S one strane sajma

Jelica Greganović RSS / 24.10.2008. u 14:36

Otkako sebe pamtim, moj Otac me je vukao na sajmove knjiga. Tumarali smo svaki dan po malo i sa sajma se vraćali sa kesama teškim kao da se vraćamo sa sajma građevinarstva i novih betona. Posebna misija je bila ubaciti u štek dovučene zembilje pune knjiga i to u polovini prvog koraka na ulasku u stan. Da nas ne provali Roditeljica. Posle dva takva dana, pregradna hodnička zavesa je dobijala izgled trudnice u dvanaestom mesecu, neposredno pred rađanje trojki. 

Sam sajamski svet za mene je, uz radost da tamo ima toliko knjiga i da sve smeš da ih pipneš i pomalo čitaš, bio i poseban izazov opstanka. Dugo sam jedva dopirala do pulta, svima sam bila do prve polovine tela i večita gužva je za mene bila duplirana, jer umesto jednog čoveka ja sam gledala dve noge. U šumi mrdajućih nogu očajnički sam pokušavala da ne izgubim Oca, koji je kengurski skakao od štanda do štanda. Poseban izazov i utopistička misija mog Oca bila je da poseti sve slovenske štandove braće po režimu, razvijajući panslavističku teoriju da je režim privremena, a dobre knjige trajnija pojava. U to vreme baloni su bili luksuzni predmeti, pa su za decu posetioce sajma bili rezervisani dosadni katalozi, po sistemu "Samo nek se šareni". Obaška je ruski štand delio retkim maloletnim posetiocima značke teške kategorije. Svaka od pomenutih je imala oko desetak kila, ali je bila i korisna jerbo je tako vukla odevni predmet, na koji bi bila okačena, ka jugu, da je to garantovalo povećanje garderobnog broja bar za dva mesta i samim tim i produžavanje veka istom. Što za budžet roditelja značkiranog deteta nije bila zanemarljiva stavka. 

Otac i ja smo tako okapavali po bratskim štandovima, a iznenađeni predstavnici crvenih režima su mi davali pomenute značke, da bi trećeg dana kapitulirali pred mojim izmučenim izgledom i kolenima koja su od umora radila kao kastanjete. Tada su braća Rusi iz paravanskog bunkera izvlačila posebne primerke dečijih knjiga i dodeljivala mi ih počasno, za neviđeno istrajno klipsanje po sajmu. U ta vremena, na Očevu sreću, dečija i ljudska prava nisu bila hit, inače bi samo tako robijao zbog maltretiranja mlađeg maloletnika-ce. Tako sam dobila luksuzne primerke ruskih bajki, koje je ilustrovao Majstor Bilibin i još svašta nešto lepo. Poljaci su bili deficitni sa dečijim knjigama, pa su mi poklanjali romane iz perioda romantizma i čipkanih dekoltea, zbog čega sam tih godina bila zaprepašćena činjenicom da još uvek nema mladog šljahtića, opervaženog opervaženog segmentima mrtvog hermelina, koji će se oženiti mnome maloletnom i omogućiti mi život na imanju, čije su granice horizonti i nadrndani kozaci.

U ta vremena su me posebno intrigirali nameštajni kompleti u pozadini štandova. Tamo su sedeli čupavi književni stvaraoci u razvučenim džemperima, kravatirani izdavači okićeni značkama i poslovni knjižari ruku prepunih formulara. Iz tih Inter nos zona je doplivavao gorki miris viskija i što je dan odmicao to su stvaraoci i direktori bili sve veseliji i raskopčaniji.

Prekjuče se predamnom pojavio dečkić. Niži od pulta. Kastanjetastih kolena. Iza njega, na par metara odstojanja je stajao otac, stimulativnog, ohrabrujućeg pogleda. Klinja je u rukama imao našu knjigu. Držao je čvrsto, prečvrsto, tako da sam se već pobojala da će staklo prozora na naslovnoj strani pući pod grčem stidljivih prstiju. Dečkić je tražio moj autogram. Za mamu. Niko me od odraslih, ovih dana na sajmu, nije tako zbunio kao prepadnuti dečak. Odjednom sam shvatila da sedim na garnituri s druge strane sajma. I da imam tremu. Zbog čega smo se dečak i ja gledali uplašeno. I verovatno smo oboje pocrveneli, ja dok sam mu se potpisivala na knjigu i on dok su mu kolena udarala tam-tam. Sa potpisanom knjigom i čokoladicom iz pozadinske zone, dečak je zbrisao kod tate i nestao u sajamskoj gužvi. Šteta što više nema značaka. Mogla sam da mu poklonim značku i zatvorim krug.

I još nešto...lepo molim budite nežni ako sutra dođete na promociju naše knjige. Ja još uvek imam tremu i iznenadim se svaki put kad neko potraži moj potpis. Sve nešto mislim da treba da potpišem neki račun ili formular...I prvo slovo mi se malo trese u duetu sa rukom. Juče sam probala da se potpišem upaljačem.

Dakle, dobrodošli sutra na promociju knjige Priči nikad kraja, od 15 do 17h, jako ćete nas obradovati...i ne zamerite na potpisima sa tektonskim poremećajima. Moja Najbolja drugarica i ja uvek vežbamo na sadržajima posvete. Mi smo one dve na garnituri Samizdata. Niže od pulta.

 

 



Komentari (251)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

MightyNora MightyNora 14:48 24.10.2008

E pa...

... ja stižem i tamo ću biti =)

I tražiću autogram i upaljačem ako nikako drugačije.

P.S.

Kada ti neko ponudi upaljač umesto olovke da mu daš autogram da znaš da ću to biti ja =)))))

Pozz
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:56 24.10.2008

Re: E pa...

Sad mi je lakše...vidim dva komentara, dakle ne tresu se samo meni ruke :)
Dobrodošao!
Kud nestade jedan? Možda mi se pogoršalo...
MightyNora MightyNora 15:17 24.10.2008

Re: E pa...

Mozda SuperMod ja ga i ovako makrirao za brisanje...

Aha tresu mi se ruke šta ćeš, tako je ti je to kod nas blogera, mi se mnogo bolje snalazimo za tastaturom nego sa olovkom. Kako peče olovke, a ja odmah dva puta kliknuh =)

Ae pa se gledamo tomorow..

Tomorow, tomorow , I love u tomorow it's only a day away =)
moderator05 moderator05 15:19 24.10.2008

Odgovor

Drugi komentar koji "nestade" je obrisala moderacija - bio je duplikat prvog komentara. MightyNora je dva puta kliknuo nenamerno...
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:20 24.10.2008

Re: E pa...

dogovoreTo
49 41 49 41 18:30 24.10.2008

Re: E pa...

Jelica Greganović
Sad mi je lakše...vidim dva komentara, dakle ne tresu se samo meni ruke :)
Dobrodošao!
Kud nestade jedan? Možda mi se pogoršalo...


U koliko je primeraka izasla knjiga?
'Oce li izlaziti na Engleskom?




Jelica Greganović Jelica Greganović 20:36 24.10.2008

Re: E pa...

Prvo izdanje je 1.500
Za sada samo na srpskom
NNN NNN 20:48 24.10.2008

Re: E pa...

Jelica Greganović
Prvo izdanje je 1.500
Samo! Pa mi smo onda uspeli u životu pošto već imamo primerak! To ima da se razgrabi do kraja sajma..Dolazim sutra po potpis sa sve detetom u kenguru pošto žmunnn (ovo tek liči na gusenicu, a?) nije tu ..valjda će da me puste preko reda.. :) Šalim se..neću da kvarim dete od najranijih dana..da se navuče na knjige...ko će to posle da finansira? :)
Biljana
mariopan mariopan 21:19 24.10.2008

Re: E pa...

Jelica Greganović
Prvo izdanje je 1.500
Za sada samo na srpskom

SAMO? E, pa moram nekog da posaljem sutra da mi uzme odoh da navatam brata ili najnoviju mu sponzorusu. Htela sam licno i sa zadovoljstvom ali visa sila, sta cu...nego odoh da telefoniram
49 41 49 41 22:06 24.10.2008

Re: E pa...

Jelica Greganović
Prvo izdanje je 1.500
Za sada samo na srpskom


Only,

Pa to ni da se pricestite; sto bi rek'o - onaj moj Protojerej - Andjelko.

Ja, se bavio onom mojom " Teorijom verovatnoce" iz Takovske, Dz. Vasingtona; pa nafilao-intuicijom, Izvadio treci/5.intregral + odokativno; ispade petiljade.
Opet sam-omanuo u racunu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:38 24.10.2008

Re: E pa...

Pet soma :) hvala na komplimentu...iz tvojih usta u čitalačke uši...
leannonn leannonn 14:58 24.10.2008

Cigle i beton...

A ja mislio da se samo meni ruke produze za dva broja kad se vracam sa sajma Puno pozdrava :)

Sasa
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:03 24.10.2008

Re: Cigle i beton...

Hvala...ja kao sebi prvi dan zapovedila da se držim svog domaćeg zadatka i garniture, kao da se ne zaletim i natovarim knjigama...drugi dan sam napravila kompromis "dobro mogu da kupim valjda jednu knjigu" i krenem da pazarim novog Pračeta. Disciplinovano ne gledam oko sebe (mada videh nadasve zanimljiv naslov "Sir i kajmak u evropskom okruženju", crta na štand sa Pračetom...vratila sam se sa pet knjiga...narednog dana krenem da popijem vodu (usput prođem pored knjige Isidore Bjelice, na naslovnoj gole lično, u mrežastim kilotama, a na svakoj sisi, d'izvinete, drži po jednu svoju knjigu u zoni bradavica...pa se sve pripljeskalo do pupka...tu odmah dobijem želju da naručim još jednu vodu i sipam je za vrat). Na tom putu sam pazarila kesu knjiga. Svakim danom sam sve manje disciplinovana...moraću da ostavim kofer sa odećom u Beogradu, neće biti u gepeku mesta za isti...od moje samodiscipline.
NNN NNN 15:04 24.10.2008

Potpis

Bio sam i ja prekjuče, i kupio knjigu, okrnjili smo od para za detetovu vakcinu :))), ali te nisam video :(
A sutra ne mogu prisustvovati sajmu, moram prisustvovati seriji o Džordžu, pa mi izdiktiraj (pliz) neku posvetu da napišem ženi :)
P.S. Ne sekiraj se juče smo primili vakcinicu (i ponovo nismo plakali, zamalo:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:06 24.10.2008

Re: Potpis

Aj' ti meni malo smisli neku posvetu...ja imam za sad samo jednu na raspolaganju, a i ta mi je nešto...mogla bih bolje, samo nemam praksu u toj priči...
licumurka licumurka 15:11 24.10.2008

moj primerak

je krenuo ka meni da se upoznamo za vikend...
Bez posvete za sada, ali nikad se ne zna...
Mozda jednog dana, na ko zna kom po redu sajmu, ili već ko zna gde
potpišeš baš njega
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:17 24.10.2008

Re: moj primerak

Koga njega?
Ostalo sam savatala, samo ovo mi je preostalo...
licumurka licumurka 15:28 24.10.2008

Re: moj primerak

pa primerka...:))))
Hemičarka Hemičarka 15:19 24.10.2008

Ja bih rado svratila na sajam...

...ali mi se silni kilometri isprecili. Saljem sestru, sutra ce da svrati da mi kupi knjigu, cim zavrsi sa ispitom. Taman ce da stigne do mene kao novogodisnji poklon.

Sto se znacke tice, mogla bi ovakvu da nabavis za sledeci sajam:

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:21 24.10.2008

Re: Ja bih rado svratila na sajam...

Ma, davali su mi i predlog da napravim pečat, pa da pečatiram umesto posvete...a meni pao na pamet upravo neki takav pečat, možda samo sa dve veštice...
Molim da se poruči da mi se kaže da je to za sestru po metli, nedavno primljenu u veštičiji OUR
Hemičarka Hemičarka 01:50 25.10.2008

Re: Ja bih rado svratila na sajam...

Ja cu ipak ostati bez potpisa... Moja izaslanica sutra nece moci da dodje do sajma. Knjigu je obecala da ce kupiti i poslati mi cim stigne da skokne do Beograda, a za potpis cemo morati nesto drugo da smislimo (neka posta na relaciji Pitsburg-Ljubljana ;-)) kad prodje ova guzva.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:16 25.10.2008

Re: Ja bih rado svratila na sajam...

Mogu ja da ti na atres pošaljem neko pisamce-posvetu, pa ti to posle prilepiš u knjigu?
Hemičarka Hemičarka 17:45 25.10.2008

Re: Ja bih rado svratila na sajam...

Moze, dogovoricemo se. Javljam se cim mi stigne knjiga.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:25 24.10.2008

uvek promasim zurku!

a da mi se potpises pa posaljes za Irsku:)?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:28 24.10.2008

Re: uvek promasim zurku!

Kako sad stoje stvari ja bi trebalo da se preselim u poštu, a prethodno da otkupim tiraž (mada već sam blizu)...šta reče, u Irsku ili u Škotsku?
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:40 24.10.2008

Re: uvek promasim zurku!

ma placam pouzecem, nema brines
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:43 24.10.2008

Re: uvek promasim zurku!

:) Ma, šalim se, možemo se dogovaramo sve, samo ne baš sada, pošto sam malo pogubljeTa i sve ovo mi je poprilično novo, mis'im to sedenje na pozadinskog gaNrituri...
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 15:52 24.10.2008

Re: uvek promasim zurku!

ma JG. zezam se, eto mene u januaru u Srbadiji, pa ce se nakupujemo:) Hvala ovoliko
Unfuckable Unfuckable 18:47 24.10.2008

Re: uvek promasim zurku!

će se nakupujete jedino ako požurite,
ili ako ekspresno doštampaju tiraž,
čisto da ti javim, Tečo....
sentinel26 sentinel26 15:38 24.10.2008

Objašnjenje moliću lijepo !?

Koja je prava Jelica, ova koju opisujete često sa žmuom i punom kućom djece ili ona 18-godišnjakinja koju su nam prikazali u onom jutarnjem programu na TV B-92 ?

O knjizi ćemo kasnije.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:45 24.10.2008

Re: Objašnjenje moliću lijepo !?

18-godišnjakinja!? Sentinel, da li sam ti ja već rekla koliko te volim i obožavam i da si ti moj najomiljeniji komentator?
49 41 49 41 19:00 24.10.2008

Re: Objašnjenje moliću lijepo !?

prikazali u onom jutarnjem programu na TV B-92 ?


..., to je Jelicina, Jelica.

Za promociju knjige.
dolybell92 dolybell92 15:43 24.10.2008

Sajam knjiga

Meni je uvek žao što je sajam krajem meseca, kad sam već finansijski
totalno istapirana... pa mora da pišem čekove ili ako može kartica...
na stranu što knjige koje hoću da imam - ne mogu, jer su toliko skupe
da su mi nedostupne (za tri knjige, pre dve godine mi je trebalo 18.000 din..
a za jednu samo 15.000...) a ne spadaju u bibliofilska izdanja - samo
su knjige.
Tako da više ni ne želim da odlazim na sajam knjiga ... sad ih uglavnom kupujem
preko neta, tačno šta hoću i ne mora da ih tražim i gubim vreme.
O besmislenoj gužvi koju prave đaci iz škola - ne bih...to me tek
izluđuje ... šta tek oni mogu uopšte da kupe ?
Šta uopšte gledaju i šta vide - nije mi jasno ?

Jedna dobra strana sajma je što često sretnem neke ljude koje dugo nisam videla,
pa onda sednemo u neki restorančić ili bife, popijemo kafu, odmorimo se i slatko ispričamo...
tako da je lepo otići na sajam, procunjati i videti šta sve nećeš kupiti...


Jelica Greganović Jelica Greganović 15:47 24.10.2008

Re: Sajam knjiga

Ima i štandova na karticu, već sam ošacovala, samo bolje da im ne prilazim, inače će banka da me forvarduje na prebijanje duga kopanjem u rudniku u trajanju od par godinica...
dolybell92 dolybell92 18:09 24.10.2008

Re: Sajam knjiga

Jelica Greganović
Ima i štandova na karticu, već sam ošacovala, samo bolje da im ne prilazim, inače će banka da me forvarduje na prebijanje duga kopanjem u rudniku u trajanju od par godinica...


Znam to, jako dobro i to me uvek košta....
htela - ne htela, uvek stucam više para nego što mislim
da smem uopšte da potrošim.... katastrofa.
49 41 49 41 16:10 24.10.2008

Knjiga moja - prasnjava

Vec 17. godina je cuvam; knjiga - zgrabljena iz sarajevskog stana. Samo, tek 5. mesec, kupljena.
Neprocitana, u snu nasmejana-na javi razdragana.
Pod miskom sam je poneo; samo, joj obrisao suzne korice - suvim dlanom.
Kapalo je sa nje, tiho - bez glasa.



Jos, uvek cuvam tu istu i nisam je procitao.
Povremeno; joj obrisem suvim dlanom - ovlazenu prasinu
u uglovima plavih - korica.

P.S.
Nepoznata, mlada promoterka za Jelicinu i Goricinu knjigu - Prvenca.












Jelica Greganović Jelica Greganović 16:28 24.10.2008

Re: Knjiga moja - prasnjava

49 41, molim te druže, samo maličak smanji sliku, jer ćemo imati probleme sa otvaranjem strane, obogatiće se kozmetičke firme za peglanje staračkih bora...
49 41 49 41 16:55 24.10.2008

Re: Knjiga moja - prasnjava

Jelica Greganović
49 41, molim te druže, samo maličak smanji sliku, jer ćemo imati probleme sa otvaranjem strane, obogatiće se kozmetičke firme za peglanje staračkih bora...


Sorry,
Mislio sam; da je to vec uradjeno!
Samo malo strpljenja.
I, sam sam se iznenadio.

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:07 24.10.2008

Re: Knjiga moja - prasnjava

Još malo smanjiti, vidi koliki čaršav je...princeza je med, samo još malo smanjiti da može da se otvori strana pre Nove godine :)
49 41 49 41 18:47 24.10.2008

Re: Knjiga moja - prasnjava

Jelica Greganović
Još malo smanjiti, vidi koliki čaršav je...princeza je med, samo još malo smanjiti da može da se otvori strana pre Nove godine :)


Se eno urco, pocakaj!
Zdaj, ce se bo vrnil iz solo.
..





49 41 49 41 23:21 24.10.2008

Re: Knjiga moja - prasnjava

Jelica Greganović
49 41, molim te druže, samo maličak smanji sliku, jer ćemo imati probleme sa otvaranjem strane, obogatiće se kozmetičke firme za peglanje staračkih bora...


Kad, je njena - baba prvi put videla; mesec dana staru - prokomentarisala: "vidi joj, vidi; kose oke - na mene.
Babe, su uvek u pravu; neki to vide kasno.


Krugolina Borup Krugolina Borup 16:26 24.10.2008

Fala na informacijama (konačno!)

Još uvek nisam sigurna ima li smisla da se blamiram dolaženjem u ovako nereprezentativnom stanju, ali ako glupost prevagne - prepoznaćeš me kao Onu Bez Zuba. Samo te molim da obećaš da nećeš da me zasmejavaš!!!

ps: jel' dozvoljeno pušenje na toj vašoj "garnituri"?
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:29 24.10.2008

Re: Fala na informacijama (konačno!)

Nije dozvoljeno pušenje, ali ima gde jeste, vrlo blizu...
A ovo oko zasmejavanja, bože krugolina šta ti pada na pamet, pa kad sam ja koga zasmejavala...znaš ti mene...
"Doktori klovnovi" 16:30 24.10.2008

čokoladiceee! :)

50 posto da neću doci i 100 posto da oću...
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:33 24.10.2008

Re: čokoladiceee! :)

Doktore, pa vi ste nam najpotrebitiji na sajmu...molim vas prevazidjite taj sindrom oću-nećem i obradujte nas svojim prisustvom i veštinama kojima vladate...i molim da ne zaboravite nos.

Nego, odoh ja malo do sajma, danas me nije bilo, a ganritura me čeka...pa, izvolte...samo bez nasladjivanja molim...vidimo se večeras kad se povratim kući.
dolybell92 dolybell92 18:13 24.10.2008

Re: čokoladiceee! :)

50 posto da neću doci i 100 posto da oću...


Ako dolaziš - dođi,
ako ne dolaziš - nemoj doći,
ali gledaj, iako ne dolaziš - da dođeš....
angie01 angie01 18:18 24.10.2008

Re: čokoladiceee! :)

dolybell92
50 posto da neću doci i 100 posto da oću... Ako dolaziš - dođi,ako ne dolaziš - nemoj doći, ali gledaj, iako ne dolaziš - da dođeš....


..prosto imam isti dozivljaj:))))
marijainatasha marijainatasha 16:32 24.10.2008

Što mi se ...

... izjeo napisan komentar? Elem, knjigu kupila, knjigu pročitala, u knjizi uživala (bez obzira što sam je već u blogovskoj formuli apsolvirala). I imam nameru da je poklanjam svim prijateljicama za sve rođendane, za sve dečije rođendane, za srećan sedmi ili bilo koji u mesecu, za laku noć, za dobro jutro ... jer je knjiga - osmeh. Naravno, eto mene sutra po potpis. No mislila sam da ste ranije (od 12 do 14), pa da mogu da na'vatam i vas dve alapače i Ljubu Živkova (on je od 12). Izgleda da mi ne gine vasceli boravak na sajmu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:35 24.10.2008

Re: Što mi se ...

pre no što odem...takvu smenu smo dobile, a pre i tako ne bi mogle, jerbo moramo da nastupimo u našoj emisiji o kulturi i to...posle malo da se osvežimo i napuderišemo noseve i ete ne...
ivana23 ivana23 21:00 25.10.2008

Re: Što mi se ...

Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 17:33 24.10.2008

...

Dakle, dobrodošli sutra na promociju knjige Priči nikad kraja, od 15 do 17h, jako ćete nas obradovati


Valjda ces izvestiti nas koji ne mozemo da prisustvujemo promociji kako je bilo?

E prvo sto cu uraditi kad dodjem u Srbiju ce biti da kupim knjigu ... i vec se unapred radujem

pozz i sve najbolje
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:40 24.10.2008

Re: ...

Vasilije pa kakav bih ja izvešač bila kad ne bih i o tome izveštavala, naravno objektivno
angie01 angie01 18:03 24.10.2008

draga moja seka veco,

eto mene sutra na promociji,...chisto da ti javim, ako si mislila da cesh da me izbegnesh, jer sam s druge strane planete,..al imam neki novi model letece naprave.
nsarski nsarski 19:16 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

..al imam neki novi model letece naprave.

Canadian Goose?

angie01 angie01 19:22 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

slatka, Goose nekako nije naprava!
nsarski nsarski 19:28 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

angie01
slatka, Goose nekako nije naprava!

OK, nije, priznajem. Ali je sredstvo:))
Opet, mislo sam da se uklapa u dizajn korica Pcelicine knjige, kojoj, pcelici, od sveg srca jos jednom cestitam!
angie01 angie01 19:31 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

Ali je sredstvo:))


opasna zivuljka,bre, ko manje goveche, pa josh krvolochno!
nsarski nsarski 19:32 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

opasna zivuljka,bre, ko manje goveche, pa josh krvolochno!

Pa, ako ces preko bare, savetujem jumbo. Anything jumbo.
Unfuckable Unfuckable 19:34 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

Anything jumbo.


: ))))))) genijalno
angie01 angie01 19:35 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

ako ces preko bare


halo bre, je l pratish radnju, ja sam vec pristigla,...s napravu!
nsarski nsarski 19:39 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

ja sam vec pristigla

O, pa jel ti vrka ona fona? Il si u inkogniciji?
angie01 angie01 19:40 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

nsarski
ja sam vec pristiglaO, pa jel ti vrka ona fona?


vrka!
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:42 24.10.2008

Re: draga moja seka veco,

darling, imaš neku novu metlu...o, izem ti laptop, ne mogu da napipam znak pitanja...da...kriješ od nas...koji model, pričaj...
ssvetlana92 ssvetlana92 18:36 24.10.2008

Važi li..

potpis i posveta na već pročitanu i malo musavu knjigu? :)
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 18:46 24.10.2008

JOŠ SI ŽIVA...

... Drago mi je da si preživela sve to oko knjige sad se lakše diše...jel da....

Jelice tvoja energija je neiscrpna a uz pomoć dobrog žmua napravićeš ti čudo u predstojećim godinama..

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:44 24.10.2008

Re: Važi li..

Musave su mi fejvorit, jerbo to znači da su pročitane...musave dobijaju gratis crtež
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:21 25.10.2008

vidomire,

hvala :) staraćemo se...samo ovo da preguramo...slute nam gužvu danas...mada, to je baš lepo.
stile stile 20:29 24.10.2008

Prici nikad kraja

'Oce li ostati tih knjiga za nedelju? Dolazi zena sa bliznakinjama, ne mogu ranije, zauzeto to sve :). Pozdrav autorkama!
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:46 24.10.2008

Re: Prici nikad kraja

stile, ja se nadam da hoće...ima ko brine o tome...
fala na pozdravima, uzvraćamo
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 20:34 24.10.2008

vidimo se!

Ne samo da hocu autograme, nego i najsadrzajniju posvetu na svetu.
Bilo bi zgodno da bude u formi kratke price, jer sam sve ostale procitala, pa bi mi bas legla jos jedna.

Kazem, ovog puta i javno, knjiga je odlicna!

Pozdrav, osmeh.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:48 24.10.2008

Re: vidimo se!

HVALA draga sestro Bogavac! našla sam uskličnik!!!!!!! Za posvetu važi, dogovoreno :)
vishnja92 vishnja92 20:40 24.10.2008

stigla sa sajma :)

a sutra ponovo.
vidimo se :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:55 24.10.2008

Re: stigla sa sajma :)

pa mi smo se mimoišle! evo sam se i ja otoič vratila...

Nego, sad PŠŠŠŠŠ...idem u kujnu da navatam Najbolju drugaricu, koja tamo šerpuje...pa ću da prebacim na dvoblog šifru, da se ne javlja sa moje...da se vam i ona konačno javi...samo malo, da je vatim...
vishnja92 vishnja92 20:57 24.10.2008

Re: stigla sa sajma :)

e ako uspes, imas od mene pice. ama citav niz pica, sve dok si tu.
samo pazljivo....da ne bega :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:01 24.10.2008

Re: stigla sa sajma :)

sad se raspričala telefonskim putem, eno je grca od smeha...dakle, udaviće se ako ovako nastavi...na čeki sam...
mirelarado mirelarado 21:12 24.10.2008

knjiga i potpis

Na Sajmu sam bila u sredu (spiskala pravo malo bogatstvo), a Vašu knjigu sam "progutala" još prošlog vikenda, ali sutra ću doći (inkognito) na promociju i potpis (može i upaLačem, ne pravim pitanje). Pozdrav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:20 24.10.2008

Re: knjiga i potpis

Hvala mirelado :)
...idem nazad na čekićanje...
Jelica Gorica Jelica Gorica 21:37 24.10.2008

Vatila...

Dragi svi, osecam se kao kretenka koja promasi adresu pa stigne na zurku tek treci dan. U medjuvremenu, provod - onaj glavni, vec prosao i sad treci dan svadbe. Hvala vam svima na svim lepim zeljama, cestitkama, porukama ... Jelica je sve za obe odradila u full-u, a jos da sam se i ja nakacila, bilo bi mozda previse.
ivana23 ivana23 21:42 24.10.2008

Re: Vatila...

Vas dve... jedno srce!

vishnja92 vishnja92 21:43 24.10.2008

Re: Vatila...

he, stigla :)))))
dobrodosla :)

vidi Gorice - na proslom blogu su se neki koji te vidjaju po saobracaju nudili i sacekusu da ti prave.
zamalo da budes privedena. Jelica jedva objasnila da nema potrebe.

a ne bi bilo previse, nikako. bas medzik sto si tu.

e sad pricaj.
slusamo :)
(ovo samo da te ubacim malo u frku)
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:46 24.10.2008

Re: Vatila...

opet je furnula u kujnu...dakle Brzi Gonzales je za nju penzioner...odoh da je nadjem...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:47 24.10.2008

Re: Vatila...

Ivana
ljub od
obe :)))
ivana23 ivana23 21:53 24.10.2008

Re: Vatila...

Jelica Greganović
Ivana ljub odobe :)))


Hvala!

vishnja92 vishnja92 21:55 24.10.2008

Re: Vatila...

opet je furnula u kujnu...

sto li se ne cudim....
i ovo sto je virnula je veca ekskluziva nego Supermodovo Ukazanje :)
Jelica Gorica Jelica Gorica 22:11 24.10.2008

Re: Vatila...

ovako: sutra dolaze svi Greganovici pa moram da nesto skuvam jos veceras, jer sutra nece biti vremena ni za pogacice (iako Jelica kad dodje u Bgd. jede samo zuzu i pogacice jer nema tako masnih i odvratnih u Slo. a narocito kad ih kupi ujutro a jede tek uvece). Deca moraju nesto kasikom da izedu. Kuva se pileca corbica , a moram da polupripremim jos nesto pa sutra da finisiram. Lako je njoj, sedi, gleda TV i prica sa ekipom iz Grand show-a. Dakle, skrivena kamera.
ecce-florian ecce-florian 22:57 24.10.2008

Re: Vatila...

za privođenje i navođenje, abez zavođenja, i sve prema obećanju vishnje
e ako uspes, imas od mene pice. ama citav niz pica, sve dok si tu.

za trud domačice glede i unatoč
.da se vam i ona konačno javi..

jelici greganovič s koplementi
čitav niz pica

Na sajam ne mogu da stignem, pozdrav Iljfu i petrovu, zvano Je-Gor ( kaka bre Mir-Jam).
Ovo za 1500 mora da je lažnjak. Izlevatila vas matična kuća imaju šemu 1500 + 5000 garant.Nadam se da niste zinule samo na popularnost koju već imate.. Obratite malo pažnju i na honorar.
Niste vas dve popularne zbog B92 već je B92 popularan zbog vas dve
maksa83 maksa83 23:37 24.10.2008

Re: Vatila...

ovako: sutra dolaze svi Greganovici pa moram da nesto skuvam jos veceras, jer sutra nece biti vremena ni za pogacice (iako Jelica kad dodje u Bgd. jede samo zuzu i pogacice jer nema tako masnih i odvratnih u Slo. a narocito kad ih kupi ujutro a jede tek uvece)


Nemo se zamajavaš sa pravljenjem žužua, idi lepo u onu pekaru kad izađeš na Bulevar pa prekoputa, odmah do tramvajske stanice (ona mala što ima kifle sa sirom i sl. ludila, da ne bude zabune). Ako odvedeš i Jelicu tamo jedini problem će biti da je izvadiš odande.

Poz.,
Komšija iz Đevđelijske
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:32 25.10.2008

Re: Vatila...

fala druže floriane...alaj su pice ko ogrlica...a ovo, ma znaš ti nas dve, pare kvare ljude, mi se samo na slavu ložimo - Gorica na sv. Petku, a ja na sv. Nikolu
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:18 25.10.2008

Re: Vatila...

Ama Makso, ona mi ne pravi žužu, nego luduje na kašiku...kako me vidi sa kesicom žužua počne da dreči...ja sve krišom bauljam po pekarama, ko heroin da kupujem...
sanya92 sanya92 21:55 24.10.2008

potrudicu se

da dodjem u zadatom periodu :) vidimo seeee :)
savagesoft savagesoft 22:13 24.10.2008

Drago mi je!!!!!!!

Nekako nisam imala priliku i razlog da vam pisem. Zadovoljavala sam se i citanjem... Ali sada, tj. sutra sam i ja kod samizdat, tu negde oko 15h! Pa se gledamo... :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:42 24.10.2008

Re: Drago mi je!!!!!!!

savagesoft, dobrodošla i medju komentatorima i sutra na sajmu :)
Черевићан Черевићан 22:26 24.10.2008

аутограма маам

гђо Грегановић, малко сам забачен у односу наВас па успети нећу да угужви око штандаВам се чепам али то уједно незначи да се нећу потрудити да . . . баш уто време . . . позитивно зрачим каВама (ко оно кадгод црњански ка суматри штоје и цвет се 1 отворио . . .тамо).

желим Вам ,ауторкама, пријатности на сутрашњем сајамском окупљању а посебно са блогерима
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:40 24.10.2008

Re: аутограма маам

hvala gazda Čer, zračenje će sigurno biti osećeno, posebno jer se najavljuje zahladjenje, tako da će tvoje malteške zrake biri više no dobrodošle :)
bubica02 bubica02 22:40 24.10.2008

mace oko slanine

Sve bi to bilo super da ja nisam vec dva dana obigravala oko vaseg standa nadajuci se da cete od nekud izgviriti (obe). Jes prepodne, ali tad se moze, kad su decica na radnim zadacima. Ovako tuzna ja ostadoh bez potpisa.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:34 25.10.2008

Re: mace oko slanine

eto ti ga sad...pa ja sam sve dane, sem ponedeljka bila na sajmu, doduše zaista mahom popodne, jerbo sam pre podne bivala po firmi...bubice, dodji sutra sa decama, potpis ti ne gine.
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 23:41 24.10.2008

.

Jelice, cestitam vam na izlasku prve knjige. I jos mnogo da pisete . . .
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:34 25.10.2008

Re: .

Hvala Velimire, od srca :)
jeremija92 jeremija92 23:45 24.10.2008

Strane

Nadamo se da ćeš nam opisati sa koje strane je lepše, kad sajam prođe.
pozz. i srećno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:36 25.10.2008

Re: Strane

hvala jeremija...važi...mada, ja sve virkam na onu drugu stranu, na ovu se još navikavam..sve čekam da me neko isfura sa onog kanabeta...ipak, moji favoriti su klinci koji dolaze po posvete i potpise za mame, bio je i jedan od oko 20 i kusur godina i on je zamolio za potpis za mamu, mamu Nevenu, ako se ne varam...pa ti vidi
poz.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana