затим, чувени Пеђа Вукосављевић са ћервишем и причама о Вујићу... На Повлену је и комшија Радул са овцама, а ту су и други чобани.
Влада није формирана јуче. Споран Бане Ивковић и захтев за сменом председника Уставног суда и РЈТ, с тим што СПО тражи главу и Радета Марковића. Минић је премијер, свака част мајсторе.
Милошевић је одржао ИО СПС-а. Трајао је само пола сата. Сада немамо времена да расправљамо о прошлости. О томе ћемо после. Издиктирао је имена за припрему Конгреса (ту су и М. Марковић и П. Шкундрић) и рекао, не бојте се, победићемо, имамо власт, Минић је премијер... Мало морген, кажем. Вучела се распрдео код Микље на Трећем каналу РТС-а... И он, као избачени Боривоје Боровић, прави нову партију?!? Данас је ГО СПО-а са расправом о Вуковој оставци. Густо за Лакија...
На његов позив био сам у СПО-у и видео га. Куми ме да прихватим МУП због мртвих пријатеља...
Синоћ је на РТС-у емитована емисија ВИН-а, водитељ Гордана Суша, учесници: Тијанић, Боровић, Секуловић, Милан Николић. Тахир шаље поруку да има много поклона за емисију?!? Не знам о чему прича.
Јавља се данашња екипа из Београда - стигли су у Ваљево...

Утиске ћу још дуго сређивати. Јаки су, прејаки. Завршио се период од 12 година. Он је отишао. Немамо више један проблем, већ хиљаду. И сви су наши!"
 

То сам записао док је било вруће, без размишљања и калкулисања. Шта рећи са данашњом памећу? Слободно могу једино да кажем како ништа није као што изгледа, ни тада, ни данас. Реално, има разлога и за понос и за стид. И овде вреди Његошева истина: „Чашу меда још нико не попи, док је чашом жучи не загрчи". Оно што данас јасно видим то је: 5. октобар је „недовршен посао". Покренута је огромна енергија у народу, пробуђена нада. Формално је остварен циљ, срушен је Милошевић, али Србија је још недовршена држава у којој је све мање задовољних грађана.

Сећања носе и извесну горчину. Она ме обузима зато што је 5. октобар дар с неба, једина промена власти без крви, прилика за промену система, шанса за „преумљење" без кога нам нема бољитка. А ми смо све то прокоцкали, једноставно, нисмо били дорасли историјском изазову пред којим смо се нашли.
Мислим да наведену оцену не треба доказивати.

Копља се ломе око узрока неуспеха победничке коалиције ДОС. Свакако да један од најважнијих су лидери те коалиције. Вође ДОС-а су објективно биле чудесна скупина разнородних биографија, карактера и амбиција. Ујединио нас је само један заједнички именитељ - рушење Милошевића. Ништа друго није нам било заједничко. Поделили смо се одмах и по питању да ли и како мењати систем владавине. Никада нисмо имали јединствен програм за промену система, нити сагласност о томе ко и како треба да их обави. Зато смо се разишли необављена посла, да би после урушили сами себе и власт који су нам грађани поверили. Борац за промене платио је животом. А о нама осталима најбоље говори њаша садашња позиција. Данас су лидери ДОС-а свуда, у власти са онима против којих су се борили, у опозицији својим саборцима, ван политике, у Хагу, синдикатима. Једино треба имати у виду да је од 5. октобра већ трећа генерација политичара на сцени, па је улога лидера ДОС-а све мања. Како видим нашу улогу у времену које предстоји. Остаје нам да будемо искрени према сами себи и грађанима, како се тужна прича са нашом политичком елитом и народом не би понављала.

Поједини тврде да су неспособност, алавост, па и криминалне радње у врху те власти разбили илузију грађана Србије да их ДОС може увести у уређену грађанску државу. И у овим тврдњама има део истине. Говорио сам и пре 5. октобра да, док је Милошевић на власти, имамо само један проблем, а да ћемо када он оде имати хиљаду и да ће сви бити наши. Нисмо се за њих припремили, нисмо имали јединствен план и пали смо на том великом испиту. Мало ко је имао било какво искуство о држави и функционисању власти. Алавост, ако се под тим схвати грабљење за функције и полуге власти, је допринела томе, посебно што су на нека важна места у држави дошли људи по партијском кључу без икаквог искуства, или су пак пали с неба као некакви експерти са страним концепцијама и без реалног знања о стању у земљи. Криминал и паралелна власт су посебна прича.

Како смо упали у ту замку, ко је и како у редове ДОС-а увео криминалце попут Легије, Спасојевића, Чумета, питања су на која још нема правих одговора. Лично сматрам да их је донела иста поплава која је избацила и све нас. Многима је рушење Милошевића био циљ који оправдава сва средства. Нарочито нашим пријатењима на демократском Западу. Сећам се прича у то време о моћи мафије. „Ко влада подземљем, влада Србијом", говорили су, поједини блиски врху ДОС-а. И тако су се наведени нашли на страни ДОС-а и народа, иако смо Милошевића жестоко оптуживали да је створио мафијашку државу, тврдећи да „свака држава има мафију, али да само у Србији мафија има своју државу". „Склопљен је пакт са ђаволом", како је говорио Ђинђић. А мангупи у нашим редовима нису му дали да раскине тај изнуђен савез и да се обрачуна са њима. Та тајна спрега мафије, отуђених служби и појединаца који су седели са нама, тај невидљиви непријатељ дошао је главе ДОС-у, политичкој коалицији која је требало да испуни очекивања грађана. Последице, сви знамо.

То се односи и на неке контраверзне бизнисмене, тајкуне, како их неко зове, који су се одједном нашли на „услузи" новој власти. Они, као и мафијаши, спадају у интелигентније људе, па су видели да Милошевићева моћ пролази. Зато су се на време почели да седе на две столице, и власти и опозиције, тако да им није било тешко да се после 5. октобра представе као поборници демократије, заслужни за њену победу. „Пара буши где бургија неће", вели наш народ.

Многи у томе виде разлоге за велику пљачку Србије упаковану у разне шеме, дивљу приватизацију, корупцију и арчење државног сектора, па тврде да је још у току велика криминална драма. Помешане су „бабе и жабе" и тешко се разликује легалан бизнис од криминала, не види се бесомучна кампања против оно мало здраве привреде за рачун страних компанија, нити последице такве политике. Туђе нам је слађе од нашег, иако се зна да стране компаније не интересује запошљавање и стандард радника, већ Србија као тржиште ослобођено домаће производње и конкуренције.

Сада, када нисам оптерећен влашћу видим боље шта се заиста дешава. То је, као у шаху, привилегија кибицерске позиције. Али, воз је прошао кроз кукуруз, мало је шта остало. Више штете од лоповлука, донео је концепт реформи и привредног развоја који су спровели експерти за које нисмо ни чули пре 5. октобра, тако да је велико питање да ли се постојеће стање уопште може поправити. Србија тоне у сиромаштво и беду, а зна се шта следи ако се то убрзо не заустави.

Горчину код мене изазива и однос наших пријатеља на Западу који су сводили проблем само на рушење Милошевића, будећи наду како ће после њега здушно помоћи да Србијом потекне мед и млеко. Ми смо ту наду некритички будили код напаћених грађана које ни једна несрећа и овоземаљско зло није обишло, укључујући и бомбе „Милосрдног анђела". Знам да нисмо умели да искористимо својих „15 минута" пажње коју су нам посветили владари света, знам да смо уместо тога једни друге оптуживали за све и свашта тражећи подршку само за себе и своју странку, знам да нисмо били анђели демократије. Али знам и да смо уместо искрене подршке и праве помоћи добијали нове уцене и захтеве, који су јасно показали да нас не разликују превише од режима који је до јуче био једини проблем.

Сећам се многих разговора са лидерима тих земаља. Представници ЕУ и САД су били део „Трилатерале" која је водила битку за промене, а у којој су још били: демократска власт Црне Горе и демократска опозиција Србије, организована у три колоне: Коалиција „Заједно"; Коалиција ДАН и СПО. Тада су имали времена за Србију. Један од састанака био је у Берлину, 17. децембра 1999. године, у време годишњег самита САД - ЕУ. Поред Мадлен Олбрајт и Хавијара Солане били су и Крис Патен, комесар ЕУ, Јошка Фишер, немачки министар иностраних послова, Мило Ђукановић са сарадницима, а из Србије Ђинђић, Драшковић, Аврамовић, Мићуновић, Кораћ, Чанак и други. На састанку смо сви тражили да се укину санкције и помогне грађанима Србије. Прихваћена је наша концепција да се Слободан Милошевић победи на изборима. Састанак и боравак у Берлину памтим по два догађаја. Сам састанак је обележила порука рокера Ненада Чанка Хавијеру Солани: „Солана је синоним за ђавола у Србији". Непријатну атмосферу је прекинуо осмех самог Солане који је схватио да је досадашњи начин „подршке" контрапродуктиван за опозицију и њено настојање да сруши Милошевића и обезбеди демократске промене за које се и они залажу. Други догађај се одиграо претходне вечери у једној народној гостионици, где смо уз коленице и пиво претресли домаћу и светску политику са младим Соланиним саветником Штефаном Ленеом.
Највећа жртва таквог односа је премијер прве демократске владе Ђинђић, а са њим и остали носиоци промена, као и дата обећања. Сетимо се како је Ђинђића власт и државничка одговорност „преумила", погледајмо његове текстове о Косову и Метохији, Републици Српској, о томе да Србија не може бити поткусур никоме у међународној заједници и да мора имати исти третман као остале државе на Балкану. Много тога биће јасније.

Због таквог односа оних у које смо се клели, све је раширеније мишљење да је 5. октобар "ружичаста револуција" која је уствари осмишљена и финансирана са Запада. Не делим такво мишљење иако знам да свака медаља има два лица. Позната је теорија међународне завере против Србије од стране Билдеберг групе, Трилатерале и Комитета 300, али 5. октобар није њихово дело. Ради се о аутентичном догађању народа, у које су се убациле политичке странке, међународни фактори, сви који су имали интерес да сруше Милошевића, па и тајкуни, мафијаши и сав олош који је Милошевићев режим одбацио из било ког разлога. Сетите се Богољуба Арсенијевића Макија, са њим нико није могао да манипулише. Успех тог народног бунта довео је до тога да су га сви у земљи и ван ње почели да својатају, а поједини и да извозе као рецепт за „демократске" помене широм света. А он је величанствено дело грађана Србије, које смо ми политичари, сви заједно, обесмислили.

Зато актуелна власт мора добро да се замисли како да Србију не стигне „проклетство" које је Милошевић бацио у свом обраћању грађанима Србије 2. октобра 2000. године. Поготову што данас и они који су помагали промене, ДОС, ОТПОР, Г - 17, и друге невладине организације, објављују износе новца које су дали за демократију у Србији. Председник Србије Борис Тадић у време 5. октобра није био челник ДОС-а., али он, данас, бере кисело грожђе. Међутим, ДОС је далека прошлост, коју ни Тадић не поштује. Намеће се питање: зашто нема нови концепт организације и развоја државе, него се ко пиле у кучинама заплиће по беспућу онога што му је оставио Милошевић, пошто ДОС није ништа битно променио. Једино је напустио његову политику „Србија се сагињати неће". Видим да је кренуо Милошевим стопама, па му желим да спаси што се спасти може.

Међутим, Србији неће донети бољитак међународна заједница, нити Европа, без, или са алтернативом. Бољитак је у рукама њених грађана. Једино они могу да заврше „несвршени посао" и да од Србије направе Швајцарску на брдовитом Балкану. Треба се окренути њима и дати им шансу да раде, стварају и одлучују о својој судбини, али то није могуће у оваквој недовршеној држави, где нико не зарезује грађанина и где пар министара одлучује о томе шта ће се дешавати у Хоргошу и Прешеву, сваком селу широм ове лепе земље. А сваки сељак и сваки занатлија зна боље да привређује од најбоље владе, јер одговара за своје одлуке и поступке. Зато „у се и у своје кљусе", туђе нас сунце неће гријати као наше. Власт треба, што пре, да изиђе из замке сличној оној у којој је био ДОС када је обећавао „мед и млеко" после Милошевића. Европа се не маже на хлеб. Не гину нам зној и сузе, надам се без крви.

Ове редове исписах у колиби Михајловића на Кнежевом пољу испод Малог Повлена, 1347 м.н.в. на љубазну молбу уреднице Б 92 ВИП блога Весне Дозет, без намере да било коме намећем своју истину и полемишем са било чијем другачијем мишљењем.

Душан Михајловић
3. октобар 2010. година

 

 Komentari (78)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 16:28 04.10.2010

Ova dva mi se ne slazu

Još je rano za kompletno sagledavanje 5. oktobra, jer je reč o mnogostruko složenom događaju o kome se ne zna sve, pošto akteri nisu mnogo rekli, neke tajne odneo je Đinđić, nesporni lider borbe protiv Miloševića, a druge će ugledati svetlost dana tek za mnogo godina, kada se otvore arhivi svih onih službi koje su delovale na ovom prostoru, koji je tih godina zaokupljao pažnju moćnika čitavog sveta.

Зато је ћорава работа нудити некакве своје истине, када свако од нас актера зна само део, само онај део догађања у коме је учествовао. Сваким даном јавност сасзнаје неку нову чињеницу о овом величанственом историјском догађају, које допуњују постојећа сазнања.


Ako se danas zna samo delimicna istina o dogadjajima 5. oktobra 2000. godine, kako pise u latinicnom delu, onda na osnovu cega se kaze da je dogadjaj bio velicanstven, kao sto pise u drugom paragrafu?
Mozda je 5. oktobra u pitanju bila samo ujdurma da se neki obogate, domognu vlasti, sednu u sedlo, ili sta vec? Takav dogadjaj se ne bi mogao nazvati velicanstvenim, cini mi se, sve dok ne dodjemo do svih informacija, zar ne?
thug_b thug_b 17:47 04.10.2010

Re: Ova dva mi se ne slazu

Сетите се Богољуба Арсенијевића Макија, са њим нико није могао да манипулише. Успех тог народног бунта довео је до тога да су га сви у земљи и ван ње почели да својатају, а поједини и да извозе као рецепт за „демократске" помене широм света. А он је величанствено дело грађана Србије, које смо ми политичари, сви заједно, обесмислили.

(valjda? ne znam, nisam bila, bilo mi je velicanstveno 'ladno na noge)
antioksidant antioksidant 18:28 04.10.2010

Re: Ova dva mi se ne slazu

onda na osnovu cega se kaze da je dogadjaj bio velicanstven,

po cinjenici da je milosevic smaknut sa vlasti
docsumann docsumann 19:10 04.10.2010

Re: Ova dva mi se ne slazu

Još je rano za kompletno sagledavanje 5. oktobra


ma nismo još sagledali ni događaje od 1941-1945 što se na ovom blogu često da primjetiti.
čemu žurba, budućnost ionako neće još skoro ...
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 21:17 04.10.2010

Re: Ova dva mi se ne slazu

antioksidant
onda na osnovu cega se kaze da je dogadjaj bio velicanstven,

po cinjenici da je milosevic smaknut sa vlasti

Ali nije svrgnut s vlasti radi pukog svrgavanja s vlasti, već radi ostvarivanja određenih ciljeva - i to ne nekakve kadrovske politike, nego zarad ostvarivanja drugačije nacionalne, državne politike. Makar sam ja to tako zamišljao tada tamo na ulici... Doduše, zamišljao sam i sebe kao nekakvog anonimnog protagonistu ostvarivanja te nove, drugačije, bolje državne politike.

Dakle, postojali su dalji ciljevi od pukog svrgavanja Miloševića, koje je ništa drugo do preduslov za ostvarivanje tih daljih ciljeva. A 5. oktobar možemo smatrati zaista veličanstvenim događajem ako se složimo da smo uspeli da nakon njega izgradimo drugačije i bolje društvo od onog koje smo želeli da napustimo. Ne znam baš u kojoj meri smo u tome uspeli...


PS i BTW

U oči mi upade jedan detalj. Kad vidim autorovu privatnu belešku koja počinje sa: "Хвала Богу, великом неимару свих светова" odmah ga zamišljam kako sa svojom "braćom" drži službu Demijurgu u kecelji sa škotskom šarom, mesec dana nakon ravnodnevnice. I to u kolibi Mihajlovića na 1347 m.n.v! Kako takvog čoveka shvatiti ozbiljno?

Verovali ili ne, taj izbor reči uglavnom koriste masoni što možete proveriti ovde. To je prosto urnebesno!! On je nas građane verovatno doživljavao kao pijune na velikoj šahovskoj tabli, dok je za sebe umišljao da je lovac na potezu... Nemam generalno ništa protiv vernika nijedne religije ili kulta, pa ni protiv masona - imaju ljudi pravo da se druže i da upražnjavaju svoje rituale. Ali kad vidim čime su se bavile i kako su razmišljale naše "vođe", jasno mi je zašto danas niko ne može jasno da kaže: "građani su 5. oktobra zaista i u potpunosti pobedili!" Eto, toliko je taj događaj danas veličanstven.
antioksidant antioksidant 21:30 04.10.2010

Re: Ova dva mi se ne slazu

Makar sam ja to tako zamišljao tada tamo na ulici...

lepo kazes - zamisljao si
Unfuckable Unfuckable 05:19 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

po cinjenici da je milosevic smaknut sa vlasti

Ali nije svrgnut s vlasti radi pukog svrgavanja s vlasti, već radi ostvarivanja određenih ciljeva


Milošević je izgubio izbore koje je sam raspisao.
antioksidant antioksidant 07:08 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

Milošević je izgubio izbore koje je sam raspisao.

glasacki listici nikada nisu izbrojani tako da mi ostaje samo da ti verujem na rec
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 10:41 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

Milošević je izgubio izbore koje je sam raspisao.

Istina. Svaka čast tadašnjoj opoziciji i nama građanima na ostvarenom izbornom rezultatu 24. septembra i svaka čast svima na svrgavanju režima 5. oktobra.

Ali mislim da jubilej revolucije ne treba da bude povod za lovorike, već za opomene.
antioksidant antioksidant 10:51 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

Ali mislim da jubilej revolucije ne treba da bude povod za lovorike, već za opomene.

pa gde vidis lovorike? sto kaze dereta svi nekako kiselo priznaju da su bili tamo - kao seoske mlade (izraz koji je upotrebljen)
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 11:05 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

pa gde vidis lovorike? sto kaze dereta svi nekako kiselo priznaju da su bili tamo - kao seoske mlade (izraz koji je upotrebljen)

Zato što tadašnje opozicione vođe znaju da su za 24. septembar i 5. oktobar pre svega zaslužni građani, a da su za nepostojeći 6. oktobar i kilav napredak nakon toga pre svega odgovorni oni
antioksidant antioksidant 11:11 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

Zato što tadašnje opozicione vođe znaju da su za 24. septembar i 5. oktobar pre svega zaslužni građani, a da su za nepostojeći 6. oktobar i kilav napredak nakon toga pre svega odgovorni oni

i zasluge i krivice su obostrane...
naravno ne u istom omeru
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 11:19 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

i zasluge i krivice su obostrane...
naravno ne u istom omeru

Baš tako, razlika je u omeru: Odgovornost jeste na svima nama, samo što su neki imali odgovornije pozicije od drugih i to još - u ime drugih...
JJ Beba JJ Beba 12:32 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

Ali mislim da jubilej revolucije ne treba da bude povod za lovorike, već za opomene.

to nije bila revolucija
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 12:33 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

JJ Beba
Ali mislim da jubilej revolucije ne treba da bude povod za lovorike, već za opomene.

to nije bila revolucija

jbg...
JJ Beba JJ Beba 14:58 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

Srecko Sekeljic
JJ Beba
Ali mislim da jubilej revolucije ne treba da bude povod za lovorike, već za opomene.

to nije bila revolucija

jbg...

jbg..
.. bio je to puč, kakva te bre revolucija spopala.
Đinđič je hteo da bude revolucija, Koštinuca nije. Koštunica je insistirao na legalizmu vlasti, na mirnoj smeni -ode jedan predsednik na izborima, dođe drugi, on, Koštunica. Glasovi nisu prebrojani, došo koštunica i onaj rus kod njega i rekli mu ajd sad idi, dosta je bilo.Kako se moglo čuti na onom čuvenom satanku o kome se ne priča, Koštunica je čak Miloševiču obećao da neće u Hag, samo nek ide.
Dakle nemoj više 5. oktobar da nazivaš revolucijom.
lepo bi bilo da je bila, da smo doneli zakone o lustraciji, podvukli crtu između dva režima, doneli nov sistem vrednosti.
Ovako sva je istina izgelda da su Mloševića pustili niz vodu (čitaj izdali) njegovi saradnici, tajkuni i ostali koji su shvatili da od njega nemaju više kosristi. Puč, lepo Dačić i ceo SPS tvrde.
Na red je došao DSS kome je samo Đinđić smetao pa da naparave ovo što imamo. Uz kasniju svresrnu pomoć DSa i Tadaića, naravno

edit
kad kažem zakon o lustraciji, mislim i na otvaranje dosijea i sve radnje koje treba preduzeti kada se iz komunizma prelazi na nov društveni sistem.
Ovo što mi imamo nije nikakav nov sistem, ovo je neka kvazimodo verzija kapitalizma mafijaškog tipa
antioksidant antioksidant 15:06 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

lepo bi bilo da je bila, da smo doneli zakone o lustraciji,

doneli
samo ne primenjujemo
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 17:23 05.10.2010

Re: svrgavanje, smaknuće

. bio je to puč, kakva te bre revolucija spopala.
Đinđič je hteo da bude revolucija, Koštinuca nije.

Dakle nemoj više 5. oktobar da nazivaš revolucijom.

U to vreme mnogi od nas su tražili revoluciju i mislili smo da se revolucija zaista dešava i stotine hiljada građana su se trudili da toj "revoluciji" daju svoj doprinos.

Međutim, gledano iz današnje perspektive, slažem se da je to bio samo wishful thinking.
milosss92 milosss92 17:13 04.10.2010

"gospodin Legija"

"gospodin Legija, gospodin Čume, gospodin Čombe..."
omega68 omega68 17:54 04.10.2010

Re: "gospodin Legija"

milosss92
"gospodin Legija, gospodin Čume, gospodin Čombe..."

ja sam mislio da su se neki ljudi, dosad, već ubili...
I ko je ''Žuti''?
niccolo niccolo 18:10 04.10.2010

Re: "gospodin Legija"

I ko je ''Žuti''?

Pa i on je gospodin...
thug_b thug_b 18:11 04.10.2010

Re: "gospodin Legija"


(opet - valjda? svakako, slazu se koji znaju svaki po malo, da cemo poumirati prirodnim putevima pre nego sto ista sagledamo. sve je u redu - ne moramo se, vise, ubijati.)
saliven saliven 18:56 04.10.2010

nemam zivaca

Gospodine ex revolucionaru, ex ministre, ex... stvarno nemam strpljenja da citam ovaj vas carsaf od bloga. Jednostavno me ne interesuje kako lamentirate nad izneverenim ocekivanjima 10 godina posle. Ne interesujeme jer ste mogli a niste. Ili niste smeli da budete konkretni kada ste bili u prilici. Bili ste snishodljivi prema "gospodinu", bili ste pateticna crna ovca, a onda ste probali iz magle da se obracunate sa revolucionarnim prostitutkama. A sto me posebno iritira, gospodine ex, vi i dalje pricate i ne kazete sustinu! Sramota.
P.S. Stvarno me zanima da li se vi gledate u ogledalo ujutro kada se brijete ili od srama placate bricu?
Don Salieri Don Salieri 19:05 04.10.2010

Gost autor: Dušan Mihajlović

<_<

Nakon izdaje opozicije i sklapanja dila Dusana Mihajlovica sa Slobodanom Milosevicem nakon vanrednih izbora 1993, poceo je uspon nekih tada "novih likova"...

A to su:
Miroslav Miskovic,
Milan Beko,
Zeljko Mitrovic...

Dušan Mihajlović je deo te ekipe. Tajkuni, monopolisti, Miroslav Miskovic i Milan Beko su mu ortaci, a njihov ortakluk datira iz perioda kada su zajednicki ljubili skute "drugarice sa cvetom u kosi" i podnosili raporte Mirku Marjanovicu.

Imenovanje Dusana Mihajlovica za ministra policije je jedna od najvecih gresaka Z. Djindjica...
ljuboten ljuboten 19:22 04.10.2010

Dušan Mihajlović:"Nedovršen posao"

"Он је отишао. Немамо више један проблем, већ хиљаду. И сви су наши!"

Sa ovim ste odgovrili na problem koji imaju svi koji grde i viču: “Ništa nije urađeno dobro posle 05. oktobra!”
uros_vozdovac uros_vozdovac 19:30 04.10.2010

ma

povlenske magle, izgubi se čovek, pa tumara, tumara, nikako put da pogodi. Ali zato izdašne te magle izađeš obogaćen, ne nužno duhovno. No povlenske magle imaju cenu, košta tumaranje obraza.
mariopan mariopan 19:45 04.10.2010

Re: ma

На Повлену је и комшија Радул са овцама, а ту су и други чобани.

Ova rečenica me oduševila, zaista.
Možda je bolje da napišete sastav o ovim ovcama?

ma
povlenske magle, izgubi se čovek, pa tumara, tumara, nikako put da pogodi. Ali zato izdašne te magle izađeš obogaćen, ne nužno duhovno. No povlenske magle imaju cenu, košta tumaranje obraza.

Uroše
mariopan mariopan 19:47 04.10.2010

Re: ma

Nedovršen posao

Pardon, šta to niste dovršili?
Nećete valjda da se vraćate?
Puj, puj,puj, daleko bilo
libela libela 19:51 04.10.2010

Re: ma

mariopan

Nećete valjda da se vraćate?
Puj, puj,puj, daleko bilo

Da znas da sam i ja isto pomislio... Stresoh se od uzasa!
buba_truba buba_truba 20:21 04.10.2010

Re: ma

mariopan
Možda je bolje da napišete sastav o ovim ovcama?

Ako smem da primetim, i ovaj "sastav" jeste o ovcama. Doduše ne baš i samo o onim Radulovim što tumaraju povlenskim maglama... ali o ovcama je sastav, svakako.
JJ Beba JJ Beba 22:24 04.10.2010

Re: ma

На Повлену је и комшија Радул са овцама, а ту су и други чобани.


Ova rečenica me oduševila, zaista.
Možda je bolje da napišete sastav o ovim ovcama?

jel to beše ono mesto gde se krio Mladić?
hazar hazar 19:48 04.10.2010

Moralna gromada

G.Mihajlović, kritički govori o alavosti, tajkunima i sličnima. Da nije žalosno bilo bi smešno. Pitam se, pitam se da li je veća ljudska glupost ili ljudski bezobrazluk.
NNN NNN 20:10 04.10.2010

Re: Moralna gromada

arianna arianna 20:13 04.10.2010

Re: Moralna gromada

hazar
Pitam se, pitam se da li je veća ljudska glupost ili ljudski bezobrazluk.Glupost je ograničena, a bezobrazluk nema granica i uvek ima nove pojavne oblike
docsumann docsumann 20:18 04.10.2010

Re: Moralna gromada

Glupost je ograničena, a bezobrazluk nema granica i uvek ima nove pojavne oblike


glupost, ograničena ?? možda, samo glupošću drugih ... još glupljih
arianna arianna 20:26 04.10.2010

Re: Moralna gromada

docsumann

glupost, ograničena ?? možda, samo glupošću drugih ... još glupljih


za glupost postoji skala i meri se IQ testom, a kao što napisah -bezobrazluk nema granica
docsumann docsumann 20:50 04.10.2010

Re: Moralna gromada

za glupost postoji skala i meri se IQ testom


to je skala logičke inteligencije, glupost je nešto mnogo više od toga, glupost je metafizička kategorija i kao takva nemjerljiva.
brandname brandname 22:21 04.10.2010

Re: Moralna gromada

Glupost je ograničena

"Samo su dve stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost - mada za ovo prvo nisam sasvim siguran." (Albert Ajnštajn)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:19 04.10.2010

Re: Moralna gromada

Glupost je ograničena

Glupost i svemir nemaju granica, rekao je Ajnštajn ako se ne varam.
man ray loves me man ray loves me 21:07 04.10.2010

vidi majko....


jutros kad sam videla covicev blog htedoh da napisem - fale jos mihajlovic i raseta, kad ono!

cestitke urednistvu i predlazem da se 'povlenske magle i vidici' objavljuju na blogu u nastavcima.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 21:46 04.10.2010

Re: vidi majko....

utros kad sam videla covicev blog htedoh da napisem - fale jos mihajlovic i raseta, kad ono!
pridružujem se upitanosti na temu: šta traži ovaj ovde ? + antipreporuka
shumska shumska 21:48 04.10.2010

Re: vidi majko....

man ray loves me

jutros kad sam videla covicev blog htedoh da napisem - fale jos mihajlovic i raseta, kad ono!

cestitke urednistvu i predlazem da se 'povlenske magle i vidici' objavljuju na blogu u nastavcima.

spomenusmo ga na nekom od blogova nedavno - u kontekstu sumnjivog polusveta koji je dobrano profitirao od tzv. promena, a zatim se jeftino izvukao...- seća li se iko npr. Dušana Mihajlovića? (tako počelo prisećanje)
neko odgovorio - misliš na ministra policije u čijem je mandatu ubijen premijer....
a neko drugi dodao - pa seća ga se Cane, sigurno
gdine Mihajloviću, uživajte u povlenskim maglama i pozdravite ortake iz Rotari kluba. i Rebeku, ništa bez Rebeke (na kojoj li je ona funkciji danas...)
- sad će me banuju
B92 B92 23:33 04.10.2010

Poštovani blogeri i komentatori,


Dušan Mihajlović je pozvan, kao jedan od učesnika 5. oktobra i jedan od lidera DOS-a (za one mladje, koji se toga ne sećaju, vip bloger Branislav Kovačević Cole, koji je takodje bio jedan od lidera DOS-a ih je sve nabrojao u svom blogu ), da bude gost autor povodom obeležavanja desetogodišnjice 5. oktobra.

Dušan Mihajlović je gostovao u brojnim tv i radio emisijama B92 (primera radi) Poligrafu.

Blog je otvoren za komentarisanje, ali Vas najljubaznije molimo da ne preispitujete odluku B92 koga će da pozove da napiše blog povodom desetogodišnjice petog oktobra, a da ćemo imati goste-autore mogli ste pročitati u blogu Uoči desetogodišnjice 5. oktobra

Najljubaznije vas molimo da se uzdržite od komentara poput "šta traži ovaj ovde" i date prednost komentarisanju bloga, što ne isključuje komentarisanje uloge g. Mihajlovića na političkoj sceni Srbije, čiji je sastavni i nezaobilazni faktor bio dugi niz godina.

Hvala na razumevanju.


pape92 pape92 23:55 04.10.2010

sagledali smo

Još je rano za kompletno sagledavanje 5. oktobra

I meni je (kao i Nsarskom) već prva rečenica zasmetala: 5. oktobar je, deset godina kasnije, u potpunosti sagledan. Bacanje prašine u oči je izjava da nije. Lozinka je bila "dole Milošević", a drugo se nije tražilo - eto celog sagledavanja. U malo više reči, autentično progresivne snage, na čelu sa Đinđićem, su došle do zaključka da je obaranje Miloševića nemoguće bez uključivanja u taj proces svakog ko je želeo da se priključi. Kasnije je trebalo (i ranije planirano) taj kukolj očistiti, u čemu se, kada je reč o onom koji je bio najzloglasniji i uspelo, a Đinđić je taj pokušaj platio glavom. Da li je procena da se bez erektiranja Koštunice, kao mamca za glasače, ali i zaštitne kape ostalima koji bi da se priključe, ali ne veruju previše Đinćiću bila ispravna, nemoguće je reći, i tu nikakvo sagledavanje ne može pomoći, reč je o špekulaciji gde svako može imati svoje mišljenje. Moje je da je procena koja kaže nećemo uspeti bez Koštunice (ili Stambolića, ali Stambolić nije odgovarao svima koji su hteli u voz...), bila tačna, a kada su vrata jednom otvorena nije bilo moguće nekoga propustiti, a drugoga ne. I da je Đinđićev rezon bio da se dve prilike ne propuštaju kakve su da su. Ona 1996 na 97-u je, smatram, bila daleko bolja.
draft.dodger draft.dodger 23:58 04.10.2010

Re: sagledali smo

Bojim se da mnogi mešaju REVOLUCIJU i RECIKLAŽU...
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:36 05.10.2010

Re: sagledali smo

Najbolja prilika je bila 9. marta 1991. godine! Ali, kako reče Aca Baljak, "Demokratija je zakucala na naša vrata, ali mi nismo bilo kod kuće!"
Mi smo uglavnom u krčmi, u kojoj stalno neko gasi i pali svetla! Jedan od tih je i gost - autor!
pape92 pape92 00:01 05.10.2010

još i ovo

Горчину код мене изазива и однос наших пријатеља на Западу


Što se toga tiče, tamo vesti iz Srbije čekaju još od maja 1903.
govt_mule govt_mule 03:07 05.10.2010

Blog o 5. oktobru

Da Sloba nije u vecnim lovistima imam utisak da bih danas citao blog:
Slobodan Milosevic: "Deset godina posle nedovrsenog posla vracam se da dovrsim zapoceto"
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:43 05.10.2010

dobro

I gde je uopšte taj "Povlen", ne mogu ga nadjem pola sata na google mapi?!
thug_b thug_b 05:35 05.10.2010

Re: dobro

magla padnala:
44°07′58″N 19°44′56″E.
draft.dodger draft.dodger 05:36 05.10.2010

Re: dobro

srdjan.pajic
I gde je uopšte taj "Povlen", ne mogu ga nadjem pola sata na google mapi?!


To je zbog magle...
vishnja92 vishnja92 09:57 05.10.2010

Re: dobro

I gde je uopšte taj "Povlen", ne mogu ga nadjem pola sata na google mapi?!

a ovamo ne das da ti se troluje picasa
воз је прошао кроз кукуруз


То је, као у шаху, привилегија кибицерске позиције

da, mozda nam se svima jednom posreci taj kibicerski luksuz da budemo ravnodusni.
freehand freehand 20:33 05.10.2010

Re: dobro

srdjan.pajic
I gde je uopšte taj "Povlen", ne mogu ga nadjem pola sata na google mapi?!

Pitaj čobane.
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:41 07.10.2010

Re: dobro

freehand
srdjan.pajic
I gde je uopšte taj "Povlen", ne mogu ga nadjem pola sata na google mapi?!

Pitaj čobane.


Gde mi je sad ona prigodna Krkarova karikatura, sa ovcama i čobanima, nestala mi sa bloga!?
man ray loves me man ray loves me 09:00 07.10.2010

Re: dobro

Pitaj čobane.

ili prati guske, doci ces do magle ...
manituu manituu 06:09 05.10.2010

da li moze postovano urednistvo B92

da sazna i javne nam koliko je jos od onih pominjanih 15-25 firmi koje su bile u vlasnistvu gospodina gosta, ex ministra policije, ostalo u krugu njegove porodice sa povlena...
mislim da je ta tema daleko zanimljivija od njegovih dnevnika pisanih po povlenskoj magli....
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:31 05.10.2010

Re: da li moze postovano urednistvo B92

Nisam iz uredništva, ali evo (ako je verovati Kuriru):

Dušan Mihajlović je ostao bez prebijene pare i zato sada priča to što priča kako bi se vratio u politiku, moglo se čuti proteklih dana u holovima Skupštine.
libkonz libkonz 07:57 05.10.2010

Re: da li moze postovano urednistvo B92

Dušan Mihajlović je ostao bez prebijene pare i zato sada priča to što priča kako bi se vratio u politiku, moglo se čuti proteklih dana u holovima Skupštine.

Mnogo mi nešto žao. 4 godine u vlasti sa Miloševićem, "patriotska koalicija". Nikada mi neće biti jasno kako je on dospeo u DOS.
man ray loves me man ray loves me 08:19 05.10.2010

Re: da li moze postovano urednistvo B92

Nikada mi neće biti jasno kako je on dospeo u DOS.

zapravo i nije neka misterija. zivot drugih ljudi i te fore.
silver bullet silver bullet 14:21 05.10.2010

Re: da li moze postovano urednistvo B92

ako je verovati Kuriru):


silver bullet silver bullet 14:25 05.10.2010

Re: da li moze postovano urednistvo B92

Nikada mi neće biti jasno kako je on dospeo u DOS.


Udba, snajka, Udba... pipke svuda ima. I danas.
libkonz libkonz 21:06 05.10.2010

Re: da li moze postovano urednistvo B92

Udba, snajka, Udba... pipke svuda ima. I danas.

znam, grebo ih pas.
freehand freehand 10:50 06.10.2010

Re: da li moze postovano urednistvo B92

Vojislav Stojković
Nisam iz uredništva, ali evo (ako je verovati Kuriru):

Dušan Mihajlović je ostao bez prebijene pare i zato sada priča to što priča kako bi se vratio u politiku, moglo se čuti proteklih dana u holovima Skupštine.

Te mu, u smislu, samarićanskog milosrđa, ne treba stajati na muku?
jinks jinks 08:43 05.10.2010

...

Она ме обузима зато што је 5. октобар дар с неба, једина промена власти без крви, прилика за промену система, шанса за „преумљење" без кога нам нема бољитка.

А ми смо све то прокоцкали, једноставно, нисмо били дорасли историјском изазову пред којим смо се нашли.


Možda su neki prokockali, ali tekovine tog dara i dalje postoje, uprkos tome što neki možda i nisu, kako kažete, bili njemu dorasli.

„Склопљен је пакт са ђаволом", како је говорио Ђинђић. А мангупи у нашим редовима нису му дали да раскине тај изнуђен савез и да се обрачуна са њима. Та тајна спрега мафије, отуђених служби и појединаца који су седели са нама, тај невидљиви непријатељ дошао је главе ДОС-у, политичкој коалицији која је требало да испуни очекивања грађана. Последице, сви знамо.


Da li bi moglo već sada, posle više godina, da se proceni ko su bili ti mangupi u redovima kojima nije odgovaralo da se raskine iznuđeni savez, tajna sprega mafije, kako kažete otuđenih struktura i pojedinaca koji su sedeli u vlasti.

Da li je, kao u svakom strukturiranom sistemu postojala hijerarhija i u toj paralelnoj mreži u kojoj su se prelamali lice i naličje sistema.

Odnosno, ko je bio glavni mangup u redovima, koji je bio glavni kanal uticaja struktura o kojima govorite i ko snosi najveću odgovornost za kolaps koji se desio.

Da li bi to na primer mogao da bude VB Popović, ili ima neko još odgovorniji od njega.
fixxerus fixxerus 11:14 05.10.2010

с м р з о х с е е:.


pusti grejanje:
majku vam jebem
pusti grejanje
makar ti to poslednje bilo
ajde bre
udruženja građana
vladari il vladarke
nevladine il vladine
bilo ko
masoni il kiseli bonboni
majstori za ljudska prava ili kriva
molim vas puštaj grejanje
jebali nas visoki trotoari
i sužene ulice
PUSTI GREJANJEEE
oćeš da mi deca utrnu
ko što sam ja
posle 5. qurčevog oktobra
pusti grejanje bre
zabole me za vaše dilove
xladno mi je evo i posle 10 godina
ima li nekog sa malo pameti
da zajebe sve kalendarske logike
došla mi neka bratija pre neki dan
iz nekog pićkovca
al iz jevrope
iznenadili me u kući
ja u svom jedinom kaputu
i onoj kapi za grejanje papilotni
sedim, živim u bloku 45
i čekam 15. oktobar
da mi pizde puste grejanje
ko da ga džabe daju
nabijem ix na q
pitaju me ovi evropljani
a be bratko:
kam gu grejanje
pusti malku, ša si stiso
nema gu be (ja onako kosmopolitski)
kako gu nema be
pa nema jebem te gluva
u be majkata na pićkata
kod nas gu ima u jevropu
sam ga odfrtaš na dugmencetot
i fiiiiiju u toplotkata
PUSTI GREJANJE
kad te molim
jebalo vas mleko
jebale vas jalove laži
imbecilni zakoni o saobraćaju
ustoličenja
promocije ološa
uzaludno zajebavanje po svetu
pusti OVDE grejanje
ko je gradonačelnik
allo bate: pa ja bi se bre ubio da sam ti
pa eno mi deca kašlju ko tuberani bre
aj što niko neobra ambroziju
aj što mi deca putuju satima preko gazeeeela u školu
aj što vozimo najskuplji benzin u okruženju
aj što jedemo najskuplji parizer od kako ste svinje
naprndekali ste po dvajes kontrolora u svaki autobus
a grejanje
šta se čeka
majku li vam jebem
i sve što uz too ide
PUŠTAJJJJJ GREJANJEEEE

ALLO
IMA LI KOGGGAAAA

h l a d n o апћћћћћћћћих a

dabogdapocrkaliviše
Unfuckable Unfuckable 19:39 05.10.2010

Re: с м р з о х с е е:.

PUŠTAJJJJJ GREJANJEEEE

da znaš

Dan Republike
boris_aleksic boris_aleksic 13:01 05.10.2010

ne ginu nam znoj i suze

Dolazim u Srbiju svakih par godina i moram reci da su promjene ogromne.
Na bolje.Druga je stvar sto je neko mislio i obecao,a neko i
povjerovao da ce se to sve mnogo brze dogoditi.Srbija je
unistavana od 1945-te,dakle punih 55 godina i to je nemoguce
popraviti u samo desetak godina.
JJ Beba JJ Beba 13:09 05.10.2010

Re: ne ginu nam znoj i suze

Dolazim u Srbiju svakih par godina i moram reci da su promjene ogromne.
Na bolje.

lako je tebi da ti bude bolje u Srbiji kad nisi prinuđen da u njoj živiš - dolaziš u istu svakih par godina.
I ja cenim da je u Srbiji mnogo bolje danas nego što je bilo 1993: ne moramo da se saginjemo, samo jedemo korenje.
ili je možda obrnuto - saginjemo se al' ne jedemo korenje?
mariopan mariopan 18:22 05.10.2010

Re: ne ginu nam znoj i suze

Dolazim u Srbiju svakih par godina i

To je zato, samo ti se čini. Dođi pa ostani, pa da čujem komentar?
freehand freehand 20:54 05.10.2010

A koji ti je moj - "Žuti"?

Црвене беретке уз „Жутог"...

Дошли лешинари СПС-а... „Жути" у дилу са њима, као и Ђукановићем, а у ДОС-у десна рука му је Човић чија амбиција сија. У току је преузимање Милошевићеве мафије од стране „Жутог".

Jel' to isti ovaj

„Склопљен је пакт са ђаволом", како је говорио Ђинђић.
Сетимо се како је Ђинђића власт и државничка одговорност „преумила",


... ili sam ja nešto pogrešno razumeo u tim lutanjima po magli povlenskih sećanja na Lutru?
Ako je to taj, što je on jedini gangster, po tebi, koji nije "gospodin"?

A i ovo:

Ове редове исписах у колиби Михајловића на Кнежевом пољу испод Малог Повлена,


Jel pod petrolejkom? Ako zafali fitlilja, ili gasa - samo javi. Za ovakvo štivo neće mi biti teško da upalim dirižabl i donesem!

EDIT:
Morao sam još jednom da pročitam tekst; zaključak je poražavajući! Ne znam da li su u pitanju Žuti ili Crveni, ali - ako su OVAKVOG čoveka držali skrajnutog, van epicentra zbivanja i bez ikakvih realnih poluga moći u rukama - nije ni čudo što nam se desilo to što nam se desilo!
Gospodine Dušane, evo i muzičkog pozdrava za Vas:
shumska shumska 02:45 06.10.2010

Re: A koji ti je moj - "Žuti"?

Za ovakvo štivo neće mi biti teško da upalim dirižabl i donesem!

plačem od smeha (i muke, doduše)
mariopan mariopan 07:41 06.10.2010

Re: A koji ti je moj - "Žuti"?


Jel pod petrolejkom? Ako zafali fitlilja, ili gasa - samo javi. Za ovakvo štivo neće mi biti teško da upalim dirižabl i donesem!

Ovo me podsetilo na vic, pošto nudiš petrolej :

Gužva na Brankovom mostu, stao saobraćaj...jedan čovek pešice ide od automobila do automobila....jedan zaustavljen u gužvi pita tog čoveka šta se dešava?

- Ma demonstranti uhvatili nekog ministra ( dodaj po želji) i prete da će da ga spale ako ne isplatimo otkup dve hiljade evra, pa skupljam dobrovoljni prilog....

-Pa jel daju ljudi?

- Daju, ko koliko može - litru dve benzina - kriza je....
mariopan mariopan 07:43 06.10.2010

Re: A koji ti je moj - "Žuti"?

Morao sam još jednom da pročitam tekst;

Aplauz za tebe, verujem da pola nas nije moglo nijednom da ga pročita.
freehand freehand 09:22 06.10.2010

Re: A koji ti je moj - "Žuti"?

mariopan
Morao sam još jednom da pročitam tekst;

Aplauz za tebe, verujem da pola nas nije moglo nijednom da ga pročita.

Pa to ti kažem. E da su OVAKVOM čoveku dali da radi nešto bitno, da su njemu dali policiju, na primer... Ih!
Ne bi nama bedževe za policiju, ni futrole, ni uniforme pravio ko stigne. Ne bato! Znalo bi se ko kroji a ko kajmak skuplja!
A bezbednost...
Doveo bi i gospodina Radulu i Gospodu čobane da čuvaju i nas i Vladu. Ako umeju ovce, umeli bi i premijera.Tako se kaže na Povlenu, u maglama.

P.S. znam da rizikujem da 7 kolena Freehandova bude proglašeno neobaveštenim zevzecima, ali... Who the fuck is "чувени Пеђа Вукосављевић са ћервишем"?!
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:21 05.10.2010

5.10раскинута коалиција сунца и милошевића

Сунце сија и после Милошевића.

ма није могуће?
vishnja92 vishnja92 21:45 05.10.2010

Re: 5.10раскинута коалиција сунца и милошевића

hipoteza dva: Milosevic nikad nije ni postojao nego samo mi, ovakvi kakvi smo i sad?
marco_de.manccini marco_de.manccini 22:17 05.10.2010

Re: 5.10раскинута коалиција сунца и милошевића

и никако да схватим да ли је сунце тако одлучило у том тренутку, просто искористило шансу која се указала, или је све било дуго планирано још док је сијало уз милошевића?
kole_cat kole_cat 05:05 06.10.2010

Suma sumarum

I ovde ce da sasvim lepo 'legne' citat
od imenjaka Duska (Radovica), kao kod Nebojse

ko se za sta borio, vidi se po tome sta je stekao

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana