Putovanja| Sport| Zabava

Uzivo sa Aninog meca + Intervjui i fotografije

Nikola Olić RSS / 30.08.2012. u 16:10

Četvrtak: 

10:52am -- Kafa i raspored

Ovo prvo je dosta lako, pritisnes dugme i dobijes kafu za 10 sekudni. Ovo drugo -- pravljenje rasporeda za danas -- ja malo teze. Ana Ivanovic, Jelena Jankovic i Bojana Jovanovski sve igraju u isto vreme, od 11am. Ne znam da li se ikada tako nesto desilo ranije, za nasu zemlju ili neku drugu. To je statistika koju bi eventualno znao Greg Sharko iz ATP-a, gospodin koji zvanicno izdaje ATP rang listu svake nedelje i koji u medijskom centru deli neobicne  statistike sa novinarima time sto samo ustane sa svoje stolice i glasno kaze sta ima, sto cesto zavrsi u clancima i vestima sirom sveta.

 

4_espn.jpg

 

Times Square danju i nocu izgleda dosta drugacije. Sve reklame verovatno rade non-stop, ali njihova zajednicka snaga tek dodje do izrazaja nocu, delom zbog dodatnog saobracaja i jos veceg broja prolaznika i turista. Tradicija je da posle US Opena pobednik sa peharom dodje negde kod Times Square-a gde ce svi fotografi koji su ostali taj jedan dodatni dan i sami imati svoju trijumfalnu zavrsnicu turnira.

Novak Djokovic je vec bio jednom u toj ulozi na Times Square-u, a za nekoliko minuta ce na Arthur Ashe stadionu Ana Ivanovic probati istom cilju da se priblizi za jos jednu rundu, u mecu protiv Svedjanke Sofije Ardivson.

1:01pm  -- Ana Ivanovic pobedila sa 6:2, 6:2

"Dame i gospodo, Ana Ivanovic je odlucila da servira."

Tim recima preko razglasa je ovaj mec zapoceo u 11:20am. Ana Ivanovic i Sofija Ardvidson su se nasle kod mreze da se pozdrave i da bace novcic, koji je ocigledno sleteo Ani u korist. Jelena Jankovic cesto bira da prima servu umesto da sama servira, ali jutros je Anin izbor izgleda bio dobar. Mreza pored koje je malocas Ana stajala joj je u prvom gemu zadavala malo muka, bilo je dosta ponovljenih servi jer bi malo kacila vrh lopticom, ali posle 5 minuta Ana se upisala na semafor sa 1:0.

U toku druge pauze, slusamo Eurythmics, pesmu koja je bila popularna u doba dominacije Aninog idola Monike Seles. Igracice nekad na pesme reaguju pa pogledaju gore ka velikom ekranu. Sad pri vodjstvu od 3:2, Ana mirno sedi ceo minut i gleda ispred sebe. Samo pet minuta kasnije na sledecoj pauzi, pesma je Game Of Love, sto odlicno ide uz Anino vodjstvo koje je sad poraslo na 5:2. I sledeci gem je takodje Game of Love, jer Ana dozvoljava nula izgubljenih poena na Svedjankin servis i uzima prvi set sa 6:2.

Daleko iznad terena je reklamni dirizabl koji nas podseca da pratimo najnovije vesti sa US Opena. Eto prilike da spojimo dobro sa korisnim, da zadovoljimo sponzore i saznamo kako ide kod Jelena i Bojane. Mada su obe pocele malo pre Ane, njihova oba meca su i dalje u prvom setu. Dok je dirizabl napravio jedan krug oko stadiona, Ana je vec uzela jos jedan brejk i vodi sa 2:0 u drugom setu.

 

4_dirizabl.jpg

 

 

Mislio sam da je pogled sa aviona koji slecu na aerodrom Lagvardija najinteresantniji za gledanje tenisa, medjutim ovaj dirizabl je to nadmasio. Posao pilota u avionu je da ovaj teniski centar fino zaobidje, a posao ovog pilota iznad u dirizablu je da bas iznad nas lebdi. Brza i spretna zuta tacka koju na sred Arthur Ashe stadiona odozgo vidi je nasa Ana Ivanovic, koja trenutno vodi sa 3:0. Mozda nam je ovo neka dirizabl amajlija, i Jelena sad vodi sa 5:2. Nek odleti malo do terena #13 da pomogne Bojani u tajbrejku, trenuto gubi 3:1. Ani bilo kakve amajlije danas ocigledno ne trebaju, mec se fino nastavlja i Ana vodi sa 5:2 u drugom setu.

Ana je sada na 30:40 od pobede, Jelena je uzeli prvi set, a Bojana je tek pocela drugi set. Ana ovaj cas tenisa -- i zaista je trajao oko jedan cas -- zavrsava sa usklikom i okretom ka svom boksu, posto je Arvidson vratila lopticu u mrezu. Bilo bi simbolicno da je Ana zavrsila sa pobednickim forhendom, to bi bio otprilike njen trideseti pobednicki forhend u ovom mecu. Ali nista zato, dobro je imati taj forhend, neka ga cuva za sledece kolo.

 

 2:16pm -- Razgovor sa Anom Ivanovic

Kako si se osecala na terenu i da li je ovo bio laksi mec od prethodnog?

"Sigurno sam se osecala malo nervozno na pocetku, ali dosta sam se trudila da se izvlacim na forhend, dosta sam dominirala sa njim danas. Ona voli da iskoristi lopticu protivnika, ali sam srecna sto sam uspela dosta da dominiram i da napravim dosta vinera sa forhendom."

Posle dva odigrana meca, sta si naucila o svojoj igri u Njujorku, da li mislis da ti je forhend najjace oruzije?

"Sigurno sam zadovoljno forhendom, i namestanjem oko loptice. Dosta se izvlacim na forhend, sto sam radila ranije ali sam prestala, tako da sam oko toga vrlo zadovoljna. Zelim jos malo da popravim servis za naredne meceve. "

Pred pocetak Noletovih meceva ponekad cujemo Bjelo Dugme. Jel ima neka pesma koja bi tebi prijala pred pocetak meca?

"Sve zavisi od raspolozenja. Meni su jednom pustali istu pesmu na Arthur Ashe pre par godina. Ja volim da slusam radio, pustim malo Radio Jat i opusti me malo domaca muzika."

 

 2:27pm --  Razgovor sa Bojanom Jovanovski

Kakvi su utisci posle meca?

"Porazi mi uvek tesko padnu. Jos nisam uspela da probijem to drugo kolo Grand Slama. Bilo mi je tesko bas posle meca, sada kad razmislim moji zadnji rezultati su dosta pozitivni, osvojila sam titulu, usla u polufinale u Dalasu, ovde dosla do druge runde. Vratila sam rang, mislim da cu biti oko 50 na svetu. Nastavljam da treniram i da se borim i da ce sve to doci na svoje."

U oba seta si uspela da se izboris posle deficita...

"Imala bi pad koncentracije, to mi je problem. Nepotrebne greske. Dobre igracice mi to nece oprostiti. Pokusacu da izvucem dobru pouku iz ovog meca, da mi se ne desi sledeci put. Imala sam mnogo sansi. Desava mi se da imam pad koncentracije, i tu hocu da imam najveci napredak u svojoj igri. Na tome cu raditi dosta."

Cime si najvise zadovoljna posle dva meca ovde? Jel to neki fizicki aspekt tvoje igre, ili mentalno sazrevanje mozda?

"Najvise sam zadovoljna sa tim mentalnim, uspela sam da se vratim u meceve protiv dobrih igracica. Mislim celokupni kvalitet moje igre, mislim da sam pocela da vracam svoju staru igru. Pitanje je momenta kad ce sve to da legne. Mislim da serviram bolje takodje. Za taj neki kontinuitet mi treba jos meceva i jos treninga."

Kolike su nam sanse u Fed Cup-u, sta ti mislis?

"Mislim da imamo sanse. Svi polako dizemo formu. I Ana i Jelena jako dobro igraju. Mislim da ce do kraja godine biti bolje i da cemo imati sanse. Ja mislim da je atmosfera kod nas odlicna, sve sto smo blize finalu svi se jako dobro slazemo, imamo jako dobar tim. Ja mislim da ce sve to biti super."

 

3:03pm -- Razgovor sa Jelenom Jankovic

 Kako se osecas posle meca?

"Danas nisam znala svoju protivnicu, nisam znala kako ona igra i sta da ocekujem. Nisam bas igrala svoju igru ali sam igrala dovoljno dobro da pobedim. Bilo je tu nekih stvari koje sam mogla mnogo bolje da odigram. Treba biti pozitivan, sad sam otisla posle meca malo jos da treniram da ispravim neke stvari."

Sledeci rival ce biti Radvanjska ili Navaro, sta ocekujes?

"Poznajem obe igracice. Protiv Radvanjske sam igrala u Dubaju i od Naravo sam izgubila u Madridu. Mislim da u zadnje vreme sam pocela da dobijam igracice od kojih sam nedavno gubila. Poslednjih nekoliko meseci nije bilo vazno ko je protivnik, samu sam sebe pobedjivala, nisam mogla da ubacim tri loptice za redom u teren. Sad igram bolje, ne dajem lake poene kao ranije i imam vise samopouzdanja."

Na cemu si radila posle meca na tom dodatnom treningu?

"Radila sam na forhendu, na reternu. U poslednje vreme dobro returniram ali to danas nisam koristila. Imala sam dosta sansi pogotovo da napdnem drugi servis, ali sam kasno hvatala loptu. To su neke stvari koje sam morala da prilagodim."

Pricale smo sa Bojanom i Anom i obe su izrazile nestrpljenje sto se tice Fed Cup-a. Jel razmisljas ti o tome, ipak je to velika stvar, igrati finale.

"Ja od svoje 15. godine igram za svoju zemlju, uvek mi je bila cast da igram i branim boje svoje zemlje. Srecna sam kao i moje koleginice sto smo po prvi put u finalu, to je za nas istorijski momenat. Prosle smo veliki put, ja pogotovo znam zato sto sam najvise igrala i znam kako je bilo kad smo igrali sirom sveta po raznim grupama. Ponosna sam na svoj tim i dokle smo dogurale. Nece biti lako protiv Cehinja. Igraju kod kuce i verovatno ce uzeti brz teren jer to njima odgovora. Mi smo izuzetno jake i mislim da mozemo da osvojimo titulu."

 5:00pm -- Kim Klajsters prolazi... u penziju

U hodniku koji deli novinarski centar od novinarskog restorana je uglavnom veliki promet, koji mozemo lako da pratimo kroz velike prozore sa obe strane. Tu mozemo da pratimo ko ulazi i izlazi iz zgrade, i planiramo koga je moguce pitati za intervju. Belgijanka Kim Klajsters danas je po poslednji put prosla tim hodnikom, oko 4pm, kao profesionalna igracica, jer se sa porazom juce u singlu i danas u dublu zvanicno povukla iz sveta tenisa. To je dodatna unikatnost US Open turnira -- posto je poslednji veliki turnir u godini, puno igraca odluce ovde da zavrse karijeru. Tako je bilo sa Samprasom i Agasijem i eto tako je sa Kim Klajsters.

Posle prolaska hodnikom, Kim je verovatno skrenula levo ka svlacionici. Da je skrenula desno, usla bi u novinarski centar gde bi sigurno bila dobrodosla. Kao sto se moze pretpostaviti iz njenog ponasanja na terenu, njeno ponasanje sa novinarima i uopsteno iza kulisa je vrlo prijatno i pristupacno, i novinari su danas u razgovoru sa Anom Ivanovic lepo primetili njene osnovne slicnosti sa Kim Klajsters. Mozda ce jednog dana rado i dolaziti u novinarski centar, slicno Amelie Maurezmo koja sa kolegama iz Francuske cesto dolazi na ovaj turnir kao novinarka. Posto je skrenula levo, morala je da prodje pored slike bivsih US Open sampiona, medju kojima je naravno i ona.

 

4_kim.jpg 

 

 

 



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ecce-florian ecce-florian 23:54 30.08.2012

no comment

njeno ponasanje sa novinarima i uopsteno iza kulisa jer vrlo prijatno i pristupacno,
ivana23 ivana23 00:36 31.08.2012

***



US Open Tennis Championships:

BREAKING NEWS: Andy Roddick announcing retirement after 2012 US Open campaign.



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana