Gradjanske inicijative| Politika

#Kontrastranka

Nebojsa Krstic RSS / 20.09.2014. u 16:32

 

 

Čini mi se da se nalazimo u fazi demokratskog razvoja naše zemlje koja se odlikuje pojavama vezanim za delovanje političkih stranaka takvog kvaliteta da stvar ide ka opasnom obesmišljavanju same ideje demokratskog, tj.građanskog društva koje mnogi, pogrešno, nazivaju civilnim.

Pogledavši skup stranaka koje čine vladu uočićemo deološki i vrednosno šaroliku skupinu pojedinaca koji sprovode politiku koja im nije imanentna, ali svoje neshvatanje ili negodovanje nemaju potrebu da izraze zabavljeni "konzumiranjem vlasti". S tim u vezi, evo za vas misaonog eksperimenta. Šta mislite, šta bi se desilo sa Srbijom, kada bi ovih dana NLO nadleteo Vladu Republike Srbije, oteo aktuelnog premijera i odleteo ka sazvežđu Orion? Razmislite na trenutak, ali ozbiljno, uzimajući u obzir tenutni realni raspored karata političke moći koji imamo na talonu. Šta bi se desilo u narednom periodu, koja bi ličnost zauzela upražnjeno mesto, koja bi ideologija preovladala, koja politička linija, koji geografski strateški pravac bi Srbija zauzela i kuda bi otišla Srbija i mi svi sa njom?

Nešto nisam ubeđen da bi kurs ostao isti. Nisam uveren da bi logični naslednik, dakle, taj koji bi bio u situaciji da bude faktor odlučivanja, trčao da Angeli Merkel prezentuje ideju povezivanja Srbije drumskim i železničkim koridorima sa Albanijom, Bosnom i Hrvatskom. Nisam siguran da bi išao da vuče za rukav nemačke, francuske, kineske i sve druge investitore, da dođu u Srbiju. Ispravljam se - siguran sam da taj ne bi.  

Da nema Vučića takvog kakav je, sa svim manama i vrlinama, sa nekadašnjim zabludama i sadašnjim promenama, da nema, dakle, njega, na strani koja je na poslednjim izborima dobila više od 50% glasova kao jedinog koji je zagrizao za ideju Srbije u Evropskoj uniji,  tas terazija pretegao bi u roku od odmah na suprotnu stranu. To je relnost o kojoj bi trebalo da mislimo svi, jer kada bi mislili, jasno bi nam bilo da čitava evropska budućnost Srbije, odnosno jedina šansa da se zemlja unormali i ekonomski ozdravi danas visi na samo jednoj niti.

Osim Čedomira Jovanovića, nisam uočio da ovo opasno stanje shvata bilo ko drugi iz onog korpusa koji nazivamo opozicijom. Ostali lideri apsolutno ne razumeju trenutak, niti svoju ulogu u njemu. Ne polazi im za rukom da reše enigmu: kako da podrže svoju politiku kad je vodi neko ko nije oni? I nikako da razumeju da konfrontirajući se prema ličnosti obaraju politiku bez koji ni oni sami ne postoje. Zbog toga svoje učešće u političkom životu svode na izmišljanje besnih glista (“srpska Srbija”), na istragu poturica na temu ko jeste prava opozicija, a ko ju je “izdao”; na natezanje oko nonsensa zvanog ujedinjena opozicija, na cirkus oko rekonstrukcije vojvođanske vlasti, pretvarajući politički život u jedan otužni kalambur koji samo dodatno umanjuje potrebu za opozicijom, takvom kakva je danas.

Zbog svega toga javila mi se potreba za formulisanjem ideje jedne nove političke organizacije koja bi bila primerena ovoj komplikovanoj i teškoj situaciji. Pa sam rešio da napravim nešto što se zove

10698414_10203970167667505_5296542936211038015_n.jpg?oh=953a88f4f589e9d8ff083f517cdc2912&oe=54848100&__gda__=1418934869_715389d91b3c2df487416ca02ceda6f4

#Kontrastranka nije ono što bi, na prvu loptu, čovek zaključio: partija koja svemu kontrira. Ne, njeno kontraštvo, za mene, ima dublji smisao. Ona treba da kontrira mutiranoj ideji da je stranka beslovesna mašina za osvajanje vlasti po svaku cenu i bez ikakve ideologije i vrednosnog sistema. Takođe, ona je u kontri prema stavu o tome da su nekakvi arbitri, bez ikakve lične zasluge, ovlašćeni da nekome udele pravo na titulu opozicionara, ili da nekom drugom uskrate pravo da prihvati ideje građanske Srbije, o čemu u Danasovoj debati "Gde je građanska Srbija danas", svoje zabrinjavajući pogrešne stavove elaboriraju perjanice “građanštine”. Pa zaključujem: mnogi od njih upravo žele da konflikti u društvu ostanu zamrznuti, po matrici 90-ih, kako bi ti dežurni samozvani arbitri i dalje bili relevantni.

Da rezimiramo, stranke su izgubljene u vremenu i prostoru; intelektualci su, u najvećem broju, u destruktivnom mentalnom stanju. Sve to prilično su loše vesti za građane Srbije.

U takvim okolnostima, društvo nema sigurnu i stabilnu perspektivu. Zato je neophodna pojava političke organizacije koja ne želi vlast, ne želi svoj deo plena, ne želi privilegije za sebe, već želi da bude korektivni faktor, da umanji sveopštu kakofoniju narastajuće histerije i da podrži svaki napor koji predstavlja doprinos tome da Srbija nastavi, za društvo korisnim, evropskim putem, da u miru razrešava konflikt Srba i Albanaca, da gradi poverenje i veze sa susedima, da stvara prijateljske i partnerske odnose sa velikim silama, da razvija društvo slobode i poštovanja različitosti, ohrabruje i pomaže ličnu inicijativu i radi na zalečenju unurašnjih konflikata i deoba koje društvo čine hronično bolesnim i nesposobnim za reforme i promene nabolje.

Eto, to je u najkraćem, ono što imam na umu oko #Kontrastranke, koja, da ne zaboravim, nije socijal-demokratska već, za sada, socijal-mrežna stranka. 

 

Objavljeno u Našim Novinama 20.9.2014. 

 

 

 



Komentari (222)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

darkool darkool 16:44 20.09.2014

sve bi bilo isto

kao i sa vucicem.
besmislenost ovog bloga je u tome sto su se kod nas sve vlasti u zadnjh 15 g. (i ona u kojoj je bio bloger) ponasale isto, a jedina tacka razmimoilazenja "ko ce da bude bolji".
grmfrm grmfrm 18:46 20.09.2014

Re: sve bi bilo isto

kao i sa vucicem.
besmislenost ovog bloga je u tome sto su se kod nas sve vlasti u zadnjh 15 g. (i ona u kojoj je bio bloger) ponasale isto, a jedina tacka razmimoilazenja "ko ce da bude bolji".


E da umres od smeha. Kritikuje filozofski ono sto je napravio.
Jebi ga budi karakter cak i kada napravis sranje a ne sada se pravdas kao fol kroz blog i ona " ja o tome nista ne znam".
loader loader 01:29 22.09.2014

Re: sve bi bilo isto

besmislenost ovog bloga je u tome sto su se kod nas sve vlasti u zadnjh 15 g.

Kako se to odredilo baš 15 godina?
Nije li malkice više ?
darkool darkool 10:59 22.09.2014

Re: sve bi bilo isto

mnogo duze, ali reko' da ne idemo daleko u proslost posto vecina ne pamti ni kakva je bila prethodna (mali deo populacije selektivno pamti malo duzi period, a pamcenje zavisi da li su navijali u tom momentu za vlas' ili opoziciju).
loader loader 00:55 24.09.2014

Re: sve bi bilo isto

Oko selektivnog pamćenja se slažem, nego, ovako postavljena granica istorije, našpanovana baš na 15, dodatno muti vodu i poprilično amnestira i gura u još jači zaborav ono ogoljeno razaranje države i instaliranje ratnih profitera-patriota, gura u zaborav umrlice sa slikama na frontu stradalih srpskih mladića koje su stajale polepljene po banderama, prikriva bežaniju stotina hiljada mladih preko granice, razbijanje zdravog razuma kod gotovo svih koji su ovde ostali, stvaranje Miškovića i mnogih manjih Miškovića, hiperinflacije, vračara, blatnjavu plimu islamo-stupido-tehno-folka, redovnu krađu izbornih glasova, vekovno tehnološko i svako drugo zaostajanje ...
zoja444 zoja444 17:10 20.09.2014

pitanja i odgovori

slazem se sa opservacijom stanja u drzavi i drustvu. mislim da je jos gore, ali nek bude da je situacija ozbiljna.

moja prva nedoumica je oko pojma socijal-mrezna stranka. na sta se tu konkretno misli? asocijacija mi je bila na internet, ali me je zbunio onaj deo recenice: ... za sada, nije socijal-demokratska stranka...

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:20 20.09.2014

Re: pitanja i odgovori

moja prva nedoumica je oko pojma socijal-mrezna stranka. na sta se tu konkretno misli? asocijacija mi je bila na internet, ali me je zbunio onaj deo recenice: ... za sada, nije socijal-demokratska stranka...

Misli se konkretno da #Kontrastranka, za sad ordinira samo na sociljlnim mrečama. A nije socijaldemokratska, odnosno leva, kao što nije ni desna, jer su te podele odavno postale prazni pojmovi bez sadržaja i značaja.
horheakimov horheakimov 17:36 20.09.2014

kontra(kt)

Ona treba da kontrira mutiranoj ideji da je stranka beslovesna mašina za osvajanje vlasti po svaku cenu i bez ikakve ideologije i vrednosnog sistema. Takođe, ona je u kontri prema stavu o tome da su nekakvi arbitri, bez ikakve lične zasluge, ovlašćeni da nekome udele pravo na titulu opozicionara, ili da nekom drugom uskrate pravo da prihvati ideje građanske Srbije,

Ja mislim da su postupci svih opozicionara tragikomični.

highshalfbooze highshalfbooze 22:12 20.09.2014

Re: pitanja i odgovori



Znači... taraba... još jedna...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:27 22.09.2014

Re: pitanja i odgovori

баш сам и ја хтео да приметим - звучи као озбиљно умишљено парче ништавности за доконо препуцавање на мрежи, још са овом тарабом, аутор живи у виртуелном свету и осмишља садржаје да би забавио свој, неизлечиво окупиран досадом и несхваћеношћу од стране плитке неителигенције около его. једном речју, инфантилна безначајна измишљотина, некаква безумна цртица у сфери индивидуације личности пубертетлије на мрежи, потпуно навученог на бескрајна препуцавања и илузије читаности, прихваћености, вољености и значаја. да није Крле главом и кибордом, мислио бих да је сајбер вандерласт инкогнито ауторка ове бесмислице.
guderian guderian 17:18 20.09.2014

Kontrastranka

Političke partije, one u "ozbiljnim" i uredjenim društvima, u koje se mi zasigurno ne možemo uvrstiti, zalažu se za sprovodjenje odredjene, prethodno definisane, politike, čija se implementacija vrši putem instrumenata kojim partija raspolaže dolaskom na vlast. Partije takodje karakteriše konzistentnost u donošenju odluka, čime se opravdava podrška glasača.

Ne vidim svrhu osnivanja političke partije, a da pritom cilj iste ne bude dolazak na vlast. Ovim ne podrazumevam dolazak na vlast radi zadovoljenja sopstvenih interesa, već ostvarivanja zajedničkih društvenih ciljeva.

Što se tiče Čedomira Jovanovića, mislim da su potezi njega i Borisa Tadića jedni od glavnih razloga političke apatičnosti intelektualne elite.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:23 20.09.2014

Re: Kontrastranka

Što se tiče Čedomira Jovanovića, mislim da su potezi njega i Borisa Tadića jedni od glavnih razloga političke apatičnosti intelektualne elite.

Ja mislim da su postupci svih opozicionara tragikomični. No, čini mi se, sudeći po nekim intervjuima u poslednje vreme, da Jovanović jedini donekle razume u čemu je najveći problem aktuelne političke situacije.
guderian guderian 17:40 20.09.2014

Re: Kontrastranka

Mislite li da nakon poslednjih izbora i svega što je uradio za vreme kampanje, Jovanović ima imalo kredibiliteta medju svojim nekadašnjim glasačima, bez obzira na činjenicu da je jedan od retkih koji razume složenost političke situacije? Neporecivo je da je njegova poslanička grupa imala uvek najbolje predloge i smislene amandmane, ali ono što hoću da kažem jeste da je izneverio svoje biračko telo, i da ma kako dobre bile njegove ideje vise nemaju političku "težinu".
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:46 20.09.2014

Re: Kontrastranka

Mislite li da nakon poslednjih izbora i svega što je uradio za vreme kampanje, Jovanović ima imalo kredibiliteta medju svojim nekadašnjim glasačima, bez obzira na činjenicu da je jedan od retkih koji razume složenost političke situacije? Neporecivo je da je njegova poslanička grupa imala uvek najbolje predloge i smislene amandmane, ali ono što hoću da kažem jeste da je izneverio svoje biračko telo, i da ma kako dobre bile njegove ideje vise nemaju političku "težinu".

Možda, ja mu nisam biračko telo i ta me teme nimalo ne tangira.

Posmatram ko šta radi i govori sada.
gedza.73 gedza.73 19:42 20.09.2014

Meskalin. Da sve bude kristalno jasno.

Jovanović jedini donekle razume



did you see the size of that chicken?


were in the spirit world asshole they cant see us

nsarski nsarski 17:20 20.09.2014

***

Zato je neophodna pojava političke organizacije koja ne želi vlast, ne želi svoj deo plena, ne želi privilegije za sebe, već želi da bude korektivni faktor..

Plasim se da cu ovim pitanjem otkriti svoje katastrofalno nepoznavanje srpske politike, ali zar nije G17+ tako pocela?!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:26 20.09.2014

Re: ***

nsarski
Zato je neophodna pojava političke organizacije koja ne želi vlast, ne želi svoj deo plena, ne želi privilegije za sebe, već želi da bude korektivni faktor..

Plasim se da cu ovim pitanjem otkriti svoje katastrofalno nepoznavanje srpske politike, ali zar nije G17+ tako pocela?!

Ne znam, je l jeste? Kao nekakav institut, tink tenk?

Možda i jeste. Ali kad bi g17 uzimali kao reper onda nijedan vid bavljenja politikom ili javnim životom više ne bi imao legitimitet, niti svrhu.

nsarski nsarski 17:28 20.09.2014

Re: ***

Ne znam, je l jeste? Kao nekakav institut, tink tenk?

Pa, ako me secanje ne vara, oni su startovali kao NGO.

EDIT: Preciznije, meni se cini da je, kao univerzalni princip, nemoguce da neka grupa zeli da ima "politicki uticaj" a da se "ne bavi politikom". A ako se uhvatis u to kolo onda moras da cupkas, koliko god ti to cupkanje bilo mrsko. Dijalektika, zahebana.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:55 20.09.2014

Re: ***

EDIT: Preciznije, meni se cini da je, kao univerzalni princip, nemoguce da neka grupa zeli da ima "politicki uticaj" a da se "ne bavi politikom".

Ja mislim da je dobro da ljudi razmišljaju, tj da se bave politikom. Nezgoda je što politička elita daje sve od sebe da taj proces obesmisli i da time obeshrabri moguću konkurenciju.

I naravno, "bavljenje politikom", ako se svede samo na ono što su radile ili sada rade neke od viđenih stranaka, u startu postaje predmetom podsmeha i sumnjičenja.

Zato me zanima da li je moguć nekakav drugačiji koncept koji ne vodi nužno u dekadenciju.
tasadebeli tasadebeli 08:20 21.09.2014

Re: ***

nsarski
Ne znam, je l jeste? Kao nekakav institut, tink tenk?

Pa, ako me secanje ne vara, oni su startovali kao NGO.

EDIT: Preciznije, meni se cini da je, kao univerzalni princip, nemoguce da neka grupa zeli da ima "politicki uticaj" a da se "ne bavi politikom". A ako se uhvatis u to kolo onda moras da cupkas, koliko god ti to cupkanje bilo mrsko. Dijalektika, zahebana.









(Занемарите ону пирамиду са оком на врху у појединим кадровима... Уместо пирамиде, ту може да стоји било шта... Рецимо, камени фалус висине 5 метара уперен у небо са уклесаним великим знаком питања на себи...)


angie01

Ako se obesmisli vrednost obrazovanja, intelektualne sposobnosti i autoritet, tako sto se forsiraju stranacki kadrovi bez obzira na sve nabrojano, onda dobijes drustvo kao sto je ovo, gde te koje trazis, nisu potrebni,...

obesmislili ste ideju, da bilo ko u vlasti ima zelju da nesto posteno uradi, za dobrobit svih, izneverili ste poverenje koje vam je dato, izdali ste energiju, upravo onih, koje bi sada da okupis.



emsiemsi

Док год се не оверрајдује мантра 'светог' Зорана да - коме је до морала, нека иде у Цркву - до тада ће нам ићи слично као што нам иде.




tom tom 08:40 22.09.2014

Re: ***

Bravo Nebojša!
Ideja je odlična. Ljudi se moraju odupreti entropiji inače će nas sve pojesti.
Jel ima neki sajt?
jinks jinks 17:31 20.09.2014

...

nije socijal-demokratska već, za sada, socijal-mrežna stranka


Nadam se da nije neo-liberalna.

Ribozom Ribozom 18:41 20.09.2014

Re: ...

Šta mislite, šta bi se desilo sa Srbijom, kada bi ovih dana NLO nadleteo Vladu Republike Srbije, oteo aktuelnog premijera i odleteo ka sazvežđu Orion?


Zamislio sam ovo
Siguran sam da vecini gradjana Srbije ic ne bi nedostajao.

Evo sad ozbiljno. Uveren sam da bi sistem nastavio da funkcionise i bez politicara, mislim da je sistem dovoljno sazreo. I uveren sam da taj isti sistem ne bi funkcionisao dobro isto ovako kako i danas (ne)funkcionise.

Vezano sa temom:
Zato je neophodna pojava političke organizacije koja ne želi vlast, ne želi svoj deo plena, ne želi privilegije za sebe,

Rekao si pre par blogova u diskusiji samnom, parafraziram, da je ljudska priroda takva, da svaki pojedinac gleda samo svoj interes u drustvu. Slazem se naravno, samo kako se sada to slaze sa gore citiranim.
U nekom pak drugom komentaru si rekao svaka vlast utice na kreiranje javnog mnjenja, ne samo politicki, vec i kulturoloski i moralno. Zasto to kreiranje postenijih, boljih i prosvecenijih gradjana Srbije nije uspelo?

ps. ako nesto iz komentara smatras iole kao kritiku, odma' obrisi, jer ne bih voleo da sam jos jedan od 'onakvih' blogera.
Черевићан Черевићан 18:46 20.09.2014

ерор ин факто

#Kontrastranka nije ono . . . . partija koja svemu kontrira.

свака Власт је зачачкање
(казиво ми . . . 1 старац)
по методи контрирања
ил' јасније - ајд' usqrac
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:03 20.09.2014

Kontra#nazovi#stranka

Vanzemaljska inteligencija bi nam učinila ogromnu uslugu kad bi na Orion, pored Vučića, povela i sve stručnjake za politički marketing.
zoja444 zoja444 19:17 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

jel imas neku bolju ideju?
sto lepo ne das neki predlog, savet, kritiku?
u Srbiji stvarno nema progresivne gradjanske opcije. od necega se mora poceti, jer smo na pocetku.
ja apstiniram sve vreme, ali sam sad shvatila, da nas je u ovakvu situaciju to i dovelo (dobro, nije moj glas bio presudan). politicari su kaznjeni ili nagradjeni prema zaslugama. i bice.
sad treba nesto novo, kreativno i originalno da animira ljude.
alselone alselone 19:48 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

srdjan.pajic
Vanzemaljska inteligencija bi nam učinila ogromnu uslugu kad bi na Orion, pored Vučića, povela i sve stručnjake za politički marketing.



The Dunning–Kruger effect is a cognitive bias manifesting in unskilled individuals suffering from illusory superiority, mistakenly rating their ability much higher than is accurate. This bias is attributed to a metacognitive inability of the unskilled to recognize their ineptitude.


http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger_effect
milojep milojep 19:53 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zoja444jel

imas neku bolju ideju?
sto lepo ne das neki predlog, savet, kritiku?



Mislim da je Alfa Kentauri bolja destinacija od Oriona.
Ako ništa drugo dosta je bliža a efekat isti.
zoja444 zoja444 19:57 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Mislim da je Alfa Kentauri bolja destinacija od Oriona.
Ako ništa drugo dosta je bliža a efekat isti.


ti si jos na uvodu?
emsiemsi emsiemsi 20:01 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zoja444
jel imas neku bolju ideju?
sto lepo ne das neki predlog, savet, kritiku?
u Srbiji stvarno nema progresivne gradjanske opcije. od necega se mora poceti, jer smo na pocetku.
ja apstiniram sve vreme, ali sam sad shvatila, da nas je u ovakvu situaciju to i dovelo (dobro, nije moj glas bio presudan). politicari su kaznjeni ili nagradjeni prema zaslugama. i bice.
sad treba nesto novo, kreativno i originalno da animira ljude.

Респектујем твоје размишљање, али такав твој став за стално новијим од најновијега се већ помало офуцао.
Ја бих се, напротив, залагао за (баш) старо и проверено (у смислу да се појави странка озбиљних људи која би послагала ствари како се то ради у озбиљним државама, без икаквих, непрестаних најновијих новотарија и најоригиналнијих од свих оригиналности).
milojep milojep 20:03 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zoja444
Mislim da je Alfa Kentauri bolja destinacija od Oriona.
Ako ništa drugo dosta je bliža a efekat isti.


ti si jos na uvodu?


Pa da, ne srlja mi se u taj napredak! A ti ne apstiniraj više.
zoja444 zoja444 20:07 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Респектујем твоје размишљање, али такв твој став за стално новијим од најновијега се већ помало офуцао.
Ја бих се, напротив, залагао за (баш) старо и проверено (у смислу да се појави странка озбиљних људи која би послагала ствари како се то ради у озбиљним државама, без икаквих, непрестаних најновијих новотарија и најоригиналнијих од свих оригиналности).


i ja respektujem tvoje misljenje, ali jedno ne iskljucuje drugo. ima mesta za sve. samo da se nesto pokrene. originalnost podrazumeva i kreativnost, a ona je neophodna da bi se bilo za korak napred ispred protivnika.
milojep milojep 20:11 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

originalnost podrazumeva i kreativnost, a ona je neophodna da bi se bilo za korak napred ispred protivnika.


Da, Beograd na vodi recimo!
emsiemsi emsiemsi 20:18 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zoja444
Респектујем твоје размишљање, али такв твој став за стално новијим од најновијега се већ помало офуцао.
Ја бих се, напротив, залагао за (баш) старо и проверено (у смислу да се појави странка озбиљних људи која би послагала ствари како се то ради у озбиљним државама, без икаквих, непрестаних најновијих новотарија и најоригиналнијих од свих оригиналности).


i ja respektujem tvoje misljenje, ali jedno ne iskljucuje drugo. ima mesta za sve. samo da se nesto pokrene. originalnost podrazumeva i kreativnost, a ona je neophodna da bi se bilo za korak napred ispred protivnika.

Управо о томе се и ради --- није потребна никаква креативност, јер је све већ одавно разрађено.
Све што је потребно је --- уозбиљитии се.
Никакав проблем није за 30 година постати једна од 10 најразвијенијих земаља (погледај Јужну Кореју, а још се сећам како смо се ругали њиховој шрафцигер индустрији - а погледај колико тај Самсунг сада зарађује, чини ми се да заради више него Мајкрософт и Гугл заједно или тако нешто - а нису чак, замисли, нити у европској унији итд.).
Према томе, све је одавно измишљено.
Онај ко хоће стално нешто најоригиналније и најкреативније - нека то ради код своје куће.
Оригиналних решења смо се нагледали од времена драгог (им) друга Тите, преко Слобе, потом 'светог' Зорана - а о последњим и актуелним башибозуцима и да не причамо.
zilikaka zilikaka 20:21 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

sad treba nesto novo, kreativno i originalno da animira ljude.


I ti tu vidiš Kontrastransku?

Reci mi da se šališ.
zoja444 zoja444 20:28 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

nije ni aktivizam preko socijalnih mreza originalna ideja, ali za nasu zemlju jeste. i Samsung i Gugl i Makrosoft su bile originalne ideje, ali nije dobro poredjenje. to su profitne a kontrastranka je neprofitna organizacija. ja ideji dajem prolaz, i omogucavanju sugestija i predloga.

edit:

I ti tu vidiš Kontrastransku?

Reci mi da se šališ.


za sada je jedina koja zeli neku promenu u smislu gradjanskog aktivizma. mozda ce se pojaviti jos neka. i ja imam primedbi, ali cekam da cujem dalje obrazlozenje koncepcije.
emsiemsi emsiemsi 20:43 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zoja444
nije ni aktivizam preko socijalnih mreza originalna ideja, ali za nasu zemlju jeste. i Samsung i Gugl i Makrosofz su bile originalne ideje, ali nije dobro poredjenje. to su profitne a kontrastranka je neprofitna organizacija. ja ideji dajem prolaz, i omogucavanju sugestija i predloga.

Ниси ти схватила --- Самсунг је била крајње неоригинална идеја - јер су куповали готове подсклопове и шарафали телевизоре. Није ту било никакве оригиналности.
Управу у томе се и види, наоко, парадокс - а суштина је веома проста и гласи --- почни да радиш било што, без и грама оригиналности, само то ради озбиљно и упорно.
Самсунг је ту битан само као илустрација и ништа друго.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:09 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

sad trema nesto novo, kreativno i originalno da animira ljude.


Vidi, kao što su ovde neki videli, ja živim od toga što pravim ugljen-dioksidne lasere, da njima ljudi peku ciglu. I to je ono što znam da radim. Tako da svojim plitkim političkim idejama ne bih nikog ovde zamarao. Ali mogu da kažem da kao neko od koga se možda očekuje da podrži ovo ili ono, jako bi mi prijalo da u bilo kojoj ideji, predlogu, sugestiji nema nikog (NIKOG = 0) ko je bio na vlasti otkad ja imam pravo glasa.

Ili, ajde da relaksiram ovaj zahtev, da ne ispadne da tvrdim da su svi bili isti. Ko god dodje ovde da mi se trti nekim idejama i predlozima, a imao je bilo kakvih dodirnih tačaka sa dosadašnjim vlastima, makar i u smislu savetnika, staratelja ili uspešnog biznismena, ima da mi pokaže svoju imovinsku kartu. Ali ne ono, prepisao na šurnjaju i snaju pre izbora, koja je posle jako dobro poslovala i obogatila se poštenim radom. Mislim šurnjaja. Nego da vidimo, miki, ulaz-izlaz, svaka stavka do zadnjeg dinara, i porez, da li si nešto oladio za vreme svog prethodnog vlastvovanja ili nisi. To, za početak. E, kad se prebroje mostovi, pašnjaci, bilbordi web sajtovi, onda možemo da pričamo dalje. A pošto nema džabe ni kod stare babe, za ovu relaksaciju očekujem da mi Krle kaže braćo, beli listići, jeli smo govna, baš tim rečima, bili ste u pravu zbog nezadovoljstva, jel možete sad nekako da nam pomognete da dodjemo na vlast i implementiramo svoje dobre ideje.

Jel ovo ok, mislim za početak? Imam ja još toga na spisku, ali bi ovo bio nekakav prvi milestone.
zoja444 zoja444 21:09 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Pa da, ne srlja mi se u taj napredak!


ni meni se nigde ne srlja, ali objektivno gledajuci, sad sedimo na poslednjoj stanici, a svi vozovi su prosli. moramo peske, ili da sedimo i cekamo da i nas taj svemirski brod ponese.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:16 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Vidi, kao što su ovde neki videli, ja živim od toga što pravim ugljen-dioksidne lasere, da njima ljudi peku ciglu. I to je ono što znam da radim. Tako da svojim plitkim političkim idejama ne bih nikog ovde zamarao

A plitkim komentarima?
za ovu relaksaciju očekujem da mi Krle kaže braćo, beli listići, jeli smo govna, baš tim rečima, bili ste u pravu zbog nezadovoljstva, jel možete sad nekako da nam pomognete da dodjemo na vlast

A. Ideolozi belih listića su u politički idioti.
B. #Kontrastranka neće da dođe na vlast. To piše gore, al nema ko da čita.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:37 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Nebojsa Krstic

B. #Kontrastranka neće da dođe na vlast. To piše gore, al nema ko da čita.


Nisam ni mislio na tu #glupost, koju si smandrljao ovde, i okitio je šarenim logoom, valjda očekujući da se svi prevrnemo na ledja od impresioniranosti, nego na situaciju u kojoj ti, ili neki drugi pretendent, kao, dodje na neku makar naizgled ozbiljnu ideju, pa mu treba podrška.
emsiemsi emsiemsi 21:41 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

srdjan.pajic
sad trema nesto novo, kreativno i originalno da animira ljude.


Vidi, kao što su ovde neki videli, ja živim od toga što pravim ugljen-dioksidne lasere, da njima ljudi peku ciglu. I to je ono što znam da radim. Tako da svojim plitkim političkim idejama ne bih nikog ovde zamarao. Ali mogu da kažem da kao neko od koga se možda očekuje da podrži ovo ili ono, jako bi mi prijalo da u bilo kojoj ideji, predlogu, sugestiji nema nikog (NIKOG = 0) ko je bio na vlasti otkad ja imam pravo glasa.

Ili, ajde da relaksiram ovaj zahtev, da ne ispadne da tvrdim da su svi bili isti. Ko god dodje ovde da mi se trti nekim idejama i predlozima, a imao je bilo kakvih dodirnih tačaka sa dosadašnjim vlastima, makar i u smislu savetnika, staratelja ili uspešnog biznismena, ima da mi pokaže svoju imovinsku kartu. Ali ne ono, prepisao na šurnjaju i snaju pre izbora, koja je posle jako dobro poslovala i obogatila se poštenim radom. Mislim šurnjaja. Nego da vidimo, miki, ulaz-izlaz, svaka stavka do zadnjeg dinara, i porez, da li si nešto oladio za vreme svog prethodnog vlastvovanja ili nisi. To, za početak. E, kad se prebroje mostovi, pašnjaci, bilbordi web sajtovi, onda možemo da pričamo dalje. A pošto nema džabe ni kod stare babe, za ovu relaksaciju očekujem da mi Krle kaže braćo, beli listići, jeli smo govna, baš tim rečima, bili ste u pravu zbog nezadovoljstva, jel možete sad nekako da nam pomognete da dodjemo na vlast i implementiramo svoje dobre ideje.

Jel ovo ok, mislim za početak? Imam ja još toga na spisku, ali bi ovo bio nekakav prvi milestone.

Ово, за почетак, не да није лоше, него је одлично !
Мени је сасвим свеједно да ли ћемо да почнемо да правимо ЦО2 ласере, неодијум јаг, какве год друге - или ћемо да правимо цигле.
Све што треба да радимо је --- да то правимо као озбиљни људи.
Политику која буде почела да прави ласере или цигле ћу свесрдно подржати.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:42 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Nisam ni mislio na tu #glupost, koju si smandrljao ovde, i okitio je šarenim logoom, valjda očekujući da se svi prevrnemo na ledja od impresioniranosti,

Očekujem samo od inteligentnih da se prevrnu na leđa. Ti budi opušten.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:47 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Nebojsa Krstic
Nisam ni mislio na tu #glupost, koju si smandrljao ovde, i okitio je šarenim logoom, valjda očekujući da se svi prevrnemo na ledja od impresioniranosti,

Očekujem samo od inteligentnih da se prevrnu na leđa. Ti budi opušten.


Bojim se da ćeš se na kraju ti jedini prevrtati pred briljantnošću sopstvenih predloga i ideja.


milojep milojep 21:48 20.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

A. Ideolozi belih listića su u politički idioti.


A ovi što su protiv belih listića su obično idioti u politici!

B. #Kontrastranka neće da dođe na vlast. To piše gore, al nema ko da čita.


To je fakat i bez čitanja
a_jovicic a_jovicic 00:33 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zoja444
nije ni aktivizam preko socijalnih mreza originalna ideja, ali za nasu zemlju jeste.

Nije originalna ideja više ni u našoj zemlji. Jedna stranka tj. da budemo precizni, pokret, je to lansirao na prošlim izborima ... nego je tebi promaklo zbog apstinencije.
blogovatelj blogovatelj 02:38 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Vidi, kao što su ovde neki videli, ja živim od toga što pravim ugljen-dioksidne lasere, da njima ljudi peku ciglu.


Brale, šta ti je američki standard i tehnologija. Prže cigle laserima, a ne kao neki, da trpaju glinu u peć i peku.
Gde je onaj Omega da ovo pročita?
Lep blog. Pravi kontrastranački. Sa sve tarabom.
zoja444 zoja444 06:10 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

nego je tebi promaklo zbog apstinencije.


stvarno mi je promaklo.
emsiemsi emsiemsi 07:48 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

srdjan.pajic
Nebojsa Krstic
Nisam ni mislio na tu #glupost, koju si smandrljao ovde, i okitio je šarenim logoom, valjda očekujući da se svi prevrnemo na ledja od impresioniranosti,

Očekujem samo od inteligentnih da se prevrnu na leđa. Ti budi opušten.


Bojim se da ćeš se na kraju ti jedini prevrtati pred briljantnošću sopstvenih predloga i ideja.



Превртачи су данас на цени ! Шта данас - увек су и били.
У принципу, увек треба следити секнд лејер, јер, није, у данашњој политици толико битан Вучић и слично, него су битни --- Велики, Мали, Весићи, Динкићи, Беке и слични ... дакле, тај други слој који су се као пијавице прикључили на касицу прасицу и сисају све парице које неким случајем стигну унутра ... дрес они за час пресвуку.
Док год се не оверрајдује мантра 'светог' Зорана да - коме је до морала, нека иде у Цркву - до тада ће нам ићи слично као што нам иде.
tasadebeli tasadebeli 08:28 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

srdjan.pajic

Vidi, kao što su ovde neki videli, ja živim od toga što pravim ugljen-dioksidne lasere, da njima ljudi peku ciglu.



И ми имамо свог "керамичара"!

И наш користи много напреднију технологију од њиховог...

Пајићу, већ си виђен за будућег министра војске... Наравно, само под условом да ова Крлетова (наша?) странка из виртуелног света изађе у стварни живот...
alselone alselone 18:55 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Brale, šta ti je američki standard i tehnologija. Prže cigle laserima, a ne kao neki, da trpaju glinu u peć i peku.

To zaludo, ne zna vise sta ce od sebe. Cuj, peku cigle laserima.
milisav68 milisav68 20:09 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

alselone
Brale, šta ti je američki standard i tehnologija. Prže cigle laserima, a ne kao neki, da trpaju glinu u peć i peku.

To zaludo, ne zna vise sta ce od sebe. Cuj, peku cigle laserima.

A koliko se puta žalio da ne ispušta lemilicu iz ruke, još nudio ovde nekima da će da ih nauči da leme, pa da ih kao zaposli....
zilikaka zilikaka 20:11 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Ih što ste neki. To je bre figurativno. Ko moja klešta od dva cola.
emsiemsi emsiemsi 22:02 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zilikaka
Ih što ste neki. To je bre figurativno. Ko moja klešta od dva cola.

Лемилица је закон.
У мојој причи инжењер мора стално да има у једној руци лемилицу (или миша), а у другој оловку.
Испуштајући било шта од тога двоје, престаје бити инжењер.
Што се тиче клешта, имам и ја једна много добра, Bahco-va која секу клавир жицу пречника 2,5 мм - савршена.
zilikaka zilikaka 22:13 21.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

Kolega, kad već ostajemo u temi bloga, samo da napomenem da postoji bitna razlika izmedju cvikangli i ridžitki.
srdjan.pajic srdjan.pajic 03:47 22.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

emsiemsi
zilikaka
Ih što ste neki. To je bre figurativno. Ko moja klešta od dva cola.

Лемилица је закон.


Weller, ili Metcal?

(Ja sam, priznajem, pre par meseci promenio crkvu u kojoj se molim. Ceo život sam lemačio Weller-kama, još od onih davnih pradavnih vremena, recimo neki 4 osnovne, kad sam sa drugarima, al da ćale ne zna, izvlačio bačene televizore iz Kalovite, pa ih "popravljao". Danas se kunem u Metcal, jebe kevu kako su im dobre ove nove dual-station. Wellerku više ne bih rukom pipnuo, totalno su ih sjebali. Nemačka tehnologija, aha, priče za malu decu).
emsiemsi emsiemsi 06:02 22.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

zilikaka
Kolega, kad već ostajemo u temi bloga, samo da napomenem da postoji bitna razlika izmedju cvikangli i ridžitki.

Ја се извињавам !
emsiemsi emsiemsi 06:04 22.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

srdjan.pajic
emsiemsi
zilikaka
Ih što ste neki. To je bre figurativno. Ko moja klešta od dva cola.

Лемилица је закон.


Weller, ili Metcal?

(Ja sam, priznajem, pre par meseci promenio crkvu u kojoj se molim. Ceo život sam lemačio Weller-kama, još od onih davnih pradavnih vremena, recimo neki 4 osnovne, kad sam sa drugarima, al da ćale ne zna, izvlačio bačene televizore iz Kalovite, pa ih "popravljao". Danas se kunem u Metcal, jebe kevu kako su im dobre ove nove dual-station. Wellerku više ne bih rukom pipnuo, totalno su ih sjebali. Nemačka tehnologija, aha, priče za malu decu).

Алал вера домаћине !
Лако је теби у Америкама да купујеш кинеску робу.
Ми европљани се и даље мучимо Велерицама - шта ћеш, навика је чудо.
tom tom 08:57 22.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

U društvenim naukama ne postoji "poslednja stanica" ili apsolutna nula ispod koje ne može da se ide. Uvek može da bude i gore, a toj entropiji se treba i mora suprotstaviti. Ja shvatam ovo kao pokušaj u tom pravcu, pa dok se ne pojavi nešto bolje, dajem glas za kontrastranku
emsiemsi emsiemsi 10:59 22.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

tom
U društvenim naukama ne postoji "poslednja stanica" ili apsolutna nula ispod koje ne može da se ide. Uvek može da bude i gore, a toj entropiji se treba i mora suprotstaviti. Ja shvatam ovo kao pokušaj u tom pravcu, pa dok se ne pojavi nešto bolje, dajem glas za kontrastranku

Уз дужно поштовање, те ограду да не бих случајно некога увредио --- мислим, друштвене науке, кхм, како да ти кажем ?
Суздржаћу се !
tom tom 12:48 23.09.2014

Re: Kontra#nazovi#stranka

U društvenim naukama


Dobro, neka bude onda "u političkim sistemima"....
milojep milojep 19:10 20.09.2014

Kontrapamet

Da nema Vučića takvog kakav je, sa svim manama i vrlinama, sa nekadašnjim zabludama i sadašnjim promenama, da nema, dakle, njega, na strani koja je na poslednjim izborima dobila više od 50% glasova kao jedinog koji je zagrizao za ideju Srbije u Evropskoj uniji, tas terazija pretegao bi u roku od odmah na suprotnu stranu. To je relnost o kojoj bi trebalo da mislimo svi, jer kada bi mislili, jasno bi nam bilo da čitava evropska budućnost Srbije, odnosno jedina šansa da se zemlja unormali i ekonomski ozdravi danas visi na samo jednoj niti.




Kažeš tas bi otišao na drugu stranu? Gde je druga strana?
Ta druga strana je grizla istu stvar kao i Vučić samo sa druge strane.
Ti tu stvar nazivaš evropskom unijom a ja je neću nazvati onako kako mislim jer nije pristojno.
Ali da smo tu stvar skoro pojeli a ne samo zagrizli ,sa sve Vučićem, e to jesmo!
blogovatelj blogovatelj 02:39 21.09.2014

Re: Kontrapamet

Ti tu stvar nazivaš evropskom unijom a ja je neću nazvati onako kako mislim jer nije pristojno.


Ovaj milojep je Wukadin, garantovano.
angie01 angie01 19:10 20.09.2014

gladan sitom ne veruje!

Prvo, ono za vucica-sve bi bilo isto, kao i pre njega, a smesna je konstatacija da je on perjanica napredne politike, evo, objasnio je i mali informer gaj, kako je dahijski namet i onako osiromasenom stanovnistvu, najgenijalnija i nahumanija i naj,....mislim, ali bre. Gde je reforma privrede, npr?...koliko znam, mi nismo u feudalizmu.


drugo-, o kojoj gradjanskoj klasi pricas?- pa vi ste je unistili!

Gradjanska klasa nisu stanovnici gradova, vec, ako smo u kapitalizmu, a jesmo, je l da?, onda bi oni trebalo da su ekonomski slobodni trgovci, fabrikanti, lekari, advokati, industrijalci,...a umesto njih mi imamo tajkune i politicare kao vlasnike kapitala, dok je svima ostalima oduzeto to pravo u neobicno sprovedenoj privatizaciji i donosenim zakonima, koji maltene sluze da zakoce svakog pojedinca u nekoj inicijativi, ako ne pripada gore pomenutom dvojcu.

A u odnosu na to, neslobodu, siromastvo, bezizlaz, nema govora ni o svim ostalim potrebnima parametrima, moralne norme, svest, inicijative,....jer nema slobode ni prava gradjana-samo opet za gore pomenuti dvojac, kao da su vlasnici drzave, a ostali su plebs.



i uobicajeno pitanje- zasto to sve niste radili dok ste bili na vlasti?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:17 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

drugo-, o kojoj gradjanskoj klasi pricas?- pa vi ste je unistili!

:)
Ми смо као Грчка.
Нико се није бунио када су се незарађене паре делиле, а ови што су лапали -- тек је њима било добро. У Грчкој је то трајало и дуже и више него код нас. А грађанску класу сада притиска Вучић (то су доктори, професори и остали са платама од 100К), јер му није бирачко тело.

Сви смо ми крадуцкали, сами од себе. Не очекујући да се то икад прекине.
angie01 angie01 19:24 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

Сви смо ми крадуцкали, сами од себе. Не очекујући да се то икад прекине.


ne znam za tebe, ja nisam i znam mnoge koji nisu!

Pri tome, mi smo iz drustvene svojine usli u privatnu- naci svojina je bila svih gradjana, a samo odabrani su je ugrabili kao "pocetni kapital", dok su ostali pusteni da se snalaze u nicemu, sa zakonima, koji im i to nista ne daju!
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:31 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

ne znam za tebe, ja nisam i znam mnoge koji nisu!

Лош одговор. (Као, ја сам лоповисао, а сви ви остали нисте :)
Онда -- нико није. И све је у реду. Нама су све паре на броју.

dok su ostali pusteni da se snalaze u nicemu, sa zakonima, koji im i to nista ne daju!

Нетачно.
Сви су се огребали о Тито-Слоба систем, и откупили станове за 100-200 евра или подигли кредите које је хиперинфлација појела. Само... није хиперинфлација јела кредите, она је јела нас.

Свуда првобитна акумулација ружно изгледа. Но, то нас не амнестира.
angie01 angie01 19:43 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

Лош одговор.


sto bi bio los-istinit je,...za tebe nisam rekla nista!


Нетачно.


pa valjda su ljudi nesto i zaradili- koliko im se samo uzimalo za razne doprinose, pa koliko su placali kroz kiriju,...a nisu ni svi,....sto jos uvek ne opravdava nacin raspodele, ili akumulacije pocetnog kapitala, kako se to popularno zove.

evo nekih primera,...btw, o sto im se odmrzavaju:))) sredstva,...kako su ih stekli?

je l oni ne potpadaju pod mere stednje?

Kome se ukidaju sankcije
Osobe kojima će EU odmrznuti sredstva su Slobodan Milošević, Borislav Milošević, Vlajko Stojiljković (preminuli), Mirjana Marković, Marko Milošević, Marija Milošević, Milica Gajić, Milan Milutinović, Dragoljub Ojdanić, Nebojša Pavković, Nikola Šainović, Mile Mrkšić, Miroslav Radić i Veselin Šljivančanin.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:43 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

drugo-, o kojoj gradjanskoj klasi pricas?

Nisam pomenuo građansku klasu, pričinilo ti se. Pisao sam o intelektualcima građanske provinijencije, a to je nešto sasvim drugo.
angie01 angie01 19:45 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

Pisao sam o intelektualcima građanske provinijencije, a to je nešto sasvim drugo.


s, sta su oni, vanzemaljci? ili pripadaju gradjanskoj klasi?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:49 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

Pisao sam o intelektualcima građanske provinijencije, a to je nešto sasvim drugo.


s, sta su oni, vanzemaljci? ili pripadaju gradjanskoj klasi?

"Mi" smo uništili intelektualce?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:51 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

pa valjda su ljudi nesto i zaradili

Не онолико колико је раздељено и разграбљено.
СФРЈ је била економски јако неефикасна држава, и банкротирала је осамдесетих.
Људи не желе то да виде нити да признају. Како год -- то су званични подаци.
angie01 angie01 20:09 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

"Mi" smo uništili intelektualce?



Ako se obesmisli vrednost obrazovanja, intelektualne sposobnosti i autoritet, tako sto se forsiraju stranacki kadrovi bez obzira na sve nabrojano, onda dobijes drustvo kao sto je ovo, gde te koje trazis, nisu potrebni,...i oni moraju od necega da zive.

na pmf-u su u moje vreme sociologiju predavali, najpoznatija majcica nacije sa cvetom u kosi i fini, obrazovani i neverovatno ljubazan i drag prof T.

Kako se odvijao slucaj prve-svi znamo, na zalost.

Divnog profesora T, sam krajem devedesetih prvo videla, kako ide ulicom u pohabanom, nekada besprekornom odelu i prica sam sa sobom, nesto kasnije, kako kopa po kontejnerima, a onda je osvanuo u citulji u politici.

ovaj stvarni slucaj, samo kao metafora modela koji se i posle odvijao- nasi napred, ostali, stoj!.... s tim sto se odvijala i preraspodela zajednicke imovine, koja je dovela do dodatnog, potpunog osiromasenja vecine, u kojoj su valjda i ti intelektualci,...meni je neverovatan nacin izbora direktora i ostalih dobro placenih funkcija, mahom, vise puta za nekog koje bas poslusan,...i sada ti meni pricas o gradjanskoj provinijenciji- ona podrazumeva , pre svega slobodu i moralnost, koju na ovako postavljen sistem, ne mozes dobiti, izbrisano je to mesto u drustvu.


EDIT: obesmislili ste ideju, da bilo ko u vlasti ima zelju da nesto posteno uradi, za dobrobit svih, izneverili ste poverenje koje vam je dato, izdali ste energiju, upravo onih, koje bi sada da okupis.
angie01 angie01 20:15 20.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

Људи не желе то да виде нити да признају. Како год -- то су званични подаци.


ovo smo vec vise puta okrenuli u krug- kao da ovakva recenica amnestira pljcku koja se desila posle.

...idem bolje da gledam divan nakit, koje setaju one djeve u haremu Sulejmana:)
kalifumestokalifa kalifumestokalifa 13:19 21.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

Нетачно.
Сви су се огребали о Тито-Слоба систем, и откупили станове за 100-200 евра или подигли кредите које је хиперинфлација појела. Само... није хиперинфлација јела кредите, она је јела нас.


Svi su se ogrebali o Tito-Sloba sistem?
Govori, molim te, u svoje ime.
Kao i obično: da bi u nekom sistemu neko mogao da dobija te stanove praktično na poklon mnogo drugih je to trebalo da plati.
Ja i moji smo plaćali.
Nema na čemu.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 16:03 21.09.2014

Re: gladan sitom ne veruje!

kalifumestokalifa
Govori, molim te, u svoje ime.
Kao i obično: da bi u nekom sistemu neko mogao da dobija te stanove praktično na poklon mnogo drugih je to trebalo da plati.
Ja i moji smo plaćali.
Nema na čemu.

Не могу у своје име.
Нити моја породица нити ја нисмо се "огребали" о тај систем, осим ако се не рачуна у то стан од 105 квадрата на Новом Београду, у коме је живело нас седморо а који је мој отац добио као начелник једног одељења Генералштаба. (Узгред, као првоборцу далеко су му веће привилегије следовале, но -- он их је одбио.)

Управо говорим о томе: те раздељене, "гребаторске" станове платили смо сви ми. Узгред, Бугарска и Србија јесу земље са највећом стопом грађана који живе у властитом стану. Разделили смо станове, али од државе није ништа остало.

Тебе није запало, изгледа?
Да ли је проблем у томе што је твој стан узео неко други, или што су се уопште станови тако олако делили и откупљивали? Не би се ваљда поносио да си стекао стан на тај начин?
sinisake sinisake 19:24 20.09.2014

Kontrasranka

Odlicna ideja! Jos od "Poslednje mladosti u Jugoslaviji", nismo imali nesto ovako originalno... i urnebesno.
sinisake sinisake 19:32 20.09.2014

Chadda

Osim Čedomira Jovanovića, nisam uočio da ovo opasno stanje shvata bilo ko drugi iz onog korpusa koji nazivamo opozicijom.

Dabome, jos otkad je pao dil glede kredita od Fonda za razvoj, Chadda je shvatio da je Alek, sa svim vrlinama i manama, takakv kakav je, poslednja brana opakoj desnici i poslednja nada za europski put Srbije. <3
petargli petargli 20:45 20.09.2014

Kakav fles jbte

zilikaka zilikaka 21:26 20.09.2014

Ubilo se za brisanje

Zamislite da je neko bio savetnik generalnog direktora vodeće fabrike automobila u nekom regionu, i da mu je marketing struka.

Fabrika propadne, a on solo krene marketinšku kampanju i plasira priču kako treba da se napravi auto koji će trošiti pola litra na 100km, koštati koliko prosečna plata u regionu i održavati se za 10 evra godišnje.

Vas ne bi razveselilo?
emsiemsi emsiemsi 21:43 20.09.2014

Re: Ubilo se za brisanje

zilikaka
Zamislite da je neko bio savetnik generalnog direktora vodeće fabrike automobila u nekom regionu, i da mu je marketing struka.

Fabrika propadne, a on solo krene marketinšku kampanju i plasira priču kako treba da se napravi auto koji će trošiti pola litra na 100km, koštati koliko prosečna plata u regionu i održavati se za 10 evra godišnje.

Vas ne bi razveselilo?

Немој тако сурово ! Наши смо !
chitach chitach 21:29 20.09.2014

prvi korak ...

chitach
04:37 22.06.2014
Re: ...sjajni...

Evo jedan prijedlog . Zasto ne institucionalizujes svoja obracanja zaejdno sa ciljnom grupom i uradis nesto konkretno ? Politicki se aktiviras ? Osnujes stranku ?


Ok, ajmo dalje .
chitach
17:02 22.06.2014
Re: ...sjajni...
Jos jedan prijedlog , napusti Srbiju na godinu dana ,

Ok, godina je mozda puno, ali neko vrijeme . Aktivnost je trenutno preko socijalnih mreza pa bi bilo sasvim svejedno gdje si . Gdje da odes ? Moj prijedlog su Njemacka , Austrija , Svajcarska, Slovacka, Ceska pa izaberi . Ako ti se ideja cini ludom i obaveze / porodica ne dopustaju , onda obilazak obavezno ...

G.Cross G.Cross 21:33 20.09.2014

Dunning–Kruger effect

To je relnost o kojoj bi trebalo da mislimo svi, jer kada bi mislili, jasno bi nam bilo da čitava evropska budućnost Srbije, odnosno jedina šansa da se zemlja unormali i ekonomski ozdravi danas visi na samo jednoj niti.



Krsticu, sta tebe kvalifikuje da ocenjujes ekonomske rezultate Vucica?
Medicinski Fakultet?

Vest iz danasnjeg Kurira:
U poslednjih godinu dana smanjili smo kupovinu hrane za 7,9 odsto, ali za 1,9 odsto povećali konzumaciju alkohola, duvana i narkotika
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:39 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

To je relnost o kojoj bi trebalo da mislimo svi, jer kada bi mislili, jasno bi nam bilo da čitava evropska budućnost Srbije, odnosno jedina šansa da se zemlja unormali i ekonomski ozdravi danas visi na samo jednoj niti.



Krsticu, sta tebe kvalifikuje da ocenjujes ekonomske rezultate Vucica?
Medicinski Fakultet?

Ne bih ja omalovažavao Medicinski fakultet, na tvom mestu.

Nijesi shvatio citirani pasus. Nisam ocenjivao Vučićeve rezultate, već tvrdim da Srbija nema ekonomsku budućnost bez evropske budućnosti.
G.Cross G.Cross 21:42 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Ne bih ja omalovažavao Medicinski fakultet, na tvom mestu.


Ja imam puno postovanje za lekare. moj otac je bio lekar. Cak se i tim bavio.
Ne bih ja omalazavao ekonomski fakultet na tvom mestu.


Nijesi shvatio citirani pasus. Nisam ocenjivao Vučićeve rezultate, već tvrdim da Srbija nema ekonomsku budućnost bez evropske budućnosti.

Nice try. Gde li to pise?
Da nema Vučića takvog kakav je, sa svim manama i vrlinama, sa nekadašnjim zabludama i sadašnjim promenama, da nema, dakle, njega, na strani koja je na poslednjim izborima dobila više od 50% glasova kao jedinog koji je zagrizao za ideju Srbije u Evropskoj uniji, tas terazija pretegao bi u roku od odmah na suprotnu stranu. To je relnost o kojoj bi trebalo da mislimo svi, jer kada bi mislili, jasno bi nam bilo da čitava evropska budućnost Srbije, odnosno jedina šansa da se zemlja unormali i ekonomski ozdravi danas visi na samo jednoj niti.


I da ne izgubimo najvaznije:

U poslednjih godinu dana smanjili smo kupovinu hrane za 7,9 odsto, ali za 1,9 odsto povećali konzumaciju alkohola, duvana i narkotika
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:58 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Nice try. Gde li to pise?
Da nema Vučića takvog kakav je, sa svim manama i vrlinama, sa nekadašnjim zabludama i sadašnjim promenama, da nema, dakle, njega, na strani koja je na poslednjim izborima dobila više od 50% glasova kao jedinog koji je zagrizao za ideju Srbije u Evropskoj uniji, tas terazija pretegao bi u roku od odmah na suprotnu stranu. To je relnost o kojoj bi trebalo da mislimo svi, jer kada bi mislili, jasno bi nam bilo da čitava evropska budućnost Srbije, odnosno jedina šansa da se zemlja unormali i ekonomski ozdravi danas visi na samo jednoj niti.

Piše u citiranom delu.
G.Cross G.Cross 22:14 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Piše u citiranom delu.


Obicno bih odustao da komentarisem ali ovaj put necu.

Ti nisi napisao:
Srbija nema ekonomsku budućnost bez evropske budućnosti.


Ti si napisao:
Da nema Vučića takvog kakav je

čitava evropska budućnost Srbije, odnosno jedina šansa da se zemlja unormali i ekonomski ozdravi danas visi na samo jednoj niti.


Mozda si to hteo da napises, ali budi pazljiviji sledeci put molim te.

Jer:

U poslednjih godinu dana smanjili smo kupovinu hrane za 7,9 odsto, ali za 1,9 odsto povećali konzumaciju alkohola, duvana i narkotika
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:23 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Mozda si to hteo da napises, ali budi pazljiviji sledeci put molim te.

Napisao sam da evropska budućnost danas u Srbiji zavisi samo od jednog čoveka. I to je tačno. I to je ozbiljna stvar oko koje treba svi da se zamislimo.

I tačno sam napisao da bez evropske budućnosti nema ekonomskog razvoja.

Ko to ne razume, ja mu se izvinjavam.

U stvari, mi im se izvinjavamo.
G.Cross G.Cross 22:30 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Nebojsa Krstic
Mozda si to hteo da napises, ali budi pazljiviji sledeci put molim te.

Napisao sam da evropska budućnost danas u Srbiji zavisi samo od jednog čoveka. I to je tačno. I to je ozbiljna stvar oko koje treba svi da se zamislimo.

I tačno sam napisao da bez evropske budućnosti nema ekonomskog razvoja.

Ko to ne razume, ja mu se izvinjavam.

U stvari, mi im se izvinjavamo.

Sta vi ne razumete je da ce lipsati magarac do zelene trave.

Jer:
U poslednjih godinu dana smanjili smo kupovinu hrane za 7,9 odsto, ali za 1,9 odsto povećali konzumaciju alkohola, duvana i narkotika
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:33 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Napisao sam da evropska budućnost danas u Srbiji zavisi samo od jednog čoveka. I to je tačno. I to je ozbiljna stvar oko koje treba svi da se zamislimo.

На жалост, овде си у праву.
Нисам сигуран да интелектуалци ово могу да разумеју.
Да би се ово појмило, човек мора да буде помало прост, несофистициран.
Зато нема потребе да нам се извињавате.
Ми вам никада нећемо признати да смо вас разумели.
Тиме бисмо признали да смо прости, несофистицирани.
highshalfbooze highshalfbooze 22:36 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Sta vi ne razumete je da ce lipsati magarac do zelene trave.

Bole njih uvo za magarca. Samo im je bitno da ga dovoljno dugo zamajavaju sa šargarepom. A magarac - ostaje magarac. To su ukapirali na žalost.

U stvari, mi im se izvinjavamo.

Samo da ne bude posle... koji to "mi".
G.Cross G.Cross 22:42 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

I tačno sam napisao da bez evropske budućnosti nema ekonomskog razvoja.


Mnogo bi tacnije bilo da bez ekonomskog razvoja nema evropeske buducnosti.
Ali za to mora da se radi, a to nije popularno.
zoja444 zoja444 22:44 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

To su ukapirali na žalost.


ja sam ukapirala da sam i sama delom odgovorna za sopstveno stanje, svojom nezainteresovanoscu.

Krstic daje ideju. nikoga ni na sta ne prisiljava. kome se svidja ok, kome se ne svidja ok. i sta je tu sporno?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:12 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Krstic daje ideju. nikoga ni na sta ne prisiljava. kome se svidja ok, kome se ne svidja ok. i sta je tu sporno?

U Danasu imaš debatu "Šta je građanska Srbija danas" u kojoj neki ocenjuju ko ima pravo da prihvata ideje građanske Srbije, a ko nema, i ko je izdao ideje građanista.

Iz DS, i nekih drugih, još manjih opozicionih stranaka, ti se javljaju oni koji određuje ko je izdao opoziciju i ko je "prava", a ko "neprava" opozicija.

Tako da je logučno da se jave i oni koji uskraćuju pravo na ideju.

PS. Svi koji danas pronalaze "izdajnike", takvim diskursom samo demonstriraju svoj totalitarni, antidemokratski karakter.

PPS. Opozicionari koji danas ukazuju na "izdajnike" opozicije, u vrednosnom smislu rade isto što i "Naši" sa spiskovima "izdajnika" srpstva.
milojep milojep 23:24 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

PPS. Opozicionari koji danas ukazuju na "izdajnike" opozicije, u vrednosnom smislu rade isto što i "Naši" sa spiskovima "izdajnika" srpstva.


Ili recimo isto što je pravio Helsinški odbor sa Sonjom biserkom i spiskom nepodobnih profesora...
highshalfbooze highshalfbooze 23:29 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

i sta je tu sporno?

Šta je sporno u Krstiću koji daje ideje, ili šta je sporno u idejama koje daje Krstić?
not2old2rock not2old2rock 23:35 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Nebojsa Krstic
Mozda si to hteo da napises, ali budi pazljiviji sledeci put molim te.

Napisao sam da evropska budućnost danas u Srbiji zavisi samo od jednog čoveka. I to je tačno. I to je ozbiljna stvar oko koje treba svi da se zamislimo.

I tačno sam napisao da bez evropske budućnosti nema ekonomskog razvoja.

Ko to ne razume, ja mu se izvinjavam.

U stvari, mi im se izvinjavamo.


Bullshit!

"bez evropske budućnosti nema ekonomskog razvoja" je samo politikantska fraza, ovde mora nešto da počne da se proizvodi i da se za proizvod nadje plasman, pa makar najveći deo tih proizvoda išao u Severnu Koreju, gde god, nebitno, ali od trange-frange, jednako kao i od fraza, ne može da se živi. Ko to ne razume, mora da ima baš dobar... marketing.
zoja444 zoja444 23:35 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

Šta je sporno u Krstiću koji daje ideje, ili šta je sporno u idejama koje daje Krstić?


ja se bavim idejama, a ne Krsticem. ne znam kako ti.
princi princi 23:43 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

:), pomalo je hilarious što se čitava ova polemika o uslovima za ekonomski progres Srbije obavlja pod naslovom Dunning-Kruger effect. Bravo G.x!
G.Cross G.Cross 23:44 20.09.2014

Re: Dunning–Kruger effect

princi
:), pomalo je hilarious što se čitava ova polemika o uslovima za ekonomski progres Srbije obavlja pod naslovom Dunning-Kruger effect. Bravo G.x!




Na ozbiljnu stranu, Kurir je vec skinuo ovu vest sa web sajta.
U poslednjih godinu dana smanjili smo kupovinu hrane za 7,9 odsto, ali za 1,9 odsto povećali konzumaciju alkohola, duvana i narkotika

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana